Pallontallaajat.net

Omatoimimatkailu => Yleinen => Aiheen aloitti: joaliina - 02.11.2006, 13:38:14

Otsikko: kiipeily
Kirjoitti: joaliina - 02.11.2006, 13:38:14
Huomasin tuolta aiemmista keskusteluista, että ainakin jokunen tämän palstan kirjoittajista harrastaa kiipeilyä. Joten kertokaa ihmeessä hyvät vinkit kiipeilykohteista niin Euroopassa kuin muualla maailmallakin! Uskon, etten ole ainoa joka näitä tietoja kaipaa.
Otsikko: kiipeily
Kirjoitti: anicca - 02.11.2006, 15:24:09
Mulla ei ihan hirveesti ole kiipeilypaikoista kokemuksia, vaikka kiipeilyä harrastankin. Lähinnä olen kiipeillyt ulkokallioilla ympäri Unkaria ja sitten Kroatian Paklenica-kansallispuistossa. Tuo Paklenica on kyllä ihan kiipeilijän paratiisi eli reittejä löytyy ihan niin vasta-alkajille kuin kokeneillekin! Sitä siis tosiaan suosittelen. Oltiin just syyskuun lopussa siellä pitkä viikonloppu kiipeilemässä ja ilmat oli vielä silloinkin ihan loistavat eli päivisin melkein +30 ja aurinko paistoi. Ihan keskikesällä tuolla taitaakin olla hiukan liian kuuma...
Otsikko: kiipeily
Kirjoitti: MP - 02.11.2006, 15:46:14
Kiinasta loytyy kiipeilymestoja ainakin Yangshuosta.  Karstiseinia pitais olla kanssa ihan kaiken tasoisille. Yangshuon keskustassa on sellanen liike kun China Climb ( > Lizard Lounge ) joka jarkkaa noita kiipeilyreissuja. Siella on duunissa yks suomalainenkin heppu (Kalle) jolta kannattaa varmaan kysella vinkkeja jos on menossa siella pain kiipeileen. Meidan piti menna kiipeileen siella, mutta jouduttiin skippaan kun tyttoystavalta meni polvi edeltavana paivana. Paivan kiipeilyreissu olis tullu maksaan muistaakseni 180  yuanista ylospain  (18e ->) Taa tosin jostain eri firmasta kun China Climbista, ei pysty nyt muistaan mika...
Otsikko: Trutnov, Tsekki
Kirjoitti: illusia - 03.11.2006, 09:28:17
Olin elokuussa Bliztoursin aktiivireissulla Trutnovin alueella Tsekissä.
www.blitztours.fi
Porukka osallistui omien mieltymystensä mukaisesti retkiin, patikointiin, pyöräilyyn, ratsastukseen ja kiipeilyyn. Ryhmämme kiipeilijäjoukko oli aivan haltioissaan Adrsbachin kalliokaupungista, johon itse tutustuin turvallisesti poluilla kävellen.
www.skalyadrspach.cz/
Otsikko: kiipeily
Kirjoitti: VeraQ - 03.11.2006, 14:11:56
Onko kenelläkään tietoa hyvistä kiipeilypaikoista Ranskassa? En itse harrasta, mutta yks kaveri tuossa kerran pohti ko. asiaa.
Otsikko: kiipeily
Kirjoitti: Monstro - 03.11.2006, 23:12:38
Edellä mainittu Yangshuo on loistava kiipeily mesta. Maisemat on upeita ja kaikentasoisia reittejä löytyy reilu sata, potentiaalia olisi varmaan yli tuhannellekin reitille. Eli kiipeämättömiäkin kalliota löytyy, mikäli on siitä kiinnostunut. Kiipeilyliikkeitä löytyy monta muutakin kuin ChinaClimb, saman kadun varrella ainakin kolme. Yleisesti ottaen hinta haarukka oli muistaakseni linjassa 180Y-300Y (kesä 2006). Kalliimmilla retkillä pääsi kiipeilemään pienemmässä ryhmässa (parhaassa tapauksessa 2 opasta ja mä :)), eli enemmän aikaa kiipeilyyn vähemmän odotteluun.

Kiipeilymestoista Aasian suunnalla kannattaa ainakin muistaa myös Thaimaan Krabi. Vietnamistakin löytyisi potentiaalisia paikkoja, mutta ohjattua toimintaa ei juurikaan ole. Omilla kamoilla varmasti löytyy kivoja kallioita...
Otsikko: kiipeily
Kirjoitti: ainoh - 08.11.2006, 20:58:49
Kiipeilyä en harrasta, mutta sitä tuli kyllä kokeiltua Saksassa Stuttgartin lähellä. Etelä-Saksassa löytyy kyllä kallioita ja tuntui siellä aika paljon kiipeilyn harrastajiakin löytyvän. Kannattaa tsekata!
Otsikko: kiipeily
Kirjoitti: diokenes - 15.01.2007, 11:59:20
Tuli tuossa eilen kiipeiltya paikallisen, Salernon "alpinisti" kerhon
kanssa etelaisessa Campaniassa, Cilenton kauniissa maisemissa
"Monte Licosan" vuorella.
Ainakin tama kerho ottaa halukkaita vierailijoita ilmaiseksi mukaansa
jokaisena sunnuntaina on jonkinlaista vuorikiipeilya ohjelmassa.
Useimmiten vuoret eivat ole kovin jyrkkia, hyvat vaelluskengat
riittavat mainiosti, harvemmin harrastavat narun kanssa kiipeilya,
tosin siitakin kiinnostuneille loytyy ajoittain ohjelmaa.

