Pallontallaajat.net

Omatoimimatkailu => Auto- ja moottoripyörämatkailu => Aiheen aloitti: Krisya - 28.05.2020, 13:30:51

Otsikko: Retkiautolla vuosi Euroopassa
Kirjoitti: Krisya - 28.05.2020, 13:30:51
Olemme päättäneet mieheni kanssa että kahden vuoden sisällä ostamme retkiauton, jolla on tarkoitus viettää vuosi euroopassa kierrellen. Retken ajatus on etsiä maa jossa tykkäisimme tulevaisuudessa asua. Kummallakaan meillä ei ole kokemusta retkiautoilusta. Itse olen pari kesää sitten ajanut henkilöautolla Via Bartican ja siihen jääkin kokemus autoilusta ulkomailla.
Tarkoitus olisi oli ajaa iso määrä euroopan maita läpi, mieleisissä maissa vietämme enemmän aikaa kerralla ja vähemmän kiinnostavissa saattaa olla vain välipyrähdys.
Nyt en kuitenkaan teidä mistä lähtisin suunnittelemaan tätä matkaa. Mitä kaikkia asioita pitäisi ottaa huomioon, miten suunnitella reittejä, mitä täytyy ottaa huomioon retkeilyautolla matkustamisessa jne...?
Tarkoitus olisi tehdä töitä matkan aikana (kummallakin etätyö mahdollisuus), joten kuukausipalkoilla mennään. Asunnot Suomesta myydään/ vuokrataan ja järjestetään niin että kuluja Suomeen maksamiselle jäisi mahdollisimman vähän.
Otsikko: Vs: Retkiautolla vuosi Euroopassa
Kirjoitti: Fiasko - 29.05.2020, 10:36:18
Ajatus on hieno, mutta kiinnitin huomioni kahteen kohtaan.

1) Ei aiempaa kokemusta retkiautoilusta  - ehkä suosittelisin pohjalle ensin lyhyempää reissua tai useampaa, ennen kuin alkaisin suunnitella vuoden reissua.
2) AsunNOT myyntiin/vuokralle  - saatan tulkita tilanteen täysin väärin, mutta en uskaltaisi lähteä puolison kanssa vuodeksi reissuun pienellä kopperolla, jos ei ole yhdessä asumisen sujuvuudesta kokemusta. Jos kyse oli kodin ja sijoitusasunnon myynnistä, tämän kohdan voi ohittaa.

Ehkä aloittaisin ottamalla kalenterin esiin: millaisilla leveysasteilla tahtoisin olla mihinkin aikaan vuodesta. Siitä voi jatkaa kartan kanssa kohti konkreettisempia suunnitelmia.
Otsikko: Vs: Retkiautolla vuosi Euroopassa
Kirjoitti: brasileira - 29.05.2020, 10:46:07
komppaan, mita fiasko sanoi.
Otsikko: Vs: Retkiautolla vuosi Euroopassa
Kirjoitti: alan_mies - 30.05.2020, 16:23:30
Itse matkailutavan osalta tämä on väärä foorumi.

Kannattaa ensin pohtia, hankkiako retkeilyauto vai pieni matkailuauto. Jälkimmäisessä on paljon etuja; se on hiukan suuremman leveyden ansiosta paljon asuttavampi ja tilasuunnittelu on parempi, kun pohjaratkaisu ei ole pakuvalmistajan peltikuorien rajoittama. Tavaratilaakin on enemmän.

Keski-Euroopassa on edullisia leirintäalueita ja matkailuautoparkkeja, stellplatzeja. Jopa ilmaisia jälkimmäisiä. Moottoritiet maksavat Saksan jälkeen, jopa paljon, mutta pikkuteillä menee aikaa ja hermojakin. Kun pysyy poissa suurten kaupunkien alueilta ja kiihkeimmistä turistikeskittymistä on melko turvallistakin.

Alkureittiin on kolme vaihtoehtoa. Mainittu via Baltica, Finnlines Saksaan tai Ruotsin kautta, jolloin kannattaa harkita ajamista länsirannikolle ja suoraan lautalla Varberg-Grenaa Tanskan mantereelle. Riippuu siitä, mihin on suuntaamassa.

Tämä on eka vuosi 2008 jälkeen, kun en tee pitkää Keski-Euroopan reissua, mitä nyt viime vuonna oltiin vain reilut 2 viikkoa. Yleensä 4-5. Aina on käyty Saksassa, useimmiten Ranskassakin, jossa ihminen nauttii eniten olostaan.