Pallontallaajat.net

Omatoimimatkailu => Yleinen => Aiheen aloitti: apa apila - 04.07.2004, 20:22:54

Otsikko: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: apa apila - 04.07.2004, 20:22:54
Muutama vuosi takaperin pääsin reppureissaamisen makuun ja tein pari lyhyttä mutta sitäkin antoisampaa liftimatkaa Tanskaan ja Hollantiin.
Nyt kaipuu maailmalle on alkanut taas voimistua.. niin paljon ihania paikkoja on vielä kokematta :)!

Mutta tässä välissä ehti maailmaani saapua pikkuinen tyttö, joka on nyt puolitoistavuotias. Olisipa siis kiva kuulla kaikkien "lapsekkaiden" kokemuksia ja saada hyviä vinkkejä siihen kuinka tämmöisen pikkuhipin kanssa matkaamisesta ei tule aivan hermoja raastava kokemus..;)
Otsikko: Lapsen kanssa maailmalle
Kirjoitti: ornamentti - 07.07.2004, 21:12:54
En ole lapsekas, mutta ihan rohkaisuksi: ystäväni ovat reissanneet muksunsa kanssa vaikka missä. Lapsen ollessa puolivuotias he matkasivat junalla Espanjaan, noin esimerkiksi. :) Kai se vähän eri asenteen vaatii, mutta kaikki on mahdollista. Olenpa kuullut, että jotkut ovat reissanneet kuukausikaupalla Intiassakin lastensa kanssa ja jopa välttyneet kaikilta taudeilta.
Otsikko: Lapsen kanssa
Kirjoitti: moskva - 12.07.2004, 12:54:03
Hei,

olin vuosi sitten huhtikuussa silloin 8 kk ja juuri 2 vuotta matkalla täyttävän kanssa reissussa. Oltiin tosin 9 päivää vain samassa paikassa, eli Espanjassa (Torressa), ja hyvin meni! :) Lapset nauttivat uimarannasta ja mansikoista, jäätelöstä (olen syöttänyt vauvasta saakka lapsille "ihan kaikkea" mm. luomumaitoa ja puuroja kolmikuisesta) sekä erilaisista tapaksista.  Otin varmuuden vuoksi mukaan vellijauhetta, mikä oli tarpeen. Vaipat etc paikan päältä. Lennot menivät erinomaisesti (mitä nyt äiti oli vähän väsynyt), saivat omat paikat mennen tullen, vaikken niistä maksanutkaan.

Pienen kanssa on sikäli helppoa, kun päiväunien aikana voi itse tutustua aikuisten paikkoihin (shopata, museoida tms - siis jollei itse nuku!)

Illat menivät terasseilla, mutta en viettänyt ns. yöelämää, kun ollaan kaikki aamunvirkkuja. Meinasin lähteä nytkin lasteni (jo siis 3v ja 1v 10kk) kanssa viikoksi valmismatkalle, mutta sain heille hoitajan eli isä kantoi vastuunsa, joten relasin aikuisseurassa viikon Kroatiassa. Sinne en kyllä olisi heidän kanssaan lähtenyt... Syy: kivikkoiset rannat, muuten kyllä!

Suunnittelen paraikaa parin kuukauden oleskelua Puolassa ensi keväänä jälkipolven kanssa, kun voin vielä olla hoitovapaalla elokuuhun 2005 asti. Miksi Puolassa? Halpa hintataso, osin "slobo-meininki", joka vanhaa Venäjän-matkaajaa kiehtoo ja EU. Ensin meinasin Espanjaa, mutta siellä on liian tyyristä ja kuumaa touko-heinäkuussa. Eesti alkaa olla liian "kulunut", ja Puolassa on vanhoja opiskelukavereita, joiden kautta voi löytää lastenhoitoapua ja vuokra-asunnon.

Pitkille reissuille olisi nimittäin hyvä saada joku aikuinen mukaan, tai varmistaa paikan päällä jokin hoito, ettei mene hermot lapsen kanssa kökkiessä. ;) Ainakin Espanjassa luulisi olevan paljon lapsenlapsettomia hoitoalttiita vanhuksia! ;) Me oltiin matkassa erään ystävän ja hänen miltei aikuisen (17v) poikansa kanssa.

Onnea matkaan!
Otsikko: Jees..
Kirjoitti: apa apila - 15.07.2004, 13:59:50
..kiva, kiitokset rohkaisusta! Matkan kohdekin -tai ainakin suunta- on päätetty jo, ystävän ja pikkuisen kanssa lähdetään Viro-Latvia(-Liettua?)-reissuun elokuussa. Innolla odotamma!
Otsikko: liikkuminen aamuisin lapsen ollessa virkeä
Kirjoitti: moskva - 16.07.2004, 09:25:13
Varmista siirtyminen paikasta toiseen aamulla, jotta tutustuminen seuraavaan yöpaikkaan tapahtuisi päivän aikana; ei siis tyyliin "illlalla suoraan bunkkaan", koska yleensä lapset eivät moiseen suostu. Lisäksi aamuisin lapsi on virkeä juuri herättyään ja jaksaa matkustaa. Vaikka sitten bussiin/ junaan nukahtaisikin, ei se sotke iltaunia, kun on vielä koko päivä edessä touhuta ja tuhlata energiaa... Illalla uuteen paikkaa siirryttäessä saattaa vieras paikka hermostuttaa, eikä uni tahdo tulla, ja menee rytmit kaikilla pipariksi ja sitten kiukuttaa ja pienetkin asiat ärsyttää... nim. kokemusta on ;)
Otsikko: Lapsen kanssa maailmalle
Kirjoitti: samettiapina - 31.07.2004, 23:02:00
Lisää kokemuksia lapsen kanssa matkustamisesta kaivataan! Millaisia paikkoja kannattaa suosia, minne ei kannata lähteä? Meillä olisi haaveena joko huoneiston tai talon vuokraaminen Kreikasta kuukaudeksi tai sitten parin viikon - kuukauden mittainen pyöräilyloma Hollannissa. Tarkoitus olisi lähteä ensi kesänä, jolloin poikamme on 2½-vuotias. Jos lähdemme pyöräilylomalle, yövymme teltassa ja ehkä joskus hostelleissa. Hollannin säät hieman arveluttavat, toisaalta taas en ihan heti lähtisi Kreikkaan pyöräilemään varsinkaan lapsen kanssa - olen kuullut hurjia juttuja paikallisesta liikenteestä. Kuitenkin juuri nämä maat ovat päällimmäisinä toiveissa.

Joten jos on jollakulla kokemuksia joko lapsen kanssa reissaamisesta tai sitten muuten vaan edellämainitun kaltaisista matkoista, jakakaa ihmeessä.. :)
Otsikko: Lapsen kanssa maailmalle
Kirjoitti: erzy - 01.09.2004, 04:24:32
Olen 3 pojan isä (4,8 ja 10v) ja olemme matkustelleet porukalla aika paljon. Vaatii hieman rennompaa asennetta ja sitä, että matkat mennään lasten ehdoilla. Viimeksi olimme koko porukalla Budassa ja matka oli myös lasten mielestä mahtava. Ajatella kaupunkiloma ja lapset mukana. Lisäksi tuo pinna on meikäläisellä ilmeisen kehittynyt sillä vanhin lapsemme on autistinen ja reissun suunniteleminen ja eteenpäin meno hiukan erilaista kuin ns. normaalien muksujen kanssa. Nyt olen suunnitellut, että kunhan nuorin on sen ikäinen, että jaksaa kantaa pienen repun lähdemme koko porukalla reilaamaan!
Eivät lapset ole este reissamiselle, oikeastaan vain pieni haaste!
Samalla lapset oppivat matkaamaan myös muilla kuin perinteisillä pakettimatkoilla.

Ei muuta kuin kunnon suunnitelma ja koko perhe tienpäälle!
Otsikko: Lapsen kanssa maailmalle
Kirjoitti: 1963 - 09.09.2004, 13:25:52
Meidän perhe on ollut reilaamassa kolme kertaa. Ensimmäisellä reissulla nuorempi pojista oli juuri täyttänyt viisi, vanhempi kahdeksan.

Suosittelen lämpimästi. Ja pojatkin suosittelevat.
Otsikko: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: Merlina - 26.05.2005, 22:42:18
Lasten kanssa reissaamisesta täällä on jonkin verran ollut puhetta, mutta kukaan muu hullu  :shock:  ei ainakaan tunnusta reissanneensa kuukautta pitempään kersojen kanssa.

Nyt on aika nostaa käsi ylös ja ilmottautua. Olemme lähdössä (ensi vuonna) kolmen kakaran kanssa omatoimimatkalle. Matkan kestoksi on kaavailtu 1/2 vuotta-vuosi.  Saas nähdä.

Matka suoritetaan ymmärrettävistä syistä hieman eri tyyliin, kuin kaksin matkatessa. Joo, hullui ollaan. EVVK  :twisted: .

Myös linkkejä otetaan vastaan. Emme voi olla ainoat, emmehän? Muiltakin kuin lapsellisilta otetaan kommentteja/vinkkejä vastaan.
Otsikko: Re: Pitkät reissut kersojen kanssa
Kirjoitti: NO50 - 26.05.2005, 22:47:05
Lainaus käyttäjältä: "Merlina"
Olemme lähdössä (ensi vuonna) kolmen kakaran kanssa omatoimimatkalle. Matkan kestoksi on kaavailtu 1/2 vuotta-vuosi.


Hattua nostan!!!!!!  :shock:
Tosta jos mistä tulee niitä ns. kokemuksia... (Toki varmaan hieman erilaisia kuin mistä täältä saa yleensä lukea.)
Otsikko: Pitkät reissut kersojen kanssa
Kirjoitti: Merlina - 26.05.2005, 22:51:41
Muksut ovat sen verran isoja, että jotain irti matkasta saavatkin. Tarkoitus tosiaan on antaa heille kuvaa myös toisenlaisesta maailmasta. Toivotaan, että maailma avartuu myös heidän silmissään  :) .
Otsikko: Pitkät reissut kersojen kanssa
Kirjoitti: Acei - 27.05.2005, 00:32:40
Minkä ikästen lasten kanssa ootte reissuun lähdössä ja minnepäin maailmaa? Varmasti aikamoinen reissu tulossa.
Otsikko: Pitkät reissut kersojen kanssa
Kirjoitti: Merlina - 27.05.2005, 09:19:48
Matkahetkellä 9-, 12- ja 14-vuotiaiden reippaiden ja tervejärkisten lapsosten kanssa. Suuntaamme E-Amerikkaan.
Otsikko: Pitkät reissut kersojen kanssa
Kirjoitti: Put - 27.05.2005, 10:17:25
Luin vähän aikaa sitten paikallislehdestä jutun perheestä joka matkusti n. ½vuotta - vuoden ympäri eurooppaa. Lapset olivat  toisin pienempiä kuin sinulla. Vanhemmat pitivät matkalla kotikoulua lapsille. Ihan mielenkiintoinen juttu :)
Otsikko: Pitkät reissut kersojen kanssa
Kirjoitti: TravelleRi - 27.05.2005, 10:36:33
No huh huh hattua kyllä pitää nostaa jos onnistutte sillä minä en osaa edes kuvitella mitä tapahtuisi jos lähtisin porukoiden kanssa mihinkään yli viikon reissun  :roll:  :D
Otsikko: Pitkät reissut kersojen kanssa
Kirjoitti: Merlina - 27.05.2005, 11:18:42
Matkan suunnittelu onkin aloitettu ajoissa. Osa majapaikoista on varattu/varataan etukäteen, jottei ihan tyhjän päällä olla. Yllätyksiä tulee varmasti. Ja kokemuksia karttuu :). Onni on tosiaan myös se, että lapsemme ovat erittäin "vahvoja" ja omatoimisia, sopeutuneet jo täällä kotimaassakin erilaisiin asioihin.

Lähinnä meiltä aikuisilta on vaadittu sitä rohkeutta toimia. Hienoa vaan, jos tämä kolmenkympinkriisi  :lol: aiheuttaa tällaisia radikaaleja ratkaisuja.
Otsikko: Pitkät reissut kersojen kanssa
Kirjoitti: TravelleRi - 27.05.2005, 12:15:25
Hieno kuulla silti, että jotkut tekee tollasia reissuja sillä on siinä lapsillakin kokemusta kerrakseen joten onnea matkan toteuttamisessa ja suunnittelussa
ps.kerrottehan sitten miten matka sujui kun palaatta reissultanne.

 :lol: odotan innolla :lol:
Otsikko: Re: Pitkät reissut kersojen kanssa
Kirjoitti: Lonely rider - 27.05.2005, 12:55:28
Lainaus käyttäjältä: "Merlina"
Myös linkkejä otetaan vastaan. Emme voi olla ainoat, emmehän? Muiltakin kuin lapsellisilta otetaan kommentteja/vinkkejä vastaan.
Ette ole ainoat. Tapasin hostellissa Guatemalassa, isän kahden pojan kanssa. He olivat maailman ympärimatkalla. Puheista päätellen, ihan hyvin heidän matkansa oli mennyt.
Otsikko: Ihan noin pitkää reissua ei meidän budjetti kyllä kestäis...
Kirjoitti: jasmi73 - 27.05.2005, 14:32:55
Mut me ollaan lähdössä pienen lapsen kanssa kesällä Europpaan ja sitäkin on jo moni päivitellyt. Teltta mukaan ja matkaan!!!

It's attitude that counts!!!  :D
Otsikko: Pitkät reissut kersojen kanssa
Kirjoitti: racki - 27.05.2005, 15:00:54
On ihan typerää pitää lapsia esteenä jollekin. Mielestäni lapset ovat korkeintaan hidaste, kaikki on itsestä kiinni miten saa asiat onnistumaan. Typerintä olis jumiutua neljän seinän sisälle, kunnes lapsi täyttää 18. Ja maailmahan se on joka opettaa.

Onnea matkaan! 8)
Otsikko: Pitkät reissut kersojen kanssa
Kirjoitti: Pallo - 28.05.2005, 01:49:00
Hieno homma! 8)  Oikealla asenteella pärjää, ei lapset ole este matkustamiselle jos ei niin halua. Kertyy hienoja kokemuksia kaikille, se on hyvä se. Mutta yksi juttu jäi mietityttämään: mitenkä lasten koulunkäynti? Saavatko he 1/2 -1 vuotta vapaata koulusta vai hoituuko se jotenkin muuten :?:
Otsikko: Pitkät reissut kersojen kanssa
Kirjoitti: chao - 29.05.2005, 21:38:32
anna-mari raaskan tiedätte ehkä jo. jokunen vuosi sitten hän lähti miehensä ja kahden pienen muksunsa kanssa reissuun belizeen, ainakin vuodeksi, jos tässä nyt oikein muistan.

anna-mari raaska: belizessä kaikki on paremmin (nemo, 2000)
Otsikko: Pitkät reissut kersojen kanssa
Kirjoitti: erzy - 30.05.2005, 03:06:22
Hienoa että ottaa muksut mukaan. Itselläni samanlaiset suunnitelmat tulevaisuudessa. Eivät muksut ole este pitkille matkoille, ainoastaan vaatii hiukka parempaa suunnitelua

Hyvää matkaa koko poppoolle!!!
Otsikko: Pitkät reissut kersojen kanssa
Kirjoitti: Merlina - 03.06.2005, 17:34:36
Lapsukaiset käyvät kotikoulua reissun ajan. Mahdollisuuksien mukaan reissu otetaan koulussa huomioon jo ennen matkaa (kaikilla koulu sujuu loistavasti). Innolla tässä odotellaan ja rahaa kasataan lisää :D. Raportoidaan lisää kun raportoitavaa on.
Otsikko: Matkustaminen lasten kanssa, Mahdollistako?
Kirjoitti: Lucilla - 13.01.2006, 15:42:41
Kertokaapas nyt "lapselliset" ihmiset, että miten on tilanne matkustuksen suhteen muuttunut, kun on muksuja siunaantunut?
Mieheni kanssa on reissattu vuosittain eri mantereilla vähintään kuukauden verran ja kertaalleen puoli vuotta Etelä-Amerikassa. Ikä alkaa nyt olla kohta kolmekymmentä ja pitäisi kai tätä lapsiasiaakin ajatella.

Eli loppuuko matkustus tyystin jälkikasvun tultua maailmaan? Kyllä mulle pienten kanssa riittäisi ihan peruspakettimatkat, mutta onnistuuko nekään?

Isompien kanssa olisi sitten ihan kierrellä, mutta keveämpään tahtiin kuin kahden aikuisen reissuilla.

Pistää miettimään, että päähän se halkeaa, kun veri vetää maailmalle ja jos ei sitten enää pääsekään...Kertokaahan kokemuksia. Tutuilta ei voi oikein kysellä, kun ei ole kauheasti matkustusihmisiä ystävinä.
Otsikko: Matkustaminen lasten kanssa, Mahdollistako?
Kirjoitti: phanatic - 13.01.2006, 15:46:46
Itse olen ollut n.4-vuotiaana vanhempieni ja 2-vuotiaan siskon kanssa interraililla joten taitaapa tuo olla mahdollista. Ei ole juuri muistikuvia reissusta mutta kyllä kuulemma viihdyimme!
Otsikko: Lapse ja matkaaminen
Kirjoitti: erzy - 13.01.2006, 23:40:58
Hei!
Kun lapsia saa, niin se matkaaminen jää ehkä hetkeksi. Sillä pienen paaperon kanssa onnistuu vain ns pakettilomat tai autolomat. Kun lapsi sit vanhempi niin kyllä taas rulettaa. Itselläni 3 pojan vesseliä ja kun pienin oli 4 teimme viikon matkan Budapestiin. Kuvittele 3 muksua ja pienin nippa 4 niin viikon kaupunkiloma. No ei se ihan jokaiselta luonnistu, mutta kyllä meiltä. Lisäksi kun kerron sen, että vanhin poikamme on autistinen niin johan tulee kertoimia. Joten väitän, että lasten kanssa voi tehdä lahes millaisia matkoja tahansa, kunhan ne tehdään niiden ehdoilla. Majapaikat pitää varata valmiiksi, eikä koko ajan tienpäällä oloa. Tulevana kesänä olemme koko porukka lähdössä kuukaudeksi manner-Espanjaan katsomaan mitä sinne kuuluu. Suunnielma väljä, mutta ainakin monta kyseisen maan huvipuistoa tulee nähtyä. Näin miehenä on mukavaa olla taas totaalinen junnu ja huuta hiihaata vuoristoradassa.
Eivät lapset ole este, ehkä pieni hidaste. Ei kun tekemään ja muutama vuosi rauhaa ja sit täydellä höyryllä taas tielle!
Otsikko: NO EI LOPU!!!
Kirjoitti: jasmi73 - 20.01.2006, 10:51:04
Me oltiin kesällä reilaamassa meidän 1,3 vuotiaan kanssa ja matka oli upea eikä mitään valittamista lapsen kanssa reissaamisessa. Meidän reilistä oli juttua syksyllä vauvalehdessä jos kiinnostaa lukea. Muistaakseni marraskuun numerossa  :D Höpö höpö et vaan pakettimatkat onnistuu! Asenneta tarttee mut hengissä selvii!!! Mitä pienempi lapsi, sitä kätevämmin menee mukana mun mielestä. Rattaat mukaan ja menoks  :D
Otsikko: Matkustaminen lasten kanssa, Mahdollistako?
Kirjoitti: Viajar - 20.01.2006, 11:02:33
Matkustamista ei tarvitsee missään tapauksessa lopettaa lasten takia! Päinvastoin, silloin viimeistään on syytä aloittaa!!

Se on totta, että muutamia asioita kannattaa ottaa huomioon. Äitiyden myötä rautatieasemilla nukkumiset ja aasialaisten bussien katoilla matkustelut kieltämättä loppuivat. Jos ipanan ajaa matkalla täydelliseen stressiin, on tilanne kaikille kamala. Lisäksi lapset ovat sillä tavalla jänniä otuksia, että vaikka ne näyttävätkin jokseenkin samanlaisilta, niissä on eroja ihan niin kuin oikeissa ihmisissä  :D Omaa lastaan tunnustelemalla pääsee kyllä selville, missä kyseisen epelin stressiraja kulkee. Ja sitä havaintoa kannattaa kunnioittaa.

Omaamme veimme ensi alkuun vain helpoille pakettimatkoille, mutta  kun ekstreme-olosuhteet tuli viime kesänä testattua Lapin erämaissa, katsoimme tytön läpäisseen testin. Nyt tässä sitten odotellaan kivoja Väli-Amerikan -lentotarjouksia, ja viedään perillinen ensimmäiselle reppureissulleen kaukomaille. Vielä ei muuten ole säädetty lakia, joka kieltää iskän ja äiskän häipymisen reissuun välillä ihan kahdestaankin!
Otsikko: Kiitoksia vastauksista!
Kirjoitti: Lucilla - 20.01.2006, 14:57:48
Siis kiitos kaikille vastauksista!
Viajar: Minkäs ikäinen teidän lapsi on nyt? Eli kauanko kuljitte pakettimatkoilla? Meneehän ne nekin, ei siinä mitään, mutta kyllä mä tykkäisin vaihtaa aina välillä maisemaa ja nähdä kohdemaasta vähän isomman palan.
Otsikko: Matkustaminen lasten kanssa, Mahdollistako?
Kirjoitti: tzt - 21.01.2006, 03:05:52
Toissasyksynä satuttiin samaan junaan erään 8-vuotiaan reilaajan ja äitinsä kanssa. Olivat olleet vaikka missä. Eli kai se sitten onnistuu.
Otsikko: Lucillalle
Kirjoitti: Viajar - 23.01.2006, 14:08:48
Nooh...ei se lapsemme niin hirmuisen pieni enää ole, 9-vuotias. Olisi varmasti sietänyt reppumatka-olosuhteet jo nuorempanakin. Tosin pakettimatkammekin olivat melko ei-tyypillisiä, ns. omatoimimatkoina myytyjä. Eli siis ei välttämättä lentokenttäkuljetuksia tai opas-palveluja. Liikuimme aina paljon itseksemme sekä julkisilla välineillä, vuokra-autolla että kävellen.

Meidän tapauksessamme tyttö on ollut aina hyvin joustava ja väsyttävätkin olosuhteet sietävä, mutta yhdestä ei loputtomiin voi tinkiä: majapaikan ei kannata olla paikkakunnan surkein läävä. Kivat pienet hostelit, jossa lapsi voi mahdollisesti liikkua jonkin verran itsekseenkin pihalla (ei joka maassa suotavaa...), on hänelle ollut mieluisin vaihtoehto. Vaikka menihän tuo ihan hienosti siellä Lapissakin, makuupussissa ja ahtaassa teltassa...
Otsikko: Matkustaminen lasten kanssa, Mahdollistako?
Kirjoitti: moskva - 23.01.2006, 15:27:51
Minä olen ollut lentomatkalla lasteni kanssa ensimmäisen kerran heidän ollessaan 8kk ja 1v11kk. Kaikki meni loistavasti; oltiin Espanjassa. Kuukausi sitten oltiin Tunisiassa, lapset nyt 3v4kk ja 4v7kk. Tallinnassa ollaan käyty kertaalleen ja kesällä mennään Ruotsiin.

Olen yleensä ainoa aikuinen matkalla, ja huom.lasten ikäero!  :shock: Hyvin menee, asenteesta kiinni.  :wink:  Hotellin on kyllä syytä olla apartementos; on tilavampi ja saa laittaa aamiaisen siinä.
Otsikko: Juu!
Kirjoitti: jasmi73 - 06.03.2006, 10:21:32
Tähän vielä kommentoin et olen lähdössä parin päivän päästä pikkuneidin kanssa Pariisiin ja Disneylandiin kahdestaan. Neiti täyttää siis ensi viikolla 2 vuotta. Nyt on mentävä kun neiti pääsee viel lähes ilmaseks joka paikkaan  :lol:
Otsikko: Lapsen kanssa maailmalle
Kirjoitti: Ccreature - 07.03.2006, 18:20:56
Ennakkoluulottomat ja [tyhman]rohkeat vanhempani paattivat lahtea, vaikka lapsia oli.

Ensimmaisella matkalla mukana oli mina 5v. ja veljeni 3v. Matkasimme 80-luvun puolivalissa matkailuautolla Suomesta Intiaan. Reissu kesti joitain kuukausia.
Seuraavan kerran mukana oli myos kaksivuotias pikkusisko. Menimme matkailuautolla Nepaliin, matka kesti joitain kuukausia.
Viimeisella reissulla 1990 oli mukana taas uusi perheenjasen, pikkusisko, alle vuoden vanha. Meita oli nelja lasta (9v, 7v, 4v ja  alle 1v) ja vanhemmat matkailuautossa, ja ajoimme Suomesta Turkkiin. Matkalla olimme kolme kuukautta. Aiti opetti minua ja veljeani matkan ajan koulun antaman opetussuunnitelman mukaan.

Olen vielakin hyvin ylpea vanhemmistani ja siita etta he ottivat meidat lapset mukaan. Vaikka olin pieni, minulle jai upeita muistoja ja kaukokaipuu vereen.

Tottakai meita on moneksi, eika matkailu lasten kanssa sovi, stressia voi tulla paljon, ja hygieniasta seka tilasta voi joutua tinkimaan. Minusta oli hyva, etta meita lapsia oli monta - keksimme pienessa autossa kaikenlaista tekemista ja meista oli toisillemme seuraa.
Lisaksi meista lapsista pidettiin ja oltiin todella kiinnosuneita idan syrjakylissa. Ihmiset ottivat erilailla vastaan lapsellisen perheen ja olivat avuliaita.

Lapset kylla sopeutuvat, mutta aikuisten hermot voivat menna  :lol:
Otsikko: Lapsen kanssa maailmalle
Kirjoitti: Tunkki - 07.03.2006, 19:06:22
Lasten kanssa matkustaminen on mahtavaa ja hienoa. Pitää vaan varautua jäämään pois yöelämästä ja muutenkin kunnioitettava lasten tarpeita leikkiä ja olla vaan.

Palasimme juuri 10 päivän reissulta ja pieni poikavauvamme nautti silminnähden matkasta. Lentokoneella mentiin, paikanpäällä autolla ja metrolla ja hienosti sujui.

Jos pyykinpesumahdollisuudet on ok, silloin vauvan tai pienen lapsen kanssa reissaaminen ei ole mikään ongelma.
Otsikko: Lapsen kanssa maailmalle
Kirjoitti: pjap - 07.03.2006, 20:39:59
me ollaan oltu espanjassa malagassa lasten 6v ja 5kk kanssa ja myöhemmin thaimaassa koh samuilla(lapset silloin 8v, lähes 3v ja 1v 3kk).matkat on menny tosi hienosti ilman mitään tauteja ym.tuntuu siltä,että lapset voi aina paljon paremmin reissussa,kuin aikuiset...lennotkin lapset on nukkuneet ihan heittäen,misä asennossa tahansa.eika ne koskaan valita mistään olosuhteista,vaan tyytyy siihen mitä on.
     ensi kesänä haluttaisi lähteä autolla ruotsin läpi tanskaan,mutta mietityttää,että miten lapset jaksaa istua autossa tuon ruotsin osuuden...(tanskassa sitten ehkä legolandia tai joku muu lapsille mieluinen kohde)jos jollakin on mielessä joitakin hyviä pysähdyspaikkavinkkejä,niin mielellään vastaanotetaan...
     ja sitten se suurin,eli bolivian reissu olisi vielä joskus edessä.mieheni suku on kokonaan siellä,että majoituksessa ei ole pulaa,mutta kun on vielä neljäs lapsikin kesällä tulossa,niin ajankohta vähän mietityttää...kuinkahan pienten lasten kanssa uskalletaan lähteä?
Otsikko: Lapsen kanssa maailmalle
Kirjoitti: Dahlia - 07.03.2006, 23:52:11
Samoilla linjoilla minakin muiden vastaajien kanssa.
Pienesta pitaen on vanhemmat vieneet mukanaan maailmalle. Niin autolla, junalla kuin lentokoneellakin matkaa taitettiin. Pelkkia hyvia muistoja minulla ainakin on penskana reissaamisesta, vaikka minkalaisissa motelleissa yovyttiin ja vaikka ei aina niita kaikkia "ylellisyyksia" olisikaan ollut mita kotona. Sellaisia kokemuksia ja elamyksia kuitenkin sain jo pienena, etta ei kaikki varmaan ikina...
Siitakohan tama maailmalle kaipuu on minullakin lahtnyt....
Joten, KIITOS rakkaat vanhemmat siita etta otitte minut seikkailuillenne mukaan ennen kuin rikastuitte, porvaristuitte ja potkitte minut ulos perheesta................
Otsikko: Lapsen kanssa maailmalle
Kirjoitti: ajatusvirta - 17.04.2006, 08:54:38
Olen matkustellut lasten kanssa jonkin verran. Autolla olemme menneet Superfastilla Saksan kautta Hollantiin ja takaisin Suomeen, Tanskan ja Ruotsin kautta. Hienosti on matkat sujuneet.  Lapsilla on ollut hauskaa vaikka aina ei aikataulut ole menneet heidän rytmin mukaan. Esim. autolautat Ruotsin kautta Suomeen klo 05 aamulla  :shock: .
 Lentäen matkustin silloin kahden lapsen kanssa ja aina otin lennot vaihdolla kun säästin niin paljon. Kentällä on aina henkilökunta ollut avuliasta.

 Viimeisin pidempi matka oli Madeiralle jolloin mukana myös kuopus 1v.  Paljon saimme tehtyä sielläkin lapset mukana. Kiersimme autolla paikkoja kolme päivää. Hotelli oli melkein halvin mahdollinen ilman herkkuja. Meillä oli itkuhälytin mukana, joten saimme omaalomaa kun lapset nukkuivat ja olimme hotellin terassilla.

 Suomessa reissataan joka loma-aika edes pariksi päiväksi.
Parhaillaan kerrytämme matkakassaa ja suuntana olisi vihdoinkin itä. Kunhan kuopus täyttää viisi.  :D
Otsikko: Matkustaminen lasten kanssa, Mahdollistako?
Kirjoitti: moskva - 24.04.2006, 21:58:17
Käytiin Tukholmassa päivän reissu kolmisin (lapset 3v 8kk ja 4v 11kk) viime viikolla. Meni hienosti, vaikka muut laivamatkaajat eivät ehkä olekaan sitä mieltä.  :wink:   Siis niinku TÖRKEETÄ jättää ton ikäisiä keskenään pallomereen ja mennä itse syömään hyvin, kun ei muksuille ruoka maistu.  :roll:

Nyt mietin kodin siirtämistä Kaakkois-Eurooppaan muutamaksi kuukaudeksi.  :shock:   8)   Lasten kanssa.  :?
Otsikko: Matkustaminen lasten kanssa, Mahdollistako?
Kirjoitti: Wompatti - 24.04.2006, 22:08:34
Ei todellakaan lopu - päinvastoin lapsi/(lapset?? itselläni on kokemusta vain yhdest :lol: ) rikastuttaa matkaa monilla tavoin.

Itselläni on 9v tyttö ja hänellä on kokemusta jo about 30 maasta.
Ensin koko perheen kesken ja muutamat viimeiset vuodet sattuneestä syystä johtuen hänen kanssaan kaksin.

Ikinä ei ole ollut mitään ongelmaa, joka olisi johtunut nimenomaan lapsesta. Nykyiässä alkaa päinvastoin olla jo monenmoista hyötyä (näkee esim kaikenmaailman opasteet jo kauan ennen kuin itse)

W
Otsikko: Matkustaminen lasten kanssa, Mahdollistako?
Kirjoitti: suomineito - 24.04.2006, 22:09:42
mulla ei ole lapsia vielä mutta silloin kun oltiin veljen kanssa pieniä niin kuulemma meidän vanhemmat reissas suhteellisen normaalisti niinkuin ennenkin. aivan pieninä lähinnä suomessa mutta esimerkiksi 2kk kiertomatka euroopassa tehtiin kun olin 6v ja veljeni 5v. muutamaa vuotta myöhemmin tehtiin samanlainen reissu vaikka toinen pikkuveljeni oli silloin vasta 2v. tietysti muutamia matkoja tekivät myös ilman lapsia, jättivät lapset isoäidille esimerkiksi viikoksi hoitoon. joten en siis usko matkailun häviävän kokonaan vaikka lapsia tulisikin, ainakin toivon että omalla kohdallani pystyn asian ratkaisemaan niin! tietysti ehkä reissaaminen muuttaa hiukan muotoaan, voi olla että koette mielekkääksi hiukan lyhemmät lomat ulkomailla ja "turvallisissa" maissa (en ehkä lähtisi pienten lasten kanssa rinkkareissulle aasiaan tai afrikkaan...).
Otsikko: Matkustaminen lasten kanssa, Mahdollistako?
Kirjoitti: camper - 25.04.2006, 10:18:29
Olen tavannut moniakin ihmisia jotka matkustavat lapsen kanssa.Kuitenkin tuntuu etta liika matkustus paikasta toiseen on aika uuvuttavaa.Yksi tuttu vuokrasi talon kesaksi Himalajalta ja oli kesan sen 5.v lapsen kanssa siella.Lapsi ainakin oli  iloinen ja muutenkin omatoiminen,mutta aiti oli aika realistinen eika mikaan hyysaja.
Otsikko: Matkustaminen lasten kanssa, Mahdollistako?
Kirjoitti: ajatusvirta - 25.04.2006, 21:13:00
Säästöprojektimme on matka Aasiaan ja toivoisimme päätyvämme Intiaan. Toivon lapsellisilta :lol: ja lapsettomilta vinkkejä ja omia mielipiteitä minne ette lapsen kanssa matkustaisi.
Otsikko: Matkustaminen lasten kanssa, Mahdollistako?
Kirjoitti: kiiki7305 - 03.05.2006, 11:52:47
meillä tavoitteena lähteä vanhimman pojan, 6v, kanssa kaksin eurooppaan pitkälle viikonloppureissulle ennen koulun alkua. pikkuveli jää iskän kanssa kotiin. tänään alotetaan suunnittelut ja se tietää äidille kovasti ylitöitä...  :roll:  määränpäätä tai tarkkaa ajankohtaa ei vielä tiedä mutta katsellaan. poika oli ekaa kertaa pariisissa 2-vuotiaana ja laivalla oltu pariin kertaan kummankin lapsen kanssa. ei ongelmia!
nyt pitäisi vaan löytää edullisia lentoja  :P
Otsikko: Matkustaminen lasten kanssa, Mahdollistako?
Kirjoitti: Viajar - 03.05.2006, 14:11:58
Lainaus käyttäjältä: "ajatusvirta"
Säästöprojektimme on matka Aasiaan ja toivoisimme päätyvämme Intiaan. Toivon lapsellisilta :lol: ja lapsettomilta vinkkejä ja omia mielipiteitä minne ette lapsen kanssa matkustaisi.


Lapsellisen näkemys: käytännössä maat ovat samat, kuin joihin en itsekään matkustaisi. Eli jonkinlainen turvallisuus on hyvä olla taattu. Saattaapa olla, että esimerkiksi Irakiin en juuri tällä haavaa lähtisi lapsilla enkä ilman...

Jos siis henkiriepunsa puolesta ei hirveästi tarvitse pelätä, voi lasten kanssa matkustaa hyvin moniin paikkoihin. Oleellista on miten matkustaa. Rauhallinen aikataulu. Myös lasta / lapsia kiinnostavia asioita. Oma perilliseni arvostaa myös majapaikkoja, joissa on liepeillä eksoottista luontoa, jota tutkia. Eli valtavia hotellikolosseja välttelen (myös ilman lasta matkustaessa). Sillä tähtien määrällä ei niinkään ole väliä. Paitsi rahan kannalta tietysti.

Intiassakin voi varmasti lapsen kanssa reissata. Pakkoko sitä on lapselle se kaikkein raadollisiin köyhyys tarjota; maa on iso ja vaihtoehtoja riittää. Sinällään uskon jo pienen ihmisenkin ymmärtävän myös köyhyyttä ja erilaisuutta, kunhan aikuinen osaa suodattaa sen ko. lapsen iälle sopivaksi.

Lapselle voi ja täytyykin näyttää myös muuta kuin Playa de las Americas.
Otsikko: Lapsen kanssa maailmalle
Kirjoitti: diokenes - 30.05.2006, 15:45:32
Joo, no pikkulapsen kanssahan on nahty kaikenlaisia matkaajia.
Esim. tuossa viimevuoden joulukuusi-busineksessa Tanskassa oli
taas tuttu pariskunta reissussa, Tsekkilainen nuori kaveri Sisilialan
tyttoystavansa kanssa, matkassa mukana noin parivuotias "Giro"
poika.
Olivat rakentaneet liikkuvan asuntonsa vanhaan ja hieman
rajahtaneeseen Mersun 508 pakuun.  Siina asustelivat koko
joulukuusien teon ajan, aina marraskuun loppupuolelle asti.
Kylmaahan se tuppasi jo olemaan oisin, mutta auton nurkkaan
olivat nakanneet pienen kaminan ja siina sitten polttelivat roskista
loytyneita trukkilavoja, yhdella lavalla lammitti kuulemma jopa
3 paivaa !
Ahdastahan se olisi siina pikkuautossa ollut jo ilman heidan aika
kookasta "Schemo" koiraakin, "taystuho-ropeliperse" kun tosiaan
aina hannallaan huiteli kaiken irtaimen pitkin lattiaa, ja valilla aina
pennunkin nurin.
Paivisin poika oli metsikossa vanhempiensa kanssa, ja paineli usein
pitkin, poikin laania, isukin ja aitin huhuillessa aina saannollisesti,
etta missahan se mahtaa se Giro-poika taas painaltaa...
Parisen kertaa paasi kylla jo aika kauas karkaamaankin, mutta aina
loytyi kuitenkin.  Sikali oli kylla hiukka huono, kun oli siella maassa
niita syksyn sienia aika lailla, ynna muutakin aivan puhdasta paskaa
ja lapsen suuhun niin herkasti luulisi kaiken aina loytyvan.
Hyvin siita selvittiin, vaikka aika hurjan tuntuista oli touhu ajoittain,
eika aina se ruoanlaiton hygieniapuolikaan ollut niin taydellista,
muistan usein kuinka Giro vain torkkasi katensa rannetta myoten
keittoastiaan ja nuoli siita sitten puhtaaksi, mita nyt sitten sattui
kulloinkin potissa olemaankin.
 :D
Otsikko: Lapsen kanssa maailmalle
Kirjoitti: xena - 30.05.2006, 16:29:39
Siskoni lapsi vasta kastettiin, ja he suunnittelevat jo reppureissua Aasiaan. He tulevat katsomaan minua Kiinaan tai sitten reissaamme Thaimaassa ja Malesiassa. Vauva on kyllä uskomattoman helppo, nukkuu joskus 10 h yössä ja huutaa vain nälkäänsä. Superpitkiä bussimatkoja pitää välttää, mutta muuten reissu varmaankin sujuu suht normaalisti...
Tosin jos vanhemmat haluavat suorittaa sukelluskurssin niin sitten pääsevät sukulaiset tappelemaan siitä kuka saa vauvan hoitoon.  :roll:
Otsikko: Matkustaminen lasten kanssa, Mahdollistako?
Kirjoitti: pelokas - 16.06.2006, 01:04:59
Nepalissa kerran kaukana kaukana lähimmältä tieltä Himalajalla tuli vastaan turistiperhe. Äiti ja isä kävelivät nk. päiväreppujensa kanssa ja opas/kantaja kantoi niiden kamoja sellaisessa isossa alaspäin suippenevassa selkäkorissa, jota kannetaan otsanauhalla. Toisella kantajalla oli samanlainen kori selässään, ja siinä korissa oli vauva, joka oli kiilattu sinne tukevasti parin makuupussin väliin. Vauva hymyili onnellisena  :) .
Otsikko: Järkevin tapa majoittua vauvan kanssa?
Kirjoitti: AdaSxn - 20.02.2008, 21:56:49
Perheellisten kokemuksia kaivataan!

