Pallontallaajat.net

Omatoimimatkailu => Yleinen => Aiheen aloitti: sussu80 - 10.04.2008, 05:04:15

Otsikko: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: sussu80 - 10.04.2008, 05:04:15
suunnitellaan matkaa jenkkeihin kesäkuulle ja ollaan katteltu netistä eri vaihtoehtoja/hintoja...
pienenpieni arkuus iskee netissä varaamista kohtaan...
lennot ollaan ajateltu ottaa ebookerssilta ja hotelli/motelli huoneet hotels.comilta.
ja nyt haluaisin jonkun kokemuksia näistä.. miten kaikki on sujunut?
lähinnä toi hotelli puoli askarruttaa... josko jollain olis kokemuksia hyviä tai huonoja? ???
kiitos jo etukäteen

Muoks, otsikko isolla -Juzt
Otsikko: Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: Drahia - 10.04.2008, 11:53:22
Matkojen varaaminen netistä taitaa olla ihan arkipäivää useimmille pallontallaajille, joten sinuna en huolehtisi. En edes muista milloin olisin viimeksi varannut jotenkin muuten kuin netin kautta. Ite oon joskus varannut Hotels.comilta ja hyvin kaikki sujui. Myös Hostelworldista olen varannut ongelmitta. Ebookersista en ole varannut, mutta Supersaverilta ja Seat24.fi -sivustoilta olen, ja kaikki sujui hyvin. Myös www.edreams.com on toimiva paikka (just varasin Amsterdamin lennot sieltä). Muita vaihtoehtoja esim. www.travellink.com ja vaikka mitä muita. Kannattaa vertailla ja tutkia ajan kanssa.

Ennenkuin varaat hotellin netistä, kannattaa tsekata esim. www.tripadvisor.com, josta voit lueskella ihmisten kommentteja eri hotelleista. Muutenkin kannattaa sellailla nettiä ja hakea muistakin nettiputiikeista majoitusvaihtoehtoja. Hinnat saattaa vaihdella paljonkin. Ja lisäks voi yrittää kysellä tarjousta myös suoraan hotellilta.
Otsikko: Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: Pullosorsa - 10.04.2008, 22:05:06
Joo netistä vaan...

Olen käyttänyt kumpaakin mainitsemistasi ja kaikki on sujunut aina hyvin.
Otsikko: Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: pauliantero - 10.04.2008, 22:36:35
Joopa joo. Kaikki matkat viimeisen 4 vuoden aikana on tullut tilattua netistä. Jos on ollut ongelmia niin ne on yleensä johtunut siitä lentoyhtiöstä jonka lennot olen tilannut. Ei siis esim. ebookersista.
Otsikko: Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: UsvaAuer - 10.04.2008, 23:38:28
Jos lukee tarkkaan hostelworldin kommentteja Nykistä, niin onhan siellä aika paljon raportteja mokatuista varauksista. Kuka on mokannut, who knows? Itse todistin vastaavanlaisen tilanteen hostellissani: edessäni olevan parin varausta ei näkynyt koneella. Saivat kuitenkin huoneen hostellista (vaikka oli täynnä): kaikkia hostelworldiin raportoijia ei ole onnistanut yhtä hyvin.

Hostellit syyttävät yleensä varausjärjestelmiä (tiedonkulunkatkos), mutta vika taitaa olla hostellien oma.

Toisaalta, mitä muita vaihtoehtoja sinulla on kuin varata huone etukäteen? Ehkä riskiä minimöi majoittuminen hostellin sijasta kolmen tähden hotelliin.

En muuten tiedä, korvaisiko vakuutus erotuksen, jos toisen osapuolen varausmokan takia joutuu majoittumaan budjettiaan kalliimpaan hotelliin.

Lentojen varauksissa harvemmin on mitään mokia. Jos juuri koskaan.

Otsikko: Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: Drahia - 11.04.2008, 10:35:11
Mun mielestä on hyvä aina varmistaa varaus suoraan sieltä hostellilta, jotta tuollaisilta ongelmilta vältyttäisiin. Itellä on ollu tapana lähettää meiliä tai soittaa majoituspaikkaan hyvissä ajoin ennen matkaa, varmistaakseni että varaus on tosiaan tullut perille ja kertoakseni samalla mihin aikaan suunnilleen olen tulossa.
Otsikko: Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: Ahmir - 11.04.2008, 12:10:00
Käsittääksenihän Jenkkeihin matkustaessa pitää lentoyhtiölle ilmoittaa Hotellin tai muun yöpaikan nimi etukäteen, vaikka varaisikin ne eri paikoista. Vai olenko ihan väärässä? Maahan tullessahan majapaikka pitää ainakin ilmoittaa, mutta muistaakseni on nykyään noin..
Otsikko: Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: myu - 11.04.2008, 12:12:20
Itse käytän hotellien varaamiseen Hotelclub.net -palvelua. Olen varannut noin 12 hotellia pitkin Eurooppaa ja Aasiaa, aina kaikki mennyt erinomaisesti ja hotelli vastannut kuvauksia. Tykkään siitä, että hotelli maksetaan etukäteen, näin kulut jakaantuvat tasaisemmin. Yleensä lennot, hotellit ja matkan aikana kertyneet kulut päätyvät eri luottokorttilaskulle. Kerran laitoin vahingossa väärät päivät varaukseen, muutoksen sai tehtyä lomakkeella joka vahvistettiin puhelinsoitolla ja tästä veloitettiin 6e. Vaatii rekisteröitymisen, mutta plussana joka varauksesta kertyvät alennukset seuraaviin varauksiin. Erityisen mukavaa, kun varaa itse työmatkahotellin  ;D

Olen käyttänyt satunnaisesti hotellien varaamiseen myös muita palveluja. Moitteita antaisin vain Asiaroomsille, kokeilin varata joskus kolmea tai neljää hotellia, joissa oli edullisempi päivähinta kuin Hotelclubissa, mutta kertaakaan huoneita ei löytynytkään tällä hinnalla ja heidän korvaava hinta oli korkeampi kuin Hotelclubissa. Pientä vedätyksen makua siis. Toinen pettymys oli booking.com, jolta varasimme hotellin Valenciassa. Tämä oli osittain omaa tyhmyyttä, etten tarkistanut pientä pränttiä, joten hotellilla tuli ikävä yllätys kun kaikenmaailman lisämaksut nostivat hintaa yli 20%. Hotelclubissa olen tottunut reilumpaan what you see is what you pay -menettelyyn.

Hostellien varaamiseen olen käyttänyt yleensä Hostelworldia. Tosin monet heidän tarjoamansa yöpaikat löytyvät yhden tähden hotelleina edullisemmin Hotelclubin tarjonnasta.

Hostellien ja hotellien vertailuun käytän yleensä Hostelworldia ja Tripadvisoria, sillä näillä on laajimmat arvioitsijamäärät. Tosin kannattaa pitää mielessä, että arvioijilla on hyvin erilaiset odotukset!
Otsikko: Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: sanela - 11.04.2008, 13:07:27
Toinen pettymys oli booking.com, jolta varasimme hotellin Valenciassa. Tämä oli osittain omaa tyhmyyttä, etten tarkistanut pientä pränttiä, joten hotellilla tuli ikävä yllätys kun kaikenmaailman lisämaksut nostivat hintaa yli 20%. Hotelclubissa olen tottunut reilumpaan what you see is what you pay -menettelyyn.

Ihan mielenkiinnosta: mitä lisämaksuja sulle on booking.comin kautta tullut? Pari kertaa olen itse käyttänyt ja ainakaan niillä kerroilla ei ole ylimääräisiä maksuja tarvinnut pulittaa.
Otsikko: Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: myu - 11.04.2008, 14:20:20
Toinen pettymys oli booking.com, jolta varasimme hotellin Valenciassa. Tämä oli osittain omaa tyhmyyttä, etten tarkistanut pientä pränttiä, joten hotellilla tuli ikävä yllätys kun kaikenmaailman lisämaksut nostivat hintaa yli 20%. Hotelclubissa olen tottunut reilumpaan what you see is what you pay -menettelyyn.

Ihan mielenkiinnosta: mitä lisämaksuja sulle on booking.comin kautta tullut? Pari kertaa olen itse käyttänyt ja ainakaan niillä kerroilla ei ole ylimääräisiä maksuja tarvinnut pulittaa.

Hotelli oli Espanjassa ja hintaan lisättiin vero ja aamiaiset. Olimme siis varanneet huoneen aamiaisella, mutta aamiaisten hintaa ei ollutkaan laskettu mukaan varaukseen. Saimme siis sisään checkatessa aamiaskupongit ja kun checkasimme ulos niin näimme vasta todellisen hinnan. Lisäksi tuli joku hotellivero. Olin asiasta yhteydessä Booking.comiin matkan jälkeen ja sieltä todettiin, että kyseessä on tuohon hotelliin liittyvä järjestely, josta on ilmoitettu heidän sivuillaan ja jossa ei heistä ollut mitään ihmeellistä. Ja toden totta, asiasta oli ilmoitettu, mutta ei sillä sivulla missä lopullinen hinta näkyy vaan hotellin tiedoissa aivan eri paikassa. Vahvistuksessa luki "total price", mutta hotellilla hinta pomppasi 110 eurosta noin 135 euroon yöltä. Nykyään tuo hotelli ei näytä olevan enää heidän valikoimissaan. En ole heitä sittemmin käyttänyt, joten ehkä (toivottavasti) kyseessä oli yksittäistapaus. Yövyimme hotellissa maaliskuussa 2007.
Otsikko: Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: funk - 11.04.2008, 14:37:02
Lentojen varauksissa harvemmin on mitään mokia. Jos juuri koskaan.

Meillä kävi kerran kavereiden kanssa niin että edellisenä päivänä netissä tekemämme checkin oli kadonnut jonnekin bittitaivaaseen ja portilla luki meidän kohdalla vaan "Cancelled" tms. No, pistivät meidät sitten istumaan pisnisluokkaan kun ei turistiluokassa ollut enää tilaa. Harmitti ihan tosi paljon.

Eipä tämä vika tietysti varaukseen liittynyt, mutta nettiin kuitenkin.
Otsikko: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: Testailija - 29.06.2008, 00:12:20
Näitä kommentteja on tuolla jonkin verran hajasijoitettuna, mutta laitetaas niitä kokemukseen pohjautuvia arvioita kootusti tänne.

Ebookers; tein kaupat, kun sattui olemaan edullisin niistä, jotka tarjosivat mahdollisuutta ottaa paluun eri kaupunkiin kuin mistä meno oli. Voin käyttää uudelleenkin.

Supersaver; näyttää näppärästi etusivulla halvimman hinnan moneen kohteeseen, millä joku on liput ostanut. Ottaa luottokortin käytöstä lisämaksun ja siten usein halvin hinta ei ole enää halvin. Sähköpostivastaus oli hiukan tyly.

Travellink; ostin liput ja toimi ihan ok. Voin käyttää uudelleenkin.

Travelpartner; teki luottokortilta katevarauksen, muttei sitten pystynytkään myymään lippuja. Asiakaspalvelun ulkomaankielinen nauhoite ei palvellut ja sähköposteihin ei vastattu. En käytä enää ikinä.

Töölön Matkatoimisto; Supersaverin kanssa samaa firmaa, mutta niillä on pari eri nimeä käytössä. Taisivat ostaa tän Töölön Matkatoimisto -nimen sen vapauduttua konkurssin jälkeen.

Area; kerran näytti halvinta hintaa, mutta seuraavana päivänä ei enää ollutkaan sitä.

Matka-Vekka; meno ja paluu voi olla eri reiteille, joten luo vaihtoehtoja hakujen tekemiseen. Ostin liput ja sähköpostiinikin vastattiin alle viidessä minuutissa. Samoin puheluun normaalihintaisessa lankanumerossa ja vieläpä suomeksi. Soittivat takaisinkin, kun atk-heppu ei olllut juuri paikalla.

Matkapörssi; ainakin Atlantan liput paljon muita halvemmalla. Näyttää myyvän hotellit samaan hintaan aamiaisen kanssa, kuin muut ilman aamiaista. Hyvä palvelu sähköpostitse ja puhelimitse. Voin suositella.

Expedia.es; ei moitteen sijaa, piti rekisteröityä käyttäjäksi. Hyvä hakukone, ei halvin.

Booking.com; todella hyvä, kun voi varata ilman varausmaksuja. Peruutus toimii ja varaus on aina ollut ok hotellissa. Todella suositeltava.

Hotels.com; toimii hyvin.
Otsikko: Vs: Plussaa ja miinusta nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: Drahia - 29.06.2008, 20:47:24
www.edreams.com - olen ostanut täältä kerran lentoliput (keväällä 2008) ja homma toimi oikein hyvin. Menolentojen ajat muuttuivat, ja sieltä ihan soitettiin puhelimitse ja kerrottiin asiasta. Hyvä asiakaspalvelu siis ainakin.

Lisäilen muita kunhan ehdin/jaksan. Noista Testailijan mainitsemista olen itsekin hyviksi havainnut nämä: Hotels.com, Booking.com, Matkapörssi, Travellink.
Otsikko: Vs: Plussaa ja miinusta nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: Hermes Trismegistus - 01.07.2008, 23:35:23
Noita hotelleja ja lentoja olen varaillut erilaisista paikoista (venere.com, hotels.com, jne) ja ne ovat toimineet ihan hyvin, mutta en ole edes yrittänyt tehdä juuri muuta kuin vain sen varauksen.

Areasta on kokemusta sen verran, että heillä on myös toimisto Lasipalatsin luona ja kun kerran huomasin lähtöä edeltävänä päivänä, että oma mailiboksini oli mennyt täyteen enkä ollut sen vuoksi saanut esimerkiksi hotelli-vouchereita, niin siellä toimistossa printattiin kaikki tarvittavat paperit ilman lisämaksua. Lisäksi missasin heiltä varatun lennon Ateenasta Helsinkiin, jolloin sain jonkin verran apua soittamalla heidän palvelunumeroonsa. Eli ihan OK kokemus tuon netin ulkopuolisen palvelun osalta, jota en varsinaisesti odottanut, mutta josta oli hyötyä.
Otsikko: Vs: Plussaa ja miinusta nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: Larppa - 04.07.2008, 15:38:38
Supersaver: muuten ihan jees, liput tulivat muistaakseni parin viikon sisällä, mutta maksuvaiheessa esiin pompsahtava luottokorttimaksu oli yllätys, kun aiemmissa kokonaishintakohdissa ei sitä näytetty. En pidä tuollaisista viime hetken yllätyksistä yhtään  :P

Matkapörssi: ei mitään ongelmia, ei mitään yllätyksiä, lentoliput tulivat viikon sisällä.

Intia-keskus: halvat hinnat, mutta suosittelen asioimaan paikan päällä. Puhelimessa ei saa kunnolla selvää ja sähköpostit olivat aika juonikkaita, nimittäin laskuun oli kirjoitettu eräpäivät harmaalla jonnekin viestin alareunaan, eli tulostettaessa saimme pelkkää blankkoa useamman sivun ja odottelimme laskua edelleen, kunnes heiltä tuli sähköpostilla ukaasi maksamisesta ja lippujen peruuttamisesta  ::)

Hostelworld: suosikkini, muualta en juuri ole majoituksia varannutkaan  :) Aina ovat majoitusvaraukset olleet ok.

Tässä palliksilla olevaa hotellivarauskonetta olen kokeillut kerran, siinä piti koko majoitusmaksu maksaa heti varauksen yhteydessä, toisin kuin hostelworldilla. Majoitusvaraus oli ok, eikä maksupolitiikkaa tarvinnut enää selvitellä kenenkään kanssa, sitä hieman pelkäsin jos yrittävät vielä nyhtää lisää rahaa majapaikassa, kun ei ollut kuittiakaan näyttää (ei ollut nettipankin tunnuksia matkassa...).

