Pallontallaajat.net

Omatoimimatkailu => Varusteet ja pakkaaminen => Aiheen aloitti: Anonymous - 28.05.2004, 19:28:38

Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Anonymous - 28.05.2004, 19:28:38
Olen matkaamassa heinäkuussa Slovakiaan ja vuorillakin olisi tarkoitus talsia. Eli kovasti tässä mietityttää, että minkähänlaiset kengät kannattaisi reissuun ottaa?

Viimekesänä reissasin Puolassa (myöskin vuoristossa) pelkillä Fjäll-Rävenin sandaalella, jotka kyllä reisunjälkeen olivat melkein entistä kamaa.  Toisaalta tuntuu niin turhalta raahata, sekä sandaaleita, että jonkinasteisia vaelluskenkiä.  Sandaalit ovat mielestäni kyllä ehdottaman parhaat ihan normaaliin kulkemiseen ja painavat vähiten.

Ja noi vaelluskengät maksaa muutenkin niin turkasen palljon, reissubudjettiin lohkeaa komea kolo jo heti alkuunsa. Pitänee varmaan ostaa ne vasta Puolasta, jos ostaa

Eli mitä kenkiä olette itse käyttäneet reissussa ja mitkä olette kokeneet parhaaksi?
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Lonely rider - 29.05.2004, 06:30:31
Itse olen käyttänyt sandaaleja ja vähän tukevampia kävelykenkiä matkalla, mutta tässä vaiheissa aamua olisi ehkä parasta mennä nukkumaan .
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: raven - 29.05.2004, 11:13:49
Älä missään nimessä jätä vaelluskenkien ostoa reissuun. Kengät, etenkin vaelluskengät, pitää "ajaa sisään" kunnolla ennen pitempiä kävelyjä. Muuten tuliaisena on mojovat rakot. Eli jos vaelluskengät meinaat ostaa osta ne heti ja käveleskele niillä lyhyempiä matkoja, kauppareissuja yms. aluksi pari viikkoa, mieluummin enemmänkin. Siten kengät muotoutuu jalan muotoon. Tämän vuoksi niitä ei voi esim. lainatakaan toiselta. Parhaat vaelluskengät on jo monta vuotta käytetyt.
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: greenfairy - 02.06.2004, 10:33:02
Kuinka hyödylliset tai epäkäytännölliset vaelluskengät ovat? Olen lähdössä elokuussa uhmaamaan hellettä Ranskaan ja Espanjaan, ja saatan tehdä pieniä päivän patikkaretkiä jossain Pyreneillä.

Kannattaisiko minun siis ottaa mukaan kengiksi tennarit ja sandaalit vai vaelluskengät ja sandaalit? Kuinka järkyttävän hiostavat vaelluskengät ovat? Aion kuitenkin kävellä aika paljon, joten olisivatko ne mukavammat kuin normaalit tennarit?

En tiedä niiden hiostavuudesta siis siksi, että minulla ei vielä ole vaelluskenkiä. Aion kuitenkin sellaiset hankkia nyt kesällä.
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Anonymous - 02.06.2004, 11:47:15
Jos aiot tehdä vain muutamia pieniä retkiä, ei kannattane sen takia vaelluskenkiä ostaa.
Olen tehnyt Pyreneillä päivän patikkaretkiä ihan tavallisissa tennareissa (ovat vieläkin vuohenkakassa) ja kahden päivän patikkaretkiä "multisport"-lenkkareilla, jotka taitavat olla vähän peruslenkkareita tukevammat kengät, muttei vielä ihan vaelluskengän veroiset. Eivät muljahtaneet nilkat, varpaat vähän kastuivat, kun syyskuun sateissa kuljettiin.
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: greenfairy - 02.06.2004, 13:02:02
Aion hankkia vaelluskengät joka tapauksessa.

Kyllähän tavallisissa tennareissa voi vaeltaa, onnistuinhan minäkin viime kesänä selviytymään Hetasta Pallakselle tennareissa. Sisäinen välineurheilija nostaa päätään.  :roll:

Mutta voiko vaelluskengistä olla mitään hyötyä "normaalissa" kävelyssä?
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: juspu - 02.06.2004, 21:48:50
Lainaus käyttäjältä: "greenfairy"
Mutta voiko vaelluskengistä olla mitään hyötyä "normaalissa" kävelyssä?


Ei, ainakaan paljoa, ainakaan siinä mitä minä kuvittelen normaaliksi kävelyksi. Ainakin asfaltilla ja kovalla alustalla vaelluskengillä on epämukava astella. Ja pidempään kun kulkee niin ainakin itselläni alkaa nilkoissakin tuntua, kaipa sen takia kun vaelluskengät ovat niin tukevat ja nilkka ei pääse liikkumaan (taittumaan) normaalisti. Tai jotain :) Mutta emmä ainakaan tykkää vaelluskengillä normaalia kävelyä kävellä. Ja kaiken lisäksi vaelluskengät ovat yleensä hiostavia. Jossain etelän auringossa mielummin kulkisi sandaaleissa.
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: salaninja - 06.07.2004, 14:58:34
no jos vaan pari päivää käväsee jossain vuorilla niin sitä varten tuskin kannattaa ottaa vaelluskenkiä, ne kuitenkin painaa aika paljon ja ovat kuumat. Sellasset "vaellussandaalit" on hyvät. Itellä oli sellasset ja toiset kengät tänä kesänä reilillä. vittutti vaa ku niistä toisista kengistä irtos pohja ja sen jälkee olivat vaa rinkan painona. ei viittiny heittää menemää ku meen valittamaan k-kenkään ja toivon saavani uudet.
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: TongMuan - 06.07.2004, 15:55:35
Itse olen kaikilla viime aikojen vähänkin lämpimämmille alueille suuntautuneilla reissuillani käyttänyt pelkkiä sandaaleja. Niillä on tullut käveltyä pitkiäkin matkoja, kiivettyä kukkuloille ja koluttua luolia ja kahlattua purojen yli ja mitään muita kenkiä en ole kaivannut. Joskus on ollut myös tennarit mukana, mutta käytännössä ne on ollut päällä ainoastaan lentokoneeseen noustessa ja sieltä poistuessa.

Paras sandaalimalli on mielestäni sellainen släbärityyppinen, jossa menee kaksi hihnaa jalkapöydän (?) yli. Ei siis mitään varpaiden välissä tai nilkan takana.

terv.
TongMuan
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: juspu - 06.07.2004, 16:49:42
Lainaus käyttäjältä: "TongMuan"
Paras sandaalimalli on mielestäni sellainen släbärityyppinen, jossa menee kaksi hihnaa jalkapöydän (?) yli. Ei siis mitään varpaiden välissä tai nilkan takana.

Ja minun mielestäni ylivoimaisesti huonoin malli kävelyyn. Kelpaa tyyliin mökiltä saunalle ja takas mutta ei yhtään pidempään matkaan. Mutta nämä kai ovat näitä makuasioita :)
Mulla ei vaan pysy semmonen släbäri jalassa.
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: raven - 07.07.2004, 21:29:21
Mutta käytetty vaelluskenkä on sisään ajettu edellisen käyttäjän jalalle sopivaksi! Ei ihmisten jalat noudata mitään yleistä standardia... eli käytettykin kenkä pitää ajaa sisään.
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: viaton - 07.07.2004, 21:44:44
Suomen vaellusreissuilla ym partioreissuilla maiharit ja vaelluskengät on olleet parhaat mahdolliset, saksassa ja usassa oli taas vain Suomen armeijan maiharit ja hyvin tukivat jalkaa, eivätkä hiostaneet liikaa (haju tosin oli kammottava kun kengät riisui  :P  )  
  Kuukauden päästä saa oikein nähdä kauaksiko joutuu sairaalaan rakkojen takia kun ainoat kengät ovat SA- maiharit kun kuukauden kahlaa välimeren maita :)
 Ne mihin jalat ovat tottuneet ovat tietysti parhaat, ainakin omalla kohdallani, pois en vaihtaisi mistään hinnasta, ehkä :D
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Mister X - 08.07.2004, 01:12:28
Ajattelin parhaaksi panna tähän oman kokemuksen,kun toiset kengät olivat liian pienet ja toiset liian vanhat.

Vanhukset hankasivat jalat rakoille(inhottavan iso nahanpala lähti irti) jo Helsingissä.Hankasivat liian paljon etten meinannut voida kävellä (en pysynyt edes hostellimummon perässä).

Vaihdoin siis liian pienet,koska jalka ei päässyt hankautumaan niissä.Lopputulos: Toinen ukkovarpaan kynsi on välillä harmaa,välillä violetti,välillä musta ja punertavan sävyjäkin on nähtävissä.Toinen kynsi taas läksi kokonaan irti.Ja jouduin vielä juoksemaan niissä!

Lopulta paketoin koko jalan käytettävissä olevilla välineillä.Tarinan opetus,lapset: valitkaa kenkänne huolella.
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Zaza - 10.07.2004, 19:07:34
Ugh... Ostin juuri ensimmäiset sporttisandaalini. Ajattelin ihan ystävyydestä kanssamatkustajia kohtaan, sillä kaikkea muuta on kokeiltu: lenkkareita, maihareita, vaelluskenkiä. kävelykenkiä... Tulos on aina jalkojen kolminkertainen saippuapesu kun kengät ottaa pois. Toisaalta matkasuunnitelmiin kuuluu melkoisen paljon patikointia. Kaipa ne haisevat vaellushautomot on johonkin muovipussiin mukaan pakattava... yök. En viittisi leikkiä hienohelmaakaan minkään jalkasuihkeiden kanssa. Kertokee - onko vaelluskenkiä joissä ilmavaihto oikeasti pelaa?? Ainakin noi drymikälie kalvot on ihan tuhoa hajuaistille. Melkeen haisee yhtä pahalle kuin kanan sanonko mikä...
Otsikko: Vaellussukat!
Kirjoitti: 1963 - 03.08.2004, 16:22:23
Olin viime viikon elämäni ekaa kertaa Lapissa, tosin en oikeassa vaan vain Pyhällä. Siellä oli kuulkaa helle.

Vaelluskenkiä en edes ajatellut hankkia, koska en niitä kuitenkaan tarvitsisi tarpeeksi. Mutta hyvät luottojalkineeni, Niken Pegasokset, olivat mädäntyneet Ruotsissa kamalan hajuisiksi enkä ehtinyt ennen Lapin-reissua niitä pesemään.

Hätäratkaisuksi ostin Lassin tarjouksesta sairaan kalliit Bridgedale-sukat, kun joku niitä kehui.

Ja voi ihme, sukat imivät itseensä sekä jalkojen että kenkien hajun! Suokävelyyn lainasin seurueen pikkutytön ei-vesitiiviitä vaelluskenkiä, ja vaikka kuinka rahkasammal lurtsahteli, sukat tuntuivat muutaman minuutin jälkeen kuivilta.

Juu, tiedän että tuntuu tyhmältä maksaa sukista kaksi kymppiä, mutta oli ne ihme vehkeet. Viikon käytin ja viimeisenäkin päivänä ne olisi kehdannut laittaa vaikka ruokapöydälle.

Tosin en pitänyt niitä ihan yhtä mittaa jalassa. Ja rumat ne on kuin synti.
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Pipru - 03.08.2004, 23:37:34
Minä ainakin olen ehdoton vaelluskenkien kannattaja! Tuhlasin rahani kerralla kunnollisiin enkä oo katunu! Niin, tota ostopaikkaakin kannattaa harkita. Partiokaupoista saa yleensä varmemmin asiantuntevampaa palvelua kun muista retkeilykaupoista. En nyt yleistä mitenkään, kerron vaan oman kokemukseni pohjalta. Esim meidän paikallisessa Lassin retkiaitassa mut naurettiin melkein pihalle kun kyselin coretex-kenkien takuuta, kun taas partiokaupassa kerrottiin heti että samaisilla kengillä on vuoden takuu. Joku mainitsi myöskin vaellussukista. Sellaset tuli kenkien mukana kaupanpäälle ja on kyllä kans ihan ehoton varustus. Toimii siis oikein hyvin ihan tavallisissakin kengissä!
Vaelluskengät hiostaa tottakai enemmän kun vaikka sandaalit, mut enempi kävellessä ne on kyllä parhaat, ainaki mun jaloille! Jopa viimekesäsellä reilillä tuli niitä ikävä kun kävelin tennareissa asfalttitietä vähä turhanki reilusti yhdellä päivälle. "Normaalissa kävelyssä" tietä pitkin ne on toki vähä jäykät ja pohjat aika kovat ja käy nilkkoihin, mut mulla ainaki auttaa kun jättää nauhat vähän löysemmälle nilkasta. Mitään ilmastointia tuskin on keksitty, mut siihen hajuun auttaa kenkien huoltaminen, eli et tulettaa kengät(/jalat) kunnolla (pohjalliset irti,jne) kävelyn jälkeen. Vaelluksilla mä kiskon kengät jaloistani jopa tauoilla. Ja säilyttää niitä "ilmavasti" eikä suljettuna hikiseen muovipussiin.
Turhan reilustihan ne maksaa, mutta mulla ne on ainaki ollu oikeen hyvä sijotus!
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: arhippa - 26.08.2004, 10:31:57
Henk. koht. kyllä agitoin laadukkaiden vaellusssandaalien puolesta, tosin niissäkin sisäänajo on kaiken a ja o. Itse hommasin omani vuonna 97 tai 98 ja niillä on vaellettu Alpeilla, myyty pullaa Helsingissä ja dallattu Mongoliat ja Kiinat ja viimeinen rakko- tai muu ongelma oli vuosituhannen alussa  :) Mutta maku(tai jalka-)asioitahan nämä. Piti vaan kuluttaa Tietokoneen käytön perusteet-kurssia johonkin.

- Nimim. Merrell forever
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Le_samuel - 26.08.2004, 13:09:00
no heipä hei. nyt on käynyt sillä tavalla että on luovuttava haaveesta ostaa haltin sandaalit ja nyt olisi siis tarkoitus löytää hyvät sandaalit kävelemiseen ei tarvitse ollaa vaikeaan maastooon tarkoitetut :o ja vieläpä sellainen että pitäisi löytää naisille tarkoitetut ja sitten miehille tarkoitetut erikseen. jos joitakin merkkejä ja hintoja voisi laittaa?
Kiitos jo etukäteen! :oops:
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: arhippa - 26.08.2004, 13:17:10
Lainaus käyttäjältä: "le_samuel"
no heipä hei. nyt on käynyt sillä tavalla että on luovuttava haaveesta ostaa haltin sandaalit ja nyt olisi siis tarkoitus löytää hyvät sandaalit kävelemiseen ei tarvitse ollaa vaikeaan maastooon tarkoitetut :o ja vieläpä sellainen että pitäisi löytää naisille tarkoitetut ja sitten miehille tarkoitetut erikseen. jos joitakin merkkejä ja hintoja voisi laittaa?
Kiitos jo etukäteen! :oops:


Hintaa en tarkkaan muista (halvat eivät missään nimessä ole) mutta en ole kyllä tavannut tyytymätöntä Merrellien käyttäjää. (Ei, mä en ole maahantuojalla töissä...) Kohta niitä tyytymättömiä käyttäjiä kuitenkin ilmaantuu tänne. Miesten ja naisten mallit... ainakin minä ja armas siskoni kuljemme tyylillemme uskollisina tasan samanlaisissa, joskin erikokoisissa, jalkineissa :P Mutta mehän olemmekin androgyynejä pellejä.
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Le_samuel - 26.08.2004, 13:35:35
no heipä hei. nyt on käynyt sillä tavalla että on luovuttava haaveesta ostaa haltin sandaalit ja nyt olisi siis tarkoitus löytää hyvät sandaalit kävelemiseen ei tarvitse ollaa vaikeaan maastooon tarkoitetut :o ja vieläpä sellainen että pitäisi löytää naisille tarkoitetut ja sitten miehille tarkoitetut erikseen. jos joitakin merkkejä ja hintoja voisi laittaa?
Kiitos jo etukäteen! :oops:
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Anna-Julia - 26.08.2004, 13:44:43
Lainaus käyttäjältä: "arhippa"

Hintaa en tarkkaan muista (halvat eivät missään nimessä ole) mutta en ole kyllä tavannut tyytymätöntä Merrellien käyttäjää. (Ei, mä en ole maahantuojalla töissä...) Kohta niitä tyytymättömiä käyttäjiä kuitenkin ilmaantuu tänne.

Tässä on yksi tyytymätön Merrellien käyttäjä. Muutaman vuoden Merrellini toimivat kuin unelma, mutta viime keväänä ne hiersivätkin jalan rakoille. Ovatkohan jalkani muuttuneet... :(  
Pitää varmaan hankkia uudet hyvät sporttisandaalit.
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: arhippa - 26.08.2004, 15:21:44
Lainaus käyttäjältä: "Anna-Julia"
Tässä on yksi tyytymätön Merrellien käyttäjä. Muutaman vuoden Merrellini toimivat kuin unelma, mutta viime keväänä ne hiersivätkin jalan rakoille. Ovatkohan jalkani muuttuneet... :(  
Pitää varmaan hankkia uudet hyvät sporttisandaalit.


MOT :P
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Neiti Q - 26.08.2004, 16:03:31
Olen ollut tyytyväinen vuosi sitten hankkimiini Ecco-vaellussandaaleihin. Taitaa olla joku Receptor se Eccon kovempaan käyttöön tarkoitettu mallisto nimeltään, jäykähköt sandaalit maksoivat noin sata euroa. Päädyin niihin, koska Merrellin mallit ei sopineet jalkaani, eikä oikein muitakaan hyviä ollut tarjolla. Ei ole tarvinnut katua. Olen mm. pyöräillyt niillä melko paljon sekä kulkenut Kroatiassa jopa erittäin vaativissa oloissa. Tsekkaa.
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: blondshine - 23.03.2005, 01:03:12
Nikellä on tämmöiset kuin "Nike ACG Air Zoom Tallac Plus GORE-TEX XCR", jotka ovat lähinnä pelkkiä kehuja keränneet. Kuten myös aikaisemmat "ei-plus" mallit. Tuli vain mieleeni kun aikaisemmin puhuttiin, että vaelluskengät painavat. Nämä painavat noin kilon yhteensä, siis alle puoli kiloa per kenkä. Ovat myös vettä pitävät ja kuulemma hengittävätkin. Lähinnä tuommoiseen ei-niin-extreme maastoon ja kaupunkiin tarkoitetutkin. Hintaa ei ollut kauheasti, muistaakseni n. 120 euroa. Kyseessä ei siis ole kokopitkät kengät vaan hieman lenkkaria korkeammat.

Tuollaiset ottaisin lenkkarien sijasta välittömästi, jos ne vain jalalle sopivat.

Sandaaleista voisi mainita saman merkin Nike ACG Air Deschutz Guide II. Tuntuu se kyllä kieltämättä oudolta, että puhutaan Nikestä eikä noista ihan oikeista vaellusmerkeistä...
Otsikko: Re: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Big Poppa - 13.04.2005, 20:24:44
Lainaus käyttäjältä: "Anonymous"
Olen matkaamassa heinäkuussa Slovakiaan ja vuorillakin olisi tarkoitus talsia. Eli kovasti tässä mietityttää, että minkähänlaiset kengät kannattaisi reissuun ottaa?

Viimekesänä reissasin Puolassa (myöskin vuoristossa) pelkillä Fjäll-Rävenin sandaalella, jotka kyllä reisunjälkeen olivat melkein entistä kamaa.  Toisaalta tuntuu niin turhalta raahata, sekä sandaaleita, että jonkinasteisia vaelluskenkiä.  Sandaalit ovat mielestäni kyllä ehdottaman parhaat ihan normaaliin kulkemiseen ja painavat vähiten.

Ja noi vaelluskengät maksaa muutenkin niin turkasen palljon, reissubudjettiin lohkeaa komea kolo jo heti alkuunsa. Pitänee varmaan ostaa ne vasta Puolasta, jos ostaa

Eli mitä kenkiä olette itse käyttäneet reissussa ja mitkä olette kokeneet parhaaksi?


Mä kiipesin tossa vuosi sitten Italiassa jollekkin mäen pahaselle (~2000m) ja ihan normi skeittikengät oli jalassa.
Alas kun päästiin niin vasemmasta jalasta toinen puoli ei enää varsinaisesti ollut "kengässä" vaan sen ulkopuolella.
Joten suosittelen ihan kunnon kenkiä jos mielii kiivetä :)
Otsikko: Re: Kengistä vielä...
Kirjoitti: tico - 13.04.2005, 21:53:08
Lainaus käyttäjältä: "Anonymous"
Olen matkaamassa heinäkuussa Slovakiaan ja vuorillakin olisi tarkoitus talsia. Eli kovasti tässä mietityttää, että minkähänlaiset kengät kannattaisi reissuun ottaa?

Eli mitä kenkiä olette itse käyttäneet reissussa ja mitkä olette kokeneet parhaaksi?


Kenkien pitaa sopia hyvin. Riippuu missa kavelee, kuinka pitkia paivia ja mita kenkiin joskus myohemmin olisi tarkoitus laittaa kiinni. Hyvat kengat kestavat vuosia. Esim Asolo ja Scarpa. "Pehmeapohjaisilla" kengilla on mukava kavella tiella mutta sopivassa irtokivikossa ne ovat viimeinen vaihtoehto. Kovaphjaiset ovat epamiellyttavat tiella kunnes niihin tottuu mutta lahes taydellinen valinta silloin kun jalkoja alkaa vasyttaa ja maasto on hankalaa. Hyvat kengat tukevat nilkkaa ja niissa on hyva pito. Jaykkapohjaisiin kenkiin saa kiinni jaaraudat jos mieli vuoden parin aikana muuttuu ja alkaa tahdata yha korkeammalle ja vaativammille reiteille. Hyvilla jaykkapohjaisilla kengilla parjaa kesalla ja talvella (ei tosin tolkuttoman kylmassa). Jaykkapohjaisilla kengilla on myos helpompi kiiveta kun maasto muuttuu tekniseksi. Itse en saastaisi kengissa. Yleensa mukana kulkee kolmenlaisia jalkineita, hyvat vuoristokengat, hyvat sandaalit ja lampimat lenkkarit. Niita sitten vaihdellaan lampotilan ja olosuhteiden mukaan, yleensa lenkkareita ja / tai sandaaleita kaytetaan leirilla. Talvella sandaalit jaavat pois. ;)

Kenkia kannattaa kayda kokeilemassa kaupassa ja katsomassa jos vaikka jokin ulkomainen verkkokauppa myy samaa tuotetta halvemmalla.

Itsellani on ja ollut vuoristoissa kaikenlaisia kenkia muovisista ylavuoristokengista tavallisiin halpoihin vaelluskenkiin. Tahan mennessa parhaat ovat olleet juuri taysin jaykat muoviset ylavuoristokengat jotka istuvat taydellisesti, mika on taysin turha hankinta jos lahtee vain pienelle kesaiselle kavelylle Tatralle eika koskaan ole aikeissa menna minnekaan korkealle, kylmaan ja markaan. Kuumana kesapaivana ne eivat myoskaan ole oikea valinta, silloin suosin sandaaleja jos vain maasto sen sallii. Kesakenkina on hyvin vahatut nahkakengat joissa myoskin jaykka pohja (pikakiinnitteisten jaarautojen kanssa yhteensopivat).

Esimerkki hyvista kengista:
http://www.alpirineo.com/tienda/annapurna.jpg

Muokkaus: Jaykkapohjaisilla tarkoitan todellakin *jaykkia* pohjia, sellaisia joita on vaikea saada taipumaan edes silloin kun oikein yrittaa. Muistuttaa jaykkyydellaan erehdyttavasti ratakiskoa.