Vauva ei ole vielä edes syntynyt, mutta tarvitsen vahvistusta sille, että matkustaminen ei lopu perhe-elämän myötä. :wink: Haaveilen jo nyt noin kuukauden reissusta Italiassa tai Espanjassa mieheni ja 6-12-kuukautisen vauvan kanssa.

Sen olen sisäistänyt, että vauvan kanssa reissaaminen ei ole samanlaista tukka putkella kiitämistä kuin kahden aikuisen loma, joten tarkoitus olisi olla ainakin kaksi viikkoa yhdessä kaupungissa. Mutta mikä on paras tapa majoittua?

Hostellit lienevät poissa laskuista, sillä en halua kuunnella vauvan kanssa humalaisten ördäystä - eivätkä he taas varmaan halua meidän valtaavaan yhteisiä vessoja vaipanvaihtoon. Mutta mites on huoneistojen ja hotellien laita: tarvitaanko omaa keittiötä/jääkaappia, vai onko hotellien valmis aamupala se juttu, jonka haluaa helpottavan lomaansa? Kannattaako lapsen kanssa ottaa keittiöllinen ratkaisu, vai luottaako siihen, että joka päivä päästään ravintolaan?

Entä vauvan nukkuminen? Onko hotelleissa/huoneistoissa yleensä mahdollisuus vauvansänkyihin, vai nukkuuko vauva parhaiten vanhempien kainalossa? Maksaako vauva yleensä erikseen, vai varataanko huone kahdelle?
Otsikko: Re: Järkevin tapa majoittua vauvan kanssa?
Kirjoitti: alan_mies - 20.02.2008, 22:10:08
Lainaus käyttäjältä: "AdaSxn"
Vauva ei ole vielä edes syntynyt, mutta tarvitsen vahvistusta sille, että matkustaminen ei lopu perhe-elämän myötä. :wink: Haaveilen jo nyt noin kuukauden reissusta Italiassa tai Espanjassa mieheni ja 6-12-kuukautisen vauvan kanssa.


Ei lopu  :D .

Tee tuo matka. :D  :D

Vastaava tehtynä 9 kk kohdalla ja sen jälkeen kaksi lyhyempää. Ja taas menossa.

Lainaus käyttäjältä: "AdaSxn"
Sen olen sisäistänyt, että vauvan kanssa reissaaminen ei ole samanlaista tukka putkella kiitämistä kuin kahden aikuisen loma, joten tarkoitus olisi olla ainakin kaksi viikkoa yhdessä kaupungissa. Mutta mikä on paras tapa majoittua?

Hostellit lienevät poissa laskuista...mutta mites on huoneistojen ja hotellien laita: tarvitaanko omaa keittiötä/jääkaappia, vai onko hotellien valmis aamupala se juttu, jonka haluaa helpottavan lomaansa? Kannattaako lapsen kanssa ottaa keittiöllinen ratkaisu, vai luottaako siihen, että joka päivä päästään ravintolaan?

Entä vauvan nukkuminen? Onko hotelleissa/huoneistoissa yleensä mahdollisuus vauvansänkyihin, vai nukkuuko vauva parhaiten vanhempien kainalossa? Maksaako vauva yleensä erikseen, vai varataanko huone kahdelle?


B&B on hyvä, mutta usein kallis. Huoneisto olisi loistava. Riippuu hirveästi kohteesta. Selvitä, saako tuoda lapsia. Esim. Amsterdamissa moni kielsi suoraan.

Liikkuminen onnistuu oikein hyvin kaikilla mahdollisilla välineillä, kun on kaksi aikuista mukana. Vuokra-auto on tietenkin paras. Lentokoneessa viihtyminen on yksilöllistä, toiset suorastaan rakastavat sitä. :D  

Jääkaappi ja keittiö olisivat hyviä, mutta eivät välttämättömiä. Ruoka ja maito lämpiää tuttipullonlämmittimessä. Keittiön voi perustaa hotellin vessaan.

Ravintolaruokailut ovat vähän hankalia ainakin illalla, parhaiten onnistuu skidin nukkuessa tai vasta herättyä. Hotelliaamupala tietenkin helpottaa, mutta miksipä sitä ei voisi muualla nauttia.

Nukkuminen on yksilöllistä ja aina valinta. Mutta menee mainiosti vanhempien välissäkin. Päivällä vetää sitten zetaa matkarattaissa, nukahtaa varmasti, kun kärry liikkuu.

Vauva ei maksa erikseen hotellissa, ainakaan alle 2 v ilman lisävuodetta. Eli 2 hh.
Otsikko: Järkevin tapa majoittua vauvan kanssa?
Kirjoitti: AdaSxn - 21.02.2008, 10:39:54
Mitenkäs sitten pyykkihuolto? Vauvalta kun tulee aika paljon pestävää vaatetta. Löytyykö joka paikasta halpoja itsepalvelupesuloita, vai kannattaisiko suosiolla valita pesukoneellinen huoneisto? Huoneistojen hinnat tuntuvat vaan hipovan ikävästi pilviä. :?
Otsikko: Järkevin tapa majoittua vauvan kanssa?
Kirjoitti: alan_mies - 21.02.2008, 12:43:11
Lainaus käyttäjältä: "AdaSxn"
Mitenkäs sitten pyykkihuolto? Vauvalta kun tulee aika paljon pestävää vaatetta. Löytyykö joka paikasta halpoja itsepalvelupesuloita, vai kannattaisiko suosiolla valita pesukoneellinen huoneisto? Huoneistojen hinnat tuntuvat vaan hipovan ikävästi pilviä. :?


Meillä oli pesukoneellinen huoneisto Toscanassa, todella hyvä oli että oli, mutta varmaan pesuloiden käyttö ei ole kynnyskysymys.
Otsikko: Järkevin tapa majoittua vauvan kanssa?
Kirjoitti: Expat - 21.02.2008, 12:57:21
Alan mies tuossa jo antoikin tukun hyviä neuvoja, joten kerron oman kokemukseni viime kesän Bulgarian- ja Kreikanreissultamme, jolloin tyttäremme oli yksivuotias. Reissu meni aivan loistavasti, majoituimme sekä täysin varustellussa asunnossa (Bulgaria) että normaalissa 2-hengen hotellihuoneessa (Kreikka). Vaatehuolto hoidettiin joko hotellissa tai yksityisen pesulapalvelun kautta, ei maksanut paljoa ja päivässä tuli valmista.
Otsikko: Järkevin tapa majoittua vauvan kanssa?
Kirjoitti: AdaSxn - 21.02.2008, 14:11:34
Jos nyt vähän laajennan tätä kyselyä..
Mitä teidän vauvat/taaperot ovat syöneet reissussa? Paikallisia ruokia (esim. hotellin aamupalalla, ravintolassa), vai tuttua ja turvallista Nestle-purkkia (joita varmaan ainakin Euroopassa luulisi olevan joka ruokakaupassa)?
Tietysti olisi helppo lähteä imetettävän kanssa, kun tissibaari kulkee aika luontevasti mukana, mutta voipi olla että käytännössä ehditään reissuun vasta sitten, kun lapsi on lähemmäs vuoden.
Otsikko: Järkevin tapa majoittua vauvan kanssa?
Kirjoitti: alan_mies - 21.02.2008, 14:20:53
Raahattiin mukaan niin paljon kuin mahtui, täydennys sitten laadukkaista italialaisista ruokakaupoista, joissa valikoimat olivat kattavat. Tarjolla oli esim. hevosenlihaa. :D

Palatessa ruokapurkkien viemän tilan täyttivät viinipullot.

Air Berlinhän sallii juniorille samat matkatavarakiintiöt kuin aikuisillekin, toisin kuin Ryanair.
Otsikko: Järkevin tapa majoittua vauvan kanssa?
Kirjoitti: Expat - 21.02.2008, 15:17:24
Sama kuin yllä, kotoa matkaan perustarvikkeet, täydennys paikallisissa ruokakaupoissa ja Italiasta takaisin tullessa, toisin kuin Alan miehellä, lastenruokien jättämä tyhjä tila täytettiin italialaisilla kahvipavuilla ja vaimon shoppailemilla vaatteilla (joita varten tosin joutui ottamaan ylimääräisen matkalaukun mukaan). :)
Otsikko: Järkevin tapa majoittua vauvan kanssa?
Kirjoitti: alan_mies - 21.02.2008, 15:36:08
Lainaus käyttäjältä: "Expat"
Italiasta takaisin tullessa, toisin kuin Alan miehellä, lastenruokien jättämä tyhjä tila täytettiin italialaisilla kahvipavuilla ja vaimon shoppailemilla vaatteilla (joita varten tosin joutui ottamaan ylimääräisen matkalaukun mukaan). :)


Huomautan, että

a) tila ei tullut täyteen (huonoa suunnittelua :twisted: )
b) vakituisen asemapaikan olosuhteiden vuoksi olin enemmän tuontiviinin tarpeessa kuin Expat. Toscanan paikallistarjonta oli sitäpaitsi ihan huippua, varsinkin suoramyynnissä.

Onneksi rouva ei hirmuisesti vaatteita ostele. :) Pääsee mukaan jatkossakin.

Ja jos Adasxn kaipaa Toscanaan, voin pistää majoitusvinkin toisessa privassa.
Otsikko: Järkevin tapa majoittua vauvan kanssa?
Kirjoitti: Expat - 21.02.2008, 16:33:04
Lainaus käyttäjältä: "alan_mies"
b) vakituisen asemapaikan olosuhteiden vuoksi olin enemmän tuontiviinin tarpeessa kuin Expat. Toscanan paikallistarjonta oli sitäpaitsi ihan huippua, varsinkin suoramyynnissä.


Tunnustettakoon, että laadukkaiden punaviinien ystävänä Expat suosii myös viinitiloilla tapahtuvaa suoramyyntiä. Käytännön miehenä Expat ei kuitenkaan osta viinejänsä pulloittain, vaan laatikoittain. Alkoholismin orastava esiaste?  :twisted:
Otsikko: Järkevin tapa majoittua vauvan kanssa?
Kirjoitti: AdaSxn - 22.02.2008, 09:13:18
Lainaus käyttäjältä: "alan_mies"
Ja jos Adasxn kaipaa Toscanaan, voin pistää majoitusvinkin toisessa privassa.

Laita ihmeessä! Tällä hetkellä olen jo edistynyt (miten niin ei ole parempaa tekemistä kuin suunnitella matkaa vuoden päähän  :twisted: ) suunnitelmissani sen verran, että reissu olisi joko Espanja-Portugali tai sitten juurikin Toscana. Edellisen puolesta puhuu halvempi hintataso, mutta toisaalta Toscana on ollut haaveissa n. ikuisesti. Jos sieltä löytyisi elämää kohtuuhintaan, niin miksipä ei.
Otsikko: Järkevin tapa majoittua vauvan kanssa?
Kirjoitti: Hexville - 22.02.2008, 13:41:25
Luin tätä suurella mielenkiinnolla. Itsellä kun on 2,5 kk vauva kotona ja reissuun tekisi mieli toukokuun kohdalla olettaen että saadaan siihen mennessä päivärytmiin hieman lisää vakautta.

Itseäni hieman houkuttaa Irlanti lyhyine välimatkoineen ja halpoine vuokra-autoineen. Mitä sanotte kokeneemmat, onko realismia kierrellä ympäriinsä vai pitäisikö asettautua jonnekin taloksi ja tehdä vain päiväretkiä tilanteen salliessa? Kun ei ole saumaa viikkoa pidempään matkaan, tekisi mieli tehdä joka päivä jotakin, mutta onko se vauvalle liikaa? Miten teidän pienokaiset suhtautuivat reissaamiseen?

Toisaalta jos vauvan kanssa tulisi oltua kuitenkin enimmäkseen aloillaan, samantien sitä varmaan varaisi jonkun pakettimatkan. Mutta jos hotellin uima-allas ei viehätä, mikäs pointti siinä sitten on kotiin jäämiseen verrattuna?

Lainaus käyttäjältä: "alan_mies"
Air Berlinhän sallii juniorille samat matkatavarakiintiöt kuin aikuisillekin, toisin kuin Ryanair.


Ymmärsinkö nyt oikein, päteekö tämä alle 2v lapselle ilman omaa istumapaikkaa? Onko tietoa "perinteisten" yhtiöiden käytännöistä?
Otsikko: Järkevin tapa majoittua vauvan kanssa?
Kirjoitti: alan_mies - 22.02.2008, 14:25:26
Lainaus käyttäjältä: "Hexville"
Luin tätä suurella mielenkiinnolla. Itsellä kun on 2,5 kk vauva kotona ja reissuun tekisi mieli toukokuun kohdalla

Mitä sanotte kokeneemmat, onko realismia kierrellä ympäriinsä vai pitäisikö asettautua jonnekin taloksi ja tehdä vain päiväretkiä tilanteen salliessa?


Ehkäpä odottelisin syksyyn, olisi varmaan kaikille helpompaa.

Ja suosittelen tukikohtavaihtoehtoa helppouden takia, mutta miksei toisinkin, skidihän kulkee mukana minne vain eikä vastustele. Jos ei sitten ole sairaana.

Kohtuullinen lämpö ja sateettomuus luovat mukavuutta, en varmaan ihan ekana olisi Irlantiin siksi lähdössä. Mutta eipä tuokaan ole kynnyskysymys. Kunhan ei lähde elokuussa Sisiliaan. :)

Lainaus käyttäjältä: "Hexville"
Lainaus käyttäjältä: "alan_mies"
Air Berlinhän sallii juniorille samat matkatavarakiintiöt kuin aikuisillekin, toisin kuin Ryanair.


Ymmärsinkö nyt oikein, päteekö tämä alle 2v lapselle ilman omaa istumapaikkaa? Onko tietoa "perinteisten" yhtiöiden käytännöistä?


Ymmärsit. Oli mieluinen yllätys. Ei edes jaksettu roudata niin paljoa kun olisi saanut.

Perinteisten yhtiöiden käytännöt (ja korkeammat hinnat :? ) ilmenevät niiden nettisivuilta - meillä lennetään halvalla. :D Ja pitkälle etukäteen suunnitellen. AB on halpalentämisen luksusta - enkä ole niillä töissä. :lol:

Minun neuvoni eivät sitten ole ihan yleispäteviä, sillä tyttö tosiaan rakastaa matkustamista, lentämistä varsinkin, ja ihmisten katselemista. Joku toinen ei ehkä tykkää.
Otsikko: Järkevin tapa majoittua vauvan kanssa?
Kirjoitti: Hexville - 22.02.2008, 15:30:27
Lainaus käyttäjältä: "alan_mies"

Minun neuvoni eivät sitten ole ihan yleispäteviä, sillä tyttö tosiaan rakastaa matkustamista, lentämistä varsinkin, ja ihmisten katselemista. Joku toinen ei ehkä tykkää.


Kiitos vastauksesta! Esitit hyviä pointteja. Eikä pelkoa siitä, että ottaisin mielipiteet yleispätevinä - yksilöitähän nuo vauvatkin ovat. Sen huomasi jo laitoksella. Tuota tukikohtavaihtoehtoa täytyy kyllä miettiä tarkemmin. Saattaisi onnistuakin Irlannissa. Tai mihin sitten päädymmekään. Elokuu ja Välimeri -yhdistelmä jäänee kyllä väliin.

Puolustan perinteisiä lentoyhtiöitä nyt sen verran, että Aer Linguksen suorat lennot loppukeväälle näyttivät kyllä sopivina päivinä ihan kilpailukykyisiltä Air Berlinin hintoihin verrattuna (luokkaa 160 e / hlö). Mulla saattaa kulua vielä hetki, ennen kuin opin suunnittelemaan reissut puolta vuotta etukäteen. Eikä viitsisi pojan ensimmäiselle lentomatkalle järkätä hirveän hankalia vaihtoja. Mutta täytyy pitää tuo Air Berlin mielessä. Ihan noin off-topiccina, mahtuuko niiden tuoleihin koripalloilijan mitoilla?
Otsikko: Järkevin tapa majoittua vauvan kanssa?
Kirjoitti: alan_mies - 22.02.2008, 15:39:29
Lainaus käyttäjältä: "Hexville"
Puolustan perinteisiä lentoyhtiöitä nyt sen verran, että Aer Linguksen suorat lennot loppukeväälle näyttivät kyllä sopivina päivinä ihan kilpailukykyisiltä Air Berlinin hintoihin verrattuna (luokkaa 160 e / hlö).


Toki Irlantiin kannattaa mennä Raiskilla tai tuolla. Pärjää sitä viikon Raiskinkin matkatavarakiintiöillä - hinta kompensoi ihan kummasti.

AB:llä Saksaan, ja siitä vaihdolla mihin vaan. Eikä kukaan sano, että on pakko heti jatkaa, Berliini ainakin on hiton kiva kaupunki, myös lapsiperheelle, kentältä on lyhyt matka ja erinomaiset kulkuyhteydet keskusta-alueille.

Meillä onnistui Helsinki-Berliini-Rooma ja Bergamo-Berliini-Helsinki ihan hyvin.

Lainaus käyttäjältä: "Hexville"
Ihan noin off-topiccina, mahtuuko niiden tuoleihin koripalloilijan mitoilla?


Olen kokoluokkaa joukkueen lyhin. Sovin hyvin, jopa *ersseen osalta. Ja lapsiperhe saa varata paikat ilmaiseksi - jos on ajoissa, niin pääsee eka riviin.
Otsikko: Järkevin tapa majoittua vauvan kanssa?
Kirjoitti: skugga - 01.03.2008, 13:30:18
Meillä tyttö on nyt 1v 3kk ja alan_miehen jälkikasvun tavoin rakastaa matkustamista ja ihmisten katsomista. Tyttö oli 4kk kun lensi ekan kerran viikonlopuksi Riikaan. Sittemmin ollaan käyty Bulgariassa, Tukholmassa, Tallinnassa ja Suomen Lapissa useamman kerran. Ruoat ollaan raahattu mukaan lähes 100%sti. Bulgariassa esim. piti etsiä vauvanruokia lähes kissojen ja koirien kanssa, ja sitten kun niitä löytyi, niin useimmissa oli suklaata tai sokeria tai molempia. Nyttemmin matkustaminen tuntuu niin helpolta, kun tyttö syö samaa ruokaa kuin mekin.

Ruokailussa käsittämättömän suuri apu on ollut matkakokoinen vedenkeitin, jolla saa lämmitettyä ruoat ja maidot, ja keitettyä itsellekin teetä tai pussikeittoa tarpeen tullen. Meillä vaaveli tykkäsi myös tosi paljon siitä veteen sekoitettavasta puurojauheesta, joten sitä oli mukana. Kevyttä kantaa ja helppoa valmistaa! Maistui lapselle myös helteessä, kun kanapata tms. tökkäsi.

Sotkua ei ole tullut mitenkään erityisesti. Lapsen vaatteet on myös huomattavasti helpompi pestä ja kuivattaa kuin omat. Ja pukluliinat on olleet kova sana reissussa kuin reissussa.

Meillä mukelo on nukkunut aina meidän kainalossa, tai päiväunet rattaissa/vaunuissa. Riiassa meissä oli kolmen hengen hostellihuone, eikä kukaan kysynyt vauvasta mitään. Muulloinkin ollaan majoituttu "budjettimajoituksessa" ilman lisävuoteita, saati keittiöitä.

Muuten, lapsen kanssa matkustaessa saa enemmän ystäviä kuin pariskuntana tai yksin reissatessa. ystävällisellä hymyllä ja suloisella lapsella saa paljon anteeksi (vaikka olisikin peittänyt yleisen vessan kakanhajuun...)!
Otsikko: Järkevin tapa majoittua vauvan kanssa?
Kirjoitti: Bella - 01.03.2008, 13:41:29
Etiopiassa kun reissasin kaverin ja tämän 1v 9kk tyttären kanssa kolmistaan, en voi muuta kuin sanoa että kaikki meni enemmän kuin putkeen.

Mielestäni ensi arvoisen tärkeää on se, että lapsi on kotona oppinut unirytmin ja syömään säännöllisesti ja aivan vauvaiästä päästyään oppinut syömään samaa ruokaa kuin vanhemmatkin. Näin päivän saa suunniteltua paremmin ja näistä tärkeistä perusjutuista ei tule ongelmia. Ja sitten mennään rauhallisemmin ja lapsen ehdoilla :wink:

Etiopiassa moneen kertaan totesimme, että saimme useasti oletettavasti parempaa palvelua kun meillä oli lapsi mukana. Varsinkin Afrikassa missä tytöt tulevat niin nuorina äideiksi, meitä pidettiin jotenkin varmaan aikuisempina ja vakavammin otettavina kun saavutus kulki matkassa  :lol: En tiedä, mutta tuolta tuntui.

Italiassa on käsittääkseni helppo matkustaa lapsen kanssa, koska ihmiset ovat hyvin lapsirakkaita ja ravintoloissakin ollaan totuttu jälkikasvuun. Kummipoikakin on täällä käydessään elänyt vallan herroiksi ja saanut enemmän huomiota kuin Suomessa konsanaan  :wink:
Otsikko: Vs: Pitkät reissut kersojen kanssa
Kirjoitti: skugga - 14.03.2008, 21:20:26
Reissut lienee heitetty? Kokemuksia kaivataan?

Olisiko jotain mitä olisitte tehneet toisin? Miten aloititte suunnittelun?
Otsikko: Vs: Pitkät reissut kersojen kanssa
Kirjoitti: Aapokki - 14.03.2008, 21:41:29
En ole ap, mutta pakko mainita, että hulluja ollaan täälläkin ;D

Me teimme 2006 vuoden alussa kolmen lapsen kanssa reilun 2kk:n reissun Thaimaahan. Lapset reissuhetkellä 6kk, 3v. ja 5,5v. Minä ja mies tietysti mukana myös. Loistavasti sujui enkä epäröisi sekuntiakaan jos uusi mahdollisuus pitkälle matkalle nyt tulisi. Nyt on nuo työt mulla esteenä, mies pystyis kyllä järjestämään. v. 2006 olin äitiyslomalla. Kolmannen kanssa ajattelin, että ei sitä jaksa koko äitiyslomaa kotonakaan riutua ja niinpä lähdettiin reissuun. Tosin suunnittelu ja päätös reissusta tehtiin/aloitettiin jo tasan vuosi aiemmin. Silloinhan nuorin ei ollut vielä edes syntynyt, mutta päätettiin, että jos kaikki menee ok ja vauva on terve, niin reissu toteutuu. Ja onneksi kaikki oli kunnossa.

Vuokra-kämpän löysin netin kautta ja se varattiin jo Suomesta ennen lähtöä. Thaimaassa sitten loikoiltiin ja nautittiin siitä, että ei tarvinnut tehdä ruokaa kotona eikä siivota. Auto otettiin alle ja reissattiin muutaman sadan km:n etäisyydellä. Lisäksi viisumit käytiin uusimassa 5 päivän reissulla Singaporessa.

Lapset tykkäs ja aikuiset myös. Siis aivan mieletön kokemus! Vauva ei kasvanut grammaakaan eikä senttiäkään matkan aikana ja siitä tuli vähän sanomista neuvolassa kun palattiin. Nyt se on jo reipas ja normaalisti kehittynyt 2,5 vuotias kolli.

Silmissä siintää uusi reissu jossain välissä. Kun vaan saisi jotenkin asiat Suomessa järjestymään... 1/2v - 1v. reissu olisi tavoitteena. Uskon että koulut saa kyllä jotenkin järjestymään kun on itse aktiivinen. Tuon reissun jälkeen on tehty lyhyemmät 10-14pvän reissut Thaimaahan ja Intiaan lasten kanssa. Täytyy todeta, että nuo lyhyemmät reissut on raskaampia lasten kanssa kuin tuo pidempi. Johtuu siitä kun ei ehdi asettumaan aloilleen ja hotellihuoneissa tulee lapset hulluiksi.

Ei muuta kuin rohkeasti reissuun vaan ja kokemuksia keräämään!!!
Otsikko: Vs: Pitkät reissut kersojen kanssa
Kirjoitti: Athelas - 15.03.2008, 00:27:13
Tunnen 4-henkisen perheen joka on elänyt 14 vuotta ilman ansiotuloja ja reissannut lasten kanssa pitkin maailmaa. Heillä on aivan uskomattomia tarinoita! Upeita tyyppejä, lapset koulunsa käyneitä ja erittäin avarakatseisia.
Otsikko: Vs: Pitkät reissut kersojen kanssa
Kirjoitti: alan_mies - 23.03.2008, 21:59:21
Tunnen 4-henkisen perheen joka on elänyt 14 vuotta ilman ansiotuloja ja reissannut lasten kanssa pitkin maailmaa. Heillä on aivan uskomattomia tarinoita! Upeita tyyppejä, lapset koulunsa käyneitä ja erittäin avarakatseisia.

Kerro lisää. :) Etenkin siitä, miten onnistuu ilman ansiotuloja. Molemmat eläkkeellä? Pappa betalar? Osinko- tahi korkotuloja? Ei sen nyt ihan kokonaan ilman varallisuutta nimittäin onnistu. Jollain tavalla matka on rahoitettava, eikä nelihenkinen perhe etene liftaamallakaan.
Otsikko: Vs: Pitkät reissut kersojen kanssa
Kirjoitti: Athelas - 23.03.2008, 22:06:03
No he asuvat suurimman osan ajasta Australiassa, ja työskentelevät erään järjestön lähetystyöntekijöinä, ja reissut joita ovat tehneet muualle ovat olleet myös lähetysmatkoja. Säästöjä tai muita rikkauksia ei ole, elävät siis käytännössä lahjoituksilla (sillä tuo järjestö pyörii vapaaehtoisvoimin eikä edes alue- tms. johtajat saa palkkaa). Heillä on kyllä ihan hulluja tarinoita siitä miten ovat aina saaneet juuri sopivasti kaikkea, esim. lapsille vaatteita, ruokaa, asuinpaikan. Kerrankin perheen äidin teki hirveästi mieli burritoja mutta ei ollut yhtään rahaa. Vähän ajan päästä ovikello soi - naapuri tuli tuomaan ison kauppakassin jossa oli kaikki tarvittavat aineet burritoillallista varten ;D. Eihän se mitään prameaa elämää ole mutta ovat tosi onnellinen perhe ja ihanaa seurattavaa :).
Otsikko: Nepaliin menossa, poika 3-v
Kirjoitti: yasemin - 31.03.2008, 15:44:56

   Minä varasin just perheelleni kolmen kuukauden reppureissun, lento Delhiin ja sieltä ominpäin jotenkin Kathmanduun Nepaliin. Poikani on 3 vuotta eikä pelota yhtään viedä Intiaan ja Nepaliin. Itse syntynyt ja kaksi ensimmäistä vuottani asunut Nepalissa, vanhempani reissasivat köyhinä hippeinä peräti neljän lapsen kanssa pitkin itää ilman että kovin kummoisia vaaratilanteita olisi ollut.

   Reissukokemukseni ei kuitenkaan ole kovin suurta, jos löytyy joku lapsen kanssa Intiassa/Nepalissa matkannut niin vinkkejä otetaan vastaan. En tiedä myöskään miten varautuisin monsuuniin. Saavumme Delhiin elokuussa.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa, Mahdollistako?
Kirjoitti: Maahinen - 13.08.2008, 15:35:06
Jatkan tähän vanhaan ketjuun.. Millaiset lastenvaunut teillä vauvan kanssa matkustavilla on ollut käytössä? Haluaisin löytää yhdet sellaiset, jotka sopisivat käytettäväksi niin kotona kuin matkallakin, niin suurissa kaupungeissa kuin maaseudulla, ja joiden kanssa pärjäisi niin joukkoliikennevälineissä kuin metsäpolullakin.

Miten muuten Euroopan suurkaupungeissa pärjää lastenvaunujen kanssa, onko esim. metroasemilla yms. hissit, jne? (En ole koskaan tullut kiinnittäneeksi asiaan huomiota...)

Entä ottavatko yleensä hotellit ja B&B-tyyppiset majapaikat vastaan myös aivan pieniä matkustajia?
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa, Mahdollistako?
Kirjoitti: alan_mies - 13.08.2008, 16:17:24
^

Yhdet ei riitä, yhtälö on ainakin kohtuuhintaisena mahdoton. Kevyillä matkarattailla pärjää matkalla kyllä, mitä isommat pyörät sen parempi. Samoin kunnon kuomu on tarpeen. Kotiin tarvii sitten isommat.

Hotellit ja B&B:t yleensä hyväksyvät lapset, jos eivät, niin sitten siitä on maininta. Amsterdamissa lapsikielto oli aika yleinen, muualla minun käymistäni paikoista ei niinkään.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa, Mahdollistako?
Kirjoitti: Aapokki - 13.08.2008, 16:38:49
Kuten jo moni on vuosien varrella vastannutkin, niin kyllä reissaaminen yhden tai useamman lapsen kanssa onnistuu. Meidän perheessä (2 aikuista + lapset 8v., 5v. ja 3v.) on ainakin reissattu ja lapset sekä aikuiset ovat tykänneet.

Meillä reissuilla on raahattu mukana ihan vanhanajan perinteisiä Gracon tms. matkarattaita ja kotona on ollut sitten isommat vaunut. Reissussa ja lentokoneiden ruumassa tuppaavat rattaat rähjääntymään, joten ehdottomasti se on ollut hyvä ratkaisu ainakin meillä. On säilyneet paremmat rattaat parempina ja matkarattaat on olleet näppärän kokoiset ja riittävät matkoilla. Auringonpaahteessa kangas saattaa haalistua, rannalla hiekka sotkee ja menee kaikkiin väleihin, merivedessä uitettu märkä lapsi saa vaunujen kankaaseen tahroja yms. Ja sitten lisäksi se lentokoneen ruuma heittelyineen...

Rattailla on päässyt yleensä liikkumaan paikassa kuin paikassa, mutta onhan niitä aika haasteellisia seutujakin... Kaupunkilomilta ei ole niin paljoa kokemusta, mutta väittäisin että ainakin Lontoon julkinen liikenne rattaiden kanssa voisi olla aika kokemus! Pääsääntöisestikin julkinen + rattaat suurkaupungeissa on aika hankala, täydet bussit+metrot yms.

Vielä en ole törmännyt sellaiseen majapaikkaan, joka ei vauvoja tai lapsia huolisi. Ainut ongelma on se, että varsinkin nyt kolmen lapsen kanssa kaikki majapaikat täytyy varata hyvissä ajoin etukäteen. Vaikka kuinka itselle kelpaisi ahtaampikin huone, niin hotellien väelle se ei passaa vaan tarjoavat aina kalleinta sviittiä tms. näin isolle porukalle. Lisävuoteita ei saa yleensä kuin yhden tai kaksi. Meidänkin lapset ovat vielä sen verran pieniä, että on kivempi olla yhdessä jättihuoneessa tai vuokrahuoneistossa, kuin ottaa kaksi huonetta. Vuokrahuoneistot on muuten tosi näppäriä lasten kanssa. Aamiaiset ja muut itse tehden sujuvat paljon leppoisammin kuin hotellien aamiaishuoneessa syöttötuolia metsästäen.
Vauvan pinnasängyn saa yleensä hotellista kuin hotellista varsinkin etukäteen sopimalla, ja on monesti ilmainen.

Itse en näe eroa matkustuksen helppouteen siinä, että onko pakettimatka vai omatoiminen. Pidemmälle mennessä charter-lento voi toki olla kivempi jos pääsee suoralla lennolla ilman vaihtoa, mutta muuten lapsi ei mielestäni kärsi omatoimimatkailusta. Auton vuokraus perillä on ainakin meillä must-juttu jos vain mahdollista.

Meidän nuorimmainen aloitti reissut 6kk iässä, kun pakenimme pariksi kuukaudeksi koko perhe Thaimaahan. Siellä on oltu myös pakettimatkalla vuotta myöhemmin. Tänä vuonna olimme talvella Intiassa omatoimisesti (Mumbai+Etelä-Goa) noin 2 vkoa. Nuorin oli siis 2,5v. ja jätimme matkarattaat jo suosiolla kotiin kun pitkätkin kävelyt sujuvat ja kun ei ollut edes mitään jalkakäytäviä. Oli helpottavaa kun ei tarvinnut niitä raahata enää mukana. Kesälomilla on autoiltu Baltiassa ja vuokrattu mm. talo Saarenmaalta. Pitkät automatkat ei ole niitä helpoimpia, ei voi ajaa koko päivää putkeen. Kaupunkilomalla on käyty Varsovassa. Hyvin meni sekin.
Tänä kesänä oltiin omatoimisesti 9pvää Mallorcalla ja auto vuokralla alusta loppuun. Lennot välilaskulla, mutta tosi sujuvasti meni kaikki.
Oli aivan loistava loma kaikkien mielestä!

Täytyy vain mennä pitkälti lasten ehdoilla, niinkuin täällä kotioloissakin.

Kyllä se matkailu on mukavaa perheellisenäkin!

Edit 14.8.: Suurkaupungeista Singapore on muuten täydellinen lapset+julkinen-kohde. Siitä on kokemusta.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa, Mahdollistako?
Kirjoitti: Riikkalee - 13.08.2008, 19:43:10
Kyllä matkailu on mukavaa lasten(kin) kanssa. Meillä lapsia 4 kpl ja mukana reissaavat aina silloin tällöin. Ei ole ollut ongelmia. Olen kyllä (turhankin) tarkka hygieniasta ja kaikesta muustakin, kun lapset on mukana, mutta hyvin on matkat mennyt. Lähtee vaan matkalle oikealla asenteella.

Toisinaan tuntuu, että matka on melkein mukavampi koko perheellä kuin miehen kanssa kahden ;) Eipähän tartte ikävöidä lapsia koko matkan.

Ehkä rasittavin ikä lapsen kanssa matkustaa on, kun lapsi on tuollanen 1,5v-3v.

Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa, Mahdollistako?
Kirjoitti: alan_mies - 13.08.2008, 21:42:27
...väittäisin että ainakin Lontoon julkinen liikenne rattaiden kanssa voisi olla aika kokemus! Pääsääntöisestikin julkinen + rattaat suurkaupungeissa on aika hankala, täydet bussit+metrot yms.

Positiivinen kokemus. Ainakin Roomassa, Lontoossa ja Amsterdamissa. Lontoo oli toki haasteellisin, muttei mitenkään mahdoton. Julkisen liikenteen kanssa ei ole ollut vähäistä isompia ongelmia missään. Edit: kaikissa noissa paikoissa alle 2-vuotiaana, ja muutamassa pienemmässäkin (Firenze, Siena, Riika jne.)

Täytyy vain mennä pitkälti lasten ehdoilla, niinkuin täällä kotioloissakin.

Kyllä se matkailu on mukavaa perheellisenäkin!

Näin on, mutta kohteet kiinnostavat lastakin, kun ne markkinoidaan oikein. ;D
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa, Mahdollistako?
Kirjoitti: On The Road Again - 14.08.2008, 00:10:35
Suosittelen! Lasten kanssa matkustettaessahan sita nimen omaan tutustuu paikallisiin ihan eri tavalla. Ja etenkin yksin tai pienten lasten kanssa ihmiset on ylen ystavallisisia ja auttavaisia.

Kavin synnyttamassa molemmat lapset Suomessa ja olen lentanyt heidan kanssaan Atlantin yli jo 6 viikon ikaisina, tokalla kerralla yksin. Silloinkin Deltan emo tarjoutui kantamaan kasikamani koneeseen ja yksi kanssamatkustaja Nykissa passintarkastukseen. Siita se sitten on alkanut.

Kaikenmaailman viihdykkeet ja snaksit on hyva olla mukana. Sateenvarjorattaat Gate Check'ina on suositeltavaa. Kerran Frankfurtissa kannoin kaikki kamat ja 12 kk lapsen toka kerrokseen kun eipa ollut hissia. Nykissa on mennyt seka metro etta bussi hyvin keveilla rattailla.

Ollaan tehty pidempiakin autoturneita ihan hienosti. Esikoinen oli 6 kk kun ekana ajopaivana mentiin 10 tuntia. Viime kuussa olin yksin neljan lapsen kanssa kun ajoin 10 tuntia (taas?) lentokentalta kavereitten kesapaikkaan Kanadassa. Vannotin vaan vuokraamoa, etta autossa on oltava pistoke Ipodin johdolle.

Reissuihin liittyy paljon hauskoja muistoja, vaikka kun just kavelemaan oppinut esikoinen alkoi nauraen tanssia Bourbon Streetilla New Orleansissa ja kaikki antoi hanella helmia kaulaan. Tai miten han kuukauden paasta koitti ottaa hattua pois paasta haulikon kanssa matkustavalta Turkkilaispapalta vuoristotiella bussissa. Lapsiystavallisissa maissa annetaan kylla puhelinluettelo boosteriksi tuolille, etta ylettyvat syomaan lautaseltaan. Sanoisin etta kohtelu on usein paljon parenpaa kun on lapsia mukana.


 

Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa, Mahdollistako?
Kirjoitti: muuvaara - 14.08.2008, 02:44:37
Millaiset lastenvaunut teillä vauvan kanssa matkustavilla on ollut käytössä? Haluaisin löytää yhdet sellaiset, jotka sopisivat käytettäväksi niin kotona kuin matkallakin, niin suurissa kaupungeissa kuin maaseudulla, ja joiden kanssa pärjäisi niin joukkoliikennevälineissä kuin metsäpolullakin.