Otsikko: Vs: Plussaa ja miinusta nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: carrus301 - 22.07.2008, 01:16:50
Hotels.com  >:( >:( >:(

Ei voi muuta sanoa. Osaavat kyllä rahat ottaa tililtä mutta kun ilmoittaa että suunnitelmat ovat muuttuneet eikä hotellia tarvitsekaan niin eipä heru rahoja takaisin. Miten ollakaan, juuri tämä minun varaama hotelli on internet-special price eikä voi kuulemma perua. Jätte kiva juttu!  >:( Ensimmäinen ja viimeinen kerta kun käytän kyseistä.. Ei taida löytyä keinoa miten sais rahat takaisin..
Otsikko: Vs: Plussaa ja miinusta nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: HelsinkiFlyer - 23.07.2008, 11:17:58
Eikö tuo ole ihan standardi jos valitsee non-cancellable hinnan? Kannattaa lukea ne peruutusehdot tarkkaan. On tuolta hotels.comista saatavissa myös varauksia ilman ennakkomaksua. 
Otsikko: Vs: Plussaa ja miinusta nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: devilangel - 23.07.2008, 12:10:39
Ite oon käyttäny Euroopan lennoille ja matkoille Poptravelia (www.poptravel.fi)
Esim. viimeksi Cebitin reisulla Hannoveriin tuli otettua tuolta lento + majoitus. Supersaverit ym. jäi kaikki hinnassa jälkeen. Plussaa se että on suomalainen ja kaikki suomeksi, miinusta se että se on joskus vähän hidas toimimaan, mistä sitten lie johtuvan...
Otsikko: Vs: Plussaa ja miinusta nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: Drahia - 28.07.2008, 22:12:26
^Siis täh...??? Oletko varma että se oli tuo Poptravel? ::)
Poptravel on vain hintavertailusivusto. Ei se mitään lentoja myy, vaan hakee hintatietoja palveluntuottajien sivuilta (esim. Supersaver, Travellink, Matkapörssi, Travelstart jne), varsinaiset lennot siis joutuu varaamaan palveluntuottajan omalta sivulta jonne sinut ohjataan.

Hintavertailuun tuo on kyllä oiva sivusto, siihen tarkoitukseen käytän sitä jonkin verran.
Otsikko: Vs: Plussaa ja miinusta nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: Testailija - 13.08.2008, 23:32:01
Skytoursin sivujen kautta tein hotellivarauksen. Varausvahvistus tuli sähköpostiin ja siinä annettiin sähköpostiosoite, mihin voi ottaa yhteyttä jos voucher ei ole tullut 24 tunnissa. Ei tullut, eikä ollut tehty katevarausta MasterCardilta joten meili lähti äsken. Katsotaan mitä vastaavat.

Edit: Kuuden sähköpostin ja viiden päivän jälkeen vaivauduttiin vastaamaan. Niistäkin viimeisen lähetin sellaiseen osoitteeseen, mitä ei löytynyt suomenkielisiltä sivuilta. Vastauksessa pahoiteltiin viivytystä ja kerrottiin, että nyt lähtee voucher tulemaan. Ihme kyllä se myös tuli ja katevaraus luottokortilta oli nyt tehty. Elämäni ensimmäinen ja viimeinen ostos Skytoursilta.
Otsikko: Vs: Plussaa ja miinusta nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: tintin - 14.08.2008, 07:30:27
Hoteltravel.com ei kai koskaan olisi kertonut, että hotellivaraus ei olllutkaan kunnossa, ellei oltaisi ihan vain "varmuuden vuoksi" asiaa jostain syystä tiedusteltu (muistaakseni tyyliin, onhan se kolmen hengen huone).
Travelpartner myi lentoliput, joissa ei ollut mitään tsaansseja lentokentän vaihdon takia ehtiä seuraavaan koneeseen. Olisi pitänyt siinäkin tietysti arvata, kun mikään muu varaamo ei ko yhteyttä tarjonnut, mutta missään ei sanottu, etä pitää vaihtaa kenttää. Suurin osa yrittää hiukan huijata lisämaksuihin ellei ole tarkkana (näin kävi ensimmäistä kertaa nettivaraamoa käyttäneelle kaverilleni)
Otsikko: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: Testailija - 27.08.2008, 06:19:41
Odotellaan josko moderaattorit yhdistäisivät tämän epähuomiossa avaamani ja toisen samasta aiheesta olevan ketjun.

Yhdistin aiheet ja poistin linkin vanhaan ketjuun.
- jk
Otsikko: Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: Testailija - 27.08.2008, 12:28:52
Ulkomuistilla nämä eivät ota luottokortista lisämaksua (korjatkaa jos meni väärin):
www.ebookers.fi
www.travellink.fi
www.matkavekka.fi
www.matkaporssi.fi

Ja sama kokemus on minulla muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta, että lentoliput saa halvemmalla juuri nettimatkatoimistosta.
Otsikko: Vs: Plussaa ja miinusta nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: Testailija - 13.10.2008, 19:32:40
Skytoursin sivujen kautta tein hotellivarauksen. Varausvahvistus tuli sähköpostiin ja siinä annettiin sähköpostiosoite, mihin voi ottaa yhteyttä jos voucher ei ole tullut 24 tunnissa. Ei tullut, eikä ollut tehty katevarausta MasterCardilta joten meili lähti äsken. Katsotaan mitä vastaavat.

Edit: Kuuden sähköpostin ja viiden päivän jälkeen vaivauduttiin vastaamaan. Niistäkin viimeisen lähetin sellaiseen osoitteeseen, mitä ei löytynyt suomenkielisiltä sivuilta. Vastauksessa pahoiteltiin viivytystä ja kerrottiin, että nyt lähtee voucher tulemaan. Ihme kyllä se myös tuli ja katevaraus luottokortilta oli nyt tehty. Elämäni ensimmäinen ja viimeinen ostos Skytoursilta.

Tässä vähän jatkoa kyseiseen tapahtumaan...
Jokin aika ko. oston jälkeen ilmestyi luottokortilleni aiheeton karvan alta parin tonnin veloitus, joka oli tehty Sveitsin frangeina eräälle tietokonealan firmalle. Reklamoinnin jälkeen tuli Nordeasta mm. seuraavaa tekstiä:

"Selvittely kestää vielä noin kaksi kuukautta. Myyjällä on mahdollisuus tehdä vastareklamointi kansainvälisten MasterCard –ehtojen mukaisessa 45 vuorokaudessa. Palautamme Luottokunnan hyvityksen takaisin luotollenne, mikäli myyjä tekee vastareklamoinnin (ei hyväksy Nordea Pankin reklamointia). Ilmoitamme Teille lopullisen korvauspäätöksemme myöhemmin.

Korttinne numero on voitu saada SKYTOURS  -sivuilta, joille on tallennettu korttinne CVC2- eli etämyyntitunnus."


Piristävä kokemus tuo Skytours. Suosittelen kaikille!
Otsikko: Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: Loordi - 09.12.2008, 11:17:06
Mikä tämmöinen eticket.fi on? Löysi aika hyvä reittejä mitä ei ehkä ihan ensimmäisenä olisi tullut mieleen ja halvallakin.
Otsikko: Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: Aapokki - 09.12.2008, 13:42:40
Mikä tämmöinen eticket.fi on? Löysi aika hyvä reittejä mitä ei ehkä ihan ensimmäisenä olisi tullut mieleen ja halvallakin.

Ihan kelpo toimisto. Varasin viime syksynä sieltä lennot viidelle Air Berlinillä Mallorcalle ja hinta hyvä, liput ja maksut ok yms. Ihan kotimainen perheyritys. Henkilökohtaista palvelua en testannut. Käyttäisin uudelleenkin!
Otsikko: Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: tintin - 15.01.2009, 17:00:00
Moni käyttää vertaa.fi-tyyppisiä hakukoneita. Nettimatkatoimistot kuitenkin läväyttävät luottokortilla maksettaessa lisämaksun ja muitakin maksuja, jotka eivät näy hintavertailun etusivuilla. Tässä tämänhetkiset havaintoni:
-Supersaver luottokorttimaksu 9e/maksu
-terminal A "terminal A-maksu 12e/pää
-travelstart yrittää lisätä vaikka mitä lisäpalveluja, joita oli mielestäni jopa hiukan vaikea saada pois ja jotka putkahtavat takaisin, luottokorttimaksu 8e/varaus
Otsikko: Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: mistyli - 18.01.2009, 20:43:16
Tämä onkin hyvä ketju myös itselleni. Olen suunnitellut matkaa Kroatiaan ja majoitusvaihtoehtoja olen katsellut lähinnä booking.comista. Mukava kuulla, että heidän kanssaan asioineet ovat saaneet sitä mitä piti :) Tietysti saa laittaa lisää kommentteja jos kokemusta löytyy!

Aikoinaan olen ostanut lentoliput Supersaverilta ja kaikki toimi todella hyvin :)
Otsikko: Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: SecondaryMind - 19.01.2009, 15:27:57
suunnitellaan matkaa jenkkeihin kesäkuulle ja ollaan katteltu netistä eri vaihtoehtoja/hintoja...
pienenpieni arkuus iskee netissä varaamista kohtaan...
lennot ollaan ajateltu ottaa ebookerssilta ja hotelli/motelli huoneet hotels.comilta.
ja nyt haluaisin jonkun kokemuksia näistä.. miten kaikki on sujunut?
lähinnä toi hotelli puoli askarruttaa... josko jollain olis kokemuksia hyviä tai huonoja? ???
kiitos jo etukäteen

Jos saan udella nyt että mihin päin olette menossa ja millaisia hotelleja/motelleja ootte aikonut käyttää?

Meinasinpa vain sitä että jos länsirannikolle menee niin ei välttämättä kannata varata netistä hotelleja kokoajalle ja samasta paikasta.. Jos haluaa nähdä paljon? Etäisyydet on niin suuret että illan koittaessa lähimpään hotelliin vaan.

Itärannikolle taas suosittelen nimenomaan varaamaan etukäteen hotellit netistä koska niissä ei aina ole tilaa.
Otsikko: Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: pistaasi - 19.01.2009, 15:37:03
Lainaus
Tämä onkin hyvä ketju myös itselleni. Olen suunnitellut matkaa Kroatiaan ja majoitusvaihtoehtoja olen katsellut lähinnä booking.comista. Mukava kuulla, että heidän kanssaan asioineet ovat saaneet sitä mitä piti  Tietysti saa laittaa lisää kommentteja jos kokemusta löytyy!

Me varattiin joulukuun Berliinin reissulle majoitus booking.com:in kautta. Kyseessä oli ns. hot deal, joten maksu veloitettiin heti kortilta (neljän tähden hotelli, 3 yötä yht. 130 €). Muutoin luottokortin numero on vaan "varmistuksena" (hotelli maksetaan paikan päällä). Kannattaa toki tarkastaa hotellin käytäntö varattaessa. Meillä kaikki toimi oikein hyvin, visa-lasku tuli ja majoitus oli maksettu ennen reissua.
Otsikko: Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: SimoSeikkailija - 19.01.2009, 20:06:22
Onkos kellää kokemuksia tuosta hostelbooking.comista.tahtoo tietää
Otsikko: Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: pekkapoks - 19.01.2009, 20:50:36

Me varattiin joulukuun Berliinin reissulle majoitus booking.com:in kautta. Kyseessä oli ns. hot deal, joten maksu veloitettiin heti kortilta (neljän tähden hotelli, 3 yötä yht. 130 €). Muutoin luottokortin numero on vaan "varmistuksena" (hotelli maksetaan paikan päällä). Kannattaa toki tarkastaa hotellin käytäntö varattaessa. Meillä kaikki toimi oikein hyvin, visa-lasku tuli ja majoitus oli maksettu ennen reissua.

Hyviä kokemuksia myös täällä Booking.com:ista. Normaalin hyvää toimintaa.
Otsikko: Vs: Plussaa ja miinusta nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: Mempsu- - 23.01.2009, 12:55:30

Tässä vähän jatkoa kyseiseen tapahtumaan...
Jokin aika ko. oston jälkeen ilmestyi luottokortilleni aiheeton karvan alta parin tonnin veloitus, joka oli tehty Sveitsin frangeina eräälle tietokonealan firmalle. Reklamoinnin jälkeen tuli Nordeasta mm. seuraavaa tekstiä:

"Selvittely kestää vielä noin kaksi kuukautta. Myyjällä on mahdollisuus tehdä vastareklamointi kansainvälisten MasterCard –ehtojen mukaisessa 45 vuorokaudessa. Palautamme Luottokunnan hyvityksen takaisin luotollenne, mikäli myyjä tekee vastareklamoinnin (ei hyväksy Nordea Pankin reklamointia). Ilmoitamme Teille lopullisen korvauspäätöksemme myöhemmin.

Korttinne numero on voitu saada SKYTOURS  -sivuilta, joille on tallennettu korttinne CVC2- eli etämyyntitunnus."


Piristävä kokemus tuo Skytours. Suosittelen kaikille!

Saanko kysellä miten tuossa kävi?
Otsikko: Vs: Plussaa ja miinusta nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: Testailija - 23.01.2009, 14:27:11

Tässä vähän jatkoa kyseiseen tapahtumaan...
Jokin aika ko. oston jälkeen ilmestyi luottokortilleni aiheeton karvan alta parin tonnin veloitus, joka oli tehty Sveitsin frangeina eräälle tietokonealan firmalle. Reklamoinnin jälkeen tuli Nordeasta mm. seuraavaa tekstiä:

"Selvittely kestää vielä noin kaksi kuukautta. Myyjällä on mahdollisuus tehdä vastareklamointi kansainvälisten MasterCard –ehtojen mukaisessa 45 vuorokaudessa. Palautamme Luottokunnan hyvityksen takaisin luotollenne, mikäli myyjä tekee vastareklamoinnin (ei hyväksy Nordea Pankin reklamointia). Ilmoitamme Teille lopullisen korvauspäätöksemme myöhemmin.

Korttinne numero on voitu saada SKYTOURS  -sivuilta, joille on tallennettu korttinne CVC2- eli etämyyntitunnus."


Piristävä kokemus tuo Skytours. Suosittelen kaikille!

Saanko kysellä miten tuossa kävi?

Joo, myyjä teki vastareklamoinnin, joten n. 45 päivän kuluttua tuosta viestistä luottokortilleni tuli rahaa luottokunnalta. Koko sen ajan raha oli veloitettuna luotoltani. Parisen kuukautta luottokunnan palautuksen jälkeen tuli Nordea Rahoituksesta sähköposti, että asia on loppuun käsitelty ja luottokunnan paluttamat rahat jäävät minulle. Tähän en tyytynyt, vaan vaadin Nordea Rahoitusta palauttamaan myös ko. veloituksesta koko aikana kahdessa laskussa maksamani korot. Sen he tekivätkin, mutta eivät siis automaattisesti, vaan erillisestä pyynnöstäni.

Vielä on kokematta alkuperäinen varauksen kohde eli hotelliyö. Saas nähdä toimiiko voucherini hotellissa. Joka tapauksessa mittari tuli täyteen Skytoursia jo tähän mennessä koetun pohjalta.
Otsikko: Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: Mempsu- - 23.01.2009, 14:49:04
^ Hyvä, että rahat tulivat korkoineen takaisin.

Itsekkin olen ostanut SkyTour.com :n kautta lippuja ja huomasin kanssa, omista rekisteröidyistä tiedoista, että yhtiö tallettaa tietoihin luottokortin tiedot sinne, mikä on todella kummallista. Ja parasta tässä vielä on, että näitä tietoja ei itse pysty poistamaan/muokkamaan sieltä ollenkaan.
Otsikko: Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: vesaila - 27.01.2009, 23:38:30
...kannattaa tsekata esim. www.tripadvisor.com, josta voit lueskella ihmisten kommentteja eri hotelleista.

Tää menee nyt vähän OT:ksi (sori), mutta tuommoisiin Tripadvisorin kaltaisiin palveluihin kirjoitetaan arvostelu herkemmin jos ollaan tyytymättömiä. Neutraalisti paikkaan suhtautuvat tai tyytyväiset kirjoittelevat harvemmin. Se kannattaa ottaa huomioon kun niitä juttuja lueskelee. Mä olen majoittunut kahdessakin semmoisessa hotellissa jotka on Tripadvisorissa haukuttu aivan maan rakoon, eikä niissä ole sitten todellisuudessa ollut mitään vikaa.
Otsikko: Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: -sissi- - 28.01.2009, 08:31:43
Hotelleita on varattu roomsnetistä ja booking.comista.

Molemmat toimineet ongelmitta. Roomsnetissä veloitettiin visalta jo ennen reissua.
Booking.comia on käytetty varsinkin kun ollaan kierretty autolla Eurooppaa. Se on silloin ollut tosi kätevä, kun jos suunnitelmat on muuttuneet kesken reissua, on peruminen käynyt veloituksetta ilman ongelmia. Booking.comin kautta varatut maksetaan vasta hotellissa.

Suosittelen.
Otsikko: Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: mistyli - 30.01.2009, 02:18:56
Booking.comin kautta varatut maksetaan vasta hotellissa.