/J
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: alan_mies - 14.04.2005, 08:25:46
Hankin matalavartiset Gore tex -vaelluskengät viime kesänä, Lowat, corduraa nahkavahvikkein 99e, mukavat, jäykkäpohjaiset, kohtuullisen kevyet ja viileät, ainakin verrattuna aiemmin käyttämiini raskaisiin Meindleihin.

Nilkan tuki on tietenkin huonompi kuin "kunnon" vaelluskengissä, mutta jalka on taas paremmin suojassa kuin sandaaleissa. Hyvät kompromissikengät lenkkareiden ja vaelluskengän puolivälistä,  ovat tosin kovassa käytössä kuluneet jo vuodessa jonkin verran, mutta eivät ainakaan hierrä jalkoja.

Iso apu on myös hyvistä sukista, kuten edellä kerrottiin, paksut Mundin sukat eivät ole viileät, mutta estävät hiertymät tehokkaasti. Minulla on aina Compeedit mukana kaiken varalta, eipä mene reissu rakon takia pilalle.
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: BlueZ - 14.04.2005, 19:15:05
Minulla on sellaiset vanhat Haltin Mounty Trek  Drymax-X-vaelluskengät. Pohja on joustava, mutta tukeva. Nilkan osa korkeahko, peittää juuri ja juuri akilleenjänteen. Kenkänä muuten aivan loistava, mutta tarkoitettu pohjoisille seuduille... Otin ne mukaan mm. Aasiaan ja reilille ja kyllä oli kuuma ja haisi! Loistavat kengät muuten eikä hionnut jalkoja rakoille, olinkin ne hyvin sisäänajanut. Mutta nyt kun olen lähdössä vuodeksi kiertämään kuumia sekä lämpimiä (Uusi-Seelanti) maita olen kovassa kriisissä kun en tiedä mitä tehdä rakkaille Mountylleni. Kolmia kenkiä en haluaisi mukana raahata kun Mountytkin painavat aika paljon. Sandaalit eivät sovi jaloilleni, ne hiertävät aina jalkani jalkasyrjästä, pottuvarpaan sivuilta sekä akilleenjänteestä (en ymmärrä miten niin monet käyttävät niitä, Dear Eki, olenko friikki?  :shock: ).

Mitä te suosittelisitte reissuani varten? Kävelyä tulee olemaan paljon sekä luonnossa että asvaltilla, ja tosiaan en haluaisi kolmia kenkiä mukana raahata. Vai pitäisikö kuitenkin ottaa lenkkarit mukaan...?

I wonder.
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: gattina - 14.04.2005, 19:30:58
Lainaus käyttäjältä: "BlueZ"
Sandaalit eivät sovi jaloilleni, ne hiertävät aina jalkani jalkasyrjästä, pottuvarpaan sivuilta sekä akilleenjänteestä (en ymmärrä miten niin monet käyttävät niitä, Dear Eki, olenko friikki?  :shock: ).
Dear BlueZ, omat lättäjalkani suosivat sandaaleja seuraavista syistä: vihaan sukkia, tuuletus pelittää, pohja on jäykkä ja istuu siis maastoon kuin maastoon  (kunhan tottuu kävelemään niille väh. 5cm korkkareiden jälkeen, joita perinteisesti käytän, aikaisemmin myös vaeltaessa. Ja ei, nilkat eivät ole eläissäni nyrjähtäneet tai edes venähtäneet, sen sijaan tuijotan edelleen enimmäkseen 2m eteenpäin maata kävellessäni), helppo pestä jalat ja kengät vaikka kesken kävelyn jos pöly alkaa ketuttaa ja alkuhiertämisen jälkeen ei ole enää ongelmaa.
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Aamo - 15.04.2005, 09:12:56
Olen lähdössä syksymmällä Australiaan ja Uuteen-Seelantiin, niin mitkä kengät sinne olis parhaat siihen aikaan?

Onko paras ottaa jotkut vaelluskengät yms. jos aikoo jonkun verran käveleskellä luonnossakin vai pärjäiskö jonkinlaisilla lenkkareilla?

Mieleni tekisi ottaa mieluummin nahkaiset varrelliset kengät, jotka vähän siistimmät esim. farkkujen kanssa, ettei tartteis mitään siistejä kenkiä erikseen, mutta ne on niin painavat...

Siellä ei välttämättä ole kauhean lämmintä, mutta koska jatkan siitä myös lämpimämpään, niin mukaan lähtee myös sporttisandaalit, mutta niillä ei ehkä tuolla pelkästään tuohon aikaan pärjää?
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Waliant - 15.04.2005, 10:39:35
Vaelluskokemus rajoittuu päivävaelluksiin Sveitsin Alpeilla, mutta silti suosittelisin vaelluskenkiä.
Ainakin minusta on tuntunut, että hyvällä säällä ja tasaisella alustalla pärjäisi tennareissakin ihan hyvin, mutta kun tulee jotain mukulaa, vaelluskenkien pieni nilkkaa tukeva varsi on kuitenkin aika verraton. Ja jos on satanut, ja polut ovat liukasta mössöä, tulisi vaelluskenkiä taas varmasti tennareissa ikävä.

Toisaalta, kuten jo sanottukin, ns. tavallisesti kävellessä ne ovat kyllä epämukavat ja painavat.
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: wertty - 17.04.2005, 18:37:20
älkää ainakaan kävelkö pitempiä matkoja sellaisilla rantasandaaleilla joissa on lenkki varpaiden välissä... Rupeavat hiertämään kauheasti jo pienelläkin matkalla... ilmeisesti vain nimensä mukaiseen käyttöön...:/
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: gattina - 18.04.2005, 18:08:31
Lainaus käyttäjältä: "wertty"
älkää ainakaan kävelkö pitempiä matkoja sellaisilla rantasandaaleilla joissa on lenkki varpaiden välissä... Rupeavat hiertämään kauheasti jo pienelläkin matkalla... ilmeisesti vain nimensä mukaiseen käyttöön...:/
Ei edes siihen, ainakaan mun jaloilla.
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Vaara - 19.04.2005, 10:50:20
Mulle ainakin sopi Bagheera-merkkiset vaellussandaalit, halvat eivätkä hiertäneet mistään, ihan valetut. Valitettavasti tiemme erosivat viime elokuussa, kun toinen pari tippui rinkasta ja katosi, ja jäljelle jäänyt päätyi roskikseen.
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: 1963 - 19.04.2005, 16:25:35
Naurakaa vaan, mutta minusta matkalla kaikkein parhaat kengät ovat sellaiset sairaanhoitajan tossut, jotka ovat päältä vähän niin kuin kudotut - kuin varreton sukka - ja joissa on ergonominen irtopohjallinen ja aika paksu pohja.

Niissä jalkapöytä saa tukea, kumipohja vaimentaa tärinää ja kudottu tekstiili on sopivan napakka mutta ei hiosta.  Eikä varpaat näy, mikä on aina jotensakin tyylikkäämpi ratkaisu reissussa.

Tommosilla hoitsunkengillä en tosin ole kivennyt kuin Pyhätunturille, mutta toisaalta olen kävellyt rinkka selässä ranskalaisilla teillä, 36 asteen helteessä, kilometritolkulla. Kaupunkimatkailusta puhumattakaan.

Ainoa ongelma on, että hoitsukenkiä saa ilmeisesti vain jostain hämärästä hoitsujen verkostomyynnistä. Minä en ole niitä mistään löytänyt. Etelä-Euroopassa nunnilla on semmoiset.
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: 1963 - 19.04.2005, 16:29:43
Piti vielä lisätä tuohon hoitsukenkien hyviin puoliin: ne jalassa voi mennä uimaan, jos ottaa nahkapohjallisen pois.

Niin että jos joku tietää, mistä niitä saa, niin kertoisi mulle pliis. Kroatiassa on kaiken maailman siilejä meressä.

Terveisin nimimerkki "Kengännumeroni on 35"
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Piiu - 08.05.2005, 17:36:56
En tiedä olisiko vastausta löytynyt entisistä, mutta vastatkaa ken osaa/jaksaa...
Elikkäs minkäslaista kenkää suositellaan Afrikkaan tässä tapauksessa Tansaniaan? Hyvät sandaalit ainakin, mutta mitä muuta? Vielä ei tietoa missä muualla tulee oleltua kuin Darissa,  mutta tahtoa olisi mennä reissaamaan kauemmaksikin.
lenkkarit varmaan alkaa haista alta aikayksikön....
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Stypid - 08.05.2005, 18:06:59
Itse kans suosin erittäin raskaita vaelluskenkiä. Kunnolla kun niihin joku vuosi sitten panostin en katunut ole. Kengät ovat Merrelin Viabramit. Hintaa tais olla silloin mummon markoissa yli 1200mk, että kyllähän se vähän lompakkoa kirpasi. Tosin nuilla on sitten kierretty Lontoon, Ranskat, Saksat, Norjat jne. Samoilla kengillä on myös vietetty päivät yliopistolla ja opetettu pitkiä päiviä kouluilla. Tuloksena huomannut sen, että pitkän opetuspäivän jälkeenkin jalat oli vähemmän hiessä noissa, kuin tavallisissa lenkkareissa. Täyttä core-texia siis ovat.  :D

Noissa kengissä ei vaan enää tuu paljoa mietittyä missä liikkuu. Kivikossa ja mukulakivillä mahtavat samoin, kuin lumihangessa. Asfaltille ei ole aikoihin löytynyt parempia kenkiä. Varteen asti vielä kun vedenpitävät ovat, niin ei sitäkään tarvitse varoa.

Itselläni kyllä on myös Merrelin sandaalit. Varsinaisesti pahaa sanottavaa itselläni ei niistä ole, koska rakkoa eivät hierrä. Tosin aika vähälle käytölle jääneet, koska tuntuu ettei tuo malli sittenkään ole se oikein omalle jalalle  :roll:  Jos tässä vielä yrittäs kesän aikana vähän niitä sisään ajaa pidemmillä reissuilla niin ehkä se siitä vielä iloksi muuttuu.

Mutta se on varma, että kun uudet tavikengät ostan, niin ostan kunnon vaelluskengät, jotka sitten kulkevatkit varmaan mukana reissuilla seuraavat vuodet.  :lol:
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Monni - 08.05.2005, 19:04:54
Noista Merrelin sandaaleista voisin kyllä sanoa pari valittua sanaa...

Ostin elämäni kalleimmat kengät, siis kyseiset sandaalit, vuonna 2001 (?). Maksoi silloista valuuttaa noin 500 mk. Tuntuivat  tosi hyviltä jalkaan. Laitoin ne sitten jalkaani kun lähdin tarpomaan peräti kolmen kilometrin matkan kauppaan asvaltilla :roll:. Tuloksena ihan järkyttävät rakot jo puolessa välissä matkaa. Kävelin sitten osan matkasta paljain jaloin :roll: (Arvatkaa meinasinko tinttasta seuraavana päivänä hoitsua kun menin vinkumaan niihin jättirakkoihini helpotusta ja täti totesi, että sen siitä saa kun kävelee huonoilla kengillä. AAAAGH! :evil:)

Sen koommin en ole pitkillä matkoilla kenkiä uskaltanut käyttää, mutta kai ne vähän paremmin nykyään istuu jalkaan kuitenkin kun enää ei ole ihan tuollaisia ongelmia ollut muutaman kilometrin lenkeillä.

Mutta... ehkä noin joka kymmenennellä askeleella saan tiputella kiviä sandaaleistani, kun niitä kiirii jotenkin jalan alle koko ajan. Ja se sattuu! (Tosin en väitä, että tämä ominaisuus koskisi ainoastaan merreleitä, koskee varmaan kaikkia sandaaleita. Tai sitten mun kävelytyylissä on jotain vikaa, mitä en kylläkään ihmettelisi, koska miehellä ei kyllä mene koskaan kiviä kenkiin.)

Lisäksi nuo sandaalit haisee ihan lehmän lannalle. Joskus kun muuallakin huomaan saman lemun niin katson aina jalkoihin ja joka kerta jonkun jaloissa näkyy merrelit. Olen yrittänyt tehdä vaikka mitä niille: liottaa, tuulettaa yms. Turhaan. Että näin.
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: outo_otus - 09.05.2005, 08:14:49
Viime kesäksi hankin ihanan tuntuiset sportti-sandaalit, joissa kaikki hihnat on pehmustettu. Ajattelin, että nyt ei kyllä hankaa mistään. Muuten kengät tosiaan onkin hyvät ja hankaamattomat, mutta varpaat oli pohjan puolelta rakoilla. Nyt jo uskon suosiolla, että täysin hankaamattomia sandaaleja ei olekaan - ellei sitten halua tehdä sitä suurinta muotisyntiä ja käyttää sukkia sandaaleissa  :D . Ensi kuun Ranskan matkaa varten kävin hakemassa apteekista kahta kokoa Compeed rakkolaastareita ja jotain rakkoja ehkäisevää ainetta. 18 EUR yhteensä maksoi - paree ois tehota!
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: undertaker - 09.05.2005, 11:37:30
Itte olen reissuilla lenkkarien vannoutunut kannattaja. Hyvin sisään ajetuilla lenkkareilla on tullut tehtyä monet reissut ja jalat on ollut hyvässä kunnossa. Tiedän että monien mielestä lenkkarit hiostaa ja on kuumat verrattuna sandaaleihin. Hajunsyöjäpohjalliset kun laittaa lenkkareihin, niin mulla ainakin hajuhaitta poistu. Nyt tosin sukat tuoksuu pohjallisten takia hieman metholilta.  :roll: Näitä pohjallisia (esim. Tacco summer) saa lähes kaikista marketeista.
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: juspu - 09.05.2005, 11:44:36
Kyllähän sitä rakkoja saa lyhyelläkin matkalla helposti etenkin jos on vähän löysät sandaalit ja kävelee ilman sukkia. Mutta kyllä ne sandaalit siitä muotoutuu ja jalkapohjakin kovenee. Itselläni on Merrellin sandaalit ja on parhaita kesäkenkiäni, niillä kävelee mukavasti pidempiäkin matkoja, metsässäkin. Kiviä ja muita juttuja menee jalan ja sandaalin väliin, mut pitää olla sit taas sopivan löysänä että voi helposti heilauttaa kiven pois ;)
Varmaan totuttelemiskysymys tämä sandaaleillakin kävely.
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: blondshine - 10.05.2005, 03:02:30
Lainaus käyttäjältä: "Piiu"

Elikkäs minkäslaista kenkää suositellaan Afrikkaan tässä tapauksessa Tansaniaan?


En voi väittää käyneeni Afrikassa, mutta... suosittelisin hengittävää kenkää.  Ne Goretexit kun hengittävät lähinnä markkinamiesten silmäkulmassa... eli kannattaa tarkastella "reikäisiä" :) kenkiä, eli ns. meshiä ja vielä kun löytyisi kevyet ja soveltuisivat vähän vaativampaankin maastoon.. no, ehkä sellaiset jo on olemassa.

Tässä yksi esimerkki

http://www.summitsports.net/product_info.php/cPath/200_204/products_id/1418

Mm. Salomonilla on myös XA -mallistossaan vastaavia. Nuo ovat käytännössä "kevyitä vaelluskenkiä" ja varmaan paras vaihtoehto ko. paikkaan, ne kun eivät ole juuri lenkkaria korkeammat. Vesihän tuosta yleensä pakkaa läpi menemään, mutta vastaavasti kengät kuivuvat todella nopeasti, josta on varmaan suurempi etu kuin pitää Goretexiä jalassa ja hikoa sen verran, että kosteusprosentti on lähellä sataa ja varpaisiin kehittyy monsuunisade.

Nykyään löytyy jos jonkinlaista hybridia noistakin kengistä, että jotkut ihan oikeasti pitävät vettä ja jopa hengittävät.. kannattaa ainakin kokeilla. Ja kun nuo ovat kevyitä kenkiä (turhat pois! :D) ei hintakaan ole sellaista mitä voisi odottaa. Kaupoista varmaan osaavat näyttää oikeat popot, kun tiedustelee "Approach" tai "Kevyitä vaelluskenkiä".
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Piiu - 10.05.2005, 14:09:21
Kiitokset vinkeistä. Yleensä oon nuuka kenkien suhteen, mutta tässä tapauksessa valmis maksamaan ihan kunnolla. Kahdet varmaan riittänee, sandaalit ja nuo kevyemmät vaelluskengaät?
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: blondshine - 10.05.2005, 18:42:36
Lainaus käyttäjältä: "Piiu"
Kiitokset vinkeistä. Yleensä oon nuuka kenkien suhteen, mutta tässä tapauksessa valmis maksamaan ihan kunnolla. Kahdet varmaan riittänee, sandaalit ja nuo kevyemmät vaelluskengaät?


Kävin muuten kaksi tuntia sitten Summitissa itekin ja ostin nuo popot :P tuntuivat niin hyviltä. Kävin myös partiovarusteessa, Aleksi13:sta, Intersportissa, Topsportissa ja Stockmannilla muttei oikein löytynyt mitään järkevää.

Kahdet riittää varmasti, matkaahan moni vain yhdellä kenkäparilla. Kolme on kyllä aivan liikaa jo painolastin vuoksi.

Nuo Montrailit muuten painavat alle 800 grammaa koko pari. Koot eivät sitten nykyään tunnu pitävän lainkaan paikkaansa. Minun _oikea_ koko on n. 42,5. Lenkkarini Nike Air Kantara II on kokoa 43, joten ihan oikeilla suunnilla. Kuitenkin kokeilemani Asics 1100 vastasi samaa kokoa numerolla 45½ ja Montrailitkin lähtivät matkaan koolla 44½.. :) Jos ei omasta lähikaupasta löydy kenkiä niin kannattaa harkita ihan tilaamista jostain pelkästään kokeiltavaksi. Tähän iloon kun ei välttämättä montaa euroa huku ja hinta voi silti loppupeleissä olla oikean kaupan hintaa pienempi.
Harmillisen paljon on vielä nahkakenkiä tarjolla.
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: BlueZ - 10.05.2005, 23:19:08
Mistä päin Helsinkiä noita Summitin kenkiä löytää? Kuulostaa sellaiselta mitä etsinkin. Itsekin kiersin tänään Partioaitat, Lassin Retkiaitat, ja muutamia urheilu- ja kenkäkauppoja eikä mistään löytynyt tarkoitukseen sopivia. Sandaalit kun eivät ole minun juttuni ja nuo omat Montyni ovat hieman viileämpään ilmastoon. Tarvitsisi kengät jotka tukisivat sekä kaupungilla että luonnossa käveltäessä, sekä suojaisivat jalkoja siltä "monsuunisateelta" 30-40 asteen helteessä...  :wink:  Kannattaisikohan ostaa Singaporesta?
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: blondshine - 20.05.2005, 02:32:45
Eipä taida Suomessa muu liike myydä :( Singaporesta jo voikin löytyä kun on amerikkalainen merkki ja sieltä löytyy varmaan muitakin samanlaisia. Mutta kengät kannattaa ostaa hyvissä ajoin että jalka ehtii tottumaan.
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Piiu - 21.05.2005, 10:50:25
muu liike? eli mikä liike myy?
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: blondshine - 21.05.2005, 17:38:33
Lainaus käyttäjältä: "Piiu"
muu liike? eli mikä liike myy?


No tuo jo aiemmin ketjussa mainittu http://www.summitsports.net
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Piiu - 24.05.2005, 12:37:32
Uijui. sama pää kesät talvet...  :oops:
Otsikko: Tevan-sandaalit
Kirjoitti: isla - 10.06.2005, 13:51:48
Tietääkö joku saako Suomesta jostain Tevan tai Reefin sandaaleja?
Yritin etsiä nettisivuilta, mutta en oikein löytänyt tietoa.
Netistä en oikein uskalla kenkiä tilata, mieluusti niitä sovittaisin.
Tavoitteena kun olisi löytää mahdollisimman sirot sporttisandaalit, joka on helpommin sanottu kuin tehty. Tevalta näytti nettisivujen perusteella löytyvän ihan kohtuullisia.
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: aide - 10.06.2005, 14:37:38
Minkäslaisia kenkiä suosittelisitte Haltille, noin viikon vaellukselle heinäkuussa? Ajattelin sandaaleita, koskapa ensi kesänä on sitten se reili, ja kamppeita voisi hyvin testailla tämän kesän aikana.
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: uuge - 13.06.2005, 15:28:16
Lainaus käyttäjältä: "aide"
Minkäslaisia kenkiä suosittelisitte Haltille, noin viikon vaellukselle heinäkuussa? Ajattelin sandaaleita, koskapa ensi kesänä on sitten se reili, ja kamppeita voisi hyvin testailla tämän kesän aikana.


Maihareita. Sandaalit voi ottaa mukaan iltoja ja vesien ylitystä varten.
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Pablo - 14.06.2005, 01:27:21
Lainaus käyttäjältä: "aide"
Minkäslaisia kenkiä suosittelisitte Haltille, noin viikon vaellukselle heinäkuussa? Ajattelin sandaaleita, koskapa ensi kesänä on sitten se reili, ja kamppeita voisi hyvin testailla tämän kesän aikana.


Sandaaleilla en sinne lähtisi. Aika kivistä maastoa eli millään muilla kuin vaelluskengillä en sinne lähtisi.
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Suvih - 14.06.2005, 19:31:25
Lainaus käyttäjältä: "outo_otus"
Nyt jo uskon suosiolla, että täysin hankaamattomia sandaaleja ei olekaan


Älä usko. Mun rumat mutta ah niin mukavat ecco-sandaalit ei ainakaan hankaa ikinä, ei vaikka kävelisi helteessä koko päivän.
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: aide - 16.06.2005, 01:23:09
Lainaus
Sandaaleilla en sinne lähtisi. Aika kivistä maastoa eli millään muilla kuin vaelluskengillä en sinne lähtisi.


No niinpä vähän uumoilinkin. On sitten kenkäinosto edessä, kun edelliset seitsemän vuotta palvelleet hajosivat viimeksi. Harmin paikka.
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Lume - 23.09.2005, 13:52:41
Millaiset kengät teillä on kaupunkilomilla? Siis ihan puhtaasti reissu johonkin miljoonakaupunkiin, jossa tulee kuitenkin käveltyä useampi kilometri päivässä.
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Milma - 23.09.2005, 15:51:42
Lainaus käyttäjältä: "Lingoon"
Millaiset kengät teillä on kaupunkilomilla? Siis ihan puhtaasti reissu johonkin miljoonakaupunkiin, jossa tulee kuitenkin käveltyä useampi kilometri päivässä.


Kesäaikaan sandaalit. Viileämpinä aikoina mahdollisimman mukavat kävelykengät. Kengät ehdottomasti kunnolla sisäänajetut. Mielummin tingin kenkien ulkonäöstä kuin käyttömukavuudesta, silloin kun tietää kävelevänsä reissun aikana paljon.
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Lume - 03.10.2005, 23:33:52
Millaisethan nuo lenkkarikorkuiset vaellus-/trekkingkengät olisi kaupungissa... Jaloille paljon paremmat kuin muodikkaat tennarit tai vastaavat, eivätkä silti näyttäisi IHAN lenkkareilta. Kakkoskengiksi sitten jotain yöelämää varten.
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Neiti Q - 04.10.2005, 09:01:40
Lainaus käyttäjältä: "Lingoon"
Millaiset kengät teillä on kaupunkilomilla?


