Pallontallaajat.net

Maapallo on pyöreä => Eurooppa => Italia => Aiheen aloitti: toitalia - 18.09.2004, 20:02:08

Otsikko: Italia: mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: toitalia - 18.09.2004, 20:02:08
Moi!!

Lokakuun alkupuolella olis tarkotus lähteä Italiaan (lentäen roomaan) ja viipyä siellä viikko, tai ehkä kaksi.

Suunnitelmissa on nähä eri paikkoja (suunnilleen 3-4 päivää per kaupunki). Olis kiva nähä erilaisia kaupunkeja... Roomasta varmaankin sitte alotetaan, mutta jotain pienempiäkin kaupunkeja täytyy nähä.

En ole aikaisemmin käynnyt, enkä tiedä Italiasta juuri mitään (paitsi edellisiä topiceja luin äsken:))...

Löytyiskö Italian kävijöiltä jotain vinkkejä? Kaupunki, joka jäi mieleen(hyvässä tai pahassa)? Miksi? Hostellivinkkejäkin kuulisin erittäin mielelläni!  

p.s onko junailu italiassa kallista verrattuna suomeen?
Otsikko: Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: Pipru - 18.09.2004, 21:29:23
Oi, mä oon niin kateellinen. :(  Mäki tahdon taas italiaan!! Roomasta en tiedä mitään ja muutenki painottuu mun tietäminen lähinnä pohjoseen...
Sellanen pieni kaupunki kun Rapallo on mielettömän kaunis ja viihtyisä paikka! Siinä lähettyvillä myös Khiavari (tai jotn noin), Genova (jo vähä isompi paikka), Cinque Terre...ihan käymisen arvosia paikkoja. Sitten tietysti Pisa. Helteellä pienessä ja ahtaassa kaupungissa tosin on todella ahdistavaa ja torniin kiipeämisestä olis saanu maksaa ittensä kipeeks, mut kai tääki kuuluu niihin edes-kerran-elämässä-nähtäviin-paikkoihin. Portofino mielettömissä maisemissa mut TOSI kallis paikka! Kaikki porhot lomailee/asuu siel, mut kantsii poiketa. Milanoon mentiin illasta ja lähdettiin aamusta ja yövyttiin viel ihan aseman lähettyvillä niin sieltä en tiedä muuta ku et illalla/yöllä ihan ittensä kannalta parempi kiertää kaukaa aseman edessä oleva iso puisto (täynnä tosi ihmeellisiä ja pelottaviaki tyyppejä, eikä varmaan ainuttakaan selväpäistä). Venetsia oli suuri pettymys! Ahdas, likanen, pahan hajunen ja ihan täynnä turisteja ja matkamuistomyymälöitä. En tykänny ollenkaan :evil:
Junailu ei oo mitenkään erityisen kallista. Liput pitää muistaa leimata ennen junaan menoa yleensä laiturille menevien portaiden alapäässä olevissa laitteissa...tosin meidän paikalliset kaverit kirjottivat muutaman kerran ite niihin lippuihin päivän/kellon ajan ku oltiin kiireessä unohdettu leimata. En sit tiä kuinka lipuntarkastajat suhtautuis tohon.
Ihmiset on ystävällisiä, mut englanti on vanhemmalla väellä täysin hakusessa. Italialainen jätski on muuten ihan maailman parasta!!  :wink:
Otsikko: Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: Atah - 18.09.2004, 21:48:35
Hiphei.

Jätskistä on Piprun kanssa samaa mieltä, mutta siihen tais jäädä meiän yksimielisyys  :wink:

Mä en pitänyt Milanosta enkä oo Genovasta kuullut ikinä mitään hyvää... Molemmat vähän  tehdaskaupunkeja ja mielenkiintoista nähtävää ei kauheesti  löydy :(

Mutta mun ehdottomat suosikit:

VERONA, aivan upea Julia&Romeo kaupunki. Sopivan pieni ja suloinen, nättikin.

GARDAJÄRVI:kaunista, kaunista ja kaunista...

ALPEILLA PIKKUKYLIÄ: Halpoja,  kauniita ja etsipä jokin pieni alppijärvi, voi ei, sieltä ei pois enää haluakaan...

VENETSIA: Pidin myös tästä, ei siellä haissu ja romantiikkaakin löytyy hakemalla. Ja ehdottomasti mun mielestä näkemisen arvoinen!
Otsikko: Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: Justin Case - 19.09.2004, 16:44:11
Jalkapalloa, menkää katsomaan jalkapalloa. Roomassa ainakin Lazion ja AS Roman pelit. Vaikka futis ei kiinnostaisikaan, niin se on suuri osa italialaisuutta.

Jos aiotte Napoliin, niin aikokaa vasta lopuksi. Siellä tulee äitiä ikävä. Että sellainen paikka se Napoli on! Ei, tosissaan, siellä on kamalasti köyhää väkeä ja se tietysti aiheuttaa erilaisia lieveilmiöitä..

Pohjois-Italiasta on kyllä jäänyt paljon parempi kuva (Firenze, Milano, Venetsia ja ne Alpit).

Niin ja varokaa ravintolassa, jos ette ole varmoja jonkun asian hinnasta, se on taatusti tuplasti kalliimpaa kuin kuvitella saataa. nim.merk. pizza9€ kokis5€
Otsikko: Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: Signorelli - 19.09.2004, 17:23:13
Siis kaksi viikkoa Italiassa, 3-4 päivää/kaupunki, Roomasta aloitetaan?  Jäljelle jää n. 10 päivää eli noin kolme kaupunkia.

Kannattaako lähteä pohjoisimpaan Italiaan tuolla aikataululla?  Kannattaako mennä Napoliin, elleivät sitten ne kaksi muuta kaupunkia ole esim. Sorrento ja Positano?

Suosittelen Toscanaa: Firenze, Siena, San Gimignano - mielestäni kauneinta, fiksuinta, parasta Italiaa.  Taideaarteita, rakennustaidetta, historiaa, nykypäivää.  Ei liian pitkä lenkki Roomasta tehtäväksi.

Toinen asia on, paljonko tällaisiin suosituksiin kannattaa uskoa - nämä nyt ovat niin täysin makuasioita.  Edellä joku moitti Milanoa ja piti Garda-järveä parhaana Italiana...  Tässäkin keskustelussa on Venetsia tuomittu kymmenent kerrat likaiseksi, epäviihtyisäksi jne - minä olen toista mieltä, mutta sehän on vain  minun mielipiteeni (tosin myös miljoonien muiden historian ja taiteen harrastajien).
Otsikko: Re: Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: Ainuska - 19.09.2004, 17:49:57
Lainaus käyttäjältä: "toitalia"


p.s onko junailu italiassa kallista verrattuna suomeen?


Ei. Hintatiedot löytyvät Trenitalian sivuilta. Enkuks sivu ei kuulemma oikein toimi (tai ei toiminut joskus), mutta italiaksi toimii.
Otsikko: Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: Bubbles - 23.09.2004, 09:21:55
Itse olin elokuussa Riminillä ja ehdittiin sen reissun aikana käydä Riminin naapurikaupungissa Riccionessa, Ravennassa, Venetsiassa ja San Marinossa (pieni tasavalta Italian sisällä).

San Marinossa vierailua suosittelen. Jos sinne päin vain sattuu, niin kannattaa käydä katsomassa! Hienot maisemat!
Otsikko: Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: Atah - 23.09.2004, 10:01:34
Lainaus käyttäjältä: "Signorelli"

Kannattaako lähteä pohjoisimpaan Italiaan tuolla aikataululla?  

Toinen asia on, paljonko tällaisiin suosituksiin kannattaa uskoa - nämä nyt ovat niin täysin makuasioita.  Edellä joku moitti Milanoa ja piti Garda-järveä parhaana Italiana...


Tosta ekasta olen samaa mieltä, että ylös on aika matka,  mutta kysyjä osaa varmasti itse päättää sopivat ratkaisunsa...

Mutta tästä toisesta kohdasta.  Tässähän kysytään MIELIPITEITÄ, siis että  mistä kaupungeista te olette pitäneet mistä ette. Kyllä varmasti ihan jokainen käsittää, että ihmisten mieltymykset ovat hyvinkin erilaisia. Mutta mitä virkaa olisi koko palstalla, jos jokainen ei kertoisi omia MIELIPITEITÄÄN, kun niitä kysytään.  Koko keskustelun ideahan on se, että jokainen kertoo omista kokemuksistaan, jotka saattavat olla hyvinkin erilaisia. Perusteltuina! Niin että kysyjä voi siitä sitten miettiä vähän suuntaa omille mielipiteilleen?!

Anteeksi ärhäkkyyteni, juuri heräsin kellon  soittoon. Inhoan sitä  :twisted:
Otsikko: Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: kirsil - 23.09.2004, 10:03:44
Mulla on kokemusta vaan pohjois-Italiasta, ja tykkäsin kovasti.

- Milano kyllä sytytti, vaikka en osaa sanoa mitään erityistä syytä. Arkkitehtuuri on uskomatonta, uudetkin talot on todella "yksilöitä" eikä mitään "laatikko-kaikki-samannäköisiä"-taloja kuten Suomessa uudet asuintalot. Duomo on upea. Shoppailu onnistuu Buenos Aires-kadulla ihan inhimmillisin hinnoin, ja valikoimaa riittää.

-Verona oli kaunis, mutta ei vaikuttanut niin mielenkiintoiselta. Kyllähän sielläkin tietysti on nähtävää, mutta en tuhlaisi siihen montaakaan päivää.

-Venetsia on turistirysä, mutta pakko-käydä-kerran-elämässä kohteita. Se kerta kyllä riittää. Jos onnistuu löytämään paikan jossa ei ole turisteja, tunnelma on hieno. Julkinen liikenne (vesibussit) mielettömän hintaista, eli pitää olla jalat kunnossa. Käy ihmeessä, varsinkin jos taide kiinnostaa, mutta älä varaa siihen montaa päivää. Tosin jos menet lokakuussa, turisteja ei varmaan ole niin paljon, että ehkä saat paikasta jotain irtikin.

-Gardajärvi ja sen ympärillä olevat pikkukaupungit ovat ihania, mutta lokakuussa voi olla vähän eri juttu kuin kesällä. Talvella ei varmaan ole niin paljon elämää.

Junailu on suht. edullista. Monet valittaa, että junat ei kulje ajallaan. Meidän kohdalle sattui yksi 15 min. myöhästyminen, kun juna Veronasta Venetsiaan lähti myöhässä. Se ei haitannut, kun olimme lomalla, mutta tietenkin jos on tiukka aikataulu, se voi ottaa päähän. Majoitusvinkkejä löydät Majoitustietokannasta.

Haluan Italiaan uudelleen, etenkin Milanoon. Eli suosittelen.

Italia kiinnostaa mua myös siksi, että se on poliittisesti aika erilainen kuin muut euroopan maat, etenkin pohjoismaat.  Poliittinen kenttä on laaja, ja se todella näkyy, kuka on vallassa. Varsinkin nyt, kun vallassa on yksi ainoa mies. En tajunnut sitä ennenkuin kävin. Se on mielenkiintoista, koska kuitenkin ollaan ikäänkuin "samassa veneessä" EU:ssa, ja sitten kuitenkin nimenomaan politiikaltamme niin erilaisia...
Otsikko: Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: Max Harte - 23.09.2004, 13:10:34
Onko kenelläkään kokemusta pienestä Pesaron kaupungista? Ilmeisesti ei mikään massaturistikohde. Jos kaupungilla ei ole muuta tarjottavaa, niin ainakin voi mennä seuraamaan Möttölän ja Rannikon tähdittämän kotijoukkueen matseja  :D
Otsikko: Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: Signorelli - 23.09.2004, 22:21:30
Lainaus käyttäjältä: "Atah"
Tässähän kysytään MIELIPITEITÄ, siis että  mistä kaupungeista te olette pitäneet mistä ette. :twisted:

Kyllä, kyllä.  Tottakai ymmärrän. Tarkoitin vain - ja muotoilin huonosti - että mielipiteet ovat niin kirjavia, että niistä tuskin on juuri hyötyä.   Itse 25 vuotta Italiaa kiertäneenä hämmästelen näissä keskusteluissa usein sitä, kuinka eri tavalla asiat voi nähdä.  Ja se on tietysti hieno asia.  Mutta mistä tiedän, mitä mielipidettä itse seuraisin?   Luen täältä, että Venetsia on "karmea turistirysä, yksi kerta riittää" - itse olen ollut Venetsiassa lukuisia kertoja ja menettänyt sydämeni sille.  Luen, että Gardan seutu on parasta Italiaa - itse pidin jo 1970-luvun lopussa järven ympäristöä toki kauniina, mutta sittenkin turismikeskuksena, josta ei Italian sielua löydä.   Milano on jonkun mielestä tylsä, Firenzessä ei mitään tekemistä - juuri niin jollekin, itse olen kokenut aivan toisin.
En ole koskaan ollut Kreikassa.  Jos kysyisin täällä mihin siellä kannattaa mennä, saisin erilaisia, kiinnostavia vastauksia, mutta olisiko niistä paljon hyötyä.  Matkakirja tai -opas auttaa enemmän - siitä tietää, millaisista neuvoista on kyse.  Täällä emme tiedä keskustelijoiden ikää tai taustaa (hyvä niin), joten emme voi suhteuttaa saatuja mielipiteitä mihinkään - 18-vuotiaan himobilettäjän neuvot eivät minua auta ja päinvastoin.
Otsikko: Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: Simbelmyne - 24.09.2004, 08:48:05
Italian kaupungeista minulle jäi mieleen erityisesti Bolzona pohjoisessa, jonne päädyin vahingossa kun nukuin pommiin junassa. Aivan uskomattoman kaunis pikkukaupunki, maisemat jo hieman "vuorisia" tuolla.

