Pallontallaajat.net

Maapallo on pyöreä => Etelä-Amerikka => Brasilia => Aiheen aloitti: Cathy - 25.06.2015, 21:56:56

Otsikko: Luonto-, sportti- tai muita kiinnostavia kohteita Koillis-Brasiliassa?
Kirjoitti: Cathy - 25.06.2015, 21:56:56
Aloimme suunnittelemaan 2-3 viikon äkkilähtö-kesälomareissua Brasiliaan, jonne startattaisiin luultavasti jo ensi viikolla. Lentoja tai muutakaan ei ole vielä varattu, mutta kiinnostaisi kuulla etenkin maan koillisosassa käyneiltä suosituksia käymisen arvoisista kohteista, esimerkiksi hienoista luontokohteista tai sellaisista, missä on tarjolla jotain urheiluaktiviteetteja. Toki myös eri kaupunkien/ alueiden turvallisuus kiinnostaa, eli jos tähän liittyen on tietoa tai suosituksia, niin mieluusti saa kertoa siitäkin. Tosiaan aikaa ei tietysti ole käytettävissä rajattomasti, mutta jos jotain käymisen arvoista on kauempana, niin sisäisiä lentoja vaikuttaisi olevan tarjolla aika edullisesti. Tähän mennessä ainakin Chapada Diamantania on kehuttu, ja toisaalta pohjoisempana olisi esim. Parque Nacional dos Lencois Maranhenses vaikuttaisi upealta... Itaúnasiakin kehuttiin jossain. Tosi kiva olisi kuulla vinkkejä, missäpäin voisi lyhyehköstä lomasta saada eniten irti, kun maa on niin kauhean iso. :)
Otsikko: Vs: Luonto-, sportti- tai muita kiinnostavia kohteita Koillis-Brasiliassa?
Kirjoitti: Strange Little Girl - 26.06.2015, 13:02:43
Parque Nacional dos Lencois Maranhenses

Tama. En ole kaynyt, mutta olen himoinnut paasevani tuonne vuosikaudet. Suuntaisin kylla itse sinne.
Pidin tosi paljon Salvadorista ja etenkin sen musiikkiskenesta, ja jos kauniit, valkoiset hiekat ja turkoosit vedet kiinnostaa, pari paivaa Morro Sao Paulon rannoilla olisi varmasti kiva paatos reissulle.
Otsikko: Vs: Luonto-, sportti- tai muita kiinnostavia kohteita Koillis-Brasiliassa?
Kirjoitti: Kaaaapo - 26.06.2015, 16:32:46
Chapada Diamantinaa en jattais mistaan hinnasta valista. Mina tein kolmen paivan retken Cachoeira de Fumaçalle Lençoisista ja oli kylla jokaisen realin arvoinen + hieman viela tippia. Kannattaa yrittaa kysella Mil-nimista opasta, vuosi sitten ainakin loytyi HI-ketjun hostellin kautta, kun kyselin nimenomaan tuota retkea. Saattaa mulla sen puhelinnumerokin viela olla tallessa, jos haluat.

Natalin lahelta loytyy pieni pitaja, Pipa, jossa on hyvia surffauspaikkoja ja metsaan seka rantakallioille paasee seikkailemaan ihan omatoimisesti. Delfiinejakin siella paasee nakemaan. Natalissa sitten paasee dyyneille autoajelulle tai vaikka kamelilla ratsastamaan.

Jericoacoaraa monet kaverit kehuskeli, Fortalezasta sinne paassee helpoiten. Itse en sinne ehtinyt, mutta kuulemma erinomaista mestaa leijasurfailuun ja ihan vaan rentoutumiseen. Dyynejakin siella pitaisi riittaa temuamiseen.

Sitten jos viela aika riittaa, niin Manausia parempaa luontokohdetta voi olla vaikea loytaa. Lentamalla paasee helpoiten sinne, mutta paasee myos veneella Amazon-jokea pitkin Belemista tai Macapásta, tosin kestanee nelisen paivaa, mutta onpahan siina mukavasti luontoa ymparilla.
Manausista voin kertoa lisaa, jos suunnittelette sinne menemista.
Otsikko: Vs: Luonto-, sportti- tai muita kiinnostavia kohteita Koillis-Brasiliassa?
Kirjoitti: Cathy - 26.06.2015, 23:01:28
Kiitos vinkeistä! Tosiaan Cahapada Diamantinaa on kehuttu niin paljon, että ilmeisesti ainakin siellä aiotaan käydä, ja varmaan myös  Parque Nacional dos Lencois Maranhensesissa ja Jericoacoarassa. Ollaan päätymässä siihen, että ottaisimme menolennon Salvadoriin ja paluun kolme viikkoa myöhemmin Fortalezasta. Nyt vielä mietitään, että otetaanko tuolle välille jossain vaiheessa sisäinen lento, vai reissataanko rannikkoa pitkin pikkuhiljaa ylöspäin. Ainakin tuo Pipa vaikuttaa tosiaan kivan oloiselta paikalta. Onko tuolla Salvadorin ja Fortalezan välillä jotakin muuta kivaa nähtävää tai paikkoja, joissa erityisesti kannattaisi käydä? Entä minkälaiset kulkuyhteydet tuollapäin on, pääseekö busseilla tms. liikkumaan kuinka sujuvasti?
Otsikko: Vs: Luonto-, sportti- tai muita kiinnostavia kohteita Koillis-Brasiliassa?
Kirjoitti: Kaaaapo - 27.06.2015, 01:41:16
Recifesta parin tunnin verran etelaan on Porto de Galinhas, ihan kaymisen arvoinen paikka. Aikamoinen turistirysa, mutta kaunista luontoa siellakin, kun lahtee rantaa pitkin kavelemaan etelaan, Maracaíbeen. Laskuveden aikaan myos koralleille paasee tallustelee ja tuijottelemaan meren elukoita ihan kosketusetaisyydelta.