Niin kuin tuossa edelläkin jo kävi ilmi, tinkii jalkojaan ajatteleva mieluummin kenkien ulkonäöstä kuin käyttömukavuudesta. Sitä paitsi nykyisin on niin hyviä "vapaa-ajan kenkiä", että niitä tulee käytettyä ihan kotikaupungissakin..
Tärkeintä on melko paksu ja joustava pohja. Tokihan joku kovitettu kevyt vaelluskenkäkin varmasti on mukava, tärkeintä on, että pohjaa riittää. Liian ohuilla kengillä jalat kipeytyy helpommin ja huonoimmassa tapauksessa vielä paleltuukin.
Mulla on yhdet Columbian varrettomat kaupunkikengät, joilla on ilo kävellä. Sattumalta ostin vuosi sitten myös Clarksilta astetta kevyemmät varrettomat kengät, joilla pääsee lujaa :) Onneksi oli kahdet ns. terveyskengät valmiina, kun sitten kolhin itseni jouluna enkä voinut käyttää muunlaisia kenkiä koko talvena. Nyt olen niin mukavuudenhaluinen, että valitsen jalkaan laitettavat kengät sen perusteella, paljonko aion päivän aikana kävellä: sitä parempi joustopohja, mitä useampi kilometri. (Ja kaiken maailman naisellisille korkkareille olen miltei sanonut bye.)

edit: Yllämainitut Columbian kengät on näköjään taas Stockalla kanta-asiakastarjouksessa. Viimeksi loppuivat tosi nopeasti (sain viimeisen parin keskustasta).
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Lume - 05.10.2005, 12:56:26
Menin ostamaan sellaiset Salomonin "light trekking" -kengät, alennuksella kun sain. En tiedä ostinko liian isot, vai onko noiden malli tarkoituksella sen verran väljä ettei varpaat ole puristuksissa. Koko on nimittäin 0,5-1 kokoa isompi kuin muissa kengissä, mutta silti nuo ovat korkeintaan yhtä pitkät kuin tämänhetkiset juoksulenkkarit.

Kertokaas pliis kokemuksia, miten tuollaisten yleensä pitäisi jalkaan istua.
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Neiti Q - 05.10.2005, 13:33:40
Lainaus käyttäjältä: "Lingoon"
Menin ostamaan sellaiset Salomonin "light trekking" -kengät, alennuksella kun sain. En tiedä ostinko liian isot, vai onko noiden malli tarkoituksella sen verran väljä ettei varpaat ole puristuksissa. Koko on nimittäin 0,5-1 kokoa isompi kuin muissa kengissä.


En osaa tarkemmin sanoa, miten niiden pitäisi sopia, mutta jos yhtään lohduttaa, niin myös mun Salomon-popot on yhtä lailla liian isoa numeroa. Pitäähän tuon tyyppiseen kenkään mahtua paksukin sukka, ja rasittuessaan jalka turpoaa (ainakin yli 25-vuotiailla..), joten tilaa on hyvä olla pikkasen liikaa kuin vähän liian vähän. Laitat sitten pohjalliset tai tuplasukat, jos ei koekäytössä tunnu luontevalta muuten!
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Lume - 05.10.2005, 14:34:28
Ei kyllä nämä ihan hyviltä tuntuvat, ihmettelen vaan kun koko on normaalia isompi vaikka jalassa saman oloinen kuin muut kengät. Kai tuo on valmistajastakin aika paljon kiinni.
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Lume - 10.11.2005, 14:12:54
Tämä nyt ei suoranaisesti liity kenkiin, mutta kai sukkakyssärit on ihan ok tässä ketjussa.

Eli kun noi Salomonit on a) paljon massiivisemmat kuin kaikki muut kengät joihin olen tottunut, ja b) niissä on varpaiden kohdalla pystysuunnassa yllättävän paljon liikkumavaraa, tuntuu koko ajan että olisi jalassa talvikengät. Sitähän ne eivät missään nimessä ole, mutta tuo malli on mulle vaan jotenkin uutta. Ajan myötä tottuu, tiedän.

Mutta ainakin nyt tuntuu että sinne olisi mukava saada joku normaalia urheilusukkaa vähän paksumpi sukka, ettei tuntuisi niin väljältä. Mistä saisi sellaiset oikeasti toimivat ja jalassa mukavat "hikisiepparit" tai vastaavat? Sellaiset mitkä on oikeasti tarkoitettu olosuhteisiin joissa kenkä on jalassa tuntikaupalla yhteen menoon.

Eli pitäisi vähentää hikoilua, ja olla vähän urheilusukkaa paksumpi. Ei paljoa.
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: blondshine - 15.11.2005, 04:49:13
Näitäkö?

https://www.ulkoilukauppa.com/index.php?osasto_id=1&ryhma_id=53&alaryhma_id=96

http://www.partioaitta.fi/index.php?cPath=1_2_56
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: miqa - 05.12.2005, 22:02:11
Lainaus käyttäjältä: "Lingoon"
Millaiset kengät teillä on kaupunkilomilla? Siis ihan puhtaasti reissu johonkin miljoonakaupunkiin, jossa tulee kuitenkin käveltyä useampi kilometri päivässä.


Eccon Receptor-sandaalit on ihan älyttömän hyvät ja itselle paras vaihtoehto pitkälle syksyyn. Vastaavanlaiset "sporttisandaalit" toiminnee. Omat jalat hikoaa helposti ja paljon joten jo siitäkin syystä sandaalit.

Tuohon Eccon Receptor-sarjaan käsittääkseni kuuluu myös kevyitä vaelluskenkiä, semmoisista kiinnostuneiden kannattaa tsekkaa.

Matkalla mukana laatusandaalien lisäksi kevyet tennarit, niitä löytyy paljon sekä hyvännäköisiä että hyvältä tuntuvia. Karhu Originalsit on ässiä ja SUOMALAISIA. :) Adidaksen Climacoolit on loistavat asfaltille ja hengittävät hullun hyvin.

Vaikka kengät tuntuvat jaloissa kuinka hyviltä tahansa niin allekirjoittaneelle tulee kumminkin rakkuloita, joten Compeedit on laastarien ohella ihan perusvälttämättömyys...
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Astrosus - 06.12.2005, 17:30:39
Ecco on myös ihan varteenotettava merkki, jos hyviä kävelykenkiä etsii. Omasta lapsuudestani muistan sellaiset perinteiset eccotossukat, joita edelleen näkee pääasiassa mummoilla. Mutta parhaat kävelykenkäni olen ostanut Eccolta, vaikka 99 euron hintaa karvastelin aika kauan. Laatukin on parempaa kuin halvimmilla sporttimerkeillä ja kaikissa kenkämalleissa on kiinnitetty huomiota käyttömukavuuteen, vaikka nykyään Eccolla on ihan katu-uskottavia mallejakin ja siistejä korollisia kävelykenkiä.

Näin veronpalautusten tultua pitäisi mennä investoimaan vaelluskenkiin ja ajattelin ensimmäisenä käydä eccopuodissa katsomassa.
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Eevu - 09.01.2006, 20:40:06
Lainaus käyttäjältä: "Lingoon"
Millaiset kengät teillä on kaupunkilomilla? Siis ihan puhtaasti reissu johonkin miljoonakaupunkiin, jossa tulee kuitenkin käveltyä useampi kilometri päivässä.


Haksahdin pari kesää sitten Campereihin. Kävelin niissä koko kesän Helsingissä ja mahdollisesti Roomassa (tässä kohdin on muisti kovin hatara). Seuraavana keväänä kengät oli parhaimmat ystäväni Wienissä. Ne on nätit ja koskaan en ole kengistäni rakkoja saanut. On ne jalassa kiivetty rauniolinnaan Tonavan varrella ja kävelty useammassa kaatosateessa Helsingissä kesällä 2004. Kummassakin tapauksessa ovat olleet aivan loistavat.

Rakkailla lapsillani on jo seuraa. Saman malliset tosin eri väriset ostin Wienistä ja hyvin ovat kestäneet. Rahaa niihin on mennyt noin 125 €/pari, mut on ne niin ihanat ja hyvät. Joku ehkä sanoisi, että niiden kova pohja ei ole paras mahdollinen jalalleni. Itse en ole huomannut mitään.

Omistan kyllä sellaiset hyvät vaellussandaalit ja niitä tulee käytettyä aina välillä. Kaupungissa ne ei kuitenkaan mun Campereita hakkaa, vaikka hyvät ovatkin. Kengät ovat kyllä vain kesäkäyttöön, omat varpaani alkavat paleltua jo elokuun iltoina.

Taidan hehkuttaa oikein urakalla, mutta rehellisesti kengät ovat hyvät (en todellakaan ole töissä Ziossa). Ne on kuitenkin täyttä nahkaa, lähes yhdestä kappaleesta valmistetut. Mitä itse olen oikeilta vaeltajilta ja jääkiipeilijöiltä joskus oppinut, että yhtenäisestä nahan kappaleesta valmistettu vaelluskenkä suojaa jalkaa kosteudelta gore texin tasoisesti ellei paremmin. Sovellan vain tätä ohjetta pienempään mittakokoon. Toki olen suojannut kenkäni (kaikki vaelluskengistä sandaaleihin) kosteutta vastaan suihkeilla ja muutenkin koitan pitää kenkäni siisteinä ja hyväkuntoisina. Tuppavat kestämään näin pidempään :)
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: suppakello - 09.01.2006, 20:44:54
Täällä saadaan kulumaan kengät ku kengät todella nopeasti.
Ihme sankari meikäkin on.
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: soulcity - 09.01.2006, 21:21:49
Converset, perinteiset siis. Käy aina ja kaikkialla. 8)


Lainaus käyttäjältä: "Monni"
Noista Merrelin sandaaleista voisin kyllä sanoa pari valittua sanaa...

Ostin elämäni kalleimmat kengät, siis kyseiset sandaalit, vuonna 2001 (?). Maksoi silloista valuuttaa noin 500 mk. Tuntuivat  tosi hyviltä jalkaan. Laitoin ne sitten jalkaani kun lähdin tarpomaan peräti kolmen kilometrin matkan kauppaan asvaltilla :roll:. Tuloksena ihan järkyttävät rakot jo puolessa välissä matkaa.


Näin kävi mullekin viime kesänä kroatiassa.  :x
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: salomaaj - 09.01.2006, 21:42:46
Lainaus käyttäjältä: "soulcity"
Converset, perinteiset siis. Käy aina ja kaikkialla. 8)

Lainaus käyttäjältä: "Monni"
Noista Merrelin sandaaleista voisin kyllä sanoa pari valittua sanaa...

Ostin elämäni kalleimmat kengät, siis kyseiset sandaalit, vuonna 2001 (?). Maksoi silloista valuuttaa noin 500 mk. Tuntuivat  tosi hyviltä jalkaan. Laitoin ne sitten jalkaani kun lähdin tarpomaan peräti kolmen kilometrin matkan kauppaan asvaltilla :roll:. Tuloksena ihan järkyttävät rakot jo puolessa välissä matkaa.

Näin kävi mullekin viime kesänä kroatiassa.  :x

Tämän takia kengät tulisi "sisäänajaa". Itse en lähtisi koskaan uusien kenkien kanssa samantein reissuun. Lähes varmat rakkulat jaloissa tuolla menetelmällä; valmistajasta huolimatta.
Itselläni on Merrellin Solera sandaalit joista maksoin hieman reilu 100e suomessa 2004 keväällä. Tämä kyseinen malli opetti arvostamaan sandaaleja, joita ennen kartoin kuin ruttoa.
Otsikko: Konkkulat, juuKYLLÄ!
Kirjoitti: Laukaura - 24.01.2006, 13:02:12
Itsellä oli kuukauden reilillä mukana vain kunnolla sisäänajetut, turvalliset Converset ja erinomaisesti tulin toimeen. Toimii niin lämpimässä kuin vähän kylmemmäsäkin ilmastossa. Kuten myäs Suomessa kovassa pakkasessa.
Otsikko: Madeiran levadavaellukset
Kirjoitti: purhonev - 29.01.2006, 15:43:12
Tervehdys,

olemme lähdössä maaliskuun alussa Madeiralle vaeltelemaan levadoja pitkin ja kysymykseni koskisikin siellä tarvittavia kenkiä. Kenkien osto on siis joka tapauksessa edessä, mutta mieltäni askarruttaa, että riittääkö vaeltamiseen lenkkarit, vai kannattaisiko kerralla panostaa vaelluskenkiin? Madeiralla käyneet siis valaiskaa, kiitos.
Otsikko: Jalkahien kestävää kehitystä
Kirjoitti: Stugo - 09.05.2006, 11:38:01
No, joukostahan pitää erottua, toivottavasti joskus myös edukseen, joten tuonpa keskusteluun uuden näkökannan. Sievin turvajalkine (http://www.sievinjalkine.fi/index.php?sivu=kengat&kengat_id=134&koko=400&&turvajalkine=1&goretex=1&otsikko=Turvajalkineet_GoreTex&PHPSESSID=b718b9078cdbd4d70f9187b4eabf58e6) on kulkenut matkassa nyt puolentoista vuoden ajan, koko lailla kuin huomaamatta. Eihän tuo mikään varsinainen retkeilykenkä tai vaellusaapas ole, mutta puoleentoista vuoteen en ole juuri muita kenkiä käyttänyt, tosin ottanut ne sentään joskus jalasta poiskin.

   Kenkä on suunniteltu kaverille, joka pitää monoaan jalassa sen 8 tuntia päivästä raskaissa olosuhteissa. Kokemuksen syvällä rintaäänellä voin todeta, että kelpaa se tavallisellekin tallaajalle, kesät talvet. Ei tarvita Craftin sukkaakaan. Onhan siinä myös vänkiä ominaisuuksia, kuten öljyn ja kemikaalien kestävyyttä. Edes Tshernobyl ei hidasta. Nuo jalassa tulee kuljettua, syötyä ja nukuttua.

   Keveys ja hiostamattomuus ovat kengän parhaita puolia. Tuntuvat vähän niin kuin luonnollisilta jalkojen jatkoilta, eivät kengiltä ensinkään. On niillä hintaakin, 140e noin suurinpiirtein. Siviilimallin ilman naulaanastumissuojaa ja kärkivahvistusta saa kympin huokeammalla, mutta yleensäkin jos kyseisen hintaluokan kenkiä ostaa, ei taida ensimmäisenä olla halvimman mallin etsiminen kyseessä.

   On kengässä huonojakin puolia. Nauhat liian tiukalle nyörittyinä jalka hikoaa, ja silloin sandaali on taatusti parempi vaihtoehto.

   Kengät ovat ehdottomasti yksi tärkeimmistä kulkijan varusteista. Mitä kauemmas kävelee, sitä paremmin hyvän ja huonon kengän erot tuntee. Kirjaimellisesti. Saattaapa jopa katkaista matkan jos huonosti käy. Mikäli jollakulla on kokemusta Sievin kengistä, ja osaa nimetä paremman merkin, niin olen äärettömän innokas kuulemaan. Siihen asti vannon Sievin nimeen.
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Jutta - 09.05.2006, 11:43:47
Täällä kans huutelee yksi vannoutunut Converseilija  8) Mikään kenkä ei tunnu niin mahtavan ihanalta jalassa kun pikkasen elämää nähneet Converset! Täällä on paljon haukuttu Thaimaa-laatua, mutta ostin sieltä urheiluliikkeestä muutaman parin Converseja, a`20€ ja en voi kertakaikkiaan moittia popoja! Ihan yhtä hyvät kuin suomesta ostetut ja kolome kertaa halvemmat! VINKKI VINKKI VINKKI :wink:
Otsikko: Re: Jalkahien kestävää kehitystä
Kirjoitti: akk - 09.05.2006, 12:19:56
Lainaus käyttäjältä: "Stugo"

   On kengässä huonojakin puolia. Nauhat liian tiukalle nyörittyinä jalka hikoaa, ja silloin sandaali on taatusti parempi vaihtoehto.

Lisäksi turvajalkineissa on se ongelma, että niiden pitää olla todellakin jalalle sopivat tai hiertävät tavallista kenkää ikävämmin ihan normaalikäytössä. Mulla on yhdet turvakengät (en muista oliko sievin), joita olen käyttänyt, mutta matkalle en kyllä uskaltaisi niitä ottaa. Matkalla kun tulee käveltyä niin paljon enemmän kuin normaalisti.
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: silva - 09.05.2006, 12:34:55
Doc Martensit on osoittautuneet hyviksi reissukengiksi. Helteellä niitä pitää tuulettaa välillä, mutta omaan jalkaan istuvat hyvin. Huono puoli on se että lentokentillä ne pitää ottaa pois metallinpaljastinta varten. Ja silloin saattaa hiki haista... :)

Ja etteivät jalat kesäkuumalla nyt liikaa kärsisi, niin yleensä mukana kulkee tennaritkin.
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Skönäri - 09.05.2006, 13:29:46
En nyt malta olla mainitsematta (joku on ehkä jo maininnutkin), mutta niin kauan kuin ei tarvitse mennä viidakkoon, vuoristoon tai laavakivikentille ovat släbärit elikkäs flip flopit kaikkein eniten mieleeni (niin ja lämmintä saisi myös olla). Kaupungissa, rannalla, poluilla, teillä, kaikkialla missä ei tarvitse mitään urheilusuorituksia tehdä ja kulku lunkia ja kiireetöntä, kaivakaa släbärit esiin ja eikun läpsyttelemään. En kiistä etteikö reissussa jotain normi tennareita, jopa trekkaus stifloja tarvitsisi, mutta släbärit löytyvät useimmiten meikäläisen jalasta.
Otsikko: Re: Jalkahien kestävää kehitystä
Kirjoitti: porsasurhea - 12.05.2006, 15:08:32
Lainaus käyttäjältä: "Stugo"
Mikäli jollakulla on kokemusta Sievin kengistä, ja osaa nimetä paremman merkin, niin olen äärettömän innokas kuulemaan. Siihen asti vannon Sievin nimeen.


Turvakengat on ehka vihoviimeisin asia mita jalkaani pistan. Varsinkin karkivahvistuksilla ma en ole loytanyt yhtakaan mallia jossa se per**** rauta ei hierra jalkoja paskaksi. Myoskin ne ovat

a) hyvin rumat (yleensa ainakin nain kenkafriikin tyton mielesta)
b) pirun painavat
c) hemmetin hiostavat

Ja ihan vain lisatakseni kommenttini uskottavuutta voin kertoa, etta omistan niita talla hetkella noin kuusi paria kyseisia lapykoita  :lol:  (voin kaupata halvalla kaikille niita haluaville =) )

Niiden ainoa hyva puoli on erittain hyva luistonesto, jota kuitenkaan harvoin siviilikaytossa tarvitsee.

Itse vannon camperien (upean nakoiset ja hemmetin hyvat jalassa), sandaalien ja tennareiden nimeen (addu on suosikki). Ikavaksi flip floppien kaytosta tulee hemmetin kipeaksi jalat paivan kavelylla. Joku vois vasata niista sellaset "vamma versiot" , jossa ois kunnolla tukea holvikaarelle.
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: tuikku76 - 15.05.2006, 20:19:22
En nyt jaksanut lukea tasta keskustelusta kuin ensimmaisen ja viimeisen sivun, joten ehka joku on jo kertonut samat kommentit. Vaelluskengista puhuttaessa kannattaa muistaa etta ko. tittelilla loytyy hyvin monenlaisia jalkineita. Pitka- ja matalavartisia, nahkaisia ja kankaisia, vedenpitavalla kalvolla ja ilman. Jos ei aio harrastaa kovin pitkia vaelluksia ja etenkaan vuoristossa, ei pitkavartinen kenka ole ehka tarpeen. Jos matka on yhdistelma muuta reissaamista ja esim. paivaretkia maastoon ja haluaa selvita samoilla jalkineilla, kannattaisi mielestani harkita matalan, mahdollisesti hieman pehmeammalla pohjalla varustetun kengan hankkimista. Kova vaelluskengan pohja ja asfaltilla kavely VOI olla huono yhdistelma. Itsellani ja miehella on molemmilla ko.popot mm. myos jokapaivaisessa kaytossa ja niilla sujuvat niin paivareissut maastoon (ainakin kuivemmissa olosuhteissa) kuin kaupungilla astelukin.
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: PetraJii - 27.05.2006, 18:27:15
Suuntana syyskuinen Itä-Eurooppa (D ja H vyöhykkeet mahdollisesti)

Mites kun aina puhutaan hyvien kenkien merkityksestä... Minun jalkaani parhaiten muotoutuneet popot ovat Haltin Drymax vaelluskenkäni (pitkävartiset), mutta onko järkevää lähteä kaupunkireissuille vaelluskengissä? Varsinkaan syyskuun lämpötiloilla?

Ehdinkö enää "ajaa sisään" uusia kenkiä jos nyt ostan kevyemmät "vaelluslenkkarit"?
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: disko - 27.05.2006, 18:39:46
Totta kai ehdit! Muutamia pidempiä lenkkejä tai sitten vanha lätkänpelaajan kikka jota sovelletaan uusiin luistimiin eli kastele kengät, sido tiukalle ja nuku ne jalassa yön yli :)

Kyllä syyskuuhun mennessä ehtii kävelemään aika paljon.. Ite en lähtis millekkään reissulle pitkävartiset jalassa, varsinkaan semikesällä, jalkahien määrä on jotain ihan pöyristyttävää biitsillä flipflopitkin jalassa ;)
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: PetraJii - 27.05.2006, 20:20:31
Hmm.. entäs Skotlantiin elokuussa? siellä onkin jo sitten oikeasti enempi myös poluilla vaeltamista kun ei olla pelkälle kaupunkilomalle menossa. Ja taitaa sataa enempi vettä jne...
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: disko - 27.05.2006, 22:19:13
Mulla on ainaki nilkat kestäny hyvin ilman korkeavartisia mutta eihän sitä tiedä, yks askel vinoon riittää :) Polutkaan tuskin on hirveen epätasaisia ainakaan koko aikaa, mutta.. Jos sulla kerran _on_ hyvät vaelluspopot niin miksi ei, kyllä niitä jalkoja sitten pääsee aina hoitamaan ja pesemään..
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: PetraJii - 27.05.2006, 22:39:39
Joo, mulla on nivelsiteet menny *riksräkspoks* viime syksynä nilkasta ja koipi ei oo ilmeisesti vieläkään toipunut täysin (taas saikulla kun pukkasi tulehdusta jänteeseen) joten luulen että oli jalan tilanne Skotlannin reissun aikaan mikä tahansa, mukaan lähtevät uskolliset Haltit.   Sinne syyskuun Itä-Euroopan turneelle pitäs nyt sitte hommata semmoiset ultrakevyet matalavartiset vaellus"lenkkarit". Ja halvalla! kun arvatenkin tulee rahat olemaan jokseenkin tiukalla tämän reissaamisen takia..
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: disko - 27.05.2006, 22:46:22
Kaikki muut kriteerit ois mätsänny Eccon Receptoreihin paitsi toi "halvalla" .) Mä ostin sellaset, lähempänä lenkkareita, ei mitään hikigoretexia, tyylikkäät mustat mutta se oli se 90 euroo :)
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: ipanemalainen - 19.06.2006, 16:18:28
Itselläni ei ole varsinaisia vaelluskenkiä koskaan ollut, mutta vannon täysin trekking-kenkien nimeen! Eli minä lasken matalavartiset (lenkkareiden korkuiset) 'vaelluskengät' trekkareiksi. Niissä on kovempi pohja kuin lenkkareissa muttei yhtä kova kuin vaelluskengissä - eli ne sopii vuoristovaellukseen kuten myös kaupunkikävelyyn. Sitäpaitsi ne ovat tarpeeksi lämpimät jopa Suomen talveen, ja kastuessa ne ei tunnu kylmiltä. Eikä ne maksa kovin paljoa -omani ostin viitisen vuotta sitten n 65e. Kaiken lisäksi ne on aika paljon tyylikkäämmät kuin lenkkarit.
Ainut miinus vuoristossa on se että varret on matalat, mutta tervenilkkainen henkilö kyllä pärjää. Itse en ole nyrjäyttänyt nilkkojani kertaakaan vaikka rakastan vuoristovaelluksia (myös talviaikaan).
Otsikko: Kengat kestää reissussa
Kirjoitti: Stugo - 19.07.2006, 15:05:23
Kuukauden reilin jälkeen turvakengät puolustavat edelleen paikkaansa. Kulkivat mukana asvaltilla, kivimaastossa, helvatan kuumalla dyynillä ja alavilla mailla, joilla on hallan vaara. Hieman jalat hikosivat, mutta tajuttoman vähän odotuksiin nähden.

