Pallontallaajat.net

Maapallo on pyöreä => Aasia => Aiheen aloitti: ReiseReise - 09.07.2007, 19:28:51

Otsikko: Yösija ja ruokaa paikallisilta?
Kirjoitti: ReiseReise - 09.07.2007, 19:28:51
Tuli työpaikan kahvihuoneessa puhetta, että olen lähdössä reissuun Aasiaan. Eräs työtoveri alkoi siinä sitten tietäväisenä selittämään, että hänen kaverinsa olivat viime talvena reissanneet Aasiassa, ja oli tullut kuulemma tosi halvaksi, kun minne vaan menikin niin paikalliset olivat vieraanvaraisina tullet tarjoamaan (ilmaista) yösijaa ja ruokaa.

Kuulostaa aika uskomattomalta? Ehkäpä jossain pienissä kylissä, missä turisteja ja reissaajia ei usein näy? Mahtanee olla urbaanilegenda...

En löytyänyt täältä foorumilta mainintaa moisesta vieraanvaraisuudesta. Alkoi kuitenkin kiinnostamaan, että onko kenellekään tarjottu yösijaa tai ruokaa?
Otsikko: Yösija ja ruokaa paikallisilta?
Kirjoitti: groupie - 09.07.2007, 20:31:26
www.hospitalityclub.org tai www.couchsurfing.com :ista voisi löytyä ainakin sitä ilmaista majoitusta. :)
Otsikko: Yösija ja ruokaa paikallisilta?
Kirjoitti: ReiseReise - 09.07.2007, 22:42:35
Juu, kyllä minä noista tiiänkin. Meinasin tässä sellaista spontaania, että joku vaan tulee juttusille tms.
Otsikko: Yösija ja ruokaa paikallisilta?
Kirjoitti: lisbeth - 11.07.2007, 10:36:38
Ei ainakaan Intiassa pääse nälkään kuolemaan. 5kk reissulla majoitimme ja ravitsimme pääasiassa itsemme omalla kustannuksella, mutta melko usein sai ilmasetkin versiot. Olimme mm. viikonlopun sikhi-perheessä, syömässä eri kodeissa, liikkeissä ja koululla (missä pidimme myös extempore-luennon...) Varsinkin jos on vähän syrjässä normi-turistipaikoista, niin paikalliset ovat hyvinkin kiinnostuneita länkkäreistä. Osa tietenkin oli esim. siinä toivossa että olisimme voineet hommata heille viisumin Suomeen yms. mutta suurin osa ihan aidosti vain vieraanvaraisia. Rohkeasti vaan juttusille vaikkei yhteistä kieltä olisikaan niin voi saada hyviä makuja ja kokemuksia!