En tiedä ovatko nämä yleistyneet vielä Euroopassa, mutta esim. Melbournessa monet vanhemmat ovat hylänneet rattaat kokonaan ja käyttävät tämäntyyppisiä vehkeitä niin kotikaupunkinsa joukkoliikenteessä kuin luonnonpuistojen patikointireiteilläkin:

http://www.childcarriers.com/

Kyseessä on siis selkäreppu, jossa vekara istuu, ja jossa on säilytystilaa vaipoille ja tuttipulloille. Reppu seisoo omilla jaloillaan, kun sen ottaa selästä pois. Ylimmäisenä repussa on tyypillisesti lippa, joka varjostaa auringolta ja suojaa jossain määrin sateelta. Jos itselläni olisi natiainen, hankkisin tällaisen heti. Ei tietysti sovellu parin kuukauden ikäiselle, joka ei vielä osaa istua, mutta muuten noissa näkee kaikenikäisiä muksuja kuusikuukautisesta kolmivuotiaaseen.

Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa, Mahdollistako?
Kirjoitti: On The Road Again - 14.08.2008, 23:20:32
Vastasyntyneita pidetaan etupuolella ja niin etta niska pysyy tuettuna. Oli ihan kaypa vaihtoehto meilla aikoinaan.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa, Mahdollistako?
Kirjoitti: alan_mies - 14.08.2008, 23:31:13
http://www.childcarriers.com/

Deuterin Kid Comfort III löytyy ja on testattukin. Hyvä kantaa ja skidi viihtyy kohtuupitkäänkin, siis selässä ollessaan. Mutta on ahtaissa paikoissa toivottoman kömpelö ja lentokoneessa hankala, sillä sehän tulee kaiken muun tavaramäärän päälle, ei mene käsimatkatavarana ja on säilytystiloiltaan kuin minikokoinen päiväreppu. Lisäksi sen kantaminen koko päivän kaupungissa on mahdotonta, eli liian raskasta. Samoin erilaiset huoltotoimenpiteet, kuten välipalan nauttimiset, eivät siinä onnistu, toisinkuin matkarattaissa.

Eli hyvä kampe, muttei sovellu matkarattaiden korvaajaksi. Pikku päiväretkillä maastoon se on parhaimmillaan.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa, Mahdollistako?
Kirjoitti: muuvaara - 15.08.2008, 11:39:12
Vastasyntyneita pidetaan etupuolella ja niin etta niska pysyy tuettuna. Oli ihan kaypa vaihtoehto meilla aikoinaan.

Frendini (parimetrinen blondimies) reissasi kolme viikkoa Kiinassa kantaen uunituoretta esikoistaan juuri kantoliinassa. Ei ollut kuulemma huomiota ja valokuvanottajia puuttunut :-) Mutta kun tenavalle tulee kuukausia ja kiloja lisaa, etupuolella kantaminen alkaa rassata iskän tai äipän välilevyjä sen verran paljon, että on kaikin puolin parempi vaihtaa muksu selkäpuolelle.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa, Mahdollistako?
Kirjoitti: muuvaara - 15.08.2008, 11:53:53
Deuterin Kid Comfort III -- -- on ahtaissa paikoissa toivottoman kömpelö

Verrattuna mihin, lastenvaunuihin? :-o

lentokoneessa hankala, sillä sehän tulee kaiken muun tavaramäärän päälle, ei mene käsimatkatavarana

Jotkut yhtiöt (Delta ainakin muistaakseni) sallii ottaa sen matkustamoon ilman eri veloitusta; sääli jos esim. finski sallii ainoastaan rattaat.

erilaiset huoltotoimenpiteet, kuten välipalan nauttimiset, eivät siinä onnistu, toisinkuin matkarattaissa.

En kiistä havaintoasi, mutta...mikseivät? Selästä pois otettu child carrierhän seisoo omilla jaloillaan ja ruokiajuomia voi loihtia esiin sieltä repun puolelta?
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa, Mahdollistako?
Kirjoitti: alan_mies - 15.08.2008, 22:46:57
Deuterin Kid Comfort III -- -- on ahtaissa paikoissa toivottoman kömpelö

Verrattuna mihin, lastenvaunuihin? :-o

lentokoneessa hankala, sillä sehän tulee kaiken muun tavaramäärän päälle, ei mene käsimatkatavarana

Jotkut yhtiöt (Delta ainakin muistaakseni) sallii ottaa sen matkustamoon ilman eri veloitusta; sääli jos esim. finski sallii ainoastaan rattaat.

erilaiset huoltotoimenpiteet, kuten välipalan nauttimiset, eivät siinä onnistu, toisinkuin matkarattaissa.

En kiistä havaintoasi, mutta...mikseivät? Selästä pois otettu child carrierhän seisoo omilla jaloillaan ja ruokiajuomia voi loihtia esiin sieltä repun puolelta?


Hohhoijaa. Taitaa olla tärkeä asia sinulle.

M-a-t-k-a-r-a-t-t-a-i-s-i-i-n. Lapsenkantorinkka on korkea ja leveä. Pitää koko ajan varoa, ettei skidi lyö päätään. Kantaja ei voi rauhassa istua persiilleen ottamatta rinkkaa selästä, mikä ei ole yksinkertaista ja helppoa. Ei sitä voi miten sattuu heitellä. Puhumattakaan tilanteesta, jossa tuon kantaja ei satu olemaan iso ja kohtalaisen riski. Portaat ovat tietenkin helpompi hoitaa rinkan kanssa.

Tietääkseni yksikään halpalentoyhtiö ei jousta asiassa - paitsi Air Berlin. Sehän sallii alle 2-vuotiaallekin täydet matkatavarat. Mutta skidi ei kanna sitä itse. ;D

Lapsenkantorinkka on omilla jaloillaan ensinnäkin hutera ja toisaalta ahdas, siinä ei ole liikkumatilaa. Normaalinvilkas lapsi ei viihdy siinä paikallaan vähääkään pidempää aikaa. Ja huomaa - Deuter III on huomattavasti kehittyneempi kuin useimmat samaan tarkoitukseen tehdyt rimpulat.

No rinkka lähtee tulevalle automatkalle mukaan, mutta vain siksi, että tilaa on. Lentomatkalle harkitsisin huolellisesti, eikä se mitenkään korvaa matkarattaita.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa, Mahdollistako?
Kirjoitti: On The Road Again - 15.08.2008, 23:26:38
Minun lapsethan on siis jo tehty ja kanneltu, mutta uteliaisuudesta kysyn; Pystyyko siina selkapuolen rinkassa miten nukkumaan? Kaikkihan me vasahdetaan aika ajoin ja istualtaan koneessa nukkuneena tiedamme milta tuntuu kun paa retkahtelee minne sattuu.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa, Mahdollistako?
Kirjoitti: alan_mies - 16.08.2008, 12:37:03
Pystyyko siina selkapuolen rinkassa miten nukkumaan? Kaikkihan me vasahdetaan aika ajoin ja istualtaan koneessa nukkuneena tiedamme milta tuntuu kun paa retkahtelee minne sattuu.

Pystyy, kunhan liike ei lakkaa. Eli tämäkin enemmän huono puoli, nukkuva herää heti kun otetaan rinkka selästä. Ainakin tuossa Deuterissani on kohtuuhyvä sivuttaistuki, jolloin pääkään ei vaeltele ihan missä sattuu, vaan kohtuulliset unet ovat mahdollisia. Toimii siis esim. vaelluksella, mutta ei virikkeellisessä kaupunkiympäristössä.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa, Mahdollistako?
Kirjoitti: Maahinen - 18.08.2008, 15:52:17
Kiitos vastauksistanne! Vähän arvelinkin, että kahdet vaunut/rattaat varmaan on oltava, vaikka toivoin, että yksillä pärjäisi. Mutta matkarattaat vaikuttavat aika käteviltä, mitä nyt olen katsellut. Myös kantoliina ja kantoreppu ovat ostoslistalla, tosin ei vaunujen korvikkeeksi, vaan lisäksi.

Yhdistetty kaksi viestiketjua. -Milma
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: Hexville - 06.10.2008, 16:25:29
Kun kerran aikanaan kysyin täällä neuvoa, niin laitetaanpa tänne hieman kokemuksistakin siltä varalta että tämä jotakuta kinnostaisi. Me päädyimme toukokuussa Azoreille, kun Hispania alkoi myymään loppuja paikkojaan "kaksi yhden hinnalla" - tai siis meidän tapauksessa kolme. Ei siis mikään perinteinen äkkilähtö, vaan ihan määritelty majoitus.

Olihan tuo aikamoinen henkinen harppaus itselle ostaa pakettimatka, mutta kun charter-lennosta selvittiin vauvakorin kanssa mukavasti niin eipä tuosta sen jälkeen isoa haittaa ollut - mitä nyt jouduttiin yhdeksi yöksi toiseen hotelliin, kun eivät osanneet hoitaa varauksiaan kunnolla. Matkatoimiston tiedotustilaisuus oli myös täydellistä ajanhukkaa. Sitä 1½ h elämästäni en kyllä saa koskaan takaisin.

Matkan ajoitus oli jälkikäteenkin ajateltuna loistava, sillä poika oli 5,5 kk ja viimeisiä aikoja täysimetyksessä. Purkkiruoan raahamisen lisäksi hommasta puuttui vielä itse kiinteiden syömisen vaatima aika - tätä on alkanut nyt arvostaa, kun pikkumies haluaisi syödä itse ja jälki on sen mukaista, puhumattakaan syömiseen kuluvasta ajasta.

Matkakohde tuntui sopivan meille mainiosti: luonto ja maisemat olivat upeita, välimatkat taas minimaalisia. Vuokrasimme auton koko viikoksi, mikä osoittautui järkeväksi ratkaisuksi. Vauva asetti omat rajoituksensa aikataululle, mutta omalla kulkupelillä ehdimme viikossa näkemään melkein kaiken haluamamme Sao Miguelin saarella. Auto tuntui onneksi olevan hyvä paikka päiväunille. Ilman lasta saman satsin kanssa olisi varmaan mennyt noin 4 päivää. Vuodenaika oli myös sopiva, lämpö pyöri enimmäkseen 20 asteen tuntumassa ja hattu + pienten lasten voide riittivät auringolta suojautumiseen.

Lentomatkat sujuivat myös yllättävän leppoisasti lähinnä nukkuen vauvakorissa. Onneksi olimme sisäistäneet neuvon oman turvakaukalon ottamisesta mukaan vuokra-autoa varten. Finskillä sallivat kaukalon kantamisen puolitäyteen koneeseen molempiin suuntiin. Muutenkin sinivalkoisten palvelu oli vauvan kanssa ensiluokkaista, aivan päinvastoin kuin omat kokemukseni yksinäisenä reppumatkaajana. Ehkäpä tädit pitävät vauvoista enemmän kuin [silloin vielä] nuorista miehistä?

Isoin rajoitus tuntui olevan illallisen suhteen. Kolmen tunnin aikaero pahensi asiaa, mutta homma alkoi toimia vasta kun hyväksyimme, että hotellin oma ravintola on paras paikka meidän syödä ja vauvan nukkua. Aamiaispöydässä pikkumies oli puolestaan aivan elementissään ihailevien tarjoilijoiden ympäröimänä.

Summaten siis matka oli hieno kokemus vanhemmille ja lapsella tuntui olevan erittäin hauskaa huomion keskipisteenä lentokoneessa, hotellin aamiaisella, näköalatasanteilla... Saa nähdä, miten käy seuraavalla reissulla - mikä on se ikä, jossa nuoremmat lapset vievät ulkopuolisten huomion meidän kullanmurulta?
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: ninozka - 06.12.2008, 10:45:56
Jos ottaa lasten rattaat mukaan, niin mielellään isorenkaiset! Niillä on helpompi kulkea. Ja kun lapset kävelevät niin rinkat ja reput saa viritettyä rattaisiin (ainakin yhden) eikä tarvitse kantaa selässä.

2004 kiertelimme Guatemala-Meksiko -suunnalla reilun kuukauden, ja siellä tuli jonkin verran vastaan reppureissaajia lasten kanssa. Ei näyttänyt olevan ongelmia. Toki olisi hyvä jos muksut jaksavat kunnolla kävellä (minimi 4 v.). Itse aion lähteä lapsen kanssa reppureissuun ennen kouluikää! Lapset ovat uteliaita ja kiinnostuvat asioista, sekä saavat ystäviä helposti paikallisista. Toki lapsen kanssa varmasti kannattaa olla paikallaan enemmän kuin yksi yö.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: Maahinen - 20.12.2008, 13:30:19
Kaipaisin kokemuksia ja faktatietoa siitä, miten eri puolilla Eurooppaa suhtaudutaan imetykseen julkisella paikalla? Jostain muistelen kuulleeni, että esim. Britanniassa siihen suhtaudutaan hyvinkin kielteisesti, onko näin? Entä miten muualla - missä hyväksytään, missä ei? Oletteko löytäneet helposti paikkoja, joissa imettää? Pärjäilen hyvin täällä kotioloissa, kun tutussa kaupungissa tiedän valmiiksi montakin imetykseen sopivaa soppea, mutta oudoissa paikoissa niiden löytäminen voisi olla hankalaa - paitsi, jos vaan menee huutavan vauvan kanssa jonkin kahvilan nurkkapöytään (ja saa ehkä närkästyneitä katseita osakseen?)

Löytyykö helposti muuten lastenhoitotiloja, vaipanvaihtoa tms ajatellen? Täällä Suomessahan joissakin ravintoloissa ja kahviloissa sellainen löytyy, samoin kirjastoista (usein ovat invavessojen yhteydessä), mutta mitenkäs ulkomailla?  Ravintoloiden, kahviloiden, museoiden, yms. yhteydessä?

Kokemukset alle puolivuotiaan kanssa matkustamisesta kiinnostavat myös. Oletteko olleet vain yhdessä paikassa, vai reissanneet useammassa kaupungissa tai muussa kohteessa? Mielessä on alkanut itää ensimmäinen matka kolmistaan rakastettuni ja lapsemme kanssa, ehkä joskus niillä main kun lapsi on 4-5 kk.

Onko tosiaan niin, että nykyisin noinkin pieni tarvitsee oman passin? (Itse muistan olleeni merkittynä vanhempien passiin.) Miten pikkuvauvasta saa otettua sellaisen kuvan, joka täyttää nykyiset tiukat normit? Ja kuinka pitkään sellainen passi sitten "kelpaa", jossa on kuvana vauvakuva? Lapsethan muuttuvat hiukan nopeammin kuin aikuiset.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: skugga - 21.12.2008, 17:43:23

Onko tosiaan niin, että nykyisin noinkin pieni tarvitsee oman passin? (Itse muistan olleeni merkittynä vanhempien passiin.) Miten pikkuvauvasta saa otettua sellaisen kuvan, joka täyttää nykyiset tiukat normit? Ja kuinka pitkään sellainen passi sitten "kelpaa", jossa on kuvana vauvakuva? Lapsethan muuttuvat hiukan nopeammin kuin aikuiset.

Meillä tyttärellä on passissa 3kk:n vanhana otettu kuva, ja passi on voimassa 5v (kuten kaikki biopassit). Valokuvausliikkeessä käytiin passikuvassa, ja kohtuuhyvin kuvaus onnistui, taisi olla toisella tai kolmannella otolla ok.

Itse käytin reissussa sellaista kikkaa, että imetin joko kantoliinassa tai suojasin lapsen ja rinnan suurella huivilla. Yleensä etsin myös sen perimmäisen pöydän, koska en tykännyt imettää julkisesti. Kannattaa myös opetella vaihtamaan vaippa sylissä, koska lastenhoitohuoneita tuntuu ulkomailla yleensä olevan vähän (tietenkin maasta riippuen, mutta pikkukahviloista ei yleensä sellaista löydy). Myös vaunuissa/rattaissa on hyvä vaihtaa vaippa, kun ottaa vaan mukaan jonkun helposti puhdistettavan alustan ettei sotke petivaatteita. Meillä oli hoitolaukussa sellainen kokoontaitetava alusta joka kulki helposti mukana.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: Loordi - 21.12.2008, 19:02:44
Minä en edelleenkään ymmärrä miksi lasten kanssa matkustetaan. Kaikkea ei voi saada, sitähän tässä haetaan. Enkä usko mitenkään, että se voisi olla vauvan etujen mukaista kierrättää sitä missä tahansa.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: Junantuoma - 21.12.2008, 20:30:14
Onko tosiaan niin, että nykyisin noinkin pieni tarvitsee oman passin? (Itse muistan olleeni merkittynä vanhempien passiin.) Miten pikkuvauvasta saa otettua sellaisen kuvan, joka täyttää nykyiset tiukat normit? Ja kuinka pitkään sellainen passi sitten "kelpaa", jossa on kuvana vauvakuva? Lapsethan muuttuvat hiukan nopeammin kuin aikuiset.

Biopassien käyttöönoton myötä v. 2006 poistui mahdollisuus merkitä lapset vanhempien passiin.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: alan_mies - 21.12.2008, 22:41:49
Minä en edelleenkään ymmärrä miksi lasten kanssa matkustetaan. Kaikkea ei voi saada, sitähän tässä haetaan. Enkä usko mitenkään, että se voisi olla vauvan etujen mukaista kierrättää sitä missä tahansa.

Onneksi sinun ei tarvikaan sitä ymmärtää.

Ja kaiken voi sitäpaitsi saada, kun näkee vähän vaivaa sen eteen. ;D

Vauva on tyytyväinen kun vanhemmat ovat tyytyväisiä, matkustaminen ei sitä haittaa vaan päinvastoin. Yllättävän pienikin osaa nauttia matkailusta, eri tavalla toki kuin aikuiset. Luonnollisesti tämä voi vaatia vanhemmilta paljonkin, mutta kun siihen kerran pystyy niin mikä ettei.

Kaipaisin kokemuksia ja faktatietoa siitä, miten eri puolilla Eurooppaa suhtaudutaan imetykseen julkisella paikalla?

Ainakin Italiassa suhtaudutaan erinomaisen hyvin ja ymmärtäväisesti, ne rakastaa kaikkien lapsia, kun niitä on omasta takaa nykyään niin harvoilla.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: Maahinen - 02.01.2009, 13:22:29
Minä en edelleenkään ymmärrä miksi lasten kanssa matkustetaan. Kaikkea ei voi saada, sitähän tässä haetaan. Enkä usko mitenkään, että se voisi olla vauvan etujen mukaista kierrättää sitä missä tahansa.

Noh, aika harva meistä on sellaisia "yhden asian ihmisiä", että elämässä on vain yksi ainoa asia tai tekeminen. Lapsen saaminen ja matkustaminen eivät sinänsä ole mitään toistensa vastakohtia. Ainoa asia, jonka lapsi suoranaisesti sulkee pois, on se vaihtoehto, ettei olisi alunperinkään tehnyt lasta.

Ja kun tässä oli kyse siitä, miten tiettyjä käytännön juttuja ratkaistaan matkoilla, niin samat asiat voivat toki tulla eteen kotimaassakin. Esim. kaikissa kirjastoissa ei ole lastenhoitohuonetta ja joidenkin kauppojen ovien edessä on lastenvaunuja haittaavat portaat - olisiko ratkaisusi siis se, että "miksi yleensä käytte kirjastossa tai kaupassa"? Ja miten suhtaudut vaikkapa pyörätuolin kanssa liikkuviin - pitäisikö heidänkin vain istua himassa, koska kaikkialla ei ole huolehdittu esteettömyydestä?
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: Maahinen - 02.01.2009, 13:29:12
Lisäys vielä, että hienoa lukea "vahvistuksia" sille, että reissaaminen kyllä onnistuu! Matkakohde on itsellä vielä mietinnön alla ja ajankohtaankin sen verran aikaa, että noita kikkoja ehtii hyvin treenata kotimaassa.

Maksaako muuten vauvamatkustaja yleensä Euroopassa juna- tai paikallisliikenteen lipustaan? Entä mitenkäs lentokoneessa, millä lailla vauva matkustaa? Tai siis, saako vauvakin jonkinlaisen "turvavyön" tai turvakaukalon, tms?

Lämpötilat ovat minua vähän mietityttäneet, koska itse olen aina palellut ulkomailla syksystä kevääseen - en välttämättä ulkona, mutta sisällä taloissa kyllä. Nyt vauva on tottunut melko lämpimään huoneilmaan (kerrostalo, eikä mahdollisuutta säätää itse kovin paljon), ja saattaisi tulla melkoinen kulttuurishokki viileämpänä pidetyissä huoneissa.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: HelsinkiFlyer - 02.01.2009, 17:35:58
Maksaako muuten vauvamatkustaja yleensä Euroopassa juna- tai paikallisliikenteen lipustaan? Entä mitenkäs lentokoneessa, millä lailla vauva matkustaa? Tai siis, saako vauvakin jonkinlaisen "turvavyön" tai turvakaukalon, tms?

Yleensä ei tarvitse varmaan lipuista maksaa alle kouluikäisten. Riippuu tosin ihan maasta ja kaupungista. Sitä vanhemmatkin lapset saavat yleensä reilun alennuksen.

Lentsikassa alle kaksivuotiaat istuvat vanhemman sylissä omaan turvavyöhön kytkettynä nousun ja laskun ajan. Sen jälkeenkin turvavyön pitäminen suotavaa, kuten aikuisillakin. Jos haluaa maksaa sille vauvalle oman paikan, niin siitä vaan. Menee lasten hinta eli yleisimmin puolet aikuisen hinnasta. Ei minusta tarpeen lyhyellä lennolla. Lasten kanssa matkustavat sijoitetaan pääosin koneen vikoille riveille, koska siellä takavessassa jonkinlainen pöytä vaipanvaihtoja varten.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: On The Road Again - 21.01.2009, 20:18:27

Maksaako muuten vauvamatkustaja yleensä Euroopassa juna- tai paikallisliikenteen lipustaan? Entä mitenkäs lentokoneessa, millä lailla vauva matkustaa? Tai siis, saako vauvakin jonkinlaisen "turvavyön" tai turvakaukalon, tms?
 
Olen lentanyt molenpien lasten kanssa n. 2 kk ikaisena HKI-NYC Finskilla istuen bulkheadissa tilaten sellaisen kaukalon jonka lentohenkilokunta ruuvaa suoraan seinaan. Sehan on tietysti kahden penkin edessa, mutta eka kerralla oli mieheni mukana ja seuraavan lapsen kanssa yksin lentaessani jattivat viereisen paikan tyhjaksi. (Kiitos!). Hereilla ollessaan vauva oli penkkiinsa vyotetyssa auton turvaistuimessa. Kannattaa ottaa huomioon se "perilla" matkustamismuoto, eli ei henkiloautoissa yleensa saa vauvaa vaan sylissa pitaa. Kentilla kavelin vauva repussa, joten kamaa piisasi...
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: AdaSxn - 28.02.2009, 12:08:58
Kyselin aikaisemmin neuvoja, nyt sitten kokemuksia.

Matkakuume iski jo syksyllä kun poika oli 4kk, ja päädyimme reissuun Italiassa. Raiskilla Bergamoon, auto kentältä, ekaksi yöksi Emilia-Romagnassa olevaan Salsomaggiore Termeen. Sieltä ajeltiin Toscanan luoteiskulmaan Garfagnana vuoristoon, jossa kierreltiin vuoristokyliä ja majoituttiin 4 yötä agriturismo-talon huoneistossa Sillicon kylässä. Sitten 3 yöksi Luccaan ja sieltä takaisin Bergamoon viimeiseksi yöksi. Eli juurikin tukka putkella, niinkuin ei pitänyt  ;D

Mitä sitten jäi käteen vauvan kanssa reissaamisesta? Ihan mahtava matka! Italia on huippukohde, siellä osataan kehua vauvaa niin että riittää  :D. 4-kuinen vauva oli oikein mainio matkustaja, koska on jo tarpeeksi jämäkkä ettei kauheasti tarvitse varoa, mutta kuitenkin niin pieni, että nukkuu paljon (esimerkiksi meillä käytännössä kaikki auto- ja lentomatkat) ja on pelkällä maitoruualla. Ja pysyy siinä mihin sen jättää  ;)

Mun kaksi kovinta vinkkiä reissaamiseen vauvan kanssa ovat kantoliina ja tissit. Kantoliina on _niin_ paljon ratassysteemejä helpompi korkeuserojen ja mukulakivikatujen maassa, ja ei ole tiellä vaikka liinassa ei lasta joka hetki pitäisikään. Italiassa imetykseen suhtauduttiin oikein hyvin, mutta en nyt toisaalta erityisesti hinkkejäni esitellytkään, vaan "julki-imetin" yleensä harson alla. Imetin myös nousujen ja laskujen aikana koneessa ja poika ei ollut niistä millänsäkään.

Meillä oli myös matkarattaat (maclaren techno classic), ja vaikka olivat vähällä käytöllä verrattuna liinaan, niin välillä olisi ollut aika ankea ilman rattaita. Esimerkiksi ravintolassa kun syö, niin on pikkuisen kivempi että on joku paikka johon laskea poikanen ettei tarvitse pitää lasta ruokalappunaan. Samoin vaippaa vaihdettiin usein rattaissa, vaipanvaihtotiloja oli tosi huonosti. Hommasin omaksi vaihtoalustaksi palan sellaista solumuovimattoa, jota käytetään märkätilojen lattioilla. Sai pieneen rullaan ja oli pehmeä.

Kuten muillakin, niin isoin (ja ainoa) ongelma lapsen kanssa oli iltasyönnit ravintoloissa. Jostain syystä meidän poika heräsi pirteänä kuin pieni tikanpoika aina sillä hetkellä, kun olisi pitänyt alkaa syödä, ja useammatkin illalliset olivat sellaista lapsen kitinää ja vanhempien ahmimista, että lopulta katsoimme parhaaksi harrastaa ruokailua pääosin omalla kämpällä. Mutta onneksi oltiin maassa, jossa takeaway-pitsa ei ole varsinainen kärsimys!

Majoituspuolesta pidimme huoneistoa ihan loistavana verrattuna hotelliin, kun tilaa ja omaa rauhaa oli vähän eri tavalla. Meillä ei ollut pesukonetta, mutta ihanat omistajat pesivät ilmaiseksi pojan pyykit, niin ei tarvinnut etsiä pesulaa. (Jos koskaan menette Garfagnanaan, niin Locanda del Moro on todella mielettömän hyvä vaihtoehto!) Kaikissa majapaikoissa oli lapselle matkasänky, mutta pääosin poikanen nukkui meidän välissä.

Matkustaminen lapsen kanssa oli helpompaa kuin luulin, ja toivottavasti päästään kesällä uudestaan reissuun. Sitten tosin on taas uudet kuviot kun on mukana eläväinen ja liikkuvainen yksivuotias.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: pikkumyyt - 05.03.2009, 10:27:35
Hei! Neljän lapsen äitinä haluan osallistua tähän lapsimatkalla keskusteluun. Meillä se on ikäänkuin perheen harrastus. Olemme lapsiamme roudanneet ympäriinsä ja minusta lasten kanssa matkustelu on paljon antoisampaa ja avartavampaa kuin ilman. (olemme toki tehneet myös viikonloppureissuja ukkelin kanssa kahdestaan)
Lasten asenne on useimmiten positiivisempi kuin aikuisten, esim. saattavat muistella valtavaa "käärmeenpituista" etanaa itävallassa kun samaan aikaan me aikuiset kiroilemme opelia jonka jakohihna katkesi toistamiseen.
Jos niiden reissujen perimmäinen tarkoitus ole yksi iso baarikierros niin en näe lapsia minään esteenä.
Me olemme mm.usassa reissanut 3 kk, euroopassa kiertäneet autolla kolme kertaa, viimeisin kesti 2kk ja kilometrejä vaunu perässä tuli 10 000 ...
Haaveissa on myös maailmanympärimatka kunhan saa budjetin kasaan. Ainut ongelma lentämisessä on 9 v. lentopelko (katsonut liikaa aircrash investogator-ohjelmia  :o) mutta ei häntäkään tarvitse koneeseen vaakatasossa kantaa.
Pelikortit meillä on aina matkassa ja pokerimatsia otetaan milloin missäkin, kuopus 4 v. osaa jo erottaa täyskäden ja suoran  ;)
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: pikkumyyt - 05.03.2009, 11:11:58
Ja piti vielä sanoman että kun joku lapsista oli vauvaikäinen oli meillä aina ruuat ja korvikkeet mukana ja ainaki maissinaksuja ja mariekeksejä matkalle ,kassit tosin painoi tonnin mutta takas tulles oli kevyempää  :D Vaippoja kyllä löytyy aikalailla mistä maasta vaan (espanjas niitä on kauppojen lisäks apteekissa)
Lisäksi nykyisinkin vakiovarustukseen kuuluu:
-maitohappobakteerikapseleita, hiilitabletteja
-pikakahvia ja teetä
-makoronia ja nötkötti tai lihapulla säilykkeitä + pussimuusia (ei toki etteikö noita kaupoista löytyis mutta oon vaan tavannu ottaa mukaan ettei tarvis aina ulkona syödä kun tulee aika hintoihinsa)
-kosteuspyyhkeitä
Muksuista olemme ulkomailla pitäneet kokoajan lähistöllä silmäinalla ettei noita pellavapäitä kaapata. Ja sitä olemme lapsillekin tähdentäneet ettei ulkomailla yksin kipasta "siwassa".
Turha kuvitella etteikö vauvakin nauttisi auringon lämmöstä ja iloisista vanhemmistaan ! ;D
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: dibadaba - 19.03.2009, 22:00:17
Heippa,

Ajattelin tulla kertomaan omia kokemuksia lasten kanssa reissaamisesta. Meillä on 7,-5 ja 1,5 vuotiaat lapset, ja ollaan reissattu melko aktiivisesti kokoajan. Ollaan reissattu omatoimisesti mm. Virossa ja Intiassa, ja tietysti täällä kotimaassa. Ollaan myös oltu pari kertaa pakettimatkoilla, mutta ollaan koettu ne jotenkin tylsiksi  ;)

Oman kokemuksen mukaan siirtymiset paikasta toiseen on aina niitä rasittavimpia, varsinkin jos on tosi kuuma! Niiden minimoiminen pitää lapset ja etenkin aikuiset tyytyväisinä. Ja just siirtymisten aikana on oltava ruokaa ja juomaa ja viihdykettä, että kaikki jaksaa.

Viime reissulla oltiin Intiassa ja kaikki meni tosi hyvin siellä. Itse mietin ennen lähtöä, että mitenkähän lapset mahtaa suhtautua siihen kaikkeen, mitä siellä tulee vastaan, mutta huomasin, että enemmän aikuiset koki kulttuurishokkia kuin lapset. Lapset ottaa kaiken niin luonnollisella ja ihailtavalla tavalla vastaan. Intiassakin oli uskomattoman helppoa matkustaa tällaisella porukalla, kun muisti olla hötkyilemättä eteenpäin.

Nyt alkaa rankka säästäminen, jotta sinne pääsisi uudestaan ;D
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa, Mahdollistako?
Kirjoitti: maanma - 20.03.2009, 10:10:49
Kertokaapas nyt "lapselliset" ihmiset, että miten on tilanne matkustuksen suhteen muuttunut, kun on muksuja siunaantunut?

Eli loppuuko matkustus tyystin jälkikasvun tultua maailmaan? Kyllä mulle pienten kanssa riittäisi ihan peruspakettimatkat, mutta onnistuuko nekään?
Ei ole reissaminen loppunut eikä paljonkaan vähentynyt. Tosin lapsen iän ylittäessä 2 vuotta lentohinnat nousee paljon. Tällöin automatkailu vaihtoehtona tulee yhä houkuttavammaksi. Viimeisin ajatus on se että vaimo ja lapset lentokoneella sekä itse autolla kohteeseen. Automatkaseuraksi voisi ottaa toisen tallaajan, joka pääsee tällä tavoin edukkaasti edestakaisin eteläeurooppaan esim reilaamaan 3 viikoksi. Kotilentokenttä käy muutaman matkan jälkeen arvokkaaksi. Samoin oppii vähitellen ymmärtämään miksi all inclusive on keksitty

Alle 5 vuotiaiden sairastuvuusherkkyyden vuoksi matkavakuutuksen olisi hyvä olla Eurooppalainen, jos euroopassa matkustaa. Tuo valinta lähinnä erittäin kattavan sopimuslääkäriverkoston vuoksi. Sopimuslääkärille kun ei tarvitse maksaa helposti satoihin euroihin nousevia kuluja vaan kaikki tapahtuu paperilla.

Majoitukset halvoissa motelleissa/hotelleissa käyvät hankaliksi kun majoittujia on 4. Ainoa löytämäni hotelliketju tätä ongelmaa poistamaan on www.suitehotel.com

Automatkailijoille on kuitenkin tarjolla edukkaita camping resorteja www.eurocamp.com  motelleja www.etaphotel.com ja www.hotelformule1.com sekä huoneistoja/taloja www.villanao.co.uk www.sacoapartments.co.uk www.chooseacottage.co.uk/partners/LTR/

Lisäksi ei pidä unohtaa saksankielisiä google avainsanoja ferienwohnung, ferienapartment ja ferienhouse.

Hotelleissa voi olla perhehuoneita, mutta hakukoneet eivät niitä löydä/osaa käsittääkseni laskea.

Käytännössä tämä on meillä tarkoittanut museoihin käytettävissä olevan ajan puolittumista. Museokäynnit kannattaa tosiaan sijoittaa aamupäivään.

Lidl:n vaipat on haettu pääsääntöisesti paikallisista Lidl:stä, mikä tietysti keventää matkalaukkuja paljon.

Lasten kanssa reissaaminen vaatii lasten tarpeiden huomioimista eivätkä esim ruokailuajat jousta ilman välipaloja siis ilman ongelmia. Tämä on sellainen jota ei hetu käsitä. Reaktio lasten puolelta on aina itku, kiukku jne kohtaukset. Leikkipaikkojen tarve kasvaa 3 vuotiaasta alkaen ja 4 vuotiaalle ne ovat jo must juttuja. Siellä missä ei ole leikkipaikkoja olemme korvanneet näitä puolen tunnin käynnillä kaupan leluosastolla.

Matka-ajan viihtyvyys on yksi suurista haasteista. Yli neljä vuotialle pelikonsoli on yksi vaihtoehto. Aina voi tietysti pelata risti-nollaa ja piirtää sekä värittää värityskirjoja.

Yli 27 asteen lämpötilat aiheuttavat tarpeettomia haasteita.

Kokemuksesta voin sanoa että 1-2 vuotiaan kanssa lentokoneruokailu on melkoinen kokemus puhumattakaan siitä että jos niitä syötettäviä on useampi.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: MamaL - 20.03.2009, 19:05:58
Me ollaan reissattu lasten (nyt 8v ja 4v) monia omatoimimatkoja, kaukomatkat pääasiassa Aasiassa ja lähimatkat Baltiassa. Näiden matkojen aikana on tapahtunut paljon, eikä aina kaikki suunnitelmat ole mennyt ihan putkeen.  ;D Lapset ovat tutustuneet vietnamilaiseen rautatiekulttuuriin, viettäneet yötä lentokentällä, nauttineet kummallisia ruokia ja kehittäneet hurjat leikit rantahiekan ja tyhjän vesipullon avulla. Kaikista sattumuksista huolimatta matkat ovat menneet, kun vaan on muistanut tehdä aikataulun lasten mukaan. Eli meillä on toiminut se, että toiminnallisten päivien ja retkien välissä pidetään yksi tai kaksi rantsu-/lepopäivää ja taas mennään. Näin ei toki ehdi tehdä tai nähdä aina ihan kaikkea mitä haluaisi, mutta yleinen meininki pysyy parempana, kun välillä ottaa vähän lungimmin. Ja kyllä mäkin niistä päiväunista ja lepopäivistä nautin. ;)

Tässä muutama vinkki lasten kanssa matkatessa:
- jos mukaan otetaan rattaat, niin mahdollisimman pienet, mutta isorenkaiset
- rattaat voi korvata myös kantorepulla, meillä ergo oli reissuissa ihan korvaamaton, meni pieneen tilaan ja sillä pystyi kantamaan vähän isompaakin muksua selässä
- parin päivän lasten ruuat ja vaipat kannattaa aina ottaa mukaan, ettei heti tarvitse metsästää niitä kohteesta
- maitokorvike kannattaa ottaa jauhemuodossa, esim. gefilustuttelissa tulee maitohapotkin samassa
- alle 2-vuotiaan kanssa lentomatkailu sujuu parhaiten baby basketin kanssa, mutta ilmankin selviää (kerran tulin päivää vaille kaksi vuotias sylissä pitkän Bangkokin lennon ja onnistuin siinä vielä jotenkin nukkumaan ja syömään)
- hakukoneet harvoin osaavat tarjota 2+2 majoitusta, usein onkin helpompi olla suoraan yhteydessä hotelleihin
- gameboyt, kannettava dvd tai läppäri leffojen katsomiseen (viime Baltian autoreissun lapset tuijottivat leffoja läppäriltä kuulokkeet korvissa), kirjat, levyt ja kaikki muukin tekeminen on ehdoton lasten kanssa
- juotavat jugurtit, suolakeksit, suklaapatukat ja kaikenlaiset pikku snackit pelastavat, jos ruoka-aika syystä tai toisesta siirtyy
Pitkää pinnaa ja hyvää mieltä, niitä kannattaa pakata mukaan!
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: On The Road Again - 25.03.2009, 20:43:25
Kylla se tavaramaara vahitellen vahenee. Olen vastasyntyneesta lahtien paljon lentanyt lasten kanssa yksin esim. Atlantin yli roudaten aika lailla tavaraa mukana. Alle parivuotiaasta lahtien ovat kantaneet omat "lelureppunsa" ja nyt vanhampana kaikki kamansa jos ollaan repuilla. Ihanaa. Tytto on oppinut pakkaamaan huomattavasti tehokkaammin.

Huomenna lennetaan Nykkiin; pojalla Nintendo  DS, tytolla Ipod ja aidilla lehti. Koska lampoa on vaan +11, niin vaatetta pitaa tunkea sinne reppuun...
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: maaly - 29.03.2009, 14:47:57
Kyllä täällä myös kannustetaan rohkeasti matkustamaan lasten kanssa - eivät ole este korkeintaan hidaste =) Kuten joku täällä maininnutkin niin lapset asettaa tietenkin omia "rajoituksiaan" matkusteluun. Ei ehkä huvita valita niitä kaikkein pahimpia extreme-kohteita ja esim. majoitusta miettii lapsenkin kannalta ei siis tosiaan sitä halvinta ja pahinta läävää ;) (tosin itse en siihen majoittuisi muutenkaan :)). Ylipäätään mielestäni se on asenne joka ratkaisee, lapset kyllä sopeutuvat ja tulevat mukana, kunhan vanhemmat ottavat rennosti.

