Pallontallaajat.net

Maapallo on pyöreä => Eurooppa => Italia => Aiheen aloitti: venlape - 21.05.2018, 21:45:09

Otsikko: Keski-Italiassa autoillen
Kirjoitti: venlape - 21.05.2018, 21:45:09
Ollaan mieheni kanssa suuntaamassa kolmatta kertaa Italiaan ja tarkoituksena olisi tutustua Toscanaan ja länsirannikkoon Rooman pohjoispuolella.
Majoitumme reissun alkajaisiksi ihanaan, kerran koettuun Cortonaan ja tästä olisi ajatuksena suunnata Cinque Terren lumoihin. Loppua emme sitten tiedäkään.

Kaipaisimmekin kipeästi vinkkejä, minne mennä, mitä tehdä ja nähdä, erityisesti tuolla länsirannikolla viikon ajan elokuussa! Rakastamme liikkua luonnossa vaeltaen ja polkujuosten sekä pyöräillen, mutta vastapainoksi kaipaamme hyvää viiniä, uima-allasta ja mutkatonta ruokailua.
Mitä rakkaat kanssatallaajat voisitte suositella?
Otsikko: Vs: Keski-Italiassa autoillen
Kirjoitti: wysig - 22.05.2018, 23:57:52
Paljon nähtävää olisi, mutta suosittelen loman siirtämistä elokuulta syyskuulle.
Otsikko: Vs: Keski-Italiassa autoillen
Kirjoitti: illusia - 23.05.2018, 07:25:52
Cinque Terre elokuussa on taatusti tukossa, kun suosituimmat reitit olivat ruuhkaisia jo toukokuussakin.
Otsikko: Vs: Keski-Italiassa autoillen
Kirjoitti: venlape - 23.05.2018, 19:46:07
Ajankohta on töiden takia tuo, joten sitä on turha spekuloida , josko jokin toinen olisi parempi. Varmasti olisi, mutta näillä mennään ja takuulla nautitaan reissusta, oli sitten joku muukin liikenteessä samaan aikaan tai ei. Ensimmäinen lomamme Italiaan sijoittui juuri elokuulle, eikä tuo ainakaan minua haitannut.

Otsikko: Vs: Keski-Italiassa autoillen
Kirjoitti: Kalle matkalla - 28.05.2018, 00:08:36
Onko Siena jo koluttu? Kaupungissa kannattaa olla useampi päivä, koska päivämatkalaiset lähtevät iltaa kohti ja keskustakin rauhoittuu sekä näkemistä on vaikka viikoksi. Hotel Athena oli sijainniltaan OK ja poikkeuksellisesti jopa hotellin kattoterassilla sijaitsevaa ravintolaa voisi suositella, vaikka kaupungilla on toki paljon muutakin tarjottavaa.

Päivämatkalaisten osalta sama juttu Luccan kanssa, mutta siellä ei ole katsomista koko viikoksi. Mukana oli oopperan "heavy user", joka kävi Puccini e la sua Lucca International Permanent Festival konsertissa ja piti sitä erittäin hyvänä. Palazzo Tucci ei ole halvin eikä varmasti loisteliain hotelli Luccassa, mutta se on hyvä yhdistelmä epookkia, sijaintia ja perhehotellia.

Itse olemme käyttäneet Toscanan tukikohtana Viareggiota. Se on rantakohde ennen kaikkea roomalaiselle ja milanolaiselle ylemmälle keskiluokalle. Siellä on monia laadukkaita maksullisia rantoja, hyviä ravintoloita ja erinomaiset yhteydet joka suuntaan.
Otsikko: Vs: Keski-Italiassa autoillen
Kirjoitti: illusia - 28.05.2018, 09:14:57
Pidin kovasti Luccasta. Ajankohta oli toukokuu, joten sää ei ollut vielä kuuma eikä kaupunki kovin ruuhkainen. Minulle kelpaa hostellimajoitus ja tämä oli kyllä yksi parhaista.
https://illusiafinland.blogspot.fi/search/label/Lucca
Otsikko: Vs: Keski-Italiassa autoillen
Kirjoitti: venlape - 28.05.2018, 18:33:28
Kiitos Kalle ja illusia vinkeistä!
Luccaa olen ajatellut päiväkohteeksi, mutta pitääkin tutustua tuohon  Viareggioon, josko sinne linnoittaudutaan pidemmäksikin ajaksi lomallamme!