Pallontallaajat.net

Omatoimimatkailu => Terveys ja turvallisuus => Aiheen aloitti: jukkapuska - 30.11.2007, 21:09:26

Otsikko: Turvallisuus Indonesiassa
Kirjoitti: jukkapuska - 30.11.2007, 21:09:26
Eli päätin tällaisen ketjun tehdä, jonne voisi koota indonesiassa varottavia asioita. Itse olen nyt lukenu ulkoministeriön sivuilta että Indonesiassa kannattaisi käyttää sellaisia taksiyhtiöitä kuin silver bird ja blue bird. Ja luottokortilla maksettaessa se saatetaan kopioida.

Muita vinkkejä en ole oikein löytäny joten jos jollakin täällä olisi lisätietoja tai uusia turvallisuusvinkkejä.

Ps:Miten kannattaisi hostellissa suojata arvotavarat, jos hostellissa ei ole tallelokeroa.
Otsikko: Indonesian turvallisuusvinkit
Kirjoitti: hanrahan - 30.11.2007, 21:29:24
Kannattaisi myös välttää maan sisäisiä lentoja. Indonesialaiset lentoyhtiöthän ovat tunnetusti mitä ovat. Omista kavereista muutamat siellä ovat uskaltaneet lentokoneeseen kavuta, ja vaikka elävänä pääsivät perille ja takaisin, niin aika harvalla on mitään positiivista sanottavaa lentokokemuksistaan
Otsikko: Indonesian turvallisuusvinkit
Kirjoitti: phanatic - 30.11.2007, 23:59:32
Tuo taksijuttu pätee siis Jakartaan, siellä kai on jonkin verran ryöstetty ja jopa tapettu ihmisiä takseissa (en usko riskin olevan suuri, kaikkien kauhutarinoiden jälkeen paikka tuntui ihan yhtä turvalliselta tai turvattomalta kuin muutkin megapolikset). Blue Bird-takseja on kuitenkin kaikkialla ja ne myös käyttävät aina mittaria. Lentokoneet ovat ihan ok-tasoa isommilla reiteillä, ei siitäkään kannata huolehtia mielestäni. Mielestäni esim. 40h indonesialaisessa bussissa on isompi riski hengelle jo tylsyytensä takia kuin 1,5h lentokoneessa. Kartalla 200km oleva matka voi vuoristojen takia kestää aikataulun mukaan 14h ja todellisuudessa 24h, jalkatilaa on puoli metriä vähemmän kuin Suomessa ja penkkejä 5 per rivi.

Arvotavarat kannattaa pitää mukana jos tallelokeroa ei ole. Paitsi Jakartan köyhillä alueilla ei taas kannata olla mitään arvokasta mukana.
Otsikko: Indonesian turvallisuusvinkit
Kirjoitti: illusia - 01.12.2007, 17:23:27
Vietimme viime vuonna kuukauden Indonesiassa, ja ensi vuonna menemme uudelleen. Miksi? Yksi painava syy on se, että missään emme ole tavanneet niin ystävällisiä ja rehellisiä ihmisiä kuin Indonesiassa. Jakartan (lentokenttää lukuunottamatta) kiersimme kaukaa, tarkoituksella. Käytimme paikallisbusseja, kimppatakseja (ns. turistibusseja), takseja, tuktukeja, sisämaan lentoja yms. Ei mitään ongelmia. Kalusto on mitä on, mutta onnettomuuksia voi sattua ihan missä tahansa. Kertaakaan ei tullut tunnetta, että omaisuutemme tai henkemme olisi ollut uhattuna. Luonnonmullistukset ovat asia erikseen, niitähän ei voi ennustaa eikä niille mitään voi.
Otsikko: Vs: Indonesian turvallisuusvinkit
Kirjoitti: helri - 06.04.2008, 18:29:48
Kysyn nyt tässä samassa ketjussa, että mitä rokotuksia olette ottaneet Indonesiaan ja oletteko syöneet malarianestolääkkeitä?

