Pallontallaajat.net

Maapallo on pyöreä => Kanada ja Yhdysvallat => Aiheen aloitti: inkjet - 24.07.2003, 11:44:52

Otsikko: Kanada?
Kirjoitti: inkjet - 24.07.2003, 11:44:52
tulipa vaan eilen töissä mieleen, että millastakohan on kanadassa matkailu? täällä en muista nähneeni yhtään topikkia kanadasta, onko siellä kukaan käynyt? en ole itse sinne lähdössä, ainakaan vielä tänään, mutta ihan uteliaisuuttani kyselen... onkohan siellä muuta kuin erämaata? (eikös ne south parkin pierupojat olleet kanadasta? ;))
Otsikko: Re: kanada?
Kirjoitti: Berlin - 24.07.2003, 11:55:31
No, mä vietin pari viikkoa Montreal-Toronto akselilla ja ei siellä ainakaan ollut erämaasta tietoakaan :) Montreal on mahtava kaupunki ja tekemistä riittää, Torontosta en kovin innostunut (kai sekin ihan kiva voisi olla, jos viettäisi tarpeeksi aikaa), Quebec City oli suht viihtyisä "turistirysä" (ainut paikka, jossa meinasi tulla ongelmia ilman ranskan taitoja).

Ja Niagaran putouksista semmonen vinkki, että jos meinaat sinne mennä, niin mene aikaisin aamulla!! Toisin sanoen yövy Niagaran kaupungissa niin ehdit putouksille ennen daytrippaavia jenkkilaumoja. Sen huudon, kirkunan ja älämölön keskellä ei nimittäin kuule koko putouksen pauhua edes. Nimim. kantapään kautta opittua >:(
Otsikko: Re: kanada?
Kirjoitti: Chica - 26.07.2003, 13:24:43
Olen myös kuullut että Montreal on loistava kaupunki, joten jos itään päin suuntaat, suuntaa sinne...
Jos taas länsi kiinnostaa niin Brittiläinen Kolumbia on ehdoton... Vancouverin miljoonakaupungin lisäksi löytyy mahtavat Rannikko- ja Kalliovuoret ja muutenkin upea luonto: kuumia lähteitä ja nättejä maisemia. Pääkaupunki Victoria ja muu Vancouver Island on multa vielä näkemättä mutta kaunista sielläkin kuulemma on!
Otsikko: Kanadasta
Kirjoitti: ieva - 14.08.2003, 23:15:40
Heippa vaan,


Itse olen reissannut Kanadassa useampaankin otteeseen. Sukulaiset asuvat Albertan Edmontonissa (aika tylsä kaupunki) josta pääsee Kalliovuorille. Siellä olenkin käynyt sekä kesällä että talvella. Maisemat ovat todella kauniit, kuin Alpeilla ikään! Jasper, Banff, Kananaskis County ja Peter Lougheed National Park tarjoavat paljon: Patikoimista, koskenlaskua, telttailua, kalliokiipeilyä... Talvella paljon laskettelupaikkoja (suosittelen Sunshine Villagea). Lake Louise on todella kaunis järvi, Canmore on mukava pikkukaupunki. Tosin siellä sekä Jasper-kaupungissa on paljon turisteja. Kävin myös Athabasca-jäätiköllä, jännä kokemus! Mitä lännemmäksi menee, sen erikoisemmaksi maisemmat muuttuvat. Kalliovuorilta löytää myös luonnollisia kuumia lähteitä, kuten esimerkiksi Radium Hot Springs. Googlesta löytää varmasti paljon tietoa.

Vuosi tuli vietettyä Montréalin lähistöllä Sherbrooken pikkukaupungissa. Eteläisen Québecin (provinssin) maaseutu on todella kaunista ja vehreää. Montreal taas on suuri metropoli jossa on paljon nähtävää, kuten aikaisemmista kommenteista käy ilmi. Québec City taas on jenkkien suosima turistirysä, Pohjois-Amerikan vanhin kaupunki, jonka vanha keskusta on pittoreski ja idyllinen, kuin joku Ranskan pikku-village ikään. Ja ranskaa on tietysti hyvä osata, québeciläiset kun eivät ole järin innostuneita englanninpuhujia..

Mainittakoon vielä, että Québec on ainoa Kanadan provinssi, jossa anniskeluikäraja on 18 vuotta. Hyvät ovat bileet!
Otsikko: kanada?
Kirjoitti: Nick - 16.08.2003, 01:54:06
Montreal. Vermont (laskettelukeskus alue...).
Kanada on kyllä käymisen arvoinen, vaikken tosin oo ite siellä montaa kertaa ollut, enkä kertaakaan nyt pitkään aikaan, että ois tuoreita muistikuvia :)
Otsikko: kanada?
Kirjoitti: Ready - 18.08.2003, 09:17:20
Minä olen lähdössä ensi lauantaina USA:aan ja Kanadaan kolmeksi viikoksi. Menemme mm. Vancouveriin ja Victoriaan. Voin kirjoitella tarkemmin sitten palattuani!
Otsikko: kanada?
Kirjoitti: Anonymous - 07.10.2003, 15:53:09
No niin. Takaisin ollaan oltu jo jonkin aikaa sitten. Matkamme suuntasi Länsi-Kanadaan British Columbiaan. Täytyy kyllä ihan kehua seutua. Tykkäsimme siitä enemmän kuin USA:n puolen Pacific Northwest-alueesta.

Vancouver on kaunis kaupunki merenlahtien ja vuorten ympäröimänä. Keskusta on elävä, ei pelkkiä toimistotorneja vaan myös paljon korkeita asuinkerrostaloja. Illallakin elämää riittää. Paljon ravintoloita, baareja ja yöelämää. Tosin myös paljon pummeja ja asunnottomia kadulla hengaamassa. Upea Stanley Park keskustan kupeessa tuo luontoa lähelle ja beachejä löytyy myös kävelyetäisyydeltä montakin. Näkötornista aukeaa hienot maisemat kaupunkiin ja samalla lipulla saa vielä palata illalla katsomaan kaupunkia yövalaistuksessa. Vancouverin Chinatown on muistaakseni kolmanneksi suurin Kiinan ulkopuolella.

Liikuimme autolla joten kolusimme seudun melko läpikotaisin. Pistäydyimme pohjoisessa Whistlerissä, jossa pidetään osa v.2010 Vancouverin talviolympialaisista (hiihto tms.lajit).  Matkan varrella on hienoa "vuonomaisemaa", lumihuippuisia vuoria ja upeita vesiputouksia. Itse laskettelukeskus oli vähän hyytynyt +34 C:n lämpötilassa...

Lautalla menimme yli Vancouver Islandille, joka on yli 500 km pitkä saari British Columbian rannikolla. Provinssin pääkaupunki Victoria sijaitsee sen eteläkärjessä. Sieltä löytyy komeaa brittityyppistä arkkitehtuuria, mm. parlamenttitalo...Valaankatseluretkillekin sieltä pääsee. Tosin valaat vaeltavat määrättyinä aikoina siitä ohi., eikä ikävä kyllä ollut juuri se aika.

Ja Kanadassa on metrinen järjestelmä mittayksiköissä, mikä helpottaa kaikessa. Kanadassa on myös suhteessa halvempaa kuin USA:n puolella...Suosittelen!
Otsikko: kanada?
Kirjoitti: Ready - 08.10.2003, 09:59:29
Hmm. Eilinen viesti oli siis minulta. Olin unohtanut kirjautua...
Otsikko: kanada?
Kirjoitti: Esmeralda - 31.10.2003, 10:59:19
Reissasit siis kolme viikkoa Kanadassa ja USA:ssa. Voisitko ystävällisesti kertoa paljon sulla meni rahaa tuolla matkalla, missä yövyit ja millainen hintataso majoituspaikoissa oli? Kaikki informaatio tervetullutta. Ja sit vielä perään yks kysymys, eli minkä lentoyhtiön koneella lensit, oliko monta koneenvaihtoa ja mitä lennot tulivat maksamaan?
Otsikko: kanada?
Kirjoitti: Anonymous - 31.10.2003, 12:07:52
Reissasit siis kolme viikkoa Kanadassa ja USA:ssa. Voisitko ystävällisesti kertoa paljon sulla meni rahaa tuolla matkalla, missä yövyit ja millainen hintataso majoituspaikoissa oli? Kaikki informaatio tervetullutta. Ja sit vielä perään yks kysymys, eli minkä lentoyhtiön koneella lensit, oliko monta koneenvaihtoa ja mitä lennot tulivat maksamaan?
Otsikko: kanada?
Kirjoitti: Ready - 31.10.2003, 16:01:42
Lensimme SAS:illa Seattleen. Välillä oli koneenvaihto Kööpenhaminassa. Lennot maksoi n.650€+alv, olikohan yhteensä jotain 740€/nuppi. Meitä oli neljä. Matkan kokonaishinta oli jotain 1600€ hengeltä, mutta säästimme jonkin verran koska saimme yösijan viikoksi sukulaisten luota. Sieltä käsin kiertelimme Oregonin puolta. Ja saimme heiltä auton käyttöön, kunhan maksoimme bensat.

Yövyimme halvoissa motelleissa, jotka olimme yleensä varanneet etukäteen netistä. Ilmeisesti varaaminen ei olisi ollut välttämätöntä, mutta halusimme varmistaa majapaikat edullisesti mahdollisimman läheltä Seattlen ja Vancouverin keskustaa. USA:n puolella oli kallliimpaa yöpyä. Ihan tarkkaan en hintoja muista, mutta oli jotain 60 USdollarista ylöspäin.(+ osavaltioilla on kullakin omat verot) Halvin ketju on Motel6, mutta niitä ei ole kovin lähellä keskustoja. Jos autolla kiertää, tien päältä huoneen sellaisesta voi napata halvalla. Seattlessa on suht lähellä keskustaa paljon kohtuuhintaisia hotelleja, mm Travelodge ja Days Inn. Alueella on kyllä tosi huonosti ruokapaikkoja ja palveluita mutta keskusta on kävelyetäisyydellä. Vancouverissa yövyimme Dufferin Hotel-nimisessä hieman nuhjuisessa hotellissa. Huoneet olivat kuitenkin ihan ok, liikenteen melu kuului vain kadulta. Ja noissa oli ilmainen pysäköinti.

Liikkuminen tuolla kyllä vaatii auton vuokrausta. Näkee paljon enemmän. Julkiset kyllä toimii, mm. Seattlen ja Portlandin keskustassa on ride free-zone jossa voi matkustaa ilmatteeksi päiväsaikaan busseilla tms.

Budjetista vielä: Bensahan on halpaa, tosin oli reissumme aikaan kalleinta melkein sitten öljykriisin. Se oli jotain 0.90$/gallona (=n.3 litraa)-muistinkohan oikein kun minä en juuri tankannut- Kanadan puolella oli jonkin verran kalliimpaa, mutta suomen mittakaavassa halpaa. Ruoka on aika halpaa, käytimme usein pikaruokaloita koska siellä niitä on kymmeniä eri ketjuja ja helppoa ilman että tarvii maksaa tippejä. Sitten kaikki sisäänpääsymaksut tms, voivat olla yllättävänkin kalliita, mm. Seattlen Space-needle näkötorniin maksoi jotain 10 $. Amerikastahan ei saa yleensä hotelleista aamiaista, paitsi lisähintaan, joten aamu- ja välipalatarpeet voi ostaa marketeista.  

Kysy lisää jos jokin askarruttaa...
Otsikko: kanada?
Kirjoitti: Esmeralda - 05.11.2003, 09:09:38
Millaiset tiet ja millainen liikennekulttuuri on Kanadassa?
Mulla on tarkoitus matkustaa Kanadaan tässä joskus, sukulaisia siellä asuu jossain päin Ontariota...eli sinne suunnalle pitäis kai yrittää joskus jos vaikka sukulaisten tapaamiseen kuluttais muutaman päivän.

Onko kenelläkään kokemuksia Ontariosta? Eli mitä nähtävää siellä on ja missä päin kannattaa reissata?
Otsikko: kanada?
Kirjoitti: Ready - 05.11.2003, 10:43:46
Tiet ovat ihan hyviä ja leveitä. Autoilukulttuuri on aika samanlaista kuin Suomessakin. Tosiaankin mittayksikköinä on kilometrit toisin kuin USA:ssa mikä tekee etäisyyksien hahmottamisesta helpompaa. Ainakin Vancouverissa jalankulkijoille annetaan tietä, jos vilkaiseekin suojatielle päin, se lähinnä poikkeaa Suomeen verrattuna.
Ontariosta  minulla ei ole kokemusta.
Otsikko: kanada?
Kirjoitti: Syd - 05.12.2003, 09:12:56
Itse olen asunut British Columbiassa aikoinaan. Vancouver on kaunis, sykkivä suurkaupunki. Sen läheisyydessä sijaitseva Whistler, talviurheilukeskus, on mainio paikka harrastaa kaikkea talviurheilua. Se on kallis urheilukeskus, mutta maisemat ovat upeita! Vancouverista pääsee lautalla Vancouver Islandille.  Se on käymisen arvoinen paikka! Maisemat ovat upeita sielläkin. Tosin jos matkustat talvella, vettä sataa kovin usein. Ota siis sateenvarjo mukaan.
Otsikko: Readylle
Kirjoitti: Anonymous - 06.12.2003, 20:49:16
Terve. Nyt kolahti oikeaan, sillä parin kaverin kanssa olemme suunnitelleet juuri tälle alueelle kohdistuvaa matkaa. Eli Vancouver-Seattle. Tarkoitus tosin olisi matkustaa Nykistä bussilla sinne. Mutta itse kysymys kuuluukin, että mitenkäs tuon luottokorttibisneksen kanssa? Tarvitsitteko niitä varatessanne motelleja ja hotelleja? Se voi vielä muodostua ongelmaksi....

Toisaalta jos sanoit, ettei olisi periaatteessa tarvinnut varata niin voisiko siitä oletuksesta lähteä liikkeelle, että touko-kesäkuussa hotellit eivät ole täynnä? Ajattelimme muuten yöpyä joka paikassa näissä Days Inn-hotelleissa. Ne ovat halpoja ja hyviä. Kokeiltu on vuosi sitten, kun kävimme Torontossa, joka muuten on aivan helvetin siisti paikka. Upea suorastaan. Vancouveriinkin kohdistuu suuria odotuksia.

Mitenkäs Seattle? Siitä voisi joku kertoa lisää...saavumme alustavan suunnitelman mukaan sinne yöllä, joten siitä pitäisi jotenkin suunnistaa hotellille...onko kaupunki turvallinen? Minkälainen taksihinnoittelu- ja kulttuuri?

Paljonko nämä Vancouverin nähtävyydet yleensä maksavat?
Otsikko: kanada?
Kirjoitti: Ready* - 08.12.2003, 10:26:02
Uskoisin että luottokortti olisi aika "välttämätön", sillä ainakin varatessa sen numeroa aina kysytään. Ei voi kai varata ilman. Ainakin jos vuokraisitte auton, ilman sitä ei vuokraaminen onnistu. Muuten joutuu maksamaan valtavia takuita, näin olen kuullut. Mutta ilmeisesti aikeenanne on liikkua bussilla?

