Pallontallaajat.net

Omatoimimatkailu => Ulkomailla asuminen ja työskentely => Aiheen aloitti: keis78 - 25.10.2004, 16:29:54

Otsikko: CIMOn harjoitteluohjelmat
Kirjoitti: keis78 - 25.10.2004, 16:29:54
Muistakaas kaikki kanssakoululaiset että haku CIMO:n harjotteluohjelmiin päättyy ensi maanantaina!
Paikat on siis tarkoitettu ammattikorkeiden ja yliopistojen opiskelijoille ja niitä on tarjolla ympäri muailmoo. Ja tänä vuonna lomakeruljanssiakin on hieman kevennetty (oon kyllä joskus miettinykin millasen paperieverestin alle ne siellä hautauttavat itsensä). Ei ku hakemaan työ- ja elämänkokemusta. ASAP!  :!:
Otsikko: CIMON harjotteluohjelmat
Kirjoitti: KristiinaE - 25.10.2004, 17:36:02
Oletko itse ollut sellaisessa ohjelmassa mukana? Tai onko joku muu ollut? Olisi kiva kuulla kokemuksia. Vaikkei itselle tuo haku olisikaan ajankohtainen vielä tässä vaiheessa...
Otsikko: CIMON harjotteluohjelmat
Kirjoitti: MA - 28.01.2007, 21:00:28
Moikka!

Haluaisin kuulla kokemuksianne CIMOn harjoitteluohjelmista. Onko teistä kukaan hakenut esim. helmikuun haussa CIMO:n harjoittelupaikkoja? Onko ketään onnistanut, millasiin paikkoihin olette päässyt ja milloin saitte tiedon? Itse hain nyt helmikuun haussa Unkariin ja Kroatiaan ja nyt  sitten odotellaan pääseekö esivalinnassa läpi.
Otsikko: CIMON harjotteluohjelmat
Kirjoitti: yadah - 28.01.2007, 21:14:42
Olin CIMO:n helmikuun haun kautta Espanjassa työharjoittelussa. CIMO:n valinnasta sain tiedon muistaakseni helmikuun lopussa ja paikallinen yhteistyöorganisaatio ilmoitti paikan löytymisestä huhtikuussa. Olin erään yrityksen markkinointiosastolla. Oli positiivinen kokemus, parasta oli ystävät ja vapaa-aika.
Otsikko: CIMON harjotteluohjelmat
Kirjoitti: Hannu - 31.01.2007, 00:13:43
Lainaus käyttäjältä: "H.M"
Moikka!

Haluaisin kuulla kokemuksianne CIMOn harjoitteluohjelmista. Onko teistä kukaan hakenut esim. helmikuun haussa CIMO:n harjoittelupaikkoja? Onko ketään onnistanut, millasiin paikkoihin olette päässyt ja milloin saitte tiedon? Itse hain nyt helmikuun haussa Unkariin ja Kroatiaan ja nyt  sitten odotellaan pääseekö esivalinnassa läpi.


Aloitan itse ylihuomenna Budapestissa 3kk projektin (IT-alaa). Omalla kohdalla haku Unkariin meinas olla vähän vaikeaa.. tein hakupaperit vuosi sitten helmikuussa, huhtikuussa ilmoitettiin että olen jatkokarsinnassa. Toukokuussa kyselin asian perään mutta en kuullut enää mistään mitään.

Noh, syys-lokakuun vaihteessa sitten tuli viestiä että tuletko nyt harjoitteluun. Olin kesäkuun alussa kuitenkin muuttanut Aasiaan, missä asuinkin Singaporessa ja Thaimaassa tammikuun puoleen väliin asti. Eli en silloin viitsinyt lähteä.

Mutta nyt, vuosi haun jälkeen, olen kuitenkin aloittelemassa harjoittelujaksoa. Että kyllä ne hommat järjestyy, vaikka ei aina niin nopeasti.. ;)
Otsikko: CIMON harjotteluohjelma/maaohjelma Kiina
Kirjoitti: Annitz - 20.02.2008, 13:41:27
Moikka,

