Pallontallaajat.net

Maapallo on pyöreä => Eurooppa => Balkanin maat => Aiheen aloitti: nannuska - 06.12.2006, 18:18:52

Otsikko: Kreikan saaristo
Kirjoitti: nannuska - 06.12.2006, 18:18:52
Hip hei, onko kellään kokemuksia reppureissauksesta ympäri Kreikan saaristoa? joltakulta olen kehuja kuullut - hauskaa on ollut..mutta lisää kokemuksia olisi kiva kuulla.. viime reilillä jäi kreikka väliin ja tekisipä mieleni ehkä ihan sinne suunnata seuraavaksi.. :)
Otsikko: Kreikan saaristo
Kirjoitti: Churro - 06.12.2006, 19:24:27
No itse en suuremmin ehtinyt eri saaria kierrellä mutta vaikutuksen teki se vähäinenkin näkeminen.

Vuoden 2005 kesällä viikko viivyttiin Spetseksen saarella, joka on ateenalaistenkin suosiossa kaupungin kiireiltä pakenemiseen :) Oli vähän kauempana siis, ei suoraan Ateenan edustalla. Vuokrattiin huoneisto, heti satamassa oli kyllä majoituksen tarjoajia.
Ilmapiiri oli herttainen, muutamia pieniä kauppoja ja rannat ravintoloita täynnä. Niitä kuuluisia kulkukoiriakin löytyi jopa saarelta.
Uimarantoja oli myös ympäri saarta, ja bussilla pääsi kätevästi kauemmille. Autoja ei Spetseksellä muuten ole, mopoja ja skoottereita kylläkin. Parasta viihdettä oli ihan vain kävellä pitkin kapeita talojen välisiä kujia ja katuja, katsella ihmisten sitruspuita ja paikallisia laivanrakentaja Jorgoksia :lol:

Myös Idralla (tai Hydralla, miten se kuuluisikaan sanoa) tuli nopeasti poikettua matkalla. Ainoa miinuspuoli tuossa oli nopea lautta jolla Ateenaan palattiin, oli aikamoista kyytiä, varsinkin kun mikälie pohjoistuuli sattui juuri silloin muutenkin puhaltelemaan! Oli kyllä tungosta vessaan ja paperipussit käytössä.
Menomatka taittui "delfiinillä" joka ei jostain syystä tuntunut läheskään yhtä piinaavalta. Myös hitaampia lauttoja tuolla liikennöi jos ei kiire ole ja haluaa välttää pahat olot :D
Otsikko: island hopping
Kirjoitti: illusia - 07.12.2006, 11:41:54
Olen seitsemänä syksynä hypellyt Kreikan saaristossa. Laiskuuttani olen aina ottanut suorat (loma)lennot jollekin saarelle ja jatkanut siitä lautoilla omin päin. Aikaa olen käyttänyt 2 tai 3 viikkoa ja kiertänyt kerralla 4-6 saarta. Tutuiksi on tullut Dodekanesian, Kykladien, Egeanmeren ja Joonianmeren saaria. Alkukesä tai syksy on parasta aikaa reissata; ei ole ruuhkia, ei ole liian kuuma ja hinnat ovat edulliset. Kahden (tai kolmen) hengen majapaikka irtoaa noin 20 eurolla/yö.
Jos reissupäiväkirjat kiinnostavat, ota yhteyttä. Uusimpiin olen lisäillyt myös kuvia, joten ne vievät tilaa.
[email protected]
Otsikko: Kreikan saaristo
Kirjoitti: jessica - 07.12.2006, 13:19:33
Meilläkin olisi poikaystävän kanssa suunnitelmissa lähteä saaria kiertelmään ensi kesänä. Aikaa ei ole lyöty vielä lukkoon mutta tuonne haluan päästä kyllä. Kyllästyttää pakettimatkat ja haluaa nähdä enemmän kuin yhden saaren. Katsoin että blue1:nilla olisi lennot Ateenaan kahdelta noin 450 euroa mikä on ok hinta, nyt vain pitäisi alkaa miettimään mihin saarille sitä suuntaisi..Onko jotain paikkoja mitkä kannattaisi heti jättää pois laskuista. Bilesaaret eivät ole se mitä olemme etsimässä..:)
Otsikko: Kreikan saaristo
Kirjoitti: illusia - 07.12.2006, 13:55:05
Jos olette ensimmäistä kertaa menossa saarihyppelylle, niin suosittelen Kykladien saariryhmää. Siellä on tiheä ja kattava lauttaliikenne ja lyhyehköt välimatkat. Mantereelta lähtevät suuret alukset, jotka liikennöivät myös tuulisella säällä, jolloin kantosiipialukset ja katamaraanit mahdollisesti pysyvät satamissa.
Reittiä voitte etukäteen suunnitella kartan ja lautta-aikataulujen avulla. Ne löytyvät sivulta www.gtpnet.com Sivut päivittyvät kevään mittaan.
Joonianmerellä liikkumisen koin hankalammaksi. Aina piti jollain konstilla siirtyä saaren toiselle puolelle kun halusi jatkaa matkaa. Toisaalta näin saaret tulivat tutuiksi.
Otsikko: Re: Kreikan saaristo
Kirjoitti: diokenes - 08.12.2006, 17:49:39
Lainaus käyttäjältä: "nannuska"
Hip hei, onko kellään kokemuksia reppureissauksesta ympäri Kreikan saaristoa? joltakulta olen kehuja kuullut - hauskaa on ollut..mutta lisää kokemuksia olisi kiva kuulla.. viime reilillä jäi kreikka väliin ja tekisipä mieleni ehkä ihan sinne suunnata seuraavaksi.. :)