Bussilla paasee napparasti, joskin vahan hitaanlaisesti. Salvadorista Nataliin bussi kestaa 18 tuntia ja Natalista Fortalezaan vissiin jotain 10-12 tuntia, mutta jos siina valissa pistaytyy Recifessa (ja Porto de Galinhasissa) ja Joao Pessoassa, niin ei tarvi yhelta istumalta taittaa niin pitkaa matkaa. Bussit ei tuolla valilla ainakaan ollut semi-cama tai cama-malleja, vaan ihan tavallisia busseja, ilman istumapaikkavarausta.
Otsikko: Vs: Luonto-, sportti- tai muita kiinnostavia kohteita Koillis-Brasiliassa?
Kirjoitti: Cathy - 27.06.2015, 22:11:05
OK, pitääpä laittaa nuo paikat muistiin. Minkälainen tuo rannikko tai sen eri kohteet ovat turvallisuuden kannalta? Ja pakkaamista ajatellen: minkä verran tuolla päin on yleensä tarvetta pitkähihaisille/ -lahkeisille vaatteille?
Otsikko: Vs: Luonto-, sportti- tai muita kiinnostavia kohteita Koillis-Brasiliassa?
Kirjoitti: Kaaaapo - 27.06.2015, 23:06:49
Kyllahan sita varotellaan, etta tuo koillis-Brasilia on vaarallista seutua, mutta 6 kuukauden aikana en tormannyt mihinkaan vaaratilanteisiin, ei edes taskuvarkauksia yritetty. Paivat pitkat ja valilla ihan iltaan asti tallustelin katuja, valilla yksin valilla kavereiden kanssa ongelmitta. Fortaleza vissiin koko Brasilian vaarallisin kaupunki, eika Recife ja Salvadorikaan turvallisimmasta paasta, mutta terveella jarjella pitaisi kylla pystya valttamaan vaaroihin joutuminen. Pipassa oli kuulemma ammuttu joku paikallinen (Natalista) diileri velkojen takia juuri muutamaa paivaa ennen kuin sinne menin, mutta mina en viikon aikana siellakaan tormannyt mihinkaan.

Mina en pitkia huosuja kayttanyt muuta kuin baarissa pukukoodin takia ja pitkahihaista paitaa en kertaakaan, mutta olinkin eri vuodenaikaan siella.
Otsikko: Vs: Luonto-, sportti- tai muita kiinnostavia kohteita Koillis-Brasiliassa?
Kirjoitti: Cathy - 30.06.2015, 21:59:31
Reissu lähenee ja huomenna päästään starttaamaan! Kiitos Kaaaapo tosi paljon vinkeistä! Tuota Chapada Diamantinan retkeä tässä vielä mietitään; jos ehdit vielä lukea tämän ajoissa niin onko noilla useamman päivän retkillä jotain erityisiä välineitä/ varusteita/ vaatteita, mitä pitäisi jo tässä pakkausvaiheessa tajuta ottaa mukaan?
Otsikko: Vs: Luonto-, sportti- tai muita kiinnostavia kohteita Koillis-Brasiliassa?
Kirjoitti: Kaaaapo - 01.07.2015, 12:41:39
Ei siella mitaan erityista tarvinnut. Hyva taskulamppu on kateva, kun metsassa yot on tosi pimeita. Ruuat ja kattilat me jaettin tasaisesti reppuihin, eli repulla saapi sen verran olla kokoa, etta omien kamojen jalkeen viela mahtuu kolmen paivan safkat kyytiin. Hostelliin voi  jattaa ylimaaraiset kamat sailoon. Minulla oli 40 litran reppu ja se oli aika sopiva koko retkelle, paljoa pienempaa ei ainakaan kannata, niin ei tarvi ihan tapotayteen pakata.

Ei muutaku mahtavaa reissua ja nauttikaa Brasiliasta!