Pallontallaajat.net

Maapallo on pyöreä => Eurooppa => Italia => Aiheen aloitti: inkku21 - 23.02.2009, 11:16:40

Otsikko: Matkailu Toscanan alueella
Kirjoitti: inkku21 - 23.02.2009, 11:16:40
Olen lähdössä ystävieni kanssa elokuun lopulla Italiaan/ Toscanan alueelle Lavagnan kaupunkiin. Mitä nähtävyyksiä suosittelette, muita kun Pisan kalteva torni. Olemme kiinnostuneit viiniviljelmistä, kirkoista ja joku uusi kohdekin olisi mukava.
Lennämme Genovaan ja siitä olisi tarkoitus junalla Lavagnaan. Onko COA.n lentokentältä pitkä matka lähimmälle rautatieasemalle ? ??? ???
Otsikko: Vs: Matkailu Toscanan alueella
Kirjoitti: Ericaoscar - 23.02.2009, 12:05:15
Genovan lentokenttä on alle 10 km:n päässä keskustasta, bussilla pitäisi päästä helposti rautatieasemalle, joita Genovassa on kaksi, Principe ja Brignole. Enemmän junia Lavagnaan näyttäisi lähtevän Brignolen asemalta, matka kestää n. tunnin.

Vietin muutama vuosi sitten n. viikon Lavagnan/Chiavarin maisemissa, nuo kaksi kaupunkiahan ovat käytännössä kasvaneet yhteen. Alue on kaunista Ligurian rannikkoseutua, lähellä kuuluisa Portofino, tietysti itse Genova, Cinque Terre ja Portovenere josta itse pidän enemmän kuin Portofinosta. Eikä Toscanan puolellekaan ole pitkä matka. Lavagna siis sijaitsee Ligurian puolella kuten tuossa tuli jo mainittuakin.

Käyntikohteet rajoittuvat varmaan myös sen mukaan kuinka aiotte liikkua. Junalla pääsee helposti rannikkoa molempiin suuntiin, mutta sisämaan kohteisiin matkatessa autonvuokraus olisi paikallaan.
Otsikko: Vs: Matkailu Toscanan alueella
Kirjoitti: Alppimurmeli - 23.02.2009, 14:36:49
Olen suuntaamassa pääsiäiseksi Toscanaan, tukikohtana Firenze. Vinkkejä kaipaan siis minäkin: mitä ei Toscanassa kannata jättää kokematta? Vuokra-auto on alla eli välimatkat eivät ole ongelma.

Onko kenelläkään vinkata paikkaa, josta saisi ostaa vastapuristettua oliiviöljyä kanisterissa? Marchen-reissun tuomiset alkavat olla lopussa... :'(
Otsikko: Vs: Matkailu Toscanan alueella
Kirjoitti: piero - 23.02.2009, 19:51:24
Mitä nähtävyyksiä suosittelette, muita kun Pisan kalteva torni. Olemme kiinnostuneit viiniviljelmistä, kirkoista ja joku uusi kohdekin olisi mukava.
Makuasioita, mutta juuri Pisan tornista en ole ollut niinkään vaikuttunut, varsinkaan, kun Pisa eikä ympäristö muuten ole mielestäni kovin kiinnostavaa.
Itselleni on kaakkoinen Toscana ollut antoisinta seutua. Sieltähän ne löytyvät kiintoisimmat viiniviljelmätkin, Montalcinon ja Montepulcianon alueilta, miksei sitten Chiantistakin, joka taas nähtävyyksissä ja maisemissa häviää selvästi em. kaakkois-Toscanalle. Mitä kirkkoihin tulee ja renessanssitaiteeseen, Firenzen ohella tietenkin Siena, Arezzo, Montepulciano ja Sansepolcro lienevät vertaansa vailla.
Otsikko: Vs: Matkailu Toscanan alueella
Kirjoitti: unkkatkumiankka - 24.02.2009, 00:17:44
^Makuasioita todellakin. Onhan Pisassa tuhottomasti nàhtàvàà, paljon muutakin kuin se kuuluisin kalteva torni. Kirjoitinkin tànne johonkin aiheeseen pitkàn listan Pisan nàhtàvyyksistà, se lòytyy haulla. :)

Luccan làhistòllà on itse kaupungin lisàksi pari hyvin mielenkiintoista kohdetta:
1) Grotta del Vento (eli tuuliluola), joka sijaitsee Garfagnanassa. Luonnon muovaama jàttimàinen tippukiviluola, siis, jonne pààstàkseen on mentàvà autolla. Upea kokemus, mutta varokaa rekkoja kapeilla vuoristoteillà!
2) Ponte del Diavolo (eli paholaisen silta). Se on Borgo a Mozzanossa, tuuliluolaan johtavan tien varrella. Legendan mukaan sillan outo muoto johtuu siità, ettà sen rakennuttaja teki sopimuksen paholaisen kanssa, mutta rikkoi sen, mistà suuttuneena paholainen potkaisi siltaa.. Kuvia lòytàà helposti googlettamalla.

Lisàksi Pisan ja Firenzen vàlinen alue kàtkee monta upeaa paikkaa, joista mainittakoon Vinci (kyllà, Leonardon syntymàpaikkakunta), Cascina, San Miniato (jossa sijaitsee kuuluisa torni), ja Arno-joen rantamaisemat, jotka ovat paikoin hyvin kuvauksellisia. Jokainen pikkukaupunkikin on tàynnà historiaa - upeita kirkkoja, luostareita ja keskiaikaisia katuja.
Myòs merenrannassa kannattaa ajaa etelàmmàksi, Livornon etelàpuolelle. Kuuluisin ranta on varmasti Vadan valkoinen hiekkaranta, josta alkaen on etelàànpàin mentàessà n. 20 km puhdasta hiekkarantaa ja lomakohteita, kuten Cecina, Donoratico ja Golfo di Baratti (jossa sijaitsee myòs etruskikaupunki Populonia).