Touko-kesäkuun tilanteesta hotelleissa en ikävä kyllä osaa sanoa. Sukulaisemme sanoivat että tienvarsimotelleissa olisi yleensä aina tilaa paitsi juhlapyhinä, mutta luulisin että keskustoissa voisi olla täydempää?
Itsekin olemme Days Innejä käyttäneet aiemmalla Teksasin reissulla. Jos vähän halvemmalla haluatte, ainakin Travelodge on Seattlessa vähän halvempi ja ihan Days Innin vieressä. Eihän se Travelodge mikään hieno ole, mutta ihan riittävän hyvä, aamupalakin sisältyy (tosin lähinnä muffinssia ja bakelseja, jotka usein loppuivat kesken). Huoneessa on kahvinkeitin. Ja todellakin sieltä kävelee sekä keskustaan että Space-needlelle ym. nähtävyyksille.

Seattlen takseista ei ole kokemusta kun henkilöautolla liikuimme. Seattle oli meille vähän pettymys. Iltaisin viikolla keskusta oli melko kuollut.  En tiedä sitten viikonloppuna. Keskustassa on paljon toimistopilvenpiirtäjiä.  Kannattaa käydä mm. Pike Place Marketilla, joka on eräänlainen kauppahalli jonka kupeesta löytyy paljon kohtuuhintaisia ravintoloita, liikkeitä, pubeja tms. Paikallisen "slummin" piti olla sen kupeessa ja illalla autosta näkyi joitakin maksullisia naisia, mutta Vancouverin keskustassa oli mielestämme paljon enemmän epämääräistä porukkaa kuin Seattlessa. Joku ilta kävelimme liikekeskustaan siihen ainoaan siistimpään pubiin jonka löysimme, niin silloin oli kyllä ihan turvallinen olo.
Suosittelen että käytte myös Queen Anne Hillillä katsomassa upeaa kaupunkisilhuettia jossa taustalla näkyy kirkkaana päivänä myös Mt. Rainierin sokeritoppavuori. Space Needle-näkötornista näköala ei ole läheskään yhtä upea kuin sieltä, ja Queen Anne hillin näköalapaikkakin on ihan ilmainen.
Tosiaankin julkisia saa määrätyllä alueella käyttää ilmatteeksi päiväsaikaan. Rannassa kulkee Waterfront Streetcar, joka on eräälainen raitiovaunu. Sillä voi ajella rantaa pitkin ja katsella maisemia. Se kyllä on maksullinen.
Rannasta löytyy myös hieno akvaario, jossa on mm. saukkoja, merileijonia, suuria kaloja, meritähtiä saa jopa koskettaa...

Kannattaa hankkia Lonely Planetin loistava matkaopas Pacific Northwest, siinä on kartat ja kaikki oleellinen ko. seudusta.

Vancouverista ei löydy niin paljon näitä samoja ketjumotelleita, kuin USA:n puolelta. Mutta netistä löytyy paljon, kannattaa kahlata erilaisia Vancouver-sivustoja netissä. Halpoja ovat mm. testaamamme Dufferin-motel, Burrard Motor Inn... Kauempaa keskustasta löytyy Jerico Beach Hostel, joka oli ainakin ulkopuolelta komeassa vanhassa talossa. Se sijaitsee ihan hiekkarantojen vieressä, jos rantaelämää haluaa. Eiköhän sinne bussilla pääse.

Muutenkin uskon että Vancouver olisi keväällä vielä hienompi paikka, kuin syksyllä ainakin maisemallisesti: ympäröivillä vuorilla on varmasti enemmän lunta jäljellä joka tekee maisemasta varmaan todella upean.

Kannattaa muuten varoa Chinatownin pohjoispuolen seutuja Hastings streetin ympärillä, siellä on todella epämääräistä jengiä, näytti olevan kaikkea huumeidenkäyttäjistä ja ilotytöistä lähtien. Chinatownissa käydessämme siinä slummin lähellä viereiseemme autoon oli murtauduttu. Alueesta varoitettiin myös LonelyPlanetissa.  Keskustassakin näitä pummeja hengaa, mutta ei niin pelottavassa määrin kuitenkaan. Kuitenkin rannan lähellä oleva Gastownin alueella kannattaa käydä.

Lähellä Stanley Parkia on Denman Street jossa on jos jonkinlaista ravintolaa, pubia, pikkuliikettä ym. jos iltaelämää kaipaa. Illalla siellä oli tosi vilkasta. Tosin keskustassakin oli iltaisin paljon elämää.

Mutta kysy vaan lisää. Voisin kirjoittaa ilmeisesti vaikka romaanin siitä minne kannattaa mennä...
 Ja olen kirjoittanut myös Soneran Matkalaukku-sivustolle Pohjois-Amerikka osioon matkakertomuksen reissultamme. Mutta varmaan suurin osa asioista onkin tullut jo täällä Pallontallaajissa esille...
Otsikko: kanada?
Kirjoitti: Ready - 13.12.2003, 20:19:29
Lisäys vielä edelliseen viestiini: Tänään osui Akateemisessa kirjakaupassa matkakirjahyllyssä silmiini uusi Eyewitness Travel Guiden matkaopas Pacific Northwest ja vaikutti päällisin puolin selattuna vieläkin paremmalta kuin aiemmin mainostamani Lonely Planetin opas. Siinä kun on paremmat kuvat tms. Ja hintakin oli kai suunnilleen sama. (=kalliihko, muistaakseni 30 euron paikkeilla, mutta kannattava sijoitus silti) Tässä olisi varmasti uutta päivitettyä tietoa.
Otsikko: kanada?
Kirjoitti: Chica - 26.12.2003, 00:20:09
Tuo bussimatka Nykistä Länsirannikolle kuullostaa kyllä aika hurjalta... Tai siis matkustaisin kyllä itsekin mielelläni Amerikan mantereen halki mutta jos se ei ole matkanne itse tarkoitus harkitsisin kyllä lentämistä. Kuullostaa tylsältä omissakin korvissa, mutta kyllä toi bussissa istuminen saattaisi käydä puuduttavaksi. Ja veisi aikaa ja on kallista. Tosin niin ovat lentoliputkin...
Otsikko: kanada?
Kirjoitti: Anonymous - 17.03.2004, 18:52:15
Hei!

Suunnittelen kovasti vaihto-opiskeluvuotta (tarkemmin kahdeksaa kuukautta) Thunder bayssa. Lähtö on elokuun lopussa. Mielelläni kuulisin kokemuksia vaihtovuosista kanadassa ja käytännön järjestelyistä matkaa varten. (Pitäisi hommata viisumi, neuvoja?)
Muutoinkin olisi mukava tietää ihan tavallisia asioita kanadasta (tyyliin: saako kaupasta rasvatonta maitoa ja onko se juotavaa, minkälaisia pankkiketjuja siellä on...)

Onko kellään kokemuksia suurten järvien seuduista? Missä kannataa käydä, miten kannattaa liikkua?
Otsikko: kanada?
Kirjoitti: Avalon - 22.03.2004, 17:01:32
Itse olin Kanadassa muutama vuosi sitten. Vermontista USA:n puolelta tehtiin semmonen vajaan viikon reissu autolla. Ensin käytiin Ottawassa. Se oli kiva kaupunki, jossa yövyimme sellaisessa vankilassa, joka on nykyään hostellityyppinen. Siellä sai yöpyä aidoissa vankilan selleissä. Kokemus oli mahtava ja hinnat oli aika halvat. Suosittelen tuota paikka muillekin yöpymiskohteeksi, jos yhtään kiinnostaa. En vaan muista sen vankilan nimeä, mutta löytynee googlella..  :?:

Ottawasta jatkettiin matkaa Torontoon, jossa yövyttiin tuttujen luona keskustassa. Tämä oli kans kiva kaupunki, josta tykkäsin. Sieltä ei nyt tule mieleen mitään erityisiä vinkkejä, mutta kaikille löytyy varmasti jotakin..  :)

Niagaran putouksilla käytiin telttailemassa. Joku jo totesikin, että päivisin siellä käy todella paljon väkeä. Tuo telttailu siinä vieressä olevalla leirintäalueella oli hyvä vaihtoehto. Päästiin näkemään Niagara sekä yömyöhällä että aamuvarhaisella. Silloin ei väkeä ollut paljonkaan liikenteessä, joten näkymät oli hienot!

Tällainen reissu meillä siis pääpiirteissään oli. Tarkoitus oli käydä myös Montrealissa, mutta muutamien vastoinkäymisten takia hukattiin yksi kokonainen päivä meidän reittisuunnitelmasta.. Kanadassa on varmasti paljon nähtävää, siellä voisi käydä toistekin. Calgaryssa asuu ainakin sukulaisia, joten niitä vois joskus käydä katsomassa! :)
Otsikko: kanada?
Kirjoitti: Ieva - 05.04.2004, 22:05:28
Lainaus käyttäjältä: "Anonymous"
Hei!

Suunnittelen kovasti vaihto-opiskeluvuotta (tarkemmin kahdeksaa kuukautta) Thunder bayssa. Lähtö on elokuun lopussa. Mielelläni kuulisin kokemuksia vaihtovuosista kanadassa ja käytännön järjestelyistä matkaa varten. (Pitäisi hommata viisumi, neuvoja?)
Muutoinkin olisi mukava tietää ihan tavallisia asioita kanadasta (tyyliin: saako kaupasta rasvatonta maitoa ja onko se juotavaa, minkälaisia pankkiketjuja siellä on...)

Onko kellään kokemuksia suurten järvien seuduista? Missä kannataa käydä, miten kannattaa liikkua?


Thunder Bay on kiva pikkukaupunki! Erittäin suomalainen, kadun kyltit kahdella kielellä ja siellä ilmestyy suomenkielinen sanomalehti. Mun tätini opettaa Lakehead Universityssä  :) Sillä on suomenkielinen kampaaja ja käy suomenkielisellä hammaslääkärillä.

Yks tuttu vietti siellä yhden yliopistovuoden ja kertoi että oli oikeen mukavaa, mutta pikkukaupunki on aina pikkukaupunki plussineen ja miinuksineen. Kuulemma kävi välillä vähän ahdistamaan, mutta sehän riippuu siitä mistä tykkää, eikö vaan  :wink:

Suosittelen Kanadaa, erittäin kivaa, olen suuri Kanadafäni! Ja jos haluat nähdä vähän erilaista Kanadaa ja samalla oppia ranskaa, lähde Québeciin. Suosittelen erittäin lämpimästi, vietin siellä itse loistavan vaihtarivuoden. Lykkyä tykö!
Otsikko: kanada?
Kirjoitti: NO50 - 05.05.2004, 21:14:59
Autoilusta Pohjois-Amerikassa kannattaa muistaa, että oikealle
kääntyvä saa liikennevaloissa mennä päin punaista (ellei toisin
ole mainittu), mutta valoissa pitää pysähtyä kuin STOP-merkillä.

Quebec on siinä mielessä pelottava paikka, että vaihto-oppilaana
oppii varmaan paremmin ranskaa kuin englantia. Joku voi tietysti
sitä halutakin. Olin pari joulua sitten Quebec Cityssä ja siellä
oli MC:ssä hankaluuksia saada hampurilaisateriaa englannin
kielellä. Hyviä bileitä siellä kyllä oli. Dacobert tai sellanen oli yks
ihan OK mesta missä kyllä viihdyin.

Oon ite ollu vaihtarina Woodstockissa, Ontariossa ja se oli ihan
OK vaikka suht kuollutta olikin. London oli puolen tunnin ajon
päässä ja Torontoonkin oli vajaa 2 tuntia. Bileet oli kyllä tuollakin
kohdallaan.

Bussilla on ihan OK liikkua Kanadassa ja Jenkeissä, mutta ainakaan
niillä linjoilla (Quebec City - Montreal - Toronto, Detroit - Columbus,
Columbus - Cleveland - NYC) joilla itse menin ei ollut ainuttakaan
opiskelijaa. Kaikki matkustajat olivat vähävaraisimpaan luokkaan
kuuluvia.

Matkat menivät kyllä hyvin ja ilman ongelmia, mitä nyt hieman
pelotti Columbuksen ja Clevelandin välillä kun bussikuski (Blue-
nimeltään) etsi käytävän toisella puolella olevalta penkiltä
kasettejaan kesken ajon. Loskaakin tuli taivaalta, mutta Blue ajoi
urhoollisesti vasenta kaistaa koko matkan.

Busseissa on hyvä se, että jos bussi tulee täyteen, haetaan heti
toinen bussi ajamaan perään, että kaikki mahtuvat kyytiin. Näin
meillä ainakin kävi.

Mut sinne vaan....
Otsikko: kanada?
Kirjoitti: Momo - 23.12.2004, 10:53:48
voisko joku viel kertoo vähän lisää Quebecistä,siis sekä kaupungista, että yleisesti alueesta ja montrealista...
minkälaist siellä on, mitään erityistä mitä kannattais nähä/tietää ym.
oon lähössä reissuun sinnepäin maanantaina  :D  ja mun kanada tietous on aivan säälittävä, joten ois kiva kuulla lisää...
Otsikko: kanada?
Kirjoitti: tirmo - 28.03.2005, 22:36:21
onko joku lähtenyt ihan töiden perässä kanadaan? miten on, jos menee turistina ja etsii duunipaikkaa paikan päällä ja sitten vasta hankkii work permitin..?

tahtoo work&travel canadan!  :idea:  
minne teen aloitteen  :?:  

W&T Australia - New Zealand - Africa - Canada?
Otsikko: Miltä alueelta hotelli Torontossa?
Kirjoitti: LateX - 08.06.2005, 01:19:17
Tarkoitus olla reilu viikko Torontossa mutta
mikä olisi hyvä hotellialue kun haluaa asua
keskellä vilinää jossa olisi paljon kaikkea
kävelymatkan sisällä.
Isoja ostareita, mahdollisesti rautatieasema.

Miten isoja on etäisyydet Torontossa eli
jos joku on kahden korttelin päässä niin
onko sinne 15 kilsaa?  :)

Pärjääkö jalkaisin vai pitääko koko ajan
ottaa taksia?

Niagaralla ja Montrealissa ainakin pitää
käydä mutta onko jotain must juttuja
lähistöllä? CN torni jne ?
Otsikko: Re: Miltä alueelta hotelli Torontossa?
Kirjoitti: socalled7 - 08.06.2005, 22:17:12
Lainaus käyttäjältä: "LateX"

Pärjääkö jalkaisin vai pitääko koko ajan
ottaa taksia?

Niagaralla ja Montrealissa ainakin pitää
käydä mutta onko jotain must juttuja
lähistöllä? CN torni jne ?


Olin itse Torontossa 3 päivää ja kertaakaan en ottanut taksia... CN-torniin maksoi omaisuuden (?) ja näkymät oli mitä oli, eli eipä juuri mitään. Kuulemma "hyvällä säällä" pystyy näkemään vesihöyryn Niagaran putouksilta, mutta jos nyt on muutenkin menossa katsomaan ihan niitä oikeita putouksia, niin ketä kiinnostaa... Jos olisin sinä, viettäisin sen viikon Montrealissa ja kävisin ehkä 1-2 päivän reissulla Torontossa/Niagaralla. Montreal oli mahtava, Toronto aika pitkälti BLAAH. Makuasia tämäkin tietysti.
Otsikko: Re: Miltä alueelta hotelli Torontossa?
Kirjoitti: jane - 08.06.2005, 23:44:27
Lainaus käyttäjältä: "socalled7"
Jos olisin sinä, viettäisin sen viikon Montrealissa ja kävisin ehkä 1-2 päivän reissulla Torontossa/Niagaralla. Montreal oli mahtava, Toronto aika pitkälti BLAAH. Makuasia tämäkin tietysti.


