Pallontallaajat.net

Maapallo on pyöreä => Aasia => Aiheen aloitti: Stable - 10.09.2007, 12:09:59

Otsikko: Nepal
Kirjoitti: Stable - 10.09.2007, 12:09:59
Namaste!

Lähdössä reissuun 30.10.07,ja takas 3.3.08.Muutaman yön jälkeen Delhistä Kathmanduun,ja 2kk. kuluttua maitse takaisin Intian puolelle.

Intiassa olin viime talvena,joten tiedän jotenkuten meiningit,mutta Nepal on täysin uusi maa.Tarkoitus olisi suunnata Kathmandusta Pokharaan,ja mennä viikoksi vaeltelemaan Annapurnan trekille.

Onko Pokhara hyvä paikka viettää aikaa esim 2-3vk.Eikös se ole aika Goan tyyppinen paikka.Siis ilman merenrantaa..

Voisiko esim.Pokharaa verrata Delhiin lämpötilojen suhteen?
Otsikko: Nepal
Kirjoitti: kaukomatkailija - 10.09.2007, 20:08:29
Luulenpa, että vastaukset kysymyksiisi löytyvät seuraavista ketjuista:
-Mitään järkeä? Koskien Nepal (http://www.pallontallaajat.net/pt2/keskustelu/viewtopic.php?t=14340)
-Delhistä Nepaliin (http://www.pallontallaajat.net/pt2/keskustelu/viewtopic.php?t=7438)
-Luuseritrekking Nepalissa (http://www.pallontallaajat.net/pt2/keskustelu/viewtopic.php?t=13691&postdays=0&postorder=asc&start=0)

Ja Pokharan ilmastosta: lämpötila on talvikaudella muutaman asteen alempi kuin Delhissä.
Otsikko: Nepal
Kirjoitti: iltsu - 10.09.2007, 20:09:03
Namaste,

kyllä Pohkarassa voi hyvinkin viettää pari viikkoa. Auringonlaskujen ja -nousujen värjäämiä Annapurnan huippuja ei koskaan väsy katsomasta. Varsinkin jos valitsee kattoterassillisen majapaikan, aamuteen juominen on harvinaisen nautinnollista. Kaupunki sijaitsee kauniin järven rannalla ja se auttaa luomaan kaupungista mukavan idyllisen vaikutelman.

Kaupungin ympärillä on mielenkiintoisia pieniä nähtävyyksiä, jotka kaikki liittyvät jotenkin luontoon. Esimerkiksi sopivan pyöräilymatkan päässä on aika vaikuttava luolasto. Siellä kannattaa etsiä joku paikallinen opas, joka opastaa vähän turistien perusluolastoa kauemmaksi muutamalla roposella. Ahtaanpaikankammosta kärsiville sitä ei kyllä voi suositella.

Annapurnan luonnonsuojelualue on tietysti luku sinänsä. Sinnekin kannattaa varata vähän enemmän aikaa, sillä olisi aika mukavaa viettää pari päivää vain paikallaan jossain pienistä vuoristokylistä. Itselläni ei tuohon valitettavasti riittänyt aikaa.. Oman oppaan saa vajaalla kymmenellä eurolla / päivä, mutta kyllä siellä yksinkin pärjäisi. Niitä maisemia ei ikinä voi unohtaa!
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: annipurna - 18.01.2009, 11:39:49
Loytyi ihan oma Nepal ketju joka on jaanyt tyngaksi joten nostetaanpa ylos silla olisi kysyttavaa Nepalista.

Onko kellaan kokemusta asunnon/huoneen vuokraamisesta kuukausiperiaatteella Kathmandussa? Millasilla hinnoilla olette loytaneet naita (lahiaikoina) ja milta alueelta? Paikalliset tuttuni ovat kylla kyselemassa myos ymparistosta mutta kysytaan nyt taaltakin jos oisi tietamysta.

Toinen kysymys. Onko kukaan lahettanyt paketteja Nepalista Suomeen? Tulivatko perille ja oliko kaikki tallessa? Muistan aikanaan kaverin lahttaneen jotain ja osa tavarasta puuttui paketin saapuessa Suomeen. Intian postiin luotan, mutta en haluaisi kantaa kaikkea rajan yli kasveskassa kun voisi pistaa jo taalla postiin. On tosin vissiin kalliimpaa kuin naapurimassa.

Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Hanna-73 - 18.01.2009, 20:51:53
Ite en oo lähetelly paketteja Nepal-Suomi mut serkku asu Nepalissa 3 vuotta ja sano et jos haluaa et paketti tulee varmimmin perille Suomeen ni kannattaa käyttää kansainvälisiä kuriirifirmoja, silti paketti saattaa olla avattu tms. Postiin ei kannata luottaa.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: gupta - 23.01.2009, 12:05:17
Onko kellaan kokemusta asunnon/huoneen vuokraamisesta kuukausiperiaatteella Kathmandussa? Millasilla hinnoilla olette loytaneet naita (lahiaikoina) ja milta alueelta? Paikalliset tuttuni ovat kylla kyselemassa myos ymparistosta mutta kysytaan nyt taaltakin jos oisi tietamysta.


Tämä kiinnostaisi minuakin. Onko tietoa?
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: _cheyenne_ - 28.01.2009, 00:55:26
Mullakin olisi hieman kysyttävää Nepalista, joten laitetaanpa tänne perään.. :)

Onko asia nyt niin, että Nepalissa on hinnat kallistuneet muutaman vuoden sisällä ihan hurjan paljon, niinku nepalilaiset tuttavani sanovat? Tän hetkisestä hintatasosta on tosi vaikea löytää tietoa, tulee vaan törmäiltyä reissaajien vuosien takaisiin blogeihin, joissa Nepalia kuvataan kovinkin edulliseksi maaksi, jossa majotus hoituu muutamalla eurolla (nykysin saapi melkeen olla nolla perässä..?). Onko kellään omakohtaista kokemusta, että kuinka paljon hinnat todellisuudessa ovat nousseet muutamassa vuodessa? Tai mitenkä vertaisitte Nepalissa reissaamista vastaavasti Intian ja Thaimaan hintoihin?
Olisin kovin kiitollinen, jos joku osaisi informoida! :)
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Morning Glory - 29.01.2009, 16:16:47
Musta Nepal oli ainakin jonkin verran halvempi kuin Intia. Majoitus yleensä jotain 2-5€/huone ja lämmin ruoka ravintolassa euron molemmin puolin. Näin siis Kathmandussa ja Pokharassa, jotka taitaa olla turistisuudessaan kalleimpia mestoja.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: _cheyenne_ - 30.01.2009, 13:31:38
Milloinka olit Nepalissa?
Itse siis reissailin siellä vuodenvaihteessa ja mun budjetti ylitty jokseenkin aivan törkeesti, mitä olin ajatellut sen olevan. Nepalilaiset kaverini hoitivat hintaneuvottelut, joten itse vain maksoin kiltisti sen mitä mulle ilmoitettiin. Ihan halvimpiin hotelleihin ei majoituttu, ne oli n.20e/hlö/2hh hintaluokkaa Kathmandussa (oiskohan olleet nimiltään Tradiotionel ja Tokyo tms..), niihin kyllä kuulu omat länkkärivessat, mut ei se hirveesti lämmittänyt, ku sähköttömyyden ansiosta ei vesikä niissä kulkenut. Yhdessä pikkukylässä, jonka nimeä en muista, majatalo oli 40e/hlö, kerrokses yhteinen reikävessa ja huone oli just 2hlön sängyn kokonen. Yhtenä päivänä otettiin taksi koko päiväks, ku lähettii temppelikierrokselle, se velotti kuulemma sitten n. 200e siitä päivän reissusta.
Kamala olla näin skeptinen, mutta mitä ihmettä...?!
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Flnt - 30.01.2009, 14:08:02
Noi hinnat kuulostaa kyllä aika älyttömille! Itse olin viime toukokuussa Nepalissa kuukauden verran, ja sitä ennen vuotta aiemmin tammikuussa, eikä mielestäni hinnoissa mitään järkyttävää nousua ollut tällävälillä tapahtunut. Samaten nyt kun katson esim Hostelbookersista huoneiden hintoja niin on niihin tullut ehkä parin euron korotukset kauttarantain.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: annipurna - 06.02.2009, 07:35:44
Nepal ON kallistunut viime vuosina reippaasti, mutta on silti yha budjettimatkakohde. Itse maksan juuri nyt 2 euroa hyvasta huoneesta huoneesta ilman kylpparia, samaisessa hotellissa taitaa huone kylpparilla maksaa noin 7 euroa. Tuttuni maksaa vahan paremmassa hotellissa 12 euroa per yo huoneesta kylpparilla.

Ruoka on kallistunut huomattavasti kolmessa vuodessa, jopa kolmessa kuukaudessa. Yha on mahdollista syoda halvalla kun kay paikallisissa kuppiloissa mutta turistialueella 5-8 euroa voi olla helpostikin aterian hinta, jossei enemmankin. (paikallisessa riisi-dahl-kasvislautanen niin paljon kuin jaksaa syoda 50 centtia). Paikallisille ruoan hinnan nousu on aika katastrofaalinen, riisin hinta on tuplaantunut lyhyessa ajassa ja vihannesten kohdalla samoin jossei enemmankin. Palkat sen sijaan ovat pysyneet samoina. Tyokaverini tienaa 6000 rupiaa (n. 60 euroa) kuussa (mina vapaaehtoinen). Riisikilo maksaa nyt 50 rupiaa jne.

Juuri nyt kaikkia hintoja nostaa sahkonpuute. Sahkokatkokset ovat talla hetkella 14 tuntia paivassa joka on vaikuttanut mm. internet taksoihin niin etta ne tuplaantuivat. Sahkonpuute vaikuttaa myos kuuman veden saantiin, jota ei siis ole enaa laheskaan koko aikaa tarjolla. Kylma vesi kylla kulkee, kunhan muistaa pumpata veden sailioihin ennen kuin sahkot menevat.

200 e paivan taksiajelusta on kylla liioiteltua. Esim. taksi Thamelista Pasupathinathiin on n. 2 euroa, siita ei pitaisi euroa enempaa olla Boudhaan, ehkapa kolmisen euroa tuolta Soyambunathiin. Jos lahtee Bhaktapuriin saakka hinta toki nousee muttei sinnekaan edestakaisen reissun pitaisi olla 10 euroa enempaa. Toki sitten siihen paalle kuskin odottelurahat muttei silti 200 euroa missaan nimessa ole oikea hinta. Minulle tarjottiin kyytia Intian rajalta omalla jeepilla Kathmanduun, hinta 40 euroa.

Pokhara on himpun verran Kathmandua kalliimpi, mutta siellakin turistikauden ulkopuolella ainakin parjaa kylla kohtuuhinnalla.

Itsellani kulu kylla taalla Kathmandussa enemman kuin yleensa Intiassa (jos ei lasketa mukaan turistipaikkoja kuten Keralaa, Manalia jne.). Halvallakin paasee, mutta joskus on kiva syoda muutakin kuin riisia ja juoda cappucinoa :)
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Rapa-Ripa - 09.02.2009, 08:19:32
Milloinka olit Nepalissa?
Itse siis reissailin siellä vuodenvaihteessa ja mun budjetti ylitty jokseenkin aivan törkeesti, mitä olin ajatellut sen olevan. Nepalilaiset kaverini hoitivat hintaneuvottelut, joten itse vain maksoin kiltisti sen mitä mulle ilmoitettiin...

Kamala olla näin skeptinen, mutta mitä ihmettä...?!

Reissussa kannattaa aina olla skeptinen paikallisten ystavien suhteen. Luulenpa etta kaverisi ovat saattaneet tehda hyvat rahat kustannuksellasi.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: koo.mikko - 06.03.2009, 23:45:14
Onko kellään kokemusta lennosta delhin kautta kathmanduun? lähinnä viisumi puoli kiinnostais.tarviiko tosiaan läpikulku viisumin?
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: _cheyenne_ - 07.03.2009, 12:51:47
Onko kellään kokemusta lennosta delhin kautta kathmanduun? lähinnä viisumi puoli kiinnostais.tarviiko tosiaan läpikulku viisumin?

Itse lensin Delhin kautta Kathmanduun, vaihtoaika oli takaisin tullessa suurinpiirtein 24h. Ei tarvitse mitään läpikulkuviisumia, ne kyllä ohjaa sieltä omaan viisumittomien odotustilaan venailemaan lentoa. Kannattaa tosiaan avata suunsa siellä kentällä, että ohjaavat oikeaan paikkaan ettei tuu mitään ikäviä ylläreitä... Kathmandun lentokentällä saa sitten dollareilla sen Nepalin viisumin.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: ilduce - 09.03.2009, 20:15:19
Vinkkejä!?!

Mulla on kaksi viikkoa aikaa siitä kun saavun Kathmanduun ja siihen kun kone lähtee Delhistä. Miten tuo aika kannattaa käyttää? Nepalissa vai Delhissä? Missä siellä?Kummassakaan aiemmin en ole käynyt. Everestin voi unohtaan, koska tulen silloin sieltä..
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Flnt - 09.03.2009, 20:55:03
Vinkkejä!?!

Mulla on kaksi viikkoa aikaa siitä kun saavun Kathmanduun ja siihen kun kone lähtee Delhistä. Miten tuo aika kannattaa käyttää? Nepalissa vai Delhissä? Missä siellä?Kummassakaan aiemmin en ole käynyt. Everestin voi unohtaan, koska tulen silloin sieltä..

Sehän riippuu siitä mitä olet jo nähnyt, oletko käynyt Delhissä ja esimeriksi Taj Mahalilla jo, vai et? Mielestäni Delhissä riittää sen kokemattomalle nähtävää ehkä viikoksi, ei välttämättä sitäkään, tässäkin on jo reilun päivän verran varattu Agran reissulle Taj Mahalia kattomaan, ja yksi päivä tuliaisten shoppailulle. Toisaalta myös Katmandussa saa viikon kulumaan melko kivuttomasti temppeleitä katellen ja yleisesti kierrellen.
Jos taas olet molemmat jo nähnyt läpeensä kuten itse viimeksi nuo kaksi kohdatessani, on Katmandu mielestäni miellyttävämpi ja mukavampi paikka vain olla ja oleskella. Itse tein sen virheen että tulin neljä päivää ennen koneen lähtöä Delhiin Katmandusta, enkä saanut aikaa kulumaan oikein mitenkään. Nähtävyydet oli nähty, tuliaiset ostettu ja matkatavaroissa muutenkin ylikiloja jo valmiiksi eikä tuolla ajalla oikein pitkälle ehdi matkustaa.


Edit: EI JUMANKAUTA! Siinähän lukee selvällä suomenkielellä ettet ole kummassakaan käynyt  :D  sisälukutaito 10++
No, pysyn mielipiteessäni, sen ~viikon saa kulumaan molemmissa.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: ilduce - 10.03.2009, 16:12:49
Joo, ei tosiaan ole kummastakaan maasta kokemusta.. Henk koht ei välttämättä jaksa hektinen kaupunki niinkään kiinnostaa, mutta varmaan siellä Delhissä pitää pari päivää pyöriä, kerran osuu reitille. Kathmandu lienee parissa päivässä "nähty" mutta mitä muuta Nepalista löytyy? Saako viikkoon ängettyä jonkun nohevan Annapurnan, Pokharan yms. reissun? Mikä on se, mitä Nepalissa pitää nähdä / kokea?
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: ilduce - 10.03.2009, 16:31:16
...ja ajankohta oli marraskuu...
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Morning Glory - 10.03.2009, 19:32:51
En nyt sanoisi, että Kathmandu on parissa päivässä nähty, sillä siinä laaksossa on pari muutakin historiallista kaupunkia, joihin kyllä kannattaa ainakin jokunen päivä uhrata. Patan oli oma suosikkini ja Boudhanath myös. Jälkimmäisessä koet uskomattoman ilmapiirin, kun lähdet aamuviideltä kiertämään Nepalin suurinta stupaa satojen tiibetiläismunkkien vanavedessa auringon ensisäteiden valaistessa taivaankannen.

Pokharan suuntaan kai sun on joka tapauksessa pyrittävä, jos maata pitkin Delhiin aiot kulkea. Bandipur on hyvin kodikas kyläpahanen vuoren rinteellä noin puolivälissä KTM-Pokhara valtatietä. Sen ympäristössä on miellyttäviä patikointireittejä ja aivan valtava luola geologisine ilotulituksineen.

Ollapa noilla kulmilla taas...
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: aarre - 10.03.2009, 20:27:45
Minä ainakin panostaisin enemmän Nepaliin. Itse olimme reissulla ensin kolmisen viikkoa Nepalissa, sitten viikon Intian puolella (Varanasi, Agra, Jaipur, Delhi) ja näin jälkeenpäin ajatellen olisin kyllä nauttinut sen ajan mieluummin Nepalin tunnelmasta, mukavista ihmisistä, hyvästä ruokavalikoimasta jne

Varanasi oli sinänsä vaikuttava paikka, mutta ehkä parempi järjestys olisi se että ensin hengailisi Intiassa ja sitten pääsisi Nepaliin rentoutumaan. Toisin päin ei oikein toimi...

Jaipur oli ihan hanurista - järjetön ryysis
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: welsh - 10.03.2009, 20:50:13
Milloinka olit Nepalissa?
Itse siis reissailin siellä vuodenvaihteessa ja mun budjetti ylitty jokseenkin aivan törkeesti, mitä olin ajatellut sen olevan. Nepalilaiset kaverini hoitivat hintaneuvottelut, joten itse vain maksoin kiltisti sen mitä mulle ilmoitettiin. Ihan halvimpiin hotelleihin ei majoituttu, ne oli n.20e/hlö/2hh hintaluokkaa Kathmandussa (oiskohan olleet nimiltään Tradiotionel ja Tokyo tms..), niihin kyllä kuulu omat länkkärivessat, mut ei se hirveesti lämmittänyt, ku sähköttömyyden ansiosta ei vesikä niissä kulkenut. Yhdessä pikkukylässä, jonka nimeä en muista, majatalo oli 40e/hlö, kerrokses yhteinen reikävessa ja huone oli just 2hlön sängyn kokonen. Yhtenä päivänä otettiin taksi koko päiväks, ku lähettii temppelikierrokselle, se velotti kuulemma sitten n. 200e siitä päivän reissusta.
Kamala olla näin skeptinen, mutta mitä ihmettä...?!

Nyt kuulostaa siltä, että nepalilaiset kaverit ovat ryövänneet pahemman kerran. Alkaa omasta Nepalin visiitistä olla pian pari vuotta, mutta tuskin ne hinnat nyt aivan valtavasti ovat kallistuneet. Pari vuotta sitten asuttiin kahden hengen huoneessa Katmandussa (Freak streetillä) mukavassa guesthousessa kahdella eurolla yö (kaksi henkilöä), josta löytyi lämmintä vettä ja länkkärivessa.
Neljäkymppiä landella kuulostaa aika ryöväykseltä. Annapurnan trekin varrella majatalot oli pari vuotta sitten euron yö, ja siellä olisi ollut varaa kysyä enemmänkin kun noita trekkaajia siellä pyörii aika tavalla.
Ja pari sataa päivän taksiajosta on aika paljon liikaa. Pari sataa lienee kuitenkin lähellä perusnepalilaisen vuosipalkkaa. Eikä sen polttoaineenkaan luulisi olevan ainakaan Suomen hintoja kalliimpaa.
Kannattaa seuraavalle Nepalin matkalle etsiä uudet ystävät tai tehdä asiat omin päin..
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: ilduce - 12.03.2009, 09:53:32
Mulla tuo suunta (länteen) on tällä kertaa pakon sanelema, kun reissuun kuuluu vähän muutakin kuin Nepal. Eli pari viimeistä viikkoa on aikaa "nähdä" Nepal ja Delhi ja tuohon ajankäyttöön kyselen vinkkejä. Kathmandussa jos on pari päivää, Delhissä 2-3 päivää, lyhentää matkustuspäivät, niin lyhyellä matikalla jäis viikko aikaa nähdä Nepal. Minne? Mitä? Onko porukalla kokemusta joenlasku ym. aktiviteeteista? Lennän Kathmandusta Delhiin (säästyy aikaa).
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: b_mardle - 18.03.2009, 09:57:44
Minullakin vähän samanlaisia kysyttävää, ei kyllä yhtä kiireellistä kuin edellisellä kirjoittajalla. Eli ensi kuussa harkitsen nepaliin reissaamista, mahdollisesti 2:ksi viikoksi, onko 2 viikkoa nyt riittävästi siellä? Ihan trekkaamista varten menisin, enkä edes kuvittele että olisi aikaa piipahtaa esim. intiassa, eli kannattaisiko 2 viikon takia nepaliin vaivautua? todella paljon kiinostaisi mennä, mutta en mitenkään sähläten haluasi tulla, en halua että joutuisin juosta yhdestä paikasta toiseen. toivon että ymmärrätte mitä tarkoitan!
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: annipurna - 21.03.2009, 07:31:18
Kaksi viikkoa on kylla melkoisen lyhyt aika, mutta ehtiihan siina jotain. Suosittelen toki ottamaan aikaa kolmisen viikkoa ainakin niin ehtii vahan muutakin kun trekin.

Monet trekit Annapurnalla, Everestilla tahi Langtangilla kylla kestaa reilun kaksi viikkoa mutta ainakin Pokharassa on tarjolla paljon lyhyempiakin patkia. Katmandussakin pystyy jo raataloimaan omalle ajalle sopivia patkia.

Itse en ole ehtiynyt trekeille enka menekaan kun tyot ei anna periksi, mutta ehkapa joku muu on tehnyt naita lyhyempia reissuja?
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: concord09 - 30.03.2009, 12:00:38
Heispa...

Meikäläisellä olis tässä työnalla vaihtoon lähtö tuonne aasian suuntaan heti 2010 vuoden alusta. Alkuun painelen singaporeen ja sit hetkeks lomalle indonesiaan, mut sen jälkeen olis vielä tarvetta rutistaa muutaman viikon harjoittelu ja nepalia olen kovasti suunnitellu tähän väliin. Alustavasti ajatuksissa ollut kathmandu ja pokhara ja aikaa olis noin 2-3vk....

Aasiassa reissaaminen muuten jo kohtuullisen tuttua hommaa mut nepaliin en ole vielä eksyny.

Kuinka hyvin esim. bangkokista säätyy lennot kathmanduun??
Minkälaista viisumi säätöä ja kuinka pitkiä saa rajalta??
Mites nepalin puolelata intiaan ja saako intiaan viisumin rajalta??


Alustava reittisuunnitelma mulla on Hki-Bkk-Sgp-Lake toba-Bkk->??? ja sit paluu taas bangkokista...

Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: concord09 - 30.03.2009, 12:02:46
Toho ois toki voinu lisätä vielä,että jos jollain on faktoja lentojen hinnosta esim tuolta bangkokista niin info olisi tervetullutta...???
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: welsh - 30.03.2009, 21:25:39
Heispa...

Meikäläisellä olis tässä työnalla vaihtoon lähtö tuonne aasian suuntaan heti 2010 vuoden alusta. Alkuun painelen singaporeen ja sit hetkeks lomalle indonesiaan, mut sen jälkeen olis vielä tarvetta rutistaa muutaman viikon harjoittelu ja nepalia olen kovasti suunnitellu tähän väliin. Alustavasti ajatuksissa ollut kathmandu ja pokhara ja aikaa olis noin 2-3vk....

Aasiassa reissaaminen muuten jo kohtuullisen tuttua hommaa mut nepaliin en ole vielä eksyny.

Kuinka hyvin esim. bangkokista säätyy lennot kathmanduun??
Minkälaista viisumi säätöä ja kuinka pitkiä saa rajalta??
Mites nepalin puolelata intiaan ja saako intiaan viisumin rajalta??


Alustava reittisuunnitelma mulla on Hki-Bkk-Sgp-Lake toba-Bkk->??? ja sit paluu taas bangkokista...Jos on suunnitelmissa vierailla myös Intiassa, voisin suositella hoitamaan Intian viisumin Bangkokista ja lentämään sieltä Kalkuttaan. Air India Express lentää ko. väliä halvalla. Lennot suoraan Nepaliin ovat kalliimpia. Kalkutasta pääsee etenemään maitse suht vaivattomasti Nepaliin esimerkiksi Varanasin kautta. Intian viisumia ei saa rajalta, mutta Nepalin viisumin saa.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: annipurna - 31.03.2009, 05:54:17
Halvimmalla kylla paasee kun Intian kautta tulee. Bangkokista taitaa kylla olla paivittainkin lentoja Katmanduun mutta ovat kalliimpia kuin Kolkataan. Tsekkaa yhtio Bangladesh Airlines (Biman Air), silla paasee kohtuu hintaan Katmanduunkin. Kolkatasta tosiaan paasee maitse Nepaliin rajalta Raxaul-Birgunj joka on lahinna tai sitten Sonaulin (joka on hieman Varanasista Delhiin pain) kautta. Kolkatasta saa valilla myos halpoja lentoja Katmanduun.

Nepalin viisumin saa rajalta. Talla hetkella 15 paivaa, 30 paivaa tai 90 paivaa. On kallista lystia, mutta nama hinnat saattaa vaihtua ihan milloin vain. Maksuvaluuttana dollari, lentaen onnistuu eurollakin ja toivonmukaan maitsekin vihdoin tajuavat lisata pian eurohinnat listoillensa (maksoin kovan taiston jalkeen viimeksi euroilla :)

Intian viisumia ei siis saa miltaan rajalta, lentaen tahi maitse, eli se on hankittava etukateen. Lahetystot on niin Bangkokissa kuin Katmandussakin. Intian viisumia myontavat Nepalissa talla hetkella 3kk tai 6kk, riippuu kai siita onko viisumeita entuudestaan jo passissa.

Ihana paikka, Nepal. Suosittelen :) Mun pitaa kohta menna viisumin jatketta hakemaan kun ei malta viela lahtea pois.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: wenla - 31.03.2009, 12:08:13
Meillä on vähän eripuraa  :o, joten mitä suosittelisitte te joilla on kokemusta tästä reitistä ...
Lennämme Kathmandusta Delhiin, Delhista välilaskuton jatkolento Helsinkiin.
Eli kannattaako hankkia Intiaan transitviisumi ja tulla Kathmadusta aamulennolla (joka on noin klo 11 Delhissä) ja yrittää ehtiä tehdä jotain Delhissä, mutta mitä?
Seuraavana aamuna lento Helsinkiin lähtee klo 8.35 eli aikaa olisi vajaa vuorokausi kaaoottiseen Delhiin. 
Mun ehdotus taas on ollut Kathmandusta Delhiin iltalennolla (noin klo 17 Delhissä) ja kunnon unoset, (tehden tuttavuutta lentokentän lattian kanssa;-)) ennen kotimatkaa. Näin ei mielestäni tarvitse nähdä turhaa vaivaa transitviisumin hankinnasta Intiaan sekä minua ei Intia kiinnosta pätkän vetrtaa  :).

Entä nykykäytäntö rinkan lähtöselvityksestä Finnairilla Helsingista Delhin kautta Kathmanduun, onnistunee?
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: concord09 - 31.03.2009, 12:39:31
En usko että tällä reissulla ehdin intian kautta menemään...

Mut siis bangkokista johonkin hintaan suoria lentoja kathmanduun pitäis irrota ja dollari tukolla viisumin saapi tullessa kentällä/rajalla..??

Missäspäin neeppalia annipurna matkailee??? Ootko liikuskellu pokharana suunnalla?? Sieltä pitäs löytyä "onni-lastentalo" johon mä todennäköisest tuun sitä harjotteluani tekemään...Onko kenties tuttupaikka??

Laitelkaa toki ajatuksia missä mun kannattas tällä lyhkäsellä visiitillä yrittää käydä....
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: concord09 - 31.03.2009, 13:11:09
ja hei ::)

ihan perustietoo noista keleistä vois joku kans laittaa,matkustusajankohtahan olisi noin maalis-huhtikuu....
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: palekastro - 31.03.2009, 18:14:46
Käsittääkseni Nepalissa on tuohon aikaan kevät, eli suht lämmintä pitäisi olla. Paikanpäällä olevat / siellä käyneet voinevat kertoa tarkemmin. Huhua olen myös kuullut, että luonto olisi kauneimmillaan juuri tähän aikaan vuodesta, kukat kukkivat kauniisti yms  :)  Toivon mukaan olen itsekin Nepalissa ensi vuoden puolella!

Edit: Löytyi tällänen sivu, näkee aika hyvin noita keskilämpötiloja Nepalissa:
http://www.nepalhomepage.com/hotlinks/weather/index.php (http://www.nepalhomepage.com/hotlinks/weather/index.php)
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: welsh - 31.03.2009, 19:21:04
ja hei ::)

ihan perustietoo noista keleistä vois joku kans laittaa,matkustusajankohtahan olisi noin maalis-huhtikuu....

Itse olin Nepalissa maaliskuussa ja sää oli mitä parhain: lämmin, muttei liian kuuma. Vettäkään ei tainnut sataa. Vuorillakin oli kirkas ja miellyttävä lämpötila. Yöt ja illat ylämailla toki viileitä/kylmiä, mutta niin lienee aina.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: annipurna - 01.04.2009, 07:09:08
Tanaan saa nain aamula jo lampoinen. Paivalla auringossa saattaa olla lamminta +30, illalla saattaa laskea kymmenen tai allekin. Muutamia sadekuuroja on tullut joka on todella tervetullutta. Nepalissa ei nimittain satanut 7 kuukauteen lainkaan joten ilma oli hyvin hyvin polyinen ja raskas. Mutta ihana lammin kevat saa, kukkia odotellessa :)

Itse asun Katmandussa ja teen taalla vapaaehtoishommia. Kolme kuukautta kohta takana ja toivottavasti jatkuu viela hetken. Viihdyn, viihdyn. Viime reissulla kavin myos Pokharassa, ja se on ihan mahtava paikka. KAunista, rauhaisaa jne. Oon kuulut Onni-lastentalosta, en ole viela kaynyt mutta tarkoituksena olisi ottaa vahan lomaa jossain vaiheessa ja suunnata tuonne lanteen muutamaan paikkaan ja samalla kavaista Pokharassa.

Ja siis kylla Bangkokista paasee lentamaan KAtmanduun. Thai Airways on kallis, katso loytyyko Biman Airilta (Bangladesh Airlines) yha lentoja KAtmanduun, ainakin kolme vuotta sitten loytyi. Ja kylla, viisumin saa rajalta, maksuvalineena dollari mieluiten, mutta kentalla toimii eurotkin.

Ja tuohon kysymykseen transit-viisumista. En tieda kannattaako lahtea paivaksi seikkailemaan Delhiin...Itse jattaisin kylla valiin. Onhan siella pari paikkaa nahda, mutta viisuminhankinnan kivulta ja sarylta ja Delhin valtavalta kaaokselta saastyminen tuo paremman mielen kotimatkaa varten luulisin. Matkatavara asiasta en tieda...
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: wenla - 01.04.2009, 16:32:33
Kiitos Katmandun kuulumisista! Tänään otettiin lennot toukokuulle, Finnairilla Delhiin ja Jet Airlinesilla Katmanduun. (Meno-paluulennot n.650 egee/naama).
Ja nyt sitten kävi niin, että joudun sietämään kaaoottista Dehiä päivän verran! 
Selvitän Finnairilta matkatavara asian ja laitan tiedon tänne, jos joku toinenkin lentää Nepaliin, käyttäen samaa reittiä ja kun koneiden vaihtoa aika ei ole kovinkaan pitkä.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: jairus - 06.04.2009, 19:35:49
Meillä on luultavasti sama vaihto, eli Finskillä Delhiin ja siitä suoraan Jetillä Kathmanduun kolmen viikon päästä. Itselläni on Intian viisumi, mutta kaverillani ei. Soitin kalliin puhelun Finnairille ja pienen odottamisen ja etsimisen jälkeen nainen sanoi, että ei tarvitsisi viisumia Intiaan, jos vaihto on alle 24h. Painotin asiaa, että joudumme vaihtamaan konetta ja tsekkaamaan itsemme uudelleen sisään, ja vastaus oli sama. Voisitko wenla kertoa saamasi vastauksen, olisi mukava saada varmistus tähän asiaan, ettei kaverin tarvitse jäädä Vantaalle.

Annipurna, mitäs Nepalissa olisi nähtävää Pokharan ja Annapurna-rundin lisäksi? Itselle jää kaksi viikkoa aikaa em. vaelluksen jälkeen ennen Intiaan siirtymistä.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: wenla - 08.04.2009, 14:10:14
Hei,

Finski perui lennon jolla olisimme lähteneet eli sen tiistain 12.05 ja tuolta lennolta meillä oli vaihto Jet Airille, jonka lähtöaika oli aamulla.
Nyt on toinen reitti, kahdella stopilla, emme käytä finskiä.
Tarjosivat maanantain lentoa tilallle, jollin koneenvaihto olisi osunut tiistaille, mutta mutta ... Jet Airilla ei ole aamulentoa Kathmanduun tiistai aamuna, joten delhin kentällä olisi viruttu noin 9 h. Se ei sopinut meille, koska Nepalin matka-ajasta nuo  odotukset delhin kentillä olisivat haukanneet leijonan osan. Paluumatkalla jopa yön yli odotusta!

En siis ole soittanut finskille, mutta se tieto joka minulla on niiltä ihmisiltä, jotka vuosi sitten matkustivat samalla reitillä (sekä ex-oppaalta), niin jos sinulla on ruumassa olevaa matkatavaraa tarvitset (vähintään) transit viisumin.
Toivottavasti saat asiaan sataprosenttisen varmuuden jostakin.

Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: annipurna - 09.04.2009, 14:44:06
No Pokharasta voi siirtya katevasti Chitwanin luonnonpuistoon jossa kaiketi monemoista nahtava ja tehtavaa turistille jos on varaa. En ole itse siella koskaan kaynyt mutta kylla kehuvat. Lumbini on myos matkalla Intiaan, Buddhan syntypaikka. Siella voi kuulema yopya ilmaiseksi luostareissa, mm. Korealaista Luostaria on suositeltu. Katmandun lahella parin paivan reissupaikaksi suosittelen Nagarkotia, kotkien lentoa taivaalla ja teeta ja hiljaisuutta. Samanmoinen rauhaisa maisemapaikka Pokharan lahella Bandipur.

Nama on naita kaikken yleisimmin vierailtuja. Pienet kylat ympariinsa olisi varmaan parasta nahtavaa, mutta kylla tuossakin jo on :)
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: koo.mikko - 19.06.2009, 00:35:29
nyt ois lennot kathmanduun lokakuulle. ois tarkoitus käydä myös pokharassa.vaihtoehdot sinne taitaa olla bussi tai auto+kuski? oisiko kellään tietoa mitä maksais auto+kuski vaihtoehto?muut vinkit on myös tervetulleita ;D
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: annipurna - 19.06.2009, 18:42:59
Suosittelisin nyt kuitenkin saastamaan ja menemaan bussilla. Ei ole mikaan paha vaihtoehto. Turistibussi lahtee joka aamu ja on ihan mukava. Pysahtelee pariin otteeseen aamupalalle ja lounaalle ja on jo iltapaivalla perilla. Maksaa sellaisen 4 euroa. Matka-aika 7 tuntia. Privaattikyyti voi tulla kustantamaan ei nyt niin paljoa, mutta et juuri nopeammin valttamatta paase. Nepalissa kun vuoristotiella voi sattua kaikenlaista ja jos jollekin sattuu niin kaikki joutuu odottaa :)
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: slanakai - 28.07.2009, 19:43:25
Minulla lähtee tiistaina lento Kathmanduhun, ja nyt iski paniikki kun tulin ajatelleeksi että en ole vielä mitään adapteria hommannut! Tietääkö kukaan että millaista adapteria Nepalissa tarvisi, eikö siellä ole käytössä kaksi eri pistokemallia? Entä tarvitseeko siellä mitään virtapiikkisuojaa? Minulla on tulossa kymmenen kuukauden reissu, ja tarvitsen välttämättä mukaan myös esim. tietokoneen, joten alkoi kuumottamaan kun kävin sähköliikkeessä kysymässä adapteria (ei osannut siis auttaa, ylläri pylläri) ja hän sanoi että tietokoneet ym. härvelit on joillain hajonnut/alkanut sekoilemaan virtapiikkien takia siellä.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Skönäri - 29.07.2009, 22:36:48
Varmaan jokaisesta flygarista missä oon lentäny voi poistaa about 20 e sellasen all-in-one adapterin, jonka pitäis pelittää kaikkialla ja suojata virtapiikeiltä.

Sori OT.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: slanakai - 30.07.2009, 10:56:23
Toi on vaan vähän hinnakas verrattuna siihen mitä olen löytänyt täältä adaptereita, mut kai siihen täytyy tyytyä kun ei enää ehdi tilaamaankaan, ja täältä nyt ei sit mitään järkevää adapteripakettia löytänyt.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Drebin - 30.07.2009, 12:08:52
Toi on vaan vähän hinnakas verrattuna siihen mitä olen löytänyt täältä adaptereita, mut kai siihen täytyy tyytyä kun ei enää ehdi tilaamaankaan, ja täältä nyt ei sit mitään järkevää adapteripakettia löytänyt.

Biltemasta ja Claes Ohlssonilta löytyy, jos sellaisia on lähiympäristössä. Ohlssonilla oli aika isokin kokoelma erilaisia eivätkä hinnatkaan olleet hirveän pahat.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: samba - 30.07.2009, 17:35:12
Viime Nepalin reissusta tosiaan 10vuotta,mut ei mulla muistaakseni mitään adaptereja siellä ollut, ja hyvin popitti tietokoneenkaijuttimet ja cd soitin. Tosiaan voin olla täysin väärässä, mut näin itse muistaisin
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: samba - 30.07.2009, 17:41:45
(http://img220.imageshack.us/img220/1459/capture3072009173707.jpg) (http://img220.imageshack.us/i/capture3072009173707.jpg/)(http://img220.imageshack.us/img220/capture3072009173707.jpg/1/w764.png) (http://g.imageshack.us/img220/capture3072009173707.jpg/1/)

Tällästä Lonely planetissa..
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: gupta - 31.07.2009, 16:27:08
Kathmandusta saa ihan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mm. adaptereita parilla  eurolla. Sellaisia, johon käy kaikki maailman plugit. Ylijännitesuojiakin varmasti saa, mutta itse hoidin halvan (6e) Belkinin ylijännitesuojan Suomesta lähtiessäni. Hyvin on pelannut. Pistorasioita on täällä monenlaisia, useimmiten kaksipiikkinen käy, välillä taas ei.

Sähkökatkot liikkuu tällä hetkellä parissa tunnissa per ilta. Talvella varmaan taas 8h vuorokausi.

Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: koo.mikko - 31.07.2009, 23:10:56
oisiko kellään päivitettyä tietoa kathmandun ja pokharan majoitus hinnoista? ja erityis kiitos annipurnalle kaikesta nepal tiedosta ;D
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: concord09 - 04.08.2009, 14:58:48
Pikkusen joutu aikatauluja muuttelemaan,eli lähden suomesta tammikuun tokalla viikolla ja varman jo tammi-helmikuun vaihteessa siirtyminen nepaliin...Alustavasti yytsiny netistä noita suoria lentoja bangkokin ja kathmandun välillä ja aika suolasia hintojahan ne pyytää,mut eipä auta itkut markkinoilla...

Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Sulo - 04.08.2009, 16:49:58
oisiko kellään päivitettyä tietoa kathmandun ja pokharan majoitus hinnoista?

Maaliskuussa 2009 majoituimme 350 rupiaa -10 USD hintaan per huone. Pääosin siinä 500 rupiaa huoneelta.