Viiniviljelmià kannattaa etsià etruskirannikolta (esim. Donoraticosta sisàmaahan pàin on Bolgherin pikkupaikkakunta, jonka làhistòllà tuotetaan kuuluisaa Bolgheri Rosso -punaviinià) ja Sienan alueelta.

Olisko tàssà riittàvàsti ideoita? ;)
Otsikko: Vs: Matkailu Toscanan alueella
Kirjoitti: Neiti Q - 24.02.2009, 22:12:54
Itselleni on kaakkoinen Toscana ollut antoisinta seutua. Sieltähän ne löytyvät kiintoisimmat viiniviljelmätkin, Montalcinon ja Montepulcianon alueilta, miksei sitten Chiantistakin, joka taas nähtävyyksissä ja maisemissa häviää selvästi em. kaakkois-Toscanalle.

Toscanassa on yllä monenlaisia maisemia! Chianti Classicon alueella, Sienan kupeessa on vehmaita kukkuloita, hyvin kaunista ainakin tämän suomalaisen silmään. Siellä on myös helppo kulkea tilalta tilalle - tai vaikka keskittää ostokset kyliin, kuten söpöön Castellina in Chiantiin tai naapurin Radda in Chiantiin.

Hieman idempänä maisema muuttuu karummaksi. Jyrkästi poimuileva savimaa, kuuluisa crete senese, ei omaa silmääni erityisesti viehätä, mutta on toki vaikuttavan näköistä. Sitä on esimerkiksi Monte Oliveton luostarin tienoilla, vaikkapa noustessa Buonconventosta luostariin. 

Montalcino on tärkeä paikka brunellon takia. Kylä on pieni ja viehättävästi omalla huipullaan, ja viini ylettömän arvostettua (eli hinnakasta). Sitä pääsee maistelemaan putiikeissa, onpa linnoituksessakin enoteca.

Pienzasta pidän itse kovasti, se on piskuinen renessanssihelmi ylhäisellä kukkulalla, mistä se vahtii Toscanan autiomaata eli Orcian laaksoa. Maisemat ovat täällä avaria, ja laakson toisella laidalla kohoaa Monte Amiata (karkeasti arviden parin kilsan korkeuteen).

Kaupungeista Sienaa en jättäisi väliin mistään hinnasta. Väritys on mainio ja Nanninin kahvi parasta maailmassa.
Otsikko: Vs: Matkailu Toscanan alueella
Kirjoitti: Alppimurmeli - 26.02.2009, 09:16:15
Kiitos vinkeistä - älkää kertoko enempää tai reissussa menee koko kesä ;D
Otsikko: Vs: Matkailu Toscanan alueella
Kirjoitti: AdaSxn - 08.03.2009, 22:21:56
Minä mainostan hieman Garfagnanaa. Ei ole kokemusta "perustoscanasta", mutta tuo syrjäinen ja vuoristoinen luoteiskolkka iski meidän perheen lomahermoon ihan täysillä viime syksynä. Jo ylempänä mainitut Grotta del Vento ja Ponte del Diavolo ovat ehdottomasti käymisen arvoisia kohteita, ja ylipäänsä vain ajaminen noissa ihanissa maisemissa on jotain mahtavaa. Ainakin kun vaan istuu kyydissä eikä tarvitse huolehtia tiellä pysymisestä ;) GPS-masina on paras olla mukana, mutta eksyminenkään ei ole paha rasti, kun tien vierillä laiduntaa lampaita ja vuohia ja välillä saattaa bongata aasinkin ikivanhan navetan pihamaalta.
Erityismaininnan ansaitsee aivan pikkuriikkinen Sillicon kylä korkealla vuorella lähellä Castelnuovo di Garfagnanaa. Kylä on rakennettu keskiajalla ja siellä aika vaikutti tosiaan pysähtyneen. Kissoja oli paljon, ihmisiä huomattavan vähän. Kylän ympärillä on erimittaisia merkittyjä patikointireittejä, erittäin sopiva päiväreippailukohde vaikka ei varsinaisesti olisi urheilulomalle lähtenytkään. Helpoin reitti onnistui helposti jopa vauva kantoliinassa ilman perustennareita kunnollisempia kenkiä. http://www.isentieridelmoro.it/

Lucca oli mielestäni myös tosi herttainen paikka. Vanhassa kaupungissa riitti käveltävää ja ihailtavaa ja elettävää hyvin muutamaksi päiväksi niin, että emme kaivanneet edes museoita tai vastaavia ajankuluja. Keväällä vanhaa kaupunkia kiertävän muurin päällä olevassa puistossa olisi varmasti ihana olla piknikillä.
Otsikko: Vs: Matkailu Toscanan alueella
Kirjoitti: Alppimurmeli - 12.03.2009, 13:11:51
AdaSxn, kiitos neuvoista! Meidän Toscanan matkaohjelma alkaa olla valmis ja yhtenä päivänä aiomme ajaa juuri tuolle suunnalle. Tällä pääsiäisreissulla on tarkoitus lähinnä kartoittaa Toscanan eri alueet, ja jos joku paikka ihastuttaa erityisesti, voi sinne suunnata sitten joku toinen kerta paremmalla ajalla. Kansallispuistot ja niiden patikkapolut tulee koluttua minne ikinä menemmekin, joten uskon, että myös Garfagnana kolahtaa ;)
Otsikko: Vs: Matkailu Toscanan alueella
Kirjoitti: Alppimurmeli - 23.04.2009, 14:46:41
Kiitos vielä näin Toscanan-matkan jälkeen kaikille vinkeistä - oli aivan älyttömän onnistunut reissu :-*

Minua kiinnosti erityisesti nähdä ero - tai siis se, onko eroa - Marchen ja Toscanan välillä. Sain todeta, että Keski-Toscana kukkulakaupunkeineen, oliivipuineen, viiniköynnöksineen ja linnoineen vastaa aika pitkälti Marchen maisemia. Toscana sai kuitenkin ison plussan viineistään ja ruoistaan. Marche taas vetää pidemmän korren siinä, että turisteja ei siellä ole nimeksikään Toscanaan verrattuna.