Ollaan lähdössä kesäkuussa kolmeksi viikoksi reissuun tarkoituksena reissata Balilla ja Lombokilla ympäriinsä. Hepatiitti, polio ja nuo perinteiset suomalaiset rokotukset kyllä löytyy. Rokote.fi antaa vähän epäselvää tietoa siitä, mitkä rokotteet kannattaisi ottaa. Malarianestoakaan ei ihan huvikseen söisi, sen verran hurjia juttuja olen kuullut noista sivuvaikutuksista.
Otsikko: Vs: Indonesian turvallisuusvinkit
Kirjoitti: pele - 06.04.2008, 21:06:38
Kysyn nyt tässä samassa ketjussa, että mitä rokotuksia olette ottaneet Indonesiaan ja oletteko syöneet malarianestolääkkeitä?

Ollaan lähdössä kesäkuussa kolmeksi viikoksi reissuun tarkoituksena reissata Balilla ja Lombokilla ympäriinsä.

Paikka ja reissun lyhyys huomioiden, en itse söisi malariakuuria lainkaan tuolla reissulla. Mutta kysymys on pohjimmiltaan todennäköisyyksistä, mitättömänkin pieni riski on kuitenkin riski ja joku turvallisuushakuisempi voisi hyvinkin pitää perusteltuna kuuria.

Itse vedin viime Indonesian reissulla (6 vko, mm. Sulawesi) doksisykliinikuurin enkä saanut mitään sivuoireita. Matkakumppani kuitenkin sai noita popsimalla itsensä sen verran huonoon kuntoon että kyllä aika iso riski saa olla ennenkuin tuollaista olotilaa viitsii kestää.

Tästä aiheesta löytyy haulla paljonkin keskustelua, malarialääkevalintaan vaikuttaa mm. se harrastatko sukellusta yms. Tosin vaikka lukisit kaiken tiedon aiheesta, niin viime kädessä kysymys on siitä että kuinka ison riskin haluat ottaa ja mitä sen torjunnasta olet valmis maksamaan.
Otsikko: Vs: Indonesian turvallisuusvinkit
Kirjoitti: helri - 06.04.2008, 22:39:08
En minäkään ajatellut syödä, mutta on kiva kuulla muidenkin mielipiteitä asiasta :)

Ainakin yhden lukemani lehtijutun mukaan malarian saa todennäköisimmin Afrikasta, eikä Aasiasta. Riskinhän tietenkin ottaa kun ei syö estolääkitystä, mutta toisaalta koko reissuun lähtö on aina riski noita eksoottisia pöpöjä ajatellen...
Otsikko: Vs: Indonesian turvallisuusvinkit
Kirjoitti: sixtus - 07.04.2008, 09:12:39
Noiden luettelemiesi lisäksi, ainakin lavantautirokote on ehdoton. Balilla oli viime elokuussa jopa epidemiaksi asti lavantautia, joten ilman sitä en ainakaan lähtisi.

Noin lyhyellä reissulla jättäisin itsekin malariarokotukset syömättä.
Otsikko: Vs: Indonesian turvallisuusvinkit
Kirjoitti: Drahia - 07.04.2008, 10:11:45
Ainakin Australian ja USA:n kansalaisia on varoitettu matkustamasta Indonesiaan, tai ainakin harkitsemaan asiaa tarkkaan. Turvallisuustilanne siis ilmeisesti on hiukan epävakaa tällä hetkellä... Täällä infoa: http://www.worldhum.com/weblog/item/tourists_should_be_beat_up_says_bali_bombing_conspirator_20080325
Otsikko: Vs: Indonesian turvallisuusvinkit
Kirjoitti: sixtus - 07.04.2008, 11:46:40
No noista nyt ei pahemmin kannata välittää:)