Eli hain tammikuussa Cimon harjotteluohjelmaan ja ainakin esivalinnassa pääsin jatkoon. Suuntana näilläkymin olisi Kiina. Onko joku muu aikaisemmin ollut ohjelmassa mukana ja erityisesti Kiinassa? Kokemuksia olisin kiinnostunut kuulemaan :)
Otsikko: CIMON harjotteluohjelmat
Kirjoitti: Dessembrae - 21.02.2008, 10:03:36
Olin näköjään päässyt läpi esikarsinnasta Chileen. Nyt vaan odottelemaan jos joku huolisi töihin. Minkähänlaiset mahdollisuudet mahtaa olla? Olisiko jollain sattumoisin kokemusta geologin hommista Etelä-Amerikassa?
Otsikko: CIMON harjotteluohjelmat
Kirjoitti: vamosargentina - 21.02.2008, 13:26:30
mina olen ollut kaksi kertaa CIMO:n kautta harjoittelussa ja molemmat hyvia kertoja noin kokonaisuutena mutta silti kritisoitavaa tietenkin loytyy.

ekan kerran olin Chilessa ihan ennaltamaaratyssa paikassa mihin hain ja tama harjoittelu meni hyvin. vastapaan organisaatio kun oli suomalainen niin hommat ja tiedotus toimi ja kaytannon asiat jarjesty nopeesti. Talla kertaa ei myoskaan erityista kritiikin sanaa ole CIMO:n toiminnasta, rahoitus tuli ajallaan (alussa 3 kk:n apuraha ja puolessavalissa viimeiset 3kk) mika oli tosi hyva koska alussa menee kuitenkin enemman rahaa jarjestelyihin ja pohjakassaa ei juurikaan ollut. harjoittelu kokonaisuudessaan oli hedelmallinen ja viihdyin hyvin.

toinen harjottelupaikka oli sit tallasesta helmikuun maakohtaisesta hausta, missa ei ollut tiedossa mitaan tiettya paikkaa etukateen.

homma eteni ihan hiton hitaasti, kohde oli meksiko. helmikuussa siis haku ja maaliskuussa tieto etta tulin valituksi. taman jalkeen sain meksikon paasta yhteydenoton ekan kerran n. huhtikuussa missa tiedusteltiin millaista paikkaa olen vailla ja lahetin cv:t etc. taman jalkeen vastausta ei kuulunut CIMO:lta eika tuolta vastaanottavasta paikasta n. 3 kk. tana aikana olin monta kertaa yhteydessa cimo:lle mutta en saanut ikina vastauksia sahkopostiin ja puhelimessa sain tylya palvelua tyyliin ei tietoa mistaan. vitutti suorastaan.

no siina meni sit kesa ja elokuussa suunnilleen sain tiedon meksikon paasta paikasta yhesta non profit organisaatiosta mihin voisin menna 3 kk ja koska silla hetkella matkakuume oli niin kova niin otin paikan vastaan ilman etta tiesin siita kauheasti enempaa ja kylla se cimo:n apuraha kuitenki houkutteli.

matkaan lahdin vahan vajaan 3 viikon varoitusajalla ja alottelin siis syyskuussa. ennakkotiedoista huolimatta mua ei ollut kukaan kentalla vastassa eika ollut sovittua hostellivarausta tai muuta majoitusta. siina piti sitten iltamyohaan alkaa hostellitilannetta kartoittaa ja vituttihan se kun kaikki alko niin huonosti. seuraavana paivana menin sit tahan sovittuun organisaatioon missa piti olla toita ja siel ei kukaan kaytanossa tiennyt etta olin tulossa.  

siina meni sit pari viikkoa kun selviteltiin et no joo missas se paperi onkaan et kuka on tulossa ja mita tekeen ja cimo:n vastaukset tahan oli lahinna et 'kulttuurieroja', mika vitutti myos! no, siina sit ajan kanssa selvis et okei joo oon nyt siel toissa ja siella sit jotain paperien pyorittelya, tekstien kaantoo englanniks ja kahvin keittelya ja yleista hengausta harrastin tuon 3 kk.

"ammatillisesti" ei siis mikaan loistokokemus mut oli kivaa porukkaa ja olipahan ainakin rentoa meininkia ja paas vahan reissailemaan ja suomen syksya pakoon.

loppu hyvin, kaikki hyvin.

tiivistetysti; noi etukateen maaritetyt paikat kun on aika usein suomalaisissa organisaatioissa ni naan ne pikkasen varmempina ja yleishyodyllisimpina harjottelukokemuksina. ei silla, hauskaa voi olla muuallakin. riippuu mita silta harjottelulta odottaa.
Otsikko: CIMON harjotteluohjelmat
Kirjoitti: Curtis - 21.02.2008, 20:11:46
Makin olen ollut kaksi kertaa cimon kautta ja nyt paasin kanssa jatkoon siita chilen maakarsinnasta. Viime kesana olin espanjassa iaeste-harjoittelussa (vaikka olen humanisti), eli kaytannossa se oli matkailualan harjoittelu ja olin hostellin respassa. Duuni oli alyttoman rento, mutta ei se oikeastaan mitenkaan tayttanyt hotel management -harjoittelun vaatimusta. Kukaan siina paikassa ei halunnut muuta opettaa kuin respan. Espanjan kylla opin hyvin varsinkin kun puhelimeen jouduin heti alusta alkaen vastaamaan. Viihdyin joka tapauksessa ihan hyvin tyokavereiden ansiosta.

