Pallontallaajat.net

Maapallo on pyöreä => Aasia => Aiheen aloitti: Oskari S. - 17.02.2014, 14:48:46

Otsikko: vietnamin reissuun vinkkejä!!
Kirjoitti: Oskari S. - 17.02.2014, 14:48:46
Päivää täältä Laosista!
Eli olemme nyt tienpäällä ja päätimme lisää vietnamin tälle reissulle. Lennämme vientianesta hanoihin ja sieltä pitäisi kahdessa viikossa matkata saigoniin. Oikeastaan ainoat paikat missä tiedämme haluavamme käydä on halong bay ja sodan aikaiset luolat/bunkkerit DMZ-alueella.
Eli mikä olisi kätevin/halvin vaihtoehto kulkeutua hanoista saigoniin ja missä kannattaisi pysähdellä?
ja tosiaan semmosia mestoja jos voitte ehdottaa
Missä pariskunta pärjää 20€ päivä, eli ei mitään turistirysiä/bilepaikkoja!:)

Kiitoksia jo etukäteen vastauksista!
Otsikko: Vs: vietnamin reissuun vinkkejä!!
Kirjoitti: Sukellus Asiaan - 17.02.2014, 17:07:36
Päivää!
Sukellus Asiaan asuu tällä hetkellä Nha Trangissa. Autamme mielellämme kaikenlaisissa Kaakkois-Aasian matkailuun liittyvissä kysymyksissä. Meitä toki kannattaa käydä tapaamassa täällä varsinkin, jos sukellus kiinnostaa. Mikäli olette Vientianessa niin käykäähän kertomassa Stevolle terveisiä Sihome Backpackers Gardenissa. Turvallista matkaa!
Otsikko: Vs: vietnamin reissuun vinkkejä!!
Kirjoitti: Oskari S. - 20.02.2014, 11:03:56
Pitääpä sanoa jos siellä yövytään! Eli aiomme hanoista mennä halong bayhin, eli pääseekö sieltä junalla lähtemään kohti etelää vai pitääkö palata hanoihin? Ja onko vinkkejä halvasta ja rauhallisesta yöpymis alueesta halong bayssa? Ja osaisitko suositella paikkoja missä pysähtyä matkalla saigoniin? Myös joku rento ei hirvee turre ranta voisi kiinnostaa? Ja mimmoiset juna liput kannattaa hankkia? Eli aina ostaa lipun vaan seuraavaan mestaan vai onko mahdollista ostaa lippu halongbay-saigoniin joku on voimassa esim 2vk eli voi sit pysähdellä missä haluu ja hyppää junaan kun haluaa?:) toivottavasti joku pystyisi auttamaan!:)
Otsikko: Vs: vietnamin reissuun vinkkejä!!
Kirjoitti: psyc0 - 21.02.2014, 17:57:49
En tiiä onko tollasii junatikettejä olemassa missä voi mis vaan stoppailla, mut ota joku opentour bussilippu, sillä voi pysähdellä useampiinkin kohteisiin. Tosi Vietkongveteraanit käyttää sitä!
Otsikko: Vs: vietnamin reissuun vinkkejä!!
Kirjoitti: Sukellus Asiaan - 22.02.2014, 06:02:32
Bussilla pääsee Halong Baysta Saigoniin varsin näppärästi. Junassa on toki enemmän tilaa, mutta  myös maksaa enemmän. Hoi An-Nha Trang -Muine on suosittu reitti, eikä tähän aikaan vuodesta oo mitään älyttömiä turistimassoja. Muinessa leijasurffausta ja Nha Trangissa sukellusta. Täältä Nha Trangista joku 50 kilsaa pitäs löytyy joku UG rantaspotti, mutta itse en ole vielä ehtinyt sitä tarkastaa. Eli täältä mopo alle vaan ja rannikkoa pitkin ajelemaan. Rantaviivaa riittää.