Ei taida ihan aina pitää paikkaansa. Mielestäni olen nähnyt Booking.comia selaillessa, että siellä on kyllä myös joitakin majoituspaikkoja, jotka veloittavat jonkin etukäteismaksun (esim. 10-20% laskusta). Näin muistelisin. Kannattaa siis olla tarkkana ja lukea majoituspaikan ehdot hyvin!
Otsikko: Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: Testailija - 30.01.2009, 05:32:10
Booking.comin kautta varatut maksetaan vasta hotellissa.

Ei taida ihan aina pitää paikkaansa. Mielestäni olen nähnyt Booking.comia selaillessa, että siellä on kyllä myös joitakin majoituspaikkoja, jotka veloittavat jonkin etukäteismaksun (esim. 10-20% laskusta). Näin muistelisin. Kannattaa siis olla tarkkana ja lukea majoituspaikan ehdot hyvin!

On myös tarjouksia, joissa maksu veloitetaan tililtä kokonaan heti, eikä sitä palauteta peruutustilanteessa. Yleensä samaa huonetta on kuitenkin myynnissä booking.comin normaalilla systeemillä, jolloin maksu tapahtuu vasta hotellilla ja peruutus kuluitta on mahdollinen.
Otsikko: Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: -sissi- - 30.01.2009, 09:21:04
Booking.comin kautta varatut maksetaan vasta hotellissa.

Ei taida ihan aina pitää paikkaansa. Mielestäni olen nähnyt Booking.comia selaillessa, että siellä on kyllä myös joitakin majoituspaikkoja, jotka veloittavat jonkin etukäteismaksun (esim. 10-20% laskusta). Näin muistelisin. Kannattaa siis olla tarkkana ja lukea majoituspaikan ehdot hyvin!

On myös tarjouksia, joissa maksu veloitetaan tililtä kokonaan heti, eikä sitä palauteta peruutustilanteessa. Yleensä samaa huonetta on kuitenkin myynnissä booking.comin normaalilla systeemillä, jolloin maksu tapahtuu vasta hotellilla ja peruutus kuluitta on mahdollinen.

Ok, näitäpä en tiennytkään. kymmenkunta hotellia on tullut tuota kautta varattua ja näissä kaikissa on maksu tapahtunut vasta hotellissa. Peruutus on sujunut myös ongelmitta iman kuluja.
Otsikko: Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: Testailija - 30.01.2009, 10:45:08
Booking.comin kautta varatut maksetaan vasta hotellissa.

Ei taida ihan aina pitää paikkaansa. Mielestäni olen nähnyt Booking.comia selaillessa, että siellä on kyllä myös joitakin majoituspaikkoja, jotka veloittavat jonkin etukäteismaksun (esim. 10-20% laskusta). Näin muistelisin. Kannattaa siis olla tarkkana ja lukea majoituspaikan ehdot hyvin!


MUOKKAUS TÄHÄN, KUN SE EI ENÄÄ MUUTEN ONNISTU:

On myös tarjouksia, joissa maksu veloitetaan luottokortilta kokonaan heti, eikä sitä palauteta peruutustilanteessa. Yleensä samaa huonetta on kuitenkin myynnissä booking.comin normaalilla systeemillä, jolloin maksu tapahtuu vasta hotellilla ja peruutus kuluitta on mahdollinen.
Otsikko: Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: san-nii - 09.02.2009, 17:07:09
Hotels.comista kysymys. Lähettävätkö varausvahvistuksen sähköpostiin?

Varattiin lauantaina heidän kauttaan hotelli, eikä varausvahvistusta tullut. Olen viime kesänä varannut tuolta muutaman hotellin ja silloin kaikista tuli vahvistus sähköpostiin.

Laitoin kyllä kyselyn heille netin kautta, mutta siihen ei vielä ole vastattu.
Otsikko: Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: Pitufo - 09.02.2009, 19:37:44
Olen tässä miettinyt samaa kuin San-nii. Pari viikkoa sitten varattiin hotels.comin kautta hotelli, ja sain siitä vahvistuksen tekstarina, mutta en ole saanut mailiin vahvistusta, vaikka netin kautta se perään minäkin kyselin. Tästä päättelisin, etteivät lähetä, mutta muistelisin, että varausvaiheessa sai laittaa rastin ruutuun, että haluaako spostivahvistuksen (jonka halusin).

Noin yleisenä avautumisena nettimatkatoimistoihin yms. liittyen, että ei tosiaan ole ainoa saamatta jäänyt varausvahvistus viime aikoina tuo hotels.comin juttu. En sitten tiedä, jäävätkö ne jumiin jonnekin spämmifilttereihin vai mikä ihme noissa mättää (tarkastan aina roskapostikansion, eivät ole sinne menneet). Käytän pariakin eri s-postia, sama homma en ole huomannut eroa. Huoh.
Otsikko: Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: Juzt - 09.02.2009, 19:57:58
Siitä on jo reilu vuosi kun olen hotels.com:ia viimeksi käyttänyt, mutta siitä kerrasta ainakin on varausvahvistus tullut myös sähköpostitse nyt kun tarkistin.
Otsikko: Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: san-nii - 09.02.2009, 20:09:20
Olen tässä miettinyt samaa kuin San-nii. Pari viikkoa sitten varattiin hotels.comin kautta hotelli, ja sain siitä vahvistuksen tekstarina, mutta en ole saanut mailiin vahvistusta, vaikka netin kautta se perään minäkin kyselin. Tästä päättelisin, etteivät lähetä, mutta muistelisin, että varausvaiheessa sai laittaa rastin ruutuun, että haluaako spostivahvistuksen (jonka halusin).

Ehkä sitten unohdin laittaa sen rastin... Tota tekstarivahvistusta taas en viitsinyt rastittaa, kun aattelin sen vahvistuksen tulevan joka tapauksessa sähköpostiin. Mutta ei sitten tullutkaan... Kirjoitin sähköpostikyselyn suomeksi, siksiköhän eivät vastaa? Niillä ei taida olla suomalaista henkilökuntaa? Ainakin kun koitin soittaa palvelunumeroon, niin sieltä pyydettiin valitsemaan haluaako palvelun englanniksi vai ruotsiksi (tässä vaiheessa suljin puhelimen...). Mutta kaipa se varaus on voimassa, kun äsken varausnumerolla pääsin sen katsomaan hotels.comin sivuilta. Pitääpä sitten tulostaa mukaan sieltä. Lisäksi kyselin niiltä lentokenttäkuljetuksista, kun niiden luvattiin kuuluvan huoneen hintaan. Siinä varauslomakkeessa vaan ei ollut mitään kohtaa, johon olisi voinut merkitä saapumisajan. Mutta löysin nyt kyseisen hotellin nettisivut ja laitoin sähköpostia suoraan hotellille. Joten toivottavasti joku on vastassa lentokentällä...
Otsikko: Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: tintin - 09.02.2009, 20:42:58
^laittaisin viestiä suoraan hotelliin tuon lentokenttäkuljetuksen varmistamiseksi. Ja hotels.com:iin. Englanniksi.
Otsikko: Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: san-nii - 09.02.2009, 22:13:52
^
Mutta löysin nyt kyseisen hotellin nettisivut ja laitoin sähköpostia suoraan hotellille.

Jep, siis hotellille laitoin jo sähköpostia, ilmoitin lentomme numeron ja saapumisajan. Kaipa ne sieltä vastaavat...

Aika hämäävää, että hotels.comin sivut ovat suomeksi, mutta sitten kuitenkaan suomen kielellä ei pysty asioimaan...
Otsikko: Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: HelsinkiFlyer - 09.02.2009, 23:12:40
Sivujen kääntäminen suomeksi on halpaa. Suomenkielisen henkilökunnan palkkaaminen ei ole. Englatia puhuvia intialaisia saa paljon halvemmalla.
Otsikko: Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: softhead - 10.02.2009, 07:26:47
Hostelbookers.com palvelusta tilattiin kerran majoitus. Varaushetkellä piti maksaa 10% hinnasta. Neljä viikkoa varausvahvistuksen jälkeen tuli majatalolta viesti, että huomasimme kaupungissamme olevan MM-kisat kyseisenä viikonloppuna (siksi olimme sinne menossa). Kämpän hinta muuttui nelinkertaiseksi, eikä auttanut valittaminen. Peruin kämpän, mutta hostelbookers ei suostunut palauttamaan varausrahoja. Pitkän tappelun jälkeen jätin asian luottokunnan käsiteltäväksi ja rahat tuli takaisin.
Todellä epäasiallista palvelua yrityksellä, joka vastausviesteissä kehui olevansa suuri vakavasti otettava yritys, jota ei yksi matkailija pompota.
Otsikko: Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: -sissi- - 10.02.2009, 08:19:10
Mutta kaipa se varaus on voimassa, kun äsken varausnumerolla pääsin sen katsomaan hotels.comin sivuilta. Pitääpä sitten tulostaa mukaan sieltä.

Viimeksi kesällä varattiin useampikin hotelli tuota kautta,, ja kaikista tuli vahvistus sähköpostiin. Mutta jos sulla on varausnumero ja varaus sillä löytyy, niin eiköhän se ole ok.
Otsikko: Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: san-nii - 10.02.2009, 19:45:23
Viimeksi kesällä varattiin useampikin hotelli tuota kautta,, ja kaikista tuli vahvistus sähköpostiin. Mutta jos sulla on varausnumero ja varaus sillä löytyy, niin eiköhän se ole ok.

Jep ja tänään oli veloitettu huoneen hinta luottokortilta eli on varmaan voimassa. Hotellilta sen sijaan ei ole vielä vahvistettu kuljetusta, odotellaan...
Otsikko: Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: san-nii - 11.02.2009, 16:57:27
Onko jollain kokemuksia Hotels.comin kautta tehdyn varauksen perumisesta? Onko sujunut ongelmitta ja maksuitta? Heidän sivuillaanhan lukee "ei peruutusmaksuja", joten ilmeisesti ei mene mitään sanktioita?

Päätinkin nimittäin vaihtaa toiseen hotelliin, koska varaamastani hotellista on Tripadvisorissa tosi huonot arvostelut.  >:( En ennen varausta löytänyt noita, vaan vasta nyt ja hotellin vanhalla nimellä. Tuo toinen hotelli jota katsoin olisi suunnilleen samanhintainen, mutta käyttäjäpalautteen perusteella yli sata sijaa paremmalla sijoituksella. Tuosta ekasta hotellista eivät edes ole vastanneet mun sähköpostiin koskien lenttäkuljetuksia. :(
Otsikko: Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: Loordi - 12.02.2009, 11:14:34
Varasin juuri hotels.comista ja varaus tuli samantien sähköpostiini niin kuin aina ennenkin.
Otsikko: Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: san-nii - 12.02.2009, 16:06:33
Varasin juuri hotels.comista ja varaus tuli samantien sähköpostiini niin kuin aina ennenkin.

Peruin ensimmäisen varauksen. Varauksen perumisesta tuli sähköpostiin ilmoitus.

Sitten tein uuden varauksen toiseen hotelliin. Tällä kertaa rastitin kohdan, että haluan vahvistuksen myös kännykkään ja se tulikin välittömästi (mitään muita kohtia ei ollut mahdollista rastittaa edes ja tuossa luki että kännykkävahvistuksen lisäksi tulee vahvistus sähköpostiin). No sähköpostiin sitä vahvistusta ei kyllä taaskaan tullut. :( Omat varaukset sivulta se näkyy ja voi tulostaa, joten sinänsä ei ole ongelma, varaus on kyllä voimassa.
Otsikko: Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: -sissi- - 13.02.2009, 09:36:51
Onko jollain kokemuksia Hotels.comin kautta tehdyn varauksen perumisesta? Onko sujunut ongelmitta ja maksuitta? Heidän sivuillaanhan lukee "ei peruutusmaksuja", joten ilmeisesti ei mene mitään sanktioita?

On kokemusta. Ongelmitta sujui, eikä tullut mitään kuluja.
Otsikko: Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: -sissi- - 13.02.2009, 09:39:27
Peruin ensimmäisen varauksen. Varauksen perumisesta tuli sähköpostiin ilmoitus.

Sitten tein uuden varauksen toiseen hotelliin. Tällä kertaa rastitin kohdan, että haluan vahvistuksen myös kännykkään ja se tulikin välittömästi (mitään muita kohtia ei ollut mahdollista rastittaa edes ja tuossa luki että kännykkävahvistuksen lisäksi tulee vahvistus sähköpostiin). No sähköpostiin sitä vahvistusta ei kyllä taaskaan tullut. :( Omat varaukset sivulta se näkyy ja voi tulostaa, joten sinänsä ei ole ongelma, varaus on kyllä voimassa.

Toi on kyllä tosi outoa. Ensin aattelin, että oletkohan ilmottanut sähköpostiosoitteen jotenkin väärin, mutta sitten vasta huomasin, että peruutuksesta tuli ilmotus sähköpostiin. Ei ymmärrä.
Otsikko: Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: *anne* - 13.02.2009, 15:22:15
Varasin Lufthansan lennot Travellinkilta ja nyt yksi henkilö ei pääse lähtemään. Soitin sinne ja sanoivat, että lipusta ei saa rahoja (korkeintaan lentokenttäverot) takaisin. Peruutus maksaa 20 €. Mitä tapahtuu jos henkilö ei vain ilmaannu kentälle ilman peruutusta? Tuleeko jotain sanktioita peruuttamattomasta paikasta? Ollaan siis kaikki samassa varauksessa.
Otsikko: Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: HelsinkiFlyer - 13.02.2009, 15:28:53
Varasin Lufthansan lennot Travellinkilta ja nyt yksi henkilö ei pääse lähtemään. Soitin sinne ja sanoivat, että lipusta ei saa rahoja (korkeintaan lentokenttäverot) takaisin. Peruutus maksaa 20 €. Mitä tapahtuu jos henkilö ei vain ilmaannu kentälle ilman peruutusta? Tuleeko jotain sanktioita peruuttamattomasta paikasta? Ollaan siis kaikki samassa varauksessa.

Ei seuraa mitään. Voihan sitä nukkua pommiin tai muuten vaan jänistää. Ei kuulu heille mikset ole lennolla. Siksi kaikki yhtiöt ylibuukkaavat, kun kerran aina tulee peruutuksia.

Lufthansalta kyllä saa sekä verot että bensalisät takaisin. Siksi varaan aina suoraan heidän kauttaa ja saan takaisin kaikki verot ja maksut ilman mitään matkatoimiston 20 peruustumaksuja. Kandee katsoa paljon on maksanut veroja ja muita. Varmasti yli tuon kaksikybää kyllä.
Otsikko: Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: *anne* - 13.02.2009, 18:49:21
Ei seuraa mitään. Voihan sitä nukkua pommiin tai muuten vaan jänistää. Ei kuulu heille mikset ole lennolla. Siksi kaikki yhtiöt ylibuukkaavat, kun kerran aina tulee peruutuksia.

Lufthansalta kyllä saa sekä verot että bensalisät takaisin. Siksi varaan aina suoraan heidän kauttaa ja saan takaisin kaikki verot ja maksut ilman mitään matkatoimiston 20 peruustumaksuja. Kandee katsoa paljon on maksanut veroja ja muita. Varmasti yli tuon kaksikybää kyllä.

Tarkastin lentolipusta nuo maksut, jotka näyttävät tältä:
LENTOHINTA        : EUR       37.00
MATK.MAKSU        : EUR       20.00YQ          4.51DQ         57.92XT

Eli saisimme takaisin nuo matkustajamaksu kohdassa olevat yht. 82.46 €? En tiedä mitä nuo kirjaimet noiden maksujen perässä oikein tarkottaa. Lennon hinta ei ollut päätähuimaava...
Otsikko: Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: san-nii - 13.02.2009, 19:22:48
On kokemusta. Ongelmitta sujui, eikä tullut mitään kuluja.

No hyvä juttu! :D Eli ilmeisesti aikanaan sitten palauttavat rahat luottokortille. Se vaan on outoa, että eivät vastaa sähköpostiin... Ensin laitoin siis suomeksi ja sen jälkeen englanniksi (rastitin kohdan, että haluan vastauksen).
Otsikko: Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: tintin - 14.02.2009, 09:49:28
^mun hotmail heitti kerran Arean hotellivahvistuksen sisältävät meilit roskapostiksi eikä hotellivahvistusta kuulunut. Lähettivät sen puhelintiedustelun jälkeen kolme kertaa uudelleen ja aina juuttui roskapostisuodattimeen. Osa kommunikaatiosta sujui, joten ei ollut edes väärä spostisoite.
Otsikko: Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: san-nii - 14.02.2009, 10:41:30
^ Tarkistin roskapostit, mutta ei ollut sielläkään. Ja gmail siis kyseessä.
Otsikko: Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: Pitufo - 14.02.2009, 11:47:06
^Sama homma minulla edelleen. Pari kertaa olen laittanut niille nettisivujen kautta yhteydenottopyyntöä (englanniksi), ja pyynnön vahvistus kyllä saapuu (eli s-postiosoite on oikea), mutta eipä ole mitään kuulunut. Roskapostilaatikkokin on tyhjä. Gmail minullakin, mahtaakohan vaikuttaa asiaan?