Mutta se Pohjois-Toscana... AdaSxn, yhdyn täysin sinun näkemyksiisi, mitä tulee Garfagnanan alueeseen! Se oli rakkautta ensi silmäyksellä: ihastuin oitis alueen rauhallisuuteen, luonnon karuuteen ja kesyttömyyteen. Vielä lumiset vuoret, lehdettömät puut ja kukkivat omena- ja kirsikkapuut loivat upean kontrastin keskenään. Erityiskiitos muuten tuosta Sillicon kylän vaellusreittilinkistä - se tuli tarpeeseen. Teimme kyllä ensin vahingossa pikku ekskursion Sillicanoon... :-[

Meillä oli tosiaankin aika tiivis matkaohjelma ja päivät venyivät pitkiksi. Ensimmäinen Toscanan päivä hurahti Firenzessä, toinen Pisassa ja Pohjois-Toscanassa ja kolmas Keski-Toscanassa (Montepulciano, Montalcino ja Siena). Seuraavalla kerralla sitten kaikessa rauhassa ;)
Otsikko: Vs: Matkailu Toscanan alueella
Kirjoitti: Drahia - 27.04.2009, 21:42:15
Montalcino oli ihana! Tykästyin siihen kaupunkiin kovasti. Linnoituksessa oli juuri meidän matkan aikana Jazz&Wine -konsertti, jossa sitten maisteltiin brunelloa ja muita viinejä. :) Ahh, se oli maailman ihaninta.

Muuta kivaa Toscanassa:
- Saturnian kuumat lähteet! Kannattaa tsekata. Tosin siellä on aika paljon porukkaa aina, kun se nyt kuitenkin on maksuton ja yleinen "uimapaikka". Mut me kyl tykättiin.

- Chianciano Terme - ihastuttava pieni kylä, jonka keskellä pulppuilee kuuma lähde. Rakastuin! En olis halunnut lähteä sieltä pois ollenkaan.

- Pienza. Idyllinen ja ihana pieni kaupunki.

- San Gimingiano. "Keskiajan Manhattan", kuulu torneistaan. Tykästyin tähänkin. Idyllinen, kaunis.

Montalcinossa suosittelen tällaista majapaikkaa niille jotka haluaa vähän parempaa kuin hostel/majatalo tms: http://www.lacasellamontalcino.com/eng/home_en.html - Oli kiva ja siisti paikka, jossa emäntä piti meistä hyvää huolta (puhui vain italiaa, mutta hänen tyttärensä osaa englantia ihan kohtuullisen hyvin, hoitaa kaiken sähköpostiviestittelyn yms). Tuo oli meidän tukikohta viikon verran.

Firenze on toki must, ja Sienakin oli visiitin arvoinen. Ihastuin silti enemmän Toscanan pienempiin kyliin ja kaupunkeihin, ne on niin ihanan idyllisiä.

Otsikko: Vs: Matkailu Toscanan alueella
Kirjoitti: alan_mies - 28.04.2009, 09:39:21
- San Gimingiano. "Keskiajan Manhattan", kuulu torneistaan. Tykästyin tähänkin. Idyllinen, kaunis.

Onhan se nätti, mielenkiintoinenkin. Ja monin paikoin perusteellisesti restauroitu. Siitä on kuitenkin tullut Toscanan disneyland, hyvä ettei pääsymaksua portilla peritä. Huippusesonkina ovat muutenkin kalliit parkkipaikat tiukassa.

Muutenkin oikein mainioita havaintoja, Pienza oli minunkin suosikkini.
Otsikko: Vs: Matkailu Toscanan alueella
Kirjoitti: Roma-Rio - 06.05.2009, 00:02:56
Mutta se Pohjois-Toscana... AdaSxn, yhdyn täysin sinun näkemyksiisi, mitä tulee Garfagnanan alueeseen! Se oli rakkautta ensi silmäyksellä: ihastuin oitis alueen rauhallisuuteen, luonnon karuuteen ja kesyttömyyteen. Vielä lumiset vuoret, lehdettömät puut ja kukkivat omena- ja kirsikkapuut loivat upean kontrastin keskenään. Erityiskiitos muuten tuosta Sillicon kylän vaellusreittilinkistä - se tuli tarpeeseen.
Olemme menossa Garfagnanan alueelle muutaman viikon päästä. Onko hyviä majoitusvinkkejä sieltä päin?
Otsikko: Vs: Matkailu Toscanan alueella
Kirjoitti: Neiti Q - 06.05.2009, 14:06:11
Montalcinossa suosittelen tällaista majapaikkaa niille jotka haluaa vähän parempaa kuin hostel/majatalo tms: http://www.lacasellamontalcino.com/eng/home_en.html

Hei, ajoin paikan ohi viime viikolla (en vaan saa mieleeni tarkkaa kohtaa). Mitä veloittivat viikosta?

Huvittaa tuo sijainti 500 metrin päässä keskustasta - voi olla aika tiukat 500 metriä, kun kylään on kuitenkin jyrkkä nousu.

Kirjataan nyt sekin tänne, että vappu on italialaisten mielestä kiva juhla. Ainakin jos se antaa tilaisuuden pitkään viikonloppuun, jopa uneliaimmat toscanalaiskylät täyttyvät ihmisistä. Monessa paikassa on primavera-bileitä ja muuta erityistä, esim. Bagno Vignonissa olisi päässyt yöuinnille kuumalla lähdevedellä täytettyyn hotellin ulkoilma-altaaseen joka ilta klo 21-24.


Otsikko: Vs: Matkailu Toscanan alueella
Kirjoitti: Drahia - 06.05.2009, 18:25:46
Montalcinossa suosittelen tällaista majapaikkaa niille jotka haluaa vähän parempaa kuin hostel/majatalo tms: http://www.lacasellamontalcino.com/eng/home_en.html

Hei, ajoin paikan ohi viime viikolla (en vaan saa mieleeni tarkkaa kohtaa). Mitä veloittivat viikosta?