Toi kannattaa käydä tsekkaa Saigonissa!
http://sukellusasiaan.pallontallaajat.net/2014/01/08/amerikkalainen-sota-k18/
Otsikko: Vs: vietnamin reissuun vinkkejä!!
Kirjoitti: Oskari S. - 22.02.2014, 07:48:13
Kiitoksia erittäin hyvistä vinkeistä!:)  ja kannattaisiko pysähtyä huessa jos haluaa käydä tuolla vinh mocin tunneleilla vai onko jossain muualla vaikuttavampia? Ja Miltäs tämmöinen reitti kuulostaisi: hanoi- halong bay- (hue/vinh moc) - hoi an - nha trang- muine- saigon?
Ja kuinkas pitkä toi bussi matka halong baysta hoi aniin tai hueen on suunnilleen? Se kun taitaa olla pisin siirtymä?
Otsikko: Vs: vietnamin reissuun vinkkejä!!
Kirjoitti: Sukellus Asiaan - 23.02.2014, 16:40:26
Yritän parhaani mukaan selvittää sen bussiyhteyden Halong-Hue. Toivon saavani vastauksen siihen huomenna. Pahimmassa tapauksessa joutuu palaamaan bussilla Hanoihin, mutta sieltä pystyy jatkamaan samana iltana yöbussilla Hueen. Henkilökohtaisesti Hue ei ole suosikkini, mutta hyvä välietappi. En kuitenkaan tuhlaisi liikaa aikaani siellä. Vinh Mocista en tiedä, mutta Saigonista pääsee Cu chi tunneleille. Puskaradio tiesi kertoa, että jos Cu Chista ottaa paikallisdösän ja jatkaa hieman matkaa, löytyy lisää tunneleita ilman ryysistä. Kuuleman mukaan Vietnamilaiset käyvät itse siellä. En nyt muista bussin numeroa mikä sinne kulkee, mutta ei liene mahdotonta selvittää paikan päältä. Reissuun kannattaa varata kokonainen päivä.
Otsikko: Vs: vietnamin reissuun vinkkejä!!
Kirjoitti: psyc0 - 23.02.2014, 19:00:24
Noi matkatoistojen välittämät bussikyydit taitaa olla nykyään hieman mukavampia kuin jokunen vuosi sitten. Ainakin matka Nha Trangista Saigoniin meni dösällä jossa penkit kallistuivat kunnolla taaksepäin. Takavuosina on ollut kokemusta todella epämukavista busseista. En tiedä oliko vaan hyvää zäkää sitten toi Ja toki pullo Hanoi Vodkaa jelppas sen verran että matka oli jopa varsin mukava!
Otsikko: Vs: vietnamin reissuun vinkkejä!!
Kirjoitti: Tiermes - 23.02.2014, 19:04:26
Vinh Mocin tunneleita suositten, Cu chissä en ole käynyt, joten verrata en osaa, mutta ainakin rauhallisempaa on tuolla Keski-Vietnamin tunneleissa. Myöskin Huessa ne keisarien haudat ovat ihan näkemisen arvoisia, jos siellä joka tapauksessa pysähtyy.

