Pallontallaajat.net

Omatoimimatkailu => Yleinen => Aiheen aloitti: AnnaManna - 05.10.2013, 06:42:44

Otsikko: Matkustaminen kissan kanssa, kokemuksia?
Kirjoitti: AnnaManna - 05.10.2013, 06:42:44
Hei,

Olisiko jollain kokemuksia jaettavaksi matkustamisesta eläimen kanssa (erityisesti kissan)?

Olemme muuttamassa Englantiin kissan kanssa, ja siksi kiinnostaisi, jos jollakin on mitä tahansa vinkkejä kissan kanssa matkustamiseen tahi kokemuksia siitä, miten matkasta parhaiten selviäisi. Kissathan eivät matkustamisesta käsittääkseni yleensä pidä (ei tämä meidän kisu ainakaan).

Kissan EU-passi, rabies-rokotus ja mikrosiruhan kaikissa EU-maissa vaaditaan, joten ne on jo hankittu.

Matkareittinä tulee olemaan niinkin monimutkainen systeemi kuin Helsinki-Travemünde Finnlinesin laivalla, Travemünden satama - Lübeck taksilla, Lübeck-Hampuri-Köln-Pariisi-Calais junalla, ja lopuksi Calais-Folkestone junalla autossa matkustaen (Eurotunnel Shuttle Service). Ei haluta laittaa kissaa matkatavaroihin lentokoneessa, ja Britanniaan ei oteta eläimiä lentäen kuin vain sisäänkirjattuna matkatavarana, siksi moinen rumba...

Toki myös jos jollain on kokemusta edellä mainitusta reitistä noin niinkuin muutenkin, niin hyviä vinkkejä otetaan vastaan!
Otsikko: Vs: Matkustaminen kissan kanssa, kokemuksia?
Kirjoitti: mpala - 05.10.2013, 10:22:02
Ei se kissa lentokoneessa mene matkatavaroiden seassa, vaan erillisessa elainosassa. Paljon parempi se on kissalle kuin monen paivan matkustaminen. Koira voisi olla eri juttu.

Voit etsia Britteihin muuttajien elainkokemuksia tasta keskustelupalstoista, sielta loytyy varmasti apua tahan ja muuhunkin:
http://www.finn-guild.org/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl?board=UK

myos isoryn palstalla on joitakin kokemuksia.
Otsikko: Vs: Matkustaminen kissan kanssa, kokemuksia?
Kirjoitti: Loordi - 06.10.2013, 00:55:09
Kissaihmisenä en kyllä lähtisi tuollaista reissua kuljettamaan. Miksi ei vaan ihan todella voi tehdä asiaa helpoimmaksi ja parhaimmalla tavalla itse kissan kannalta?

Olisiko kuitenkin kyse siitä, että oma menojalka vipattaa sen verran, että eläimellä ei niin väliä ole. Lyhyt lento ja sitten kämpille toipumaan sinänsä varmasti stressaavasta kokemuksesta. En ole kissojen kanssa lentänyt enkä tiedä miten ne siihen reagoivat, mutta nopeasti se olisi ohi.
Otsikko: Vs: Matkustaminen kissan kanssa, kokemuksia?
Kirjoitti: Vaisjani - 06.10.2013, 09:20:00
mina en ymmarra elainten kanss amatkustajia. kissa viihtyy kotona kun hommaat automaattisyottolaitteen sille. nain ovat mutuamat kissaihmiset kertoneet. koiran ynt ymmartaa mut ei oikeastaan suomea pidemmalle. Mielestani elainten kanssa matkustaminen suomen ulkopuolella on turhamaista elainraakkaysta joka vaan hankaloittaa matkantekoa. jokainen tyylillaan...
joku lyhyt roadtrip tyyppinen reissu koiran kanssa viela menis jossa chillaillaan paljon ja on aikaa sille elainparalle mutta jos sita kissaa raahataan metropolista toiseen kuin kasilaukkua vain etta saa hienoja kuvia facebookkiin niin olis parempi jattaa vaikka mummon hoiviin.
Otsikko: Vs: Matkustaminen kissan kanssa, kokemuksia?
Kirjoitti: maaly - 06.10.2013, 12:30:38
^ Luitkohan alkuperäistä viestiä? Kyse ei ole lomamatkasta vaan muutosta.

Jos kissa ei tykkää matkustamisesta, valitsisin nopeimman tavan eli lentämisen. Itse olen matkustanut kissan kanssa sekä lentäen että auto-laiva-yhdistelmällä. Tosin koneessa kissa kulki käsimatkatavarana. En omassa kissassani nähnyt traumatisoitumisen merkkejä kummallakaan tavalla, mutta luulen kyllä, että jatkossa valitsen lennon, jos on pakko kuljettaa jonnekin.

Meidän automatka kulki Helsinki-Tukholma-Trelleborg-Rostock-Luxembourg. Kaksi yötä siis laivoilla ja kaksi päivää autossa. Kissa matkusti kantolaukussaan, laivamatkojen aikana sitten söi/joi/kävi hiekka-astialla. Pysähdyspaikoilla otin pois kassista valjaisiin. Itse valitsisin ja valitsen jatkossa lennon, koska matkaaminen on joka tapauksessa stressaavaa, niin lentämällä se hoituu nopeammin. Tiedän että ruumaan laittaminen tuntuu omistajasta ankealta, mutta hyvin ne lemmikit sielläkin kulkevat, etenkin suorilla lennoilla.
Otsikko: Vs: Matkustaminen kissan kanssa, kokemuksia?
Kirjoitti: unkkatkumiankka - 06.10.2013, 12:38:08
Meidänkään kissat eivät oikein tykänneet, kun joutuivat muuttamaan 400 km matkan autolla... Naukuivat minkä ehtivät melkein koko matkan ajan.  :(  Eli nopein mahdollinen muuttotapa lienee paras kissan kannalta. Kissahan kiintyy lemmikkinsä (=omistajansa) lisäksi asuinympäristöönsä, mutta tuskin traumatisoituu, kunhan vain viihtyy sitten uudessa(kin) paikassa.
Otsikko: Vs: Matkustaminen kissan kanssa, kokemuksia?
Kirjoitti: maaly - 06.10.2013, 18:18:25
Joo, meillä on kissa tottunut pennusta lähtien automatkoihin. Selvästikään ei niistä tykkää, mutta ei maukaan. Koneessa maukuu aina nousun aikana sen jälkeen on yleensä hiljaa. Uuteen maahan ja kotiin sopeutui ihan hyvin, muutaman tunnin pysyi piilossa, kunnes lähti tutkimaan asuntoa. Sama muuten laivoilla, meni pitkäksi aikaa piiloon sängyn alle...