Pallontallaajat.net

Maapallo on pyöreä => Eurooppa => Aiheen aloitti: ilona - 28.05.2002, 00:29:41

Otsikko: Irlantiin?
Kirjoitti: ilona - 28.05.2002, 00:29:41
G´day!
Täällä oli ilmeisesti paljon Irlantia kiertäneitä, mutta enpä nyt onnistu sitä viestiä enää löytämään...
Mielessä on mahdollisesti pari viikkoa Irlannissa nyt heinäkuussa. Ja halusin kysllä minkälainen on hintataso yleisesti? Busseja suositeltiin junien sijasta. Entä esim. majoitus hostelleissa ja/tai leirintäalueilla?
Ja sitten ehdotuksia paikoista, jotka näkemisen/kokemisen arvoisia?
Tänk juu...
ilona
Otsikko: Re: Irlantiin?
Kirjoitti: Urho_Kekkonen - 03.06.2002, 14:42:04
Irlanti on oikein mukava maa. Tosin siellä sataa turhan paljon ja on turhan kallista, mutta niinhän asiat ovat Suomessakin.

Irlannissa ei tosiaan ole mitään mieltä kulkea junalla, ellei sitten ole aivan erityistä syytä kuten IR-kortti tai kauhea bussipelko. Busseilla yhteydet ovat paremmat ja hinnat halvemmat: joskus bussit ovat jopa nopeampia kuin junat.

Paikoista suosittelisin Pohjois-Irlantia, rohkeasti vaan. Belfast on mielenkiintoinen paikka, ja useimmille matkailijoille ensivaikutelma on "Yllättävän normaali".

Lisäksi Galway on mukava paikka, tosin siellä ovat kaikki muutkin Irlantiin tulevat repputuristit. Galwaysta ja parilta muultakin paikkakunnalta pääsee laivalla Aranin saarille, joilla viihdyin todella hyvin. Muutenkin Irlannissa kannattaa kiertää maaseutua ja pikkukaupunkeja eikä viettää kaikkea aikaa Dublinissa.

Hinnoista sanoisin, että ruoka on suunnilleen samoissa hinnoissa kuin Suomessa, pubiolut aavistuksen verran halvempaa. Näin siis syyskuussa 2000. Bussiliput ovat melko edullisia, lähinnä siksi että matkat ovat pienellä saarella melko lyhyitä. Dublin-Galway oli muistaakseni 7 Irlannin puntaa (n. 60 vanhaa markkaa), Belfast-Galway noin 10 IEP. Hostelleista maksoin halvimmillaan 7 IEP, enimmillään 10, eli vanhassa rahassa n. 60-85mk. Heinäkuussa hostellit voivat olla täynnä, etenkin Galwayn kaltaisissa paikoissa jotka vetävät paljon reppumatkailijoita.

Yhden kerran tuhlasin Bed & Breakfastiin, 20 IEP yhdeltä hengeltä - kahden hengen huoneissa on tietysti reilusti halvempaa. Irlantilainen aamiainen kuului hintaan ja kannatti (paitsi lihaa syömättömille).
Otsikko: Re: Irlantiin?
Kirjoitti: ilona - 07.06.2002, 01:53:51
Kiitos Urho-setä!  ;)
Pohjois-Irlanti vaikuttaa mielenkiintoiselta, majoitukset ym. taitavat vaan siellä olla vähän kalliimpia. Tai sellaisen käsityksen sain, kun luin joitakin matkailusivustoja, joihin oli linkkejä tuolla maa-osastolla. Ehkäpä johtuu punnan korkeasta kurssista.
Tällä hetkellä innostaisikin enemmän juuri maaseutu, maisemat Atlannin rannikolla ja pikkukaupungit.
Saa nyt nähdä päätyykö sitä edes Irlantiin tällä kertaa...
Otsikko: Re: Irlantiin?
Kirjoitti: Sanna - 07.06.2002, 11:33:53
Urho puhuu asiaa. :) Vietin viime kesänä Irlannissa noin kuukauden, ja samoja paikkoja tuli kerreltyä ja samantyyliset fiilikset jäi. Liekö minulla ollut jokin ihmeellinen tuuri, kun koko aikana ei satanut vettä kuin aivan muutamana päivänä! Hyvistä paikoista mainitsisin Galwayn, Dinglen ja tietysti Dublinin. Killarney on melko lailla turistirysä...Välillä tuntui, että siellä vastaan käveli enemmän jenkkejä kuin oikeita irlantilaisia. Dubliniin kannattaa varata vähintään kolme-neljä päivää, itse vietin siellä kokonaisen viikon. Hyvä, halpa, turvallinen, keskustassa sijaitseva ja ystävällisen henkilökunnan & mukavan ilmapiirin omaava hostelli löytyypi täältä: http://www.marlboroughhostel.com.

Hyvää matkaa sinulle! Kateeksi käy...
Otsikko: Re: Irlantiin?
Kirjoitti: Anonymous - 20.07.2002, 19:20:12
Tere!

Tuleppa tänne kertomaan Ilona kokemuksistasi jos pääset Irlantiin saakka. Saatan itsekin sinne matkustaa syksymmällä jos oikein oikein hyvin käy.  ;D
Otsikko: Re: Irlantiin?
Kirjoitti: Tiuhti - 25.07.2002, 22:35:14
Tuosta Galwaysta vielä... Tiettyinä aikoina sekin saattaa olla täynnä jenkkejä, mutta ihan mukavalta paikalta vaikutti. Siis se vähä minkä siitä ehdin nähdä.
Otsikko: Irlanti
Kirjoitti: Anonymous - 03.06.2003, 19:36:34
Helmifoorumilta vaikuttaa tämä, ja hiukan selailtuani huomasin, että jonkunasteisia irkkuspesialistejakin löytyy. Kiitollisuudella otan vinkkejä ja tietoa vastaan.
 Tarkoitus olisi lentää ryanairilla Dubliniin heinäkuun lopussa (sarjassamme ekakerrat, onko siin jotain erityistä huomioonotettavaa... sivuilla ei suositella vaihtoyhteyksiä tyyliin stokis-lontoo-dublin). Ajattelin katsastaa Dublinin ja kierrellä sitten. Interrail-lippu ei liene edullisin. Onko Irlannissa vastaavia halpoja rajattomia juna/bussilippuja? Onko matkustaminen yleisesti kallista?
 Tottakai KAIKKI tahot sanovat, että yksin naisena liftaaminen on hullua, tyhmää ja vaarallista, mutta onko kellään kokemusta siitä, kuinka vaikeata liftiä on saada verrattuna kotimaahan...
 Kaikensortin informaatio ja vinkit majoituksesta/tapahtumista(erit. musa)/muista must-jutuista otan suurin kiitoksin vastaan.
Otsikko: Re: Irlanti
Kirjoitti: fishbone - 03.06.2003, 21:51:26
Lyhyesti virsi kaunis: varaa paljon rahaa mukaan, koska Dublin on kallis paikka! Kristiina vaikka jatkakoon tästä! :D
Otsikko: Re: Irlanti
Kirjoitti: KristiinaE - 04.06.2003, 02:36:14
Ihan ekaksi tuosta liftauksesta: itse en ole täällä liftannut ja kysäisin tuossa poikakaveriltani (joka on irlantilainen) pitääkö hän täällä liftausta vaarallisena, niin hän sanoi että kyllä. Irlanti on kuitenkin jokseenkin vanhanaikainen maa ja täällä on vielä nähtävissä jokseenkin luokkaeroja, joita ei Suomessa olisi. Tietyillä alueilla naiset pysyvät kotona ja näiden alueiden miesten kyytiin en lähtisi... Mutta en nyt tiedä onko täällä liftaaminen sen vaarallisempaa kuin missään päin maailmaa..

Irlannin junayhteydet ovat hävettävän huonot - suosittelen menemään bussilla, koska bussiverkosto on kattavampi ja bussilla pääsee moniin viehättäviim pikkukyliin. Lisätietoja http://www.buseireann.ie
 Bussi on myös hieman halvempi kuin juna.

Dublinin paikallisbussiaikataulut löytyvät http://www.dublinbus.ie . Jos majoitut keskustassa, kannattaa lähiympäristöjä tutkailla DARTin avulla (eräänlainen paikallisjuna) joka kulkee rannikkoa pitkin (ihania pikkukyliä).

Kaikenlaisista tapahtumista saat parhaiten tiedon osoitteesta http://www.entertainment.ie
 Heinäkuun lopussa ei kyllä näytä olevan festareita. Slane festari on vasta 23.8. Meathissa, mutta liput näyttävät olevan loppuunmyydyt. Kukapa ei Red Hot Chili Peppersejä tahtoisi nähdä.

Kannattaa muuten piipahtaa pohjois-Irlannissakin. Enterprise-juna Dublinista Belfastiin on aika luksus kokemus. Ja pohjoinen mielestäni etelää kauniimpi :) Upeita maisemia ja paaaaaaljon söpöjä lampaita. Tosin lampaita ja maisemia löytyy myös Galwaysta ja Connemarasta, jonne menoa suosittelen ehdottomasti. Connemarassa on viehättävä merenrantakylä Roundstone, jossa on mielestäni maailman kaunein ranta (Dog's Bay) - siellä ollessa ei heti uskoisi olevansa Irlannissa, niin välimerellinen on meininki.

Nyt olen taas jaaritellut vähän liikaa. Kysy lisää, jos mieleen juolahtaa :-)
Otsikko: Re: Irlanti
Kirjoitti: Berlin - 04.06.2003, 08:02:51
Kommentti liftaukseen: pari mun kaveria (molemmat naisia) liftasi pari viikkoa ympäri Irlantia n. 5 vuotta sitten ja sanoivat, ettei missään ollut pienintäkään ongelmaa ja ihmiset oli aivan käsittämättömän ystävällisiä - jotkut perheet kutsuivat kotiinsa syömään ja/tai yöpymään jne. Onhan se riski aina yksin vähän suurempi, mutta jos täällä tylyssä Suomessa uskaltaa yksin liftata niin kai sitten Irlannissakin :) Kyydin saamisen vaikeudesta en osaa sanoa mitään tarkempaa, mut ei tuo stoori ainakaan kuulostanut siltä, et olisivat missään joutuneet päivätolkulla tienposkessa odottelemaan...
Otsikko: Re: Irlanti
Kirjoitti: Manna - 04.06.2003, 10:24:47
Joka kansassa on omat kusipäänsä, mutta jos jossain rupeaisin enempi liftaamaan niin kyllä se Irlanti olisi.
Otsikko: Re: Irlanti
Kirjoitti: Anonymous - 04.06.2003, 10:54:07
Kiitoksia tiedoista, erit. Kristiina. Kun Ryanilla olisi tarkoitus lentää, ja kyseessä on ekakerta, niin kysyisin viel, onko siin firmassa jotain erityistä huomioitavaa. Suunnitelmissa olis Stokis lautalla Turusta. Ryanin sivuilla eivät suosittele vaihtoyhteyksien varaamista tyyliin Tukholma-Lontoo-Dublin, vaan jos varaa Lontooseen tarpeeksi aikaa vaihtaa, niin onko tuo ongelma...

