Pallontallaajat.net

Omatoimimatkailu => Tyhmät kysymykset => Aiheen aloitti: Klose - 11.09.2017, 20:24:36

Otsikko: Kuoleva sivusto, pallontallaajat
Kirjoitti: Klose - 11.09.2017, 20:24:36
Taisi olla pallontallaajat viime vuosikymmenenä hyvinkin aktiivinen ja kasvava sivusto,
tällä nykyvuosikymmenenä omasta mielestäni  toiminta täällä hyvinkin hiljaista.

Miksi ? Onko reissaajat tulleet vanhoiksi ja lopettaneet reissailun ja siitä keskustelun?
Vai onko ties joku toinen paikka mihin on karattu ?

Pallosmiittejä ei ole enää ollut vuosiin,  miksi ?
Otsikko: Vs: Kuoleva sivusto, pallontallaajat
Kirjoitti: jk - 11.09.2017, 21:43:05
Viime vuosikymmenenä ei ollut yhtä laajaa tarjontaa wikitravel-artikkeleita, matkablogeja sun muita matkailuaiheisia sivustoja. Nyt melkein paikasta kuin paikasta löytyy runsaasti tietoa, kunhan vain googlaa. Yhteisöllisyyttä kaipaaville on sitten facebookit ja instagrammit. Keskustelupalstojen aika tuntuu noin yleisemminkin olevan vähän hiipumassa.
Otsikko: Vs: Kuoleva sivusto, pallontallaajat
Kirjoitti: alan_mies - 11.09.2017, 22:04:41
Matkaseuranhaku tuntuu toimivan jopa aktiivisemmin kuin ennen?

Aina täällä jotain mielenkiintoista juttua syntyy, muttei päivittäin, jos viikottainkaan. Tietopankkinahan tämä toimii, mutta hiljakseen tieto vanhenee ja uutta pitää kysellä. Aika moni niistä, jotka oikeasti aiheesta tietävät, on yhä olemassa täällä.
Otsikko: Vs: Kuoleva sivusto, pallontallaajat
Kirjoitti: Draidy - 12.09.2017, 09:51:52
Onko pallontalaajilla jotain omaa suljettua tai sitten julkista ryhmää olemassa tällä hetkellä? Voisi olla jotain ideaa? Tietenkin forumin tueksi, itseäni täältä olen kuitenkin lukenut ihmisten kokemuksia paikoista paljon vaikka onkin osa vanhempia kirjoituksia.
Otsikko: Vs: Kuoleva sivusto, pallontallaajat
Kirjoitti: alan_mies - 12.09.2017, 10:13:23
Miksi hajoittaa tietoa johonkin muualle? Tarkoitatko ryhmällä FB-ryhmää? Ne on syvältä tiedonhaun kannalta. Foorumi toimii paremmin.

Kaikenlaisia sosiaalisia verkostoja on olemassa, mutta ei avoimina.
Otsikko: Vs: Kuoleva sivusto, pallontallaajat
Kirjoitti: jyka - 12.09.2017, 15:34:01
Jep, internet elää. Ennen oli nettifoorumit ja webchatit ja IRC, nyt on kaikenmaailman blogit, facebookit ja telegramit ja whatsapit.
Netistä on tullut kaiken kansan paikka. Ennen (90-luvulla) oli outo nörtti jos roikkui netissä lueskeli foorumeja ja irkkasi ;)
Ei huonoa kehitystä välttämättä ollenkaan
Otsikko: Vs: Kuoleva sivusto, pallontallaajat
Kirjoitti: alan_mies - 12.09.2017, 17:14:58
Mun mielestä on kahdesta syystä huonoa kehitystä

- muiden hyvinvoinnin vuoksi kaikkien ei tarvitsisi päästä nettiin  ;D
- noista uusista alustoista ei ole tiedonhakuun/tallentamiseen apua.

Blogeja on ollut jo aika kauan...
Otsikko: Vs: Kuoleva sivusto, pallontallaajat
Kirjoitti: servechilled - 13.09.2017, 19:15:53
Kyllähän palsta voisi olla aktiivisempi nykyään. Aika vähän on laadukasta keskustelua, matkaseuran hakijoita tuntuu kyllä riittävän.

Varmasti sosiaalisen median monimuotoisuus tätä nykyä on yksi syy Pallisten hiljenemiseen, mutta kyllä minun mielestäni perinteiselle keskustelufoorumillekin on tarvetta.

Tuli joskus seurattua yhden musiikkiaiheisen foorumin kuolemaa, jonka aiheutti hyvin pitkälle yliaktiivinen moderointi. Vähän samaa on havaittavissa Palliksissakin - tarkoitan lähinnä viestien pakottamista vanhoihin megalomaanisiin ketjuihin ja uuden keskustelijan nuhtelemista siitä, että ei tajunnut jostain asiasta jo keskustellun 10 vuotta sitten. Eli vähän voisi löysätä pipoa viestien niputtamisessa!