No, minulla on puhelimessa tallessa se vahvistusviesti ja printtasin nettisivuilta varaustietoni myös, niillä kai sitten on mentävä jos vastausta ei ala kuulua.

Kuten aiemmin sanoin, kyseessä ei ole edes ensimmäinen pulju, jonka kanssa käy näin tänä talvena. Mm. Mexicana airlinesin vahvistuskaan ei tullut s-postiin, ennen kuin aikataulut muuttuivat ja jouduin soittamaan niille. Silloin pyysin uudet tiedot s-postiin ja ne tulivat normaalisti. Ihme touhua.
Otsikko: Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: Loordi - 20.02.2009, 00:10:34
Ostin äsken ensimmäisen lentoni muuten loistavalta näyttävältä eticket.fi:stä.

Järjestelmä löytää aivan uskomattomia yhteyksiä ympäri maailmaa, riippumatta lähtöpaikasta. Kaikki on siis hyvin, mutta sain kuitenkin tämmöisen sähköpostin:

Kiitos varauksesta. Varausnumerosi on: XXXXX.
Henkilökuntamme tarkastaa nyt varauksen. Vahvistamme varauksen kuluvan vuorokauden aikana.

Pidätämme oikeuden kaupan purkamiseen teknisen virheen tapahtuessa. Otamme yhteyttä 24 tunnin kuluessa mikäli tekninen virhe olisi tapahtunut.


Kyseessä on aivan normaalihintainen Euroopan lento minkä olisin varmaankin saanut muualtakin, mutta ajattelin helppouden vuoksi napata tästä.

Paniikkia ei siis ole, mutta tämä oikeasti tarkoittaa, että luottokortilla maksamani lento ei ole vielä minun? Minkälainen firma voi toimia näin? Ihan hieman odottaisin, että tässä vaiheessa minulla olisi jo vahvistus sähköpostissa. Vaikka kaikki menisikin huomenna hyvin, niin hyviä arvosanoja tämmöisestä toiminnasta ei voi antaa.

Jatkossa varaan lentoni semmoisista paikoista, missä ne myös saa heti.

EDIT:

Ja tosiaan juuri tajusin, että eihän tuossa viestissä edes kerrota mitä lentoja he siellä tutkivat. Nyt alkaa jo pokka pettämään, tottahan minä muistan tai luulen muistavani mitä tilasin, mutta entä jos tein vaikka näppäilyvirheen? Sitähän ei tällä hetkellä voi mistään tarkastaa, kun siellä päässä "tarkastetaan".

Huomenna tulee taatusti ilmoitus, että lentosi ovat nämä ja muistetaan myös mainita, että peruutusoikeutta ei ole.

Nyt ei voi kuin pyöritellä päätään ja miettiä mitä vittua (sori moderaattorit).
Otsikko: Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: san-nii - 24.02.2009, 17:54:42
^Sama homma minulla edelleen. Pari kertaa olen laittanut niille nettisivujen kautta yhteydenottopyyntöä (englanniksi), ja pyynnön vahvistus kyllä saapuu (eli s-postiosoite on oikea), mutta eipä ole mitään kuulunut. Roskapostilaatikkokin on tyhjä. Gmail minullakin, mahtaakohan vaikuttaa asiaan?

No, minulla on puhelimessa tallessa se vahvistusviesti ja printtasin nettisivuilta varaustietoni myös, niillä kai sitten on mentävä jos vastausta ei ala kuulua.

Joo, eivät oo vastanneet edelleenkään mitään mullekaan. Mutta hotellilta oli kuski kentällä vastassa nimikyltin kanssa (kun olin hotellille suoraan laittanut itse sähköpostilla saapumisaikamme) ja varauskin löytyi nimelläni. :) Hotels.com oli myös palauttanut ensin varaamani ja sitten perumani toisen hotellin hinnan luottokortilleni. Joten homma toimi kyllä, mutta tuohon yhteydenpitoon voisivat panostaa...  :-\
Otsikko: Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: Testailija - 01.05.2009, 10:04:15
Useimpien (netti)matkatoimistojen sivuilta voi hakea pelkkiä lentoja, pelkkiä hotelleja tai sitten molempia yhdessä. Viime mainittua mainostetaan edullisemmaksi. Mutta miten on, jos varaan kumminkin pelkät lennot sieltä mistä halvimmalla saa ja sitten käyn varaamassa sen saman hotellin jostain muualta (esim. booking.comista), niin pääsenkö vielä halvemmalla? Jotain kohdetta koitin näin ja halvemmallahan ne löytyi. Onko kukaan muu tehnyt vertailua?
Otsikko: Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: san-nii - 03.05.2009, 14:49:07
Useimpien (netti)matkatoimistojen sivuilta voi hakea pelkkiä lentoja, pelkkiä hotelleja tai sitten molempia yhdessä. Viime mainittua mainostetaan edullisemmaksi. Mutta miten on, jos varaan kumminkin pelkät lennot sieltä mistä halvimmalla saa ja sitten käyn varaamassa sen saman hotellin jostain muualta (esim. booking.comista), niin pääsenkö vielä halvemmalla? Jotain kohdetta koitin näin ja halvemmallahan ne löytyi. Onko kukaan muu tehnyt vertailua?

Olen tehnyt vertailuja myös ja todennut saman. Tulee edullisimmaksi tulee ottaa lennot sieltä mistä ne halvimmalla saa (esim. Supersaver) ja se hotelli sitten jostain muulta sivustolta (esim. hotels.com).
Otsikko: Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: katjab - 03.05.2009, 17:25:44
Onko kukaan muu tehnyt vertailua?

Tulee edullisimmaksi tulee ottaa lennot sieltä mistä ne halvimmalla saa (esim. Supersaver) ja se hotelli sitten jostain muulta sivustolta (esim. hotels.com).

Varasin supersaverilta lennot ja näiden sivujen varauskoneesta hotellin. Supersaverilla sama hotelli ja lento pakettina olisi maksanut 40 € enemmän. Löysin täältä kuitenkin jopa paremman (sijainniltaan ja hinnaltaan) majapaikkavaihtoehdon, eli säästöä tuli 52 € (yhdeltä henkilöltä kolmelta yöltä).


Otsikko: Kokemuksia Expediasta?
Kirjoitti: janet - 16.06.2009, 09:53:00
Löysin suht halvat lennot expedialta aasiaan, mutta en tiedä yhtiöstä mitään.. Oisko jollain tietoa onko kaikilla tavoin ok?

Yhdistetty kaksi ketjua. -Milma
Otsikko: Vs: Kokemuksia Expediasta?
Kirjoitti: HelsinkiFlyer - 16.06.2009, 09:59:49
Perusluotettava, yksi kolmesta suuresta jenkkitoimistosta, jolla toimintaa lähes kaikilla isoilla markkinoilla. Osta pois vaan. Ne toimittavat vaan lipun sulle. Sen jälkeen asioit lentoyhtiön kanssa pääasiassa. Ihan sama siis, kunhan liput tulee meiliin ja nehän expedialta tulee.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Expediasta?
Kirjoitti: Ajatusten Tonava - 16.06.2009, 10:24:52
Olen hotelleja varaillut Expedian kautta eikä niissä ole ainakaan ollut mitään ongelmia.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Expediasta?
Kirjoitti: Testailija - 16.06.2009, 18:21:06

Löysin suht halvat lennot expedialta aasiaan, mutta en tiedä yhtiöstä mitään.. Oisko jollain tietoa onko kaikilla tavoin ok?

Hotellin olen varannut osoitteesta www.expedia.es ja kaikki toimi hyvin.
Otsikko: travel nation?
Kirjoitti: rinkke - 27.06.2009, 13:58:34
onko kellään kokemuksia kyseisestä brittiläisestä firmasta? varauksien sujuvuus luotettavuus yms. asiat kiinnostaisivat...

Viesti siirretty ketjun jatkeeksi. Heloriina/mode
Otsikko: E-ticket.fi
Kirjoitti: tulirepo - 16.07.2009, 18:24:52
Onko kenelläkään kokemuksia e-ticket.fi palvelusta? Löysin halvat liput haluamaani kohteeseen (SAS Birmingham), mutta kun tein hintavertailua lentoyhtiön omilla sivuilla, kyseiselle päivälle ei löydykään lentoja (tarkistin varuiksi myös Blue1:n).

Siirretty vanhan ketjun jatkoksi. -Milma
Otsikko: Vs: E-ticket.fi
Kirjoitti: tiar - 16.07.2009, 18:32:35
Itsellä ei ole kokemusta kysesestä firmasta, mutta voisi olettaa, että e-ticketillä on kiintiö lentoyhtiölle jolloin tietty määrä paikkoja poistuu jokaiselta lennolta ja lentoyhtiön itse myytyään lippunsa loppuun saattaa kiintiön omaavilla firmoilla vielä olla paikkoja. Selitinpäs hankalasti, mutta toivottavasti ymmärrät  :D

Vai tarkoititko tosiaan, että ei ole lainkaan lentoa tuolle päivälle vai että lento on loppuunmyyty?
Otsikko: Vs: E-ticket.fi
Kirjoitti: wellu1979 - 16.07.2009, 22:19:19
tilasin liput ticketin sivuilta suoraan klikkaamalla lennot sun muut ja solo-kuvaketta lopuks.
Otsikko: Vs: E-ticket.fi
Kirjoitti: HelsinkiFlyer - 17.07.2009, 00:03:11
Osta pois. Varsinkin luottokortilla ostettaessa riskisi on lähes nolla.
Otsikko: Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: Tubee - 17.07.2009, 09:59:57
Jatketaas samaa rataa, kokemuksia Orbitz:sta? Laskitko HelsinkiFlyer tämän yhdeksi noista kolmesta suuresta jenkkitoimistosta? :)
Otsikko: Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: HelsinkiFlyer - 17.07.2009, 11:16:53
Samaa kategoriaa kuin Travelocity ja Expedia. Iso ja tunnettu. Noilla on niin kauheasti asiakkaita, että joukosta löytyy varmatsi paljon pettyneitäkin, mutta on kai niiden perushyvin hommansa hoidettava, kun kerran vuodesta toiseen asiakkaita riittää.
Otsikko: Vs: E-ticket.fi
Kirjoitti: Loordi - 17.07.2009, 11:39:53
Onko kenelläkään kokemuksia e-ticket.fi palvelusta?

Syyskuulle on lennot tuolta ja mitään epäselvää ei näyttäisi olevan. Varaustunnus on ja lippu näyttää normaalilta.

Aika veijareita olisivat, jos vain ottaisivat rahat ja mitään lentoja ei olisikaan. En oikein ymmärrä mistä olet huolissasi? Kiintiöillähän matkatoimistot tosiaan pelaavat.
Otsikko: Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: tulirepo - 17.07.2009, 18:54:43
Ihmettelin lähinnä sitä, että lentoyhtiön hakukoneen perusteella kyseiselle päivälle ei näyttäisi olevan ollenkaan lentoa (ei siis loppuunmyyty) ja en ole aiemmin kyseistä nettimatkatoimistoa käyttänyt.
Otsikko: Vs: E-ticket.fi
Kirjoitti: Leenamaria - 13.08.2009, 23:50:44
Onko kenelläkään kokemuksia e-ticket.fi palvelusta?

Vain sen verran kokemusta, että vastasivat sähköpostikyselyyn nopeasti ja asiallisesti.

Lippujen tilauksessa menin siihen asti, kun varausjärjestelmä ihan loppuvaiheessa varausta ilmoitti lisäkulusta  9€/luottokortimaksu.

Liput tuli lopulta halvemmaksi lentoyhtiöltä suoraan varattuna, koska eivät veloittaneet mitään ylimääräistä.
Otsikko: Vs: E-ticket.fi
Kirjoitti: Loordi - 14.08.2009, 12:39:37
Liput tuli lopulta halvemmaksi lentoyhtiöltä suoraan varattuna, koska eivät veloittaneet mitään ylimääräistä.

Minulla tuli myös reilusti kalliimmaksi, kun en tajunnut lentoyhtiön sivuilta ostaa luullessani yhtiöiden kuuluvan eri allianssiin. Kävin myöhemmin tarkastamassa asian.

Olen myös huomannut sitä paljon käyttäessäni, että ei se mikään yliveto olekaan edes yhteyksien löytämiseen puhumattakaan hinnoista. Kohtuullisen turha kapistus, ainakin terminalalta ja seat24:ltä olen löytänyt halvempia hintoja.

En viitsi jostain suomalaisuudesta liikoja maksaa, tuskin tulen heidän palvelujaan enää käyttämään.

Lainausta korjattu. Heloriina/mode
Otsikko: Matkatoimistoilla alennuksia :S
Kirjoitti: Etina - 19.08.2009, 18:38:26
 ???

Yleensä tosiaan matkatoimistoilta ostaessa tulee kalliimmaksi, koska ne ottaa palvelumaksun... Mutta nyt mulle kävi toisin, ja olen yllättynyt koska näin ei ole koskaan aiemmin käynny, vaikka lennän paljon.

Lentoyhtiöllä oli kalliimpia lentoja ja kaiken lisäksi matkatoimiston kautta ostaessa ( kaikilla matkayhtiöillä ) liput ovat halvemmat ja niissä on jotain ihmeen alennuksia... Mitä en ole kyllä koskaan eläissäni ennen kohdannut!

Reitti Buenos Aires - Ushuaia
Otsikko: Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: kilroy1 - 20.08.2009, 09:34:00
Vastasin jo tonne edreams-ketjuun sulle, mutta kopioidaan tännekkin..
http://www.pallontallaajat.net/pt2/keskustelu/index.php?topic=19659.0

"no tosta edreamista ei ole mitään tietoa/kokemusta mutta kyllä nykyisin lentoyhtiö on kalliimmasta päästä kun lippuja ostaa.. kivijalkamatkatoimisto ehkä yhtä kallis/kalliimpi, mutta normi lentoliput (pl. halpikset) ovat poikkeuksetta halvemmat nettimatkatoimstossa kuin lentoyhtiöiltä suoraan ostettuna."
 
Otsikko: hotellivaraukset varaussivuston kautta ok?
Kirjoitti: Sinisilmä - 03.09.2009, 09:11:42
Matkaan ensi viikolla! Nyt järkkäilen jo hotellia Delhistä (Ajanta - kommentteja?) ja mietin että ei kai tule häslinkiä, jos varaan sen esim. expedia.com/agoda.com/jne kautta. Onko kokemuksia varaussivustojen kautta varaamisesta Intiassa? Kun vedätys tuntuu olevan enemmän sääntö kuin poikkeus...

Viesti siirretty vanhaan ketjuun. -Milma
Otsikko: Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: mpala - 21.10.2009, 11:06:21
Ulkomuistilla nämä eivät ota luottokortista lisämaksua (korjatkaa jos meni väärin):
www.ebookers.fi
www.travellink.fi
www.matkavekka.fi
www.matkaporssi.fi

ebookers veloittaa luottokortista e6

-Supersaver luottokorttimaksu 9e/maksu
-terminal A "terminal A-maksu 12e/pää
-travelstart  luottokorttimaksu 8e/varaus

onko tietoa mita veloittavast
seat24
toolo?
ovatko nuo muuten samaa virmaa, kayttavat ihan samanlaista varauspohjaa?

Otsikko: Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: Sirri - 26.01.2010, 01:39:05
Onko kenelläkään ajankohtaista tietoa, minkä suuruisia nuo luottokorttimaksut ovat tällä hetkellä?
Otsikko: Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: san-nii - 26.01.2010, 15:45:40
Onko kenelläkään ajankohtaista tietoa, minkä suuruisia nuo luottokorttimaksut ovat tällä hetkellä?

Ovat kai kaikilla vähän nousseet. Eilen varasin Supersaverilta lennot, luottokortilla maksamisesta perittiin 11€ (ennen 9€).
Otsikko: Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: mima - 27.01.2010, 16:32:30
Onko kukaan ostanut hotellihuonetta Agodan kautta? Minkälaisia kokemuksia kyseisestä firmasta, uskaltaako sen kautta hotellia varata..?
Otsikko: Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: rommitommi - 27.01.2010, 17:43:20
Onko kukaan ostanut hotellihuonetta Agodan kautta? Minkälaisia kokemuksia kyseisestä firmasta, uskaltaako sen kautta hotellia varata..?