Joo, liftaus on kyl vaan takataskussa varalla, ellen saa säällistä seuraa. Suomessa liftaamisesta oikein hyviä kokemuksia, erityisesti yksin reissatessa matka taittuu melkoisen vauhdikkaasti. En todellakaan oo mikään pro, mut toistaseks yks mies on kysynyt suoraan, et naidaanko ja meni kohtalaisen hämilleen, kun sanoin et jos ei nyt kuitenkaan. Kaikenlaisia häröjä kaahailu/pilvi-kuskejakin on sattunut, mut uskomattoman hyvät kyydit sitten vastaavasti tasapainottavat...
Otsikko: Re: Irlanti
Kirjoitti: katinka - 04.06.2003, 13:11:52
Saavuin juuri tanaan tanne Dubliniin, juuri Ryanairin lennoilla, reittina Tampere-Tukholma Skavsta-Lontoo Stansted- Dublin, eika ongelmia ilmennyt. Tosin lahdin matkaan eilen aamulla, kymmenen tuntia Tukholmassa (en tyhma lahtenyt edes kaupungille, vaan jain pienelle kentalle odottamaan...)sitten Lontooseen, jossa nukuin yon yli ja aamulennolla tanne. Ainoastaan Lontooseen saapuva lento oli myohassa ja sekin vain 5 min. Olen kylla kuullut valitettavasti monta painvastaistakin tapahtumaa.
Otsikko: Re: Irlanti
Kirjoitti: Lonely rider - 04.06.2003, 13:18:21
Itse lensin Ryanairilla Tampere-Tukholma-Lontoo-Dublin. Eikä vaihdoissa ollut mitään ongelmia. Siellä Ryanairin sivuilla kyllä lukee, jos heiltä jatkoyhteyden ottaa pitäisi varata 3 tuntia lentojen väliin. Jos kiire on niin kyllä kaksi tuntia varmasti riittää.  
Otsikko: Irlannista ja kännyköistä..
Kirjoitti: OConnell - 17.06.2003, 10:39:50
Monien mutkien jälkeen Irlannin matka odottaa :D Koska foorumi tavoittaa monia Irlanti ja matkailuexperttejä kyselisin kännyverkon hyvyydestä Irlannissa.Voiko "syrjäisimmilläkin" seuduilla känny kuulua vai pitääkö savumerkkeihin siirtyä Dublinin ulkopuolella.. ;) Entä miten on lataamisen laita,onnistuukko suomalaisilla vehkeillä vai tarvitaanko jotain aparaatteja.Nämä kysymykset taitais kyllä kuulua tonne "tyhmät kysymykset" palstalle... :) :-[
Otsikko: Re: Irlannista ja kännyköistä..
Kirjoitti: Jouni - 17.06.2003, 13:35:48
Onko maailmassa enää yhtään maata, jossa kännykät eivät kuuluisi joka puolella? :D Enpä usko, että nyt ainakaan Irlannissa olisi yhtään mitään ongelmia tämän asian suhteen.
Otsikko: Re: Irlannista ja kännyköistä..
Kirjoitti: KristiinaE - 17.06.2003, 15:05:52
Voi vitsi, jollain on samanlainen kuva kuin mulla.

Irlannissa tarvii adapterin laturia varten.

Kännyverkkoja on kolme: Vodafone, O2 ja Meteor. Kaksi ekaa hyviä joiden kuuluvuus riittää suht syrjäisillekin seuduille ja Meteor surkea.
Itelläni on vuoden ollu Vodafonen liittymä, ja oon ihan tyytyväinen ollut, mutta O2 on uudempi ja niillä on parempi verkko.
Otsikko: Irlannista igen..
Kirjoitti: OConnell - 18.06.2003, 10:18:31
Kiirettä pukkaa päälle ja olen vieläpä niin laiska etten jaksa  :-[ selata jos aiheesta(varmaankin on) on keskusteltu..eli kuinkas paljon Irlanissa hyötyy ISIC-kortista?Oon viikon päästä lentämässä dubliniin ja kiertäisin muuallakin.Vanhastaan on voimassa oleva suomalainen opiskelijakortti(jolla tuskin tekee mitää IR:ssa) ja herkules-merkintä KELA-kortissa ja vielä lisäksi kv-hostellikortti joten hyötyyköhän isicistä mitään... jonka hankkimisella ois kyllä tosi kiire... :)
Otsikko: Re: Irlannista igen..
Kirjoitti: KristiinaE - 18.06.2003, 12:33:37
ISICillä saa opiskelija-alennuksia mm. leffalipuista ja ainoa mahdollisuus saada opiskelijahintaisia juna/bussi-lippuja, on ISIC ja siihen hankittava Travelsave-tarra (saa USIT:in toimistosta, Aston Quay, Dublin 2).
Otsikko: Re: Irlannista igen..
Kirjoitti: leposi - 18.06.2003, 23:22:46
Nyt olen kyllä ihan hämilläni noidenkuvien kanssa... Ei tää kaali pysy mukana.
Otsikko: Re: Irlannista igen..
Kirjoitti: KristiinaE - 19.06.2003, 12:09:55
Niin ja vielä kaksi samasta aiheesta kirjoittavaa...

Mulla oli ekana, lällälläää  ;D
Otsikko: Re: Irlannista igen..
Kirjoitti: OConnell - 19.06.2003, 13:52:50
Mulla ei oo ollu mitenkään tarkotus tunkeutuu Kristiinan reviirille  :) Irlanti ja Pingu ovat vaan niin symppiksiä :D Sitä paitsi mähän oon niin Noviisi verraten Irkkuguruun,jolta tuntuu löytyvän vastaus asiaan kuin asiaan;kiitos siitä!
 *kumartaa nöyränä*
Otsikko: Re: Irlannista igen..
Kirjoitti: KristiinaE - 20.06.2003, 12:33:38
Kyllä Pingu on mielestäni se Linuxin hyvä puoli, hehehe  ;D

Aika hölmöksi tuntisin oloni kyllä, jos en Irlanti-perusasiat olisi hallussa - laskin juuri että olen lentänyt kyseiseen maahan yhteensä 8 kertaa... Mutta silti tunnustan, etten ole juurikaan käynyt Dublinin turistinähtävyyksissä (niissä muutamassa hassussa  :P )

Hauskaa matkaa OConnelille - muista käydä katsomassa Dublinin O'Connell (wink wink) Streetin uusin nähtävyys - Dublin Spire (metallipiikki). Rakkaalla lapsella on monta nimeä, kuten "Stiletto in the Ghetto" ja "Pole in the Hole". Jokaisella kaupungin asukilla on siitä mieleipide ;-)
Otsikko: Irlannista vielä..
Kirjoitti: OConnell - 18.06.2003, 10:27:32
Jäipä kyselemättä se,että onkos Irlannnissa jonkinlaista "reili"bussikorttia,jolla vois vapaasti matkustella pari viikkoa tai jotain vastaavaa ja saako kortin halpaan hintaa vain jollain alekorteilla ??? ..Junaverkko kun ei oo ilmeisesti maailman paras...
Otsikko: Re: Irlannista vielä..
Kirjoitti: Roosa - 18.06.2003, 11:05:18
Lainaus
Jäipä kyselemättä se,että onkos Irlannnissa jonkinlaista "reili"bussikorttia,jolla vois vapaasti matkustella pari viikkoa tai jotain vastaavaa ja saako kortin halpaan hintaa vain jollain alekorteilla ??? ..Junaverkko kun ei oo ilmeisesti maailman paras...


Haloo? Opettele käyttämään keskusteluforumeita ja käytä jo aloitettuja Irlanti-topikkeja, joissa voit aivan mainiosti kysellä näitä asioita! Minun puolestani nämä kaksi topikkia voisi sulkea aivan mainiosti.

PS. Tämä on jo neljäs aloittamasi Irlanti-topik. Kaikki nuo aloitetut aiheet olisi voinut tunkea johonkin vanhaan topikkiin. HOHHOI.
Otsikko: Re: Irlannista vielä..
Kirjoitti: OConnell - 18.06.2003, 11:18:11
:-[ enpäs ajatellu taas niin pitkälle..kritiikkisi on kyllä ihan aiheellista.Yritän parantaa huonot tapani  :)
Otsikko: Re: Irlannista vielä..
Kirjoitti: -M- - 18.06.2003, 14:03:26
Suunta on sama ja uudennihkeä Lonely Planettini kertoo seuraavaa:
Travelsave stmpilla ISICissä saa -15%
Irish Rambler on vaihtoehto, jota itse mietin, hinnat 40.65e kolmena matkustuspäivänä kahdeksan päivän sisällä, reissaat siis rajattomasti, 92.70e kahdeksana päivänä 15 päivän sisällä ja 133.35e viitenätoista päivänä kuukaudessa.
Nämä siis vain Irlannin Tasavallassa.
Lisäksi on Irish Explorer Rail and Bus, joka on 135.90e  kahdeksana matkustuspäivänä viidessätoista päivässä, loogisesti bussilla ja junalla.
näitä muuten riittää...
*ei jaksa enää kääntää*
In Northern Ireland, the Freedom of Northern Ireland pass allows unlimited travel on NIR, Ulsterbus and Citybus services for £11 for one day or £40 for seven consecutive days.
The Irish Rover ticket combines services on Bus Eiriann and Ulsterbus. It costs 53.35e for three days, 118.10e for 8 days and 184.15e for 15 days.
The Emerald Card gives you unlimited travel throughout Ireland on all scheduled services of Iarnrod Eiriann (Irlannin rautatirt), NIR, Bus Eiriann, Dublin Bus, Ulsterbus. The card costs 157.50 for 8 days or 271.80 for 15 days.

Toivottavasti oli hyödyksi.

Kerro sitten kokemuksia liikkumisesta, muita vinkkejä kun palailet. Itse lähdössä reilun kuukauden päästä.

edit. poistelin vaan kirjoitusvireitä
Otsikko: Re: Irlannista vielä..
Kirjoitti: Markus - 18.06.2003, 14:26:46
Lainaus


Haloo? Opettele käyttämään keskusteluforumeita ja käytä jo aloitettuja Irlanti-topikkeja, joissa voit aivan mainiosti kysellä näitä asioita! Minun puolestani nämä kaksi topikkia voisi sulkea aivan mainiosti.