Huvittaa tuo sijainti 500 metrin päässä keskustasta - voi olla aika tiukat 500 metriä, kun kylään on kuitenkin jyrkkä nousu.

Veloittivat 420 eur/vko kahdelta hengeltä, sisältäen aamiaisen. Ja huoneisto tosiaan oli valtavan ihana, siisti ja kaikinpuolin laadukas. Oli hintansa väärti.

Joo, noin 500 metriä oli keskustaan, eikä nousukaan minusta mikään erityisen jyrkkä ollut. Normaalikuntoiselle ainakin ihan piece of cake. 8) Ja kotiintulo sujuikin sitten aina kivasti alamäkeä.
Otsikko: Vs: Matkailu Toscanan alueella
Kirjoitti: Neiti Q - 06.05.2009, 19:53:00
Veloittivat 420 eur/vko kahdelta hengeltä, sisältäen aamiaisen.

Joo, noin 500 metriä oli keskustaan, eikä nousukaan minusta mikään erityisen jyrkkä ollut. Normaalikuntoiselle ainakin ihan piece of cake.

Kuulostaa hyvältä diililtä!

Ne viimeiset 500 metriä tuntuu aika rankoilta, kun tulee pyörällä Val d'Orcian laaksosta. Mut ehkä tosiaan ainoana ponnistuksena on hieman paremmin siedettävä etappi.
Otsikko: Vs: Matkailu Toscanan alueella
Kirjoitti: koko ceellä - 20.12.2009, 22:30:13
Ens maaliskuun ½välissä ollaan vellimiehen kanssa menoillaan Toscan alueelle vuokra-autolla kierteleen ja siihen liittyen kysyisin kokemusta tai muulla tavoin varmennettua tietoa seuraavasta:

Onko tuolla seudulla autoteillä, joissa ns. ylityskohtia noin 1000 metrin korkeudessa, maaliskuun puolivälin tietämillä yleensä vielä lunta?? Eli tarvitseeko talvirenkaita ja/tai muutoin varautua vaikeisiin ajo-olosuhteisiin? Nimittäin kiinnostaisi esim. Firenzestä kohti Bolognaa (ja sieltä myöhemmin Bergamon kentälle) kiireettömästi ajellessa käyttää sitä maisemallisesti hienoksi kehuttua (by Michelin road atlas Italy 2009 1:200000) JA tiemaksutonta "ylätietä" P/R65 moottoritie A1:n asemasta.

Tietystikään pelkästään mahdollisesti saamani "yleensä jo maaliskuun puolivälissä lumet sulaneet km.n korkeudesta" -kokemuksen/tiedon perusteella EI voi lähteä koittaan (epä)onneaan kun vuoriseuduilla Aina olosuhteet muuttuvat nopeasti ja vuodet tietysti vaihtelevat säiden puolesta ns. tilastokeskiarvoista huomattavastikin. Mutta jos jonkinlaista puolesta/vastaan-osviittaa osais joku tähän asiaan antaa, niin kuitenkin se vähän vaikuttais siihen miten reissuamme suunnitellaan ja nimenomaan etukäteen fiilistellään.  ;)

Ja juu, kyllä alkuasukkailtakin mm. Firessä itsessään on tarkoitus ennen tien päällä lähtemistämme tätäkin asiaa udella silloin kun siä maali.ssa konkreettisesti ollaan. Plus saahan siihen vkra-autoon varmaan talvirenkaatkin* hankittua valmiiksi alle euroja tarpeeksi tiskilleen laittamalla. Mutta jos ja kun ei muilla tieosuuksilla noin 1000 km.n ajoreissullamme sellattia tarvittais, niin enpä sit tiedä viittiiks niistä alkaa jonkun alle 100 km.n tieosuuden (millä roadilla niitä Ehkä vois tarvita) takia maksaan kaikilta vrk.lta.

*Joihin liittyen löytyikin tuosta Lautailemaan Italiaan -threadista tällainen mielenkiint. kuittaus:
Meillä oli vuokra auto ja AI PRKL Italialiasten talvirenkaita! Tuli kyllä serpenttiini teillä Hakkapeliittoja ikävä! Matka joka näytti kartalla noin tunnin matkalta, kesti meillä varmaan kolme.
Joten Toivottavasti tuonkin takia olis jo ne vähän ylemmätkin tiet (tai ainakin lumet niiltä...) jo silloin sulaneet!  ::)
Otsikko: Vs: Matkailu Toscanan alueella
Kirjoitti: alan_mies - 21.12.2009, 14:50:13
^

En ole säänennustaja, mutta voi olla lunta, olen itse nähnyt. Juuri tuohon aikaan ja mainitulla moottoritiellä. Kesärenkailla pärjäsi juuri ja juuri, ajourat olivat paljaat, muualla loskaa.

Vuorilla Etelä-Toscanassa oli lunta tiellä ihan kunnolla ja koko ajan satoi lisää, piti kääntyä takaisin.

Talvirenkaiden hankkiminen vain siksi, että haluaa ajaa väärään aikaan juuri tietyn tieosuuden, on aika huono ajatus.
Otsikko: Vs: Matkailu Toscanan alueella
Kirjoitti: koko ceellä - 22.12.2009, 01:18:42
^Kiitti täsmäosuvasta vastauksestasi, a_m!

Jos ja kun oikein ymmärsin viestisi, niin aikas "jännä" kuulla, että jopa sillä (korkeimmillaankin noin 600 metrissä kulkevalla) A1-motarillakin ois ollut vielä maaliskuun puolvälissä tuolla alueella lunta ja siten vaikea päästä kunnolla eteenpäin edes hitaaasti ajaen, huh!