Bloggarit voisivat myös olla aktiivisempia foorumin puolella, tuntuu että he viihtyvät ennemminkin omissa bloggarisitseissään kuin tarinoivat tänne tavisten puolelle. Ja eihän näistä kirjoituksista saa edes ilmaisia hotelliöitä!
Otsikko: Vs: Kuoleva sivusto, pallontallaajat
Kirjoitti: fishbone - 13.09.2017, 19:27:38
Kai mä uskallan kantaa korteni tähän(kin) keskusteluun, kun ensi kuun alussa tulee 15 vuotta, kun vihdoin rekkasin foorumille; sitä ennen kirjoittelin "vieraana", kun se oli sillon vielä mahdollista.

Foorumin tuhoa on ihan turha koittaa vierittää blogien, wikien tai sosiaalisen median suuntaan, kun todellisuudessa alun alkaen koko syöksykierre on lähtenyt ensisijaisesti sysipaskoista moderaattorivalinnoista ja jatkui pitkäaikaisella ylläpidon luokattomuudella.

Tää on kuitenkin keskustelufoorumi, mutta kun moderaattorivalinnat tehtiin sillä perusteella, kuka on kaikkein kuivin ja kaikkein asiallisin, niin aika tehokkaasti muutama tällainen onnistui sitten tappamaan ajoittain jopa lennokkaiksi yltäneet keskustelut. Ja kun aika harva meistä reissaa 365 päivää vuodessa, niin nämä lennokkaat, mutta toki off topicin puolelle ajoittain rankastikin kääntyneet keskustelut, oli ne mitkä piti jengiä paikalla. Ne kun raakattiin pois, niin lopputulos oli se, että jengi käy lurkkaamassa reissua suunnitellessaan, että mitä mestasta on kerrottu, heittää ehkä kysymyksen ja sitten häviää foorumilta seuraavan reissun suunnitteluun asti. Käy siinä sitten keskustelua, jossa opit tuntemaan ihmisiä nimimerkkien takana ja koe jonkinlaista yhteisöllisyyttä. Tää on siis jo pitkään ollut enemmän sellainen vakavahenkinen wikimäinen tietopankki, jossa puhutaan tasan siitä aiheesta mitä otsikossa lukee, kuin missä jengin olisi tarkoitus käydä viihtymässä.

Esimerkkinä näistä hieman metsään menneistä moderaattorivalinnoista, ketään nimeämättä tottakai, täällä on ollut yksikin moderaattori jonka moraalifiltteri oli niin viimeisen päälle, että kävi muokkaamassa muiden teksteistä jopa yksittäisiä sanoja siveämpään muotoon – tyyliin jos sanoit "vituttaa", niin seuraavana päivänä omaa tekstiäsi lukiessasi, teksti olikin jo muutettu muotoon "vidurattaa". Mitä off topicien siistimiseen tulee, niin parhaimmillaan tää on saanut jo niin hysteerisiä piirteitä, että niitä on jopa nykyisen moderointisiiven johdosta siistitty off topic -osionkin (aisan vierestä) viesteistä off topicina. Eli vaikka ollaan asian vieressä, niin silti pitää pysyä juuri siinä otsikossa mainitussa asian vieressä, tai muuten ei hyvä heilu. Sitten kun moderoinnin tasoa kyseenalaistaa palautetta ylläpidolle -osiossa, niin kavereilla leviää kasetit, ja viestit katoaa sieltäkin. Ketä tällaisessa ilmapiirissä kiinnostaa käydä aktiivisesti keskustelemassa, kun on aina joku ittensä ja asemansa liian vakavasti ottava sheriffi huohottamassa niskaan?

Ylläpidon luokattomuudesta on turha kai edes pidemmin avautua? Siinä missä tää oli aluksi foorumi, niin nyt tää on ennen kaikkea kaikkea muuta ja siinä sivussa on vähän niin kuin reliikkinä tää iänikuinen foorumi. Puolet etusivusta on blogiotsikoita, joista parhaimmillaan jokainen on saman bloggaajan. Sisältönä blogauksissa on tyyliin pari kännykkäräpsyä jostain laihialaisesta snägäriannoksesta ja neljän rivin kertomus kuinka käytiin perheen kanssa retkellä katsomassa Laihian suurinta puuta ja matkalla syötiin maan kuulut Päkän grillin makkaraperunat. Seuraavassa blogauksessa on kuvat Riitan aitan maan kuuluista letuista ja kolme riviä tekstiä retkestä katsomaan Närpiön suurinta puuvenettä. Tällästä meille sit puffataan etusivun täydeltä, kun matkablogaaminen on nyt niin hot.
Otsikko: Vs: Kuoleva sivusto, pallontallaajat
Kirjoitti: Klose - 13.09.2017, 19:53:33
Itseasiassa muistan kun Fishbonen kirjoittamat muutokset näkivät päivänvalon, katosin foorumilta jossain vaiheessa  myöhemmin vuosiksi ja nyt taas palannut ja ihmetellyt hiljaisuutta, en kehannut kysyä onko mainituilla muutoksilla ollut vaikutuksensa. Rakentava kritiikki😁 . . . Otsikko: Vs: Kuoleva sivusto, pallontallaajat
Kirjoitti: jk - 13.09.2017, 22:45:56
Mitä off topicien siistimiseen tulee, niin parhaimmillaan tää on saanut jo niin hysteerisiä piirteitä, että niitä on jopa nykyisen moderointisiiven johdosta siistitty off topic -osionkin (aisan vierestä) viesteistä off topicina.
Kerro lisää?