Verona ja Venetsia olivat mieleen, Rooma ja Milano taas tuottivat pettymyksen. Milano oli kylläkin oikea shoppailijan paratiisi, mutta muuten siinä ei minua erityisesti mikään kiehtonut.
Roomassa toki on paljon näkemisen arvoista, ehkä vain odotin siltä liikaa, tai jotain muuta kuin se sitten oli.

Venetsia oli oikeastaan juuri sitä, mitä sen voisi kuvitella olevan, vaikkei koskaan ole käynyt, ainakin minun kohdallani kävi näin.
Veronasta ja Venetsiasta vain löysin enemmän tunnelmaa kuin esim. Milanosta.

mitä jäätelöön tulee, mielestäni saksalainen jugurttijäätelö voittaa jopa italian herkut. :D
Otsikko: Mantova
Kirjoitti: 1963 - 24.09.2004, 12:20:56
Mantova on kaunis ja siellä on hienoa renessanssiarkkitehtuuria.

Kävin siellä tosin n. 14 vuotta sitten, mutta ehkäpä nuo paikat ei niin nopeaan muutu. Meininki oli hyvin leppoisa moniin muihin italialaiskaupunkeihin verrattuna; liikennejärjestelyt vaikuttavat tähän, ja tietysti se että kaupunki ei ole ihan top 5 -turistirysää.

Raju pläjäys näyttäisi löytyvän verkosta:
http://www.a-mantova.com/
Otsikko: Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: Estebaan - 24.09.2004, 14:53:38
Lainaus käyttäjältä: "Signorelli"
Luen, että Gardan seutu on parasta Italiaa - itse pidin jo 1970-luvun lopussa järven ympäristöä toki kauniina, mutta sittenkin turismikeskuksena, josta ei Italian sielua löydä.  


Itseänikin hieman ihmetyttää Gardan aika vuolas kehuminen. Omassa turistikylässämme, jossa vietimme 3 yötä, rannat olivat kivikkoisia ja täynnä lasinsiruja. Ravintoloissa "huijattiin" ja todellista italialaista ruokaa ei ainakaan edullisesti löytynyt. Paikka oli ainakin elokuussa TÄYNNÄ turisteja, mikä ainakin minua häiritsi.

Positiivisia asioitakin toki Gardalla on ja varmasti mukavampia kyliä kuin tämä jossa me vierailimme. Garda on loisto paikka pyräilystä kiinnostuneille ja maaseutu ympärillä nättiä. Ja kesällä ilmasto on mukava! Niin ja se jäätelö! Ei kyllä ihan vedä vertoja Ljubljanan vastaavalle mutta loistavaa silti!
Otsikko: Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: toitalia - 24.09.2004, 21:23:39
M!

Kiitokset kaikista mielipiteistä ja vinkeistä ja muista! Ootan niin innolla...

Tänään varattiin juuri lennot  8) ja suunnitelmat on vähän muuttuneet/tarkentuneet sitten ton alotusviestin: Lennetään (Frankfurtin kautta) sittenkin Milanoon ja takaisin samaa reittiä. Pohjonen kiinnostaa enemmän ja saatiin sitäpaitsi suhteellisen halvat lennot.. Lähtö on ke ja paluu to eli ollaan perillä ne 7 päivää. Lähtöön on alle kaksi viikkoa (jeejee!!!!!!)

Kaupunkeja ei olla vielä päätetty. Rooma jää kuitenkin tällä kertaa kokematta. Venetsia kiinnostaa... Kohteet valikoituu lopullisesti vasta paikan päällä, joten lisäkommentit on mun puolesta tervetulleita!  Löytyiskö joltain hostellisuositusta Venetsiasta tai Milanosta?  

Keskustelu jatkukoon...
Otsikko: Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: Ready - 27.09.2004, 10:40:54
No sittenpä jos menette Milanoon en voi olla suosittelematta Como-järven seutua, jonne Milanosta on lyhyt matka. Tosin en tiedä onko syksyisessä Como-järvessä sitä samaa " jotakin" kuin toukokuisessa...

Minulla on Italiasta kokemusta Garda-järvestä, Veronasta, Venetsiasta, Italian Rivierasta, Napolista, Caprista ja Sorrenton seudusta ja Dolomiittien vuoristosta. Näistä Como-järvi (Venetsian+Caprin ohella) on ollut elämys. (+vuoret)

Comon kaupunki itsessään ei ole mitenkään ihmeellinen, vaan maisema järvellä. Siksi kannattanee mennä esim.laivaristeilylle josta näkee kauniit vihreät vuoret rannoilla, pienet kylät ja syvänvihreän veden(johtunee vuorten kuvastumisesta veteen).. Bellagio on ehkä kylistä kivimmasta päästä, mutta ne ovat kaikki melko pieniä, eikä nähtävyyksiä ole kovin paljon. Järven pohjoispäässä kohoavat sitten lumihuippuiset vuoret. Me kiertelimme alueellä autolla joten näimme ehkä siten enemmän. Mutta uskon että laivallakin pääsee. Tosin en tiedä aikatauluista turistikauden ulkopuolella.

Gardajärvi on tosiaankin enemmän turistien valtaama.Kaunista sielläkin on ja kuvauksellisia linnoja melkein joka kylässä. Niitä Como-järvellä ei ole.

Mutta Venetsiaa myös suosittelen, jos vain sinne helposti pääset! Kaupunki on kyllä ainutlaatuinen.
Otsikko: Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: Neiti Q - 27.09.2004, 13:18:26
Ai säästätte Rooman myöhempään.. Onneksi Pohjois-Italiassakin on paljon erilaista nähtävää.

Milanosta ei tullut suosikkikaupunkiani, kun käväisin siellä kesähelteillä (+ 35 - 40 celsiusta..), sikäli teidän ajankohta on parempi.

Uomon katolle kannattaa kiivetä, siellä on oma rauha (eikä varmana monen goottikirkon katolle pääse!). Milanossa on kuulemma trendikäs tai boheemimpi alue sellainen kanavien alue, jonka nimen säännöllisesti unohdan.. tsekkaa, sinne pääsee metrolla ja sen pitäisi olla iltaelämän keskus. Sunnuntai-iltapäivänä siellä ei mitään ihmeempää menoa ollut (yksi elämäni parhaista pitsoista kuitenkin).

Parasta koko reissussa oli retki Comolle. Kyseessä on sama paikka, jota jo edellä kehuttiin. Comon kaupunkiin voi mennä junalla (n. 45 min, muistelen), ja se sijaitsee yhdessä päässä Como-järveä. Me jatkoimme sieltä laivalla Bellaggioon - matkalla oli juuri sopivasti ihmeteltävää, Bellagiossa taas ei paljoakaan puuhaa, mitä nyt kesällä oli kiva istua piknikille rannalle ja pulahdella hyiseen järveen. Päivän aikana ehti mainiosti vielä palata laivalla Comoon ja junalla Milanoon. Ja noihin maisemiin pitänee palata pyöräilyn merkeissä, kuten edellä jo maalailtiin (vaatii aikamoista kuntoa, ennakoin).

Italian Rivieraa kehutaan kauneutensa takia, ilm, jokin osa siitä on nimetty Cinque Terreksi, jota verrataan kauneudessaan esim. Amalfin rannikkoon etelämpänä. Omat kokemukseni Italian Rivierasta eli Liguriasta rajoittuvat kesäkauteen, silloin seutu on eläväistä. En tiedä, mitä palveluille tapahtuu kesäturistien mentyä - tai mitä seudulla toisaalta tekisi, jos ei ole rantaelämän aika.

Talvella on kuitenkin puolensa: Venetsia ei varmaan haise niin pahalta.. Luepa muuten Hannu Raittilan Canal Grande, mikäli sinne aiotte. Siinä on hyvää talvikuvausta! Kylmeneviä rantoja taas ei kukaan voi kuvata paremmin kuin Visconti Mann-filmatisoinnissaan Kuolema Venetsiassa..
Otsikko: reissu nyt takana
Kirjoitti: toitalia - 19.10.2004, 11:24:14
Italia lumos.
Suunnattiin heti bergamosta milanon kautta vähän etelämmäks firenzeen, missä oli tarkotus tavata kaverin amerikkalaiset tutut. Noita tuttuja ei kyllä loppujen lopulta kuitenkaan tavattu:(. Kaupunki oli kuitenki hieno. Yllättävän suuri ja paljon paljon autoja ja skoottereita. Yhtenä päivänä vuokrattiin pyörät ja eksyttiin niillä. Päästiin kuiteskin kaupungin laitamille ja vähän sen ulkopuolellekin. Yöpaikkana oli ostello villa camarata. Paikkaa voi tosiaankin suositella. Se on vähän syrjemmällä keskustasta, mutta bussit kulkee. Hostelli on kallis (20e ilman kortteja), mutta telttailemalla pääse huomattavasti halvemmalla. Paikka on tosi kaunis... Meil oli firenzessä ihanan aurinkoinen ilma ja asteita +25c. Firenzeen menijöille: kun kuljette bussilla, ostakaa bussilippu. Se maksaa euron ja niitä saa mm. lehtikirkoista. Älkää uskoko bussin kylkeä, missä välillä sanotaan, että sisällä on lippuautomaatti. Hämmäännyttiin (no, ok, myönnetään... vika oli osittain oma) ja jouduttiin maksamaan tarkastusmaksu (onneks selvittiin maksamalla yks maksu, vaikka meitä liputtomia oli kolme).

Sitten mentiin venetsiaan. Kaupunki oli kokemus. Olin luullu, että paikka olis sijantinsa puolesta samanlainen kun amsterdam. Mutta venetsiahan on oikeesti keskellä merta. Näkymät oli just niinkun kuvissakin. Haju ei ollu paha, musta siellä haisi meri. Turisteja oli paljon ja voin vaan kuvitella, että kesällä vielä paljon paljon enemmän.. Kierrettiin ihania pikkukujia ja pikkupuoteja.

Vika päivä meni milanossa shoppailemassa. Käytiin myös duomossa. Sen koko häikäis, mutta on sitä kauniimpiakin kirkkoja nähty..

Sit vielä yö lentokentällä ja matka koti-suomeen. Bergamon lentokenttä oli muuten ihan kohtalaisen hyvä paikka nukkumiselle. Korvatulppien ansiosta siivoojan lakasukonekaan ei häirinnyt... Eikä oltu ainoot nukkujat.

Tää oli meiän matka italiaan. Kiitos vielä kaikille vinkittäjille!!
Otsikko: Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: Tess - 21.10.2004, 20:36:54
Itse tulinkin juuri eilen Italiasta, joten kokemukset kaupungeista ovat tuoreet.
Saavuin Bergamoon, jossa olin vain yhden yön, joten kuva kaupungista jäi valitettavasti vajaaksi. Nätti, pieni ja mukava kaupunki kuitenkin, käymisen arvoinen.
Milanosta olen kuullut todella eriäviä mielipiteitä ja itsekään en ole täysin varma kuinka paljon siitä pidän. Luulen, et mukavat ihmiset kuitenkin jättivät kaupungista positiivisen kuvan, muuten pitäisin sitä enemmän tylsänä. Milanossa on joitain loistopaikkoja, kuten Cimitero monumentale. Duomolla on myös kiva istua ja katsella ihmisjoukkoa ja puluja.
Genova on taas on kaupunkina kaunis. Siellä on ihania, kapeita kujia, meri ja vuoristoa.
Pisasta näin oikeastaan vain Pisan kaltevan tornin. Siellä en kauheasti kerennyt kierrellä, kaupungista jäi jotenkin laimea ja tylsä kuva, mutta pitihän se torni kuitenkin nähdä.
Otsikko: Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: Reissuhimo - 04.01.2005, 16:16:22
Lainaus käyttäjältä: "toitalia"
M!

