Pallontallaajat.net

Maapallo on pyöreä => Eurooppa => Italia => Aiheen aloitti: jakarta - 29.09.2020, 15:18:29

Otsikko: Etelä-Italia, tilanne nyt
Kirjoitti: jakarta - 29.09.2020, 15:18:29
Olen kahden viikon päästä lähdössä reiluksi kuukaudeksi Etelä-Italiaan (Napoli, Capri, Amalfi, Sisilia jne.). Onko täällä ketään joka olisi ollut tai olisi tällä hetkellä paikanpäällä, tai muuten tietäisi alueen asioista? Koronatilannehan on tällähaavaa ihan ok tuolla, joten sujuuko alueella reissaaminen mutkattomasti ja vaivattomasti. Onko jotain mitä erityisesti pitäisi tietää vai antaudunko vain seikkailuun? Kaikki vinkit otetaan vastaan, sana on vapaa. Kiitos.
Otsikko: Vs: Etelä-Italia, tilanne nyt
Kirjoitti: jokuli - 10.10.2020, 21:38:21
Italiassa tämän kauden muotia on sinertävä kuitukangas ranteessa. Osa pitää kuitukangasta myös 80-luvun tyyliin fritsuhuivina kaulalla ja osa peittää sillä jopa suun. Toki kangas otetaan suun edestä, jos puhutaan, tupakoidaan, vaihdetaan poskipusuja, syödään tai juodaan eli montaa hetkeä kangas ei suun edessä ole. Italiassa tupakoidaan edelleen lähes kaikkialla ja pieneen elektroniseen laitteeseen puhutaan (käytännössä huudetaan), vaikka Suomessa samaa laitetta lähinnä hipelöidään tai sillä kuvataan kaikkea mahdollista. Osalla kangaspala on hämmentävästi jopa suun ja nenän edessä. Vaaleansinertävä väri taitaa viitata oraaliseksimieltymyksiin, mutta ainakin uskomushoitotasolla ranteessa oleva kangas suojaisi myös koronalta.

Useissa turistikohteissa on nyt hyvin hiljaista. Osaa kohteista ei ole avattu kesäkauden 2019 jälkeen ja nekin kohteet, jotka olivat kesäkaudella 2020 auki on jo pääosin suljettu. Ravintolat ja kahvilat ovat pääosin auki ja viikonloppuisin/ iltaisin kaduilla vetelehditään sitä kummallista ”hidaskävelyä”. Pienissä kylissä kaikki kaupat ja ravintolat voivat olla suljettuna ilman mitään merkintää koska ne seuraavan kerran ovat auki. Ovessa olevat aikataulut eivät pidä paikkaansa. Osa potkupallo- ja moottoriurheilutapahtumista järjestetään, mutta muita tapahtumia ei käytännössä järjestetä. Erityisesti etelässä on paljon Ikea-kassin kanssa reissaavia tummaihoisia ihmisiä, jotka ovat vallanneet useat julkiset puistot ja mahdollisesti tästä syystä myös kirkot ovat nykyään usein suljettuna. Prostituutio on aiempaa näkyvämmin osa katukuvaa, samoin huumeiden käyttö. Auki olevissa kohteissa on elpymisinvestoinnit menossa tai muista syistä esimerkiksi museoissa osa huoneista on suljettu. Auki olevat kohteet voivat olla auki vain muutaman tunnin viikossa ja usein tätä ei lue missään ainakaan englanniksi.

Juniin on lisätty vaunuja ja yhteydet ovat hyvät. Hinnakkaammissa matkustusluokissa jaetaan survival-paketteja maskeineen, mutta rajoituksia on viime päiviin asti purettu. Aiemmin juniin oli selvemmin merkitty paikat, joissa istuminen oli kielletty, mutta syys-lokakuun vaihteesta junat on saanut jälleen myydä täyteen. Aivan viime päivinä rajoituksia on kuitenkin jälleen kiristetty. Bussiyhteyksiä on vähennetty jopa tavanomaisista talviaikatauluista, samoin sisäisiä lentoja. Useat laivareitit on ainakin väliaikaisesti lakkautettu. Majoitus on edullista, vaikka dormimajoitusta tai jaettua kylpyhuonetta välttelisikin. Pyrin välttämään hyväksikäyttöä, mutta kokeilin myös kympin hotellihuonetta. Ei mitään valittamista. Laukun voi viedä hyvin hotelliin jo ennen varsinaista sisäänkirjautumisaikaa. Joka kerta olen saanut huoneen tarvittaessa jo aamuvarhaisella. Viime päivien jopa kuolonuhreja vaatineet rankkasateet ovat tuoneet syksyiset kelit myös Italiaan. Lämmitys puuttuu lähes kaikista hotelleista hintatasoon katsomatta.

Ulkomaalaisiin suhtautuminen on aivan viime päivinä kiristynyt, kun koronatilanne on jälleen pahentunut myös Italiassa. Osa laittaa maskia heti naamalle, jos huomaavat sinun olevan ulkomaalainen ja muutama henkilö on italiaksi avautunut. Tulkitsin, että he toivoivat minun painuvan v**tuun Italiasta erityisesti, kun Suomen koronatilanne on huomattavasti Etelä-Italiaa huonompi. Poliiseille on tähän asti Suomi ollut vielä ok. Passia/ henkilökorttia tulee kantaa mukana. Virallisesti sinulla tulee olla myös se viranomaisten lappu mukana, mutta ei sitä kukaan ole kysynyt. Lentoyhtiöstä riippuen nykyinen vaatimus taitaa olla testi ennen matkaa ja kaksi testiä Suomeen palattua. Jos yksi testi maksaa lähetteineen ja todistuksineen lähes kolmesataa, niin kolme testiä takseineen tuhannen euron luokkaa/ henkilö. Tämä rajoittanee tehokkaasti koko perheen syyslomamatkoja.

Italiassa ei juuri kanneta huolta EU-tason elpymisestä. Päinvastoin, kotiinpäin vedetään aina kun voidaan. Kaupoissa on jopa aiempaa selvemmin esillä oman maakunnan tuotteet ja muut Italiassa valmistetut tuotteet. Huonommilla paikoilla on kansainvälisten tuotteiden Italia-versiot tyyliin Fanta Lemon italialaisista sitruunoista ja kyykkypaikoilla muita kansainvälisiä tuotemerkkejä. Muiden EU-maiden tuotteita ei ole näkyvästi esillä ja kukaan ei kanna huolta miten esimerkiksi piskuinen Suomi selviää koronakriisistä.
Otsikko: Vs: Etelä-Italia, tilanne nyt
Kirjoitti: jakarta - 14.10.2020, 00:39:04
Ok, missäpäin Italiaa olet nyt? Itse olen ollut nyt viikon Napolissa ja täällä ainakin turisteja ( pääasiassa saksalaisia ja ranskalaisia) riittää ja turistipaikat auki normaalisti. Tarkoitus olisi reissata Italiassa jouluyn asti, toivotaan että ilmat paranee eikä tule mitään sulkuja. Nyt tilanne suht normaali mielestäni, ainoastaan että toi maski tulisi roikkua jossainpäin kehoa.