Kykladeja suosittelen minakin, jos Kreikkaan on pakko matkata.
 :?
Kykladien ulkopuolelta siedettavia saaria ovat Kythera ja Skyros.
Kykladeilla olen ollut myos talvisaikaan, halvempaa ja olematon
maara turisteja, mutta kalsa tuuli puhaltelee kovaa ja usein.

Pienessa mittakaavassa mukava saarihyppely on myos Poros,
Spetses &  Hydra.
Otsikko: Kreikan saaristo
Kirjoitti: jessica - 08.12.2006, 20:43:27
Lainaus
Kykladeja suosittelen minakin, jos Kreikkaan on pakko matkata.
Confused


Hmmm...onko sitten jotain ehdotusta minne enemmän kannattaisi suunnata. Lämpimään ja Eurooppaan kun haluttaisiin..:)
Otsikko: Kreikan saaristo
Kirjoitti: diokenes - 08.12.2006, 21:20:30
Lainaus käyttäjältä: "jessica"
Lainaus
Kykladeja suosittelen minakin, jos Kreikkaan on pakko matkata.
Confused


Hmmm...onko sitten jotain ehdotusta minne enemmän kannattaisi suunnata. Lämpimään ja Eurooppaan kun haluttaisiin..:)


Ei vainen, Kreikka on hyva maa matkailla muutamia paivia.
Tuo oli vain oma henkilokohtainen mielipide, olen ollut kait
liikaa siella, useampia vuosia kaikki aika yhteen laskien, siina se.
 :?
Saarihyppely ensimmaista kertaa Kreikassa on hienoa,
sinne vaan. (muttei mieluummin Elokuussa)
Otsikko: Kreikan saaristo
Kirjoitti: illusia - 09.12.2006, 00:31:47
Aivan, välttäkää heinä-elokuuta, jos mahdollista. Omia suosikkejani Kreikan saaristossa ovat pienet, rauhalliset saaret kuten Lipsi, Leros, Amorgos, Koufonissi, Paros ja Astipalea. 24 saarta on tullut koluttua, paljon vielä näkemättä...
Otsikko: Kreikan saaristo
Kirjoitti: J-Ko - 09.12.2006, 01:00:39
Paljonko noilla Kreikan pienemmillä saarilla maksaa hostelliyö? Entäs lauttamatkat?
Otsikko: Kreikan saaristo
Kirjoitti: illusia - 09.12.2006, 10:03:05
Lainaus käyttäjältä: "J-Ko"
Paljonko noilla Kreikan pienemmillä saarilla maksaa hostelliyö? Entäs lauttamatkat?


Hostelleja tai b&b-majoituksia ei Kreikan saaristossa tunneta. Kun lautta saapuu satamaan, vastassa on armeija huoneenvuokraajia, useimmiten naisia. Jos et ole liikkeellä sesonkiaikaan, hinnoista voi tinkiä. Yleensä huone omalla kylpyhuoneella ja parvekkeella/patiolla irtoaa 20-25 eurolla. Hinta on sama, majoittuu siihen sitten yksin tai kaksin.
Lauttamatkojen hinnat riippuvat aluksesta ja välimatkasta. Hitaammat autolautat (joita itse suosin) ovat edullisimmat, katamaraanit ja kantosiipialukset vähän kalliimpia. Olen lisäillyt hintoja reissupäiväkirjoihini.
Otsikko: Kreikan saaristo
Kirjoitti: maanma - 11.12.2006, 13:29:04
Onko näitä tarjoajia myös suosituimmilla turistisaarilla laivan saapuessa?
Otsikko: Kreikan saaristo
Kirjoitti: illusia - 11.12.2006, 13:56:36
Eiköhän huoneenvuokraajia ole vastassa lähes kaikissa satamissa. Niissä (esim. Rhodos, Mykonos, Santorini) on vain varauduttava maksamaan huoneista enemmän.
Otsikko: Kreikan saaristo
Kirjoitti: mischa - 02.05.2007, 17:44:03
Heräsin tässä yhtäkkiä talviunesta huomaten, että Kreikan saaristossa voi tosiaan laivailla edestakaisin!

Nakkaan nyt kysymyksellä, että onko elokuu mielestänne täysin poissuljettu vaihtoehto tuonne Kreikkaan lähtemiselle? Ei nääs ole muita mahdollisuuksia. Onhan siellä varmaan tukalan kuuma ja muutama muukin liikkeellä, mutta lähinnä se majotuksen saaminen hirvittää!