En muista ainakaan itse moderoineeni juuri mitään asian vierestä -osiossa. Jotain Radicalin juttuja taisin siistiä, kun alkoi mennä kiihottamiseksi kansanryhmää vastaan. Moderoinnissa noin yleisesti pätee se, että kun yhteen suuntaan kumartaa, niin toiseen suuntaan pyllistää; sama mitä tekee, linja on aina jonkun mielestä liian tiukka ja jonkun toisen mielestä liian löysä. Eikä sekään nyt ehkä välttämättä foorumin viihtyisyyttä paranna, että jostain yksittäisestä moderointiratkaisusta pitää aloittaa joku hitonmoinen vääntö.  :o
Otsikko: Vs: Kuoleva sivusto, pallontallaajat
Kirjoitti: Arimo K - 14.09.2017, 03:52:39
En sanoisi että kuoleva, pienentynyt ja muuttunut vain.

Anonyymit foorumit ovat kuitenkin menettäneet vahvasti asemaansa, kun (etenkin nuorten) keskusteleminen on siirtynyt esimerkiksi Facebookin ryhmiin ja muuhun someen. Läppäreitä ja tietokoneita käytetään paljon aiempaa vähemmän, eikä älypuhelimella hirveästi kirjoiteta pitkiä foorumiviestejä. On varmasti paljon enemmän passiivisia lukijoita kuin aktiivisia kirjoittajia.

Näin uudempana käyttäjänä en koe, että fishbonen mainitsemilla ylläpitoasioilla olisi mitään vaikutusta ainakaan omaan foorumilla käyntiin. Tosin välillä pistää häiritsevästi silmään, kuinka hyökkäävä ja aggressiivinen keskustelutapa joillakin vanhoilla käyttäjillä on. Oli aihe mikä tahansa, saattaa keskusteluissa törmätä henkilökohtaisiin hyökkäyksiin, kun joku vanha käyttäjä lyttää toisen käyttäjän viestin sen perusteella, mitä toinen on kirjoittanut foorumille joskus viime vuosikymmenellä. Se ei anna foorumista hirveän houkuttelevaa ensivaikutelmaa.

Ja kuten täällä jo mainittiinkin, on blogit ja matkaseuranhaku edelleen todella suosittuja. Yhteisöllisyys on vain muuttanut muotoaan.
Otsikko: Vs: Kuoleva sivusto, pallontallaajat
Kirjoitti: alan_mies - 14.09.2017, 08:44:13
Kiitti Fisu vinkistä. Pitää etsiä Närpiön suurin puuvene.

Ennen oli erilaista kyllä, se yhteisöllisyys oli jonkinlaista sosiaalisen median alkuhuumaa. En ollut moderaattorien kanssa aina samaa mieltä, mutta ei se minua ihan noin paljoa viduroittanut, tai sitten en muista enää. Oikeastaan pieni ihme, että tämä foorumi on edelleen olemassa, lähes samanlaisena ja kaikki jutut tallessa. Museoida tämän voisi. :)

Edelleen sitä mieltä, että samaa kohdetta/asiaa koskien ei tarvitsisi avata useita yleisketjuja. Tieto löytyy paljon helpommin yhdestä paikasta. Jos on joku tarkemmin rajattu kysymys, niin miksei silloin.
Otsikko: Vs: Kuoleva sivusto, pallontallaajat
Kirjoitti: Reconquista - 14.09.2017, 10:29:36
En ole koskaan kirjoittanut mihinkään mitään omalla nimelläni. Pidän keskustelupalstoista ja sosiaalista mediaa en käytä. Tietyn aiheisten kirjoitusten pakottaminen vanhoihin ylipitkiin ketjuihin on huono asia koska aiheesta vasta nyt kiinnostunut lukija tuskin jaksaa kahlata kahtakymmentä sivua viestejä joista vanhin  on kymmenen vuotta vanha. Mieluummin uusi ketju alkuun viiden sivun välein.
Otsikko: Vs: Kuoleva sivusto, pallontallaajat
Kirjoitti: HelsinkiFlyer - 14.09.2017, 11:51:21
Keskustelupalsta on piilossa eli jos ei tiedä etsiä, niin blogeja tulee vastaan. Niillä tehdään rahaa ja bloggareita ei palsta kiinnosta.

Moderoinnin takia pariin kertaan meinannut jättää palstan. Urpoja siellä on hommissa ja tuokin on kauniisti sanottu.
Otsikko: Vs: Kuoleva sivusto, pallontallaajat
Kirjoitti: UsvaAuer - 14.09.2017, 12:34:16
Minusta on kiva keskustella matkustamisesta ja matkakohteista, ja siksi olenkin hämmästynyt, että matkaajia ei keskusteleminen enää kiinnosta. Blogit kyllä kukoistavat, mutta ei blogeissa keskusteluja käydä, niissä raportoidaan. Kun aika on rajallista, matkaajat mieluummin käyttävät ajan itsensä brändäämiseen matkailun kautta kuin matkustamisesta keskustelemiseen.

lopputulos oli se, että jengi käy lurkkaamassa reissua suunnitellessaan, että mitä mestasta on kerrottu, heittää ehkä kysymyksen ja sitten häviää foorumilta seuraavan reissun suunnitteluun asti.