Itse olimme tytön ollessa 8,5kk Hong Kongissa ja Kiinassa kiertämässä n.3 viikkoa. Matka meni hienosti, finskin lennoilla honkkariin, josta jatkoimme junalla Kantoniin ja sieltä edelleen paikallislento Hainanille. Majoitukset olimme varanneet kylläkin etukäteen, jottei tarvinnut sitten paikan päällä etsiä. Olisi varmasti onnistunut niinkin (ja halvemmalla). Neiti oli loistavaa matkaseuraa, hurmasi kiinalaisia minkä ehti. Palvelu oli lapsen kanssa parempaa, kun koskaan ollaan kahdestaan matkustettaessa saatu. Meillä oli matkarattaat mukana, mutta melko turhat ja epäkäytännölliset olivat, parhaiten toimi Patapum-kantoreppu, joka ei vie pahemmin tilaa ja on kätevä käyttää. Meillä tosin neiti tottunut kantoliinaan jo pienestä lähtien, joten oli tottunut kyyditettävä. Purkkiruokaa ja pussipuurojauheita otettiin mukaan Suomesta ja ostettiin myös paikan päältä. Lisäksi maistuivat tuoremehut ja hedelmät, hyvin pysyi hengissä, vaikkei ihan ravitsemussuosituksien mukaan mentykään.

Ainut miinus oli se ettei illat olleet kovin pitkiä, mutta lapsen kanssa matkustaessa ei tietenkään millekään bile-lomalle lähdetä ja luonnollisesti päivällä ehti sitten yhtä sun toista kun heräsi aikaisemmin :) Meillä oli lapsi tietenkin illallisella mukana ja yleensä hänellekin jotain samalal syötettiin, ravintoloissa lapsiasiakkaaseen suhtauduttiin myös hienosti ja välillä tarjoilijat jopa viihdyttivät lasta vanhempien syödessä.

Tosiaan rohkeutta ja avointa mieltä kaikille lasten kanssa matkustaville. Meillä toinen lapsi nyt tulossa ja syksyksi olemme suunnitelleet lähtevämme 5-6 viikon reissulle Malesiaan lasten (4v ja 6kk) kanssa, kun kerrankin on aikaa lähteä.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: On The Road Again - 31.03.2009, 21:43:15
Tultiin just Nykista. Koska teimme niin paljon paivisin ja myos kavelimme itsemme vasyksiin, ei kylla aitikaan jaksanut lahtea mihinkaan. Yhtena iltana jai lapset hotelliin katsomaan telkkaa kun me aidit juotiin Cosmopolitanit kulmakuppilassa Times Squerella, siihen jai.

Nykissa kylla hirvittava kavelijoitten maara jalkakaytavilla pistaa miettimaan lasten eksymista. Heilla oli molemmilla hotellin kortit ja $20 taksia varten taskussa. Kannykoihin ei passannut luottaa, eika oikean metron loytamiseen koska linjoja on niin paljon.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: Audrey - 01.04.2009, 13:03:49
Itselläni ei todellakaan lapsia vielä ole, mutta omat vanhemmat on kyllä ihan pienestä asti ottaneet mukaan reissuille. :) Tiedä sitten hankaluuksista, mutta itse olen aina arvostanut sitä tosi paljon! Taitaa tämä nykyinen reissaajaluonne periytyä niistä varhaiskokemuksista   :D
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: On The Road Again - 09.04.2009, 20:22:58
^ No hyva tietaa, ettei taida menna minullakaan rahat hukkaan kuskamalla lapsia ympariinsa.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: alan_mies - 09.04.2009, 21:39:41
Itselläni ei todellakaan lapsia vielä ole, mutta omat vanhemmat on kyllä ihan pienestä asti ottaneet mukaan reissuille. :) Tiedä sitten hankaluuksista, mutta itse olen aina arvostanut sitä tosi paljon! Taitaa tämä nykyinen reissaajaluonne periytyä niistä varhaiskokemuksista   :D

Kiitos tästä. Tiedän olevani oikealla tiellä. :D
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: Viajar - 09.04.2009, 22:57:07
Itselläni ei todellakaan lapsia vielä ole, mutta omat vanhemmat on kyllä ihan pienestä asti ottaneet mukaan reissuille. :) Tiedä sitten hankaluuksista, mutta itse olen aina arvostanut sitä tosi paljon! Taitaa tämä nykyinen reissaajaluonne periytyä niistä varhaiskokemuksista   :D

Kiitos tästä. Tiedän olevani oikealla tiellä. :D

Toivon, että asia on näin. Nyt jo 13 vuotta ankaraa yritystä takana, ja vieläkin typykkä antaa ymmärtää, että lähtee mukaan vain suuresta armosta.

Teinit.... ::)
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: Trivandrum - 12.04.2009, 19:19:09
Lapset sopivat mille tahansa reissulle, kunhan ovat riittävän vanhoja.

Molemmat lapset väänsivät Eurooppaa pyorillä ennen kuin aloittivat peruskoulun. Silloin reissun pituus oli rapiat neljäsataa kilsaa ja päivämatkat 30-65 kilsaa. Kymppikesäisinä satasen päivämatka ei ollut enää ongelma.

Nyt tulee varoituksen sana. Ainakin alle vuoden ikäinen lapsi muodostaa maailmasta käsitystä säännönmukaisuuksien kautta. Kovin voimakas ärsykeympäristön muutos haittaa tuon keskeisen psyykkisen kehityshaasteen toteuttamista. Ainakaan jatkuvasti vaihtuviin olosuhteisiin ei alle vuotista tule nykyisen psykologisen tutkimuksen mukaan viedä.

Maltti on valttia. Pari kolme rauhallista vuotta ja "vauvalapsen" aivot ovat kehittyneet tarpeeksi, ettei ympäristön ärsyketulva tuo pahemman laatuista kaaosta ja hätää "vauvalapsen" mieleen.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: pekkapoks - 12.04.2009, 21:36:24

Nyt tulee varoituksen sana. Ainakin alle vuoden ikäinen lapsi muodostaa maailmasta käsitystä säännönmukaisuuksien kautta. Kovin voimakas ärsykeympäristön muutos haittaa tuon keskeisen psyykkisen kehityshaasteen toteuttamista. Ainakaan jatkuvasti vaihtuviin olosuhteisiin ei alle vuotista tule nykyisen psykologisen tutkimuksen mukaan viedä.

Maltti on valttia. Pari kolme rauhallista vuotta ja "vauvalapsen" aivot ovat kehittyneet tarpeeksi, ettei ympäristön ärsyketulva tuo pahemman laatuista kaaosta ja hätää "vauvalapsen" mieleen.

Joku tolkku tietysti pitää olla, mutta tuskin matkailu jossa lapsi saa normaalisti nukuttua (normaali unirytmi) ja syötyä, haittaa kehitystä. Tässä tulee todennäköisesti vanhempien terve järjenkäyttö vastaan ennenkuin ollaan tekemässä vahinkoa. Toivottavasti  :)

Itse olen ensimmäisiä kertoja reissannut ympäri eurooppaa auton takapenkillä viiden vanhana ja systeri kahden ikäisenä. Liekö kipinä matkailuun tullut sieltä.
Otsikko: Kaukomatkalle vauvan kanssa
Kirjoitti: Bagzi - 19.04.2009, 11:58:21
Suositelkaas te kokeneemmat kaukomatkakohdetta perheelliselle. Vauvamme olisi jo silloin 1,5 vuotta, eli vauvanruoat eivät olisi enää mikään ongelma.

Viestiketju yhdistetty vanhaan keskusteluun. Jatkossa kannattaa käyttää hakua (http://www.pallontallaajat.net/pt2/keskustelu/index.php?action=search) ennen uuden ketjun avaamista. -Milma
Otsikko: Vs: Kaukomatkalle vauvan kanssa
Kirjoitti: HelsinkiFlyer - 19.04.2009, 14:11:28
Suosittelen menoa Thaimaaseen. Siellä on halpaa ja suomipoikuli tuntee itsensä varakkaaksi. Itse menisin Jenkkilään. Taala on halpa, samoin lennot. 
Otsikko: Vs: Kaukomatkalle vauvan kanssa
Kirjoitti: MrBenson - 19.04.2009, 14:22:42
oltiin singaporessa ja malesiassa, thaimaaseen piti mennä. hienosti pojan kannalta meni, kunhan muistaa että puolitoistavuotias (ainakin meillä) on hemmetin vilkas otus ja lapsen ehdoilla mentävä. singaporen ostareista jäi mieleen lähinnä sivusilmällä vilkaistuja näyteikkunoita kun juoksin sandaalisankarin perässä :) eli lapsen ehdoillahan sitä on mentävä.
Otsikko: Vs: Kaukomatkalle vauvan kanssa
Kirjoitti: maaly - 19.04.2009, 15:25:41
Meinasin myös sanoa, että 1,5-vuotias voi olla aikamoinen ikiliikkuja, joten ehkä haastava ikä matkustaa :)

Mutta kohteista, jonnekin Aasiaan minäkin suuntaisin. Sinne pääsee helposti, on halpaa ja yleisesti ottaen lapsiin suhtaudutaan hyvin... Pääpaino ehkä tuon ikäisen kanssa olisi rantalomailussa mielummin kuin kaupungissa.

Me ollaan oltu tytön kanssa Kiinassa (Hong Kong-Kanton-Hainan) hänen ollessaan 9kk. Reissu sujui hyvin ja kaikkialla suhtauduttiin lapseen hienosti. tuon ikäinen kulki vielä kaupungilla hyvin kantorepussa mukana ja Hainanilla aika sujui hyvin uima-altaalla ja rannalla. Isomman kanssa noi kaupungit voisivat olla aika haastavia, koska rattaiden kanssa ei kovin hyvin päässyt kulkemaan ja lapsen viihdyttäminen voi olla haastavaa.

MrBenson: Voitko kertoa jotakin Malesian reissustanne; milloin olitte, kauan matka kesti ja missä päin liikuitte? Itse ollaan mietitty Malesian reissua ensi syksylle, kahden lapsen kanssa (toinen 4v ja toinen 6kk) ja kokemukset kiinnostaa!
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: MrBenson - 19.04.2009, 18:27:59
Kaksi viikkoa oltiin tänä keväänä helmi-maaliskuussa. Lennettiin singaporeen, siellä kaksi yötä ja sitten bussilla mersingin kautta Tiomanin saarelle. Saari ihan OK, oltiin salang biitsillä. Siellä viihdyttiin 5 päivää ja haluttiin vaihtelua niin mentiin Kuala Lumpuriin, täysin varauksetta suosittelen Classic Inn budget Hotellia, aivan uskomattoman mukavaa porukkaa töissä ja hinta edullinen. Siitä on helppo kävellen liikkua sitten rattaitten kanssa joka paikkaan. Loppuloma vietettiin sitten singaporessa ja pakko sanoa että KL on kyllä yks helvetti rattaitten kanssa liikkujalle noin pääpiirteittäin.. ei pyörätuoliramppeja, hissjeä tai luiskia juuri missään, joten 35 asteen helteessä sitten kannettiin rattaita rappusia ylös :) ihmiset suhtautui jokapaikassa todella hienosti, varsinkin Mersingissä (rannikkokaupunki Tiomanille mennessä) ja Tiomanilla. Rantakohteessa oli meillä paljon helpompaa, poika juoksenteli vapaana ja saatiin paljon tuttuja paikallisista ja muista suomalaisista, helpotti kun ei tarvinut IHAN joka sekunti olla hiassa kiinni.

Nyt kun katoin noita teidän lasten ikiä niin voi olla aika hyvä ajoitus mennä! pienempi menee vaikka taskussa ja isompi jo vähän totteleekin (toivon mukaan), joten liikkuminen varmasti sujuu mukavasti. Ei sen ihmeempiä vinkkejä tule mieleen, kysele jos on jotain :) ai niin, ruuaksi puolitoistavuotiaalle aina mausteetonta kanasoppaa, sille iso plussa :) tosin tässäkin käytäntö vaihteli... "It's for baby!" "OK!" sitten tulee kolmen litran ämpäri.. meillä molemmilla mahat täynnä jo niin hukkatavaraa tuli paljon. joissain paikoissa taas sai ihan ilmaiseksi pienen kipollisen.. myös sellasista kahvileipäpaikoista sai hyvää snäkkiä, nakkisämpylää ja muuta :)

Ville
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: Möhkö - 20.04.2009, 02:06:24
Toivon, että asia on näin. Nyt jo 13 vuotta ankaraa yritystä takana, ja vieläkin typykkä antaa ymmärtää, että lähtee mukaan vain suuresta armosta.

Itse en päässyt kovin aikaisin matkustamaan kovinkaan kauas. Alle viisivuotiaana tehtiin laiva-/automatkoja Ahvenanmaalle ja Lappiin, 6-13-vuotiaana sitten tusina Tukholman ja Tallinnan matkaa. Viroon tehtiin kaksi viikonmittaista reppumatkaakin, ensimmäisellä oli ikää 11 vuotta, toisella reppumatkalla 13 vuotta. Kaikista näistä matkoista tykkäsin lapsena ja muistan haaveilleeni lentomatkoista ja kaukokohteista.

Arvostin yli kaiken ensimmäisiä matkojani Taiwaniin, Japaniin sekä Etelä- ja Keski-Eurooppaan, jotka mahdollistuivat lauluharrastukseni ja koulun myötä.

Nyt ei ole matkustusnälällä loppua. Uskon, että jokainen lapsi, joka pääsee näkemään maailmaa osaa arvostaa sitä ennemmin tai myöhemmin.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: AdaSxn - 22.04.2009, 14:03:32
Onko kokemusta siitä, miten Espanjassa suhtaudutaan imettämiseen julkisilla paikoilla? Varattiin reissu Sierra Nevadan kupeeseen, ja poika on silloin 11 kuukautta.
En nyt edelleenkään meinaa kiskaista paitaa pois imettäessäni, mutta saattaahan siinä jotakin innokkaimmille vilkahtaa.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: JAG - 26.04.2009, 20:41:02
Tervehdys!

Ajatuksena lähteä ensi talvena (joulu/tammi/helmi) kahden lapsen kanssa 1-2 kuukaudeksi Aasian lämpöön. Lapset matkan ajankohdan aikaan 2,5 ja n. 8kk. Onko kokemuksia näin pienten muksujen kanssa matkustamisesta ja tällaisesta vähän pidemmän aikajakson oleskelusta ulkomailla??? Itsellä matkakohde, joka ensin tulee mieleen on Thaimaa, mutta muitakin kohteita voisi kyllä harkita. Tarkoitus olisi elää aika halvalla budjetilla - tietysti mihinkään ihan autiolle saarelle ei voi lähteä, tarvittaessa pitäisi olla kuitenkin terv.huoltopalvelut yms. lapsiperheelle tarpeelliset palvelut lähellä...- Kiinnostunut olisin kuulemaan vinkkejä/kokemuksia..

Otsikko: Pienen lapsen kanssa matkustaminen?
Kirjoitti: Aavikkokukka - 14.07.2009, 14:06:28
Vähän kyllä epäilen, ettei tällä palstalla juurikaan lapsen saaneet pyöri, mutta kokeilenpa onneani...  ;D

Eli siis, onko jollain kokemusta pienen lapsen kanssa reissaamisesta? Ja pienellä nyt tarkoitan +/- 6kk-2v ;) Kiinnostaisi tietää ihan mitä vaan. Missä reissattu, Suomessa/ulkomailla? Millä liikuttu, juna/lentokone/oma auto? Mitä ollu mukana? Suurimmat ongelmat?

Toivottavasti jollain on jakaa kokemuksia :)

Siirretty vanhan ketjun jatkoksi. -phanatic-
Otsikko: Vs: Pienen lapsen kanssa matkustaminen?
Kirjoitti: maaly - 14.07.2009, 14:57:20
Vähän kyllä epäilen, ettei tällä palstalla juurikaan lapsen saaneet pyöri, mutta kokeilenpa onneani...  ;D

Eli siis, onko jollain kokemusta pienen lapsen kanssa reissaamisesta? Ja pienellä nyt tarkoitan +/- 6kk-2v ;) Kiinnostaisi tietää ihan mitä vaan. Missä reissattu, Suomessa/ulkomailla? Millä liikuttu, juna/lentokone/oma auto? Mitä ollu mukana? Suurimmat ongelmat?

Toivottavasti jollain on jakaa kokemuksia :)

Siirretty vanhan ketjun jatkoksi. -phanatic-


Kyllä täällä palstalla roikkuu näitä lapsellisiakin omatoimimatkaajia...
Oon tässä ketjussa aiemminkin kirjottanut meidän kokemuksia 8,5kk kanssa Hong Kong-Kiina reissusta. Nyt lisäkokemuksena 3kk ikäisen kanssa Boston -New York reissu ja hyvin sujui sekin :) Tosin tuon ikäinen nyt kulkee mukana missä vaan, eikä pahemmin valitellut...  ;)  Pääosin ollaan siis liikuttu lentäen, mutta perillä käytetty niin junaa kuin bussiakin. (Kiinassa juna ja nyt jenkeissä bussi).

Syksyllä olemme lähdössä Malesiaan 6 viikoksi, 4v ja 6kk ikäisten lasten kanssa, joten voin tulla sen jälkeen sitten kertomaan kuinka sujui  ::)
Mielestäni lapsen kanssa reissatessa tärkeintä on oma asenne, että mennään lasten ehdoilla. Ei voi tietenkään tehdä kaikkia sanoja asioita, kun aikuisten kesken matkatessa. Samoin itse mieluiten minimoin kaikki siirtymät, mutta tämäkin oikeastaan sen takia, etten nauti niistä itse  ::)
Majoituksessa tulee tietty mietittyä sitä tasoa, kulkuyhteyksiä, palveluita jne. Kohdettakin mietitään vähän sen mukaan, mikä sopii lapsillekin eli ei ihan pelkkää kaupunkikohdetta leikki-ikäisen kanssa. Vauvan kanssa sekin kyllä menee. Meillä on ollut reissussa aina mukana joku kantoverme ( eli kantoreppu tai liina), koska rattaat on oikeasti aika huono vaihtoehto, jos pitää liikkua paljon esim. julkisilla. Ne ei mahdu kyytiin tai niiden kanssa saa etsiä sopivaa kulkuväylää, josta ylipäätään pääsee mukaan (esim. metron portit). Parhaaks me ollaan todettu Patapum-kantoreppu, jota mies tykkää käyttää. Siihen menee niin vauva kun taaperokin (testattiin juuri tuolla isommalla lapsella ja hyvin mahtui vielä ;) )

No mitähän muuta.... Siinä nyt päällimmäisenä mielessä olevat niksit :D
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: Strange Little Girl - 14.07.2009, 14:59:07
OK, kuten arvelitkin, niin tämä minunkin vinkki on vähän tällainen "kaveri teki näin..."
Tapasin Namibiassa belgialaisen perheen, jonka kanssa hengattiin pari päivää. Olivat matkustaneet asuntoautolla Belgiasta asti kahden lapsensa kanssa (4-v. ja hiukan alle 2-v.) Heillä oli mennyt reissu tosi hyvin. Sanoivat, että lasten kanssa reissatessaan he liikkuvat paljon hitaammin, ja pitävät tarkasti rutiineista kiinni, jotta lapsilla on turvallinen olo- esim.säännölliset ruoka-ajat, joka päivä jokin kiva pysähdys, aamulla herätys samaan aikaan jne. Lapsilla oli isot arsenaalit kirjoja, värityskirjoja ja dvd:itä, jottei aika käynyt pitkäksi. Lapset olivat sopeutuneet matkustuselämään jopa paremmin kuin aikuiset! Eli rohkaisevalta kuulosti, jos tulen joskus reissaan omien (tulevien) lasteni kanssa  ;D

Oletko suunnittelemassa pitkääkin matkaa, ihan vain noin mielenkiinnosta?

Edit: tähän ehtikin vastaamaan joku ihan oikeasti lapsellinen  :) samaan aikaan. Kiva kuulla positiivisia kokemuksia!
Otsikko: Vs: Pienen lapsen kanssa matkustaminen?
Kirjoitti: alan_mies - 14.07.2009, 15:23:35
Vähän kyllä epäilen, ettei tällä palstalla juurikaan lapsen saaneet pyöri, mutta kokeilenpa onneani...  ;D

No nyt löysit tämän ketjun, vastaukset kysymyksiisi löytyvät edeltä. Jossain muuallakin on lapsimatkailuasiaa, etsivä löytää, minä en.

Tää on varmaan parempi paikka etsiä matkailutietoutta kuin joku pelkästään lapsiasiaan keskittynyt foorumi. :)
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: mpala - 14.07.2009, 15:43:04
http://www.lonelyplanet.com/thorntree/forum.jspa?forumID=37&start=0&sortBy=9&keywordid=0
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: Aavikkokukka - 14.07.2009, 17:53:10
Kiitos kaikille vastauksista! :) Ihan yllätyin positiivisesti, kun lueskelin tätä ketjua läpi. Ihailtavaa miten monet reissaa pienten kanssa!

Strange Little Girl: Ei ole kovin pitkä matka mielessä -tyyliin viikko, pari. Kauhean vaikea edes kuvitella mikä on tilanne vuoden päästä... Siis kaikki; onko miehellä lomaa vai lähtisinkö lapsen kanssa kahestaan, mikä on lapsen päivärytmi, olenko silloin raskaana jnejne.  ;D Aika näyttää.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: culture - 14.07.2009, 21:39:54
Puolivuotiaan kanssa viisi kk Uudessa-Seelannissa 06/07 ja viime keväänä maailman ympäri (Helsinki - Frankfurt - Tokio - NZ - Sydney - San Francisco+NorCal - Fra - Hel) parissa kuukaudessa, mukana 10 kk ja 3-vuotias. Ei ongelmia.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: Jouni - 15.07.2009, 20:05:02
Tulin juuri ensimmäiseltä omalta paria päivää pidemmältä matkalta Bergenistä. Majoitukset mietittiin tarkasti etukäteen ja perillä mentiin pienen ehdoilla eli aivan joka paikkaan ei menty, minne yksin tai kaksin olisi menty. Yksin matkustaessani olen usein liikkunut aivan koko päivän tyyliin klo 7-8 ulos ja klo 22-23 sisään. Näin ei nyt toimittu. :) Pisin yhtäjaksoinen liikkuminen oli junamatka Flåmiin ja takaisin, lähtö majapaikasta klo 8.15 ja paluu klo 17.30. Meillä ei ollut kantoliinaa tai -reppua, ainoastaan matkarattaat ja niiden kanssa tuolla junamatkalla sai välillä kiirehtiä, että pääsi rattaanmentäville paikoille istumaan.
Otsikko: Minne kannattaa lähteä kaukomatkalle lapsen kanssa (4v)
Kirjoitti: ahaikala - 03.09.2009, 15:14:59
Olen katsonut kaukomatkojen paketteja ja ne on niin kalliita että en voi edes harkita. Olisko kellään kokemuksia kivoista kaukomaan matkoista lasten kanssa jotka ovat turvallisia ja eivät hinnaltaan huikeita.Mitä kautta voisin ruveta selvittämään kautta suunnitelemaan. En missään nimessä halua turistirysään ja toivomuksena on lähteä meren ääreen eikä kaupunkiin.

Siirsin viestisi vanhan ketjun jatkoksi. -Milma
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: HelsinkiFlyer - 03.09.2009, 16:39:04
Jos kaukomatkat ovat kaliita, niin jää lähemmäs.
Otsikko: Vs: Minne kannattaa lähteä kaukomatkalle lapsen kanssa (4v)
Kirjoitti: maaly - 03.09.2009, 17:21:06
Olen katsonut kaukomatkojen paketteja ja ne on niin kalliita että en voi edes harkita. Olisko kellään kokemuksia kivoista kaukomaan matkoista lasten kanssa jotka ovat turvallisia ja eivät hinnaltaan huikeita.Mitä kautta voisin ruveta selvittämään kautta suunnitelemaan. En missään nimessä halua turistirysään ja toivomuksena on lähteä meren ääreen eikä kaupunkiin.

Siirsin viestisi vanhan ketjun jatkoksi. -Milma

Mun mutu on että esim. Thaimaaseen taitaa päästä paketilla kohtis edullisesti jo (riippuu tietysti ajankohdasta) ja on lapsiperheiden suosiossa. Jos itse haluaa järjestää niin minä olen käyttänyt vertaa.fi sivustoa, samoin kannattaa kytätä noita ajankohtaisia lentotarjouksia (joita täältäkin löytyy ketjusta) tai esim. Hullujen Päivien tarjoukset (en tie ovatko oikeasti halpoja =) tai tammikuisten matkamessujen.

Mihin sitten lasten kanssa voi/kannattaa matkustaa, niin mun mielestä mihin tahansa, joka on perusturvallinen paikka eli ei mitään akuutteja kriisejä päällä ja kunnollista terveydehuoltoa/majoitusta saatavilla, ei siis luksusta mutta perushyvää.  Sitten on itsestä kiinni, haluaako rajata esim. pahimmat malaria-alueet pois. Aasia taitaa pääosin olla lapsiystävällistä seutua, jossa voi matkustaa melkein paikkaan kuin paikkaan :)

Niin ja tosiaan kyllähän Euroopastakin löytyy hyviä kohteita, johon lapsen kanssa lähteä, jos kaukomatkat tuntuu liian kalliilta tai pitkiltä... Toisaalta taas ainakin länsi Euroopassa on hintataso taas vastaavasti Aasiaa korkeampi...


EDIT; Tais kyllä mennä vähän kysymyksen vierestä mun koko vastaus....  ::)
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: ahaikala - 03.09.2009, 17:33:39
Kalliksi tarkoitin esimerkiksi näitä tjäreborgin ja aurinkomatkojen jne. Paketteja.
Ne ovat valmiiksi räätälöity ja varmasti lapsille kivoja mutta siihen ei jää ollenkaan luovuuden varaa.

Onko siis matkatoimistoa joka järjestäisi halvempia reissuja ja ottaisi lasten kanssa matkustajat huomioon.

Killroissin kautta olen kysellyt mutta olisko vielä muita.


Olen lähdössä tyttäreni kanssa ensimmäistä kertaa yksin kaukomaille ja en tiedä mistä aloittaa. Mietin kohteita kuten Thaimaa, Malesia, Uusi seelanti. Kokemusta niistä minulla ei ole.

Onko kellään vastaavaa kokemusta

Olisi kiva kuulla mitä paikkoja lasten kanssa käyneet ovat pitäneet hyvänä ja mitä matkatoimistoja suositellaan.

Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: culture - 03.09.2009, 17:47:10
Uusi-Seelanti + mennessä/tullessa muutaman päivän stop-over Singaporessa tai Honkkarissa. Lasten (kolme- ja yksi-vuotiaat) kanssa on vastaavia reissuja tehty ja hyvin on mennyt. Mikä muuten olisi matkabudjetti?
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: HelsinkiFlyer - 03.09.2009, 17:55:49
Jos jäteporien thaikkulan lomat ovat liian kalliita, niin unohda omatoimimatkat Uuteen Seelantiin. Jos välttämättä haluat kaukomatkalle, niin tarjouslento Kiinaan tai Intiaan. Ovat halpoja maita reissata. Toisin kuin tuo Uusi Seelanti. Niin, ja lennotkin ovat puolta halvemmat.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: ahaikala - 03.09.2009, 18:04:21
Haluaisin olla 3-4 viikkoa heinäkuussa reisussa mutta budjetti olis noin 1700€ lentoihin ja asumiseen. Mukaan ei laskettu ruokaa ja muuta toimintaa.
aasiaan jos lähetään niin siellähän on halpaa mutta jos lennot saisi halvalla ja hotellin niin olisin siitä helpottunut.

Käytiin viime vuonna Fillippiineillä mutta silloin ei tarvinnut maksaa hotellista koska olitiin tuttavien talossa ja piti vain maksaa reittilennot. Nekin oli kalliit koska oli joulu sesonki.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: ahaikala - 03.09.2009, 18:10:08
Hyviä vinkkeijä. Jos ei tolla budjetilla niin sitten sästetään ja mennään sitte kun on tarpeeks sukan varessa. :)
Innostuin niin tästä kovasti kun ystäväni kävi juuri maailmanympäri matkalla ja se oli niin helppoa ja kätevää. Hän suositteli näitä sivuja mulle ja kanustaa minua ja mun pikkuista rokeasti lähtemään lähtemään. Eli siis täysin neitsyt näissä räätälöi itse jutuissa. ;D
 
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: culture - 03.09.2009, 18:17:46
Ei muuta kuin rahat sukanvarteen ja kohti NZ:ää: halpa taala, halpa bensa, halvat vuokra-autot ja campperit, aivan loistava motellitarjonta (motellit ovat enemmän hotelleja tuollapäin, siis varustukseltaan ja tasoltaan) ja ulkona syöminen törkeän edullista Suomeen verrattuna. Lisäksi erittäin kattava lentoverkosto ja kolmen yhtiön (Jetstar, Pacific Blue ja Air NZ) kilpailu pitää lennot todella halpoina. Ainoa miinus on tuo sijainti ja lennon korkea hinta paikanpäälle.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: ahaikala - 03.09.2009, 18:28:41
mitäs kohteita Uudessa Seelannissa suosittelet?

Nää motellit niin eikös ne ole aika hyvä tasoisia nykyään. En siis etsikkään mitään yyber luksusta mutta olis hyvä että on turvallinen olo lapsen kanssa. Toki joku resortti olis kiva jos joku tietää hyvän.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: ahaikala - 03.09.2009, 18:33:30
minkälaisia ongelmia on ilmennyt? Vai onko? Yleisesti ottaen
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: culture - 03.09.2009, 18:43:43
mitäs kohteita Uudessa Seelannissa suosittelet?

Koko maa on aivan loistava kohde, mutta ehkäpä kallistuisin Etelä-Saaren puoleen: löytyy Queenstown, Mt. Cook, Alpit, West Coast sademetsineen ja jäätiköineen, Milford Sound, Marlbourgh'n kansallispuisto ja tietenkin vanha asuinkaupunkini
Christchurch. Myös Kaikouran niemimaa Valas-risteilyineen ja maisemineen on näkemisen arvoinen paikka. Ja tietenkin Hanmer Springsin kuumat lähteet kannattaa tsekata.

Pohjois-Saarella näkemisen arvoisia mestoja ovat ainakin pääkaupunki Wellington, Lake Taupo, Rotoruan vulkaaniset nähtävyydet, City of Sails eli Auckland ja pohjoisen kauripuut.

minkälaisia ongelmia on ilmennyt? Vai onko? Yleisesti ottaen

Maassa viettämieni puolentoista vuoden aikana ei ilmennyt mitään ongelmia. Maana aivan loistava paikka, ihmiset mukavia ja auttavaisia. Vasemmanpuoleiseen liikenteeseen tottuminen otti aikansa, mutta mitään draamaa ei siinäkään ollut. Varmasti yksi maailman turvallisimmista maista matkustaa.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: ahaikala - 03.09.2009, 19:07:48
Kuulostaa hyvältä.Ehkäpä lähdetäänkin sinne. Kiitos näistä vinkeistä.
Minkä yhtiön kautta suosittelisit että kokoan tällaisen reissun vai pitäisikö hotellit/motellit ottaa erikseen ja lennot erikseen?
varaisin lennot ja kaikki jo nyt. En siis tiedä yhtään mistä aloittaa. :-\

Et sattuisi tietämään tongasta! Olen kuullut että sekin on aivan loistava.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: culture - 03.09.2009, 19:22:23
Kuulostaa hyvältä.Ehkäpä lähdetäänkin sinne. Kiitos näistä vinkeistä.
Minkä yhtiön kautta suosittelisit että kokoan tällaisen reissun vai pitäisikö hotellit/motellit ottaa erikseen ja lennot erikseen?
varaisin lennot ja kaikki jo nyt. En siis tiedä yhtään mistä aloittaa. :-\

Et sattuisi tietämään tongasta! Olen kuullut että sekin on aivan loistava.


Itse kokoaisin koko paketin lennoista lähtien itse: tulee halvemmaksi. Auton vuokraukset ja motellit/hotellit hoituu netin kautta helposti, kuten myös lennot. Pikkaisenhan tuo vaatii perehtymistä, mutta hyvän diilin löytyminen on erittäin palkitsevaa. Muutenkin tuo koko varausprosessi kannattaa ottaa ikäänkuin yhtenä reissun osana.

Rarotongasta (Cook Islands) ja etenkin sieltä Aitutaki-nimisestä saaresta olen kuullut pelkkää hyvää. Itse olimme Fidjillä mikä oli pienoinen pettymys. Cookin saarilla emme valitettavasti käyneet mutta palaute siellä käyneiltä on ollut pelkästään positiivista. Meno-paluu Aucklandista Rarotongalle kustantaa pari-kolmestaa euroa.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: maaly - 03.09.2009, 22:49:20
Kuulostaa hyvältä.Ehkäpä lähdetäänkin sinne. Kiitos näistä vinkeistä.
Minkä yhtiön kautta suosittelisit että kokoan tällaisen reissun vai pitäisikö hotellit/motellit ottaa erikseen ja lennot erikseen?
varaisin lennot ja kaikki jo nyt. En siis tiedä yhtään mistä aloittaa. :-\

Et sattuisi tietämään tongasta! Olen kuullut että sekin on aivan loistava.


Vinkkaa toki tännekin jos löydät 1 aikuiselle ja 1 lapselle lennot+majoituksen Uuteen Seelantiin ja vielä Cookin saarillekin 1700 euroon... Mä olen myös kiinnostunut  ;D
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: culture - 04.09.2009, 00:40:11
Vinkkaa toki tännekin jos löydät 1 aikuiselle ja 1 lapselle lennot+majoituksen Uuteen Seelantiin ja vielä Cookin saarillekin 1700 euroon... Mä olen myös kiinnostunut  ;D

Hyviä vinkkeijä. Jos ei tolla budjetilla niin sitten sästetään ja mennään sitte kun on tarpeeks sukan varessa.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: Testirukka - 06.09.2009, 16:10:58
En kaikkia viestejä lukenut, mutta kuulin tuossa hetki sitten nuoresta naisesta (yksinhuoltaja), joka reissasi ihan pienen vauvan kanssa pitkin Aasiaa. Hetken oli jengi ihmetellyt naisen puheita, mutta tämä oli selittänyt, että mikäs sen helpompaa kun lähteä vauvan kanssa silloin liikkeelle kun ruoka vielä kulkee tuoreena mukana :) Siinä se oli painatellut kantoliinan kanssa ja kun nälkä yllätti niin tissille vaan. Tyyppi oli ymmärtääkseni tehnyt lähes kaiken liftaamisesta kanootilla kulkemiseen vauvan kanssa (ei nyt mitään hulluja koskia sentään). Lapsesta kasvoi täyspäinen tyttö, joka käy nyt jo koulua :)

Ettei se mitenkään mahdotonta ole. Varmasti omasta asenteesta kiinni mitenkä haluaa elää ja olla vauvan kanssa ja minkälaisissa mestoissa haluaa yönsä viettää. Mikään ei kuitenkaan ole mahdotonta.
Otsikko: 28h lento 1,5-vee kanssa, miten onnistuu?
Kirjoitti: Smm - 12.10.2009, 14:09:36
Heippa,

Aloittelijana olen hiukan hukassa, mutta koska tämä kysymys liittyy lentomatkustamiseen, niin kysyn täällä. Modet voi sitten siirtää sinne, minne kuuluu ;)

Eli suunnittelemme mieheni kanssa matkaa Australiaan. Meillä on poika, joka on matkan alkaessa 1,5 vuotias taapero. Onko kenelläkään kokemusta, miten hyvin/huonosti piiiiiiitkä lentomatka sujuu tuon ikäisen kanssa? Miestäni kauhistuttaa ajatus, itse en osaa juuri pelätä. Lensimme kesällä pojan kanssa Göteborgiin, eikä ainakaan korvien kanssa ollut tuolloin ongelmaa ja unikin tuntui maistuvan hyvin turbulenssista huolimatta.

Vinkkejä, ajatuksia!  :)

Viesti siirretty vanhaan ketjuun. -Milma
Otsikko: Vs: 28h lento 1,5-vee kanssa, miten onnistuu?
Kirjoitti: culture - 12.10.2009, 14:32:14
Hyvin se menee, keksit vain lapselle tarpeeksi tekemistä. Itse vedettiin keväällä maailman ympäri kahden lapsen (8kk ja 3v) kanssa ilman mitään ongelmia. Ainakin käyttämämme yhtiöt (Lufthansa, Air New Zealand ja Pacific Blue) ottivat muksut hienosti huomioon.
Otsikko: Junassa rattaiden kanssa
Kirjoitti: Maahinen - 12.01.2010, 00:11:46
Millaisia eurooppalaiset junat ovat lastenrattaiden (matkarattaat) kannalta? Lähinnä kiinnostaa Ruotsi, Tanska ja Saksa, mutta tulevaisuutta silmällä pitäen kuulen mielelläni myös muiden maiden junakalustosta... Eli miten rattaat mahtuvat ja onko niissä samanlaisia perhehyttejä tai palveluvaunuja kuin Suomessa, jne?

Ihan pienet lapset varmaankin matkustavat maksutta kaikkialla?
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: alan_mies - 12.01.2010, 08:50:24
Kuvittelisin matkarattaiden sopivan fyysisesti hyvin, ainakin Hollannista, Englannista ja Italiasta on kokemusta.

Suosittelisin välttämään ruuhka-aikoja, silloin ei ehkä saa ymmärrystä osakseen, jos yrittää ajella niillä käytävillä. Riippuu tietenkin paljon rattaiden koosta taitettuna; eli se säilytys voi olla ongelma. Ollaan pärjätty tunkemalla rattaat vastakkain istuttavien tuolien väliin, muistaakseni Rooman lentokenttäjunassa aiheesta sai kuulla narinaa, mutta ihan-sama-sille, kunhan matka hoituu.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa, Mahdollistako?
Kirjoitti: maanma - 26.01.2010, 13:56:06
Automatkailijoille on kuitenkin tarjolla edukkaita camping resorteja www.eurocamp.com 

Hotelleissa voi olla perhehuoneita, mutta hakukoneet eivät niitä löydä/osaa käsittääkseni laskea.
Lisäksi Camp:jä www.siblu.com www.keycamp.co.uk ja www.canvasholidays.co.uk

Nykyisin useimmat tuntuvat laskevan perhehuoneet oikein, jos matkailijoiden ikä on annettu hakua tehtäessä.
Otsikko: Vinkkejä kohteesta pienen lapsen kanssa?
Kirjoitti: jyrmy - 10.05.2010, 17:03:50
Kauan sitä kestikin, meinaan oloo ilman matkakuumetta!  ;D

No, on tullu jonkinverran kierreltyä, omatoimi sekä pakettimatkoilla eurooppaa ja aasiaa
Nyt on perhe kasvanut yhdellä ja syksylle kun lomat osuis kohdilleen niin lapsi olis noin 9kk ikäinen..