Tässä on jo muutama muukin kysellyt joskus aikoinaan näitä laivamatkojen hintoja, mutta jatkaisin vielä samasta aiheesta. Missä määrissä nämä hinnat liikkuu? Paljonko on ollut esim. kallein/halvin matkasi?

Hiukan hämmentää tuo hostellien puute. Tarkoittaako se nyt sitä, että saarilla ei ole hostelleja niiden normaalissa merkityksessä, vaan... mitä?

Ja vielä sitä, että ehtiikö parissa viikossa nähdä jotain?!

Kreikka on minulle aivan outo maa, Corfulla olen kerran käynyt reilireissulla. Siksi ehkä vähän tyhmiä kysymyksiä :) yrittäkää ymmärtää...

edit. Kyse siis näistä Kykladeista (kauhea suomenkielinen sana...)
Otsikko: Kreikan saaristo
Kirjoitti: mortis mortis - 02.05.2007, 18:29:01
Minuakin on kiinnostanut jo jonkin aikaa käydä tutkimassa Kreikan saaristoja. Kesällä ei liikene aikaa kyllä yhtään, olen töissä ja reilaamaassa koko hela sommerin, mutta osaako joku kertoa, että millaista Kreikassa on syyskuun lopussa/lokakuun alussa?
Onko kylmää, ja jos on, niin kuinka kylmää?
Onko paljon turisteja, jos välttää Rhodokset yms. ?

Niin, ja puhutaanhan Kreikanmaalla englantia, edes vähän, vai kannattaako opetella kreikan kielen alkeita?  :roll:
Otsikko: Kreikan saaristo
Kirjoitti: illusia - 02.05.2007, 20:06:06
Elokuu on kyllä kalleinta aikaa saarihypellä Kreikassa, majoitusten hinnat putoavat syyskuun puolella kun kysyntä vähenee. Lämmintä riittää lokakuulle asti, mutta syksyllä voivat menoa haitata tuulet, jotka pitävät ainakin pienemmät alukset satamissa.
Laivalippujen hinnat riippuvat matkan pituudesta ja aluksesta, mitä hitaampi alus (autolautta) sen edullisempi hinta. Itse suosin näitä jos vain mahdollista, siinä pääsee mukavasti reissaamisen makuun.
Kyllä Kreikassa englantia puhutaan, mutta aina saat parempaa kohtelua jos itse viitsit opetella edes tervehdykset ja kohteliaisuudet. Minulla on onni omistaa kreikkaa puhuva reissukaveri.
Kahdessa viikossa ehtii hyvin koluta 4-5 saarta, juuri enempää ei kannata haalia jos aikoo myös tutustua kohteisiin.
Kirjaan aina kulut reissupäiväkirjoihin ja teen niiden pohjalta seuraavan reissun budjetin. Viime syksynä saarihyppely jäi väliin, joten en osaa ihan tarkalleen kertoa tämän hetken hinnoista. Syksyn 2005 kolmen viikon saarihyppelyllä kävimme kuudella saarella. Kahden hengen majoituskulut olivat n. 500 ja lauttamaksut n. 200 euroa.
Otsikko: Kreikan saaristo
Kirjoitti: maanma - 03.05.2007, 12:19:37
Miten olette reissanneet saarilla? Bussilla, liftillä, vuokraskootterilla, polkupyörällä?
Otsikko: Kreikan saaristo
Kirjoitti: illusia - 03.05.2007, 13:17:52
Lainaus käyttäjältä: "maanma"
Miten olette reissanneet saarilla? Bussilla, liftillä, vuokraskootterilla, polkupyörällä?


Kaikin mahdollisin konstein; kävellen, fillarilla, vuokraskootterilla, liftillä, paikkallisbussilla, tarvittaessa taksilla.
(Omista kokemuksistani voit lukea tuolta päiväkirjat-osiosta ja kuvia löytyy täältä http://my.opera.com/illusia.finland/albums/)
Otsikko: Kreikan saaristo
Kirjoitti: mischa - 04.07.2007, 12:52:41
Jatkan vielä edelliseen omaan viestiini.. voi olla että saarihyppely jää, koska meillä on vain kaksi lomaviikkoa ja mies ei halua kumpaakin käyttää ulkomailla lomailuun (hullu!).

No, täytynee tyytyä äkkilähtöön.. Minne lähtisitte? Mulla ei tosiaan ole Kreikka-kokemusta kuin siitä Korfusta, joten sikäli saa suositella mitä paikkoja vaan! Ehkä suurimmat turistirysät ei sinänsä kiinnosta, mutta äkkilähtöjä on vaan rajoitettuihin paikkoihin. Esim. Hania on aika lailla poissuljettu vaihtoehto.. Miten Kreeta tai Samos? Mitkä kaupungit ovat näkemisen arvoisia? Onko joku saari, jossa on halpaa matkustella julkisillakin ja käydä katsomassa muitakin paikkoja kuin se, missä on majoittumassa?