Ausseilla toi on varmaan jatkuvasti päällä ja ollu varmaan Balin pommituksista lähtien. USA varmaan varoittaa jokasesta muslimimaasta.
Otsikko: Vs: Indonesian turvallisuusvinkit
Kirjoitti: Drahia - 07.04.2008, 14:57:29
^no joo oon itekin ollut Indonesiassa pommi-iskujen jälkeen. En nyt sanois että noista ei kannata yhtään välittää, vaan kannattaa kyllä tsekata ennen matkaa minkälaisia varoituksia tms. kohdemaista on annettu. Niitä varoituksia ei kuitenkaan ihan syyttä anneta, vaan kyllä niille on perusteet.
Otsikko: Vs: Indonesian turvallisuusvinkit
Kirjoitti: sixtus - 07.04.2008, 15:00:59
No aussit on ollu ihan hysteerisiä (toki aivan ymmärrettävää) Balin pommitusten jälkeen ja ne varottaa varmasti 365pv/v Indonesiaan matkailusta.

USA:n varotuksille annan ite painoarvoa tasan 0%.

Jos jostain noita haluu väijyä niin ehkä kotimaan UM:n sivuilta voi kattoa, onko tilanne jotenkin poikkeuksellinen.
Otsikko: Vs: Indonesian turvallisuusvinkit
Kirjoitti: phanatic - 07.04.2008, 16:35:06
Niin ja kannattaa muistaa, että Indonesia on n. Euroopan kokoinen maa, ja väkilukukin on samaa luokkaa. Balin pommeista hössöttäminen vaikka Sumatralle matkustettaessa vertautuu siihen, että joku jättäisi Suomen-matkan väliin Lontoon pommi-iskujen takia. Itse koin oloni Indonesiassa kaiken aikaa erittäin turvalliseksi (paitsi Jakartan pohjoisosissa ja paikallisjunissa :)), tosin Balilla en käynyt. Tähän taas syynä ei ollut pommipelko, vaan se että joka ikinen ärsyttävästi pölöttävä hollantilainen, jonka Jaavalla näin (ja heitä siellä riitti), oli matkalla Balille.
Otsikko: Vs: Indonesian turvallisuusvinkit
Kirjoitti: Athelas - 07.04.2008, 22:23:02
Indonesian sisäisistä lennoista mulla on yllättävän positiivista sanottavaa. Lensin Garudalla Balilta Jakartaan ja takaisin semmoisella kivalla propellikoneella :). Eipä ollut mitään valittamista, palvelu oli ystävällistä eikä missään vaiheessa tullut sellainen olo että nyt mennään vuorta päin.

Balilla olin kuusi viikkoa pommi-iskujen jälkeen ja ihan turvallista siellä oli. Jakartassa varsinkaan en liikkunut yksin pimeän jälkeen, ja pukeuduin paikallista uskontoa kunnioittaen enkä joutunut minkäänlaisiin vaikeuksiin vaikka olinkin länsimaalainen nainen.
Otsikko: Vs: Indonesian turvallisuusvinkit
Kirjoitti: Drahia - 07.04.2008, 23:26:25
Olen myös lentänyt Garudalla ja oli ok. Sen sijaan eräs tuttavani ei suostu lentämään Garudalla ollenkaan (hän käy Indonesiassa kerran vuodessa). Jos tilastoja katsotaan, niin lentoturvallisuus Indonesiassa ei oo huippuluokkaa.

No ainakin Balilla on siinä mielessä turvallista, että länsimaisten turistien kansoittamissa kohteissa (McDOnalds, Hard Rock Café, isot hotellit jne) on vartijat ja metallinpaljastimet, ja muutenkin tiukka vartiointi. Sen sai terroristi-iskut aikaan.

Paljon löytyy nettiä selailemalla kommentteja, että Bali on ihan ok ja turvallinen. Ja toisaalta löytyy paljon myös kommentteja, joissa kehotetaan boikotoimaan ja välttelemään Balia ja Indonesiaa ylipäänsä.

Otsikko: Indonesian turvallisuusvinkit
Kirjoitti: muuvaara - 08.04.2008, 03:42:17
-- -- toisaalta löytyy paljon myös kommentteja, joissa kehotetaan boikotoimaan ja välttelemään Balia ja Indonesiaa ylipäänsä.