Eli vinkkejä minne suunnata syksyllä pienen lapsen kanssa? Ei välttämättä mitään 12-15h lentoja? Omaa autoakin eurooppaan on harkittu, lennot+vuokraautokin vaan näyttää tulevan halvemmaksi(hieman mietityttää lento lapsen kanssa) Laiva+Juna euroopassa myös käynyt mielessä (junalla pääsis edullisesti 'työsuhde' etuna)

Suunniteltu ajankohta 3.9 - 22.9.2010

Budjetti, pariin tonniin pitäs irrota lennot/hotellit jne. (pienen lapsen kanssa ehkä hieman korkeampaa tasoo kun mihin reppumatkoilla on tottunut)
Ruoka ym kulut siihen päälle..


(mahdollisten) Vinkkien antajille vielä, jos jotain eritystä huomioitavaa lapsen kanssa(rokotukset jne) mielellään tietoa, kiitos. Helpottaa suunnittelua  :)
Otsikko: Vs: Vinkkejä kohteesta pienen lapsen kanssa?
Kirjoitti: maaly - 10.05.2010, 19:38:30
Sanoisin että Aasiassa on monia kohteita, joihin voi lähteä lapsen kanssa. Ihan sen mukaan, mikä itseä kiinnostaa. Yleisesti ottaen siellä on turvallista, ruokaa yms. löytyy hyvin ja ihmiset ystävällisiä ja lapsirakkaita. Tuon ikäisen lapsen omia toiveitakaan ei tarvitse vielä miettiä vaan voi toimia ihan itsekkäästi  ;D
Olen ollut lasten kanssa Malesiassa, mutta sinne menee lentäen ainakin se 15h. Muuten olisi kyllä suositeltava kohde, kaupunkia, rantaa ja luontoa kaikkea löytyy. Turvallista ja helppoa liikkua sekä kierrellä. Siitä vierestä löytyy sitten Singapore, jossa on äärettömän helppoa liikkua rattaiden kanssa ja löytyy länsimaiset lastentarvikemerkit yms.
Sitten Kiinassa voisi olla kiva kohde Hainan, jossa ollaan oltu myös lapsen kanssa. Mukavia hotelleja ja rantaa, rauhallista oli ainakin vuonna -06. Siihen voi sitten yhdistää jonkun kaupungin Kiinassa. Ite oltiin Kantonissa, josta lennettiin Hainanille.

Rokotteistakin voisin tähän mainita, että moniin maihin ainoa suositeltava rokote on A-hepatiitti, jota ei alle 1-vuotiaalle voi pistää. Jos sitten vauva sattuisi tuon a-hepatiitin saamaan, niin yleensä sairastavat sen hyvin lievänä.
Otsikko: Vs: Junassa rattaiden kanssa
Kirjoitti: skugga - 14.05.2010, 19:46:16
Millaisia eurooppalaiset junat ovat lastenrattaiden (matkarattaat) kannalta? Lähinnä kiinnostaa Ruotsi, Tanska ja Saksa, mutta tulevaisuutta silmällä pitäen kuulen mielelläni myös muiden maiden junakalustosta... Eli miten rattaat mahtuvat ja onko niissä samanlaisia perhehyttejä tai palveluvaunuja kuin Suomessa, jne?

Ihan pienet lapset varmaankin matkustavat maksutta kaikkialla?

Me junailtiin 10 pv Unkari-Itävalta-Slovakia-akselilla kesällä -08 1,5-vuotiaan kanssa. Mukana meillä oli kokoon taittuvat matkarattaat, jotka useimiten junassa laitettiin joko penkin alle tai matkatavarahyllylle. Eli käytännössä rinkkaselkäinen otti rattaat ja toinen lapsen junaan mennessä ja sieltä tullessa. Koettiin tämä kätevämmäksi kuin että oltaisiin munklattu kahdestaan lapsi rattaissa junaan.
Lapsi huomioitiin kyllä hienosti junissa. Itävallassa sai aina oman junalipun konduktööriltä ja kanssamatkustajien kanssa tuli juteltua ihan eri tavalla kuin ilman lasta. Junamatkat meni hyvin, kun oli oma satukirja ja pientä evästä mukana, eikä me pitkiä matkoja edes ahmittu, pisin junamatka taisi olla vähän alle 4h.
Eikä mennyt mitään maksua lapsesta missään junassa.
Otsikko: Kaakkois-Aasiaan lapsen kanssa
Kirjoitti: miyakojima - 25.05.2010, 21:13:13
Heippa!

En löytänyt vastaavaa ketjua, joten aloitanpa oman. Suunnitelmissa on lähteä 6-vuotiaan muksun kanssa kuukaudeksi reissuun kesä-heinäkuussa ja kohteeksi olen miettinyt Kaakkois-Aasiaa: lento Bangkokiin (mellakoista huolimatta) ja sieltä sitten jonnekin. En ole vielä koskaan käynyt tuolla päin maailmaa ja tietotasonikin on sen mukainen, mutta Kamputsea kiinnostaa, samoin Indonesia (tästä löysin jo valmiin viestiketjun) ja Malesia. Ja tietysti Thaimaa.

Tiedustelisinkin siis, onko kellään teistä foorumilaisista kokemusta lasten kanssa reppureissaamisesta Kaakkois-Aasiassa? Mitä kannattaisi tehdä ja minne mennä? Lapsi kyllä seuraa tyytyväisenä perässä minne tahansa menenkin ja on tottunut matkustelija, mutta erityisesti haluaisin mennä paikkoihin, jossa lapsellani riittää paljon mielekästä tekemistä ja nähtävää. Osaisiko kukaan suositella tällaisia paikkoja? Alustavasti olen suunnitellut sen verran, jotta viikko oltaisiin rantsussa löhöämässä, mutta muuta ei suunnitelmissa vielä ole. Käsittääkseni varsinkin Thaimaan turistirysistä löytyy vaikka minkä näköistä apinasirkusta (voin tietenkin olla väärässä), mutta turistiloukut ja eläinten epäeettinen kohtelu eivät minua juuri lämmitä.

Olen erittäin kiitollinen kaikista vinkeistä! Aa, ja matkabudjettini kuukaudelle on maksimissaan 1000 euroa, mikäli tiedosta on hyötyä. :)

Viesti siirretty samaa aihetta käsittelevään ketjuun. -Milma
Otsikko: Vs: Kaakkois-Aasiaan lapsen kanssa
Kirjoitti: maaly - 25.05.2010, 22:33:26
Voipi olla, että näitä kohteitakin on sivuttu ketjussa, jossa on lasten kanssa reissaamisesta. Itse ainakin olen kirjoitellut, mutta eiköhän modet siirrä.

Suosittelisin Malesiaa, siellä on upeita rantakohteita ja Borneolla sademetsää sekä eläimiä, etenkin apinoita. Oltiin viime syksynä kahden lapsen (4v ja 6kk) kanssa reissussa 6vkoa. Vanhempi oli aivan innoissaan kaikista apinoista jalinnuista, joita nähtiin. Sekä tietysti uimisesta ja simpukoista   :) Kuala Lumpurissa on myös paljon nähtävää ja tehtävää lapsille mm. erilaisia puistoja. Ja voihan sitä Singaporessakin poiketa, jos kiinnostaa ja aikaa on.
Malesiassa on  turvallista ja helppoa reissata busseilla. Hyviä hotelleja saa edullisesti. Ruoka oli ainut mikä meillä tuotti hieman ongelmia, perus malesialainen ruoka kun on kohtuullisen tulista...

Bangkokista lennähtää KL:n reilussa tunnissa ja Air Asialla vieläpä halvalla.
Joten sinne suosittelen! Jos jotain kysyttävää, niin voin yrittää vastailla  :)

Ja nyt kuitenkin muitakin kohteita mainitakseni, niin Vietnamista olen kuullut paljon hyvää, siis nimenomaan että mukava lasten kanssakin reissata. Omaa kokemusta ei ole.
Otsikko: Vs: Kaakkois-Aasiaan lapsen kanssa
Kirjoitti: stella07 - 25.05.2010, 23:28:16
Moi!
Minäkin olin taannoin samoilla seuduilla reppureissussa silloin 6-vuotiaan poikani kanssa. Bangkokista aloitettiin,mutta meillä oli suunta kohti pohjoista. Junalla matkasimme Chiang Main ja Chiang Rain kautta Laosiin. Mekongia pitkin Luang Prabangiin ja siitä vielä viikoksi Koh Changille sitä rantsulomaa viettämään. Kaikkiaan olimme reissussa kuukauden.
Sun budjetilla varmasti selviää. Yöpymispaikat ovat edullisia (10 eurolla saa ihan kelvollisen majan yöksi) ja 20 eurolla jo melkeinpä loisteliaan. Nää hinta-arviot pätevät siis noihin mainitsemiini maihin. Ja ruokahan on puoli-ilmaista.
Meillä lapsi ei kovasti kaivannut mitään ylimääräistä viihdytystä itselleen, kun ihan KAIKESSA ympärillä olevassa on ihmeteltävää. Käytiin toki kerran norsuajelulla, mutta ihan jo pelkkä luonto tekee vaikutuksen lapseenkin. Ja rantsuloman puolella uiminen ja hiekkaleikit olivat pop!
Otsikko: Vs: Kaakkois-Aasiaan lapsen kanssa
Kirjoitti: Fisu - 26.05.2010, 00:15:18
Tytär on ollut mukana reppureissulla Thaimaassa 1v ja 3,5v ikäisenä ja ihan hyvin reissut sujuivat. Ensimmäinen matka tehtiin Bangkokiin ja Phi Phille ja toinen (vajaa viikko tsunamin jälkeen) Bangkokiin, Chiang maihin ja Kanchanaburiin.

Viime kesänä kävin kaksin 8v tyttären kanssa Singaporessa ja Malesiassa. Matkaan sovitettiin riittävästi eläintarhoja ja elämyksiä niin reissu sujui mukavasti.
Juttua matkasta löytyy täältä: http://kuvablogi.com/kb/matkakuvauksia/2009/06/2844/
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: Katariina72000 - 27.05.2010, 10:04:31
Minulla oli lapset mukana Thaimassa 4 ja 6 vuotiaina pari vuotta sitten.
Olimme Phuketissa, saarilla ja Bangkokissa. Bangkok oli lapsista ehkäpä se mieluisin:) Veneajelut, temppelit, tuktukit,ostoskeskukset, puistot, kiinnostivat ipanoita ihan kympillä.
Phuketissa aika kului käyden elefantti safarilla, eri uimarannoilla, kokkikurssilla ja hieronnoissa.
Jos lapsi osaa uida, niin ei muuta kuin saarilla sukeltelmaan ja snorklaamaan. Pienempikin meni vedessä maskin ja räpylöiden kanssa kuin konkari.

Kamputzean jättäisin lapsen kanssa väliin, mutta Vietnamia suosittelen.Toisaalta kuukausi on aika lyhyt aika, joten voisihan sitä pysyä vaikka vain Thaikuissa ja käydä Pohjois-Thaimassa katsomassa sitä elämää.

Kannattaa vain pitää huoli että matkakassa antaa myöten viedä lapsi länsimaiseen sairaalaan jos tulee jotain häikkää. Ja ne majapaikat kannattaa katsoa lapsen kannalta mukaviksi.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: miyakojima - 27.05.2010, 20:28:10
Kiitoksia vastauksista, hyviä vinkkejä teillä! Ja Fisu, kuvasi olivat upeita. :)

Haluaisin luonnollisesti valloittaa koko Kaakkois-Aasian kerralla, mutta kuukausi on loppujen lopuksi lyhyt aika ja lomallehan tässä ollaan menossa, ei maratoonia suorittamaan. Luulen että suunta käy Thaimaasta kohti Malesiaa ja Indonesiaa, koska niistä olen kuullut lyhyen ajan sisällä niin paljon hyvää ja houkuttaa myös ajatus siitä, että rantaa on koko ajan lähistöllä. Kamputsea, Laos ja Pohjois-Thaimaa pitänee säästää seuraavalle reissulle. Vaikka eihän sitä koskaan tiedä, mitä matka tuo tullessaan.

Mites muuten, oletteko ottaneet lapsillenne minkälaiset rokotukset yms matkaa varten? Hepatiitti A ilmeisesti ainakin pitäisi ottaa? Entäpä malarian vaara, suojasitteko lapsenne sitä vastaan vai oliko edes tarvetta?
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: maaly - 27.05.2010, 21:02:13
Mites muuten, oletteko ottaneet lapsillenne minkälaiset rokotukset yms matkaa varten? Hepatiitti A ilmeisesti ainakin pitäisi ottaa? Entäpä malarian vaara, suojasitteko lapsenne sitä vastaan vai oliko edes tarvetta?

Meillä otettiin ennen reissua vanhemmalle lapselle A-hepatiitti, B oli jo ennestään (se tosin ei tarpeellinen). Alle vuoden ikäiselle sitä ei vielä voi laittaa.  A-hepattiitia suosittellaan nykyään kaiken ikäisille ja jo lähes kaikkialle. Nuoremmalle otetaan se nyt, kun lähdetään syksyllä Karibialle kiertelemään.

Me oltiin vajaa viikko Borneolla sademetsässä, joten päädyttiin sitten ottamaan Malaria-lääkitys. Lariam oli ainut vaihtoehto, koska Malarone vaatii lapselle erikoisluvan. Lariam sitten aiheuttikin lapselle painajaisia (yöt oli aivan kamalia!!!), joten nyt jälkikäteen ajateltuna jättäisin sen ottamatta. Eikähän sitä tarvitsekaan noilla suunnilla ellei yövy viidakossa pidempään.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: stella07 - 27.05.2010, 23:38:11
Malarone erillisluvalla lapsille???
Meillä Laosissa Malarone koko poppoolle ja mukana siis 6-vuotias. Oliko kyseessä paljon nuorempi lapsi vai mihin tuo erikoislupa-asia perustuu? Malarone on käsittääkseni parhaiten siedetty malarialääke (ja taitaa myös olla kalleinkin).
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: maaly - 28.05.2010, 08:46:12
Malarone erillisluvalla lapsille???
Meillä Laosissa Malarone koko poppoolle ja mukana siis 6-vuotias. Oliko kyseessä paljon nuorempi lapsi vai mihin tuo erikoislupa-asia perustuu? Malarone on käsittääkseni parhaiten siedetty malarialääke (ja taitaa myös olla kalleinkin).

Juu Suomessa sitä saa vain erillisluvalla, siis lapsille sunnattu tabletti. Kysyin GSK:n (lääkefirman) lääkäriltä, että minkä takia, niin vastasivat, että siksi ettei ole vielä ollut riittävän pitkään markkinoilla eikä ole lapsille ensisijainen lääkitys (koska Lariam on yleisemmin/kauemmin lapsilla käytetty) tai jotain vastaavaa. On kyllä turvallinen ja tosiaan parhaiten siedetty, mutta johtuu siis ilmeisesti jostain säädöksistä..  :)

Tässä vielä lainaus THL:n sivuilta:
"Malarone on tutkimuksissa todettu tehokkaaksi ja turvalliseksi yli 11 kg painaville lapsille. Erityisluvalla on saatavissa 11–40 kg painavia lapsia varten tabletti, jonka vahvuus on neljäsosa aikuisten tabletista."

Ilmeisesti sitten aikuisten tabeletista voi lapselle puolittaa annoksen. Lääkäri suoraan kirjoitti Lariamia, varmaan siksikin että kaikille samaa, en olisi voinut Malaronea syödä, koska imetin. Niin ja kyseessä oli 4-vuotias, alle vuoden ikäiselle ei annettu ollenkaan..
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: miyakojima - 28.05.2010, 12:06:09
Osaatteko sanoa, minkälaisissa hinnoissa nuo malarialääkkeet liikkuvat? Entä kannattaako sellaiset hankkia täältä Suomesta vai vasta paikan päältä? Haluttaisi ottaa varman päälle ja hankkia kaikki tarvittavat lääkkeet, niin ei sitten matkalla ala harmittaa, kun ei voikaan mennä tietyille alueille malarianpelon takia. Koska olisihan se todella ikävää, jos lapsi tai minä sairastuisimme. Ongelmana vain on, ettei tässä ihan tarkalleen ottaen rahalla juhlita.

Sellaista tuli vielä mieleen, että oletteko (/onko lapsenne) matkustaessanne sairastaneet paljon? Olen törmännyt mahapöpöviesteihin täällä foorumilla ja mietin, että kuinkahan yleistä reissun aikana sairastuminen on. Eniten olen huolissani siitä, että itse sairastuisin vähän vakavammin, enkä pystyisikään huolehtimaan muksusta. Onko teillä vastaavia kokemuksia?
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: london86 - 28.05.2010, 12:32:30
10 e /20 kpl makso ainakin nuo omat malaria pillerit suomessa, että en tiiä onko niitä välttämättä järkeä lähteä metsästämään muualta varsinkin kun vaara saada jotain ihan muuta kun pitäis on aika suuri ns.kehitysmaissa
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: Katariina72000 - 28.05.2010, 13:49:21
Aikuiselle viikonkuuri maksoi aikanaa 80-90 €, hinta voi olla tippunut. Itse en syöttänyt lapsille /syönyt itse malaria lääkitystä Thaimaassa.Laosissa ja Kamputzean puolella kyllä söin. Jos olette kaupungissa ja rannoilla Thaimassa ja malesiassa, niin ei olekaan tarvis syödä. Lapsien kanssa tusikin menette rämpimään viidakkoon viikoksi:)

Suosittelen rahan puutteesta huolimatta  varmistamaan riittävän matkavakuutuksen ja matkakassan. Länkkäri sairaaloissa hoituu lapsille hoitajakin sillä aikaa kun itse on tipassa huonona:)

Juu ja lisätäänpä vielä rokotuksista, eli hepatiitti sarja tietty, pneumokokki rokote myös kummallekin.
Lisäksi valmiiksi laajakirjoinen antibiootti mukaan ja melko hyvä arsenaali allergia ja tulehduslääkkeitä.

Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: maaly - 28.05.2010, 14:10:34
Aikuiselle viikonkuuri maksoi aikanaa 80-90 €, hinta voi olla tippunut. Itse en syöttänyt lapsille /syönyt itse malaria lääkitystä Thaimaassa.Laosissa ja Kamputzean puolella kyllä söin. Jos olette kaupungissa ja rannoilla Thaimassa ja malesiassa, niin ei olekaan tarvis syödä. Lapsien kanssa tusikin menette rämpimään viidakkoon viikoksi:)

Suosittelen rahan puutteesta huolimatta  varmistamaan riittävän matkavakuutuksen ja matkakassan. Länkkäri sairaaloissa hoituu lapsille hoitajakin sillä aikaa kun itse on tipassa huonona:)

Juu ja lisätäänpä vielä rokotuksista, eli hepatiitti sarja tietty, pneumokokki rokote myös kummallekin.
Lisäksi valmiiksi laajakirjoinen antibiootti mukaan ja melko hyvä arsenaali allergia ja tulehduslääkkeitä.Samaa mieltä, vakuutukset ehdottomasti kuntoon, jos lasten kanssa lähtee (ja no mun mielestä muutenkin).

Mutta Pneumokokki-rokotetta en kyllä ottais, siis jos pitää rahan takia jotakin karsia. Se on melkosen kallis rokote, eikä sitä ole suosituksissa oikeastaan mihinkään maahan. Hyvä rokote sinänsä, ihan täällä kotimaassakin, mutta ei tosiaan mielestäni välttämätön matkaa ajatellen.

Malaria-lääkityksenkin voi jättää pois, jos ei tosiaan oleskele pidempään viidakossa. Meille lääkäri puhui muutamasta päivästä, jotka voi ilman lääkitystä olla. Malesiassa niemimaalla ei ole ollenkaan malariaa, ainoastaan Borneon puolella, eikä sielläkään kaupungeissa (Sandakan, Kota Kinabalu). Niin ja lääkityksestä huolimatta, on hyvä suojautua hyttysiltä, koska levittävät monia muitakin sairauksia kuin malariaa. Eli ennalta ehkäisy! Muistaakseni Lariam 20tbl maksoi n. 100e. Malarone on sitten kalliimpaa.

Itse ei olla pahemmin sairastettu reissuilla. Malesiassa lähinnä nuoremmalla oli vatsapöpöä, mutta se nyt ei ollut ihme, kun miettii missä kaikkialla pyöri  ;)
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: london86 - 28.05.2010, 16:14:43
itellä on HELIOPAR nimisiä malaria pillereitä suomesta ostettu makso tarkalleen 10,41 e /20 kpl
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: mpala - 28.05.2010, 17:44:29
itellä on HELIOPAR nimisiä malaria pillereitä suomesta ostettu makso tarkalleen 10,41 e /20 kpl

Heliopar ei tehoa falciparum malariaan, joten kannattaa olla tarkkana minne menee ja mika malarianestolaakitys kay.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: pimiz - 01.06.2010, 10:23:05
Nyt alkaa olla matkakuumetta, eritoten USA (Florida) houkuttelisi paljon! Matkustusajankohta olisi alkusyksyn ja loppuvuoden välissä, jolloin poikamme on vähintään 1,5 vuotta, mutta vielä alle 2 vuotta.

Yksi käytännön ongelma tulee mieleen. USA:an mentäessä olisi vuokrattava auto, mutta mitenkäs muksun turvaistuin? Joltain vuokraamolta katsoin, että veloittavat aika suolaisia päivävuokria niistä, siten että parin viikon tuolivuokralla ostaisi jo uuden turvaistuimen. Onko mitään järkeä roudata omaa turvaistuinta Suomesta mukaan? Se on aika iso (Britaxin Multi-Tech on malli), joten lentokoneessakin varmaan suhtaudutaan hieman nihkeästi sellaisen kuljettamiseen.

Miten arvoisat pallistit ovat toimineet vastaavassa tilanteessa? Kannattaako vain päästä helpolla ja maksaa istuimesta vuokra?

Myös muita vinkkejä noin pienen kanssa matkustamiseen jenkeissä otetaan ilolla vastaan :)
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: HelsinkiFlyer - 01.06.2010, 11:34:24
Turvaistuin mukaan koneeseen vaan. Joelassa on syytä vuokrata auto heti kuitenkin. Ei sitä joudu sen enempää kantamaan ja koneen ruumassa on kyllä tilaa.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: Aveliina - 01.06.2010, 17:35:43
Me olemme olleet kahtena kesänä Floridassa pienten lasten kanssa (2 lasta). Ensimmäisenä vuonna ostimme istuimet erittäin edullisesti Targetista (www.target.com), joita löytyy jokaisesta kaupungista. Toinen vaihtoehto on Wall-Mart. Istuimet olivat todellakin hyvin edullisia, vuokraaminen ei tullut edes mieleen. Seuraavana kesänä otimme istuimet mukaan ja laitoimme samaan jättisäkkiin vaunujen kanssa ja ruumaan. Takastullessa laitoimme kyllä istuimet ihan erikseen, kun jätesäkin olivat menneet rikki. Kukaan ei kommentoinut niitä mitenkään. Joten jos teillä on hyvä istuin, niin mukaan vaan!
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa, Mahdollistako?
Kirjoitti: maanma - 08.06.2010, 16:17:12
Automatkailijoille on kuitenkin tarjolla edukkaita camping resorteja www.eurocamp.com

Hotelleissa voi olla perhehuoneita, mutta hakukoneet eivät niitä löydä/osaa käsittääkseni laskea.
Lisäksi Camp:jä www.siblu.com www.keycamp.co.uk ja www.canvasholidays.co.uk

Nykyisin useimmat tuntuvat laskevan perhehuoneet oikein, jos matkailijoiden ikä on annettu hakua tehtäessä.
Lisäisin vielä tämän www.easycamp.com  ja www.yellohvillage.co.uk

Camp La Baume / Frejus / Ranskan Rivieralla on nyt kokeiltu Siblun palveluna. Siblun palvelu auki oli läsnä selkeästi vähiten, mutta silti hyvin toimiva. Muutenkin Siblulta tuntuu tulevan asiat vähän viime tingassa tai jäävän kokonaan tulematta, mutta kun perään kyselee niin homma toimii hyvin.

Myös kaikki yllämainitut operaattorit olivat edustettuna tässä "puistossa". Majoitus vastasi odotuksia. Äänieristys oli vähäinen pettymys. Erittäin käyttökelpoinen ja järkevän majoitus lapsiperheelle. Hinnalla saa jonkin verran vastinetta lisätilana ja sisustuksen koreutena. Ulkokalusteet (2 aurinkotuolia) ja ulkoruokapöytä sisältyi.

Hyvää La Baumessa matalasesongissa. Tilaa on hyvin ja paikka n. 25%ti täynnä.
+ Autoilevalle loistava sijainti
+ Hyvä kauppa puistossa
+ Huippuhyvät vastaanottopalvelut
+ Lämmitettyjä uima-altaita (lapset tykkäsivät), vesiliukumäkiä, allasjumppaa, porealtaita, Hamman höyrysauna ym.
+ Kaksi leikkipaikkaa, toinen taaperoille ja toinen vähän vanhemmille
+ Puiston toimesta Järjestettyä lastenohjelmaa (englanniksi & ranskaksi). Myös Keycamp ja Eurocamp tarjosivat asiakkailleen Fun station for all palvelun.
+ Enimmäkseen Ranskalaisia lomailijoita

Huonoa:
- Ei herkkäunisille. Kovin lähellä moottoritietä, minkä ääni haittaa lähinnä yöllä tyynellä ja sopivasta suunnasta tuullessa. Tästä operaattorien syystä teltta vaihtoehto kannattaa unhottaa tässä puistossa (kun sijaitsevat lähinpänä em. tietä).
- High season voi täällä olla aika ahdistava

Tässä majoitusmuodossa eletään normaalia enemmän muiden ehdoilla lähinnä oman rauhan rajoitteiden vuoksi.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: sasesi - 29.08.2010, 16:05:16
Suosittelen lasten kanssa matkustamista. Lapset nauttii varmasti siinä missä aikuisetkin. Itse en edes lähtisi pidempään reissuun ilman lapsiani eivätkä päästäisikään :)
Kannattaa vaan miettiä asiat valmiiksi ja suunnitella hyvin. Pidemmät matkat kannattaa tehdä mahdollisesti yöaikaan.Loma-asunnon vuokraus helppoa ja edullista ainakin isomman perheen kanssa.
Pysähdyksiä aina kun vastaan tulee kivaleikkipuisto tms. Itse katson esim netistä uimarannat tai kylpylät tai leikkipaikat matkanvarrelta valmiiksi, jos tunnelma alkaa kiristyyn niin löytyy vaihtelu matkanvarrelta.
Paljon syötävää autoon, piirustustarvikkeet, tehtäväkirjoja, mahdolliset pelikonsolit, pelikortit ym, ym tuovat helpotuksen myös lennoilla ja muualla missä odottamista. Esim ravintolassa  kiva saa ajan kulumaan ja itse syöt rauhassa.
Pienenä meillä oli mukana oma potta (osta edullinen voit jättää yleiseen wc:hen tai lahjoittaa ei täytä kasseja paluumatkalla) Helppo pysähtyä pisulle autosta tai on kätevä hotellihuoneessa.
Isopaketti kosteutettuja käsipyyhkeitä helpot vaipan vaihdot ja hyvä pestä kädet missä ja milloin vaan.
Pieni pätkä narua mukaan. Pikkuisten pyykki on helppo pestälavuaarissa ja laittaa narulle kuivumaan. Narulla ollu paljon muutakin käyttöä, esim korjailtu matkarattaita.
Lomalle vaan ja paljon kuvia, mistä helppo muistella lomamatkaa vaikka ei varsinaisesti vielä muistiin mitään ehkä ole jäänytkään :)
Kokemusta on lapset 5, 9 ja 13 reissannut tuhansia km autossa ja ilman autoa, kivaa on ollut  :)
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: peace - 22.01.2011, 19:51:14
Heippa kaikille!
Olis kiva kuulla kokemuksia kahdestaan lapsen kanssa matkustamisesta. Tietysti on tosi paljon helpompaa ja turvallisempaakin lähteä kahden tai useamman aikuisen kanssa lapset mukana. Onko joku uskaltanut lähteä vain lapsen tai lasten kanssa? Onko joku muuttanut ulkomaille lapsen kanssa? Kuinka pitkiä matkoja, millaista ajanviettoa on ollut, onko matkoilta löytynyt uusia ystäviä?
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: miina2 - 27.01.2011, 06:05:16
Heippa kaikille!
Olis kiva kuulla kokemuksia kahdestaan lapsen kanssa matkustamisesta. Tietysti on tosi paljon helpompaa ja turvallisempaakin lähteä kahden tai useamman aikuisen kanssa lapset mukana. Onko joku uskaltanut lähteä vain lapsen tai lasten kanssa? Onko joku muuttanut ulkomaille lapsen kanssa? Kuinka pitkiä matkoja, millaista ajanviettoa on ollut, onko matkoilta löytynyt uusia ystäviä?

Täälä yksi yh,joka aon käynyt yksin lasten kanssa Lontoossa ( 5v,7v lasten iät silloin) ja nyt kesällä olen lähdössä noiden kanssa ( 7v,9v) Aasiaan vajaaksi 5 viikoksi. Viime kesänä kävin reilaamassa, mutta silloin meillä oli neljäntenä mukana miun työkaverini.

Pikkasen tuo´Aasian matka jä'nskättää miten pärjään yksin JOS jotain sattuu. Lenn'mme ensin Bangkokkiin, sieltä junalla Samuille-> Malesian Penang, Kuala Lumpur ja Melaka -> Singapore ja sieltä Istanbuliin muutamaksi päiväksi.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: peace - 29.01.2011, 13:07:11
 :) !!! Kuulostaa tosi hauskalta... Lapset näkee maailmaa ja muita kulttuureja ja kuulevat eri kieliä. Luulen, että jos tulee joku hätä matkalla, niin lapsen kanssa matkaavaa kohtaan löytyy ystävällisiä ihmisiä.
Millaisella budjetilla olette matkailleet?
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: miina2 - 30.01.2011, 06:58:29
:) !!! Kuulostaa tosi hauskalta... Lapset näkee maailmaa ja muita kulttuureja ja kuulevat eri kieliä. Luulen, että jos tulee joku hätä matkalla, niin lapsen kanssa matkaavaa kohtaan löytyy ystävällisiä ihmisiä.
Millaisella budjetilla olette matkailleet?

No interailin yöpaikkojen eteen tein paljon töitä: valitsin edullisia yöpaikkoja booking.comista ja tripadvisorista tarkistin niiden tason ja kaikki osui nappiin. Interailille taisin laskea 50e / päivä ruokiin ja muuhun ( poislukien siis majoitus ja  nähtävyydet) ja hyvin piisasi rahat.

Nyt Aasiaan lähdemme samalla periaatteella. Kuala Lumpuriin esim. valitsin edullisimman hotellin minkä saa ( jossa ei oleollut luteita ja joka suht koht hyvällä paikalla). Puolissa matkamme hoteleissa on uima-allas ( lapsille melkein must) ja niissä paikoissa missä ei ole, ole luvannut viedä lapset vesipuistoon. Kokonaisbudjetti 35 päivän reissulle taitaa olla n. 4500e: lennot 2000e ( Hki- Bangkok ja Singapo-Istanbul ja viimeinen lento Istanbul-Hki), majoitus n. 850e, Aasian sisäiset matkat n. 200e, nähtävyydet 250e ja ruokarahaa 30e x 35 päivää = 1200e .
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: peace - 07.02.2011, 13:21:25
Lainaus käyttäjältä: miina2
Kokonaisbudjetti 35 päivän reissulle taitaa olla n. 4500e: lennot 2000e ( Hki- Bangkok ja Singapo-Istanbul ja viimeinen lento Istanbul-Hki), majoitus n. 850e, Aasian sisäiset matkat n. 200e, nähtävyydet 250e ja ruokarahaa 30e x 35 päivää = 1200e .
Mä en kauheen hyvin tiedä lentojen hinnoista, mutta noi sun löytämät lennot on varmasti aika edulliset. Mistä oot löytänyt, onko lapset puoleen hintaan? Olen itse huomannut, että monilla yhtiöillä on sama tai lähes sama hinta lapsilla ja aikuisilla.

 :) Kiinnostaisi kuulla miten teidän matka Aasiassa menee sitten kun olette sinne lähteneet.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: PHen-X - 21.02.2011, 02:59:31
Sattuuko kellään olemaan tietoa, saako 2 vuotta täyttänyt matkalainen ottaa Ryanairin lennolle mukaan lastenrattaat maksutta? Firman sivuilla faq-osiossa käytetään kyseistä aihetta käsitelevässä vastauksessa käsitteitä infant ja child sekaisin, eikä vastauksesta oikein ota selvää. Elikä siis jos jollakulla on aiheesta omakohtaista kokemusta tahi muuten parempaa tietoa, niin ilmaiskoon ja samalla nöyrimmät kiitokseni lunastakoon.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: miina2 - 21.02.2011, 05:58:54
Lainaus käyttäjältä: miina2
Kokonaisbudjetti 35 päivän reissulle taitaa olla n. 4500e: lennot 2000e ( Hki- Bangkok ja Singapo-Istanbul ja viimeinen lento Istanbul-Hki), majoitus n. 850e, Aasian sisäiset matkat n. 200e, nähtävyydet 250e ja ruokarahaa 30e x 35 päivää = 1200e .
Mä en kauheen hyvin tiedä lentojen hinnoista, mutta noi sun löytämät lennot on varmasti aika edulliset. Mistä oot löytänyt, onko lapset puoleen hintaan? Olen itse huomannut, että monilla yhtiöillä on sama tai lähes sama hinta lapsilla ja aikuisilla.

 :) Kiinnostaisi kuulla miten teidän matka Aasiassa menee sitten kun olette sinne lähteneet.
Turkish Airlinens ja lapsille oli joku muutaman kympin alennus vain. Varaisin lennot jo viime lokakuussa,nyt sama setti on 2600e.

Tänään tasan 4 kk lähtöpäiväään :)))))))))))))))))))))
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: peace - 21.02.2011, 11:48:06
Sattuuko kellään olemaan tietoa, saako 2 vuotta täyttänyt matkalainen ottaa Ryanairin lennolle mukaan lastenrattaat maksutta?

Kuuluisikohan kysymys Ryanair-osioon?
Alle 2-vuotias ainakin saa lastenrattaat maksutta mukaan. En tiedä, mutta luulisin, että 2-vuotias ja 3-vuotiaskin saisi, koska käyttäähän sen ikäiset vielä rattaita, jos ei siitä erikseen lue, että maksaa jotain. Asia kannattaa selvittää jostain.

En siis tiedä, mutta ajattelin nyt asiaa uudestaan, että ehkä se on lisämaksullista...
Haluaisitko kertoa muillekin mitä maksaa kun olet saanut asian selvitettyä?
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: pimiz - 25.02.2011, 11:35:39
Mitäs, jos on suunnitteilla matka pitkän ajan päähän, ja mukaan otetaan lapsi, joka ei vielä lentojen varaushetkellä ole syntynyt? Joustavatko lentoyhtiöt tässä tilanteessa siten, että matkustajan henkilötiedot voidaan täyttää myöhemmin, vai pitääkö ne olla tiedossa varaushetkellä?

Kyseinen tilanne voisi olla aivan mahdollinen... esimerkiksi jos vastaan tulee hyvä tarjous ja varaus on tehtävä sillä hetkellä.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: alan_mies - 25.02.2011, 14:32:19
Ei ole kokemusta.

Mutta aikanaan tuli varattua liput skidin nimellä kymmenisen päivää syntymän jälkeen, ristiäiset oli vasta seuraavassa kuussa. Ei voinut sitten vaihtaa enää nimeä, kun oli jo lentoyhtiölle ilmoitettu. Muistelen, että henkilötunnusta piti vähän kysellä jostain tuota varten.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: maaly - 25.02.2011, 16:45:17
Mäkin olettaisin että henkilötunnus pitää olla lentolippua varten. Nythän sen saa jo monesti sairaalasta lähtiessä. Itekin olen lipun ostanut ennen ristiäisiä, eikä sitten alettu enää nimeä muutteleen  :)

Periaatteessahan luulis, että vauvan lipun vois ostaa jälkikäteen, koska ei saa omaa paikkaa, niin koneessa on yleensä tilaa vielä yhdelle sylilapselle... Se varmaan menis sitten matkatoimiston/lentoyhtiön kautta, mistä nyt sitten liput on ostanutkin. Hintahan on sen 10% normilipusta, joten jos tarjous on mennyt umpeen, niin joutuu varmaan ostaan sen hetkisen hinnan mukaisesti. Mut nää nyt on ihan arvailuja.
Pakettimatkoillahan varatessa riittää, että ilmottaa lapsen lasketunajan ja sitten tarkentaa tiedot myöhemmin.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: maanma - 29.07.2011, 13:13:29
Henkilöllisyystodistus (kortti/passi) pitää myös ehtiä saamaan syntyjälle ennen matkaa. Meidän pojat matkanneet 3kk iässä otetuilla passikuvilla.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: maanma - 29.07.2011, 13:39:07
Kuinka pitkiä matkoja, millaista ajanviettoa on ollut, onko matkoilta löytynyt uusia ystäviä?
Vähän aikaa sitten tultiin 25 päivän reissulta Nizza 3pv+Siblun La Carabasse 21pv + 1 yö Nizzan lähellä.

Matkalla siis 2 aik. + 3 ja 6 vuotiaat pojat. Pienemmälle pe pegro oli sateenvarjorattaat, joissa isompikin hätätilassa voi istua.

Nizzassa etsittiin leikkipaikat ja käytiin rannalla pari kertaa sekä tehtiin ratikka ajelu. Ostettiin potkulauta, jonka jälkeen vanhemman kanssa kulkeminen oli helpompaa kun sai potkuttaa.

La Carabasse:ssa oli lastenklubeja 3-5 vuotiaille ja 6-9 vuotialle. Vanhempi halusi aina tunnin kestävään pienempien klubiin, koska pikkuveli ja vanhempi paikalla. Klubit ovat vain ranskaksi tai englanniksi ja lapset puhuvat toistaiseksi vain suomea. Kielimuurista johtuen lasten oli vaikea saada kavereita, joskin uima-altaan vesipyssysodassa ongelmaa ei esiintynyt. Ranskalainen ca va (terve) keskustelun avaus opetettiin molemmille, jota pienempi oppi käyttämään muodossa moi, ca va. Kerran molemmat onnistuivat leikkimään naapurissa asuvan kolmivuotiaan kanssa parina päivänä.

Ainoassa keskikokoisessa taidemuseossa käyminen oli katastrofi vilkkaan 3v kanssa ja näin ollen hänet piti köyttää rattaisiin kiinni.

Vuoristossa tuli paha olo (mutkien vuoksi) ja matkaaminen piti jättää siellä.

Juna-ajeluista pidettiin kovasti, pikkuinen sight juna Beziersissä ja Cevennesin höyryjuna. Molemmat lapset on kovasti kiinnostuneita junista. Jälkikäteen harmitti ettei ajettu sight junalla Carcassonnessa.