Syystä olen eri mieltä, mutta lopputulos on tämä. Ärsyttää sellaiset kirjoittajat, jotka haluavat toisilta apua, mutta itse eivät koskaan anna takaisin mitään. Satunnaisten kirjoittajien keskuudessa tämä on yleistä (ja ehkä ymmärrettävääkin), mutta on sellaisia vakkareitakin, joiden "keskustelu"aktiivisuudesta 95% on pelkkiä kysymyksiä (tai maalistauksia).

Lainaus käyttäjältä: Arimo
Oli aihe mikä tahansa, saattaa keskusteluissa törmätä henkilökohtaisiin hyökkäyksiin

Jos minua on joku vaivannut tai harmittanut se on  joidenkin keskustelijoiden epämiellyttävä asenne joissain tilanteissa.


Lainaus käyttäjältä: HelsinkiFlyer
Moderoinnin takia pariin kertaan meinannut jättää palstan.

Minä en koskaan.


Lainaus käyttäjältä: alan mies
Oikeastaan pieni ihme, että tämä foorumi on edelleen olemassa, lähes samanlaisena ja kaikki jutut tallessa. Museoida tämän voisi. :) Edelleen sitä mieltä, että samaa kohdetta/asiaa koskien ei tarvitsisi avata useita yleisketjuja. Tieto löytyy paljon helpommin yhdestä paikasta.

Minusta samaa aihetta koskevat keskustelut on pidettävä yhdessä ketjussa. Tosin näitä ketjuja voisi ehkä moderoida muutaman vuoden välein: poistaa ketjusta sellaisia viestejä, jotka eivät tue aihetta tai esimerkiksi kysymyksiä, joihin ei ole vastattu. Tällöin ketjut olisivat tiiviitä tietopaketteja, joissa näkyisi myös historian perspektiivi. Pisimmit ketjuthan kertovat myös siitä, miten kohteet tai matkustaminen on muuttunut. Tämäkin tieto on arvokasta.

Lainaus käyttäjältä: fishbone
syöksykierre on lähtenyt ensisijaisesti sysipaskoista moderaattorivalinnoista

Saadaan olla tyytyväisiä, että joku ylipäätänsä viitsii ottaa foorumin moderoitavakseen.
Otsikko: Vs: Kuoleva sivusto, pallontallaajat
Kirjoitti: fishbone - 14.09.2017, 16:10:39
Mitä off topicien siistimiseen tulee, niin parhaimmillaan tää on saanut jo niin hysteerisiä piirteitä, että niitä on jopa nykyisen moderointisiiven johdosta siistitty off topic -osionkin (aisan vierestä) viesteistä off topicina.
Kerro lisää?

En muista ainakaan itse moderoineeni juuri mitään asian vierestä -osiossa.

Itse asiassa, saatoin ehkä valehdella, en olekaan varma, että onko tapahtunut nykyisten moderaattoreiden aikaan, kun mistään ei pikaisella vilkaisulla löydy kellä täällä on natsat. Sen tiedän, että pallontallaajien historian aikana niitä on aika moni kantanut, osa henkseleitään paukutellen, osa jobinsa lungisti ottaen. Mutta ehkä tämä moderaattoritiimin salaisuus on osa kantavaa ajatusta, iisimpi ampua pusikosta, kun käyttäjät ei tiedä mikä se oli, mistä se tuli ja mihin se meni.

Mut sitten itse asiaan. Jos mä olisin diktaattori, niin mä vetäisin joku yö koko paskan (siis foorumin) sileeksi. Sittenhän olisi taas läjäpäin tilaa uudelle keskustelulle ja kukaan ei voisi huudella, että käytä hakua ja eti ny vaikka 35 sivuisesta Berliini-keskustelusta tai 72 sivuisesta Trans-Siperia-keskustelusta vastaus siihen kysymykseesi. Vielä sillon joskus kun foorumi oli oikeesti aktiivinen, niin olin ehdottomasti sen puolella, että tietyt jutut pakotettiin samoihin ketjuihin ja käskettiin käyttämään hakua, koska muuten tää olis hukkunu niihin päivästä toiseen toistuviin visa electron ja ryanair -kysymyksiin. Mutta sillon tieto niissä oli vielä edes jollain tavalla ajanmukaista, toisin kun nyt, kun vanhimmat jutut on yli 15 vuoden takaa. Toki sitä samaa keskustelua, pärjääkö käsimatkatavarakokoisella slagalla 2 viikon reissun, on turha pätkiä mihinkään, mutta esim. nämä edes semiaktiiviset Lontoo/Berliini/etc-kettingit voisi hyvin pistää kahden vuoden välein lukkoon, jotta siihen viimeisimmäksi tehtyyn kehtaisi edes ketään kehottaa tiedonhakuun.