Siis 2hh  :)
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: samba - 07.08.2009, 11:29:35
Kirjastosta löytyi 2006 vuosimalin LP Nepal. Osaisko joku sanoa kuinka kohdallaan noi hinnat on? tuplaantunut? puolet lisää tullut hintoihin?
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Sulo - 07.08.2009, 21:55:13
Oli sama opus alkuvuodesta käytössä, ja hinnat pitivat paikkansa ihan hyvin ainakin asumisen osalta. Poliittinen tilanne on vaihtunut Nepalissa tuon jälkeen, ja se aiheutti pientä hämmennystä.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: kahuna - 09.08.2009, 02:29:44
Tuskin adapterille on hirveästi käyttöä, kun hyvä että siellä on sähkö lainkaan :D

Itse majoituin Kathmandussa 150 rps / yö eli n. 1,5e kahden hengen sängystä lämpimällä suihkulla.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Wilsson - 11.09.2009, 19:27:58
Itellä olisi kans suunnitelmissa mennä nepaliin ensi tammikuussa noin viikoksi. Ajattelin suunnistaa Katmanduun ja tutustua kaupunkiin ja sen lähi ympäristöön. Mitä "must see" paikkoja siellä on noin päivä matkan päässä mitä kannattaa käydä katsomassa.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: piatro1 - 15.09.2009, 11:57:13
Semmost kysymystä oisi ilmassa että mitä kuteita/varusteita kannattaisi suomesta hommata etukäteen matkalle noin yleisesti jos meinaisi semmoista perustrekkaamista ja yleistä hengailua. Siis lämmintä vaatetta??  vai millasta?
Matka ajankohta ei oikein vielä ole tiedossa mut jos lomautuksille tässä pääsis niin sitte ei ku flygarilla kohti Intiaa ja seikkailu voi taas alkaa. Määränpäänä kuuitenki Nepal koska Intiassa on tullut jo pyörittyä sen 4 kertaa niin alkaa olla vuoro johonkin muualle. Voisin kuvitella että Nepal ajankohta vois olla lokakuusta eteenpäin --->
Mites vanhemmat ihmiset pärjää siellä kun ajattelin jos isäni raahaisin mukaan matkakumppaniksi (62v)?
Ihan ok peruskuntoinen jamppa.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: ironchef - 23.09.2009, 10:44:40
Semmost kysymystä oisi ilmassa että mitä kuteita/varusteita kannattaisi suomesta hommata etukäteen matkalle noin yleisesti jos meinaisi semmoista perustrekkaamista ja yleistä hengailua. Siis lämmintä vaatetta??  vai millasta?
Matka ajankohta ei oikein vielä ole tiedossa mut jos lomautuksille tässä pääsis niin sitte ei ku flygarilla kohti Intiaa ja seikkailu voi taas alkaa. Määränpäänä kuuitenki Nepal koska Intiassa on tullut jo pyörittyä sen 4 kertaa niin alkaa olla vuoro johonkin muualle. Voisin kuvitella että Nepal ajankohta vois olla lokakuusta eteenpäin --->
Mites vanhemmat ihmiset pärjää siellä kun ajattelin jos isäni raahaisin mukaan matkakumppaniksi (62v)?
Ihan ok peruskuntoinen jamppa.

Lokakuusta eteenpäin alkaa ilmat kylmenemään, joulu- ja tammikuu ovat siellä ydintalvi (tosin suomalaiselle vastaa lähinnä semmoista normaalia juhannuskeliä... :) ). Jossain Kathmandun laaksossa on lämmintä päivisin, iltasin kun aurinko laskee tulee viileä. Mitä korkeammalle menee, sitä kylmempi. Viime tammikuussa olin jossain 5000 metrin hujakoilla ja lämpötila oli aamu(yöllä) -10 asteen hujakoilla ja sisällä bhattissa (teehuone?) asteen pari pakkasella. Päivällä liikkuessa on hiki, oli missä tahansa! :)

Kannattaa ottaa hyvä makuupussi kotoa matkaan ja tietenkin hyvät kengät. Muut varusteet sitten aktiviteettien mukaan.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Vaikeaselkoinen hiippari - 23.09.2009, 22:03:06


Kuinka pitkän viisumin saa Kathmandun lentokentällä ja mitäs ne maksaa ?

Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Arabi - 24.09.2009, 00:34:52
Lainaus
Lokakuusta eteenpäin alkaa ilmat kylmenemään, joulu- ja tammikuu ovat siellä ydintalvi (tosin suomalaiselle vastaa lähinnä semmoista normaalia juhannuskeliä... :) ). Jossain Kathmandun laaksossa on lämmintä päivisin, iltasin kun aurinko laskee tulee viileä. Mitä korkeammalle menee, sitä kylmempi. Viime tammikuussa olin jossain 5000 metrin hujakoilla ja lämpötila oli aamu(yöllä) -10 asteen hujakoilla ja sisällä bhattissa (teehuone?) asteen pari pakkasella. Päivällä liikkuessa on hiki, oli missä tahansa! :)

Kannattaa ottaa hyvä makuupussi kotoa matkaan ja tietenkin hyvät kengät. Muut varusteet sitten aktiviteettien mukaan.

Vahvistan!
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: UsvaAuer - 27.09.2009, 13:03:52
Itellä olisi kans suunnitelmissa mennä nepaliin ensi tammikuussa noin viikoksi. Ajattelin suunnistaa Katmanduun ja tutustua kaupunkiin ja sen lähi ympäristöön. Mitä "must see" paikkoja siellä on noin päivä matkan päässä mitä kannattaa käydä katsomassa.

Koko Katmandun-laaksohan on täynnä mielenkiintoisia pikkukaupunkeja. Mm. Bhaktapur on ihanan idyllinen, historiallinen kaupunki, jossa on pääosin autoton keskusta.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: VainuKoira - 27.09.2009, 16:20:14
Morjens!

Olisi tarkoitus lahtea Intiasta kohti Nepalia. Suunnitelma on etta 10. paiva lokakuuta tultaisiin Nepaliin. Olisi tarkoitus ehtia Everestin base campille ja takaisin Mumbaihin lentoa varten kuun vaihteeseen mennessa. Nyt kuitenkin mita enemman asiaan on perehtynyt, on alkanut vaikuttaa silta etta toistaiseksi base campin valloittamiselle ei jaa tarpeeksi aikaa. Kannattaako hylata idea base campista vai onko sen saavuttaminen realistinen tavoite reilussa 2-3 viikossa (takaisinkin pitaisi ehtia)? Everesti olisi kiva kuitenkin ainakin edes nahda.

Jos johonkin muuhun olisi jarkevampi kayttaa kolme viikkoa Nepalissa, ehdotuksia otetaan vastaan! Etela-Intian rannalla makailuun alkaa jo kyllastya ja aktiviteettipitoisempaa matkailua tekisi mieli harrastaa. Eli siis kaikkea mihin sisaltyy trekkausta, pyorailya, kajakkeilua jne. olisi mukava tehda.

Myos tama opas-asia mietityttaa. Luultavasti trekeille sellainen on hyva ottaa, mutta oppaan laatu lienee sattuman varassa. Olisiko jollain mahdollisia yhteystietoja jollekin oppaalle joka osaa hommansa?

Olemme tallainen nuori viiden hengen porukka, jolla ei mikaan maailman suurin budjetti ole. Ylimaaraisia lentoja siis pyritaan valttamaan.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: ironchef - 27.09.2009, 22:43:42
Morjens!

Olisi tarkoitus lahtea Intiasta kohti Nepalia. Suunnitelma on etta 10. paiva lokakuuta tultaisiin Nepaliin. Olisi tarkoitus ehtia Everestin base campille ja takaisin Mumbaihin lentoa varten kuun vaihteeseen mennessa. Nyt kuitenkin mita enemman asiaan on perehtynyt, on alkanut vaikuttaa silta etta toistaiseksi base campin valloittamiselle ei jaa tarpeeksi aikaa. Kannattaako hylata idea base campista vai onko sen saavuttaminen realistinen tavoite reilussa 2-3 viikossa (takaisinkin pitaisi ehtia)? Everesti olisi kiva kuitenkin ainakin edes nahda.

Jos johonkin muuhun olisi jarkevampi kayttaa kolme viikkoa Nepalissa, ehdotuksia otetaan vastaan! Etela-Intian rannalla makailuun alkaa jo kyllastya ja aktiviteettipitoisempaa matkailua tekisi mieli harrastaa. Eli siis kaikkea mihin sisaltyy trekkausta, pyorailya, kajakkeilua jne. olisi mukava tehda.

Myos tama opas-asia mietityttaa. Luultavasti trekeille sellainen on hyva ottaa, mutta oppaan laatu lienee sattuman varassa. Olisiko jollain mahdollisia yhteystietoja jollekin oppaalle joka osaa hommansa?

Olemme tallainen nuori viiden hengen porukka, jolla ei mikaan maailman suurin budjetti ole. Ylimaaraisia lentoja siis pyritaan valttamaan.

Kannattaa miettiä kuinka paljon säästöä (omaan kukkaroon) tulee kun istuu viikon verran erilaisissa kulkuneuvoissa tai sitten lentää epäekologisesti esim. Mumbaista n. 120 eurolla Kathmanduun...

Sinne Everestin perusleirille trekkaaminen aloitetaan yleisesti Luklasta (meno-paluu Katmandusta n. 150€ lentäen), jolloin käveltävää riittää n. 5 - 6 päiväksi ja saman verran tietty takaisin. Nopeamminkin pääsee, mutta menomatkalla kannattaa akklimatisoitua (jossain alle neljässä tonnissa) yksi päivä, vaikka Sherpojen "pääkaupungissa" Namche Bazaarissa, ettei sitten mene kävelyt hitoiksi päänsäryn tai pahemman takia. Jos aika antaa myöten niin pieniä sivuretkiäkin kannattaa harkita kun siellä päin kerran on. Tuollaiselle viiden hengen ryhmälle saa varmasti laadukkaan "all-included" -paketin kantajineen kaikkineen jollain 1500 eurolla, eli joku 300 per nenä.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: samba - 09.10.2009, 01:34:10
Juuri Nepalista palanneena ajattelin vähän raportoida omista kokemuksistani ja hinnoista joista itse utelin aikasemmin.

Nepali on kyllä kallistunut huimasti, varsinkin ruoka. Liikkuminen on suht edullista mutta etäisyydetkin ovat aika lyhyitä esim Intiaan verrattuna. Vähän hintoja...

Yö halvassa hotellissa 200-400Rs

Ruoka raflassa noin 100-200Rs tosin esim Chitwanissa osui kyl kohdalle 500Rs annoksiakin.

Bussi esim Kathmandusta Pokharaan n. 350Rs

Tee (chai) maksaa hullut 25Rs ja ylöspäin (tosin ei-turistimestoista sai 7-8Rs) Paras oli Bandipurissa, 200Rs big pot masala chaista :)

Kolasta nykästiin yleensä 30Rs ja ylöspäin.

Röökiaski oli 30Rs (kukuri vai mikä lie) tosin muut tuntuivat kaikki polttavan jotain muuta merkkiä joka oli siin 60-80Rs hintaluokassa.

Bisse liiteli 150Rs - 380Rs välillä, siis sellanen 650ml pullo ja raflas...

Netin hinta hyppi 20Rs jopa 100Rs tunnilta

Eli kalliimpaa on kuin Intiassa vaikka IndRs -> NepRs suhde onkin 1.6.

Ja euroiksihan noi muuttuu centteinä ajattelemalla, eli 100Rs = 100 euro centtiä = 1€ (heh,jos joku ei tiedä montako centtiä euroon mahtuu) (taitaa todellisuudessa olla n.108Rs=€, mut tarpeeksi lähellä mulle)
http://www.exchange-rates.org/history/NPR/EUR/G

Mitä sähkökatkoksiin tulee niin niitä oli kyl joka ilta,mut eivät erityisemmin häirinneet. Paria tuntia pukkas maksimissaan oleen. Suomitöpseli kävi joka hotellin seinään, joten adapteria tuskin tarvii.

Mitähän muuta edes puolihyödyllistä sitä tänne keksisi...

Moottoripyörän vuokra oli 350Rs Pokharassa noin päiväksi

Hinnat saattavat olla tosin vähän alakanttiin, offseasoni kun oli, ainakin Pokharassa oli kuulemma joissain ruokamestois offsiisoni menut, tiä sitä sit...

Juu,ja monissa mestois on sit 10% servise tax:it

Että semmoista. Mut oli hinnat mitkä hyväsnä niin Nepali kyl potkiin Intia aina mennen tullen! Intiassa vuosia viettäneenä on kyl maku mennyt täysin verrattuna ihanaan Nepaliin. Toisin vähän alkoi niitä ikäviä hihassaroikkujia ym jo Nepalissakin näkyyn, mut ainakaan ei haise Intialta :)
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: koo.mikko - 16.10.2009, 09:28:02
Nepalissa käyty nyt ja suosittelen kaikille.
Korjasimme Kathmandussa pienen vääryyden Tom&Jerry baarissa Thamelissa.
Seinällä oli Suomen ja Ruotsin liput,mutta Ruotsin lippu peitti puolet Suomen lipusta.
Nyt lippujen paikat on vaihdettu ja henkilökunta lupasi pitää järjestyksen ikuisesti ;D
Käykää tarkistamassa onko lupaus pidetty.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: piatro1 - 17.10.2009, 10:59:39
Jos lomaa saan järkättyä niin täytyypi käydä kattomassa pitääkö ukot lupauksensa...
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: marsep - 18.10.2009, 21:51:09
Namaste. Huomenna lento delhiin ja sieltä jossain vaiheessa kohti nepalia. Kysymys koskee nepalin viisumia. Sen saa ilmeisesti rajalta? Mitä se kustantaa?

Suunnitelma olisi mennä delhi->agra->varanasi->gorakhpur ja siitä ylös nepaliin Bhairawahan kohdalta. ja tulla pois sitten Raxaulin kohdalta?
Onko yleensäkän mahdollista? järkevää? 

Nepalissa tarkoitus nähdä pokhara ja kathmandu.

Nopeita vastauksia kiitos ja kumarrus.

Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Flnt - 18.10.2009, 23:24:32
Namaste. Huomenna lento delhiin ja sieltä jossain vaiheessa kohti nepalia. Kysymys koskee nepalin viisumia. Sen saa ilmeisesti rajalta? Mitä se kustantaa?

Suunnitelma olisi mennä delhi->agra->varanasi->gorakhpur ja siitä ylös nepaliin Bhairawahan kohdalta. ja tulla pois sitten Raxaulin kohdalta?
Onko yleensäkän mahdollista? järkevää? 

Nepalissa tarkoitus nähdä pokhara ja kathmandu.

Nopeita vastauksia kiitos ja kumarrus.Ylöspäin menevä reitti on se aika normaali Intiasta Nepaliin matkaavien vaihtoehto, itsekin siitä mennyt ylös, mutta tosta paluureitistä ei ole mitään käryä. Toisaalta herää kysymys että miksi sieltä? Miksei voi palata samasta poiskin varsinkin jos Pokharasta lähtee Intiaan?
Viisumin saa rajalta 40 dollaria vastaan. Ohjeistuksessa sanotaan että 40USD tai muu käypä ulkomainen valuutta, millä kurssilla ja mikä valuutta, en tiedä, eli 40USD on aika varma valinta. Intian Rupia se valuutta EI ole, sen tiedän kokemuksesta :D
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: marsep - 18.10.2009, 23:30:48
Namaste. Huomenna lento delhiin ja sieltä jossain vaiheessa kohti nepalia. Kysymys koskee nepalin viisumia. Sen saa ilmeisesti rajalta? Mitä se kustantaa?

Suunnitelma olisi mennä delhi->agra->varanasi->gorakhpur ja siitä ylös nepaliin Bhairawahan kohdalta. ja tulla pois sitten Raxaulin kohdalta?
Onko yleensäkän mahdollista? järkevää? 

Nepalissa tarkoitus nähdä pokhara ja kathmandu.

Nopeita vastauksia kiitos ja kumarrus.Ylöspäin menevä reitti on se aika normaali Intiasta Nepaliin matkaavien vaihtoehto, itsekin siitä mennyt ylös, mutta tosta paluureitistä ei ole mitään käryä. Toisaalta herää kysymys että miksi sieltä? Miksei voi palata samasta poiskin varsinkin jos Pokharasta lähtee Intiaan?
Viisumin saa rajalta 40 dollaria vastaan. Ohjeistuksessa sanotaan että 40USD tai muu käypä ulkomainen valuutta, millä kurssilla ja mikä valuutta, en tiedä, eli 40USD on aika varma valinta. Intian Rupia se valuutta EI ole, sen tiedän kokemuksesta :D

Eli intian rupiat ei käy siinä rajalla? Onko viisumia joutunut kauan odottaan?
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Flnt - 18.10.2009, 23:37:45
Namaste. Huomenna lento delhiin ja sieltä jossain vaiheessa kohti nepalia. Kysymys koskee nepalin viisumia. Sen saa ilmeisesti rajalta? Mitä se kustantaa?

Suunnitelma olisi mennä delhi->agra->varanasi->gorakhpur ja siitä ylös nepaliin Bhairawahan kohdalta. ja tulla pois sitten Raxaulin kohdalta?
Onko yleensäkän mahdollista? järkevää? 

Nepalissa tarkoitus nähdä pokhara ja kathmandu.

Nopeita vastauksia kiitos ja kumarrus.Ylöspäin menevä reitti on se aika normaali Intiasta Nepaliin matkaavien vaihtoehto, itsekin siitä mennyt ylös, mutta tosta paluureitistä ei ole mitään käryä. Toisaalta herää kysymys että miksi sieltä? Miksei voi palata samasta poiskin varsinkin jos Pokharasta lähtee Intiaan?
Viisumin saa rajalta 40 dollaria vastaan. Ohjeistuksessa sanotaan että 40USD tai muu käypä ulkomainen valuutta, millä kurssilla ja mikä valuutta, en tiedä, eli 40USD on aika varma valinta. Intian Rupia se valuutta EI ole, sen tiedän kokemuksesta :D

Eli intian rupiat ei käy siinä rajalla? Onko viisumia joutunut kauan odottaan?

Jep, rupiat ei käy. Viisumia ei tartte varsinaisesti odottaa, vaan sitämukaa kun jono etenee, passi etenee rivissä istuvien miesten käsistä toiseen, alussa annat rahat, seuraava liimaa viisumin, yksi leimaa sisääntulon ja kun pääset pöydän päähän olet saanut viisumin.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Born Slippy - 21.10.2009, 13:26:06
Taala Varanasissa just odottelen sopivaa fiilista lahteakseni Pokharaan.
Turistibussilla 700rs paasis suoraan Pokharaan, hintaan sisaltyy yks yo rajalla.
Juna taalta, huhujen mukaan, maksais 180rs Gorakhpuriin ja siita 100rs bussi Sunaulin
kautta Pokharaan.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Morning Glory - 21.10.2009, 14:33:49
Suosittelen ottamaan junan Varanasista Gorakhpuriin, josta sitten bussilla eteenpäin. Esim. kello 23 näyttää lähtevän yöjuna, jossa on lähipäivillekin tilaa sleeper classissa. Perillä on sitten helppo jatkaa heti aamusta kohti rajaa rautatieaseman edestä lähtevillä linjuriautoilla. Hintaakaan ei tule kuin 86rs junasta ja se bussi Sunauliin on jotain 50rs. Ja sitten siitä Pokharaan ksutantaa noin 300-400 Nrs eli kolmisen euroa. Ehtii myös pysähdellä matkan varrella ja vierailla vaikka seesteisessä Lumbinissa.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Tuomas78 - 23.10.2009, 09:42:58
Täsmälleen samaa mieltä edellä olevan kanssa. Intian puolen reissu bussilla rajalle on kyllä äärimmäisen pitkä, pölyinen ja äänekäs! Perässä tuntui myös monta päivää reissun jälkeen..
Juna+bussi tulee halvemmaksi, sen lisäks ei tarvitse nukkua rajalla juuri siinä kaikkein paskaisimmassa ja halvimmassa hotellissa mihin ne sut muuten työntäis.
Nepalin puolella kaikki taas ok.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: ilduce - 25.10.2009, 16:22:37
Kathmandu <---> Pokhara

Millä? Kauanko kestää? Mitä nykyään maksaa?
Kuski, bussi, flygari..?
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Sulo - 25.10.2009, 23:23:01
Kathmandu <---> Pokhara

Millä? Kauanko kestää? Mitä nykyään maksaa?
Kuski, bussi, flygari..?

7-8 tuntia muistaakseni kuljettiin tuo väli bussilla. Matkaa tehdään kauan vuoristossa, mutta maisemat ovat istumisen arvoiset. Tuosta matkasta ei ole lippua tallella, mutta bussilla matkaaminen on halpaa. Esim. muita bussimatkoja: Butwal-Pokhara 2 hlö 450 rupiaa ja Sauraha-Bhaiwara 2 hlö 120 rupiaa. Reissussa olimme alkuvuodesta.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Flnt - 26.10.2009, 18:00:00
Kathmandu <---> Pokhara

Millä? Kauanko kestää? Mitä nykyään maksaa?
Kuski, bussi, flygari..?

Lentämällä hinta on noin 90 US Dollaria, ja matka kestää alle 25 minuuttia suuntaansa. Säiden sattuessa ilmasta on ihan kivat maisemat sieltäkin. Koneet sitten ovat sellasia paikallisliikenteen bussia pienempiä Dorniereita suurimmaksi osaksi, 12 matkustajaa ja orpo lentoemäntä, suora näköyhteys ohjaamoon, ei voi suositella kaikkein lentopelkoisimmille  ;)
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: ilduce - 27.10.2009, 12:12:23
Kiitos!

Taustalla pyörikin ajatus, että toiseen suntaan tietä pitkin ja toiseen lentämällä. Nepal on minulle uusi maa ja noin sitä varmaan näkisi hitusen enemmän (aikaa kun on tietty rajallisesti). Liekö Kathmandusta helppoo löytää toimisto joka buukkaa noita lentoja ilman suurehkoa turistilisää?

Jos jollain on kokemusta hyvistä toimistoista Kathmandussa, jotka järkkää kaiken näköisiä aktiviteetteja / kuljetuksia, niin tieto kiinnostaa. Tietty hintavinkitkin!

Netistä bongattua: Bhote Kosille raftaamaan ja benji tietenkin... Muita extreme-ekin must juttuja (Kanthmandu / Pokharan seutu)?

Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Artjom - 27.10.2009, 14:01:59
Kathmandu <---> Pokhara

Millä? Kauanko kestää? Mitä nykyään maksaa?
Kuski, bussi, flygari..?

Itse menin kuun alussa reitin molempiin suuntiin ja hinta oli 400-450 rupiaa. Kathmandusta Pokharaan selvisin kahdeksassa tunnissa, mutta toiseen suuntaan menikin lupaillun seitsemän tunnin sijaan 14(!). Edellisinä päivinä oli satanut paljon ja tiellä oli käsittääkseni ollut onnettomuuksia. Ja Kathmanduun saavuttaessa liikenne oli täysin jumissa ruuhkien takia.

Matkatoimistoilla taitaa olla melko samat hinnat, voit toki kysäistä paristakin eri paikkaa. Itse varasin raftingit ja benjit suoraan järjestäjiltä, vaikka en tiedä säästääkö siinä edes loppujen lopuksi. Suosittelisin kuitenkin pitempää rafting-retkeä (Sun Koshi, Karnali), jolla maaseutuakin näkee eri malliin kun parin päivän reissulla.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: ilduce - 28.10.2009, 17:02:47
Joo The Last Resortin (benji) myyntikonttori on ihan ekan hotlan lähellä, joten voi olla et benjit ja swingit tulee varmaa suoraan sieltä heti ekaks buukattua. Meinasin raftatingia just Bhote Kosilla ja mitä oon netistä utskinu, ni aika sekalaista seurakuntaa järjestää sinne reissuja päivästä jopa viikoon... Siltä väliltä lienee itselle sopiva, ni ehtii 10 päivässä nähdä / tehdä jotain muutakin. Joo ei 10 päivää riitä mihinkään, mut sen kanssa on nyt vaan elettävä... Onko jengillä kokemusta noista maastopyöräaktiviteeteista? Nagarkot jne.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Onkiveikko - 06.11.2009, 17:03:38
Morjens morjens..

Itse talla hetkella Mysoressa Etela- Intiassa, mutta huomenissa lahden pikkuhiljaa valumaan kohti pohjoista ja lopulta Nepalia. Semmoista kysyisin, etta kun mitaan talvivaatteeita, taikka vaelluskenkia, taikka makuupussia ei matkassa ole niin mitenkohan niiden vuokraus taikka ostaminen onnistuu ja paljonkohan joutuu maksamaan noin niinkuin suurinpiirtein? Trekkailua haluaisin harrastaa (mahdollisesti Annapurna cirkuitti, siita kuullut hyvaa palautetta).. Joten trekkikamppeet tarpeen. Jalkanikin on iso (45), joten tuottaako hyvien kenkien loytaminen vaikeuksia? Lisaksi vinkkeja otetaan vastaan hyvasta Buddha luostarista mihin voisi majoittua ja harrastaa meditointia (viikko, ehkapa kaksi). Nepalista naita luulisi loytyvan?

Ja joo matkaseura Intiaan taikka Nepaliin (ylitan rajan varmaan joskus kuun vaihteessa) on myos tervetullutta. Trekkailuun ym.. Yksin olen matkassa (19 v, avaramielinen poika)..
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: carrus301 - 06.11.2009, 21:33:27
Kathmandussa Thamelin alueella ei tuota mitään ongelmia löytää trekkauskamppeita, tosin merkkituotteiden alkuperäisyydestä en mene takuuseen. Ja Thamel on siis se turistialue missä sijaitsee suurin osa hotelleista ja hostelleista.

Morjens morjens..

Itse talla hetkella Mysoressa Etela- Intiassa, mutta huomenissa lahden pikkuhiljaa valumaan kohti pohjoista ja lopulta Nepalia. Semmoista kysyisin, etta kun mitaan talvivaatteeita, taikka vaelluskenkia, taikka makuupussia ei matkassa ole niin mitenkohan niiden vuokraus taikka ostaminen onnistuu ja paljonkohan joutuu maksamaan noin niinkuin suurinpiirtein? Trekkailua haluaisin harrastaa (mahdollisesti Annapurna cirkuitti, siita kuullut hyvaa palautetta).. Joten trekkikamppeet tarpeen. Jalkanikin on iso (45), joten tuottaako hyvien kenkien loytaminen vaikeuksia? Lisaksi vinkkeja otetaan vastaan hyvasta Buddha luostarista mihin voisi majoittua ja harrastaa meditointia (viikko, ehkapa kaksi). Nepalista naita luulisi loytyvan?

Ja joo matkaseura Intiaan taikka Nepaliin (ylitan rajan varmaan joskus kuun vaihteessa) on myos tervetullutta. Trekkailuun ym.. Yksin olen matkassa (19 v, avaramielinen poika)..

Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Tramali - 08.11.2009, 03:08:31
Mistä löytäisi edullisia vuokrailmoituksia asunnoista kathmandussa?
Jos vuokraa asunnon niin saako maassa olla yhteen putkeen kuinka kauan?
Jos joutuu tekemään visarundia niin onnistuuko nepalissa olo niin että kuukauden ävlein käy intiassa kääntymässä?
Entä jos ostaa asunnon onko silläkään vaikutusta maassa olo aikalupiin?


EDIT!!!

Huomasinkin että:

"90 päivää 100 USD. Viisumia varten tarvitaan yksi valokuva. Turistiviisumia voi jatkaa kuukausi kerrallaan 150 päivään asti yhtä kalenterivuotta kohden."


Eli onko järkevämpää 90 päivän jälkeen käydä intiassa ja hakea uutta 90päivän viisumia vai tuleeko silloinkin vastaan tuo 150 päivän vuosi raja?Jos joku tietää niin siis miten onnistuisi mahdollisimman pitkät oleskelut nepalissa?
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Tramali - 08.11.2009, 14:16:49
Tai siis kun olen ollut 90 päivän ajan Nepalissa ja jos menen käymään intiassa 1-180 päivän ajaksi pääsenkö NEpaliin taas sen jälkeen 90 päiväksi?
Vai saanko olla sitten korkeintaan 60 päivää enään Nepalissa sen vuoden aikana?

EDIT

Nyt mitä koko päivän etsiskellyt niin "veikkaisin" että vain 150 päivää saa olla per vuosi mutta en ole varma jos käy välissä muissa maissa.

Tuolla suunnalla oleskeluhan siis onnistuisi niin että olisi 150 päivää nepalissa josta sitten 180 päiväksi intiaan mutta mitäs sitten kun...
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: samba - 11.11.2009, 00:01:57
Tai siis kun olen ollut 90 päivän ajan Nepalissa ja jos menen käymään intiassa 1-180 päivän ajaksi pääsenkö NEpaliin taas sen jälkeen 90 päiväksi?
Vai saanko olla sitten korkeintaan 60 päivää enään Nepalissa sen vuoden aikana?

EDIT

Nyt mitä koko päivän etsiskellyt niin "veikkaisin" että vain 150 päivää saa olla per vuosi mutta en ole varma jos käy välissä muissa maissa.

Tuolla suunnalla oleskeluhan siis onnistuisi niin että olisi 150 päivää nepalissa josta sitten 180 päiväksi intiaan mutta mitäs sitten kun...
En nyt jaksa muistaa mut semmonen mieleen tuli et noi vuosi rajoituksen on sit kalenterivuosittain, eli loppu vuodesta ja taas alkuvuodesta on "eri vuosi"
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Tramali - 11.11.2009, 20:50:17
Tai siis kun olen ollut 90 päivän ajan Nepalissa ja jos menen käymään intiassa 1-180 päivän ajaksi pääsenkö NEpaliin taas sen jälkeen 90 päiväksi?
Vai saanko olla sitten korkeintaan 60 päivää enään Nepalissa sen vuoden aikana?

EDIT

Nyt mitä koko päivän etsiskellyt niin "veikkaisin" että vain 150 päivää saa olla per vuosi mutta en ole varma jos käy välissä muissa maissa.

Tuolla suunnalla oleskeluhan siis onnistuisi niin että olisi 150 päivää nepalissa josta sitten 180 päiväksi intiaan mutta mitäs sitten kun...
En nyt jaksa muistaa mut semmonen mieleen tuli et noi vuosi rajoituksen on sit kalenterivuosittain, eli loppu vuodesta ja taas alkuvuodesta on "eri vuosi"

Kiitos.
Eli reissu kannattaisi tehdä nimeomaan ensi vuoden elokuun alusta ja olla vuoden loppuun eli 5kk ja sitten käydä intian puolella ja olla toiset 5kk. :)
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: samba - 13.11.2009, 20:20:26
Tai siis kun olen ollut 90 päivän ajan Nepalissa ja jos menen käymään intiassa 1-180 päivän ajaksi pääsenkö NEpaliin taas sen jälkeen 90 päiväksi?
Vai saanko olla sitten korkeintaan 60 päivää enään Nepalissa sen vuoden aikana?

EDIT

Nyt mitä koko päivän etsiskellyt niin "veikkaisin" että vain 150 päivää saa olla per vuosi mutta en ole varma jos käy välissä muissa maissa.Tuolla suunnalla oleskeluhan siis onnistuisi niin että olisi 150 päivää nepalissa josta sitten 180 päiväksi intiaan mutta mitäs sitten kun...
En nyt jaksa muistaa mut semmonen mieleen tuli et noi vuosi rajoituksen on sit kalenterivuosittain, eli loppu vuodesta ja taas alkuvuodesta on "eri vuosi"

Kiitos.
Eli reissu kannattaisi tehdä nimeomaan ensi vuoden elokuun alusta ja olla vuoden loppuun eli 5kk ja sitten käydä intian puolella ja olla toiset 5kk. :)

Kyllä vain, heh ja niin tulee sattumaan paluu Intiaan, snif... Ikävä Nepaliin
Ps. Älä luota sanomiini,tarkista muualta et se oikeesti menee noin ennenkuin lähdet
Pika kuukeli:
Nepalin suurlähetystö, Kööpenhamina

Svanemollevej 92
DK - 2900 Hellerup, Denmark
Tel:+45 44 44 4043
Fax: +45 44 44 4027
Sähköposti: [email protected], [email protected]
Verkkosivut: Nepalin suurlähetystö
Suomi-Nepal Ystävyysseura

Suomi-Nepal -seura ry. (Finland-Nepal Friendship Association)
Puheenjohtaja Sami Määttä
Postitusosoite: c/o Anne Holopainen
Punavuorenkatu 18 B 20, 00150 Helsinki
Matkapuhelin: 050 524 2436
Sähköposti: [email protected]
Verkkosivut: www.nepal.fi
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Avaruus - 25.11.2009, 11:16:44
Nepaliin matkustaminen kiinnostaisi kovasti, mutta loma-aikani taitavat olla hieman huonot sääolosuhteiden kannalta. Miten on, kannattaakohan matkustamista Nepaliin harkita monsuunisateiden aikaan heinäkuussa, vai ovatko kaikki maisemat todennäköisimmin pilvien peitossa. Toinen lomamahdollisuus ensi vuonna on joulu-tammikuussa, mutta sekään ei taida osua ihan parhaimmalle matkustuskaudelle. Pitäisikö valita joku muu kohde ja siirtää Nepali-haaveet johonkin hamaan syksyyn/kevääseen..? Mitään pitkää vaellusta ei ole luultavasti tarkoituksena tehdä, joku lyhyempi retkeily kyllä kiinnostaisi. Sen sijaan kiinnostaisi samalla tehdä reissu Kathmandusta Lhasaan. Kenelläkään kokemuksia tällaisesta retkestä?
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: ironchef - 02.12.2009, 18:21:12
Nepaliin matkustaminen kiinnostaisi kovasti, mutta loma-aikani taitavat olla hieman huonot sääolosuhteiden kannalta. Miten on, kannattaakohan matkustamista Nepaliin harkita monsuunisateiden aikaan heinäkuussa, vai ovatko kaikki maisemat todennäköisimmin pilvien peitossa. Toinen lomamahdollisuus ensi vuonna on joulu-tammikuussa, mutta sekään ei taida osua ihan parhaimmalle matkustuskaudelle. Pitäisikö valita joku muu kohde ja siirtää Nepali-haaveet johonkin hamaan syksyyn/kevääseen..? Mitään pitkää vaellusta ei ole luultavasti tarkoituksena tehdä, joku lyhyempi retkeily kyllä kiinnostaisi. Sen sijaan kiinnostaisi samalla tehdä reissu Kathmandusta Lhasaan. Kenelläkään kokemuksia tällaisesta retkestä?

Riippuu vähän mitä olet menossa Nepaliin tekemään. Jos kyseessä on ihan hengailua ja atmosfääristä nautiskelua, niin paras aika on mielestäni marras-, joulu- ja tammikuu, jolloin ilma on kirkas ja turismia on vähän. Kiipeilymatkat on tuolloin syytä unohtaa (lumiraja on jossain 3500 - 400 metrissä), mutta useita trekkejä voi kyllä kävellä.

Helmi-, maalis- ja huhtikuu ovat seuraavaksi parhaat kuukaudet, ilma lämpenee ja turisteja alkaa olla (huomattavasti) enemmän. Solat aukeaa ja tolleen.

Sadekautta ennen ja jälkeen on vehreätä, kyllä, mutta myöskin mutaista ja matoista. Lodget täynnä kaikenmaailman kansalaisia.

Lähde vain silloin joulukuussa! :)
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: ilduce - 08.12.2009, 17:18:52
Just olin pari viikkoa Nepalissa ja joihinkin kysymyksiin:

Kyllä, Thamelin koomisesta reppuhippihelvetistä saa kaikki trekkauskamat ostettua / vuokrattua, mut laatu ei ainakaan itselle / nepalilaisille kelpaa. Oon varmaan vähän vaikea persoona, mut en tingi kengistä ja ne ostan aina taatusti ylihintaan Euroopasta. Kiinasta taas saa "gore" ym. vaatteet edukkaasti ja asiallisella laadulla (YKK zipperit on ainakin mulle must). Thamelista vuokrasin pariks yöks makuupussin (tais olla alle euron), mut jos talvea vastaan lähtisin, ni senkin raahaisin Suomesta.

Ajankohtana lienee paras loka- marraskuu, kun saattaa nähdä muutakin, kuin pilviä. Kevätsesonki taas alkaa maaliskuussa jatkuen toukokuulle. Paikallisten mukaan ilmasto muuttuu Nepalissa kokoajan yhä pilvisemmäksi (liekö ilmastonmuutos / saasteet) ja entisajan pilvettömät viikkot / kuukaudet ovat vaihtuneet päiviin. Mene nyt ennekuin on liian myöhäistä...

Kathmandusta Lhasaan en suosittele, toisinpäin kylläkin. Nappia saa vetää ihan huolella kun pomppaa parissa tunnissa jokusen kilometrin ylöspäin ja en voi sitä suosittella. Jos tuon meinaa kuitenkin toteuttaa, ni osta happea mukaan ja muista, et tie ei ole todellakaan auki sadekaudella (nytkin ihan hirveässä kunnossa).
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: homeri - 29.12.2009, 20:10:40

 Paikallisten mukaan ilmasto muuttuu Nepalissa kokoajan yhä pilvisemmäksi (liekö ilmastonmuutos / saasteet) ja entisajan pilvettömät viikkot / kuukaudet ovat vaihtuneet päiviin. Mene nyt ennekuin on liian myöhäistä...


hoh! tämänkö ne oli nyt sielä keksineet? Saanen arvata että jonkun matkailu/hotelli/trekkiyrittäjän suusta tämä viisaus kuului?
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: riiku - 09.01.2010, 16:36:05
Mahtaako kenelläkään olla tietoa, miten päästä helpoiten ja halvoiten Kathmandusta Pekingiin? Tarkoitus on jättää Tiibet tällä kertaa väliin... lennot tuntuvat olevan hinnoissaan, mutta junamatka lienee melkoisen pitkä, eikä aikaa ole kovin paljoa.

Kiitti moi!
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: kaukomatkailija - 18.01.2010, 14:40:04
Mahtaako kenelläkään olla tietoa, miten päästä helpoiten ja halvoiten Kathmandusta Pekingiin? Tarkoitus on jättää Tiibet tällä kertaa väliin... lennot tuntuvat olevan hinnoissaan, mutta junamatka lienee melkoisen pitkä, eikä aikaa ole kovin paljoa.

Lentoja on vaikea saada alle 400 euron, mutta joskus voi päästä 200 eurolla Delhistä Tianjiniin. Pari lisäpäivää tosin tulee Kathmandusta Delhiin mutta Tianjinista pääsee helposti Pekingiin. Muita "helppoja" tapoja kuin lentäminen ei oikein taida olla...
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Nytkin - 12.02.2010, 09:21:45
Näillä näkymin olisi tarkotus viettää toukokuu Nepalissa.

Kumpaa trekkiä suosittelette kyseisenä ajankohtana, Everest Base Camppia vai Annapurna Circuittia?
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: annipurna - 22.02.2010, 23:57:40
Tai siis kun olen ollut 90 päivän ajan Nepalissa ja jos menen käymään intiassa 1-180 päivän ajaksi pääsenkö NEpaliin taas sen jälkeen 90 päiväksi?
Vai saanko olla sitten korkeintaan 60 päivää enään Nepalissa sen vuoden aikana?

EDIT

Nyt mitä koko päivän etsiskellyt niin "veikkaisin" että vain 150 päivää saa olla per vuosi mutta en ole varma jos käy välissä muissa maissa.

Tuolla suunnalla oleskeluhan siis onnistuisi niin että olisi 150 päivää nepalissa josta sitten 180 päiväksi intiaan mutta mitäs sitten kun...

