Pallontallaajat.net

Maapallo on pyöreä => Afrikka => Aiheen aloitti: Thomez - 08.10.2014, 10:51:04

Otsikko: Itä Afrikka ja Internetin saatavuus
Kirjoitti: Thomez - 08.10.2014, 10:51:04
Moikka!

Tuossa olisi suunnitelmissa ponnistaa  vuoden vaihteen jälkeen ihmettelemään Itä Afrikkaa ja työni luonteesta johtuen minulla olisi myös mahdollista tienata hieman "karkkirahaa" työnantajaltani tekemällä muutamia tunteja viikossa etänä töitä.  Ainoa huoli on, että minulla ei oikein ole minkäänlaista käsitystä internet yhteyden saatavuudesta (joka on pakollinen työtä tehdessä) tuollapäin maailmaa. Joten kysymys kuuluukin: Onko kellään kokemuksia Itä Afrikasta ja yhteydenpidosta/ muusta Internetin yli liikennöinnistä ja onko nettiä miten saatavilla?

Kiitoksia kaikille jo etukäteen!
Otsikko: Vs: Itä Afrikka ja Internetin saatavuus
Kirjoitti: pahakyy - 08.10.2014, 15:36:48
Itä-Afrikka on aika laaja käsite. Voitko tehdä työt offline ja ladata kerralla nettiin vai pitääkö olla jatkuvasti online?
Otsikko: Vs: Itä Afrikka ja Internetin saatavuus
Kirjoitti: Thomez - 09.10.2014, 08:41:37
Joo totta. Iso aluehan se on mutta sanotaanko Etiopia, Kenia, Tansania, Mosambik Malawi, Swazimaa yms.

Kyllähän tuo eniten sitä offline hommaa olisi ja sitten latailis kerralla nettiin mutta lähinnä ajattelin et onko tuollapäin myynnissä mobiilidata liittymiä ja sen sellaisia mitkä mahdollistaisi sähköpostin käytön mahdollisimman useasti?
Otsikko: Vs: Itä Afrikka ja Internetin saatavuus
Kirjoitti: Ericaoscar - 09.10.2014, 13:45:56
Tansaniassa ainakin Zantelin tikun saa ostettua todella helposti, taisi maksaa keväällä jotain 25.000 Tsh, muistaakseni 5 GB. Toimi hyvin. Nettikahviloitakin löytyy, mutta tuo tikku on näppärä.
Otsikko: Vs: Itä Afrikka ja Internetin saatavuus
Kirjoitti: Saramaria - 17.11.2014, 16:43:38
Mosambikissa on ainakin kaksi operaattoria, Mcel ja Vodacom. Saa myös prepaid-dataa, ainakin Vodacomilta.
Otsikko: Vs: Itä Afrikka ja Internetin saatavuus
Kirjoitti: Saramaria - 07.01.2015, 13:35:11
Vastaanpa tähän. Otettiin kolmessa maassa prepaid-datasim yhteen ylimääräiseen älypuhelimeen, jota käytettiin wifi-tukiasemana ja jaettiin netti siitä koko porukalle. Kätevää parissakin mielessä. Meillä oli koko ajan paikallinen puhelinnumero, johon pystyi soittamaan, vaikkei oltu puheaikaa otettu ja Afrikkaa varten laitettiin asetuksista Roaming kokonaan pois päältä oman operaattorin sivuilta, pieni vahinkotiedonsiirtokin ois tehnyt suomalaiseen liittymään melko häijyn laskun. Käyttöpuhelimet meni nettiin siis vain wifiyhteydellä koko ajan. Lisäksi bundlet halpenee suhteessa reilusti, kun ottaa isompia paketteja eli yksi iso oli halvempaa kuin monta pientä.

- Etelä-Afrikassa Johannesburgin lentokentällä oli kaksi firmaa, Vodacom ja MTN. Otettiin MTN, 6GB oli suht edullista kun vähän heitettiin läppää (R299 eli hieman yli kakskymppiä), halusivat nähdä passin prepaid-korttia varten, mutta ei muuta, ja hyvin pelitti myös Sabi Sandsin safarialueella asti.

- Mosambikissa oli vähän kielimuuria, heidän oli tosi vaikeaa ymmärtää, että joku on ostamassa 5GB:n settiä, muttei puheaikaa. Saatiin lopuksi tämäkin ihan hullun halvalla (800MZN eli noin kakskymppiä), luulen, että siellä toimistossa sekoillessa tytöllä meni laskut sekaisin, koska tuolla asuva tuttu maksaa omasta vakkaridatastaan huomattavasti suolaisempaa hintaa. Mcel oli firma, ja se toimi Maputossa tehokkaasti, samoin esim. Tofon rannalla, mutta näiden välillä (esim. Inharrime, jossa nukuttiin yö) todella huonosti. Puhelin, jossa oli suomalainen sim, haki Vodacomin ja Movitelin verkkoja siinä vaiheessa.

-Swazimaassa oli todella helppoa ostaa sim, mutta toimivuus oli sit toinen juttu. Swazimaan nettiyhteydet on syvältä hanurista, eli siellä oleskelun ajaksi ei kannata jättää mitään tärkeitä juttuja.  E399 (lähempänä kolmeakymppiä euroissa) maksoi 1,5G Swazin MTN:ltä eikä sitä kyllä edes tullut käytettyä loppuun.