PS. Tämä on jo neljäs aloittamasi Irlanti-topik. Kaikki nuo aloitetut aiheet olisi voinut tunkea johonkin vanhaan topikkiin. HOHHOI.
Roosalle vois antaa vielä tuohon neljän tähden rinnalle semmosen sheriffintähden, kun laittaa netiketin rikkojat niin tolkusti ojennukseen...  :P
Otsikko: Re: Irlannista vielä..
Kirjoitti: Roosa - 18.06.2003, 14:47:32
Lainaus
Roosalle vois antaa vielä tuohon neljän tähden rinnalle semmosen sheriffintähden, kun laittaa netiketin rikkojat niin tolkusti ojennukseen...  :P

Mjoo, seikkailtuani aikani yhdellä toisella forumilla, totuin hieman kovempaan kuriin kuin mitä täällä on harrastettu ja toisaalta se kuri oli ihan hyvä. Yhdestä aiheesta oli tasan yksi topik, joten aihe oli helppo löytää. Kaikki ylimääräiset topikit suljettiin heti. Toisekseen forumissa oli myös tarkasti valvottu, että kyseinen aihe kuuluu sille valittuun aihepiiriin. Joku voisi tietenkin pitää tällaista pilkunnussintana, mutta ainakin imo se helpottaa kaikkien forumilaisten olemista, kun asiat ovat järjestyksessä ja omalla paikallaan  :)

Offtopic kunniaan! (Jälleen kerran).
Otsikko: Re: Irlannista vielä..
Kirjoitti: juhok - 18.06.2003, 17:17:20
Roosa hoitaa järjestyksen nokialaisen nuoriso-ohjaajan tavoin(http://www.tkdharrastajat.net/Foorumi/images/smiles/icon_hangover.gif)

Mutta tämähän on ihan yleistä näillä foorumeilla viitaten tonne Hupijuttuja osastoon:
Lainaus
47 Sanoo, että juuri tähän tarkoitukseen jo on olemassa  
sfnet.tiede.fysiikka -keskusteluryhmä.

Kuinka niin offtopic  ???
Otsikko: Re: Irlannista vielä..
Kirjoitti: Roosa - 18.06.2003, 21:32:32
Lainaus

Kuinka niin offtopic  ???

Kuten huomaat Juho, käsittelemme mekin Irlanti-aihetta todella asiantuntevasti  ;D

t.tuleva pamputtaja

LOL. toi sun hymiösi hakkasi tota äijää päähän täydellisesti samaan tahtiin kuin taustalla soiva musiikin basso  :D
Otsikko: Irlantiin?
Kirjoitti: serenah - 14.03.2004, 23:52:48
Elikkäs mihin kannattaisi mennä jos ja kun Irlanti on kohde maa?
Halvat majoitukset ym. Ei mitään biletys paikkoja eikä vastaavia..matkalle ois lähössä 2aik ja 3v lapsi.
Auttakaa..
P.S. mitä tarkoittaa dorm hostellien yhteydessä?
Otsikko: Re: Irlantiin??
Kirjoitti: fishbone - 15.03.2004, 00:10:36
Lainaus käyttäjältä: "serenah"
Elikkäs mihin kannattaisi mennä jos ja kun Irlanti on kohde maa?
Halvat majoitukset ym. Ei mitään biletys paikkoja eikä vastaavia..matkalle ois lähössä 2aik ja 3v lapsi.
Auttakaa..
P.S. mitä tarkoittaa dorm hostellien yhteydessä?


Itse kun kävin Irlannissa, niin aikaa oli niin rajoitetusti, etten poistunut Dublinista, mutta epäilemättä maaseudulta löytyy ainakin paljon kauniita maisemia. Paikkasuosituksia kun kysyy, niin kannattaisi yleensä kai pikkaisen tarkentaa mikä kiinnostaa, mitä sieltä lähtee hakemaan etc etc...

Dorm on iso huone, jossa on esim. 10 petiä (yleensä 8 ->). En siis todella suosittele lasten kanssa matkaavalle, koska nukkuminen voi pahimmallaan jäädä aika vähään, kun ihmiset palailevat nukkumaan esim. yöriennoistaan. Ja ei muutenkaan ole minkäänlaista omaa rauhaa... Meille yksinmatkaaville ne taasen ovat parhaita mahdollisia paikkoja tavata uusia ihmisiä. :D

Ps. Parempi paikka tälle olisi kuitenkin liennyt tuo Eurooppa-osio, mutta toivotaan, että ihmiset löytävät tämän nyt täältäkin, jos isukki tai pera ei siirrä tätä?!

Pps. Tarkoitus ei ollut olla negatiivinen, vaikka siltä tämä nyt jälleen kerran saattaa näyttää kaikkine ohjeineen. Mutta jos väläytän tälläisen kauniin hymyn :D , niin ymmärtänet neuvojeni vilpittömyyden.
Otsikko: Irlantiin?
Kirjoitti: Tellurium - 15.03.2004, 01:24:50
Itse kävin Irlannissa parin viikon reissulla muutama vuosi sitten ja ehdottomasti jossain vaiheessa sinne on  lähdettävä uudelleen. Negatiivisena puolena voisi sanoa, että Irlanti ei todellakaan ole niitä halvimpia maita.... Kaikki muu olikin plussaa. Ainakin omalle kohdalle sattuneet ihmiset olivat erittäin ystävällisiä ja avuliaita. Dublin oli mielestäni  mukava kaupunki (jossa tosin liikennesäännöistä ei tunnuttu välitettävän pätkääkään...), mutta matkan suurin anti oli ehdottomasti reissata maaseudulla. Dublinista etelään sopivan päiväretken päässä oli Glendallough (http://www.faculty.de.gcsu.edu/~dvess/ids/medieval/glendalough/glen3.htm). Sinne järjestetään Dublinista myös bussiretkiä, jotka pari vuotta sitten taisivat olla parinkymmenen euron luokkaa. Gallway oli  kaunis ja mukavahenkinen kaupunki länsirannikolla - tosin alkaa olla jo aikalailla turistien suosiossa sekin... Sieltä käsin oli hyvä tehdä päivän retkiä sekä pohjoiseen (Connemaraan, joka karun kaunista aluetta lukuisine kiviaitoineen) sekä etelämmäksi Burreniin (Cliff of Moherin kalliot käymisen arvoinen, edellyttäen kuitenkin että sää on jotakuinkin selkeä). Molemmille alueille pääsee suht edullisesti yleisillä busseilla tai vaikkapa (ainakin pari vuotta sitten vielä edukkailla) päivän bussiretkillä. Pohjoisesta jäi myös mieleen todella kauniilla paikalla oleva satulinna Kylemore Abbey, joka oli aikoinaan häälahja ja toimii nykyisin tytöille tarkoitettuna luostarikouluna (http://www.executivetours.ie/grand_tour_thumbnails.htm).


Teimme myös kierroksen vähän etelämmässä eli Killarneyssä. Ihan kaunis musiikkia täynnä oleva pikkukaupunki, joka tuntui kuitenkin olevan tupaten täynnä amerikkalaisia turisteja.  Jos sinnepäin eksyy, suosittelen käymään Powerscoutin kartanossa ja puutarhoilla (http://www.powerscourt.ie/gardens/ ). Upea paikka, jossa hyvällä säällä saa päivän kulumaan mukavasti.  Päiväseltään teimme myös ns. Dinglen kierroksen, mutta sumuisen ja sateisen ilman vuoksi paljon jäi tuolta matkalta näkemättä. Sinne todennäköisesti uudestaan, kun Irlantiin seuraavan kerran joskus vielä matkaan.

Bussimatkat olivat tuolloin Suomen hintoihin verrattuna edukkaampia, mutta junamatkailu tuntui järjettömän kalliilta (mutta niinhän se on täälläkin). Killarneysta Dubliniin palasimme junalla, koska se oli huomattavasti nopeampi, mutta hintakin taisi olla puolta kalliimpi.... Reittejä suunnitellessa ja varsinkin vuokra-autolla matkatessa kannattaa muistaa, vaikka kilometrimäärä vaikuttaisikin pieneltä, matkaan tuolla tuhraantuu yllättävän paljon aikaa.

Yövyimme matkan aikana ainoastaan B & B paikoissa, joten hostelleista ei ole kokemusta ( varmasti hostellit olisivat tulleet edullisemmaksi ja usein niistäkin saa yksityishuoneita, varsinkin jos etukäteen varailee). B & B paikkoja löytyy Irlannista pilvin pimein, mutta hinta tuntui vähän arvokkaammalta, kuin mitä monissa muissa Euroopan maissa yksityismajoituksesta pyydetään. Halvimmillan majoituksen hinta oli meillä 26 euroa, mikä oli yllätys yllätys Dublinissa (useimmiten hinnat pääkaupungissa olivat n. 30-40 euroa), tosin mukavaksi osoittautunut majapaikkamme ei ollut ihan ydinkeskustassa, vaan parin kilometrin päässä. Galwayssa B & B paikoissa pyydettiin  noin 28-35 euroa ja Killarneyn alueella ehkä euron pari vähemmän riippuen sijainnista ja paikan laadusta. Syrjäisimmillä seuduilla majoitusta olisi tietty saanut paljon edukkaamminkin, mutta oma auto olisi silloin ollut hyvä olla olemassa.

Seuraavalla matkallani todennäköisesti välttelen suurimpia ja suosituimpia kaupunkeja. Matkan varrella näin monia pieniä viehättäviä pikkukyliä -ja kaupunkeja, joissa hyvinkin voisi aikaansa viettää, varsinkin jos etsii vähän rauhallisempaa lomailua. Ja luulen, että noista pienemmistä paikoista löytää ihan omanlaisensa irlantilaisen kulttuurin ja elämänmenon.

Mukavaa matkaa, luulen että Irlanti ei tuota pettymystä :)
Otsikko: Irlantiin?
Kirjoitti: Tellurium - 15.03.2004, 11:01:46
Huomasin tuossa kirjoituksessani tehneeni yön tunteina yhden asiavirheen. Tuo Killarneyssa eli Kerryssa sijaitseva kartano on tietysti Muckross House and gardens & traditional farms(http://homepage.tinet.ie/~knp/muckross/index.htm , http://www.heritageireland.ie/en/HistoricSites/South/MuckrossTraditionalFarmsKerry/ ). Paikka saattaisi olla lapsillekin mukava tutustumiskohde.  Powerscout sijaitsee Dublinista hivenen etelään (Wicklow). Itse en tuolla upealta näyttävässä paikassa  kerinnyt käymään, mutta täytyy jotain säästää myös ensi kertaa varten  :D
Otsikko: Irlantiin?
Kirjoitti: Mineah - 27.02.2005, 18:42:19
Nostetaan aihetta...