""-merkit sen takia, että jos ja kun tuolla alemmallakin tiellä on silloin mahdollisuus konkreettisesti törmätä lumeen, niin tarvinnee harkita "talvi"renkaiden vuokraottoa jokatap.ssa ettei mene vähän liiankin jänskäks ajelut - meinaan olis sieltä Firestä kivahyväbra päästä takas Bergamoon (yhden ja saman lentoa edeltävän pvän aikana). Toiset ""-merkit sen takia mitä ´ketale´tuossa aiemmin kirvoitti Italiassa käytettävien tr:n Laadusta, huoh.  :(

= Taitaakin tulla meille aikas vinkee reisu kaikin puolin, h-eh. :D  
Otsikko: Vs: Matkailu Toscanan alueella
Kirjoitti: Santsi83 - 19.09.2010, 22:48:43
Nostelen vanhaa ketjua, kun kotiuduttiin eilen Italian reissulta ja Toscanaa ehdittiin nähdä muutama päivä. Muutamia muistoja reissusta:

- Yövyimme Livornossa, joka oli nappivalinta meille. Livornossa ei ollut oikeastaan mitään turisteja kiinnostavaa nähtävää, paitsi meri. Niinpä siellä oli ihana pikkukaupungin tunnelma, joka puolella pelkkiä italialaisia ja italialaista elämää ilman turistilaumoja ja salamavaloja. Livornossa kannattaa shoppailla Via Grandella ja käydä syömässä Cantina Senesessä, osoite Borgo dei Cappuccini 95. Tosi kiva pikku trattoria, jossa oli oikeasti hyvää ruokaa ja aito paikallinen meininki ja kaiken lisäksi hinnat tosi edulliset. :) Jos haluaa vähän luksusta yöpymiseen, niin voisimme suositella viiden tähden Grand Hotel Palazzoa Viale Italialla. Me oltiin häämatkalla ja saatiin sieltä upea pikkusviitti edullisemmin, kuin mitä Roomassa maksoi yö kolmen tähden hotellissa. Aamupala oli huikea, hotellin kattoterassin uima-altaalta näkyi suoraan edessä oleva meri ja muutenkin hotelli oli viihtyisä ja tasokas myös palvelun osalta.

- Livornosta teimme päiväretket junalla Sienaan (matka 2,5h suuntaansa) ja Pisaan (matka n.15min suuntaansa). Junalla matkustaminen oli helppoa, halpaa ja melko nopeaa. Toki maisemia ja pikkukyliä olisi nähnyt eri lailla esim. vuokra-autosta, mutta junamatkan helppous voitti. ;)

- Siena oli mielettömän kaunis! Valitettavasti se oli vain ihan täynnä turisteja ja jenkkienglannin kuunteleminen alkoi jossain vaiheessa jo vähän ärsyttää...

- Pisan torni oli vaikuttava, kannattaa ehdottomasti kiivetä sinne ja kokea omissa nahoissaan se kaltevuus. ;) Pisassa kannattaa käydä myös isossa yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa, joka oli ihan muutaman korttelin päässä keskusaukiosta. Puutarha oli valtava, rehevä ja tunnelmallinen, kun siellä ei ollut juri ketään muita meidän lisäksi. Lippu oli 2,5e.

Toscana jätti kyllä ikuisen kaipuun sinne ja pakko varmaan seuraavaksi alkaa säästämään rahaa, että pääsisi käymään noissa ihanissa pikkukylissä, joista tässä ketjussa kerrotaan... :)

Otsikko: Vs: Matkailu Toscanan alueella
Kirjoitti: Locksmith - 23.02.2011, 13:36:52
Matkasuunnitelmiin tulikin muutos, joten viesti poistettu.
Otsikko: Vs: Matkailu Toscanan alueella
Kirjoitti: Iceage3 - 21.06.2011, 13:29:02
Sain viikon kesäloma tuohon heinäkuun alkuun, ja pitäisi päättää matkakohde. Olen aina halunnut käydä Toscanassa ja Firenzessä, joten mietin ehtiikö siihen tutustua yhtään tuossa viikossa? Lennot otettaisiin Pisaan, sieltä Firenzeen. Siellä taas mahdollisesti vuokrattaisiin auto 1-2 päiväksi, jotta pääsemme katselemaan potkaistuja siltoja ja pikkukyliä.

Rannallekin mieli halajaa, mutta onko Pisan läheisyydessä uintimahdollisuutta?
Toivon pikaisia ja rehellisiä vastauksia :)
Matkaan olen lähdössä poikaystävän kanssa eli romantiikkaa ja aktiviteetteja saisi kohteessamme olla, budjettia unohtamatta. Ehdottakaa myös jotain muuta jos tulee mieleen!
Otsikko: Vs: Matkailu Toscanan alueella
Kirjoitti: Gam - 21.06.2011, 18:55:25
Pitäs 30.6 päästä Firenzestä Pisaan, mutta ainakin tuon trenitalian kautta näyttää, että kaikki paikat ois varattu junaan. Kai tuolta jollakin bussilla pääsee pois? Tai onko jotakin muita junayhtiöitä?
Otsikko: Vs: Matkailu Toscanan alueella
Kirjoitti: tintin - 21.06.2011, 19:12:33
ainakin Pisan lentokentälle menee bussi firenzestä http://www.terravision.eu/florence_pisa.html.  (Vinkki: Google: bus firenze pisa)
Otsikko: Vs: Matkailu Toscanan alueella
Kirjoitti: smee - 21.06.2011, 19:35:14
Pitäs 30.6 päästä Firenzestä Pisaan, mutta ainakin tuon trenitalian kautta näyttää, että kaikki paikat ois varattu junaan. Kai tuolta jollakin bussilla pääsee pois? Tai onko jotakin muita junayhtiöitä?

Välin pääsee melko varmasti myös paikallisjunilla, joihin ei ole paikkavarausta. Valitettavasti Trenitalian saitti (eivätkä lipunmyyntiautomaatit) eivät näytä haulla vaihdollisia paikallisjunayhteyksiä. Ei hajuakaan mistä löytyisi aikatauluja noihin, että voi suunnitella reitin, mutta lipunmyyntitiskillä kyllä neuvovat ja myyvät sopivan lippukombon.
Otsikko: Vs: Matkailu Toscanan alueella
Kirjoitti: incubo - 22.06.2011, 03:46:03
Pitäs 30.6 päästä Firenzestä Pisaan, mutta ainakin tuon trenitalian kautta näyttää, että kaikki paikat ois varattu junaan. Kai tuolta jollakin bussilla pääsee pois? Tai onko jotakin muita junayhtiöitä?

