Pallontallaajat.net

Omatoimimatkailu => Tyhmät kysymykset => Aiheen aloitti: Päpäliini - 06.02.2010, 16:13:57

Otsikko: Helsinki-Vantaalla yöaikaan
Kirjoitti: Päpäliini - 06.02.2010, 16:13:57
Palaamme Espanjasta Helsinki-Vantaalle keskellä yötä, n. 3:40. Nyt mietin, missä voimme ummistaa silmämme (2 aikuista, 13- ja 14-vuotiaat tyttäret). Emme halua maksaa lentokenttähotelliyötä muutamasta tunnista. Tulevatko matkalaukut Finnairin lennolta terminaalin alakertaan? Onko siinä samassa tilassa jotakin tuoleja, joissa voisi yrittää lepuuttaa itseään? Emme ole vielä ratkaisseet, jatkammeko aamulennolla kotiin vai palaammeko junakyydillä.
Otsikko: Vs: Helsinki-Vantaalla yöaikaan
Kirjoitti: mljv - 06.02.2010, 16:49:22

Jos saavutte Finnairin (reitti)lennolla ja jatkatte Finnairilta ostetulla lennolla eteenpäin (tai saatte vielä ympättyä samaan lippuun muuten jatkolennon), matkalaukkujen pitäisi mennä omia teitään eikä niitä tarvitse ottaa ulos. Sen sijaan jos lennot ovat kahdella lipulla ja jatkolippu on Blue1/SAS/Wizz/tms. muu lentoyhtiö, joudutte lähtöselvittämään laukut uudestaan, Finnair ei siirrä kuin oman allianssin sisällä tai kun lennot ovat samalla lipulla.

Jos laukut menevät omia reittejään, ei teidän käsittääkseni tarvitse poistua varsinaiselta porttialueelta lainkaan ja siinä tapauksessa penkkejä kyllä löytyy useammastakin paikasta. Ei nyt mitenkään järjettömän runsaasti, mutta löytyy kuitenkin (esim. portin 28 nurkilla on isompi esiintymä) ja alue on myös rauhallisempi kuin tuloaulat.Finnairin laukut Schengen-alueen lennoilta (eli Espanjasta) tulevat tuloaulaan 2a ja siitä pääsee käytävää pitkin tuloaulaan 2b (missä on esim. AirFoto), jossa on muutaman rivin verran penkkejä. Muuten tekee kyllä aika heikkoa, lähtöaulassa 2a on tarjolla aika vähän istumapaikkoja ja osa niistä käy todella vain istumiseen (baarituoleja jne).


Otsikko: Vs: Helsinki-Vantaalla yöaikaan
Kirjoitti: WasntMe - 06.02.2010, 23:48:16
Kannattaa myös tarkistaa bussien aikataulut, itse olen päässyt yöaikaan pienellä odottelulla sillä kyydillä koti-kaupunkia kohti. Mutta niin, tuo tietenkin riippuu hieman siitä, että minne on suunta ja onko siitä just ehtinyt edellinen menemään. Mutta siis, ainakin joitakin busseja poimii matkustajia helsinki-vantaalta myös yöaikaan, jolloin voi mennä bussiin nukkumaan samalla kun odottelee että pääsee kotia nukkumaan.
Otsikko: Vs: Helsinki-Vantaalla yöaikaan
Kirjoitti: Juzt - 06.02.2010, 23:52:09
Paras paikka nukkua landsidella on IMO T2 palvelukerros, johon ei liian moni yöaikaan eksy, ja tarjolla ainakin viimeksi oli käsinojattomia penkkejä nukkumiseen. Airsidella 23 ja 24 porttien välissä terminaalin kulmassa on sopivasti "piilossa" pari penkkiä jotka ovat semi rauhallisia, tai toisaalta ainakin ennen terminaaliuudistuksia oli kotimaan terminaalin puolella (tai kotimaan ja ulkomaanterminaalin välisessä käytävässä) usein suht rauhallista.
Otsikko: Vs: Helsinki-Vantaalla yöaikaan
Kirjoitti: fuego - 07.02.2010, 07:36:28
Jos lennot on eri lipulla, niin muistaakseni kylla joku naista kahviloista siina tuloaulan lahella on auki 24 7 :) eli pari kirjaa mukaan luettavaksi ja teeta tms niin eikohan siina muutaman tunnin parjaile kun on viela oma porukka mukana.
Otsikko: Vs: Helsinki-Vantaalla yöaikaan
Kirjoitti: mljv - 07.02.2010, 11:44:34

Café Picnic tuloaulassa 2A (heti ovea vastapäätä) on auki 24 h. Samoin T2 lähtöaulan (Finnairin lähtöaula) Coffee Spoon, tosin se on kyllä niin vilkkaassa paikassa, että voi olla öisinkin vähän levoton paikka istua.

Airsidella eli porttien puolella aukeaa lähtöportin 28 kahvila jo klo 4 aamulla. Samoin Robert's Coffee (omasta mielestäni viihtyisämpi...) noin portin 22 luona. Kotimaan puolen portin 14 kuppila aukeaa noin klo 4.30.

Palvelukerroksen kuppila aukeaa vasta klo 6, muuten se olisikin rauhallisempi paikka istua (olen itse asiassa kuvitellut, että palvelukerroksessa on vain kuppilan tuoleja, mutta täytyy tarkistaa, kun on seuraavan kerran asiaa kentälle).

Nämä tiedot löytyvät palvelukartasta haulla sanalla kahvila, sitten pitää vain osata klikkailla palvelukartan oransseja pallukoita:

http://www.helsinki-vantaa.fi/palvelukartta

Otsikko: Vs: Helsinki-Vantaalla yöaikaan
Kirjoitti: Juzt - 08.02.2010, 15:34:44
Jos lennot on eri lipulla, niin muistaakseni kylla joku naista kahviloista siina tuloaulan lahella on auki 24 7 :) eli pari kirjaa mukaan luettavaksi ja teeta tms niin eikohan siina muutaman tunnin parjaile kun on viela oma porukka mukana.
Kannattaa kyllä jokatapauksessa yrittää läpiselvittää kamat, oli samalla lipulla tai ei. Jos tuo saapuvakin lento on Finkin, onnistuu kohtuu hyvällä todennäköisyydellä, ja jos ei niin ei se silti mahdotonta ole.