Mielelläni kuulisin vielä lisää kokemuksia Irlannista, vaikka olenkin vanhat Irlanti-keskustelut kahlannutkin läpi.

Olemme suunnittelemassa parin viikon matkaa kesäksi Irlantiin. Olemme ajatelleet viettää muutaman päivän Dublinissa, ja sitten kierrellä junalla maata. Ottaisin mielellään ehdotuksia vastaan, missä kannattaisi kierrellä! Tällä hetkellä ollaan harkittu, että Dublinin lisäksi voisimme käydä ainakin Tipperaryssa ja Corkissa. Montakohan kaupunkia/kylää kannattaa sisällyttää 14 päivän reissuun? Yöpymiset olemme ajatelleet viettää B&B-tyylisissä paikoissa. Mitä eroa muuten näillä on: "Approved Town Houses", "Guesthouse", "Approved Holiday Hostels"?

Onko teillä kokemusta " Irish Explorer Rail"- lipusta tai Irish Rover-lipusta? http://www.irishrail.ie/home/international_visitors.asp Mitä muuten tarkoittaa " 5 days of travel out of 15 consecutive days" ? Onko se että viidentoista päivän sisällä saa matkustaa viitenä päivänä? Tuo "consecutive"-termi ei aukea lauseessa, eikös se tarkoita peräkkäistä.. :? Vai kannattaisiko suosiolla matkustaa busseilla, jos junaliikenne Irlannissa on kovin takkuista?

Ja linkkejä hyödyllisiin Irlanti-sivuihin olisi mukava jakaa? Tässä muutama sivu, jotka löytyvät omasta Suosikit-kansiostani!
http://www.visitdublin.com/

http://www.tourismireland.com/fin/index.cfm

http://www.irishrail.ie/your_journey/intercity_map.asp (kartta junaradoista)

http://www.irfinsoc.com/sisin/8irltieto.html
(Irlanti-Suomi -seuran sivut)
Otsikko: Irlantiin?
Kirjoitti: akoski - 27.02.2005, 21:54:20
Voisin tietysti taas vähän mainostaa Belfastia ja Pohjois-Irlantia, kun täällä nyt opiskelen :) Dublinista pääsee helposti Belfastiin bussilla ja junalla. Bussimatka taisi olla 20€ yhteen suuntaan ja 30€ menopaluu. Belfastissa ei varmaan ihmeemmin mitään nähtävyyksiä ole, muuta kuin seinämaalaukset ja melko vilkas yöelämä. Mutta Belfastista käsin kannattaa käydä ehdottomasti tekemässä Giant's Causeway - Carrick-a-Rede - Bushmills kiertue pohjoisemmassa, hienoja maisemia on. Busseja tuonne menee ainakin turistikaudella usein, lisätietoja löytyy http://www.translink.co.uk. Niin, ja pohjoisen puolella tarvitsee sitten olla puntia.

Minä tein tammikuussa sellaisen Cork-Limerick-Galway-Belfast -kiertueen, oli vallan mainio. Cork on hieno kaupunki, josta saa hyvää olutta :) Lähistöllä on Blarneyn linna, jota kannattaa ainakin käydä katsomassa. Limerick ei mikään ihmeellinen paikka ollut, näkymä King Johnin linnassa Shannon-joelle on hieno, mutta itse linna todella tylsä. Galwaystä löytyy vaikka mitä, ja on todella mukava kaupunki. Suosittelisin Galwaystä lähteviä edullisia päivän bussikiertueita. Cliffs of Moher/Burren -bussimatka oli ainakin mainio ja Connemaraan taitaa mennä busseja myös paljon. Dublinissa tietysti on vaikka mitä, ja minä ainakin ajattelin käydä Dublinista vielä Newgrangessa, kunhan on aikaa.

Kaikki liikenne on Irlannissa aika takkuista. Tiet ovat todella kapeita ja hitaita, itse jos lähtee ajelemaan niin aliarvioi matkaan kuluvat ajat yleensä pahasti, esim. lähdimme Belfastista Galwayhin ja ajattelimme matkaan menevät n. 3h, todellisuudessa aikaa taisi mennä n. 7h. Busseilla on ihan hyvä matkustaa kyllä, aikaa menee silti paljon. Jos haluaa nähdä monta kaupunkia, niin kannattaa muistaa että matkoihin menee aikaa paljon ja se on aina pois paikkojen näkemisestä.

Tuo "5 days of travel out of 15 consecutive days" tarkoittaa sitä että lippu on voimassa 15 päivän ajan ja sinä aikana saa matkustaa 5 päivänä. Ei junaliikenne sen takkuisempaa ole kun bussiliikennekään, mutta yksittäislipuilla pirun kallista.
Otsikko: galway on todella hieno
Kirjoitti: ölli - 03.03.2005, 19:07:35
viime huhtikuus sompailtiin veljen kaa irlannis...dublin on todella hieno kaupunki, mut galway on vielä upeampi! mahtavat maisemat atlantin rannalla ja connemaran kansallispuistosta tulee mieleen joku vanha jylhä sherlock holmes elokuva!cliffs of mohern on sit ihan oma lukunsa, itse rakastuin koko maahan kun kävin!!hintataso on tosin kyl aika kallista..galwaysta lähtee niitä bussikierroksia turistitoimistolta, maksoi pari kybää päivän reissu, mut hintojensa arvoisia ehdottomasti!ja ne huumorintajuiset irlantilaisoppaat, ohhoh mitä juttuu tuli välil! :D
Otsikko: olem idiootti ja huonomuistinen
Kirjoitti: ölli - 03.03.2005, 19:09:32
majoituksena kannattaa corkissa, galwayssa ja dublinissa miettiä sellaista siistiä ja korkealaatuista (mut suhteellisen hintaista) kinnlay-house -hostelliketjua...
Otsikko: Irlantiin?
Kirjoitti: Mineah - 06.04.2005, 16:55:27
Vieläkin pähkäilen matkasuunnitelmien kanssa... Osaako viisaammat sanoa, että onnistuisikohan junalla tälläinen reitti miten helposti??
Dublin -> Limerick -> Tipperary -> Cork -> Kilkenny -> Dublin.
Kannattaisiko vaihtaa järjestystä tai vaihtaa joku kaupungeista toiseen?  :roll:

Jotenkin junamatkustelu kiehtoisi enemmän kuin bussit (tuntuvat nopeammilta, ja junamatkalla pystyy paremmin jaloitella, kenties jopa viettää ajan ravintolavaunussa  :wink: )
Otsikko: Irlantiin?
Kirjoitti: Mineah - 09.04.2005, 18:35:13
Nyt ollaankin jo harkitsemassa autonvuokrausta -> antaisi paljon paremmat mahdollisuudet omatoimiseen matkailuun. Onko teillä kokemuksia autolla liikkumisesta Irlannissa, onko liikenne kovin hurjaa? Eri puolinen liikenne vähän pelottaa...

Ja entä leirintäalueet? Ajateltiin, että voitaisiin muutama yö viettää teltassa leirintäalueella.. Onko Irlannissa muuten "jokamiehenoikeuksia" eli saako teltan pystyttää vapaasti nummille tai metsiin?
Otsikko: Irlantiin?
Kirjoitti: tirmo - 10.04.2005, 14:08:47
Lainaus käyttäjältä: "Mineah"
Nyt ollaankin jo harkitsemassa autonvuokrausta -> antaisi paljon paremmat mahdollisuudet omatoimiseen matkailuun. Onko teillä kokemuksia autolla liikkumisesta Irlannissa, onko liikenne kovin hurjaa? Eri puolinen liikenne vähän pelottaa...

Ja entä leirintäalueet? Ajateltiin, että voitaisiin muutama yö viettää teltassa leirintäalueella.. Onko Irlannissa muuten "jokamiehenoikeuksia" eli saako teltan pystyttää vapaasti nummille tai metsiin?mustalaiset ainakin pystyttävät karavaanikylänsä vaikka kaupungin laidalle, mutta ehkä et halua sekaantua heihin. maaseudulla voisi varmastikin mennä kysymään jostain maatilalta että saako leiriytyä heidän mailleen, ovat niin ystävällistä kansaa.
..paitsi Ballyfermotissa..

liikenne ei ole mitenkään kaoottista, mielestäni ajavat rauhallisemmin kuin britit, ja vasemman puoleiseen liikenteeseen sopeutuu ihan hyvin. se tuntuu ihan loogiselta sitten siellä.

*puoli vuotta Dublinissa*
Otsikko: Irlantiin?
Kirjoitti: Ranger - 04.05.2005, 19:55:18
Kannattaako loppujen lopuksi ostaa interrail-lippua Irlanti-Britannia matkalle, kun Irlannissa kuulemma pääsee paremmin bussilla?

Tarkoitukseni olisi lentää Dubliniin ja sieltä päin käydä katsomassa myös muita osia smaragdisaarella, jonka jälkeen kävisin vielä Skotlannissa.
Reissu kestäisi 2 viikkoa ja alle 26-vuotias kun olen, maksaisi interrail-lippu 195 euroa, mikä ei ole paljon, mutta kuitenkin aika monen juna-ja bussilipun hinta.
Otsikko: Irlantiin?
Kirjoitti: Tinja - 06.05.2005, 17:11:41
Lainaus käyttäjältä: "Ranger"
Kannattaako loppujen lopuksi ostaa interrail-lippua Irlanti-Britannia matkalle, kun Irlannissa kuulemma pääsee paremmin bussilla?

Tarkoitukseni olisi lentää Dubliniin ja sieltä päin käydä katsomassa myös muita osia smaragdisaarella, jonka jälkeen kävisin vielä Skotlannissa.
Reissu kestäisi 2 viikkoa ja alle 26-vuotias kun olen, maksaisi interrail-lippu 195 euroa, mikä ei ole paljon, mutta kuitenkin aika monen juna-ja bussilipun hinta.


Taalla on valilla todella hyvia bussitarjouksia, esim. talla hetkella Dublin-Cork 6 e. Meno-paluu liput aina halvempia. Lentoasemalta paasee Belfastiin 12 eurolla edestakaisin (jostain syysta sama hinta ei pade keskustasta lahdettaessa, asemalle paasee 1,75 eurolla). Opiskelijat (kortti taytyy olla) 4e. Bussista nakee varmaan paljon enemman lampaita kuin junasta :)
Otsikko: Irlantiin?
Kirjoitti: KristiinaE - 07.05.2005, 16:13:58
Lainaus käyttäjältä: "tirmo"
Lainaus käyttäjältä: "Mineah"
Nyt ollaankin jo harkitsemassa autonvuokrausta -> antaisi paljon paremmat mahdollisuudet omatoimiseen matkailuun. Onko teillä kokemuksia autolla liikkumisesta Irlannissa, onko liikenne kovin hurjaa? Eri puolinen liikenne vähän pelottaa...