Lennetään (Frankfurtin kautta) sittenkin Milanoon ja takaisin samaa reittiä.

Löytyiskö joltain hostellisuositusta Venetsiasta tai Milanosta?  Jopas palaa oma ah niin hupaisa reissu mieleen... Mutta toivottavasti teidän lentonne sujahtivat hiukan sujuvammin toisiinsa; itse saimme pärjätä Hahnin virikkeellisessä miljöössä kokonaisen yön sekä palatessa reissussa rähjääntyneenä, jos mahdollista, vielä pidemmän päivän. Mutta teillä on / oli varmaan paremmat aikataulut tai ainakin rutkasti huumoria mukana :D

Viime reissulla yövyttiin Milanossa Best hotellissa. Se oli ihan keskustassa ja siellä oli remontttihommat käynnissä. Mutta ihan asiallinen paikka oli ja hinta kohtuulliset 25e/hlö/yö, elokuussa. Aamupalalta ei liikaa kannata odottaa... Myös Hotel Monopolessa ollaan oltu eikä siinäkään sen kummempaa moitetta ole. Keskusrautatieasemalta ihan kävelymatka ja hinnatkin ihan ok. Ja molemmilla online-varausmahdollisuus.
Otsikko: Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: Nick - 04.01.2005, 18:28:57
Lainaus käyttäjältä: "Signorelli"
Lainaus käyttäjältä: "Atah"
Tässähän kysytään MIELIPITEITÄ, siis että  mistä kaupungeista te olette pitäneet mistä ette. :twisted:

En ole koskaan ollut Kreikassa.  Jos kysyisin täällä mihin siellä kannattaa mennä, saisin erilaisia, kiinnostavia vastauksia, mutta olisiko niistä paljon hyötyä.  Matkakirja tai -opas auttaa enemmän - siitä tietää, millaisista neuvoista on kyse.  Täällä emme tiedä keskustelijoiden ikää tai taustaa (hyvä niin), joten emme voi suhteuttaa saatuja mielipiteitä mihinkään - 18-vuotiaan himobilettäjän neuvot eivät minua auta ja päinvastoin.
Sitä sitten voi miettiä että kannattaako tätä palstaa sitten seuratakkaan, jos ei muiden mielipiteet auta... Ehkä silloin kannattaakin vain turvautua siihen matkaoppaaseen.

Ja sitten oma vastaus (josta ei siis näköjään ole kellekkään mitään hyötyä kun ette mua tunne ja ihmisillä on niin eri makuja että eiköhän pistetä koko foorumi alas)

* Bolognassa olisin mielelläni viettänyt enemmän aikaa, ei oikein pystytty olemaan siellä kun vain ohikulkumatkalla, mitä nyt vähän kiertelemään, ja erittäin mukavalta paikalta vaikutti.
* Rooma ja Venetsia ei iskenyt, johtunee kuitenkin lähinnä siitä että niissä(kään) emme ehtineet viettää tarpeeksi aikaa että olisi edes jonkunnäköisen kunnon kosketuksen niihin saatu.
* Rimini&Riccione ihan mielenkiintosia käydä haistelemassa sellasta biitsi-turistirysää, jossa hinnatkaan ei luonnollisesti ihan alhaisemmasta päästä ole...
Otsikko: Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: Big Poppa - 05.01.2005, 14:04:24
Käy tsekkaa vuoristoja pohjosessa, mä ainakin ite tykästyin niihin.
Venetsia oli pelkkää kakan hajua verrattuna kauniisiin vuoriin.
Otsikko: Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: Tess - 05.01.2005, 20:14:11
Lainaus käyttäjältä: "toitalia"
Löytyiskö joltain hostellisuositusta Venetsiasta tai Milanosta?


Reissusi on jo tehty, mutta jos jotakuta muuta kiinnostaa, niin Milanossa on hostelli La Cardata, sijainti Missorissa, aika lähellä Duomoa. Hinta 18e/yö, huoneissa omat kylpyhuoneet. Rauhallinen paikka ja parempi kuin HI-hostelli, joka on pidemmän matkan päästä keskustasta.
Otsikko: Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: Signorelli - 05.01.2005, 22:19:51
Lainaus käyttäjältä: "Nick"

* ei oikein pystytty olemaan siellä kun vain ohikulkumatkalla, mitä nyt vähän kiertelemään, ja erittäin mukavalta paikalta vaikutti.
* niissä(kään) emme ehtineet viettää tarpeeksi aikaa että olisi edes jonkunnäköisen kunnon kosketuksen niihin saatu.
*  ihan mielenkiintosia käydä haistelemassa sellasta biitsi-turistirysää


Kiitos vinkeistä, noista on tosi paljon apua.  Sinähän se tosiaan varsinainen reissaajaguru olet.
Otsikko: Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: Nick - 06.01.2005, 13:22:43
Lainaus käyttäjältä: "Signorelli"
Kiitos vinkeistä, noista on tosi paljon apua.  Sinähän se tosiaan varsinainen reissaajaguru olet.

juu ei mitään, OLI ILO OLLA AVUKSI. Yritä keksii elämälles parempaa aktiviteettia kuin vittuilla muille, by the way... Ei tarvii kiittää noista vinkeistä, ne ei selvästikkään ollut sulle.

ps. mikä helvetin kieroutuma sulla on vielä näitä lukea, kun kerran sanoit että ne vinkit kannattaa lukea matkaoppaasta? näyttäisit nyt meille muille mallia ja pistäisit sen nokkas matkakirjan välii ja pidä siellä...
Otsikko: Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: Big Poppa - 10.01.2005, 00:10:27
(http://quilting.about.com/library/01lib/01graphics/peacex.gif)
Otsikko: Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: PiparminttuPipsa - 07.02.2005, 21:05:28
Kai tätä topicia voi jatkaakin..

Kertokaas kokemuksia Perugiasta tai Genovasta? Hintataso? Mitä näkemisen/ vierailemisen arvoista? Entä saako pidemmänkin ajan kyseisissä mestoissa kulumaan?

Entäs halpoja hostelleja/hotelleja?

Tattis  :)
Otsikko: Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: Miukku - 09.02.2005, 10:42:31
Olen aiemminkin kysellyt täällä kokemuksia Sisiliasta, mutta kyselenpä vieläkin, kun teillä tuntuu olevan niin paljon kokemuksia Italiasta. Osaatteko yhtään kuvata hintatasoa siellä? Entä mitä paikallisia erikoisuuksia kannattaa ehdottomasti maistaa? Myös hotelli/ hostelli on yhä hakusessa. Yksi hyvä on kyllä kiikarissa, mutta kun hyväksyvät vain luottokorttivarauksen emme pääse vielä varmistumaan sinne pääsystä... Hotelliyöstä olisimme valmiita maksamaan max.35 euroa.
Otsikko: Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: gattina - 12.02.2005, 18:11:17
Sisiliassa on halpaa, tai no turistirysiä en ole nähnytkään, mutta noin yleisesti. Köyhää seutuahan se on. Ainakin siinä baarissa jossa kesällä työskentelin oli vieläpä hinnat jokaiselle pärstän mukaan, mutta virallinenkin lista oli ulkopaikkakuntalaisille.

Kaikenlaiset leivokset ja arancinot ainakin kuuluu maistettaviin, sekä h*lvetin hyvä kahvi!! Kylmään kahviin jäin siellä koukkuun, mutta eihän se maistu samalta ilman niitä helteitä.. *kaipaa*
Otsikko: Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: Tess - 24.02.2005, 15:29:24
Lainaus käyttäjältä: "PiparminttuPipsa"

Kertokaas kokemuksia Perugiasta tai Genovasta? Hintataso? Mitä näkemisen/ vierailemisen arvoista? Entä saako pidemmänkin ajan kyseisissä mestoissa kulumaan?

Entäs halpoja hostelleja/hotelleja?

Tattis  :)


Genovassa olen käynyt ja voin vain kehua! Todella nätti kaupunki, ympärillä meri ja vuoria. Mielestäni koko Genova on näkemisen arvoinen. Kapeat kujat, satama-alue, pienet ravintolat ja kioskit, nätit rakennukset sekä erityisesti upea maisema Genovan hostellilta tekevät kaupungista kauniin.
Hostelli kuuluu HI-ketjuun, tarkemmat tiedot löydät hihostels.com sivustolta. Hostelli on kauniilla paikalla, joskin patikkaretki keskustasta hostelliin saa hien pintaan, sattuu sijaita aikas korkealla. Huono puoli hostellissa on curfew, muistaakseni 1 aikaan yöllä.
Otsikko: Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: Anonymous - 02.03.2005, 18:10:38
Lainaus käyttäjältä: "Justin Case"

Niin ja varokaa ravintolassa, jos ette ole varmoja jonkun asian hinnasta, se on taatusti tuplasti kalliimpaa kuin kuvitella saataa. nim.merk. pizza9€ kokis5€


Totinen tosi. Viimeksi tänään erehdyttiin menemään väärään kahvilaan Firenzessä. Kahvi, joka maksaa tiskillä 1,3 euroa oli pöytään tarjoiltuna 4 euroa. Täytyy sanoa, että vaikka Italia on muuten hyvinkin mukava paikka olla ja elellä (näin tilapäisesti), niin kyllä tuo turistikaupunkien turistikahviloiden ja -ravintoloiden kusetus on jotain niin kamalaa. Luulis, että olis jo puolen vuoden asumisen sekä lukuisten yritysten ja erehdysten kautta oppinut, että kannattaa AINA kysyä hinnat etukäteen ja kannattaa katsoa, että koskeeko hinnat tiskiä vai pöytää.

Näin myös yhden ravintolan ruokalistassa elämäni kalleimman oluen. 9 euroa. Onneksi en sattunut silloin tilaamaan ruoan yhteydessä olutta.
Otsikko: Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: Illusion - 10.03.2005, 11:48:06
SARDINIA! En ole itse vielä paikan päällä käynyt, mutta sinne olen lähdössä kuukauden päästä:) Vaikuttaa erittäin kauniilta ja mielenkiintoiselta saarelta. Ainakin Roomasta sinne pääsee lautalla (voi olla kallista, en tiedä.) Costa Smeraldan aluetta (saaren pohjoisosissa) kannattaa välttää, mikäli ei halua järkyttäviin turistirysiin. Saaren eteläkärki vaikuttaa hyvin kiinnostavalta. Sardiniassa must kaupungit ovat varmaankin Alghero, Castel Sardo ja Cagliari.
Otsikko: Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: Tess - 10.03.2005, 12:11:08
Lainaus käyttäjältä: "Illusion"
SARDINIA! En ole itse vielä paikan päällä käynyt, mutta sinne olen lähdössä kuukauden päästä:) Vaikuttaa erittäin kauniilta ja mielenkiintoiselta saarelta. Ainakin Roomasta sinne pääsee lautalla (voi olla kallista, en tiedä.) Costa Smeraldan aluetta (saaren pohjoisosissa) kannattaa välttää, mikäli ei halua järkyttäviin turistirysiin. Saaren eteläkärki vaikuttaa hyvin kiinnostavalta. Sardiniassa must kaupungit ovat varmaankin Alghero, Castel Sardo ja Cagliari.


Sardiniaan pääsee myös Ryanairilla, joka lentää Algheroon ja Easyjetillä, joka lentää Cagliariin. Sardinia on kaunis saari, vaikkakin välillä liiankin rauhallinen. Oman mielipiteeni mukaan Alghero ei ole kovinkaan ihmeellinen, paitsi biitseillä oleiluun. Cagliari taas on todella kiva kaupunki, mukavia ja avoimia ihmisiä täällä tavattiin. Upeita maisemia näkyy paljon (mm. Alghero-Bosa väli on todella ilo silmälle!).
Otsikko: Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: beibi beibe - 11.03.2005, 10:35:49
Onko kukaan oleskellut Marchen maakunnassa? Kertovat, että siellä on maisemia, kulttuuria, biitsejä, safkaa ja kaikkea, mitä Italialta voi toivoa. Ja mikä parasta: turistit eivät ole löytäneet vielä kartaltaan tätä mestaa.

Niin kuka kertoi? Kirsi Piha. Se on se brunette poliitikko. Gloria-nimisessä naistenlärpäkkeessä. En itse lue, mutta kaverit kertoi. Se on sentään poliitikko, eli se on harvoin väärässä.

Ootko ollut Marchessa? Missä paikoissa siellä? Kerro!
Otsikko: Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: gattina - 11.03.2005, 21:02:46
Ensimmäisellä Italian matkallani oli tukikohtana Macerata Marchen sydämessä, nyt vuodenvaihteessa pääsin käymään uudestaan. Huvittavaa kyllä Anconaan en tietääkseni ole eksynyt missään vaiheessa..