Kysymyksiä olisi paljo muitakin, mutta nämä nyt ensin :) Saa siis suositella vapaasti!
Otsikko: Peloponnesos
Kirjoitti: illusia - 04.07.2007, 13:07:23
Mitähän pakettimatkoja tänä kesänä on tarjolla... ainakin Peloponnesokseen oli useitakin kohteita, itse otimme huhtikuussa äkkilähdön Toloon. Julkinen liikenne on käsittääkseni Kreikassa joka paikassa edullista. Muita mukavia kohteita ovat mm. Samos, Parga, Naxos (ei suoria lentoja) ja Skiathos (mahtaako olla tänä kesänä tyrkyllä). Omatoimisuutta käyttäen pääsee myös suosikkisaarilleni Amorgokselle, Parokselle, Lipsille ja Lerokselle.
Otsikko: Vs: Peloponnesos
Kirjoitti: mankku - 19.02.2009, 02:25:05
Mitähän pakettimatkoja tänä kesänä on tarjolla... ainakin Peloponnesokseen oli useitakin kohteita, itse otimme huhtikuussa äkkilähdön Toloon. Julkinen liikenne on käsittääkseni Kreikassa joka paikassa edullista. Muita mukavia kohteita ovat mm. Samos, Parga, Naxos (ei suoria lentoja) ja Skiathos (mahtaako olla tänä kesänä tyrkyllä). Omatoimisuutta käyttäen pääsee myös suosikkisaarilleni Amorgokselle, Parokselle, Lipsille ja Lerokselle.

Hei!

Nostin vanhan topikin ylös, koska haluaisin lisätietoja tästä Pargasta (kun toukokuussa sattuisi näköjään irtoamaan pakettimatka aika halvalla).

Soveltuuko nuorelle pariskunnalle, joka haluaa loikoilla rannalla, syödä hyvin, käppäillä vähän ympäriinsä ja nauttia ennemmin rauhasta kuin baarien melusta? (Onko Kreikassa toukokuun alkupuolella edes niin lämmin, että rannalla voi loikoilla?)

Ja kun tämä pariskunta on nykyisin myös perhe ;D, niin onko jotain esteitä, miksi vauvan kanssa ei kannattaisi Pargaan lähteä? Onko esim. rattaiden kanssa ihan mahdoton kulkea jne...

Ja vielä, onko Parga täysin turistikohde vai voiko siellä vähän haistella ihan sitä kuuluisaa aitoa Kreikkaakin?

Kiitoksia vastauksista jo etukäteen!

-Sepi, Mankku ja Pihla
Otsikko: Vs: Kreikan saaristo
Kirjoitti: illusia - 19.02.2009, 11:25:24
Parga sopii nimenomaan pariskunnille, jotka kaipaavat rauhallista, kaunista pikkukylää merenrannalla. Olen itse viettänyt Pargassa vuosia sitten viikon yksikseni, toukokuussa. Päivisin oli aurinkoista ja lämmintä, iltaisin sai vetää vähän pidempää vaatetta päälleen, merivesi virkistävän vilpoista. Kylästä voi patikoida seuraavalle rannalle tai ylös vuorelle. Jos vuokraatte auton, mahdollisuudet lisääntyvät mantereen tai vaikka Lefkaksen saareen tutustumiseen.

Kylä on rakennettu rannalle, josta nousee rappuja pitkin vuoren rinteitä. Ne saattavat haitata jos on lastenrattaat mukana. Kannattaa siis valita hotelli jostain alempaa. Pargasta on paljon keskustelua (myös lapsiperheiden näkökulmasta) sivulla www.kreikka.net ja minun matkapäiväkirjani löytyy täältä:
http://my.opera.com/illusia.finland/blog/2007/05/08/kreikka-parga-05-2001
Otsikko: Vs: Kreikan saaristo
Kirjoitti: mankku - 19.02.2009, 12:48:28
Kiitoksia! Arvelinkin, että sinä vastaisit kun nimesi näkyy kaikissa Kreikka-keskusteluissa ;)

Mites, kuvista päätellen itse kaupunki ei ole ihan yhtä kaunis kuin esim. Hydra/Idra? Puuttuu ne klassiset valkoiset talot ::)
Otsikko: Vs: Kreikan saaristo
Kirjoitti: illusia - 20.02.2009, 18:26:42
Kiitoksia! Arvelinkin, että sinä vastaisit kun nimesi näkyy kaikissa Kreikka-keskusteluissa ;)

Mites, kuvista päätellen itse kaupunki ei ole ihan yhtä kaunis kuin esim. Hydra/Idra? Puuttuu ne klassiset valkoiset talot ::)

Johtunee varmasti pitkälti siitä, että Parga samoin kuin Joonianmeren saaret ovat lähellä Italiaa ja myös rakennustyyli on saanut sieltä vaikutteita (vrt. esim. Kykladien sokeripalataloihin ja sinivalkoisuuteen). Täällä vallitsee enemmän rustiikki, punatiilikattoinen tunnelma.
Otsikko: Vs: Kreikan saaristo
Kirjoitti: matkamyyrä - 10.02.2010, 11:50:58
Mites, kannattaako Kreikkaan matkustaa maaliskuun lopussa, ja mitä silloin kannattaisi erityisesti katsastaa? Onko saaret ihan poissuljettu mahdollisuus, mahtaako aika riittää?
Otsikko: Kreikan saaristo lokakuussa
Kirjoitti: maama - 06.06.2010, 12:32:03
Muutaman oppaan mukaan saarille kannattaa matkustaa juuri lokakuussa kun turisteja ei ole niinkään paljoa enää liikkellä. Mutta lähinnä kiinnostaa se, että onko saarien välistä lauttaliikennettä silloin enää?