Ja entä leirintäalueet? Ajateltiin, että voitaisiin muutama yö viettää teltassa leirintäalueella.. Onko Irlannissa muuten "jokamiehenoikeuksia" eli saako teltan pystyttää vapaasti nummille tai metsiin?mustalaiset ainakin pystyttävät karavaanikylänsä vaikka kaupungin laidalle, mutta ehkä et halua sekaantua heihin. maaseudulla voisi varmastikin mennä kysymään jostain maatilalta että saako leiriytyä heidän mailleen, ovat niin ystävällistä kansaa.
..paitsi Ballyfermotissa..

liikenne ei ole mitenkään kaoottista, mielestäni ajavat rauhallisemmin kuin britit, ja vasemman puoleiseen liikenteeseen sopeutuu ihan hyvin. se tuntuu ihan loogiselta sitten siellä.

*puoli vuotta Dublinissa*


köh köh, seuraa pilkunnussintaa. Kyseessähän eivät siis ole mustalaiset, vaan travellersit, jotka ovat oma etninen vähemmistönsä (tosin eivät ulkonäöltään juuri valtaväestöstä poikkea). Joo, eikä kannata heidän puuhiinsa sekaantua...
Otsikko: Vinkkejä Irlannin matkalle
Kirjoitti: pinjalii - 17.05.2005, 12:47:30
Tervehdys!

Lähden heinäkuussa kahdeksi viikoksi Irlantiin. Kulkuvälineeni tulee olemaan bussi. Kaipaisin vinkkejä paikoista, joita ei kannata jättää väliin.

Onko Glendalough käymisen arvoinen? Kierränkö Corkin ja Kerryn kautta Galwayhyn, vai lähtisinkö Dublinista pohjoiseen? En ole menossa Pohjois-Irlantiin.
Otsikko: Re: Vinkkejä Irlannin matkalle
Kirjoitti: Urho_Kekkonen - 17.05.2005, 15:14:34
Lainaus käyttäjältä: "pinpsu"
Tervehdys!
Onko Glendalough käymisen arvoinen?


On, sellaista paikkaa ei ole oikein missään muualla.

Lainaus
Kierränkö Corkin ja Kerryn kautta Galwayhyn, vai lähtisinkö Dublinista pohjoiseen?


Mitä nyt tämmöiseenkin voi vastata? Tee niinkuin tykkäät, molemmat vaihtoehdot ovat hyviä. Galwayssa saattaa heinäkuussa olla "muutama" muukin reppureissaaja, mutta eihän sen tarvitse olla huono asia.

Lainaus
En ole menossa Pohjois-Irlantiin.


No mikset?
Otsikko: Vinkkejä Irlannin matkalle
Kirjoitti: Mysli - 20.05.2005, 00:32:06
Jos lähdet Kerryn suuntaan, kannattaa käydä vuoristossa ihanassa pikku kylässä nimeltä Kenmare. Mukavin hostellin pitäjä koskaan!
Otsikko: irlanti
Kirjoitti: Kaika - 21.05.2005, 14:30:52
Dublinin ympäristöön kannattaa tutustua ostamalla 1 pvän kortti DART- paikallisjunaan. Paikallisjuna kiertelee hauskasti pitkin rannikkoa, ja pois voi hypätä millä tahansa pysäkillä, tallustella aikansa, ja sitten taas jatkaa matkaa. Reitin varrella on tosi viehättäviä paikkoja ja aivan ihania rantoja! Plussana voit käydä kurkistelemassa esim. Bonon ja Enyan puutarhoja ja testata kuinka lähelle taloa pääset aiheuttamatta jonkun sortin hälytystä...
Otsikko: Vs: Irlantiin?
Kirjoitti: _jantsa_ - 19.01.2009, 15:51:33
Jos joutuisitte valitsemaan Irlanti-kierrokseen pohjoisen ja läntisen Irlannin tai läntisen ja eteläisen Irlannin, niin kumman valkkaisitte? Sen verran sanottakoon, että kumpaankin vaihtoehtoon kuuluu Galway, sekä Cliffs of Moher.
Otsikko: Vs: Irlantiin?
Kirjoitti: MikaT2 - 19.01.2009, 18:53:29
http://www.ryanairvillas.com/dublin+city+centre+apartments-1292/dublin/ireland/

Voiko tuo hinta pitää paikkansa?
Dublinin keskustasta oma kämppä 34€/vrk?
Onkohan rajoitusta monta saa yöpyä tai voikohan tehdä niin että laittaa vai nettä tulee 2henkilöä ja sitten 2 tulee ilman ilmoittmaista makuupussilla nukumaan? :D

On tuo 34€ kahdellekkin tuollaisesta halpa jos on totta.
Tuohan siis tekisi 17€/vrk per nenä :D
Otsikko: Vs: Irlantiin?
Kirjoitti: MikaT2 - 20.01.2009, 08:57:10
Olin sitten sokea ja en huomannut että on oltava vähintään 2 viikkoa.
Otsikko: Irlantia ympäri
Kirjoitti: Karasuma - 15.02.2009, 23:33:10
Toiveena olisi siis lähteä tallustamaan Irlantia ympäri, mutta enpä ole siellä vielä ennestään käynyt ja kaipaisin nyt kokeneiden vinkkejä ja vastauksia kysymyksiini.

Koitin jo katsastaa läpi aihetta läheltä liippaavia keskusteluja, mutta silmiini ei sattunut samanlaista, joten sulkekaa tämä jos sellainen kuitenkin jossain piilossa on valmiina.

Suunnitelmani on suunnilleen tällainen: lento TRE -DUB ja sieltä sitten eteenpäin liftaten ja kaikenlaisilla kulkuneuvoilla kulkien, on sitten bussia tai junaa tarjolla kunhan edullisesti pääsee. Yöpyminen joko hostelleissa, taivasalla (maastoutuneena makuupussiin tietysti kuin vanha toukka :D), majataloissa, missä vain retkimielellä kunhan jälleen kerran halvalla pääsee! Budjetti on siis minimaalinen ja retkimieli niin koholla ettei sitä saa ruoskittua alas sitten millään, mutta kokemuksia/kertomuksia/ vinkkejä ja sen sellaista kaipaan muilta Irlannissa kävijöiltä.

Jos löytyy jonkinlaista tietoa seuraavista asioista, olisin vallan kiitollinen vastauksista, elikkäs:

Budjetti? Kuinka voi Irlannissa elää? Hostellihintoja olen jo hieman katsellut, mutta onko kokemuksia muista vaihtoehdoista?

Liikkuminen; bussilla vai samoten pusikoissa peukku pystyssä? Ovatko ihmiset ystävällisiä liftareille vai juokseeko paikalliset haulikon kanssa kankussa kiinni jos nostaa peukun pystyyn?

Aika. Tavoitteeni olisi kiertää Irlanti noin kahdessa viikossa suunnitelman mukaan... joka saattaa tosin venyä. Onko aivan mahdotonta? Kuinka tuli persuksen alla joutuu kulkemaan jos ajattelee kiertävänsä maan silleen reppuselässä käyttäen hyödyksi sitten paikallisia kulkupelejä.

Entäs majoitus? Onko kenellekään kokemusta kuinka tuppukylistä jokin kiltti täti voi tarjota petipaikkaa yöksi tai saako leiriytyä pelloille makuupussin kanssa ilman että siihen tarvitaan lupa? Ymmärrän, että ainakin teltan kanssa ei saa majoittua kaikkialle ilman maanomistajan lupaa.. kuinka tarkkaan tätä mahdetaan vahtia? Pelihenki :D

Ja tietysti viimeinen kysymys, joka tuntuu olevan ikuinen ympyrä: pakkaaminen.
Millaisella taisteluvarustuksella olette selvinneet Irlannissa? Jos oletetaan, että retken toteutumisajankohta (toivon mukaan näin käy!) on kesällä, mihin pitäisi varautua? Olen jo pyöritellyt mielessäni varautumista sateeseen (tottakai), viileään ilmaan, kuumuuteen, hyttysiin... mihin vielä? Tottakai jonkinlainen lääkekaappi täytyy raahata mukana, mutta olisiko vinkkejä säästä? Tai kokemuksia yllättävistä juuri Irlannille tyypillisistä luonnonilmiöistä mihin ei yhtäkkiseltä tule mieleen varautua?


Kiitokset vain, jos vastauksia ja keskustelua tulee!

Yhdistetty vanhaan ketjuun. -Milma

Otsikko: Vs: Irlantia ympäri
Kirjoitti: ellina - 16.02.2009, 00:29:51
Mielestani Irlanti matkailumaana on ehka hieman Suomea halvempi tai samanhintainen. (Ainakin itsestani tuntuu Suomi kalliilta, kun siella joutuu junailemaan reissuilla ilman opiskelija-alennuksia) Pitkan matkan bussit ovat usein todella halpoja, esim. Cork-Dublin. Jonkinlaista majoitusta loytyy lahes joka pikkukylasta.

Bussithan ovat tietysti kohtuullisen halpa kulkuvaline, mutta mielestani liftaukseenkaan ei taalla suhtauduta mitenkaan kummeuksuen. Kesalla nakee liftareita paljon jopa Corkin keskustan tuntumassa. Olemme itse ottaneet kyytilaisia lansirannikolla ajellessa, mutten ole itse liftannut taalla.

Ajasta. Riippuu tietysti, mita haluat nahda. Ei Irlanti kylla mikaan iso saari ole, joten kylla tuossa ajassa ehtii nahda monia paikkoja, jos et aio jaada pidemmaksi aikaa paikkoihin.

Majoituksesta. Meidan (minun ja miehen) yleisimpana majoituspaikkana on ollut pystyttaa teltta jonnekin rannalle tai pusikkoon. Ei koskaan ole kukaan tullut ajamaan pois ja usein samoihin paikkoihin rannoille tulee muitakin yopyjia. Eikohan myos muunlaistakin majoitusta loydy aika monesta paikasta, kuten jo ylempana mainitsin.