Ei siellä paikat ole varattu. Turhaan stressaat etukäteen. Menet asemalle ja ostat liput. Vaikka olisivatkin täynnä, Italiassa kaikki on neuvoteltavissa. Tuohan olisi sama asia kuin jos et pääsisi Helsingistä Järvenpäähän varaamatta lippuja jo kahta viikoa etukäteen. Tai no ei nyt ihan sama... Italiassa junaliikenne kuitenkin toimii huomattavasti paremmin.
Otsikko: Vs: Matkailu Toscanan alueella
Kirjoitti: Neiti Q - 22.06.2011, 09:36:13
-- Toscanassa ja Firenzessä, joten mietin ehtiikö siihen tutustua yhtään tuossa viikossa? Lennot otettaisiin Pisaan, sieltä Firenzeen. Siellä taas mahdollisesti vuokrattaisiin auto 1-2 päiväksi, jotta pääsemme katselemaan potkaistuja siltoja ja pikkukyliä.

Rannallekin mieli halajaa, mutta onko Pisan läheisyydessä uintimahdollisuutta?

Kyllä viikossa saa käsityksen Toscanasta, lähde vain! Selaamalla tallaajien Toscana-ketjuja löydät vastauksen useimpiin kysymyksiisi.

Minulle Toscana on enemmänkin kumpuilevaa maaseutua ja pikkukyliä kuin isoja kaupunkeja - en pidä välttämättömänä jonottamista Firenzen museoihin (etukäteislipuilla välttyy tuntien jonoilta) vaan mieluummin suosisin vapaata ajelua, vaikka pyöräilyä Chiantigianaa pitkin eli Chianti Classicon viinikylien halki ja tietenkin Sienaan tutustumista. Tosin Sienassa on 2.7. palio eli hevoskilpailu, joka sekoittaa koko kaupungin ja nostaa hintoja jo muutamaa päivää aiemmin.

Radda-in-Chiantin Le Vigne -majatalo oli yhden oman reissuni tukikohta. Montalcino on toinen huikaiseva viinikylä, jonka kupeesta tallaajat ovat suositelleet hyvää kotimajoitusta (niiden huono puoli on, että usein pitää ottaa koko viikko tai ainakin kolme yötä). Pidän kovasti myös Pienzasta, jonka kaduilla tuoksuu pecorino ja kaava on peräisin paavi Pius toisen aivoituksista.

Rantaa on Pisan lähellä, mutta myös Cinque Terren alueelle on helppo junailla, se alkaa miltei Toscanan pohjoisrajalta.

Vinkkejä:
http://plaza.fi/moottori/matkat/maan-alla-italiassa-toscanan-luolat-katso-moottorin-kuvagalleria
http://plaza.fi/moottori/matkat/perheidylli-toscanalaisessa-linnassa
Otsikko: Vs: Matkailu Toscanan alueella
Kirjoitti: smee - 22.06.2011, 10:37:20
Ei siellä paikat ole varattu. Turhaan stressaat etukäteen. Menet asemalle ja ostat liput. Vaikka olisivatkin täynnä, Italiassa kaikki on neuvoteltavissa. Tuohan olisi sama asia kuin jos et pääsisi Helsingistä Järvenpäähän varaamatta lippuja jo kahta viikoa etukäteen. Tai no ei nyt ihan sama... Italiassa junaliikenne kuitenkin toimii huomattavasti paremmin.

Nuo junat, jotka vaativat pakollisen paikanvarauksen, ovat oikeasti täynnä jos kone niin näyttää. Aina voi tietenkin yrittää olisiko viime hetken peruutusten kanssa tuuria ja hitaampiin niistä myydään myös seisomapaikkoja, mutta sekin mainitaan jo netissä jos se on mahdollista. Mutta kuten sanoin, netti tai automaatti ei näytä vaihdollisia yhteyksiä Regionale-junissa ja niihin ei edes voi varata paikkaa etukäteen, eli asemalle vain. Hyvin junaliikenne Italiassa toimii, mutta yllättävän täysiä junat ovat.
Otsikko: Vs: Matkailu Toscanan alueella
Kirjoitti: Gam - 02.07.2011, 14:00:58
Hyvin tosiaan toimi kaikki ja junat kulki täsmälleen oikeassa aikataulussa. 4 yötä Toscanan Villa-huvilalla oli myös erittäin mainio kokemus, vaikka tuolla autoilessa navigaattori hukkaa reitin alta aikayksikön. :)
Otsikko: Vs: Matkailu Toscanan alueella
Kirjoitti: GiaFH - 02.04.2012, 14:45:53
Olisikohan kellään mitään hyviä vinkkejä majoitukselle Toscanan alueella? Tarkoitus olisi löytää n. 100m2 huoneisto tai talo, jossa olisi uima-allas ja kohtuuetäsidyyellä joku kylä missä voi käydä syömässä ja ruokaostoksilla. Tarkoitus on majoittaa kaksi lapsellista perhettä samaan tilaan, joten ainakin kaksi, mielummin vielä kolme makuuhuonetta olisi hyvä. Viinitilojen läheisyys ei myöskään haittaa. Pienzaa ja Montapulcianoa olemme ensisijaisesti katsoneet, myös muut vaihtoehdot käy suositusten perusteella.
Otsikko: Vs: Matkailu Toscanan alueella
Kirjoitti: mark0 - 02.04.2012, 14:53:05
täällä oltiin kerran keväällä --> http://www.tuscanyexperience.net/

Huoneisto oli "Arcobaleno", siinä on 3 makkaria.

Lähellä on (pieni) Radda in Chiantin kylä.

Harmi ettei tuola sivulla näy niiden kalenteri (vai enkö vain enää löydä sitä?), aika ajoissa saa olla liikkeellä, että haluamansa viiko(n/t) saa.