Yhdyn edelliseen puhujaan! Olen ollut molemmissa kaupungeissa pariin otteeseen ja kannatan ehdottomasti Montrealia - mutta onhan tuo Toronto tietenkin näkemisen arvoinen. Mutta torni on kyllä superkallis. Mulle se silti oli varsinainen kokemus koska kammoan korkeita paikkoja! Uskalsin jopa seistä lasilattian päällä - iik!
Otsikko: kanada?
Kirjoitti: LateX - 19.06.2005, 04:23:18
Niin mitä ihmeellistä siellä Montrealissa sitten on ?
Otsikko: kanada?
Kirjoitti: dai_cheng - 02.07.2005, 13:21:23
Lainaus käyttäjältä: "LateX"
Niin mitä ihmeellistä siellä Montrealissa sitten on ?


Mietin ihan samaa :D
Otsikko: kanada?
Kirjoitti: jane - 03.07.2005, 12:29:36
Fiilis!!! Mä pysähdyin siellä joulun alla, reissattuani puolisen vuotta Jenkkejä ja Ontarioo. Näiden jälkeen Quebec Montrealineen oli huippu kokemus!!!
Otsikko: kanada?
Kirjoitti: dafkaj - 29.10.2005, 01:51:00
Nostetaans hieman :)

Viime kesänä tuli käytyä morjenstamassa vaihtarikavereita Kandassa, Prince Edward Islandilla. Oli kyllä niin uskomaton kokemus että pakkohan sinne on mennä uudestaankin käymään ens vuonna, tällä kertaa tosin koulun maksamana ;)

Asuin kaverin luona sen 2.5 viikkoa minkä maassa vietin. Päivät meni saarta ympäri pyöräillessä ja rannalla loikoillessa. Vois kuvitella että pikku saari koillis Kanadassa ei oo mikään beach paradise, mutta pitää sanoa että yhtä komeita rantoja en oo nähnyt edes Etelä-Euroopassa . Sattu vielä mukavasti parin vuosikymmenen lämpöennätyskin päälle, 43C ja muutenkin kiva helleaalto siinä heinäkuussa.

Se mikä teki suurimman vaikutuksen oli kyllä ihmisten vilpittömyys ja ystävällisyys. Olit sitten kuinka homeessa tahansa ja ostamassa viinakaupassa uutta satsia, niin aina jakso kassa hymyillä ja kysellä kuulumisia. Kuvaava on esim se kun mentiin kauppaan ruokaostoksille niin ihan random nainen tuli siihen luokse ja sano "What a lovely shirt you have! Where did you get it, it goes so nicely with your beautiful smile!" Paidassa luki "you're the apple of my eye". Jätti hyvän mielen :)

Ainahan sitä pääsee isoihin kaupunkeihin käymään ja se meno on aikalailla samallaista maasta riippumatta, mutta tuolla Kanadan Maritimeseissa kyllä tuli semmonen olo että tää on jotain uniikkia mitä ihan kaikki ei pääse kokemaan.

Niin ja ens vuonna tosiaan toistamiseen PEIhin ja sen jälkeen puoleks vuodeks Ohioon vaihtoon  8)
Otsikko: kanada?
Kirjoitti: marion - 13.11.2006, 02:16:37
Voisiko joku antaa tarkempia vinkkeja mita siella ottawassa ja montrealissa kannattaa tehda naihin aikoihin (marraskuun loppu). Olen sinne parin viikon paasta menossa, eika kovin tarkkaa kuvaa, mita naissa kaupungeissa kannattaa tehda!! :)
Otsikko: kanada?
Kirjoitti: Aida - 30.03.2007, 10:53:40
Onko kenellakaan kokemuksia Edmontonista? Tuolla aikaisemmin joku mainitsi etta aika tylsa kaupunki on ... Olisi kiva kuulla hieman lisaa koska sinne pain luultavasti suunnataan syksylla pariksi viikoksi.
Otsikko: kanada?
Kirjoitti: s - 20.09.2007, 14:14:37
Vähän jos nostettais tätä. :)

Oon lähdössä kevääksi 2008 vaihtoon Montréaliin. Jos joku on oleillut ko. kaupungissa mahdollisesti pidempiä aikoja, kaikkia vinkkejä otetaan vastaan... esim. mitkä on mielenkiintoisimpia nähtävyyksiä, missä kaupunginosassa/paikassa on kivoimmat baarit (lähinnä siis kuppilat/keikkamestat, ei niinkään yökerhot), mikä on hintataso... ja kiinnostaisi tietää, millä pelillä kannattaa kulkea pidemmät matkat, esim. New Yorkiin (bussi?, greyhound? paljon maksaa? lentäminen?) ja tarviiko suomalainen jotain asiakirjaa tms. mennessään rajan yli Kanadasta käymään Jenkeissä.
Noi nyt näin äkkiseltään tuli mieleen kysyä, mut kysyn lisää jos joku on innokas vastaamaan, which would be great :)
Otsikko: kanada?
Kirjoitti: Tarmo - 24.09.2007, 18:46:21
Lainaus käyttäjältä: "s"
Vähän jos nostettais tätä. :)

Oon lähdössä kevääksi 2008 vaihtoon Montréaliin. Jos joku on oleillut ko. kaupungissa mahdollisesti pidempiä aikoja, kaikkia vinkkejä otetaan vastaan... esim. mitkä on mielenkiintoisimpia nähtävyyksiä, missä kaupunginosassa/paikassa on kivoimmat baarit (lähinnä siis kuppilat/keikkamestat, ei niinkään yökerhot), mikä on hintataso... ja kiinnostaisi tietää, millä pelillä kannattaa kulkea pidemmät matkat, esim. New Yorkiin (bussi?, greyhound? paljon maksaa? lentäminen?) ja tarviiko suomalainen jotain asiakirjaa tms. mennessään rajan yli Kanadasta käymään Jenkeissä.
Noi nyt näin äkkiseltään tuli mieleen kysyä, mut kysyn lisää jos joku on innokas vastaamaan, which would be great :)
Kun  menet Kanadasta USAan, niin taytat saman visa weiver lapun kuin lentokoneella USAan saapuessa. Maksaa 6 USD (lentokoneessa ilmainen) ja on voimassa kolme kuukautta. Kun menet takaisin Kanadaan, niin ne kysyy sinulta oletko menossa takaisin USAan. Jos olet, niin saat pitaa tuon visa weiverin, mutta jos et ole niin ne reipaisee sen pois ja joudut maksamaan sen uudestaan, kun seuraavan kerran olet menossa USAan.

Itse olen kulkenut tonne USAan  ja New Yorkiin aina autolla tai lentamalla (asustan taalla Quebec Cityssa). En tieda, etta mika on paras keino sinne menna, kun on monta hyvaa.

Montrealin kuppiloista en tieda, mutta isot bandit soittaa Bell Centerissa.

Mielenkiintoisena nahtavyytena voisin pitaa St. Lawrence-joen vartta Quebecista ylospain, seka Quebecin vanhaa kaupunkia. Vanhimmat talot 1600-luvulta, eli todella vanhaa tanne p-amerikkaan. Montrealista en tieda, kun olen kaynyt ainoastaan lentokentalla ja Ikeassa =)

Tervetuloa tanne Frogien (Frog on englanninkielisten kayttama hakkumasana kanadanranskalaisille)  joukkoon. Itsekkin olen kovasti sammakoksi taalla muuttumassa =)
Otsikko: kanada?
Kirjoitti: s - 13.01.2008, 22:23:01
Kiitti (vähän näin myöhässä) Tarmolle vinkeistä. Täällä ollaan nyt ja ihmetellään... Québec cityynkin olis tarkoitus tulla vierailemaan mahd. pian.
Otsikko: kanada?
Kirjoitti: Tarmo - 28.01.2008, 07:36:13
Lainaus käyttäjältä: "s"
Kiitti (vähän näin myöhässä) Tarmolle vinkeistä. Täällä ollaan nyt ja ihmetellään... Québec cityynkin olis tarkoitus tulla vierailemaan mahd. pian.

Muista syödä paljon poutine'a. Joka ikinen gramma jää kehoon... kylkiin ja takapuoleen =) Pärjäät paremmin tämän kylmän talven yli.
Kanadanraskalaisten kansallisruoka ja maistuu ainakin omaan suuhun liiankin hyvälle.
http://en.wikipedia.org/wiki/Poutine
Otsikko: Kanada.. Québec
Kirjoitti: pamplemousse - 09.02.2008, 17:48:21
Hejssan,

lähinnä olisin Tarmolta halunnut kuulla lisää  Québecissä /Québecin kaupungissa asumisesta. Jos jaksat kertoa vähän mitä siellä teet ; opiskeletko, oletko töissä ja mikä sinut sinne vei..

Itse olen ranskankielisestä Kanadasta unelmoinut jo jonkin aikaa ja katsellut opiskelumahdollisuuksia sieltä.. rahoituspuoli on vähän niin ja näin, mutta toivo kuitenkin vielä elää, ja hakemuksen ainakin aioin tehdä ja lähettää. Ensi kesänä , jos kaikki nyt sujuu hyvin, ajattelin lähteä Québeciin kesätöihin.
Montréaliin aluksi, ja sitten mahd. Québecin kaupunkiin.

Olisiko jotain vinkkiä antaa?
Kiitoksia etukäteen :)
Otsikko: kanada?
Kirjoitti: Tarmo - 20.02.2008, 23:47:37
No, aivan aluksi tarvitsee sano, että itse pidän huomattavasti enemmän Quebec Citystä kuin Montrealista. Quebecissä on noin 500 000 asukasta, mutta tämä ei tunnu (eikä tietysti olekkaan) suurkaupungilta. Montreal on sitten enemmän pohjois-amerikkalainen miljoonakaupunki (asukkaita n. 3 milj. metropolin alueella). Montreal on monilta osin erittäin ruma kaupunki, verrattuna Quebec Cityyn. Montrealissa toisaalta puhutaan huomattavasti enemmän englantia, kuin Quebecissä, mutta Quebecissäkin pärjää erinomaisesti englannilla, mutta töiden saati saattaa olla vaikeampaa, jos ranska ei taivu.

Koko ranskalainen kanada on erittäin turvallista aluetta verrattaessa muuhun pohjois-amerikkaan. Quebec Cityssä ei tapahtunut yhtään henkirikosta vuonna 2007. Tästä voisi Suomikin ottaa mallia. Ei taida montaa yhtä suurta kaupunkia löytyä maailsta, joka pystyy samaan. Muutenkin kaupunki on erittäin turvallinen ja kaupungilla voi liikkua keskelläyötä yksin ilman mitään pelkoa. Montrealissa on enemmän suurkaupunkien ongelmia, mutta ei kuitenkaan mikään Chicago.

USA on aivan vieressä ja sinne kannattaakin mennä shoppailemaan ainakin vaatteet, jotka on USAn puolella huomattavasti halvempia.

Viisumin saanti on se ongelma. Varsinkin jos et puhu ranskaa, niin todella vaikea saada pysyvää asumislupaa. Tästä syystä itsekkin taidan jättää Kanadan taakse tuossa kesällä, vaikka menenkin naimisiin kanadalaisen kanssa.

Niin, itse en tee tällä hetkellä yhtään mitään (elän aikaisemmin säästetyillä rahoilla). Lomailen ja matkustelen ympäri p-amerikkaa ja olen täällä turistiviisumilla. Hain juuri puolen vuoden jatkoa, mutta siihenkin kestää kaksi kuukautta saada vastaus. Saa nähdä miten käy. Minä tulin tänne naisen perässä, eli minulla on kanadanranskalainen tyttöystävä.

Monster.ca on varmaan paras paikka etsiä työpaikkaa.

Kysele lisää, jos haluat jotain muuta.
Otsikko: Québeciin..
Kirjoitti: pamplemousse - 21.02.2008, 20:03:32
Heippa!

Ja-a, mistä aloittaisin?
Olen siis lähdössä toukukuussa Kanadaan, n. 3kk, work and travel periaatteella. Mainitsit viisumista - omalta osaltani sen ei pitäisi tuottaa ongelmia, matkaan lähden opiskelijoille suunnatun ohjelman kautta, ja työviisumin saa max. 6 kuukaudeksi vaikka ei vielä edes tiedossa työpaikkaa. Tänään vein hakemuksen, joten nyt vain odottelemaan.
Ranskassa vietetyn vaihtarivuoden jälkeen ranskan kieli sujuu ihan hyvin, ja tämän takia juuri Québeciin haluankin.
Nyt kun päätös lähtemisestä tehty ja maksut maksettu, alan kyllä tarkemmin suunnitella kesää, mutta Montréaliin suuntaan varmasti aluksi sllä siellä järjestetään info-tilaisuuksia ja sen semmoista.
Mitä mainitsemaani opiskeluun tulee se mahdollisuus elää kyllä vielä ja tässä tapauksessa paikkana olisi Québec city. Ehkä sekin selviäisi kesä aikana

Onko muita paikkoja joita suosittelet nähtäväksi?
Hintataso? Asumiskustannukset? Olen itse miettinyt yliopistojen asuntoloita..

Eipä nyt juolahtanut hirveästi kysymyksiä mieleen mutta eiköhän niitä tule, kiva jos jaksat vastailla...  :)
Otsikko: Re: Québeciin..
Kirjoitti: Tarmo - 21.02.2008, 23:14:57
Lainaus käyttäjältä: "pamplemousse"


Onko muita paikkoja joita suosittelet nähtäväksi?
Hintataso? Asumiskustannukset? Olen itse miettinyt yliopistojen asuntoloita..

Eipä nyt juolahtanut hirveästi kysymyksiä mieleen mutta eiköhän niitä tule, kiva jos jaksat vastailla...  :)

No, ainakin USAan kannattaa mennä käymään. New York ja Boston on ainakin lähellä.
Montrealin nähtävyyksistä en oikein osaa sanoa, mutta varmaan vanhakaupunki ja kiinalaiskaupungiosa.

Quebec Cityssä tietenkin vanhakaupunki (huomattavasti Montrealin vastaavaa parempi), valasristeilyt (näkee esim. 20-metrisiä sillivalaita), koko St. Lawrence-joen alue Quebecistä ylöspäin. Kannattaa ajella sitä rantatietä.

Quebecin yliopiston (Laval) asuntoloissa asuu vain ja ainoastaan ulkomaalaisia. Lähinnä arabeja.

Asumiskustannukset on täällä Suomea pienemmät. Itse asun Quebecin keskustassa (Avenue des Erables) noin 60-70m2 (kolme huonetta+keittiö) kokoisessa asunnossa. Vuokra noin 700CAD, minkä jaat tyttöystävän kanssa.
Jos hankkii asunnon hieman keskustan ulkopuolelta, niin huomattavasti halvempi ja jos asut yksin, niin et tietenkään tarvitse noin isoa asuntoa muutenkaan. Esimerkiksi Ste-Foy alueella, joka on yliopiston lähellä asunnot on huomattavasti halvempia.