Olennainen osa noista boikottiviesteistä liittyy australialaisen Schapelle Corbyn tapaukseen. Lomailijatytön kassista löytyi Balille saapuessa neljä kiloa marihuanaa, ja hän sai 20 vuoden vankilatuomion (olisi voinut saada kuolemantuomionkin). Australialaiset ovat lähes järestään vakuuttuneita siitä että Schapelle on syytön ja indonesialaiset poliisit+tuomarit tarinan roistoja, joten Balin boikotointiin kehotetaan joka nurkalla.

Otsikko: Vs: Indonesian turvallisuusvinkit
Kirjoitti: phanatic - 08.04.2008, 07:19:54
Ja tästä tarinasta tulikin mieleen eräs turvallisuusvinkki (josta on kyllä ollut foorumilla ennenkin puhetta), eli monet suosittelevat rinkan kelmuttamista ennen check-innia, koska joissain tapauksissa korruptoituneet matkatavaroidenkäsittelijät ovat käyttäneet turistien laukkuja huumeiden salakuljetukseen. Lennon päätepisteessä pitäisi sitten olla toinen käsittelijä purkamassa lasti, mutta virheitä sattuu, ja sitten voi käydä Corbyt (jos tytön versio tarinasta pitää paikkansa). Kelmuttaminen tekee pussukan sujauttamisen laukun taskuun melko vaikeaksi, joten uhriksi jää sitten jonkun toisen laukku. Itse en kyllä kentillä kelmua nähnyt enkä siis laukkuani kelmuttanut, eikä tällaisen tapauksen todennäköisyys toki ole juuri nollaa suurempi, mutta ehkä tämä kannattaa kuitenkin tiedostaa.
Otsikko: Vs: Indonesian turvallisuusvinkit
Kirjoitti: sixtus - 08.04.2008, 08:45:36
Kelmutuspalvelu löytyy ainakin Medanin, Jakartan & Denpasarin kentiltä, ite tuli käytettyy. Hinta tosin kohtuu suolanen 25.000IDR.
Otsikko: Vs: Indonesian turvallisuusvinkit
Kirjoitti: Athelas - 08.04.2008, 17:39:37
No jos 1,70 e kelmutuksesta on paljon niin sit mennään jo aika pienellä budjetilla :).
Otsikko: Vs: Indonesian turvallisuusvinkit
Kirjoitti: sixtus - 08.04.2008, 18:49:01
No jos 1,70 e kelmutuksesta on paljon niin sit mennään jo aika pienellä budjetilla :).

Vähä suhteutin yleiseen hintatasoon Indoissa, tohon hommaan menee kuiteski se 1min ni kohtuu hyvää tilii kohtuu iisistä hommasta jampat tekee.

Ja sillo ku ite olin indoissa, toi 25.000 IDR oli viel 2€  :)
Otsikko: Vs: Indonesian turvallisuusvinkit
Kirjoitti: Athelas - 08.04.2008, 23:39:23
No sitte, sehän on jo ihan eri summa ;).
Otsikko: Vs: Indonesian turvallisuusvinkit
Kirjoitti: Blueman - 14.05.2008, 22:39:57
Vietimme viime vuonna kuukauden Indonesiassa, ja ensi vuonna menemme uudelleen. Miksi? Yksi painava syy on se, että missään emme ole tavanneet niin ystävällisiä ja rehellisiä ihmisiä kuin Indonesiassa. Jakartan (lentokenttää lukuunottamatta) kiersimme kaukaa, tarkoituksella. Käytimme paikallisbusseja, kimppatakseja (ns. turistibusseja), takseja, tuktukeja, sisämaan lentoja yms. Ei mitään ongelmia. Kalusto on mitä on, mutta onnettomuuksia voi sattua ihan missä tahansa. Kertaakaan ei tullut tunnetta, että omaisuutemme tai henkemme olisi ollut uhattuna. Luonnonmullistukset ovat asia erikseen, niitähän ei voi ennustaa eikä niille mitään voi.

Tässä on asiaa...