Civitanova Marche tuli myös tutuksi, ihan kiva biitsi (hiekka) ja todella hyvää kalaruokaa, sekä muutama ulkoilmadisco (nimet täysin unohtuneet). Ei mikään kaunis kaupunki, toisin kuin mäen päälle rakennettu Macerata.

Maceratan ulkoilmaooppera on Italian toiseksi paras, muidenkin kuin paikallisten mielestä. Puistossa on ihana syödä tomaatti-mozzarella-leipää, etenkin jos on kuluttanut päivän kiertelemällä keskustan kauppoja. Kellotorniin kannattaa kiivetä, museot kiertää kaukaa (imho) ja jos kirkot yhtään kiinnostaa niin nehän on kaikkialla katolisissa maissa hienoja ;) Jossain päin mäkistä kaupunkia katujen yli kulkee pieniä siltoja alapuolella olevan rakennuksen katolle, joissa noiden siltojen omistajien puutarhat ovat - kannattaa ainakin yrittää päästä vilkaisemaan!

Urbino on myös pieni ja kaunis, pakollinen nähtävyys "Ihanteellinen kaupunki" (Piero della Francescan?)

Le grotte di Frasassi on must-nähtävyys, jos tippukiviluolat kiinnostaa. Alkukesästä ainakin oli ihana vaellella muutenkin alueen vuorilla.

Kuuluukohan Rimini Marchen maakuntaan? No anyways sielläkin on rantoja, muuta en paikasta tiedäkään.. San Marino lienee rajanaapurina.

Edit. Unohdin kokonaan Treian, idyllinen pikkupaikka jossa pelataan (joskus) outoa peliä nimeltä "bracciale", ks. http://www.treiaonline.com/index2.htm. Tällaisia paikkoja on varmasti Italiassa tuhansia, mutta käymisen arvoinen siitä huolimatta. Varo paikallisis leivonnaisia, Calcioni, maistuu uskomattoman pahalle!

Maceratan Teatro Lauro Rossissa kannattaa myös käydä, vaikka sillä kerralla kun siellä vierailin oli näyttämöllä meneillään jonkin turhan modernin näytelmän kirutaan ja itketään -kohtaus (joka kesti ikuisuuden).
Otsikko: Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: Vinci - 13.03.2005, 09:13:58
Mikä on tämä  "Ihanteellinen kaupunki" (Piero della Francescan?)?  Pakollinen nähtävyys?
Otsikko: Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: gattina - 13.03.2005, 13:56:12
Lainaus käyttäjältä: "Vinci"
Mikä on tämä  "Ihanteellinen kaupunki" (Piero della Francescan?)?  Pakollinen nähtävyys?

Maalaus. Eli siis taiteen kannalta "pakollinen", muuten ei..
Otsikko: Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: Vinci - 13.03.2005, 15:23:58
Ahaa - en muuten kyselisi, mutta olen menossa Urbinoon kesällä.
Ettet olisi sekoittanut - tarkoitatko Sienassa olevaa Ambrogio Lorenzettin maalausta "Hyvän ja huonon hallinnon vaikutus"?  Piero della Francescan kuuluisa "Kristuksen ruoskiminen" taas on Urbinossa.
Otsikko: Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: gattina - 13.03.2005, 15:49:31
Tätä teosta (http://sunsite.icm.edu.pl/cjackson/francesc/france10.jpg) ei voi sekoittaa, trust me.. Eikä se ole kumpikaan mainitsemistasi ;) (tekijästä ei ole varmuutta, pikaisella taidehissan kirjan vilkaisulla ainakaan)
Otsikko: Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: Vinci - 13.03.2005, 16:36:19
Aivan -  itse sekoilin.   Kyseinen taulu lienee Urbinon herttuan
Federico da Montefeltron hoviarkkitehdin, Luciano Lauranan (k. 1479) työtä.  Ja sitä on joskus epäilty P.della Francescankin tekemäksi, tosin tyylillisesti on vaikea nähdä yhtymäkohtia Fransescan tyyliin.
Otsikko: Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: beibi beibe - 15.03.2005, 10:55:16
Kiitti, gattina! Saa nähdä, pysähdytäänkö Marchessa. Aika on rahaa, varsinkin Inter Raililla.

Editti: Italia-keskustelut pyörivät lähinnä Pohjois-Italia, Toscana, Lazion seutu, Campania, Sisilia -akselilla. Onko tuolla saappaankoron suunnalla mitään nähtävää? Ainakin Aleksei Eremenko, mutta onko muuta?
Otsikko: Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: Molla - 01.04.2005, 10:16:00
Parasta Italiassa mielestäni olivat:
1. Como-järvi (kauniimpi ja rauhallisempi kuin Garda-järvi)
2. Pohjois-Italian vuoristotiet + Itävallan/Italian alpit
3. Venetsia (vaikka olikin täynnä turisteja niin silti melko jännä paikka)
4. Garda-järven rannikon pikkuiset, rauhalliset kylät.
Otsikko: Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: Big Poppa - 03.04.2005, 18:13:00
HEI

Heittäkääs vinkkiä, mistä sais halpaa hostellia gardajärven rannalta? Mihin siis matkata?
Otsikko: Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: Anonymous - 19.04.2005, 22:33:57
Olin Pesarossa viime kesänä viikon. Rauhallinen paikka, paljon italialaisia perheitä lomailemassa. Kaunis ja turvallinen kaupunki muttei mitään menoa illalla!
Lainaus käyttäjältä: "Signorelli"
Lainaus käyttäjältä: "Atah"
Tässähän kysytään MIELIPITEITÄ, siis että  mistä kaupungeista te olette pitäneet mistä ette. :twisted:

Kyllä, kyllä.  Tottakai ymmärrän. Tarkoitin vain - ja muotoilin huonosti - että mielipiteet ovat niin kirjavia, että niistä tuskin on juuri hyötyä.   Itse 25 vuotta Italiaa kiertäneenä hämmästelen näissä keskusteluissa usein sitä, kuinka eri tavalla asiat voi nähdä.  Ja se on tietysti hieno asia.  Mutta mistä tiedän, mitä mielipidettä itse seuraisin?   Luen täältä, että Venetsia on "karmea turistirysä, yksi kerta riittää" - itse olen ollut Venetsiassa lukuisia kertoja ja menettänyt sydämeni sille.  Luen, että Gardan seutu on parasta Italiaa - itse pidin jo 1970-luvun lopussa järven ympäristöä toki kauniina, mutta sittenkin turismikeskuksena, josta ei Italian sielua löydä.   Milano on jonkun mielestä tylsä, Firenzessä ei mitään tekemistä - juuri niin jollekin, itse olen kokenut aivan toisin.
En ole koskaan ollut Kreikassa.  Jos kysyisin täällä mihin siellä kannattaa mennä, saisin erilaisia, kiinnostavia vastauksia, mutta olisiko niistä paljon hyötyä.  Matkakirja tai -opas auttaa enemmän - siitä tietää, millaisista neuvoista on kyse.  Täällä emme tiedä keskustelijoiden ikää tai taustaa (hyvä niin), joten emme voi suhteuttaa saatuja mielipiteitä mihinkään - 18-vuotiaan himobilettäjän neuvot eivät minua auta ja päinvastoin.
Otsikko: Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: Neiti Q - 08.09.2005, 10:34:11
Nostan tämän ketjun ylös, kun lukitussa uudessa keskustelussa kaipailtiin Sisilian-vinkkejä.

Käväisin viime toukokuussa Sisiliassa viikon reissulla, jolla oli tietyt raamit: mies teki töitä Cataniassa ti-to, joten olimme sunnuntaista torstaihin tuossa Sisilian itärannan kaupungissa. Se oli onneksi varsin hyvä lähtöpaikka monelle päiväretkelle, ja noin 300 000 asukkaan kaupunkina myös mukavan eloisa. Ihania ravintoloita oli paljon, tosin me juutuimme Taverna dei Contiin..
Liikuin alkuviikon julkisilla, eikä niissä ollut moitteen sijaa, bussit ja junat kulkivat tiuhaan (mitä nyt outoja parin tunnin taukoja esim. illansuussa..); toisaalta tapaamani ranskalaismies valitteli, että esimerkiksi Piazza Armerinaan meni vain yksi bussi, jolta ei ollut julkista yhteyttä paikkakunnan tärkeimpään nähtävyyteen - ja aikaa ihastella mosaiikkeja jäi vaivaiset pari tuntia ennen viimeistä paluuvuoroa. Hinnat taisivat olla aika halpoja. Muistelen, että esim. Catania - Siracusa -väli, noin 80 km, olisi maksanut bussilla max viisi euroa.
Siracusa Sisilian kaakkoiskulmalla on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, eloisa kaupunki, jossa on ns. vanhakaupunki omalla niemellään. Arkeologian harrastajalle on jonkin verran kaivauksia, mm. kreikkalainen teatteri.
Etnalla oli tietty pakko käydä, vaikka siitä aika hyvin rahastettiinkin. Cataniasta olisi ollut tarjolla noin 50 euron hintaisia päiväretkiä, mikä on itse asiassa ok hinta, sillä kun menin päivän ainoalla (ja hitaalla!) bussilla vuoren juurelle, jouduin kuitenkin pulittamaan 45 euroa noususta ylös, opastuksesta ja ylämaan kyydeistä. Tokihan siellä aivan ylhäällä voi kävellenkin nousta viimeiset xxx metriä, mutta oma kunto ei siihen riittänyt. Kannattaa käydä, jos tulivuoret ei ole ennestään tuttuja - ja myös useampia vulkaanisia kohteita nähnyt satunnainen tuttava piti Etnaa hienona. Ja vielä tuon valmiin retken puolesta puhuu se, että päivän ainoaa bussia takaisin Cataniaan joutui venailemaan tuntitolkulla, ajankuluna kaksi eri itsepalvelukahvilaa ja muutama krääsäkoju (joista ei ollut kauheasti apua, kun olin varovaisena naisena ottanut aamulla mukaan vain 55 euroa, ei visaa..).

Catanian vieressä on myös Taormina, lomakohde. Tosi nätti kaupunki ylhäällä rinteessä, ja niiden kreikkalaisesta teatterista vasta oli näkymät, Etnalle ja merenlahdelle jne. Uimaan voi mennä jollekin rannassa sijaitsevan Giardina-Naxoksen (?) rannalle.

Kun mieheni sai työnsä hoidettua, otimme alle pikkuruisen vuokra-auton ja suuntasimme saaren sisäosiin, Madonien kansallispuiston alueelle. Kaupunkiliikenne oli sen verran hurjaa, että oli suorastaan ihme selvitä siitä naarmuitta. Vuoristo taas oli sen verran korkeahuippuista, että kapeilla serpentiiniteillä jopa italiaanot ajoivat jossain määrin järkevästi. Mitään majapaikkoja ei tietty oltu varattu, mutta niitä löytyi aina. Ei tosin ollut aina valinnanvaraa vaan kylän ainoa sai kelvata parina yönä. Sisilialaiset on oikeasti juuri niin ystävällisiä ja ihania kuin etukäteen kuvailtiin, ja myöhäisellekin tulijalle löytyi illallista. Näin esimerkiksi ekan yön Petralia Sottanassa, missä mies totesi, että kylän ainoassa hotellissa on untuvatyynyt. Ei käy. Jatkoimme matkaa seuraavaa kylää kohti (Petralia Soprana) - tosin kesken matkan tie katkesi, eikä pimeässä näkynyt kylttejä puhumattakaan mahdollisuuksista kartanlukuun. Palasimme siis alakylään, ja hotellin väki naureskeli hieman, että kestipä teillä auton kääntäminen. (Oikeasti kylän läpi, jyrkässä rinteessä, meni vain yksi yksisuuntainen tie, joten autoa ei ihan helposti käännetty, vaikkei olisi ollut edes aikeissa jatkaa matkaa.) Mies oli jo aiemmin nimetty arrabbiataksi. Olen siitä kiitollinen matkalainen, että heti kun ravintolassa on keltainen tai oranssi tunnelma, se on hyvä - niinpä nautimme sekä illallisesta että aamiaisesta tässä paikassa, aitoon sisilialaistyyliin. Tyynyissä ei muuten ollut untuvaa.
 