Jos nyt mietitään vaikka ruokakauppaa, jossa puolet hyllytilasta on varattu vuonna 2005 päiväyksensä ohittaneille safkoille, niin kivahan siellä olisi varmasti käydä ajan kanssa fiilistelemässä, että ainiin, tällaisiakin oli joskus, mutta kyllä mä keskivertopäivänä hakisin ehdottomasti ennemmin ostokseni siitä naapurikiskasta, joka tarjoaa vaan kuranttia kamaa ja josta saan sen mitä olen hakemassa, iisisti penkomatta. Eli näiden vanhimpien viestien museoiminen, lukottamalla ja antamalla tippua, nyt vähintään pitäisi tehdä. Halukkaan junnut voisi sieltä käydä lurkkimassa millaista keskustelu oli, kun härmässä alkoi reppureissaaminen lyödä isommin läpi, mutta vain se ajankohtainen tieto olisi etusivulla.
Otsikko: Vs: Kuoleva sivusto, pallontallaajat
Kirjoitti: jk - 14.09.2017, 16:56:37
esim. nämä edes semiaktiiviset Lontoo/Berliini/etc-kettingit voisi hyvin pistää kahden vuoden välein lukkoon, jotta siihen viimeisimmäksi tehtyyn kehtaisi edes ketään kehottaa tiedonhakuun.
No ei täällä nyt mitään kategorista kieltoa ole kysyä samasta asiasta uudelleenkin, jos entinen tieto alkaa olla selkeästi vanhentunutta. Tervettä järkeä saa käyttää.

Olisi tietysti ihan hyvä idea pätkiä ketjuja ja museoida vanhentunut tieto, mutta kun aktiivisia moderaattoreita ei kovin monta ole, ei taida ihan heti tapahtua. Joskus vuosia sitten yhdistelin sekalaisia ja pirstaleisia Lontoo-ketjuja aihepiireittäin, ja siinäkin oli monen tunnin työ - foorumin käyttöliittymä kun ei salli ketjujen siirtelyä ja pilkkomista ihan "drag and drop" -tyyliin. Jos urakkaan haluaa ryhtyä, voi varmaankin ottaa yhteyttä ylläpitoon ja ilmoittautua halukkaaksi moderaattoriksi.
Otsikko: Vs: Kuoleva sivusto, pallontallaajat
Kirjoitti: SunRiseGirl - 14.09.2017, 17:00:26
Muisteisin, että tällaisia aloituksia on ollut joskus ennenkin. Ainakin samaa hiljentymistä "ihmetellään" monella muullakin keskustelupalstalla. Keskustelupalstojen kulta-aika vaan valitettavasti on ohi, ihan joka paikassa. Ei se johdu moderaattoreista, ei täällä eikä missään muuallakaan. Itse en edes muista moderoinnin olleen täällä kovin näkyvää. Eniten moderoinnista yleensä palstalla kuin palstalla tuntuvat olevan eniten paskana ne, joilla oma keskustelutyyli ei pysy edes laajemmissa hyvän maun rajoissa.

"Asian pysymisen vain yhdessä ketjussa" edun huomaa kaikista parhaiten silloin kun itse hakee tietoa. On turhauttavaa, jos sama asia on ripoteltu useampaan ketjuun, joista kaikissa ei edes käsitellä koko asiaa vaan vingutaan jostain aivan asiaankuulumattomasta ja sitten lopulta jostain ketjusta löytyy oikea asia tai linkki siihen ketjuun jossa sitä käsitellään.

Ja ihan samaa mielstä UsvaAuerin kanssa, että ihme, että kukaan nykyään edes enää jaksa moderoida keskustelupalstoja. Musta ei olis siihen  tai ainakaan jälki ei olis lainkaan niin maltillista kuin mitä monilta modeilta :D
Otsikko: Vs: Kuoleva sivusto, pallontallaajat
Kirjoitti: HelsinkiFlyer - 14.09.2017, 18:35:19
Luen päivittäin yhtä palstaa, jolla tuhatkunta aktiivilukijaa/kirjoittajaa. Päivässä ehkä tuhannen viestiä. Moderointia ei käytännössä ole. Ihan hyvin skulaa. Ainoa mitä siivotaan pois on puhtaasti laiton kirjoittelu. Sitä ei paljon ole. Muuten kaikki menee, huuto, kiroilu, aiheesta kuin aiheesta kirjoittelu, henkilökohtaisuuksiinkin menevä vittuilu. Miten tuo on mahdollista? Siellä voi laittaa kirjoittajia filtteriin eli poistaa heidän kirjoittamat viestit omasta näkymästään. Jos joku vittuilee, ärsyttää tms. niin filsuun vaan. Koko moderointi on aika turha, leikkiä jotain palstapoliisia. Antaa kaikkien kukkien kukkia.
Otsikko: Vs: Kuoleva sivusto, pallontallaajat
Kirjoitti: SunRiseGirl - 14.09.2017, 19:36:59
Moderointi ei ole turhaa, varsinkaan nykyään. Palstojen ylläpitäjät ovat vastuussa siitä sisällöstä, jota palstoilla on, tähän velvoittaa mm. Euroopan ihmisoikeussopimus ja erityisesti Euroopan ihmisoikeustuomioistuin, jonka ratkaisukäytännössä nettisivujen ylläpitäjille on asetettu vastuuta siitä, minkälaista sisältöä keskusteluissa on.