   Porsasurhean kommentteihin turvakenkien ominaisuuksista en tyrmää ulkonäkö-kohtaa, se kun sattuu olemaan mielipide. Vaan pitäähän kengässä pitääkin olla rahtunen mummonpotkimistyyliä. Rrrraaah! Vaaleanpunaisissa popoissa kulkevat puput kaikkoavat kuun kamaralle kun niitä hivelee potkulla pyrstöön!

   Kaupungissa pärjää kevyemmälläkin kengällä, mutta hiekalla kävely paahtavassa helteessä sulattaa pohjan heikommista sandaaleista. Korkeavartinen turvakenkä myös suojaa nilkkaa paremmin. Se ei hierrä, eikä paina oikeastaan mitään. Kovemmalla rasituksella oli niska, rinkka näet painoi reippaanlaisesti. Tullissa pääsee helposti eteenpäin kenkien metallikärkien aiheuttaessa hälytyksen metallinpaljastimesta mentäessä.

   Senkus kävelette millä lystäätte. Mutta jos kengistä puhutaan, niin ainut vaihtoehto on turvakenkä.
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: snufkin - 19.07.2006, 21:17:21
Onko suositella, mistä etsi hyviä sandaaleja vaellus käyttöön kun käyn Tallinnassa?  :roll:
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: PetraJii - 19.07.2006, 21:54:41
Edelliseen kommenttiini lisään että ostin ekana päivänä alennusmyynnistä sellaiset Salomon Walker Fit-popot. (ovh about 90 egee, sain 45 egee) Niitä taidettiin mainostaa sauvakävelylenkkareina.. Ja on kevyet, ilmavat jne. Olen sisäänajanut niitä asvaltilla ja maastossa eikä ole mitään hiertymiä tullut. Mukaan lähtee noiden lisäksi Merrelin sandaalit.
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Scorpius - 28.10.2006, 19:30:13
Lainaus käyttäjältä: "Skönäri"
En nyt malta olla mainitsematta (joku on ehkä jo maininnutkin), mutta niin kauan kuin ei tarvitse mennä viidakkoon, vuoristoon tai laavakivikentille ovat släbärit elikkäs flip flopit kaikkein eniten mieleeni (niin ja lämmintä saisi myös olla).
...


Itselläni kuukauden trippi Filippiineille ensi maaliskuussa. Tarkoitus olisi pyöriä viikon pari myös noissa kriteereissä eli viidakossa, vuoristossa, laavakivikentillä aina 2km korkeuteen asti. Aluksi jotenkin oletin, että vaelluskengät on must ja tänään kävinkin niitä kokeilemassa. Raichlen Mt.Crestin olivat parhaat ja hintakin vain 180€. Mutta nyt tämän ketjun lukeneena en olekkaan enää aivan varma tarvitsenko aivan välttämättä vaelluskenkiä.

Mitä mieltä olette? Joku 36'C on tropiikissa tyypillisesti, mutta noilla korkeammilla seuduilla voisin kuvitella, että lämpötila tippuu pahimmillaan sinne 15'C hujakoille (Tosin tuskin montaa päivää aion noin korkealla hillua). Pärjäänkö, jos ostan laadukkaat vaellussandaalit?
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: alan_mies - 28.10.2006, 21:19:50
Etnalla oli ainakin vaelluskengät tarpeen, suojaavat sandaaleja paremmin kolhuilta. Epäilemättä myös erilaisilta maassa liikuvilta eläjiltä, käärmeitä myöten... (missä sellaisia on) Ovathan ne kuumat, kun mittari saavuttaa 30 C. (tropiikista ei mitään kokemuksia :oops: )

Itse olen etsiskelemässä laadukkaita matalavartisia vaelluskenkiä, kevyet ja mukavat, mutta loppuunkuluneet Lowat kelpaavat enää ruohonleikkuukengiksi. Kun väri on musta, sopivat myös kaupunkimatkailijalle iltahumuun paremmin.

Edit; korjattu selkeämmäksi...
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Neiti Q - 28.10.2006, 21:38:51
Lainaus käyttäjältä: "alan_mies"
Etnalla oli ainakin vaelluskengät tarpeen, suojaavat sandaaleja paremmin kolhuilta ja epäilemättä myös erilaisilta maassa liikuvilta eläjiltä, käärmeitä myöten... .


Mitä, oliko Etnallakin käärmeitä?! Olenpas ollut onnekas, kun olen kaikkialla missä Ecco-sandaaleissa olen liikkunut, onnistunut välttämään matelijat.
Oikeasti, tosi harvassa paikassa tarvii muuta kuin tukevapohjaiset sandaalit. Tietenkin jos on kyseessä syksyinen/talvinen reissu, jotkut umpinaiset mutta ei turhan raskaat kävelyyn soveltuvat kengät on paremmat.
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: alan_mies - 28.10.2006, 22:05:33
Lainaus käyttäjältä: "Neiti Q"
Mitä, oliko Etnallakin käärmeitä?!


Ei ollut, ei todellakaan, ja tuskin viihtyisivät siinä ympäristössä. Pahoittelen hieman epäonnistunutta sanamuotoa, puhdas vahinko... :mrgreen:

Minä vaan arvostan varpaitani, olen onnistunut kolhimaan sandaalijalkaa jo suomalaisessa kaupunkiympäristössäkin :? . Ja kun valitettava tapani on tunkea nokkani ja koipeni joka paikkaan :shock:  (silloin näkee enemmän).
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Skönäri - 29.10.2006, 12:36:38
Mun mielestä korkeavartisia kenkiä tarvii vasta kun on lunta. Eli jos lämpötila pysyy plussalla, niin jotkut kevyet hyvät lenkkarit toimii paremmin, ku jotku vaelluskengät.

Niin ja tropiikista vielä, sandaalit on myös siitä hyvät, että jos sataa tai pitää kahlata, niin niitä ei oikeastaan tarvi liiemmin kuivatella, ne kuivuu ihan siinä jalassa.
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Scorpius - 29.10.2006, 13:59:24
Lainaus käyttäjältä: "Skönäri"
Mun mielestä korkeavartisia kenkiä tarvii vasta kun on lunta. Eli jos lämpötila pysyy plussalla, niin jotkut kevyet hyvät lenkkarit toimii paremmin, ku jotku vaelluskengät.

Niin ja tropiikista vielä, sandaalit on myös siitä hyvät, että jos sataa tai pitää kahlata, niin niitä ei oikeastaan tarvi liiemmin kuivatella, ne kuivuu ihan siinä jalassa.


Ok, siis sandaaleita metsästämään. Se onkin sitten vähän vaikeampi juttu, sillä en pidä ohutpohjaisista sandaaleista lainkaan, ja niitä tuntuu olevan valtaosat sandaaleista..3v sitten ostin vagabondin sandaalit, jossa oli n.3-4 cm pohja. Parhat kengät mitä olen ikinä eleässäni omistanut. Siis aivan mahtavan mukava askel. Vaan enpä ole sen jälkeen löytänyt vastaavia, edes sinne päinkään :(. Nuo ecco receptor sandaalit ovat täälläkin kehutut, mutta mielestäni niisä on aivan liian ohut pohja. Jos tiedätte mistä löytäisin paksupohjaisia sandaaleja, informaatio on tervetullutta!  8)
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Chemic - 11.12.2006, 18:21:36
Kellarista löytyy muistaakseni yhdet Knoxin suhteellisen paksupohjaiset (ehkä n. 3cm) sandaalit. Mallia en nyt saa päähäni ja kellariin en jaksa lähteä tonkimaan, mutta K-kengästä kyseiset sandaalit ostin ja hyvin ovat toimineet nyt parin reissun ajan ja mukaan lähtevät seuraavallekin.
Väri on sinimusta ja ostin sandaalit ehkä vuosi sitten, että eiköhän noita pitäisi vielä löytyä.
Toivottavasti tuosta nyt edes jotain apua oli  :lol:
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Suvih - 11.12.2006, 18:56:53
Lainaus käyttäjältä: "Skönäri"
Mun mielestä korkeavartisia kenkiä tarvii vasta kun on lunta. Eli jos lämpötila pysyy plussalla, niin jotkut kevyet hyvät lenkkarit toimii paremmin, ku jotku vaelluskengät.


Jos jonnekin vuorille on lähdössä niin ne vaelluskengät on kyllä aika pop, lenkkareiden kanssa sen sijaan nilkat on helposti poks.
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: alan_mies - 10.01.2007, 11:08:52
Tuli sitten vihdoin ja viimein marssittua partiokauppaan ja ostettua Meindlin matalavartiset vaelluskengät. Istuvat hämmästyttävän hyvin jalkaan ja ovat mukavat, vaikka pohja on hyvin jäykkä. Mustan värin ja muutenkin hillityn designin ansiosta soveltuvat hyvin reissukengiksi, niin metsäpoluille kuin baariinkin, ja kaikkea siltä väliltä. Hintakin oli jotenkin siedettävä 135 euroa alkuperäisen 185 sijaan. Aikaisempien kokemusten perusteella kestänevät 5 vuotta vähintään, ellen niitä itse riko johonkin.

Ajattelin käyttää niitä nyt päivittäin ennen matkaa, jotta totun kenkiin ja kengät muotoutuvat jalkaan. Sentin verran korkeamman "koron" verrattuna edellisiin vastaaviin ja arkikenkiin kuitenkin huomaa ja se aiheutti pientä lihaskipua alkuun ensimmäisellä pitemmällä kävelylenkillä.
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: diokenes - 10.01.2007, 12:29:19
Pienta rahantuloa saattaa saada kulkemalla taysin kengitta.
 :D
Pariisissa aikoinaan, tallustelin supermarketin viini-osaston
hyllyjen edessa paljasjaloin.
No, ohitse kulkeva vanhempi naishenkilo tuikkasi 16 Frangia
kouraani mitaan sanomatta.
Mukava yllatys, vaikken rahaton silloin ollutkaan.

 :D
Otsikko: Vaihtelevaan säähän ja maastoon
Kirjoitti: jjoonas - 22.01.2007, 15:14:49
Hommasin syksyllä vaelluskenkieni korvaajaksi Ecco Track'it http://www.e-sko.dk/ultimate_1_info.asp?mid=104
On vähän sotaisan oloiset arkikäyttöön mutta käyttökokemuksena voin kertoa että kenkä tuntuu juuri siltä kuin sen pitääkin - eli ei miltään!

Sain vinkin kaverilta joka on veteraani 4daagse'n marsseilla - kengät kestäneet jo neljä kierrosta.
Tropiikki-ilmastoon en näillä lähtisi, mutta löysänilkkaisena tarvitsen vaihtelevassa maastossa ehdottomasti pitkävartiset kengät tukevalla pohjalla. Vaimennusta on myös ehdottomasti oltava jos rinkka on selässä ja asfaltilla kävellään.

Vinkkinä siis niille jotka liimasidettä ovat joutuneet pitämään. Sehän ei ole aina hauska kokemus  :evil:  Maihareiden etuna on säädettävyys - sivuttaistukea on helppo säätää nauhoituksen kireydellä eri maaston tarpeisiin.

Kenkienhän on oltava pääasiassa nahkaa eikä muovia - tosin tässäkin on Gore-Tex'ia laminoitu sekaan.
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: loirinho - 05.03.2007, 14:55:22
Osaako joku neuvoa, millaiset kengät riittävät parin kuukauden Intian ja Nepalin reissulle? Reissun ajankohta tammi-maaliskuu, Nepal ensin ja sitten Intia. Sää siis (toivottavasti) kuivahkoa ja lämmin (Nepalissa kai voi olla viileää).

Tarkoituksena ei ole hakeutua minnekään "ääriolosuhteisiin". Nepalissa tehdään muutaman päivän trekki ja Intian puolella tulee varmaankin käytettyä enimmäkseen sandaaleita. Ajattelin ottaa mukaan jämäkät maastolenkkarit, esim. (vaikkapa tähän tyyliin http://www.merrellcanada.com/catalogue.php?action=1000&product_id=303&sku=81367&section=b2c&menu_id=134) + släbärit tai sandaalit. Maastolenkkarit vaelluskenkien sijaan siksi, että a) niillä selviää varmaankin poluista jne kastumatta ja koht. mukavasti ja b) silloin kun ei sandaaleilla pärjää, niin niitä lienee mukava käyttää myös hieman lämpimämmässä ilmassa kuin korkeavartisia nahkaisia vaelluskenkiä.
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: jimwest - 29.03.2007, 16:54:36
Mulla on jenkkiarmeijan saappaat jalassa reissussa, aavikkomalli, kevyet, jämäkät varret ja sopivan pehmeä pohja. Belleville Hot Weather Boot # 340. Löytyy gorea ja vuorta ja nahkaa jne mutta älyttömän hyvin pysyy jalat kuitenkin viileänä.
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: belisa - 08.04.2007, 13:35:07
uskaltaisikohan reilata kävelykengillä, sellaisilla lenkkarin tapaisilla? kun muutenki tuntuu menevän rahaa hankintoihin ennen reissua, joten jos säästäisi edes kengissä..
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: chao - 08.04.2007, 14:02:07
Lainaus käyttäjältä: "belisa"
uskaltaisikohan reilata kävelykengillä, sellaisilla lenkkarin tapaisilla?

kyllä uskaltaisi, jos nuo kenkäsi ovat sisäänajetut, tuntuvat hyviltä jaloissasi ja kestät niillä kävellä pitkänkin päivän kotosuomessa.
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: PetraJii - 08.04.2007, 15:19:33
Lainaus käyttäjältä: "belisa"
uskaltaisikohan reilata kävelykengillä, sellaisilla lenkkarin tapaisilla? kun muutenki tuntuu menevän rahaa hankintoihin ennen reissua, joten jos säästäisi edes kengissä..


Juu, minä ostin viime keväänä nimenomaan reiliä silmälläpitäen sellaiset tosi ilmavat ja kevyet kävelylenkkarit. Ajoin ne sisään kesän aikana ja oli kyllä todella hyvät ja mukavat, kevyet jne. reilatessa.
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Illusion - 09.04.2007, 13:23:29
Kenkäni 2,5 kuukauden Kiinan ja Kaakkois-Aasian reissulla:

1. Vanhat, kuluneet, juuri ja juuri kasassa pysyvät talvikengät. Lähdin Suomesta nämä jalassani, käytin koko matkan Kiinassa, jätin Hanoihin.

2. Pörröiset, lämpimät aamutohvelit (!). Ostin Kiinan Guilinista, koska järjestään jokaisen majapaikkamme huoneen lattia oli aivan jumalattoman kylmä! Öiset vessareissut sujuivat vähän mukavammin näiden punaisten unelmieni kanssa. Jätin Hanoihin, koska rinkassa ei ollut tilaa tossuille ja ilmat lämpenivät tarpeeksi.

3. Hyvät, nätin ruskeat ja huomaamattomat Merrelin sporttisandaalit. Todella tukevat jalassa, oli tarkoitus käyttää koko loppumatkan ajan Hanoista Singaporeen saakka, koska toisessa sandaalissa on suutarin väsäämä korotus jalkojeni pituuseron vuoksi. Lojuivat kuitenkin suurimman osan matkasta rinkan pohjalla, otin käyttöön vain pidemmillä ja vaativammilla kävelyosuuksilla.

4. Lättänät varvassandaali-läpsykkäät, joiden ohut naru hipui ja rispaantui ja joiden ohuet pohjat olivat matkan jälkeen entistä ohuemmat. Minä hölmö kuljin selkävammaisena jalkojen pituuserosta välittämättä näillä olemattomilla "jalkineilla" päivittäin yli kahden kuukauden ajan! Selkäkivut alkoivat vasta Singaporessa.. Varpaiden välissä on kulunut kohta narun paikalla ja muutama muu vanha hiertymä, mutta nämä varvassandaalit olivat ilmanmuuta parhaat mahdolliset jalkineet Aasiassa! Viileät, vaivattomat pukea, sopivat niin sortsien kuin hameidenkin kanssa, niin illanviettoon kuin kaupunkikävelyynkin. Ostettaessa Hoi Anista ne olivat kauniit: kultaiset, kapeat narut ja vaalean nahan värinen (nahkainen?) pohja. Aasia-kenkäni. :)

Lisäys: Paljain jaloin tuli myös kuljettua silloin tällöin maaston salliessa.
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: minnam. - 09.04.2007, 15:36:19
Koska onnistuin tuhoamaan jalkani totaalisesti neljän päivän kaupunkiloman aikana, päätin, että seuraavalla kerralla vastaava ei ainakaan kengistä johdu. Jo ekan päivän jälkeen jalkapohjat olivat rakoilla ja verenpurkaumilla, ja kolmantena päivänä kävelin samalla tavalla kun yli 80-vuotiaat mummot.

Tästä viisastuneena päätin osata kunnon kengät, jotka on tehty kävelyä varten. Ostin siis Ecco-kävelykengät. Kyseisellä merkillä on lähinnä mummo-mallia, mutta onnistuin löytämään melko nuorekkaat. Kunnon tulikokeeseen ne joutuvat vasta seuraavalla matkalla, mutta positiivista on se, että rakkoja ne eivät ole vielä aiheuttaneet.

Matkakaveri oli sitä mieltä, että seuraavalle matkalle otetaan mukaan pyörätuoli, missä minä sitten istun ja valokuvaan. Ei matkanteko kärsi kuvaamisesta eikä niistä jaloista.
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: tirmo - 09.04.2007, 15:55:01
Lainaus käyttäjältä: "minnam."
Tästä viisastuneena päätin osata kunnon kengät, jotka on tehty kävelyä varten. Ostin siis Ecco-kävelykengät. Kyseisellä merkillä on lähinnä mummo-mallia, mutta onnistuin löytämään melko nuorekkaat...


Minäkin vannon Ecco-kenkien nimeen. Omat mummomalliset (mun mummolla oikeasti on samanlaiset) :oops: on kestäneet jo 7 vuotta. :D Ehkä ne eivät ole ne kaikista tyylikkäimmät, mutta mä ainakin kävelen mieluummin koko päivän, kuin istun hostellissa puhkomassa rakkoja. Mustat sukkikset ja musta hame, niin kengät on huomaamattomat.  :wink:
Otsikko: CROCS
Kirjoitti: Jutta - 16.04.2007, 10:00:02
Sain synttärilahjaks kaverilta tällaset crocks-merkkiset "kumisandaalit", aivan järkyttävän hyvät jalkaan!!! Todella kevyet, pehmeet ja niin taivaalliset kävellä ja niiiin sievät! Näistä tulee suosikkireissukengät!!! www.crocs.fi
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: TRIGR - 16.04.2007, 16:31:05
Kaverini suositteli ja ylisti ainoaksi (maihari) kenkä merkiksi HAIX ja mallina oli Airpower Pro. Kun noita kenkiä kokeili niin ymmärsi kyllä miksi, aivan mielettömän hyvin istuvat ja kevyet.

Tuolaiset sopisivat varmaan hyvin aika monelle reisulle, koska eivät ole kuitenkaan niin jäykät kuin vaelluskengät.

Itse seuraaviksi kengiksi ajattelin kyllä katsastaan HAIX-valikoiman.

Helsingissä noita voi ainakin koeajaa MP-myymälässä Kampissa.

Ainoa miinuspuoli noissahan on aika korkeahko hinta...
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: pekkapoks - 19.04.2007, 09:54:04
Lainaus käyttäjältä: "TRIGR"
Kaverini suositteli ja ylisti ainoaksi (maihari) kenkä merkiksi HAIX ja mallina oli Airpower Pro. Kun noita kenkiä kokeili niin ymmärsi kyllä miksi, aivan mielettömän hyvin istuvat ja kevyet.

Tuolaiset sopisivat varmaan hyvin aika monelle reisulle, koska eivät ole kuitenkaan niin jäykät kuin vaelluskengät.

Itse seuraaviksi kengiksi ajattelin kyllä katsastaan HAIX-valikoiman.

Helsingissä noita voi ainakin koeajaa MP-myymälässä Kampissa.

Ainoa miinuspuoli noissahan on aika korkeahko hinta...


Olen käyttänyt Dr Martenseja about kymmenisen vuotta, ja jos ei ihan kesäkuumia kelejä lasketa, on niillä reissaaminen ollut mukavaa ja vaivatonta. Eivät paina paljon mitään, mukavat jalassa ja plussana ne ovat varsin hienot. Haittana on ikuinen kenkien pois repiminen lentokentillä (teräskärjet tuppaavat ilmoittamaan itsestään metallipaljastimessa) ja kuumemmilla ilmoilla hikoilu. Kesäreissuilla (ainakin jos luvassa on paljon kävelyä) onkin jaloissa tennarit.
Otsikko: Re: CROCS
Kirjoitti: Oranssi - 19.04.2007, 17:53:03
Lainaus käyttäjältä: "Jutta"
Sain synttärilahjaks kaverilta tällaset crocks-merkkiset "kumisandaalit", aivan järkyttävän hyvät jalkaan!!! Todella kevyet, pehmeet ja niin taivaalliset kävellä ja niiiin sievät! Näistä tulee suosikkireissukengät!!! www.crocs.fiEiks noi muka hiosta?
Otsikko: Re: CROCS
Kirjoitti: Upstate girl - 19.04.2007, 20:15:08
Lainaus käyttäjältä: "Oranssi"
Lainaus käyttäjältä: "Jutta"
www.crocs.fiEiks noi muka hiosta?


Ei hiosta, kun niissa on paljon reikia  :lol: Mulla on pinkit jo muutaman vuoden ja kaytan niita lahes kaikkialla. Pitais kylla hankkia toisen varisetkin, silla miehellani menee hermot mun pinkkien crocsien takia. Mutta ne on niiiin ihanat jalassa.
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: skugga - 20.04.2007, 09:06:01
parhaat kengät mitä mulla on ikinä ollu on nykyiset columbian sandaalini. viime keväänä ale-laarista löydetyt ja töissä sisäänajetut. kävelykengistä parhaat on kuoman tämän kevään uutuuskengät: kevyet, istuvat, eikä hiosta.
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: sannannaa - 20.04.2007, 11:03:51
Jos noi Crocksit ei kerran hiosta, niin käyn kyllä minäkin sellaiset ostamassa. Yksi päivä himoitsin niitä jo Aleksi 13:sta, eikä ne maksanutkaan kun reilun kympin. Ne on niin somat.  :D
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Menolippu - 24.04.2007, 08:08:41
Melkeimpä kaikki turvallisuusalalla käytetyt kengät toimivat helvetin hyvin...

Ovat tehty kestämään, niillä pitää pystyä seisomaan paikallaan pitkän aikaa, pitää pystyä kävelemään pitkiä matkoja, pitää pystyä juoksemaan, pitää hengittää edes vähän jne.

Ovat nuo vartijat, poliisit, portsarit, skapparit, rajan miehet testanneet meidänkin puolesta nuo toimivimmat kengät...

Itse suosin Magnumin Midnite Plus lyhytvartisia sekä HAIX:n kenkiä...
toimii... ja jos musta väri pelottaa niin saa noita maihareita nykyään erivärisinä ja ns. lyhytvartisina.