Aamuauringossa jatkoimme yllämainittuun Petralia Sopranaan, joka oli tosi viehättävä - ja unelias - kylä kukkulan huipulla. Vaikea uskoa että siellä olisi paljon muita palveluita kuin apteekki ja pakollinen kahvila. Jatkoimme kohti Castelbuonoa, josta on peräisin ihana Colomba, pullakakku. Olimme saaneet sitä aamiaisella, keltaiseen kiedottuna, ja löysimme Fiasconaron leipomon, josta saimme tuliaisia vanhemmlle. Kakku saavutti muuten suuren suosion, perheeni ahmi sen yhdellä aamiaisella! Castelbuono oli jo vähän isompi kaupunki, jossa oli useampia ravintoloita ja linna. Sinne emme jaksaneet mennä sisälle (polveni oli kauhusta kankeana kaikkien keskiaikaisten portaiden kohdalla), mutta kaupungissa oli kiva viettää rauhallinen iltapäivä ja lounastaa, ah niitä ruokia! Niin täällä kuin monessa muussakin paikassa otimme alkupalat maalaistyyliin, ja se oli aina varma valinta - joka kerta jotain erilaista ja taatusti maistuvaa.

Katsastimme myös Cefalun pohjoisrannalla; se näytti elävän turismista, ja monet pyöräilijät pitivät sitä tukikohtana päiväretkille.
Palermon jätimme väliin, ei houkuttanut vuokra-autolla. Jatkoimme etelään, hienojen viljelmien keskellä sijaitsevaan Corleoneen. Vaikka opaskirja väitti, ettei siltä kannata odottaa mitään mafiatunnelmaa, oli fiilis maalaiskaupungissa lievästi sanottuna outo. Ilmeisesti kaupungin ainoa hotelli oli joku rahanpesupaikka, jossa harvemmin yöpyi ketään, sen verran unohtuneen maailman meininki tässä vain joitakin kymmeniä vuosia (20?) vanhassa hotellissa oli. Emme halunneet syödä hotellin ravintolassa vaan suuntasimme hämärän tullen keskustaan, mutta siellä kukaan ei suostunut suosittelemaan muuta ravintolaa kuin hotellin - "Olettehan varmasti hotellissa? Siellä on hyvä ravintola." Saimme pitsaa jossain tavan kuppilassa; ainakaan tässä kaupungissa ei ollut tapana syödä ulkona vaan ihmiset jopa hakivat noutopitsaa!

Seuraavana päivänä meillä meni yllättävän kauan Agrigentoon ajellessa. Tiet olivat aikamoista suhmuraa, ja maasto muuttui kuivaksi ja paahtuneeksi. Teimme pakollisia tuliaisostoksia agrigentolaisessa lähiömarketissa ja päätimme, että tähän huumeiden läpikulkukaupunkiin emme jää pidemmäksi aikaa. Kaupungin kupeessa on Valle dei Templi, kuulu laakso, jota ihastelimme erinomaisen lounasravintolan ikkunasta. Tämä kuului niihin kohteisiin, jotka Sisiliaa kiertävät bussikaravaanit bongasivat. Ja niin kuului myös iltapäivän kohokohtamme, Piazza Armerinan Villa Romana di Casale. Onneksi pahin ruuhka oli jo neljän jälkeen ohi, en olisi kestänyt tungeksivia mummolaumoja. Tämä roomalainen huvila on on ollut vuosisatoja mudan peitossa, siksi mosaiikit ovat säilyneet hienosti - suosittelen!
Yöpaikaksi olimme valinneet erään pikkukaupungin, joka on kuulu kreikkalaisista raunioistaan. Liki hostellitasoinen Palazzolo Acreidessa, hotelli Santorossa majoitus maksoi sisilialaisittain ihan liikaa, 50 euroa ilman aamiaista, mutta lauantain iltatunnelma kävelykadulla oli mainio ja osuimme komeaan palatsiravintolaan Il Porticoon (josta tosin saimme suunnilleen reissun huonointa ruokaa; ei hienot puitteet mitään auta!).

Kaiken kaikkiaan ajoimme torstai-illan ja sunnuntaiaamun välillä lähes 900 km, mikä oli ihan liikaa, mutta nautimme kovasti vaihtelevista maisemista. Etenkin suuret korkeuserot yllättivät; Sisiliaanhan voisi mennä vaikka pyöräilemään, tuumasi mieheni. Keli toukokuun puolivälissä oli ihana, max 27 astetta mutta pääosin muutaman asteen viileämpää. Iltaisin oli tarpeen joku lämmike, vaikka ihanista ruoista tulikin aina kaikin puolin täyteläinen olo (niin, taaskaan emme ikinä päässeet jälkiruokiin asti, kun alkuruoat ja pääruoat veivät voiton). Sisilian ruoista olen muuten kirjoittanut toiseen ketjuun, jos kiinnostaa, muistakseni  "parhaat paikalliset ruoat". Ai niin, tuo toukokuun puoliväli oli myös siitä hyvä aika vierailla Sisiliassa, että museoihin oli kulttuuriviikon nimissä vapaa pääsy. Siitä tuli vähintäänkin hyvälle tuulelle, ja saihan pienen säästönkin, pääsymaksut kun olisivat kuitenkin olleet jotain 5 - 10 euron luokkaa.
Otsikko: Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: beibi beibe - 10.09.2005, 13:18:37
Wow, Corleone ja Agrigento!

Olen lukenut viime aikoina mafia-aiheisia kirjoja ja Corleonen kaupunki on saanut mielikuvissani lähes myyttiset mittasuhteet. Haluaisinpa päästä itsekin! Myös Agrigento on ollut ainakin yhden mafiasodan päänäyttämöitä 80-90-luvun vaihteessa kun kymmeniä ihmisiä sai surmansa mafiaperheiden välisissä yhteenotoissa. Viime kesänä tuli tsekattua Palermo, siellä sisilialaisuus on kyllä jossakin muualla kuin keskustan muotikaduilla. Mutta kyllä sekin sieltä löytyy, sivukujilta, eli kantsii käydä.

Sisiliafanien kannattaa lukea Mario Puzon "Sisilialainen".  Huippukirja!
Otsikko: Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: MinttuK - 12.09.2005, 13:38:14
Kiitos, Neiti Q! Matkakuume vain kasvoi kokemuksistasi lukiessa.

Kiersin viime kesänä Sisiliaa junalla, eli rannikon kautta Messinasta Palermoon, samaa reittiä takaisin Taorminaan ja sieltä Siracusaan.  Seuraavaksi olisi siis tarkoitus suunnata bussikyydillä saaren sisäosiin. Corleonessa olisi ainakin alustavan suunnitelman mukaan tarkoitus käydä. Aika erikoiseltahan tuo paikka kyllä kuulosti... Oliko hotelli millaista hintatasoa? Millainen hintataso majapaikoissa muuten oli?

Olisi mukava kuulla vielä tarkemmin niiden paikkojen nimiä missä piipahditte, varsinkin niitä joita suosittelet  :D
Otsikko: Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: Neiti Q - 12.09.2005, 19:54:51
MinttuK, täydensin jotain juttuja tuohon ylläolevaan tekstiin. Sen Corleonen hotellin nimi oli Belvedere, ja maksoimme huoneesta ehkä 65 euroa. Sinänsä ok, mutta rahanpesutunnelmaa loivat etenkin aamiaisella pöytään lätkäistyt pakastecroissantit ja mehutölkit sekä pari raakaa päärynää.. eikä baarissa tainnut olla edes olutta tai jotain muuta vastaavaa. Ja useilla paikkakunnilla kävi siis niin, että vaikka sisilialaishinnat periaatteessa ovat edullisia, ei voinut valita kuin yhdestä yöpaikasta ja sitten oli maksettava mitä pyydettiin.

Corleone oli mukavalla paikalla, hotelli hieman ikävästi kaupungin yläpuolella, mutta sieltä meni suht suora kävelyreitti helluntailaiskirkon ohi alas keskustaan. Kirkko oli muuten hauska maamerkki: mieheni kuvitteli kaukaa katsoessaan, että se on joku mafiapomojen villa, kaikessa modernissa arkkitehtuurissaan,mutta niin vain nimikyltti paljasti sen tylsästi kirkoksi.

Nimikylttejä Corleonessa kannatti katsella tiuhaan, olihan siellä mm. mafian uhrien aukio ja erikseen vielä murhattujen mafiatuomarien piazza.. Ja sitten corleone-pastaa voi kantaa kotiin :)
Otsikko: Italia
Kirjoitti: tonppa - 12.09.2005, 19:56:19
Itse otin elokuussa Finskin tarjouslennot Venetsiaan 199e. Mulla oli viikko lomaa töistä, mutta siinä ajassa ehti nähdä ja kierrellä oikein hyvin Italian pohjois-osaa. Junalla kulkeminen oli nopeeta ja halpaakin, varsinkin Suomen normaalihintaisiin junalippuihin verrattuna.

Venetsiassa vietin tosiaan vain yhden päivän, siinä ehti nähdä oikeastaan kaiken mitä ruuhkaiselta Venetsialta odotin. Museoihin tms. en viitsinyt lähtee jonottelemaan, vaan kulutin aikani seikkaillen sokkeloisilla kujilla ja Marcuksen aukiolla. Paluumatkalla olin Venetsiassa myös yhden yön, löysin tsägällä halvan hostellin Rautatieaseman läheltä, vain 28e/yö 1hh !!!! Ja tilaakin löytyi vaikka kyseessä oli elokuun puoliväli. Nettivarauksia tohon hostelliin ei muistaakseni pystyny tekee.

Venetsiasta otin sit illaksi junan milanoon. Junaliput on muuten todella kätevää varata niistä asemien automaateista. Luottokortitkin toimivat niissä moitteetta! Milano olikin sitten todella TYHJÄ (kuten moni oli varoittanut) elokuisena perjantai-iltana. Noh, tulin sinne yöelämän takia, mutta kaikki klubitkin olivat tietysti suljettuina!!

Aamulla otin sitten Milanosta ensimmäisen junan kohti Ligurian rannikkoa ja Cinque Terren kyliä. Täytyy sanoa että ne olivat yksi mahtavimmista paikoista välimerellä, jossa olen käynyt. Majoituin Riomaggioressa Dolce Vita-"hostellissa". Yöelämää kylistä ei löytynyt ja isommat turismilaumat eivät sinne ole vielä onneksi löytäneet. Kyliinhän ei pääse kuin junalla. Päivisin vaelleltiin kylästä toiseen mahtavaa rannikkoreittiä ja välillä uitiin. Iltaisin hengailtiin rannalla muiden backpackereiden kanssa ja tehtiin sit safkaa jonkun kämpillä. Auringonlaskut ihasteltiin kallioilla, juotiin punkkuu ja lauleskeltiin ;) Aah mitä hetkiä ne olikaan! Yöelämäähän noista kylistä ei löydy, joten tuli todellakin rentouduttua  :D  Hassua muuten että olin isosta porukastamme ainoa eurooppalainen backpackeri tuolla, lähes kaikki muut oli joko jenkkei tai ausseja.
4 yötä vietin tuolla paratiisissa kunnes jatkoin junalla kohti Viareggiota Toscanan rannikolla. Halusin nähdä Rimini 2:sen, ja se tuli kyl nähtyä. Eipä toiste tarttee mennä. Ranta ja yöelämä oli mahtavaa, mutta paratiisimaisen Cinque Terren jälkeen tuo oli ehkä huono valinta. Viareggio oli siis oikein perinteinen italialainen beach resort. Viareggion lähellä olisi kyllä ollut Torre Del Lago Puccini, jos kyseinen musiikkilaji olisi kiinnostanut.

Viareggiosta sain hostellin ystävälliseltä omistajattarelta autokyydin sitten Pisaan. Pisan tornin lisäksi kaupungista ei juuri muuta nähtävää löytynytkään, joten otin sieltä iltajunan takaisin Venetsiaan. Aamulla olikin jo paluu Suomeen....

Seuraavalla kerralla aion ottaa haltuun eteläisen Italian.
Otsikko: Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: Rubin - 11.03.2006, 17:21:06
Suunnittelen  :oops: romanttista pitkää viikonloppua Venetsia-Verona -akselille, niin että lennot Suomesta olisivat Venetsiaan, josta sitten bussilla tai junalla käytäisi yhdeksi päiväksi Veronaan. Onko mitään mahdollisuutta saada riittävää näkemystä Veronasta yhdessä päivässä vai pitäsikö suosiolla pitkä viikonloppu keskittyä vain Venetsiaan? Kulttuurista ja ruoka sekä tietysti viinit kiinnostaa erityisesti jatämä loma on suunniteltu toteuttaman vain hedonistisia nautintoja kuunnellen =).

Onko joku tehnyt vastaavat kaupunkilomat näin lyhyellä aikataululla, ja miten muuten neuvoisitte matkasuunnitelmissa?

Ooppera-asiantuntijoita erityisen mielelläni kuuntelen, mutta kaikki vinkin kohteista otetaan ilolla vastaan. Reissu olisi tarkotus toteuttaa heinäkuussa (pahimpaan turistirysäaikaan??!!)
Otsikko: Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: Aroundtheworld - 12.03.2006, 19:15:35
Todellakin Italiaan!