Syksylla oli Cimon kautta Sveitsissa siina maakohtaisessa eri alojen harjoittelussa. Ala oli periaatteessa oma, mutta aivoja en joutunut ollenkaan kayttamaan. Turhauduin todella pahasti, koska paikallisten kaikki minulle suunnittelemat tehtavat olin suomalaisen tehokkaasti hoitanut ensimmaisten viikkojen aikana. Tein siella kaikenlaisia toimistohommia ja kaannoksia italiasta englantiin, mutta en oikeastaan mitaan mihin olisi tarvinnut yliopistotutkintoa. Joten koulutuksen kannalta Sveitsin reissu oli turha, mutta paasin reissaamaan Keski-Euroopassa ja erityisesti kaymaan Italian puolella, joten hauskaa ehdottomasti oli. Yhdyn tuohon edelliseen kommenttiin, ettei noista paikallisten etsimista paikoista aina ole hirveasti hyotya. Sen takia olen hieman skeptinen Chilen suhteen. Lahden sinne vain jos ne tarjoavat jotain hyodyllista hommaa...

niin, Sveitsissa asiat hoidettiin erittain hyvin ja ajoissa. Espanjassa asiat hoituivat viime tingassa ja majoitus oli jarjestetty ylihintaan jarkyttavaan yliopistoasuntolaan. Sveitsissa tarjolla taas oli Sveitsin mittakaavassa halpaan hintaan erittain hyvakuntoinen ja lammin erasmuksille tarkoitettu kamppa.

Tassa siis minun kokemuksiani. Tottakai tilanteet vaihtelee niin ettei yleistyksia voi tehda. Avoimuudella ja joustavuudella sita selviaa kaikesta.
Otsikko: CIMON harjotteluohjelmat
Kirjoitti: duracellpupu - 02.03.2008, 19:30:14
Monet kertovat olleensa parikin kertaa Cimon kautta harjoittelussa ja Curtis kertoi päässeensä taas maakarsinnasta läpi, eli se olisi sinulle jo kolmas harjoittelu. Itse löysin kuitenkin Cimon sivuilta tällaisen kohdan:

"Huom! CIMOn harjoitteluapurahan voi saada vain kerran. Harjoittelu suomen kielen lehtoraateissa -ohjelma on poikkeus: apurahan voi saada ohjelmassa, vaikka olisi kerran aikaisemmin saanut CIMOn harjoitteluapurahan. "

Eli miten tämä nyt oikeasti menee, voinko päästä uudelleen harjoitteluun, vaikka olen jo kerran ollut (tai siis olen parhaillani)?
Otsikko: CIMON harjotteluohjelmat
Kirjoitti: Curtis - 02.03.2008, 19:41:09
homman nimi on se, että cimolta voi saada rahaa vain kerran. jos työnantaja maksaa aina palkan, niin harjoittelussa voi käydä cimon kautta niin monta kertaa kuin pääsee. tämän takia itse olen ollut cimon kautta harjoittelussa jo kaksi kertaa, koska en ole suoraan niiltä saanut penniäkään.

voi olla, että cimo vielä tulevaisuudessa rajoittaa enemmän tuota harjoittelukäytäntöään, mutta ainakin nyt on asia näin.
Otsikko: CIMON harjotteluohjelmat
Kirjoitti: Tiksu11 - 03.03.2008, 14:21:35
Miten hyvin te, jotka olette olleet CIMON maaohjelmissa, olette pystyneet sopimaan tarkasta aloitusajankohdasta? vai onko se yksin "palkkaavan" tahon päätettävissä?
Otsikko: CIMON harjotteluohjelmat
Kirjoitti: Curtis - 03.03.2008, 19:14:50
Riippuu paikasta, mutta aika hyvin olen ainakin itse saanut vaikuttaa aloittamisajankohtaan. Itse järjestin viime vuonna noi kaksi cimon paikkaa peräkkäin niin että vaan reissasin suoraan Espanjasta Sveitsiin. Espanjassa minulle kuitenkin selvisi, että työnantaja oli odottanut minun olen siellä kuukauden enemmän, koska informaatio oli jokseenkin pätkinyt cimon ja paikallisen iaeste-toimiston välillä. Niinpä jouduin heti alkuun selvittämään tuota asiaa, koska itse olin koko hakuprosessin tehnyt kahden kuukauden mittaiseen harjoitteluun. No, ei kai se työnantaja mitään siihen voinut, mutta turhaa säätöä ja lievää syyllistämistä siihen harjoittelun alkuun jäi.
Otsikko: CIMON harjotteluohjelmat
Kirjoitti: Sipris - 03.03.2008, 23:35:42
Ilmoitettiin että olen jatkossa Intiaan pääsyn suhteen. Haluaisin vasta lähtee 2009 keväällä joten voi mennä ennen kun kuulen paikasta enemmän. Haku kohde oli pääosin järjestöihin.