Otsikko: Vs: Matkailu Toscanan alueella
Kirjoitti: GiaFH - 04.04.2012, 19:41:14
Kiitos mark0, vaikuttaa aika ihanalta paikalta, ja olisi juuri sopiva. Valitettavasti isommat huoneistot on meidän loman ajankohdalle jo varattu, joten katsotaan saadaanko silti sumplittua oleskelut kahteen huoneistoon tms.

Onko tuolta suunnilta hyviä vinkkejä nähtävyyksiä, tekemistä yms. tai muita majapaikkojakin?
Otsikko: Vs: Matkailu Toscanan alueella
Kirjoitti: maanma - 05.04.2012, 09:32:35
Työkaveri on majoittunut perheineen maatilamatkailu kohteissa.

Jos ei matkaopaskirjaa ehdi käsiinsä hankkia, niin viamichelinin green guidesta voi hakea nähtävyyksiä paikkakunnan mukaan http://viaggi.viamichelin.it/ Paikkakunta syötetäään OK painikkeen vasemmanpuoleiseen kenttään.
Otsikko: Vs: Matkailu Toscanan alueella
Kirjoitti: Neiti Q - 08.04.2012, 16:04:39
Radda on kiva tukikohta,ota yhteyttä Le Vignen omistajaan, hänellä on useampia majoitusvaihtoehtoja ihan kaupungin kupeessa sijaitsevan pikkuhotellin lisäksi.

edit korjattu nimi
Otsikko: Vs: Matkailu Toscanan alueella
Kirjoitti: GiaFH - 21.04.2012, 18:08:53
Tähän edelliseen artikkelivinkkiin liittyen:

http://plaza.fi/moottori/matkat/perheidylli-toscanalaisessa-linnassa

Tietääkö kukaan, miten näitä kokkeja saa tilata, ja mistä, sinne omaan ninnaansa tekemään ruokaa? Meidän matkaseuruetta kiinnostaisi ihan toden teolla.
Otsikko: Vs: Matkailu Toscanan alueella
Kirjoitti: chellam - 21.04.2012, 19:05:22
Pisan lähellä on hyvät uintimahdollisuudet. Bussilla pääsee 10 minuutissa Marina di Pisaan ( lähinnä kalliorantaa) ja puolessa tunnissa Tirreniaan, jossa monia maksullisia hiekkarantoja palveluineen. Myös yksi ilmainen hiekkaranta, jossa myös kahvila. Sunnuntaisin tämä ranta on hyvin täynnä ja musiikkia soitetaan pitkin päivää. Sama bussi kulkee ensin Marina di Pisaan ja jatkaa siitä Tirreniaan.
Otsikko: Vs: Matkailu Toscanan alueella
Kirjoitti: unkkatkumiankka - 01.05.2012, 14:43:23
^Tirrenian lisäksi/sijasta suosittelisin myös Vadan "valkeita rantoja" (spiagge bianche), Cecinan ja Marina di Donoraticon hienoja hiekkarantoja. Kaikkiin pääsee paikallisjunalla ainakin Livornosta, jonne on Pisasta suora yhteys, alle tunnissa. Erityisesti Donoraticon maksullisen rannan eteläpuolella oleva ilmainen hiekkaranta on loistava paikka piknikille. ;)  Lähistölle pääsee joko paikallisbussilla (joka menee Piombinoon päin) tai kävelemällä maksulliselta rannalta hieman alle kilometrin matkan etelää kohden.

Myös Tirrenian pohjoispuolella on maksullisia ja maksuttomia rantoja, lähes kaikki tosin kivikkorantaa.
Otsikko: Vs: Matkailu Toscanan alueella
Kirjoitti: Lissukka - 20.01.2014, 08:22:03
Ciao tutti!

Äitini houkutteli mukaan Andrea Bocellin konserttiin Lajaticoon 20.7.2014. Nyt kyselisinkin tarkemmin, onko kellään kokemusta tuosta kylästä/alueesta siinä ympärillä (esim. majoitusmielessä), tai itse konsertista? Luin muualta, että tapahtuma ei ole ihan vimpan päälle organisoitu, kun tuhannet ihmiset ryntäävät pieneen kylään eri puolilta Toscanaa..
Seurueemme liikkuisi mieluummin julkisilla kuin autolla, eli vinkit myös siltä suunnalta ovat tervetulleita :)

Grazie mille!
Otsikko: Vs: Matkailu Toscanan alueella
Kirjoitti: Strange Little Girl - 08.01.2016, 13:42:39
Pisan lahisto on kiikarissa. Jos teilla olisi ylimaaraiset kaksi paivaa Toscanan/Ligurian rannikolla, minne menisitte? Tai mika kaupunki Pisan lahettyvilla olisi suosikkinne? Pienetkin kylat sopii. Tarkoituksena olisi vain rentoutua, fiilistella seka syoda (paljon).
Otsikko: Vs: Matkailu Toscanan alueella
Kirjoitti: Lissukka - 08.01.2016, 23:57:48
Olimme toissa vuonna San Gimignanossa, ei ihan Pisan vieressä mutta esim. autolla melko lyhyt matka. San Gimignano oli todella viehättävä muurien ympäröimä kylä korkealla kukkulalla, ja siellä saa pari päivää kulumaan rennosti nautiskellen. Läheisyydessä on myös paljon viinitiloja.
Muutama vuosi sitten teimme Pisasta parin päivän reissun Cinque Terreen (yövyimme Riomaggioressa), se on jäänyt lähtemättömästi mieleeni, aivan upeat maisemat ja viehättävät 5 pikkukylää. Cinque Terreen pääsi kätevästi Pisasta junalla La Spezian kautta.
Sekä San Gimignanoa ja Cinque Terreä voi suositella erittäin lämpimästi, turisteja on toki molemmissa kesäkaudella melko paljon.
Otsikko: Vs: Matkailu Toscanan alueella
Kirjoitti: Strange Little Girl - 11.01.2016, 16:53:05
^ Kiitos! Taytyypa tsekata tuo San Gimignano. Cinque Terre on valitettavasti pois laskuista silla matkakaveri on kaynyt monasti. Lecce kiinnostaa myos.
Otsikko: Vs: Matkailu Toscanan alueella
Kirjoitti: illusia - 11.01.2016, 20:32:36
Aion toukokuussa katsastaa Luccan. Eikös se ole siinä Pisan hoodeilla? Teen taas asiat vaikeimman kautta ja varasin lennot Milanoon...
Otsikko: Vs: Matkailu Toscanan alueella
Kirjoitti: Strange Little Girl - 07.02.2017, 23:17:17
Kannattaako/pitaako Toscanan alueella varata junaliput etukäteen? En yhtään muista onko niissä hintaeroja.