Löytyy esim:
https://www.salainenagentti.fi/
http://www.soimport.com/verkkokauppa/products.php?g1=b222d9&g2=e51f38&g3=4e0619
https://www.hantaurus.fi/
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: sannannaa - 27.04.2007, 09:52:46
Lainaus käyttäjältä: "sannannaa"
Jos noi Crocksit ei kerran hiosta, niin käyn kyllä minäkin sellaiset ostamassa. Yksi päivä himoitsin niitä jo Aleksi 13:sta, eikä ne maksanutkaan kun reilun kympin. Ne on niin somat.  :D


Eilen kävin ostamassa. Ei taida ihan aidot Crocksit olla, mutta samanlaiset joka tapauksessa ja ihanat punaiset. Hintaakin kertyi 19,90e ja oli jopa oikeaa kokoa saatavilla, yleensä 35 ei ole saatavilla joten täytyy ostaa 36-numeron kengät. Nyt kävi tuuri.  :D
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: pekkapee - 15.05.2007, 00:47:24
Täältä ääni kunnon sandaaleille. Sellaiset, jotka saa tukevasti jalkaa takaremmillä ja päälläkin on remmi ja niitä voi säätää. Sandaalithan pitää olla aika löystä jalassa jotta ne eivät hierrä ja toisaalta sitä reunusta riittää joka puolella suojelemaan varpaita / jalkateriä. Ja sellaista keinomateriaalia, että niillä voi kädellä vaikkapa vedessä ja ne on 5 minsan päästä täysin kuivat.

Omat nykyiset ovat mallia Nike, kaikki muut kengät ovat jo täällä kehuttuja Eccoja koska minulla on lasiakillekset. Pidän Nikejä käytännössä aina kun lämpötila on yli 15 astetta niin koti- kuin ulkomaankin reissuilla. Hyvin on kevyet trekkailut ja citysamoilut menneet samoilla kengillä. Miksi ihmeessä alkaisin yhtäkkiä pitämään reissussa jotakin turva- tai trekkikenkiä kun en niitä Suomessakaan kaipaa? Tosiretkeilijät tietävät kyllä sellaisia olevansa ja hankkivat sitten näitä vaelluskenkiä. Suomessa kakkoskenkänä kesällä ovat Nokian pitkävartiset saappaat villasukilla, niillä pääseekin sitten jo mihin vaan :D

Tänän kesänä Niken sandaalit vaihtuvat Eccon Receptoreihin koska Niket alkavat olla ns. loppuun palvelleet.

Ja sandaaleissahan ei sitten pidetä sukkia.  :?

PS. Kyllä jalat on ihmisillä erilaisia: mulla tulee "läpsyttimistä" heti varpaanväliin megarakko ja converseissa kipeytyy nilkkojen lisäksi myös pää niistä käytön jälkeen lähtevän hajun takia...
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: muuvaara - 13.06.2007, 12:04:43
Muut ovat sanoneet jo kaiken mahdollisen vaelluskengista ja -sandaaleista, joten en puutu nyt aktiivipaivina pidettaviin kenkiin lainkaan. Sen sijaan mainitsen etta valipaivina lampimissa maissa on aivan jumalaista tuulettaa varpaita brassien tekemissa Havaianas-sandaaleissa. Ko. varvassandaali ei ole muovia, vaan kumia. Ekan kerran kun laitoin sellaiset jalkaani, meinasin pinkaista tienposkeen karkuun: kuvittelin etta jalkojeni alla oleva asfaltti on vastalaskettua, niin pehmea ja upottava oli sandaalin pohjan tuntu! Mitaan trekkireissuja naiden kanssa ei tietenkaan tehda, eika myoskaan kavella koko Sikstiinilaiskappelia lavitse, mutta relauspaivana ne ovat valtavan paljon paremmat jalassa kuin kolme viikkoa marinoidut hiking-bootsit.

http://www.havaianas.com/

Ja nailla tossuilla ei tosiaan ole mitaan tekemista samannakoisten kahden euron halpahallilapsyttimien kanssa.
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Snowflake9 - 13.06.2007, 16:47:25
Itse ostin Columbian sandaalit enkä kyllä vaihtaisi pois. Mahdottoman hyvät jalassa, kunnon tuet jalkaholville ja säädöt & remmien pehmusteet kohdallaan, ei vieläkään merkkejä hajoamisesta. Niillä on paineltu menemään niin kauppareissuilla ihan kotimaassa sekä 3000m korkeudessa Alpeilla, ei rakon rakkoa, ja kestävätkin nuo on olleet, nyt neljättä kesää käytössä tuo samainen pari eikä merkkiäkään hajoamisesta. Suosittelen lämpimästi.
Itse ostin ensimmäisenä Columbiat meidän perheestä ja todettuani ne hyviksi vuoden käytön jälkeen, no,  nykyään myös omat Columbian sandaaleissa eikä ole valituksia kuulunut siltäkään suunnalta :wink:

Eli mikäli vain lämpimään ilmastoon on menossa, niin suosittelisin kyllä vaellussandaaleita. Henk.koht. satun inhoamaan sukkia ja  umpinaisia kenkiä kesähelteellä niin sandaalit ovat ehdoton vaihtoehto. Sporttisandaalit sopii omien kokemusten perusteella sekä kaupunki- että patikointioloihin, mutta itse kuitenkin valitsen flipflopit jos olen lähdössä kaupungille kuljeksimaan eikä suunnitelmissa ole mitään vaativia urheilusuorituksia :D Ne kun alkuvaikeuksien jälkeen on osottautunut varsin käteviksi niin aina reissussakin (lämpimällä kelillä siis) pari kulkee mukana.

Varoituksen sana noista flipflopeista kuitenkin, että älkää tehkö niin kuin itse fiksuna tein muutama vuosi sitten kun ensimmäisen kerran ko. kengät jalkaani laitoin: kaupasta suoraan jalkaan ja kävelyä ~4km, karu totuus paljastui seuraavana aamulla kun sängystä noustessa oli varpaat joiden välissä se naru kulkee, turvonnut n. puolitoistakertaisiks ja päkiän kohta samaten. Sanomattakin selvää että se päivä kuljettiin muissa kengissä, mutta hyvin ovat sen jälkeen toimineet :D
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: maisu - 13.06.2007, 16:50:19
Lainaus käyttäjältä: "pekkapee"
Täältä ääni kunnon sandaaleille. Sellaiset, jotka saa tukevasti jalkaa takaremmillä ja päälläkin on remmi ja niitä voi säätää. Sandaalithan pitää olla aika löystä jalassa jotta ne eivät hierrä ja toisaalta sitä reunusta riittää joka puolella suojelemaan varpaita / jalkateriä. Ja sellaista keinomateriaalia, että niillä voi kädellä vaikkapa vedessä ja ne on 5 minsan päästä täysin kuivat.

Minä äänestän takaremmitöntä, tiukasti istuvaa päältä säädettävää mallia joiden pitää ehdottomasti olla aitoa nahkaa myös kokonaan sisältä. Nykyiset ovat mustat "autonrengasmallia" edustavat Schollit mutta niille etsitään juuri seuraajia koska sisäpohjat ovat haljenneet. Ihan sujuvasti näillä on vedessäkin menty eikä sitä kuivumista ole yhtään ehtinyt murehtia ennen kuin ovat jo olleet kuivat.

Crocseja kävin kaupassa kokeilemassa. Eivät istuneet, ovat selvästi suunnitellut ankoille.
Otsikko: Re: CROCS
Kirjoitti: Safter - 29.06.2007, 21:28:52
Lainaus käyttäjältä: "Jutta"
Sain synttärilahjaks kaverilta tällaset crocks-merkkiset "kumisandaalit", aivan järkyttävän hyvät jalkaan!!! Todella kevyet, pehmeet ja niin taivaalliset kävellä ja niiiin sievät! Näistä tulee suosikkireissukengät!!! www.crocs.fi

Muoviset muotikengät vaaraksi sairaalan laitteille (http://www.turunsanomat.fi/?ts=1,3:1000:0:0,4:1:0:1:2007-06-29,104:1:468965,1:0:0:0:0:0:)

sori jos menee ot:n puolelle, mutta pari viiikkoa ilman foorumia ja pakko johonkin vastata.  :(
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Miimi - 29.06.2007, 23:38:26
Niitä räikeitä rumiluksia, Crocseja siis, näkee nykyään joka kadunkulmassa - niin aitoina kuin kopioversioinakin. Boikottiin tuollaiset muotihirvitykset, sanon minä.  Mutta kun kukaan ei uskalla kritisoida kyseisiä kapistuksia, "kun ne on niin in"...
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: minnam. - 30.06.2007, 12:40:06
Lainaus käyttäjältä: "Miimi"
Niitä räikeitä rumiluksia, Crocseja siis, näkee nykyään joka kadunkulmassa - niin aitoina kuin kopioversioinakin. Boikottiin tuollaiset muotihirvitykset, sanon minä.  Mutta kun kukaan ei uskalla kritisoida kyseisiä kapistuksia, "kun ne on niin in"...


Olkoon in tai ei, mutta minä kritisoin. Aivan järkyttäviä! En nää niiden hyödyllisyyttä niin korkeana, että tuollaiset jalkaani laittaisin. Toisaalta,  oliko noilla kengillä jokin hyötykin? vai keskittyvätkö ne vain olemaan rumat?

Ei sillä, nämä ovat mielipidejuttuja, joten kenenkään ei nyt pidä närkästyä jos on ostanut moiset kapistukset ja pitävät niistä ja niiden muotoilusta erityisen paljon..
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: jempo - 30.06.2007, 14:38:00
Lainaus käyttäjältä: "minnam."
Lainaus käyttäjältä: "Miimi"
Niitä räikeitä rumiluksia, Crocseja siis, näkee nykyään joka kadunkulmassa - niin aitoina kuin kopioversioinakin. Boikottiin tuollaiset muotihirvitykset, sanon minä.  Mutta kun kukaan ei uskalla kritisoida kyseisiä kapistuksia, "kun ne on niin in"...


Olkoon in tai ei, mutta minä kritisoin. Aivan järkyttäviä! En nää niiden hyödyllisyyttä niin korkeana, että tuollaiset jalkaani laittaisin. Toisaalta,  oliko noilla kengillä jokin hyötykin? vai keskittyvätkö ne vain olemaan rumat?

Ei sillä, nämä ovat mielipidejuttuja, joten kenenkään ei nyt pidä närkästyä jos on ostanut moiset kapistukset ja pitävät niistä ja niiden muotoilusta erityisen paljon..


En minäkään ainakaan ulkonäöllisesti niistä tykkää, mut jos on hyvät jalkaan ni mikäs niissä sitten vikana <: äiti suositteli mulle työkengiks noita, mut ei kiitos :D
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: .Ginny - 30.06.2007, 16:28:06
Lainaus käyttäjältä: "Snowflake9"

Varoituksen sana noista flipflopeista kuitenkin, että älkää tehkö niin kuin itse fiksuna tein muutama vuosi sitten kun ensimmäisen kerran ko. kengät jalkaani laitoin: kaupasta suoraan jalkaan ja kävelyä ~4km, karu totuus paljastui seuraavana aamulla kun sängystä noustessa oli varpaat joiden välissä se naru kulkee, turvonnut n. puolitoistakertaisiks ja päkiän kohta samaten. Sanomattakin selvää että se päivä kuljettiin muissa kengissä, mutta hyvin ovat sen jälkeen toimineet :D


Heh, taalla on yksi joka teki tuon virheen  :!:
Kyllastyin nayttamaan holmolta lenkkareissa ja tennissukissa, kun kaikilla muilla oli varvastossut, sandaalit yms.
Menin sitten viime keskiviikkona ostoksille ja Blancolta loysin ihanat musta-valko-shakkikuvioiset flipflopit.
Ensimmaisen paivan jalkeen vari oli tossuista lahtenyt, jalkapohjat varjaytynyt mustaksi, tossujen reunat rispaantuneet ja tietysti pitkin kaupunkia tuli koluttua ja molemmat jalat taynna rakkoja.
Nuo flipflopit on siis lahes taysin loppuun kuluneet yhden paivan kayton jalkeen. Ei tosin harmita, kun maksoivat ruhtinaalliset 0,99€.  :lol:

Pari paivaa oli pakko kayttaa lenkkareita ja sit eilen menin ostamaan 9€:n flipflopit.. En ole viela kayttanyt, kun on edelleen ne rakot jaloissa.
Mutta jos yhtaan enempaa aikoo kavella, niin kylla kunnon kengat taytyy olla!  :D
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Upstate girl - 30.06.2007, 17:18:32
Olen varvastossufani. En pida mitaan muita kenkia kesaisin, paitsi mita nyt urheillessa. Omistan monet hyvalaatuiset varvassandaalit, joissa voi kavella ilman etta rakkoja tulee. Menee myos matkalaukussa pieneen tilaan. Maksan varvastossuista sellaiset $20-40. Sellaiset kestaa muutaman vuoden jopa!  ja on hyvat jalassa seka viela kivan nakoisetkin. Ei mitaan himphamppua. Hinta laatu suhde naes toimii. Halvalla ei saa hyvaa, edes varvastossuja. Taalan varvastossuilla ei tee yhtaan mitaan. Hajoaa paivassa ja hankaa varpaiden valista.

Merkkeja mista tykkaan on mm. Reef, Teva ja Havaianas. Muuten en ole mikaan kenkafani.

Kutsutaanko Suomessa varvassandaaleja flip flop'seiksi nykyaan?  :shock:
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: trsqr - 27.07.2007, 19:49:26
Mikähän ns. vaellussandaali olisi sopiva tällaiselle paljon hikoavalle? Ostin viime vuonna Merrellin 80 euron hintaiset vaellussandaalit, joissa piti vielä olla jotain anti-bakteriaviritystä estämässä hajuja, mutta nehän ne vasta hirveälle haisevatkin. Sama vika oli edellisissä halpissandaaleissa ja niitä edeltäneissä vähän kalliimmissa Fjällrävenin sandaaleissa.

Ns. vaelluslenkkareissa tykkään Salomonin XA Pro 3D:stä, jotka on kulkenut mukana jo ties missä. Ja niitä flip-floppeja en vaan ole oppinut pitämään, vaikka ympäristö hieman jo painostikin edellisellä Aasian visiitillä...
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: renne - 27.07.2007, 20:48:25
Lainaus käyttäjältä: "Upstate girl"
Kutsutaanko Suomessa varvassandaaleja flip flop'seiksi nykyaan?  :shock:


Ne on täällä kuule kesän trendikengät ja tottakai niillä silloin pitää olla englanninkielinen lempinimi. Jokainen megatrendikäs viistoistavuotias on kulkenut koko kesän farkkuminihameessa, polven alapuolelle ulottuvissa tiukissa kalsareissa ja flopeissa. Viime kesän kynnyksellä läpsyköitä ei saanut juuri mistään - nyt kaikki kaupat on niitä täynnä.

Tosin kieltämättä - itse kuljen kaikki reissuni ja Suomen kesät läpsyköillä, flip flopeilla vai miksi ikinä niitä nyt kuuluukaan kutsua. Kaveri tuossa otti flopit mukaan lähinnä suihkukengiksi, mutta päätyi tallaamaan ne jalassa koko reissun. Selitteli jotain, ettei ennen ollut pystynyt niitä käyttämään mutta muutaman päivän (ja parin rakon) jälkeen jalat oli kehittäneet tarvittavat kovettumat ja nyt se ei ole juuri muita kenkiä pitänyt palattuaan.
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Dela - 31.07.2007, 16:10:16
Suosittelen lämmöllä Eccon Offroadeja, jotka olivat nyt jalassa ensimmäistä reissua. Erittäin tukevat, ja pohjat pesevät muovisen oloiset Merrelit mennen tullen. Parhaat sandalit tähän mennessä joiden pohjat ovat aivan omaa luokkaansa.
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: PetraJii - 31.07.2007, 16:19:41
Lainaus käyttäjältä: "minnam."
Lainaus käyttäjältä: "Miimi"
Niitä räikeitä rumiluksia, Crocseja siis, näkee nykyään joka kadunkulmassa - niin aitoina kuin kopioversioinakin. Boikottiin tuollaiset muotihirvitykset, sanon minä.  Mutta kun kukaan ei uskalla kritisoida kyseisiä kapistuksia, "kun ne on niin in"...


Olkoon in tai ei, mutta minä kritisoin. Aivan järkyttäviä! En nää niiden hyödyllisyyttä niin korkeana, että tuollaiset jalkaani laittaisin. Toisaalta,  oliko noilla kengillä jokin hyötykin? vai keskittyvätkö ne vain olemaan rumat?

Ei sillä, nämä ovat mielipidejuttuja, joten kenenkään ei nyt pidä närkästyä jos on ostanut moiset kapistukset ja pitävät niistä ja niiden muotoilusta erityisen paljon..


Oletko nähnyt niitä naisten malleja? balleriinatossua ja muita? vai siis pelkästään se perusmalli mistä et tykkää?

Minua tympäisee miksi aitojen crocsien värit pitää olla niin räikeät. Voisi olla hillitympää keltaista, vihreää jne..
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Dela - 31.07.2007, 16:31:40
Lainaus käyttäjältä: "renne"

Tosin kieltämättä - itse kuljen kaikki reissuni ja Suomen kesät läpsyköillä, flip flopeilla vai miksi ikinä niitä nyt kuuluukaan kutsua.


Lipi-lapeiksihan niitä kutsutaan :)
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Tsikkis - 30.08.2007, 12:47:46
Nyt on kenkäongelma. Kun tarvitsisin semmoset kengät mitkä toimii sekä viileemmässä vuoristoilmassa ja lämpimässä +30 asteessa. Vielä kun pystyisi kävelemään kaupungissa niillä niin avot. Pyydänkö liikoja vai onko tällaisia kenkiä olemassa? Niin ja sit ne vois olla vielä kivan näköset ja vedenpitävät ja kevyet  :lol:
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: alan_mies - 30.08.2007, 13:40:15
Lainaus käyttäjältä: "Tsikkis"
Nyt on kenkäongelma. Kun tarvitsisin semmoset kengät mitkä toimii sekä viileemmässä vuoristoilmassa ja lämpimässä +30 asteessa. Vielä kun pystyisi kävelemään kaupungissa niillä niin avot. Pyydänkö liikoja vai onko tällaisia kenkiä olemassa? Niin ja sit ne vois olla vielä kivan näköset ja vedenpitävät ja kevyet  :lol:


Pikkuisen liikaa pyydät ehkä. Jos voit hiukkasen sietää kuumuutta helteellä ja keveys ei ole ihan tärkein juttu niin lainaan itseäni:

Lainaus käyttäjältä: "alan_mies"
Tuli sitten vihdoin ja viimein marssittua partiokauppaan ja ostettua Meindlin matalavartiset vaelluskengät. Istuvat hämmästyttävän hyvin jalkaan ja ovat mukavat, vaikka pohja on hyvin jäykkä. Mustan värin ja muutenkin hillityn designin ansiosta soveltuvat hyvin reissukengiksi, niin metsäpoluille kuin baariinkin, ja kaikkea siltä väliltä. Hintakin oli jotenkin siedettävä 135 euroa alkuperäisen 185 sijaan. Aikaisempien kokemusten perusteella kestänevät 5 vuotta vähintään, ellen niitä itse riko johonkin.


Noita suosittelen edelleen, kun ovat nyt muotoutuneet jalkaan. Vaativat sisäänajon.

Eivät ole kauhean raskaatkaan.

Noiden vaihtoehto lienee sandaalit tai paljasjalkaisuus. :D
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Tsikkis - 30.08.2007, 14:12:01
Oo, ihana foormuli kun saa niin nopeita vastauksia...   :D

Juurikin jotain tuollaista matalavartista vaelluskengän tyylistä hässäkkää olen ajatellut. Kävin heti tuolla Meindlin sivuilla pyörähtämässä ja mietinkin että mahtaakohan ne Alan_miähen suosittelemat kenkäset kuulua tuohon Light hiker mallistoon? Vai kenties XO-mallistoon... nuo XO-malliston kengät näyttäisivät olevan enemmän lenkkarimaisia.
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: alan_mies - 30.08.2007, 14:17:32
Lainaus käyttäjältä: "Tsikkis"
Juurikin jotain tuollaista matalavartista vaelluskengän tyylistä hässäkkää olen ajatellut. Kävin heti tuolla Meindlin sivuilla pyörähtämässä ja mietinkin että mahtaakohan ne Alan_miähen suosittelemat kenkäset kuulua tuohon Light hiker mallistoon? Vai kenties XO-mallistoon... nuo XO-malliston kengät näyttäisivät olevan enemmän lenkkarimaisia.


Light Hiker Barbados näyttää samalta (ei varmasti XO), mutta en ole varma, mallit vaihtuu tiheään. Meindleihin en ole koskaan pettynyt, Lowat sen sijaan olivat aika äkkiä loppu, Halteista puhumattakaan. :?
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: weylin - 24.09.2007, 08:11:07
Itsekin kyllä pidän Sievin turvajalkineista (töissä matalavartiset, pelkällä vetoketjulla), mutta en kyllä tiedä, laittaisinko pitkälle matkalle. Niillä kyllä on hyvä kävellä  8)

Mutta kun täällä on näin monta sandaalien nimiin vannovia, niin ottaisin suositteluja vastaan.

Itse en ole koskaan käyttänyt pidemmällä matkalla sandaaleja vaikka mieli olisi tehnyt (varsinkin sen jälkeen kun on ottanut kengät jalasta) kun jostain syystä kokeilemani sandaalit eivät ole sopineet jalkaan.

Suurin syy on siinä, että vaikka sandaalit olisi nilkan takaa ja päältä kiristettävät niin jostain syystä kantapää ei yksinkertaisesti pysy "paikoillaan" vaan on aina johonkin suuntaan ulkona sandaalista -ja sandaalien reunat sitten taas painavat kantapäätä. Jos taas kiristää niitä remmejä niin, että jalka jotenkin pysyisi paikoillaan niin käveleminen on yhtä tuskaa kun remmit hiertävät.

Pitäisiköhän minun ostaa sellaiset, jossa on säädettävä remmi pelkästään päällä? Joutuisin tietenkin aina välillä tökkimään kengänkärjillä maata saadakseni sandaalit takaisin paikoilleen mutta olisi se tuskattomampaa kuin kestää remmien hiertämistä.
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Neiti Q - 24.09.2007, 09:32:31
Lainaus käyttäjältä: "weylin"
Mutta kun täällä on näin monta sandaalien nimiin vannovia, niin ottaisin suositteluja vastaan.Käy kokeilemassa Eccon Receptoreita. Olen ostanut paritkin sandaalit niiden jälkeen, mutta yhtä hyviä ei ole osunut kohdalle. Nimenomaan säädöt ovat erinomaisen toimivat, puhumattakaan siitä jäykästä pohjasta, joka auttaa pitkillä kävelyillä vaihtelevassakin maastossa. Soveltuvat jäykän pohjansa ansiosta myös pyöräilyyn.
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: alan_mies - 24.09.2007, 09:48:48
Lainaus käyttäjältä: "Neiti Q"
Käy kokeilemassa Eccon Receptoreita. Olen ostanut paritkin sandaalit niiden jälkeen, mutta yhtä hyviä ei ole osunut kohdalle.


Minua kiehtoo näitä sandaali-ihmisten juttuja kuunnellessani se seikka, että mahtaako tarkkaavaisuutenne, tasapainonne ja käyttöympäristönne olla sellaisia, että ette koskaan kolhi suojattomien läpysköiden "verhoamia" pikku jalkojanne.