Vähän hämäsi jo haku vaiheessa kun ei tiennyt kuinka paljon paikkoja on missäkin kaupungissa ja alalla.
Otsikko: CIMON harjotteluohjelmat
Kirjoitti: vamosargentina - 04.03.2008, 23:50:54
toi on muuttunut ihan nyt,

vielä pari vuotta sitten se oli niin, että apurahan voi saada sama henkilö 2 kertaa.

tossahan on tiukentunut myös ne että kuinka moneen harjotteluohjelmaan voi hakea ja moneen maahan, ennen sekin oli löysempää.

ihan hyvä vaan, tulee vähän vaihtuvuutta et kuka saa paikat, tietyissä suomalaisis firmoissa kun ollut tapana kierrättää pari kertaa samat harjottelijat kun oppi jo sisäistetty.
Otsikko: Kulttuuri- ja tiedeinstituuttien harjoittelupaikoista...
Kirjoitti: emiliachi - 09.03.2008, 21:24:09
...pari kysymystä :).

1. Miten haku menee käytännössä - voiko hakea samalla kerralla useampaan eri kulttuuri- ja tiedeinstituuttiin vai onko mahdollista hakea vain yhteen maahan?

2. Tietääkö kukaan, montako harjoittelijaa aina yhteen paikkaan palkataan? Yksi kerrallaan vai mahdollisesti useampia?
Otsikko: CIMON harjotteluohjelmat
Kirjoitti: Annitz - 10.03.2008, 19:18:24
Itse pääsin tosiaan alkuvuoden maaohjelman haussa esivalinnassa jatkoon ja suuntana Kiina. Nyt sitten ylihuomenna puhelinhaastattelu tiedossa  :) saas nähdä miten menee. Suunnitelmissa olisi lähteä vasta lokakuussa mutta asiat tuntuu rullaavan nopeammin.
Otsikko: CIMON harjotteluohjelmat
Kirjoitti: Curtis - 10.03.2008, 20:31:20
Ne on tosiaan nyt muuttaneet noita sääntöjä, koska nähtävästi hakijoita on niin käsittämättömän paljon. Noihin maakohtaisiin hakuihin siis tuli uutena, että sai hakea vaan yhteen maahan. Muista en tiedä, koska voi olla että ne kiristää nyt tota tulevaa instituutti- ja suurlähetystöhakua.

Mä luulen että niitä paikkoja, johon haetaan enemmän kuin yks harjoittelija on erittäin vähän, tai itse asiassa en ole kuullut ainakaan että niitä edes ois. Korjatkaa, jos olen väärässä. Eri asia on tietty noi maahaut, joissa haetaan hakijoita ja sen jälkeen vasta paikat. Eri asia on myös IAESTE-haku, jossa meitä harjoittelijoita oli kaksi samassa firmassa (toinen oli tosin Kazastanista...en niin osaa kirjottaa tota oikein).
Otsikko: Vs: CIMON harjotteluohjelmat
Kirjoitti: Seela - 11.03.2008, 11:49:47
Annitz, läpäisin myös cimon esivalinnan Kiinan harjoitteluhakuun. Taitaa olla samainen ohjelma sillä odottelen myös haastattelusoittoa huomiseksi.. Wendy Wong NE Instituutista lähetti eilen sähköpostia että soittaa 12.3 kello 16:30 paikallista aikaa, siellähän on kello kuusi tuntia edellä, eikös?

Tuleekohan puhelu sovittuna ajankohtana sillä ilmeisesti lähettivät kyseisen viestin kaikille samanlaisena, sillä mieheni sai saman vastauksen kuin minäkin (hakemassa siis myös) ja viestissä luki "Dear Kaisa" hahhah.. eikä mieheni nimi ole mikään Kaisa -kuten ei minunkaan.