Julkinen liikenne täällä on ainakin kohtuullinen muihin pohjois-amerikkalaisiin kaupunkeihin nähden. Itse en käytä, niin en osaa sanoa hinnoista tai aikatauluista, mutta paljon näyttää busseja olevan.

Jos on tarkoitus opiskella yliopistossa, niin suosittelisin juurikin tuota Ste-Foy -aluetta, mutta en opiskelija-auntolita jos vähänkin arvostat rauhallisuutta.

Ruoka on pääosin halvempaa kuin Suomessa, mutta esim. viini ja juustot on kalliimpia. Big Mac (mikä on aina hyvä mittari) on 6CAD.

Normaalisi kaupoissa kaikki hinnat on amerikkalaiseen tapaa ilman veroja (verot noin 12%), lukuunottamatta alkoholia, missä verot on normaalisti jo hinnassa (liquor storessa).
Otsikko: kanada?
Kirjoitti: eeki - 05.03.2008, 05:18:47
W&H  Canada tuolta lisaa tietoa

http://www.visabureau.com/canada/working-holiday.aspx
Otsikko: Vs: kanada?
Kirjoitti: merri78 - 13.04.2008, 09:17:54


Monster.ca on varmaan paras paikka etsiä työpaikkaa.

Kysele lisää, jos haluat jotain muuta.

Olemme isännän kanssa hieman suunnitelleet lähtöä Kanadaan. Lähinnä duuniin öljykentille. Onko sulla sellaisesta mitään tietoa siellä päin? Tai siis isäntä menisi töihin ja minä lasten kanssa mukaan :)
Otsikko: Vs: kanada?
Kirjoitti: Tarmo - 16.04.2008, 06:48:07


Monster.ca on varmaan paras paikka etsiä työpaikkaa.

Kysele lisää, jos haluat jotain muuta.

Olemme isännän kanssa hieman suunnitelleet lähtöä Kanadaan. Lähinnä duuniin öljykentille. Onko sulla sellaisesta mitään tietoa siellä päin? Tai siis isäntä menisi töihin ja minä lasten kanssa mukaan :)
Työpaikkaa voi etsiä edelleen Monster.ca tai oilcarees.com

Suuntana varmaan Alberta, jos öjyhommia haluaa.
Otsikko: Vs: kanada?
Kirjoitti: Zara - 22.05.2008, 05:24:06
Osaiskohan joku vinkata, miten Quebec Citystä pääsisi kohtuullisen järkevästi julkisilla USA:n puolelle, Maineen, New Hampshireen tms.? Tämä näyttää nyt olevan parin viikon kuluttua alkavan reissumme pullonkaula kun emme löydä mitään kulkuvälinettä... (Reittisuunnitelma siis Toronto-Ottawa-Montreal-Quebec City-?-Boston etc.)
Otsikko: Vs: kanada?
Kirjoitti: Judit - 25.05.2008, 23:33:26
Osaiskohan joku vinkata, miten Quebec Citystä pääsisi kohtuullisen järkevästi julkisilla USA:n puolelle, Maineen, New Hampshireen tms.? Tämä näyttää nyt olevan parin viikon kuluttua alkavan reissumme pullonkaula kun emme löydä mitään kulkuvälinettä... (Reittisuunnitelma siis Toronto-Ottawa-Montreal-Quebec City-?-Boston etc.)

Bussi on lentokoneen jälkeen kätevin ja halvin vaihtoehto. Esim. menopaluu Québec-New York on vain 200 dollaria. Pitkä matkahan se on istua, kellon ympäri ja vielä vähän ylikin. Täältä löytyy aikataulut: www.greyhound.ca (http://www.greyhound.ca), joskaan ei valitettavasti hintoja. Bostoniinkin pääsee samalla firmalla. Montrealissa vaihto.
Otsikko: Vs: kanada?
Kirjoitti: Sakura - 07.06.2008, 03:40:02
Itse muutin aviomieheni kanssa viikko sitten Kanadan Vancouveriin. Olemme täällä aina marraskuun loppuun saakka. Asuntomme on ihan downtownissa ja meillä on myös auto tämän puoli vuotta käytössä, joten sillä tulemme paljon matkustamaan. Jos jollakin on kysyttävää Kanadasta, erityisesti Vancouverista niin yritän vastailla sitä mukaa kun tietoa kertyy.
Otsikko: Vs: kanada?
Kirjoitti: jiir - 21.11.2008, 19:09:53
Hei!

Oon vaihdossa Quebecissä ja suunnittelin täältä reissua Vancouveria kohti Greyhoundin bussikortilla joulun aikaan. Junavaihtoehtokin pitää toki tarkistaa.

Tarvitsisin apua, haluaisimme löytää jouluksi kohtuuhintaisen (n.100CAD/yö) mökin Vancouverin lähialueilta, esim. Squamishista (paikoista joihin Greyhound kulkee). Meitä on reissussa pariskunta + yksi henkilö, olemme löytäneet mökkejä kolmelle hengelle tuohon hintaluokkaan, mutta kaikissa on vain yksi huone ja tupakeittiö. Eli haluaisimme erillisen makuuhuoneen..

Ja löytyisikö kivoja sivuja joista voi katsella ilmoituksia, joissa ihmiset vuokraavat omia kämppijään? jotain googlesta löytyi, homeaway.com tms. mut ei oo viel tärpännyt.

Olisiko hyviä vinkkejä kylistä mitä kannattaisi katsella? Whistler vaikuttaa todella kalliilta ja on vähän turhan kaukana Vancouverista.

Otsikko: Kanadan öljykentät.
Kirjoitti: SAMUE|_ - 17.12.2008, 18:27:02


Monster.ca on varmaan paras paikka etsiä työpaikkaa.

Kysele lisää, jos haluat jotain muuta.

Olemme isännän kanssa hieman suunnitelleet lähtöä Kanadaan. Lähinnä duuniin öljykentille. Onko sulla sellaisesta mitään tietoa siellä päin? Tai siis isäntä menisi töihin ja minä lasten kanssa mukaan :)
Työpaikkaa voi etsiä edelleen Monster.ca tai oilcarees.com

Suuntana varmaan Alberta, jos öjyhommia haluaa.

Tuliko teillä lähtöä??

Meillä olisi suunnitteilla sama homma. Paitsi vain isä ja minä olisimme lähdössä.
Ei olisi kellään mitään yhteistietoja tai muita vinkkejä päästä öljykentille töihin??  ??? Maaliskuussa pystyisimme lähtemään.
Alberta kuulostaisi ihan hyvältä. Tarkoitus olisi säästää kunnolla rahaa. Elää suhkot niukasti ja tuoda raha suomeen. ;D
Ps. Idea tuli kuin näkyi telkkarista --> http://areena.yle.fi/toista?id=1694088


Otsikko: Vs: kanada?
Kirjoitti: Tursisti - 06.03.2009, 23:34:49
Tsau!

Tarkoitus on lähteä Kanadaan vaihtoon ja nyt kysynkin, onko siellä jtn oikeen yllättävää ja ihmeellistä mihin tulisi etukäteen "varautua"? Toki kaikki muutkin kokemukset ovat vallan tervetulleita, ylempänä näytti joku olevanki parhaillaan paikan päällä opiskelemassa..
Otsikko: Vs: kanada?
Kirjoitti: HelsinkiFlyer - 06.03.2009, 23:54:01
Kandee varautua siihen, että Poutine on yllättävän erikoista pikaruokaa.  ;D
Otsikko: Vs: kanada?
Kirjoitti: tommii - 07.03.2009, 00:23:21
Tsau!

Tarkoitus on lähteä Kanadaan vaihtoon ja nyt kysynkin, onko siellä jtn oikeen yllättävää ja ihmeellistä mihin tulisi etukäteen "varautua"? Toki kaikki muutkin kokemukset ovat vallan tervetulleita, ylempänä näytti joku olevanki parhaillaan paikan päällä opiskelemassa..

Kanada on aika laajahko käsite, joten voisit vähän selventää mihin päin olet menossa vaihtoon jne. jotta voi kertoa mihin pitää varautua.
Otsikko: Vs: kanada?
Kirjoitti: Tursisti - 07.03.2009, 13:18:46
Londoniin siis on tarkoitus pyyhkiä (www.uwo.ca), englannilla on siis tarkoitus pärjätä.. Ja london siis on apaut sata mailia Torontosta lounaaseen.
Otsikko: Banff
Kirjoitti: Christopher - 07.03.2009, 16:53:57
Itse suunnittelen lähtöä Kanadaan kesällä 2010. Lento Calgaryyn ja sieltä ostamalla pyörällä viettämään kesä Banffin ja Jasperin maastoihin. Nähtävää riittää ja pyöräillen ja telttaillen siitä voi suurimman osan kokea.
Otsikko: Prince Edward Island
Kirjoitti: LilleBlomme - 21.03.2009, 17:00:59
Onko kukaan ollut Prinssi Edvardin saarella? Olemme menossa sinne ensi kesänä kahdeksi viikoksi ilman autoa. Ilmeisesti saaren julkinen liikennekin on hyvin rajoittunutta. Olemme ajatelleet pyöräillä, pyöräteitä ilmeisesti kuitenkin löytyy runsaasti. Kertokaa kokemuksistanne saaresta ja etenkin jos olette pyöräilleet siellä. Myös kiinnostaisi tietää millaista Nova Scotiassa on, aloitamme nimittäin Halifaxista.
Otsikko: Vs: kanada?
Kirjoitti: tommii - 23.03.2009, 06:11:51
Londoniin siis on tarkoitus pyyhkiä (www.uwo.ca), englannilla on siis tarkoitus pärjätä.. Ja london siis on apaut sata mailia Torontosta lounaaseen.

Englantia siellä ihan puhutaan. Toronto on erittäin jenkkimäinen kaupunki ja myös sen lähialueet. Muista varautua siihen, että talvet täällä on pahempia kuin Suomessa. Itse asun Montrealissa ja täällä pahimmat pakkaset nousee -40c pakkasasteeseen ja lunta tulee moninkertasesti enemmän kuin Suomessa. Toronton alueella voi olla vähän rauhallisemmat talvet.

Suurempia haasteita ei pitäisi tulla. Kanada on ehkä länsimaalaisin maa heti Yhdysvaltojen jälkeen.
Otsikko: Vs: kanada?
Kirjoitti: Zara - 25.03.2009, 14:26:23
Prinssi Edvardin saari: Kävin viime kesänä kesäkuun alkupuolella. Turistisesonki alkaa vasta juhannuksen tienoilla, eli tuolloin oli kohtuullisen rauhallista. Toisaalta aivan kaikki nähtävyydet/palvelut eivät vielä olleet auki.

Meillä oli auto käytössä, eli pyöräilystä en osaa sanoa muuta kuin, että oman havaintoni perusteella pyöräily tapahtuu ihan normaalin autotien varressa. Tiet ovat ainakin sesongin ulkopuolella kohtuullisen rauhallisia, mutta melko kapeita. Maasto on kumpuilevaa mutta mäet melko loivia. Tietysti esim. kansallispuiston alueella on varsinaisia pyöräreittejä. Tässä pari linkkiä, mistä voisi löytyä parempaa tietoa:
http://www.pc.gc.ca/pn-np/pe/pei-ipe/index_e.asp
http://www.tourismpei.com/index.php3
Otsikko: Vs: kanada?
Kirjoitti: Pätkis - 05.04.2009, 02:07:58
Tuleva vaihto-oppilas ilmoittautuu täälläkin!  :) Lähden elokuun lopussa Quebec cityyn Laval universityyn ja koko lukuvuoden meinaan siellä viettää.
Tarmo (?) mainitsi jotain juurikin Lavalin oppilasasuntoloista ja tein pikaisen johtopäätöksen että sieltä pitäisi pysyä poissa..Tarkoituksena on siis parantaa ranskaa, eikä rauhaton opiskelijaelämä arabien kanssa kovin innosta...Eli siis kysymys kuuluukin, että onko yleisesti ottaen vaikea vaiko helppoa löytää yksityistä kämppää elokuussa? Koululta sain vinkkejä että paikallislehdistä kannattaisi katsella kanssa ilmoituksia, mutta tuntuu itsestä niin riskialttiilta lähteä sinne ja olla hostellissa niin kauan että löytää asunnon..! Ja minkä tyylisiä asunnot on siellä? Asun nyt Skotlannissa jossa yleinen tapa on että asunnossa on 3-5 huonetta, eli siis kämppiksiä löytyy yks jos toinenkin. Onko sama meininki Quebecissä, vai onko siellä enemmän Suomen malli, yksiöitä ja kaksioita saatavilla? Ja sitten haluaisin vielä tähän samaan syssyyn kysellä (jos vaan joku viitsii valaista hieman ;D) julkisista kulkuvälineistä kaupungin sisällä.Eli olettaen että en asuisi Lavalin asuntoloissa, mistä päin minun kannattaisi etsiä kämppää ettei koulumatka olisi aivan mahdoton ja onko siellä hyvät bussiverkostot kaupungin sisällä?
OK, jätetäänpäs tämä tähän ja kyselen myöhemmin lisää;) Kiitos kaunis jos Tarmo tai joku muu tietoinen viitsii jakaa tietojansa!
Otsikko: Vs: kanada?
Kirjoitti: tommii - 06.04.2009, 03:19:09
Tuleva vaihto-oppilas ilmoittautuu täälläkin!  :)

Asuntoja on helppo löytää ja niitä on vuokralle paljon tarjolla, mutta aina kun Kanadassa kämppää hommaa niin se kannattaa ensin käydä tarkistamassa, koska laatu vaihtelee laidasta laitaan. Kuvat ei kerro mitään. Tämän takia luultavasti parempi vaihtoehto on ensin asua lyhyt aika jossain muualla ja sitten etsiä kämppää. Tarjontaa on sen verran paljon, että vaikeuksia ei pitäisi olla ja taitaa jopa olla helpompaa saada kämppä kun täällä on.

Vuokranantajat haluu myös monesti nykyään nähdä tulevan vuokralaisen etukäteen, ja saada ehkäpä jotain referencejä. Kämppiä löytyy helposti netistä ja paikallislehdistä. Myös ihan kaduilla kävelessä törmää louer kyltteihin koko ajan, mikä on hyvä keino löytää halpoja kämppiä.

Quebecin asunnoista en tiedä, mutta yleensä Kanadassa löytyy ihan kaiken kokoisia asuntoja ja hinta voi olla jopa suhteellisen samaa luokkaa kaikissa. Room for share löytyy esim. Montrealista 350-500 CAD per kk ja tuohon 500 CAD tai alle voi löytää itselle studion tai jopa kaksion. Tietenkin mitä parempi paikka niin sitä enemmän maksetaan.

Niin ja jos ranskalaiselta kysyt niin Quebecissä ei kukaan puhu Ranskaa vaan jotain kauheaa sössötystä...

Otsikko: Vs: kanada?
Kirjoitti: Judit - 10.04.2009, 18:26:28
Moi Pätkis ja tervetuloa Québeciin!