Yölläkin olen kulkenut monissa kaupungeissa, mutta ei mitään ongelmia. Köyhimpien alueiden ihmiset ovat yleensä kaikista rehellisimpiä ja avuliaimpia.

Eikä ne yksityiset taksit välttämättä ole mitään ryöstöliigojen operoimia. Ihmiset haluavat ansaita vaan rahaa. En ole tosin kokeillut lentokenttien kyytejä, mutta joistakin kaupungeista olen vuokrannut auton ja kuskin ilman mitään ongelmaa. Samoin moottoripyörän ja kuskin vuokraus on ollut aivan ongelmatonta. Suomalaisille vaan on niin kauhean outoa se että yksityiset ihmiset harrastavat palvelun tarjontaa ansaitakseen rahaa. Jos hintaneuvotteluissa päädyt maksamaan liikaa on se oma vikasi ei myyjän vika. Tietenkin pitää sopia tarkaan mitä pakettiin kuuluu. Yleensä hintaan kannattaa vaatia kyyti, kuski ja bensiini. Lisäksi monesti on tapana maksaa/tarjota kuskille kahvi, vesi tai ruoka samoin kuin itse vastaavia palveluita käytät. Tai ainakin ennen matkaa kannattaa sopia tuokin asia niin ei tarvitse pohtia asiaa jälkeenpäin.

EDIT: Noissa yksityisissä palveluissa maksu kannattaa suorittaa vasta toimintojen lopussa niin palvelun tarjoajan kiinnostus asiaan ei lopahda matkan varrella. Samoin voi sitten pidättää osan maksusta, jos palvelu ei ollutkaan sovitun mukaista...

Tosin yöllä esim. bussi/juna-asemien ympäristöissä on helpon rahan etsijöitä, mutta väkivaltaiset ryöstöt ovat todella harvinaisia. Jos rahasi tai muut arvotavarasi ovat helposti otettavissa itsesi huomaamatta minusta se on oma vikasi. Eihän Suomessakaan enää voi jättää tavaroitaan vartiomatta oikeastaan missään.
Otsikko: Vs: Indonesian turvallisuusvinkit
Kirjoitti: Heinih - 16.11.2008, 01:13:50
Vielä huutelisin rokotuskokemuksien perään Indonesiassa -Balilla. Kyllä, netistä löytyy paljon tietoa, lääkäri suositteli sitä ja tätä mutta ei kuitenkaan esim. Japanin aivokuumetta mitenkään erityisesti, vaikka jossain sanotaankin että se pitäisi välttämättä olla.

Mitä teillä on ollut ja onko Japanin aivokuume ja lavantauti must, kun viettää aikaa Balilla kuitenkin aika asutuissa kohteissa ja korkeintaan reissaa Gilille muista saarista. Hepatiitit, polio, jäykkäkouristus ym. tietysti löytyy. Tänks!
Otsikko: Vs: Indonesian turvallisuusvinkit
Kirjoitti: Vandit - 16.11.2008, 09:15:29
Itse en ottanut Jaava & Bali - reissulle kuin Havrixin (Hepatiitti A), nuo Suomen perusjutut nyt tietysti löytyy...

Nämä nyt on tällaista että ihan itsestä kiinni että haluaako ottaa sen minimaalisen pienen riskin että saa Balilla jotain Japanin aivokuumetta tms. Jotain riskejä kun ottaa joka tapauksessa kun tuonne asti menee  ;D
Otsikko: Vs: Indonesian turvallisuusvinkit
Kirjoitti: sixtus - 16.11.2008, 11:45:01
Mitä teillä on ollut ja onko Japanin aivokuume ja lavantauti must, kun viettää aikaa Balilla kuitenkin aika asutuissa kohteissa ja korkeintaan reissaa Gilille muista saarista. Hepatiitit, polio, jäykkäkouristus ym. tietysti löytyy. Tänks!