Macaosta varattiin hotelli Agodan kautta, kaikki hoitu just kuten pitikin. Ei negatiivista sanottavaa, hintakin oli halvin mitä löyty ko. hotelliin!
Otsikko: Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: maaly - 27.01.2010, 18:27:03
Onko kukaan ostanut hotellihuonetta Agodan kautta? Minkälaisia kokemuksia kyseisestä firmasta, uskaltaako sen kautta hotellia varata..?

Me varattiin Melakasta Agodan kautta, ainoa jolla oli haluttuun hotelliin huoneita jäljellä. Hinta oli myös edullinen. Huone saatiin ja veloitus oikein, joten hyvin toimi :)
Otsikko: Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: kims1500 - 27.01.2010, 20:44:54
Ukrainassa luotettava ja edullinen hotellivalitys osoitteessa: www.ukraine-tours.com .
Toimii!
Otsikko: Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: SE - 28.01.2010, 05:13:14
Supersaverilta varasin muutama tunti sitten lennot ja maksoin Nordean verkkopankil, ni ei tullu mitään lisämaksuja.
Näistä lentoja/hotelleja jotka maksetaan heti ja ei ole peruutusoikeutta... Eikö matkavakuutus korvaa, jos sairauden takia peruuntuu? Siks en oo ottanu mitään peruutusturvaa lisämaksusta. Toki, jos tulee jotain muuta syytä perua, mut luotan nyt ettei tuu.
Otsikko: Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: Testailija - 28.01.2010, 07:58:00
Supersaverilta varasin muutama tunti sitten lennot ja maksoin Nordean verkkopankil, ni ei tullu mitään lisämaksuja.
Näistä lentoja/hotelleja jotka maksetaan heti ja ei ole peruutusoikeutta... Eikö matkavakuutus korvaa, jos sairauden takia peruuntuu? Siks en oo ottanu mitään peruutusturvaa lisämaksusta. Toki, jos tulee jotain muuta syytä perua, mut luotan nyt ettei tuu.

Ei tule lisämaksuja ei, mutta lentoyhtiön mahdollisen konkurssin (tai nettihuijauksen) yhteydessä pitää itse velkoa saatavansa. Luottokortilla maksaessa sen hoitaa puolestasi luottokortin myöntäjä.

Yleensä matkavakuutus korvaa jos matka peruuntuu sairatumisen takia, mutta kannattaa tarkistaa asia omista vakuutusehdoista.
Otsikko: Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: SE - 28.01.2010, 15:19:28
Mulla on MasterCard ja sieltä kyselin korvaako internetostoturva (joka kortissa on) lentoja ja hotelleja. Sanoivat kortin vakuutusfirmasta ettei korvaa, mut siis auttavat karhuumisessa sitten. Sain ehdot tänään myös postissa ja niistä luen viel tarkemmin. Sen verran niistä luin, et sairastumisen tai muuttuneen taloudellisen tilanteen (aattelin, et vaiks talo palais) saa korvauksia peruuntuneesta matkasta 1700 € asti.
Otsikko: Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: SE - 28.01.2010, 17:18:19
http://www.hotelsclick.com/indexc.php?gclid=CLHTw4qwx58CFUMTzAodPwFNfQ&language=en (http://www.hotelsclick.com/indexc.php?gclid=CLHTw4qwx58CFUMTzAodPwFNfQ&language=en)

En ketjusta huomannu, et olis tuo yllä oleva ollu esillä. Onko kellään kokemusta? Todella edulliset hinnat oli, mut sitten alkokin arveluttaa onko siihen tulossa mahdollisesti lisämaksuja tai onko firma luotettava.
Otsikko: Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: kaukomatkailija - 30.01.2010, 19:09:24
Onko kukaan ostanut hotellihuonetta Agodan kautta? Minkälaisia kokemuksia kyseisestä firmasta, uskaltaako sen kautta hotellia varata..?

Pari huonetta Nepalista olen varannut, eikä mitään valittamista.
Otsikko: Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: Anniz - 31.01.2010, 02:54:00
http://www.hotelsclick.com/indexc.php?gclid=CLHTw4qwx58CFUMTzAodPwFNfQ&language=en (http://www.hotelsclick.com/indexc.php?gclid=CLHTw4qwx58CFUMTzAodPwFNfQ&language=en)

En ketjusta huomannu, et olis tuo yllä oleva ollu esillä. Onko kellään kokemusta? Todella edulliset hinnat oli, mut sitten alkokin arveluttaa onko siihen tulossa mahdollisesti lisämaksuja tai onko firma luotettava.

Viime syksynä ostin juuri Hotelsclickin kautta majoituksen Nizzaan. Ei tullut mitään ylimääräisiä maksuja. Varauksen kanssa meillä kuitenkin oli hieman ongelmia, jotka kyllä saatiin seuraavana päivänä onneksi selvitettyä. Tässä tarina lyhyesti:
Olimme varanneet huoneiston (apartment) perushuoneen sijaan viideksi yöksi. Kirjautuessamme hotelliin meille selvisi, että hotelsclickin hotellille lähettämä varaus olikin vain kolmelle yölle ja ihan vain perushuoneeseen. Ensimmäisen yön jouduimme nukkumaan normaalissa hotellihuoneessa, mutta seuraavana aamuna hotellin henkilökunta sai selvitettyä asian hotelsclickin kanssa ja pääsimme siirtymään huoneistoomme. Saimme majoittua siinä kaikki loput neljä yötä, joita reissua oli jäljellä. On toki paljon mahdollista, että kyseessä oli inhimillinen erehdys hotelsclickiltä.
Otsikko: Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: Kirnauskis - 06.04.2010, 09:37:58
Onko kellään kokemusta tämmöisestä matkatoimistosta kuin My Jet? http://www.myjet.fi/?sivu=etusivu&lang=
On ollut jo vuosikausia Malminrinteessä Helsingissä, mutta ihmettelen kovasti että miten pysyy pystyssä, kun koskaan ei näy asiakkaita enkä tiedä kenenkään palveluitaan käyttäneen. Se että asiakkaita ei näy, ei tietenkään vielä sano yrityksen kannattavuudesta sitä tai tätä, kun en itsekään ole vuosiin ostanut lentoa matkatoimistosta. Mutta kun täälläkään haku ei tuottanut yhtään osumaa. Joskus pari vuotta sitten kävin niiltä huvikseni kysymässä Bangkokin-lentoja, mutta olivat tosi haluttomia myymään mitään.
Otsikko: Vs: hotellivaraukset varaussivuston kautta ok?
Kirjoitti: Tuomas78 - 07.04.2010, 19:45:51
Matkaan ensi viikolla! Nyt järkkäilen jo hotellia Delhistä (Ajanta - kommentteja?) ja mietin että ei kai tule häslinkiä, jos varaan sen esim. expedia.com/agoda.com/jne kautta. Onko kokemuksia varaussivustojen kautta varaamisesta Intiassa? Kun vedätys tuntuu olevan enemmän sääntö kuin poikkeus...

Viesti siirretty vanhaan ketjuun. -Milma


Morjens,

jos tulet yhtään sivistyneeseen aikaan paikalle, skippaa Ajanta ja buukkaa vasta paikan päällä. Oli melkoisen ylihinnoiteltu pulju.

Tuomas
Otsikko: Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: Minttuinen - 13.04.2010, 22:13:47
Olisin kysellyt lisää kokemuksia hotelsclick.com-saitista? Nimittäin ois hotelli älyttömän paljon halvempi kuin millään muulla hotellivaraussivustolla, ja alko mietityttään et miten se on mahdollista - eli onko toi luotettava sivusto? Siis hinta muilla sivuilla kolmen yön majoitukseen samassa hotellissa n.270 e, ja hotelsclick.comissa 110 e. Aika huomattavasta säästöstä siis kysymys.
Otsikko: Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: *anne* - 28.06.2010, 11:08:16
Kellään kokemuksia Budjet.eu:sta? Liput Tallinnasta esim Roomaan ja Cataniaan ovat reilusti muita halvempia, esim Tallinna-Rooma Finnairilla reilut 50 € yksi suunta. Miten on mahdollista, että lennot voivat maksaa noinkin vähän vai onko kyseessä jokin epämääräinen firma?
Otsikko: Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: culture - 28.06.2010, 11:29:42
Finnairin Tallinnasta lähtevät (via Helsinki) lennot ovat järjestään paljon halvempia kuin Helsingistä starttaavat.
Otsikko: Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: HelsinkiFlyer - 28.06.2010, 11:31:12
Ei näytä sulle Finskin bensalisää vielä tuossa vaiheessa. Tai uskoisin näin olevan. Laitonta markkinointia EU:ssa, mutta noin toimii vielä jokunen toimisto.

Vaikka Finskin lennot Tallinnasta ovat usein halvempia kuin Tsaddista, niin ei Finskikään 50 kuljeta ketään Tallinnasta Helsingin kautta Roomaan. Johan sinne oikeisiin veroihinkin uppoaa melkein tuon verran. 
Otsikko: Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: Bulkhead - 28.06.2010, 11:38:48
Johan sinne oikeisiin veroihinkin uppoaa melkein tuon verran. 

Mitkä oikeat verot?
Otsikko: Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: HelsinkiFlyer - 28.06.2010, 11:50:54
Sori, teknisesti eivät ole veroja vaan viranomaismaksuja.

Tässä Finskin perimät maksut TLL-HEL-FCO välillä.

Passenger Fee (International Transit) (WL) 89,00 EEK
Passenger Service Charge (International) (EE) 155,00 EEK
Security Charge (DQ) 55,00 EEK
Insurance and fuel fee (YR) 596,00 EEK
Yhteensä 895,00 EEK


Noista kome ekaa menee viranomaisille. Vika jää Finskille, vaikka ovat sen piillottaneet "taxes and fees" kohtaan.

89+155+55=299EEK eikä tuo ole noin 20 euroa. Sen verran Finnair joutuu maksamaan Tallinnan, Helsinki-Vantaan ja Fiumincinon kentillä maksuja turvatarkastuksista ja muista palveluista per matkustaja.
Otsikko: Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: Bulkhead - 28.06.2010, 12:35:13
Ei ne mene minnekään viranomaisille vaan kenttiä ylläpitäville yhtiöille.
Otsikko: Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: culture - 28.06.2010, 12:55:47

Vaikka Finskin lennot Tallinnasta ovat usein halvempia kuin Tsaddista, niin ei Finskikään 50 kuljeta ketään Tallinnasta Helsingin kautta Roomaan. Johan sinne oikeisiin veroihinkin uppoaa melkein tuon verran. 

Höpsistä. 54,13€ on hinta vertaa.fi:n ja sieltä budjet.eu:n kautta. Veroineen tms. maksuineen (33,48). Vai meinaatko, että laittavat vielä kentällä checkatessa lisää kermaa kakun päälle?
Otsikko: Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: Matkaajanainen - 28.06.2010, 14:12:28
Mulla ei olisi vielä kertaakaan tullut halvemmaksi ostaa Finnairin lentoa Tallinnasta, aina on tullut edullisemmaksi lähteä Helsingistä.
Otsikko: Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: HelsinkiFlyer - 28.06.2010, 15:30:14
Yritä ihmeessä varata sitten tuolta budjet.eusta jos kerran oikeasti uskot, että myyvät tuohon hintaan.
Otsikko: Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: culture - 28.06.2010, 21:03:27
Kerrotko missä vaiheessa tuohon reiluun viiteenkymppiin lisätään kertomasi lisämaksut?
Otsikko: Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: Itärajan Ilpo - 28.06.2010, 21:16:27
Kerrotko missä vaiheessa tuohon reiluun viiteenkymppiin lisätään kertomasi lisämaksut?

Mille päiville näitä kiistanalaisia lentoja löytyy?
Otsikko: Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: culture - 28.06.2010, 21:42:48
Otin tänään aamupäivällä randomilla lähtöpäiväksi 10.9. ja hinta oli tuo edellä mainitsemani. Hoidin varauksen maksua vaille valmiiksi ja hinta todella oli se 54,13€.  Nyt hintaa ei sitten enää löydykään, itseasiassa ainakaan vertaa.fi ei anna Finnairille mitään järjellisiä hintoja em. reitille. Mielenkiintoista.
Otsikko: Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: Bulkhead - 29.06.2010, 07:59:40
Finnairin Tallinnasta lähtevät (via Helsinki) lennot ovat järjestään paljon halvempia kuin Helsingistä starttaavat.

Laitatko joitain esimerkkejä niistä paljon halvemmista Tallinnan hinnoista.
Otsikko: Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: culture - 29.06.2010, 08:10:18
Juurihan yhden laitoin eilen. Ja onhan noita ollut ennenkin, mm. Bangkokiin on Finnairilla päässyt Tallinnasta huomattavasti halvemmalla kuin Helsingistä. Taitaa tämäkin foorumi olla täynnä juttuja aiheesta "Kuinka ostaa AY:n lippu kohteeseen Tallinnasta, mutta jäädä pois paluumatkalla Helsingissä". Vai eikö Bulkhead ole kaikelta näsäviisastelultaan tätä huomannut?  
Otsikko: Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: rommitommi - 29.06.2010, 08:36:08
Finnairin Tallinnasta lähtevät (via Helsinki) lennot ovat järjestään paljon halvempia kuin Helsingistä starttaavat.

Laitatko joitain esimerkkejä niistä paljon halvemmista Tallinnan hinnoista.

Itse tässä on katsellut menoa syksylle Kiinaan jo aika monesta paikasta. Vertaa.fi:n kautta en ole juurikaan halvempia lentoja löytänyt Tallinnasta, mutta Finskin omien sivujen kautta Tallinnasta tuntuu tiettyihin paikkoihin halvempia lentoja löytyvän, tai ainakin löytyi vielä parisen viikkoa sitten.

Shanghaihin ja Honkkariin oli saman hintasta, mutta Pekingin kohdalla säästöä olis tullut parhaimmillaan yli 200€ yhdensuuntaselta!

Tosin ei tarpeeksi halpoja löytynyt sinivalkosilta siiviltä, joten taitaa THY olla meikäläisen valinta :P
Otsikko: Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: Bulkhead - 29.06.2010, 09:49:07
Juurihan yhden laitoin eilen. Ja onhan noita ollut ennenkin, mm. Bangkokiin on Finnairilla päässyt Tallinnasta huomattavasti halvemmalla kuin Helsingistä. Taitaa tämäkin foorumi olla täynnä juttuja aiheesta "Kuinka ostaa AY:n lippu kohteeseen Tallinnasta, mutta jäädä pois paluumatkalla Helsingissä".

No voisitko laittaa esimerkin miten (paljon) halvemmalla Tallinasta pääsee Bangkokiin Finnairilla kun nyt asia mielestäsi on näin.

Se on selvää että 5 vuotta sitten se oli halvempaa mutta laitapa ihan tämän päivän tuoretta asiaa esille.
Otsikko: Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: culture - 29.06.2010, 10:17:00
Onko Bulkheadilla kenties vikaa luetun ymmärtämisessä? Puhuin Bangkokista menneessä aikamuodossa. Ja vielä rautalankaa trollille:

Höpsistä. 54,13€ on hinta vertaa.fi:n ja sieltä budjet.eu:n kautta. Veroineen tms. maksuineen (33,48).

Ja hieman lisää:


Itse tässä on katsellut menoa syksylle Kiinaan jo aika monesta paikasta. Vertaa.fi:n kautta en ole juurikaan halvempia lentoja löytänyt Tallinnasta, mutta Finskin omien sivujen kautta Tallinnasta tuntuu tiettyihin paikkoihin halvempia lentoja löytyvän, tai ainakin löytyi vielä parisen viikkoa sitten.

Shanghaihin ja Honkkariin oli saman hintasta, mutta Pekingin kohdalla säästöä olis tullut parhaimmillaan yli 200€ yhdensuuntaselta!


ps. tuossa jankuttamisessasi on jotain kovin tuttua, vaikutatko mahdollisesti jollain toisella asiaan liittyvällä foorumilla? ::)
Otsikko: Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: Bulkhead - 29.06.2010, 10:37:32
Mitä hyötyä on esitellä jotain vuosia vanhaa hintatilannetta ja vielä kertoa että

Lainaus
Finnairin Tallinnasta lähtevät (via Helsinki) lennot ovat järjestään paljon halvempia kuin Helsingistä starttaavat.