Rooma on ihan must paikka ja vatikaani pysäyttää ihan mukavasti! Ite olin paavin kuoleman aikoihin siellä ja kyllä sen huomas kuinka vakavasti ihmiset uskontoon suhtautuu!

Milano on kolkko paikka paitsi ihan kesällä..ei siellä oikein ole mitään paitsi se kirkko..ihmiset on aika tylyjä verrattuna esim etelän kaupunkeihin.

Napoli on ehkä "aidointa" Italiaa..pikku skootterit pärisee ja meno on ku villistä lännestä. Siellä saa kyllä olla varuillaan. Myyvät kadulla kaikkea mistä vaan voi ihmistä rahastaa. Kuulin että joku oli ostanut tveen jonka sisällä oli painona kiviä  :)  Mutta ehdottomasti kokemuksen arvoinen paikka.

Roomasta itään Adrian meren puolella on kiva kaupunki Pescara. Ainakin kesällä tosi jees! Pelkkää rantaelämää ja mukavia ihmisiä. Rantsu aivan kansotettu baareista. Ei mikään turistirysä..

Pohjois-Italiasta mukavin paikka missä olen käynyt on Bolzano...ihan kiva kaupunki siel vuorien keskellä..Muita lähistöl olevia en niin tunne muita kuin esim Brescia, Bergamo ja Cremona olivat ihan peruskaupunkeja ei niis mitää kummempaa ole. Kävin siel talvella ja kylmää ja kolkkoa oli..en siis tiä millasta siellä on noin kesäaikaan.

Venetsia on päivässä kierretty..ainaki jos ei o älytön taiteen ystävä. On se ihan ok mut ei siellä kauaa jaksa olla. Venetsiasta itään on kaupunki Trieste. Sieläkään ei sen kummempia ole. Wärtsilän tehdas :) Kesällä oli kyllä kaunista tosin..

Seuraavan italian reissun pamautan ihan etelään mafian maille..on kuulemma ihan eri meininki siellä. Ihmiset vielä enemmän perhekeskeisiä ja jopa enemmän tempperamenttisiä..ja se ruoka...mmm...

Italialaiset on mukavaa sakkia ja yleensä hyvin kiinnostuneita suomesta! Mut mitään ne ei tiedä. Yhdessä perheessä ollessani niiden isoäiti luuli et olen alaskasta..ja toinen kaatoi ruuan kanssa vodkaa kun luuli et juodaan sitä ku maitoa..:):) Sellasta..yks opiskelijakaveri espanjassa kysyi että miks me syödään karhunlihaa aamiaiseksi..ei meitä turhaan kehuta fiksuiksi.

Matkaan vaan..on se kokemusten maa!
Otsikko: Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: Mehiläinen - 16.03.2006, 16:12:57
Tuohon listaan voisin lisätä vielä Firenzen ja Pisan.

Firenzessä on nähtävää historiasta ja taiteesta kiinnostuneille vaikka kuinka paljon. Vaikka en itsekään taiteen suhteen mikään guru ole, niin on silti mukava sanoa nähneensä jonkun kuuluisan teoksen. Firenzessä sydämeni vei ruoka, jäätelö, ja Palazzo Pitti. Ruoka ravintolassa on kallista niin kuin joka puolella Italiaa, ja aina kannattaa kävellä muutama kortteli turistinähtävyyksistä pois päin. Sen sijaan leipomoista saa ihania täytettyjä leipiä yms. suhteellisen edullisesti. Jäätelö on tuhottoman kallista, mutta se on NIIN hyvää ja valikoimaa riittää. Palazzo Pitti on Medici-suvun kesähuvila, jonka takana on valtama ihana ja kaunis puutarha. Se oli matkani kohokohta.

Firenzestä teimme päiväreissun junalla Pisaan ja kävimme katsastamassa Pisan tornin ja sen ympäristön. Juuri muuta en siitä tiedä, mutta olihan se näky kun sitä kakarana maantiedon kirjoista haaveilevasti on tuijotellu. Torniin olisi päässyt myös kiipeämään, mutta se olisi maksanut 15 euroa, joten jätimme sen väliin.
Otsikko: Napoliin (ja Roomaan)
Kirjoitti: alan_mies - 16.03.2006, 16:55:48
Aihe alkaa olla aika kuuma, kun Sterlingillä pääsee Roomaan ja takaisin kokonaishintaan 81 euroa, onnistui vielä eilen lähdöllä 29.3! Noin halvalla ja helposti (hyvästi yöpyminen Stanstedissa) en ole koskaan Italiaan päässyt.

Aion paikata aukon sivistyksessä ja mennä Napoliin aivan rauhassa, katsellen kaiken näkemisen arvoisen. Aiemmin olen käynyt Pompeijissa ja Napolissa vain ohimennen, minkä jälkeen muutamaksi päiväksi Roomaan lepäämään.

Kiinnostaisi kuulla vähän laajemminkin Napolikokemuksia itse kaupungista, jospa jollakin olisi jotain kerrottavaa matkaopastietojen lisäksi, missä kannattaa käydä ja mitä tehdä - ilmeisesti Napoli on yksi hulluimmista mahdollisista paikoista vuokrata skootteri, joten sitä pitää vakavasti harkita, jospa ajelisi rannikkoa etelään Sorrentoon ja eteenpäin.
Otsikko: Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: hmp - 16.03.2006, 17:13:08
Mä luen kans mielelläni kokemuksia ja vinkkejä, Roomaan reissu on parin kuukauden päästä ja kyseessä on eka visiittini Italiaan. Aikaa on 9 vrk eli kai siinä jotain ehtii näkemään.
Otsikko: Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: Mehiläinen - 16.03.2006, 17:26:00
Jos et ole vielä ostanut niin suosittelen, jonkun hyvän matkaoppaan. Meillä oli Rooman reissullä käytössä Kaupunkikirjojen Rooma-kirja. Oli kyllä ahkerassa käytössä. Matkaopas on kullanarvoinen apu paikkojen löytämisessä.

Me kulutettiin Roomassa aikaa kuusi päivää ja oli kyllä kova kiire koko ajan. Yhdeksässä päivässä ehtii hyvin tutustua vähemmänkin tunnettuihin nähtävyyksiin. Katakombit oli itselle todella mielenkiintoinen kokemus. En muista kirkon nimeä jossa katakombit olivat, mutta se oli via appia antican varrella, joka on itsessään myös kaunis nähtävyys. 2000 vuotta vanhoja katuja on aina kiehtovaa kävellä. Kiertelimme myös toreilla, ja vaikka suurin osa tavarasta olikin aikamoista krääsää, löytyi sieltä silti ostettavaakin.

Jos on jotakin kysyttävää niin kysy ihmeessä.
Otsikko: Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: diokenes - 16.03.2006, 18:36:25
Napoli, mielenkiintoisin katu on "spaccanapoli" vanhassakaupungissa, parhaat pizzeriat ja nokkelimmat taskuvarkaat loytyvat taalta, ja tungosta riittaa.

Napolissa kannattaa myos menna maan alle (Napoli sottoterra) ja vaellella kilometreittain kapeita kaytavia kaupungin alla, jo antiikin Kreikkalaisten rakentamia. Turistinahtavyys jota ei kuitenkaan liikoja mainosteta.

Rantakadulla, ei kaukana spaccanapolista loydat euroopan vanhimman akvaarion, kannattaa visiteerata, hinta on halpa.
Opiskelija-alennus (vanhalla kirjastokortillani olen sen saanut helposti)

Vahankin historiasta kiinnostuneille suosittelen museota, on todella kattava ja kirjastokortilla vedetaan taas opiskelija-alennus!

(Napolissa huijaus on maan tapa, hyppaa mukaan ja anna palaa !)

Napolista etelaan rannikkoa pitkin, ennen Sorrentoa on Vico equense, hieno pieni kyla, jonka rannalla voit uida antiikin Roomalaisten raunioiden seassa, taustalla Vesuvius ja Napolinlahti !
Vicossa on myos Italian paras pizzeria, "L'universita della pizza", maku vie kielen mennessaan, muttei lompakkoa. Iso puolen metrin pizza maksaa noin 4-5 Euroa. (Pizza myydaan taalla metreittain!)
Paikallinen keksinto.

Rantatie alas Amalfin rannikolle on uskomattoman hieno maisemiltaan, mutta ei sovi heikkohermoisille ja korkeanpaikan kammoisille, mutta on varmasti yksi Euroopan hienoimpia moottoripyorateita, tosin kesa-aikaan tolkuttoman ruuhkainen ja hidas.

Ja jos oikein kova Napoli-ikava iskee, niin varmaan jo Suomenmaassa voit seurata television satelliittikanavalta (Rai-due ?) Napolissa filmattua saippuaoopperaa "un posto al sole".
 :D

Zin-zin !
Otsikko: Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: myy79 - 16.03.2006, 19:05:59
juhannuksen tienoilla olisi tarkoitus matkata Italiaan Gardajärvelle..  :D  viime keväänä yhden vietimme Torbolessa, kun ajoimme autoa kosovonmaalta suomeen päin.. takasin on siis päästävä..  :wink:

tarkoitus olis löytää edullinen huoneistohotelli Riva del Gardalta tms. muutamaan paikkaan kyselyä jo laiteltu, ja parit vastauksetkin jo saatu..  :D

auto vuokrataan viikoks ja lennetään Sterlingillä Bolognaan ja takasin.. katotaan nyt vaan että onnistuuko reissu...  :roll:
Otsikko: Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: gringo loco - 15.05.2006, 12:08:06
Napolista pidin. Koitan muistaa kirjoittaa lisää, mutta tähän ainakin yksi majoitusvinkki: Hostel of the Sun. Lähellä satamaa, n. neljän minuutin kävelymatkan päässä = n. puolentoista minuutin juoksumatkan päässä sataman lipunmyyntikojusta (tuli testattua eräänä aamuna kun aamun ensimmäiseen Caprin laivaan piti ehtiä :)). Lähistöltä lähtee myös bussit esim. Pompeille.
Henkilökunta ystävällistä, nuorekasta ja suurin osa taitaa puhua myös sujuvaa englantia. Lähellä myös herkullisia pasta-aterioita tekevä ravintola joka illallakin toimittaa satsit hostellille 3-5 euron annoshintaan (ainakin jos tilauksen tekee hostellin henkilökunta)!

Sänkyhinnat oli alkukesästä 2005 luokkaa 15-30 euroa (kallein oli kolmen hengen hotellihuone alakerrassa sis. oman kylpyhuoneen ja TV:n yms. hotellireleet). Ainakin itse kävelin rautatieasemalta rinkan kanssa hostellille ja takaisin eli voidaan kai sanoa sen sijaitsevan kävelymatkan päässä rautatieasemalta...
Otsikko: Re: Napoliin (ja Roomaan)
Kirjoitti: gringo loco - 16.05.2006, 18:12:48
Lainaus käyttäjältä: "alan_mies"

Kiinnostaisi kuulla vähän laajemminkin Napolikokemuksia itse kaupungista, jospa jollakin olisi jotain kerrottavaa matkaopastietojen lisäksi, missä kannattaa käydä ja mitä tehdä - ilmeisesti Napoli on yksi hulluimmista mahdollisista paikoista vuokrata skootteri, joten sitä pitää vakavasti harkita, jospa ajelisi rannikkoa etelään Sorrentoon ja eteenpäin.


Niin se piti sanomani että tuo skootteri kannattaa ehdottomasti. Itse menin viime kesänä paikallisjunalla Napolista Sorrentoon josta vuokrasin skootterin ja ajelin vuorenrinnettä pitkin kohti Amalfia. Erittäin mukava tie yksityiskohtineen ja kivoja pikkukyliä, kuten Positano ja Praiano, siinä välillä. Toinen hyvä tukikohta voisi olla tietysti Salerno, josta myös helppo tehdä retkiä lähiseudulle. Bussimatka Sorrentosta Amalfille ei sekään maksanut  montaa euroa (olisiko ollut joku kolme euroa?) ja matkustaa sai koko rahan edesta, lähes kaksi tuntia suunta!

Napolissa ääni myös Spaccanapolille ja Napoli sottoterralle, Ercolanolle ja Caprille. Ja tietysti Pizza Margheritalle: se oli hyvää mutta olihan se nälkäkin. Salernossa ja Sorrentossa en sinänsä olisi kauaa viihtynyt kummassakaan, mutta tukikohtana muutama ilta meni mukavasti.
Otsikko: Re: Napoliin (ja Roomaan)
Kirjoitti: diokenes - 17.05.2006, 16:44:40
Lainaus käyttäjältä: gringo loco
Lainaus käyttäjältä: "alan_mies"

Itse menin viime kesänä paikallisjunalla Napolista Sorrentoon josta vuokrasin skootterin ja ajelin vuorenrinnettä pitkin kohti Amalfia. Erittäin mukava tie yksityiskohtineen ja kivoja pikkukyliä, kuten Positano ja Praiano, siinä välillä. Toinen hyvä tukikohta voisi olla tietysti Salerno, josta myös helppo tehdä retkiä lähiseudulle. Bussimatka Sorrentosta Amalfille ei sekään maksanut  montaa euroa (olisiko ollut joku kolme euroa?) ja matkustaa sai koko rahan edesta, lähes kaksi tuntia suunta!

