Pallontallaajat.net

Maapallo on pyöreä => Etelä-Amerikka => Brasilia => Aiheen aloitti: starman - 04.01.2013, 09:13:16

Otsikko: Ilha Grande / Brasilia
Kirjoitti: starman - 04.01.2013, 09:13:16

Osaakos joku neuvoa miten kannattaa suoritua Riosta Ilha Grandelle?

Aikaa ei ole paljoa, kun kone on kentällä puoliltapäivin ja saman päivän aikana olisi tarkoitus ehtiä lauttaan Ilha Grandelle. Osaako joku neuvoa, miten matka kannattaisi tehdä? Onko antaa jotain hinta-arvioita bussista tai taksista? Tai järjestääkö jokin taho tällaisia kyytejä Riosta?

Entä lautoista Ilha Grandelle. Onko kellään tietoa; pitäiskö niihin varata lippuja etukäteen näin sesonki-aikana? ja jos se on suositus, niin mistäköhän niitä voi varata??
Otsikko: Vs: Ilha Grande / Brasilia
Kirjoitti: smee - 04.01.2013, 10:32:40
Ei tullut käytyä, mutta katselin aikanaan vaihtoehtoja. Aikataulusi on ainakin tosi tiukka, joten budjettioptiot ovat aika vähissä. Halvin lautta lähtee Angra dos Reisistä viikolla kello 15:30 (viikonloppuisin 13:30 ja siihen ei ainakaan ehdi) ja siihenkin tulee kova kiire ja joku kyyti pitää järjestää suoraan kentältä olkoon se kumpi tahansa. Lautan operoijan sivut http://www.grupoccr.com.br/barcas/linhas-horarios-tarifas

Pienempiä veneitä käyttäviä privaattikuljetuksiakin on, Google löysi esim tällaisen: http://www.hotel-ilhagrande.com/way_trip_transfer_Rio_airport_hotels_and_Angra ei kovinkaan halpa, ja kentältä pitää päästä ulos 13:30 mennessä, joka voi olla lentojen viivästysten, matkatavaroiden ja mahdollisten rajamuodollisuuksien kanssa siinä ja siinä. Ilmeisesti noilla on minimihenkilömäärä kaksi, mutta varmaan voi kysellä, jos yhden ottaisivat hieman tuplahintaa halvemmalla. Varautuisin kyllä siihen mahdollisuuteen, että joutuu viettämään yön mantereella.
Otsikko: Vs: Ilha Grande / Brasilia
Kirjoitti: starman - 04.01.2013, 11:48:44

Päivä on onneksi maanantai, joten lauttoja pitäisi olla paremmin.
Meitä on 4-hengen ryhmä, joten kuluja saisi jaettua.

Oppaissa mainitaan aina tuo Angra do reis, mutta olen yrittänyt asiaa selvittää, josko jostain muualta lähtisi myös lauttoja. Onko kellään parempaa tietoa Conceicao Jacareista lähtevistä lautoista Ilha Grandelle?
Otsikko: Vs: Ilha Grande / Brasilia
Kirjoitti: romario - 04.01.2013, 22:06:15
Riossa asuva Rauno Rajala on kirjoittanut ihan hyvän oppaan "Suomalainen matkaopas, Brasilia". Siinä sanotaan "Säännöllinen lauttaliikenne tapahtuu seuraavista satamista, Mangaratiba ja Angra dos Reis". Siinä annetaan linkit www.ilhagrande.org ja www.ilhagrande.com.br
Otsikko: Vs: Ilha Grande / Brasilia
Kirjoitti: starman - 07.01.2013, 09:31:11

Varmasti hyvän kirjan on Rauno kirjoittanut, mutta mitä olen netistä asiaa tutkinut, niin myös Conceicao do Jacareista lähtee lauttoja. Niitä lähtee usein ja menevät nopeammin, kun on lyhyempi matka.
Omakohtaista kokemusta ei toki asiasta vielä ole, mutta tiedoksi kaikille, jotka mahdollisesti samanlaista reittiä pohtivat. Tuo conceicao nimittäin antaa aika paljon lisää väljyyttä aikatauluun matkatessa Riosta Ilha Grandelle.

Taksit ja muut privaatti-transferit tuntuvat olevan Brasiliassa melko kalliita, ja siksi budjettimatkalaisen onkin hyvä yrittää taittaa pidempiä välimatkoja bussilla.