Ainakin viime vuonna vielä se meni näin: saat olla maassa per KALENTERI VUOSI 150 päivää vaikka putkeen. kun 90 päivän viisumisi  on lopuillaan menet anomaan 60 päivää lisää toimistosta (jonka nimeä en nyt muista...) se maksaa 2 dollaria päivä. Sen jälkeen maasta on poistuttava. Mutta kuten alla joku totesi, kun olet Nepalissa elokuu-joulukuu ja tammikuu-toukokuu voit olla periaatteessa putkeen 10kk. Tosin en ole siitä varma pitääkö tuossa välissä poistua hetkeksi maasta vai voiko sen tosiaan aloittaa suorin tein heti 1.1 uudelleen maasta poistumatta.

Voi kuinka minä odotan ja rukoilen sitä päivää kun tämä typerä 5kk sääntö poistuu.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Vaikeaselkoinen hiippari - 23.02.2010, 07:45:03


Tämmöinen kysymys että kun menee Kathmanduun lentskarilla ja useimmat reitit menee New Delhin kautta niin tarvitseekos tähän mittään Intian  viisumia ?

Tarkoitus olisi sitten myöhemmin tulla Nepalista Intiaan turistiviisumilla.

Keskusteluista olen etsinyt ja löytänyt sellasta että ei tarvitse mitään viisumia jos ei poistu New Delhin kentän in transit alueelta mutta matkatavaroiden selvittelyssä voi olla ongelmia ..Siis matkatavaroiden jatkoselvitys Kathamanduun..

Oliskos joku ollut tuolla ja kokeillut kuinka homma toimii ja mikä olis nyt sit oikeaa infoa ?
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: annipurna - 24.02.2010, 03:33:30
selvittelin juuri asiaa tutulle (ja nyt itsellenikin intian uusien viisumisääntöjen takia) ja juurikin niin että kamat suoraan ekalta lennolta katmandun koneeseen ja delhissä vaan transit alueelle suoraan ennen katmandun lentoa.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Eev - 28.02.2010, 17:44:39


Tämmöinen kysymys että kun menee Kathmanduun lentskarilla ja useimmat reitit menee New Delhin kautta niin tarvitseekos tähän mittään Intian  viisumia ?

Tarkoitus olisi sitten myöhemmin tulla Nepalista Intiaan turistiviisumilla.

Keskusteluista olen etsinyt ja löytänyt sellasta että ei tarvitse mitään viisumia jos ei poistu New Delhin kentän in transit alueelta mutta matkatavaroiden selvittelyssä voi olla ongelmia ..Siis matkatavaroiden jatkoselvitys Kathamanduun..

Oliskos joku ollut tuolla ja kokeillut kuinka homma toimii ja mikä olis nyt sit oikeaa infoa ?

Terveisiä Nepalista, meillä oli British airways lento lontoosta Delhiin. Delhissä vaihdettiin konetta Kathmanduuhun. Helsingissä sanottiin, että kamat pitää vaihtaa Delhissä, joten oltiin varauduttu siihen hankkimalla viisumit etukäteen. Eli me jouduttiin poistumaan transit alueelta vaihtamaan kamamme koneeseen.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: UsvaAuer - 28.02.2010, 22:09:28

 Paikallisten mukaan ilmasto muuttuu Nepalissa kokoajan yhä pilvisemmäksi (liekö ilmastonmuutos / saasteet) ja entisajan pilvettömät viikkot / kuukaudet ovat vaihtuneet päiviin. Mene nyt ennekuin on liian myöhäistä...


hoh! tämänkö ne oli nyt sielä keksineet? Saanen arvata että jonkun matkailu/hotelli/trekkiyrittäjän suusta tämä viisaus kuului?

Kun itse olin Nepalissa jokunen vuosi sitten tammi-helmikuussa, kyllä minäkin törmäsin väitteeseen, tosin toisten matkaajien suusta.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Quaker - 02.03.2010, 14:13:24
Pahoittelut että sivuan näin kovasti VARUSTE puolta näillä seuraavilla kysymyksillä. Kuitenkaan ei silmään osunut oikeaa ketjua ja nämä nyt ovat jonkin verran (oikeastaan kokonaan) juuri maa kohtaisi kysymyksiä liittyen vain ja ainoastaan Nepaliin.

Reissatessa Nepalissa, pieniä epäilyksiä on herännyt makuupussin ja vaelluskenkien tarpeellisuuteen.

Reissumme sijoittuu huhtikuuhun. Vaihtoehtona oikeastaan on ottaa joko pieni kesäuntuvamakuupussi tai pelkästään makuupussilakana (voittaa tämän legendaarisen pussilakanassa nukkumisen). Miksi halu karsia makuupussia pois? Vaikka pieneen tilaan tuo meneekin niin vie se suhteellisen paljon pakkaustilaa - 400g paino nyt ei järkyttävä ole mutta kaikki liika on aina liikaa. Tarkoitus on olla KTM:ssä sekä myös lähteä toviksi, kenties pohjoisempaan jotain pienimuotoista trekkiä tekemään. Hirveästi ei fiksummaksi tule vaikka keskimääräisiä lämpötiloja tuijottaisi, koska ei tiedä tarkalleen kohdetta / yöpymispaikkojen varustelutasoa. Joku muu pähkäillyt saman ongelman kera, kenties käynyt Nepalissa ja omaa fiksuja kokemuksia?

Toinen on vaelluskenkien tarpeellisuus. Kun miehen jalankoko on 47, on kengällä jo painoa ihan riittävästi.. ja tietenkin kokoa rinkassa. Tarkoituksena ei ole lähteä niin Everestin taikka Annapurnan BC:lle eikä todennäköisesti minnekään lumisten rinteiden luokse. Sitä lunta on ollut täällä jo ihan riittävästi tänä talvena. Hirveästi itsellä ei kannettavaa tule olemaan jos on kantajat ym niin tämä antaa heti lisää armoa nilkoille kun miinustetaan se 15kg painoa pois. Kenkäpuoli tuntuu olevan suurin murhe tällä hetkellä reissussa, kun ei todellakaan tiedä mitä tekisi sen suhteen. Tulee oltua kaupungeissa, matkustettua julkisissa paljon ja hieman trekattua luonnossa. Huhtikuussa saattaa jo alkaa olemaan hieman kuuma käyttää vaelluskenkiä alemmassa - lämpimämmässä ilmastossa? Kokemuksia ja ideoita tätä koskien - ovatko vaelluskengät olleet turhaan mukana vai oletko katunut niiden kotiin jättämistä?
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: homeri - 07.03.2010, 21:00:31
Pahoittelut että sivuan näin kovasti VARUSTE puolta näillä seuraavilla kysymyksillä. Kuitenkaan ei silmään osunut oikeaa ketjua ja nämä nyt ovat jonkin verran (oikeastaan kokonaan) juuri maa kohtaisi kysymyksiä liittyen vain ja ainoastaan Nepaliin.

Reissatessa Nepalissa, pieniä epäilyksiä on herännyt makuupussin ja vaelluskenkien tarpeellisuuteen.

Reissumme sijoittuu huhtikuuhun. Vaihtoehtona oikeastaan on ottaa joko pieni kesäuntuvamakuupussi tai pelkästään makuupussilakana (voittaa tämän legendaarisen pussilakanassa nukkumisen). Miksi halu karsia makuupussia pois? Vaikka pieneen tilaan tuo meneekin niin vie se suhteellisen paljon pakkaustilaa - 400g paino nyt ei järkyttävä ole mutta kaikki liika on aina liikaa. Tarkoitus on olla KTM:ssä sekä myös lähteä toviksi, kenties pohjoisempaan jotain pienimuotoista trekkiä tekemään. Hirveästi ei fiksummaksi tule vaikka keskimääräisiä lämpötiloja tuijottaisi, koska ei tiedä tarkalleen kohdetta / yöpymispaikkojen varustelutasoa. Joku muu pähkäillyt saman ongelman kera, kenties käynyt Nepalissa ja omaa fiksuja kokemuksia?

Toinen on vaelluskenkien tarpeellisuus. Kun miehen jalankoko on 47, on kengällä jo painoa ihan riittävästi.. ja tietenkin kokoa rinkassa. Tarkoituksena ei ole lähteä niin Everestin taikka Annapurnan BC:lle eikä todennäköisesti minnekään lumisten rinteiden luokse. Sitä lunta on ollut täällä jo ihan riittävästi tänä talvena. Hirveästi itsellä ei kannettavaa tule olemaan jos on kantajat ym niin tämä antaa heti lisää armoa nilkoille kun miinustetaan se 15kg painoa pois. Kenkäpuoli tuntuu olevan suurin murhe tällä hetkellä reissussa, kun ei todellakaan tiedä mitä tekisi sen suhteen. Tulee oltua kaupungeissa, matkustettua julkisissa paljon ja hieman trekattua luonnossa. Huhtikuussa saattaa jo alkaa olemaan hieman kuuma käyttää vaelluskenkiä alemmassa - lämpimämmässä ilmastossa? Kokemuksia ja ideoita tätä koskien - ovatko vaelluskengät olleet turhaan mukana vai oletko katunut niiden kotiin jättämistä?
Et tarvi vaelluskenkiä saati makuupussia. Lenkkareilla on hyvä trekkailla ja makupussi on turhaa alle neljän kilsan sfääreissä huhtikuussa. Suosittelen trekkiä annapurnalla tai everestillä jos ei jaksa raahata telttaa eikä makupussia.  Katmandussa välttelisin pahamaineista thamelia.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: mc_apzu - 08.03.2010, 22:22:00
Näihin kysymyksiin on varmaan vastattu tässä ketjussa useemminki mut kysyn rohkeesti. Matkasuunnitelmat on nyt kehittynyn siihen pisteeseen et tän vuoden lopulla suuntana Aasia. Thaimaa, Indonesia ja Nepal, aikaa 4kk. Eli Nepalissa tarkotus ois oleilla se reilu kk.

Budjetti varmaan suunnilleen sama kun kahdessa muussa maassa, mutta kun Nepalista kyse, niin vuoriin olisi tietenkin halu tutustua. Everest tai Annapurna bc kiinnostais kovasti. En oikein osaa päättää kumpi, joten saa perustella miks toinen parempi kun toinen. Ja jotain hintaluokkia noille reissuille, kantaja ja opas varmaan kannattais palkata, ettei kävis reissu liian raskaaks. Eli paljon maksais noitten häiskien palkkaus tommoselle reissulle ja reissulta ostettavat ruuat ja majotukset?

Sit varusteista. Kengät suomesta, -5 asteeseen tarkotetun makuupussin omistan (kai pärjää vuoristomajoissa tommosella?), mutta siihen jääkin. Paljon maksais takkien ja housujen vuokraus noilta kulmilta ja onko laadukkaita kamoja?Omia ei viittis ostaa budjetin eikä roudaamisen takia.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Tuomas78 - 16.03.2010, 12:41:42
Morjens,

Käväisin viime vuoden puolella hieman kävelemässä Nepalin puolella ja pari huomiota edellä kirjoittaville..
Kamoja saa helposti vuokrattua Nepalista käsin, ei ole ongelma. Kengät ostaisin kyllä Suomesta ja ajaisin sisään ennen kuin lähdette trekkaamaan, sillä pienikin väljyys/istuvuus ongelma ja aikalailla kivat rakot jalasta löytyy. Ei sillä että lenkkaritkin käy, Jos mestat on kunnossa.. Itse kohtuu löysä nilkkaisena käytän kunnon varrellisia kengiä, niilläkin meinaa nilkat vääntyä koko ajan. Toisekseen, huhtikuun tilannetta en näiden reittien kunnossapidosta tiedä, mutta syksyn puolella reitit ei todellakaan ollut missään hyvässä kunnossa, joten jäykkä ja hyvin kuvioitu pohja pitää kengistä löytyä.

Syksyllä ABC:llä vetäisi vielä pakkasen puolelle yöllä kun nukkumaan käytiin, joten kannatan jonkin muunkin lämpimän pakkaamista mukaan nukkumista varten. Uutta makuupussia en suosittele, sillä -5 riittää kyllä muualle. Illat muutenkin majataloissa erittäin kylmiä, kaikissa ainoa lämmönlähde on öljylämmitteinen poltin, jonka käyttäminen luonnollisesti maksaa eikä ole ekologinen.
Huhtikuussakin näyttäisi (http://www.doyouhike.net/forum/english/296383,0,0,0.html (http://www.doyouhike.net/forum/english/296383,0,0,0.html)) iltaisin vielä painuvan asteet 5 asteen tienoille, joten ihan varmasti kannattaa ottaa lämmintä pussia, jos ei mukaan niin vuokralle Pokharasta.

Housuja ja takkeja löytyy vuokralle myös Pokharasta, sekä sadeviittoja yms. Kilpailu siellä on kovaa, joten hinnat on kohtuulliset. Takit ei kyllä gorea ole, vaikka siinä niin lukee, joten harkitsisin omien tuomista paikalle. Kuoritakki ei paljoa paina ;)

Hintataso suunnilleen 1,5€ yö trekillä, mutta siinä sitoudut syömään samassa paikassa kuin yövyt. Ruoka on sitten paikallisesti yhteisesti hinnoiteltua, 2-3€ per annos, joten päiväbudjetiksi tulee about 6-10€, riippuen tietenkin ruokajuomista. Oluet ja muut raahataankin kaikki kantamalla ylös, joten kun näkee millä varusteilla porukka sitä turhaa ylös raahaa, niin ei tee edes mieli ottaa :)

Kantaja löytynee noin 10usd per päivä, oppaat veloittaa n. 20usd per päivä. Suosittelen ehdottomasti molempia, ellette saa jätettyä kamoja säilytykseen jollekin luotettavalle ihmiselle Pokharaan. Joka tapauksessa kannattaa kilpailuttaa näitä, varmistua että vakuutukset ja varusteet molemmille kuuluu hintaan yms, sekä loppujen lopuksi vaatia että saatte tavata ainakin oppaan ennen kuin lähdette reissuun, sillä on se mukavaa että yhteinen kielikin löytyy ;)

ABC/EBC, toinen tykkää tyttäristä, toinen äideistä.. Jos aikaa löytyy, tekisin itse nyt AC+ABC+Poon Hill samalla kiepillä, aikaa meinisi noin. 20-23 päivää :)

Jos jottain kysyttävää, mielellään vastaan yksityisviesteihinkin.

Tuomas
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: mc_apzu - 20.03.2010, 03:16:17
Tuomas78 iso kiitos! Paljon apuja oli noista, mutta vielä heräs pari kysymystä. Ehottomasti meinasin sekä kantajan että oppaan palkata mukaan, mutta aika kalliikshan se tulee varisinkin kun yksin lähtee. Eli osaako kukaan täällä arvioija miten helposti esimerkiks Katmandusta löytyy porukkaa joilla on samat suunnitelmat ja joitten kanssa sitten mahollisesti jakaa kustannukset ja kokemukset? Tältä foorumiltahan tietenki vois kanssa yrittää löytää.

Sit vähä "helpompi" kysymys, eli millon Nepalissa on sesonki päällä? Jotenki oon luonu semmosen kuvan että keväällä ja syksyllä ois sesongit. Onko tarkemmin vilkkaita ja vähemmän vilkkaita kuukausia?

Kiitos jos jaksatte vielä vastailla  :)
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Tuomas78 - 20.03.2010, 09:43:37
Moro,

Kyllä onnistuu saada porukka kasaan kohtuu iisisti, jos ei liian nirsoksi rupea. Ainakin Pokharasta matkatoimistot taitaa saada julkisia porukoita lähtöön joka päivä, tai ainakin pari päivän viiveellä. LP:n thorntree forum on myös hyvä paikka paria päivää ennen kysellä löytyykö innostuneita.

Sesonki Nepalissa alkaa monsuunikauden jälkeen, n. syyskuun puolen välin aikaan. Lokakuussa maahan Virtaa porukkaa, joten hyvä ajoitus on A ja O :)
Sesonki jatkuu tavallaan talven yli, vaikka suurimmalle osalle talvi on niin kylmä ettei Nepaliin haluta..

Tuomas
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: annipurna - 22.03.2010, 10:18:40
Ja tähän sitten haluaisin vielä ihmisoikeuksien kannattajana mainita, että ei ne oppaiden/kantajien palkat mitään hurjia ole. Trekkifirma vie osansa mukanaan. Eli ei liikaa saa hinnastakaan tinkiä. Länsimaalaiset haluaa päästä halvalla niin joskus unohdetaan, että ne kaverit tosiaan tulee meitä "palvelemaan" jopa kuukaudeksi kun haluamme kiertää vuoria.

Usein näillä paikallisilla ole riittäviä varustuksia itsellään koska heillä ei siihen yksinkertaisesti ole varaa.Ainakin aikanaan Katmandussa oli muuten paikka jonne sai viedä vanhat kamppeet joita sieltä lahjoitettiin sitten oppaille ja kantajille.

 
Tokihan sitä saa hintaa laskettua kun on porukkaa mukana enempi, ja on siitä iloa muutenkin että on juttu seuraa ainakin iltaisin :) Pokharassa (ja Katmandussakin) on molemmissa firmojen seinillä lappusia jossa etsitään trekkaus seuraa sille ja sille kierrokselle.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Quaker - 26.03.2010, 21:12:03
Kiitos vastauksista!

Vaelluskengät on päätetty jättää koti-Suomeen kaapin perukoille odottamaan parempaa käyttöä. Ei niitä turhaan viitsi raahata mukana, eiköhän tuolla selvitä jäykillä maastojuoksulenkkareilla ja jos ei niin vaelluskengät vuokralle jostain puljusta.

Makuupussin kanssa edelleen kahden vaiheilla. Pientä ja kevyttä kesäpussia löytyisi - mutta ilman sitäkin kenties pärjäisi? Hyvä vaihtoehto voisi olla lähteä makuupussilakanalla reissuun ja hankkia halpa pussi tarpeen vaatiessa. Tosin, makuupussi suojaisi hieman paremmin bedbugseilta ym:ltä ja ataisi enemmän hygienia intiimiyttä kuin pelkkä makuupussilakana. Toisaalta - toisaalta taas tähän tarkoitukseen ei viitsisi uhrata omaa kallista kevyttä untuvapussia. Asioita joista saa tehtyä turhan vaikeita, eli kaipaisi fiksun sanaa ettei raahaa turhaa tavaraa Nepalissa mukanaan. hah.

Sitten toisena kysymyksenä heittäisin onko hyttysmyrkylle tarvetta Nepalissa?

Hmm, voisi vielä kolmantena heittää että onko kansainvälisellä rokotuskortilla mitään käyttöä?
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Tuomas78 - 27.03.2010, 11:15:29
Hyttysverkkoa et tarvitse, ellet ajatellut käydä esim Chitwanissa. Jos lähdet trekkailemaan, inisijöitä ei ole nimeksikään.
Jos lähdet pelkällä lakanalla, saat pakata taas lämmintä vaatetta mukaan.. Itse makoilin omassa pussissani thermokerrastot päällä syyskuussa, joten kylmää riittää.

Rokotuskortti on tarpeen ainoastaan jos tulet sellaisista maista missä jotain pöpöjä liikkuu, esim Afrikasta. Se nyt ei kauheasti paina ja vie tilaa, joten allekirjoittanut raahaa sitäkin mukanaan, ainakin sähköpostissa skannattuna joka reissuun.

Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Quaker - 27.03.2010, 12:04:55
Kiitos Tuomas taas fiksuista vastauksista.

Yön yli nukuttuani kirkkaana mielessäni on ajatus että jätän makuupussin koto-Suomeen. Eiköhän Intian halki junalla Nepalin rajalle ja bussilla KTM:ään selviä ilman pussia ja katsoo tilannetta sitten siellä. Ostaa parilla eurolla jonkun halpissäkin tarpeen vaatiessa ja jättää laadukkaan untuvanpussin suosiolla kotio koska vitutus siitä tulee jos piloille menee kun Joutsen noita enään edes tee. Paska idea?

Toisena jatkokysymyksenä heitän vielä että mitenkäs tuo bussimatkustaminen, kun tavarat ovat bussin katolla niin tarvisiko siihen olla varautunut. Ottamalla esim pari kiinnitysremmiä mukaan?
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Hepuli - 27.03.2010, 12:27:52
Joo ei ehkä kannata sotkea kallista makuupussia tuolla. Mut jos kylmää on, niin aina voit ostaa vaikka Intiasta tai jostain halvan säkin. En tosin tiiä kovin hyvin, millanen sää keväällä on noilla suunnilla (ilmeisesti aika lämmin). Kun ite olin tossa joulu-tammikuussa Intiassa ja Nepalissa, niin tuli kyllä täristyä kylmissään ihan tarpeeks kaikilla bussi/junamatkoilla ja majapaikoissa! Enpä ookaan ennen nukkunu pipo päässä ja tumput kädessä  ;D Nimimerkillä ens kerralla makuupussi mukaan tohon vuodenaikaan..

Se on totta, että tavarat kulkee useimmiten katoilla, mutta kyllä ne yleensä kiinnittää ne ihan hyvin joillain köysillä sinne. En oo ainakaan ite kokenu tätä ongelmaks. Toki vois olla ikävää, jos olis kunnon sateet matkan aikana.  :D
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Tuomas78 - 27.03.2010, 23:25:45
Ei suinkaan mikään paska idea, ainahan se kannattaa paikallista suosia  :)
Silkkilakanasta oli aiemmin puhetta, se menis varmasti kivasti paikallisilta ostetun viltin kanssa.. mutta tosissaan, joku hyvä kerrasto mukaan ;)

Bussien katoilta ei ole koskaan kassit tippunut, ongelmana on lähinnä isommissa vehkeissä ollut että tavaraa kyllä häviää, joten arvotavarat aina bussiin mukaan..
Nepalin puolella ei liene ongelma, mutta Intiassa tätä ainakin tapahtuu.

Lisävinkkinä suosittelisin ottamaan matkaan sellaisen puhallettavan niskatyynyn, sellaisen U-muotoisen. Kätevä kun haluat torkkua, käy tyynystä yöllä ja erityisesti auttaa kun persus rupeaa pitkällä kuoppaisella tiellä tulemaan erittäin kipeäksi..

Tuomas
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Quaker - 30.03.2010, 17:54:26
Vinkistä otettu vaari ja mukana on. :) Tattista taas asiantuntevista vastauksista!
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Nytkin - 11.04.2010, 13:17:28
Singaporelainen lääkärini ei suostunut kirjoittamaan antibiottireseptiä etukäteen eikä jostain kumman syystä myöskään reseptiä vuoristotaudin estolääkitykseen. Osaako joku suositella mistä nämä lääkkeet (tai ainakin AMS-estolääkityksen) saisi luotettavasti Kathmandusta?
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Quaker - 04.05.2010, 16:10:46
Taitavat nama Apteekit olla kaikki taalla yhtaluotettavia. Unilaaketta kun kysyt niin Diapameja ekana kateen lykkaapi. Taalta varmasti saa myos noita kaipaamiasi laakkeita.

Vaikka nyt maa onkin yleislakossa niin apteekit ovat auki iltasella. Liikkuminen hankalaa ainakin Kathmandussa koska Maoistit ovat kaikki kulkupelit kaupungin kaduilla kieltaneet. Mutta eikohan taa tasta pian paaty joko vallankumoukseen tai noiden kadulla istujien kyllastymiseen.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Nytkin - 17.05.2010, 13:03:17
Osaisikohan joku kertoa missä saisi Helsingissä Nepalista mukana tulleet rupiat euroiksi? Ei ainakaan Forexilla onnistu.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: kaukomatkailija - 17.05.2010, 13:17:11
Osaisikohan joku kertoa missä saisi Helsingissä Nepalista mukana tulleet rupiat euroiksi? Ei ainakaan Forexilla onnistu.

Eipä taida onnistua mitenkään, sillä Nepalin rupioita ei saa viedä maasta ulos.

Jos sinulla on suuri määrä rupioita, niin ainahan voit kysellä nepalilaisista ravintoloista, jos joku olisi lähiaikoina lähdössä Nepaliin ja voisi vaihtaa.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Quaker - 20.05.2010, 16:07:41
Intiassa suuret pankit (kenties ne mitka toimivat Nepalissakin) vaihtavat, mutta tieto tuskin autta..
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Ikiliikkuja - 20.05.2010, 19:52:46
Osaisikohan joku kertoa missä saisi Helsingissä Nepalista mukana tulleet rupiat euroiksi? Ei ainakaan Forexilla onnistu.

Mikset laita tonne myydään - palstalle.. onhan sinne joku
kuitenkin menossa.
Otsikko: bussi Katmandu-Pokhara!!!
Kirjoitti: vanilla_ - 25.06.2010, 15:47:40
Heippa,

olen paraikaa reissaamassa Nepalissa ja tuli ostettua lippu aamulla lahtevaan turistibussiin Pokharaan. Selailin viestiketjua taaksepain ja kaikki sanovat etta lipun hinta pyorii siina 400rupian tienoilla!!! :O Siis oletteko te tosiaan paasseet n.4 eurolla Katmandusta Pokhraan? Valitsin luotettavan hallituksenalaisen yhtion, Green Lines Bus servicen, ja vakio hinta oli 18 dollaria. Maksoin rupioilla, ja hinta oli n.15 euroa. maksoinko siis kolminkertaisen hinnan?!? ja mista loydan tuon edullisemman vaihtoehdon? joku paikallisbussi? kiitos vastauksista. olisi kiva paasta edes takaisin tuolla edullisemmalla hinnalla.
Otsikko: Vs: bussi Katmandu-Pokhara!!!
Kirjoitti: Nti Linnunrata - 25.06.2010, 17:44:49
maksoinko siis kolminkertaisen hinnan?!? ja mista loydan tuon edullisemman vaihtoehdon? joku paikallisbussi?
Kathmandusta hei! Maksoit paljon kylla. Toisaalta, tuolla hinnalla saat omat pehmean ja siistin penkin, ajoissa lahtevan bussin, lounaan ja ilmastoinnin. Ne halvemmat bussit pakataan tayteen, ja niihin noukitaan matkustajia kyytiin viela silloin, kun ne ovat jo taynna. Ne on myos hyvin paljon tapaturma-alttiimpia kuin Green Linen dosat. Siina mielessa diili ei ole huono. Jos haluat palata Kathmanduun halvemmalla, niin kysy Pokharassa hostellilta, mista bussit lahtevat. He kylla nayttavat sulle paikan.
Otsikko: Vs: bussi Katmandu-Pokhara!!!
Kirjoitti: eeropetteri - 25.06.2010, 18:42:44
Heippa,

olen paraikaa reissaamassa Nepalissa ja tuli ostettua lippu aamulla lahtevaan turistibussiin Pokharaan. Selailin viestiketjua taaksepain ja kaikki sanovat etta lipun hinta pyorii siina 400rupian tienoilla!!! :O Siis oletteko te tosiaan paasseet n.4 eurolla Katmandusta Pokhraan? Valitsin luotettavan hallituksenalaisen yhtion, Green Lines Bus servicen, ja vakio hinta oli 18 dollaria. Maksoin rupioilla, ja hinta oli n.15 euroa. maksoinko siis kolminkertaisen hinnan?!? ja mista loydan tuon edullisemman vaihtoehdon? joku paikallisbussi? kiitos vastauksista. olisi kiva paasta edes takaisin tuolla edullisemmalla hinnalla.

Muistaakseni 280rupiaa maksoin (yö)bussimatkasta ktm-pokhara. Eli kyllä "hiukan" taisi joku vetää välistä. Sitä sattuu.
Pokharasta bussiaseman löytäminen on helppoa. Järveltä lähdet kävelemään mitä tahansa tietä Itään keskustan itälaidalle (pari km) josta kyselemällä löydät helposti perille. Bussi"asema" on niin suuri ettei sitä voi missata. Paikalle löydettyäsi kimppuusi hyökkää kymmeniä sisäänheittäjiä repimään sinua busseihin, joten siitä vaan valitsemaan edullisin / itselle sopivin vaihtoehto. Pikkubussin(9hlö hiace tms.) hinta pyöri muistaakseni siinä kuudensadan hujakoilla. Ja jos auto hajoaa matkalla (=todennäköistä) liftaaminen perille on jälleen maailman helpoin tehtävä!
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: vanilla_ - 26.06.2010, 16:04:47
kiitokset pikaisista vastauksista! Bussi oli kylla turvallinen ja luotettava, ehka siita sitten saa maksaakin tuon verran :) tapasin kivoja austraaliaanoja samalla =) tilannetta tuli tasapainottamaan majoitus, nain ei-sesonkiaikaan! majatalojen isannat suorastaan janoavat asiakkaita. mita sanotte seuraavasta diilista: jaan samaan paikkaan 4 yoksi, ja maksan 1200 rupiaa(12e)? :) tata en pida enaa ylihinnoiteltuna. tapaamani amerikkalaistytto yopyy 600 rupialla yo. ja paikka jossa olen on vastaperustettu hotelli INN, todella luksus, suihkussalamminta vetta, lapsykkaat, puhtaat lakanat, kattoterassi ja minun lisaksi tasan yksi vieras =) tykkaan.

taalla saa kylla olla kokoajan tarkkana hintojen kanssa ja kaikki kannattaa tietaa etukateen. itse ohimennen tilasin jaakahvin ja hintaoli 100 rupiaa. aika tyyrista talla hintatasolla. kaikesta nama osaavat veloittaa,mutta on pysyttava tiukkana.

suositteletteko paraglidingia? mainostivat 70 eurolla puolta tuntia!  huh.:O mitahan muuta nahtavaa taalla olisi. voisin vuokrata veneen paivaksi ja ollavaan keskella jarvea aamusta iltaan :) mutta kaikki jarjestetty aktiviteetti tosiaan on okyhintaista!
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: carrus301 - 26.06.2010, 18:44:45
Ma kokeilin riippuliitoa,, aika huisa kokemus oli! En muistaakseni maksanu ihan noin paljoa, mutta ei kaukanakaan ole. Mulla oli lentajana paikallinen riippuliidon opettaja joka osas loistavaa englantia ja osas kylla pitaa tallaisen hieman hermostuneenkin suomipojjaan rauhallisena  ;D
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: annipurna - 29.06.2010, 15:17:59
Green line on tosiaan tuo kaikkein kallein mutta varmasti mukavin linja kathmandusta pokharaan. Muut turistibussit ovat ainakin ennen olleet tuon 400 rupiaa. nämä bussit ovat ihan hyvä kuntoisia eivätkä yleensä pysähtele poimimaan tienvarsilta juurikaan väkeä (ainakaan ei koskaan kun minä olen matkustanut yhteensä 4 kertaa). Ne pysähtyvät pari kertaa matkan aikana vessa-ruokatauolle ihan tasokkaissa, joskin kalliimmissa paikoissa. sitten on vielä paikallisbussit jotka todellakin pysähtyvät joka mutkassa poimimaan niin ihmisiä kuin kanoja ja vuohia ja kuljettavat huonekaluja ja vihanneksia kaupungista toiseen. näissä hinta on varmaan n. 200-300 rupiaa. vielä on mahdollisuukisa mennä jo mainituilla pikkubusseilla ja jeepeillä jossa hinta lienee 400 rupiaa. ne pysähtelevät myös matkan varrella vähän huokeammissa paikoissa ja kulkevat hieman nopeammin eivätkä änge paikkoja äärimmäisyyksiin täyteen. paikallisbussit lähtevät pokharassa paikallisbussi asemalta, mutta nuo turistibussit lähtevät eri paikasta, joka on ihan lähellä lakesiden hotellirivistöä. lipun voi ostaa melkein mistä vaan turisti-infosta tai hotellista. ostin itse kerran hotellini kautta ja kiltti isäntä vei minut mopolla pysäkille aamuvarhain :)

tuo hostellihinta vaikuttaa ihan kohtuulliselta laatuun nähden. halvempiakin pokharassa toki on mutta joskus on kiva maksaa laadusta :)
Otsikko: Mitä kivaa Nepalissa trekkaamisen lisäksi?
Kirjoitti: norsun - 04.07.2010, 22:45:02
Mitä muuta pallontallaajat olette tehneet Nepalissa kuni trekanneet? Onko jotain, mitä suositella?
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: norsun - 05.07.2010, 23:33:45
Oikeastaan olisin (erään Intia-ketjun tapaan) kiinnostunut must-jutuista Nepalissa (trekkauksen lisäksi). Eli kertokaa, mitä pitää tehdä Nepalissa, kun sinne menee.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: annipurna - 08.07.2010, 20:10:00
minä olen suurimman osan aikaa nepalin reissuistani tehnyt vapaaehtoistöitä joten suurempia reissuja ei ole tullut tehtyä.

nautin itse sen lisäksi eniten vierailuista nepalilaisiin pikkukyliin jonne paikalliset kaverini minua ovat vieneet. eli jos vain tutustut luotettavilta tuntuviin kavereihin kaupungissa, on aina ilo vierailla heidän kotikylillään. toki siitä jotain voi maksaakin, lähteväthän nämä paikalliset yleensä oppaiksi jättäen palkkatyönsä siksi aikaa kun vievät kylille.

tykkään eri temppelialueista kathmandussa ja boudhan tiibettiläisalue on hieno myös. jos kiinnostaa meditaatio, kopanin luostarissa voi tehdä vipassana meditaatiota. en ole käynyt mutta kuulema hieno kokemus ja paikka.

ja ihan vain kulkemalla pieniä katuja löytää kaikenlaisia kiinostavia paikkoja joita ei edes välttämättä enää löydä uudellen.

ja tietenkin se dahl bhat (paikallinen päivittäisruoka) ja roksi ja chang (paikalliset alkoholit) voi kokeilla jos siitä on kiinnostunut. tietenkin tiibetiläinen keittiö kannattaa myös kokeilla.

yksi suosikki paikoistani on nagarkot, lähellä kathmandua. siellä ei varsinaisesti ole juuri kävelyretkiä kummempaa tekemistä, mutta voi katsella kotkien liitoa, lukea, olla hiljaisuudessa ja juoda teetä. sinne voi tehdä esim. pyöräreissun. katmandusta pääsee kätevästi ja nagarkotin läheisyydessä on pieniä paikkoja jonne voi yhtälailla samallakin reissulla pyörän kyydissä sutia.

istuminen bussin katolla minne tahansa on aina oma kokemuksensa, etenkin kun menee lähelle vuoria maisemat ovat huikeat.

jatkan tätä kunhan pää toimii :)


Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: vanilla_ - 08.07.2010, 22:09:34
Hei vaan Nepalin reissaajat,

Palasin juuri kotiin Aasiasta...

Nyt jälkeenpäin asioita ajatellessani huomaan kyllä kaipaavani takaisin Nepaliin. Siellä paikanpäällä hermot pettävät herkästi kaoottisen liikenteen, saasteisuuden, kaiken sen "epäjärjestelmällisyyden" ja säännöttömyyden takia, mutta kauempaa katsottuna kaikki nuo asiat vaan naurattaa. Ja ne on juuri sitä mitä kaipaan tämän Suomen organisoidun ja liian hyvin järjestäytyneen systeemin keskellä. Kaipaan sitä ettei tarvitse kokoajan miettiä "teenkö oikein, saanko toimia näin, onko lupa..." koska siellä päin kaikki on sallittua :D

Kaipaan Namaste! -huuteluja mitkä saivat mut usein itkuraivarin partaalle. Ylimakeaa teetä ja kahvia, jota sai jokaisella kulmalla. Hindulaiskulttuuria, hedelmämyyjiä, hintoja!!! ei tarvinnut miettiä ollenkaan miten paljon rahaa oli tuhlannut, koska meidän näkökulmasta kaikki on miltei ilmaista. (paitsi se mun bussimatka Green linesilla ;))

Suosittelen Pokharan kaupunkia, jos kaipaat luontoa ja vuoria, vettä ja hengitettävää ilmaa. Siellä kannattaa vuokrata vene ja soudella vesiputouksille, saaressa olevalle hindutemppelille, ja World peace stupalle. Kokeilin myös riippuliitoa, mikä oli huima kokemus!!! :) Kerran vuodessa(olikohan 28.6) järjestettäv riisifestivaali on niin ikään hauska tapahtuma; riisinviljely- ja härkäilpailut, ilmainen lounas, ja kaikki kaupungissa olevat turistit yhdessä ;) yhteiskuljetus keskustasta ilmaiseksi, ja mainoksia näykyy kaikkialla.

Itse valitsin sinänsä hyvän ajankohdan Nepaliin, koska ei ollut turistikausi joten hinnat olivat vieläkin alhaisemmat. Sää tosin oli kammottava! On helppoa aliarvioida sään merkitys, mutta varoituksen sanana; älkää menkö Nepaliin sadekauden aikaan! Ilma on TUKALA sanan kaikissa merkityksissään ja n.klo 11-16 välillä ei jaksa tehdä mitään. :S Olin repiä pelihousuni siinä tuskaisessa kuumuudessa.

Jos olet varakas, luulen että koskenlasku, mount everest -helikopteri kierros ym. turistijutut ovat varmasti rahanarvoisia kokemuksia. Mutta trekking--se on se juttu, syy mennä Nepaliin ;) hierontaa ja meditaatiota pääsee harrastamaan edullisesti joka paikassa myös(kokovartalohieronta 1h, n.4 euroa, samoin jooga/meditaatio 1-2h)

Oih, kaipaan takaisin. vaikka systeemi siellä onkin ihan kauhea :D
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Eev - 13.08.2010, 00:03:16
heipskukkuu.

Mäkin vietin just 3,5 kuukautta Nepalissa.
Sieltähän löytyy vaikka mitä tekemistä, riippuen mitä haluaa tehdä.

Ainakin, jos Kathmanduussa aikoo yöpyä niin suosittelen Freakstreetiä, se on mukavan rento paikka verrattuna Thameliin ja halvempi.

Nähtävyyksiähän Kathmanduussa on myös, Bouddha, Monkey temple, Kuninkaan palatsi, Garden of dreams jne..

Jos ei hirveän kauas ole menossa Kathmanduusta suosittelen Nagargotia, sieltä pääsee päivässä kävelemään jonnekkin, myös Bhaktapur, Bungmati sekä Pharping on kaikki lähellä jos ottaa vaikka bussin.

On ehkä liian vähän aikaa tulosta kun ei osaa oikein irrallisesti ajatella mitään .. :)

Ja Dalbhat, sitä on pakko kokeilla :)
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: eeropetteri - 13.08.2010, 15:58:52
Ja Dalbhat, sitä on pakko kokeilla :)

sitähän ei edes voi olla kokeilematta jos ei halua nälkään kuolla ;) Suurimmassa osassa tienvarsi"ravintoloistahan" ei mitään muuta edes tarjoilla. Hyvää se ei voi olla kenenkään mielestä, mutta kaikkeen tottuu ja nälkä ainakin lähtee!
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Eev - 14.08.2010, 01:01:58
Mun täytyy kyllä myöntää, että juuri kun olet auttanut neljä vauvvaa sairaanhoitajana ulos (Olin harjoittelijana Patan Hospitalissa, Lalitpurissa) ja istukat olivat pitkin ja poikin tarjottimia
- Niin kyllä se Dalbhat maistui silloinkin :)
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: annipurna - 24.08.2010, 18:09:46
oli ihan pakko sanoa tähän että siis dahl bhathan on ihan huippu maukasta! odotan ainakin innolla kun ylihuomenna pääsee taas sitä syömään. tietenkin sitä voi olla huonoakin versiota, mutta niin nyt voi olla ihan minkä ruokalajin kohdalla tahansa.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: samba - 03.09.2010, 23:26:22
Ja Dalbhat, sitä on pakko kokeilla :)

sitähän ei edes voi olla kokeilematta jos ei halua nälkään kuolla ;) Suurimmassa osassa tienvarsi"ravintoloistahan" ei mitään muuta edes tarjoilla. Hyvää se ei voi olla kenenkään mielestä, mutta kaikkeen tottuu ja nälkä ainakin lähtee!