Koita päättää missä vuodessa elät nyt ja mitä ajankohtaa haluat tuoda esille. Et tunnu nyt olevan oikein jyvällä asiasta tai et elä ihan tätä päivää. Sekoilet jonkun Bangkokin halvan hinnan kanssa jota ei ole NYT olemassakaan.

Sihteeriopistolla kenties tavattu?
Otsikko: Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: culture - 29.06.2010, 10:55:02
Bulkheadin kannattaisi nyt mitä pikimmiten laittaa toimiston ilmastointia isommalle, sen verran näyttää lämpö nousevan näin kesähelteillä. Ai niin, pahoittelut väärästä sananvalinnasta (lainaus) ja mukavaa kesää sinnekin päin :)

ps. missään en ole väittänyt että TLL-BKK -lennot olisivat tällä hetkellä halvempia.
Otsikko: Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: laurra - 23.07.2010, 11:51:12
Koinpa pienen periaatteellisen takaiskun Hostelbookers.comin luotettavuudessa.
Tarina vaan kaikille tiedoksi ja esimerkiksi:

Olin tehnyt hostelbookers.comin kautta varauksen erääseen hostelliin Pietarissa. Sain varauksesta virallisen vahvistusviestin, ennakkopantti veloitettiin tililtäni ja kaikki meni muutenkin niin kuin pitää. Kun saavuttiin paikan päälle kävi ilmi, että mitään varausta ei ole mennyt itse hostellin tietoon asti. Ok, mokia sattuu, eikä tuo maailmaa kaatanut, tällaista varmasti tapahtuu usein ja ainakin hosteellin henkilökunnan mukaan on hyvinkin yleistä.

Rupesin kuitenkin jälkikäteen miettimään tuota (reilun 40 euron) ennakkopanttia -  enhän itse asiassa saanut vastinetta tälle rahalle, kun kerran mitään varausta ei ollut olemassa ja täyteen buukatussa kaupungissa toisen hostellin lyötämisessä meni 3 tuntia. Hostelbookers siis veloitti rahat, vaikka lopulta se ei edesauttanut mitenkään majoituspaikkani saamista.

Summa on pienehkö, mutta kysymys on periaatteesta. Teinkin reklamaation Hostelbookersille, perusteluna, että eihän voi olettaa, että maksan heille tyhjästä. Sain vastaukseksi ympäripyöreitä, että vastuu onkin hostellin eikä Hostelbookersin. Reklamoituani hostellille sain kuulla, että ongelma on Hostelbookersin nettiyhteyksissä. Useiden sähköpostien palloittelun jälkeen kukaan ei siis tullut vastaan asiassa. Aikamoiset tulot kertyy Hostelbookersille (tai kyseiselle hostellille?), jos tätä toimintaa on enemmänkin.
no, onneksi varauspalvelujen tarjoajia on lukuisia muitakin.

Otsikko: Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: tintin - 23.07.2010, 12:32:01
^ siis hostelbookersin olisi mielestäni ihan ehdottomasti palautettava sinulle tuo takuusumma. Ei ole SINUN ongelmasi, jos heidän nettimaksunsa "eivät mene perille". Mitä järkeä heidän palvelujaan olisi muuten edes käyttää? Kyseessä on näköjään Britteihin rekisteröity yritys, joten luulisin sinulla olevan jonkinlaisen kuluttajaturvan ja ehkä kotimaiset kuluttajaviranomaiset saattaisivat voida auttaa. 40e on kuitenkin rahaa ja huijaamalla tuhansilta matkailijoilta 40 tulee isoja summia. Tietysti jos mikään ei onnistu, niin ns. kostomielessä voi aiheesta käydä huutamassa kaikilla mahdollisilla ulkomaisilla nettifoorumeilla mm lonelyplametin thorntreessä.
Otsikko: Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: laurra - 23.07.2010, 21:26:34
kiitos tintin komppauksestasi. arvostan. :) olen ehkä jo hieman luovuttanut asian suhteen, siksi kai päädyin lopulta tänne huutelemaan ja myrkyttämään hostelbookersin imagoa. vaikkakin nuo kuluttajaviranomaiset kävivät minullakin mielessä.

kuten sanottu: periaatekysymys, mutta myös rahakysymys, koska käärivät aikamoiset rahat, kun noita tulee eteen useampia. ja en usko, että kovinkaan moni edes reklamoi saati tajuaa asiaa. harmillista, että olen saanut joka puolelta (hostelbookers sekä hostelli) todella maireaa ja ystävällistä palvelua, mutta silti kukaan ei ole valmis tekemään mitään, vaan pallottelevat "se on niiden vastuu" -palloa puolelta toiselle.

täytynee levittää sanaa myös laajemmalle - siitä saa jonkinlaista sairasta mielihyvää, vaikka vaikutus olisikin marginaalinen :)

**editoitu myöhemmin: puolentoista kuukauden sähköpostihiillostamisen jälkeen sain kun sainkin Hostelbookersin korvaamaan nuo rahat. eli maine periaatteessa puhdistettu. tuskin kuitenkaan saavat minusta enää asiakasta.
Otsikko: Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: sophia - 16.09.2010, 11:08:16
Itse olen käyttänyt paljon nettivarausjärjestelmia, mutta vain niitä tutuimpia ja hyväski havaittuja. Tosin, vaikka en ole esim. Ebookersia käyttänyt, se on jo nimenä niin tuttu, että ei olisi mitään ongelmaa sitä käyttää. Tuntemattomampia varausjärjestelmiä en välttämättä käyttäisi, koska ei voi koskaan tietää etukäteen lisämaksuista ym. pikkupräntistä, joka voi jäädä joskus huomaamatta.

Tunnetuimmat varausjärjestelmät eivät kuitenkaan turhan takia ole niitä tunnetuimpia; ne ovat luotettavia helppoja käyttää. Itse olen ollut töissä matkatoimistoissa, ja hotellivarauksissa käytimme usein täysin niitä samoja järjestelmiä kuin muutkin(esim. sunhotels.com), hieman eri systeelmillä vain.

Itse käytän eniten hostelworld.comia, koska siellä on paljon valikoimaa, sivut ovat selkeät ja on mukava lukea käyttäjien arvosteluja. Tosin, arvosteluihin tietenkin vaikuttavat arvostelijoiden odotukset, joten aina ne eivät välttämättä vastaa niitä omia odotuksia. Kuitenkin, itselläni on sellainen 80 % nyrkkisääntö; jos arvostelu hostelworldissä ylittää sen 80 %, on hostelli tarpeeksi hyvä, kun en mitään luksusmajoitusta ole etsimässäkään.
Otsikko: Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: olti - 04.10.2010, 14:17:39
Onko kellään kokemusta Travelpack matkatoimistosta? Kyseessä siis ilmeisesti englantilainen pulju. http://www.travelpack.com/ (http://www.travelpack.com/)
Otsikko: Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: PetRuska12 - 09.10.2010, 17:03:03
Traveltura.com on luotettava sivusto!
Otsikko: Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: san-nii - 26.01.2011, 20:07:26
Onko jollain kokemusta hotellivaraussivustoista www.otel.com tai www.dhr.com? Ovatko luotettavia? Noilla molemmilla näytti olevan katsomaani hotelliin selvästi halvempi hinta kuin kilpailijoilla (esim. booking.com) kun vertailusivustolta (www.hotelscombined.com) katsoin hintoja.
Otsikko: Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: Itärajan Ilpo - 26.01.2011, 22:05:52
Onko jollain kokemusta hotellivaraussivustoista www.otel.com tai www.dhr.com? Ovatko luotettavia? Noilla molemmilla näytti olevan katsomaani hotelliin selvästi halvempi hinta kuin kilpailijoilla (esim. booking.com) kun vertailusivustolta (www.hotelscombined.com) katsoin hintoja.

Otel.com on ainakin iso ketju ja luotettava sivusto. Toisesta en ole kuullut, mutta uskoisin hotelscombinedin näyttävän ainoastaan luotettavia sivustoja.
Otsikko: Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: Reetu99 - 07.09.2011, 17:00:21
Hei tallaajat!

Onko kukaan asioinut Yeego.com firman kanssa? Minkälaisia kokemuksia teillä on siitä? Kahlasin keskusteluja läpi, mutten löytänyt arvioita.

T Reetu
Otsikko: Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: autuas - 01.10.2011, 00:54:20
Olin eilen 2 eri nettimatkatoimistoon yhteydessä ja 2 muuta kävin läpi ihan muuten.
Voin 100% hyvällä omallatunnolla suositella ebookersia,oli aivan mahtavaa puhelin palvelua! :-*

Itsellä piti saada lentoja Helsinki-Nairobi, mombasa-Bangkok ja Bangkok-Helsinki.
Tämä ihana neito siellä ebookersilla,kävi erinlaisia juttuja läpi 45-60min. Ekaksi liput olisivat olleet noin 2200-2300€ yhteensä. Hän kuitenkin vielä tutki ja mietti,sai lopulta tiputettua lippujen hinnat 1500€,vielä yritti jos olisi saanut 100-200 alemmaksi mutta ei onnistunut.

Siis suosittelen! Saa lennot,hotellit,autot ynm...samasta paikasta jos haluaa. 8)
Otsikko: Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: wysig - 01.10.2011, 15:18:28
Olin eilen 2 eri nettimatkatoimistoon yhteydessä ja 2 muuta kävin läpi ihan muuten.
Voin 100% hyvällä omallatunnolla suositella ebookersia,oli aivan mahtavaa puhelin palvelua! :-*

Itsellä piti saada lentoja Helsinki-Nairobi, mombasa-Bangkok ja Bangkok-Helsinki.
Tämä ihana neito siellä ebookersilla,kävi erinlaisia juttuja läpi 45-60min. Ekaksi liput olisivat olleet noin 2200-2300€ yhteensä. Hän kuitenkin vielä tutki ja mietti,sai lopulta tiputettua lippujen hinnat 1500€,vielä yritti jos olisi saanut 100-200 alemmaksi mutta ei onnistunut.

Siis suosittelen! Saa lennot,hotellit,autot ynm...samasta paikasta jos haluaa. 8)
Varmaan oli extra palvelua, jota et odottanut internettoimistolta, mutta kokemuksieni perusteella tuo on normi palvelua, kun asioi esim: Areassa, Kalevassa eh CWTssa tai Suomen matkatoimistossa.
Otsikko: Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: Pete1 - 04.10.2011, 12:19:42
Hei tallaajat!

Onko kukaan asioinut Yeego.com firman kanssa? Minkälaisia kokemuksia teillä on siitä? Kahlasin keskusteluja läpi, mutten löytänyt arvioita.

T Reetu

Pari kertaa olen varannut hotellin heidän kautta ja ihan hyvin on mennyt. Peruutukset ei muistaakseni onnistu niin hyvin, mutta hinta on ollut halvempi, ja itsellä ei ole ollut tarpeita perutuksiin.
Otsikko: Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: whitenekke - 15.11.2012, 11:41:45
Tähän threadiin sopii varmaan hehkuttaa:

ebookers:
Olimma reissulla ja oli lennot HKI-LHR-PHI + JFK-HKI.
Noh, Sandy pölähti käymään ja lennot Lontoosta Phillyyn oli peruttu kaikki.
Yksi soitto ebookersille ja ne hoiti heti ensimmäisen lennon amerikan mantereelle mihin mahtui.
Meille ei ollut mitään väliä mihin jenkkien kaupunkiin se lento oli menossa kunhan pääsi lontoosta pois :)
Noh, seuraavaksi päiväksi löyty lento Atlantaan ja mentiin sinne.
Tietysti ilman mitään lisäkuluja homma hoitu niiltä tosi nätisti.

hotels.com
samasta syystä piti peruuttaa kolme hotellia (philadelphia, atlantic city, new york) jotka oli maksettu etukäteen (~2000e) ja joista ei normaalisti olisi saanut rahoja takaisin.
Yksi soitto hotels.comiin ja kaveri peruutti kaikki hotellit ja palautti rahat samantien.

Ei sinänsä, kyllähän tällaisen pitäisi olla peruskauraa tällaisessa katastrooooofitilanteessa mutta kyllä lämmitti reissaajan mieltä kun sai hoidettua asiat niin helposti. Säästyi itse kaikelta soitteluilta ja säädöiltä ja pystyi keskittymään seuraavien hotellien metsästykseen. Niin ikään hotels.comin kautta. Se on pirun näppärä se ipad-softa reissun päällä säätämiseen.

Jei !
Otsikko: Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: Itärajan Ilpo - 15.11.2012, 15:45:16

hotels.com
samasta syystä piti peruuttaa kolme hotellia (philadelphia, atlantic city, new york) jotka oli maksettu etukäteen (~2000e) ja joista ei normaalisti olisi saanut rahoja takaisin.
Yksi soitto hotels.comiin ja kaveri peruutti kaikki hotellit ja palautti rahat samantien.


Sait siit rahat takaisin hotelleista, joissa ei ollut peruutusmahdollisuutta? Voit onnitella itseäsi! :D
Itsekin ole saanu tällaisessa tapauksessa, mutta vakuutusyhtiöltä.
Otsikko: Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: Sokerikukko - 03.06.2013, 20:37:05
Sain tälläisen ihmeviestin eticket.fi:ltä 31.5

"Huomio! Tärkeitä muutoksia tilauksessa CEUAS8EXX!
Hei,

Voimme sovita lennon muutokset Teidän puolesta. Otamme yhteyttä lentoyhtiöön ja sovime tarvittavat muutokset.

Muutettu sähköinen lippu lähetetään Teille 3 työpäivän kuluessa palvelun hankinnasta. Jos haluatte valita tämän palvelun, klikkaa tästä https://www.eticket.fi/V2/userspace/CEUASXX.

Linkki on aktiivinen 3 päivää. Maksun jälkeen teidän ei enää tarvitse ota yhteyttä lentoyhtiöön tai meihin.

Lennon muutokset voitte sovita henkilökohtaisesti.
Tässä tapauksessa, ota yhteyttä Air Baltic edustajien kanssa.
Puhelin:      +371 67006006
  (LT) 1825
  (LV) +371 67006006

Kun soitat lentoyhtiölle, ota mukaan Amadeus / Galileo varausnumeron: YIRXXX.
Lentoyhtiön edustajat tarjoavat Teille uudet lentoajat. Jos Teille sopii, edustaja tekee tarvittavat muutokset ja lähettää muutetun lentolipun.


eticket.fi-tiimi"

Checkmytripissä lukee nyt meidän varausnumerollamme menolennossa
11.7 Hki 14:15 - Riika 15:10
11.7 Riika 09:20 - Praha  10:25

Alunperin jatkomme riikasta oli lähtevä klo 17:10.
On vähän että mitä ihmettä nyt on sattunut, tuo viestikin on niin surkeasti kirjoitettu eikä sieltä ole mitään uusia lippuja kuulunut. Linkistä kun menee niin tulee:

"Otamme yhteyden lentoyhtiöön ja järjestämme kaiken puolestasi. Odota soittoamme seuraavien kolmen päivän aikana - otamme yhteyttä kertoaksemme mahdollisista vaihtoehdoista. Jos sopiva vaihtoehto löytyy, vaihdamme lipun ja lähetämme sinulle uuden.
 Uuden lipun myöntäminen aikataulun muutoksen vuoksi
 Herra xx xx- 15 EUR     Herra xx xx - 15 EUR"

Miksi nää nyt koittaa kinuta meiltä lisää 15e per naama vaikka liput on olleet jo maksettuina pitkän aikaa? Pitääkö tuo turha summa nyt maksaa vain siksi että he nyt yhtäkkiä ovat muuttaneet lippuja?   
Otsikko: Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: tintin - 03.06.2013, 22:23:30
Kauheeta! en ole tuollaisista huijausviesteistä aikaisemmin kuullutkaan! luulin, että lentolippuni ovat edes pyhiä eikä kukaan niitä minulta pois yritä saada
Otsikko: Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: smee - 04.06.2013, 00:14:03
Kyllä tuo todennäköisesti ihan oikean aikataulumuutoksen johdosta on. Kannattaa varmaan yrittää selvittää tuo suoraan Air Balticin kanssa. Ja niinhän se vähän tahtoo olla, että jos joutuu riitelemään, ulkomaisen firman kanssa se on aina hankalampaa. Etickethän on liettualainen yritys suomenkielisistä .fi-sivuistaan huolimatta. En kyllä usko, että liettualaisetkaan kuluttajaviranomaisetkaan hyvällä katsovat ei-vapaaehtoisesta muutoksesta laskuttamista, ja voi olla että tuo on jonkinlainen väärinkäsitys tai virhe sillä puolella, mutta tuollaisen jälkeen yrittäisin kyllä minimoida matkatoimiston osuuden asiassa jos se vain lentoyhtiölle sopii.