Toissakesänä Ubudissa oli lavantautiepidemia ja kaikki sairaalat pullollaan tartunnan saaneita. Satuttiin olemaan itse silloin siellä ja olin kyllä tyytyväinen että lavantautirokote tuli suomessa napattua. En lähtis ilman.
Japanin aivokuumeen esiintymisestä alueella ei itsellä tietoa ole.
Otsikko: Vs: Indonesian turvallisuusvinkit
Kirjoitti: *Pantai* - 16.11.2008, 15:51:02
Garuda taitaa olla turvallisin siäisistä lennoista. Keväällä katseltiin Jaavalla kun uutisissa näytettiin useasti kuvia pudonneista koneista :( Muita lentoyhtiöitä on mm. Lion Air ja Adam Air.

Indonesia on mielestäni turvallinen maa länsimaalaisille. Tietenkin sitä kuuluisaa maalaisjärkeä kannattaa käyttää, ihan kuin täällä kotonakin.

Rokotteista ym. sen verran, että mikäli tiedät liikkuvasi maaseudulla tai paikoissa joissa hygienia ei ole hyvällä mallilla, ja rahaa riittää niin lavantauti- ja koleralääkitys voi olla hyvä juttu, vaikka ne eivät 100% suojaa anna (olisko peräti jotain 30%).Itse tosin olen pärjännyt ilman näitä kahden reissun ajan, mutta kaveri toi samalta reissulta punataudin mukanaan ja tuttu sairastui paikan päällä lavantautiin, ensimmäinen tuli luultavasti jostan Jakartan ravintolasta, jälkimmäinen maaseudulla sairaalasta saadusta ruoasta  :D
Otsikko: Turvallisuus Indonesiassa
Kirjoitti: JohQu - 18.12.2008, 13:18:35
Ollaan reissun päällä tammikuusta maaliskuuhun. Haaveena olisi laskeutua Indonesiaan. Kuulimme huhua, että kannattaa tarkkaan miettiä meneekö sinne, kun ei kuulema meinaa päästä maasta pois levottomuuksien vuoksi. Onko kellään tarkempaa tietoa?
Otsikko: Vs: Turvallisuus Indonesiassa
Kirjoitti: sixtus - 18.12.2008, 14:22:31
Mistä ihmeestä tällasta kuulit? Luit ilmeisesti jostain Australian ulkoministeriön sivuilta, että Indonesiaan matkustusta tulisi välttää, kuten on kannattanut jo vuodesta 2002.

Indonesiaa pidetään useammassakin lähteessä turvattomana maana matkustaa ja käytännössä aivan turhaan eli ei teidänkään kannata turhaa jännitellä.
Otsikko: Vs: Turvallisuus Indonesiassa
Kirjoitti: illusia - 18.12.2008, 15:29:48
Joo, pelko pois Roosmarii! Indonesiassa on ihan yhtä turvallista matkustaa kuin jossain muuallakin. Muistaakseni tästä on jo aiemmin ketju olemassa...
Otsikko: Vs: Turvallisuus Indonesiassa
Kirjoitti: Nallis03 - 19.12.2008, 12:08:22
Yhdistetty kaksi samanlaista ketjua.
Otsikko: Vs: Turvallisuus Indonesiassa
Kirjoitti: kimmo - 11.01.2009, 13:05:09
Turvallisuuttahan se on tämä lauttamatkaturvallisuus. Eipä tainnut olla sielläpäin ensimmäinen lautta joka pyörähti nurin... :-\

Lainaus käyttäjältä: YLE.fi
Indonesiassa tuhoisa lauttaonnettomuus

julkaistu tänään klo 12:13, päivitetty tänään klo 12:41

Indonesiassa on sattunut tuhoisa matkustajalauttaonnettomuus. Paikallisten meriliikenneviranomaisten mukaan 250 matkustajaa kuljettanut lautta on ilmeisesti kääntynyt ylösalaisin itäisessä Indonesiassa.

Tiedot onnettomuudesta ovat alustavia ja epäselviä, uutistoimisto Reutersin mukaan 150 ihmistä olisi kuljetettu pois lautalta. Siitä ovatko he eloonjääneitä, ei ole varmuutta.