Ja ihan ok, jos joku jaksaa kahlata läpi keskustelupalstoja, joilla moderointia ei kauheasti ole. Itse en jaksa lukea mitään Suomi24/muro/ylilauta tyylistä huutelua ja kettuilua silloin, kun haluaisin saada ihan päteviä tietoja asioista.
Otsikko: Vs: Kuoleva sivusto, pallontallaajat
Kirjoitti: fishbone - 14.09.2017, 19:45:39
Luen päivittäin yhtä palstaa, jolla tuhatkunta aktiivilukijaa/kirjoittajaa. Päivässä ehkä tuhannen viestiä. Moderointia ei käytännössä ole. Ihan hyvin skulaa. Ainoa mitä siivotaan pois on puhtaasti laiton kirjoittelu. Sitä ei paljon ole.

Aika pitkäänhän täälläkin mentiin yhden moderaattorin taktiikalla, vaikka viestimäärät oli silloin huomattavasti suuremmat kuin koskaan kai sen jälkeen.

Sitten joku teekkarikilta osti laudan pois ja päätti tehdä tästä itselleen kukoistavan busineksen. Ensitöikseen jonkun oululaisen soluasuntolan saunaosastolla nasautettiin päärynäsiideripullot auki ja aloitettiin disney brainstorming methodin mukainen innovointi. Sen tuloksena päädyttiin piirtämään Gantt-kaavio. Gantt-kaavio puolestaan paljasti, että avain onneen löytyy jonkinlaisesta käyttäjien palkitsemissysteemistä. Varsin pian ja harvinaisen yksimielisesti palkitsemisen kriteeriksi valikoitui: "pystyy kirjoittamaan 200 kuivaa viestiä putkeen" ja palkinnoksi sheriffinmerkki rintaan. Sitten jo nasautettiinkin auki uudet päärynäsiiderit ja skoolattiin sille, kuinka nyt ollaan matkalla kohden it-buumin kovinta kärkeä. Sen pituinen se.
Otsikko: Vs: Kuoleva sivusto, pallontallaajat
Kirjoitti: HelsinkiFlyer - 14.09.2017, 20:11:27
Keskustelu on puolikuollutta, kun aletaan jotain ihmisoikeussopimuksia sotkemaan mukaan. Kansainväliset sopimukset velvoittavat. juuh. Ja vielä kun tietäisi miten. Vain ääliöt vetoavat vihapuheeseen ja ihmisoikeuksiin kyttäyksen perusteluna. Niitä rikoksen tunnusmerkit täyttäviä viestejä tuskin tällekään palstalle tulee edes kerran viikossa. Puhumattakaan että joku niitä tutkisi, tekisi syyteharkinnan ja vielä antaisi tuomioita. Tuohon vaan pelkurit vetoavat, kun siivoavat kaikkea muutakin omasta mielestä epämieluisaa sisältöä.
Otsikko: Vs: Kuoleva sivusto, pallontallaajat
Kirjoitti: SunRiseGirl - 14.09.2017, 20:58:38
Onneksi vain fiksut  ja rohkeat roikkuvat vuodesta toiseen palstalla, jossa on urpot moderaattorit ja muutenkin meininki tosi nihkeää. Itse varmaan keksisin tuossa vaiheessa jo parempaa tekemistä.

Ja joo, tässä vaiheessa tämä "pelkuri" jättää tämän ketjun, koska näin fiksujen ja rohkeiden ihmisten kanssa en kestä olla  ;D

Otsikko: Vs: Kuoleva sivusto, pallontallaajat
Kirjoitti: Saramaria - 15.09.2017, 07:48:45
Sinnikkäänä ulkojäsenenä koen, että tämä forum on aika kurja uusille ja/tai erilaisen maailmankuvan omaaville. Siis vastaukset on usein vittuilua ja vähättelyä, tai jos kyse ei ole perinteisestä hardcore reppumatkailusta, vähän semmosta "ei kuulu tän forumin aihepiiriin". Se syö ihmisten kiinnostusta tulla tänne, veikkaan (koska se, että yhden kerran kysyviä tai matkaseuraa hakevia on, kertoo, että kyllä tämä löytyy). Vanhat vakkarit siirtyy kaikkialla ajan myötä uusiin juttuihin, jos ei uusia tule tilalle, tapahtuu kuihtumista. Mulle tää on ollut ainoa suomenkielinen asiallinen kanava jutella matkailusta, mutta kyllä varmaan höpöttäisin paljon enemmän, jos uskaltaisin. Sitä kuivaa asiatekstiä just just uskaltaa, siitä tulee harvemmin mitään negaa takaisin. Eli jos toivotte lisää aktiivisuutta, ottakaa uusia ja arkoja paremmin mukaan! (Toki tämä on ehkä myös ikäkysymys, keskustelupalstat alkaa olla keski-ikäisten juttuja. Mun lapset varmaan kokee tämmöset tosi vanhanaikaisina jo.)
Otsikko: Vs: Kuoleva sivusto, pallontallaajat
Kirjoitti: Matkailijoitsija - 15.09.2017, 10:13:04
Ylläpidon luokattomuudesta on turha kai edes pidemmin avautua? Siinä missä tää oli aluksi foorumi, niin nyt tää on ennen kaikkea kaikkea muuta ja siinä sivussa on vähän niin kuin reliikkinä tää iänikuinen foorumi. Puolet etusivusta on blogiotsikoita, joista parhaimmillaan jokainen on saman bloggaajan. Sisältönä blogauksissa on tyyliin pari kännykkäräpsyä jostain laihialaisesta snägäriannoksesta ja neljän rivin kertomus kuinka käytiin perheen kanssa retkellä katsomassa Laihian suurinta puuta ja matkalla syötiin maan kuulut Päkän grillin makkaraperunat. Seuraavassa blogauksessa on kuvat Riitan aitan maan kuuluista letuista ja kolme riviä tekstiä retkestä katsomaan Närpiön suurinta puuvenettä. Tällästä meille sit puffataan etusivun täydeltä, kun matkablogaaminen on nyt niin hot.