Minulla kun tuo onnistuu raskastekoisissa vaelluskengissäkin, metsurin turvajalkineet ehkä olisivat ratkaisu. Matkan pilaantumisen pelossa hiotan jalkojani mielelläni matalavartisissa vaelluskengissä, saattavathan kadutkin olla häiritsevän epätasaisia (kuten esim. Trasteveressa Roomassa :lol: )
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Neiti Q - 24.09.2007, 10:03:42
Lainaus käyttäjältä: "alan_mies"

Minua kiehtoo näitä sandaali-ihmisten juttuja kuunnellessani se seikka, että mahtaako tarkkaavaisuutenne, tasapainonne ja käyttöympäristönne olla sellaisia, että ette koskaan kolhi suojattomien läpysköiden "verhoamia" pikku jalkojanne.Nooh, kaikkeahan sattuu.. Joskus olen ihan muissa sandaaleissa kolhinut peukalovarpaani niin, että sen hoitamiseen meni kokonainen Becherovka-pullo. Huolellinen desinfiointi sisäkautta..

Mutta eniten mua pelottaa käärmeiden kohtaaminen sandaalit jalassa. Tosin aina en muista pelätä sitäkään, ja viisaammat aina muistuttavat, että käärmeet ovat pelokkaita. Siksikin tukevapohjaiset sandaalit ovat hyvät: saa tömisteltyä tehokkaasti kulkiessaan.
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: alan_mies - 24.09.2007, 10:11:26
Lainaus käyttäjältä: "Neiti Q"
Mutta eniten mua pelottaa käärmeiden kohtaaminen sandaalit jalassa. Tosin aina en muista pelätä sitäkään, ja viisaammat aina muistuttavat, että käärmeet ovat pelokkaita.


Rupesi kuulostamaan jotenkin tutulta. :?

Käärme saattaa puolustautua ennenkuin ymmärtää pelätä, jos se tulee yllätetyksi, ja niinhän usein käy, kun hiemankin lähtee off the beaten track. Jykevää vaelluskenkää ei myrkkyhampi puhkaise. Aina kannattaa muistaa, että eteläänpäin mentäessä lajikirjo monipuolistuu alati. Kuristajakäärmeiden kohdalla kengän laatu lienee se ja sama. :?

Eli suosituksena aiheeseen reagoiville kumisaappaat. :D
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Neiti Q - 24.09.2007, 10:19:58
Lainaus käyttäjältä: "alan_mies"

Eli suosituksena aiheeseen reagoiville kumisaappaat. :D


Niin, on ne varmaan kätevämmät kuin käyttää kaikki energia tömistelyyn.

Tietysti myös jos on taipuvainen tiputtelemaan asioita kuten kuumia juomia tai teräviä esineitä päälleen, on hyvä suojata itsensä sandaaleja tiheämmillä jalkineilla. Mutta tähän liittyen minulla ei valitettavasti ole meheviä tarinoita (tai no, alkukesästä olis taas kumpparit olleet tarpeen - sisätiloissa - kun keittiön suurin veitsi lennähti mökin pöydältä pohkeen kautta alas..).
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Junantuoma - 24.09.2007, 20:30:34
Lainaus käyttäjältä: "weylin"
Suurin syy on siinä, että vaikka sandaalit olisi nilkan takaa ja päältä kiristettävät niin jostain syystä kantapää ei yksinkertaisesti pysy "paikoillaan" vaan on aina johonkin suuntaan ulkona sandaalista -ja sandaalien reunat sitten taas painavat kantapäätä. Jos taas kiristää niitä remmejä niin, että jalka jotenkin pysyisi paikoillaan niin käveleminen on yhtä tuskaa kun remmit hiertävät.

Pitäisiköhän minun ostaa sellaiset, jossa on säädettävä remmi pelkästään päällä? Joutuisin tietenkin aina välillä tökkimään kengänkärjillä maata saadakseni sandaalit takaisin paikoilleen mutta olisi se tuskattomampaa kuin kestää remmien hiertämistä.


Ei se kiristys vaan tukevuus...  Omien havaintojen perusteella nuo takaremmilliset ovat usein niitä vetelimpiä.   Tukevammissa on erilaisia muovitukia kantapään sivuilla tai ympärillä. Itse olen mieltynyt Merrelin järeämpään mallistoon, Molokait pääsivät mökkisandaaleiksi 9 vuoden palvelun jälkeen, tilalle Appletonit.  Kummassakin mallissa on kantapään tuen sisällä jäykkyydeltään suunnilleen PET-limupulloa vastaavasta aineesta tehty koko kantapään ympäröivä jäykiste.  Jalka ei nuljua eikä hierry tippaakaan.

Kannattaa sovittaa kunnolla ennen ostoa, nuo ovat sen verran tukevia että niitten pitää istua jalkaan heti alussa, se kantapään tuki ei käytössä paljoa muotoudu.
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Jepulis - 08.10.2007, 02:15:11
Lainaus käyttäjältä: "minnam."
Lainaus käyttäjältä: "Miimi"
Niitä räikeitä rumiluksia, Crocseja siis, näkee nykyään joka kadunkulmassa .
Toisaalta,  oliko noilla kengillä jokin hyötykin? vai keskittyvätkö ne vain olemaan rumat?


Mä hankin kyseiset rumilukset (niitä saa muinakin kuin kirkkaanvärisinä, mulla haaleat ruskeat), koska arvelen niiden olevan täydelliset kengät tulevaan 4,5 kk reissuun Intiaan, Uuteen-Seelantiin ja Tyynenmeren saarille. Ne tulevat olemaan ainoat kengät reissussa, en rupea kantamaan toisia mukanani. Viimeksi pitkällä reissulla (junalla Thaimaahan) mulla oli hyvin toimineet retkisandaalit kenkinä (sukkien kanssa olivat hyvät viileässä Mongoliassakin), mutta ne menivät pilalle (eli alkoivat löyhkätä) kastuessaan jatkuvasti rantautumistilanteissa yms. Näissä popoissa ei sitten tule olemaan tuota hankaluutta ja lisäksi suojaavat varpaita, mutta ovat silti viileät, ja kevyet ja niillä pystyy tarvittaessa juoksemaan ehtiäkseen bussiin :) Mua ei kiinnosta merkit ja ihan sama vaikka olisivat kuinka out, kunhan toimivat tässä tarkoituksessa.

Ja flipflop/varvassandaalikeskustelusta, mun mielestä flipflopit ovat aina sellaiset yleensä halvat vaahtomuovihäkkyrät, mutta varvassandaalit voivat olla fiinimmät, niissä voi olla jopa korkoa ja kaikenlaista koristusta, eli mitkä vain mitkä menevät pottuvarpaan ja etuvarpaan välistä. En ole käyttänyt, kompuroisin ja nahka menis rikki. Flipflopfänifisher!  http://en.wikipedia.org/wiki/Flip-flop
Otsikko: Kengistä vielä...
Kirjoitti: zenix - 08.10.2007, 06:48:47
Lainaus käyttäjältä: "Neiti Q"
Mutta eniten mua pelottaa käärmeiden kohtaaminen sandaalit jalassa. Tosin aina en muista pelätä sitäkään, ja viisaammat aina muistuttavat, että käärmeet ovat pelokkaita.


Näin kävi tällä viikolla täällä Chiang Maissa, kun olimme Doi Saketin temppelille menossa. Rappusia ylöspäin kivutessa tyttökaveri meinasi astua käärmeen päälle. Ja totta kai sandaalit jalassa. Onneks kärmes luikersi pois...

Niin ja kengistä: sandaalit, vaelluskengät, kävelykengät. Mitkään eivät ole olleet turhia.
Otsikko: Vs: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Tomas - 14.04.2008, 18:38:26
Jymähdin itse hieman pidemmäksi aikaa tänne Espanjaan, ja nyt pitäisi löytää sopivat kengät erittäin sekalaiseen käyttöön. Vaelluskengät löytyy, mutta niillä kävely kovalla alustalla on pidemmän päälle rankkaa. Eikä liki 100kilon elopainolla ole nautintoa kuljeskella pitkiä päiviä pelkissä sandaaleissa..

Mutta tässäkin ketjussa jotkut kehuivat Dr.Martensejaan.. Itselläni tuollaiset oli joskus pari kymmentä vuotta sitten, ja nyt alkoi tekemään mieli kokeilla josko ne olisivat edelleen yhtä hyvät kuin silloin nuorempanakin. Eli onko kenelläkään parempaa kokemusta Doc'seista? Pohjien erot AirWair vs. classic (vai onko näissä eroja)? Kaikki muutkin kokemukset ovat tervetulleita, lestin malli (kapea/leveä), pohjan "rullaavuus"..

Itse mietin ihan semmoisia 6/8-reikäisiä kenkiä; noissa on sopivasti reikiä että saa nauhat pitkältä matkalta kireälle (ainakin kuvien perusteella) ja vartta sen verran että ei tarvitse tuulessa ja tihkussa käyskennellä märissä sukissa.

Erittäin yllättävää oli, että ainakaan täältä Barcelonan seudulta ei löytynyt (pikaisella etsinnällä) kuin 1 liike joka kyseistä merkkiä myi, ja sielläkin oli vain muutama kappale hajakokoja. Siksipä kiinnostaisi myös kenkien koko-taulukot, tai siis kuinka isot oikeasti ovat esim. koot 10 - 12UK. Todennäköisesti joudun tilaamaan paikallisen myymälän kautta "oikean" koon, tai sitten täytyy turvautua nettikauppoihin. Vertailuna tuohon koko-asiaan mainittakoon, että jalkani pituus (kantapää seinässä) on 295mm (mitattu kun ostin Meindlin kenkiä - heillä sentään on hyvin tarkat mitat kengissään).

-tomas
Otsikko: Vs: Kengistä vielä...
Kirjoitti: RoseM - 04.07.2008, 21:47:18
Pitäisi jo aika nopeaan hommata vaelluskengät tai -sandaalit, kun elokuussa edessä trekki. En ole onnistunut löytämään juuri sopivia, ja epäröinkin lähinnä sen välillä, ostanko ihan vaelluskengät vaiko sandaalit. Sandaaleita puoltaisi kuumuus ja monipuolisempi käyttö - aika paljon kuitenkin edessä ihan kaupunkikävelyäkin - mutta kenkäkaupan myyjä suositteli kuitenkin vaelluskenkää.

Nyt löysin kahdet suunnilleen samaa hintaluokkaa (himpun alle 90e) olevat popot: eccon sandaalit (olikohan offroadit, en muista), jotka tuntuivat sikahyviltä jalassa kokeillessa, tai Merrellin sandaalit, jotka muistuttivat enemmänkin kenkiä, koska kärki oli umpinainen, kantapää myös. Pohja oli kyllä aika paljon jäykempi kuin Eccoissa, joten joutuisin varmaan ottamaan toiset kengät kaupunkikävelyyn (plääh..).

Kestääkö nilkat rymyämisen eccoissa, vai meneekö järki jäykemmillä kengillä?
Eccot tuntuivat niin mukavilta, että oikeastaan haluaisin ostaa ne, mutta pelkään kestävätkö kuitenkaan.
Otsikko: Vs: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Junantuoma - 07.07.2008, 03:01:03
Kenkävalinta riippuu ihan maastosta, vaihtelevammalla reissulla tarvitset todennäköisesti molemmat. Minulla on reissussa kahdet jalkineet, vaelluskengät (Meindl Tunturihaukka) ja sandaalit (Merrell Appleton). Ne eivät korvaa toisiaan.

Jalkineen sopivuus pitää sitten kokeilla omaan jalkaan, mitä tukevampi jalkine, sitä vähemmän se mukautuu jalkaan. Sandaaleissa minun jalkaani ovat aivan ylivoimaisia Merrelin jäykät mallit, aikanaan oli Molokai, nyt Appleton. Molemmissa on jäykkä kantapään ympärille tuleva osa, vastaa jäykkyydeltään suunnilleen PET-muovista limupulloa. Välillä kokeilin pehmeäpiä sandaaleita, mutta varsinkin asvaltilla pehmeä pohja nuljusi liikaa ja seurauksena tuli hiertymiä, vaikka sandaali sopi muuten jalkaani.

Rymyämiseen vaelluskengät, jäykyys on hyväksi minun jaloilleni myös sandaaleissa.
Otsikko: Vs: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Mizzoni - 08.07.2008, 16:15:27
Suurin syy on siinä, että vaikka sandaalit olisi nilkan takaa ja päältä kiristettävät niin jostain syystä kantapää ei yksinkertaisesti pysy "paikoillaan" vaan on aina johonkin suuntaan ulkona sandaalista -ja sandaalien reunat sitten taas painavat kantapäätä.

Ihmettelin samaa omissa sandaaleissani, kunnes tulin verranneeksi niiden pohjan mallia omaan jalkapohjaani. Kas kummaa, eipä ole ihmekään ettei kantapää pysy sandaalin päällä kun jalkani lesti on suora ja kengän käyrä. Ongelmasta päästiin ostamalla seuraavat sandaalit itselle sopivalla pohjan muodolla eli sellaisella josta kantapään halkaiseva suora linja osuu suunnilleen isovarvasta seuraavan varpaan kohdalle. Auttaa jalkoja viihtymään muissakin kengissä. Esim. etelä-eurooppalaisilla on usein huomattavasti pohjoismaisesta perusmallista poikkeava jalan muoto, joten kengätkään eivät aina näin ollen sovi päittäin parhaimmalla mahdollisella tavalla. Tämä voisi olla yksi syy.
Otsikko: Vs: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Ruuhkis - 31.12.2008, 15:40:10
Nyt nostatan tämän. Ostin elämäni ensimmäiset vaelluskengät, Meindlit. Olivat peijakkaat tarjouksessa enkä koskaan ole jalkaani yhtä hyvän tuntuista kenkää kokeillut! Ongelma onkin nyt seuraavan laatuinen, miten nämä pistetään käyttökuntoon? Sain jotain Ecco wax oilia, tuollaista rasvaa mitä pintaan. Mutta Meindlin ohjeissa puhutaan jostain suihkeesta ensin ja sitten rasvaa. Toisessa liikkeessä sanottiin että ei mitään rasvaa vaan pelkkä suihke, siis ilmeisesti kyllästesuihketta. Kun nuo nyt tuonkin verran maksoi niin en viitsisi heti pilata saapasta laittamalla jotain rasvaa mikä sitten "tukkii" kengän pinnan. Eli mikä tässä nyt on se oikea tapa hoitaa tuommoista saapasta? Sen verran ymmärrän että oikea hoito kengille pidentää niiden käyttöikää huomattavasti.

Ps. Pirskuta että on muuten komeat saappaat!  8) 
Otsikko: Vs: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Ruuhkis - 31.12.2008, 16:25:11
Nyt nostatan tämän. Ostin elämäni ensimmäiset vaelluskengät, Meindlit. Olivat peijakkaat tarjouksessa enkä koskaan ole jalkaani yhtä hyvän tuntuista kenkää kokeillut! Ongelma onkin nyt seuraavan laatuinen, miten nämä pistetään käyttökuntoon? Sain jotain Ecco wax oilia, tuollaista rasvaa mitä pintaan. Mutta Meindlin ohjeissa puhutaan jostain suihkeesta ensin ja sitten rasvaa. Toisessa liikkeessä sanottiin että ei mitään rasvaa vaan pelkkä suihke, siis ilmeisesti kyllästesuihketta. Kun nuo nyt tuonkin verran maksoi niin en viitsisi heti pilata saapasta laittamalla jotain rasvaa mikä sitten "tukkii" kengän pinnan. Eli mikä tässä nyt on se oikea tapa hoitaa tuommoista saapasta? Sen verran ymmärrän että oikea hoito kengille pidentää niiden käyttöikää huomattavasti.

Ps. Pirskuta että on muuten komeat saappaat!  8) 

Tuolta löytyi aiheesta niin paljon kun vaan jaksaa lukea.
http://www.relaa.com/index.php?topic=9162.msg69376
Otsikko: Vs: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Ericaoscar - 31.12.2008, 19:56:28
Teitpä hyvän hankinnan! Itselläni menossa toinen pari, ensimmäiset kestivät jotakuinkin ehjinä kymmenkunta vuotta, edelleenkin toimivat marja-, sieni- ym. reissukenkinä missä nyt jo vähän rähjäisestä ulkonäöstä ei ole niin väliä. Uudemmat ovat sitten "edustus"käytössä eli vaellus- ja muina reissukenkinä.

Ensimmäisten oston yhteydessä Partioaitta neuvoi käyttämään ensin mehiläisvahapohjaista rasvaa (myivät tietysti purkin mukaan) ja sen lisäksi suojaamaan kengät kosteussuojasuihkeella. Hoitotiheys käytön mukaan, miten märissä oloissa liikut ym.

Näillä ohjeilla kenkien nahkaosat ovat pysyneet loistokunnossa (myös vanhemmissa, niissä rupesi sivukumit ym. hajoamaan), ja ko. rasvat suojaavat ilmeisesti myös nauhoja kun en ole vielä kertaakaan joutunut niitä vaihtamaan. Ja käytetty on, aika rankoissakin oloissa.

Nämä omia kokemuksia, jollakulla saataa olla toisenklaisia.  :)

Otsikko: Vs: Kengistä vielä...
Kirjoitti: alan_mies - 01.01.2009, 20:55:46
Hyvin on raskaat Meindlit pelanneet, vaikka hoito onkin ollut laiskanlaista. Lumikenkien siteet ovat jättäneet pahimmat jäljet. Jonkin verran joutuu oikomaan ylempiä "nauhakoukkuja", vääntyvät, kun kengät kohtaavat toisensa tai lumikengän.

Matkoilla en ole enää niitä mukana raahannut, niitä varten on olemassa matalavartiset Meindlit.

Edelliset kesti vuosia, mutta niissä oli corduraakin, kevyemmät kuin kokonahkaiset siis, mutta hajoilivat lopulta saumoista. Pohjat piti uusia kerran.
Otsikko: Vs: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Ruuhkis - 01.01.2009, 20:58:19
^Paljonko kustansi pohjien uusiminen?
Otsikko: Vs: Kengistä vielä...
Kirjoitti: alan_mies - 01.01.2009, 21:02:10
^Paljonko kustansi pohjien uusiminen?

Prisman suutari taisi tehdä, eli ei alkuperäisten veroisia. Olivat jo tuossa vaiheessa kakkoskengät, joten ei niin väliäkään. Oisko ollut parikymppiä, tai viistoista.
Otsikko: Vs: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Ruuhkis - 01.01.2009, 21:21:51
Meindlillä on ilmeisesti suomessa oma liikkensä missä käyttävät alkuperäisiä tarvikkeita. Siellä hinta on varmasti hiukka " suolaisempi". Toisaalta jos kenkään laittaa tuonkin verran rahaa kiinni niin ei siinä sitten enää euro sinne tai tänne tunnu missään. Tietää ainakin että saa hyvän. Ollut sen verran pitkä( ja tuskainen) prosessi tämä saappaiden etsiminen että kun ne nyt löytyi niin haluaisi että pysyvät kunnossa myös tulevaisuudessakin.
Otsikko: Vs: Kengistä vielä...
Kirjoitti: seamanjake - 02.01.2009, 12:52:31
...nuo nyt tuonkin verran maksoi niin en viitsisi heti pilata saapasta laittamalla jotain rasvaa mikä sitten "tukkii" kengän pinnan...
...että oikea hoito kengille pidentää niiden käyttöikää huomattavasti.
Aito mehiläisvaha pintaan, reippaasti, huolella sitten käsittelet koko kengän ja nauhat erikseen. Toista vielä kerran, sitten annat vahan kuivua kunnolla (ainakin vuorokauden jos ei ole kostea/kuuma ilma, sitten halutessa voit suihkuttaa niihin vielä tuon suojasuihkeen. Näin käsittelen itse omat ulkoilukengät ja vaimokkeen kengät myös ja kyllä pitää veden ulkopuolella jos saumat tiiviit. Kangas tai nahka, toimii kaikissa matskuissa.
Otsikko: Vs: Kengistä vielä...
Kirjoitti: cryptic - 02.01.2009, 13:27:53
itse kävelin menneenä kesänä pitkin Samoksen kukkuloita vanhat kunnon aerobic-tossut jalassa. hyvät muuten, mutta kenkien kärjet alkoivat irvistellä ja sylkivät varvasta ulos  ;D
Otsikko: Vs: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Axel5 - 13.04.2009, 13:53:07
Mulla on käytössä salomonin speed cross 2 maastojuoksukengät. Kastuessaan kuivuvat nopeasti, ovat kevyet (620g/pari), tukevat jalkaa erinomaisesti ja kestävät hyvin. Taivat nuo taistelusukeltajatkin näitä meillä suomessa käyttää. Huonot kengät aiheuttavat ryhtivikoja, kulumia ja rasitusvammoja KOKO KEHOSSA joten niiden valintaan on syytä panostaa.
Otsikko: Vs: Kengistä vielä...
Kirjoitti: dragu - 14.04.2009, 16:17:21
Itse päätin panostaa jokunen kesä sitten törkeän hintaisiin lenkkareihin. Näiden kyseisten kenkien pinta on suurelta osin jostai kestävästä mutta väljästä kankaasta valmistettu joten pienikin tuulenvire tuntuu mukavan viilentävänä kengän sisällä. Paljon olen niillä käppäillyt ja vielläkin priimakunnossa joten ne rahat tuli käytetty omasta mielestäni järkevästi.
Otsikko: Mitkä ovat hyvät kengät matkalle
Kirjoitti: puttersson - 23.04.2010, 16:43:06
Aina sanotaan, että hyvät kengät ovat reilatessa ja muutenkin matkustellessa must. Mitä tarkoitetaan hyvillä kengillä? Mitkä kengät jalkaan, jos menossa kesähelteillä reppureisulle eurooppaan?Kannattaako ottaa mukaan toiset kengät(ikäänkuin varakengät)? ???

Viestit siirretty aiheetta käsittelevään ketjuun. Heloriina/mode
Otsikko: Vs: Mitkä ovat hyvät kengät matkalle
Kirjoitti: Hopiska - 23.04.2010, 19:05:16
Valinta riippuu varmaan aika pitkälle siitä miten paljon ajattelit kävellä kerralla. Jos enemmänkin niin hommaa jotkut sopivat ns. matalavartiset vaelluskengät, taitaa kulkea nimellä ulkoilujalkineet enemmänkin. Salomonilta löytyy myös aika kivoja lenkkarimalleja joissa kuitenkin jonkin verran jäykkyyttä niin sopii myös jonkinlaiseen patikointiin, on pikkusen kevyemmät kuin nuo varsinaiset ulkoilujalkineet mutta pitävät myös vettä. Itse löysin Haglöfsiltä sopivat geelipohjallisilla varustetut, mutta hinta nousee noissa laatukengissä turhan korkealle omaan käytön määrään suhteutettuna :(

Ja muista kuitenkin panostaa myös sukkiin, viileät ja suojaavat esim. http://www.scandinavianoutdoorstore.com/jalkineet-ja-sukat/vaellussukat/trekking-extreme-coolmax-tec/ tai http://www.scandinavianoutdoorstore.com/jalkineet-ja-sukat/vaellussukat/trekking-extreme-light/

Itseasiassa eilen kävin Kontulan Lidlissä ja siellä oli myynnissä vaellus- juoksu- ja pyöräilysukkia, ostin kokeeksi yhdet juoksusukat ja tuntuu jalkaan kyllä hyviltä, pikkuisen ehkä saisi hengittää paremmin mutta hintaansa nähden (3,99e) on hyvät. Saa nähdä miten kestävyyden puoli sitten on.

Ja jos et ajatellut ihan kokoaikaa viettää tien päällä niin kai se olisi mukava heittää välillä kevyemmät kengätkin jalkaan, esim ihan vaikka sandaalit. Ja myös sen varalle jos kuitenkin pääsee tossut kastumaan.

Mutta jäädään vielä odottelemaan neuvoja kokeneemmilta kulkijoilta, itselläkin taas tullut aiheelliseksi reissukenkien hankinta.