Tässä kaupungissa on se hassu piirre, että vuokrasopimukset tehdään yleensä vuodeksi niin, että ne päättyvät kesäkuun lopussa. Heinäkuun 1. päivä on siis yleinen muuttopäivä, jolloin kadut ovat täynnä tavaroita kanniskelevia ihmisiä ja kaikki muuttoautot vuokralla. Tästä oudosta tavasta huolimatta asuntoja on ihan mukavasti saatavilla muuhunkin aikaan vuodesta. Etenkin jos tulet elokuussa, siis ennen kuin lukukausi alkaa ja kaikki opiskelijat ryntäävät asuntomarkkinoille, sinulla pitäisi olla valinnanvaraa mukavasti. Solukämppä on tietysti halvin vaihtoehto ja sitä kautta saa myös helposti uusia tuttavuuksia. Ilmoituksia näistä kämpistä kannattaa etsiskellä yliopiston ilmoitustauluilta. Toinen yleinen asumismuoto opiskelijoille on alivuokraaminen. Monissa omakotitaloissa on kellarikerros (sous-sol), johon on rakennettu yksiö keittokomerolla, kylppärillä ja omalla sisäänkäynnillä. Mutta yksiöitä ja kaksioita saa myös yllättävän edullisesti. Tällä hetkellä maksamme omasta kaksiostamme 515 dollaria, mikä on ehkä vähän yläkanttiin, mutta syyskuun lopulla tarjonta oli tosi niukkaa.

Tänne on koottu linkkejä nettisivuille, joissa on asuntoilmoituksia (noista Kijiji oli mielestäni paras): http://www.ville.quebec.qc.ca/immigrants/etablir/logement/logement_permanent.aspx
Pidä mielessä, että 2 1/2 tarkoittaa yksiötä, sillä keittiö lasketaan yhdeksi huoneeksi ja kylppäri puolikkaaksi. On myös hyvä selvittää, onko vuokrasopimuksessa "tout inclu" eli että lämmitys ja sähkö kuuluvat vuokraan. Pelkkä sähkö ei vielä budjettia kaada, mutta lämmityskulut voivat nousta pilviin, tiedän kokemuksesta. Toinen tehokas tapa löytää kämppä on kuljeskella sillä alueella, josta majapaikan haluaa. On nimittäin hyvin tavallista laittaa oveen tai ikkunaan kyltti, että täällä on asunto vuokrattavana.

Julkinen liikenne on pohjoisamerikkalaiseksi pikkukaupungiksi melko toimiva. Bussit ovat tosin lähes aina tupaten täynnä. Kampuksen tienoo on omasta mielestäni aika ankea, mutta jos haluat päästä yliopistolle kävellen, niin tsekkaa asuinalue Ste-Foy. Keskustasta (vanhasta kaupungista) on kampukselle n. 6 km, mutta busseja kulkee usein. Kaikki asuinalueet keskustan ja yliopiston välillä on siis varteenotettavia.

Yliopiston asuntolat on tietääkseni kesällä hostellikäytössä, joten varaa sieltä alkuun paikka ja etsi sieltä käsin asuntoa. Elokuu on Québecissä ihanaa aikaa, mutta talvi on pitkä ja kylmä ja vie hermot suomalaiseltakin, että varaudu siihen  ;)

Neuvon mielelläni lisää, jos on kysyttävää.
Otsikko: Vs: kanada?
Kirjoitti: Tarmo - 18.04.2009, 10:57:02
Edellinen kirjoittaja taisi kertoa jo kaiken oleellisen, mutta tässä pari sivua asuntojen etsimiseen
http://www.lespac.com/
http://www.cvendu.ca/

Tuo yleinen muuttopäivä johtuu siitä, että Quebecin viranomaiset yrittävät estää tällä Kanadan kansallispäivän juhlimisen. He haluavat, että ainoastaan Quebecin kansallispäivää juhlitaan.

Jos joku haluaa enemmän ykityiskohtaista tietoa Quebecista, yliopistosta, jne... niin voin antaa vaimoni sähköpostiosoiteen yksityisviestillä. Hän on paljasjalkainen quebecer ja Lavalin yliopistossa opiskellut. Kysyä voi suomeksi, mutta vastaus tulee ranskaksi tai englanniksi.

PS. Emme (ikävä kyllä) asu enää Quebecissä, vaan Norjassa.
Otsikko: Vs: kanada?
Kirjoitti: pamplemousse - 26.04.2009, 03:22:05
Heissan

Lahinna Patkiksen viestiin oisin vastannut.. asunnoista ja kulkuneuvoista mutta Judit tosiaan taisi hyvin vastata kaikkiin kysymyksiin:)
Itse opiskelen Université Lavalissa... ensimmainen "session" ohi, mutta syksylla olen tulossa takaisin eli Québecissa olen myos syksylla ja jos esim Patkis haluisi kahvitella tai muuta niin voisi vaikka siita myohemmin sopia:) Ei taalla hirveesti suomalaisiiin tormaa..
Asutko Judit ihan vakinaisesti Québecissa? Opiskelet?

Sen voisin viela lisata yliopistoasuntoloista, itse olen niissa asunut, tai siis asun, ja tulen viela ensi vuoden asumaan. Mita arabeista Tarmo mainitsi, niin kylla niita on, mutta samanlailla lotyy ranskalaisisa, muita afrikkalaisia... tarkkaan ottaen noin 80 eri kansallisuutta, noin puolet asukkaista ovat ei-kanadalaisia..
Itse on ollut tuuria, en ole karsinyt rauhattomuudesta tms. Huoneeni on kerroksessa 9, ja tosi kauniit nakoalat ovat! Mutta tietenkin, on niita kerroksia jossa sitten voi olla rauhattomampaa. Paivystava puhelin on 24/7 jos ongelmia. Omasta mielestani toimiva kokonaisuus, kampuksella, palvelut lahella, PEPS (mega urheilukeskus) vieressa, talvella jos lumi kyllastyttaa voi tunneleiden kautta menna minne tahansa kampuksella. Keittiossa tapaa helposti ihmisia.. Asuntoilen nettisivuilta lotyy tarkempaa tietoa!

A plus!
Otsikko: Vs: kanada?
Kirjoitti: Judit - 26.04.2009, 15:29:18
Olin Québecissä opiskelun merkeissä edellisen lukuvuoden ja tästä vuodesta osan, mutta palasin juuri Suomeen.

Suomalaisiin ei tosiaan tuossa kaupungissa törmää vahingossa eikä edes etsimälläkään meinaa löytyä... Yliopistolla minulla oli suomalainen työkaveri (tutkija) ja yhden vaihto-opiskelijan bongasin kun kävin kv-toimistolla kyselemässä, mutta siinä kaikki. Oli meillä kolmestaan ihan rattoisat itsenäisyyspäivät ja vaput  :D
Otsikko: Vs: kanada?
Kirjoitti: pamplemousse - 26.04.2009, 17:58:16
Olin Montréalissa viime vuonna 6 kk toissa ja sillon pariin suomalaiseen tormasin ihan sattumalta kaupassa  :) Ja viime syksyna Québecissa oli 4 vaihtaria, nyt kevaalla meita on 3 suomalaista opiskelijaa...
Ja syksylla kuulemma tulossa ainakin pari lisaa...
Eli niinpa, ehka ensi vuonna jos tormataan voi sita itsenaisyyspaivaa viettaa vaikka yhdessa suomalaistunnelmissa!  :D

Otsikko: Vs: kanada?
Kirjoitti: tommii - 27.04.2009, 03:52:52
Kyllähän täällä meitä suomalaisia asuu. Ei mitenkään niin harvinaista.
Otsikko: Vs: kanada?
Kirjoitti: Judit - 27.04.2009, 15:14:39
Kyllähän täällä meitä suomalaisia asuu. Ei mitenkään niin harvinaista.

Asut näemmä Montrealissa ja siellähän on suomalainen seurakuntakin. Québec Cityssä tilanne on kuitenkin jo ihan toinen.
Otsikko: Vs: kanada?
Kirjoitti: tommii - 29.04.2009, 01:54:42
Kyllähän täällä meitä suomalaisia asuu. Ei mitenkään niin harvinaista.

Asut näemmä Montrealissa ja siellähän on suomalainen seurakuntakin. Québec Cityssä tilanne on kuitenkin jo ihan toinen.

Ei se Quebec City nyt niin kaukana ole! Mut joo, kyllä täältä kaikkialta suomalaisia löytyy. Ettei ihan turhaksi jaaritteluksi mene niin vinkiksi kaikille, jotka kotoa kaipaavat herkkuja niin Montrealista löytyy Cote-des-Neiger metropysäkin läheltä kauppa nimeltä Boucherie Atlantique, joka myy pohjoismaisia herkkuja, suomalaista kahvia ja sinappia, sekä salmiakkia tietenkin. Joulukinkun voi myös paikasta käydä tilaamassa ja siitä saa kyllä ihan saman makuista kuin kotopuolen kinkusta!

Osoite on 5060 chemin de la cote-des-Neiges, Montréal, QC H3V 1G6.
Otsikko: Vs: kanada?
Kirjoitti: Mito - 31.05.2009, 16:22:17
Morjens, pari asiaa:
Lennän heinäkuussa Bostonista Vancouveriin. Lentoyhtiöistä Air Canada näyttäis olevan paras(=halvin), hintaa 249$. Korjatkaa jos oon väärässä. 
Tarttenko viisumia? Aion viipyä alle kuukauden.
Onko rinteissä lunta näin kesäaikaan  ??? Ois kiva vähän  lautailla pitkästä aikaa mutta sulaa taitaa olla..
Kaupunki tullee tutuksi kun oon kaverin luona siellä, mutta jos on suositella jotain ehdotonta luontoelämystä tms niin kertokaa! Siis länsirannikolla, mielellään pikkurahalla. Kävin jo jollain valassafarisivustolla ja tyyristä oli se..
Otsikko: Vs: kanada?
Kirjoitti: Upstate girl - 31.05.2009, 18:03:10
Vancouver..  tullee tutuksi kun oon kaverin luona siellä, mutta jos on suositella jotain ehdotonta luontoelämystä tms niin kertokaa!

Vancouver on upea kaupunki myos maisemien kannalta. Vancouver Island on kaymisen arvoinen seka riippusilta pohjois Vancouverissa http://en.wikipedia.org/wiki/Capilano_Suspension_Bridge (http://en.wikipedia.org/wiki/Capilano_Suspension_Bridge), joka menee Capilano joen yli.
Otsikko: Vs: kanada?
Kirjoitti: Riihu - 31.05.2009, 22:54:40
Lennän heinäkuussa Bostonista Vancouveriin.  

Onko rinteissä lunta näin kesäaikaan  ??? Ois kiva vähän  lautailla pitkästä aikaa mutta sulaa taitaa olla..

Hei Mito
Kävimme Vancouverissa v. 1999 ja silloin oli ainakin Whistlerin rinteillä lunta heinäkuun puolivälissä. Tänä vuonna en tiedä pääseekö sinne laskettelemaan, rakentavat niitä olympialaisia varten. Vilkaseppa Whistlerin kotisivua jos siellä mainitaan asiasta.
Koko Vancouver on yhtä luontoelämystä. Ja paikallislehdessä on paljon halvempia muutaman päivän kestäviä matkoja ympäristöön.

Lainaus korjattu. Heloriina/mode
Otsikko: Vs: kanada?
Kirjoitti: hailuoto - 04.06.2009, 14:54:15
Olen lähdössä syksyllä (lokakuussa) Vancouveriin Youth Mobility Program-työluvallisena, fiilistelemään Olympiatunnelmaa, matkustamaan ja keräämään kokemuksia.

Jos joku muukin on suuntaamassa siihen suuntaan niihin aikoihin, niin voisi katsoa löytyykö jotain samoja intressejä. Olen lähdössä yksin, toista kertaa pidemmäksi aikaa (talven yli) Kanadaan...

Minua kiinnostaa myös kaikki mahdolliset kokemukset, jota jollain saattaa olla tuosta YMP-Work Permitistä!
Otsikko: Vs: kanada?
Kirjoitti: Sakura - 05.06.2009, 13:09:24
Capilano ja sen riippusilta ovat toki hienoja, mutta itse pidän enemmän Lynn Canyonin riippusillasta ja ympäristöstä. Se on paljon vähemmän turistipaikka kuin Capilano, plus kaiken päälle se on ilmainen. Silta ei ole yhtä pitkä kuin Capilanossa, mutta se on silti paljon jännittävämpi, sillä se se heiluu aivan erilailla kuin Capilanon stabiili silta ja alla juokseva joki on paljon hienompi kuin Capilanon vastaava.

http://en.wikipedia.org/wiki/Lynn_Canyon_Park
Otsikko: Vs: kanada?
Kirjoitti: ddefaut - 08.06.2009, 03:25:14
Ja Niagaran putouksista semmonen vinkki, että jos meinaat sinne mennä, niin mene aikaisin aamulla!! Toisin sanoen yövy Niagaran kaupungissa niin ehdit putouksille ennen daytrippaavia jenkkilaumoja. Sen huudon, kirkunan ja älämölön keskellä ei nimittäin kuule koko putouksen pauhua edes. Nimim. kantapään kautta opittua >:(

Mä kävin tuolla Niagaran putouksilla päiväseltään Torontosta, mutta ei siellä mitään suurta tungosta tuolloin ollut. Ihan rauhassa sai kävellä, katsella maisemaa ja kuunnella putousten pauhua. Toki tähän saattaa vaikuttaa sekin, että kävin tuolla viime lokakuussa, kesäaikaan varmastikin on vilkkaampaa?

Myöhemmin haluaisin matkustella tuolla Kanadassa enemmänkin, sillä viimesyksyinen piipahdus Torontossa asuvien luona oli aivan liian lyhyt. Erityisesti haluaisin tutustua Montrealiin ja Quebec Cityyn, mutta erämaahankin olisi hauskaa tehdä tuttavuutta.

Mitä olette mieltä, ovatko Montreal ja Quebec City samankaltaisia kaupunkeja kuin Toronto vai enemmän "eurooppalaisia", esimerkiksi arkkitehtuuriltaan? Mikä kaupunki on teidän suosikki? Tietääkö joku onko Kanadassa itärannikolta maan halki Vancouveriin kulkevia junia, muistelisin että tuollainen olisi olemassa, mutta tietääkö kukaan matkan kestosta ja hinnasta?
Otsikko: Vs: kanada?
Kirjoitti: CeNedra - 08.06.2009, 08:45:45
Montréal & Québec City eroaa Torontosta kuin yö päivästä ja ovat todellakin käymisen arvoisia  :) Toronto on oikeastaan "mini-New York" verrattuna noihin kahteen eurooppalaistyyliseen kaupunkiin, joista QC on sitten jo "mini-Pariisi". Itse olen asunut puolisen vuotta Montréalissa ja paikasta tulikin todella nopeasti koti - toivottavasti sinne tulee lähdettyä vielä tekemään duunia jossain vaiheessa elämää. Niin ja ranskaa kannattaa opetella edes muutama sananen ennen reissua ;)
Otsikko: Vs: kanada?
Kirjoitti: Riihu - 09.06.2009, 08:25:48
DDFAUT...
Kanadan junamatkoja löydät www.viarail.ca tail sivustolta www.train-canada.net
sivustoilta. 
Sivustoilta löydät kaiken Kanadassa junamatkoihin liittyvän informaation.
Otsikko: Vs: kanada?
Kirjoitti: isokeksi - 28.07.2009, 14:20:23
Heipsansaa,

Tarkoitus ois lähteä Kanadaan vuoden lopussa töihin. Ymmärsin, että suomalaisena minun tarvitsee vain hankkia work permit, mutta varsinaista oleskeluviisumia en tarvitse.. Pitääkö paikkansa? Nuo Kanadan immigration sivustot oli aika sekavat minun mielestäni. Tarkistetaanko tiliotteeni tms. rajalla? Hehän vaativat, että on "sufficient funds to maintain yourself". Ausseihin mentäessä oli sama, mutta ei kukaan mitään kysellyt. Voi meinaan olla vähän vaikeaa saada mitään erityisen suurta summaa aikaiseksi tilille ennen lähtöä. Mitä nyt välttämättömyyksiin tarvittavat rahat, mutta muuten ajattelin elää työstä saatavalla palkalla.