 :D
Otsikko: kiipeily
Kirjoitti: VP - 16.01.2007, 21:25:16
Lainaus käyttäjältä: "ainoh"
Kiipeilyä en harrasta, mutta sitä tuli kyllä kokeiltua Saksassa Stuttgartin lähellä. Etelä-Saksassa löytyy kyllä kallioita ja tuntui siellä aika paljon kiipeilyn harrastajiakin löytyvän. Kannattaa tsekata!


Mikäli haeskelet sporttikallioita, niin Frankenjuran alue Saksassa tarjoaa reittejä tarvittaessa vaikka loppuiäksi eli n. 7000 kappaletta. Reittejä löytyy kaikissa mahdollisissa vaikeusasteissa ja suurin osa niistä on yhden köydenpituuden reittejä.

Olimme tuolla viikon viime syyskuussa ja ai että upeaa oli!!! Ainoa miinuspuoli oli jokailtainen sirkus kiipeilykohteen valinnassa... Ei meinattu saada päätettyä ei sitten millään... 8)

Lisäinfoa tuolta: http://www.frankenjura.com
Otsikko: kiipeily
Kirjoitti: Tepunen - 21.01.2007, 11:30:10
Minuakin kiinnostaisi kiipeily ja aionkin kokeilla sitä lähiaikoina.

Offtopic: Käykö kukaan Helsingin kiipeilykeskuksessa? Onko ensimmäinen kerta ohjaajan kanssa, että ns. oppii asiat ja myöhemmillä kerroilla saa jo tulla kaverin kanssa?
Otsikko: kiipeily
Kirjoitti: Monstro - 21.01.2007, 13:40:48
Suomessa en ole seinillä käynyt kiipeilemässä... Kuitenkin uskon ja toivon, että Suomessakin täytyy käydä kurssi ennen kuin saa korkeammille seinillle lähteä. Yhdellä kerralla tuskin oppii riittävästi, varsinkin jos joutuu leadaamaan köyden ylös.

Alussa halut on huomattavasti kovemmat kuin taidot, joten maltti on valttia!
Otsikko: kiipeily
Kirjoitti: VP - 21.01.2007, 17:29:05
Lainaus käyttäjältä: "Tepunen"
Minuakin kiinnostaisi kiipeily ja aionkin kokeilla sitä lähiaikoina.

Offtopic: Käykö kukaan Helsingin kiipeilykeskuksessa? Onko ensimmäinen kerta ohjaajan kanssa, että ns. oppii asiat ja myöhemmillä kerroilla saa jo tulla kaverin kanssa?


Alkuun pääsee parhaiten menemällä kiipeilykurssille. Kurssilla keskitytään perustietojen ja taitojen omaksumiseen ja harjoitellaan asioita osaavan kouluttajan opastuksella. Esim. Helsingin kiipeilykeskus järjestää säännöllisesti seinäkiipeilykursseja ja suosittelen kyllä lämpimästi osallistumaan johonkin niistä.

Jos omaat jo jonkin verran kokemusta (osaat varmistaa kaveria ja solmia itsesi köyteen turvallisesti), niin kiipeilykeskuksessa voi kiipeillä kaverin kanssa omatoimisesti läpäistyään varmistuskokeen. Eli kiipeilykeskuksen valvoja tarkistaa että osaat varmistaa ja tehdä solmut oikein...

Jotta sinun ei tarvitsisi tehdä tätä joka kerta, saat mukaasi kiipeilykeskuksen magneettiraidallisen kortin, jolla voit jatkossa todistaa kiipeilytaitosi...

Hauskoja kiipeilyjä!
Otsikko: Vs: kiipeily
Kirjoitti: eljon - 17.11.2008, 16:44:29
Itse aivan kiipeily noviisi, ihan aloittelu asteella vielä mutta muistan muutaman kaverini harrastaneen boulderointia täällä walesissa. Esim.Etelä-Walesissa, Gowerin alueella on rannikolla useita kiipeilykohteita.  :)
Otsikko: Vs: kiipeily
Kirjoitti: ihmeseikkailija - 18.11.2008, 07:07:01
Thaimaassa Railee beach on aivan uskomaton mesta kiipeilyyn! Monenlaista reittia, sopii niin aloittelijoille kuin kokeneillekkin. (Keskustelua loytyy varmasti kyseisesta paikasta)

Tonsaille vaan yoksi ja fiilistelemaan. Kiipeilykaverin loytaminen ei pitaisi olla ongelma Tonsailla. Niille jotka eivat tieda niin Tonsai on ranta Raileen vieressa. Itse olen mennyt ensin Ao Nangiin ja sielta suoraan veneella Tonsaille. Krabilta menee veneet yleensa suoraan itaiselle puolelle Raileeta, jolloin joutuu joko kavelemaan Tonsaille tai ottamaan veneen... Krabin bussiasema --> Ao nang 60THB "kahdella penkilla" ja Ao Nang --> Tonsai 80THB veneella.

Joinakin paivina voi sitten vuokrata vaikka kajakin ja kayda kana-saarella tai muilla rannoilla, jos kiipeilysta haluaa taukoa...  8)

Kiipeilykoulut ottavat puolikkaasta paivasta 800THB ja koko paivasta noin 1500 - 2800THB riippuu mita tekee ja kolmen paivan kiipeilykurssista 5000-6000THB. Eli ovat aika kalliita, kun ottaa huomioon paikallisen hintatason. Eli parasta olisi jos perushommat hanskaisi jo tuonne mennessa niin voisi vaan etsia kiipeilykaverin. Varusteita saa vuokralle ja paasaantoisesti ovat hyvakuntoisia eli valttamatta ei omia kamoja tartte, mutta itse ottaisin kylla omat kamat mukaan jos on tarkoitus vahankaan enemman kiiveta.