Onnettomuus on sattunut Sulawesin saarella sijaitsevan Pare-paren sataman ja itäisen Kalimantanin Samarindan sataman välisillä vesillä.

YLE, Reuters
Otsikko: Vs: Turvallisuus Indonesiassa
Kirjoitti: Hindica - 15.01.2009, 08:33:10
Kolme kuukautta matkustelin Indossa, Jakartassa, Yogjassa, Balilla (dokaten joka ilta rankasti yksin liikkuen tuntenmattomissa mestoissa)...Mitään ihmeempiä ei tapahtunut, paitsi yks mopo-onnetomuus, mutta oma syy kun kännissä ajoin...

Tosin Jakartassa jotkut tyypit on tulleet heittää sellaista agressiivsita läppää että: "Americans are bastards" ja yks tyyppi uhkaili nitistää mut ja seuras mua vähän aikaan...Sanoin vain "thats ok, i have been thinking making suicide anyway, so i would be happy if you help me!" No pääsin siitä sitten eroon..Taksit ei tuntuneet kusettavan.

Ja yks tyyppi taskuvaras bussissa yritti pölliä, mutta ei mulla mitään taskussa ollut.
Otsikko: Vs: Indonesian turvallisuusvinkit
Kirjoitti: groundzero - 08.04.2010, 06:44:15
Garuda taitaa olla turvallisin siäisistä lennoista. Keväällä katseltiin Jaavalla kun uutisissa näytettiin useasti kuvia pudonneista koneista :( Muita lentoyhtiöitä on mm. Lion Air ja Adam Air.
Garuda on päässyt pois muistalta listalta ja yhtiön pitäisi aloittaa Euroopan lennot tänä vuonna. Yhtiön on nähtävästi uudistanut/uudistamassa koko laivastonsa uusiin koneisiin.
Otsikko: Vs: Turvallisuus Indonesiassa
Kirjoitti: LivingInExile - 08.04.2010, 23:49:28
menin jalan jaksa alueelta blok-m shoppaus mestaan...Bussissa joku yritti pick pocket skillejä, mutta ei saanut saaliiksi edes kondomeja...dangerous location...

many edits---

Otsikko: Vs: Turvallisuus Indonesiassa
Kirjoitti: starman - 01.10.2013, 15:41:24

Oon matkaamassa Balille ja Gileille ensi vuoden helmikuussa.
Rokote.fi-sivuston mukaan lavantauti- ja japanin aivokuume rokotteita vahvasti suositellaan.

Löytyykö teiltä pallontallaajat kokemuksia? Onko teillä ollut kyseisiä rokotuksia?
Mitä luulette, onko kahden viikon matkalla tarpeellista, kun tarkoitus käydä Kutalla, Ubudissa ja Gili T.:llä sekä kierrellä varmaan Ubudista käsin hiukan ympäriinsä.
Otsikko: Vs: Turvallisuus Indonesiassa
Kirjoitti: Vaisjani - 02.10.2013, 09:02:20

Oon matkaamassa Balille ja Gileille ensi vuoden helmikuussa.
Rokote.fi-sivuston mukaan lavantauti- ja japanin aivokuume rokotteita vahvasti suositellaan.

Löytyykö teiltä pallontallaajat kokemuksia? Onko teillä ollut kyseisiä rokotuksia?
Mitä luulette, onko kahden viikon matkalla tarpeellista, kun tarkoitus käydä Kutalla, Ubudissa ja Gili T.:llä sekä kierrellä varmaan Ubudista käsin hiukan ympäriinsä.

kyllahan ne kaikki kannattaa ottaa mita viralliset tiedotteet ja laakarit maaraa. Asun Balilla jo yli vuoden ja minulla ei ole ollut mitaan rokotteita. nyt viimeiset puolivuotta minulla on hepatiitti a ja b rokotukset. kait minulla sitten on tuuria. Balilla, gileilla ja lombokin kutalla olen aikaa suurimmaksi osaksi viettanyt. kaynyt myos pikaisesti javalla ja kalimantanilla.