Pidetäänkö olympialaiset Whistlerissä?

Sattuisiko kukaan tietämään lumilautailuopettajan kursseista mitään? Tahtoisin suorittaa kansainvälisen luvan. Jotain netistä löysin, mutta en mitään mainintaa Kanadassa suoritettavasta kansainvälisestä luvasta.

Suuntana Rossland, B.C. Onko tuo muuten kuinka kaukana Vancouverista?

Kiitos jo etukäteen!  :)
Otsikko: Vs: kanada?
Kirjoitti: Trigger - 03.08.2009, 22:58:54
Londoniin siis on tarkoitus pyyhkiä (www.uwo.ca), englannilla on siis tarkoitus pärjätä.. Ja london siis on apaut sata mailia Torontosta lounaaseen.

Hieman myöhään löysin tämän keskustelun, mutta itse olin tuossa parisen vuotta sitten 8kk vaihdossa Uwo:ssa. London on ihan mukava pikkukaupunki ja kampusalue on melko iso sisältäen leffateatterista ravintoloihin ja uimahalliin.
Meinasitko minne majoittua? Itse jaoin Essex hall:issa 4h huoneiston kolmen muun opiskelijan kanssa. Varmaan opiskelijalle tärkein tieto on että siellä on erikseen beer storet ja liquour storet miedoille ja vahvoille alkoholijuomille ja muualta alkoholijuomia ei sitten löydykkään :)
Otsikko: Vs: kanada?
Kirjoitti: Suuri junaryöstö - 06.08.2009, 10:06:10
Nyt kaivattaisi vinkkejä siitä, mikä firma lentää edullisimmin Helsingistä Torontoon. Loppuvuodesta on lähtö edessä ja lipun osto pikkuhiljaa ajankohtainen.
Otsikko: Vs: kanada?
Kirjoitti: columbus - 20.08.2009, 19:48:15

Kuinkahan lienee, tarviiko Kanadaan viisumia? Entä jos haluaa Kanadasta poiketa USA:n puolella ,onnistuuko? Vai pitääkö hankkia joku USAn viisumi valmiiksi Suomessa vaikka ensin meneekin Kanadaan ja sieltä aikoisi poiketa USAan? Kun se paikka,jonne meinaisin mennä on lähellä USAn rajaa.
Otsikko: Vs: kanada?
Kirjoitti: tommii - 23.08.2009, 20:05:13

Kuinkahan lienee, tarviiko Kanadaan viisumia? Entä jos haluaa Kanadasta poiketa USA:n puolella ,onnistuuko? Vai pitääkö hankkia joku USAn viisumi valmiiksi Suomessa vaikka ensin meneekin Kanadaan ja sieltä aikoisi poiketa USAan? Kun se paikka,jonne meinaisin mennä on lähellä USAn rajaa.

Et tarvitse Kanadaan viisumia Suomen kansalaisena, etkä myöskään USA:an. Kanadaan yleensä leimataan 6kk viisumi ja kun matkustat Yhdysvaltoihin saat Visa Waiver Programin kautta 3kk viisumin Jenkkeihin.
Otsikko: Vs: kanada?
Kirjoitti: Suuri junaryöstö - 10.09.2009, 19:20:35
Nyt kaivattaisi jonkun kokemusta omaavan vinkkiä. Eli kuinka monta päivää varaisitte aikaa Monrealiin ja Quebeciin? Saskatooniin olen menossa vaihtoon ja nämä ajattelin matkalla tsekata, aikaa kyllä riittää.
Otsikko: Vs: kanada?
Kirjoitti: tommii - 16.09.2009, 13:24:56
Hehe, ihan riippuu siita mistä oot kiinnostunu, mutta Quebec Cityyn voi tehdä ihan vaan viikonloppureissun tai pidennetyn viikonlopun. Tosin kaupunki on ehdottomasti parhaimmillaan kesällä ja vielä kantsii katsoo ajankohta millon on joku isompi tapahtuma. Montrealiin nyt saa tuhlattua aikaa vaikka miten paljon ja siellä on aina isompaa tapahtumaa, mutta Montrealin myös näkee hyvin muutamassa päivässä jos haluu vaan mestoi fiilistellä.
Otsikko: Vs: kanada?
Kirjoitti: OnAJetPlane - 21.10.2009, 12:42:08
hmm mitäs mestoja jengi suosittelis tsekkaa Torontossa ? muutakun normi CNN tower tietty... Oon ajatellu lähtee heinäkuussa Käväsemään siellä, mites millasia kokemuksia on Toronton hostelleista, vai onko tätä hostel systeemii edes sillä puolella lätäkköä... alunperin mietin heinäkuussa lähteväni Vancouveriin mutta hintavertailua ja tsekkausta tehdessäni huomasin että Vancouveriin on puolet kalliimmat liput ja budjetti ei anna myöden...
Otsikko: Vs: kanada?
Kirjoitti: Khodr - 22.10.2009, 00:24:47
hmm mitäs mestoja jengi suosittelis tsekkaa Torontossa ? muutakun normi CNN tower tietty... Oon ajatellu lähtee heinäkuussa Käväsemään siellä, mites millasia kokemuksia on Toronton hostelleista, vai onko tätä hostel systeemii edes sillä puolella lätäkköä... alunperin mietin heinäkuussa lähteväni Vancouveriin mutta hintavertailua ja tsekkausta tehdessäni huomasin että Vancouveriin on puolet kalliimmat liput ja budjetti ei anna myöden...

Siellä ei ihan kauheesti oo CN Towerin lisäksi sellaisia paikkoja mitkä olis suunnattu turisteille, mutta Skydome tai mikä Rogers Center se tätä nykyä onkaan on nähtävyys sinänsä ja siellä pitäis pyöriä heinäkuussa Blue Jaysin baseball-pelit (Muiden lajien suhteen on kyllä aika hiljaista siihen aikaan). Ontariojärveen kannattaa tutustua vesibussin kanssa ja sieltä näkee kaupungin paremmassa valossa sekä kuulee samalla  sen historiasta selvemmin kuin turistibussista (liikenteen melu on aivan eri sfääreissä kuin Suomen kaupungeissa). Niagaran putouksille pääsee melkein millä konstilla tahansa, mutta Coach Canadalla varmaan edullisimmin muistaakseni n. 40 CAD (2008) (ei ihan mestoille, mutta Niagara Fallsin bussit kuljettaa perille parilla eurolla). Jenkkien puolelle mennessä sama homma, mutta Buffalosta kannattaa suunnata pidemmälle, jos ei halua fiilistellä ghettoilmapiirissä. Ottawassa tai Montrealissa en ehtinyt käymään, mutta molemmissa kuulemma riittää nähtävää, aikaa pitää kuitenkin varata ainakin pari päivää.
Itse yövyin City Guesthouse II:ssa, joka oli halvin vaihtoehto yksin matkustavalle ja samalla kävelymatkan päässä kaupoista ja keskustasta. Julkisetkin kyllä kulkee hyvin, mutta kaupunkialueella saat mennä monessa kohtaa bussilla tai raitiovaunulla aika pitkän pätkän yhtä katua suoraan, jossa kaupunkisuunnittelu noudattaa aika pitkälti samaa kaavaa, metroverkosto kuuluu samaan puljuun, mutta se on suunnattu enemmän laitakaupungille. Respaa ei CGII:sta löytynyt, mutta paikanpitäjän sai kyllä puhelimella kiinni ja lyhyellä varoitusajalla paikalle aamusta-iltaan (ei näytä ulospäin millään lailla matkustajakodilta). Huoneissa hyvät sängyt, langaton netti ja telkkari. Saniteettitilat ihan ok, kuten myös keittiö, vaikka ei ihan siisteimmästä päästä. Kaupungilta löytyy kuitenkin kaikenlaista pöperöä melkein Suomen hintatasolla (tipit mukaan lukien). Chinatown on nähtävyys sinänsä, vaikka ei verrattavissa New Yorkin vastaavaan. Jos lätkä kiinnostaa niin suosittelen myöhempää ajankohtaa, vaikka Hockey hall of fame on varmaan silloinkin auki, mutta loppupeleissä yhtä tyhjä arpa kuin Tampereen jääkiekkomuseo, ainakin mun mielestä.   
Otsikko: Vs: kanada?
Kirjoitti: jhu - 23.10.2009, 17:23:03
vihdoinkin näyttäisi siltä että pääsisi kanadaan, varmaan tuossa elokuussa. koko loman ajattelin käyttää kanadassa. Islannin kautta varmaan halvinta lentää torontoon, seikkailla ensin siellä ja montreal/quebec akselilla ja sitten mantereen läpi vancouveriin.

Onko kukaan tehnyt tuota että mantereen läpi,onko siinä mitään järkeä, onko pelkkää erämaata toronton ja calgaryn välinen pätkä?
Otsikko: Vs: kanada?
Kirjoitti: OnAJetPlane - 01.12.2009, 13:19:41
vihdoinkin näyttäisi siltä että pääsisi kanadaan, varmaan tuossa elokuussa. koko loman ajattelin käyttää kanadassa. Islannin kautta varmaan halvinta lentää torontoon, seikkailla ensin siellä ja montreal/quebec akselilla ja sitten mantereen läpi vancouveriin.

Onko kukaan tehnyt tuota että mantereen läpi,onko siinä mitään järkeä, onko pelkkää erämaata toronton ja calgaryn välinen pätkä?

paljon Islannin kautta lentäessä tulisi matka maksamaan torontoon ?

aika pitkältihän se on erämaata mutta kyllä itse diggaisin nähdä nekin alueet sieltä, oon kuullu että Kanadassa o joku junafirma joka tekee just tollasia rannikolta toiselle välisiä junamatkoja tuol Kanadassa, en kyllä nyt muista firman nimee mut eiköhä se jostai löytyne, itse kyllä tekisin tuon junareissun ehdottomasti ja joskus vielä teenkin :)
Otsikko: Vs: Kanada?
Kirjoitti: jhu - 08.12.2009, 16:35:54
reilu 300e meno
Otsikko: Vs: Kanada?
Kirjoitti: tommii - 08.12.2009, 18:36:10
Eipä täällä kovin montaa junafirmaa ole. Kyllähän junalla pääsee mantereen halki http://www.viarail.ca/en/main . Paras vaihtoehto on ostaa junapassi low season aikaan ja silloin matkustaa. Hintaa sillä low season aikaan oli noin 400 CAD.


Otsikko: Vs: Kanada?
Kirjoitti: Suuri junaryöstö - 08.01.2010, 01:30:45
Kukaan kaynyt Saskatoonissa tai ylipaataan Saskatchewanissa? Taalla menee nyt vaihtarina huhtikuun loppupuolelle joten parin sadan kilsan sateelta olisi kiva kuulla ideoita. Myos Vancouver ja todnak Calgary tulevat ohjelmaan ennen kotiinpaluuta, niiden kin suhteen voi fiksummat opastaa.

Toronto osoittautui inakin talvisaikaan hiton tylsaksi paikaksi. CN tower on aika tekemalla tehty nahtavyys, Hockey hall of fame oli suunnilleen ainoa mita saattaa suositella. Ravintoloita toki on joka makuun ja viela sopuhintaisia. Sen sijaan tuo Montreal-Quebec-akseli osoittautui mielenkiintoiseksi, kunhan joku kerta on aikaa ja rahaa niin pitaa uusiksi yrittaa sinne kesaaikaan.
Otsikko: Vs: Kanada?
Kirjoitti: Suuri junaryöstö - 18.02.2010, 23:20:40
Calgaryssa tuli pari päivää vietettyä. Ihan kivaa oli, eläintarhassa ja Glenbow-museossa viihtyi. 17th avenuen ja Idlewoodin ostos/ravintolakadut on myos kivoja, varsinkin jälkimmäisen Recordland-levykaupasta loytyy väkisin jokaiselle jotain.
Otsikko: Vs: Kanada?
Kirjoitti: piruuu - 10.06.2010, 21:43:28
Morjesta. Ite oon nyt kohta viikon paivat ollut taalla torontossa, niagara fall:ssissa. Kuukauden paivat taalla pitaisi hillua. Ihmiset ovat ystavallisia mutta aluksi kaupassa kaydessa ihmetytti tuo veron lisays vasta kassalla, Sitten miinus puolena kalja ja tupakki, ne on hinnoissaan, muuten ihan jees. Buffaloon pitaisi menna viikonloppuna keikkaa kattomaan, saas nahda tuleeko tuollakin rajalla hankaluuksia. Torontoon paastessa kattokaas nappasivat mut 2 kertaa tulliin, halusivat kavereiden numerot joille tulin tanne, sitten noita perkeleen samoja kysymyksia useampaan kertaan, soittivat viela kaverillekkin. onneks oli numerot luurissa. Sitten hauskinta oli kun virkailija otti mun laukun,purki sen ja loysi salmarikossun jonka toin tuliaisiksi, niin pyorittelee sita pulloa siina ja sitten se avaa sen ja kaataa korkillisen paperille ja sitten kysyy etta onko tama moottori-oljya. Sitten rupesin naureskelemaan kun pienessa sievassa olin (oli ilmainen viinatarjoilu koneessa.) Sitten se virkailija kai suuttui ja loi leiman passiin ja kaski ylos. hehehehe.
Otsikko: Vs: Kanada?
Kirjoitti: jhu - 12.06.2010, 23:02:04
parin viikon päästä sitte torontoon,ainakin montrealiin pitäisi kanssa mennä. katselin tuollaista greyhoundin discoverypassia,sillähän saisi suhata 30pv suht vapaasti ja kun suunnitelmiin kuuluu myös new yorkiin meno ja ehkä ottawaankin niin eikös tuolla olisi järkevä matkustaa``?  kuukausi pitäisi olla tuolla päin  :)
Otsikko: Vs: Kanada?
Kirjoitti: Emilianu - 08.07.2010, 13:49:26
Tietääkö joku miten tarkkoja kanadan rajalla ollaan siitä puolesta vuodesta?? Koska siis ymmärtääkseni suomen kansalainen voi oleskella maassa ilman viisumia 6kk, mutta rajalla passiin voidaan lyödä lyhyempikin aika.(???)
Itsellä on tarkotus "muuttaa" sinne nyt sitten toivottavasti koko puoleksi vuodeksi, kun mun poikaystävä asuu siellä. Miten siis voin varmistaa voiko sen puoli vuotta varmasti olla ja miten kannattaa varautua rajalle "tentattavaksi" mennessä? Ymmärsin, että pitää todistaa että on rahallisesti varaa olla siellä, mutta tietääkö joku että vaaditaanko siellä varsinaisesti mustaa valkoisella vai riittääkö pelkkä "jutustelu" todisteeksi. Ja sitten vielä siitä, että jos tuon puolen vuoden jälkeen haluaa uudestaan sinne, niin riittääkö pelkkä ulkomailla käynti uusimaan sen puolen vuoden oleskeluajan vai kuinka kauan pitää olla poistuneena maasta??
Otsikko: Vs: Kanada?
Kirjoitti: Pätkis - 08.07.2010, 18:11:59
^ Tuo oli tosiaan vähän kummallinen sääntö, et saa olla 6kk, mutta voivat lyhentääkin. Kannattaa varmaan kehitellä joku tarina koko Kanadan ympäri reissusta, joka vie kuukausia, tuo 6kk on kuitenkin turistille pitkä aika. Tai et teet jotain graduun liittyvää tutkimusta joka vie aikaa tms.. ;D

Tuosta poikaystävästä ei välttämättä kannata mainita, koska sitten ne voi alkaa epäileen, ettet olekaan lähdössä 6kk:n jälkeen vaan meinaat jäädä maahan. (siis jos poikaystäväs on Kanadalainen?) Sen sijaan kannattaa jotenkin todistaa, että koulu, työt tai jotain vastaavaa odottaa Suomessa sen 6kk:n jälkeen.