ERITTÄIN HYVÄÄpäs
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Tuomas78 - 26.09.2010, 13:46:19
Moi,

Ollaan matkaamassa ensi vuonna mm Nepaliin ja porukat ajatteli tulla moikkaamaan minua ja tyttöystävääni sinne. Olisiko kenelläkään kokemusta Royal Trekistä Pokharan lähettyvillä, josko se sopisi korkean paikan kauhuiselle äitilleni? :) Mitään kovin korkealla meneviä siirtymiäkään hän ei kestä.
He haluaisivat kovasti siellä käymään, mutta ei välttämättä kannata, jos ei oikein voi kovin matkustaa ja kokea.

Tuomas
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Thomez - 25.10.2010, 19:44:15
Morjensta!

Eihän toverit osais yhtään neuvoa, että missä kuussa kannattaisi Nepaliin mennä trekkailee (everest base campin ympäristö lähinnä), kun n. kuukausi olis aikaa käyttää tammikuun alusta huhtikuun loppuun? Ehdotuksia ehdotuksia, kiitos!
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Eev - 28.10.2010, 08:20:47
Moi,

Ollaan matkaamassa ensi vuonna mm Nepaliin ja porukat ajatteli tulla moikkaamaan minua ja tyttöystävääni sinne. Olisiko kenelläkään kokemusta Royal Trekistä Pokharan lähettyvillä, josko se sopisi korkean paikan kauhuiselle äitilleni? :) Mitään kovin korkealla meneviä siirtymiäkään hän ei kestä.
He haluaisivat kovasti siellä käymään, mutta ei välttämättä kannata, jos ei oikein voi kovin matkustaa ja kokea.

Tuomas

Jos te ootte jo Nepalissa aikaisemmin, niin miksi te ette mene käymään siellä Royal Trekillä ja arvioi sitä, pystyykö äitis siihen :)

Mutta jos lopputulos on, ettei pysty niin Pokharasta löytyy kaiken maailman yhden päivän trekkei, jossa meette niin ylös kun tuntuu ja sit tulette alas kun siltä tuntuu :)
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Tuomas78 - 28.10.2010, 11:06:54
Moi,

Ollaan matkaamassa ensi vuonna mm Nepaliin ja porukat ajatteli tulla moikkaamaan minua ja tyttöystävääni sinne. Olisiko kenelläkään kokemusta Royal Trekistä Pokharan lähettyvillä, josko se sopisi korkean paikan kauhuiselle äitilleni? :) Mitään kovin korkealla meneviä siirtymiäkään hän ei kestä.
He haluaisivat kovasti siellä käymään, mutta ei välttämättä kannata, jos ei oikein voi kovin matkustaa ja kokea.

Tuomas

Jos te ootte jo Nepalissa aikaisemmin, niin miksi te ette mene käymään siellä Royal Trekillä ja arvioi sitä, pystyykö äitis siihen :)

Mutta jos lopputulos on, ettei pysty niin Pokharasta löytyy kaiken maailman yhden päivän trekkei, jossa meette niin ylös kun tuntuu ja sit tulette alas kun siltä tuntuu :)

Näinhän se on kaiketi toimittava, kokeillaan ensin Sarangkot trekkiä päivän mittaan ja jos se sujuu niin sitten sinne Royal:lle. Kyllä se korkealle saa mennä, mutta mitään pudotuksia ei sais reitin varrella olla.. eikä luonnollisesti mitään riippusiltoja yms. :(
Saan syyttää kyllä vain itseäni, sillä viime reissun jälkeen tuli Nepalia niin ylistettyä että vanhemmatkin haluaa siellä käymään..  ;D

Tuomas
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Eev - 28.10.2010, 21:17:33
Moi,

Ollaan matkaamassa ensi vuonna mm Nepaliin ja porukat ajatteli tulla moikkaamaan minua ja tyttöystävääni sinne. Olisiko kenelläkään kokemusta Royal Trekistä Pokharan lähettyvillä, josko se sopisi korkean paikan kauhuiselle äitilleni? :) Mitään kovin korkealla meneviä siirtymiäkään hän ei kestä.
He haluaisivat kovasti siellä käymään, mutta ei välttämättä kannata, jos ei oikein voi kovin matkustaa ja kokea.

Tuomas

Jos te ootte jo Nepalissa aikaisemmin, niin miksi te ette mene käymään siellä Royal Trekillä ja arvioi sitä, pystyykö äitis siihen :)

Mutta jos lopputulos on, ettei pysty niin Pokharasta löytyy kaiken maailman yhden päivän trekkei, jossa meette niin ylös kun tuntuu ja sit tulette alas kun siltä tuntuu :)

Näinhän se on kaiketi toimittava, kokeillaan ensin Sarangkot trekkiä päivän mittaan ja jos se sujuu niin sitten sinne Royal:lle. Kyllä se korkealle saa mennä, mutta mitään pudotuksia ei sais reitin varrella olla.. eikä luonnollisesti mitään riippusiltoja yms. :(
Saan syyttää kyllä vain itseäni, sillä viime reissun jälkeen tuli Nepalia niin ylistettyä että vanhemmatkin haluaa siellä käymään..  ;D

Tuomas

Joo. Sama. Mun vanhemmat tulikin ja järkyttyneitä olivat :D
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Born Slippy - 29.10.2010, 15:15:54
Moi,

Ollaan matkaamassa ensi vuonna mm Nepaliin ja porukat ajatteli tulla moikkaamaan minua ja tyttöystävääni sinne. Olisiko kenelläkään kokemusta Royal Trekistä Pokharan lähettyvillä, josko se sopisi korkean paikan kauhuiselle äitilleni? :) Mitään kovin korkealla meneviä siirtymiäkään hän ei kestä.
He haluaisivat kovasti siellä käymään, mutta ei välttämättä kannata, jos ei oikein voi kovin matkustaa ja kokea.

Tuomas


Pokharasta vois koittaa lentää Jomsomiin ja tehdä sielä pikku trekki porukoiden kanssa, siinä ainakin näkisivät lentäessä edes jotenkin sen "jutun".  Return tiketti on varmaan jotai 120e per pää.

Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Antidote - 16.11.2010, 14:56:03
Hei kaikille,

Itse olen lähdössä elämäni ensimmäiselle, näillä näkymin vähän vajaan vuoden reissulle ensi syksynä. Yhdeksi kohteeksi, ehkä ensimmäiseksi, ajattelin Nepalia. Nyt säikähdin, kun lueskelin täällä näistä hinnannousuista. Toki se ei sinäänsä tullut ihan yllätyksenä, mutta olisi kiva saada tietää esimerkiksi Thamelin hintatasosta nykyään. Miten paljon mahtaa kustantaa esim. 2 hengen huone yöltä? Safka?

Joka tapauksessa odotan innolla. Ja tosiaan, päiväbudjetti reissullani on noin 10€/päivä, pieni ylitys ei ole vakavaa.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: stooges - 16.11.2010, 16:49:05
Hei kaikille,

Itse olen lähdössä elämäni ensimmäiselle, näillä näkymin vähän vajaan vuoden reissulle ensi syksynä. Yhdeksi kohteeksi, ehkä ensimmäiseksi, ajattelin Nepalia. Nyt säikähdin, kun lueskelin täällä näistä hinnannousuista. Toki se ei sinäänsä tullut ihan yllätyksenä, mutta olisi kiva saada tietää esimerkiksi Thamelin hintatasosta nykyään. Miten paljon mahtaa kustantaa esim. 2 hengen huone yöltä? Safka?

Joka tapauksessa odotan innolla. Ja tosiaan, päiväbudjetti reissullani on noin 10€/päivä, pieni ylitys ei ole vakavaa.

Joo, miten ja missä voi selvitä tolla kymbin päiväbudjetilla ? Onko toi Nepalissa tai Intiassa mahdollista.. Luulis et toi kymppi nyt menee majoitukseen..

Miten saat lennot nepaliin..??
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Eev - 16.11.2010, 18:56:20
Hei kaikille,

Itse olen lähdössä elämäni ensimmäiselle, näillä näkymin vähän vajaan vuoden reissulle ensi syksynä. Yhdeksi kohteeksi, ehkä ensimmäiseksi, ajattelin Nepalia. Nyt säikähdin, kun lueskelin täällä näistä hinnannousuista. Toki se ei sinäänsä tullut ihan yllätyksenä, mutta olisi kiva saada tietää esimerkiksi Thamelin hintatasosta nykyään. Miten paljon mahtaa kustantaa esim. 2 hengen huone yöltä? Safka?

Joka tapauksessa odotan innolla. Ja tosiaan, päiväbudjetti reissullani on noin 10€/päivä, pieni ylitys ei ole vakavaa.

Joo, miten ja missä voi selvitä tolla kymbin päiväbudjetilla ? Onko toi Nepalissa tai Intiassa mahdollista.. Luulis et toi kymppi nyt menee majoitukseen..

Miten saat lennot nepaliin..??

Kyllä Nepalissa pärjää 10 euron budjetilla, Intiassa voi olla vähän vaikeampaa.

Thamelilla on vaihtelevaa nukkumistasoa, kurasta torakka yöpymistä saa 150- 200 rasilla, televisiolla 700 rasia. Mut eihän sinne Thamelille tarvi mennä, freakstreatilta saa halvempaa, vähän kantsii pyörii ja kysellä.

Ruoka 100 - 500 rasia, ihan kans paikkakohtaista, mut aina usein alle kolmella eurolla söin kyl päivässä. Mut taas suurimman osan päivästä mun ruoka Patanilla makso 100 rasii Dalbhat, naan ja mehu. Jossa se pillimehu oli se kallein osa ruokaa.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: eeropetteri - 17.11.2010, 13:50:43
Hei kaikille,

Itse olen lähdössä elämäni ensimmäiselle, näillä näkymin vähän vajaan vuoden reissulle ensi syksynä. Yhdeksi kohteeksi, ehkä ensimmäiseksi, ajattelin Nepalia. Nyt säikähdin, kun lueskelin täällä näistä hinnannousuista. Toki se ei sinäänsä tullut ihan yllätyksenä, mutta olisi kiva saada tietää esimerkiksi Thamelin hintatasosta nykyään. Miten paljon mahtaa kustantaa esim. 2 hengen huone yöltä? Safka?

Joka tapauksessa odotan innolla. Ja tosiaan, päiväbudjetti reissullani on noin 10€/päivä, pieni ylitys ei ole vakavaa.

jep, 10e / päivä ei tule tuottamaan mitään tuskaa. Perus elämiseen (ruoka, vesi, asuminen) riittää mainiosti. Tietysti kannattaa ottaa huomioon, että jos reissusi on tosiaan ensimmäinen, niin saattaa kestää hetken ennen kuin "pääset rytmiin", eli opit hahmottamaan mitä mistäkin oikeasti kannattaa maksaa ja mistä halvimmat ruokapaikat löytyy jne., mutta väittäisin silti että jopa Kathmandussa budjetti on aivan riittävä.
Itse elelin Nepalissa syrjäisemmillä seuduilla parhaimillaan 3e päiväkulutuksella viime talvena / keväänä!
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: stooges - 17.11.2010, 16:41:15
Joo, jos toi budjetti Nepaliin on selvillä niin sitten muut seikat..

Onko kevät hyvä aika matkustaa Nepaliin siis maalis-toukokuu ?

Ja Nepalin viisumin kait saa sitten Kathmandun lentokentältä mutta siitten jos ottaa lennot Delhin kautta Kathmanduun niin tuleekos siinnä jottaan Intian viisumisäätöjä vai mitä tarviikos sellasia miettiä olleskaan.. Siis jos ottaa lennot Helsinki - Delhi - Kathmandu niin tarviikos säätää olleskaan mittään Intian viisumeja ja sama takaspäin.. ??? :D
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: eeropetteri - 17.11.2010, 20:30:25
Joo, jos toi budjetti Nepaliin on selvillä niin sitten muut seikat..

Onko kevät hyvä aika matkustaa Nepaliin siis maalis-toukokuu ?

Ja Nepalin viisumin kait saa sitten Kathmandun lentokentältä mutta siitten jos ottaa lennot Delhin kautta Kathmanduun niin tuleekos siinnä jottaan Intian viisumisäätöjä vai mitä tarviikos sellasia miettiä olleskaan.. Siis jos ottaa lennot Helsinki - Delhi - Kathmandu niin tarviikos säätää olleskaan mittään Intian viisumeja ja sama takaspäin.. ??? :D

Riippuu mitä haluat. Jos meinaat vuorille lähteä, niin säiden puolesta tuo ajankohta on ihan hyvä, mutta toisaalta juuri tuohon vuodenaikaan on paljon turismia joten hinnat saattaa olla jonkun verran korkeampia ja valinnanvaraa majoituksien ym. suhteen ei välttämättä ole yhtälailla. Maaliskuun loppupuolella alkaa high season, joten itse suosittelisin Helmikuuta ja Maaliskuun alkupuoliskoa jos vaan mahdollista.. Omien kokemusteni mukaan ainakin parasta noihin aikoihin!
Jos sulla on vaan vaihto Intiassa, eli jatkat sieltä suoraan Kathmanduhun poistumatta lentokentältä, niin et tarvitse viisumia.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: annipurna - 26.11.2010, 08:52:45
Toisinaan Intiassa kyllä pyydetään tuo transit viisumi, vaikka olisikin osoittaa jatkolento. Jos pysyy vaan transit alueella ja luottaa henkilökunnan kykyyn siirtää matkalaukut suoraan jatkolennolle voinee pysytellä transit alueella. Intialla on kuitenkin ihan oma politiikkansa mitä tulee viisumeihin ja on noita käänytetty ihmisiä joilla on viisumit kentältä takaisin, ihan ilman syytä.

Ja noihin Nepal-budjetteihin. Halvalla voi saada hyvääkin majoitusta. Juurikin Freak Streetin alueella voi saada tosi laadukastakin ihan käypään hintaan. Jos ei mene niihin fiineimpiin turisimiravintoloihin ei ruokakulutkaan ole valtavat. Eli kyllä kympillä päivässä pärjää ruoan ja majoituksen suhteen. Toinen juttu on sitten nuo turismikohteet joista täällä saa pulittaa jokusen euron jos ei tiedä kiertoteitä päästä sisään ilmaiseksi :)

Täällä Nepalissa voi tosiaan elää kuin kuningas ja antaa eurojen virrata tai sitten elää halvalla reppureissulla. Riippuu ihan miten paikat valitsee. Tietenkin se ottaa aikansa löytää ne paikat mistä saa hyvää halvalla mutta sehän on osa reissausta.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Kolmipainennaama - 22.01.2011, 11:13:36
Mikä näistä mahtaa olla ilmojen puolesta paras ajankohta matkata Nepaliin, elo-, syys- vai lokakuu? Tarkoitus olis viettää 10-14 päivää, ainakin nähdä kukkuloita ja paikallista elämää. Kathmanduuhun lennetään, mutta sinne ei ilmeisesti kannata liiaksi jumittua?
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: UsvaAuer - 22.01.2011, 14:22:27
Mikä näistä mahtaa olla ilmojen puolesta paras ajankohta matkata Nepaliin, elo-, syys- vai lokakuu?

Lokakuu paras.
Otsikko: Nepal elokuussa
Kirjoitti: cardamom - 03.02.2011, 21:44:49
Heipsu!

Olen lähdössä elokuun alussa Nepaliin ja kaipaisin hieman Nepalissa matkustaneiden kokemuksia, erityisesti monsuuniaikana matkustaneiden kokemuksia.
Tarkoituksena olisi tehdä jonkinlainen lenkki Kathmandusta pohjoiseen päin.
Matkan kesto on melko lyhyt, 17 päivää.


Kaikenlaiset tarinat ja kokemukset erittäin tervetulleita, Kiitos!

Viesti siirretty ketjuun. Heloriina/mode
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Quaker - 07.02.2011, 04:46:21
Ilmoista kun oli puhetta niin olen vieraillut Nepalissa kahdesti maalis-huhtikuussa jokusen viikon ja koko sinä aikana vuoria ei näkynyt huonon näkyväisyyden vuoksi ja kaikki värit ovat sameita. Ainoat vuoret näkyivät lentokoneesta kun lenteli Mt. Everestin ylitse.

Paras aika lienee vierailla Nepalissa heti kun sateet ovat saaneet ilman kirkkaaksi ja raikkaaksi. Tai vaikkapa ihan sadekauden lopussa ennen sesonkia.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: annipurna - 20.02.2011, 08:51:37
minä olen kyllä nähnyt vuoria maaliskuussakin...mutta kyllä sanoisin että paras kuukausi toistaiseksi säiden ja maisemien puolesta on ollut lokakuu. monsuuni on ohi ja vihreys on kuitenkin yhä jäljellä. maisemat ovat huikeita ja vuoret näkyvät. tämähän siis voi toki aina muuttua, ei täällä Nepalissakaan säät ole joka vuosi samanlaiset.

monsuuniaikaan matkustaessa saa juurikin varautua niihin sateisiin ja siihen että liikkuminen on hidasta kun tiet ovat siellä täällä poikki maanvyörymien ja veden takia. hinnat ovat kuitenkin halvemmat kun ei ole suurin turistivyöry. lämmintä (kuumaa ilmaa...) riittää.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: janjuhan - 23.02.2011, 11:44:22
Ilmoista kun oli puhetta niin olen vieraillut Nepalissa kahdesti maalis-huhtikuussa jokusen viikon ja koko sinä aikana vuoria ei näkynyt huonon näkyväisyyden vuoksi ja kaikki värit ovat sameita. Ainoat vuoret näkyivät lentokoneesta kun lenteli Mt. Everestin ylitse.

Paras aika lienee vierailla Nepalissa heti kun sateet ovat saaneet ilman kirkkaaksi ja raikkaaksi. Tai vaikkapa ihan sadekauden lopussa ennen sesonkia.

Itse olen asunut Nepalissa nyt lokakuusta saakka. Ilmaston puolesta lokakuu on ollut ehdottomasti paras. Lämmintä päivisin +25 ja yötkin vielä kohtuullisen lämpimiä. Myöskään pölyn määrä kaupungilla ei ole vielä kova. Joulu-tammikuu olivat todella kylmiä, oikeastaan nyt alkaa olemaan samantyylinen ilma kuin marraskuussa. Vuoret ovat näkyneet koko ajan, mutta ihan sattumanvaraisesti riippuen päivän säästä. Eli en sanoisi, että jonakin kuukautena olisi näkynyt paremmin kuin toisena. Toki olen itse ollut töiden takia lähinnä Kathmandun seudulla, enkä esim. Pokharassa vielä kertaakaan.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Enska vaan - 02.03.2011, 18:15:12
Terve Nepal asiantuntijat!

Olen menossa toukokuussa Kathmanduun, ja kiinnostaisi tietää, kuinka halvalla olette saaneet lentoliput maahan?
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Quaker - 02.03.2011, 23:19:19
800 sadalla voisi irrota edes takaisin HKI -> KTM. (Venäjän kautta lentäen varmaan halvempikin - en nyt heti löytänyt?)

Kannattaa miettiä, vaihtoehtoa että Delhiin pääseepi edes takaisin 500 €:lla tai vähemmälläkin. Maata pitkin Nepaliin kustantaa siihen päälle joitain kymppejä ja aikaa vie pari päivää. On varteenotettava vaihtoehto jos haluaa sniiduilla ja ei ole päivän päälle. Kulkuyhteydet luotettavat.

Tuo Delhi - KTM maitse on kuitenkin melko kiva elämysreitti missä näkee muutakin kuin suurkaupungit kummastakin maasta.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: kaukomatkailija - 04.03.2011, 12:18:46
800 sadalla voisi irrota edes takaisin HKI -> KTM. (Venäjän kautta lentäen varmaan halvempikin - en nyt heti löytänyt?)

Kannattaa miettiä, vaihtoehtoa että Delhiin pääseepi edes takaisin 500 €:lla tai vähemmälläkin. 

Ja kannattaa ostaa liput joko lentoyhtiöiltä suoraan tai jos matkatoimistosta, niin välit Hki-Delhi ja Delhi-Kathmandu erikseen. Delhiin pääsee aina välillä alle 500 € ja Delhistä Kathmanduun 100-150 €, joten hieman tarkastelemalla hintoja eri päivinä pääsee kyllä lentäenkin 600 €.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: cardamom - 13.04.2011, 12:40:29
Heip!

Kukaan lähdössä Nepaliin elokuun alussa?
Itse olen lähdössä yksin reiluksi kahdeksi viikoksi ja matkaseuraa kaivattaisiin ainakin osaksi aikaa ::)
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Kesis - 20.04.2011, 14:30:59
Minkälaiset säät ja olosuhteet lienevät Nepalissa marraskuussa? Alun perin oli tarkoitus rynnistää sinne lokakuussa, mutta näyttäisi siltä, että ei ihan ehdi vaan menee marraskuulle. Tarkoituksena siis käydä vaeltamassa ja nousta suht korkeellekin, joten onko jo liian kylmä ja raju ilmasto?
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Taweet - 10.05.2011, 11:50:39
Heippa!

Mulla tulee mitä ilmeisimmin tulemaan välivuosi lukion jälkeen, ennen yliopistoa. Välivuoden oon suunnitellut käyttäväni kahdella tavalla; joko menemällä vapaaehtoistyöhön tai töihin. Onko kellään kokemuksia vapaaehtoistyöstä Nepalissa? Aika on kortilla, niin en ehtinyt kaikkia sivuja selata, pahoittelen jos asiasta on jo aiemmin keskusteltu :)

Jos siis Nepalista vapaaehtoistyöstä tietoa, niin informaatio olisi erittäin tervetullutta!
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: hanna_e84 - 14.05.2011, 09:25:53
Heips.

Nyt kävikin niin mukavasti että työpaikka mahdollisti kolmen kuukauden reissun talvella 2012.

Suunnittelimme käyvämme matkan varrella Nepalissa trekkaamassa. Kysymys kuuluukin, onko Jomson trek / puolikas Annapurna circuit mahdollista tehdä joulu-tammikuun vaihteessa säiden puolesta? KUINKA KYLMÄ siellä silloin on, näkyykö vuoria ja estääkö lumi kokonaan trekkailun?

Muuten reissu kuluu lämpimissä maissa, joten aiomme vuokrata suunnilleen kaiken mahdollisen Pokharasta, kuten maakuupussit, takit, kengät jne.. Olen ymmärtänyt että tämä ei liene ongelma.

Tuolloin on käsittääkseni low season, joten hinnat saattaisivat olla vielä normaaliakin halvemmat?

Onkos tämä nyt ihan pöljä idea?
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Skönäri - 29.05.2011, 01:29:27
Mikäli löytyy lämpimät kledjut ja talvipussi ei trekkaaminen Nepalin kuivassa ja kirkkaassa talvessa ole mikään ongelma. Yölämpötila joulu-tammikuussa 3000 metrissä ~-5C, for dummies kaavalla, jota itse olen käyttänyt ja hyväksi havainnut, kylmenee ~10C/1000m ylös mentäessä. Sisätiloja, eteenkään nukkumatiloja ei juurikaan lämmitetä, seinät ja ikkunat eivät ole järin eristäviä, eivätkä kaminat varaavia, joten sisätiloissa on, etenkin öisin, varsin viileää. Aurinko lämmittää tuulettomina päivinä varsin mukavasti ainakin 5500 metriin saakka.(Juurikaan korkeammalla en ole käynyt)
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: mr mister - 01.06.2011, 16:51:11
Edellisessä vietissä tulikin ne tärkeimmät.

Vuorille kapuamisesta ei ole kokemusta (vielä), mutta kiertelin nyt tammikuussa Nepalissa. Turisteja vähäisen. Ilmat olivat Suomen alkukesän luokkaa. Riippuen tietysti missä oli. Kathmandu on kylmempi, mitä esim Pokhara. Päivisin tarkeni Pokharassa t-paidalla. Ilma oli päivällä n. 23*C ja illalla / yöllä n. 2 - 8*C. Vuorilla luonnollisesti kylmempää. Kaikissa majapaikoissa ei ole kunnollisia peittoja, eikä huoneita lämmitetä, joten oma makuupussi on suositeltava talvella. Kaikki mahdolliset ja mahdottomatkin varusteet trekkaamiseen saa Pokharasta. Varusteiden pesukin on tehty helpoksi lukuisten pesuloiden ansiosta. Varusteet saa vieläkin halvemmalla pienemmistä kaupungeista, mitä Pokharasta, jos jaksaa nähdä vaivaa. Trekkausturismin takia Pokharan Lakeside:lla on myös turistihinnat, eikä paikalliset hirveästi ostele sieltä. Edullisia liikkeitä voi löytää myös Lakesiden ulkopuolelta. Tietenkin se kysyy viitselijäisyyttä.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: oztraveller - 05.06.2011, 00:18:57
Moi!

Oon tehny kuukauden reissun Nepaliin ja asuin Katmandussa viikon vapaaehtoisjärjestön tiloissa. Vapaaehtoisjärjestö oli tällainen kuin www.mountainvolunteer.org ja www.mountainfund.org. Aika laidasta laitaan oli vapaaehtoistehtäviä ja voin todellakin suositella vapaaehtoisuutta tuolla. Tehtävät oli englanninkielen opettamista, lääkintäapua, apua insinöörihankkeisiin, web-kehitystä, you name it. Vapaaehtoisuuden pituudesta riippuen maksat päivämaksun 15$-35$ jolla saa asua siisteissä tiloissa, sängyn ja hyvät pesutilat, aamupalan ja illallisen, nettiyhteyden. Jos teet täyttä päivää esim lääkärinhommissa tai opettajana, ei sun välttämättä tarvitse maksaa mitään.

Laitoin kuvia paljon Flickriin osotteeseen www.flickr.com/photos/yofeeltheflow/tags/nepalHeippa!

Mulla tulee mitä ilmeisimmin tulemaan välivuosi lukion jälkeen, ennen yliopistoa. Välivuoden oon suunnitellut käyttäväni kahdella tavalla; joko menemällä vapaaehtoistyöhön tai töihin. Onko kellään kokemuksia vapaaehtoistyöstä Nepalissa? Aika on kortilla, niin en ehtinyt kaikkia sivuja selata, pahoittelen jos asiasta on jo aiemmin keskusteltu :)

Jos siis Nepalista vapaaehtoistyöstä tietoa, niin informaatio olisi erittäin tervetullutta!
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: homeri - 05.06.2011, 11:00:50
Moi!

Oon tehny kuukauden reissun Nepaliin ja asuin Katmandussa viikon vapaaehtoisjärjestön tiloissa. Vapaaehtoisjärjestö oli tällainen kuin www.mountainvolunteer.org ja www.mountainfund.org. Aika laidasta laitaan oli vapaaehtoistehtäviä ja voin todellakin suositella vapaaehtoisuutta tuolla. Tehtävät oli englanninkielen opettamista, lääkintäapua, apua insinöörihankkeisiin, web-kehitystä, you name it. Vapaaehtoisuuden pituudesta riippuen maksat päivämaksun 15$-35$ jolla saa asua siisteissä tiloissa, sängyn ja hyvät pesutilat, aamupalan ja illallisen, nettiyhteyden. Jos teet täyttä päivää esim lääkärinhommissa tai opettajana, ei sun välttämättä tarvitse maksaa mitään.

Laitoin kuvia paljon Flickriin osotteeseen www.flickr.com/photos/yofeeltheflow/tags/nepalHeippa!

Mulla tulee mitä ilmeisimmin tulemaan välivuosi lukion jälkeen, ennen yliopistoa. Välivuoden oon suunnitellut käyttäväni kahdella tavalla; joko menemällä vapaaehtoistyöhön tai töihin. Onko kellään kokemuksia vapaaehtoistyöstä Nepalissa? Aika on kortilla, niin en ehtinyt kaikkia sivuja selata, pahoittelen jos asiasta on jo aiemmin keskusteltu :)

Jos siis Nepalista vapaaehtoistyöstä tietoa, niin informaatio olisi erittäin tervetullutta!

Kiitos kuvien postauksesta. Laatutavaraa...

edit. olisihan noita enemmänkin katsellut.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Ollimode - 04.07.2011, 21:49:15
Hei!

En tiedä onko vikaa näössä vai ymmärryksessä, mutta osaisiko joku vielä selventää tätä viisumikäytäntöä tyhmälle..

Eli tarkoituksena ois tehdä Nepalin ja Intian sisältävä rundi alkaen syksyllä Nepalista. Todennäköisesti halvin tapa saapua Nepaliin olisi ilmeisesti lentäen Delhiin ja bussilla Nepalin puolelle. Mietityttää siis erityisesti tämä Intian viisumin 2kk sääntö siihen maahan paluuseen liittyen, eli miten helposti tuon re-entry luvan saa, kun lähetystön sivuilla puhutaan "erittäin painavista syistä" kun sen hakemiseen viitataan? Tarkoitus olisi siis viettää Nepalissa vain kuukauden päivät, eli pitääkö siis hommata Intiaan kaksi eri viisumia, vai pitääkö siihen viisumiin kikkailla erikoislupa, vai pitäiskö vaan ninjailla ja sniikkailla rajan yli?
Jatkaessa lentäen suoraan Delhistä Kathmanduun ei ilmeisesti tarvitse vielä olla viisumia Intiaan, mutta miten on toimittava jos haluaa tehdä kuten minä, eli säästää hieman lentolipuissa?
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Tuomas78 - 05.07.2011, 03:04:51
Ainahan on se mahdollisuus että ottaisit sen multiple-entryn Intiaan.

Intian suurlähetystön sivuilta;
Lainaus
HUOM: Turistiviisumin haltijan tulee odottaa vähintään kaksi kuukautta maasta poistumisen jälkeen ennen kuin voi palata Intiaan. Uutta viisumia ei myöskään voida myöntää jos edellisestä matkasta on kulunut vähemmän kuin kaksi kuukautta.

Suurlähetystö voi myöntää poikkeusluvan yllä olevaan sääntöön, mikäli tarkoituksena on matkustaa Intian kautta toiseen matkakohteeseen (esim. Nepaliin tai Sri Lankaan).

Poikkeuslupaa anottaessa tulee suurlähetystöön toimittaa viisumihakemuksen mukana vapaamuotoinen englanninkielinen perustelukirje (Request for Re-Entry Permit), kopiot lentolipuista, sekä 12€ käsittelymaksu.

Ei ollut ongelma ainakaan 2009.

Tuomas
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Ollimode - 05.07.2011, 19:58:21
"I undertake that :

i) The purpose of my visit is for recreation/sightseeing/casual visit to meet friends and relatives/others (Please specify)
ii) I am not engaged in business activities, not in employment or pursuing studies/research, etc.
iii) I will register myself with the FRRO/FRO within 14 days of arrival in India. "

Joo tällasta lukikin sitten siinä re-entry lomakkeessa kun sellasen viitsi ladata ja katsoa ominkin silmin..

Eli käytännössä luvan saa, kunhan vakuuttaa että ei pompi rajan yli edestakaisin bisnestarkoituksissa. Jossain taidettiinkin puhua että tää 2kk sääntö on tullu voimaan nimenomaan väärinkäytösten vuoksi, eli turistiviisumilla on harrastettu jotain liiketoimintaa.
 
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Quaker - 05.07.2011, 22:07:05
Bisnestä kuten salakuljetusta ja muuta mikä ei oikein Intian tiukkaan lainsäädäntöön sovi..
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: [K^jsa] - 08.07.2011, 10:56:43
Hei!

En tiedä onko vikaa näössä vai ymmärryksessä, mutta osaisiko joku vielä selventää tätä viisumikäytäntöä tyhmälle..

Eli tarkoituksena ois tehdä Nepalin ja Intian sisältävä rundi alkaen syksyllä Nepalista. Todennäköisesti halvin tapa saapua Nepaliin olisi ilmeisesti lentäen Delhiin ja bussilla Nepalin puolelle. Mietityttää siis erityisesti tämä Intian viisumin 2kk sääntö siihen maahan paluuseen liittyen, eli miten helposti tuon re-entry luvan saa, kun lähetystön sivuilla puhutaan "erittäin painavista syistä" kun sen hakemiseen viitataan? Tarkoitus olisi siis viettää Nepalissa vain kuukauden päivät, eli pitääkö siis hommata Intiaan kaksi eri viisumia, vai pitääkö siihen viisumiin kikkailla erikoislupa, vai pitäiskö vaan ninjailla ja sniikkailla rajan yli?
Jatkaessa lentäen suoraan Delhistä Kathmanduun ei ilmeisesti tarvitse vielä olla viisumia Intiaan, mutta miten on toimittava jos haluaa tehdä kuten minä, eli säästää hieman lentolipuissa?

Jos lennät Delhin kautta Kathmanduhun, ei matkatavarat siirry suoraan Helsingista lennettäessä (mikäli sieltä lennät) vaan sinun on itse tsekattava matkatavarat Kathmandun koneeseen. Jos lennät jostain muualta niin ja muilla lentoyhtiöillä kuin Suomesta Delhiin lentävillä niin suosittelen asian tarkistamista. Tästä syystä tarvitset viisumin Intiaan. Itse lensin joulukuussa Nepaliin ja hommasin transitviisumin, mulla oli 3h vaihtoaika. Selvitin asiaa Kilroylta ja he sanoivat että ei ole mahdollista saada tavaroita suoraan siirrettyä Hki:n koneesta KTM:n koneeseen vaan se on tehtävä itse. Takaisin tullessa otin viisumin kentältä (30pv, vaikka olin maassa vain päivän) Tämä siksi etten Nepalissa halunnut selvitellä viisumeita. Sain kentän viisumipisteessä aikamoisen tylytyksen kun kerroin viipyväni vain päivän, selitys että matkatavarat eivät siirry itsestään ei asiaan vaikuttanut mitenkään. Kalliiksihan tuo tuli, mutta ajattelin säästäväni aikaa ja hermoja Nepalin puolella kun ei tarvinnut hakea siellä viisumeita erikseen. Olin Nepalissa siis vähän yli kuukauden.

t.Kaisa
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: homeri - 09.07.2011, 10:07:27
Itse kun lensin helsingistä delhiin niin tavarat kyllä siirrettiin jatkolennolle Jet Airwaysille, finnairin toimesta. Tavaroitahan ei sitten pääse itse noutamaan hihnalta Delhissä jos ei ole sitä viisumia Intiaan.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Epic - 20.03.2012, 09:48:33
Hei!

En tiedä onko vikaa näössä vai ymmärryksessä, mutta osaisiko joku vielä selventää tätä viisumikäytäntöä tyhmälle..

Eli tarkoituksena ois tehdä Nepalin ja Intian sisältävä rundi alkaen syksyllä Nepalista. Todennäköisesti halvin tapa saapua Nepaliin olisi ilmeisesti lentäen Delhiin ja bussilla Nepalin puolelle. Mietityttää siis erityisesti tämä Intian viisumin 2kk sääntö siihen maahan paluuseen liittyen, eli miten helposti tuon re-entry luvan saa, kun lähetystön sivuilla puhutaan "erittäin painavista syistä" kun sen hakemiseen viitataan? Tarkoitus olisi siis viettää Nepalissa vain kuukauden päivät, eli pitääkö siis hommata Intiaan kaksi eri viisumia, vai pitääkö siihen viisumiin kikkailla erikoislupa, vai pitäiskö vaan ninjailla ja sniikkailla rajan yli?
Jatkaessa lentäen suoraan Delhistä Kathmanduun ei ilmeisesti tarvitse vielä olla viisumia Intiaan, mutta miten on toimittava jos haluaa tehdä kuten minä, eli säästää hieman lentolipuissa?

Jos lennät Delhin kautta Kathmanduhun, ei matkatavarat siirry suoraan Helsingista lennettäessä (mikäli sieltä lennät) vaan sinun on itse tsekattava matkatavarat Kathmandun koneeseen. Jos lennät jostain muualta niin ja muilla lentoyhtiöillä kuin Suomesta Delhiin lentävillä niin suosittelen asian tarkistamista. Tästä syystä tarvitset viisumin Intiaan. Itse lensin joulukuussa Nepaliin ja hommasin transitviisumin, mulla oli 3h vaihtoaika. Selvitin asiaa Kilroylta ja he sanoivat että ei ole mahdollista saada tavaroita suoraan siirrettyä Hki:n koneesta KTM:n koneeseen vaan se on tehtävä itse. Takaisin tullessa otin viisumin kentältä (30pv, vaikka olin maassa vain päivän) Tämä siksi etten Nepalissa halunnut selvitellä viisumeita. Sain kentän viisumipisteessä aikamoisen tylytyksen kun kerroin viipyväni vain päivän, selitys että matkatavarat eivät siirry itsestään ei asiaan vaikuttanut mitenkään. Kalliiksihan tuo tuli, mutta ajattelin säästäväni aikaa ja hermoja Nepalin puolella kun ei tarvinnut hakea siellä viisumeita erikseen. Olin Nepalissa siis vähän yli kuukauden.

t.Kaisa

Korjatkaa, jos olen väärässä. Näin sunnuntain aamusilmillä asia näyttää turhankin monimutkaiselta.. :D Onko siis jotain ongelmia ollut matkatavaroiden siirtymisessä Delhi-Kathmandu lennolle vai käsittääkö tämä vain ja ainoastaan sitä JOS on buukannut jatkolennon erikseen. Eikö se nyt pitäisi olla päivänselvää että etukäteen buukatulla lennolla (Helsinki-Moskova-Delhi-Kathmandu) Tavarat siirtyisivät eteenpäin ongelmitta ja että viisumionglemia ei tulisi intian puolella. Ainakin tuosta Kaisan tekstistä sain sellaisen käsityksen että asia ei ole näin. Edessä olisi itsellä lento lokakuun lopulla Kathmanduun juurikin tälläistä reittiä. Ei kai transit-visa nyt ole tarpeen jos ei poistu kansainväliseltä alkueelta jatkolentoa odottaessa?
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: homeri - 26.03.2012, 08:41:18
Helsinki-delhi-katmandu reitillä laukut siirrettiin jatkolennolle. Mitään viisumia ei tarvitse jos ei poistu vaihtoalueelta delhistä.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Johnny-Castle - 26.03.2012, 11:52:13
Minua pohdituttaa juurikin sama juttu, mutta reitti on Tokio-Hongkong-Kathmandu. Onko samoja ongelmia kuin delhistä nepaliin lennättäessä? Vai onko tämä jotain Intian omaa sekoilua? Eihän tuossa nyt ylipäätään ole mitään järkeä, etteivät muka pysty siirtämään laukkuja suoraan nepalin lennolle.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Epic - 26.03.2012, 17:51:13
Helsinki-delhi-katmandu reitillä laukut siirrettiin jatkolennolle. Mitään viisumia ei tarvitse jos ei poistu vaihtoalueelta delhistä.

Joo näin oletinkin, vähän omituiselta tuntuu että olisi jotain onglemia viisumien kanssa. Normaali käytäntä kun kuitenkin on kansainvälisellä alueella pysyminen.

Ja asiasta kolmanteen, onko kellään tietoa trekkien hintatasoista? Onko kilpailuttaminen kannattavaa tai tuottaako se edes tulosta? Oma tietämykseni on vielä asiasta hävettävän pieni mutta tutustun kokoajan asiaan. Kunto on kohtalaisen kova ja innolla odotan kiertelemistä. Olen kuullut että olisi mahdollisuuksia myös pitkiin retkiin, käsittääkseni itsenäisesti (tyylin annapurna circuit tms). Onko tälläinen kannattavaa, suositeltavaa ja loka-marraskuussa täynnä muitakin vaeltelijoita?
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Skönäri - 27.03.2012, 09:29:12
Oppaiden hinnat vaihtelevat vajaasta kympistä sataseen päivältä (euroissa). Jos meinaa oppaan ottaa kannattaa tähän tutustumiseen tuhrata ainakin päivä, ja jos vähääkään epäilyttää heivata kaveri. Tulet viettämään oppaan kanssa kuitenkin kuin paita ja perse melko pitkän ajan joten huonot henkilökemiat, vaikka opas muuten olisikin pätevä, voivat jos nyt ei pilata niin ainakin syödä nautintoa trekiltä.