jos meinaat ottaa sen riskin joka on mielestani tosi pieni etta et mitaan "turhia" rokotteita ota niin varmista etta ainakin matkavakuutus on kunnossa. jos tarvitset sairaanhoitoa taalla se voi tulla tosi kalliiksi. ja luottoa ei heru, hoitoa saat kun olet maksanut. jos rahasi loppuvat niin kuolema voi korjata pois kuten eraalle puolitutulle kavi.
Otsikko: Vs: Turvallisuus Indonesiassa
Kirjoitti: Blueman - 06.10.2013, 21:58:04

Oon matkaamassa Balille ja Gileille ensi vuoden helmikuussa.
Rokote.fi-sivuston mukaan lavantauti- ja japanin aivokuume rokotteita vahvasti suositellaan.

Minkähän lääkefirman sivu tuo rokote.fi muuten on?

En ole ottanut lavantauti enkä japanin aivokuume rokotusta edes Sulawedelle, Itä&Länsi-Timorille enkä Sumballe. Balille enkä Lombokillekkaan en varmaan ottaisi...

Nuo mainitut vakuutusasiat kannattaa tosiaan mieluumin laittaa kuntoon. Kannattaa ehdoista katsoa että myös mahdollinen kuljetus kotiin tai esim. Sporeen hoitoon kuuluu pakettiin.
Otsikko: Vs: Turvallisuus Indonesiassa
Kirjoitti: Mr. Voyageur - 06.10.2013, 22:43:00
Oon matkaamassa Balille ja Gileille ensi vuoden helmikuussa.
Rokote.fi-sivuston mukaan lavantauti- ja japanin aivokuume rokotteita vahvasti suositellaan.

Miten niin vahvasti suositellaan? Molempien kohdalla lukee, että niitä suositellaan riskinarvion perusteella (jonka tekee joku ammattilainen, esim. lekuri), ja siihen vaikuttaa mm. terveydelliset seikat, matkan kesto, laatu, aktiviteetit, ajankohta jne.
Otsikko: Vs: Turvallisuus Indonesiassa
Kirjoitti: Blueman - 07.10.2013, 21:54:23

Oon matkaamassa Balille ja Gileille ensi vuoden helmikuussa.
Rokote.fi-sivuston mukaan lavantauti- ja japanin aivokuume rokotteita vahvasti suositellaan.

Minkähän lääkefirman sivu tuo rokote.fi muuten on?

Tieto onkin sivun alareunassa... Tuo sivusto on yhden maailman suuren lääkeyhtiön GlaxoSmithKline:n sivusto. Eli siinä syy miksi kannataa suhtautua siellä oleviin teksteihin kriittisesti.
Otsikko: Vs: Turvallisuus Indonesiassa
Kirjoitti: starman - 08.10.2013, 08:24:19

No miten on teillä tallaajilla; onko teillä ollut japanin aivokuume tai lavantauti -rokotusta matkustaessanne Balilla ja Gileillä?


Otsikko: Vs: Turvallisuus Indonesiassa
Kirjoitti: Vaisjani - 08.10.2013, 09:18:11

Oon matkaamassa Balille ja Gileille ensi vuoden helmikuussa.
Rokote.fi-sivuston mukaan lavantauti- ja japanin aivokuume rokotteita vahvasti suositellaan.

Minkähän lääkefirman sivu tuo rokote.fi muuten on?

Tieto onkin sivun alareunassa... Tuo sivusto on yhden maailman suuren lääkeyhtiön GlaxoSmithKline:n sivusto. Eli siinä syy miksi kannataa suhtautua siellä oleviin teksteihin kriittisesti.

menee varmaan samaan sarjaan http://www.leipatiedotus.fi/ Leipämafian  tiedostussivustoon jossa ponkitetaan omaa bisnesta. isot rahat on kuitenkin rokotuksissa ja laaketeollisuudella kyseessa. nykymaailmassa ei enaa tieda keta uskoa jos ei halua vaan suorilta kasin ojentaa rahojaan ja uhrata terveyttaan.