Ainakin immigration sivujen mukaan voi hakea lisäaikaa (extension) olipa sittten vierailija, opiskelija tms. Hakemus pitää tehdä ennen kuin entinen lupa loppuu, mutta en sitten tiedä miten paljon siihen pitää perustella, että minkä takia haluaa jäädä.

Jos tiedät, että aiot olla yli 6kk, niin mikset hakisi work & travel viisumia Kanadaan? Saat olla vuoden sillä ja eihän sitä pakko niitä töitä ole tehdä vaikka sellainen oiskin :) Jostain täällä toisessa Kanada ketjussa luin, että sen saa haettua halvemmalla Ruotsin Kanadan suurlähetystön kautta, kuin mitä Allianssin kautta (jotain 500e, hirveetä kiskontaa! :o)

Minne päin Kanadaa oot tulossa?
Otsikko: Vs: Kanada?
Kirjoitti: tonppa - 08.07.2010, 18:29:45
Montreal oli aivan upea, "p-amerikan berlin". Aivan huikea yöelämä, varsin vapaamielistä meininkiä  ;D ja eurooppalaistyylinen vanha kaupunki.
Otsikko: Vs: Kanada?
Kirjoitti: Emilianu - 08.07.2010, 23:05:28
^
^
Joo, hän asuu Fort McMurrayssa Albertassa, eli siis sinne olis tarkotus suunnistaa. Tosiasiahan siis on ettei mulla nyt mikään suomessa odota, oon irtisanoutunu duunista ja koulua en käy. Mut siis luuletko et siellä tarvitaan jonkilaisia papereita todisteeksi, esim. tiliotteesta??? vai riittääkö pelkkä suullinen todiste ja voisin vähän kaunistella "matkasuunnitelmaa"..:) 
Hassua sinänsä, kun olin nyt vasta pari viikkoa sitten siellä käymässä, tosin vain reilun viikon. Ei mun passiin leimattu mitään päivämäärää millon mun olis pitäny poistuu maasta, kyllähän ne sitä kysyi että kuinka kauan aion olla, mutta varsinaisesti mitään paluulentolippua ei tarvinnut esittää. Ja kun lähdin takasin suomeen, niin kanadan puolella ei edes ollu maasta poistuessa mitään erillistä passintarkastusta. Passiin jäi nyt vaan muisto et millon oon menny maahan eikä leimaa maasta poistumisesta. Toisaalta siis luulis että voisin sanoa olevani maassa esim. sen pari viikkoa ja sitten vaan jäädä pidemmäksi aika..???
Otsikko: Vs: Kanada?
Kirjoitti: Emilianu - 08.07.2010, 23:10:50
Niin ja lisäys äsköseen.. Siis mun tietääkseni suomalaisilla ei ole ees mahdollisuutta hakee sitä work & holiday viisumia kanadaan mennessä, joskus ollut mutta ei löytynyt suomea enää listasta. Typerää, kun listalta löytyi melkein muut pohjoismaat..:(
(Luin joiltain kanadalaisilta nettisivuilta millä mailla on mahdollista sitä hakea!)
Otsikko: Vs: Kanada?
Kirjoitti: Pätkis - 09.07.2010, 20:10:40
Ainakin tämän ketjun (http://www.pallontallaajat.net/pt2/keskustelu/index.php?topic=16812.20) perusteella joku pallislainen hommas work & holiday viisumin ja vieläpä "äskettäin", viime vuonna! Kannattaa tsekata  :)

Sen kummemmin en kyllä uskalla sanoa mitä kaikkea ne voi vaatia, todisteita siis. Mutta jos sulla on mahdollisuus hommata bank statement joka todistaa, että sulla on suht reilusti (no, jonkin verran ainakin!) rahaa tilillä, niin ei se ainakaan haittaa varmasti.

Hmm, ne ei varmaan lyhyillä reissuilla niin ressaa tuosta paluupäivästä..? Tai jotain.
No onpa hyvä tietää, ettei maasta poistuttaessa ole mitään kummempaa passintarkastusta, nimittäin mulla menee kuukauden yli mun oleskelu, siis mun pitäis olla pois maasta 31.7 mutta lennot on vasta 2.9.. Mutta mitäpä ne tekis, heittäis ulos maasta, kun olen jo lentokentällä lähtemässä?  ;D

Millon sulla on lähtö? Kerro sitten miten kävi tän homman kanssa, tiiä vaikka on itelläkin edessä jos oma poikaystävä joskus haluaa palata Kanadaan :D
Otsikko: Vs: Kanada?
Kirjoitti: wysig - 10.07.2010, 01:08:37
Niin ja lisäys äsköseen.. Siis mun tietääkseni suomalaisilla ei ole ees mahdollisuutta hakee sitä work & holiday viisumia kanadaan mennessä, joskus ollut mutta ei löytynyt suomea enää listasta. Typerää, kun listalta löytyi melkein muut pohjoismaat..:(
(Luin joiltain kanadalaisilta nettisivuilta millä mailla on mahdollista sitä hakea!)
Ainakin tämän sivun mukaan voit hakea:
http://www.visabureau.com/canada/working-holiday-requirements.aspx

Kanadan Suomen lähetystö on enemmän tai vähemmän ulkoistettu Lontooseen ja Tukholmaan.
Otsikko: Vs: Kanada?
Kirjoitti: jhu - 15.07.2010, 03:11:18
torontos ja montrealis tuli viikko pyorittyy ja ilman g20 olis montreali vieny pelin ja nyt viela reilummin. mahtava kaupunki. :)
Otsikko: Vs: Kanada?
Kirjoitti: Tursisti - 01.08.2010, 14:27:23
Onko kukaan suhaillut junalla kanadassa? Olen ajatellut montreal toronto välille kulkineeksi junaa, ongelmana vain on matkatavarat. Junayhtiö sanoo, notta matkustajalla saa olla kaksi laukkua, maksimissaan 66 x 46 x 23 cm. Itsellä tulee luultavasti olemaan mukana repun lisäksi iso ja kova matkalaukku joka ei tuohon rajaan mahdu. Onko junissa paikkoja joihin isommatkin tavarat saisi mahtumaan? Ei hotsita istua viittä tuntia laukku sylissä. Toki jos jollakin on kerrottavaa kanadan junailuista ja esim niiden tasosta niin vinkkiä otetaan vastaan.
Otsikko: Vs: Kanada?
Kirjoitti: mark0 - 05.08.2010, 15:35:31
Minä ajoin viime vuonna toronto-montreal-toronto junalla.

junassa oli semmoset erilliset hyllyt tjsp, (siinä ne on oven jälkeen, ennen penkkejä) mihin matkalaukut laitettiin, sitten mentiin penkkiin istumaan. en nyt osaa sanoa oman matkalaukun kokoa, semmonen kohtuun kokoinen samsonaitti se oli. ja olisi sinne kyllä isompikin varmaan mahtunut.

junamatka oli ihan ok, tosiaan 5 h kesti / suunta. tarjoilukärri kierti vaunussa. Veturikuski huudatti torvea about kokoajan, tasoristeyksiä on aika tiuhaan..
Otsikko: Vs: Kanada?
Kirjoitti: Mercury - 25.08.2010, 12:31:49
Itse menin Montreal-Toronto välin junalla helmikuussa '09. Hidashan se matka oli, eikä junan netti ainakaan omassa vaunussani toiminut. Tarjoilukärry sen sijaan kulki useamman kerran.

Itselläni oli matkatavarana rinkka sekä läppärilaukku, mutta kanssamatkustajilla oli myös huomattavan isoja laukkuja mukanaan, joten en usko tuosta koituvan ongelmia.
Otsikko: Vs: Kanada?
Kirjoitti: jhu - 09.03.2011, 22:12:45
paikalliset kritisoivat junaa hitaaksi ja kankeaksi,itse menin bussilla.
Otsikko: Vs: Kanada?
Kirjoitti: maakiituri - 20.03.2011, 20:30:36
Summataanpa vielä tähän, että Kanadassa varsinkin itärannikon tuntumassa on julkisista kulkuvälineistä bussi selvästi parempi edullisen hintansa vuoksi. Tietyt yhteydet (mukaan lukien ennen mainitut Toronto-Montréal linjat) ovat nimittäin bussiliikennöitsijen joukossa äärimmäisen kilpailtuja, minkä vuoksi hinta on mukavan alhainen. Juna seuraa heti perässä matkustusmukavuutensa takia. Lyhyemmillä matkoilla myös auton vuokraus on varteenotettava vaihtoehto. Bussikuljetuksissa hinnat vaihtelevat laidasta laitaan. Greyhound tarjoaa erittäin kilpailukykyisen hinnan, mutta näppärämmät etsivät yhden dollarin Megabusin menolippuja Torontosta Montréaliin. Asuin taannoin puolisen vuotta Torontossa, minä aikana huomasin eritoten jälkimmäisen erittäin hyödylliseksi.
Otsikko: Vs: Kanada?
Kirjoitti: Slammeri - 18.04.2011, 16:23:03
Hei!

palstaa paljon lukeneena päätin vihdoin tehdä tunnuksen jotta voin kysyä neuvoja kanadaan muutosta.

tässä nyt olen pähkäillyt tovin Halifaxiin muuttoa ja ajatteli tiedustellla mikä olisi hyvä ns. pohjakassa millä aloittaa tämä maisemanvaihdos. ymmärtääkseni työluvan saa helposti joltain järjestöltä (en nyt muista nimeä) ja siitä joutuu pulittamaan n. 500 euroa, tämä siis perustuu kaverini sanomaan tietoon kun muutti itse Kanadaan. Mietin että jos vuoteen 2013 mennessä saisi säästettyä hyvän pohjakassan millä alkaa tekemään muuttoa. Osaisitteko yhtään valaista paljonko olisi hyvä olla rahaa alussa, ottaen huomioon että asumisesta ei heti välttämättä tarvi maksaa kun tunnen ystäviä Halifaxista?

tämän olisi samantien voinut heittää tuonne tyhmien kysymyksien ketjuun mutta päätin laittaa tänne :)

kiitos etukäteen mielipiteistänne :)
Otsikko: Vs: Kanada?
Kirjoitti: Pätkis - 18.04.2011, 19:28:04
Tervetuloa palstalle  :)
Ja tervemenoa Halifaxiin   ;D No ei vaan ihan oikeesti, Kanada on hieno maa, pääpiirteittäin.
Tuon väliaikaisen työviisumin saat tosiaan Allianssin kautta (jotain huhua oon kuullut, et ruotsalaisen järjestön kautta sais paaaaljon halvemmalla, mene ja tiedä..?) mutta se työlupa ei ole voimassa kovin kauaa, olikohan puolivuotta pelkästään? Maksimissaan vuosi kuitenkin.
Mutta toki sillä on hyvä lähteä liikenteeseen ja etsiä sitten pysyvämpää työtä (= työnantaja sponssaa pitempiaikaisen viisumin). Onko sulla sitten jonkin alan koulutus jo olemassa, vai lähdetkö esim lukiopohjalta liikenteeseen? Luonnollisesti korkeammin koulutetulle ja /tai työkokemusta omaavalle löytynee helpommin töitä. Halifax ei taida olla kauheen kysyttyä aluetta muuttaa (vertaa Toronto tai Vancouver) joten siellä voi vaikka onnistaakin :)

Saanko udella miksi juuri Halifaxiin menet? Budjetista on hankala sanoa..mun mielestä asuminen oli halpaa, itse maksoin $250-390 kuussa jaetussa kämpässä. Tosin, tämä oli Québecissä, en tiedä onko Halifax kalliimpi vaiko halvempi..Tosi hankala sanoa paljonko tarviit rahaa, riippuu ihan miten pian saat töitä! Ja luonnollisesti kannattaa ottaa huomioon, että sun pitää hankkia lennot (hinta riippuu tietty millon varaat, ite maksoin lyhyellä varoajalla 800e menopaluu, mutta pitkällä varoajalla $500 ykssuuntainen) ja viisumi (500e niinku sanoit), vakuutus (pakollinen).. Hinnat riippuu tietty myös provinssin verotasosta, en taaskaan tiedä Nova Scotian hintatasosta..Sori, ei musta hirveesti apua taida olla, kunha rupattelen :D
Niin ja maahantullessa taikka viisumia anoessa sun pitää todistaa, että sulla on jonkinmoiset rahavarat ittes elättää siellä. Mä pääsin tästä sillä, että pyysin KELAlta todistuksen että rahahanat ovat auki kun opiskelen  ;)

Anyway, jos tästä ny jotain idean poikasia sai...?  :)
Otsikko: Vs: Kanada?
Kirjoitti: Slammeri - 18.04.2011, 23:41:00
No siis itsehän olevan 22-vuotias miehenalku lapista ja opistotasolla olen "lukenut" (huom. copy/paste, no eeei) merkonomiksi, ja kaikki englanninkurssit ilman isompia lukemisia kiitettäväksi kun on tuo englanti vain aina ollut niin helppoa mulle.