Entä onko suosituksia Bolognan ravintoloista? Paikallinen perinneruoka kiinnostaisi.
Otsikko: Vs: Matkailu Toscanan alueella
Kirjoitti: smee - 08.02.2017, 00:09:03
Kannattaako/pitaako Toscanan alueella varata junaliput etukäteen? En yhtään muista onko niissä hintaeroja.

Entä onko suosituksia Bolognan ravintoloista? Paikallinen perinneruoka kiinnostaisi.

Kaukojuniin kannattaa. Esimerkiksi jos et halua tuhlata aikaa Firenze-Bologna välillä kun näytät Bolognaan olevani menossa, vaikka se ei enää Toscanaa ole. Sillä välillä on kohtalaisen uusi suurnopeusrata, jolla aikaa kuluu alle kolme varttia, mutta viime hetken hinta kohtalaisen paljon. Regionaleilla ja vastaavilla aikaa menee enemmän mutta hinta on kiinteä ja halpa. Bolognassa on hyvää ruokaa, mutta en kyllä yhtään yksittäistä ravintolaa muista. Siellä ei samalla tavalla tarvitse varoa turistirysäravintoloita kuin vaikka Firenzessä.
Otsikko: Vs: Matkailu Toscanan alueella
Kirjoitti: Strange Little Girl - 09.02.2017, 13:19:29
^ Kiitti, junia varailmaan siis, vaikka etukateen suunnittelu on luovuuden surma. En jaksaisi niilla pirun hitailla paikallisjunillakaan tuksuttaa.
Otsikko: Vs: Matkailu Toscanan alueella
Kirjoitti: menopäällä - 31.12.2017, 00:46:04
Meillä oli perheenä (mukana pari teiniä) oikein onnistunut parin viikon Italian reissu, joka tehtiin autolla, että mielelläni jaan kokemukseni, jos joku ideoita niistä saa. Matkaamme kuuluu aina luontokokemuksia, ripaus extremeä, kaupunkikohteita ja rantalomaa. http://menopaalla.blogspot.fi/2015/06/autolla-pohjois-italiassa.html?view=magazine

Otsikko: Vs: Matkailu Toscanan alueella
Kirjoitti: Kalle matkalla - 21.04.2018, 12:57:12
Aion toukokuussa katsastaa Luccan. Eikös se ole siinä Pisan hoodeilla? Teen taas asiat vaikeimman kautta ja varasin lennot Milanoon...

Luccassa kannattaa olla yö tai kaksi, koska päivällä paikka on täynnä muualta tulleita ja vasta illalla kaupunki rauhoittuu, mutta ei kuole. Väkeä on niin paljon, että parhaisiin ravintoloihin kannattaa varata pöytä ennakkoon.

Palazzo Tucci on hyvä majoituspaikka keskellä kaupunkia. Siellä on oma autotalli, joten majoittua voi ajaa kaupungin muurin sisälle, eikä tarvitse raahata matkalaukkuja pitkälle.
Otsikko: Vs: Matkailu Toscanan alueella
Kirjoitti: susanna8 - 26.01.2020, 01:12:40
minua on alkanut vähän kiinnostaa Viareggio ja sen lähialueet, onko se rysä maksullisine rantoineen? ainakin kuvissa näyttää kaduilla kasvavan hienoja kukkapuita
Otsikko: Vs: Matkailu Toscanan alueella
Kirjoitti: Kalle matkalla - 01.07.2020, 19:35:21
minua on alkanut vähän kiinnostaa Viareggio ja sen lähialueet, onko se rysä maksullisine rantoineen? ainakin kuvissa näyttää kaduilla kasvavan hienoja kukkapuita

Viareggio on rantalomakohde italialaiselle ylemmälle keskiluokalle. Lomailijat ovat ennen kaikkea Roomasta ja Milanosta. Itse pidän kaupungin pohjoispäästä, via Marco Polon alueesta enemmän kuin keskustasta. Makuasioita.

Sijainti on hyvä, jos aikoo liikkua muualla Toscanassa vuokra-autolla. Mm. Lucca, Pisa, Firenze ovat päiväretkikohteita. Toki junamatkailukin onnistuu.

Pääosa rannoista on maksullisia. Niillä, missä olemme käyneet, on siisteys, palvelu ja ravintola ollut erittäin hyvää tasoa. Minusta et maksa turhasta, kun hemmottelet itseäsi kerran pari lomalla.

Rantabulevardilla on lukuisia melko hyviä ravintoloita. Tottuneelle Rooman matkaajalle aikataulu tekee tepposet. Kun Roomassa vasta etsitään ravintolaa ilta kymmeneltä, menevät Viareggion ravintolat silloin kiinni. Eli kun aperatiivin nauttii rannalla kuuden maissa, niin ravintolassa pitää olla jo kahdeksalta.

Erittäin hyviä ravintoloita on muuallakin kaupungissa. Via Marco Polon varrella on esimerkiksi Ristorante Pizzeria La Casina, jossa kannattaa ottaa äyriäispastoja ja kauempana merestä pieni, kotoisa paikallisten suosima Lo Sceriffo.

Isot ruokakaupat yms. ovat kauempana merestä. Esimerkiksi hyvä Esselunga on Via Aurelia Nordilla. Jos on mahdollisuus ja halu tehdä ruokaa itse, niin tuolla on hyvä valikoima einestiskillä, kun haluaa päästä helpolla.