-M
Otsikko: Vs: Kreikan saaristo lokakuussa
Kirjoitti: illusia - 07.06.2010, 08:07:30
Muutaman oppaan mukaan saarille kannattaa matkustaa juuri lokakuussa kun turisteja ei ole niinkään paljoa enää liikkellä. Mutta lähinnä kiinnostaa se, että onko saarien välistä lauttaliikennettä silloin enää?

Lauttaliikenne supistuu kesäsesongin jälkeen jonkun verran, mutta kyllähän asutuille saarille aina pääsee. Syysmyrskyjen aikana lautat pysyvät satamissa, kreikkalaiset ottivat opikseen vuosituhannenvaihteen onnettomuuksista. Aikatauluja voit tarkastella vaikka täältä:
http://www.gtp.gr/
Otsikko: Vs: Kreikan saaristo
Kirjoitti: maama - 07.06.2010, 23:40:24
kiitos :) Toivotaan että en jää "loukkuun" pikku saarelle koko talveksi(jos siis suunniteltu reissu toteutuu)
Otsikko: Vs: Kreikan saaristo
Kirjoitti: Pätkis - 08.06.2010, 01:28:58
Olis mielenkiintoista tietää, miten tuo Kreikan rahakriisi on vaikuttanut matkailuun, tai eihän turistit Kreikasta varmasti minnekään häviä, mutta mahtaakohan hinnat olla halvempia vaiko kalliimpia kuin "normaalitilanteessa"?
Otsikko: Vs: Kreikan saaristo
Kirjoitti: fimp - 08.06.2010, 16:50:34
Moikka.

Oli suunnitteilla lähteä kiipeilemään Kalymnoksen saarelle. Kos näyttää olevan lähin paikka mistä sinne pääsee. Lennot sinne näyttivät olevan 450e, kun taas Ateenaan alle 200e. Näyttää siltä, että Ateenasta otetaan lautta Kossille, josta eteenpäin Kalymnokselle.

Tietääkö kukaan näiden lauttayhtiöiden sivuja, josta voisi hintoja ja aikataluja tarkkailla?Hetken jaksoin guuglailla, mutta mitään pätevää hakukonetta en löytänyt.

Kaikki muu tieto Kalymnoksesta ja varsinkin siellä majoittumisesta on tervetullutta.
Otsikko: Vs: Kreikan saaristo
Kirjoitti: Pätkis - 08.06.2010, 18:11:24
^Katos kolme viestiä ylemmäs  ;)
Otsikko: Vs: Kreikan saaristo
Kirjoitti: Jussuf - 27.07.2010, 00:27:44
Terve,

Olemme kaverin kanssa lähdössä Etelä-Euroopan kierrokselle eli lennot Ateenaan 2.8 ja Patrakselta-Igoumenitsa/Corfu-Brindis, josta vuokra-autolla sitten Roomaan, josta lennot pois 12.8. Tarkoituksena viettä 4-5 päivää Kreikassa ja sitten siirtyä Italian maaperään. Olisiko hyviä ehdotuksia kohteiksi kahdelle tarpeentullen melko menevällekin nuorelle miehelle. Mitään Ibizacrazybailulomaa tästä nyt ei kuitenkaan olla rakentamassa vaan tarkoituksena olisi rentoutua, katsella paikkoja, nauttia auringosta ja viettää kiertolaisen elämää.
Otsikko: Vs: Kreikan saaristo
Kirjoitti: Eev - 17.01.2011, 12:05:21
Olis haaveissa kyllä lähteä ensikesänä vähän island hoppaamaan, mutta tosiaan itselläkin ainoa vaihtoehto on elokuu

Aikaisemmin puhuttiin, et elokuu on kallis, tarkoittaako se että reissu maksaa yli tonnin?


Otsikko: Vs: Kreikan saaristo
Kirjoitti: link83 - 05.04.2011, 16:25:17
nostetaans tätä vähäsen :) Sain töitä kreikasta heinä-syyskuulle, Naxos nimiseltä saarelta. Ikinä en ole kreikassa käynyt joten kaikenlaiset kokemukset kyseiseltä saarelta otetaan vastaan :) Asuntoa ei tarvitse miettiä koska työnantaja maksaa sen, lähinnä toi vapaa-aika? Mitä tehdä jne? (tiedän että ainakin voi sukeltaa koska kyseistä duunia olen sinne menossa tekemään)
Otsikko: Vs: Kreikan saaristo
Kirjoitti: Daniel - 10.04.2011, 17:17:14
Suunnittelen kaverin kanssa, että elokuussa lähettäs kattelee noita saaria. Skouttailenkin tässä vaihtoehtoja ja tuo sukellus kuulostaa houkuttelevalta. Tiedätkö yhtään minkä hintaista sukeltaminen on naxoksella? Ja no niin, muut voi kertoa sitten kaikkea muuta, mitä tulee mieleen :) Esimerkiksi majoituksesta kiinnostaisi kuulla. Netistä kun katsoi noita ni ei alle 20e yö päässy monessakaan paikassa. Vinkkejä odotellessa.
Otsikko: Vs: Kreikan saaristo
Kirjoitti: link83 - 18.04.2011, 18:11:51
En tiiä muiden koulujen hinnoista :) mutta tämän hintaista on ainakin siellä mihin mä oon menossa duuniin :)