Viestissä oli myös maininta liitteistä. Emme kumpikaan saaneet mitään liitetiedostoa meilin mukana -tarkoittikohan lähettäjä allekirjoituksessaan olleita nettisivulinkkejä..?
Otsikko: Vs: CIMON harjotteluohjelmat
Kirjoitti: Annitz - 11.03.2008, 18:43:34
Heh.. meillä kaikilla on sitten samaan aikaan puhelin soimassa  ;D + Kaisalla... Mielenkiintoista!Ja Wendy Wong on tyyppi, joka mailia lähetteli. Sain myös liitetiedoston, jossa oli aika suppeasti tietoa mahdollisesta työstä jne. Liitetiedosto kuitenkin minulla aukesi. Huomasin, että NE Instituutin sivuilla olevista Internship paikkojen kuvailuista löytyi myös sama paikka,joka minulla oli liitetiedostona. Niin millonkas teillä oli suunnitelmissa lähtö jos ja kun työpaikka löytyy?
Otsikko: Vs: CIMON harjotteluohjelmat
Kirjoitti: Seela - 11.03.2008, 23:42:37
Niin taitaa soida, Annitzilla, Seelalla, miehekkeellä ja Kaisalla. Ties kenellä muulla? Kuinkahan monta hakemusta / vapaita paikkoja? Cimon postissa luki että ainakin viime vuonna esivalinnasta jatkoon päässeistä suurin osa sai harjoittelupaikan, saa nyt nähdä miten haastattelu menee ja mitä mahtavat kysyä.

Toivottavasti soittavat sitten sovittuna aikana, huomenna olisi muutakin tekemistä kuin odottelua. Tarkoituksena olisi lähteä heti Kiinaan kun opinnot antavat myöden. Tänä keväänä luentoja ja tenttejä oli toukokuun puoleenväliin poikkeuksellisesti, eli välittömästi niiden jälkeen. Laitettiin että voidaan aloittaa toukokuun viimeisellä viikolla ja Suomeen pitäisi palata opintojen pariin syyskuun ensimmäisellä viikolla. Ja jos vain toinen pääsee niin mennään kuitenkin molemmat jos ei muista harjoittelupaikoista mitään irtoa (monta rautaa tulessa  :D).

Meille kummallekkaan ei ollut tullut mitään liitetiedostoa. Kysyin vastausviestissäni tältä lähettäjältä, että missä se liite on, voisiko hän lähettää sen uudestaan mutta vastausta ei ole saapunut. Kai se sitten huomenna selviää  ::) Oon katsellut alustavasti NE:n sivuston paikkoja, löytyi sieltä ihan mielenkiintoisiakin. Mitä paikkaa ne tarjosivat sulle? Laitoin muistaakseni hakemukseen että mikä tahansa käy, mielellään yksityiseltä sektorilta.
Otsikko: Vs: CIMON harjotteluohjelmat
Kirjoitti: Annitz - 12.03.2008, 11:55:38
Eipä soinu mun puhelin sovittuna aikana  ;D Sain siltä Wendylta taas mailia. Sielä päässä oli jonkinlainen ongelma puhelinlinjojen kanssa. Epäselvässä mailista ymmärsin, että tällä tai ensi viikolla soittavat klo 16 kiinan aikaan. Että päivittäinen puhelinpäivystys alkakoon  ;D

Mun työpaikkakuvaus oli tämä: The company, based on beliefs in those traditional wisdom and values, strives to enable individuals to achieve and maintain healthy and balanced living. We also hold ourselves responsible for and contributing to a harmonious society, for we believe wellness lies not only in harmony within and between mind and body, but also harmony among mankind and nature. Traditional Oriental Values still Holds.