.


Mainostetaan viela Salernon uutta Youth hostelia, joka on rakennettu vanhaan luostariin, hieno ja tunnelmallinen paikka vanhassa kaupungissa, sisapihalla suihkulahde ja kultakaloja.
Muutaman harppauksen paassa kaupungin parhaat pizzeriat ja
jaatelopaikat, museokin (vapaa paasy) aivan lahella.

Amalfin rannikolle paasee sinisella bussilla, tiketit ovat halpoja, mutta kesa-aikaan kapea vuoristotie voi olla aika tukossa, ja matka voi venahtaa pitkaksi, skootterilla tai mp:lla paasee joutuisammin (mutta ilman aiempaa ajokokemusta myos joutuisasti autuaammille matkailumaille).
Itse Amalfi on hieman "turistirysa", vaikka muuten hienot maisemat onkin, mutta esim. keskusaukion baareissa saat maksaa parista leivoksesta kymmenkunta Euroa !
Muita pikkupaikkoja hiekkarannalla: Positano, Minori, Maiori, Cetara (pikkukivia), tosin rannat aika pienenlaisia.
Paras uimaranta: Erchie, hieman Cetaran jalkeen, paikallisten suosima, saat kavella jonkin matkaa alas rannalle, mutta biitsi korvaa sitten vaivat.
Minorista loytyy nahtavyytena vanha Roomalainen huvila (villa romana) seka pieni arg. museo.

Ja Amalfin rannikolla on pakko maistaa paikallista herkkua: "delizia al limone", mmm.....
Puhumattakaan limoncellosta....
 :D  :D  :D
Otsikko: Re: Napoliin (ja Roomaan)
Kirjoitti: gringo loco - 17.05.2006, 22:44:26
Lainaus käyttäjältä: "diokenes"

Amalfin rannikolle paasee sinisella bussilla, tiketit ovat halpoja, mutta kesa-aikaan kapea vuoristotie voi olla aika tukossa, ja matka voi venahtaa pitkaksi, skootterilla tai mp:lla paasee joutuisammin (mutta ilman aiempaa ajokokemusta myos joutuisasti autuaammille matkailumaille).


Tää on kyllä totta! Itse tosin muotoilisin asian juuri niin, että tie on kiehtova ajaa skootterilla.. :) no kivahan se tie on bussillakin.

Lainaus käyttäjältä: "diokenes"
Itse Amalfi on hieman "turistirysa", vaikka muuten hienot maisemat onkin, mutta esim. keskusaukion baareissa saat maksaa parista leivoksesta kymmenkunta Euroa !


Jo vain, ja varsinkin kesäviikonloppuina siellä haluaa olla melkoisen moni italiaanokin, ulkomaanelävien lisäksi. Amalfilla on muuten kiva pikku paperimuseo joka tietty suomalaista kiinnostaa kovasti...

Lainaus käyttäjältä: "diokenes"
Puhumattakaan limoncellosta....
 :D  :D  :D


Ynnä sen miljoonista variaatioista ja siitä että ainoastaan jokaisessa sikäläisessä kylässä tehdään "Sitä Oikeaa Limoncelloa".
Otsikko: Re: Napoliin (ja Roomaan)
Kirjoitti: diokenes - 18.05.2006, 11:12:57
Lainaus käyttäjältä: "gringo loco"
[ Amalfilla on muuten kiva pikku paperimuseo joka tietty suomalaista kiinnostaa kovasti...

".


Menee vahan huti topiikista, mutta tuli tuosta paperimuseosta
mieleeni, kuulin miten Napolissa oli tapana viela viime vuosisadan
vaihteessa, ennen vessapaperin yleista kayttoa, puhdistaa
takamuksensa kaymalatoimituksen jalkeen.
No, koyhilla ja keskiluokkaisillakin perheilla oli huusseissansa
pieni pyyhe tai kankaanpalanen, johon sitten asioinnin jalkeen
siivottiin "ison posken" jatokset.
Tutun perheeni isovanhempien kohdalla kuulin koko perheella
olleen yhteisen pyyhkeen, johon jokainen vuorollaan sitten
pyyhkaisi (kuivimpaan kohtaan kait?)  takamuksensa.

God bless the paper !
 :D
Otsikko: Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: diokenes - 29.05.2006, 00:58:25
Suomessa ollaan oltu kuitenkin edistyneempia,
ennen vessapaperin vallankumousta on tavattu
pyyhkia persaus puutikkuun.
 :D
"Jai kuin tikku paskaan"

(Vanha Suom. sananlasku)


Kippis ja skal !
Otsikko: Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: Raitakerttu - 01.08.2006, 18:38:02
Missäs Rooman "lähellä" olisi kivoja rantoja? Menossa elokuun lopulla, eikä rannalla makoilu ole mitenkään pääasia, mutta muutaman päivän voisi sitäkin harrastaa, varsinkin kun reissukaveri ei ole koskaan ollut lämpimä(hkö)n meren rannalla.

Joku on sanonut, että paikallisbussilla pääsee Roomasta rannalle, millaisia nuo rannat ovat?

Pescara on ollut harkinnassa myös rantakäyntikohteeksi. Sardinia taitaisi tulla suht.kalliiksi.

Ihastuin Kroatian puolella joihinkin ihaniin, rauhaisiin kivikkorantoihin.. Sellaisia olisi kiva löytää Italiastakin.
Otsikko: Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: Bella - 01.08.2006, 21:17:12
Lahimpana on Ostia. Viikonloppuisin en suosittele, on meinaan hieman taynna! Mutta viikolla tilaa on olla ja pyoria kylla. Sitten vahan pohjosempaan on Santa Severa. Samanniminen linna on aivan vieressa ja sekin kaymisen arvoinen paikka, vaikka sita remontoidaankin ja osa siita on siksi suljettu. Lentokentan lahella on Fiumicinon kyla. Siellakin rantaa piisaa.

Ostian hotelleista en kauheasti tieda, mutta tassa yksi loistavalla paikalla aivan keskustassa rantakadulla. http://www.hotelbelvedereostia.it/

Sen alakerrassa on BOA-niminen niminen oikein mukava baari. Tekevat itse oluensa, joka on todella hyvaa. Siella saa hakea pahkinoita isosta sakista ilmaseksi poytaan. Loppuillasta koko baarin lattia vaan rapisee niita kuoria, silla ne vaan sipastaan lattialle asiakkaan poistuessa.  :wink:

Ostiassa on myos erittain hyvat ostosmahdollisuudet!
Otsikko: Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: peuno - 01.08.2006, 21:55:16
Pescaran seutu on erittäin hienohiekkaista rantaa kymmeniä kilometrejä. Välillä turistimpaa, välillä autiompaa. Suosittelen.
Otsikko: Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: unkkatkumiankka - 02.08.2006, 13:48:52
Jos tahtoo TODELLA kauniita maisemia nähdä, ja veteenkin pulahtaa (tosin ei aivan kunnon hiekkarannalta), niin Cinque Terre on ehdottomasti Italian parasta antia! Lumosi ainakin minut heti ensi silmäyksellä.  :)  Vernazzan kylä on erityisen tunnelmallinen, suosittelen lämpimästi!
Ja ei tämä Cinque Terrenkään alue niin mahdottoman kaukana Roomasta ole... muistaakseni junalla meni La Speziasta Roomaan nelisen tuntia.
Otsikko: ITALIA / ROOMA
Kirjoitti: lorenzo - 03.08.2006, 10:59:34
Roomassa nyt varmasti aikaa kuluu hyvän tovin.

Siitä kannattaa käydä päiväretkillä ainkain Ostiassa ja Tivolissa. Villa d'Esten suihkulähteitä Tivoliin kannattaa muuten mennä katsomaan junalla, ellen väärin muista lähtevät Tiburtinalta. Ostia on keisariaikainen satama, vähän noiden Vesuviuksen alle jääneiden kaupunkien tapainen paikka.

Joku kyseli noista Rooman rannoista. Ostian seutuvilla on kai ranta jossakin, en kylläkään tiedä tarkemmin. En ole myöskään kokeillut, mutta kesäaikaan kai Stadio Olimpicon maauimalat ovat kuulemma kivoja.

Tylsiä paikokja Italiassa tuskin onkaan, sanotaan nyt vielä lisäksi noihin jo tulleisiin vinkkeihin Siena. Se on itseasiassa aivan uskomattoman hieno paikka.

Jos aikaa on, niin tuo Napolin seutu on toki koluamisen arvoista. Napoli, Sorrento, Pompeij jne. Jos sana sallitaan, niin Herculaneum on ehkä vielä Pompeijiakin vaikuttavampi paikka.
Otsikko: Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: Raitakerttu - 13.08.2006, 19:48:04
Jos joku viitsii kommentoida, kuulen kiitollisena.

Tarkoitus siis olla 11 päivää perillä, Roomasta lennot. Tähän mennessä oli tarkoitus käydä Rooman lisäksi vaan Napolissa ja lisäksi jossain rannalla, mutta matkakumppani haluaisikin San Marinoon.

Onko 11 päivää ja Rooma-San Marino-Firenze-joku rantapäivä mahdoton yhtälö? Olisiko jotain, mitä tuossa suunnitelmassa kannattaisi erityisesti huomioida?
Otsikko: San Marino?
Kirjoitti: lorenzo - 14.08.2006, 11:16:11
En nyt halua töykeillä, mutta jos tukikohta on Roomassa, niin miksi lähteä S. Marinoon. Se nyt ei ole mielestäni päiväretken arvoinen paikka. Jos joku keksii syyn mennä sinne niin kertokoot. Maisemat ovat hienoja, totta.

Kuten tuossa on vakuuteltu, rantaa löytyy Ostia Lidolta [Ostia Antica on Roomasta hyvä päiväretki kohde.]

Firenzen kyllä vaihtaisin Sienaa, mutta se maku asia. Ei ole tuo Firenze koskaan napannut oikein.
Otsikko: Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: Raitakerttu - 14.08.2006, 12:07:46
Hm, matkakumppanille tuota San Marinoa oli joku niin paljon kehunut, että vakuuttui..
Otsikko: Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: postino - 14.08.2006, 19:28:00
...
Otsikko: napoli on ehdoton
Kirjoitti: artsibal.amore - 15.08.2006, 23:27:05
Napoli on oikeasti mieletön kaupunki. Vaikka ihmiset ovatkin ehkä köyhempiä, niin ovt he myös ystävällisiä ja kaupungilla on mieletön meininki. Pompei on vieressä ja ainakin minä nautin täysillä niillä kulmilla vietetystä ajasta. Pompeihin on kallis sisäänpääsy, mutta aita on helppo littää tai jos se on liian vaikeaa, kävelee vaan jonkun turistiryhmän mukana portista sisään. :) hieno kikka ja toimi hyvin.  oosi pompei on kaunis pieni kylä, tosin ei varmastikkaan yhtä huikaisevaa, kuin renesanssi firense tai jotkut muut paikat.  Suosittelen kuitenkin napolia lämpimästi, sillä ainakin minulle se oli "aitoa" italiaa.
Otsikko: Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: Tuulikki - 23.08.2006, 22:20:07
Olisiko antaa vinkkiä mukavasta ja edullisesta majoituksesta jossakin kylässä/kaupungissa Toscanassa? Tarkoituksena on käydä syyskuussa ainakin Sienassa ja San Gimignanossa, mutta olen saanut sellaisen käsityksen että niistä voi olla vaikea saada majoitusta...
Otsikko: Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: alan_mies - 23.08.2006, 22:33:01
En tiedä edullisista, kun raahaan alle vuoden ikäisen tyttäreni mukaan ensi keväänä, piti ottaa hyvä majoitus; aiomme asua pari viikkoa Lucignanossa Toscanan itäosassa lähellä Arezzoa, katso linkit -osiosta talon tai mökin vuokraaminen, laitoin sinne pari linkkiä, hyviä, jos matkustat isommalla porukalla, yhdelle liian kalliita.
Otsikko: Napoli
Kirjoitti: vilviis - 26.08.2006, 13:10:56
Eli tarkoitus olisi syksyllä tutustuu Italiaan kun en ole koskaan maassa käynyt.