Oppaan tarpeellisuus riippuu hyvinkin paljon mihin meinaa mennä ja mikä on oma kokemustaso vuorilla liikkumisesta ja vaeltamisesta. Myös vuodenajalla on merkitystä. Solassa johon on juuri satanut lumi voi tien löytäminen olla todella haastavaa, kun taas polut erottuvat selvästi kilometrien päähän paljaalla maalla.
Itse olen Nepalissa trekannut Manaslu circuitin 10 päivän lisäretkellä Tsum-laaksoon. Itse Manaslu circuit menisi helposti ilman opasta, sesonkina kovakuntoiselta ja hyvin aklimatisoituneelta jopa ilman telttaa. Paitsi että helppojen Tiibetin johtavien solien takia alueella on pakko käyttää oppaan palveluita. Tsumissa, etenkin jos haluaa tehdä "syrjähyppyjä" pääreiteiltä oppaasta oli hyötyä. Tämä pohjutuksena sille että Annapurnalla pärjännee, etenkin sesonkina loka-marraskuussa, tavantallaaja hyvinkin ilman opasta. Mainittakoon vielä että lokakuussa 2008 Manalissa oli käynyt n. 6500 trekkaajaa, tämä tarkoittaa pienessä vuoristokylässä siis yli 200 turistia päivässä! Joten yksin ei tuolla pätkällä tarvitse tuohon aikaan olla. Tammikuussakin välillä Dharapani - Besisahar tuli porukkaa ihan kiitettävästi vastaan. Manaslulla emme nähneet ketään muuta joulu-tammikuussa 26 päivän aikana.

Jos päätyy lähtemään ilman opasta (tai oppaan kanssa) kannattaa hankkia alueen kartat (hyvin saatavilla Kathmandusta 2-4 euron hintaan), opiskella aiheesta akklimatisoituminen (oppailla ei usein ole pienintäkään aavistusta mitä tuo elintärkeä sanahirviö edes tarkoittaa!) ja välttää liikkumista yksin eli esimerkiksi EBC:llä tai Annapurnalla lyöttäytyä toisten omatoimitrekkaajien seuraan aina päiväksi (tai useammaksi) kerrallaan.

Alueen valintaan kannattaa myös kiinnittää paljon huomiota. Ja tämä valinta vaikuttaa myös suuresti päätökseen oppaan tarpeellisuudesta. Alueita pohdiskellessa loistava sivusto on www.thegreathimalayatrail.org, kyseiseltä sivulta löytyy myös runsaasti tietoa trekkaamisesta Nepalin Himalajalla yleisesti.

Nepalin vuoret on hienoja, Lycka till!
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Skönäri - 27.03.2012, 09:30:41
(tuli tuplat, sori)
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: [K^jsa] - 01.04.2012, 00:50:06
Hei!

En tiedä onko vikaa näössä vai ymmärryksessä, mutta osaisiko joku vielä selventää tätä viisumikäytäntöä tyhmälle..

Eli tarkoituksena ois tehdä Nepalin ja Intian sisältävä rundi alkaen syksyllä Nepalista. Todennäköisesti halvin tapa saapua Nepaliin olisi ilmeisesti lentäen Delhiin ja bussilla Nepalin puolelle. Mietityttää siis erityisesti tämä Intian viisumin 2kk sääntö siihen maahan paluuseen liittyen, eli miten helposti tuon re-entry luvan saa, kun lähetystön sivuilla puhutaan "erittäin painavista syistä" kun sen hakemiseen viitataan? Tarkoitus olisi siis viettää Nepalissa vain kuukauden päivät, eli pitääkö siis hommata Intiaan kaksi eri viisumia, vai pitääkö siihen viisumiin kikkailla erikoislupa, vai pitäiskö vaan ninjailla ja sniikkailla rajan yli?
Jatkaessa lentäen suoraan Delhistä Kathmanduun ei ilmeisesti tarvitse vielä olla viisumia Intiaan, mutta miten on toimittava jos haluaa tehdä kuten minä, eli säästää hieman lentolipuissa?

Jos lennät Delhin kautta Kathmanduhun, ei matkatavarat siirry suoraan Helsingista lennettäessä (mikäli sieltä lennät) vaan sinun on itse tsekattava matkatavarat Kathmandun koneeseen. Jos lennät jostain muualta niin ja muilla lentoyhtiöillä kuin Suomesta Delhiin lentävillä niin suosittelen asian tarkistamista. Tästä syystä tarvitset viisumin Intiaan. Itse lensin joulukuussa Nepaliin ja hommasin transitviisumin, mulla oli 3h vaihtoaika. Selvitin asiaa Kilroylta ja he sanoivat että ei ole mahdollista saada tavaroita suoraan siirrettyä Hki:n koneesta KTM:n koneeseen vaan se on tehtävä itse. Takaisin tullessa otin viisumin kentältä (30pv, vaikka olin maassa vain päivän) Tämä siksi etten Nepalissa halunnut selvitellä viisumeita. Sain kentän viisumipisteessä aikamoisen tylytyksen kun kerroin viipyväni vain päivän, selitys että matkatavarat eivät siirry itsestään ei asiaan vaikuttanut mitenkään. Kalliiksihan tuo tuli, mutta ajattelin säästäväni aikaa ja hermoja Nepalin puolella kun ei tarvinnut hakea siellä viisumeita erikseen. Olin Nepalissa siis vähän yli kuukauden.

t.Kaisa

Korjatkaa, jos olen väärässä. Näin sunnuntain aamusilmillä asia näyttää turhankin monimutkaiselta.. :D Onko siis jotain ongelmia ollut matkatavaroiden siirtymisessä Delhi-Kathmandu lennolle vai käsittääkö tämä vain ja ainoastaan sitä JOS on buukannut jatkolennon erikseen. Eikö se nyt pitäisi olla päivänselvää että etukäteen buukatulla lennolla (Helsinki-Moskova-Delhi-Kathmandu) Tavarat siirtyisivät eteenpäin ongelmitta ja että viisumionglemia ei tulisi intian puolella. Ainakin tuosta Kaisan tekstistä sain sellaisen käsityksen että asia ei ole näin. Edessä olisi itsellä lento lokakuun lopulla Kathmanduun juurikin tälläistä reittiä. Ei kai transit-visa nyt ole tarpeen jos ei poistu kansainväliseltä alkueelta jatkolentoa odottaessa?

Hei,

Hyvä jos joidenkin matkatavarat ovat siirtyneet ilman omaa tsekkausta, siinähän säästää rahaa ja hermoja. Itse varasin lennot Kilroylta ja kysyin tätä mahdollisuutta. Sieltä vastattiin, että matkatavaroita ei ole mahdollista saada siirrettyä Finskin koneesta JetAirwaysille. En tiedä onko tässä matkatoimisto kohtaisia eroja, mutta omani eivät siirtyneet sieltä ne kävin hihnalta noukkimassa ja siirtämässä omin käsin check-inn tiskille. Lisäksi kysyin eräältä kokeneelta Nepalin matkaajalta/siellä asuvalta henkilöltä tätä (joka täällä foorumillakin vaikuttaa) ja hän sanoi, että ilmeisesti tuo tavaroiden oma siirtyminen on jokatapauksessa hieman epävarmaan Intian systeemeistä johtuen. hommasin siis transit viisumin mennessäni Nepaliin ja takaisin tullessa otin kentältä viisumin. Tämä viimeeksi mainittu ei onnistunut ilman intian viisumiviranomaisten tylytystä joten jos nuo tavarat nykyään siirtyy, niin mahtavaa.

Suosittelen varmistamaan tämän asian perinpohjin kun reissuun lähtee.

Onnea Nepalin reissuun, se on mahtava paikka :)
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Peltsi - 14.05.2012, 12:08:03
Lennot varattu ja ideana käydä Annapurna Trekillä kuluvan vuoden marraskuussa. Tarkoitus oli lentää Jomsonista Pokharaan, mutta tuo uusin uutinen Jomsonin lentokentästä ei kauheasti houkuttele.

Miten muut pallontallaajat, uskaltaisitteko lentää Jomsonista mihinkään? Ajankäytön takia toinen vaihtoehto olisi tietä pitkin Jomsonista Pokharaan, mutta olisikohan se loppujen lopuksi yhtään turvallisempi vaihtoehto?

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2012051415569329_ul.shtml

(Linkissä tieto onnettomuudesta, 11 kuollutta Jomsonin kentällä)
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: DTS420 - 15.05.2012, 08:10:09
Morjestaa!

Semmonen pikku kyssäri ois, että onkohan Nepalissa kuinka seiffiä viettää öitä teltassa tai riippumatossa ja millä alueilla tälläistä toimintaa uskaltaa harrastaa? Kaveri olis tietysti mukana.

Sitten toinen: Millaiset kalastusmahdollisuudet on Nepalissa ja onko kaikki kalalajit ihan syötäviä?
Mahtaakohan perus mato-ongella tehdä yhtikäs mitään? Pidän nimittäin itse kalastuksesta todella paljon, mutta virveliä ja pakkia ei viittis roudata messissä. Siimaa, kohoja, koukkuja on helpompi kuljettaa ja vavanhan saa tehtyy mistä vaan.. :D

Rahaa on kyllä majoitukseenkin, mutta tarkotus ois vaan sniiduilla mahd. paljon ja reissata pitkään..

Syyskuun viimeisellä viikolla olis tarkotus lähteä moskovasta junalla liikenteeseen. :)
Jos joku on lähös samoihin aikoihin ja lepposa matkaseura kiinnostaa ni ei muutaku mukaan vaan! ;)
Molemmat ollaan 21v sällejä.

DTS.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Hypatia - 16.05.2012, 03:06:28
Junalla Moskovasta Nepaliin???

No, vastataan kumminkin. Nepalissa on niin halpaa, ettei teltassa (saati riippumatossa) yöpymisessä ole mitään järkeä, paitsi jos muuta majoitusta ole tarjolla. Mitä kalastukseen tulee, niin suosittelen kysymään paikallisilta lupaa ja apua (sekä välineitä), ettei tule ongelmia. Urheilukalastaja osannee itse selvittää mahdolliset palveluntarjoajat muilta palstoilta (britit muuten ovat aikoinaan istuttaneet taimenkantoja sangen erikoisiin paikkoihin ja osa on selvinnyt nykypäiviinkin).
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: DTS420 - 16.05.2012, 11:54:22
Junalla Moskovasta Nepaliin???

No, vastataan kumminkin. Nepalissa on niin halpaa, ettei teltassa (saati riippumatossa) yöpymisessä ole mitään järkeä, paitsi jos muuta majoitusta ole tarjolla. Mitä kalastukseen tulee, niin suosittelen kysymään paikallisilta lupaa ja apua (sekä välineitä), ettei tule ongelmia. Urheilukalastaja osannee itse selvittää mahdolliset palveluntarjoajat muilta palstoilta (britit muuten ovat aikoinaan istuttaneet taimenkantoja sangen erikoisiin paikkoihin ja osa on selvinnyt nykypäiviinkin).
Juu siis maitse ollaan menossa. Tiedän tiedän, ei pääse junalla suoraan, mutta sillä lähdetään kuitenkin etenemään kohti kyseistä määränpäätä.. Juu no tämä on kyllä totta.. Urheilukalastajasta en tiedä, ehkä kuitenkin enemmän harrastusmielessä tulee heiteltyä.  ;)
Täytynee paikan päällä sitten ihmetellä.  ;D

DTS
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Hypatia - 16.05.2012, 22:53:50
Tarkoitin urheilukalastajalla henkilöä, joka ottaa harrastuksen niin vakavasti, että tekee varsinaisia kalastusmatkoja.

Olennainen pointti: jos menee ulkomailla vain omin päin ongiskelemaan, niin voi joutua ikävyyksiin. Paikallisten kanssa touhusta voi löytää kokonaan uusia puolia. (Täytyy varmaan joskus itse kokeilla.  ;D )
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: janive - 23.05.2012, 16:26:37
Paljos porukka on maksanut tänävuonna lennoista Kathmanduun? Mitä reittiä lennot ovat kulkeneet?

Tarkoitus olisi lähteä joulukuun alussa trekkailemaan Annapurnan tienoille.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Epic - 28.05.2012, 16:11:11
Paljos porukka on maksanut tänävuonna lennoista Kathmanduun? Mitä reittiä lennot ovat kulkeneet?

Tarkoitus olisi lähteä joulukuun alussa trekkailemaan Annapurnan tienoille.

Nonniin.. Vihdoin ja viimein sain ostettua itselleni lennot lokakuun alkuun Kathmanduun. Reitti kulkee Helsinki-Moskova-Delhi-Kathmandu. (Aeroflot,aeroflot,jet airways) Vaihtoajat näyttäs olevan aikas anaalista ja odottelua tulee olemaan. Halvempiin lentoihin en kuitenkaan pystynyt.

Hintaa tuli koko paketille 436,57€. Alun perin hakukone löi hinnaksi 419€ mutta kun yritti buukata tälle päivälle niin ilmoitti ettei onnistu, joten otin tuon toisen hinnan seuraavalle päivälle sitten. Pari kk oon noita hintoja seuraillut ja ei ainakaan tällä välillä ole paljon muuta löytynyt.

Asiasta kolmanteen, onko tästä matkalaukkuhommasta jo yksimielisyyttä?  ;D Kukaan lentänyt tällä yhdistelmällä ja laukut on siirtynyt Delhin kentältä ihan normaalisti automaattisesti eteenpäin jet airwaysin koneeseen ja homma toiminut ilman transit -viisumia?
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: ege - 28.05.2012, 17:35:54
Paljos porukka on maksanut tänävuonna lennoista Kathmanduun? Mitä reittiä lennot ovat kulkeneet?

Tarkoitus olisi lähteä joulukuun alussa trekkailemaan Annapurnan tienoille.

Joulukuun alussa pääsee Dubaihin Norwegianilla noin 150e/suunta, ja Dubaista pääsee halvalla Kathmanduun Flydubailla, tarjouksesta tuo väli voi irrota alle sadalla eurolla. Ei ole itse tullut kokeiltua, mutta edulliselta vaikuttaa.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Peltsi - 14.06.2012, 09:21:22
Nyt olis tarve tuoreille suosituksille oppaan/kantajan hankkimisesta.

Optimaalitilanne olisi siis opas, joka suostuisi kantamaan yhtä rinkkaa ja puhuisi englantia. Tälläisesta luotettavasta veijarista olisin valmis maksamaan hieman enemmänkin. AC-reissu tiedossa. Mitä pidätte sopivana päiväliksana hyvälle oppaalle/kantajalle?

Aiomme "omatoimitrekata", eli makuupussi, toppahousut ja kunnon takki vuokralle, trekkiluvat ja kantaja/opas Thamelista omin avuin. Onko muilta onnistunut tämä vaivatta? Ajankohtana marraskuun puoliväli.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: janive - 19.06.2012, 19:03:58
Kirjoittelehan Peltsi tänne miten homma luonnistui ja paljon maksoitte mistäkin.

Olisi sama Annapurna Circuit tiedossa Joulukuun alussa. Tosin oppaan palkkaaminen on mietinnänalla.

Juttelin Portugalilaisen kaverini kanssa, joka kävi vetämässä ABC trekin maaliskuussa ja hän sanoi, että onnistuu loistavasti omatoimisestikkin ilman opasta. Ylimääräiset kamat voi jättää jemmaan guesthouseen ennen lähtöä ja kantaa rinkassa loput.

Kyliä tuolla on kuulemma niin tiuhaan, että varsinaista riskiä eksymisestä ei ole.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: oztraveller - 19.06.2012, 22:44:59
Nyt olis tarve tuoreille suosituksille oppaan/kantajan hankkimisesta.

Optimaalitilanne olisi siis opas, joka suostuisi kantamaan yhtä rinkkaa ja puhuisi englantia. Tälläisesta luotettavasta veijarista olisin valmis maksamaan hieman enemmänkin. AC-reissu tiedossa. Mitä pidätte sopivana päiväliksana hyvälle oppaalle/kantajalle?

Aiomme "omatoimitrekata", eli makuupussi, toppahousut ja kunnon takki vuokralle, trekkiluvat ja kantaja/opas Thamelista omin avuin. Onko muilta onnistunut tämä vaivatta? Ajankohtana marraskuun puoliväli.

Itse hankin oppaani täältä: http://www.outfitternepal.com/ (http://www.outfitternepal.com/). Paikkaa pyörittää kaverit nimeltä Arjun ja Raj, jotka on molemmat aikaisemmin olleet oppaita. Oma oppaani oli huippu. Englanninkieli ei aina ollut sujuvaa, mutta hyvin voitiin keskustella. Opas ei pyytänyt lisärahaa reitin aikana, mitä olen kuullut että joskus tapahtuu, ja oli tosi avulias ja kertoi reitin varrella olevista paikoista. Trekkasin yksin oppaani kanssa, mutta tuli hengattua samalla reitillä kulkevien kanssa paljonkin.

Oppaani kantoi mun rinkan ja ennen trekkiä varmistettiin, että kaikki kamat on ok jne. Opas osasi viedä aklimatisointikävelyille ja pystyin muuttamaan suunnitelmaa alun perin ja sit oltiinkin pari ekstrapäivää kuumissa lähteissä :). Trekin jälkeen opas näytti mulle Kathmandua ja meillä oli ihan oma kuljettaja. Annoin oppaalle kunnon tipin, jonku 15% ja Pokharassa käytiin vähän diskossakin. Jätkä todella tekee töitä rahansa eteen...
Koko homma menee tosi mukavasti, jos yrittää vähän tutustua oppaaseen ja tarjoo vaikka limpparit ns sopparin ulkopuolelta välillä. Annoin oppaan hoitaa noi lupakuviot.

Ei kannata tarttuu näihin taksissa trekkipalveluja tarjoaviin tyyppeihin. Tällanen kunnon matkajärjestäjä hoitaa homman kunnolla ja ne tuntee AC:n varrella hotellienpitäjät ja paikalliset.

Tässä tarjous, jonka ostin 2010.

                                                                    
The Itinerary of the Trip:
Day 01: Drive from Kathmandu to Besishar.
Day 02: Trek to Bhaundada.
Day 03: Trek to Chamje.
Day 04: Trek to Bagarchhap.
Day 05: Trek to Chame.
Day 06: Trek to Pisang.
Day 07: Trek to Manang.
Day 08: Manang Acclimatization: We spend a day for acclimatization at Manang. The whole day we spend by doing some walking and over viewing the wonderful views around the village & the day time is best to gain altitude. We back to our accommodation.
Day 09: Trek to Yak Kharka.
Day 10: Trek to Phedi or High Camp: The trail Ascends to Phedi at 4420m. Then we decide whether we stay phedi or climb one hour more to high camp and stay there.
Day 11: Trek to Muktinath: The trekking from Phedi or high camp we make the climb steeply that is regularly used and easy to follow. However, the problem may arise due to the altitude and snow. It often causes terrible problem to cross the pass if it is covered by snow. About four hours climb up to the pass marked by the chortens & prayer flags. As you reach the top, you are rewarded by the wonderful view from the top. And trek down to Muktinath.
Day 12: Trek to Kagbeni.
Day 13: Trek to Marpha.
Day 14: Trek to Ghasa.
Day 15: Trek to Tatopani.
Day 16: Trek to Shikha.
Day 17: Trek to Ghorepani.
Day 18: Trek to Hile.
Day 19: Trek to Nayapul and Drive from Nayapul to Pokhara.
Day 20: Drive back to Kathmandu.

Trip cost: 910USD The Above Cost Includes
» Airport picks up and Drop by private car.
» Three nights accommodation in Kathmandu on B/B basis
» sight seeing tour in Kathamndu including kathmandu durbar squire, Monkey temple, Pasupatinath and Bouddhanath.
» Your standard meals (Breakfast, Lunch and Dinner) during the trekking.
» All necessary paper works and conservation entry permits.
» Ground transportation by bus Kathmandu to Besishar and by tourist bus from Pokhara to Kathmandu.
» All accommodations in lodges/tea houses during the treks.
» Trekkers' Information Management System (TIMS) Permit.
» An experienced, helpful and friendly Guide, porters (1 porter for 2peoples).
» Salary, Food, Drinks, Accommodation, Transportation and Insurance forThe Guide and Porter.
» One night accommodation in Pokhara on B/B basis (last night of the trekking).
» Arrangement of Emergency Helicopter service which will be paid by yourTravel insurance company.
» Outfitter Nepal's sleeping bag, down jackets, and walking stick, if necessary.
» All government taxes.

The Above Cost Excludes
» Nepal entry visa fee (you may easily issue the visa upon your arrival at Tribhuwan International Airport - Kathmandu). You will require 2 passportsize photos.
» Your Travel insurance.
» Food while you are in Kathmandu and Pokhara.
» Your personal expenses.
» All the bar bills.
» Sweet things like chocolate.
» International airfare and airport departure tax.
» Tips for the guide and porter.

I hope, the above information is helpful to you to plan your Nepal Trip and according to your mail that you are interested to do some other activities like cultural tour and jungle safari in Nepal, and we are always happy to organize your jungle safari tour: And If you have any further and specific queries for the clearance, we'd be always happy to response.  Looking forward to hear from you soon Best Regards
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: oztraveller - 19.06.2012, 23:12:56
Kirjoittelehan Peltsi tänne miten homma luonnistui ja paljon maksoitte mistäkin.

Olisi sama Annapurna Circuit tiedossa Joulukuun alussa. Tosin oppaan palkkaaminen on mietinnänalla.

Juttelin Portugalilaisen kaverini kanssa, joka kävi vetämässä ABC trekin maaliskuussa ja hän sanoi, että onnistuu loistavasti omatoimisestikkin ilman opasta. Ylimääräiset kamat voi jättää jemmaan guesthouseen ennen lähtöä ja kantaa rinkassa loput.

Kyliä tuolla on kuulemma niin tiuhaan, että varsinaista riskiä eksymisestä ei ole.

Juu, tuskin eksyt vaikka menet ilman opasta. Porukkaa on paljon liikkeellä ja reitti on suht selkee. Omasta oppaasta oli tosin paljon muuta hyötyä.

Reitillä tehdään paljon tietyötä ja opas osaa kysyä parhaan reitin, moni soolotrekkaaja menee harhaan tai tylsää tietä pitkin. Opas tietää vedenottopaikat ja jos on vähänkin enemmän kamaa mukana, ei tarvii rehkiä rinkan kanssa. Erityisesti kun mennään korkeammalle, oppaasta on paljon apua. Kylistä korkeammalla on sesonkiaikana majoituspaikat vähissä ja opas voi selvittää, missä on tilaa yöpyä. Opas toimii tulkkina jutellessa paikallisten kanssa. Opas tietää parhaat mestat ja polut päiväekskursioille, jotka on ehdottomia trekin kohokohtia. Opas ehkäisee kusetusta, mikä voi kohdata neuvottelutilanteissa, esim hotelleissa tai bussiasemalla.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Vandit - 19.06.2012, 23:39:41
Olisiko jotain suosituksia jonkin sortin järjestetylle vaellukselle siten, että aikaa minulla on vain kymmenkunta vuorokautta (tulo 5.11 illalla Kathmanduun, lähtö 15.11. Kathmandusta). Eli jotain vähän tiiviimpää settiä kuin mitä nyt esim. ylläolevasta Outfitter Nepalin linkistä tuli vastaan. Ei mitään erityisiä tarpeita päästä juuri johonkin tiettyyn paikkaan kunhan vaan kokonaisuus toimii  ;D
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: tuk - 20.06.2012, 22:53:14
Oma trekki Annapurna Sanctuary Trek ja tein sen touko-kesäkuu paikkeilla 2010... selkeet säät kylläkin, skidisti välillä ehkä pilvistä. Oppaita en kyllä tarvinnut, enkä kantajaa. Reitit on vaan niin selkeet. Ja oman reppunnsa nyt aina jaksaa kantaa. Ja vaihtoehtojakin reiteille on. Rahaa meni noin 5-6e päivä. Trekkiin noin 9pv ylös ja alas.

Porukkaa tuli vastaan ja suurin osa niistä trekkas omin päin ilman kantajaa,opasta.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Ollie-J - 24.06.2012, 21:08:00
Itsellänikin on noussut kysymyksiä Nepalin suhteen, tosin nämä kyssärit liittyvät lähinnä paikalliseen byrokratiaan.

Tarkoituksena olisi lentää Nepaliin tammikuussa 2013. Ajattelin ottaa pelkän menon, sillä suunnitelmissa on livahtaa kaksi kuukautta myöhemmin Intian puolelle. Rajanylityspaikkana toimisi Sunauli, Pokharasta etelään. Täten minulla ei siis olisi Katmanduun saapuessani näyttää paikallisille viranomaisille lentolippua ulos maasta, koska rajan ylitys tapahtuu maitse. Ja se tietysti vaikuttaa negatiivisesti viisumin myöntämiseen lentokentällä. Pahimmassa tapauksessa lykkäävät meikeläisen seuraavalla lennolla takaisin seutulaan.

Miten tämän kaltaiset tilanteet pystyy siis hoitamaan mahdollisimman tyylikkäästi ja yksinkertaisesti? Vinkkejä?

EDIT: Hiukan tiedon hakua ja osa ongelmasta selvisi. Nepalissa ei kokeneiden nepalinkävijöiden mukaan olla kovin hoocee byrokraatteja, joten menolippu ei Katmandun päässä todennäköisesti tuota ongelmia kunhan viisumi on hankittu etukäteen valmiiksi. Pieni muutos siis ylläolevaan kysymykseen:

Kertokaahan kokeneemmat, kuinka tarkkoja lipuista ollaan Suomen päässä tahi välilaskupaikoilla, joissa lentoyhtiö mahdollisesti vaihtuu?
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Vandit - 04.07.2012, 17:40:21
Olisiko jotain suosituksia jonkin sortin järjestetylle vaellukselle siten, että aikaa minulla on vain kymmenkunta vuorokautta (tulo 5.11 illalla Kathmanduun, lähtö 15.11. Kathmandusta). Eli jotain vähän tiiviimpää settiä kuin mitä nyt esim. ylläolevasta Outfitter Nepalin linkistä tuli vastaan. Ei mitään erityisiä tarpeita päästä juuri johonkin tiettyyn paikkaan kunhan vaan kokonaisuus toimii  ;D

Jatkeena tälle kun nyt hieman tongin näiden trekkausfirmojen tarjontaa ja nähtävästi tarjonta näillä on kutakuinkin samanlaisia settejä samankaltaisella ohjelmalla. Kun minulla nyt kuitenkin on vain 10 yötä Nepalissa, niin ei siihen mitään kovin ihmeellistä taida löytyä, tyypillisesti sellaiset ainakin paperilla kiinnostavat jutut on parinkymmenen päivän vaelluksia. Tietysti omatoimisesti voi mennä kutakuinkin miten huvittaa, mutta kun kokemukset vaelluksista on aika rajalliset ja mestat ei ole ennestään tuttuja, niin turha yrittää liikoja kikkailla.

Eli ajattelin valkata firman (toistaiseksi mielessä Mosaic adventure /trekntour.com, siksi allaolevat linkitkin siitä), ottaa yhteyttä ja ehdottaa jonkin trekin varausta ja katsella miten natsaa. Kun on yksin liikenteessä, niin pitänee kai henkisesti varautua siihen, että ei välttämällä löydykään minun päivämäärille muita tulijoita ja siten firma saattaa ehdottaa jotain muuta. Mutta tällaista nyt esim. olisi tarjolla mitkä minun aikatauluun mahtuisi:

1. Mardi Himal trek (http://www.trekntour.com/Nepal/Trips/Trekking/Annapurna-Region/98/Mardi-Himal-Trek.php)
plussaa: ohjelma kuulostaa kiinnostavalta, menee 5000m+ korkeuteen mikä erottuu edukseen muiden "lyhyiden" vaelluksien joukossa, ja mainostavat olevan "off the beaten track" mikä varmaankin on monella
tapaa etu
miinusta: ilmeisesti 6 yötä teltassa, kylmähän siellä tulee ja plaa plaa, kuvien perusteella ilmeisesti välillä aika ryteikössä mennään; ei nyt varmaan mikään hedonistisin valinta mutta ei kai sen takia Nepaliin mennä muutenkaan...
Sopisi nipin napin lentoihini, joten Kathmandu jäisi tuossa aika pintapuoliseksi.

2. Everest panorama trek (http://www.trekntour.com/Nepal/Trips/Trekking/Khumbu-Region/15/Everest-Panorama-Trek.php)
plussaa: näkee Everestin seutua, maisemat varmaan muutenkin aika jees, luostarissa käynti (Tengboche) kuulostaa houkuttelevalta, yöpymiset hotelleissa/guesthouseissa. Lisäksi jäisi enemmän aikaa Kathmandussa.
miinusta: no kyllähän tuo ohjelma haiskahtaa vähän "ohuelta" ja ilmeisesti kaikki mestat on hyvinkin turistoituneita. Liekö järkeä lennellä Luklaan ja takaisin jos kuitenkaan ei 3800 metriä ylemmäksi kipua.

3. Ghorepani Ghandruk Trek (http://www.trekntour.com/Nepal/Trips/Trekking/Annapurna-Region/23/Ghorepani-Ghandruk-Trek.php), tämä ilmeisesti kulkee nimellä "Poon hill trek" myös
plussaa: varmaan ihan nättiä ja mukavaa eikä pitäisi kylmäkään tulla. "Simppelinä vaihtoehtona" ehkä mielekkäämpi kuin tuo Everest panorama trek. Yöpymiset hotelleissa/guesthouseissa. Lisäksi jäisi useampi päivä tehdä Kathmandussa "jotain".
miinusta: no eihän tuossa ainakaan kovin korkealle kivuta...

Eli olisiko jollain kommenttia näihin, erityisesti jos jollain noista
mainituista vaellusreiteistä on ollut?
:)
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Epic - 05.07.2012, 19:10:29
Itsellänikin on noussut kysymyksiä Nepalin suhteen, tosin nämä kyssärit liittyvät lähinnä paikalliseen byrokratiaan.

Tarkoituksena olisi lentää Nepaliin tammikuussa 2013. Ajattelin ottaa pelkän menon, sillä suunnitelmissa on livahtaa kaksi kuukautta myöhemmin Intian puolelle. Rajanylityspaikkana toimisi Sunauli, Pokharasta etelään. Täten minulla ei siis olisi Katmanduun saapuessani näyttää paikallisille viranomaisille lentolippua ulos maasta, koska rajan ylitys tapahtuu maitse. Ja se tietysti vaikuttaa negatiivisesti viisumin myöntämiseen lentokentällä. Pahimmassa tapauksessa lykkäävät meikeläisen seuraavalla lennolla takaisin seutulaan.

Miten tämän kaltaiset tilanteet pystyy siis hoitamaan mahdollisimman tyylikkäästi ja yksinkertaisesti? Vinkkejä?

EDIT: Hiukan tiedon hakua ja osa ongelmasta selvisi. Nepalissa ei kokeneiden nepalinkävijöiden mukaan olla kovin hoocee byrokraatteja, joten menolippu ei Katmandun päässä todennäköisesti tuota ongelmia kunhan viisumi on hankittu etukäteen valmiiksi. Pieni muutos siis ylläolevaan kysymykseen:

Kertokaahan kokeneemmat, kuinka tarkkoja lipuista ollaan Suomen päässä tahi välilaskupaikoilla, joissa lentoyhtiö mahdollisesti vaihtuu?

Syystä kiinnosti tämä sama asia, ja hetken tutkittua näyttää kyllä siltä ettei Nepalin päässä tuntuisi olevan minkäänlaisia ongelmia ilman paluulippua. Ei löydy edes nepalin omilta immigration sivuilta mitään mainintaa tästä, pelkästä passikuvista ja rahoista.

Anyway, jotain mainintoja löytyi siitä että lentoyhtiöiden kanssa saattaisi tulla ongelmia, eli aivan kuin mainitsit. Itseänikin kiinnostaisi tästä pieni selvennys jos jollain sattuu olemaan parempaa tietoa. Onko esim. Jet airwaysillä ollut tapana vaatia poistumislippua?
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Ollie-J - 05.07.2012, 20:34:05
Kuten tuossa jokunen posti ylempänä ehdotettiin, niin kävin katsomassa hinnat Norwegianilta Dubaihin ja FlyDubailta eteenpäin Kathmanduun. Eli kyseessä yksisuuntainen lippukombo.

Ajattelin sitten ottaa yhteyttä suoraan FlyDubaihin:

Lähettämäni viesti sanasta sanaan:

I'm planning a trip to Nepal and I have a question regarding measures taken by officials at the airport in Dubai. Question to follow:

If I only have a one way ticket into Nepal (Kathmandu), will I be denied access to the departing aircraft in Dubai?

If this indeed is the case, can the situation be avoided by any of the ways described below:

1. A return ticket or an onward ticket from Nepal
2. A visa granted by a Nepalese embassy


Ja vastauksena noin viikon odottelun jälkeen tuli tällaista. Jälleen copypastella suoraan sähköpostistani:

Thank you for your email.

Kindly check with Nepalese embassy with regards to your query as we are unable to provide the information.


Lonely Planetin Thorn Tree foorumilla olivat sitä mieltä, ettei ongelmia lippujen kanssa juuri ilmene, kun on saanut luunsa raahattua aasian puolelle. Samaisella sivustolla tyypit totesivat myös, ettei esimerkiksi Intiasta Nepaliin menevillä lennoilla ole ketään käännytetty takaisin vain sen takia, että paluulippu tai vastaava on puuttunut.

Ota tuosta nyt sitten tolkkua. Itse ajattelin kokeilla riskillä, kun eivät Dubain päässäkään osaa suoraa vastausta antaa. Jos niillä olisi siellä joku virallinen ohjesääntö, joka kieltäisi yhdensuuntaisen lennon maahan, jossa vierailijalta vaaditaan viisumi, niin olettaisi, että vastaus lähettämääni viestiinkin olisi tullut kuin apteekin hyllyltä.

Katsotaan, jos täällä joku viisaampi osaisi vielä auttaa...
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: tymä - 19.07.2012, 10:29:38
Tällä hetkellä Kiinasta taitaa olla aika haastavaa päästä Nepaliin Tiibetin kautta. Onko kellään tuoretta kokemusta, miten onnistuu maateitse Tiibetiin matkustaminen Nepalista päin ja sieltä sitten Kiinaan (Lhasasta kai pääsee junalla)? Tarkoitus olisi tulla Nepaliin Intiasta ja Kiinasta taas matkustaa junalla takaisin Suomeen.

Ajattelin hankkia Kiinaan Double-entry viisumin (olen tulossa trans-siperia -junalla Kiinaan, josta jotakin kautta pitäisi hankkiutua Intiaan - tämä ei kuitenkaan maateitse taida onnistua käytännössä mitenkään tällä hetkellä?), joista siis tuo toinen entry olisi tarkoitus käyttää tuossa. Luin kuitenkin, että Tiibetissä käyminen mitätöisi Kiinan viisumin, pitääkö sieltä sitten hankkia uusi viisumi vai mitä ihmettä, pääsenkö sitten takaisin Kiinaan ollenkaan?

Toivottavasti joku otti sepustuksestani selvää, mulla on suunnitelmat vielä aika auki...tarkoitus olisi mahdollisimman pitkälti lentämistä välttäen päästä käymään Kiinassa, Intiassa ja Nepalissa. Otan mielelläni vastaan tämänhetkiset poliittiset tilanteet huomioiden toteuttamiskelpoisia reittiehdotuksia!
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Peltsi - 24.07.2012, 10:01:13
Morjens.. Eiku Namaste!

Kathmandu vaikuttaa melkoisen vilkkaalta paikalta ja palvelun tyrkyttäjää riittänee näin luetun perusteella.

Osaako joku täällä erityisesti suositella budjettimajoitusta Thamelin / Paknajolin tienoilta? Ajattelimme ainakin ensimmäiseks yöks varata majoituksen netin kautta lentokenttäkyydeillä niin ei ala pitkä lomaturnee heti kauhealla säätämisellä.

Kaikki trekkaamiseen liittyvä (kuten luvat, makuupussit, sauvat, oppaat & kantajat) järjestynevät kätevästi Thamelista?
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Morning Glory - 28.07.2012, 16:22:17
Peltsille tipsi: Annapurna Guesthouse Thamelin koillisnurkassa on juuri etsimäsi yösija. Heidän nettisivuiltaan (annapurnaguesthouse.com) varatessa saat sesongista riippuen pikkualennuksen ja ilmainen kentältähaku kuuluu varaukseen.
Huoneita on kolmea eri tasoa, joista ainakin keskimmäinen tuntui jo suorastaan luksukselta Intian jälkeen. Yhden hengen huoneessa oli oma kylppäri ja niin valtava sänky, jossa nukkuu helposti kaksi.
Katolla viihtyisä terassi ja pienimuotoinen puutarha, jossa voi ihmetellä maisemia samalla, kun vetää kurkusta alas guest housen keittiön valmistamia suussa sulavia kasvismomoja. Pitäjäperhe on myös hyvin yställinen ja sijainti juuri sopivasti syrjässä pahimmasta ryysiksestä, mutta silti alle viiden minuutin päässä kaikesta, mitä ikinä saatat tarvia.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Peltsi - 29.07.2012, 00:50:27
Hienoa Morning Glory.

Juuri kyseistä majapaikkaa on tullut jo sillä silmällä zoomailtua. Enköhän mä tän jälkeen kehtaa varata pari yötä ennakkoon, mikäli tilaa riittää.

Sit voikin lähteä valumaan kohti vuoria.
Kiitoksia rohkaisusta.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: enkuli - 31.07.2012, 12:41:06
Frendi budjasi tässä gueshousessa joka oli ihan Thamelin keskellä. Langaton nettikin pitäis toimia ja on ilmainen ;)

http://www.redplanetguesthouse.com/ (http://www.redplanetguesthouse.com/)

FlyDubaista sellainen että on takuulla pirun halpa lento ja toimiihan se konsepti mutta varaudu sitten aika mielenkiintoiseen matkustusprofiiliin  :P
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: EskoKarhu - 11.08.2012, 12:34:02
Paikallisopas vaaditaan Nepalin vaellukselle
Suosittuna vaelluskohteena tunnetussa Nepalissa turisteilta on kielletty patikointi ilman hallituksen hyväksymää paikallisopasta, raportoi International Business Times. Himalajan vuoristosta kuuluisa maa ottaa uuden määräyksen käyttöön syyskuusta lähtien.
Ryhmissä matkustavilta vaellusturisteilta on vaadittu opas jo aiemmin, mutta nyt käytäntö levitetään koskemaan myös omatoimimatkailijoita.
Päätöksen takana on halu huolehtia turistien turvallisuudesta sekä Nepalin vuoriston vaarallisen maineen karkottaminen. Alueella on sattunut useita yksin matkustaviin naisiin kohdistuvia hyökkäyksiä, joista viimeisin vaati kuolonuhrin kesäkuussa.
Uuden käytännön tuoma lisäkustannus turisteille on 10 dollaria päivässä.
Lähde: International Business Times
http://www.rantapallo.fi/matkailu/suosittu-vaelluskohde-kieltaa-turisteilta-patikoinnin-ilman-opasta/

 ???