Löytyy sieltä Instituutin sivuilta..Yritys vaikutti mun mielestäni hieman "erikoiselta" niin pyysin sitten www-osoitteen ja sainkin sen :) eli www.sen-life.com
Otsikko: Vs: CIMON harjotteluohjelmat
Kirjoitti: Seela - 12.03.2008, 12:12:44
Eipä mullakaan.. Turhaan siis odottelin ja jos oisin tän tiennyt niin olisin luennolla enkä päivystämässä himassa. Sain myös meilin ja meitä näytti olevan 20 siinä listassa! Epäselvä meili tosiaan -"soitamme tällä viikolla JA ensiviikolla" eli tiedossa puhelinpäivystystä. Täytyy vältellä meluisia ja hankalia paikkoja sitten seuraavat kaksi viikkoa klo 10-11 jos puhelin sattuu pirisemään ;D
Otsikko: Vs: CIMON harjotteluohjelmat
Kirjoitti: Annitz - 26.03.2008, 09:48:34
Seela, onko sulla ollut jo haastattelu? Multa pyysivät Skype osoitteen ja olivat kuulemma yrittäneet soittaa.. eipä tässä nyt joka päivä voi koneella odotella niiden soittoa...
Otsikko: Vs: CIMON harjotteluohjelmat
Kirjoitti: Seela - 26.03.2008, 10:44:17
Wendy soitti salaisesta numerosta kännykkääni tasan viikko sitten klo 11 maissa täysin yllättäen kesken Lapinreissun. Puhelu meni kuitenkin hyvin huolimatta taustamelusta ::). Puhelun aikana sanoi että soittavat mulle tällä viikolla työhaastattelua yhdessä mahdollisen tulevan työnantajan kanssa.

Eilen saavuttuamme pääsiäisreissulta en ollut huomannut että taas ennen puoltapäivää oli tullut noin 5 puhelua joihin en sitten huomannut vastata. Kun pääsin koneelle tarkistin sähköpostit ja näin että Wendy oli pari päivää aiemmin laittanut postia mulle ja jollekin muulle tyypille että soittavat työhaastattelun juuri sinä päivänä klo 11. Olin jo ihan varma että peli on menetetty kun en huomannut vastata ja valitsivat tilalleni jonkun muun..

Tänään onneksi oli tullut sähköpostia joltakin hepulta Pekingistä jossa henkilökohtaisesti kysyi voinko aloittaa työt 1.6. Vastasin siihen heti että tottakai ja aika sopii erittäin mainiosti. Pahoittelin myös etten voinut vastata puheluun aiemmin ja lupasin olla tästedes puhelimen ääressä. Meilissä oli firman nettisivut mutta ei sen kummempia tietoja esim. työajoista ja mahdollisesta palkasta. Pitää kysellä tarkemmin myöhemmin.

Eli ilmeisimmin lähtö olisi sitten parin kuukauden päästä. Miekkoselle Wendy sanoi suorilta että työpaikka olisi juuri samaisena ajankohtana kuin mulla, Pekingissä myös. En kyllä tiedä miksi mulle piti olla työhaastattelu ja hänelle ei... :P

Sun kannattas ehkä ehdottaa Wendylle että soittaisi myös kännykkään kun ei koneella päivystämisessäkään ole mitään järkeä. Kun eivät anna edes tarkkaa ajankohtaa! Ootko Annitz mahdollisesti tulossa Kiinaan vasta lokakuussa vai aiemmin?
Otsikko: Vs: CIMON harjotteluohjelmat
Kirjoitti: Annitz - 26.03.2008, 11:19:59
no joo.. olin kyllä itsekkin ajatellut että puhelimitse homma tapahtuisi. Ja tosiaan kahdessa mailissa mainitsin tän aikataulu asian mutta eipä hän (wendy) ollut siihen mitenkään kiinnittänyt huomiota.. hmm.. viimeisessä mailissa vielä kysyi, että olenko kiinnostunut työstä "intenational trade"?, jos kyllä niin hän ilmottaisi asiasta yritykselle eteenpäin. Ja ymmärsin, että Wendy ei sitten sitä puhelu tekisikään.

No odottelen vielä, että jos asia etenee taas :) ja siis vasta lokakuussa pystyisin muutenkin lähtemään. Onhan siihen aikaa:)

Mikäs firma sulla olisi kyseessä? Onnitelut työn johdosta:)!
Otsikko: Vs: CIMON harjotteluohjelmat
Kirjoitti: Seela - 01.04.2008, 14:13:22
Teollisuuden alihankkija. Vanhojen NE Instituten sivujen mukaan (jotka siis toimivat vielä pari viikkoa sitten) paikasta saisi palkkaa 1500RMB+bonarit ja nyt se onkin Wendyn mukaan vain 500.. kysyin onko palkka neuvoteltavissa niin vastasi että ei oo. Mihinköhän se tonni ja bonukset katosi..  ::)

eli firmalta saan kunnialliset 41 euroa palkkaa kuukaudessa sen n. 150 euron sijaan mitä NE:n sivuilta sain tietoon, hah! Onneksi Cimolta saa sen apurahan, muuten ei tulisi mitään. Työnkuvasta kyselin firman yhteyshenkilöltä ja selvää toimenkuvaa ei vielä annettu/hlöllä itsellään ei ollut aavistustakaan siitä. Saa nyt nähdä keitelläänkö siellä vain kahvia vai pääseekö haasteellisempiin hommiin. Pekingin toimistossa olisin töissä.