Certified Divers

    * 1 tank dive
    * 50 €
    * 2 tank dives
    * 90 €
    * 3 tank dives
    * 130 €
    * 4 tank dives
    * 170 €
    * 5 tank dives
    * 200 €
    * 6 tank dives
    * 230 €
    * 7 tank dives
    * 260 €
    * 8 tank dives
    * 290 €
    * Night dive
    * 70 €
    * Beaufighter dive
    * 70 €
    * Cave dive
    * 70 €

10% discount if you have your own equipment(reg,bcd,wet suit)

COURSES

    * Scuba diver
    * 255 €
    * Open water diver
    * 370 €
    * Advanced open water
    * 320 €
Otsikko: Vs: Kreikan saaristo
Kirjoitti: K-aisa - 20.06.2011, 13:24:50
Heippa! Lennot on varattu Ateenaan elokuun lopussa, ja saarten kiertelyyn on aikaa kaksi viikkoa. Käsittääkseni siis elokuu on ainakin tosi vilkasta aikaa tuolla, joten mitä luulette kokeneet, pitääkö majoitukset varata etukäteen, vai uskaltaako luottaa siihen, että paikan päältä löytyy aina jotain?
Otsikko: Vs: Kreikan saaristo
Kirjoitti: Hermes Trismegistus - 20.06.2011, 13:45:53
Heippa! Lennot on varattu Ateenaan elokuun lopussa, ja saarten kiertelyyn on aikaa kaksi viikkoa. Käsittääkseni siis elokuu on ainakin tosi vilkasta aikaa tuolla, joten mitä luulette kokeneet, pitääkö majoitukset varata etukäteen, vai uskaltaako luottaa siihen, että paikan päältä löytyy aina jotain?

Itse olin saarihyppelemässä joskus heinä-elokuun välissä, joka on myös hyvin vilkasta aikaa. Luotin kuitenkin siihen, että aina jotain löytyy, ja aina jotain löytyikin. Tosin käytin sitten hyväkseni esimerkiksi satamaan saapuvia tyrkyttäjiä, koska muuten en olisi välttämättä helposti löytänyt mitään. Eli esimerkiksi Lonely Planetin suosittelemat paikat voivat hyvinkin olla täynnä.

Saarihyppelyssä majoitusten etukäteen varaamisessa on riskinsä, sillä esimerkiksi lautat saattavatkin olla rikki tai loppuunmyytyjä. Lisäksi saattaakin käydä niin, että paikan päällä huomaa, että siellä ei jaksakaan olla niin kauaa aikaa, tai vaihtoehtoisesti haluaisi viettää vielä vähän aikaa lisää.

Otsikko: Vs: Kreikan saaristo
Kirjoitti: K-aisa - 05.07.2011, 23:48:51
Kiitos vastauksesta!

Tällä hetkellä suunnitelmissa olisi mahdollisesti Piraeus-Paros-Naxos-Santorini-Piraeus. Ajatuksissa on, että luotettaisiin muuten majoituksen löytymiseen paikan päällä, mutta Ateenan ensimmäinen hostelliyö varattaisiin etukäteen, ja lisäksi joltakin saarelta varattaisiin muutamaksi yöksi joku vähän parempi hotelli sisältäen aamiaisen ja uima-altaan. Löytyykö suosituksia tai mielipiteitä, mikä saari olisi tähän paras vaihtoehto?
Otsikko: Vs: Kreikan saaristo
Kirjoitti: K-aisa - 10.07.2011, 18:27:18
Nyt on varattuna Piraeuksesta ensimmäiseksi yöksi huone Phidias Piraeus Hotelista, ja Santorinille on tehty varaus neljäksi yöksi hotellista nimeltä Angel Studios. Onko kellään kokemusta näistä? Tämän enempää ei taidetakaan etukäteen varailla.
Otsikko: Vs: Kreikan saaristo
Kirjoitti: Surreri - 03.08.2011, 22:40:14

Onko kokemuksia kun laivayhtiöiden nettikaupoissa näyttää economy luokan liput 21.8 Santorinilta Piraeukseen "not available", niin voisiko lippuja kuitenkin vielä saada satamasta? (jos vaikka matkayhtiöiden ennakkovaraukset vapautuisi...)

Otsikko: Vs: Kreikan saaristo
Kirjoitti: Saya - 29.08.2011, 22:40:55
Hei...

Tästä onkin jo jossain keskusteltu, mutta koska olemme jo rajanneet alueen kreikan saaristoon, kysyn kuitenkin täällä: Minne mennä äidin kanssa?