Tarkoittaako tuo nyt siis KAIKKIA vaelluksia?! Eli jos haluan esimerkiksi Luklasta lähteä taapertamaan kohti EBC, minulla pitäisi olla opas?! Mitenköhän tuon kiertäminen onnistuu, ja tarkkaillaankohan tuota. Oppaat loppuu kesken jos joka kävelyretkelle pitää olla guide!
Maaliskuussa pitäis lähteä Nepalia kohti, sittenhän se viimeistään selviää..
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: komppi - 11.08.2012, 16:22:06
Oppaat tuskin loppuu kesken, mutta laadukkaiden oppaiden löytämisessä voi olla haastetta. Jo aikaisemmin kaduilla tuli jos jonkin näköstä koijaria tarjoamaan itseään trekeille. Olisi mielenkiintoista tietää miten hallitus valvoo ja myöntää oppaille noita lupia.
Uskon että tuota valvotaan samoilla tarkastuspisteillä millä on aikaisemmin kirjattu ylös ihmisten kulkemista tuolla. Tai sitten voi olla, että jo kansallispuistomaksua maksettaessa pitää olla jokin todistus oppaasta. En tiedä tarkalleen miten tuo sitten toimii.

Sinänsä aika raju toimenpide vaatia kaikille reiteille tuota hommaa, koska nuo ikävät tapahtumat on käsittääkseni tapahtuneet kaikki Langtangin kansallispuistossa. Surullisia tapauksia toki kaikki.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Peltsi - 11.08.2012, 16:51:59
Mulla vähän sellainen kutina, että tälläiset "määräykset" ovat pelkkää myynnin edistystä. Aiomme siis hommata ihan oman viihtyvyytemme takia oppaan ABC-trekille marraskuussa. Voisin kuitenkin lyödä vaikka hattuni vetoa että ilman opasta vaeltaminen järjestyisi tuohon aikaan vaivatta halutessamme.

Olen lukenut jostain aiemminkin näistä "pakollisista oppaista", vaikuttaa rahat pois turistilta- hommilta.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: EskoKarhu - 11.08.2012, 17:16:02
Niin siis "oikeiden" laadukkainen oppaiden riittävyyttä tarkoitinkin, Kaikennäköisiä koijareita, ja ukottajia on varmasti vaikka kuinka paljon! :D Vähän tuntuu kyllä rahastukselta niinkuin sanoit, ja tosiaan yhdellä alueella tapahtunu ainakin pikaisen Googlaamisen perusteella. Todellakin haluaisin keväällä taapertaa EBC-trekin omatoimisesti. Porukkaa on kuitenkin paljon liikenteessä kokoajan, polku on selkeä..
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: komppi - 11.08.2012, 17:32:30
Mielestäni pelkästään turvallisuuden kannalta tuo homma vaikuttaa hieman ylimitoitetulta. Niinkuin sanoit reitit on kyllä sellaisia valtateitä jossa porukkaa on sen mukaisesti, mukaanlukien tuolla Langtangissa.

Toisaalta kustannusten kannalta tuo ei ole iso panostus ja paikallisten työllistäminen on aina hyvä asia. Ymmärrän myös niitä jotka haluaisivat vaeltaa "yksin".
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: enkuli - 11.08.2012, 20:04:01
Aika pieni kustannushan tuo paikallinen opas on ja musta ihan reilua että rikkaat elämysturistit maksaa jotain köyhälle Nepalillekin takaisin siitä että tulevat sinne fiilistelemään pariksi viikoksi vuoristoja. Siellä kun työttömyys on aivan järkyttävän kovaa ja turismi tuo suurimman osan työpaikoista.
Mulla on frendi joka vetää siellä vaelluksia, voin kysyä häneltä lisäinfoa asiasta jos jotakuta kiinnostaa eikä muuten infoa löydy :)
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: komppi - 11.08.2012, 22:27:06
^
Kaikki on totta mitä sanoit. Itseäni mietityttää miten palveluita pystytään tarjoamaan laadukkaasti kovaan kysyntään, jos tuota nyt aletaan laajemmin toteuttamaan.  Kustannusten puolesta panostus on pieni, mutta jos opas osoittautuukin huonosti varustautuneeksi joka kylän naiselle limaisesti flirttailevaksi juopoksi niin koko reissu voi mennä reisille. Itselläni reissu ei mennyt pilalle koska olin suunnitellut trekkaamaan alunperin itsekseni ja pystyin huoletta lähettämään "oppaan" takaisin kotiin. Lisäksi oli aikaa tehdä vielä toinen trekki joten asia ei sen kummemmin haitannut. Tämä tapaus oli varmasti poikkeus ja samalla osoitus huonoista rekrytointitaidoista. :D

Kyselehän ihmeessä opasystävältäsi miten homma toimii. :) Kiinnostaisi tietää vaikka itselläni asia ei ole ajankohtainen.

Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Skönäri - 13.08.2012, 11:09:34
Olin kans pari-kolme vuotta sit trekillä Nepalissa, Manaslun ja Tsumin alueella, joten opas oli pakollinen. Koetettiin jopa panostaa vähän oppaaseen mut mehtään meni sen kaverin kanssa. Kundin passitin pikaiselle kotimatkalle heti Larkye La:sta laskeuduttuamme, kun oppaan käyttöön ei ollut enää pakkoa. Opas oli nuorehko, ensimmäisillä trekeillään turrejen kanssa mutta vaikutti alunperin kelpo kaverilta. Olettaisin raukan tunteneen olonsa yksinäiseksi vietettyään suurimman osan ajastaan pidemmän aikaa kahden länkkärin kera.

Kannoimme itse omat varusteemme ja olimme varautuneet telttailemaan joulu-tammikuussa yli 4500 metrissä. Tämän olimme ilmoittaneet myös oppaalle etukäteen, joka oli että no problem. Kuitenkaan lähtiessämme kaverilla ei ollut telttaa, makuualustaa, kunnollisia jalkineita tahi lämmintä makuupussia. Kysyessämme asiaa polun alkupäässä Arughatissa (jossa vielä oli lämmin) vastasi kaveri että no problem. Halutessamme uuden vuoden viettoon Ganesh Himalin BC:lle jätimme oppaamme läheiselle 5 tunnin päässä sijaitsevalle luostarille. Kaveri tarjoutui toki viettämään yön kanssamme GH BC:llä mutta tämä olisi varusteitta melko varmasti hänen viimeisin yönsä lämpötilan painuessa lähes parikymmentä pakkaselle. Kyseisenlainen järjestely toistui monia kertoja, tosin loppuvaiheessa pyrimme tietoisesti hankkiutumaan eroon oppaasta kypsyessämme tähän.

Väsyessään n. kolmannen trekkipäivän tienoilla oppaamme alkoi unohtaa käytöstavat ja roolinsa oppaanamme. Hän saattoi lähteä hiihtämään (ilman kantamuksia, jotka hänellä olisi pitänyt olla mukana) kauas edellemme ja löytyä teetuvasta lämmin teekuppi edestään kysymästä mikä viivytti. Hyviin huomeniin ei vastattu, tarjotessamme keittimestämme teetä tauolla ei kiitosta kuulunut (keitimet ja teet ja kaasut roudasimme luonnollisesti itse).

Suunnitellessamme trekkiä mainitsimme muutamia sivupolkuja jotka haluaisimme käydä tsekkaamassa, "okei, no problem". Trekillä ollessamme ja näistä kysellessämme muodostivat nämä aina ongelman, joka useimmiten oli tien löytäminen. Kerran oppaamme johdattikin meidät kunnolla harhaan. Olimme suuntaamassa Samdon kylästä n. 5000 metrissä sijaitsevaan solaan Tiibetin rajalle. Saavuttaessamme lumirajan jyrkällä rinteellä n. 5100 metrissä ja kysyin oppaalta onko solaan vielä pitkä matka ja mihin suuntaan kannattaisi jatkaa. Vastaus oli kaiken tyhjentävä I don't know. Mokasin ja raivostuin oppaalle pitäen ehkä 2 minuutin kiihkoluonteisen puheen suomalaisten toisella äänenpainolla, huutamalla.

Majoittuessamme kotimajoituksiin oppaamme ei ikinä kääntänyt keskusteluja. Aluksi ihmettelimme eivätkö ihmiset yhtään kysele ketkä heidän lattialleen majoittuvat. Oppaalta tiedusteltuamme hän kertoi vastanneensa jo puolestamme että toinen tekee tätä toinen tätä, ovat Suomesta, ei naimisissa eikä lapsia jne. Oppaan kanssa trekkaamisen etuihin kuvittelin kuuluvan kommunikoinnin paikallisten kanssa.

Yhden kerran oppaamme auttoi seuralaistani noin tunnin verran rinkan kanssa, josta olemme hänelle edelleenkin kiitollisia. Myös syrjäisen Tsumin laakson opas tunsi kohtalaisen hyvin, olihan hän sieltä kotoisin, ollen silti suhteellisen haluton näyttämään paikkoja. Toisaalta ymmärrän hyvin vaikeudet ajatellen kaverin historiaa. Ensimmäiset 11 vuotta paimentolaiselämää vuoristossa ilman sähköä, juoksevaa vettä tai edes ylipäätään ulkopuolisia hyödykkeitä. Edelleen näinä päivinä metalliset työkalut olivat harvinaisempia kuin kiinasta solien kautta blisatut alumiinitölkit. Sitten oppaamme tempaistiin Kathmanduun opiskelemaan, muutoksen on täytynyt olla valtava.

Kun seuraavan kerran lähden Nepaliin pyrin varmaankin trekkaamaan ilman opasta, mikä voi olla hieman haastavaa, mikäli haluaa pysyä poissa EBC, ABC, APC tms. Mikäli otan oppaan, käännyn jonkun isomman matkatoimiston puoleen ja keskustelen hyvin huolella ehdoista. Jälkiviisasteluna todettakoon että yksi LP:n suosittelema trekkitoimisto, jonka hinnat myös olivat melkosuolaiset, olisi pitkän empimisen jälkeen vienyt meidät kyseiselle trekille, mutta vain vähintään kahden oppaan kera. Ounastelisin kyseessä olleen ennenkaikkea Nepalilaisten yhteisöllisyyden tarve.

Jos suunnittelette teltta trekkejä oppaiden kanssa varautukaa ottamaan mukaan enenmmän jengiä (ja siis maksamaan enemmän) vaikka kantaisittekin omat kamanne ja tarkastakaa ryhmänne kamat jo edellisenä iltana ennen Kathmandusta/Pokharasta lähtöä.

Over and out

^
Kaikki on totta mitä sanoit. Itseäni mietityttää miten palveluita pystytään tarjoamaan laadukkaasti kovaan kysyntään, jos tuota nyt aletaan laajemmin toteuttamaan.  Kustannusten puolesta panostus on pieni, mutta jos opas osoittautuukin huonosti varustautuneeksi joka kylän naiselle limaisesti flirttailevaksi juopoksi niin koko reissu voi mennä reisille. Itselläni reissu ei mennyt pilalle koska olin suunnitellut trekkaamaan alunperin itsekseni ja pystyin huoletta lähettämään "oppaan" takaisin kotiin. Lisäksi oli aikaa tehdä vielä toinen trekki joten asia ei sen kummemmin haitannut. Tämä tapaus oli varmasti poikkeus ja samalla osoitus huonoista rekrytointitaidoista. :D

Kyselehän ihmeessä opasystävältäsi miten homma toimii. :) Kiinnostaisi tietää vaikka itselläni asia ei ole ajankohtainen.


Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: zbtos - 13.08.2012, 17:40:06
Tsillälailla.

Ensi kuussa ollaan kaveriporukassa lähdössä kiertää annapurnaa ja tarkoitus oli mennä omatoimisesti, mutta kiitos tämän uuden säädännön, olisi tarvetta kartoittaa hyviä oppaita.
Pystyiskös reissun "lähiaikoina" kiertäneet laittaa viestillä yhteistietoja & vinkkejä hyvästä/pätevästä oppaasta?
Omat kamat olisi tarkotius kantaa itse ja eteneminen olisi lepposan rauhallista, kuhan paluulennolle keretään.

Kiitos.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: komppi - 13.08.2012, 19:32:46
Olin kans pari-kolme vuotta sit trekillä Nepalissa, Manaslun ja Tsumin alueella, joten opas oli pakollinen. Koetettiin jopa panostaa vähän oppaaseen mut mehtään meni sen kaverin kanssa.

Erittäin mielenkiintoista luettavaa. Tuo on erittäin epämiellyttävä tunne kun alkaa olla enemmän itse vastuussa oppaasta kuin toisinpäin. Itse en tosin ollut lähimainkaan noin vaativalla trekillä.

Tuommoinen sattu silmään LP- foorumilta opas asiaa koskien.


Free Independent Trekking- New Zealand Consular Answer
Answering some of my questions regarding Free Independent Trekking in Nepal for the upcoming season, the New Zealand Consular official replied..


"Dear Matt,
Thanks for your enquiry. The new TAAN regulation about all trekkers using a porter or guide applies to Langtang National Park where there have been specific problems, but not other areas - the Nepal Tourism Board announcement is below and very clear.
As a rule we anyway do not recommend that anyone treks alone in Nepal. As you will be a couple, that is fine.
Hope this helps and that you enjoy your visit. A small reminder to please register on line www.register.safetravel.govt.nz.
Best wishes, Lisa

Guide or porter mandatory for trekkers in Langtang area

With reference to a circular issued by Ministry of Culture, Tourism and Civil Aviation in regard to a letter sent by Ministry of Home Affairs relating to a decision made by District Security Committee of Rasuwa on July 3, 2012, it is being informed to all trekkers that it is now mandatory for trekkers to be accompanied by a guide or a porter in Langtang National Park Area for the safety of the trekkers. This provision will be effective from September 1, 2012. However, this provision will be applied only in Langtang National Park, not other national parks.


Lisa Choegyal
New Zealand Honorary Consul to Nepal
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: enkuli - 13.08.2012, 20:43:18
Tässä tää mun tutun käyttämä opasfirma, heillä tosiaan viimeisin trekki vain parin kuukauden takaa:

http://www.royalmt.com.np/ (http://www.royalmt.com.np/)
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: zbtos - 14.08.2012, 13:03:24
Kaveri laittoi lähetystöön kyselyä tuosta opas/kantaja pakosta.
Tällästä vastattiin:
Lainaus käyttäjältä: lähetystö
Kiitos viestistäsi. Tälläisiä huhuja on tosiaan ollut liikkeellä liittyen nimenomaan Langtangin alueeseen. Nämä ovat kuitenkin olleet vain huhuja, eikä alla mainitsemaasi oppaaseen velvoittavaa lakia ole, turismista vastaavan ministeriön mukaan, valmisteilla.

Suurlähetystö kuitenkin suosittelee paikallisoppaan käyttämistä erityisesti vaellettaessa yksin....

Näillä näkymin matkaan lähdetään ilman opasta.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: EskoKarhu - 14.08.2012, 16:11:15
Tämä asiahan selvisi äkkiä ja monelta taholta! :D Kiitokset, vaikkei ainakaan oma Nepalin vaellus ajankohtainen aihe olekaan! :)
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Peltsi - 15.10.2012, 18:42:31
Moro.
Tuleeko Annapurna circuitilla kiire, mikäli varattuna 19päivää koko trekkiin? (lähtö ja paluu kathmandu)
Emme mielellämme lentäisi, ehtiikö tuossa ajassa koko trekin tehdä kävellen? Mitkä välit kannattaisi kulkea bussilla jos aika menee kortille?
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Bengali-Ali - 15.10.2012, 22:08:24
Paljos porukka on maksanut tänävuonna lennoista Kathmanduun? Mitä reittiä lennot ovat kulkeneet?

Tarkoitus olisi lähteä joulukuun alussa trekkailemaan Annapurnan tienoille.


Mä maksoin välistä HEL-KTM sen 330 euroo, pelkät menoliput siis.. pari viikkoo sit buukkasin ja lähtö marraskuun loppupuolella. Ekat lennot on damiin, missä parin päivän stoppi, sit Pegasus Airlines kiikuttaa Istanbulin välilaskulla Dubaihin. Sieltä vielä vaihto flyDubain kyytiin..


Nippelikyssäri vielä, riittääkö yks passikuva Nepalin viisumihakemukseen..?  :D
 
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: fegele - 18.10.2012, 20:49:09
Itselläni on loistava opaskokemus tuolta ABC-trekiltä. Uskomattoman mukava tyyppi ja mentiin koko trekki täysin minun ehdoilla eli ei todellakaan ollut joustamaton tapaus. Trekki oli niinkin onnistunut juuri oppaani takia. Tapasin reitin varrella useita pariskuntia ja itseni kaltaisia yksin oppaan kanssa trekkaavia ihmisiä ja monella tuntui olevan jokin asia pielessä oppaan kanssa: opas ei halunnut joustaa omasta reitistään milliäkään, vaikka asiasta oli sovittu etukäteen, mentiin oppaan mielestä liian hitaasti tai muuta vastaavaa. Trekkasin pari päivää kimpassa erään toisen eurooppalaisen tytön kanssa ja hänen oppaansa oli suorastaan mustasukkainen siitä, että häntä ei huomioitu tarpeeksi meidän jutellessa toisillemme englanniksi. Kaikenlaista.

Tapasin muutaman tyypin, jotka olivat tuon circuitin tehneet 18 päivässä, mutta ilmeisesti aika vauhdilla olivat menneet ja pysyneet pelkästään sillä pääreitillä. Ja heillä oli oppaat ja porterit mukana. Eli varmasti on mahdollista. Kannattaa olla kuitenkin varovainen sen mountain sicknessin kanssa jos menee vauhdilla. Nähtiin muutamakin pelastushelikopterin oman trekin aikana.

Olen lukenut uutisia, että trekkipoluilla on viime vuosina hyökätty yksin kulkevien naisten kimppuun etenkin Langtangilla. Juuri alkukesästä löysivät jonkun kadoksissa olleen nuoren reppureissaajatytön ruumiin ko. alueelta. Jotenkin niin vaikea uskoa, että tällaista tapahtuu, kun vuoristokylät ja niiden asukkaat ovat äärimmäisen vieraanvaraisia ja ystävällisiä turisteille. Rikkoo hieman sitä illuusiota, jonka täyttämänä vuorilta viime vuonna lähdin.

Ja viisumiin riitti muistaakseni yksi kuva. Ja sen viisuminhan saa kentältä :)
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Peltsi - 20.10.2012, 11:15:12
Paljonko suosittelette vaihtamaan rupioita 3 viikon Nepalin reissulle kahdelle hengelle? Tehdään koko reissun mittainen annapurna-trekki (jolla ei saa ilmeisesti rahaa tuhlattua niin millään) ja loppureissusta päivän tai parin verran juopottelua ja chillailua Pokharassa tai Kathmandussa. Mitään isoja varustehankintoja ei tarvii tehdä. Mitään paineita kengännauhabudjettiin ei myöskään oie.

On vähän tuo hintahaarukka hukassa, en osaa oikein arvoida saako tuossa ajassa palamaan 50 vai 500 €...
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Vandit - 20.10.2012, 13:17:30
Paljonko suosittelette vaihtamaan rupioita 3 viikon Nepalin reissulle kahdelle hengelle? Tehdään koko reissun mittainen annapurna-trekki (jolla ei saa ilmeisesti rahaa tuhlattua niin millään) ja loppureissusta päivän tai parin verran juopottelua ja chillailua Pokharassa tai Kathmandussa. Mitään isoja varustehankintoja ei tarvii tehdä. Mitään paineita kengännauhabudjettiin ei myöskään oie.

On vähän tuo hintahaarukka hukassa, en osaa oikein arvoida saako tuossa ajassa palamaan 50 vai 500 €...

No minullakin on marraskuussa Annapurna base camp- trek ja ainakin opaskirjoissa tuntuu lukevan, että kaikilla palaa trekillä enemmän rahaa kuin kuvittelivat. Ilmeisesti houkutuksia löytyy ainakin ruokien ja juomien suhteen niissä majapaikkakylissä. Toki en vielä ole ollut Nepalissa niin paha sanoa...

Myös varustesuosituksia luen mielelläni sen suhteen että mikä nyt loppupeleissä on oleellista (tai että mistä kannattaa PK-seudulla ostaa)...Kathmandussa en kerkeä shoppaamaan ja käynti Helsingin kaupoissa aiheutti lähinnä vitutuksen vaatteista jotka ensin tehdään jollain 1,5 euron kustannuksilla halpatyövoimalla/lapsityövoimalla jossain kehitysmaassa, roudataan tänne, pistetään Goretex-lätkä kylkeen ja hinnaksi 150 eur.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: komppi - 20.10.2012, 14:40:56
Paljonko suosittelette vaihtamaan rupioita 3 viikon Nepalin reissulle kahdelle hengelle? Tehdään koko reissun mittainen annapurna-trekki (jolla ei saa ilmeisesti rahaa tuhlattua niin millään) ja loppureissusta päivän tai parin verran juopottelua ja chillailua Pokharassa tai Kathmandussa. Mitään isoja varustehankintoja ei tarvii tehdä. Mitään paineita kengännauhabudjettiin ei myöskään oie.

On vähän tuo hintahaarukka hukassa, en osaa oikein arvoida saako tuossa ajassa palamaan 50 vai 500 €...

Itelläni budejetti pari vuotta sitten pyöri tuolla trekillä muistaakseni n. 10-15 eurossa per päivä. Eli uskoisin että kyllä te tuon 500e ainakin saatte kahteen pekkaan palamaan. Ruokien hinnat tuolla oli melkolailla fixattu samoihin hintoihin tuvasta riippumatta, mutta majoituksessa voi sitten säästää tai panostaa mielen mukaan.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Skönäri - 22.10.2012, 09:12:21
AP Circuitille oli vuonna 2010 ainakin lanseerattu ns. "keltaiset menut" joisssa oli enemmän tai vähemmän fixed price, mikä on ihan hyvä juttu, vaikka dal bhatista joutuikin köyhtymään esimerkiksi Manaslu Circuitiin verrattuna kaksin-, jopa kolminkertaisen hinnan, eli tuolloin muistaakseni 300 tahi 350 rupiaa. Jos tuon haluaa huuhdella alas bissellä maksaa ateria about tuplat. Punkka GH:ssa ei muistaakseni maksanutkaan sitten tammikuussa mitään, kunhan vain lupautui syömään GH:ssa. Sesonkina esim. lokakuussa toki täysin eri asia, kun Manangin alueella käy kuukauden aikana joku 10 000 trekkituristia.

Lounaan saa säädettyä varmasti halvemmalla, mutta dal bhatilla kävelee tunnetusti pitkään. Pan Cake aamiaiset pyöri muistaakseni 150 rupian tienoilla.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Epic - 25.10.2012, 16:08:01
Juuri noin tunti sitten Annapurna circuitilta kotiutuneena voin ehkä valaista tuota hintatasokyselyä. Keskikulutus itsellä oli jotain 13€ luokkaa per päivä, nälkäisenä miehenä joutuu syömään useampia aterioita päivässä. Majoitus on halpaa kuin vesi, tinkimällä saa jopa näin sesonkiaikaan ihmeitä aikaan. Jos on joku kenen kanssa jakaa huone niin ei kannata sen hinnasta stressata. Eniten tuli maksettua koko trekin aikana majoituksesta 150 rupiaa per naama (tilicho basecamp, dormi hintaan 600 rupiaa/4 henkeä). Suurimman lohkaisun budjettiin tekee ruokapuoli. Kannattaa vertailla menuja kylässä ennen johonkin tiettyyn paikkaan asettumista, vaikka moni sanoo että hinnat olisivat samat niin sitä ne eivät kuitenkaan ole. Ruuan hinta nousee tasaisesti sitä mukaa mitä kauemmas sivistyksestä mennään, ja high campissa tai tilicho base campissa jopa Dal Bhatin hinta lähenteli 5€. Mitä hienommin ja mitä enemmän tahtoo syödä niin sitä enemmän joutuu pulittamaan.

Ja niinkuin edellä mainittu, bisse maksaa sikana. Kannattanee pitää pieni paussi sen nauttimisessa. Jos tahtoo humalua niin suosittelen paikallista "olutta" ja marphaan päin mentäessä omenasiideriä ja branyä  ;D hinnat pyörivät jossain 0.5-1€ eikä makukaan ole pahempi.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Peltsi - 25.10.2012, 16:26:25
Hyvä Epic, loistavaa tuoretta hintatietoa!


Menitkö oppaan / kantajan kanssa vai sooloilitko? Mikäli opas tai kantaja, mistä hommasit ja paljonko maksoit?

Kuinka monta päivää sulla meni circuitin kiertämiseen?
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Epic - 28.10.2012, 16:39:25
Soolona mentiin. Reitillä kuitenkin tapasin muutaman tyypin ja muodostettiin pieni ryhmä keskenään. Repun ei tarvitse olla painava ja pelkällä kartalla pärjää loistavasti. Jos kaipaa lisäinfoa jostain paikoista niin voi illallisella kysellä vaikka muiden ryhmien oppailta  ;D näin saa vedenpitävää tietoa ja voi itse päättää menemisensä. Myös guesthousejen työntekijät ja muut tallaajat on suht hyvä infopankki.

Meillä meni kokonaisuudessan 16 päivää. Mutta suoritettiin Tilicho järvi ja pidettiin ylimääräinen lepopäivä Marphassa omenasiiderin kera..
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Bengali-Ali - 06.11.2012, 18:11:01
Mulla ois lähtö edessä tässä marraskuun lopulla, ja vähän pistää varusteasiat mietityttää.. meinasin viipyä maassa ehkä kolmisen kuukautta, jos siellä nyt talvea vasten tarkenee ja viihtyy. Nyt on alkanu mietityttämään et mitähän ton makuupussiasian kanssa tekis.. multa löytyis näppärä kesäpussi matkaan, mutta tiiä sit tekeekö sillä talviaikaan mitään? Yöt on kuitenkin kylmiä, ja ois kiva kuitenkin nukkua lämpimästi ja mukavasti. Melko pienellä repulla lähdössä liikenteeseen, joka puoltais pussin kotiin jättämistä.. toisaalta sille vois olla käyttöö sit vähän lämpimämmissä olosuhteissa.. Hjälp! ???
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Co-exist - 06.11.2012, 20:29:00
Mulla ois lähtö edessä tässä marraskuun lopulla, ja vähän pistää varusteasiat mietityttää.. meinasin viipyä maassa ehkä kolmisen kuukautta, jos siellä nyt talvea vasten tarkenee ja viihtyy. Nyt on alkanu mietityttämään et mitähän ton makuupussiasian kanssa tekis.. multa löytyis näppärä kesäpussi matkaan, mutta tiiä sit tekeekö sillä talviaikaan mitään? Yöt on kuitenkin kylmiä, ja ois kiva kuitenkin nukkua lämpimästi ja mukavasti. Melko pienellä repulla lähdössä liikenteeseen, joka puoltais pussin kotiin jättämistä.. toisaalta sille vois olla käyttöö sit vähän lämpimämmissä olosuhteissa.. Hjälp! ???

Olen ollut kahteen otteeseen tähän aikaan vuodesta Nepalissa ja koin lämpimän makuupussin mukavaksi kaveriksi kylminä öinä. Riippuu tietysti millaisissa olosuhteissa tulet nukkumaan, mutta voithan jättää makuupussin kotiin ja ostaa Nepalista halvalla uuden jos koet sen tarpeelliseksi sitten paikan päällä.

Olen itse Nepalissa Tammikuun alkupuolelta lähtien, joten minuun voi ottaa yhteyttä jos haluaa ihan muuten vaan. Kuulun Volunteer Community Development Nepal organisaation tiimiin http://www.vcdnepal.org/ ja jos vapaaehtoistyö kiinnostaa, niin mukaan vaan!!
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Bengali-Ali - 07.11.2012, 14:28:21
Olen ollut kahteen otteeseen tähän aikaan vuodesta Nepalissa ja koin lämpimän makuupussin mukavaksi kaveriksi kylminä öinä. Riippuu tietysti millaisissa olosuhteissa tulet nukkumaan, mutta voithan jättää makuupussin kotiin ja ostaa Nepalista halvalla uuden jos koet sen tarpeelliseksi sitten paikan päällä.

Olen itse Nepalissa Tammikuun alkupuolelta lähtien, joten minuun voi ottaa yhteyttä jos haluaa ihan muuten vaan. Kuulun Volunteer Community Development Nepal organisaation tiimiin http://www.vcdnepal.org/ ja jos vapaaehtoistyö kiinnostaa, niin mukaan vaan!!

Kiitti vastauksesta. Tuli vähän säikähdettyä kun osa käyneistä ei voi mitenkään suositella talven aikana matkailua, ja höpiseevät tosi kylmästä säästä... mut ei kai se meille pohjolan asukeille niin kova shokki ole  :D Ei oo vielä mitään tietoa millaisissa olosuhteissa tuun asustelemaan, yleensä mun majoitukset on melko vaatimattomia. Voishan se olla et sieltä sit tarpeen mukaan sopiva makuupussi..

Tuo vapaaehtoishommakin on käynyt mielessä, mutta en tiedä vielä... voikos noihin liittyä kesken reissun jos siltä alkaa tuntumaan?

Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: chaai - 07.11.2012, 15:00:22
Joku kyseli varusteista.. Mun oli tarkoitus ottaa makuupussi trekille, mutta jätinkin sen sitten säilöön Pokharaan, koska se toi mielestäni lisäpainoa reppuun. Makuupussi ei ollut ainakaan helmikuussa välttämätön ns. majatalotrekillä, koska tarjosivat aina huopia käyttöön. Tosin sesonki ei ollut ihan huipussaan; kuulimme että high season-aikaan saattaa olla että huopia ei riitä kaikille. eli vähän 50/50, jos mulla olis ollut pienempi / kevyempi makuupussi, olisin ottanut sen messiin myös trekille. Itse nukuin aina lämpimät vaatteet päällä, suosittelen ainakin kevyttä materiaalia olevaa aluskerrastoa messiin, varmaan löytyy paikanpäältäkin huokeaan hintaan, itselläni oli jo suomesta ostettu. Hyvät trekkikengät kannattaa hankkia "sisäänajoon" jo ennen reissua, ihan jo senkin takia että tarpeeksi isojen kenkien löytäminen nepalissa saattaa olla paikoin ongelmallista, vaikka ei se kengänkoko suomen mittapuussa tavattoman iso olekaan. Sain kuulla useasti olevani isojalkainen nainen :D Myös vedenpuhdistustabletit koin ihan hyödyllisiksi reissussa. Ja hyvät/sopivat aurinkolasit mikäli lumisilla seuduilla liikutaan. Niitä myytiin myös paikanpäällä, tosin hyvin vaihtelevanlaatuisina. Ja rahankulutuksesta; viime keväänä 2 henkilöä sai muutamalla eurolla / yö majapaikan. Rahaa alkoi palaa esimerkiksi eräänä rankkasade-päivänä, kun emme jatkaneet matkaa vaan odottelimme sateen taukoamista, tuli sitten syötyä enemmän.. Muuten karkeasti laskin 10e/päivä majoituksineen ruokineen juomineen, mutta olin varautunut tuplasummalla mikäli jotain odottamatonta tapahtuisi. Varmaan halvemmallakin olis selvinnyt  :)
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Co-exist - 07.11.2012, 20:05:32
Olen ollut kahteen otteeseen tähän aikaan vuodesta Nepalissa ja koin lämpimän makuupussin mukavaksi kaveriksi kylminä öinä. Riippuu tietysti millaisissa olosuhteissa tulet nukkumaan, mutta voithan jättää makuupussin kotiin ja ostaa Nepalista halvalla uuden jos koet sen tarpeelliseksi sitten paikan päällä.

Olen itse Nepalissa Tammikuun alkupuolelta lähtien, joten minuun voi ottaa yhteyttä jos haluaa ihan muuten vaan. Kuulun Volunteer Community Development Nepal organisaation tiimiin http://www.vcdnepal.org/ ja jos vapaaehtoistyö kiinnostaa, niin mukaan vaan!!

Kiitti vastauksesta. Tuli vähän säikähdettyä kun osa käyneistä ei voi mitenkään suositella talven aikana matkailua, ja höpiseevät tosi kylmästä säästä... mut ei kai se meille pohjolan asukeille niin kova shokki ole  :D Ei oo vielä mitään tietoa millaisissa olosuhteissa tuun asustelemaan, yleensä mun majoitukset on melko vaatimattomia. Voishan se olla et sieltä sit tarpeen mukaan sopiva makuupussi..

Tuo vapaaehtoishommakin on käynyt mielessä, mutta en tiedä vielä... voikos noihin liittyä kesken reissun jos siltä alkaa tuntumaan?Kyllä mä suosittelisin myös talven aikana matkustelua, onhan sielä pivät kuitenki suhteellisen lämpimiä ja tosiaan kyllä me pohjolan asukit ollaan totuttu viileäänki säähän. Luonto ei ehkä oo  silloin vehreimmillään, mutta kaunista on silti. Et jää paitsi mistään!

Vapaaehtoishommiin voi useimmissa järjestöissä hypätä mukaan milloin vaan. Järjestössä jossa itse työskentelen, on joustavat aikataulut. Kuljetaan siis vapaaehtoisen aikataulujen mukaisesti:) Voithan toki tulla käymään ja kyselemään meidän touhuista paikan päällä tai tulla huvikseen jutustelemaan ihan milloin vaan. Mun yhteystiedot löytää linkittämieni sivujen Team -osiosta, Finnish Coordinator.


Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Potemkin - 16.11.2012, 19:13:04
About kuukauden vanhaa tietoa (lokakuu 2012) kahden hengen Annapurna Basecamp-trekiltä. Ei oltu millään ihan kengännauhabudjettimatkalla, mut kohtuullisella kylläkin. Ostettiin esim. Dovanissa yhdet trekkibisset (550rupiaa) ja kuljettiin KTM-Pokhara ilmastoidulla turistibussilla (15usd).

- ainakaan tuolla opas ei ollut pakollinen. oppaita tarjottiin kyllä paljon, mutta ilman pärjäsimme hyvin. TIMS-kortti eli trekkausinfo-maksu on 2000rupiaa(20€) ilman opasta, oppaan kanssa 1000rupiaa. Lisäksi kansallispuistomaksu toiset 2000rupiaa.

- lonely planet ym. ehdottaa matkan pituudeksi väh. kymmenen päivää. me tehtiin kahdeksassa ja oli ihan ookoo. reitti oli Naya Pul- Ghandruk(1.yö)- Chhomrong(2.yö)- Dovan(3.yö)- Macchapucchre Base camp(4.yö)- Dovan(5.yö)- Jhinu Danda(6.yö)- Pothana(7.yö)- Phedi. otimme Pokharasta taksin Naya Puliin (1500rupiaa) ja takaisin Phedistä Pokharaan (1200rupiaa). reitillämme olimme tuon neljännen yön MBC:lla, josta lähdimme puoli kuuden aikaan ylös ABC:lle. se oli ihan timanttiratkaisu. aurinko alkoi paljastua Fishtailin takaa ja valaisi laakson. Ihan käsittämätöntä. osa MBC:llä olleista trekkaajista lähti ylös jo neljän aikaan ja tulivat alas kuuden aikaan = paha ratkaisu. nimenomaan auringonnousu puoli seitsemästä eteenpäin oli jotain ihan maagista. ja sen mukana tuleva lämpö - ah!

- majoitukset alkaen 200rupiaa per kahden hengen huone. Kalleimmillaan 450rupiaa omalla wc:llä. Kaikki hinnat nousee ylöspäin, niin kuin monta kertaa on jo kirjoitettukin.

- lämmin suihku vaiheittain 100-150-250 rupiaa mitä ylemmäs mennään. Chhomrongiin asti kuului huoneen hintaan.

- dal bhat tai vastaava ruoka alkaen 90 rupiaa, kallein taisi olla 475 eli aika kovia hintaeroja.

- kaikkea mahdollista saa ylös asti. bissee, snickersiä, red bullia jne. ylhäällä pirun kalliita, eikä sitten niin tarpeellisiakaan. ruokalistat on aina samat, ja guesthouseista saa pizzaa, omeletteja, french friesia, curryja, fried ricea, nuudelisoppaa jne.

- ostimme jodia Pokharasta (700rupiaa), mutta lopulta puhdistimme vettä vain pari kertaa. keitettyä vettä saa joka kylästä, tosin se taas maksaa enemmän. vedenpuhdistamisesta tulee kunnon trekkifiilis. Chomrongiin asti saa pullotettua vettä, mutta sitä ei kannata ostaa. roskan määrä on muutenkin älytön. jodi oli kallista, mutta kuulemma kaikista parasta ja vähiten maistuvaa. tarjolla oli myös aquatabsia hintaan 220rupiaa. tässä maku on vähän huonompi.

- koska kannoimme itse kamamme, oli meillä aika vähän (mutta riittävästi) tavaraa. hyvällä rinkalla on iso merkitys. about 7kg kulki aika kevyesti. mukana soft shell -takki ja -housut, kuorihousut, pipo, hanskat, buff, tekninen aluskerrasto, teknisiä t-paitoja, sporttisukkia, shortsit, fleece-paita, goretex-lenkkarit (ei siis vaelluskengät, lenkkarit riitti hyvin), sandaalit, makuupussi, peseytymistarvikkeet, kirjoja (lukeminen on parasta viihdettä), pieni pyyhe, taskulamppu, kartta, kompassi (ei pakollinen, mut välillä oli kiva kattoo mihin suuntaan mennään (pokharasta 80 rupiaa)), puhelin ja jotain mitä en varmasti tähän muista.

- makuupussia arvoin ehkä kaikista eniten. otin kuitenkin mukaan ja hyvä niin. peittoja ei aina ollut, mutta etenkin ylhäällä makkaria oli kiva käyttää peiton kanssakin. mulla pieni 800grammainen oli ihan huippu.

- alkumatkasta ekat kolme päivää meni ihan t-paidalla ja shortseilla, oli kuuma ja portaissa hiki virtasi! iltaisin tuli jo ekana trekkipäivänä niin kylmä, että fleece oli tarpeen. ylhäällä pakkasta oli illalla ja aamulla varmaan viiden asteen luokkaa. lunta ei ollut kuin yhdessä isossa kasassa lumivyöryalueella. aamupäivisin ja alkuiltapäivistä taivas oli ihan kirkas ja näkymät uskomattomat. iltapäivisin pilviä alkoi kerääntyä ja lopputrekistä myös satoi jonkin verran. yhtenä päivänä kastuttiin ihan kunnolla.

- tuo trekki oli jotain ihan vitun siistiä. ei missään oo niin kaunista kuin Nepalissa. Vaikka tuolloin oli ns. high season, niin ei ihmisiä ollut vaivaksi asti. yhden kerran trekin aikana saimme vihonviimeiset petipaikat gh:sta, ja yhden kerran varattiin gh:n avulla seuraava majoitus, mutta muuten vaan kävelimme sisään ja valinnanvaraakin oli.

varmaan paljon muutakin. sinne vaan, aivan mahtavaa!
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: tinttiläinen - 29.11.2012, 13:33:37
Tietääkö kukaan, tekeekö mikään lentoyhtiö suoria lentoja Kathmanduun jostain päin Eurooppaa? Intian kautta koukkaaminen ei tule tietyistä syistä johtuen kysymykseen.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Vandit - 29.11.2012, 17:19:29
Tietääkö kukaan, tekeekö mikään lentoyhtiö suoria lentoja Kathmanduun jostain päin Eurooppaa? Intian kautta koukkaaminen ei tule tietyistä syistä johtuen kysymykseen.