Kiinan kurssillekin lupasin osallistua, ja kotikaupungistani hommasin jo tandemkaverin joka opettaa mulle tämän parin kuukauden aikana perusfraaseja.

Asunnosta, kielikurssin ajankohdasta tai muusta ei ole vielä mitään tietoja. Wendy lupasi toimittaa niitä sitten kun kaikkien harjoittelupaikat on löydetty.

Otsikko: Vs: CIMON harjotteluohjelmat
Kirjoitti: Kikkarelli - 02.04.2008, 23:31:07
Moikka kaikille!

Tänään varmistu kanssa oma paikka Beijingissä "international trading companyssa" :D
Eilisessä puhelinkeskustelussa firman edustajan kanssa selvisi, mikäli oikein ymmärsin, että firma on tukkuri isolle liikeketjulle. Tuotevalikoimaan kuuluu elektroniikkaa aina sairaalavälineistöön..

Jees, mielenkiintoinen kesä tulossa kun palkkakin on kohdillaan ;)
Avoimin mielin lähdetään niin eiköhän siitä hyvä tuu.
Alotan ite varmaan kesäkuun alussa ja mahdollisesti oon aina vuoden loppuun saakka.
Mites muilla? Onks kellään tietoo, et meneeks kaikki eri firmoihin vai ottaako ne useampia samaan paikkaan? Kielikurssejakin olis kiva käydä. Oon pari alkeiskurssia lukenu ja ei ainakaan vielä luovutusmieliala oo iskeny :)
Otsikko: Vs: CIMON harjotteluohjelmat
Kirjoitti: Seela - 06.04.2008, 22:31:58
Minnepäin Pekingiä kikkarelli oot menossa? Itsellä työpaikka on Haidianilla ja miehellä sohossa. Mulla on ollut sama mielessä kysyä että ottaako ne samaan paikkaan useamman vai olenko siellä ainoa länkkäriharjoittelija, tai onko heillä aiemmin ollut Euroopan suunnalta harjoittelijaa.

Ne jotka ovat Pekingissä samoihin aikoihin (meillä molemmilla 1.6-1.9) niin ottakaa toki yhteyttä yv:llä :)
Otsikko: Vs: CIMON harjotteluohjelmat
Kirjoitti: Annitz - 05.05.2008, 10:13:46
Ootteko hakenu jo viisumin ja maksanu sen Internship placement fee:n? Mulla tosiaan lähtö vasta lokakuun eka päivä, että itselläni ei mitään kiirettä.Olis kyllä ollut niin mukava lähteä jo kesäksi! mun työpaikka on: www.sinoconnect.com.cn ja 3kk siellä suunnitelmissa olla.
Otsikko: Vs: CIMON harjotteluohjelmat
Kirjoitti: Kikkarelli - 06.05.2008, 18:41:48

Moi,

laitoin jengille mailia.. On tärkeetä infoo visasta :)

Atte
Otsikko: Vs: CIMON harjotteluohjelmat
Kirjoitti: Annitz - 11.06.2008, 10:04:34
Moips,

Miten teidän työt on lähtenyt käyntiin sielä  :)?
Otsikko: Vs: CIMON harjotteluohjelmat
Kirjoitti: Dessembrae - 19.06.2008, 21:35:25
Chilestä heittivät maililla, että Universidad de Concepciónin geologian laitoksella ois harjoittelupaikka tiedossa. Paikalle pitäisi ilmestyä 1. syyskuuta. Hienoa vaan, että hakemuksessa nimenomaan sanoin, että voin aloittaa vasta ensvuoden puolella. Nyt on kaamea meileily jos sen saisi siirrettyä myöhemmäksi :(

Kellään kokemuksia kyseisestä kaupungista?

Edit: Kaamea meileily tuotti tulosta ja aloitan duunin maaliskuun alussa. Täydellistä.
Otsikko: Vs: CIMON harjotteluohjelmat
Kirjoitti: faxon84 - 09.07.2008, 18:16:10
Hei Pekingissä olijat! Missä asutte ja millä hinnalla?

