Pallontallaajat.net

Omatoimimatkailu => Terveys ja turvallisuus => Aiheen aloitti: lhanka - 02.10.2008, 11:24:44

Otsikko: Hyttyset Singaporessa ja Kuala Lumpurissa
Kirjoitti: lhanka - 02.10.2008, 11:24:44
Hei,
kertokaa jotka olette matkailleet ko.alueilla, tarvitaanko siellä moskiitto- tai hyttysverkkoja jos yöpyy hotellissa...? Denguekuumetta levittäviä hyttysiä lähinnä ajattelin, jos niiltä pitää suojautua yöllä verkolla? Miten pukeutuminen? Oletteko oikeasti käyttäneet pitkähihaisia ja -lahkeisia vaatteitä päivin öin siellä kuumuudessa ja kosteudessa? Tehoavatko Suomesta ostetut hyttyskarkotteet näihin ötököihin?

 
Otsikko: Vs: Hyttyset Singaporessa ja Kuala Lumpurissa
Kirjoitti: Juzt - 02.10.2008, 14:48:33
Kovin montaa hyttystä en ko. kaupungeissa nähnyt, enkä käyttänyt sen enempää hyttysverkkoja nukkuessani kuin pitkähihaisia kaupungilla. Olin kyllä lähinnä kaupunkialueella. Auringonpaahteessa hyttysen tuskin juuri viihtyvät muutenkaan, jos ongelmia tulee niin todennäköisesesti iltaisin.

Suomalainen Off tepsii kyllä etelän sääskiinkin siinä missä Suomalaisiin inisijöihinkin, kunhan et mitään lasten offia osta.

Singaporessa käytin sähkökarkotinta käytin yhtenä yönä HC jäsenellä majaillessani. Hostellissa oli ilmastointi eikä ikkunoita täten pidetty auki. Kuala Lumpurissa nukuttiin kyllä ihan Offin voimin vaikka ikkuna auki olikin, kattotuulettimellinen huone.
Otsikko: Vs: Hyttyset Singaporessa ja Kuala Lumpurissa
Kirjoitti: noyoy - 02.10.2008, 15:40:29
Et tarvitse sen enempaa ku stadissakaan. Iltasella saattaa muutama pyoria mestoilla,nukkuun mennessa jattaa fanin paalle ni se pitaa ne avuttomat lentajat loitolla. Denguen tai malarian saantiin en tod usko,lahtisin hakeen parempia kertoimia viking lotosta.

Ps.Hyttysia varmaan sakotetaan kyseisissa kaupungeissa liikaa,ne tykkaa duunaa enemman rural mestoilla (;
Otsikko: Vs: Hyttyset Singaporessa ja Kuala Lumpurissa
Kirjoitti: Kirnauskis - 02.10.2008, 15:49:24
Yövyin toissatalvena KL:ssa hostellityyppisessä paikassa, jossa huoneet oli ikkunattomia koppeja, katosta avoimia ja kaiken yllä fan. Sinänsä ihan siistiä ja palvelu ystävällistä, mutta aamulla heräsin naama pilkullisena ja kun oikein tein tutkimustyötä, niin huomasin että seuralaisina oli ollut jotain lilliputtikärpäsiä tai  vastaavia. Ainoa haitta oli kosmeettinen, mikä ei kylläkään omasta mielestäni ollut ihan vähäinen, joten ehkä kannattaa jotain tököttiä olla mukana, jos tollasissa ei-luxus -paikoissa meinaa majailla.
Otsikko: Vs: Hyttyset Singaporessa ja Kuala Lumpurissa
Kirjoitti: Reppu - 02.10.2008, 16:06:35
Ei tod tarvi kummassakaan hyttysverkkoja.. Muutaman saasken ja hyttysen olen nahnyt koko aikana.. Olen viettanyt Singaporessa viimeisen vuoden aikana about 3 viikkoa ja KL:ssa viikon.. Denguekuumetta levittavat saasket liikkuvat paasaantoisesti ainoastaan paivisin ja malaria saasket yoisin ja kumpikaan paikka ei ole lahella malaria aluetta.. joten sanoisin et No Worries...
Otsikko: Vs: Hyttyset Singaporessa ja Kuala Lumpurissa
Kirjoitti: Darkstar - 02.10.2008, 16:24:13
Ite menossa tonne joulukuussa ja ostin Bio Kill-purkin, jolla saa vaatteita vähän vedeltyä antiötököiksi. Paljoa ei maksanu. Just in case.
Otsikko: Vs: Hyttyset Singaporessa ja Kuala Lumpurissa
Kirjoitti: sixtus - 03.10.2008, 08:56:32
Denguekuumetta levittavat saasket liikkuvat paasaantoisesti ainoastaan paivisin ja malaria saasket yoisin ja kumpikaan paikka ei ole lahella malaria aluetta.. joten sanoisin et No Worries...

Itse olen kyllä siinä uskossa että denguehyttyset liikkuvat pääosin auringonnousun ja -laskun aikaan, pääosa hyttysistä näin joka tapauksessa noilla seuduilla tekee.

Singaporessa on denguetta ilmeisesti jonkin verran esiintynyt, koska siitä ainakin pari kk sitten varoiteltiin joka puolella, kuten MRT:ssä, asemien info tv:issä jne.

Uskoisin, että molemmissa kaupungeissa majatalo moskiittoverkon tarjoaa jos uhka taudeille olisi, ihmeemmin hyttysiä ei tuolla kyllä tapaa.