Tuosta airlines and destinations:
http://en.wikipedia.org/wiki/Tribhuvan_International_Airport

Eli jos nyt oikein tuota luen, niin suoria lentoja ei ole mistään Euroopasta, mikä on hassua sinänsä kun miettii vaikkapa saksalaisten valtavaa määrää trekkauspoluilla. Mutta Intian kautta koukkaamiselle on todella paljon vaihtoehtoja. Itse olin Emiraateissa ennen ja jälkeen Nepalin reissua.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: tinttiläinen - 30.11.2012, 09:45:18
Kiitos Vandit!  :)
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Stark - 30.11.2012, 13:32:49
Tervehdys kaikille reissaajille ja kiitokset kaikille tiedon jakajille!

Suunnitelmissa olis mennä Everest BC trekille vuoden vaihteessa. Ajatuksena kävellä yksin, ilman oppaita tms.. Olen lukenut aiheesta monilta eri foorumeilta ja saanut täten paljon, mutta välistä hyvin ristiriitaistakin tietoa. Eniten askarruttaa luvat, eli saako sinne tosiaan trekata yksin? Toinen asia on lämpötilat, Lukla-EBC yö/päivä lämmöt? Millanen makuupussi? Jos ostaa pelkän menolipun Nepaliin niin mites viisumin kans? Onko hyvät yhteydet Bangkokiin?

Pohjanmaan juntti kiittää!
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: huume- ja seksituristi - 19.12.2012, 00:01:39
nostellaas tätä ja kysellään skidisti tyhmiä.

eli tarkoituksena olis heilahtaa bangkokista nepaliin tossa joskus maaliskuun puolenvälin aikoihin/vähän jälkeen. joku paikan päällä kyseisenä ajankohtana ollut osannee kertoa ensinnäkin vähän minkälaisia ilmoja pitelee tohon aikaan vuodesta? kathmandussa ei ilmeisesti tartte olla hädissään että tulis kylmä, mutta mites esim pokharan suunnalla on tilanne? jos jollain sattuisi löytymään hihasta jotain mielenkiintosia mestoja ja/tai aktiviteetteja, niin ideoita otetaan vastaan! aikaa on ikävä kyllä vain pari akuuttia viikkoa, eli kaikki trekkailut lienee syytä jättää seuraavalle kerralla ja tällä kertaa keskittyä pelkästään maisemien ja priimalaatuisen tötsyn fiilistelyyn?

seuraavaan kysymykseen varmaan löytyis liiankin monta vastausta tätä topikkia selaimalla, joten sen takia kysynkin asiaa ilmeisesti liian monennen kerran; mikä tuolla suurinpiirtein on hintataso, verrattuna esim intiaan? eli paljonko sopii varata paalua mukaan ja onko kathmandun hinnat ihan älyttömän paljon kovemmat kun jossain pienemmissä mestoissa?

viisumi hoitunee ilman ongelmia lentokentältä on arrival -hengessä ja halvin tapa päästä paikan päälle kaakkois-aasiasta lienee lento bangkokista?
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: musti - 19.12.2012, 08:08:21

... nepaliin tossa joskus maaliskuun puolenvälin aikoihin/vähän jälkeen... kathmandussa ei ilmeisesti tartte olla hädissään että tulis kylmä, mutta mites esim pokharan suunnalla on tilanne?

..- halvin tapa päästä paikan päälle kaakkois-aasiasta lienee lento bangkokista?

Pokhara on Kathmandua lämpimämpi.

Bangkok ei välttämättä ole halvin kts esim AirAsian suora lento Kuala Lumpurista
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: banzq - 19.02.2013, 11:06:58
nostellaas tätä ja kysellään skidisti tyhmiä.

eli tarkoituksena olis heilahtaa bangkokista nepaliin tossa joskus maaliskuun puolenvälin aikoihin/vähän jälkeen. joku paikan päällä kyseisenä ajankohtana ollut osannee kertoa ensinnäkin vähän minkälaisia ilmoja pitelee tohon aikaan vuodesta? kathmandussa ei ilmeisesti tartte olla hädissään että tulis kylmä, mutta mites esim pokharan suunnalla on tilanne? jos jollain sattuisi löytymään hihasta jotain mielenkiintosia mestoja ja/tai aktiviteetteja, niin ideoita otetaan vastaan! aikaa on ikävä kyllä vain pari akuuttia viikkoa, eli kaikki trekkailut lienee syytä jättää seuraavalle kerralla ja tällä kertaa keskittyä pelkästään maisemien ja priimalaatuisen tötsyn fiilistelyyn?

seuraavaan kysymykseen varmaan löytyis liiankin monta vastausta tätä topikkia selaimalla, joten sen takia kysynkin asiaa ilmeisesti liian monennen kerran; mikä tuolla suurinpiirtein on hintataso, verrattuna esim intiaan? eli paljonko sopii varata paalua mukaan ja onko kathmandun hinnat ihan älyttömän paljon kovemmat kun jossain pienemmissä mestoissa?


viisumi hoitunee ilman ongelmia lentokentältä on arrival -hengessä ja halvin tapa päästä paikan päälle kaakkois-aasiasta lienee lento bangkokista?

hintataso oli ruuan suhteen halvempi kun Intia.. samaa luokkaa kaakkoois Aasian halpojen mestojen kanssa. olut myös noin samaa luokkaa jo majoitusta thamelista 5e yö. meillä meni ebc trekkiin 10pv eli kyllä kerkeisit mutta pitäis olla sovittuna jo ennen tuloa ja pitää ottaa huomioon että huonolla säällä luklaan ei lentokoneet lennä. meillä meno päivä lentokentällä odotteluun niin meno kuin paluu matkalla.. ja lennot peruttiin. ei ongelmia visa on arrivalissa eikä tarvinnut paluulentoja todistella. halvin minkä itse löysin oli bankok Delhi ja Delhi kathamndu indigolla.. mutta se sopi meille hyvin koska vietettiin reilu viikko Intiassa.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Hypatia - 07.03.2013, 11:34:43
Säätietoja: http://www.weatherbase.com/weather/city.php3?c=NP&name=Nepal
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: mikros - 20.04.2013, 23:05:49
Syyskuussa olisi lähtö Delhin kautta Kathanduun ja aikaa on reissuun siunaantunut reilut kolme viikkoa joten Annapurna circuit (tai sen tapainen) on tarkoitus käydä pyörähtämässä.
Käytännössä meikäläisten ensimmäinen kunnon trekki kyseessä joten olisko viisainta ottaa opas+kantaja messiin? Toisaalta itse ainakin haluaisin kantaa omat kamppeet jne. mutta toisaalta kun lukee juttuja netistä niin olisi hyvä työllistää paikallisia + kamojen kanto ohuessa ilmassa ei olekaan niin helppoa kuin täällä 0 metrissä... ollaan kyllä suhteellisen hyvässä kunnossa kumpikin.

Toinen juttu on että mistä olette oppaan/kantajan hommanneet ja olisiko heittää linkkiä tai suositusta johonkin firmaan kathmandussa tai pokharassa? Ilmeisesti suoraan ilman firmaa opasta/kantajaa ei saa enää palkata?

Minkään länkkärifirman kautta en kyllä halua asiaa hoitaa... vaan mielellään täysin nepalilaisen jos vain mahdollista.

Tai vaihtoehto b) olisi että lähdetään ilman opasta/kantajaa ja palkataan matkanvarrella jostain kylästä jos siltä tuntuu.. onkohan mahdollista edes?
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Tropico - 21.04.2013, 06:31:19
http://maailmankirja.blogspot.com/2013/04/everest-base-camp-trek-itinerary.html (http://maailmankirja.blogspot.com/2013/04/everest-base-camp-trek-itinerary.html)

Tuossapa tuo viljelemäni linkki vielä kerran. Eli tein tosiaan EBC trekin tällä viikolla ja tuossa + muissa posteissa suht paljon infoa valmistautumisesta ja itse trekistä.

Ilman kantajia ja oppaita on suht helppo mennä ja olen täällä Kathmandussa tavannut kymmenittäin reppureissaajia jotka ovat trekin tehneet ominpäin. Arvio EBC trekin jälkeen on että ehkä 1/4 porukasta vetää itsenäisesti, tuosta linkistä löydät arvailua hintojen välillä.

Mitään ei ainakaan kannata varata valmiiksi, täällä Kathmandussa ja Pokharassa et voi välttyä trekkivälittäjiltä (tosin nämä katuhännystelijät kannattaa ohittaa koska he eivät tee mitään muuta kuin ohjaa sinut viereiseen liikkeeseen komissiota vastaan). Saat kuitenkin trekin paikalliselta välitysfirmalta varmasti kolmasosan halvemmalla kuin netistä.

Paikallista yrittäjyyttä tuet joka tapauksessa. Jos trekkaat ilman opasta maksat paikallisille enemmän ruuasta ja majoituksesta (+kaikesta mitä muuten ostat) ja tuolloin rahat menevät oikeasti kohteeseen, eivät Kathmandussa olevalle välitysfirmalle tai kathmandussa asuvalle oppaalle.

Opas voi kuitenkin olla upea tiedon lähde ja ei tarvitse itse stressailla mistään. Altitude Sickness voi iskeä hyväkuntoiseenkin, mutta toki peruskunto on avuksi kamppeita raahatessa. Itse olen peruskuntoinen ja koin silti trekin fyysisesti helpohkoksi vaikka kannoin omat kamat. Toiv. blogistani on apua
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: mikros - 21.04.2013, 21:10:11
Kiitos vastauksesta!

Otin huvikseni yhteyttä suoraan erääseen guideen ja sen porter kavereihin sähköpostilla.. osoite löytyi erään trekin tehneen pariskunnan blogin kautta jossa kehuivat kyseistä tyyppiä.
Olisi kuulemma ilomielin tulossa oppaaksemme syksyllä. Hinta oli ainakin tuolla blogikirjoittajalla ollut opas + 1 kantaja 714$ (sis. vakuutukset), ja heidän trekkinsä oli kestänyt 20 päivää.

Pitää nyt sitten vaan miettiä että halutaanko opasta ja kantajaa vai painellaanko vain kaksin... pitänee miettiä. Toki muiden mielipiteet olisi todella tervetulleita tässä asiassa... :)
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Peltsi - 22.04.2013, 13:12:41
Kävimme kävelemässä hitaaseen tahtiin puolikkaan Annapurna Circuitin vajaa vuosi sitten. Hankimme paikan päältä Kathmandusta oppaan, joka suostui kantamaan about 20kg rinkkaa reissun aikana. Hinta taisi olla loppujen lopuksi opastamisesta ja kantamisesta noin 18 USD / pvä.

Majoitukset ja ruoat toki maksoimme itse, ovat kovin halpoja. Luvat, vuokravarusteet ja kuljetus Besi Sahariin järkkääntyi kätevästi saman kaverin kautta ilman mitään älyttömiä välistävetoja..

Tuossa hinnassa siis saattaisi olla vielä jonkin verran ilmaa välissä.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Epic - 23.04.2013, 10:21:51

mikros, Jos Annapurna Circuitin aiotte tehdä niin opas ei ole todellakaan pakollinen. Pokharasta tai Kathmandusta voi poistaa itselleen päteviä trekkikarttoja joiden avulla on helppo suunnitella oma päivävauhtinsa ja reitit joita aikoo noudattaa. Parhaissa kartoissa näkyvät korkeuserot ja niissä on jopa arvioitu aika siitä kuinka kauan kestää keskimäärin kävellä kylästä kylään.

Jos olette, niinkuin kirjoitit, suhteellisen hyvässä kunnossa niin en suuremmin huolisi. Itsellänikin peruskunto oli hyvä kun trekki tuli lokakuussa tehtyä ja jaksoin kyllä hyvin kantaa kaiken koko matkan ajan. Kamaa ei kuitenkaan tarvitse erittäin paljon, matkan varrella on hyviä pyykkaus ja ruokailumahdollisuuksia.

Reitillä on myös useita muita itsenäisiä trekkaajia joten jos yksinäisyys (tai kyllästyminen toistensa seuraan) iskee niin apua ja seuraa löytyy. Suosittelisin kokeilemaan ilman opasta jos löytyy jonkunnäköisiä kartanlukutaitoja tai muuten vain innostusta itsenäiseen vaeltamiseen.

Ps. en ainakaan henk koht pitäisi tarpeellisena oppaan ostamista ennen paikanpäälle menoa, jos on lähdössä pitkäksi aikaa jonnekkin jonkun opastettavaksi niin itse ainakin tykkään haastella kyseisen henkilön kanssa ennen matkan alkua. Oppaita on tarjolla lähes kyllästymiseen asti ja paikanpäällä teillä on valinnan mahdollisuus.

Nyt kun täällä näitä blogiosotteita heitellään ilmoille niin tästä löytyy kirjoitukseni Annapurna Circuitista viime lokakuulta. (http://outtheresmwhr.blogspot.com/2012/10/there-and-back.html)
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: aioni - 24.04.2013, 21:58:55
Täällä on kauheasti juttua lähinnä trekkaukseen liittyen, nekin tosin mielenkiinnolla kahlasin läpi. Olisiko kuitenkin jotain muutakin ihan yleispätevää mainitsemisen arvoista ensikertalaiselle nepalinmatkaajalle? Olen lähdössä kesäkuussa yksin matkaan ja ilmeisesti toisena välilaskuna Kuala Lumpur, Malesia. Onko joku lentänyt sitä kautta, oliko ongelmia siellä päässä, pitääkö ottaa jotain erityistä huomioon? Mahdolliset matkatavarahässäkät mietityttää. Jännittää ylipäätään lähteä ensimmäistä kertaa yksin välilaskuilemaan jos kaikki ei vaikka menekään suunnitellusti! Todella toivoisin vielä jossain kohtaa vaikkapa matkan varreltakin bongaavani seuralaisen samalla määränpäällä :D Matkan tarkoituksena kokea, nähdä ja ikuistaa huikeita kolmessa viikossa.

Nepalissa vastassa tuolloin jo hiukan paikallistunut kaveri työharjoitteluaan suorittamassa - majoitus ja ilmainen matkaopas siis hoidossa. Vielä pienen hetken lentolippua ja vakuutusta vaille valmis suunnitelma, viisumeistahan ei kai tässä tapauksessa tarvitse huolehtiakaan nyt sitten. Jotain muistilistaa huomioitavista seikoista voisin todella vielä kaivata ettei tule yllätyksiä...
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Tropico - 02.05.2013, 05:29:11
Lennätkö siis KL:n kautta Kathmanduun? Tietoa tuosta kentästä kannattanee kysellä Malesia-ketjujen puolella jos joku asia mietityttää.

Varmistat vain että ruumaan menevät matkatavarasi siirretään automaattisesti seuraavaan koneeseen (yleensä automaatio samalla lentoyhtiöllä lennettäessä). Välilaskuja on turha hirveästi stressailla; mikäli ensimmäinen lentosi syystä tai toisesta ei ole ajoissa ja missaat jatkolennon niin asia ei stressaamalla parane. Näissä tapauksissa saat kyllä apua lentoyhtiösi tiskiltä. Toki voit varmistaa esim. miten vakuutuksesi suhtautuu tämänkaltaisiin viivästyksiin.

Nepalista ei tarvitse etukäteen tietää mitään ihmeellistä. Muista vain ottaa mukaan yksi passikuva viisumia varten, viisumihinnat löydät tuosta: http://www.immi.gov.np/download/app9.pdf (http://www.immi.gov.np/download/app9.pdf). Maksun voi suosittaa missä tahansa yleisimmistä valuutoista + nepalin ja intian rupiat.

Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Peltsi - 10.05.2013, 10:48:48
Löytyykö täältä ketään joka olisi käynyt vaeltamassa Manaslu Circuitin?
Vielä hienompaa olisi jos joku osaa suositella paikallista opasta/kantajaa kyseiselle reissulle.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Skönäri - 12.05.2013, 15:36:03
Tuli köpöteltyä 2009-2010 vuoden vaihteessa. Opas oli, kun se on tuolla reitillä pakollinen, mutta niin onneton tapaus, että vaikka yhteystiedot löytyisikin, en niitä täällä jakaisi.

Hieno reitti. Kannattaa ehdottomasti ympätä mukaan Tsum-laakso ja Gumba Lungdang Ganesh Himal BC:llä varustettuna. Muutenkin Manaslu Circuitin alkupätkä tarjoaa mielenkiintoisia variaatioita, joihin kannattaa perehtyä. Ja moniin mahdollisiin sidetrippeihin. Viimeiset kolme päivää mennään vastakarvaan Annapurna Circuitin valtavirtaa.

29 päivää meni aikaa ja kannettiin itse omat kamat, kuin myös täyttä leiriytymis varustusta, joka ei oikeastaan ole tarpeen kuin Ganesh Himal BC (jos tuolla haluaa yöpyä), sekä Larkye Phedissä ennen Larkye Passia, mikäli on liikkeellä talvisaikaan kun ketään ei ole mestoilla (tai jos on ruuhkaa). Hyvin akklimatisoituneena hyväkuntoiselta mennee koko pätkä Samdosta Larkya passin yli Bimtangiin päivässä, jos sää suosii, roudattavaa ei ole liikaa ja aloittaa hyvissä ajoin aamulla (ennen auringon nousua).

Tuhat ja yksi kuvaa:

http://merikauhu.kuvat.fi/kuvat/IndiaNepal+09-10/Nepal/Around+Manaslu/
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Peltsi - 12.05.2013, 18:30:04
Ihan uskomattoman hienoja kuvia!

Taisitte mennä offseasonilla, sen verran paksua vaatetusta ja jäisiä maisemia osasssa kuvista?

Itse kävelimme Annapurna Circuitin vuosi sitten ja nyt pakko päästä uudestaan. EBC:n taidamme jättää väliin, koska olemme menossa peak seasonilla, ei jaksa sitä säätämistä lentojen ja trekkaajamäärien kanssa.

Vaikuttaisi että tuon Manaslun voi mennä nykyään kokonaisuudessaan teahouse -trekkinä. Varmasti suunnittelemme väljän aikataulun niin että voimme tehdä mielenkiintoisia sidetrippejä. Tai, kolmen viikon viisumi tulee luultavasti otettua maahan saapuessa josta käytämme mahdollisimman paljon aikaa trekkaamiseen eli about 17-18 päivää.

Kantajien / oppaiden tietotaito tosiaan mietityttää. Oma viime reissun oppaamme on käynyt vain Annapurna Basecampilla, circuitilla ja Poon Hillillä. Veikkaan että saattaa olla haastavaa löytää Kathmandusta opas/kantajaa joka aidosti tuntee Manaslun ympyrän ja on siellä myös vaeltanut.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Skönäri - 17.05.2013, 17:09:36
Joo talvella oltiin, joulu-tammikuussa. Öisin kylmä, päivisin yllättävän lämmin korkeellakin jos ei tuule. Kuten kuvista käy ilmi taivas pysyy kirkkaana suurimman osan ajasta.

17-18 päivää on vähän nafti Manaslu Circuitille ja Tsum-laaksolle (Tsumiin hyvä varata vähintään viikko, Lokpa - Mu Gompa on kuitenkin joku 70 + km suunta). Manaslu circuit varmasti onnistuu, 17 päivässä, mutta lepo/akklimatisoitumispäiviä ei hirveästi saa ympättyä side tripeistä puhumattakaan. Tälleen karkeesti vietettiin kävellen Manaslu Circuitilla 15 päivää välillä Arughat - Besisahar. Sho - Sama - Samdo - Larkye Phedi välit vedettiin aika lyhyinä päivinä akklimatisoitumisen tähden. Ja toki tuolla ylhäällä maisemat on aika mielettömiä. Prokista tehtiin päiväretki Kal Tal järvelle, Namrungissa vedettiin pienet päiväkännit Kukhri rommilla ja parilla bissellä kun ramasi mukavasti ja oli hieno lämmin päivä, Samdosta koetettiin Tiibetin rajalle, opas johdatti meidät tosin väärälle polulle ja rajalle emme päässeet (päivästä tuli pidempi, raskaampi ja loppujen lopuksi päädyimme yli 100 metriä korkeammalle kuin rajasola olisi ollut). Tsum laaksoon käytimme kaikkineen 11 päivää. Eli kokonaisuudessaan retki kesti 29 päivää, kilometrejä tuli arviolta 360-380 ja nousua sekä laskua lähemmäs 15 km.

Hyvät oppaat, etenkin sellaiset jotka oikeasti tietävät retkeilystä ja vuorilla liikkumisesta, ja joilta löytyy kelpo varusteet, ovat harvassa. Kalliimmaksihan se tulee, mutta lähtisin ehkä kyselemään hyvämaineisilta matkatoimistoilta.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Hypatia - 19.05.2013, 03:37:01
Hyvät oppaat, etenkin sellaiset jotka oikeasti tietävät retkeilystä ja vuorilla liikkumisesta, ja joilta löytyy kelpo varusteet, ovat harvassa. Kalliimmaksihan se tulee, mutta lähtisin ehkä kyselemään hyvämaineisilta matkatoimistoilta.

Ja jos löytää itsensä tilanteesta, jossa kantajat ovat menossa varvastossuilla lumihankeen tms., niin on syytä muistaa moraalinenkin vastuu palkkaamiensa työntekijöiden hengestä ja terveydestä.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: mikros - 09.08.2013, 18:02:35
Reissu lähenee ja vakuutukset mietityttää.

Annapurna Circuitille olemme menossa. Mistä on porukka vakuutuksensa ottaneet?

Kyselin fenniasta ja urheilulaajennuksella tarjosivat 160€/2henk/25pv -settiä joka siis on voimassa myös tuolla 5400m.
Lisäksi kyselin vuoristotaudista ja sen hoidosta aiheutuvista kuluista sekä helikopterievakuonnista niin vastasivat ympäripyöreästi "vakuutus kattaa tapaturman ja sairauden hoitokulut ilman yläkorvaussummaa myös näihin liittyvät ehtojen mukaiset pelastuslennot kuuluvat vakuutukseen.".

Sitten on tietysti tuo goudan super joka on 100€ kallimpi mutta ilmeisesti kattaa oikeasti ihan kaiken... ainakin melkein.

Fenniaan olisin vähän kallistumassa mutta hiukan pelottaa kun olen siitä puljusta kauhutarinoita kuullut liittyen korvauksien saantiin...
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: mikros - 14.09.2013, 18:44:20
Moro!

Pieni apu olisi tarpeen. Miten olette saaneet rahanne nostettua nepalissa?

Olemme nyt kathmandussa ja automaateilta emme ole onnistuneet saamaan rahaa mitenkään muuten kuin luoton puolelta... Onko tähän joku kikka? :D eihän tässä muuten mitään mutta ei huvittaisi luottoa käyttää + tietty rajahan tuossa luotossa on.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Skönäri - 18.09.2013, 08:14:38
Törmänny monesti muuallakin ongelmaan ja ainoa ratkaisu jonka oon löytänyt on visa electron... Eli se toimii visa automaateissa, mut koska siinä ei oo luotto-ominaisuutta lähtee rahat suoraan tililtä.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: mpala - 28.10.2013, 20:42:25
"Suurlähetystön tietoon on tullut, että NGO organisaatio nimeltä
Volunteer Forum Nepal (VFN) Kathmandu on huijannut joitakin täällä olevia suomalaisia. Onko kukaan muu ollut tekemisissä kyseisen organisaation kanssa? Onko ilmennyt vastaavaa? Olisi hyvä saada tietoon, onko huijaus ollut yksittäinen tapahtuma vai onko kyseessä laajempi toiminta. Ja jokatapauksessa - kannattaa olla varovainen."
(Suomen suurlähetystö Kathmandu - Finlands ambassad Kathmandu ) 28.10.2013


Kannattaa seurata suurlahetystojen tiedotuksia naamakirjassa.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Hypatia - 18.11.2013, 13:49:30
eihän tässä muuten mitään mutta ei huvittaisi luottoa käyttää + tietty rajahan tuossa luotossa on.
Luottotilille voi laittaa rahaa etukäteen, jolloin luottoraja vastaavasti nousee.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: janive - 15.01.2014, 06:56:04
Annapurna Circuitille olemme menossa. Mistä on porukka vakuutuksensa ottaneet?

Kyselin fenniasta ja urheilulaajennuksella tarjosivat 160€/2henk/25pv -settiä joka siis on voimassa myös tuolla 5400m.
Lisäksi kyselin vuoristotaudista ja sen hoidosta aiheutuvista kuluista sekä helikopterievakuonnista niin vastasivat ympäripyöreästi "vakuutus kattaa tapaturman ja sairauden hoitokulut ilman yläkorvaussummaa myös näihin liittyvät ehtojen mukaiset pelastuslennot kuuluvat vakuutukseen.".

Sitten on tietysti tuo goudan super joka on 100€ kallimpi mutta ilmeisesti kattaa oikeasti ihan kaiken... ainakin melkein.

Fenniaan olisin vähän kallistumassa mutta hiukan pelottaa kun olen siitä puljusta kauhutarinoita kuullut liittyen korvauksien saantiin...

Heitettiin joulukuussa 2013 Annapurna Circuit (Jomson circuit?) siten, että tultiin Jomsonista takaisin Pokharaan bussilla.

Itsellä oli vakuutuksena sama Eurooppalaisen matkavakuutus joka on ollut jo vuosia. Varmistelin tuota vuoristo-osuutta erikseen ja sain yksiselitteisen vastauksen kirjallisena, että niin kauan kun kyseessä on trekki (kävellen kulkemista) eli reissuun ei sisälly kiipeämistä, on normi vakuutus voimassa eikä tarvitse ylimääräistä maksaa.
Kyseinen matkavakuutus ei kuitenkaan korvaa vuoristotaudista johtuvaa evakuointia. Sen sijaan jos nilkka katkeaa 5416 metrissä ja lentoevakuointi on tämän takia välttämätön, vakuutus korvaa sen...  ;D

Tuohon rahannosto-ongelmaan olen tehnyt reissussa aina sitä, että laittaa etukäteen rahaa visa-tilille ja nostaa sitten creditin puolelta. Pankista kivenkovaan väittivät, että tililtä nostaminen on aina mahdollista, mutta käytäntö on näyttänyt toista...
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: palekastro - 25.01.2014, 17:22:00
Visa Electron tosiaan pelittää Kathmandussa ja Pokharassa mainiosti.
Otsikko: Chitwan NP
Kirjoitti: ihmeseikkailija - 26.01.2014, 14:02:34
Paljonko olette maksaneet nykyisin Chitwanissa oppaista per päivä per henki?
Eli esim. päiväreissu kävellen tai 1 1/2 päivää?
 
Päivämaksuhan puistoon on nykyisin 1500 npr henki (ennen 500)..
Otsikko: Vs: Chitwan NP
Kirjoitti: iltsu - 29.01.2014, 23:00:28
Paljonko olette maksaneet nykyisin Chitwanissa oppaista per päivä per henki?
Eli esim. päiväreissu kävellen tai 1 1/2 päivää?
 
Päivämaksuhan puistoon on nykyisin 1500 npr henki (ennen 500)..

Maksoimme viime keväänä oppaista 3000 rs/hlö. Otimme tuon majatalomme (Sapana lodge) kautta. Meitä oli kaksi hlöä ja kaksi opasta. Hinta oli varmaan hieman suolainen, mutta toisaalta kaikki tuolla majapaikassamme oli viimeisen päälle järjestetty, joten mielellään siitä maksoi. Plussana törmäsimme metsässä intiansarvikuonoon, mikä oli kyllä mieleenpainuva kokemus.Oppaat olivat kokeneita ja viimeisen päälle päteviä.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: link83 - 12.03.2014, 08:04:44
Kuinka helposti Nepalista paasee Tiibettiin? Mita maksaa ja kauanko kestaa?
Otsikko: Vs: Nepalista Tiibettiin
Kirjoitti: kkarhu - 13.03.2014, 07:05:33
Kuinka helposti Nepalista paasee Tiibettiin? Mita maksaa ja kauanko kestaa?
Tapasin viime syksynä nuoren, joka oli tehnyt tuon matkan pohjoisesta päin. Kiinalaiset valvoivat hänen matkaansa tarkasti ja velottivat siitä noin 1 000 USD. Mies oli pettynyt matkaansa ja harmitteli Pohjois-Intiassa, että hän oli Lhasan sijasta karsinut matkasuunnitelmistaan Tiibetin pakolaishallituksen sijaintipaikan McLeod Ganjin, jossa tiibettiläisyydestä saanee halutessaan paremman kuvan kuin Kiinan tiukkaan valvomalla matkalla.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Quaker - 17.05.2014, 21:45:13
Kathmandusta saat kyllä varattua tourin Tiibetiin without problems. Mutta nykyhinnoista ei sitten ole tietoa hölkäsen pöläystä. Joku foorumilainne tuonkin varmasti lähiaikoina duunannut, eiks vaan?
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: samui99 - 07.06.2014, 13:23:51
Pitääkö Nepaliin saapuessa olla esittää maasta poistumis lippu tai joku tosite, vai voiko sinne matkustaa pelkällä menolipulla ja hankkia poistumis lentolippu vasta paikan päältä?
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: palekastro - 07.06.2014, 13:33:35
Pitääkö Nepaliin saapuessa olla esittää maasta poistumis lippu tai joku tosite, vai voiko sinne matkustaa pelkällä menolipulla ja hankkia poistumis lentolippu vasta paikan päältä?

Syksyllä 2012 ei ainakaan sellaisia kyselty.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Örkki - 13.06.2014, 16:42:44
Osaisiko kokeneemmat auttaa parissa Annapurna Basecampia koskevassa kysymyksessä?

-Riittääkö 8 päivää vaellukseen Pokharasta basecampiin ja takaisin. 16 päivää on koko seikkailulle varattu. 2 päivää Kathmandussa, pari pokharassa, yksi extra päivä kaiken mahollisen varalle, sekä matkapäivät ominaan.

-Pääseekö lenkkareilla perille asti? Inhoan vaelluskenkien jäykkyyttä. Olen nyt kulkenut 1.5 vuotta aasiassa pelkissä niken free tossuissa säässä, ku säässä ja näistä varpaset tykkää! Syyskuussa 5. päivä aloitetaan.

-Tarviiko sitä opasta nyt välttämättä palkata mukaan? 2 hyvä kuntoista nuorta miestä lähdössä. Perustietoa on netistä ahmittu melkein puoli vuotta, jonka varaan uskaltaisin sanoa, että ei tarvi. Kyliä ja muita vaeltajia tulee varmasti parin tunnin välein vastaan vähintäänkin.

-Mistä suosittelette vakuutuksen ottamista? Olen tipahtanut jo pois Suomen sosiaaliturvan piiristä, joten ei ainakaan suomalaiset firmat taida myöntää.

Kiitoksia avustanne :)
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: ihmeseikkailija - 08.07.2014, 09:18:28
Alussa maks yks yö Kathmandussa, ettei flunssa saasteiden vuoksi iske. On vaikka pokharassa 2 yötä ennen trekille menoa. Kun pääsette Kathmanduhun heti loukkarin suosittelemaan matkatoimistoon (älä osta bussifirmalta suoraan hinta saattaa olla kalliimpi) ja lippu pokharaan 550rupiaa oneway. 8 päivää pitäisi riittää. Lenkkareillakin sen tekee hyvin, polut ja portaat pääsääntöisesti hyväkuntoisia. Opasta ei todellakaan tarvitse. Reppuun sitten niin vähän tavaraa kuin mahdollista, iltaisin voi pyykätä tarvittaessa. ABC alkuosassa / puolivälissä paikallinen kylä josta saa esim. suklaata edullisesti lähes samoilla hinnoilla kuin kaupassa mars 70 vs 80rupiaa. Ainakin viime joulukuussa. Pikkuputiikki on kylän alaosassa, polku menee lähes kaupan läpi kun laskeutuu kohti riippusiltaa. Paikallisen kylän jälkeen hinnat hyppää esim. mars 200-250 rupiaa.

Muista vedenpuhdistustabut tai vastaava...

Ainiin pitäähän teidän vaelluslupa ja se ns. turvallisuuslupa myös hankkia. Eli ensimmäisenä se hoitaa, tarvii useamman passikuvan. Kannattaa varmistaa saatteko ne Pokharasta?

Ulkomaisista vakuutusyhtiöistä ei itsellä ole kokemusta.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: --- - 14.07.2014, 21:18:22
Opasta ei tarvitse. Kaikki reitit merkitty ja viitoitettu.

Oppaan kanssa trekki voi silti olla melkoisesti mielenkiintoisempi. Ite tein aikoinaan kaverin kanssa lyhyehkön 3-4 yön mittaisen Poon Hill trekin Annapurnan alueella. Oli nuori alle kolmikymppinen opas, joka oli samalla aaltopituudella meidän kanssa. Syötiin teetupien keittiöissä ja rupateltiin paikallisten oppaan kavereiden kanssa niitä näitä kielimuurin salliessa.

Kuumaa rhaksia lampaan sisälmysten siivittämänä myöhään iltaisin muiden oppaiden "salaisessa" kuppilassa kaminan äärellä oli aika siisti kokemus. Erityisesti oppaan rhaksin herkistämiä kyyneleitä kirkaan tähtitaivaan alla en ikinä unohda, kun yön pikkutunneilla sanottiin tämän aidosti olleen yksi meidän suomalaisten nuorukaisten elämän hienoimpia kokemuksia. Vei myös jonkun vuoristokylän rhaksitislaamolle ostamaan tuoreen pullon. Vieläkin on se pullo tallessa ja en aio ikinä raaskia avaamaan sitä... Joku voi sitten joskus kastella sillä mun haudan. Opas taisi myös pelastaa henkemme, kun aamuyöstä vastaan tepasteli kuun loisteessa paikallinen kyläjuoppo mattoveitsi kädessä.

Trekin jälkeen käytiin oppaan perheen luona syömässä vaimon dhal batit ja moikkaamassa lapsia. Koko porukka asui 25 neliön rivitalokämpässä Pokharan laidalla. Kyynel siinä vierähti itse kullakin, kun lopulta piti hyvästit jättää. :'(

Opasta siis itse suosittelen erittäin lämpimästi! Tosin se tulee tuollaisella pidemmällä trekillä kalliimmaksi. Kannattaa etsiä joku samanikäinen ja samanhenkinen tyyppi.

Itse ostaisin jotku halvat vaelluskengät ja trekin jälkeen hankkiutuisin eroon niistä mikäli tarve käytölle ei jatku.

Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Footye - 27.07.2014, 21:47:02
...

Ainiin pitäähän teidän vaelluslupa ja se ns. turvallisuuslupa myös hankkia. Eli ensimmäisenä se hoitaa, tarvii useamman passikuvan. Kannattaa varmistaa saatteko ne Pokharasta?

...
Ainakin viime joulukuussa kaikki esim. Poon Hill -trekkiin liittyvät luvat yms. sai helposti ostettua / hankittua Pokharasta. Ja olisi varmasti saanut myös ABC-trekkiin tai muihin alueen trekeille. On tuo sen verran iso bisnes, että ei sitä turhan vaikeaksi ole tehty...
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Gee - 18.08.2014, 14:23:26
Nepaliin lahto kuukauden paasta, tuskin malttaa odottaa! Mekin suunnataan Annapurna Circuitille, palkattiin kylla ihan suosiolla opas seka portteri Green Valley-firman kautta, jota on kovasti kehuttu seka ekologisesta etta eettisesta kestavyydestaan, joten toivon mukaan kaikki menee hyvin.  :D Ollaan trekkailtu aiemmin Etela-Amerikassa, Marokossa seka Borneossa ja kokemuksesta tietaa, ettei se niin helppoa hommaa ole ja vuoristotaudin oireilukin on mahdollista, joten mieluummin mennaan ihmisten kanssa, jotka tietavat mita tekevat.

Lainaus
-Mistä suosittelette vakuutuksen ottamista? Olen tipahtanut jo pois Suomen sosiaaliturvan piiristä, joten ei ainakaan suomalaiset firmat taida myöntää.

Me otettiin vakuutukset pitkan vertailun jalkeen True Travellers-firmalta, http://www.truetraveller.com/. Tama oli yksi naita firmoja, joilta saa vakuutukset riippumatta asuinmaasta (ollaan talla hetkella asukkaita Espanjassa mutta matkan alettua ollaan kodittomia) ja Adventure packit on suunniteltu just tallasille reissuille. En tietenkaan voi etukateen suositella miten mahdollisten korvausten hakeminen onnistuu, jos jotain sattuu, enka toivottavasti tule sita saamaankaan selville...

Jomsonista lennetaan Pokharaan, jossa on tarkoitus hengailla ehka viikon paivat ja haluttaisiin osallistua jollekin jooga/meditaatiokurssille. Onko kellaan kokemusta, voiko sellasiin vain kavella sisaan paikan paalla vai pitaako varata etukateen?

Pokharan jalkeen on sitten Chitwanin vuoro ja viela vahan yleista hengailua Kathmandun seuduilla. Kaiken kaikkiaan on kuukausi aikaa Nepalissa.

Ai niin, halusin viela kysella kanssavegejen kokemuksia, kasittaakseni kasvisruoan saanti ei ole mikaan ongelma missaan pain Nepalia?

Tasta tuli tallainen sekalainen kysymys-vastaus-sessio  ;D
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: iltsu - 19.08.2014, 00:23:39
Lainaus
Jomsonista lennetaan Pokharaan, jossa on tarkoitus hengailla ehka viikon paivat ja haluttaisiin osallistua jollekin jooga/meditaatiokurssille. Onko kellaan kokemusta, voiko sellasiin vain kavella sisaan paikan paalla vai pitaako varata etukateen?

Ai niin, halusin viela kysella kanssavegejen kokemuksia, kasittaakseni kasvisruoan saanti ei ole mikaan ongelma missaan pain Nepalia?

Pokhara on täynnä joogapaikkoja, joista löytyy myös erilaisia meditaatioita. Ei varmaan kannata varata etukäteen ennen reissua, jos ei etsi jotain erityistä, vaan kannattaa mennä haastattelemaan paikan päälle. Silloin löytää todennäköisemmin mieluisan paikan.

Kasvisruokaa löytyy kyllä. Trekillä menee tosin kovin yksipuoliseksi.
Otsikko: Vs: Nepal, paketin lähettäminen Nepalista Suomeen
Kirjoitti: ihmeseikkailija - 26.08.2014, 12:40:05
Pistetään suositus cargo firmasta, kun pitkään mietin ja etsin Kathmandussa luotettavaa tavaran toimittajaa Suomeen.
Eli http://directwaycargo.com/ Thamelissa, Kathmandussa. DIRECT WAY EXPORTERS
directwy googlen maili piste com (wayssä ei ole a:ta eli ihan oikein osoite on).

Erittäin ystävällistä ja toimivaa palvelua managerilta, esitteli myös pakkaustilat. Kävi hyvin läpi eri vaihtoehdot ja hinnat eri kilomäärille.
Käytännössä paras hinta-laatu maksimi 10 kg Suomeen eli jos lähettää makuupusseja yms. mahtuu siihen myös paljon tuliaisia.

Pakkausmateriaalit sisälty hintaan eli homma pelaa. Kannattaa aina kysyä päivän tarjous! Jos oikein muistan niin maksettiin noin 80 usd 10 kilon paketista kaikkineen. Tracking koodin saa myös.Hoitaa myös paperilapun tullille, että tavarat käytettyjä ja omaan käyttöön. Jos lasti myyntiin ja uutta tavaraa voivat olla tullissa kiinnostuneita..  :)
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: link83 - 03.09.2014, 12:30:07
Onko kellaan kokemuksia tammoisesta paikasta kuin Chitwan kansallispuisto? Tarkoitus olisi viettaa Nepalissa about viikko, Mikaan himo trekkaukseen ei ole eika tarkoitus ole lahtea mihinkaan monen paivan vaellukselle joten lahinna hakusessa olisi jotain muuta tekemista mita voisi viikon aikana tehda. Vinkkeja?
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: marsep - 06.09.2014, 06:20:29
Pokharaan. Siellä joku päivän trekkaus. Siitä päivän parin rafting. Ja chitwanin kautta pois. (Itse en kyllä chitwanista pitänyt ollenkaan)
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: tintin - 06.09.2014, 07:36:59
^^Nepalissa vuoret nyt kuitenkin ovat SE juttu, mielestäni, vaikka niillä ei vaeltaisikaan, voi ymmärtääkseni lyhyitäkin päiväkävelyitä tehdä. Kathmandussa temppelit hienoja ja vuoret siintää horisontissa, Pokharassa vuoret jo lähellä. Chitwan on toki ihan kiva luontoalue, mutta minä en ainakaan nähnyt juuri mitään eläimiä, pelkkää metsää. Tietyssä mielessä jos Kathmandu/vuoret ei kiinnosta, hiukan provokatiivisesti kyseenalaistan oikeastaan koko Nepalin-reissun järkevyyden, vai onko tarkoituksesi vain saada bongattua yksi uusi maa listallesi?
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: UsvaAuer - 06.09.2014, 14:41:18
Itse en ylipäätänsä ymmärrä mitään viikon vierailuja. Kannattaako raahautua toisesta maasta mihinkään viikoksi?