Niin ja jos vaan mahdollista niin kannattaa kiertää ihan liikkeissä paikanpäällä ja selvittää tarve henkilökunnalle, monesta paikkaa löytyy asiantuntevaa apua. Helsingistä kenkiä löytyy ainakin partioaitasta ja retkiaitasta yrjönkadulta, seka varuste.netistä Ruosilantie 2:sta. Anyway tärkeintä on kuitenki että sovitat kenkää kunnolla ennen ostoa. Liikkeessä voi koittaa ja kun hyvä löytyy niin netistä voi tuurilla saada halvemmalla.
Otsikko: Vs: Mitkä ovat hyvät kengät matkalle
Kirjoitti: Generig - 23.04.2010, 19:14:50
Kuumissa olosuhteissa sandaalit on lyömättömät. Jalat ei sula eikä rakkoja tai muita vammoja synny niin helposti.

Muuten sellaiset yleiskengät ovat hyvät. Jos ne voi vielä jollain yhdistää juuri tuollaiseen ulkoilukenkään niin yhä parempi. Jos esmes ravintolassa tai yökerhossa tms käy niin jokainen kenkä ei sellaiseen paikkaan välttämättä käy.
Otsikko: Vs: Mitkä ovat hyvät kengät matkalle
Kirjoitti: fuego - 23.04.2010, 20:40:54
Sellaiset kengat joissa voit kavella 12 tuntia putkeen kipeyttamalla jalkojasi paikallislampotilaisessa ilmastossa. Ja jotka ei pista liikaa silmaan (ellet halua nayttaa liian turistilta).

Ei kuitenkaan uudet kengat.. ennen kuin niihin on tottunut - mikaan ei ole jaloille inhottavampaa matkalla kuin uusien kenkien tuomat rakot.

Jos lahtee kevyin kenkavarustein liikenteeseen, yleiskengat on parhaat eli sellaiset joita voit pitaa seka kaupungissa etta muissa aktiviteeteissasi (joista riippuen varmaan toiset kengat mukaan... vaelluskengat, kiipeilykengat, beach kengat yms). Toinen pari on kateva varalle tai vaihtoon eli jos kengat kastuvat tai menet illalla ulos tai juoksemaan tms.
Otsikko: Vs: Mitkä ovat hyvät kengät matkalle
Kirjoitti: skavoovie - 24.04.2010, 12:48:03
Ehdottomasti kahdet kengät mukaan. Vaihtelu virkistää, myös jalkoja. Euroopan kierrokselle kesällä ottaisin hyvät kävelysandaalit - niillä tulee luultavasti eniten käveltyä. Omat perus-Merrellit ovat olleet hyvät. Toisiksi kengiksi ottaisin itse luultavasti jotkut mustat tennarit (vans tms), joilla on ihan siedettävä kävellä, mutta kiva mennä baariin/ravintolaan kuitenkin.

Tuollaiset ulkoilujalkineet ovat myös hyviä, mutta olen itse sen verran turhamainen, että terassilla istuskellessa ne tuntuvat vähän hölmöiltä. Mutta jos tarkoitus on käydä vaikkapa luonnonpuistoissa, niin ilman muuta mukaan.

Kannattaa mennä urheilukauppaan katselemaan ja kokeilemaan. Sieltä löytyy kenkiä, jotka on suunniteltu mukaviksi pidemmälläkin kävelyllä.


Otsikko: Vs: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Kultakala - 04.05.2010, 08:34:04
Samoilla linjoilla kun edellinen kommentoija. Sanotaan nyt vielä se että matkatoverisi saattavat arvostavat sandaaleja enemmän kuin sinä. Perus lenkkitossut kun tuppaavat kesällä hikoamaan ja ai kun on mukavaa junassa päivän tuskaisen kävelyn jälkeen ottaa popot pois ja rentoutua ja työntää ne hikiset varpaat kaverin naamaan kun siinä pikkuisessa junan hytissä yrittää nukkua.

Hyvillä kävelysandaaleilla kyllä pärjää monessa paikassa. Tarpeentullen vaikka pikku vaelluksella, kunhan pitää varansa nilkkojen puolesta. Siistit kevyet kaupunkikegät kaveriksi, niin pärjää melkein missä vaan.
Otsikko: Vs: Kengistä vielä...
Kirjoitti: ree - 24.07.2010, 17:38:33
Saiskohan teiltä myyjiä parempia vinkkejä, mistä kannattaa vaelluskenkiä ostaessa huolestua ja mikä on vaan kengän alkujäykkyyttä? Oma kokemuspohja aiheesta on tosi hatara... Tän ketjun luin kyllä läpi :D

Ongelmina kaikissa kokeilemissani oli esim. että kenkä painoi hieman jalkapöydän päältä ja nilkat kipeyty jo kaupan ympärikävelystä (tähän varmaan tottuu?). Onko nää ihan ok vikoja jotka häipyy kun kengät ajaa sisään? Entä se, että alamäkeen kävellessä isovarvas osuu kengän kärjen "mutkaan"? Myyjät varoitteli, ettei ole hyvä juttu, mutten vaan löydä kenkiä joissa ei osuisi. Jos jollain on samanlaista ongelmaa, otan vastaan vinkkejä, missä mallissa tätä vois välttää... Tasasessa maastossa jäi siis paljon tilaa varpaille, eli suuremmalla kengän koolla asiaa ei saatu ratkaistua.

Meindlin Tunturihaukka ja Wales oli vahvimmat vaihtoehdot, ostaa en kuitenkaan em. ongelmien takia uskaltanut vaikka mieli teki...
Otsikko: Vs: Kengistä vielä...
Kirjoitti: PiiRoo - 24.07.2010, 23:41:09
Olimme nyt kesällä Jenkeissä neljä viikkoa ja unohdin pakata kävelysandaalit kaupunkikäyttöön mukaan. Ekana päivänä kävin ostamassa perusClarksin sandaalit, ihan kivalla hinnalla. Ok sandaalit, mutta joo...

Sattumoisin kävin Payless ShoeSorsen myymälässä ja mukaan tarttui 23 euron hintaiset sandaalit. Ja ne kengät osoittautuivat parhammiksi sandaaleiksi ikinä! Siis ihan kuin ei olisi ollut kenkiä jalassa ollenkaan, mutta kuitenkin tukevat, samalla sirot ja juuri täydellinen pohjamuotoilu jaloilleni. Käytinkin sitten melkein koko loman vain näitä sandaaleja ja ne vähän kulahtivat. Joten toiseksi viimeisen matkapäivän soittelin läpi Milwaukeen ao. liikkeitä löytääkseen uuden parin ja yksi löytyikin (olisin ostanut useamman parin mutta kun ei löytynyt enempää).

Olen ongelmajalkainen eli leveä, rintava ja naistenkengissä kokoa 43. Olen ostanut todella monia merkkejä sekä kuluttanut turhankin paljon rahaa löytääkseen "the sandaalit". Ja sit ne löytyi halpishallista...
Otsikko: Vs: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Orkesteri - 25.07.2010, 00:00:54
ree, en suosittele ostamaan kenkiä, jotka tuottavat kipua jo kaupassa. Kenkien sisäänajo tarkoittaa yleensä, että ne lakkaavat aiheuttamasta rakkoja. Vaelluskenkiin ei maagisesti tulee lisää tilaa kohtiin, joissa sitä ei ole tarpeeksi, ja jos kenkä painaa selvästi jalkapöydän päältä, se on liian pieni. Varpaiden ei myöskään pitäisi osua mihinkään kengän sisällä. Oletko varma, etteivät kengät ole vain väärää kokoa?
Otsikko: Vs: Kengistä vielä...
Kirjoitti: jurppe - 25.07.2010, 10:31:11
Ongelmina kaikissa kokeilemissani oli esim. että kenkä painoi hieman jalkapöydän päältä ja nilkat kipeyty jo kaupan ympärikävelystä (tähän varmaan tottuu?). Onko nää ihan ok vikoja jotka häipyy kun kengät ajaa sisään?
Mun mielestä ei tosiaankaan ok. Kun testasin Meindlin Islandeja ensimmäisen kerran niin tuntuivat sopivan täydellisesti ja pienen sisäänajon jälkeen vielä paremmin ; )

Matkalla käytän kuitenkin useimmiten Clarksin sandaaleja ja Salomonin kevyempiä vaelluskenkiä. Valitettavasti oma kokemukseni on etteivät hyvä ja halpa useinkaan kohtaa kengissä. Jalkoja tuli nuorempana pilattua turhan halvoilla jalkineilla ja se näkyy nyt mm. liikavarpaina. Tämä vinkkinä niille jotka eivät vielä ole pilanneet omia jalkojaan.
Otsikko: Vs: Kengistä vielä...
Kirjoitti: kendraJoy - 25.07.2010, 10:42:26
^ juuri näin, kengistä ei todellakaan passaa pihistellä. Siinä on äkkiä reissu pilalla veristen kinttujen kanssa, jos ei kärsi kävellä.

Kesäreissuilla mukana kulkee jo useamman kesän palvelleet Columbia sporttisandaalit, ja talvella McKinleyn kevyehköt vaelluskengät. McKinleylle pisteet kengän keveydestä ja sopivan leveestä lestistä.
Otsikko: Vs: Kengistä vielä...
Kirjoitti: ree - 26.07.2010, 14:21:18
Ok, kiitos vastauksista. Kai se on vaan jatkettava etsimistä... Reissuun enää pari viikkoa, rakot tulee tätä menoa! :D

Vastaanotan siis pikaisia suosituksia vaelluskengistä, joissa on kärjessä ja jalkapöydän päällä paaaljon tilaa.
Otsikko: Vs: Kengistä vielä...
Kirjoitti: hahhe - 11.08.2010, 01:33:25
Mullakin eessä mitä luultavimmin jonkinlaisten trekkikenkien osto. Oon lähössä Pakistaniin ja Pohjois-Intiaan vaeltelemaan vähäsen vuorilla ja mietin tässä että oisko jollai heittää kenkävinkkejä? Eli kylmää tarttis kestää, mutta myös lämpimämmillä seuduilla ois tarkotus käppäillä.
Otsikko: Vs: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Jepulis - 11.08.2010, 10:09:11
Lupasin itselleni taas tänä kesänä, etten ikinä enää lähde minnekään reissuun muissa kuin vedenkestävissä muovikengissä. Olin heinäkuussa kaksi viikkoa Japanissa ja ensimmäisen viikon satoi. Lähdin reissuun kankaisissa jalkaan sujautettavissa tossuissa, jotka kastuivat eka iltana Tokiossa ja olivat siitä lähtien märät. Ei siinä mitään, kävelin niillä mm. Fuji-vuoren puolivälistä alas viidentenä reissupäivänä, mutta hajun takia en kehdannut niillä mennä enää Tokio-Kioto yöbussiin. Ostin Crocsin Olivia-ballerinat, joilla olen käppäillyt siitä lähtien. Hieman niistä tuli hiertymiä, kun ovat perusankkacrocseja tiukemmat, mutta ei enää käytettyäni niitä pari viikkoa. Ja niillä ei hävettänyt kävellä kaupungissa toisin kuin ankkacrocseilla. http://www.crocs.fi/index.php?option=com_content&task=view&id=328&Itemid=41

Toivoisin voivani käyttää muovisia flipfloppeja, mutta varpaanvälit ei kestä. Mulla on parit kantapäättömät ja varpaat paljastavat läpyskäkengät niiden sijaan, mutta ne ovat jotain hamppua ja kangasta, joten ei kauheen hyvia matkoilla, joilla tuntuu aina satavan.

En voisi kuvitella käveleväni vaelluskengissä tai lenkkareissa Intiassa, Thaimaassa, Indonesiassa, helteisessä Tokiossa jne. Mutta pitää ehkä hankkia vedenkestävät vaelluskengät painoksi rinkan pohjalle, koska metsissä käppäilyt ja vuorille kapuamiset ovat alkaneet kiinnostaa reissuilla entistä enemmän. Harmittaa vaan kun painavat ja vievät tilaa rinkassa. Pitäisikö hankkia aivan umpinaiset massiiviset vaelluskengät vai sellaiset lenkkarimaiset tosi kevyet, joissa varpaat saattavat kastua verkkomaisten osien kautta, mutta kengät ovat sellaista matstkua etteivät ime vettä?
Otsikko: Vs: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Kukajoku - 28.06.2011, 08:33:13
Jyväskylän Halosella olis nyt tarjouksessa Meindl vaelluskenkiä. Eilen bongasin, mutta itselleni sopivaa kokoa ei ollut. Pienin koko 7,5. Olivat -70% alessa, kenkien hinnaksi siis jäi 69e. Kipin kapin kannattaa mennä jos tarvitsee, aika edullinen hinta, 5 paria oli eilen vielä hyllyssä.
Otsikko: Reissu kengät
Kirjoitti: Linne - 15.08.2011, 13:03:24
Heii,

Mistä sopivat reissukengät indokiinan matkalle? Jotkut hyvät kävellä, kelpaa vähän haastavampaankin maastoon (ei kuitenkaan olla menossa minnekään ihan off roadeille /viidakkoon). Pitäisi olla hengittävät

Viime reissulla ykköset oli Salomonin Techamphibian 2. Käytin koko reissun ilman sukkia, eivätkä hiertäneet yhtään. Nyt kuitenkin kun koitin uudestaan jalkaan niin ovat alkaneet hangata :( ei oikein hyvä systeemi vissiin tuo taittuva kantaosa..

Viesti siirretty ketjuun. Heloriina/mode
Otsikko: Vs: Kengistä vielä...
Kirjoitti: jmxd - 19.02.2012, 19:23:54
olen lähössä huhtikuussa reissuun Intiaan ja Nepaliin noin kolmeksi kuukaudeksi. Suunnitelmissa kierrellä Pohjois-Intiaa ja Nepalin puolella luultavasti tulee heitettyä Annapurna Base Camp. Jotkut hyvät kengät pitäisi hommata, olen pähkäillyt sandaalien ja sitten ihan retkeilykenkien välillä. Luuletteko että hyvillä sandaaleilla kestää jalat pitkiä kävelymatkoja vai onko vaelluskengät ehdottomat? Ja toiseksi pärjääkö touko-kesäkuussa Nepalissa 4km korkeudessa sandaaleilla vai paleleeko varpaita? Kiitos jos joku osaa neuvvoa!
Otsikko: Vs: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Laeppae - 19.02.2012, 19:43:24
Todellakin kengät, muuten tulee vilu. Ja tiet voi olla vähän mutaista.
Otsikko: Vs: Kengistä vielä...
Kirjoitti: J-PS - 07.03.2012, 11:12:50
Kuukauden reissu Peruun ja Equadoriin, sisältää mm. Inca Trailin, viiden päivän visiitin (ei vaellus, mutta aika paljon polkujen tallaamista) Amazonin viidakkoon, parin päivän patikan Cotopaxilla ja kahdeksan päivän risteilyn Galapagos saarilla. Mitä mieltä raati olisi tällaisesta kenkävalinnasta tuohon reissuun: Meindl Vakuum Hiker (http://www.partioaitta.fi/Jalkineet_ja_sukat/Jalkineet/Vaelluskengat/Meindl_Vakuum_Hiker (http://www.partioaitta.fi/Jalkineet_ja_sukat/Jalkineet/Vaelluskengat/Meindl_Vakuum_Hiker)) raskaampaan käyttöön ja Salomon Techamphibian2 -verkkokenkä (http://www.partioaitta.fi/Jalkineet_ja_sukat/Jalkineet/Vapaa-ajan_jalkineet/Salomon_Techamphibian2 (http://www.partioaitta.fi/Jalkineet_ja_sukat/Jalkineet/Vapaa-ajan_jalkineet/Salomon_Techamphibian2)) kevyempään käyttöön ja etenkin Galapagosille. Pärjääkö noilla?
Otsikko: Vs: Kengistä vielä...
Kirjoitti: malla-anni - 08.03.2012, 09:44:53
olen lähössä huhtikuussa reissuun Intiaan ja Nepaliin noin kolmeksi kuukaudeksi. Suunnitelmissa kierrellä Pohjois-Intiaa ja Nepalin puolella luultavasti tulee heitettyä Annapurna Base Camp.

Base Campille ottaisin kyllä vaelluskengät, meidl- han wag - tms. viimeisessä vastauksessa olevasta linkistä löytyy hyvä malli. Olen joskus lähtenyt matalammalla vaelluskengillä vähän helpommalle reitille ja nilkat olivat kovilla. Inka trailillekaan ei ole liioittelua ottaa vastaavat. Liukastumisia sattuu noilla ja sen vuoksi pitävät pohjat.
Otsikko: Vs: Kengistä vielä...
Kirjoitti: ihmeseikkailija - 08.03.2012, 15:56:57

J-PS:llä et kengät vaikuttas ihan hyville valinnoille. Itsellä Meindl Borneot ja jos Vakuum Hikereissa on pehmeämpi kävelytuntuma, niin voivat olla reppureissulle paremmat. Itsellä oli Malesian reissulla nuo Borneot ja siellä vaellukset ois tehnyt ehkä lenkkareissakin, myös Kinabalun kiipeämisen. Pehmeyttä olisi voinut olla hieman enemmän niin kengät olisivat toimineet reppureissulla paremmin.


Nyt itseäkin mietityttää kenkävalinta RTW:lle? Ottaako Keenien lisäksi kevyet vaelluskengät vai gore-lenkkarit, koska vaelluksia ja päiväretkiä on suunnitelmissa? Lenkkareissa ois laajempi käyttöalue sekä luonnollisesti keveämpi/pienempi pakkauskoko.
Tosin, Cotopaxille yms. ei lenkkareilla pääsis, vaan näissä tapauksissa pitäisi vuokrata vaelluskengät?

E-amerikkaa lukuunottamatta muualla pärjäis varmaan gore-lenkkareillakin esim. Uusi-Seelanti, Australia.

Hyvä ketju, mutta liikaa ei kommentteja/kokemuksia vaelluskengistä ja lenkkareista reppureissuilla voi olla.
Eli mitkä on fiilikset ollu reissun päällä? Oletteko mielestänne kantaneet vaelluskenkiä turhaa mukana? Tai oletteko kaivanneet niitä? Muita kommentteja?'

Kiitos!
Otsikko: Vs: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Tkukka - 13.09.2012, 13:14:16
Heijjaa,

viikonloppuna olis tarkoitus poistaa jostakin semmoiset kengät, joilla pystyy trekkailemaan pidempiäkin aikoja ja jotka kestää edes jonkunlaisia sääolosuhteita (sade). Kannattaako 3kk reissulle ostaa ihan kunnolliset ja sitä myöten ehkä arvokkaatkin varrelliset ulkoilukengät? Riittäisikö reissuun ihan vaan sään kestävät lenkkarit?

Menossa siis Kaakkois-Aasiaan niin kaupunki- kuin maaseutuolosuhteisiin.

Kattelin Budget sportista tämmösiä: https://www.budgetsport.fi/PublishedService?pageID=9&itemcode=56419738

I'm lost!
Otsikko: Vs: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Jinnai - 13.09.2012, 13:57:50
Jos mitään kummosempia trekkauksia ole tiedossa, niin ihan perus lenkkarit on varmasti ihan hyvät. Mieluiten tietysti sellaiset joilla olet jo kävellyt ja tiedät ettei ne hierrä parin tunnin kävelyn jälkeen.

Itse kiipesin Sumatralla tulivuorelle haastavissakin olosuhteissa ihan Puman lenkkareilla, sateessa. Kengät oli vähiten haittaava asia koko kiipeilyssä  ;D jos olet täysin tervekoipinen ihminen niinkuin minä, niin ei perus reissussa mitään ihmeellisiä popoja tarvitse. Muutoin reissun aikana (Thaimaa, Singapore, Sumatra, Laos) meni converset jalassa.
Otsikko: Vs: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Orkesteri - 14.09.2012, 00:13:43
Jos samojen kenkien on sovelluttava sekä kaupunkiympäristöön että trekkailuun, ottaisin varmaankin jotkut minimalistiset, mahdollisimman paljon tavallista tossua muistuttavat maastojuoksukengät esimerkiksi Vivobarefootin tai Merrellin mallistoista. Ensin mainitun Neo Trail L Hydro Phobic Mesh Black (http://www.vivobarefoot.fi/tuote.php?id=176) näyttää vielä suhtkoht siistiltä. Bonuksena nämä barefoot-henkiset jalkineet ovat hyvin keveitä.
Otsikko: Vs: Kengistä vielä...
Kirjoitti: eppis - 21.10.2012, 13:49:42
Mulla oli ekalla kolmen kuukauden Kaakkois-Aasian reissulla mukana sekä tennarit, släpärit että vedenpitävät vaelluskengät. Tais olla vielä jotkut balleriinatkin tms. tossut. Vaikka tuli viidakoissakin/luolissa/vesiputouksillla ym. paljon ravattua, mulle tuli noille vaelluskengille käyttöä tasan kerran. Eli voisin sanoa, että täysin turhaa painoa rinkassa on kahdet umpinaiset kengät.

Seuraavalla reissulla otan mukaan vain släpärit ja säänkestävät/vettä hylkivät, mahd. kevyet "kaupunkilenkkarit"/tossut. Ja jos pysyt viidakoissa poluilla tms. etkä rämmi sateessa niin ei ne lenkkaritkaan välttämättömät ole, kunhan kengät ovat umpinaiset matojen yms. varalle. Tärkeintä on se, että ne ovat mukavat jalassa.

Jos taas haluat oikein kirjaimellisesti samota viidakoissa säällä kuin säällä monia kymmeniä kilometrejä ja vielä yöpyäkin viidakossa, ota vaelluskengät mukaasi.
Otsikko: Vs: Kengistä vielä...
Kirjoitti: jais - 21.10.2012, 22:17:58
viikonloppuna olis tarkoitus poistaa jostakin semmoiset kengät, joilla pystyy trekkailemaan pidempiäkin aikoja ja jotka kestää edes jonkunlaisia sääolosuhteita (sade). Kannattaako 3kk reissulle ostaa ihan kunnolliset ja sitä myöten ehkä arvokkaatkin varrelliset ulkoilukengät? Riittäisikö reissuun ihan vaan sään kestävät lenkkarit?
Menossa siis Kaakkois-Aasiaan niin kaupunki- kuin maaseutuolosuhteisiin.

Olen pitänyt Aasian reissuilla mukana normilenkkareita ja sandaaleja joilla on pärjännyt erinomaisesti polulla kuin polulla. Lenkkareilla onnistuu hyvin lyhyet patikoinnit sademetsässä ja muut rankemmat kävelylenkit. Sandaaleilla yleensä pärjää melkein missä vain, jopa kuivemmissa sademetsissä. Vedenpitävyys voi olla vähän niin ja näin onko siitä hyötyä Aasiassa, sensijaan helposti pestävät ja nopeasti kuivuvat lenkkari olisivat hyvät. Citylenkkarit ja tennarit ovat cityyn varmasti ihan hyvät mutta niillä ei tee mitään maasto/sademetsäpoluilla koska ovat liian liukkaat mutaisella polulla, saati sitten jos joutuu kiipeilemään metsäpolulla. Harkinnassa on ollut ostaa kevyet maastojuoksukengät joissa olisi pitävä pohja.

Jos taas haluat oikein kirjaimellisesti samota viidakoissa säällä kuin säällä monia kymmeniä kilometrejä ja vielä yöpyäkin viidakossa, ota vaelluskengät mukaasi.
En lähtisi pilaamaan kalliita patikkakenkiä sademetsään vaan ottaisin mukaan kumisaappaat, joissainpäin sademetsät voivat olla todella mutaisia ja vetisiä. Sademetsissä on yleensä kiusana iilimatoja ja pitkävartiset patikkakengätkään eivät estä näitä otuksia. Pidemmille sademetsä ressuille kannattaa ostaa iilimatosukat. Ylipäätään en ottaisi vaelluskenkiä mukaan Kaakkois-Aasiaan.