Canal du Midin sulkujen toimintaa seurasivat kiinnostuneina ja halusivat nähdä Enserunen roomalaiskaivauksen alittavat juna ja Canal du Midin tunnelit.

Pääsääntöisesti sanoisin että leikkipaikkojen etukäteen selvittäminen helpottaa aina pienten lasten kanssa toimimista, koska voi todeta että tämän jälkeen mennään sinne ... Yhtälailla myös muut lahjukset.

Kerran havaitsimme että pikkuautosetin ostamisella ison tavaratalokierroksen aluksi sai 2 tuntia vapaata katseluaikaa, kun oli juuri syöty.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: maanma - 30.07.2011, 10:12:18
Sadepäiviä varten hankittiin värityskirjoja ja -kyniä. Sadepävinä käytiin shoppailemassa decathlonissa ja lelukaupoissa. Myös alueen lastenklubissa käytiin ahkerasti näinä päivinä.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: page - 03.10.2012, 12:08:44
Onpa mukava lukea ihmisten kokemuksia lasten kanssa matkustamisesta! Nyt kun on jälkikasvua tulossa, on välillä mietityttänyt, että loppuuko reissailu tähän. Mun lapsuudessa me ei koskaan matkusteltu (tietenkin 90-luvun lama ja viisihenkinen lapsilauma saattoivat vaikuttaa asiaan) ja jotenkin on jäänyt omassa päässä "normiksi", ettei lapsiperheet voi matkustella. Mutta eiköhän se ole aika pitkälti omista asenteista kiinni :)
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: Juulia Forsman - 13.12.2012, 18:08:53
Pikkulapsien paikka on kotona, tutuissa turvallisissa piireissä. Ei pidä hankkia lapsia, jos on matkakuume. Lapset kärsivät, jos niitä raahataan minnekään alle 10 v ikäisenä ja lisäksi kanssamatkustajat kärsivät ;-)
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: culture - 13.12.2012, 18:12:17
Pikkulapsien paikka on kotona, tutuissa turvallisissa piireissä. Ei pidä hankkia lapsia, jos on matkakuume. Lapset kärsivät, jos niitä raahataan minnekään alle 10 v ikäisenä ja lisäksi kanssamatkustajat kärsivät ;-)

Ei vattu soikoon, mistä näitä trolleja taas pukkaa? Vissiin joku täysikuun aika tai jotain. Voisitko muuten perustella miten lapset kärsivät matkustamisesta?
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: HKG - 14.12.2012, 02:14:54
Pikkulapsien paikka on kotona, tutuissa turvallisissa piireissä. Ei pidä hankkia lapsia, jos on matkakuume. Lapset kärsivät, jos niitä raahataan minnekään alle 10 v ikäisenä ja lisäksi kanssamatkustajat kärsivät ;-)

SUN paikkasi on kotona! Pallislaiset kärsii, kun suollat noita pökäleitäsi.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: Zeiar - 28.02.2013, 22:50:12
Eipä tuo meidän 9v ole ainakaan tuntunut pahemmin kärsivän reissuilla  8). Päinvastoin, kyselee usein koska lähdetään taas jonnekin. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että niiden muovilelujen ja pleikkareiden sijaan paljon parempia elämyksiä ja kokemuksia voi lapselleen tarjota näyttämällä hänelle maailmaa. Ehkä sieltä pienen ihmisen päähän tarttuu jotakin josta on jatkossa hyötyä.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: nindada - 03.03.2013, 14:27:06
Täällä yksi ilmeisen hullu uusi palstalainen  ;), meinaan lähteä keväällä 2.5-vuotiaan lapsen kanssa kahdestaan reilaamaan (22vrk) minibudjetilla ilman mitään aiempaa reissukokemusta. Uskon asenteen ja persoonan voimaan, me ollaan reissattu tosi paljon Suomen puolella erittäin onnistunein kokemuksin. :) Ei mene kauaa kun menen kouluun ja lapsi hoitoon, sit ei enää ole mahdollista lähteä viikkoa pidemmille reissuille, lentomatkat/turistirysät on ekosyistä poissuljettu mahdollisuus, Itä-Eurooppa ym. halvat maat taas turvallisuusseikkojen takia (en uskalla kuitenkaan sinne lähteä tällä kokemuksella :D). Joten nyt on ainoa mahdollisuus, eikun reissuun! :D

Ajankohta on siis huhti-toukokuu, varmaan niin että ehtii huhtikuun kotihoidontuki tulla ennen lähtöä.. :D Jos saan rahat kasaan niin ollaan 22vrk, jos en niin 22vrk/10matkapäivää tai 15vrk lippu. Ja jos ostankin 22vrk mutta rahat loppuu matkalla niin eikun kotiapäin ja pikaseen.

Budjetti on tosiaan minimaalinen, olen minituloinen yksinhuoltaja, ei säästöjä tms. :D, mutta jos reissun päällä sattuu jotain niin mun vanhemmat on valmiita laittamaan rahaa tilille sen mitä tarvitsee. Eli mitään lastensuojelu-tapausta tästä ei tule. ;) Budjetti on vielä auki, riippuu kuinka paljon saan kirppispöydästä, saanko lapsen kärryt myytyä, jne. Sattuuko joku muuten tietämään maksaako 2-vee lapsi hostellimajoituksessa ja jos, niin minkä verran? Ylipäänsä lapsi ja majoitus -aiheesta otetaan vinkkejä, taloudellisesta puolesta siis.

Mukaan aion pakata mahdollisimman vähän tavaraa, yritän pärjätä 55 tai 65 -litraisella rinkalla, siinä siis molempien kamppeet. Makuupussin otan yöjunia varten mukaan, muutoin ollaan muutenkin melko minimalistisia eli tuskin tulee ongelmaa. Lapsen puen Ruskovillaan niin ei tartte kuin kahdet vaatteet, ne peseytyy tuulettamalla ja on lämpimät vaikka kastuisivatkin hiukan. Itselle kans jotain erittäin simppeliä vaatetta.

Reittisuunnitelma on seuraava (saattaa siis muuttua vielä paljonkin, tuossa on vain kohteita jotka kiinnostaa, osa jäänee väliin ja uusia saattaa tulla mukaan kuvioon, tosin eiköhän reilillä tule usein muutenkin extempore-reissuja...):

laivalla Tukholmaan, sieltä matka jatkuu junilla Tanska, Belgia, Luxemburg (ehkä Etelä-Ranska sightseeing-tyyppisesti), Sveitsi, Itävalta, Slovenia, takas Itävaltaan ja ehkä Saksan kautta kotiin. Ei kiinnosta etelän maat, Brittein saarille lähdetään erikseen kun on rahat kasassa. :D Itä-Eurooppaan ja Venäjälle kun lapsi on niin iso että jää hoitoon tai uskallan ottaa mukaan.

Lapsen kannan liinassa edessä, rinkka selässä ja joku rahavyö tms. lapsen pepun alla piilossa tai mun kaulassa meidän välissä. Ajatuksena on jättää rinkka miltei aina hostelliin tai aseman säilytysboksiin, mutta toivon että hyvillä kengillä jalat jaksaa. :D Mua ei pahemmin kiinnosta nähtävyydet ym. aktiivireissu, enemmän haluan maistella ja aisteilla uusia kulttuureja, vieraita ihmisiä ja muuta maailmanmenoa, eli ollaan pitkälti samalla lailla kuin kotonakin. :)

Majoitus on isoin ongelmahomma tällä hetkellä, sohvasurffataan varmaan Itävallassa, Tanskassa ehkä tuttujen luona, mahd. monta yöjunaa..

Sellaista, eiköhän tuo riitä alkuun. :D
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: Katariina72000 - 03.03.2013, 18:26:56
Mun on nyt pakko heittää tähän väliin yksi ajatus pureksittavaksi. Tämä varmaan suututtaa monia ja pyydänkin kaikki moraalipetterit ja muut mielensäpahoittajat, älkää vaivautuko... mutta:

Onko aina välttämätöntä ottaa niitä lapsia mukaan, jos jälkikasvun voisi jättää siksi aikaa esim.mummolaan.

Itselläni on ollut lapsi/lapset mukana tai sitten hoidossa isovanhemmilla. Kummatkin vaihtoehdot toimivat hyvin, mutta vaati paljon ajatustyötä hyväksyä/hyväksyttää lähimmillään ajatus siitä, että voi reissata myös ILMAN lapsia. Tuntuu että tämä on jonkinlainen tabu.


Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: Kukajoku - 03.03.2013, 18:35:42
Nindada: Meinastiko kantaa lasta koko matkan ajan/silloin kun se ei itse jaksa kävellä? Ei siis rattaita mukaan?
Olen kerran ollut reissussa jossa lapsia on ollut mukana, noin pari vuotias ja noin neljän vanha toinen. Pienempi meni melkein koko ajan rattaissa, ja isompaakin piti sitten kantaa reppuselässä aika ajoin, kun eivät jaksaneet kuitenkaan matkustamista aikuisten tahdissa. Tuolla matkalla oltiin paljon kaupungissa, matkustettiin junalla yms, eli ei mikään pakettimatka sekään, mutta reissaamiseen tottuneita lapsia kuitenkin. Kuvittelisin että aika raskaaksi käy jos joudut kantamaan kantoliinassa melkein koko ajan yksin lastasi.
Hostellien kahdenhengen huoneet taas ovat aika hintavia, itse olen löytänyt hotelleistakin halvempia.
Monen hengen huone taas on lapsen kanssa levoton, kun porukkaa ramppaa koko ajan läpi vuorokauden. En tiedä onko lapsesi herkästi itkevää sorttia esim väsyneenä, mutta hostellissa ei välttämättä saa ymmärrystä itkevälle lapselle jos muut huoneessa majoittuvat ovat baarireussulta kotiutuneet aamunyön tunneilla.

Muoks. kelle kirjoitus osoitettu. Ja että onko kirjoittaja aikuisten oikeasti tosissaan?
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: Viajar - 03.03.2013, 19:10:42
Itselläni on ollut lapsi/lapset mukana tai sitten hoidossa isovanhemmilla. Kummatkin vaihtoehdot toimivat hyvin, mutta vaati paljon ajatustyötä hyväksyä/hyväksyttää lähimmillään ajatus siitä, että voi reissata myös ILMAN lapsia. Tuntuu että tämä on jonkinlainen tabu.
Tämä on kyllä ällistyttävän totta. Omani on nyt viittä vaille 17, ja YHÄ osa suvusta pitää häntä liian pienenä matkalta pois jätettäväksi!
Sinällään parivuotiaan kanssa voi varmasti mainiosti reilata, ei siinä mitään. Kukajokua komppaan siinä, että dormeihin ei kuitenkaan natiaisen kanssa. Se on ihan yhteinen etu. Muissa yksityiskohdissa tekisin niin kuin itsestä / lapsesta parhaalta tuntuu, enkä pistäisi liikaa painoa ympäristön mielipiteille.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: maaly - 03.03.2013, 20:45:14
Onko aina välttämätöntä ottaa niitä lapsia mukaan, jos jälkikasvun voisi jättää siksi aikaa esim.mummolaan.


Kaikilla ei tietysti niitä innokkaita hoitaja -mummoja ole tai muutakaan luotettavaa paikkaa, jonne lapset viikoksikin jättää. Mutta muuten siis samoilla linjoilla, yleinen käsitys tuntuu olevan, että kun on lapsen tehnyt, niin eipä sitten enää tehdä mitään ilman lapsen mukana oloa. Itse olen reissannut sekä lasten kanssa, mutta myös ilman. En esimerkiksi edes harkinnut ottavani häämatkalle lasta mukaan. Samoin NYC on varmasti kiva kaupunki lasten kanssa, mutta aivan ihana ilman :) Isovanhemmat ovat onneksi hoitaneet enemmän kuin mielellään lapsia, varmasti siitäkin syystä lapsille on muodostunut heihin lähiset välit. Minkä kyllä koen ainoastaan positiivisena asiana!

Nindadalle, tosiaan sekä rinkan että lapsen kantaminen saattaa olla melko raskasta. Tuon ikäinen alkaa oleen jo melko iso täysin kannettavaksi varsinkin edessä. Tietysti jos sekä sinä että lapsi olette tottuneet siihen, mutta useinhan taaperot pistetään jo selän puolelle. Samoin varmaan kannattaa tuota reittiä suunnitella huolella, ettei ahda liian täyteen, ottaa etukäteen selvää hotellien/hostellien huonehinnoista yms.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: nindada - 03.03.2013, 21:10:29
En saa puhelimella datatessa lainattua enkä muista keille nyt vastaan, joten vastaan sekalaisesti. :D Kyllä, ihan tosissani meinaan olla. En ole päässyt perille siitä, miksi tämä ei onnistuisi ulkomailla jos se onnistuu Suomessa? :) Lapsi kävelee hyvin paljon, me liikutaan pääosin täälläkin lapsen tahtiin kävellen. Hän on myös ikäisekseen tosi pieni, kiloja reissun aikaan varmaan 11 tjsp, ja tosiaan kotonakin kannan paljon edessä (silloin kun rinkka on säilössä, lapsi toki selässä). Kuten jo ekassa viestissäni sanoin, tarkoitus ei ole ravata nähtävyyksissä, shoppailemassa tai eräilemässä, kunhan maistellaan tunnelmaa. Kilometrejä siis tuskin tulee lähellekään niin paljon kuin aktiivireissaajille. :D Kunnon kengät on toki listalla ykkösenä, ja tiedostan tän ongelmakohdat. Onneksi olen kantanut tuota lasta synnäriltä asti päivittäin tunteja, lihaksisto on muokkautunut tähän hommaan optimaaliseksi.

Täytyy myöntää, että yllätyin että näinkin kriittisesti täällä suhtauduttiinn suunnitelmaani heti aluksi, ehkä täällä ei ole elämäntapahippejä jotka reissaavat asenteella missä vaan? :D

Rattaisiin vielä lopuksi: jos ottaisin ne kapistukset mukaan niin olisin sekä fyysisesti että henkisesti loppu tän reissun jälkeen. Eli ei missään nimessä, Suomessa olen niin paljon reissannut että tiedän vaunuttomuuden korvaamattomat hyvät puolet. :)
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: Kukajoku - 03.03.2013, 21:49:54

Täytyy myöntää, että yllätyin että näinkin kriittisesti täällä suhtauduttiinn suunnitelmaani heti aluksi, ehkä täällä ei ole elämäntapahippejä jotka reissaavat asenteella missä vaan? :D


Tai sit ne vastaa kokemuksella  ;)

Tuo kritiikki ei ollut varmaan sulle tarkoitettu, kun joku kysyi että pitääkö ne lapset ottaa mukaan. Itse ainakin sen ajattelin koko ketjulle. Enemmän sulle tarkoitetut kommentit on semmoisia että mietitään miten sä jaksat, miten lapsi jaksaa ja ootko ottanut mitä kaikkea huomioon.

Reissussa tulee kuitenkin paljon enemmän sitä liikkumista kuin täällä kotona, vaikkei jokaista nähtävyyttä ravaisikaan katsomassa. Ei samalla tavalla voi verrata matkustelua ja kotona olemista. Hostellit/hotellit ei kuitenkaan ole mitään ajanviettopaikkoja, eli jo pelkästään sillä tulee se useampi tunti oltua muualla liikenteessä. Tietysti lapsen kanssa pitää enemmän siellä hostellissakin/hotellissa oltua jo ihan päikkäreiden ja aikaisen nukkumaanmenon takia. Majapaikka kannattaa sen mukaan ottaa huomioon, että itsekin viihdyt silloin kun lapsi nukkuu, esim hotellihuoneessa telkkari, tai ihan kirja mukaan. Hostelli taitaa olla liian rauhaton sekä lapselle, että myös niille muille siellä majoittuville jos samassa huoneessa on vaikka itkevä lapsi. Se kannattaa ottaa huomioon.
Mutta se on hyvä että lapsesi on reipas ja jaksaa kävellä ja on tottunut päivittäisiin kävelyihin ja luotat siihen että nukkuu yöjunissa :) Tulee auttamaan reissussa sitten.

Sitten tuohon ilman lapsia reissaamiseen. Itse toivon tulevaisuudessa pääseväni mieheni kanssa reissuun ihan kahdestaan. Se vaan edellyttää lyhyempiä reissuja ja sitä, että mummo pysyy voimissaan. En vain tiedä onko mahdollista jättää kahta koiraa ja lasta mummolle, saattaa mennä liian raskaaksi. Lapsen kanssa suunnitelmissa sitten joskus on jo useampikin reissu.
Mun mielestä ei ole väärin jättää lapsia hoitoon jos vain sellaisia henkilöitä löytyy, jotka sen mielellään tekevät ja joihin voi luottaa.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: maaly - 04.03.2013, 11:22:19
Kyllä minäkin näkisin niin, ettei täällä kukaan tuominnut reissuasi, vaan kuten kukajoku kirjoitti enemmänkin mietittiin yleensä jaksamistasi. Jokainenhan kirjoittaa kokemuksia ja ajatuksia omasta näkökulmastaan, itse sitten tiedät, voivatko ne koitua teidän kohdalla ongelmaksi vai eivät. Kuten esimerkiksi itse kirjoitin, että yli 2-vuotiaan kantaminen edessä voi käydä raskaaksi, mutta totesinkin, että toki jos olette siihen tottuneet. Samoin emme täällä tietenkään voi tietää sinun lapsesi kokoa, reippautta tai esimerkiksi virikkeellisyyden tarpeita. Nehän tiedät vain itse, samoin kun sen, onko reissu teidän kohdalla mahdollinen. Omat lapseni eivät kävelleet reippaina metriäkään tuon ikäisinä, nyt nelivuotias ei kävelisi vieläkään, jos saisi valita :) Toisaalta taas ovat aina keksineet tekemistä ilman kummempia virikkeitä, kun taas tiedän lapsia, jotka kaipaavat jatkuvasti uusia leluja/kirjoja/ohjelmia jne. Ei ehkä vielä pari vuotiaana, mutta myöhemmin. Sellaisten kanssa junassa/bussissa istuminen voi käydä tuskalliseksi, samoin kun illat hotellissa, jos ei ota edes joitain leluja mukaan. Mutta kuten huomaat tässäkin puhun yleisesti millaisia ongelmia joillekin voi tulla, en siis sinusta. Omien kokemusteni perusteella myös, samoin kun Kukajoku, kiinnittäisin huomiota ja panostaisin majoitukseen. Vaikka ei haluaisikaan, niin lasten kanssa reissatessa siellä tulee vietettyä aikaa enemmän. Päivät kaupungilla koko ajan liikkeellä ovat sekä itselle että lapselle usein rankkoja, välillä ainakin itse koen tarvetta levähtää. Ottaisin myös mukaan jonkun lelun/kirjan lapselle, jolla sitä aikaa saisi siellä huoneessakin kulutettua. Samoin toki itselleni kirjan/läppärin, läppärissä vielä sekin hyvä puoli, että siitä saa tarvittaessa lapsellekin virikettä pitkille junamatkoille tms.
Varmasti reissunne onnistuu, sitä ei täällä kai kukaan epäillyt, jo asenne ratkaisee paljon. Jos olette jo Suomessakin reppureissanneet yhteen menoon pari viikkoa, niin tietenkään Eurooppa ei siitä eroa. Itse tosin Suomessa reissatessani majoitun enemmän kotiolosuhteisiin, sukulaisten tai kavereiden luokse, mikä on omasta mielestäni helpompaa, kuin olla pari viikkoa hotellimajoituksissa ja kaikki kamat sullottuina yhteen rinkkaan. Tosin nykyään kun emme enää asu Suomessa, niin siellä muiden nurkissa lomailukaan ei ole kevyttä hommaa  ;)

Mitä taas tulee tuohon, että tarviiko lapsia ylipäätään ottaa mukaan. Niin en myöskään usko, että sen kysyjä tarkoitti pelkästään sinua, vaan ylipäätään, että voisiko vanhemmat joskus lähteä ilmankin. Omien kokemusteni perusteella sanoisin, että molemmissa reissuissa on puolensa, mutta kyllä se reissaaminen on rentouttavampaa ilman lapsia. Heidän kanssaan siinä on sitten enemmän mukana sitä seikkailua ja elämänmakua  ;)

Mutta ei näitä kommentteja kannata lukea niin, että kaikki ovat suunnitelmaasi vastaan. Vai epäiletkö itse sitä?! Täällä vain herätellään ajatuksia, mikä voi mennä pieleen tai mitä itse miettisin vastaavassa tilanteessa.

Onnea matkaan ja mukavaa reissua teille!!!
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: ViaFerrata - 04.03.2013, 17:54:01
Oon reissannu useina kesinä vaimon ja lasten kanssa Keski- ja Etelä-Euroopassa. Huikein setti taisi olla, kun lapset olivat 5- ja 2-vuotiaita. Silloin juna-laiva-juna tyyliin yhtäsoittoa Hesasta Baseliin. Loosivaunuissa nukkuivat varsin hyvin, kuten myös myöhempinä vuosinakin. Mukana oli aikuisilla rinkat, yksi lastenkantorinkka ja molemmille kersoille rattaat. Päikkärit nukuttiin tarpeen vaatiessa rattaissa tai puistoissa nurtseilla. Pääsääntöisesti olimme varanneet huoneistoja Interhomen tms. kautta, kesä-heinäkuussa niitä sai aina kohtuuhintaan. Sveitsin youth hosteleissa sai lähes aina asua perhehuoneessa. Reissujen pituus oli yleensä 6-7 vko:a, eikä muksuja rasitettu nähtävyyksillä, tosin vuorilla kävimme vaeltamassa jatkuvasti. Sveitsissä oli ainakin silloin halpa junapassi, jolla sitten pyörittiin pitkin poikin junilla, busseilla ja usein hiihtohisseilläkin. Lapsista tuli aikamoisia junadiggareita ja reilaajia...tosin jo pienenä he oppivat kulkemaan mukana mentiin sitten bussilla, junalla, kävellen, hiiihtäen tai pyörillä. Autoa ei ollut.
Nuo em. reissut ja myös myöhemmät keikat aikuisten muksujen kanssa ovat olleet elämäni parhaita aikoja, en missään nimessä vaihtais niitä hetkiä mihinkään muuhun.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: Loordi - 03.04.2013, 14:12:40
Should parents drug babies on long flights?

Parents taking infants on long flights are turning to medication to help their children sleep. But is the practice safe - or a dangerous abuse of parental power?


http://www.bbc.co.uk/news/magazine-21977785
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: MrBenson - 04.04.2013, 13:52:58
Meillä perhe jälleen kasvaa, mutta veri vetää reissuun.

Alkutalvi 2014 n. 1½kk jossain... ja se jossain voisi olla jossain mihin kaipaisin vinkkejä. Vaatimuksia ei ole oikeastaan kuin kaksi.. pitää olla lämmintä ja turvallista (ja suht vaivatonta) liikkua lasten kanssa.

Ideoita? Thaikut on nähty samoin muut perus SEA maat. Florida kiinnostais, mutta sekin nähty. Vaimo arkailee afrikkaa, mutta Tansania on itsellä listoilla.. mitäs mukavia kohteita karibialta löytyisi? Jotain missä on vähän särmääkin.

Kiitos ideoista :)
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: Tutankhamon - 04.04.2013, 20:30:45
Australia 8)
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: maanma - 06.04.2013, 12:12:03
Meillä meni viimekesänä Stockholm-Vias automatka yhdellä väliyöpymisellä Kasselissa ihan käsittämättömän hyvin. Yksi karkkipussi 2 tuntia kohti. Omenaa, banaania, pullia, keksejä. Oltiin etukäteen kerrottu ja matkaa odotettiin.

Valmiiksi ostettu mieluinen lelu, jonka tietysti sai vasta perillä. DVD:t pyöri koko matkan.

Nyt odottavat taas pääsevänsä ... ;)
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: maaly - 06.04.2013, 18:05:28

Ideoita? Thaikut on nähty samoin muut perus SEA maat. Florida kiinnostais, mutta sekin nähty. Vaimo arkailee afrikkaa, mutta Tansania on itsellä listoilla.. mitäs mukavia kohteita karibialta löytyisi? Jotain missä on vähän särmääkin.

Kiitos ideoista :)

Afrikkahan varmasti muuten olisi upea, niin lapsille kuin aikuisille, mutta mihin se on omalla kohdalla kaatunut, on malaria. Aivan pienen vauvan lääkitys on melko hankalaa, tosin helpompi vaatetuksella suojatakin, mutta kuitenkin. Lisäksi Afrikan safarit on varmasti isommille lapsille vielä suurempi elämys.

Onhan Karibialla upeita paikkoja paljonkin, omat kokemukset rajoittuvat T&T - St. Lucia - Dominica akselille. Toimivat lasten kanssa, helppoja ja turvallisia kohteita. Riippuen tietysti, mitä reissulta haluaa, mutta noissa paikoissa on kyllä hienoa luontoa ja rantojakin. Meiltä jäi Goudeloupe ja Matinique käymättä, mitkä olisi voineet olla ehkä kivempia kuin St. Lucia. Monet noista pienemmistä saarista/valtioista rajautu meillä pois, kun niihin kulkuyhteydet olivat huonoja. Air Caribean ja joku muu lentää niistä joillekin, mutta hinnat oli melko järkyttäviä. Noiden aiemmin mainittujen (pois lukien TT) välillä liikennöi katamaraani, joten reissaaminen on helppoa.

Aasiasta mieleen tulee Malesia (Borneo, Brunei) mutta taitaa mennä tohon perus osastoon...
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: pahakyy - 06.04.2013, 19:54:13
Vaimo arkailee afrikkaa, mutta Tansania on itsellä listoilla.

Makea maa, mutta kuten maaly mainitsi, malaria on tuolla todellinen uhka jos tenavat eivät vielä voi ottaa estolääkitystä. Puoliso asui Tansaniassa (Darin ympäristössä) muutaman kuukauden ja todella suuri osa kollegoista sairasti malarian ainakin kerran estolääkityksistä huolimatta ja läheiseltä, paikalliselta, terveeltä nuorelta mieheltä lähti henki. Riski on pienempi ylämailla, esimerkiksi Arushan seudulla.
Lisäksi, safarien tekeminen voi olla vähän hönöä jos joku/jotkut lapsista ovat kovinkin nuoria. Tästä oli juuri puhetta kaveripariskunnan kanssa, joiden nuorempi kahdesta lapsesta on kolmevuotias. Itselläni ei lapsia ole, mutta en lähtisi ihan pikkuskidiä viemään safarille. En niinkään siksi, että siitä olisi liikaa vaivaa vanhemmille (saatan aliarvioida tämän), vaan enemmän, koska taapero ei tajua koko hommasta mitään.

Entäs Etelä-Afrikka tai vaikka Namibia? Ei malariaa, pääsääntöisesti turvallista. Etelä-Afrikassa vuosia asunut suomalaissyntyinen, perheellinen ystäväni reissaa paikallisen miehensä ja parin naperon kanssa sujuvasti ympäriinsä ja mm. telttailevat usein Krugerissa.

Itselläni ei tosiaan ole lapsia, joten kirjoitus saattaa olla yhtä tyhjän kanssa. 

Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: MrBenson - 02.05.2013, 19:42:16
Kiitos ideoista! Namibiaa tarvii tutkiskella ja itselle tuli tuo Tansanian malariatilanne pikku yllärinä.

Ollaan siis kyllä reissattu lasten kanssa kroatiassa, romaniassa, hollannissa, kreikassa ja esikoisen kanssa malesia/singaporekin, joten matkanteko kyllä taittuu. Ensi talvena ikää on 6, 4 ja ½..

Floridassa viehättäis kovasti huvipuistot ja kierolla tavalla se jenkkiläinen meno. Olin puoli vuotta Miamissa vaihdossa ja kaikki "turisti"hommat jäi tekemättä, ainoastaan Orlandossa käytiin.. poika on kiinnostunu nyt myös kielten puhumisesta, joten englanti tarttuis siellä aika näppärästi. Yleisesti reissulta odotan sitä, että saadaan asettua hetkeks uuteen kulttuuriin ja paikkaan ja ollaan hötkyilemättä liikaa. Tehdään sitten yhdestä tukikohdasta reissuja ympärille.

Meillä on muuten reissussa toiminu hyvin elektroniikka apuvälineenä. Jos ollaan oltu aikuisten kanssa ravintolassa syömässä, niin esim. ruuan jälkeen kannettava dvd on mukava rentoutumishetki lapselle ja aikuiset saa nauttia jälkiruuat rauhassa loppuun. Toisena vinkkinä kuljetetaan nykyään rattaita mukana aina, vaikka lapset jo vähän ohi siitä iästä. Reissussa kummasti pikkuneidillä ainakin jalat väsyy, ja toisaalta jos ei rattaissa istu ketään niin siinä on mukava työnnellä kameralaukkua ja muuta tarviketta :)Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: nindada - 06.05.2013, 11:17:11
Olin kokonaan unohtanut että olin tänne kirjoitellut meidän reissusta! No mutta nyt on myöhäistä vastata, ollaan just reissun päällä :D Jos joku haluaa lukea niin reilillalapsenkanssa.blogspot.com kirjoitan (lähinnä tuttaville) kuulumisia täältä reissusta :) Sinne on tarkoitus kasata reissun jälkeen kaikki mahdollinen mitä tulee mieleen reilaamisesta pienellä budjetilla pienen lapsen kanssa, samoin kääntää se englanniksi kun ehdin. Nytbse on siis vielä alkeellinen reissupäiväkirja-tyyppinen setti.

 Ihania reissuja kaikille!
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: Katariina72000 - 22.05.2013, 10:09:30
Kirjoitin ylös mitä kokemuksia/neuvoja/ideoita mulla on 9 ja 11 vuotiaiden ipanoiden kanssa matkustamisesta kertynyt. Aika on pyyhkinyt muistista pois kärryajan ja Tutteliongelmat  ;)

Matkalla lapset eivät ole este - mutta takuuvarma hidaste  :)


http://tamamatka.blogspot.fi/2013/05/matkalla-lapset-eivat-ole-este-mutta.html (http://tamamatka.blogspot.fi/2013/05/matkalla-lapset-eivat-ole-este-mutta.html)
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: Saramaria - 22.05.2013, 14:22:46
Kiitos linkistä. Oli hyvää luettavaa.

Noi asiat on lapsissakin yhtä henkilöriippuvia kuin aikuisten kanssa. Toiset lapset äityy matkalla aroiksi, syövät vain tuttuja ruokia, ja toiset lapset on sellaisia, että vaikka ne kotona on 24/7 apinoita, matkalle päästessään niiden kanssa on mitä upeinta mennä. Me ei olla matkustettu kuin lomasettejä tai kaupunkikäyntejä Euroopassa, mutta olen aina hämmästynyt omista lapsistani, kun niistä ei ole ns. mitään vaivaa. Valvovat maassa maan tavalla, syövät kaiken mitä saavat eteensä jne. Tuota ei ehkä tiedä vasta kun on johonkin matkustanut.

Olen kokenut suurimmaksi rajoitteeksi matkan suunnittelun niin, että ei jouduta kävelemään pitkiä matkoja, kaikki matkan varaukset pitää kutinsa, tiedän etukäteen, mistä saa ruokaa, mistä lääkärin jne., koska tarpeet tulee aika yllättäen. Spontaaniutta toi toki vähentää.

Yhden asian lisäisin! Lentoyhtiöillä on nykyään tosi vähän mitään kivoja ylläreitä lapsille, ja alle kouluikäisellä on kärpäsen kärsivällisyys, ihan kaikilta saiteilta saa lukea muiden matkustajien raivoa lapsiperheitä kohtaan. Kun lapset oli pienempiä, askartelin heille koneeseen muutamia paketteja pakettinaruineen kaikkineen ja aina jos tuntui tarpeelliselta, lahjoin heidät hiljaiseksi (legoja, lakua, rusinoita, värikynät, matkakokoinen peli, kohteessa käytettävät uimalasit jne). Ei ole kaikkein kehuttavin kasvatusmetodi, mutta lentoemännät kävi sanomassa vielä meidän lähtiessäkin, että ihanat lapset ja ainoat, jotka ei häirinneet ketään. Ehkä ongelma on nykyään pienempi, kun on tabletit mukana, en tiedä.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: Viajar - 22.05.2013, 15:58:25
ihan kaikilta saiteilta saa lukea muiden matkustajien raivoa lapsiperheitä kohtaan.
Tietyt ritinät kannattaa jättää omaan arvoonsa. Tämä lapsista ärsyyntyminen tuntuu tietyssä ryhmissä olevan muotia, ja jos lapset eivät tauotta potki edessä olevan penkkiä ym., antaapa raivota.

Omani oli pienenä helppo kuin kapsäkki. Ainoa, missä heittäytyi ns. hankalaksi, olivat iltavalvomiset. Kotona viikonloppusin kukkui sujuvasti vaikka aamuyöhön, mutta ulkomailla, joissa usein syödään paljon myöhemmin, kopsautti huomiotaherättävästi otsansa pöytään ja esiintyi äärimmäisen uupuneena. Saimme eräänkin kerran osaksemme paheksuvia katseita, kun emme ajoissa olleet poloista vieneet nukkumaan ::).

Nyt välillä suorastaaan kaipaan noita aikoja. Joulun jälkeen laahasimme 16-vuotiaan puoliväkisin Portugaliin, ja sen ikäinen voi halutessaan tehokkaasti pilata muiden loman. Kun kerran evvk.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: HelsinkiFlyer - 22.05.2013, 23:58:45
Juuh. Skidien kanssa vaan reissuun. Itse en ole kummemmin stressanut omien poikieni varusteista ja muista tutteleista. Saavat luvan tyytyä siihen mitä on tarjolla. Sairaaloitakaan ei ole tullut mieleenikään etukäteen tsiigailemaan, kun kehareissa en ole noiden junnujen kanssa reissanut. Täällä Euroopassa riittää hyvin eurooppalainen sairasvakuutuskortti, jonka lähettävät KELAsta kahden vuoden välein automaagisesti himaan.

Toki kaikki reissaus on heidän kanssaan hankalaa, hidasta ja kalllista. Mutta mukaan vaan, jos vaihtoehto on jäädä koko lössillä himaan. Pitää asennoitua oikein, joten nuoruuden bilereissut vaan ovat mennyttä aikaa jne.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: Katariina72000 - 23.05.2013, 09:47:10
Sairaaloitakaan ei ole tullut mieleenikään etukäteen tsiigailemaan, kun kehareissa en ole noiden junnujen kanssa reissanut.

Toki kaikki reissaus on heidän kanssaan hankalaa, hidasta ja kalllista. Mutta mukaan vaan, jos vaihtoehto on jäädä koko lössillä himaan. Pitää asennoitua oikein, joten nuoruuden bilereissut vaan ovat mennyttä aikaa jne.

Noi sairaalat tulee katsastettua ihan tottumuksesta. Tapa juontaa jo ihan nuoruudesta, jolloin silloinen poikakaveri teki paljon työkomennuksia ja aina selvitti etukäteen missä saa asiallista hoitoa.

Reissaus lasten kanssa ei aina edes tule kovinkaan kalliiksi. Juuri ynnäsin yhteen viikon kulut Espanjasta ja koska lentoliput oli sikahalvat, ei loma noussut mitenkään kalliiksi. Itse tulee miehen kanssa poltettu pitkällä viikonlopulla usein paljon enemmän hilloa  :-[
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: maaly - 23.05.2013, 11:14:26
Jos täällä olisi naamakirjan kaltainen tykkää painike, niin tykkäisin edellisistä kommenteista :)

Toki lasten kanssa yömenot jää väliin ja majotukselta haluaa edes jotain laatua, kun siellä joutuu kuitenkin viettämään enemmän aikaa, mutta silti juuri totesin lapsettomille kavereille, että kyllä lasten kanssa matkustamisessa vaan on sitä elämän makua vielä enemmän kuin kaksin tehdyissä reissuissa.  :D
Lasten kanssa paikat ja jutut tulee nähtyä ihan eri tavalla, aivan kuin ekaa kertaa itekin ja se ilo kun voi tarjota uusia kokemuksia ja yhteistä aikaa.

Kyllä meillä ainakin majoituksen suhteen tulee paljon kalliimmaksi reissut perheenä kuin kaksin, neljä henkeä ei monissa hotellissa majoitu yhteen pieneen huoneeseen... Ja kyllä ne lentoliputkin kirpaisee.

Nykyisellä tekniikka-aikakaudella lapset viihtyy tarvittaessa missä vaan niin kauan kuin tabletit pelittää. Aikana ennen tabletteja oli mp3 soitin täynnä äänikirjoja ja musiikkia sekä tietty kirjat, kynät jne. Hyvin meni niilläkin pitkät lennot.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: ingello - 25.05.2013, 14:35:59
Meillä pojat ovat tehneet ekat reissut n.4kk ikäisinä. Meillä on kokemusta viikon paketti lomista, Pitemmistä reppureissuista ja jopa semmoisesta all inclusive lomasta. Kaikissa näissä on omat hyvät puolensa. Lyhyelle lomalle tuo all inclusive oli mainio valinta, ainakin 2v poika nautti, niin kuin vanhemmatkin. Reppureissulla olemme aina vaihtaneet paikkaa 2-5 päivän välein. Lyhyet siirtymisen on ollut meidän mieleen ja paras ajoitus on ollut päiväuni aika :) tietysti riippuen matkustus tavasta. Myöskin aikainen aamu on toinen hyvä vaihtoehto.

Ekan lapsen kanssa oltiin reppureissulla Thaimaa-Vietnam akselilla 7 viikkoa. Kun pojalla oli ikään puoli vuotta. Ihan pikkusen kanssa reissatessa oli kiva huomata että imettäminen oli aivan mahtavaa reissun sujuvuuden kannalta. Aina oli tarjolla juotavaa jos pääsi nälkä yllättämään. Thaimaasta/vietnamista löytyy jopa jossain määrin purkkiruokia. Ainakin suurimmista turisti rysistä :)

Toinen pidempi reissu oli balille ja gili saarille. Gili saarten rento meno oli todella mahtavaa! Varsinkin kun oli viettänyt muutaman yön Balilla. Vaippoja tuntuu löytyvän joka maailman kolkasta ja tuolla Aasiassa myös monesti kannattaa tutkia apteekkien tarjonta vauvan tarvikkeiden suhteen.

Ja viimeisin pidempi reissu oli Sri Lanka - Dubai loma.. Isäkuukauden verran lomailtiin :)

Kaikki reissut on yleensä ottaen mennyt hienosti. Suht terveinä ollaan pysytty, vain normi flunssaa ja sit yks korvatulehdus on ollut riesana. Lääkärissä ollaan käyty ja aina onnistuttu löytämään hyvää palvelua. Sri lankassa ei silmiini osunut lainkaan tissiliivin suojia, tosin omat juuri ja juuri piisasi koko reissun.
Reissussa pesula palvelut toimii aina hyvin ja vaatetta ei tarvitsee niin hirmuisesti olla mukana.