Toisekseen, kun kysytään matkasuosituksia, kannattaa aina kertoa, mihin vuodenaikaan ollaan menossa. Chitwanin viehätys riippuu pitkälti vuodenajasta.

Tintinin kanssa olen eri mieltä vuoristokysymyksestä. Itse en käynyt vuorilla ja silti Nepal lumosi minut. Minulle Nepal tarkoittaa rentoutumista. Ennen Nepalia olin  ollut Kaakkois-Aasiassa ja kyllä - minäkin olin luullut, että Kaakkois-Aasian rannoilla sielu lepää. Ei levännyt. Mutta lepäsi Nepalin hiljaisessa talvessa, luonnonrauhassa. Lähinnä Pokharassa ja Chitwanissa. Mitään kummoista ei kummassakaan paikassa tarvitse tehdä. Korkeintaan pyöräillä.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Elina | Vaihda vapaalle - 06.09.2014, 15:28:33
^Aika erikoista kyseenalaistaa viikon vierailut jossain maassa. Eiköhän viikko taida olla se yleisin matkan pituus suomalaisillekin. Kyllä viikossa ehtii nähdä jo paljon, jos vain haluaa. Olin muutama vuosi sitten Kathmandussa muistaakseni viisi päivää ja kyllä se mielestäni oli kannattavaa. Suomesta asti en tietenkään Nepaliin asti lähtisi noin lyhyeksi aikaa, mutta kävimmekin monessa muussa maassa samalla reissulla. Meitä ihmisiä on niin moneen junaan, etten lähtisi sanomaan kenenkään toisen puolesta mikä on kannattavaa ja mikä ei. Toinen haluaa rentoutua, toinen mennä ja kokea ja siihen väliin mahtaa vielä monta muuta matkaajaa. 
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: link83 - 07.09.2014, 12:34:09
En siis asu suomessa joten lentamiseen ei tuhlaudu aikaa. Koska en aio\pysty enka halua viettaa Nepalissa kuin viikon verran ehka max 8pv ei kyseeseen tule mikaan ultimate trekkausreissu .  Loysinkin netista jotain 2pv trekkireissuja, jotka vaikutti ihan mielenkiintosilta ja luultavasti ovat ihan riittavia mulle  ;) jos se tekee musta jotenki huono Nepalin matkaajan nii evvk :D  Jos pidan maasta niin sinne paasee kylla aina uudestaan. Lueskelin myos tuosta kansallispuistosta lisaa ja enimmakseen tuntui ihmisilla olevan surkeita kokemuksia sielta. Huvittavaa joidenkin ihmisten asenne; onko ainoastaan trekkaajilla\wannabi hipeilla tms oikeus menna Nepaliin?

Otsikko: Vs: Nepal 1 viikossa
Kirjoitti: kkarhu - 07.09.2014, 14:29:57
^ Ehkä Usvalta jäi huomaamatta, että Nepalin matkaa suunnitteleva asuu Thaimaassa eikä ole lähdössä viikoksi Suomesta Nepaliin ja siitä voinee selittyä UsvaAuerin harmillinen sananvalinta. Aikoinaan Suomessa töitä tehdessäni kävin monesti viikon lomalla Espanjassa, Portugalissa ja Marokossa tai 2 viikoksi Sri Lankaan sekä Malediiveille. En tiedä tekisinkö enää yhtä tiheään tuollaisia lentoja kun ajat ovat muuttuneet ja tietoisuus kasvihuonepäästöjen vaikutuksista on kasvanut. Nytkin Kashmirissa on pahimmat tulvat vuosikymmeniin ja paljon kuolonuhreja http://www.rediff.com/news/report/kashmir-flood-toll-nears-100-rescue-ops-on-war-footing/20140906.htm.  Tapasin toissatalvena ranskalaisen kirurgin, joka oli vaimoineen lentänyt viikoksi Sumatralle tapaamaan maailman surffirantoja kiertävää poikaansa hankalien matkojen päähän. Nikottelin lisää kun kirurgi kertoi kerran lentäneensä Ranskasta 4 päiväksi Uuteen Seelantiin tapaamaan sukulaisia. Mies lentää tasasänkyjen luokassa, ottaa aterian jälkeen viinilasin ja nukahtaa lennon ajaksi. Uudessa Seelannissa piti vielä tehdä joku ylimääräinen turistilento. Sumatrallakaan pariskunta ei ollut viikkoa paikallaan, vaan halusi käydä katsomassa viereisen saaren kun kerran oli siellä päin.

Jottei kuitenkaan luisuttaisi liian kauaksi otsikon aiheesta, niin tässä tulee ehdotukseni. Pari päivää vilkkaassa Kathmandun laaksossa ja loput Pokharassa, jos on levon tarpeessa. Pokharasta voi kävellä läheiselle harjulle, josta lumihuippuiset vuoret ovat todella lähietäisyydellä. Jollei halua rasittaa itseään jyrkkässä ylämäessä, niin bussilla Sarangkotiin ja harjulta vaikka riippuliitäen takas järven rannalle. Harjulla voi yöpyäkkin.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Miihkali - 03.12.2014, 19:19:21
Meillä on tätä kirjoittaessa kuukauden päivän verran Nepalia takana. Mukaan on mahtunut Kathmandua, Pokharaa, trekkiä, Chitwania ja kaikennäköistä. Blogista voi lueskella fiiliksiä ja vinkkejä: www.matkakuume.net (http://www.matkakuume.net)
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Susikoira Roi - 26.01.2015, 14:22:27
Ollaan lähdossä maaliskuussa Nepaliin ja kävi ilmi, että ollaan sattumoisin Holin aikaan siellä, eli 6.-7.3. Kyseessä on siis tämä hindujen juhla josta en oikeastaan tiedä muuta kuin että värijauheilla ja värjätyllä vedellä sotketaan kanssaihmisiä. Pienellä aikataulun viilauksella voisimme järjestää aikaa ihmetellä Holia Pokharassa ennen vuorille lähtöä. Olisiko jollakulla jakaa kokemuksia, millaista Nepalissa tai Pokharassa erityisesti on tuon juhlan aikana?
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: sinimmanuel - 14.02.2015, 18:33:15
Itse juhlistin holia Kathmandussa muutama vuosi sitten. Juhlaan tosiaan kuului, että talojen ikkunoista viskottiin sangoittain vettä ohi kävelijöiden niskaan. Eli parhaimpia juhlatamineita ei kannata päälleen tuolloin laittaa (ja suu kannattaa muistaa laittaa kiinni kun vesiryöppy niskaan pamahtaa). Itse viihdyin holin juhlinnassa. Paikalliset olivat ainakin oman kokemukseni mukaan innoissaan turistien valkoisen hipiän värittämisestä ja aikamoinen väriensekamelska löytyi myös hiuksista ja vaatteista päivän lopuksi. (Vaaleatukkaisten kannattaa öljytä hiuksensa, tai muuten kuontaloa voi jäädä koristamaan pinkkisäväys). Holivärejä saa ostettua katujen varsilta.
Kyllästymiseen asti sai kyllä poseerata paikallisten kameroiden edessä. Jossain vaiheessa joutu jo alkamaan sanomaan ei:täkin, kun muuten koko päivä olisi tosiaan mennyt kameran edessä pönöttämiseksi.

Kathmandussa Thamelin alueella oli turisteja kyllä yllin kyllin, mutta jos lähtee vähän syrjemmälle pääsee myös paikallisten sekaan laittamaan jalalla koreasti katutansseissa! Ehdottomasti hyvin hauska juhla! Uskoisin, että Pokharassa samanlainen tunnelma! Paikalliset ystäväni juhlivat holia perheidensä/sukunsa kesken, jolloin ehkä värien sotkeminen on hiukan rauhallisempaa kuin vilkkaimmilla kaduilla. Mutta jos omat aikataulut passaavat holin kanssa yhteen, niin saa kyllä mukavan kokemuksen.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: suhis - 16.02.2015, 19:20:34
Hei!

Löytyiskö täältä ketään, jolla olisi kokemusta Nepalista kesä-heinäkuussa? Mitkä vaellusreitit mahdollisia/järkeviä? Monsuunikausi menossa, mikä rajoittaa aika paljon mahdollisuuksia.. siksi olisi kiva kuulla, jos jollain olisi omaa kokemusta asiasta!
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Susikoira Roi - 01.07.2015, 16:48:18
Ollaan lähdossä maaliskuussa Nepaliin ja kävi ilmi, että ollaan sattumoisin Holin aikaan siellä, eli 6.-7.3. Kyseessä on siis tämä hindujen juhla josta en oikeastaan tiedä muuta kuin että värijauheilla ja värjätyllä vedellä sotketaan kanssaihmisiä. Pienellä aikataulun viilauksella voisimme järjestää aikaa ihmetellä Holia Pokharassa ennen vuorille lähtöä. Olisiko jollakulla jakaa kokemuksia, millaista Nepalissa tai Pokharassa erityisesti on tuon juhlan aikana?

Täytyypä raportoida kun nyt muistin asian. Vietimme Holin lopulta Pokharassa, koska vuorilla oli satanut paljon lunta ja pikku odottelu vaikutti siinä kohtaa järkevältä (kuten olikin). Ihan hauska juhla, ja ilman muuta kokemuksen arvoinen. Kadulla oli varsinkin alkuiltapäivästä melko kajahtanut meno, hurjasti ihmisiä liikkeellä ja mm. kellaribändi joka soitti paikallisten hittien lisäksi Metallicaa ja Dream Theateria..

Väreiltä olisi ollut ainakin meikäläisen kielitaidolla ja elekielellä todella vaikea välttyä. Osa vaatteista sotkeutui lopullisesti. Heittelyn lisäksi värijauheita hierottiin mm. kasvoihin. Katoilta ja ikkunoista tuli myös välillä kylmää värivettä niskaan. Välillä värien levittämisessä tuntui olevan kyse myös tilaisuudesta hiplata länkkärinaisia, varsinkin myöhemmin iltapäivästä kun liikkeellä alkoi olla jurrissa olevia paikallisia nuoria miehiä. Siinä vaiheessa katsottiin parhaaksi vetäytyä hotellin suojiin.

Sivunmennen sanoen muuten maaliskuun alku ei välttämättä ole parasta aikaa lähteä vaeltamaan. Ainakin tänä vuonna Annapurnan seudulla vuorilla tuli muutamana päivänä todella paljon lunta, ja paikallisten mukaan näin käy usein kun talvi taittuu kevääksi helmi-maaliskuun vaihteen tienoilla. Annapurna Circuitilta kääntyi porukkaa takaisin ja osa oli ollut jumissa Manangissa kun muutamaan päivään ei päässyt ylös eikä alas. Myöskään Annapurna Base Campille ei päässyt lumen takia muutamaan päivään, ja välillä porukka joutui luovuttamaan jo ennen MBC:tä, siinä on muutama lumivyörypaikka matkan varrella. Tavattiin paljon takaisin kääntyneitä trekkaajia molemmilta reiteiltä. Tietty lumet sulaakin siellä nopeasti ja uusi lumi tulee nopeasti alas pahimmista paikoista, eli tilanne muuttuu nopeasti. Mutta tää on hyvä tiedostaa jos suunnittelee tiukasti aikataulutettua retkeä tuohon aikaan.

Tietty sama pätee aina kun vuoret on kyseessä, mutta mulle jäi sellainen käsitys että tuohon aikaan vuodesta lumimyrskyt on melko todennäköisiä.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: SunRiseGirl - 02.10.2015, 22:00:31
Onko Nepalissa kaikki paikat ihan mutavelliä kesä-elokuussa? En ole kiipeemässä Everestille mutta haluaisin trekkailla jossain vuoristokylissä ja uoeissa maisemissa, mutta mietin, että onko tuo ajankohta pahin mahdollinen aika tuollaiselle, tai siis on varmaan, mutta onko kulkeminen kuinka vaikeaa tuohon aikaan?
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: spirit - 26.10.2015, 16:21:19
Onko Nepalissa kaikki paikat ihan mutavelliä kesä-elokuussa? En ole kiipeemässä Everestille mutta haluaisin trekkailla jossain vuoristokylissä ja uoeissa maisemissa, mutta mietin, että onko tuo ajankohta pahin mahdollinen aika tuollaiselle, tai siis on varmaan, mutta onko kulkeminen kuinka vaikeaa tuohon aikaan?
Olin Nepalissa 2012 elokuussa ja ei siellä nyt mitään mahdotonta liikkuminen ollut. Ajoittain sateli ja välillä aurinko paistoi ja oli todella kuuma. 8)
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: SunRiseGirl - 25.01.2016, 19:08:18
Onko tietoa tai kokemusta, että kannattaako retkeilykamppeiden hankkiminen jättää Nepaliin? Valikoimaa kuulemma on vaikka kuinka, mutta hyötyykö  siellä ostamisesta muuten kuin tukemalla paikallista taloutta eli onko laadukkaat kamppeet siellä yhtään edullisempia? Aikomus ei ole ostaa mitään feikki roskaa, vaan ihan kunnon makuupussia, alustaa ja telttaa.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Gee - 29.01.2016, 16:54:25
En tieda, loytyyko sielta kovin helposti ihan aitoa kunnon kamaa - Thamelin kaupat oli ainakin taynna feikki-North Facea ja vastaavia. Itse en erityisesti yrittanyt loytaa aitoja tuotteita, kun kengat yms. oli valmiina, mutta feikkitoppahousut ostin muutamalla dollarilla. Ehka etsimalla loytaisi aitojakin, mutta en suosittelisi jattamaan tarkeita ostoksia Nepaliin.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: keiku - 30.01.2016, 01:37:19
Löytyy Kathmandusta ihan aitoakin tavaraa, Thamelissa on ainakin North Face ja Mountain Hardwear, mutta mitä nyt nopeasti tuli selailtua tavaraa, niin hinnat on aika samaa kuin muuallakin, ellei jopa kalliimpaa, joten ei hyödy muuten kuin tukemalla "paikallista taloutta". Laadukkaita paikallisia merkkejä on myös jonkun verran ja näistä Sonamilta (kotisivut (http://www.sonamgears.com/)) tuli ostettua vettähylkivä wind breaker, joka on edelleen käytössä ja ajoi asiansa todella hyvin A.B.C. trekillä. Sonamilla on ainakin yksi liike Thamelissa, myynnissä myös muitakin merkkejä jonkin verran. Telttojakin taisi olla joltain muulta, mutta Sonam ei noista luettelemistasi kamoista tee kuin makuupusseja. Kannattaa käydä katsastamassa.


****

EDIT: Ja ihan yleisesti: Pakko pistää mainoksen maunkin uhalla suositukset meidän oppaalle Lila Gurungille, joka oli aivan uskomattoman asiallinen ukko ihan vaan ihmisenä ja todella ammattimainen opas, jonka tiedot vuoristoista oli vertaansa vailla. Tuli matkalla istuttua monen muunkin ryhmän kanssa ja monen oppaat olivat ihan kesähessuja Lilan rinnalla. Lilalta löytyy kokemusta vähän joka alueelta ja monelta vuosikymmeneltä. Englanti taittuu mainiosti (varsinkin suullisesti) ja mies tietää vuorien lisäksi vähän kaikesta Nepaliin liittyvästä vaikka mitä, joten hänen kauttaan pääsee varsin syvälle Nepalin kulttuuriin noin muutenkin. Trekin jälkeen pyörittiin Pokharassa Lilan kanssa ihan muuten vain tutustuen paikalliseen kulttuuriin ja käytiin ihan miehen kotona tapaamassa miehen perhe ja nauttimassa vaimon kokkaama erinomainen päivällinen.

Meidän reissulla ei tapahtunut mitään ihmeellisempiä, mutta tuttujen trekki päättyi yhden osalta tapaturmaan, murtuneeseen luuhun ja helikopterikyytiin. Tämänkin tilanteen Lila oli hoitanut salamannopeasti. Ensin mies oli käynyt juoksemassa lähimmästä kylästä kaksi kantajaa lisää hoitamaan potilas sellaiseen paikkaan, että kopteri pääsee ottamaan kyytiin ja sitten tilaillut kopterin noukkimaan kyseisen tyypin. Ei mennyt sormi suuhun edes yllättävässä tilanteessa, kuten toki ammattilaiselta odottaakin.

Meille tieto miehestä tuli tutun kautta, joka oli kuullut Lilasta joltain toiselta, joka taas oli kuullut joltain toiselta ja niin edelleen. Kaikki kehuivat vuolaasti, joten tuli luotettua tähän. Otin yhteyttä Facebookin kautta ja kaikki hoitui todella helposti. Mies oli lopulta Pokharassa vastassa bussiasemalla ja siitä sitten edettiin istumaan teelle suunnitelemaan ABC-reissua vähän tarkemmin. Ja vaikka ABC-reissulle ei tosiaan tarvitse opasta, niin kyllä ainakin itse sain kaikesta niin paljon enemmän irti, kun oli mukana opas/tulkki. Lila on vetänyt monia telttatrekkejä myös, eli siis trekkejä joille kannetaan kaikki kamat mukana ruuista lähtien ja nukutaan tosiaan teemajojen sijaan teltoissa, eli kaikentasoiset trekit kyllä järjestyy. Nepalin trekkialueista mies tuntui tuntevan kaikki ja vähän päälle, joten miehellä on kokemusta myös muista alueista kuin Annapurnan alueelta. Sesonkien aikaan miehellä on kalenteri aika täynnä, mutta aina kannattaa kysyä kuitenkin. Lilan löytää Facebookista (https://www.facebook.com/lila.gurung.161?fref=ts (https://www.facebook.com/lila.gurung.161?fref=ts)). Tripadvisorissa myös joku vuonna 2011 tykännyt kovasti (linkki (http://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g424944-i12328-k4867636-Annapurna_trekking_fantastic_guide-Annapurna_Region_Gandaki_Zone_Western_Region.html)), tuota kautta myös sitten löytyy Lilan sähköposti ja MySpace.

Hinnat kannattaa varmistaa mieheltä itseltään, mutta meiltä pyysi sen perus 20 USD/päivä. Pistettiin lopuksi noin 50% tippi miehelle, joten ei ainakaan omaan makuun ollut liikaa pyydetty. Tätä 20 USD/päivä pyytelee ne ihan keltanokatkin. Oltiin reissussa tuolla viime vuonna maalis-huhtikuussa.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: SunRiseGirl - 30.01.2016, 19:38:30
Kiitos paljon varustejutuista, näin itsekin arvelin, että saattais olla, että se tarjonta mitä on, on kallista. Hankin siis kamppeet täältä ja varsinkin pussin suhteen olen aika nirso, koska haluan untuvapussin ja se ei saa haista voimakkaasti :D

Ja kiitos keiku tuosta opas vinkistä! Mä olen menossa low seasonilla, ja lyhyemmälle reissulle (tarvin retkeilykamoja muuhun tarkoitukseen kuin vaelluksille) niin pitää kysäistä vaikka tuolta Lilalta, että olisko hänellä hyvä suunnitelma alle viikon trekkaus reissulle. ABC:ssa menee ilmeisesti vähän pidempää ja noustaankin sen verran korkeammalla, ettei mulla ns. pää kestä  :P

Olen kaikkiaan Nepalissa 3 kuukautta, mutta mun vapaa-aika on valitettavasti vain noin kahdessa viikon pätkässä, mutta olen ymmärtänyt, että esim. Pokharasta pääsee kyllä vähän lyhyemmilläkin reissuilla näkemään kivoja maisemia ja kyliä.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: keiku - 31.01.2016, 05:01:30
Hankin siis kamppeet täältä ja varsinkin pussin suhteen olen aika nirso, koska haluan untuvapussin ja se ei saa haista voimakkaasti :D

Joo, näin myös itse tekisin, varsinkin jos haluaa olla varma varusteistaan. Valikoimaa riittää.

Ja kiitos keiku tuosta opas vinkistä! Mä olen menossa low seasonilla, ja lyhyemmälle reissulle (tarvin retkeilykamoja muuhun tarkoitukseen kuin vaelluksille) niin pitää kysäistä vaikka tuolta Lilalta, että olisko hänellä hyvä suunnitelma alle viikon trekkaus reissulle. ABC:ssa menee ilmeisesti vähän pidempää ja noustaankin sen verran korkeammalla, ettei mulla ns. pää kestä  :P

Olen kaikkiaan Nepalissa 3 kuukautta, mutta mun vapaa-aika on valitettavasti vain noin kahdessa viikon pätkässä, mutta olen ymmärtänyt, että esim. Pokharasta pääsee kyllä vähän lyhyemmilläkin reissuilla näkemään kivoja maisemia ja kyliä.

ABC:n voi suorittaa alle viikossakin, mutta eipä se omaan makuuni olisi mikään miellyttävä reissu. Me mentiin Poon Hillin kautta ja jäätiin paluumatkalla kahdeksi ekstrayöksi alueelle muuten vain, kokonaisuus taisi olla lopulta 12 yötä. Tuon Poon Hill osuuden voisi helposti käydä läpi alle viikossa ja sieltä pääsee vähän joka suuntaan jatkamaan, esimerkiksi Ghorepanin suuntaan. Itse Poon Hill tarjoilee 360 asteen näkymiä lumihuipuille ja tuolla reissulla näkisi useita kivoja pikku kyliä, kuumia lähteitä ja niin edelleen. No, Lila osaa varmasti näistä kertoa vielä enemmän, joten en sen enempää jatka. Mutta joo, Pokharasta pääsee tosiaan lyhyemmälläkin reissulla näkemään vaikka mitä  :)

Yleisesti ottaen Nepal on kyllä muutenkin omassa reissujen top3:ssa, vaikka tosiaan oltiinkin siellä järistysten aikaan ja trekin aikana oli usein aika huonot näkyvyydet. Kuukausi oltiin, olisi mennyt helposti vielä toinen tai kolmaskin.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: SunRiseGirl - 01.02.2016, 18:27:20
Juu, Poon Hilliä mä katselin, että se vois olla kiva reitti. Pitää palata tuolle oppaalle jahka tässä päätän tarkat päivämäärät kun lähden. Sit mun pitåis keksiä tekemistä elokuun alkuun mun 7 päivän "lomalle" tuolla, mutta pitää katsella sitten vähän säiden mukaan, että minne kannattaa mennä jos aivan kovastikin sataa.

Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Henkke - 25.02.2016, 00:20:34
Moro! Onko porukalla tietoa että mimmonen on tilanne tällähetkellä Nepalissa? Onko toipunut maanjäristyksestä? Itse olin viime huhtikuussa paikalla kun järistys iski ja tuli huomattua/koettua henkilökohtaisesti että tuhot olivat suuret. Mutta kaipuu on kova takaisin... Opiskelen nyt yliopistossa Bangkokissa ja oon kelannu tehdä 1-2vk Visa runin Nepaliin maaliskuun loppupuolella. Onko esimerkiksi ruuan tai palveluiden hinnat edelleen suuret, niinkuin ne aivan ymmärrettävästi olivat heti maanjäristyksen jälkeen?
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Skönäri - 09.03.2016, 20:39:48
Maanjäristys tuskin enää vaivaa, mutta ongelmia on aiheuttanut uuden perustuslain sisäänajo. Marraskuussa aluella vaikuttava tuttava tiesi kertoa polttoaineen olevan lopussa lähes koko maassa ja ilmeisesti myös elintarvikkeiden tuonti Intiasta tökki pahasti. Tuossa tarkempaa infoa:
http://www.hs.fi/ulkomaat/a1450073430162
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: lindah - 01.06.2017, 14:52:19
Kuten tuolla jo aiemmin mainittiin niin Lila Gurung on mieletön opas :) Edelleen tekee oppaan hommia siis. Ottaa 20 dollaria päivältä ja erittäin pätevä. Suosittelen siis! Facebookista löytyy nimellään https://www.facebook.com/lila.gurung.161?ref=ts&fref=ts
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: form - 01.06.2017, 17:43:46
Mä en tiedä mitä kaikkia ongelmia ja hintatasojen nousua järistykset aiheuttivat, mutta olin Nepalissa kuutisen viikkoa aivan vastikään, enkä huomannut omana aikanani mitään ongelmia. Hintatasoa en osaa verrata järistyksiä ennen olleeseen tasoon, mutta omasta mielestäni kaikki oli hyvin edullista, jopa ylhäällä vuorilla ja "ylhäällä" oli minulle yli 5 k.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: reissutytsy95 - 02.06.2017, 10:01:11
Olin Nepalissa vuosi sitten. En osaa myöskään verrata sitä aiempaan, koska tuo oli ensimmäinen matkani Nepaliin. Se oli juuri sitä aikaa kun Nepal ei ollut saanut uutisten mukaan ruokaa tai bensaa.  Ainoa mitä huomasimme oli se, että bussi-, tai taximatkoista pyydettiin enemmän bensan hintaan vedoten. Hinnat olivat kuitenkin halvat. Nepalilaiset pyysivät meitä kertomaan kaikille ystävillemme, että siellä on hyvä matkustaa, mikä on totta. Turismi oli vähentynyt huomattavasti maanjäristyksen jälkeen, joka tietenkin vei monilta paikallisilta elannon. Joten vuoden takaisen reissun perusteella voin vain suositella matkustamaan nepaliin :)
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Jookoskookos - 18.09.2017, 14:01:35
Joo taallakin ensimmainen matka Nepaliin suunnitteilla ja paljon on viela auki koko reissusta. Tarkoituksena ensi syksyna lentaa ensin Kiinaan ja siit junalla Tibettiin jonka jalkeen maateitse Nepaliin (nytkun tuo maantie on saatu 2015 maanjaristyksen jaljilta korjattua). Tibet ja Kiina aika hyvin suunnitelmat hallussa mutta Nepaliin kaipaisin lisaa vinkkeja. Tosiaan Tibetin ja pikaisen EBC pysahdyksen jalkeen vuoria on nahty jo aika hyvin joten ne eivat Nepalin kohteiden valinnassa ole paaasiassa. Kiipeilijatyyppi en ole joten Annapurnat sun muut voi jattaa myos valista. Kathmandussa tietenkin paljon nahtavaa ja ilmeisesti myos lahikaupunki Bhaktapurissa? Onkohan Bhaktapur ja sen upeat temppelit missa kunnossa tuon maanjaristyksen jalkeen? Chitwanista kuullut enemman huonoa kuin hyvaa joten ei ehka sitten sekaan oikeen nappaa. Mitenkas Pokhara?

Nepal siis reissun paatepiste eli pitaisi tietaa paljonko sinne varaa aikaa...  tuntuu turhalta olla siella vain pari pv tai alle viikko mutta jos ei ole mitaan itselle kiinnostavaa nahtavaa niin sitten jo pikkuhiljaa kohti eurooppaa ja kotia  :)
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Jookoskookos - 18.09.2017, 14:37:05
Itselleni vastaillen voisi olla helppo pitaa Kathmandua paakallopaikkana ja tehda sielta kasin paivaretkia esim Pataniin, Bhaktapuriin, Namo Buddhaan tai Nagargotiin. Kun noita on kierrelty tarpeeksi voisi hilpaista Pokharaan pariksi paivaksi koska selkeasti kauempana kuin edellamainitut  :)

Kommentteja paikoista otetaan vastaan mielellaan!
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: reissutytsy95 - 18.09.2017, 15:04:47
Itselleni vastaillen voisi olla helppo pitaa Kathmandua paakallopaikkana ja tehda sielta kasin paivaretkia esim Pataniin, Bhaktapuriin, Namo Buddhaan tai Nagargotiin. Kun noita on kierrelty tarpeeksi voisi hilpaista Pokharaan pariksi paivaksi koska selkeasti kauempana kuin edellamainitut  :)

Kommentteja paikoista otetaan vastaan mielellaan!

Bhaktapur oli aika romuna vielä viime vuonna. Jotkin temppelit olivat säilyneet tai saatu korjattua mutta selkeästi näki maanjäristyksen jäljet. Kaupunki on kuitenkin tosi nätti, joten sinne kannattaa mennä. Kaupunkiin mentäessä tiettyjä teitä pitkin peritään sisäänpääsymaksu turistilta.

Kuten tuolla aiemminkin jo mainitsin että nepali oli ihana, joten suosittelen olemaan siellä koko mahdollisen viisumiajan eli ainakin kuukauden :) Me kyllä kävimme reilu viikon trekillä joten siihen kului jo neljäsosa matkasta. Vielä olisi kyllä nähtävää ja sinne on palattava jonain päivänä.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Jookoskookos - 18.09.2017, 16:21:40
Kiitos Reissutytsy95 vastauksista!

Vahan sita joo pelkasinkin etta tuo maanjaristys on saattanut vaurioittaa noita temppeleita. Kuukauden mielellani olisinkin mutta toiden takia se ei nyt ole mahdollista joten pakko koittaa vahan tiivistella paikkoja ja aikataulua  ;) Yksin kun reissaan tuppaan olemaan aika nopea paikkojen ja siirtymien suhteen joten saan paljon mahdutettua lyhyeenkin aikaan. Jos viikon varaisi Kathmandu+paivaretkia pari kolme ja Pokhara niin varmaan riittaa aivan hyvin  :) Kuten itsekkin sanoit Nepaliin tulee varmasti mentya toistekin joten ei hataa vaikkei kaikkea ehtisikaan viikossa nakemaan  :)
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Nicodemus - 27.09.2017, 18:43:14
Jos vinkejä tarvitset niin kysy äkkiä, häivyn viikon päästä reiluksi kahdeksi kuukaudeksi Nepaliin, kymmenes patikkareissu sinne vuoden 1984 jälkeen, noin 7 kuukautta polkuelämää takana tähän mennessä, pisin lähes yhtämittainen patikka oli 52 vrk ja 750 km ja 23 km nousua ja 25 km laskua.

Onko Langtangin trekille mitään erityisiä vinkkejä? Entä vinkkejä oppaan hankkimiseen?
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: iltsu - 07.11.2017, 09:41:00
Onko Langtangin trekille mitään erityisiä vinkkejä? Entä vinkkejä oppaan hankkimiseen?
Olisin myös kiinnostunut kuulemaan Langtangin trekistä. Uusimmassa LP:n Trekking in Nepalissa sanottiin reittien ja infran kärsineen pahoin maanjäristyksessä. Olisiko kenelläkään jakaa lähiaikojen trekkauskokemuksia tuolla? Joulukuun alussa olisi tarkoitus tehdä n. 10 päivän vaellus ja siihen Langtang sopisi hienosti. Toinen vaihtoehto lienee Everestin alarinteet. Onko muita hyviä vaihtoehtoja tuolla aikataululla? (Haluan simppelin teahouse trekin ja Annapurna ei nyt ole vaihtoehtona.)

Otan myös mielelläni vinkkejä vastaan välille Mahendranagar - Kathmandu. Bardian luonnonpuistossa ajattelin viikon verran pysähtyä. Chitwanin jätän nyt väliin.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: Nicodemus - 07.11.2017, 18:19:29
https://thehimalayantimes.com/kathmandu/main-trekking-route-damaged-in-earthquake-in-langtang-repaired/ (https://thehimalayantimes.com/kathmandu/main-trekking-route-damaged-in-earthquake-in-langtang-repaired/)
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: iltsu - 08.11.2017, 08:22:46
https://thehimalayantimes.com/kathmandu/main-trekking-route-damaged-in-earthquake-in-langtang-repaired/ (https://thehimalayantimes.com/kathmandu/main-trekking-route-damaged-in-earthquake-in-langtang-repaired/)
Kiitos. Tämähän vaikuttaa lupaavalta. Taidan kallistua Langtangiin, mutta pitää vielä harkita, kun pääsen Kathmanduun. Kyselit oppaasta / kantajasta. Parasta on, jos olet kuullut suosituksia jostain. Mutta Thamel on täynnä matkatoimistoja, joiden kanssa voi sopia oppaista. Myös paikan päällä on helppo järjestää opas. Parasta on, jos pääset haastattelemaan opasta. Itse marssin luultavasti tuttuun matkatoimistoon Kathmandussa ja sovin sieltä suoraan. Matkavakuutukseni vaatii oppaan käyttöä, kun menen vähän ylemmäs. Siksi otan "valmiin" paketin. Kannattaa selvittää etukäteen hintoja, ym.
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: TapaniNi - 21.01.2020, 19:19:55
Helmikuussa olisi lento Nepaliin. Ymmärtääkseni 90 päivän viisumin voi saada myös kentältä, tarvitseeko tähän olla paluulippu pois maasta?

Tuolla oli toi Nepal 2019 aihe jossa keskusteltiin samasta, mutta ei ollut ihan varmaa vastausta. Ajattelin herätellä tätä vanhaa ketjua muutenkin eloon. :)
Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: arkienkeli - 22.01.2020, 11:19:11
Taustaa: Olen käynyt Nepalissa 11 kertaa alkaen vuodesta 1984 (85, 86, 98, 00, 06, 07, 09, 13, 17, 18) ja viettänyt sillä aikaa noin 11 kuukautta, josta poluilla yli 9 kuukautta. Tutut trekkialueet: Annapurnan alue 4 kertaa, ml, Naar-Pho, Tilicho, pyhtättö (3 kertaa). Manaslu, Khumbu ja lähestymisreitit Jiri ja Pikey Peak 5 kertaa, GHT korkea reitti Lumbasamba La:n pätkä Taplejung - Ghunsa -  Tumlingtar. Lisäksi vähän oudompia polkuja kuten Amphu Labtsa - Mera - Lukla ja "Yak Butter Trail" Dudh Kund - Ghat (Lukla) jonka on kulkenut vain 3 ulkomaalaista.

Muutamia juttuja edellisiin postauksiin liittyen:

Nepalissa ei kysellä poistumislentoja, koska perinteisesti porukat lähtevät minne sattuu milloin sattuu, myös maarajojen yli Tiibetiin ja etenkin Intiaan.

Thamelissa on ainakin sata trekkikauppaa, josta saa halvalla paikallisti pusattuja varusteita, jotka saattavat kestää kohtuullisesti tahi ei. Materiaalit ja työn laatu on mitä on, mutta fleecen voi saada 8 eurolla. Sitten on pari asiallista paikallista merkkiä Sherpa ja Hi-HImal, joista ainakin Sherpa tekee paremman laadun takia (saumateippaukset jne) vaatteensa ulkomailla. Nykyään usealla firmalla on merkkiliike 100 metriä Thamelista palatsille päin, TNF, Mountain Hardwear, Saleva, Marmot (?), joku korealainen ja venäläinen myös. Niistä saa myös icebreaker merinoa jne laatutavaraa, mutta hinnat ovat melkein Suomen tasoa. Joskus löytyy noin puoleen hintaan. Samassa rivissä ainakin oli myös väärännetyn Arc'teryxin puoti. Sherpan liike on noin 200m etelään Kathmandu Guest housen portista, vasemmalla puolella. Pääliike on kuninkaan palatsin jälkeen okealla puolella samaa katua joka menee edellämainittujen merkkiliikkeitten editse.

Maanjäristys ei enää vaikuta trekkireitteillä, joskin Langtangin kylää ei samalla tavalla ole enää olemassa. Katmandun laaksossa temppeleitä on vielä remontissa ja tukipölkkyjen varassa.

Annapurna suojelualueen etelälaitaan on syntynyt pari uutta melko suosittua reilun viikon reittiä (Pyhättö on sesonkina ihan tukossa), Mardi Himal ja Khopra Danda. Näissä lähtöpiste Pokhara.

Trekille ei kannata ottaa "pakettia" joka sisältää majoituksen ja muonat, ainakaan jos palkkaa yksityisen oppaan (mieluumin kantaja-opas, joka myös kantaa kamat jopa kahdelle). Tämä siksi, että silloin säilyttää vapauden itse päättää missä bunkkaa ja syö (kuitenkin pitää olla sama majoitusliike). Opas vie sinne, mistä saa parhaat provikat. Pelkän palvelun ja matkat sisätävä paketti on tavallisesti myös halvempi eikä tule kinaa siitä, mitä saa tilata.

Everestin alue on etenkin loka-marraskuussa aivan nuijalla lyöty, jos sinne menee, niin marraskuun puolivälin jälkeen mieluummin.

Nepalissa riehuu helikopteripelastushuijaus, jota hallitus ei edes yritä hillitä kun rahaa virtaa kaikille. Viimeksi paikallinen kunta kielsi vapaaehtoiskliniikat Machermosta ja Gokyosta, jotka olivat ilmaiseksi hoitaneet kantajia trekkajilta perityillä maksuilla. Näitten rehtien kliniikoitten korvaajiksi on tullut helikopteri/sairaalayhtiön kaupalliset kliniikat, jotka lähettävät 50% potilaista helikopterilla Katmanduun $1000/yö sairaaloihin makaamaan tarpeettomasti päiväkausiksi (vapaaehtoiskliniikka 5%). Aihe on liian laaja tässä puitavaksi, mutta helikopteripelastusten määrä on 50-kertaistunut per trekkaajamäärä yhdeksänkymmentäluvun alun jälkeen. Niistä suurin osa on vakuutuspetoksia, joihin trekkaajat joutuvat joko tahtomattaan (sairastutetaan AMS tai ruokamyrkytys, tai pelotellaan) tai sitten ovat mukana petoksessa ilmaisen paluukyydin vuoksi, ja joskus saavat osan oppaan provikasta. Jotkut oppaat ovat kerskuneet tienanneensa $30000 vuodessa provikoita ja vähitään yhden "pelastetun" joka ryhmästä. $30000 on kolmenkymmenen vuoden keskiansio Nepalissa.

Tästä aiheesta: https://www.markhorrell.com/blog/2018/the-great-nepal-helicopter-rescue-fraud-an-introduction/
https://www.tifj.org/post/named-the-people-and-companies-behind-nepal-s-multimillion-dollar-insurance-fraud-scam

Jos haluaa spesifiä lisätietoa tai opaskontaktin, niin s-postia arkienkelille gmailiin.

Otsikko: Vs: Nepal
Kirjoitti: clubi - 23.01.2020, 10:02:33
Helmikuussa olisi lento Nepaliin. Ymmärtääkseni 90 päivän viisumin voi saada myös kentältä, tarvitseeko tähän olla paluulippu pois maasta?

Tuolla oli toi Nepal 2019 aihe jossa keskusteltiin samasta, mutta ei ollut ihan varmaa vastausta. Ajattelin herätellä tätä vanhaa ketjua muutenkin eloon. :)

Joo saa,kannattaa etukäteen täyttää netissä hskemus ja kuvan voi ottaa kännyllä..
Säästää paljon aikaa ja vaivaa.kentällä oleviin koneisiin pitkähkö jono.
Yhelle tiskille maksat viisumimaksun 125usd.voi maksaa muillakin valuutoilla,kurssista en tiedä tai köykö kortti.
Sitten vaan passin tarkastukseen jossa saat viisumin.viisumi on multientry