Otsikko: Vs: Kengistä vielä...
Kirjoitti: eppis - 06.01.2013, 22:49:44
Tuohon edelliseen viitaten en kyllä lähtisi missään nimessä kantamaan rinkassa Suomesta maailmalle pitkävartisia kumisaappaita, vaan ostaisin ne vasta paikan päältä, jos sellaisia todella tarvitsee. Vievät aivan liikaa tilaa , kun tuskin saappaita tulee muuten paljon K-Aasian helteissä käytettyä, esim. sateellakaan kaupungissa, kun hiostavat eivätkä ole kovin esteettisiäkään.  Näin naisimmeisenä myös  tuota puolta ajattelen. ;)

Mutta noi iilimatosukat, mitäs tuollaiset maksaa ja mistä saa ostaa? Kiinnostuin. Släpäreillä en ole muuten viidakkoon mennyt sen jälkeen, kun näin erään miekkosen jalassa matoja. Tämä kyseinen mies oli tällöin liikkeellä varvassandaaleilla...

Omalle matkalleni olen nyt valikoinut mukaan tennarit ja varvassandaalit. Molemmat kevyitä, ja muille kengille en näe niin paljon käyttöä, että niitä kannattaisi rahdata montaa kuukautta mukana. Ja maailmahan on kauppoja pullollaan...

Otsikko: Vs: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Itärajan Ilpo - 06.01.2013, 23:55:29
Kuukauden reissu Peruun ja Equadoriin, sisältää mm. Inca Trailin, viiden päivän visiitin (ei vaellus, mutta aika paljon polkujen tallaamista) Amazonin viidakkoon, parin päivän patikan Cotopaxilla ja kahdeksan päivän risteilyn Galapagos saarilla. Mitä mieltä raati olisi tällaisesta kenkävalinnasta tuohon reissuun: Meindl Vakuum Hiker (http://www.partioaitta.fi/Jalkineet_ja_sukat/Jalkineet/Vaelluskengat/Meindl_Vakuum_Hiker (http://www.partioaitta.fi/Jalkineet_ja_sukat/Jalkineet/Vaelluskengat/Meindl_Vakuum_Hiker)) raskaampaan käyttöön ja Salomon Techamphibian2 -verkkokenkä (http://www.partioaitta.fi/Jalkineet_ja_sukat/Jalkineet/Vapaa-ajan_jalkineet/Salomon_Techamphibian2 (http://www.partioaitta.fi/Jalkineet_ja_sukat/Jalkineet/Vapaa-ajan_jalkineet/Salomon_Techamphibian2)) kevyempään käyttöön ja etenkin Galapagosille. Pärjääkö noilla?

Meindl on loistava merkki, sen puolesta ei kengissä ole mitään vikaa. Henkilökohtaisesti ottaisin viidakkoon kuitenkin pitempi vartiset vaelluskengät.
Otsikko: Vs: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Hens - 07.01.2013, 11:19:46
Thaimaassa pärjäs ihan kätevästi ns. vaellussandaaleilla ja mietinkin vanhojen päivittämistä Malesian reissulle. Onko kokemusta Haglöfsin sandaaleista? Tällainen malli olisi varuste.net hyvässä alessa

(http://www.outnorth.fi/20.0.0.1/18941/cache/18941_a832963698ae9995fb8869ecba4eae90.png)

Mallin nimi Kobbe (Q). Tässä mallissa näyttää kätelvältä tuo kärki, joka suojaisi varpaita viidakossa kävellessä.
Otsikko: Vs: Kengistä vielä...
Kirjoitti: jais - 07.01.2013, 12:50:50
Tuohon edelliseen viitaten en kyllä lähtisi missään nimessä kantamaan rinkassa Suomesta maailmalle pitkävartisia kumisaappaita, vaan ostaisin ne vasta paikan päältä, jos sellaisia todella tarvitsee. Vievät aivan liikaa tilaa , kun tuskin saappaita tulee muuten paljon K-Aasian helteissä käytettyä, esim. sateellakaan kaupungissa, kun hiostavat eivätkä ole kovin esteettisiäkään.  Näin naisimmeisenä myös  tuota puolta ajattelen. ;)

Mutta noi iilimatosukat, mitäs tuollaiset maksaa ja mistä saa ostaa? Kiinnostuin. Släpäreillä en ole muuten viidakkoon mennyt sen jälkeen, kun näin erään miekkosen jalassa matoja. Tämä kyseinen mies oli tällöin liikkeellä varvassandaaleilla...

Juu, omia kumppareita ei kannata alkaa raahaamaan mukana ellei aio tehdä viikon kestäviä vaelluksia vetiseen ja mutaiseen sademetsään. Lyhemmille päivän tai parin viidakkovaelluksille en ottaisi mukaan edes iilimatosukkia koska enimpiä iilimatoja voi estää myös pitkillä housuilla ja sukilla.

Iilimatosukat ovat vain löysät pussit jotka ulottuvat polven yläpuolelle. Ne olisi todella helppo tehdä itse jos omistaa ompelukoneen ja löytää sopivaa kangasta. Ompelee vain jalan muotoisen pussin ja lisää pari kiristyslenkkiä polven ala ja yläpuolelle jotta sukat pysyvät jalassa.

Jos matkustaa Borneolla niin iilimatosukkia löytyy ainakin Kota Kinabalun Suria Sabah ostarin Columbian merkkiliikkeestä. (5€ pari).
Otsikko: Vs: Kengistä vielä...
Kirjoitti: eppis - 07.01.2013, 13:49:57
Kiitos jais vastauksesta. Aloin googletella iilimatoja, ja löysin jopa sellaista tietoa, että iilimadot pääsevät kankaasta läpi iholle (?!). Tähän asti oon kuvitellut suojautuvani umpinaisilla kengillä, sukilla ja tavallisilla pitkälahkeisilla housuilla, joiden lahkeet oon tunkenut sukkien sisälle. Tosin en olekaan missään kamalassa mudassa tai (syvissä) lammikoissa rämpinyt.

Samalla sitten tietysti googlettelin ötökkäkammoisena muitakin mukavuuksia, kuten koukkumatoja ja myrkyllisiä hämähäkkejä, käärmeitä yms. Varsin hyvä idea.  :D

Silti sinne viidakkoon on vaan taas pakko päästä.
Otsikko: Vs: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Quaker - 07.01.2013, 14:42:31
Olen rakastunut Salomonin XA Pro 3D XCR "vaelluslenkkareihin". Tummat, siistit, pikanauhoitus ja todella hyvät pitää jalassa koko päivän. Muita kenkiä en enää reissuilleni ole mukaan ottanutkaan kuin nämä, näiden lisäksi suihkusläpärit riittävät ja pärjää vaikka useammankin kuukauden matkalla. Ovat sen verran siistit että kehtaa laittaa jalkaansa kun lähtee viettämään iltaakin.

(http://trailrunningsoul.com/trs/wp-content/plugins/wp-o-matic/cache/5f403_20572_m.jpg)

Ps. Toinen pari menossa. Ensimmäiset kestivät 2,5 vuotta päivittäistä käyttöä.
Otsikko: Vs: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Itärajan Ilpo - 07.01.2013, 23:43:34
Olen rakastunut Salomonin XA Pro 3D XCR "vaelluslenkkareihin". Tummat, siistit, pikanauhoitus ja todella hyvät pitää jalassa koko päivän. Muita kenkiä en enää reissuilleni ole mukaan ottanutkaan kuin nämä, näiden lisäksi suihkusläpärit riittävät ja pärjää vaikka useammankin kuukauden matkalla. Ovat sen verran siistit että kehtaa laittaa jalkaansa kun lähtee viettämään iltaakin.

(http://trailrunningsoul.com/trs/wp-content/plugins/wp-o-matic/cache/5f403_20572_m.jpg)

Ps. Toinen pari menossa. Ensimmäiset kestivät 2,5 vuotta päivittäistä käyttöä.

Ostin tuollaiset pari kuukautta sitten alennusmyynneistä. Pirun hyvät muuten jalassa mutta kantapään takaa sen verran kovat rakko tulee alle puolen tunnin lenkin.  >:(
No rakkolaastareilla pärjää oikein hyvin, toivottavasti kuitenkin pehmenevät/muototuvat tulevaisuudessa.

Baari siisteydestä, olen kyllä pikkasen eri mieltä.  ;D
Otsikko: Vs: Kengistä vielä...
Kirjoitti: J-PS - 12.01.2013, 16:03:27
Kuukauden reissu Peruun ja Equadoriin, sisältää mm. Inca Trailin, viiden päivän visiitin (ei vaellus, mutta aika paljon polkujen tallaamista) Amazonin viidakkoon, parin päivän patikan Cotopaxilla ja kahdeksan päivän risteilyn Galapagos saarilla. Mitä mieltä raati olisi tällaisesta kenkävalinnasta tuohon reissuun: Meindl Vakuum Hiker (http://www.partioaitta.fi/Jalkineet_ja_sukat/Jalkineet/Vaelluskengat/Meindl_Vakuum_Hiker (http://www.partioaitta.fi/Jalkineet_ja_sukat/Jalkineet/Vaelluskengat/Meindl_Vakuum_Hiker)) raskaampaan käyttöön ja Salomon Techamphibian2 -verkkokenkä (http://www.partioaitta.fi/Jalkineet_ja_sukat/Jalkineet/Vapaa-ajan_jalkineet/Salomon_Techamphibian2 (http://www.partioaitta.fi/Jalkineet_ja_sukat/Jalkineet/Vapaa-ajan_jalkineet/Salomon_Techamphibian2)) kevyempään käyttöön ja etenkin Galapagosille. Pärjääkö noilla?
Meindl on loistava merkki, sen puolesta ei kengissä ole mitään vikaa. Henkilökohtaisesti ottaisin viidakkoon kuitenkin pitempi vartiset vaelluskengät.
Reissu on tehty ja täytyy todeta että kenkävalinta osui aika nappiin. Tuota Salomonin verkkokenkää en löytänyt, mutta tilalle tuli Merrellin vastaavat. Tuo Meindl Vakuum Hiker vaikuttaa olevan juuri sopiva tuollaiseen käyttöön; ei paina paljon mitään ja tukee nilkkaa vähintäänkin riittävästi. Sanoisin että vasta jossain lapin rakkakivikossa kaipaan tukevampaa jalkinetta. Oli muuten hurjaa katsoa Inca Traililla kun nuoriso painoi menemään ihan perus tennareissa - tunsin kuinka nivelsiteet venyivät pelkästä katsomisesta ;) No, ehkä tällainen viiskymppinen gubbe tartteekin vähän enemmän tukea. Amazonin viidakossa noilla pärjäsi myös oivallisesti, en kaivannut yhtään pitempää vartta, tosin polutkin olivat helppoja, kuivia ja kovia. Ja ne Merrellin verkkokengät toimivat kuten valmistaja lupaakin, eli eivät hiosta ja kuivuvat anoin vartissa. Ja ovat todella kevyet. Suosittelen noita molempia.
Otsikko: Vs: Kengistä vielä...
Kirjoitti: PHen-X - 27.02.2014, 10:57:20
Kenelläkään kokemusta Mitren vaelluskengistä? Kenkäosaston päivittäminen harkinnassa ja Mitre Trekker mid 4 -mallia näyttäisi nyt irtoavan aika halvalla: https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/mitre-trekker-mid-4-miesten-keng%C3%A4t (https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/mitre-trekker-mid-4-miesten-keng%C3%A4t).
Otsikko: Vs: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Kaaaapo - 27.02.2014, 16:02:51
Oli muuten hurjaa katsoa Inca Traililla kun nuoriso painoi menemään ihan perus tennareissa - tunsin kuinka nivelsiteet venyivät pelkästä katsomisesta ;)

Itse tuli muutama viikko sitten tehtyä kolmen päivän vaellus Chapada Diamantinassa Brasiliassa. Vuoristoista, tiheää kasvillisuutta, kivillä pomppimista ja joen ylityksiä paljon. Converset oli jalassa ja ei voi muuta kuin kehua "kenkävalintaa". Lainausmerkeissä, koska oli vähän ex-tempore reissu, eikä ollut muita kenkiä.
Pohja vaikutti kengissä olevan huomattavasti pitävämpi kuin muun porukan vaelluskengissä, erityisesti kun kivikossa loikittiin menemään. Ei jalat liiemmin hikoilleet ja kevyet sekä miellyttävät jalassa. Ei onneksi satanut yhtenäkään päivänä, se ois voinut muuttaa mielipidettä noista kengistä vaelluskäytössä :D

Parin viikon päästä tarkoitus lähteä Inca Trailille, ja Converset taitaa silloinkin lähteä varapaita suojaamaan. Toivottavasti en joudu katumaan. Millään ei kiinnostais sijoittaa vaelluskenkiin, kun muissa tilanteissa en ikimaailmassa niitä käyttäisi. Vaelluksiakin tulee tehtyä niin kamalan harvoin, että jäisi hintaa kengille käytössä olleita päiviä kohti aika reilusti.
Otsikko: Vs: Kengistä vielä...
Kirjoitti: pahakyy - 27.02.2014, 22:41:41
"Adidas Kampungit" kun vain saisi jostain. En ostanut kun oli tilaisuus.
Otsikko: Vs: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Ramses1 - 08.05.2014, 20:55:10
Olen rakastunut Salomonin XA Pro 3D XCR "vaelluslenkkareihin". Tummat, siistit, pikanauhoitus ja todella hyvät pitää jalassa koko päivän. Muita kenkiä en enää reissuilleni ole mukaan ottanutkaan kuin nämä, näiden lisäksi suihkusläpärit riittävät ja pärjää vaikka useammankin kuukauden matkalla. Ovat sen verran siistit että kehtaa laittaa jalkaansa kun lähtee viettämään iltaakin.

(http://trailrunningsoul.com/trs/wp-content/plugins/wp-o-matic/cache/5f403_20572_m.jpg)

Ps. Toinen pari menossa. Ensimmäiset kestivät 2,5 vuotta päivittäistä käyttöä.
Omat Salomonit vaihtuivat jo ajat sitten tavallisiin tennareihin tai hyviin sandaaleihin.Ovat huomattavasti paremmat,eivät vie tilaa repussa,vähemmän painoa,vähemmän hikeentyvät ja ovat paremman näköset.....
Otsikko: Vs: Kengistä vielä...
Kirjoitti: Silppa - 01.07.2014, 21:07:31
Olisi tarkoitus lähteä 3kk reissulle kaakkois-aasiaan ja uudet kengät reissua varten tarvisi hommata.
Vaihtoehtoina olen miettinyt:
GTX -kenkiä esim. Salomon Eskape GTX
"verkkokenkiä" esim. Columbia Drainmaker II
tai sitten ihan tavallisia tennareita.

Onko kokemuksia lähinnä noista verkkokengistä/nopeasti kuivuvista kengistä? Tai muita suosituksia tuonne tropiikkiin. Halua olisi vedenpitäville, mutta ne ovat siten myös hiostavat?
Otsikko: Vs: Kengistä vielä...
Kirjoitti: juspu - 17.08.2014, 03:10:27
Tarkemmin tietämättä reissusi tarkoitusta sanoisin että tropiikissa unohda suosiolla goretexit ja vastaavat kalvolliset kengät. Kalvollinen "vedenpitävä" kenkä voi siellä muuttua aivan toiseksi. Ne on tehty toimimaan niin että ulkopuolella on viileämpi ja kuivempi ilma kuin sisäpuolella. Lisäksi kalvoilla on tietty raja minkä pystyvät "hengittämään" eli siirtämään kosteutta pois ulkoilmaan.
Otsikko: Vs: Kengistä vielä...
Kirjoitti: teekissa - 07.10.2014, 14:03:55
Koko ketjun läpi kolunneena olen päätynyt siihen lopputulokseen, että otan tulevalle Aasian-reissulle mukaan kahdet kengät: paljasjalkatossut (esim. Vibram Fivefingersit) ja Crocsin ballerinat. Täytyy tosin käydä noita etukäteen kaupassa testailemassa ennen ostopäätöstä  ;D Mutta vaikuttavat tosiaan monikäyttöisiltä, ja ehkä noilla Vibrameilla voi uidakin..? Ainakin pesua kestävät.
Otsikko: Vs: Kengistä vielä...
Kirjoitti: maailmanmatkaaja94 - 29.10.2014, 16:24:19
Suosittelen myöskin ajamaan trekkauskengät hyvin sisään ennen kun niillä minnekkään lähtee vaeltamaan. Mulla nimittäin kävi niin että Perussa saatiin kaverin kanssa idea lähteä trekkaamaan heti seuraavana päivänä, ja käytiin hakemassa mulle kengät mitä ehdin sisäänajamaan tasan sen yhden päivän. Tulos = trekillä nilkat turvoksissa, pari hiertymää ja rakkulaa, ja todella kivuliasta kävellä... Eli ihan kirjaimellisesti kantapään kautta opittu nyt.
Otsikko: Vs: Kengistä vielä...
Kirjoitti: marsep - 29.11.2014, 10:56:53
Tuli tämmöiset tilattua http://m.zalando.fi/asics-gel-pyrolite-vaelluskengaet-musta-as142a08n-q11.html

On kyllä mukavat kävellä ja superkevyet. Plus omasta mielestä ihan siistit.

Lähetetty OnePlus Onella

Otsikko: Vs: Kengistä vielä...
Kirjoitti: aloittelija89 - 24.06.2015, 12:44:57
Heippa! Tässä silmäilin pari sivua kenkäkeskustelua ja ajattelin nyt kuitenkin kysyä uudelleen, että millaiset vaelluskengät kannattaa ostaa jos suunnittelee tekevänsä esim. Norjaan vaelluspäiväretkiä ja  kiipeilyntyylistä retkeä esim. Galdhöpiggenille, jossa kuitenkin on lunta ja kovaa kivikkoa huipulla? Lisäksi tällaisten harjoitusmatkojen jälkeen olisi 5 vuoden suunnitelmissa lähteä Nepaliin ja käydä Annapurnan lenkki koittamassa. Suomessa tulisi myös kesäisinkin käytyä kaikenlaisissa päivävaelluksilla , joten kannattaako lähteä ostamaan kunnon järeät lumiseen ja vuoristoon soveltuvat jalkineet vaikka sitten kesällä heittäisikin Norjassa esim. Trolltungan lenkin? Olen katsellut niin monesta paikkaa erilaisia kenkiä, enkä tunnu osaavan päättää mitkä ostaa, sillä haluaisin kunnon järeät lumenkin kestävät kengät, mutta tässä kohtaa kuitenkin enemmän tulee kesällä niitä käytettyä, sillä esim. Trolltungalle pääsee vain tiettyinä kesä-syyskuukausina.. Kiitos vastauksista jo etukäteen! :)
Otsikko: Vs: Kengistä vielä...
Kirjoitti: kid - 17.07.2015, 18:03:31
Heippa! Tässä silmäilin pari sivua kenkäkeskustelua ja ajattelin nyt kuitenkin kysyä uudelleen, että millaiset vaelluskengät kannattaa ostaa jos suunnittelee tekevänsä esim. Norjaan vaelluspäiväretkiä ja  kiipeilyntyylistä retkeä esim. Galdhöpiggenille, jossa kuitenkin on lunta ja kovaa kivikkoa huipulla? Lisäksi tällaisten harjoitusmatkojen jälkeen olisi 5 vuoden suunnitelmissa lähteä Nepaliin ja käydä Annapurnan lenkki koittamassa. Suomessa tulisi myös kesäisinkin käytyä kaikenlaisissa päivävaelluksilla , joten kannattaako lähteä ostamaan kunnon järeät lumiseen ja vuoristoon soveltuvat jalkineet vaikka sitten kesällä heittäisikin Norjassa esim. Trolltungan lenkin? Olen katsellut niin monesta paikkaa erilaisia kenkiä, enkä tunnu osaavan päättää mitkä ostaa, sillä haluaisin kunnon järeät lumenkin kestävät kengät, mutta tässä kohtaa kuitenkin enemmän tulee kesällä niitä käytettyä, sillä esim. Trolltungalle pääsee vain tiettyinä kesä-syyskuukausina.. Kiitos vastauksista jo etukäteen! :)

Mä sanoisin, että puhut nyt kahdesta asiasta: talvivaelluksesta/kiipeilystä ja kesävaelluksista/kiipeilystä. Vastaus on, että tarvit mitä luultavimmin kahdet kengät, ellet halua paahtua kesällä tai paleltua talvella.

Mulla on talvisin käytössä Sievin jotkut vaelluskengät, jotka ostin muistaakseni vuonna 2004 tai 2005. Ne on nähnyt elämää juurikin Pohjois-Norjassa, Suomen metsissä sekä nyt myös Montrealin talvessa, eivätkä ole toistaiseksi pettäneet. Mukava flex-pohja ja lämmin vuori talvisille ekskursioille. Erittäin mukavat jalassa, pitävät veden ja lumen ja muut kikkarat pihalla. Aivan loistava talvikenkä.

Kesällä, syksyllä ja keväällä käytän sitten eri kenkää. Mulla on Dannersin jotkut nahkaiset tällä hetkellä vaelluskenkinä, soveltuvat mukavasti käyttöön kun ei oo liian kuuma/kun haluan lisätukea nilkalle. Kesähommiin käytän ihan vaan lenkkareita tai trail running -kenkiä. Lyhyemmille reissuille voi käyttää oikeestaan ihan mitä vaan tossua, mikä vaan omaan jalkaan sopii. Pidemmille reissuille kantsii miettiä että kuinka kuuma/kylmä on (vuori vai ei vuoria?), kuinka märkää/lumista tulee olemaan (eli haluatko gore-texit), ja paljonko tukea nilkalle haluat (eli bootsit vai lyhytvartiset tossut).

Kun oot tämän valinnan tehnyt, ja todennut että kesällä ei kannata vaeltaa gore-texeissa (koska ne ei hengitä ja on kuumat = hankaumia ja rakkoja) ellei mene juurikin Lappiin tai Islantiin, niin ala katselemaan omaan budjettiisi sopivaa tossua ja lueskele joitakin arvioita. Pidä kuitenkin mielessä mitä haluat: itse ostin muutama vuosi sitten vaelluskengäksi erittäin kehutun Vasquen... mikähän hitto sen mallin nimi nyt oli... Joka tapauksessa kenkä oli kehuttu ja päätin halvalla ostaa parin. Virhe. Kenkä ei ajanut asiaansa, eli ei sopinut mun tyyliin kävellä. Pohja oli paksu, enkä tuntenut yhtään mitään sen läpi. Tämä on ihan kiva funktio jos kävelet terävillä kivillä, mutta muuten tuollainen taipumaton ja paksu pohja on enemmän haitaksi kun hyödyksi. Jalan tehtävä on kuitenkin sama kun apinoilla, eli pitää kiinni kohteesta.

Eli suosittelisin, että käy kokeilemassa useampia pareja, valitse ota oikea koko (yleensä isompi kun luulet, etenkin jos aiot tulla vuorta ylös tai alas tai molempia), ja valitse sellainen mikä funktioiltaan tuntuu hyvältä valitsemaasi aktiviteettiin (gore-tex on kiva kosteassa ja lumella, kesällä ei niinkään), ja mieti miltä kenkä tuntuu jalassa, sekä paljonko se painaa. Itse tykkään kevyemmästä ja taipuvammasta tossusta kesällä, ja hieman stydimmästä sitten talvella. Hyvässä lykyssä löydät tossun, joka hengittää kohtalaisesti, ja pystyt villasukan lisäämällä tekemään siitä talviversion.

Toivottavasti jelppaa, vaikka tulikin sekava ja mittava teksti  ;D