Ja vaikka periaatteesta olisi ihan mukavaakin tukea baltialaista taloutta, niin itse kyllä katselen aika epäluulolla matkatoimistojen taustoja jos valitsen jonkun niistä hakukoneen parin euron sisällä olevista hinnoista.
Otsikko: Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: tintin - 04.06.2013, 06:24:14
Soittaisin Air Baltoicin viralliseen numeroon (mikä on tuossa viestissä näköjään oikein) ja kysyisin silti asiasta, 15e lisälaskun pyytäminen huonolla suomella on kyllä aina erittäin epäilyttävää.
Otsikko: Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: wysig - 04.06.2013, 07:17:33
Toi 15e on toimiston palvelumaksu, että he ottaisivat puolestasi yhteyttä ja hoitavat lentolipun muutokset.
Air Balticilla on tapahtunut aikataulun muutos, ikävästi aika lähellä matkaa.
Kannattaa ottaa pikaisesti yhteyttä vähintään lentoyhtiöön. Arvioi sitten kannattaako antaa matkatoimiston hoitaa asia ja maksaa 15e vai soittaa Latviaan BT:lle ja maksaa ulkomaanpuheluista, jos et saa spostilla yhteyttä.
Otsikko: Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: Sokerikukko - 04.06.2013, 10:02:31
Homma hoitui soittamalla suoraan Air Balticille. Ilmeisesti kyseisenä päivänä ei ollut kuin tuo yksi 9:20 lähtevä yhteys Riika - Praha ja he vaihtoivat Helsinki - Riika lennon aikaisemmaksi jolla keritään tuohon jatkoon. Hyvä näin eikä tarvinnut alkaa enempää sohlaamaan. Eli ei kannata maksaa mitään "palvelumaksuja" vaan olla itse suoraan yhteyksissä ennemmin. Virolainen(?) aspa mutta hyvin kuitenkin kommunikaatio pelasi.
Otsikko: Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: lentoguru - 04.06.2013, 11:29:39
Eticket ei ole muuten ainoa Suomessa toimiva matkatoimisto, joka on epätyypillisemmän ulkomaisen omistajan omistama. Travelstart on nykyään eteläafrikkalaisessa omistuksessa. Matkatoimiston omistajan kotimaalla ei varsinaisesti ole merkitystä jos toiminta asiallista mutta Travelstartin facebookissa saama palautte ei anna hirveästi luottamusta (https://www.facebook.com/Travelstart.Nordic (https://www.facebook.com/Travelstart.Nordic)). Supersaver ja Seat24 käyttää muuten samaa varausmoottoria.
Otsikko: Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: smee - 04.06.2013, 11:45:16
Eticket ei ole muuten ainoa Suomessa toimiva matkatoimisto, joka on epätyypillisemmän ulkomaisen omistajan omistama. Travelstart on nykyään eteläafrikkalaisessa omistuksessa. Matkatoimiston omistajan kotimaalla ei varsinaisesti ole merkitystä jos toiminta asiallista mutta Travelstartin facebookissa saama palautte ei anna hirveästi luottamusta (https://www.facebook.com/Travelstart.Nordic (https://www.facebook.com/Travelstart.Nordic)). Supersaver ja Seat24 käyttää muuten samaa varausmoottoria.

Oleellinen ero on, että Travelstart (kuten myös Supersaver ja Seat24) ilmoittavat sivuillaan suomalaisen SRG Finland yrityksen yhteystiedot. Eticket sen sijaan vain liettualaisen yrityksen tiedot. Se voi olla aika oleellinen ero siinä vaiheessa, jos tilanne menee niin pahaksi, että joutuu sotkemaan kuluttajaviranomaisia mukaan, riippumatta siitä missä firman omistajat ovat. Muuten firman kotimaa ei välttämättä kerro mitään, ja halpojen nettimatkatoimistojen kohdalla voi olettaa että palvelu on hintojen mukaista.
Otsikko: Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: pinipekka - 02.03.2015, 14:50:44
En suosittele eticket.fi sivustoa lentojen varaukseen. Tässä maili eticketiltä:

 Huomio! Tärkeitä muutoksia tilauksessa XXXXXXX!
Hei,

Lentoyhtiö on peruuttanut valitsemasi lennon:
XXXXXXXXXXXXXX
Voimme tehdä muutokset puolestasi!
Kun tilaat tämän palvelun, soitamme sinulle kolmen työpäivän kuluessa ja kerromme mahdollisista vaihtoehdoista, Jos ne sopivat sinulle, lähetämme uuden lentolipun.
Jos haluat tilata ja maksaa tästä palvelusta, napsauta tätä linkkiä: https://www.eticket.fi/fi/checkout/XXXXXXX

Linkki on aktiivinen 3 päivää. Maksun jälkeen sinun ei tarvitse ottaa enää yhteyttä meihin eikä lentoyhtiöön. Lähetämme uuden lentolipun 3 työpäivän kuluessa, kun palvelu oli tilattu.


Jos et halua tilata tätä palvelua, sinun pitää hoitaa lennon muutokset itse lentoyhtiön kanssa.
Tässä tapauksessa ota yhteyttä lentoyhtiön edustajaan.Chättäilin eticket.fi sivustolla asiakaspalvelijan kanssa ja tämä "muutos" palvelu olisi maksanut 40 eur. Kun en halunnut sitä ottaa niin seuraava kommentti oli hyvää päivänjatkoa.  No kävin itse lentoyhtiön toimistolla ja sain uudet lennot hommattua maksutta. Mitä nyt muiden kokemuksia lukenut niin aina ei ole mennyt näin hienosti. Epäilys on että myyvät jopa olemattomia lentoja, jotka sitten lentoyhtiö "peruuttaa". Omassa tapauksessa oli vielä jatkolento eri lentoyhtiöllä, mutta onneksi senkin sai vaihdettua.
Otsikko: Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: Annimaa - 13.04.2015, 14:49:08
Erehdyksessä tulin ostaneeksi eticket.fi:stä lentoliput (eli ostin liput ja sitten vasta googletin mitä paikasta sanotaan). Lentoni oli kaksi päivää ostamisesta ja paluu siitä kaksi päivää myöhemmin. Mitään hämminkiä ei ollut, mutta en uskallataisi ostaa kyseisestä firmasta lentoja muuta, kuin parin päivän päähän sen verran huonoja kokemuksia tuntuu ihmisillä olevan firmasta.
Otsikko: Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: matka26 - 19.06.2015, 17:22:41
Onko jollain kokemusta hotellivaraussivustoista www.otel.com tai www.dhr.com? Ovatko luotettavia? Noilla molemmilla näytti olevan katsomaani hotelliin selvästi halvempi hinta kuin kilpailijoilla (esim. booking.com) kun vertailusivustolta (www.hotelscombined.com) katsoin hintoja.


Booking.com ei ainakaan ole luotettava. Ristiriitatilanteessa majapaikkasi pystyy veloittamaan mielivaltaisesti mitä vain, Bookingin intressi ei ole sinun parhaasi vaan yhteistyö eri majoittajien kanssa. Voit etsiä majoituspaikan heidän kanssa, luottokortin tietoja, älä anna. Varaa hotelli aina vain puhelinsoitolla ja maksa paikan päällä. Meidän ryöstettiin  paskaläävästä, joten maksoimme toiselle hotellille samat päivät. Tulihan matkalle hintaa. Plus hermorääkki, lukemattomat puhelisoitot ja aika asian selvittämiseen.  VAROKAA näitä välistä vetäjiä niin kuin nyt Booking.com on.
Otsikko: Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: smee - 19.06.2015, 17:35:38
Minä olen käyttänyt booking.comia jo kymmeniin varauksiin Albaniasta Yhdysvaltoihin ja siltä väliltä aakkosissa. Ei ole ollut ongelmia ja luottokortilta on veloitettu se mitä on tiedoissa lukenut silloin kun se sen mukaan on ollut aiheellista. Ainoat sähläilyt ovat olleet joissain paikoissa, missä maksu tapahtuu vasta paikan päällä, ja nekin ovat liittyneet korttimaksun onnistumiseen, ei summaan. Siltä ei suoraan varaaminen pelasta. Tarkistan toki yleensä onnistuuko varaus halvemmalla hotellista suoraan, mutta aika harvoin niin on. Epäasialliset veloitukset pitää tietenkin kiistää, mutta ainoa kerta kun on hotelleille tarvinnut edes uhkailla moisesta on ollut sattumoisin suoraan varatusta paikasta. Jos hotelli haluaa kusettaa tai sotkee asioita, ei se siihen booking.comia tai muitakaan nettivarauspalveluita tarvitse.
Otsikko: Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: Katariina72000 - 19.06.2015, 18:04:04
Booking.com ei ainakaan ole luotettava. Ristiriitatilanteessa majapaikkasi pystyy veloittamaan mielivaltaisesti mitä vain, Bookingin intressi ei ole sinun parhaasi vaan yhteistyö eri majoittajien kanssa... Meidän ryöstettiin  paskaläävästä, joten maksoimme toiselle hotellille samat päivät. Tulihan matkalle hintaa. Plus hermorääkki, lukemattomat puhelisoitot ja aika asian selvittämiseen.  VAROKAA näitä välistä vetäjiä niin kuin nyt Booking.com on.

Eihän se nyt Bookin.comin syy ole, että teidät ryöstetään  :o . Eiköhän tuo ole poliisi asia, ja voitte sitten setviä asioita jälkeenpäin hotellin kanssa. Jos jotain  tuollaista todella sattui ja sinulla on todisteet ja mustaa valkoisella asiasta, järkevintä olisi vain ilmoittaa luottoyhtiöön, että tämän hotellin veloituksia ei tule sallia kortilta ilman lupaasi, ei vinkua hotellivarausivustolle.

Olen itse käyttänyt Bookin.comia vuosikausia satoihin varauskiin, ja esim. yhtään väärinveloitusta ei ole kohdalleni sattunut. Muutamia pienempiä harmeja, jotka liittyvät ihan muuhun kuin rahaan. Esim.yksi varaus ei koskaan saapunut perille, mutta sekin hoidettiin paikan päällä sijoittamalla minut parempaan hotelliin.
Otsikko: Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: aeroed - 19.06.2015, 18:43:30
Onko jollain kokemusta hotellivaraussivustoista www.otel.com tai www.dhr.com? Ovatko luotettavia? Noilla molemmilla näytti olevan katsomaani hotelliin selvästi halvempi hinta kuin kilpailijoilla (esim. booking.com) kun vertailusivustolta (www.hotelscombined.com) katsoin hintoja.


Booking.com ei ainakaan ole luotettava. Ristiriitatilanteessa majapaikkasi pystyy veloittamaan mielivaltaisesti mitä vain, Bookingin intressi ei ole sinun parhaasi vaan yhteistyö eri majoittajien kanssa. Voit etsiä majoituspaikan heidän kanssa, luottokortin tietoja, älä anna. Varaa hotelli aina vain puhelinsoitolla ja maksa paikan päällä. Meidän ryöstettiin  paskaläävästä, joten maksoimme toiselle hotellille samat päivät. Tulihan matkalle hintaa. Plus hermorääkki, lukemattomat puhelisoitot ja aika asian selvittämiseen.  VAROKAA näitä välistä vetäjiä niin kuin nyt Booking.com on.

Booking.com taitaa olla tällä hetkellä maailman toiseksi suurin huonevälittäjä. Vaikka kohdallesi sattui ikävä tapahtuma, mielestäni hotellivaraussivusto ei liity siihen mitenkään.
Otsikko: Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: culture - 19.06.2015, 19:25:26
Booking.com ei ainakaan ole luotettava. Ristiriitatilanteessa majapaikkasi pystyy veloittamaan mielivaltaisesti mitä vain, Bookingin intressi ei ole sinun parhaasi vaan yhteistyö eri majoittajien kanssa. Voit etsiä majoituspaikan heidän kanssa, luottokortin tietoja, älä anna. Varaa hotelli aina vain puhelinsoitolla ja maksa paikan päällä. Meidän ryöstettiin  paskaläävästä, joten maksoimme toiselle hotellille samat päivät. Tulihan matkalle hintaa. Plus hermorääkki, lukemattomat puhelisoitot ja aika asian selvittämiseen.  VAROKAA näitä välistä vetäjiä niin kuin nyt Booking.com on.

Kyseessä on hotellin välittäjä.

Olen varannut varmaan lähemmäs sata yötä viime vuosina Booking.comista eikä kertaakaan ole ollut minkäänlaisia ongelmia. Lisäksi firman aspa toimii ammattitaitoisesti ja hoitavat vaihdot sekä peruutukset jämptisti.
Otsikko: Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: Saramaria - 20.06.2015, 00:30:23
Sellaisesta olen lukenut (http://www.bbc.com/news/business-29942503), että booking.comin hotellirajapinnan salasanat on olleet helposti murrettavissa (tyyliin nelinumeroinen pin) eli sieltä on pystytty kaivamaan jonkun hotellin asiakkaiden nimet, varauspäivät ja yhteystiedot, ja näitä asiakkaita on sitten lähestytty muka hotellin nimissä ja pyydetty "välitöntä koko majoituksen maksamista, koska hotelli haluaa varmistaa täyden käyttöasteen", tietysti tilisiirrolla ja osa on haksahtanut maksamaan. Tuo ei siis ole ollut hotellien tekoa, eikä booking.comin tekoa, mutta se on kyllä alussa vähätellyt tietoturvaongelmia. Korttitiedot eivät mene tuota kautta esim. hotellien tietoon, eli jos ei itse ole mennyt maksamaan tyhmästi, ei ole koitunut vahinkoa.

Kaikkia agentteja käyttäessä kannattaa googlata firma, maksaa mieluiten luottokortilla (tietty mahdollisuus peräyttää huijaus), eikä koskaan tilisiirrolla. Ilmaisia lounaita harvoin on, eli jos joku myy paljon alle kilpailijoiden, jossain on mätää. Hotellit antavat matkatoimistoille huoneet myyntiin Travel Agency-hinnoilla, jotka ovat hieman alempia kuin varsinaiset listahinnat. Moni kuitenkin tarjoaa oman sivun kautta jopa halvempaa omaa tarjoustaan, joten kannattaa aina katsoa hotellin omakin sivu. Mun kokemus on se, että palvelu ja huone ovat parempia suoraan varatessa kuin välikäden kautta, siksi useimmiten nykyään varaan suoraan.
Otsikko: Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: aanai - 25.06.2015, 06:50:21
Se vähä mitä ollaan reissattu, on käyty matkatoimistojen (esim. Lomamatkat) äkkilähdöllä pari kertaa ja nyt enemmän omatoimireissuja tehneinä ollaan käytetty Booking.comia useamman kerran Viroon majoitusta varatessa, kerran Lontooseen myös. Ei moitittavaa. Nyt ensimmäinen hotellivaraus Expedia.fi-sivuilta, kaikki ainakin vaikuttaa olevan ok. Ehkä kuitenkin lähestyn hotellia varmistaen, että onhan varaus todella mennyt sinne asti.

Lennot on buukattu suoraan lentoyhtiöiden sivuilta tarjousaikaan, Norwegian ja Ryanair. Teen toki paljon hintavertailuja ennen kuin mitään ostan, joten matkan varaaminen on pitkällinen prosessi yleensä, kun tarkastelee hintoja muutamien päiven heitoilla. Lennot plus hotelli, yhdessä vai erikseen, eri hakukoneiden hinnat.. Mutta kyllä netistä suosittelen varaamaan. Pitää itse olla valppaana ja lukea ne pienet präntit, mitä kuuluu hintaan ja mitä ei.
Otsikko: Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: lentoguru - 25.06.2015, 12:18:54
Nyt ensimmäinen hotellivaraus Expedia.fi-sivuilta, kaikki ainakin vaikuttaa olevan ok. Ehkä kuitenkin lähestyn hotellia varmistaen, että onhan varaus todella mennyt sinne asti.