Kaikenlaiseen saahan kannattaa varautua, mutta erityisesti sateeseen. Saattaa olla, etta koko kaksi viikkoa sataa lahes taukoamatta, mutta kannattaa silti ottaa jotain hellekampettakin. Suosittelisin kuitenkin enemman lamminta ja sateenpitavaa kampetta. Hyttysiin en ole juurikaan tormannyt.
Otsikko: Vs: Irlantiin?
Kirjoitti: Ruuhkis - 30.03.2009, 19:34:00
Paljonkos mahtaa maksaa pint of Guinness näinä päivinä Irlannin pubeissa? Onko 3-5 euroa kohdillaan? Ihmeellistä kysyä tällaista  ???
Otsikko: Vs: Irlantiin?
Kirjoitti: Gleb - 30.03.2009, 23:56:04
Paljonkos mahtaa maksaa pint of Guinness näinä päivinä Irlannin pubeissa? Onko 3-5 euroa kohdillaan? Ihmeellistä kysyä tällaista  ???

Dublinissa yleensä 4-5 euroa.
Otsikko: Vs: Irlantiin?
Kirjoitti: *Kisu* - 31.03.2009, 20:50:25
Ehdottomasti suosittelen liikkumista Dublinin ulkopuolelle, itse sovitin viikon reissun: 1 päivä HkI-Vantaalla (lento oli 14 h myöhässä), Cliffs of Moher (joka oli aika turistipaikka, hienot näkymät kalliolta ja bussista) ja Galway, sekä Belfast, jonne tosiaan pääsi halvalla. Belfastissa kannattaa etenkin tutustua Shankill ja Falls Road:ien seinämaalauksiin (protestanttien ja katolisten osat). Solidaarisuuden nimissä joimme oluet kummallakin puolella :) Alueet ovat kävelymatkan päässä keskustasta.

Meillä oli kaverin kanssa hostelli Dublinissa koko viikoksi, jonne aina palattiin yöksi, mutta olisi ehdottomasti kannattanut kierrellä ympäriinsä, Dublin oli kuitenkin aika nopeasti nähty.

Nyt vähän jäi kaihertamaan ja tekisi mieli lähteä kunnolla kiertelemään Irlantiin ja Skotlantiin. :) Onko kellään kokemuksia matkoista välillä Pohjois-Irlanti -Skotlanti?
Otsikko: Vs: Irlantiin?
Kirjoitti: Annie_ - 13.04.2009, 21:37:17
Olen lähdössä heinäkuussa äitini ja äitin ystävän kanssa Irlantiin neljäksi yöksi. Mitkä ovat näin lyhyellä ajalla "must see"- paikkoja Irlannissa, kun haluan nähdä sitä "oikeaa-irkku-meininkiä"? Dublin ei ihan taida olla sitä mitä haen.. Kuitenkin rajoitteena se, että emme aio olla joka yö eri paikassa yötä (minulle se kävisi paremmin kuin hyvin, mutta äiti pistää vastaan..) eikä koko viisi päivää olisi paikasta paikkaan ramppaamista, vaan pääsisi tutustumaan johonkin paikkaan niin hyvin kuin tuossa ajassa kerkeää. Eli etsisin vain muutamaa peri-irlantilaista kohdetta, enkä koko Irlannin kattavaa kiertoajelua.. Pistetään vielä kysymys, että vaikkei tämä mikään ryyppyreissu olekaan (arvaa jo siitä kun lähtee äipän kanssa..), niin uskaltaako tällainen 18 vuotias kauniimman sukupuolen edustaja lähteä ylipäätään missään katsomaan yksin vähän irlantilaista yöelämää?  ;D Dublinissa en tietenkään lähtisi uhmaamaan itseäni, vaikken mikään arka olekaan..

Serkkuni asui vuoden Galwayssa ja kehui sitä mukavaksi paikaksi, eli kannattaako sinne suuntaan lähteä? Pääseekö Dublinista kätevästi junalla edukkasti (ottaen huomioon Irlannin hintatason)?
Otsikko: Vs: Irlantiin?
Kirjoitti: Cadhlan - 30.04.2009, 11:00:38
5 päivää on todella lyhyt aika lähteä pidemmälle, joten kannattaa rajata kohde mielummin yhteen, kun yrittää nähdä koko maa kerralla. Galway on mukava kaupunki ja Galwaysta tehdään päivän bussimatkoja esimerkiksi Cliffs Of Moherille ja Connemaran aluuelle. Galwayhin pääsee kätevästi junalla. Yleensä netistä varattaessa liput ovat puolet halvempia. Jos palaa samana päivänä, niin paluun saa samaan hintaan. Itse koen Irlannin melko turvalliseksi maaksi.

Kannattaa katsoa etukäteen mitkä nähtävyydet kiinnostavat ja lähteä sen pohjalta suunnittelemaan.

Täältä voit katsoa junalippujen hintoja etukäteen:
http://www.irishrail.ie/home/

Kannattaa katsoa myös täältä, mitä kaikkea voi mahdollisesti tehdä:
http://www.discoverireland.com/fi/
Otsikko: Vs: Irlantiin?
Kirjoitti: Ruuhkis - 03.05.2009, 16:45:50
Seuraavan laatuinen kysymys. Jos ostan bussilippuja Irlannissa niin onko niiden hinta sama kuskilta/ luukulta ostettaessa käteisellä kuin netistä kortilla? Yritin eri nettisivustoilta asiasta lukea mutta asia ei selvinnyt.

Otsikko: Vs: Irlantiin?
Kirjoitti: Tinja - 04.05.2009, 13:44:26
Seuraavan laatuinen kysymys. Jos ostan bussilippuja Irlannissa niin onko niiden hinta sama kuskilta/ luukulta ostettaessa käteisellä kuin netistä kortilla? Yritin eri nettisivustoilta asiasta lukea mutta asia ei selvinnyt.

Näyttää ainakin Bus Eireannin sivuilla olevan suurinpiirtein samat hinnat, lippujen hinnat taitaa olla kallistuneet sitten viime käynnin. Itse en ikinä ostanut netistä mitään lippuja (paitsi Bus Eireann/Eurolinesin), luukulta sai halpoja meno-paluu tarjouksia.
Otsikko: Vs: Irlantiin?
Kirjoitti: Ruuhkis - 04.05.2009, 14:28:29
^Eireannin tikettiä tuossa juuri olin ostamassa. Mutta olkoon, jos luukulla on turhan kallista niin otan lähimmästä hostellista punkan, varaan tiketin seuraavalle päivälle netistä ja menen pubiin Guinness pintin ääreen miettimään "surkeaa" kohtaloani!  ::) 
Otsikko: Vs: Irlantiin?
Kirjoitti: Tinja - 04.05.2009, 16:40:18
^Eireannin tikettiä tuossa juuri olin ostamassa. Mutta olkoon, jos luukulla on turhan kallista niin otan lähimmästä hostellista punkan, varaan tiketin seuraavalle päivälle netistä ja menen pubiin Guinness pintin ääreen miettimään "surkeaa" kohtaloani!  ::)

No ei ihan niin huonosti voi käydä :D Voisin melkein veikata, että samat tarjoukset niillä on netissä kuin luukullakin. Ei se Irlanti nyt niin iso maa ole, että siellä ähkyhyviä tarjouksia olisi. Sillä hostellipunkan hinnalla pääsee yleensä jo toiselle puolelle maata :D
Otsikko: Vs: Irlantiin?
Kirjoitti: Ruuhkis - 04.05.2009, 17:24:16
^Joo, pieni maahan se on. Itse joskus kymmenen vuotta sitten siellä kävin. Tällä kertaa aion koittaa tuuriani josko tasavallan pohjoisosissa sekä Pohjois-Irlannissa saisi kyytejä liftillä tahi kimppakyytien muodossa, pienempiä paikkoja olisi tarkoitus kiertää. Mutta ensin olisi tarkoitus bussilla mennä, katsoo sitten miten asiat "suttaantuu".

Ps. Jänskättää ihan vietävästi! :P
Otsikko: Vs: Irlantiin?
Kirjoitti: Tinja - 05.05.2009, 09:11:05
^Joo, pieni maahan se on. Itse joskus kymmenen vuotta sitten siellä kävin. Tällä kertaa aion koittaa tuuriani josko tasavallan pohjoisosissa sekä Pohjois-Irlannissa saisi kyytejä liftillä tahi kimppakyytien muodossa, pienempiä paikkoja olisi tarkoitus kiertää. Mutta ensin olisi tarkoitus bussilla mennä, katsoo sitten miten asiat "suttaantuu".

Ps. Jänskättää ihan vietävästi! :P

Kaverit kiersi koko saaren liftillä ja muistaakseni joskus majoitin jonkun saksalaisen liftarin. Hyvin tuntui kyytejä saavan ihan keskeltä eimitäänkin. Onnea matkaan :D
Otsikko: Vs: Irlantiin?
Kirjoitti: Celia - 31.05.2009, 11:09:44
Kysymys; B&B-paikkojen varustelutaso: Tarvitseeko omia lakanoita/makuupussia?
Otsikko: Vs: Irlantiin?
Kirjoitti: Koestine - 31.05.2009, 12:00:11
Kysymys; B&B-paikkojen varustelutaso: Tarvitseeko omia lakanoita/makuupussia?

Ainakaan me ei tarvittu viikon aikana eri paikoissa yöpyessämme. Uskon, että jos jossain paikassa lakanat eivät sisälly hintaan, ne voi erikseen vuokrata pientä korvausta vastaan.
Varmuuden vuoksi omassa repussa oli pieni makuuupussilakana reissun ajan. Se osoittautui tarpeettomaksi, mutta sen ansiosta ei tarvinnut kantaa huolta lakanakysymyksestä.
Otsikko: Vs: Irlantiin?
Kirjoitti: mintukka110 - 31.05.2009, 17:40:16
Moiks!

Oltiin 2 kesää sitten Irlanissa, 2 aikuista ja 2 lasta ( 3v. ja 8 v.)  Dublisnista pohjoiseen Portmarknock, joku sellainen paikka. tosi siisti ja ihana golf hotelli ja edukas!
Suosittelen että kiertäkää maaseutua ja pikkukyliä, Dublin riitti meille perheelliselle, 1 päiväksi.
Kiva maa ja sattu tosi hyvä hotelli!
Otsikko: Vs: Irlantiin?
Kirjoitti: Monotonous - 04.06.2009, 15:04:33
Ollaan ensi viikolla (10.6.) lähdössä tyttöystävän kanssa viikoksi Irlantia kattelemaan. Reitti on jo lyöty lukkoon: Dublin-Galway-Dingle-Kilkenny-Dublin. Vähän meinaisi jännittää, ekaa kertaa kumminkin "itsekseen" lähdössä matkalle :P

Osaatteko tuosta Dinglestä sanoa mitään? Mukavalta paikalta vaikuttaisi ja pari päivää siellä varmaan vietetään, rauhassa kattellaan ja kierrellään. Pyörällä varmaankin hyvin pääsee siellä niemimaalla paikasta toiseen. Mitään erityistä nähtävää siellä päin?