Teimme toissavuonna reissun Pargaan ja siinä kylässä oli kyllä jotain meille molemmille. Kumpikaan ei viitsi viettää viikkoa pelkästään makoillen ja Pargasta olikin helppo tutustua ympäristöön (esim Paxos ja Antipaxos jne...) Samaan paikkaan ei kuitenkaan viitsisi uudelleen mennä, aina tahtoisi nähdä uutta, joten löytyykö suosituksia? Tarkoitus olisi lähteä kesäkuun alkupuolella n. viikon reissulle ja mahdollisesti nähdä pariakin saarta edes jossakin määrin. Kreikan kielen alkeita löytyy molemmilta hieman, joten myös enemmän paikalliset alueet miellyttävät.
Otsikko: Vs: Kreikan saaristo
Kirjoitti: illusia - 30.08.2011, 07:48:00
Äidin kanssa voi mennä ihan minne vaan, ainoa rajoite on aika. Viikossa ei pitkälle hypellä. Paras valita lentokohde, josta on lyhyet (ja varmat) yhteydet saarille, esim. Ateenasta Kykladeille. Siellähän valinnanvaraa riittää, vaikka Paros + Naxos. Tai Syros jos pidätte enemmän kaupunkimaisuudesta. Kykladit poikkeavat aikalailla Pargasta, joka on Joonianmeren saarille tyypilliseen tapaan vähän "italialainen" paikka.

Toinen vaihtoehto on ottaa edulliset lennot Kreetalle ja kierrellä sitä busseilla tai vuokra-autolla, nähtävää riittää.
Alkukesä on loistava ajankohta lähteä Kreikkaan tutustumaan.
Lisävinkkejä löytyy blogistani tai omakustannekirjastani.
Otsikko: Vs: Kreikan saaristo
Kirjoitti: Makejee - 05.09.2011, 13:27:00
Samokselle törkeän kallista lentää ja halvin reitti taitaa sinne olla: Lento Ateenaan (Norwegianilla 250e) ja Ateenasta laiva/lautta Samokselle (50e) .Bussi Ateenan lentokentältä satamaan tais olla 4euroa, kestää noin tunnin. Lautta kestää abaut 12h, lähtee joka ilta, pysähtyy useammalla saarella, ja Samoksellakin kahdessa paikassa, tais olla lautan viimeinen pysäkki.

Kannattaa muistaa, että Kreikan tilanne kusee edelleen ja lakkoja on kohtuu paljon. Lento, bussi -tai lauttaliikenne voi pysähtyä pariks päiväks koska vaan. Mut toisaalta, se tekee vaa reissusta mielenkiintosemman.
Otsikko: Vs: Kreikan saaristo
Kirjoitti: hanna71 - 03.04.2012, 16:24:39
Tuli tanaan tietooni jotta olisi ehka mahdollista pitkittaa koto-Suomeen paluuta ja viettaa vuosi Kefaloniassa vapaaehtoistyota tehden. Kysyisinkin teidan vinkkejanne, kokemuksianne ja huomiotanne ko. saaresta. Esim. Mita pidit saaresta? Mita nahtavaa ja tekemista sielta loytyy? Kuinka hyvin sujuu liikkuminen seka saarella etta saarelta pois (ja minne sielta paasee, muutakuin Ryanairilla Pisaan ja Milanoon). Kaikenlainen tieto on erittain tervetullutta!
Otsikko: Vs: Kreikan saaristo
Kirjoitti: Petohakis - 06.05.2015, 19:44:30
Onko kellään tietoa mistä saisi halvimmat laivat Kreikan saaristossa? Kannattaako ostaa etukäteen netistä vai saako paikan päältä tehtyä halpoja diilejä?

Tarkoitus olisi tarkoitus käydä Mykonoksella, Ioksella ja Santorinilla. Kaikki vinkit tähän liittyen otetaan vastaan!
Otsikko: Vs: Kreikan saaristo
Kirjoitti: illusia - 07.05.2015, 14:34:09
Onko kellään tietoa mistä saisi halvimmat laivat Kreikan saaristossa? Kannattaako ostaa etukäteen netistä vai saako paikan päältä tehtyä halpoja diilejä?

Tarkoitus olisi tarkoitus käydä Mykonoksella, Ioksella ja Santorinilla. Kaikki vinkit tähän liittyen otetaan vastaan!
Oletko ostamassa laivaa vai laivalippuja? Jos et ihan pahimpaan sesonkiaikaan ole menossa, lippuja ei tarvitse ostaa etukäteen, vaan satamien kioskeista tai lipputoimistoista. Laivaliikenne on suurien yhtiöiden hallussa, joten mitään sen halvempia diilejä ei tarvitse tehdä. Mitä nopeampi alus, sen kalliimpi lippu. Itse suosin hitaita autolauttoja, mihinkäs sitä lomalla niin kiire on? Kykladeilla on vilkas liikenne ja toimivat yhteydet. Etukäteen voit suunnitella reittiäsi tämän sivun avulla:
https://www.gtp.gr/RoutesForm.asp
Otsikko: Vs: Kreikan saaristo
Kirjoitti: Tiltu Kultu - 25.05.2015, 03:15:58
Onko täällä Lesvoksen kävijöitä?
 Tuli varattua matka, kun edullisesti sai. Vasta jälkikäteen tuli tarkistettua kartasta, missä päin sijaitsee - onkin lähempänä Turkin kuin Kreikan rannikkoa, joten mieleen tuli käväistä Turkin puolellakin samalla reissulla.
Matkatoimisto tarjoaa jotain markkinareissua Ayvalikiin 50 eurolla / hlö. Kannattaako pulittaa tuo summa vai kannattaako näin noviisina lähteä itsekseen seikkailemaan? Ovatko liikennöitsijät luotettavia? Miten julkiset kulkee saarella?
Entä muuten, mitä Lesvoksella kannattaa ehdottomasti tehdä?Onko maasto kovin mäkistä pyöräilyä ajatellen ja/tai onkohan vuokrapyöriä tai muita -kulkuneuvoja hyvin saatavilla?
Kovin oli hintsusti tietoa tarjolla googletellessani :(
Otsikko: Vs: Kreikan saaristo
Kirjoitti: mavika - 28.05.2018, 23:46:25
Heippa!