Syy miksi juuri Halifax on se että vuosi sitten tutustuin vaihto-opiskelijoihin jotka ovat samalta seudulta, tietyistä tuli vielä hyviä ystäviä joten ajattelin että helpommin pääsisi alkuun kun olisi kaverin majoituksella hetken, ja kun saa omat asiat rullaamaan, niin sitten laajentaa tietämystä Kanadan suhteen.
Otsikko: Vs: Kanada?
Kirjoitti: Snathe - 17.05.2011, 16:36:26
Hey! Olisin itsekin kovasti kiinnostunut tuosta Kanadassa käynnistä, ja haaveena olisi sinne muuttaminenkin. Osaako kukaan viisaampi kertoa, mistä päin Kanadaa löytyisi alue, jossa olisi melko paljon karjatiloja+niihin voitaisiin ottaa töihinkin? Tarkoitain sellaisia karjatiloja, joissa esim. hevosia käytetään apuna töissä, kuten karjanpaimennuksessa jne. ja muut työt hoidettaisiin ns. 'vanhanajan' tyylillä. Hankala selittää asiaa, mutta.. Olisin todella kiinnostunut! :) [Laitoin tämän kysymyksen nyt tänne, vaikkakin olisi se ehkä kuulunut tuonne tyhmien kysymysten puolelle ^^']
Otsikko: Vs: Kanada?
Kirjoitti: rubberduck - 18.05.2011, 22:12:50
Hey! Olisin itsekin kovasti kiinnostunut tuosta Kanadassa käynnistä, ja haaveena olisi sinne muuttaminenkin. Osaako kukaan viisaampi kertoa, mistä päin Kanadaa löytyisi alue, jossa olisi melko paljon karjatiloja+niihin voitaisiin ottaa töihinkin? Tarkoitain sellaisia karjatiloja, joissa esim. hevosia käytetään apuna töissä, kuten karjanpaimennuksessa jne. ja muut työt hoidettaisiin ns. 'vanhanajan' tyylillä. Hankala selittää asiaa, mutta.. Olisin todella kiinnostunut! :) [Laitoin tämän kysymyksen nyt tänne, vaikkakin olisi se ehkä kuulunut tuonne tyhmien kysymysten puolelle ^^']

Etsi netistä sanoilla Dude ranch Canada. Tuskin vakkari duunejä tarjolla, mutta dude ranchit ovat siis sellaisia turisteille/ tosielämän wannabe- cowboylle tarkoitettuja karjatiloja, joissa pääsee majoittumaan ja työskentelemään vanhan ajan cowboy tyyliin, tosin maksua vastaan mutta kuitenkin suhteellisen autenttisessa ympäristössä. 1-2 viikon paketteja niissä taitaa normaalisti olla, ja aika paljon pääsee itse vaikuttamaan siihen, mitä "länkkäri"-lomaltaan haluaa.

Itselläni myös haaveena joskus käydä tuollainen kokemassa. :)

Noita mestoja on netti väärällään, ei muuta kuin selaamaan ja tutkimaan. :)
Otsikko: Vs: Kanada?
Kirjoitti: Snathe - 19.05.2011, 13:15:29
Kiitoksia paljon vain vinkistä, alankin tässä noita katselemaan :)
Otsikko: Vs: Kanada?
Kirjoitti: sunshineen - 15.07.2011, 15:40:56
Onko kellään kokemuksia Moose Travelin käytöstä? http://www.moosenetwork.com/tours_canada_west.php Suunnittelemme kaverin kanssa matkaa Kanadan länsiosiin ensi kesäksi ja kumpikaan meistä ei halua ajaa autoa ulkomailla. Junamatkustus tuntuu maksavan siellä melkoisesti ja bussiyhteyksistä en ole saanut pahemmin tietoa kansallispuistojen alueilta. Tämän takia Moose Travel vaikuttaisi hyvinkin varteenotettavalta vaihtoehdolta. Jos jollain on kokemuksia, niin kuulisin mielelläni.

Muutenkin haluaisin kuulla tallaajien kokemuksia väliltä Vancouver - Shuswap Lake - Banff - Lake Louise - Jasper. Minne sieltä kannattaisi suunnata? Calgaryyn?
Otsikko: Kanada: valuutan vaihto,
Kirjoitti: speedyG - 05.09.2011, 14:44:31
Hoi Kanadan kävijät. Kannattaako valuuttaa vaihtaa jo valmiiksi Suomessa vai vasta perillä? Miten hyvin luottokortit toimivat? Millainen hintataso on syodä ja juoda ulkona?
Otsikko: Vs: Kanada: valuutan vaihto,
Kirjoitti: broot - 05.09.2011, 20:05:55
Hoi Kanadan kävijät. Kannattaako valuuttaa vaihtaa jo valmiiksi Suomessa vai vasta perillä? Miten hyvin luottokortit toimivat? Millainen hintataso on syodä ja juoda ulkona?

Ainakin Vancouverissa ruuan hinta taso oli Helsingin luokkaa, ehkä vähän alle. Hedelmät yms. valikoima oli loistava verrattuna Suomeen. Luottokortit toimivat moitteetta, ei mitään ongelmia. Rahan vaihosta ei tullut muuta kokeiltua kuin Suomessa vaihto, eikä tullut tutkittua miten oikein kannattaa.
Otsikko: Vs: Kanada?
Kirjoitti: Pätkis - 15.09.2011, 14:29:49
SpeedyG: Suosittelisin vaihtamaan Forexin kautta jo Suomessa rahaa, kaikista kätevin. Ja jos loppuu, niin ainahan paikanpäällä voi maksaa kortilla (ne tosiaan käy, myös visa electron) missä vaan.

Québecissä ruoan hinta ei ollut ihan Suomen luokkaa, halvemmalla sai syötyä ulkona. Ei se nyt silti mitään halpaa varsinaisesti ollut. Kannattaa muuten huomata, että menuissa on yleensä merkitty vain ruoan hinta ilman veroja, eli provinssista riippuen siihen lätkästään vielä verot päälle. Ja juomaraha on myös must aina, ellei palvelu ole ollut aivan syvältä.
Otsikko: Vs: Kanada?
Kirjoitti: Katusoittaja - 02.03.2012, 13:12:27
Kukaan tutustunut tai kävellyt edes osaa Trans canada trail:ia?
http://tctrail.ca/

Eli siis canadan läpi menevä reitti, joka on noin 22tkm pitkä, kestäisi noin 2 vuotta
kävellä ja siellä on yksi herra sitä kävelemässä kokonaan.
Atlantilta, tyynelle valtamerelle.

Kokemuksia?
Otsikko: Vs: Kanada: valuutan vaihto,
Kirjoitti: muuvaara - 02.03.2012, 14:20:50
Ainakin Vancouverissa ruuan hinta taso oli Helsingin luokkaa, ehkä vähän alle.

Ehh...milloin olet mahtanut Vancouverissa käydä (tai Helsingissä)? Missä päin Helsinkiä saa kolmella eurolla kelpo nuudeli-takeawayn, tai 12 eurolla valtavan tarjottimellisen tuoretta sashimia joka riittää kahdelle hengelle päivälliseksi?

Otsikko: Vs: Kanada?
Kirjoitti: broot - 08.03.2012, 20:32:07
Vancouverissa olin 2010 kesällä ja Helsingissä asun edelleen, mutta en syö nuudeleita muuta kuin kotosalla silloin tällöin enkä sashimia.  Toki ton jälkeen ainakin Helsingissä on hinnat nousseet aika kivasti kaikessa. No ensi kesänä tulee testattua uudestaan.

Söin perus pihvejä,burgereita, salaatteja, riisikulhoja, subeja, nämä olivat karkeasti Helsingin hinnoissa, pikkaisen alle.
Otsikko: Vs: Kanada?
Kirjoitti: Lianna - 08.06.2012, 08:25:47
Luontokohteita Kanadan itärannikolla? Onko mitään järkeä kuvitella käyvänsä Suomesta Torontossa ja/tai Montrealissa elokuun lopulla niin, että saisi luontevasti sovitettua reissuun jonkun kansallispuiston tms. luontokohteen tai pari? Ilman autoa siis?

Aikaa olisi elokuun lopulla noin kaksi viikkoa.
Otsikko: Vs: Kanada?
Kirjoitti: culture - 08.06.2012, 08:47:11
Voisin kuvitella, että Ontario-järven itäpuolen Thousand Islandille pääsisi julkisilla tai järjestetyillä retkillä. Matkahan ei ole mikään älytön ja paikkana tuo TI on varmaan ihan näkemisen arvoinen.
Otsikko: Vs: Kanada?
Kirjoitti: pumba81 - 08.06.2012, 12:57:03
Vancouverissa olin 2010 kesällä ja Helsingissä asun edelleen, mutta en syö nuudeleita muuta kuin kotosalla silloin tällöin enkä sashimia.  Toki ton jälkeen ainakin Helsingissä on hinnat nousseet aika kivasti kaikessa. No ensi kesänä tulee testattua uudestaan.

Söin perus pihvejä,burgereita, salaatteja, riisikulhoja, subeja, nämä olivat karkeasti Helsingin hinnoissa, pikkaisen alle.

Pari viikkoa tuli vietettyä Kanadassa toukokuussa. Calgarystä Vancouveriin roadtripilla, tuli koluttua myös pikkukyliä ja pienempiä kaupunkeja. Sanoisin että Kanadan hintataso on numeroina jonkin verran alta Suomen hintatason + vaihtokurssi on sen 78senttiä/dollari.
Otsikko: Vs: Kanada?
Kirjoitti: Pätkis - 22.06.2012, 03:52:12
Lianna: Jos Torontoon meet, niin Niagran putouksille pääsee järjestetyillä päiväretkillä. Ottawan vieressä (Québecin puolella Gatineaussa) on suht iso kansallispuisto, Gatineau Park, jossa on vaelluspolkuja yms. Tuo Thousand Islands on about tunnin päässä Ottawassa, eli vissiinkin vähän kauempana Torontosta...  Milloin olet menossa, toki ajankohtakin vaikuttaa millasta juttuja on tarjolla :)
Otsikko: Vs: Kanada?
Kirjoitti: Ottawainen - 16.07.2012, 14:17:01
Torontosta Montréaliin on hyvät kulkuyhteydet, joten reissun tekeminen parissa viikossa onnistuu helposti! Bussilla Torontosta Ottawaan ja Ottawasta junalla Montréaliin! Bussilippu maksoi Torontosta Ottawaan sellaisen 40CAD, mutta leppoisasti se meni yöllä nukkuessa.

Hyviä vinkkejä tänne on tullutkin, mutta suosittelen lämpimästi poikkeamaan myös Kingstonissa jos on mahdollisuus! Sieltä löytyy Fort Henryn linnoitus (http://www.historicplaces.ca/en/rep-reg/place-lieu.aspx?id=7869), jossa pääsee tutustumaan hiukan Kanadan historiaan, vaikkei sitä luontokohteeksi voikaan sanoa! Kingston on muutenkin kaunis kaupunki.

Thousand Islandille joo järjestetään matkoja! Itse en ole käynyt, mutta kaverini lähti Ottawasta järjestetylle päiväretkelle. :)
Otsikko: Vs: Kanada?
Kirjoitti: ssssssssss - 26.07.2012, 00:28:21
Osaako kukaan vastata tahan kysymykseen, saavuin Kanadaan noin pari kk sitten, ja passini ei sano kuinka pitkaan saan maassa pysya, edellisilla kerroilla leiman yhteyteen on kirjoitettu pvm mihin asti se on voimassa, mutta nyt siina ei lue mitaan Kanada-leiman lisaksi. Miten voin tietaa onko mulla nyt sitten 3 vai 6 kuukauden viisumi? Olis vaan huuli soikeena seuraavan kerran rajalla joskus kahden vuoden paasta: "No ei mun passissa ollut merkintaa!" :D
Otsikko: Vs: Kanada?
Kirjoitti: wysig - 26.07.2012, 09:14:10
Ensinnäkin, maailma on ikävä paikka, joten olet itse vastuussa papereista.
Jos ne eivät ole kunnossa, sinun vika, ei viranomaisten. Siksi kannattaa luottaa ensiksi viranomaisten tietolähteisiin ja vasta sitten keskustelupalstoihin.

Suomalaiset eivät tarvitse viisumia vieraillakseen Kanadassa. Maksimi oleskelu ilman on muistaakseni 180pv. Riippuen mitä olet tekemässä, voi olla, että sinulla on viisumi tai tarvitsisit sellaisen. Ei ollut kuvaa passin leimoista.
Tarkempaa tietoa ja yhteystiedot:
http://www.cic.gc.ca/english/visit/visa-exempt.asp
Otsikko: Vs: Kanada?
Kirjoitti: Salmisen Simo - 09.11.2012, 11:31:15
Meillä on Kuuban matkan paluulennolla 8 tunnin välilasku Torontoon aamupäivästä alkuiltaan.
Siinähän varmaan kerkee jonkun nähtävyyden käydä kattoo.
Mitä suosittelette?
Oisko CN tower sopiva?
Otsikko: Vs: Kanada?
Kirjoitti: unkkatkumiankka - 12.11.2012, 21:25:24
CN Tower on joo ihan passeli, jos jotain yhtä nähtävyyttä menee sinne katsomaan. :)  Sinne tosin saattaa joutua jonottamaan jonkin aikaa, jos ei varaa lippuja etukäteen! Ainakin me jouduimme muistaakseni reilut puoli tuntia seisomaan jonossa. Myös liikenteen ruuhka-ajat kannattaa huomioida, jos meinaatte ehtiä johonkin tiettyyn kellonaikaan.
Otsikko: Vs: Kanada?
Kirjoitti: PHen-X - 12.11.2012, 22:42:13
Mitä suosittelette?

Hockey Hall of Fame! http://www.hhof.com/
Otsikko: Vs: Kanada?
Kirjoitti: Iceage3 - 13.11.2012, 12:42:32
Mulla oli kerran duunireissun ohessa n. 2 tuntia aikaa Toronton keskustassa. Juoksin CN Towerille ja siitä Hockey Hall of Fameen, jotka on aika lähellä toisiaan. Olin molemmissa paikoissa lähes ainoa asiakas, joten se nopeutti hommaa.
Otsikko: Vs: Kanada?
Kirjoitti: plait - 11.12.2012, 17:38:37
8 tunnissa tulee aika pikanen visiitti Toronton keskustaan mutta kyllähän siinä vähän ehtii pyörähtämään. Optimiolosuhteissa taksilla pääsee kentältä keskustaan noin puolessa tunnissa mutta täällä on ruuhka-aikoina melko tukkosta liikkua ja matka-aika aamu- tai iltapäiväruuhkan aikaan lienee tunnin tai puolentoista paikkeilla. Juurikin noin päin että aamulla kentältä keskustaan ja alkuillasta keskustasta kentälle törmää niihin pahimpiin ruuhkiin. Taksimatka kustantaa noin 70 dollaria suuntaansa, julkisilla noin 6cad/suunta (3cad Missisauga transit, 3cad Toronton sisällä TTC).

Tyypillisimmät nähtävyydet lienee juurikin CN tower, Hockey Hall of Fame, Casa Loma ja Harbourfront. Illan hämärtyessä Dundas Square on kiva nähtävä, usein siellä on myös jotain tapahtumia. Nyt joulun alla jos sattuu olemaan liikkeellä niin Distillery districtistä löytyy kivat joulumarkkinat. Kesällä Kensington marker, Little Italy, Toronto Islands ja Chinatown. Shoppailua löytyy Bloor&Yonge-alueelta, Eaton center keskustasta Dundas Squaren vierestä ja vähän pohjosemmasta 20min metromatkan päästä Yorkdale mall.