Tosta Napolista oon kuullut tosi ristiriitasia kommentteja, mutta ehkä siksi se myös itseä niin kiinnostaa. Mitenkä tuo kaupungin turvallisuus, voiko näin miehenä kävellä yöllä baarista yksin hostellille? Riippuu tietty alueesta, humalatilasta ja tuurista paljolti mutta olisi mukava kuulla vähän teidän omista kokemuksista..

Huonoja kyllä nämä ketjujen otsikot, eikö Napolillakin voisi olla ihan ikioma viestiketju.
Otsikko: Re: Napoli
Kirjoitti: diokenes - 26.08.2006, 14:16:52
Lainaus käyttäjältä: "vilviis"

Tosta Napolista oon kuullut tosi ristiriitasia kommentteja, mutta ehkä siksi se myös itseä niin kiinnostaa. Mitenkä tuo kaupungin turvallisuus, voiko näin miehenä kävellä yöllä baarista yksin hostellille? Riippuu tietty alueesta, humalatilasta ja tuurista paljolti mutta olisi mukava kuulla vähän teidän omista kokemuksista..

Huonoja kyllä nämä ketjujen otsikot, eikö Napolillakin voisi olla ihan ikioma viestiketju.


Napolin vaarallisuutta on kylla hieman yliammuttu mielestani.
Paljonhan siella kylla on sattunut ja tapahtunut, mutta kannattaa
huomioida myos ihmisten & turistien maara kaupungissa.
Itse olen pyorinyt oiseen aikaan Spaccanapolillakin, ja joskus jopa
humalatilassakin ( :shock: ) , eika ole koskaan mitaan sattunut.
Tosin terve maalaisjarki on oltava matkassa mukana, selvasti
humalainen turisti on aika helppo nakki putsata, seka aina
kannattaa pitaa "antennit" hieman pystyssa, havainnoida mita
ymparilla tapahtuu, muttei mitenkaan paranoidisesti kannata
tarrata omaisuuteensa.
(Silloin ainakin varkaat tietavat, etta siella on jotakin arvokasta)

Vaarallisimpia alueita oiseen aikaan ovat myos "Forcella" (Spaccanapolin ja rautatieassan valilla), seka "Secondigliano",
joka on kaupungin laitamilla, sinne asti tuskin eksyt...

Totta, etta Napolille voisi avata aivan oman viestiketjunsa,
sen verran mahtuu tarinoita ja kysymyksia siihen kaupunkiin.
 :D
Otsikko: Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: yrtti - 27.08.2006, 18:44:15
Täällä on ollut paljon hyviä vinkkejä Pohjois-Italian kaupungeista, mutta voisin kysellä vähän lisää niitä.

Olemme lokakuun lopussa lentämässä  Nizzaan, josta olisi tarkoitus junalla suikauttaa Italian puolelle kaikkinensa olisi 10 päivää aikaa ja haluaisimme nähdä n. 3-4 kaupunkia. Parin päivän visiittejä eri kaupunkeihin olisi tarkoitus tehdä. Matkasuunnitelma on vielä aika avoin, joskin paluulento lähtee Bergamosta, joten sinne on ainakin jossakin välissä mentävä.

Mitä kaupunkeja suositellesitte parikymppisille rock-henkisille ihmisille, joita kiinnostaa kulttuuri, syöpöttely ja juopottelu sekä halvat majoitukset. Kaikenlaiset vinkit olisivat enemmän kuin tervetulleita.

Onko muuten kellään tietoa, paljonko junamatka Nizzasta esim. Genovaa tulisi kustantamaan?
Otsikko: Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: zyrtec - 25.11.2006, 19:09:55
jees, mie oon ollu kahesti italiassa, italialaisia kavereita asuu Monzassa ja Muggiossa, jotka sijaitsee Milanosta vähä pohjoiseen ja Como-järvellä olen lomaillu heidän kanssaan. Etelä-italiasta en tiedä paljon, mutta Como-järvi on IHANA. Oikeesti, todellaki tosi ihana. (ja aika mieletön juttu ku pääsi ilmaseks viettää aikaa kaverin huvilaan :lol: ) Ja Milanossa on alennusmyynnit silleen heinäkuun alussa, siellä oli tosiaan aika halpaa perushintoihin verrattuna. JDC-kaupassa ja silleen... Eli siis, pohjois-Italia on ihana :D
Otsikko: Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: _jantsa_ - 29.11.2006, 15:15:30
Itse olen vieraillut Italian maaperällä ainoastaan Sisilian saarella. Siellä törmäsin karuun luontoon ja upeisiin näkymiin. Tässä muutama kohde, joita voin suositella niin historiasta kuin upeista näkymistäkin kiinnostuneille.

1. Taormina
Tämä pikkukaupunki vanhoine rakennuksineen on todella viehättävä. Erityisesti kaupungissa sijaitseva vanha roomalainen amfiteatteri on käymisen arvoinen. Ylimmiltä penkkiriviltä aukeaa henkeäsalpaavat näkymät Naxosin(?)lahdelle ja kaupungin yli Etnalle. Ainoana miinuksena voin mainita lievän turistimeiningin kaupungissa. mm. jenkkiläisten loistoristeilijät pysähtyvät lahdelle.

2. Syracusa
archimedeen kotikaupunki. Vanhakaupunki ja kreikkalaisten teatteri ehdottomasti käymisen arvoisia.

3. Etna
Tätä ei voi sivuuttaa, jos Sisiliaan eksyy. Pilvet estivät näkymät, kun itse siellä vierailin, mutta paikka oli silti käymisen arvoinen.
Otsikko: Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: Vekke - 29.11.2006, 15:34:50
Onko kokemuksia Triestestä?
Onko päivän verran puuhastelua, vai kannattaako koukata kerralla kauemmaksi Slovenian rajalta? Eli Veronaan t5ai Venetsiaan lähinnä.
Otsikko: Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: alan_mies - 29.11.2006, 15:35:59
Lainaus käyttäjältä: "_jantsa_"
1. Taormina
Tämä pikkukaupunki vanhoine rakennuksineen on todella viehättävä. Erityisesti kaupungissa sijaitseva vanha roomalainen amfiteatteri on käymisen arvoinen. Ylimmiltä penkkiriviltä aukeaa henkeäsalpaavat näkymät Naxosin(?)lahdelle ja kaupungin yli Etnalle. Ainoana miinuksena voin mainita lievän turistimeiningin kaupungissa. mm. jenkkiläisten loistoristeilijät pysähtyvät lahdelle.


Taorminassa kannattaa juuri noista syistä käydä, vaan ei asua. Turistimeiningin asteesta olen vain eri mieltä, se ei ole erityisen lievää :( . Etnasta ja varsinkin Siracusasta olen samaa mieltä, mutta tässä on vasta itäosa saarta. Suosittelen Palermoa ja Länsi-Sisiliaa, joista löytyy täältä juttua kyllä. Jos valmismatkalle aikoo :roll: , niin mieluummin Cefalu kuin Taormina/Naxos.
Otsikko: Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: Aroundtheworld - 29.11.2006, 18:10:41
Lainaus käyttäjältä: "Vekke"
Onko kokemuksia Triestestä?
Onko päivän verran puuhastelua, vai kannattaako koukata kerralla kauemmaksi Slovenian rajalta? Eli Veronaan t5ai Venetsiaan lähinnä.


..Trieste on ihan kiva kaupunki, hieman erilainen verrattuna muihin Italian kaupunkeihin, ihmiset ovat vähän sekoitus "kaikkea" kun ovat niin lähellä rajaa ja ovat kokeneet useita miehityksiä historiansa aikana. Puhuvat kuulemma hassua italiaa kaiken lisäksi..

Päiväksi riittää varmaan tekemistä..Vuorilta oli kivat näkymät kaupunkiin ja joku linna(en muista nimeä) oli ihan jees..muuta en muista tähän hätään..

Venetsia ei liiemmin sytyttänyt. Ei päivää kauempaa sielläkään viitsi pyöriä. Riippuu tietenkin ihmisestä ja seurasta. Tyttöystävän kanssa Venetsia voi olla hyvinkin romanttinen  :wink:
Otsikko: ihanat paikat italiassa
Kirjoitti: tiitulii - 01.01.2007, 21:40:10
itse olen ensimmäisestä rooman matkastani asti rakastanut roomaa..joten sitä suosittelen ihan täysillä sulle..
myöskin venetsiaa..todella upea varsinki iltasella..napolia myöskin,käy siellä pompeiji ja vesuvio katsomassa..jos hieman rantaelämää haluat niin rimini ja siellä sitten pieni matka san marinoon..sekin todella upea pieni kaupunki siinä riminin lähellä..mutta en oikeestaan voikaan sanoa mitää pahaa italiasta..se on aina ollut ja tulee olemaan niin rakas maa mulle.. itsekään en firenzestä kyllä saanu mitään irti..kävin haluamissani paikoissa siellä ja aikaa meni noin kolme tuntia..pisa oli nyt ihan jees mutta ei sielläkään ole muuta kuin se torni..veronakin oli ihan mieletön..
voit laittaa mulle sähköpostia niin voin kertoa sulle enemmän omasta reilistäni italiassa.. [email protected]

ja se kuka italian jäätelöstä jotain sanoi..niin se pitää todellakin paikkaansa..maailman parasta mansikkajäätelöä maistoin veronassa..straciatellakin on ihan mieletöntä siellä..että jos jonkin takia sinne edes lähtisin niin sen jäätelön..ja pizzan..
Otsikko: Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: mari-go-round - 08.03.2007, 13:39:35
Kesän suunnitelmissa on mennä Toscanaan autoreissulle.  :D
Tässä ketjussa onkin tullut esille jo muutamia kivoja kaupunkeja, mutta onko jotain erityistä nähtävää tai paikkaa vielä jollain muistissa. Voitteko suositella joitain edullisia hotelleja matkan varrelta? Onko muita vinkkejä matkaajalle?
Kiitos jo etukäteen!
Otsikko: Italia:mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: reissuroosa - 08.03.2007, 14:26:56
no jos toscanasta eteenpäin vielä aijot, niin ite ainakin tykkään campanian alueesta tosi paljon. etelämmässä ihmiset on jotenkin lämpimämpiä ja ilmastokin  :D
Otsikko: Vs: Italia: mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: Tyyne - 05.10.2018, 22:00:00
Hei,
kaipailisin vinkkiä parin päivän leppoisaan viettoon junareitin Rooma -Firenze varrella marraskuussa.
Toiveissa joku kaunis, rento, kävellen tai julkisilla kulkuvälineillä koluttavissa oleva paikka, jossa olisi myös jotain taideaarteita tutkailtavaksi. Orvieto? Viterbo? ...
Onko muuten joku Viterbon kuumista lähteistä julkisilla saavutettavissa? Kiitos!
Otsikko: Vs: Italia: mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: der alte - 18.11.2018, 20:05:17
Jos etsit pientä ja "ihmeellistä" kaupunkia Italiasta, googleta Corinaldo tai Petritoli. Molemmat on Marchen alueella..Kannattaa katsoa ja käydä.
Otsikko: Vs: Italia: mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: susanna8 - 26.01.2020, 00:59:47
Civitavecchiassa olen käynyt pari kertaa ja tykännyt, se on lähellä Roomaa mutta on kuitenkin leveät kävelykadut ja merimaisemat +mahdollisuus mennä lautalla vaikka Barcelonaan, tai jatkaa matkaa junalla Toskanaan. Viimeksi kun kävin sinne oli ilmestynyt sushiravintola paikallisten pitserioiden viereen, mutta rauhallisempi tunnelma kuin Rooman keskustassa. Lähellä on muitakin näkemisen arvoisia kohteita kuten vaikkapa santa marinella jossa on pastellitaloja, mutta ranta ei ollut ilmainen. Terracina ja Formia on myös kohteita melko läheltä Roomaa joista pidän. Terracinassa on rannan lisäksi historiallista nähtävääkin, vaikka ne eivät ole päässeet Unescon listalle.
Otsikko: Vs: Italia: mielenkiintoset/kivat kaupungit hakusessa
Kirjoitti: Kalle matkalla - 01.07.2020, 19:56:09
... Terracinassa on rannan lisäksi historiallista nähtävääkin, vaikka ne eivät ole päässeet Unescon listalle.
Terracinaa on kehuttu. Olemme vain lentäneet aina kesäisin Pohjois-Italian kautta (Milanon Aeroporto di Milano Malpensa ja Pisan Aeroporto internazionale Galileo Galilei), joten se on käymättä.

Milanosta lähdettäessä kaksi ruoka kaupunkia Modena ja Parma ovat lähellä. Modenasta jäi erityisesti mieleen Ristorante da Danilon aivan taivaallinen viinietikassa kypsennetty liha, joka nautittiin paikallisen, pirskahtelevan punaviinin kanssa.