Lennot Ateenaan hommattu, 10 päivää reissun päällä. Parilla saarella olisi tarkotus lähteä käymään, onko jollain hyviä suosituksia pienemmistä saarista joissa kannattaisi käydä tai epäsuosituksia? Rodos tai Kreeta ei kiinnostele tällä kertaa, vaan pienempiä paikkoja kiikarissa. Ei tarvita ns. rantakohdetta, saa olla vaikka patikointia tai vaan paikan kujilla harhailua. :)

Myös laivayhtiöistä voi kertoa kokemuksia, mikäli niitä on.
Otsikko: Vs: Kreikan saaristo
Kirjoitti: conard - 29.05.2018, 13:11:03
Lonely planetilta on Greek Islands -kirja. Vaikka kyseinen opussarja ei enää ole ihan tätä päivää tripadvisorien yms. myötä niin tuohon saarihyppelyn suunnitteluun se on mielestäni edelleen käypä. Eli lainaapa kirjastosta moinen.
Otsikko: Vs: Kreikan saaristo
Kirjoitti: illusia - 30.05.2018, 18:15:51
Heippa!

Lennot Ateenaan hommattu, 10 päivää reissun päällä. Parilla saarella olisi tarkotus lähteä käymään, onko jollain hyviä suosituksia pienemmistä saarista joissa kannattaisi käydä tai epäsuosituksia? Rodos tai Kreeta ei kiinnostele tällä kertaa, vaan pienempiä paikkoja kiikarissa. Ei tarvita ns. rantakohdetta, saa olla vaikka patikointia tai vaan paikan kujilla harhailua. :)

Myös laivayhtiöistä voi kertoa kokemuksia, mikäli niitä on.
Rodos ja Kreeta ovatkin aika kaukana Ateenasta, joten suosittelen (taas kerran) Kykladien saariryhmää, jossa on toimivat laivayhteydet saarihyppelylle. Paros, Naxos ja Syros ovat mukavia, mutta pienempiäkin saaria löytyy. Tässä yksi esimerkki meidän hyppelyistä:
https://matkakuumeinen.wordpress.com/2015/06/03/saarihyppelya-kykladeilla-2011/
Otsikko: Vs: Kreikan saaristo
Kirjoitti: mavika - 21.06.2018, 08:08:03
Kiitos vinkeistä!

Matkasuunnitelmaksi tuli lopulta: Rafina-Tinos-Syros-Naxos-Pireaus ja viimeinen yö yövytään Ateenassa.
Otsikko: Vs: Kreikan saaristo
Kirjoitti: otl - 21.06.2018, 09:00:26
Rodos ja Kreeta ovatkin aika kaukana Ateenasta, joten suosittelen (taas kerran) Kykladien saariryhmää, jossa on toimivat laivayhteydet saarihyppelylle. Paros, Naxos ja Syros ovat mukavia, mutta pienempiäkin saaria löytyy. Tässä yksi esimerkki meidän hyppelyistä:
https://matkakuumeinen.wordpress.com/2015/06/03/saarihyppelya-kykladeilla-2011/

täältä myös ääni kykladeille! sesongin alussa tai lopussa varsinkin oikein leppoisaa menoa. ja jos tulee ikävä turistiansoja niin mikonokselle pääsee helposti.
Otsikko: Vs: Kreikan saaristo
Kirjoitti: Kikinia - 10.07.2019, 00:29:04
Moimoi!

Täällä suunnittelen myös Kreikan saaristomatkaa lähitulevaisuudelle. Tässä langassa mainittiin vuosia sitten, että edullista majoitusta saa tyypillisesti satamasta kyseltäessä. Vieläkö majoitushommat sujuvat tällä tavalla näin vuonna 2019? Onko jollakulla kokemuksia pikkubudjetilla reppureissaamisesta Kreikassa ihan viime vuosilta? Kiinnostaisi että millaisissa hinnoissa majoitus liikkuu nykyään, ja mikä on paras väline majoituksen löytämiseen. Airbnb tuntui antavan hieman vaihtelevia tuloksia riippuen saaresta, hmm. Syyskuulle matkaa suunnittelen.