http://vapaataival.blogspot.com/2011/01/dmz.html
Otsikko: Vs: vietnamin reissuun vinkkejä!!
Kirjoitti: Oskari S. - 24.02.2014, 06:31:00
Kiitoksia erittäin paljon vaivannäöstä ja hyvistä vastauksista!:) semmonen vielä että jos me nyt mennään vinh mocin tunneleille niin onko sinne helpointa mennä huesta vai onko vielä lähempänä joku kylä mihin pääsee bussilla pohjoisesta? Myös halong bay ja nha trangin yöpymispaikat mietityttää koska ne on vissiin aika suosittuja paikkoja? Eli mihin niissä kannattaa suunnata jos rauhallista ja halpaa mestaa ettii?
Otsikko: Vs: vietnamin reissuun vinkkejä!!
Kirjoitti: Sukellus Asiaan - 24.02.2014, 07:36:48
Hon Baylla taisin majoittua veneessä, mutta edullisia hotelleja löytyy. Suosittelen etsimään Hanoista matkanjärjestäjän ja sumplimaan asiat siellä. Itse jos haluaa säätää kaiken, pääsee tuskin halvemmalla. Toki jos sinne haluaa jäädä sitten pidemmäksi aikaa, voi suunnitelmia muuttaa helposti. Nha Trangissa ei juurikaan ole ryysistä tällä hetkellä. Turistit loistavat poissaolollaan. Toistaiseksi! Me asutaan tässä Angel Diven guesthousessa, mikä on kohtuuhintainen pieni perheyritys. Pääsette halutessanne myös kanssamme sukeltamaan kohtuuhintaan!
Otsikko: Vs: vietnamin reissuun vinkkejä!!
Kirjoitti: Tiermes - 24.02.2014, 10:37:13
DongHa on lähempänä, sieltä löysin helposti itse mopo-oppaan, jonka kanssa kävin kiertämässä pari päivää kohteita. Huesta tehdään retkiä, mutta nämä vaikuttivat niin kiireisiltä nähdään kaikki päivässä kierroksilta, että olin tyytyväinen, että kiersin oman mopo-oppaan kanssa, joka ei varmaankaan tullut juurikaan kalliimmaksi, kuin bussikiertoajelu Huesta. Tunneleilla näin yhden länkkärituristilauman, jotka näyttivät juoksevan tunnelissa jonossa ja sitten äkkiä takaisin bussiin ja seuraavaan kohteeseen.
Otsikko: Vs: vietnamin reissuun vinkkejä!!
Kirjoitti: Oskari S. - 24.02.2014, 15:05:25
Hmm hyvä vinkki halong bayta varten! Ja veikkaan kyllä että otetaan halong baysta bussi hueen, tai hanoista jos huesta ei pysty! Ja tuli mieleen oliko mahdollista ottaa juna halong bay-hue? Se olis varmaan nopeampi kuin bussi? Kuitenki aika kiireellä pitää maan läpi mennä :s

Sukellus aasiaan:
Paljos siel maksaa yö ja onko Iha rauhallinen paikka et yöllä voi nukkua?:)
Otsikko: Vs: vietnamin reissuun vinkkejä!!
Kirjoitti: Sukellus Asiaan - 24.02.2014, 19:12:35
Catba tai joku sen tapanen oli saari millä olin. Minihotelleja siellä oli ainaki ja ne oli suht edullisiaki. Sillon ei ainakaan ollu juuri ketään, mutta riippuu toki sesongista. Venäläiset tuntuvat viihtyvän Vietnamissa. Kyselin vähän noita junalippujen hintoja. Esim Nha Trang -Saigon oli bussil 12 taalaa ja junal yli 30 taalaa.
Otsikko: Vs: vietnamin reissuun vinkkejä!!
Kirjoitti: Oskari S. - 25.02.2014, 05:14:30
Juu selvä!
Ja siis tarkoitin tota Sun nha trangin yöpaikkaa :)
Otsikko: Vs: vietnamin reissuun vinkkejä!!
Kirjoitti: psyc0 - 25.02.2014, 17:40:10
Nha Traghan on täynnä halpoja pikku hotelleja. 10 eurolla löytyy helposti huone ilmastoinnilla, ilmaisella netillä, telkulla. Hotellit joissa on uima.allas on sit jo vähän kalliimpia.
Otsikko: Vs: vietnamin reissuun vinkkejä!!
Kirjoitti: savorau - 28.02.2014, 23:53:14
Ota ihmeessä lento Hanoista  Hue:n , maksaa saman kuin juna.. ja tunnnelit kannattaa kiertää, paremmatmeidän mielestä kuin Chi Chi. Hoi An lähellä joten älä jätä sitä väliin(!)..ja Mui Ne yllättävän hyvä/halpa rantapaikka ennen Saigonia.