Täähän se ois.

Sen sijaan moderointilinjassa en ole nähnyt pahemmin valittamista, muuta kuin että muuan Rappiotytsyille annettiin liikaa aikaa.

Tieto on nykyisin pirstaloitunut blogeihin, joista suosituimmat on jotain helvetin sponsoripostauksia. Palliksella on ihan laadukkaita nuo vanhemmat ketjut, mutta nykyiset "mitä tehdä berliinissä" on vähän liian simppeliä Q&A -kamaa. Ennen vanhaan täällä vielä oli kunnon matkakertomuksia kuten Abasson ja T_Hautalan matkakertomukset, mutta nää nykyiset etusivulla vilkkuvat on pitkälti skebeliä. Kaupallisuus ja kuvapainotteisuus on pilannut aitouden. Mutta toki helmiäkin sattuu välillä vastaan.
Otsikko: Vs: Kuoleva sivusto, pallontallaajat
Kirjoitti: jk - 15.09.2017, 11:58:44
Johan arvasinkin, että tämä keskustelu houkuttelee trollit paikalle kuten hunaja mehiläiset. Neuvokaahan nyt kaikentietävät, miten tähän postaukseen (http://www.pallontallaajat.net/pt3/keskustelu/index.php?topic=34074.msg377474;topicseen#new) pitäisi moderaattorin suhtautua?
Otsikko: Vs: Kuoleva sivusto, pallontallaajat
Kirjoitti: Matkailijoitsija - 15.09.2017, 12:16:56
Johan arvasinkin, että tämä keskustelu houkuttelee trollit paikalle kuten hunaja mehiläiset. Neuvokaahan nyt kaikentietävät, miten tähän postaukseen (http://www.pallontallaajat.net/pt3/keskustelu/index.php?topic=34074.msg377474;topicseen#new) pitäisi moderaattorin suhtautua?

Ekaa kertaa kohteeseen -threadit. Jengi haluaa yksilöllisiä vastauksia vielä vuonna 2017 vaikka netti tulvii tietoa, mutta toisaalta onhan tuo paremmin jäsennelty ja kysymykset spesifioitu tarkemmin kuin 99% vastaavista threadeista. Ei täällä ruuhkaa tule kuitenkaan tai palstatila ole täyttymässä.
Otsikko: Vs: Kuoleva sivusto, pallontallaajat
Kirjoitti: HelsinkiFlyer - 15.09.2017, 12:21:28
Thaikkulasta pitkän kysymyspatteriston skriivanneen juttua en jaksa edes lukea. Miksi käyttäisin viisi minuuttia lukeakseni muiden kysymyksiä? Jäbä on laiska. Ja vaikka lukisin, niin vielä pitäisi vastatakin. Tuskin tulee edes kiitos sanomaan. Antaisin siis olla. Tuskin hänelle kukaan vastaa.
Otsikko: Vs: Kuoleva sivusto, pallontallaajat
Kirjoitti: Fiasko - 15.09.2017, 13:07:59
Neuvokaahan nyt kaikentietävät, miten tähän postaukseen (http://www.pallontallaajat.net/pt3/keskustelu/index.php?topic=34074.msg377474;topicseen#new) pitäisi moderaattorin suhtautua?

Miksi ihmeessä moderaattorin pitäisi puuttua asialliseen keskustelunaloitukseen yhtään mitenkään? Jos jollain on aikaa ja jaksamista auttaa aloittelijaksi itsensä tunnustavaa ihmistä niin miten se häiritsee muita - päinvastoin, vastauksista hyötynee joku muukin.

(Taustalla ajatusmaailma, että moden tehtäviin kuuluu lähinnä lainvastaisuuksien puuttuminen.)