Viime kerralla lentomme oli reilu 7 tuntia myöhässä ja siten myös jäimme jatkolennolta. Kaikkeen on aina syytä varautua niin että on ruokaa, vaippoja ja viihdykettä tarpeeksi.

Nyt pojat on 1v 1kk ja 2v 10 kk, kesä nautitaan Suomessa mutta taasen syksyn tullen täytyy ruveta jotain miettimään.

Lasten kanssa matkustaminen onnistuu hienosti. Vauvan kanssa on helppoa mutta joutuu todennäköisesti kantaan vauvan ruokia mukana, vähän yli 1v on ehkä kaikista haasteellisin kun osaa kävellä mutta ei oo mitään tolkkua :) 2 vuotias on jo todella innokas tutkimaan, eläimet ja temppelit kiinnosta ja tietysti vesi ja rantaleikit. Tähän ikään sitten tällä hetkellä loppuu meidän kokemukset :) No lisää tulee joka vuosi.
Tottahan toki odotamme myös että joskus pääsemme vielä matkustamaan ihan kahdestaankin mutta vielä ei ole sen aika. Ehkä sitten kun pojat on hiukka isompia.


Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: kinkajou - 26.05.2013, 17:30:38
Pitää asennoitua oikein, joten nuoruuden bilereissut vaan ovat mennyttä aikaa jne.

Joillakin ne biletysreissut eivät lopu. ::) Tunnen erään kolmekymppisen naisen joka kieltäytyy lähtemästä lomalle oman lapsensa kanssa. Tarkemmin ajateltuna en edes muista, milloin olisin nähnyt aviomiestä(kään) mukana lomalla. Vaimo kyllä matkustaa usein mutta joka kerta sama juttu: mies nakitetaan jäämään kotiin lapsen kanssa. Vaimo lomailee naisporukalla jossain päin Välimerta ja bilettää kuin viimeistä päivää. Mies saisi kyllä helposti lomaviikkoja itselleen ja perheellä olisi mahdollisuus matkustaa yhdessä mutta kun vaimoa "ei kiinnosta" niin sitten ei.

Joskus ihmettelen, mitä järkeä tuollaisessa on. Miksi mennä naimisiin ja hankkia lapsi, jos kumpaakaan (lasta tai miestä) ei kestä katsella edes lomalla? Lapsikin on vasta tarhaikäinen ja varmasti nauttisi lomareissusta, toisin kuin kapinoivat teini-ikäiset.

Vaikka omapahan on asiansa. Sanon vaan sen, että jos tuossa parisuhteessa menee lusikat jakoon niin vaimolta loppuu biletysmatkat kuin seinään. Kenelle nakitat lapsen loman ajaksi hoitoon, jos olet yksinhuoltaja ja ex-mies ilmoittaa, että "ei kiinnosta"?
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: maaly - 26.05.2013, 17:53:39
Vaikka omapahan on asiansa. Sanon vaan sen, että jos tuossa parisuhteessa menee lusikat jakoon niin vaimolta loppuu biletysmatkat kuin seinään. Kenelle nakitat lapsen loman ajaksi hoitoon, jos olet yksinhuoltaja ja ex-mies ilmoittaa, että "ei kiinnosta"?

No tää ei nyt enää liity matkustamiseen lasten kanssa, mutta rohkenen epäillä (ja toivonkin), että isä joka on tähänkin asti viettänyt aikaa lastensa kanssa ja ilmeisesti osallistunut heidän elämäänsä, ei eron hetkellä halua erota lapsistaan, vaan ainoastaan siitä puolisosta. Vain täysin piittaamaton ihminen antaa täyden yksinhuoltajuuden toiselle, luopuen tapaamisoikeuksistaan. Yleensä erotessa ei riidellä siitä kuka joutuu lapset hoitamaan, vaan siitä kuka saa niitä hoitaa. Liian usein erotilanteissa lasten kanssa ajanvietto alkaa kiinnostamaan sitäkin vanhempaa, jota se ei yhteiselämän aikana kiinnostanut. Ihan vaan vaikka kiusan takia. Näin ollen toisen hoitovuorolla voi tehdä ihan mitä tykkää ja matkustaa minne haluaa... Toivon ettei kukaan vanhempi jätä lastaan tapaamatta ihan vain estääkseen ex-puolison biletyslomailun. Enkä kyllä uskokaan, että niin käy, jos jo aiemminkin on lapset reissujen aikana hoitanut... ::)
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: Loordi - 20.09.2013, 15:19:22
http://www.hs.fi/elama/Vain+kahjo+matkustaa+lasten+kanssa/a1379523215058
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: maaly - 20.09.2013, 16:08:27
http://www.hs.fi/elama/Vain+kahjo+matkustaa+lasten+kanssa/a1379523215058


Öööh... Sen ilmeisesti oli tarkoitus olla hauska  ::)

No jos tää oli todellisuutta, niin tulee vaan mieleen, että parempi ehkä pysyäkin kotona, jos elämä on noin hankalaa  ;D
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: Jouni - 30.09.2013, 13:24:23
http://www.hs.fi/elama/Vain+kahjo+matkustaa+lasten+kanssa/a1379523215058
Öööh... Sen ilmeisesti oli tarkoitus olla hauska  ::)

No jos tää oli todellisuutta, niin tulee vaan mieleen, että parempi ehkä pysyäkin kotona, jos elämä on noin hankalaa  ;D
Ihmettelin tuota kirjoitusta. Ei meillä matkustaminen lasten kanssa ole ollut noin hankalaa. Ehkä tuolla oli tarkoitus vahvistaa stereotypioita - älkään vaan lähtekö lasten kanssa mihinkään, se on kaameaa.

Viime kesänä tuli kahteen otteeseen oltua liikkeellä kolmistaan 2- ja 4-vuotiaiden lasten kanssa. Joskus oli toki huonoja hetkiä, mutta enimmäkseen kaikki sujui hienosti.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: mikkelsen - 18.10.2013, 17:47:20
Hei, nythän löytyi mahtava keskusteluketju!  :)  heitänpä omat ajatukseni kanssa tänne. Eli nyt tulevana keväänä olisi mahdollista lähteä pidemmällekin reissulle (siis max 1kk) lasten kanssa. Tyypit on sitten 4v ja 6v. Ihan peruskanariasetti ei oikeen nyt jaksa innostaa, vaikka helppo kohde onkin. Me ei olla niitä ihan "hurjimpia" matkailijoita, mutta kyllä jotain muutakin voisi lasten kanssa kokea kuin nuo Euroopan lapsikohteet. Lähinnä on nyt mielessä San Fransisco/Orlando tai jopa Karibia (tai vaikka koko setti). Mietityttää jet lag ja muut käytännön asiat. Malediivitkin kävi mielessä, mutta ilmeisesti pitkä matkustusaika lentoineen ja venematkoineen. Ja onko Malediiveilla tarpeeksi puuhaa lapsille kahdeksi viikoksi...? Australiakin on listalla, mutta sinne halutaan mennä ajan kanssa joskus. Vaihtoehtoja on mielettömästi, matkakuume kova ja pää pyörällä  :D

Joten jos kokemuksia lasten kanssa noista mainitsemistani paikoista niin saa kertoa! :)

The world is my oyster...

Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: HelsinkiFlyer - 18.10.2013, 22:41:24
Itse en ole vielä mannertenvälisille uskaltanut skidien kanssa (3&5) mutta kai siitäkin selviää. Meille Eurooppa on riittänyt hyvin. Tärkeintä on ymmärtää hidastaa tahtia tosi paljon siitä mitä teitte tai kuvittelitte tekevänne lapsettomina. Suosittelen aloittamaan ihan Euroopasta. Jos siitä selviää helposti, niin kai sitä kauemmaksikin lähtee. Mutta jo Veronaan lento Pariisin tai Frankfurtin kautta voi avata silmiä lasten ja teidän kestokyvystä.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: culture - 19.10.2013, 00:02:32
Hei, nythän löytyi mahtava keskusteluketju!  :)  heitänpä omat ajatukseni kanssa tänne. Eli nyt tulevana keväänä olisi mahdollista lähteä pidemmällekin reissulle (siis max 1kk) lasten kanssa. Tyypit on sitten 4v ja 6v. Ihan peruskanariasetti ei oikeen nyt jaksa innostaa, vaikka helppo kohde onkin. Me ei olla niitä ihan "hurjimpia" matkailijoita, mutta kyllä jotain muutakin voisi lasten kanssa kokea kuin nuo Euroopan lapsikohteet. Lähinnä on nyt mielessä San Fransisco/Orlando tai jopa Karibia (tai vaikka koko setti). Mietityttää jet lag ja muut käytännön asiat. Malediivitkin kävi mielessä, mutta ilmeisesti pitkä matkustusaika lentoineen ja venematkoineen. Ja onko Malediiveilla tarpeeksi puuhaa lapsille kahdeksi viikoksi...? Australiakin on listalla, mutta sinne halutaan mennä ajan kanssa joskus. Vaihtoehtoja on mielettömästi, matkakuume kova ja pää pyörällä  :D

Joten jos kokemuksia lasten kanssa noista mainitsemistani paikoista niin saa kertoa! :)


Jenkkeihin vaan. Me ollaan vedetty monta roadtrippiä, pisin viime keväänä 4700 km East coast, Florida ja syvä etelä + DC&NYC. Reissun kesto kuukausi ja mennessä pysähdyttiin neljä yötä Reykjavikissa. Mukana muksut 2-,4- ja 7-vuotta. Yhdysvallat+auto+motelliverkosto on aivan lyömätön setti lasten kanssa: ihan pirusti näkemistä ja kokemista. Loistava tieverkosto, motellit, kansallispuistot ja pikkukaupungit tekevät reissaamisesta helppoa. Laskin juuri että kaksi vanhinta ovat tehneet tuonne neljä reissua joilla on koluttu suurimmat kaupungit (NYC, Frisco, Chicago, Phoenix, Boston, DC, Seattle yms. ) sekä reilut parikymmentä osavaltiota. Mitään draamaa ei ole koskaan ollut ja aina ovat tykänneet. Lennotkin ovat menneet aina mukavasti, mentiinpä sitten suoraan JFK:lle tai vaihdolla Frankin tms. kautta.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: mikkelsen - 19.10.2013, 10:29:26
Kiitos culture! Vastauksesi aiheuttaa lisäkysymyksien tulvan :D

Kuulostaa siis aivan selätettävältä jutulta ja matkakuume vaan nousee kohisten. Mites teidän muksut on selvinneet jet lagista? Oletteko ekat päivät ottaneet iisisti tms...? Itse en ole ikinä käynyt Yhdysvalloissa ja mieskin kerran joskus opiskeluaikoinaan :D Ei ihan verrattavissa tähän hetkeen.

Oliko neljän yön stoppi Reykjavikissa kuinka kannattava juttu? Lähinnä ajatellen juuri lapsia ja pitkää matkantekoa muuten.

Ollaan kyllä matkusteltu lasten kanssa Euroopassa pakettimatkoilla ja omatoimimatkoilla, joten ei nyt ihan pystymetsästä lähdetä reissuun kauemmaksikaan, mutta onhan se eri asia lentää aikavyöhykkeiden yli pitkällä lennolla :)Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: culture - 19.10.2013, 11:58:09
Jet lag ei ole koskaan ollut suurempi ongelma länteen lennettäessä ja viime reissun Islannin pysähdys helpotti sitä entisestään. Yleensä rytmiin pääsemiseen on mennyt kolmesta neljään päivää. Me ei olla otettu alussa yleensä mitenkään iisimmin vaan yritetty päästä heti kiinni paikalliseen rytmiin: eka aamuna lapset ovat heränneet joskus viiden maissa ja siitä eteenpin homma on tasoittunut tunti/vuorokausi -rytmissä.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: ingello - 28.12.2013, 22:34:17
Me ollaan lennetty lasten kanssa kauemmaksi ja useampaa kertaan... Meillä noin viikon ajan kesti ennen kuin aikaero oli kurottu kiinni. Niiin mennessä kuin palatessa, mutta en nähnyt tuota aikaeroa mitenkään ongelmana.. itselläkin kuitenkin menee tovi, että saa kellon käännettyä... Monesti jos muksut oli väsyneitä aikasin illlasta niin olimme myös me aikuisetkin :)
Meillä ei ole noista kohteista kokemusta lasten kanssa. Meidän matkat ovat suuntaituneet aasiaan Indonesia, Thaimaa ja Vietnam. Ennen lapsia kohteita on muitakin. Ei muuta kun matkaan.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: HelsinkiFlyer - 29.12.2013, 00:42:10
Kaksi viikoa takana skidien kanssa Teneriffalla. Tännekin oli minusta pitkä matka, viikoksi en suosittele tulemaan. Nasta mesta ja noin, vai miten se meni? Täällä siis nähtävää kaikille surffijäbille, lapsipreheille, reppureissareille ja meille muillekin. Vamos a la playa.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: mau_ - 01.01.2014, 12:28:03
Ihanaa löytää tälläinen ketju. Yleensä nää lastenkanssa matkustelukeskustelut tuppaavat käsittelemään valmismatkoja. Meillä on ollut tapana miehen kanssa reissata muutaman viikon matka eurooppaan kerran vuodessa. Matkakuume on aina ollut molemmilla kova, mutta ollaan jouduttu pallottelemaan omakotitalon kustannusten ja lomakassan välillä, joten ihan älyttömästi ei olla vielä matkakokemusta keretty kartuttaa. Meillä poika täyttää nyt vuoden ja ensikesänä olisi ihan päästä reissuun (poika tuolloin 1,5v). Vähän epäilyttää tuon meidän huonon nukkujan kanssa reissuun lähtö, vauvavuosi on mennyt meillä lähinnä valvoessa. Nyt unikoulun jälkeen nukuu kyllä hyvin, mutta on todella tarkka siitä missä nukkuu, miten nukkuu, mihin aikaan ja kuka nukuttaa. Myös syöminen on meillä välillä vähän ongelmallista jos ei olla kotona ja pelkällä omalla porukalla. Onko teillä ollut uni- tai syömisongelmaisia lapsia reissussa. Miten olette pärjänneet esim. nukahtamisen ja unirytmien kanssa. Muuten meidän poika on kyllä luonteeltaan niin avoin uusille asioille, että tuskin stressaantuu reissussa. Liikuuko monet kantoreppujen kanssa? Päiväunille rattaat olisivat tietysti paremmat. Olisiko jollain ideaa mitkä olisivat hyvät matkarattaat? Suurin vaatimus varmaan että pitää olla kevyet ja mennä pieneen tilaan ja helposti kasaan. Renkaat olisi hyvä olla kunnolliset ja aurinkosuojaakin mahdollisimman paljon. Meitä siis lähdössä reissuun minä, mies ja lapsi. Yleisestikin toivoisin vinkkiä mitä ottaa huomioon jo matkan varaus vaiheessa. Mitä vaatettaa yleensä otatte pienille lapsille mukaan? Viime kesä meni meidän pojalla lähinnä vaunujen suojassa eli auringolta suojaamisesta ei ole vielä kokemusta.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: culture - 01.01.2014, 14:25:28
Kantoreppu on ollut oikein kätevä lentokentillä mutta vain noin yhteen ikävuoteen asti - tämä siis meillä. Matkarattaiden kruunaamaton kuningas on McLarenin Quest: kestävät, kevyet ja todella hyvät työnnellä. Laskeskelin että meidän questit ovat lentäneet vuodesta 2009 varmaan 200 000 km eikä mitään ongelmia ole koskaan ollut. Onhan noilla hintaakin mutta laatu maksaa eikä hyviä matkarattaita taida alle 150:n oikein saada. Noista uni- ja sapuskajutuista ei kannata hirveästi stressiä ottaa: lapsi kyllä sopeutuu ja muutaman tunnin heitto sinne tai tänne ei tunnu missään. Ollaan kohtuu paljon reissailtu muksujen kanssa ja tähänkin ketjuun olen jonkun viestin raapustanut koskien juuri noita kysymyksiäsi. Eli kannattaa varmaan lukea ketju alusta sillä aika paljon hyvää asiaa siitä löytyy.

Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: mau_ - 01.01.2014, 17:12:04
Kiitoksia vastauksesta! Luin tosiaan koko ketjun ja sainkin vastauksia ja ideoita mieltä askaruttaviin kysymyksiin. Kuitenkin juuri nämä muutamat käytännön seikat jäi mietityttämään.  Pitääkin noihin matkarattaisiin tutustua enemmän!  Niitä kun on niin moneksi- Meillä nykyiset ainakin niin epäkäytännölliset ja painavat, että niillä ei kyllä reissuun lähdetä. Kantoreppua meillä on käytetty lähinnä nukuttamiseen kun poika oli vielä pieni vauva, ei olla paljon reissussa käytetty. Pitää vissiinkin alkaa harjoittelemaan, monesti kun rattaat ainakin kaupunkioloissa on ja reppu olisi ehkä kätevämpi. 
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: maaly - 03.01.2014, 21:51:36
Kiitoksia vastauksesta! Luin tosiaan koko ketjun ja sainkin vastauksia ja ideoita mieltä askaruttaviin kysymyksiin. Kuitenkin juuri nämä muutamat käytännön seikat jäi mietityttämään.  Pitääkin noihin matkarattaisiin tutustua enemmän!  Niitä kun on niin moneksi- Meillä nykyiset ainakin niin epäkäytännölliset ja painavat, että niillä ei kyllä reissuun lähdetä. Kantoreppua meillä on käytetty lähinnä nukuttamiseen kun poika oli vielä pieni vauva, ei olla paljon reissussa käytetty. Pitää vissiinkin alkaa harjoittelemaan, monesti kun rattaat ainakin kaupunkioloissa on ja reppu olisi ehkä kätevämpi.

Kantoreppua (patapum-merkkinen) ollaan meillä käytetty vielä 1.5v kanssa reissussa. Tosin melko pieni kokoinen oli, joten mahtui hyvin ja jaksoi selässä kantaa. Reissussa nukkui siinä liikkeellä ollessamme, jos sattui nukahtamaan :)  Matkarattaina meillä on ollut Quinny Zappit, menevät pieneen tilaan helposti, kevyet ja kätevät, mutta se iso miinus ettei ainakaan siinä vanhemmassa mallissa selkänoja ollut millään tavalla säädettävä. Uusissa taitaa olla, mutta se ominaisuus varmaan on kasvattanut sitten sitä kokoakin. Toisaalta samainen 1.5v nukkui niissäkin istualtaan, kun sattui nukahtamaan. Ei siis kannata reissussa stressata, vaan lähteä rennolla fiiliksellä. Yleensä lapset sopeutuu hyvin ja asiat järjestyvät. :)
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: Omatoimari - 20.01.2014, 20:22:39
Kantoreppuja on isompiakin kuin Manducat yms. Taaperokokoisella repulla kantaa vielä 3-4 vuotiaankin ihan mukavasti. Mutta olennaista on, että reppu on riittävän iso. Rintareput kannattaa jättää kotiin, niillä saa vain niskat jumiin.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: AdaSxn - 20.01.2014, 22:47:53
Vähän epäilyttää tuon meidän huonon nukkujan kanssa reissuun lähtö, vauvavuosi on mennyt meillä lähinnä valvoessa. Nyt unikoulun jälkeen nukuu kyllä hyvin, mutta on todella tarkka siitä missä nukkuu, miten nukkuu, mihin aikaan ja kuka nukuttaa. Myös syöminen on meillä välillä vähän ongelmallista jos ei olla kotona ja pelkällä omalla porukalla. Onko teillä ollut uni- tai syömisongelmaisia lapsia reissussa. Miten olette pärjänneet esim. nukahtamisen ja unirytmien kanssa.

Jos taapero on herkkä rytmiensä ja nukkumistensa kanssa, niin kannattaisi ehkä harkita matkalla oman asunnon tai -jos vaan rahat riittää- talon vuokraamista hotellin/hostellin sijaan sikäli kun matkan luonne antaa myöden. On enemmän omaa rauhaa, voi laittaa ruokaa just silloin kun haluaa eikä useamman huoneen kämpässä tarvitse napottaa hiljaa pimeässä jostain klo 20 saakka jotta lapsi ei heräisi. Tosin jos teillä on matka vasta mielessä, niin lapsi ehtii muuttaa käyttäytymistään vielä kolmeen kertaan ennen sitä. Sitä ei tedä vaikka nukkuisi seisaallaakin siinä vaiheessa kun reissu on ajankohtainen. Mutta joka tapauksessa itse vannon omien kämppien nimeen - erityisesti ihan pienten kanssa.

Matkarattaista sydämeni sykkii myös McLarenille. Ostettiin 5,5 vuotta sitten Classicit käytettynä viidelläkympillä ja ehkä paras ostos ikinä. On kestänyt 5-vuotiaan lapsen päiväunia kera matkatavaroiden ja kaiken mahdollisen mitä niihin voikaan laittaa roikkumaan, loistava kääntyvyys ja työntöasento ja whatnot. Tarvittaessa niihin on saanut kaksikin pikkulasta tuupattua  ;D
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: hard - 01.02.2014, 02:30:34
Mitenkähän pitkä matka + suuri aikaero sujuisi tuollaiselta 8-vuotiaalta? Haaveena ois lähteä Australiaan ja Uuteen Seelantiin.

Itse matkat sinne ajateltiin jakaa sillä lailla, että olisi molempiin suuntiin parin päivän pysähdykset esim. Singaporessa/Hong Kongissa tms. ettei matka ole liian pitkä. Mutta aikaero on joka tapauksessa hurja - mitenkähän tuonikäinen (ja tietty me aikuiset) sopeudutaan siihen?

Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: culture - 01.02.2014, 07:41:48
Ei aikaeroa kannata stressailla. Tietenkin on tapauskohtaista mutta aika helposti nuo rytmit saa tasattua, varsinkin jos menomatkalla tasaa jossain päin Aasiaa. Kaikista tärkeintä on hypätä välittömästi paikalliseen aikaan ja elää kulloisenkin paikan kellon mukaan. Omien reissujen perusteella (mm OZ, NZ) lapsilla tuo sopeutuminen on jopa helpompaa kuin aikuisilla.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: HelsinkiFlyer - 01.02.2014, 10:44:41
Skidit tosiaan sopeutuvat nopeammin kuin me aikuiset. Ei välttämättä ole ihan halpaa tuo pysähtely Aasiassa matkalla, että miettikää tarkkaan. Erillisillä lennoilla onnistuu kyllä, mutta silloin pitää kaiken ns. osua kohdalleen hintojen puolesta.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: Katariina72000 - 01.02.2014, 15:57:36
Lapset sopeutuvat - Äiti ei  ;)'Näin meillä.

Itse pysähtyisin pidemmillä pätkillä ehdottomasti, vaikka se rahallisesti kirpaisisikin. Ihan jo senkin takia, että oma fysiikka ei enää meinaa kestää kahta vuorokautta putkeen matkustamista. Olisin niin kamala äiti, että lapset vaan parkuisi ja kellään ei olisi kivaa. Tämä tuli taas testattua miehen kanssa Oulu-Hki-Bangkok-Singapore-Jakarta lentosekoilulla, jolloin olin jo valmis tappamaan miesparankin. Ja tuohan ei ole kuin puolet matkasta esim. Ausseihin.

Ja onhan se mukava saada vähän peseytyä, syödä rauhassa ja antaa lapsien juosta ja purkaa energiaa.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: culture - 01.02.2014, 16:26:10
Paitsi että stopoverit ovat loistavia hengähdystaukoja, ne antavat myös hyvän mahdollisuuden tutusta parin-kolmen päivän ajan johonkin Aasian metropoliin. Itse en ole koskaan ajatellut niitä minään pakollisina kuluerinä vaan yhtenä hienona osana kuluvaa reissua.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: hard - 01.02.2014, 16:56:38
Skidit tosiaan sopeutuvat nopeammin kuin me aikuiset. Ei välttämättä ole ihan halpaa tuo pysähtely Aasiassa matkalla, että miettikää tarkkaan. Erillisillä lennoilla onnistuu kyllä, mutta silloin pitää kaiken ns. osua kohdalleen hintojen puolesta.

Finnair antaa rakentaa useammasta lennosta koostuvan lennon, jossa voi pysähdellä haluamikseen ajoiksi matkan varrella. Kokeilin sitä ja reissu tulisi samanhintaiseksi kuin suoraan mennessä. Eli sikäli todella houkutteleva juttu.

Ajatuksissa olisi esim. Helsinki-Singapore ja Singapore-Sydney -lennot, vain 2 lentoa ja pari päivää Singaporessa ihmettelemässä.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: Aapokki - 01.02.2014, 16:58:51
Mitenkähän pitkä matka + suuri aikaero sujuisi tuollaiselta 8-vuotiaalta? Haaveena ois lähteä Australiaan ja Uuteen Seelantiin.

Komppaan muita. Lapsilla ja aikuisillakin pidempikin matka menee ihan melkein vaivihkaa, kun on edes vuorokauden väliyöpyminen. Meidän perheen (lapset silloin 5v., 8v. ja 10v.) taktiikka pidemmällä reissulla jossa käytiin myös Australiassa ja Uudessa Seelannissa oli, että ei mielellään yli 8h lentoja. Yhdensuuntaisilla lennoilla edettiin Hki - Dubai - Kuala Lumpur - Coolangatta (Australia) jne., mutta meillä olikin kuukausia aikaa. Eikä btw tullut edes menopaluuta kalliimmaksi.  Yleensä loman pituus vaikuttaa tuohon eikä matkantekoon viitsi käyttää tuhottomasti aikaa. Kuitenkin pitäisin ehdottomasti sen välipaussin siellä Aasiassa. Joustavaa matkaseuraahan lapset ovat, mutta kun vanhemmat on liian väsyneitä, niin kellään ei ole mukavaa... :)
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: hard - 04.02.2014, 23:15:43
Mitenkähän pitkä matka + suuri aikaero sujuisi tuollaiselta 8-vuotiaalta? Haaveena ois lähteä Australiaan ja Uuteen Seelantiin.

Komppaan muita. Lapsilla ja aikuisillakin pidempikin matka menee ihan melkein vaivihkaa, kun on edes vuorokauden väliyöpyminen. Meidän perheen (lapset silloin 5v., 8v. ja 10v.) taktiikka pidemmällä reissulla jossa käytiin myös Australiassa ja Uudessa Seelannissa oli, että ei mielellään yli 8h lentoja. Yhdensuuntaisilla lennoilla edettiin Hki - Dubai - Kuala Lumpur - Coolangatta (Australia) jne., mutta meillä olikin kuukausia aikaa. Eikä btw tullut edes menopaluuta kalliimmaksi.  Yleensä loman pituus vaikuttaa tuohon eikä matkantekoon viitsi käyttää tuhottomasti aikaa. Kuitenkin pitäisin ehdottomasti sen välipaussin siellä Aasiassa. Joustavaa matkaseuraahan lapset ovat, mutta kun vanhemmat on liian väsyneitä, niin kellään ei ole mukavaa... :)

Mitenkähän lapset sopeutuvat tuollaiseen pitkään poissaoloon kotoa (lähinnä kavereista). Tylsistyvätkö ne matkalla helposti? Miten pitää koti-ikävä loitolla pitkässä reissussa?
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: maanma - 06.02.2014, 12:00:58
Vieraassa paikassa lapsille on järjestettävä ohjelmaa. Kun haluaa omaa aikaa, niin sitten haetaan lego paketti tms. kaupasta. Vanhempien lasten kanssa äänikirjat helpottaa monessa tilanteessa.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: hard - 07.02.2014, 16:15:13
Oisko kellään ideoita jonkun (kevyen) pelistä pitkiä juna- ja lentomatkoja varten (edelleen 8-vuotias lapsi). Elektroniset pelit (esim. kännykkä) ei tule kyseeseen, kun ei voi ladata missään  :(

Pitäisi vielä olla sellainen, ettei siinä olisi hirveästi nappuloita tms. pikkusälää, ettei ne tipu lentokoneen lattialle (kova homma sitten poimia sieltä ja osia menee varmasti hukkaan).
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: maaly - 07.02.2014, 21:52:43
^ Meillä on matkaversiot Inkan aarteesta (Afrikan tähden muunnos) ja Kimblestä, joista jälkimmäinen pitää sisällään sitä nippeliä ja nappulaa, mutta pelissä pysyvät kyllä paikallaan. Noita pelien matkaversioita on varmaan muitakin olemassa. Ne ovat siis pieniä ja nappulat yleensä magneettisia. Sitten yleensä ollaan otettu mukaan pelikortit ja Uno-kortit. Jos tykkää tehdä tehtäviä, niin Oppi&Ilo sarjan tehtäväkorttipaketit on ihan käteviä, ne voi pyyhkiä puhtaaksi ja menevät pieneen tilaan.
Tableteissakin ainakin iPadissa kestää kyllä akku todella pitkään, kun ei käytä nettiä.

Ja lisään vielä, että noi äänikirjat toimi meillä tosi hyvin just 4-5v kanssa. MP-soittimeen vaan, niin jaksoi kuunnella niitä pitkiäkin aikoja... Nyt meillä on automatkoilla, 8v ja 5v, molemmilla halppistableteilla pelejä ja lisänä kirjoja tai lehtiä... Sekä ihan vaan tylsää istumista  ;)
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: Katariina72000 - 08.02.2014, 16:49:57
9  ja 11 vuotiaat pojat hiljennetään matkalla kännykkä ja tabletti peleillä ( akku loppuu jossin vaiheessa, mutta pojat tietää sen). Hyvin toimii myös laivanupotuspeli ja ihan perinteinen korttipeli; ristiseiska ja pokeri :)
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: ALehto - 10.02.2014, 01:20:18
Jos niitä muksuja haluaa koukuttaa elektronisilla laitteilla, niin yksi vaihtoehto on ladattava akku. En tiedä saako noita lentokoneeseen viedä, mutta ainakaan junassa ei ole ongelmia. Muutaman kympin maksavalla akulla lataa kännykän ainakin teoriassa nelisen kertaa täyteen.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: Aapokki - 20.02.2014, 01:29:03

Mitenkähän lapset sopeutuvat tuollaiseen pitkään poissaoloon kotoa (lähinnä kavereista). Tylsistyvätkö ne matkalla helposti? Miten pitää koti-ikävä loitolla pitkässä reissussa?

Itse asiassa meidän reissulla ei lapset kaipailleet kavereita oikeastaan ollenkaan. Ainoastaan keskimmäinen (= tyttö, silloin tokaluokkalainen) kaipaili parasta ystäväänsä välillä ja kotiakin tietysti. Silloin kun niitä hetkiä tuli, niin muisteltiin kaikki muutamia kivoja kotona odottavia juttuja ja ihmisiä. Kun itkut oli itketty, niin todettiin, että oma perhe on sentään koossa ja mukana matkalla ja että koti ja ystävät odottavat kyllä. Sitten jotakin muuta kivaa tekemistä ja kohti uusia juttuja :) Vanhin (poika) ei ole niin kiinni kavereissa ja on aika kiinnostunut matkailusta. Alle kouluikäiset taas ovat tyytyväisiä vaan kun saavat olla vanhempien kanssa koko ajan. 

Parasta ajanvietettä on tietysti koko perheen pelit, mm. yatzi ja se peli, missä tiputetaan kahden värisiä lantteja koteloon ja yritetään saada viiden suoraa.  Ne on helppoja mukaan otettavia. Elektroniset vempeleet toki myös. Sitten kun on riittävän pitkään reissussa (kuukausia), niin jo rupeaa kirjatkin kiinnostamaan :) Yhteinen tekeminen lasten kanssa auttaa myös siihen koti-ikävän karkoitukseen ja tylsistymisen estoon. Ja tottakai reissuissa aina ollaankin enemmän lasten kanssa oikeasti läsnä  - enemmän kuin kotona.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: reissuun! - 24.02.2014, 14:45:45
Onko teillä ollut uni- tai syömisongelmaisia lapsia reissussa. - Liikuuko monet kantoreppujen kanssa? Päiväunille rattaat olisivat tietysti paremmat. Olisiko jollain ideaa mitkä olisivat hyvät matkarattaat? Suurin vaatimus varmaan että pitää olla kevyet ja mennä pieneen tilaan ja helposti kasaan. Renkaat olisi hyvä olla kunnolliset ja aurinkosuojaakin mahdollisimman paljon. Meitä siis lähdössä reissuun minä, mies ja lapsi. - Mitä vaatettaa yleensä otatte pienille lapsille mukaan?
Myöhässä taitaa maulle tulla tämä vastaus, mutta kirjoittelen nyt kuitenkin, josko joku muu tästä hyötyisi  :)

Mä sanon ihmisille, että matkaan vaan lasten kanssa, ei se mahdotonta ole. Me ollaan reissattu paljon lapsemme kanssa (minä, mies ja lapsi siis, välillä mukana myös kavereita ilman lapsia). Aloitettiin viikon kaupunkilomalta Barcelonasta, kun vauva oli just täyttänyt 4 kk, ja kun se meni hyvin, ollaan uskaltauduttu kauemmas ja kun lapsi oli 8 kk, kierrettiin koko pallo (3 kk matka).

Jotain mitä mieleen tulee:
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: Serlia - 28.03.2014, 11:24:55
Meillä oli yhtenä vaihtoehtona ottaa mukaan viikon reissulle sukulainen lapsenvahdiksi tai ehkä jopa palkata semmoinen matkaan mukaan. Onko kukaan muu harkinnut tämmöistä järjestelyä? Löydettiin täältä mahdollisesti innokkaita mukaan lähtijöitä...: lastenhoitaja (https://www.tendea.fi/lastenhoito) Tarkotus ei ole päästä eroon lapsista vaan saada ylimääräinen silmäpari heitä vahtimaan =). Kohteessa kuitenkin tehdään muutamia pidempiäkin siirtymiä.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: maaly - 30.03.2014, 13:46:09
No kyllä meillä olisi lastenhoitajan mukaan ottaminen kaatunut jo budjettiinkin, ylimääräinen aikuinen mukaan kuukauden reissulle  :D Mutta joo, mikä ettei jos rahaa riittää ja löytää sopivan henkilön, jonka haluaa mukaansa. Itse ajattelin aina että perheen kesken tehdyt reissut ovat arvokasta yhdessäolon aikaa, jolloin joutuu jotkut riennot jättämään väliin, mutta vastaavasti tulee sitten tehtyä asioita, joita ei aikuisten lomalla tekisi. Tosin etenkin Aasiassa sai myös syödä iltaisin rauhassa, kun henkilökunta viihdytti mielellään lapsia  :) Aikuisten lomat ollaan tehty sitten kahdestaan ja lapset olleet mummolassa. Meillä on siirtymiset reissussa toimineet ihan hyvin kahden lapsen ja tavaroiden kanssa. Et tosin maininnut, että monenko lapsen kanssa olet reissaamassa ja minkä ikäisten...

Hoitaja, sukulainen, ollaan otettu mukaan vain viikonlopun kestäville kaupunkireissuille, jotka on tehty autolla. Tällöin kustannus on tullut vain toisesta huoneesta, johon tosin on lapsetkin sitten laitettu nukkumaan. Silloin ollaan toisena iltana käyty kahdestaan jossakin, mutta eipä siitä hoitajasta muuta "iloa" ole ollut  ;)
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: conard - 05.01.2015, 11:14:21
Hyvät lapsia omaavat, tämän osaston ensikertalainen tarvitsisi nyt varusteluapua: esikoinen on nyt 3kk ja ensimmäinen kolmen päivän reissu eksoottiseen Peurungan kylpylään tehty (oli muuten toimiva mesta kaikin puolin!). Seuraavaksi olisi edessä espanjan aurinkorannikko seuraavilla spekseillä: lento malagaan, viikko Benalmadena pueblossa, siitä kahdeksi yöksi Rondaan, kahdeksi yöksi Esteponaan ja vikaksi yksi Malagan keskustaan. Välisiirtymiset on tarkoitus tehdä bussilla (ja ehkä junalla, mikäli joku kätevä väli löytyy). Kysymykseni koskee vaunuja/rattaita: romanttisessa mielessäni meillä olisi mukana reppu, johon olisi sidottu kiinni tällainen: http://www.matkamuksu.com/categories/fiksut-tuotteet/babyzen-yoyo-6kk- ja sitten olisi lisäksi matkasänky (esim. tällainen: http://www.matkamuksu.com/tuotemerkit/deryan/travel-cot-baby-luxe) jolloin näiden roippeiden kanssa kulkisi kätsästi juurikin noissa julkisissa kulkuvälineissä muksun ollessa samalla kantorepussa mahapuolella. Toisaalta en tiedä, kuinka hyvin tuo 5kk mugelo vielä kulkee noissa matkarattaissa, ja toisaalta isojen vaunujen koppa on todella toimiva unipaikka ihan joka paikassa. Käytännössä siis vaunut lienevät pakollinen mukaan otettava vielä tuon ikäisellä (mahdollistaa esim. iltasyömisen vauvan nukkuessa vaunuissa). Mutta onko kokemuksia siitä, miten isojen vaunujen kanssa menee tuollaisissa pitkän/keskimatkan dösissä? Laittaako kuski ne dösän tavaratilaan ongelmitta, koska ovestahan eivät mahdu sisään? Ja miten kuvaamani matkaratas-matkasänkymeininki? Onko kuinka toteuttamiskelpoinen ajatus hieman vanhemman kanssa (joka jo nukkuisi miellyttävästi rattaissa)?
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: alan_mies - 05.01.2015, 12:16:24
Kokemusta vasta 9kk ikäisen ja vanhemman kanssa reissaamisesta, mutta matkasänkyä ei ole ikinä ollut mukana ja hyvin on pärjätty. Matkarattaat kyllä ja niissähän pärjää, jos osaa istua. Kerran oli myös kantorinkka, mutta sille oli vähemmän käyttöä. Reissu tosin oli pääosin vuokra-autolla toteutettava, mutta alkupäässä normit kaupunkisäädöt.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: HelsinkiFlyer - 05.01.2015, 12:29:29
Juna on paljon helpompi kuin dösät, kun niissä ei yleensä ole Suomesta tuttuja matkatavararuumia ja jos on, niin ei niitä suostuta availemaan ainakaan ilman maksuja. Matkasänky? Ei ole tullut mieleenikään sellaista mihinkään roudata. Hotelleilla on sänkyjä.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: conard - 05.01.2015, 13:12:53
Juna on paljon helpompi kuin dösät, kun niissä ei yleensä ole Suomesta tuttuja matkatavararuumia ja jos on, niin ei niitä suostuta availemaan ainakaan ilman maksuja. Matkasänky? Ei ole tullut mieleenikään sellaista mihinkään roudata. Hotelleilla on sänkyjä.

