Pallontallaajat.net

Omatoimimatkailu => Ulkomailla asuminen ja työskentely => Aiheen aloitti: SanniV - 01.02.2017, 12:28:48

Otsikko: Töihin Pohjoismaihin
Kirjoitti: SanniV - 01.02.2017, 12:28:48
Mieli tekisi Pohjoismaihin töihin, kielen puolesta mielellään Ruotsiin, mutta miksei myös Norjaan tai Tanskaan, jos sujuvaa kielitaitoa ei edellytetä ;) Mielellään ns. siistiä sisätyötä, esim. callcenter/asiakaspalvelu tai muut toimistohommat. Onko kenelläkään ideoita, mistä aloittaa työnhaku? Olen miettinyt isoja pohjoismaalaisia yrityksiä, joiden päätoimistolla voisi olla tarvetta suomalaisille, esim. CDON.com, Gigantti, HM ja netin vertailusivustot (Momondo, https://moneybanker.com/fi/).  Onkohan ihan epätoivoista yrittää tällaisiin paikkoihin avoimilla hakemuksilla? Voisiko Nordjobbin kautta aueta pidempiaikaisempi työpaikka?

Kaikki vinkit otetaan kiitollisuudella vastaan!
Otsikko: Vs: Töihin Pohjoismaihin
Kirjoitti: SunRiseGirl - 01.02.2017, 12:36:54
Lukaisepa tuo blogi kirjoitus. Koskee lähinnä Islantia, mutta on siellä muitakin vinkkejä :)

http://www.salamatkustaja.com/2016/04/toihin-islantiin-vinkkeja-ja-linkkeja.html
Otsikko: Vs: Töihin Pohjoismaihin
Kirjoitti: SanniV - 01.02.2017, 14:06:23
Kiitos linkistä :) Islantia en tosiaan ollut ajatellut, jotenkin se tuntuu liian, hmmm, kaukaiselta, mutta on tuolla silti hyvää luettavaa :)
Otsikko: Vs: Töihin Pohjoismaihin
Kirjoitti: viltsuvilperi - 01.02.2017, 15:24:41
Sattui osumaan silmään tässä muutama päivä sitten, kun selailin työpaikkoja Ruotsissa, että H&M:n asiakaspalveluun haetaan suomenkielistä asiakaspalvelijaa. Linkki ilmoitukseen: https://career.hm.com/content/hmcareer/sv_se/findjob/jobs/imported/2017/1/25/00197723.html.

Omakohtaista kokemusta minulla ei ole ulkomailla työskentelystä, mutta kannattaa varmaan lähteä etsimään sivuja, joilla on työpaikkailmoituksia. Nopealla google-haulla löytyy esim. paikallinen työkkäri: https://www.arbetsformedlingen.se/For-arbetssokande/Lediga-jobb.html
tai muita sivuja, kuten https://jobb.blocket.se tai https://www.jobbsafari.se.

Yleisemmin työnhausta Ruotsissa ruotsiksi: http://www.norden.org/sv/hallaa-norden/sverige/jobba-i-sverige/soeka-jobb-i-sverige
Otsikko: Vs: Töihin Pohjoismaihin
Kirjoitti: TravelerAnonymous - 01.02.2017, 17:22:59
Tanskassa tuntuu olevan aika paljon suomenkielisiä asiakaspalvelutöitä. Niistä on joskus ilmoittelua Suomiseuran sivuilla ja/tai Suomalaiset Kööpenhaminassa fb-ryhmässä.
Otsikko: Vs: Töihin Pohjoismaihin
Kirjoitti: SanniV - 02.02.2017, 09:41:00
Kiitos viltsuvilperi, H&M:lle lähtee hakemus :) Tutustun tarkemmin myös noihin linkkeihin, netistä ne avoimet paikat varmasti löytyy, kun vaan osaa etsiä.

Koetan bongailla myös tanskalaisia paikkoja, kiitos :)
Otsikko: Vs: Töihin Pohjoismaihin
Kirjoitti: Elfelejtett - 13.02.2017, 23:02:06
Olin Norjassa kesätöissä viime vuonna ja asuin siellä syksyn opiskellen. Norjassa on tällä hetkellä vähän huonot työmarkkinat, mutta jos niitä töitä saa niin ehdottomasti suosittelen! Varsinkin länsi/pohjoisrannikkoa!

Finn.no on hyvä sivusto sekä töiden että asunnon hakemiseen.

Kielen suhteen riippuu vähän omasta kielipäästä ja alueesta, kuinka paljon tulee ongelmia :D Jos opettelee muutamat perussanat, pitäis Itä-Norjassa pärjätä ihan hyvin, lännessä joutuu sitten vähän enemmän totuttelemaan puhetyyliin. Ite asuin etelässä, ja sitäkin oli helppo ymmärtää vaikkei idältä saati ruotsilta kuulostanutkaan.

Ruotsissa sitten töitä on tarjolla, varsinkin terveysalalla (ilman koulutustakin poikaystävä pääs töihin sairaalan keittiöön). Sitten esim. Espresso Housea ja muita kahvilaketjuja voi yrittää, nekin tuntuvat työntekijöitä tarvitsevan.
Otsikko: Vs: Töihin Pohjoismaihin
Kirjoitti: nemonen - 30.03.2017, 15:48:35
Käsittääkseni Nordjobbin kautta olevia työntekijöitä on palkattu ainakin osa-aikaisiksi työntekijöiksi pidemmäksikin ajaksi.

Aloittajalle tsemppiä työnhakuun!
Otsikko: Vs: Töihin Pohjoismaihin
Kirjoitti: Lomalle Lompsis - 19.06.2017, 11:18:33
Omalla kohdalla toimi ihan vaan noiden isojen firmojen rekry / avoimet työpaikat -sivujen plärääminen ja LinkedInin hyödyntäminen (valitse kaupungiksi esim. Kööpenhamina ja katso mitä avoimia työpaikkoja löydät).

Eli turhaan avointa hakemusta lähetät. Nämä isot firmat rekryyvät koko ajan osaajia - hae siis suoraan jotain oikeaa positiota :)
Otsikko: Vs: Töihin Pohjoismaihin
Kirjoitti: Milla-Riina - 24.06.2017, 17:42:29
Kannattaa myös etsiä Facebookista ryhmiä, joihin työilmoituksia postataan. Tosin itse sain tutulta vinkin työpaikasta ja laitoin suoraan toimitusjohtajalle mailin. Sain oman alan työpaikan kesäksi Göteborgissa ja täällä nyt olen kuukauden asunut. En edes ole kovin hyvä ruotsin kielessä.

Etsi kaikki kiinnostavat yritykset ja lähetä viestiä eri kanavien kautta. Sinnikkyydellä pääsee pitkälle ja omat paperit ja nettiprofiilit kannattaa hioa kuntoon. Suurin osa työpaikoista on piilotyöpaikkoja, eli hyödynnä verkostoja ja avoimia hakemuksia (vaikka täällä joku niitä kritisoi, niin itse olen kuullut paljon hyviä kokemuksia. Yritykset arvostavat omaa aktiivisuutta ja aloitekykyä.)
Otsikko: Vs: Töihin Pohjoismaihin
Kirjoitti: Milla-Riina - 08.07.2017, 23:48:06
Jos muuten saat duunin ulkomailta, niin suosittelen hakemaan asuntoa Facebookin kautta. Itse postasin asunnon tarpeestani viiteen eri FB-ryhmään ja sain parissa päivässä 25 tarjousta. Toki kesäksi opiskelijakaupunkiin oli helpompi muuttaa, mutta kannattaa silti varmaan kokeilla.