Ja mitenköhän helposti Kilkennystä löytää asuinpaikan yöksi jos sinne menee ilman varailuja? Ei vissiin kuitenkaan mikään maailman isoin paikka ole. Siellä ei ole oikein mitään erityistä mitä tarvisi käydä katsomassa, haluttiin vaan pysähtyä siinä yöksi :P Ehkä sen Kilkennyn linnan voisi katsastaa vaikkei mitenkään erikoiselta näyttänytkään kuvissa.

Mistä muuten voidaan ostaa verkkovirta-adapteri, sellaistakin kuitenkin luultavasti tarvitaan?

Niin ja käykö Visa Electron Irlannissa? Olen lukenut että suurimmissa kaupoissa toimisi ja että pankista ja automaateista voisi sillä nostaa rahaa. Joku on kuitenkin miulle sanonut että kortti ei toimisi siellä. Kokeneet, kertokaa minulle pienelle miten asian todellinen laita on!

Kiitos :)
Otsikko: Vs: Irlantiin?
Kirjoitti: ddefaut - 04.06.2009, 16:05:06
Dinglestä en osaa sanoa mitään, kun en sitä tunne.

Kilkenny oli ihan mukava pienempi kaupunki Dublinissa pyöriskelyn jälkeen, itse kävin siellä eräänä heinäkuisena lauantaina päiväseltään ja se oli todella täynnä ihmisiä! Turistibusseja oli kadut tuolloin ainakin täynnä ja tunnelma oli tiivis. Linna oli mukava kokemus tälläiselle pallontallaajalle, joka ei ole missään linnoissa käynyt Turun linnan lisäksi, mutta varmasti ihan perushuttua kuitenkin. Majoitus Kilkennystä varmasti löytyy, melkoiselta turistikaupungilta vaikutti ja kaiken maailman B&B-paikkoja tuntui olevan joka kadunkulmassa.

Tuo verkkovirta-adapteri tosiaan tarvitaan ja se kannattaa ennen matkaa ostaa, vaikka paikanpäältäkin saattaa löytyä. Siinä etsimisessä Irlannissa varmasti kuluu arvokasta matkailuaikaa. Oman adapterini hommasin ihan paikallisesta marketista, jos ei sieltä löydy niin jostain sähköliikkeestä varmasti.

Visa Electronini toimi ihan normaalisti Irlannissa toki siinä peritään se nostopalkkio, joka mulla oli muistaakseni 2% nostettavasta summasta + 2,5e. Suuremmissa kaupoissa maksoin joskus VE:llä ja ihan toimi mainiosti.
Otsikko: Vs: Irlantiin?
Kirjoitti: prina - 04.06.2009, 23:27:55
Dinglen niemimaalla taitaa tärkein nähtävyys olla ne maisemat :) Varmasti kiva paikka pyöräilyyn, joskin tiet voi olla yllättävän kapeita joskus ;)

Kilkenny on aivan ihku, keskiaikainen kaupunki. Linna kannattaa kyllä käydä katsastamassa, se on mielenkiintoinen palapeli eri vuosisadoilta. Majapaikkakin aika varmasti löytyy vaikka vasta paikan päällä, varsinkin jos on viikolla liikkeellä.

Ja niitä adaptereita löytyy kyllä sieltä sun täältä, siitä ei tarvi sen kummempaa paniikkia ottaa. Täällä on kyllä hyvin tiedossa, että muu maailma ei käytä samanlaisia töpsyköitä ;) (sitä UK:ta lukuunottamatta) Ensimmäinen tilaisuus on muistaakseni jo kentällä, mutta monista isommista kaupoista löytyy kyllä. Eikä aina tarvi niin isokaan kauppa olla. Ainakin Penneysillä, Dunnesilla ja Tescolla on aika takuuvarmasti adaptereita. Ja ainakin jokin näistä puodeista löytyy kyllä melkein jokaisesta kohtalaisen kokoisesta paikasta.
Otsikko: Vs: Irlantiin?
Kirjoitti: Ruuhkis - 05.06.2009, 00:09:46
Ollaan ensi viikolla (10.6.) lähdössä tyttöystävän kanssa viikoksi Irlantia kattelemaan. Reitti on jo lyöty lukkoon: Dublin-Galway-Dingle-Kilkenny-Dublin. Vähän meinaisi jännittää, ekaa kertaa kumminkin "itsekseen" lähdössä matkalle :P

Osaatteko tuosta Dinglestä sanoa mitään? Mukavalta paikalta vaikuttaisi ja pari päivää siellä varmaan vietetään, rauhassa kattellaan ja kierrellään. Pyörällä varmaankin hyvin pääsee siellä niemimaalla paikasta toiseen. Mitään erityistä nähtävää siellä päin?

Ja mitenköhän helposti Kilkennystä löytää asuinpaikan yöksi jos sinne menee ilman varailuja? Ei vissiin kuitenkaan mikään maailman isoin paikka ole. Siellä ei ole oikein mitään erityistä mitä tarvisi käydä katsomassa, haluttiin vaan pysähtyä siinä yöksi :P Ehkä sen Kilkennyn linnan voisi katsastaa vaikkei mitenkään erikoiselta näyttänytkään kuvissa.

Mistä muuten voidaan ostaa verkkovirta-adapteri, sellaistakin kuitenkin luultavasti tarvitaan?

Niin ja käykö Visa Electron Irlannissa? Olen lukenut että suurimmissa kaupoissa toimisi ja että pankista ja automaateista voisi sillä nostaa rahaa. Joku on kuitenkin miulle sanonut että kortti ei toimisi siellä. Kokeneet, kertokaa minulle pienelle miten asian todellinen laita on!

Kiitos :)

Dingle on hieno paikka! Sinne vaan! Leppoisaa meininkia ja hienoja maisemia!
Otsikko: Vs: Irlantiin?
Kirjoitti: LoriGlory - 05.06.2009, 09:41:23
Jos et adapteria jatkuvasti tarvitse, saman homman hoitaa tikkari. Sillä tikulla kun vinttaa sen ylimääräisen väkäsen ylös, saa kaksipiikkisen töpselin toimimaan varsin hyvin.

Ja varoituksen sananen Irlannin maaseudulla pyöräileville, tiet on todella kapeita ja jengi ajaa lujaa ja vähän miten sattuu, kannattaa siis olla aika varovainen. Dinglessä tosin on varmaan sen verran fillaroivia turisteja että ovat tottuneet. Hassua kyllä, maalla (ainakaan maan keskiosissa) ihmiset ei järin paljoa tien reunoilla lenkkeile tai pyöräile ja niin tekevä saa paljon uteliaita katseita, tervehdyksiä, tarjoutuipa muutama heittämään autolla kotiinkin :)
Otsikko: Vs: Irlantiin?
Kirjoitti: Monotonous - 06.06.2009, 14:30:28
Miten päästäis 11.6. iltapäivällä Cliffs of Moherilta tai sen lähistöltä jostain Dingleen. Busseja menee tasan yks siinä aamusta, mutta haluttais käydä katsastamassa nuo kalliot. Muutenhan ei suurempaa ongelmaa olis, mutta Dinglesta on jo asuinpaikka varattu :P Vastatkaa kiltit nopsaan, lähtö on jo lähellä!
Otsikko: Vs: Irlantiin?
Kirjoitti: prina - 06.06.2009, 20:46:11
Hiisi, en pysty auttamaan vaikka tahtoisinkin, joka kerta on tullut käytyä Moherissa autolla. Vaikka joku oli kyllä sitä mieltä, että Irlannissa pääsee ihan hyvin kulkemaan liftilläkin. En osaa kommentoida, kun ei ole tullut kokeiltua.
Otsikko: Vs: Irlantiin?
Kirjoitti: Monotonous - 07.06.2009, 21:01:27
Jooh, eipä se mitään kun saatiinkin jo asiat hoideltua kuntoon :)
Otsikko: Vs: Irlantiin?
Kirjoitti: ddefaut - 08.06.2009, 03:40:40
Tulipa tässä mieleeni, että viime kesän reissulla jäi Galwayn pyörähdys väliin ja täten en myöskään Aran-saarille päässyt käymään, vaikka tarkoitus olikin. Mitä olette mieltä, oliko nuo saaret näkemisenarvoiset, mitä siellä ylipäätään on? Kun tuonne Irlantiin jonain päivänä (rahakkaampana...) on kova halu palata, niin olisi mukava tietää noista Aran-saarista.  :)
Otsikko: Vs: Irlantiin?
Kirjoitti: Ruuhkis - 18.06.2009, 00:08:29
Hmm, itse pidin Aran saarista. Mita nyt muutamia kannisia lomalaisia pyori mutta muuten karuudessaan hieno paikka.

Ps.Itse olen "kokenut" yhden hienoimmista auringonlaskuistani juuri Aran saarilla, meri pauhaa jyrkanteen alapuolella ja aurinko varjaa kaiken punaseksi...saatana etta meinasi tippa tulla linssiin.....

 
Otsikko: Vs: Irlantiin?
Kirjoitti: LoriGlory - 18.06.2009, 10:13:37
Jos taivaalta ei tule kissoja ja koiria niin suosittelen Aran saaria, erityisesti pyörän päältä katseltuna. Siitä on aika kauan kun itse siellä kävin, mutta silloin siitä Inishmoren sataman tuntumasta sai suht edullisesti vuokrattua fillarit ja niillä ajeltiin Dún Aengusiin ja hengailtiin maailman laidalla eväitä syöden ja juoden. Oltiin kaverin kanssa tutustuttu Galwaysta lauttasatamaan menevässä bussissa pariin mainioon reissaajaan ja heidän kanssaan kierrettiin saarta. Siinä jossain Inishmoren sataman kupeessa oli hauska ukkopubi jossa sattui olemaan iirinkielinen runoilta jossa oli varsin riehakas meno, vaikka runonlausunta aivan ohi menikin. Yöksi ei saarelle jääty (vaikka sekään ei varmasti hullumpi idea olisi ollut), vaan palattiin Galwayn yöelämään ja Róisin Dubhiin jollekin keikalle. Muutenkin suosittelen Irkkulaan menijöille jättämään pari päivää Dublinissa väliin ja suuntaamaan länsirannikolle.
Otsikko: Vs: Irlantiin?
Kirjoitti: _jantsa_ - 25.06.2009, 13:27:27
10 päivää Irlantia takana ja alla muutamia tuntemuksia ja kokemuksia maasta.