Expedia on yksi maaiman suurimmista nettimatkatoimistoista, joten varauksen kanssa tuskin tulee ongelmia vaikka yhtiö onkin melko uusi toimija  Suomen markkinoilla omalla brändillä. Yhtiö tunnetaan Suomessa paremmin Hotels.comin omistajana.

https://en.wikipedia.org/wiki/Expedia,_Inc.
Otsikko: Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: Mimmu Merita - 25.06.2015, 12:42:55
Meidän porukka reissaa aika paljon ja on käytetty hotel.comin, bookingin ja expedian sivuja ja kaikki on mennyt aina ihan hyvin. Printtaan aina mukaan kaikki paperit jne. ja koskaan ei ole ollut varauksen kanssa ongelmaa. Kerran Virossa saimme väärät huoneet, näytin laput ja sanoin ettei käy, kohauttelivat olkia sanoen että muuta ei ole. Teimme siis reklamaation heti ja respan kanssa sovimme että menemme toiseen hotelliin, laitoimme nimen ylös. Palatessa reklamaatio sekä luottokorttiyhtiöön että bookingille että hotellille vielä kirjallisesti ja veloitusta kortilta ei tehty, joten tämäkin meni ihan ok. Expedian kautta taas huone vaihdettiin parempaan kun tilattuja ei yllättäen ollutkaan vapaana ja kieltäydyin ehdottomasti ottamasta pienempää vaikka yksin matkustinkin sillä kertaa, sanoin vain että toinen huone tai menen toiseen hotelliin ja huonehan löytyi.
Otsikko: Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: UsvaAuer - 26.01.2016, 08:29:53
Ostin äsken ensimmäisen lentoni muuten loistavalta näyttävältä eticket.fi:stä.

J

Kiitos varauksesta. Varausnumerosi on: XXXXX.
Henkilökuntamme tarkastaa nyt varauksen. Vahvistamme varauksen kuluvan vuorokauden aikana.

Pidätämme oikeuden kaupan purkamiseen teknisen virheen tapahtuessa. Otamme yhteyttä 24 tunnin kuluessa mikäli tekninen virhe olisi tapahtunut.
On tosiaan lentolipun ostaminen arpapeliä tänä päivänä.

Itse ostin lennon Travelocitystä. Pakkaa laukkusi, sivu käski, olemme varanneet lennon. Perään tuli kuitenkin meili, jossa sanottiin, että lentoa ei ole vielä varattu, ensin tiedustellaan lentoyhtiöltä. Nyt lento näyttäisi kuitenkin olevan varattu eli ostettu. Ei tarvitse soittaa meille, Travelocity varoitti vielä.

Yksi outo seikka liittyi vielä tähän Travelocityyn. Jossain vaiheessa varausta sivulla oli käsittääkseni huomautus, että matkatavarat eivät sisälly lennon hintaan, lentoyhtiö hinnoittelee ne erikseen. Matkatavaroista ei sittemmin varauskone kysellyt mitään. Varauksessa ei mainita matkatavaroita.

Ja kyllä: yritin varata lennon suoraan Finnarin sivulta, mutta Finnairin sivut eivät lentoa myy (yhdensuuntainen kauko-jatkolento).
Otsikko: Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: SunRiseGirl - 26.01.2016, 09:45:10
Paljonko tuossa säästää, että ostaa lennot jostain paikasta mistä ei ole ikinä kuullutkaan? Itse kyllä vertailen hintoja vaikka missä, mutta lopulta olen aina hankkinut lippuni jostain tunnetun toimiston sivuilta. Sen verran pystyn panostamaan, että voin maksaa parikymppiä lipuista enemmän, jos tiedän, että kauppa on varmasti turvallinen ja saan lippuni. Sen sijaan niin paljon mulla ei ole ylimääräistä, että olis vara heittää satasia tai jopa tonni kankkulan kaivoon jonkun epämääräisen toimiston kanssa.

Otsikko: Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: culture - 26.01.2016, 12:47:55
Kyllä tuntuu nyt UsvaAuerilla vastustavan: ei onnistu omat matkat ja samoin ahdistaa muiden reissaamiset. Kannattaisiko pitää pikku tauko matkustamisesta?
Otsikko: Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: maaly - 26.01.2016, 12:54:12
Eikös Travelocity ole joku jenkkifirma?! Aika isokin.. Joten ei mun mielestä mitenkään tuntematon ole.  :)

Mä ostan liput sieltä mistä halvimmalla saan.  ;D Olen käyttänyt vaikka ja mitä sivustoja ja nettikauppoja. Eihän niiltä mitään palvelua voi odottaa, mutta kun maksaa luottokortilla, niin rahat saa sentään takaisin jos varaus nyt ei jostain syystä menisikään läpi tai jäisi muuten liput saamatta. Mutta en mä mitään palvelua yleensä haluakaan ja ymmärrän ettei ne vapaaehtoisesti mitään tee. Jos/kun ongelmia on tullut, niin olen ottanut yhteyttä suoraan lentoyhtiöön. Niillä on kuitenkin viimeinen vastuu esim. uudelleen reitityksessä. Toisinaan homma on edennyt helposti ja joskus se on vaatinut taistelua.
Mä en keksi, että mitä satasien lisäkustannuksia voisi syntyä ostaessa lennot jostain tuntemattomasta firmasta. Okei, tietty uusien lippujen ostaminen jos osto ei mene läpi tms. Mutta yleensä ne lennot vahvistetaan 24h kuluessa,  useimmien aiemminkin, jolloin löytyvät esim. checkmytripistä. En mä ainakaan hotelleja tai muuta varaile ennen sitä, enkä toisaalta osta lentoja vain vuorokatta ennen lähtöäkään. Eikä ne lippujen hinnat yleensä hetkessä satasia nouse. Tietty jos maksaa pankkisiirrolla tms. lentonsa ja menettää rahansa jollekin epäluotettavalle firmalle, niin sitten kannattaa katsoa tarkemmin. Suurimmat ongelmat epämääräisissä firmoissa liittyy kaikkiin lisäkustannuksiin tai harhaanjohtaviin hintoihin hakukoneissa. Tyyliin laskutamme luottokortista 50€ ja hups, hakemaasi hintaa ei olekaan enää saatavilla, uusi hinta on 100e kalliimpi.
Otsikko: Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: cha am fani - 26.01.2016, 14:52:18
Minä ainakin yhden tiputan jatkossa pois, Ebookersin. Kokeilkaa tilata sieltä lentolippuja ensi Marraskuusta alkaen. Soitin ko matkatoimistoon ihmeteltyäni asiaa, jotain muutoksia siellä tapahtuu. Harmi, koska heidän kanssa homma pelitti.
Otsikko: Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: Majakka - 13.02.2016, 21:07:32
Oletteko mennyt hotelliin ulkomailla pelkän suomenkielisen varausvahvistuksen kanssa? Onnistuiko hotelliin sisäänkirjautuminen?

Varasin ensimmäistä kertaa hotellihuoneen Ebookersin kautta, Amsterdamista. Varaamisessa ei ollut ongelmia, ja sain vahvistuksen sähköpostiin. Varausvahvistus on kuitenkin kokonaan suomeksi. Pääseeköhän hotelliin kirjautumaan sisälle vain ilmoittamalla varausvahvistuksessa näkyvän hotellin vahvistusnumeron vai kannattaisiko pyytää Ebookersilta vielä (todennäköisesti maksullinen) englanninkielinen vahvistus?
Otsikko: Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: W-hi - 13.02.2016, 21:24:20
Oletteko mennyt hotelliin ulkomailla pelkän suomenkielisen varausvahvistuksen kanssa? Onnistuiko hotelliin sisäänkirjautuminen?

Varasin ensimmäistä kertaa hotellihuoneen Ebookersin kautta, Amsterdamista. Varaamisessa ei ollut ongelmia, ja sain vahvistuksen sähköpostiin. Varausvahvistus on kuitenkin kokonaan suomeksi. Pääseeköhän hotelliin kirjautumaan sisälle vain ilmoittamalla varausvahvistuksessa näkyvän hotellin vahvistusnumeron vai kannattaisiko pyytää Ebookersilta vielä (todennäköisesti maksullinen) englanninkielinen vahvistus?

Olen käyttänyt paljon booking.comia ja Hostelworldia ja en ole muistaakseni ikinä joutunut näyttämään varausvahvistusta hotellin tai hostellin checkinia tehdessä, vaan pelkkä passi on riittänyt varauksen löytämiseen. Erittäin todennäköisesti riittää, että näytät pelkkää passia mutta printattu varausvahvistus tai screenshotti puhelimessa on hyvä olla varmuuden vuoksi.

Otsikko: Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: smee - 13.02.2016, 23:11:57
Joo, majoituspaikkoja ei kiinnosta muu kuin että varaus on samalla nimellä. Yleensä kyllä yritän pitää varausvahvistukset paperilla tai ainakin offlinenä jollain laitteella, että niissä oleviin tietoihin pääsee käsiksi. Yksi joskus hyödyksi tullut yksityiskohta on majoituspaikan osoite paikallisilla kirjoitusmerkeillä.
Otsikko: Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: Majakka - 20.02.2016, 13:49:21
Kiitos molemmille vastauksista!  :) Menen sitten hotelliin pelkän suomenkielisen varausvahvistuksen ja passin kanssa. Huomasin, että Ebookersilla voi määritellä omiin asiakastietoihin, haluaako vahvistuksen suomeksi vai englanniksi. Jos käytän vielä jatkossa Ebookersia, pyydän lähettämään vahvistukset varmuuden vuoksi aina englanniksi.
Otsikko: Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: cha am fani - 20.02.2016, 14:32:18
Ebookersilla tapahtuu jotain muutoksia, koitahan etsiä lentoja Ebookersilta Marraskuusta eteenpäin.
Otsikko: Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: Majakka - 27.02.2016, 17:30:31
Ebookersin mahdolliset muutokset eivät kuitenkaan vaikuta Amsterdamin-matkaani, koska se on jo toukokuussa. Lennot ostin Finnairilta.
Otsikko: Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: Viajar - 17.03.2016, 16:08:12
Ebookersilta vastataan kyseessä olevan isot päivitykset nettisivuilla. Kieltämättä ihmetyttää, jos päivitysten takia loppuvuoden matkat ovat varattavissa vasta toukokuussa, niin kuin virkailija minulle vastasi. Kehoitti käyttämään sisaryhtiö Expediaa. Tästä luonnollisesti tuli montakin ajatusta mieleen, mutta toisaalta - Expedia on myös ihan toimiva firma, joten ihan sama...
Otsikko: Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: Majakka - 19.03.2016, 17:20:39
Ehkä Ebookersin nettisivujen päivitykset ja mahdolliset muut muutokset liittyvät siihen, että Ebookersin emoyhtiö Orbitz Worldwide fuusioitui viime vuonna Expedian kanssa.

Expedia ja Hotels.com kuuluvatkin jo ennestään samaan konserniin. Toisaalta koska Hotels.comin kautta on varastettu yli sadan suomalaisen korttitiedot, en pitäisi Expediaakaan kauhean luotettavana yrityksenä. Vai käyttävätkö ne samaa tietojärjestelmää? En muista, onko asiasta jo puhuttu Pallontallaajissa, mutta tässä kuitenkin linkki Ylen uutiseen korttikopioinneista: http://yle.fi/uutiset/suositun_hotelscomin_tietoturvassa_aukko_krp_sadan_suomalaisen_korttitiedot_viety_varauksen_jalkeen/8598203
Otsikko: Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: Lasse32 - 30.05.2016, 14:26:53
Itse ostin liput Travelstartilta Euroopan sisäiselle lomamatkalle toukokuun alkuun. Yritin 1,5 viikkoa ennen lentoa soittaa heidän asiakaspalveluunsa ja tiedustella, miksi en ollut saanu sähköpostivahvistusta. 4 päivän päästä pääsin läpi Intialaiseen puhelinoperaattoriin. Hän ei osannut kertoa. Rahat oli mennyt tililtä, lentoa en ole saanut koskaan ja odotan vieläkin, yli kaksi viikkoa matkan tarkoituksellisen aloituksen jälkeen, että heidän sähköpostissaan ei olisi ruuhkaa. En ole vieläkään saanut vastausta tai rahoja taikaisin. Olen ollut yhteydessä kuluttjansuojavirastoon.

Heidän facebook sivunsa mukaan samankaltaisissa tilanteissa olevia heinkilöitä on paljon. Kannattaa käydä katsomassa. Olen kuullut huhua, että he ovat menossa konkurssiin.
Otsikko: Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: cha am fani - 30.05.2016, 15:39:55
Kun tilaa jotakin, kannattaa etsiä netistä juttua, mitä firmasta kirjoitetaan. Itse olen ostanut viime aikoina matkoja vain Aurinkomatkoilta, Ebookersilta, Killroylta ja suoraan lentoyhtiöiltä, tosin Ebookers jää pois sattuneesta syystä Lokakuun lopun jälkeen. Thaimaassa hoidan majoituksen paikan päällä tai parille thaimaalaiselle tutulle välittäjälle laitan sähköpostia etukäteen, maksu Thaimaassa. Kun lontoon kieli ei suju täydellisesti, on turvallista varata lentoja näin.
Otsikko: Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: Ericaoscar - 30.05.2016, 22:01:06
Ei nyt liity ihan suoraan nettimatkatoimistoihin, mutta kun tuo hotels.com mainittiin, niin voin kertoa, että sieltä vuotaa luottokorttitiedot kuin seulasta myös muissa maissa kuin Suomessa. Työstä johtuen tullut asia eteen erittäin usein. Eli jotain muuta kautta varaisin hotellit, etenkin kun ei ole edes likikään halvin ja teettää turhaa työtä soitella luottokorttiyhtiöön/luottokorttiyhtiöstä ja selvittää huijausveloituksia.
Otsikko: Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: cha am fani - 30.05.2016, 22:37:10
Hei Jostain taisin lukea netistä, että Hotels.comia ei kiinnosta hoitaa asiaa kuntoon, lienee vierittänyt syyn asiakkaiden niskaan.
Otsikko: Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: Ireppok - 17.05.2017, 20:02:09
En tiedä meneekö oikeeseen paikkaan, mutta kysytään nyt kuitenkin. Kattelin tossa marraskuulle lentoja helsingistä cancuniin, ja American Airlinesin lennot näyttäis olevan Ticket.fi:ssä muutaman satasen halvempia kuin muilla firmoilla. Mistä tämä vois johtua, vai tuleeko tässä huijatuksi tms?
Otsikko: Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: cha am fani - 17.05.2017, 20:25:35
Ticket.fi mainostaa Pohjoismaiden suurimpana nettimatkatoimistona. Itse valitsin firman sen takia, että heiltä sai sellaisen lennon ja hotellin lisävakuutuksella, mistä sai kaikki rahat takaisin (-kulut). No sillä kertaa lisävakuutuksesta oli apua, kun jouduin peruuttaa matkan. Huono puoli oli siinä, että heillä tulee isot kulut päälle (esim. luottokortilla maksettaessa). Sen jälkeen olen varannut Killroylta, heiltä sai myös lisävakuutuksen, helpompi asioida suomeksi. Nykyisin olen ottanut heiltä lähinnä majoituksia. Lennot olen ottanut suoraan lentoyhtiöiltä, koska kerään Qatarin pojoja. . Killroyn etuja on siinä, että ennen ostopäätöstä näkee lentolipun ehdot, Ticket.fiissä sitä ei näy.
Otsikko: Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: Ireppok - 17.05.2017, 21:00:00
Ticket.fi mainostaa Pohjoismaiden suurimpana nettimatkatoimistona. Itse valitsin firman sen takia, että heiltä sai sellaisen lennon ja hotellin lisävakuutuksella, mistä sai kaikki rahat takaisin (-kulut). No sillä kertaa lisävakuutuksesta oli apua, kun jouduin peruuttaa matkan. Huono puoli oli siinä, että heillä tulee isot kulut päälle (esim. luottokortilla maksettaessa). Sen jälkeen olen varannut Killroylta, heiltä sai myös lisävakuutuksen, helpompi asioida suomeksi. Nykyisin olen ottanut heiltä lähinnä majoituksia. Lennot olen ottanut suoraan lentoyhtiöiltä, koska kerään Qatarin pojoja. . Killroyn etuja on siinä, että ennen ostopäätöstä näkee lentolipun ehdot, Ticket.fiissä sitä ei näy.

Selvä homma. Mietin vain, kun samat lennot on ticket.fi:ssä ~300€ halvemmat per nuppi kuin vaikkapa Kilroylla/muilla toimistoilla niin herättää epäilystä tälläsellä aloittelevalla matkailijalla. Sama homma on itseasiassa ainakin kaikissa noissa American Airlinesin Helsinki-Cancun-Helsinki - lennoissa, että Ticket tarjoaa monta sataa halvemmalla, kuin muut.
Otsikko: Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
Kirjoitti: cha am fani - 17.05.2017, 21:57:53
No ainakin tuo lisävakuutus kannattaa ottaa, elämässä voi sattua mitä tahansa, kaikkia ei matkavakuutus korvaa