Otsikko: Vs: Kuoleva sivusto, pallontallaajat
Kirjoitti: jk - 15.09.2017, 13:59:23
Miksi ihmeessä moderaattorin pitäisi puuttua asialliseen keskustelunaloitukseen yhtään mitenkään?
Näennäisestihän tuo on asiallinen, mutta kun tässä ketjussa on juuri väännetty siitä, pitäisikö keskustelu tietystä aiheesta pitää tiukasti yhdessä ketjussa, näkisin, että tuo on selkeä trollaus. Nuo kysymyksethän ovat sellaisia, että niistä on jo runsaasti keskustelua muissa ketjuissa.

Myös moneen asiaan vastauksen saa ja olen saanutkin jo, kun kahlannut näitä keskusteluja läpi. Silti ajattelin, että ehkäpä jotkut kokeneemmat voisi antaa muutamat vinkit alla oleviin kysymyksiin. Tiedän että näitä on täällä varmasti käyty läpi lukemattomia kertoja, mutta sitä vartenhan tämmöiset keskustelupalstat on hyviä, että täällä voi ihmiset kysellä näitä asioita myös erikseen. Eli olen kyllä lukenut paljon tätä palstaa, mutta  katsotaan saisiko tässä apua ihan tälleen ”henk.koht” myös.  Iso kiitos jo etukäteen kaikille jotka viitsii vähän jeesata! :) 

(Taustalla ajatusmaailma, että moden tehtäviin kuuluu lähinnä lainvastaisuuksien puuttuminen.)
Niin, asian voi nähdä näin. Toisaalta osa käyttäjistä ärsyyntyy, jos trollien annetaan riehua vapaasti. Niin tai näin, aina väärinpäin.
Otsikko: Vs: Kuoleva sivusto, pallontallaajat
Kirjoitti: mpala - 15.09.2017, 16:54:12
Johan arvasinkin, että tämä keskustelu houkuttelee trollit paikalle kuten hunaja mehiläiset. Neuvokaahan nyt kaikentietävät, miten tähän postaukseen (http://www.pallontallaajat.net/pt3/keskustelu/index.php?topic=34074.msg377474;topicseen#new) pitäisi moderaattorin suhtautua?
Itsellani ei ole mitaan valituksia moderoinnin suhteen, pain vastoin kiitos vaan panoksesta!

Tallaiseen itse sanoisin, ettei kannata ruveta moderoimaan luulon suhteen. Ehka tervetulottaa, ja neuvoa etta parempi ensin etsia valmista tietoa ja sitten kysella yksityiskohtaisemmin. Jos joku viitsii lukea ja vasta, niin hyva. Parempi kuitenkin pitaa ovet auki kaikille eika heti vetaa kuoloniskua. Modena voi myos lahettaa neuvoa suoraankin.
Otsikko: Vs: Kuoleva sivusto, pallontallaajat
Kirjoitti: mpala - 15.09.2017, 17:03:16
Noita etusivun blogvalituksia en ymmarra, miksi sitten niita katselette???? Itsellani on asetuksena nayta viimeisimmat viestit, ja toimii mainiosti myos puhelimessa. ei tarttee pomppia mihinkaan, naen vain keskustelut. ja vielapa vanhassa formaatissa :) eivat mielestani koskaan vieneet loppuun kayttajien kommentteja, ja teksti on edelleen pienenoloista verrattuna joihinkin epaoleellisiin tietoihin, niin tuokaan ei hairitse.

Musta tama on kiva palsta, ja kiitan kaikkia jotka taalla jaksavat kirjoittaa - alan mies, usvaauer, SRG, SLG, conard ja monet muut (joita on viela paljon), luen tata palstaa ja kirjoituksia todella paljon vaikken jaksakaan itse kirjoittaa, enka edes matkustele monissa paikoissa mista taalla kirjoitetaan. Eli tackar vaan kaikille jotka kortensa kekoon kantaa!

Otsikko: Vs: Kuoleva sivusto, pallontallaajat
Kirjoitti: pahakyy - 15.09.2017, 18:52:38
Komppaan mpalaa. Hyvä ja vielä terve palsta. Luen myös ainoastaan tuoreita viestejä. Joku jaksaa aina trollata, ja joku ottaa trollaukset tosissaan. Siinä on jo hienoutta. Ihan harmittaa jos joku pitää foorumia vihamielisenä. Ei kai tämä alkuperäistä ideaa enää vastaa, mut kehitys kehittyy, vaimitenseoli. Pahakyy jatkaa vierailua ainakin kerran päivässä.
Otsikko: Vs: Kuoleva sivusto, pallontallaajat
Kirjoitti: Klose - 15.09.2017, 23:01:48
Thaikkulasta pitkän kysymyspatteriston skriivanneen juttua en jaksa edes lukea. Miksi käyttäisin viisi minuuttia lukeakseni muiden kysymyksiä? Jäbä on laiska. Ja vaikka lukisin, niin vielä pitäisi vastatakin. Tuskin tulee edes kiitos sanomaan. Antaisin siis olla. Tuskin hänelle kukaan vastaa.

Ettei vain olisi sama trollailija joka harrastanut tuota jo vuosia.Taidan tietää miehen nimenkin , aloittanut jo nämä Thaimaa rollit todella kauan aikaa sitten. Harmi ettei pää parannu.