Just tää on se, mikä mietityttää. Eikö kukaan siis ota "isoja" vaunuja mukaan reissuille? Nihkeähän niiden kanssa olisi olla jumissa sitten, jos eivät mahdu mihinkään. Matkasängyn ajatus olisi se, että voisi laittaa pienen sinne köllöttämään esim. rannalla, puistossa, tms. jos matkarattaat eivät optimi nukkumispaikka vielä ole.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: alan_mies - 05.01.2015, 14:54:42
Ei missään nimessä isoja vaunuja.

Sellaiset matkarattaat, joissa on hyvä köllötellä, eli kaatuu makuuasentoon. Sellaisissa meillä nukuttu kymmeniä päiväunia ongelmitta, vaikka eivät varmasti olleet parhaat mahdolliset, vaan ihan perusmalliset (merkkiä ei enää muista... varmaan se eniten myyty viime vuosikymmenellä).
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: skugga - 05.01.2015, 16:18:52
Ei meilläkään ole koskaan ollut vaunuja mukana. Nelikuisella oli matkarattaat, joista sai selkänojan ihan alas makuuasentoon ja siellä se veti unia pitkin päivää. Kantoreppu tai -liina on kans hyvä pienelle.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: zenopia - 13.01.2015, 15:25:38
hei!! AASIAAN MUKSUN KANSSA tarvitsisin muuuutaman vinkin.

Toivottavasti joku näitä lukee.
Olen siis 26 vuotias pikkusen tytön äiti ja ajatuksena olisi kaksin muksun kanssa tällänen reissu maaliskuussa.
Itseäni olisi aikomuksena lähteä aasiaan perus reitti. thaikut, laos, cambotza 3,5v kanssa.
Kysymyksiä olisi.

Oletteko olleet hostellissa missä on jaettavat huoneet muksun kanssa?
Pääseekö hostelleihin, ja halpoihin low budget mestoihin missä on muitakin travellereita muksun kanssa?
Olisi kiva tavata paljon ihmisiä niikun normisti kun on yksin matkaillut pikku budjetilla.
Onko jopa vinnekjä tietyistä paikoista? :)

Malaria lääkkeet ja hepatiitti rokotteet varmasti tarvii näihin maihin?

Onko suosituksia matkavakuutuksesta?

Onko cambotza oikeasti niin vaarallinen mitä sanotaan. Pikku tyttöni on kyllä ihan blondi ja itsekkin kun vielä olen nainen ja yksin reissaisin niin vähän alko kuumottaa jotkut keskustelut.

Onko jotain muuta huomioitavaa :)

Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: werso - 20.01.2015, 18:04:35
conard, ymmärsinkö oikein eli matkustatte maaliskuussa (lapsi silloin 5kk) Espanjaan? Siinä tapauksessa ottaisin lapselle ehdottomasti vaunut/isot rattaat mukaan. Tuolloin on vielä aika viileää ja kunnolliset rattaat ovat lämpimämmät lapsen nukkua ulkona tms. Meillä lapsi oli 6kk ekalla ulkomaanmatkalla ja isot yhdistelmät silloin mukana. Kyllä kunnollisilla vaunuilla on paljon mukavampi liikkua vauvan kanssa kuin matkarattailla vaikka ne olisivatkin kunnolliset. Pieneksi ongelmaksi varmaan muodostuu niiden iso koko, mutta eiköhän ne mukaan mahdu vaikka julkisia aiottekin käyttää. Onhan niillä paikallisillakin lapsilla vaunuja käytössä?!

Yli vuoden ikäisen kanssa matkarattailla pärjää jo hienosti, mutta kannatan tutustumista eri malleihin huolella. Kaikkein pienimpään kasaantuvat eivät todellisuudessa ole ne kätevimmät käyttää. Muista että reissussa työntelette lasta rattaissa vielä monta vuotta ja kun painoa tulee enemmän niin rattaiden kestävyys ja liikkuvuus tulee entistä tärkeämmiksi. Meillä oli matkarattaina Baby Joggerin City Minit, joita voin suositella varsinkin vähän isomman lapsen kanssa. Kolmipyöräisiä en ehkä enää ostaisi, näitä myydään myös neljällä pyörällä. Eivät mene kovin pieneen kasaan, mutta ovat yhdellä kädellä kasattavat. Meidän rattaat reissasivat reilut 20 lentoa + muut käytöt ja vielä kelpasivat kiertoon kelpo hinnalla eli todella kestävät ovat.

Matkasänkyä emme ole koskaan kantaneet mukana, edes kotimaan automatkoilla. Vaunukoppa on hyvä sänky niin kauan kun siihen mahtuu ja sitten vanhempien väliin (pää erisuuntaan kuin aikuiset). Pari vuotiaasta ollaan käytetty lapsen "sänkynä/varavuoteena" retkeilyyn tarkoitettua pumpattavaa patjaa, joka mahtuu aina mukaan ja aikuinenkin voi siinä tarvittaessa nukkua.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: conard - 21.01.2015, 08:57:29
conard, ymmärsinkö oikein eli matkustatte maaliskuussa (lapsi silloin 5kk) Espanjaan? Siinä tapauksessa ottaisin lapselle ehdottomasti vaunut/isot rattaat mukaan. Tuolloin on vielä aika viileää ja kunnolliset rattaat ovat lämpimämmät lapsen nukkua ulkona tms. Meillä lapsi oli 6kk ekalla ulkomaanmatkalla ja isot yhdistelmät silloin mukana. Kyllä kunnollisilla vaunuilla on paljon mukavampi liikkua vauvan kanssa kuin matkarattailla vaikka ne olisivatkin kunnolliset. Pieneksi ongelmaksi varmaan muodostuu niiden iso koko, mutta eiköhän ne mukaan mahdu vaikka julkisia aiottekin käyttää. Onhan niillä paikallisillakin lapsilla vaunuja käytössä?!

Yli vuoden ikäisen kanssa matkarattailla pärjää jo hienosti, mutta kannatan tutustumista eri malleihin huolella. Kaikkein pienimpään kasaantuvat eivät todellisuudessa ole ne kätevimmät käyttää. Muista että reissussa työntelette lasta rattaissa vielä monta vuotta ja kun painoa tulee enemmän niin rattaiden kestävyys ja liikkuvuus tulee entistä tärkeämmiksi. Meillä oli matkarattaina Baby Joggerin City Minit, joita voin suositella varsinkin vähän isomman lapsen kanssa. Kolmipyöräisiä en ehkä enää ostaisi, näitä myydään myös neljällä pyörällä. Eivät mene kovin pieneen kasaan, mutta ovat yhdellä kädellä kasattavat. Meidän rattaat reissasivat reilut 20 lentoa + muut käytöt ja vielä kelpasivat kiertoon kelpo hinnalla eli todella kestävät ovat.

Matkasänkyä emme ole koskaan kantaneet mukana, edes kotimaan automatkoilla. Vaunukoppa on hyvä sänky niin kauan kun siihen mahtuu ja sitten vanhempien väliin (pää erisuuntaan kuin aikuiset). Pari vuotiaasta ollaan käytetty lapsen "sänkynä/varavuoteena" retkeilyyn tarkoitettua pumpattavaa patjaa, joka mahtuu aina mukaan ja aikuinenkin voi siinä tarvittaessa nukkua.

Kiitos werso kommenteista. Jep, mugelolla on tasan 5kk ikää kun lähdetään reissuun. Olen taipumassa auton vuokraukseen, kun mahdollistaisi ehkä kuitenkin kätevämmän liikkumisen paikasta toiseen. Lisäksi autot ovat noin off seasonilla aika halpoja, näyttäisi helposti löytyvän kympillä päivä. Meidän vaunumme ovat mielestäni hyvinkin tilaa vievät ja kolhot, eli kyllä mä vähän sillä linjalla olen, että ne jäävät himaan. Sen sijaan turvakoppa autoon, matkarattaat ja matkasänky (sekä kantoliina ja babybjörnin kantolaite) olis ne, joilla lähdetään. Meillä on yhdet matkarattaat, mutta eivät olleet kaksiset. Täytyy käydä noita hypistelemässä jossain kivijalassa vielä. Matkasänky mua kiinnostaa (paitsi hifistelytarkoituksessa) silviissiin, että jos käy vähän vuorilla kävelemässä kantolaitteen kanssa, niin pienen voisi laittaa jossain tohon lepäämään. Ehkä. Moni juttu tuntuu avonaiselta. Lienen viisaampi reissun jälkeen. Se on jännä, miten muksu muuttaa: nyt on samanlaisia jännätiloja kuin joskus aikoinaan 17-vuotiaana ekalle reilille lähdössä - ja ollaan kuitenkin menossa aurinkorannikolle.  ;D
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: werso - 21.01.2015, 10:51:31
conard, tuli vielä mieleen, että joihinkin matkarattaisiin saa auton turvakaukalon (riippuu kaukalostakin) kiinni niin että vauva voi istua omassa kaukalossaan eikä rattaissa. Tämä olisi varmaan mukavampi/turvallisempi paikka vauvalle kuin kevyet matkarattaat.Tämä matkarattaat+kaukalo on myös kätevä yhdistelmä ihan kotimaan kauppareissuilla yms ettei lasta tarvitse aina irroittaa kaukalosta jos vaikka nukkuu tms.

Autonvuokraus on varmaan oikein järkevää ja niin saatte vietyä tavaraa, ehkä turhaakin helpommin mukana. Riippuen lentoyhtiöstä koneeseen/ruumaan saa ottaa ilmaiseksi joko turvakaukalon tai rattaat, joillekin yhtiöille jopa molemmat.Me ollaan vuokrattu istuin vuokra-auton mukana, mutta osaavat kyllä veloittaa siitä ruhtinaallisesti joten oma mukana on varmaan parempi varsinkin vauva istuskella siinä muulloin esim. kun olette ruokailemassa.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: conard - 21.01.2015, 11:56:43
Olettaisin, että jos on kaksi aikuista niin toisen nimissä menisi rattaat ja toisen nimissä turvaistuin? Finskillä lennän.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: hmp - 21.01.2015, 12:26:25
Conard, riippunee ihan lentoyhtiöstä. Joillakin saa viedä just tuollaiselle pienelle vauvalle sekä rattaat että turvakaukalon, mutta ne ovat siis vauvan matkatavaroita (siis ettei aikuisten määrä vaikuta siihen). Me oltiin eka reissulla 3½kk ikäisen kanssa, matkassa mukana matkarattaat pehmeän kantokopan (Emmaljunga quadrolift) kera, manduca sekä rengasliina. Rengasliina oli käytetyin, se oli niin nopea ottaa esiin ja heittää vauva kyytiin sekä ohut verrattuna manducaan. Matkasängyn mukaanottaminen ei ole käynyt mielessäkään, ennemmin hankkisin rannalle sellaisen uv-suojatun lasten teltan tms. 

edit: nyt vasta huomasin, että tuo "matkasänky" olisikin joku erilainen versio. Onko siinä kunnon suojaavaa katosta, kun näyttää siltä, että on vain kaistale päällä? Niin ja meillä ei muuten tyttö viihtynyt kovinkaan hyvin  matkarattaissa, oli jo silloin sen verran utelias ympäristöä kohtaan, että silläkin joutui paljon kantamaan rengasliinassa ja kun lämpötilat olivat lähempänä 30 astetta tuntui manduca ihan tolkuttoman kuumalta.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: conard - 21.01.2015, 14:41:30
Tämä "matkasänky" on siis just tollainen teltta. Lähinnä oon katsonut tätä: http://www.matkamuksu.com/tuotemerkit/deryan/travel-cot-baby-luxe

Kevyt kuin mikä ja menee pieneen tilaan. Idea olis siis se, että jos matkaa pelkän kantolaitteen kanssa niin tossa on joku juttu, johon muksun voi välillä laittaa lepuuttamaan puistossa/rannalla/ehkä jopa raflan lattialla. Mutta saattaa toki olla ihan susi ideana, ans kattoo.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: Saramaria - 22.01.2015, 10:03:27
Finski kun on ihan oikea lentoyhtiö vielä, nuo tavarat (kaukalo, rattaat) menee sen lapsen nimissä eli sille saa oman matkalaukun JA nuo, eikä vähennä aikuisten kiintiöitä. Kannattaa aina lukea ensin yhtiön oma sivu, koska nuo menee yhtiön mukaan: http://www.finnair.com/fi/fi/information-services/planning-your-trip/children

BA:lla esim. pikkulapsiperheet nousee koneisiin ihan ensimmäisenä ja vauvoille oli tosi paljon "tarjottimia", eli alastaitettavia tasoja bulkhead-riveissä (jumalattoman hyvät tilat ja vauvat näytti viihtyvän tosi..no ainakin hiljaisina ;) ), sylilapsiperheet saa varata ilmaiseksi istumapaikkansa koko seurueelle heti kun ostavat liput, iso rahallinen etu. BA muutenkin oli lapsiystävällinen, täytyy mainita, se jakoi meille vierekkäiset paikat kaikille lennoille 5pv ennen lähtöä, koska yksi lapsi oli alle 12v, vaikka muuten on "maksa tai itke"-politiikka eli check-in kun aukeaa, on tosi vähän vapaita paikkoja enää (yrittävät saada muut kuin kantikset maksamaan paikoista, vaikka eivät suoraan pakota), ja olisi saanut tilata lastenaterian tuolle nuoremmalle. Mutta nuo kaikki yhtiökohtaiset edut kannattaa lukea suoraan niiden omalta sivulta, vaihtelua on kuulemma todella paljon.

Mun omat vuosisadan vanhat vinkit on kantoreppu, Manduca on niistä muistaakseni paras, koska isäkin voi (kehtaa) kantaa sillä, jos lapsen kaa matkustaa paljon, kantamiseen tottunut on aina enemmän "kotona", kun se pääsee lähelle vanhempaa ja kädet on vapaana. Ehdottomasti kandee ostaa ja totutella jo kotona, lentokenttä oli niin lepposaa keskellä yötäkin, muiden huusi, meidän veti sikeitä! Matkasänky.. no riippuu ihmisistä. Yleensä lapsi nukkuu huonommin vieraisilla, moni kaveri valitti tuosta, muistan. Meidän vauvat nukku vieressä, niin nukkuivat matkoilla myös. Oli ihan sama, mikä maa, mikä valuutta, kun ei järjestely muuttunut, niin pentu oli tyytyväinen. Anoppi oli mökille ostanut matkasängyn valmiiksi ja totesi ekan hyvinnukutun yön jälkeen, että tehän ootte neroja, unohtakaa se sänky :D Eli riippuen teidän omasta tyylistä muutenkin, jos ei kanna, kantoreppu voi olla hankala, jos lapsella on oma sänky ja rutiinit kotona, ne kandee siirtää jo siellä matkasänkyyn. Jos se nukkuu paremmin vieressä kotona, niin viereen vaan matkallakin, on paljon stressittömämpää hoitaa yöt jne.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: Saramaria - 22.01.2015, 10:23:41
Jos niitä muksuja haluaa koukuttaa elektronisilla laitteilla, niin yksi vaihtoehto on ladattava akku. En tiedä saako noita lentokoneeseen viedä, mutta ainakaan junassa ei ole ongelmia. Muutaman kympin maksavalla akulla lataa kännykän ainakin teoriassa nelisen kertaa täyteen.

Saa viedä. Suosittelen Amazonista löytyvää EasyAccia, meillä oli se Afrikan matkalla ja toimii erinomaisesti, lataa jopa nopeammin kuin osa pistokelatureista! Kätevä laukussa ihan muutenkin, kun älypuhelinten akut on mitä on.

Lisäksi osassa lentokonemalleja on nykyään myös latauspistoke, siis usb-liitin. Tämä kuva isän ja pojan laatuajasta on British Airwaysin koneesta A380 (World Traveller eli turistiluokka), niiden vanhemmissa konetyypeissä ei vielä löydy.

(https://lh5.googleusercontent.com/-tfN_qZQwkfo/VL1C_wJI_1I/AAAAAAAAWlU/u53zaL1l3zc/s1600/20141231_201356_2.jpg)
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: conard - 08.05.2015, 11:16:04
Kerrotaanpa tänne nyt hieman kokemuksia, kun on pari reissua takana mukulan kanssa.

Ensireissu suuntautui Epsanjan aurinkorannikolle, vajaa 2 viikkoa, joista viikko paikallaan kämpässä ja sitten kolmeen muuhun paikkaan junalla/autolla. Muksu tuolloin 5kk. Varustus:

- yksi iso perässä vedettävä matkalaukku (ruumaan)
- yoyo babyzen -matkarattaat, jotka pidimme käsimatkatavarana. ks esim. https://www.youtube.com/watch?v=taBPxDUDWNE
- kaksi reppua, joista toinen matkalaukussa ruumaan ja toisessa tarvittavat käsimatkatavarat
- deryan matkasänky: http://www.matkamuksu.com/tuotemerkit/deryan/travel-cot-baby-luxe-3

Etukäteen mietitytti, miten nuo matkarattaat toimisivat, koska niistä ei saanut istuinosaa ihan makuuasentoon asti, muksumme oli alle suositusiän (6kk suositus) ja on vieläpä aika pieni lapsi. Mutta viihtyi noissa kyllä hyvin ja asentokin oli riittävän makaava, jotta ongelmia ei tullut (ei siis istu mitenkään kunnolla vielä). Muutoinkin täytyy kyllä suositella noita babyzenejä täysin varauksetta: toimintamekanismi on tasan niin helppo kuin videossa ja menevät tosi pieneen tilaan. Esim. ruuhkaisessa bussissa ei ollut mikään ongelma pitää noita olalla ja toisaalta taitella kokoon siinä vaiheessa kun näki bussin tulevan. Tuon sai myös köytettyä Haglöfsin reppuun ihan repun parilla omalla klipsillä ja kannettua maasto-olosuhteissa selässä muksun kulkiessa kantoliinassa. Teimme yhden 3h vaelluksen rondassa täten. (kuva: (http://i5.aijaa.com/t/00859/13828252.t.jpg) (http://aijaa.com/CpOE9Y)
Ostettiin omamme matkamuksu.comista (virolainen pulju, hyvin toimi asiakaspalvelu ja tilaus).

Sitten tuo matkasänky: ajatus sillä oli, että se kulkisi päivällä mukana repussa ja mukelon voisi laittaa sinne sitten esim. raflassa/puistossa tms. mönkimään vapauttaen vanhempien kädet hetkeksi. No, tällaisessa käytössä se ei vielä tällä reissulla ollut, mutta yöt muksu siinä nukkui ja jonkinlaisen pesän sinne pystyi makuupussista ja viltistä rakentamaan. Seuraavalla reissulla tämä sänky oli sitten vielä monipuolisempi, mutta siitä myöhemmin.

Yleisesti ottaen reissu meni hyvin, mutta muutamia haastavia paikkoja oli. Koska ympäristö oli koko ajan uutta, ilmasto uudenlainen ja rattaat ensimmäistä kertaa sellaiset, joista muksu näkee selvästi eteenpäin, oli uutta omaksuttavaa pienen käsityskyvylle välillä liikaa. Tämä näkyi hienoisena levottomuutena sekä siinä, ettei lapsi malttanut nukkua niin hyvin päikkäreitä kuin kotona (ehkä myöskään matkarattaissa ei nuku niin hyvin kuin kuomuvaunuissa kotona). Tämä näkyi sitten myös levottomampana yönukkumisena. Lähdimme reissuun myös optimistisesti siten, että useampi ravintolavaraus oli tehty. Näistä 3-4 iltaa meni kyllä vähän plörinäksi, kun muksu oli levoton ja itki. Espanjassa myös hankalaa oli ravintoloiden aukiolo: moni paikka avautui vasta 19.30-20, jolloin olemme jo tottuneet normaalisti olemaan kotona muksun mennessä nukkumaan kybän aikaan. Täten oli vähän vaikea päättää, pitäisikö muksu laittaa jo yöunille tuossa vaiheessa, vai vieläkö se ottaisi jopa päikkäreitä. Kuitenkin positiivisiakin kokemuksia oli: kävimme mm. finedinettämässä 12 ruokalajia varsin intiimissä kymmenen asiakaspaikan raflassa. Muksu nukahti mennessä tuonne, rääkäisi hereille neljännen ruokalajin kohdalla, tissinukutettiin nopeasti vessassa ja sitten nukkuikin tyytyväisenä raflan lattialla aterioinnin loppuun asti. Tosin kyllähän tossa sellaista pientä stressiä oli koko ajan päällä, että isikin alkoi rentoutua vasta viidennen vinkkulasin kohdalla... vaikka siis ruoat olivat huikeita, niin elämyksestä ei kyllä ihan samaa saanut irti kuin entisessä elämässä. Ennen tuota ateriointia ei myöskään ollut noita vaikeita iltoja vielä yhtään takana. En suoraan sanoen osaa sanoa, olisimmeko uskaltaneet mennä tuonne paikkaan, jos kokemukset olisivat olleet huonompia.

Sellainen havainto tuli myös tehtyä, että siirtymiset kamoineen päivineen olivat muksulle kuitenkin yllättävän stressaavia. Senhän tietää, ettei siirtyminen eli ns. matkapäivät ole itsellekään mitään herkkua, mutta väsymystä aina kompensoi into nähdä uutta. Kun muksulta puuttuu tämä, oli selvästi nähtävissä, että turha liikuttelu lisäsi levottomuutta. Siksi pudotimmekin matkareitiltä penalmadena pueblo - marbella - ronda - estepona - malaga centro tuon esteponan pois. Pidemmälle reissulle lähtisin tämän kokemuksen myötä siten, että samassa paikassa oltaisiin aina vähintään muutama päivä. Muksu siis sitoo väkisinkin liikkumisen vapautta jonkin verran.

Yleisellä tasolla puolivälissä reissua tuli henkisestä valmistautumisesta huolimatta pienenä yllätyksenä se, ettei enää voikaan mennä ihan miten vain kylillä, vaan pitää huomioida pienen tarpeet. Tästä syystä välillä tuntui, että olisi ollut kiva olla esim. isovanhempiosastoa mukana antamassa pientä vapautta. Mutta kokonaisuudessaan reissu meni varsin mukavasti ja monia kivoja juttuja saattoi toteuttaa entiseen malliin.

Ai niin, lennot menivät todella putkeen: tissillä nukutettiin nousussa, sitten laskettiin nukkuva lapsi jalkatilaan makuupussissa nukkumaan. Sieltä herätettiin sitten tissille koneen laskeutuessa. Toiseen suuntaan muksu oli jonkin aikaa hereillä, mutta sekin oli kyllä ihan herkkua, kun mitään huuteluita ei ollut.

Seuraavalla reissulla oltiin sitten 7kk:n iässä berliinissä. Siitä seuraavaksi.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: conard - 08.05.2015, 16:31:06
Seuraava reissu suuntautui Berliinin vappuun. Mukana tällä kertaa myös isovanhemmat. Kamaa oli suunnilleen samassa määrin mukana ja iso matkalaukku päätettiin kuitenkin ottaa, koska sen sai Airberlinillä ilmaiseksi menemään ja paikkaa ei vaihdettu kaupungin sisällä. Liekö sitten muksun ikä tehnyt jossain määrin tehtäväänsä, mutta reissu meni selvästi leppoisammin monenkin asian osalta: esim. matkasänky ajoi nyt loistavasti asian, kun muksun saattoi laittaa sinne aamupalapaikassa, brunssilla, raflassa tms. möyrimään itsekseen. Tämä antoi aina joitakin minuutteja aikaa syödä. Toki sopivissa rafloissa se ryömi myös lattialla. Isoäitiapu (vaikkakin vain joitakin hetkiä siellä täällä) toi myös sitä pientä rauhaa syödä. Berliini on tietysti myös helppo kohde sinänsä, että maukasta ruokaa on helppo löytää ilman, että menee kovinkaan fiineihin paikkoihin.

Niin, erilaisesta julkisilla reissaamisesta: Tegelin kentältä löytyi ongelmitta taksi, jossa oli turvakaukalo. Espanjassa taas taksilla mentiin ilman turvavarusteita ja samoin busseissa. Tuli mieleen, että sellainen lentokoneessa käytettävä turvavyölisäke olisi tosi kätsä olla itsellä mukana. Siihen voisi sitten hätävarana laittaa mukelon kiinni. Nyt välillä kyllä kuumotti toi matkustelu. Turvakaukalon mukana raahaaminen on vaan yhtäänkään reppureissuhenkisemmällä kattauksella täysin mahdoton ratkaisu. Mietityttää jo valmiiksi, miten nämä ongelmat ratkotaan jossain thaimaan tuktukeissa...

Varustuksen osalta äitiyspakkauksen mukana tullut viltti oli todella monikäyttöinen kapine: se toimi lämmikkeenä koneessa, pehmusteena matkasängyssä, lämmöntuojana matkarattaissa ja pehmusteena vaipanvaihdossa vessanpöntön päällä. Peruspäivärepussa (Haglöfs xl tight pro) oli mukana matkasänky, rattaiden sadesuoja, kuoritakki, viltti, vauvalle vaihtovaatekerta, kolmisen vaippaa ja aamulla tehty puuro + joku marjasose ja lusikka. Hyvin mahtui kaikki ja paino oli koko päiväksikin varsin miellyttävä.

Yhteenvetona, meillä reissusta 7kk:sen kanssa jäi himpun verran paremmat fiilikset kuin 5kk:sen kanssa. Moni on puhunut, että on kätevää kun syö vain pelkkää tissiä. Jälkimmäisella kerralla mukana oli jo soseet yms. mutta aika hyvin sai päiväannoksen ruokaa kannettua repussa, joten ei ainakaan tolla kertaa nähty tuota ongelmaksi.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: Amalia - 16.05.2015, 15:07:11
19.5. Olis lähtö Malesiaan 2  1/2 vuotiaan kans. Vinkkejä otetaan vastaan 2 viikon reissulle. Kohteina KL, Langkawi ja Penag. En oo paljon ehtiny suunnitella reissua.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: Jayel_83 - 18.05.2015, 13:42:10
Onko tietoa, että saako lapset (5 ja 7) majoittua 2 hengen huoneessa veloituksetta jos mukana on omat ilmapatjat?
Uskaltaako varata siis 2 hengen huoneen vai pitääkö sen olla perhehuone?
Tämä koskee siis automatkaa Euroopassa.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: maaly - 18.05.2015, 16:59:06
Onko tietoa, että saako lapset (5 ja 7) majoittua 2 hengen huoneessa veloituksetta jos mukana on omat ilmapatjat?
Uskaltaako varata siis 2 hengen huoneen vai pitääkö sen olla perhehuone?
Tämä koskee siis automatkaa Euroopassa.

En tiedä voiko varsinaisesti mitään yleispätevää ohjetta antaa, mutta useimmiten hotellit haluavat laskuttaa vain aamupalasta jos sellainen on ja lisäsängyistä. Jos siis lapsi majoittuu vanhempien kanssa samassa sängyssä (tai sillä ilmapatjalla) niin eivät laskuta ja useimmiten juuri kaksi lasta on max. määrä per huone. Mutta kannattaa ottaa huomioon, että huoneet on useimmiten Euroopassa melko pieniä, joten kahden "lisäsängyn" saaminen sinne voi olla hankalaa/jopa mahdotonta. Ja tämä on nyt osittain mutua, koska yhden lisäsängyn olemme yleensä aina ottaneet. Tosin monesti sekin on lapselle ilmainen.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: Saramaria - 18.05.2015, 20:22:22
Mun ymmärtääkseni paloturvallisuussäädöksillä on tekemistä asian kanssa, aamiaisten takia jotkut hotellit ottaa ekstraa ja jotkut ei eli pelkkä raha siinä ei ratkaise. Eli tietyn pääluvun yli ei joihinkin huoneisiin vaan pääse, ainakin kun on kyse yli 2-vuotiaista. Yleensä lisävuodemahdollisuus tai "lapsi ilman omaa vuodepaikkaa" on erikseen mainittuna. Mä vilkaisisin ehkä hotellien nettisivut ja sit myös jonkun hotels.comin sivun, siellä on erikseen mainittuna usein se sallittu lisävuodemäärä, jos ei ole selkeästi sanottu, meiliä hotelliin. Olisi melko tympeää lähteä kesken matkan metsästämään uutta huonetta.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: maaly - 20.05.2015, 17:31:22
Tuosta paloturvallisuuspuolesta en ole kuullutkaan, mutta varmaan pitää ainakin joissain maissa paikkaansa  :)
Tuo sallittu lisävuodemäärä ei kuitenkaan aina kerro kuinka monta lasta huoneeseen voi ottaa, koska useimmat hotellit sallivat kaksi lasta (toinen lisävuoteella ja toinen vanhempien sängyssä). Mielestäni siis kannattaa mieluummin katsoa esim. hotellin nettisivuilta child policy tai kuten edellä todettu ottaa yhteyttä suoraan hotelliin. Ainakaan mun kokemukseni mukaan useimmat varaussivustot eivät ota huomioon sitä, että lapsi jakaisi vanhempien kanssa sängyn. Huoneeseen ei siis niiden mukaan saisi ottaa kuin yhden lapsen, sille lisäsängylle, vaikka todellisuudessa maksimi on 2 lasta/huone, mutta vain 1 lisävuode. Näin käy myös hotellien omien varauskoneiden kanssa, jotka tarjoavat vain suuria sviittejä tai eioota kahdelle lapselle, mutta mainitsevat säännöissä, että kaksi lasta majoittuu samassa huoneessa vanhempien vuoteessa/lisävuoteella.
Kerran Suomessa kysyttiin suoraan hotellilta, että onnistuuko ottaa huoneeseen 2 lasta, vaikka ei tarjonnut huoneita kuin 1 lapsen kanssa ja sanoivat, että heille asia on aivan sama, mutta huoneeseen ei mahdu kuin 1 varavuode. Joten tervetuloa, jos mahdutte huoneeseen!  Viime reissulla Aasiassa taas olivat kiinnostuneita lähinnä aamupalan laskuttamisesta ja siitä yhdestä lisävuoteesta. Toisesta, joka nukkui vanhempien kanssa ei tullut muita kuluja kuin aamupala, jos sitäkään. Euroopassa olen mennyt hotelliin ja jättänyt toisen lapsen mainitsematta, ei ole käännytetty pois eikä laskutettu, kun en ole lisävuodetta pyytänyt. Mutta kai nämä ovat hotellikohtaisia  :D
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: conard - 22.05.2015, 18:46:51
Mites lapselliset ovat ratkaiseet liikkumisongelman kaukoaasiassa? Omilla reissuilla nimittäin skootteri on ollut ihan must-vehje paikasta toiseen siirtyessä. Nyt kun vuodenvaihteeseen on reissu työn alla niin mietityttää, onko mitään järkevää ja edes kohtuullisen turvallista tapaa olla luopumatta skootterioptiosta, vaikka muksu on mukana? Toki on riskaabelia touhua (niin kuin tietysti jo ennen kyytiläistäkin), mutta jotenkin haluaisi nähdä, että se vielä ainakin rajatuissa paikoissa voisi olla mahdollista. Onko siis palstalla sellaisia matkaajia, jotka ennen muksua ajoivat skootterilla esim. thaimaassa ja ovat nyt olleet samoilla huudeilla lapsen kanssa? Mietin, että tuskin se tuktukissa istuminen yhtään sen turvallisempaa on...
Otsikko: Vs: Matkustaminen Balkanilla lasten kanssa
Kirjoitti: skugga - 30.05.2015, 12:06:28
muokattu.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: conard - 31.05.2015, 16:58:34
Mä taas toivoisin, että selkeät kohdekysymykset kysytään niille omistetuissa ketjuissa ja jätetään tämä sellaisille pohdinnoille, jotka liittyvät nimenomaan lasten kanssa matkustamisen erityispiirteisiin.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: Loordi - 16.08.2015, 21:21:28
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015081620187046_uu.shtml

Hienoa toimintaa. Mutta kun pitää vaan päästä reissaamaan ja aina kaikkialle.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: TN - 26.02.2016, 23:24:06
Mitenkäs on järkevintä hoitaa hotellin varaus kun mukana on pieni vauva? Edessä vähän uusi tilanne, kun pitäisi kesän lomalle vaimon kanssa ottaa 5kk vauva  mukaanNew Yorkiin.
Huomasin että jos laitan esim booking.comin hakuun 2 aikuista + 1 lapsi ja ikä alle 1 v, niin se haluaa tarjota vain jotain 3 tai 4 hlö huoneita, jotka maksaa paljon enemmän eikä paikkojakaan ole tarjolla kuin murto-osa todellisesta. Kannattaako siis vaan hakea huoneita kahdelle ja laittaa sinne lopun lisätietokenttään maininta, että mukana tulee 5kk vauva? Ei se vauva kuitenkaan tarvi mitään mitään omaa queen size sänkyä, vaan nukkuu luultavasti kuitenkin vanhempien kanssa samassa tms.
Eli miten porukka on toiminut vastaavassa tilanteessa?
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: JeJALe - 27.02.2016, 08:25:32
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015081620187046_uu.shtml

Hienoa toimintaa. Mutta kun pitää vaan päästä reissaamaan ja aina kaikkialle.

Helpoimmalla pääsee, kun käyttää varauspalvelua, jossa voi olla asiakaspalveluun suoraan yhteydessä. Itse olen toiminut niin, kun varasin matkoja syntymättömälle pojalleni, joka oli reissuun lähdettäessä 6vk ikäinen.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: maaly - 28.02.2016, 17:55:14
Kyllä mä muistaakseni olen reilusti alle vuoden ikäisen (ja alle 2v) kanssa varannut ihan vain kahden hengen huoneen ja käyttänyt tavallisia hakukoneita. Aika usein lapset ovat hotelleissa ilmaisia, mikäli jakavat jo huoneessa olevat sängyt. Korkeintaan aamupalasta saatetaan laskuttaa, mutta luonnollisesti alle 1v. ei sitäkään tarvitse. Lähes aina vauvansänky on maksuton.  Mikäli et sitäkään tarvitse, vaan vauva nukkuu esim. välissä tai otat oman matkasängyn mukaan, niin ei sitä tarvitse huonetta varatessa miettiä tai ilmoittaa. Jos oikein varman päälle pelaa, niin useimmiten hotellien sivuita löytyy child policy tai jo huonetiedoissa mainitaan, onko lisävuoteita/vauvansänkyjä tarjolla. Tätä voi sitten pyytää esim. lisätiedoissa tai ottamalla yhteyttä suoraan hotelliin.

Mä olen vielä 4v kanssakin tehnyt niin, etten ole sitä ilmoittannut, vaan on joko nukkunut samassa sängyssä sisaruksensa tai vanhempien kanssa. Juuri siitä syystä, että neljälle hengelle vaihtoehdoiksi tulee usein hakukoneissa vain sviittejä ja monissa max. majoittujamäärä on 3. Joskus olen hotellista asiaa kysynytkin ja saanut vastaukseksi tyyliin ihan sama, mutta lisävuoteita ei mahdu kuin yksi. Aamupalasta on joskus tarvinnut maksaa, mutta useimmiten alle kouluikäisille sekin on ilmainen. Nyt 7v. ei enää oikein samaan sänkyyn kenenkään kanssa mahdu  :D
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: conard - 20.05.2016, 18:09:48
Tässä vähän alapurentaa reissusta Thaimaahan 1v lapsen kanssa: http://www.pallontallaajat.net/pt3/keskustelu/index.php?topic=32718.0
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: maanma - 04.06.2016, 16:50:13
Ibis budget hotelleissa majoitutaan yleensä kolmenhengen huoneisiin, joissa kolmas majoittuja voi yleensä olla  enintään 12v (vaihtelee 11-14v).

Tänä vuonna havaitsin että varauskone ei tarjoa huonetta, jos sinne yrittää majoittua 1 aikuinen ja kaksi lasta. Tein siis varaukset 2 aikuista ja yksi lapsi, jolloin toinen lapsista joutu majoittumaan parivuoteessa.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: Salmisen Simo - 12.01.2017, 15:40:06
Suunnitelmissa lähteä isyysvapailla reisuun n kuukaudeksi vajaan vuoden ikäisen vauvan kanssa.
Ajankohta on maalis-huhtikuu.
Tarkoitus mennä edulliseen maahan ja missä ei ole liian kuuma, keskilämpötila alle 28C.
Tuo kuumuus rajaa thaimaan eteläosat ja malesian yms pois laskuista.
Myöskään monen vaihdon lentoja on tarkoitus välttää. Eli filippiinitkin jätetään pois.
Tarkoitus viettää rentoa lämmintä isyysvapaa-aikaa kotoa pois, muuta kun kerrankin on aikaa niin menisi samantien kauemmaksi kuin kanarian saaret.
Lisäksi emännän huolehtimista helpottaisi paikka, jossa olisi kunnollista terveydenhuoltoa tarvittaessa saatavilla suht lähellä.

Olisiko antaa vinkkejä minne kannattaa mennä?
Tietenkin jos kokemuksia löytyy niin aina parempi. Jotain vinkkejä olen täältä jo lueskellutkin.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: hard - 12.01.2017, 15:46:52
En ole vielä käynyt, mutta eikös Japani olisi teille kiva maa tuohon aikaan vuodesta? Ei liian kuuma ja tarvittaessa korkeatasoista terveydenhuoltoa löytyy. Sinne pääsee suorilla lennoilla Suomesta.
Otsikko: Vs: Matkustaminen lasten kanssa
Kirjoitti: Salmisen Simo - 19.04.2017, 15:41:11
Tuli käytyä Thaimaassa viettämässä isyysvapaata kuukausi.
Lämmintä riitti mutta kukaan ei sulanu, vaikka se ennen reissua hirvitti.
Myöskään mitää tauteja ei onneksi sairastettu koko reissulla. Käsiä pestiinkin huolella.

Oltiin laem mae phimissä, joka oli hyvin rauhallinne paikka sekä koh changilla.

Mukana oli manduca kantoreppu ja mountain buggy rattaat.
Molempia käyteltiin vaikka kantoreppu oli kyllä kätevämpi.

Vaippoja löyty joka kylästä, mutta vauvanruoka oli hakusessa.
Ainakin Rayongin Central Plazan ruokakaupassa oli hyvät valikoimat vauvan ruokaa.
Koh changilta ei vauvan ruokaa löytynyt.

Koh Changilla on paljon hyttysiä ja kaikille tuli niistä osumia.
Koh Changilla cookie -hotelli oli hyvä perhehotelli, ainakin kun otti huoneen altaan vierestä.

Lentomatkat meni hyvin kun saatiin vauvankoppapaikka.
Thaimaan sängyt on tosiaan leveitä että erillistä vauvansänkyän ei tarvittu.

Syöttötuoleja löytyi osista paikoista ja mukana ollut sackn seat matkasyöttötuoli sopi lähes kaikissa muissa paikoissa johonkin paikan tuoliin.

Ei tullut ilmoitettua vauvaa hotelleille ennen sisäänkirjautumista, eikä ollut mikään ongelma.