Auton vuokraaminen ja ajaminen irlannissa: autolla pääsi pieniin kyliin silloin kun halusi ja sitä reittiä kun halusi. Bussilla tai junalla matkustamisesta ei ole kokemusta. Auton vuokraus kävi helposti netin kautta ja ilmainen kyyti lentokentältä oli positiivinen yllätys. Ainoa negatiivinen yllätys oli tiskillä myyty lisävakuutus. Ilman sitä olisi pitänyt jäädyttää 1 600 € luottokortilta. Pienempiä omavastuita ei ollut tarjolla. Lisävakuutus oli ~80 euron luokkaa kymmeneltä päivältä. Ford Ka, eli pienin mahdollinen auto Dublinin Hertzillä oli juuri sopiva Irlannin maaseudun kapeilla teillä. Vasemmanpuoleiseen liikenteeseen tottuu nopeasti. Tasa-arvoisia risteyksiä en nähnyt ainuttakaan.

Maaseutu & pienen kaupungit vs Dublin & suuret kaupungit: maaseutu, kylät ja pienet kaupungit veivät voiton. Luonnon nähtävyydet olivat parhautta. Dublinissa riitti mainiosti pari päivää. Vanhat, "aidot" pubit näkemisen ja kokemisen arvoisia.

Guinness on todellakin parempaa Irlannissa.

Parhaat paikat:

Westport & Pyhän Patrickin vuori. Pieni kaupunki oli mukavan rauhallinen, siellä tarjottiin parhaat ruuat ja majapaikka. Vuorelle kiipeäminen hieno kokemus. Murriskin kylässä näkemisen arvoinen vuosisatoja vanha aito pubi ja vieläkin aidompi baarimikko.

Connemara, nimi kertoo kaiken.

Kilkeen vahingossa löydetyt Atlantin tyrskyt vaikuttivat.

Cliffs of Moher säväyttää.

Killarneyn kansallispuisto valloittaa, kunhan ei välitä valtavasta turistimassasta.

Kinsalen pikkukaupungin kapeita katuja voi tutkailla helposti parikin päivää.

Rock of Cashelillä kannatta poiketa matkalla Etelästä Dubliniin tai toisin päin.

Dublin on ihmisen kokoinen suurkaupunki.
Otsikko: Vs: Irlantiin?
Kirjoitti: Rapeliina - 11.01.2015, 17:44:07
Nostetaanpas tämä vanha viesti, niin ei tarvitse aloittaa uutta.

Ketään Irlannissa tai Pohjois-Irlannissa tällä hetkellä?
Minä olen itse lentämässä Dubliniin 15.3 ja aloitan työharjoittelun Pohjois-Irlannissa huhtikuun alussa. Pitää lähteä tarpeeksi ajoissa, niin pääsee juhlimaan St. Patrick's Dayn Irlannissa  ;D Kenelläkään kokemusta tästä? Siinä sitten olisi vielä pari viikkoa aikaa kierrellä maata ennen pohjoiseen siirtymistä. Tämän hetken suunnitelmiin kuuluu bussilla kulkeminen Dublinista Casheliin katsomaan Rock of Cashelia ja ehkä paikkakunnalle yöksi jääminen... Kannattaako? Siitä jatkaa Corkiin ja Killarneyhyn jonka jälkeen Limerick ja Galway. Nämä on kaikki aika isoja kaupunkeja, ja tietysti haluaisin ne nähdä, mutta enemmän minua kiinnostaa juurikin tuo Irlannin maaseutu. Kenelläkään tähän mitään hyviä ehdotuksia tai muuta kommentoitavaa? Onko nuo kohteet hyviä vai kannattaako joku skipata suosiolla ja mennä johonkin muualle? Menopeliksi olin suunniteluut julkisia, eli bussia tai junaa.
Otsikko: Vs: Irlantiin?
Kirjoitti: W-hi - 12.01.2015, 21:29:10
Kenelläkään tähän mitään hyviä ehdotuksia tai muuta kommentoitavaa?

Junilla en ole mennyt, mutta bussit toimii hyvin ja on edullista. Citylink:iä voin suositella, löytyy wifi, WC ja pistorasioita.

Irlannissa vessa bussissa ei ole itsestäänselvyys, tämä tuli kerran huomattua Belfastin bussia odotellessa. Olin vielä tarkoituksella valinnut semmoisen bussilafkan (en nyt muista nimeä) josta löytyy WC, että voi rauhassa ennen lähtöä juoda parit oluet. No ei ollut ei.

Otsikko: Vs: Irlantiin?
Kirjoitti: S_antruska - 12.06.2018, 21:49:17
Ajankohtaisia uutisia Irlannista?
Syyskuussa ollaan menossa autolla kiertelee viikoksi, mietittiin reittiä Dublin -  Dunluce Castle - Cliffs of Moher- Killarneyn puisto- Ring of Kerry -Cork -Dublin.
Alkoi kuitenkin epäilyttää onko tuo Killarney  puisto virhe jos se on täynnä turisteja....

Ratsastamaan pitäs myös päästä, osaako kukaan siitä mitään sanoa?

Otsikko: Vs: Irlantiin?
Kirjoitti: hex - 09.07.2018, 21:55:32
Ajankohtaisia uutisia Irlannista?
Syyskuussa ollaan menossa autolla kiertelee viikoksi, mietittiin reittiä Dublin -  Dunluce Castle - Cliffs of Moher- Killarneyn puisto- Ring of Kerry -Cork -Dublin.
Alkoi kuitenkin epäilyttää onko tuo Killarney  puisto virhe jos se on täynnä turisteja....

Ratsastamaan pitäs myös päästä, osaako kukaan siitä mitään sanoa?

Tuossa on aika hurjan kunnianhimoinen suunnitelma kiertää koko saari viikossa. Kannattaa harkita että jättää joko etelän tai pohjoisen pois ellei halua kiiruhtaa paikasta toiseen ilman pidempiä pysähdyksiä...
Otsikko: Vs: Irlantiin?
Kirjoitti: S_antruska - 14.08.2018, 19:54:57
Hmm...mielestäni olen kiertämässä vain puolikasta saaresta... mapsilla mittailin ja muilta kyselin niin uskoisin tuon kaiken olevan tehtävissä viikossa. Dublinissa emme ole kuin yötä, joten sinne ei tuhraanu aikaa.
Otsikko: Vs: Irlantiin?
Kirjoitti: hex - 18.08.2018, 06:36:32
Hmm...mielestäni olen kiertämässä vain puolikasta saaresta... mapsilla mittailin ja muilta kyselin niin uskoisin tuon kaiken olevan tehtävissä viikossa. Dublinissa emme ole kuin yötä, joten sinne ei tuhraanu aikaa.
Koska Dublin on aivan itärannikolla, Dunluce aivan pohjoisrannikolla, Moher aivan länsirannikolla ja Cork etelärannikolla niin kyllä noissa kaikissa käydäkseen pitää käytännössä kiertää koko saari.
Otsikko: Vs: Irlantiin?
Kirjoitti: S_antruska - 20.08.2018, 15:57:57
Hmm...mielestäni olen kiertämässä vain puolikasta saaresta... mapsilla mittailin ja muilta kyselin niin uskoisin tuon kaiken olevan tehtävissä viikossa. Dublinissa emme ole kuin yötä, joten sinne ei tuhraanu aikaa.
Koska Dublin on aivan itärannikolla, Dunluce aivan pohjoisrannikolla, Moher aivan länsirannikolla ja Cork etelärannikolla niin kyllä noissa kaikissa käydäkseen pitää käytännössä kiertää koko saari.

Ohhoh! Nyt on mulle sattunut joku kömmähdys! Enhän minä Dunlucen linnaan ole menossa, sehän tosiaan on Pohjois-Irlannissa! Hupsis... Mikähän linna se sitten olikaan tuossa Dublinin ja Galwayn välissä..  ;D
Otsikko: Vs: Irlantiin?
Kirjoitti: Matkaajanainen - 20.08.2018, 19:55:05
^ Niitä linnoja löytyy aika montakin, mutta olisikohan Birr tai Athlone? Kumpikin on Dublinin ja Galwayn välissä. Bunratty voisi myös olla yksi vaihtoehto mutta se on jo lähempänä Limerickiä.
Otsikko: Vs: Irlantiin?
Kirjoitti: S_antruska - 04.09.2018, 11:15:10
Anoppi löysi Apu-lehdestä jutun Irlannista ja siellä mainittiin Killaryn vuono sekä Kylemoore Abbey. No, nyt täytyy mahduttaa tuo Connemarakin mukaan  ;D
 Varmaan sitten Cork ja eteläosat saaresta jäävät pois matkalta...
Perjantaina olisi lähtö, jee!

Majoituksia ei ole varattu etukäteen kuin kaksi yötä valmiiksi, mutta luulisi niitä löytyvän helposti. Lsaako kukaan neuvoa miten hoitaa majoitus puoli paikan päällä? Onko tienvarsilla kylttejä vai onko parempi turvautua netin tarjontaan?  Lähdetään retkeilemään eli mitään luksushotellia emme etsi vaan enemminkin söpöjä b&b paikkoja   :)
Otsikko: Vs: Irlantiin?
Kirjoitti: hex - 04.09.2018, 17:36:52
Majoituksia ei ole varattu etukäteen kuin kaksi yötä valmiiksi, mutta luulisi niitä löytyvän helposti. Lsaako kukaan neuvoa miten hoitaa majoitus puoli paikan päällä? Onko tienvarsilla kylttejä vai onko parempi turvautua netin tarjontaan?  Lähdetään retkeilemään eli mitään luksushotellia emme etsi vaan enemminkin söpöjä b&b paikkoja   :)
Kyllä niissä B&B paikoissa usein on ulkona kyltti "vacancies"/"no vacancies" tarjonnasta kertomassa. Booking comin kautta itse olen majoitukset kuitenkin sieltä hoitanut, nykyisin varmaan airbnb myös auttaa, jos ei helposti löydä tien varrelta sopivaa majoitusta.
Otsikko: Vs: Irlantiin?
Kirjoitti: carrus301 - 13.09.2018, 02:26:52
Heissan pitkästä aikaa! Mulla on pahemman luokan ongelma. Josko täältä löytyis siihen ratkasu? Tarkotus olis siis mennä junalla Belfastista Dubliniin. Ja kyllä, juna on ainoa vaihtoehto, bussi ei kuulu tähän valikkoon. Ja siihen ongelmaan: Mikä olis siinä reitin varrella joku pienempi kylä missä olisi kiva viettää yksi päivä? Olis kiva nähdä jotain muutakin kuin nämä kaksi isompaa kylää.