Itse aloitan työt lokakuun alussa www.chinahr.com -sivulle. Pitäisi tyttöystävän kanssa etsiä asunto ja campukselta se maksaisi n. 400e kahdelta / kk. Olisin kiitollinen jos voisitte kertoa omista asumisoloistanne  :)
Otsikko: Vs: CIMON harjotteluohjelmat
Kirjoitti: Annitz - 10.07.2008, 14:22:44
Faxon84, me ollaan sielä sitten samoihin aikoihin :) Mulla myös sillon lokakuussa lähtö.
Otsikko: Vs: CIMON harjotteluohjelmat
Kirjoitti: adventuregirl - 10.07.2008, 14:44:36
hei voisko joku laittaa linkin sivulle josta löytyy hakulomake ja infoo tosta harjotusohjelmasta, kaunis kiitos. Ite ku koitin mennä cimon sivuille löysin vaan jotain vanhoja lomakkeita ja muutenkin vanhaa tietoa... ???
Otsikko: Vs: CIMON harjotteluohjelmat
Kirjoitti: Annitz - 10.07.2008, 15:26:11
Tähän ohjelmaan oli haku vuoden alusta. Sun kannattaa varmaan soittaa Cimoon ja kysyä asiasta.
Otsikko: Vs: CIMON harjotteluohjelmat
Kirjoitti: Kikkarelli - 14.07.2008, 10:13:36
Hei Pekingissä olijat! Missä asutte ja millä hinnalla?

Itse aloitan työt lokakuun alussa www.chinahr.com -sivulle. Pitäisi tyttöystävän kanssa etsiä asunto ja campukselta se maksaisi n. 400e kahdelta / kk. Olisin kiitollinen jos voisitte kertoa omista asumisoloistanne  :)

Tere,
kampukselta ei missään nimessä kannata vuokrata huonetta. Halvemmalla pääsee, kun vuokraa esim. yksiön yksityisiltä markkinoilta/välittäjiltä (Homelink on ainakin luotettava). Välittäjien kautta vuokratessa joutuu maksamaan yhden kuun vuokran ekstraa. Itse löysin huoneen vaivattomasti netistä www.beijinger.com. Tuolla löytyy valtavasti kämppiksiä etsiviä sekä uusia ilmoituksia asunnoista päivittäin. Itse maksan huoneesta isossa, Guomaossa sijaitsevasta kolmiosta 260e/kk, joka on kieltämättä aika paljon, mutta sijainti on täällä tosi tärkee.. Aolinpike skabojen takia hinnat on aika pilvissä.. Kaverit maksaa 45 neliön yksiöstä 360e/kk (+netti 12e/kk), mikä ei mun mielestä oo kovinkaan paha hinta täällä.

Kampuksesta vielä sen verran, että matka esim. Guomaoon (Jianwai Soho) kestää n. 2 tuntia!! NE:n sanomisia ei voi valitettavasti kovin vakavasti ottaa ainakaan mitä asumiseen tulee :) Pekingissä menee muuten ihan mukavasti, tervetuloa!
Otsikko: Vs: CIMON harjotteluohjelmat
Kirjoitti: Kesäkukka - 20.07.2008, 18:54:01
Sain heinäkuun alussa infoa, että olen tullut valituksi Cimon puolesta ja nyt samainen Wendy laittoi meiliä, että pitäisi etsiä listasta kiinnostavaa harjottelupaikkaa. Ilmoitukset vaikuttaa vanhoilta, eikä siellä ole oman alani (kv politiikka) duuneja, vaikka ilmoituksessa keväällä sanottiin, että olisi myös järjestötöitä tms julkisen sektorin hommia. Vähän mietityttää, mitä ne duunit nyt sitten oikein on.

Oletteko löytäneet harjoittelupaikkanne valmiista listasta vai kyselleet jotain muita paikkoja? Entä miltä N.E. on vaikuttanut, onko hommat rullanneet sovitusti jne? Vähän tuntuvat nuo majoitukset ja kielikurssit kalliilta maan hintatasoa ajatellen... Mitä kokemuksia niistä on, oletteko majoittuneet kampukselle ja osallistuneet kielikursseille? Miten teidän duunit on lähtenyt Kiinassa liikkeelle?
Otsikko: Vs: CIMON harjotteluohjelmat
Kirjoitti: Seela - 24.07.2008, 09:43:26
Terveisiä täältä Pekingistä!

Tässä myös hieman mielipidettä NE institutesta ja muita kuulumisia. NE instituten tarjoamia majoittumisvaihtoehtoja ei välttämättä kannata ottaa vastaan sillä ensinnäkin hinnat ovat todella suolaiset siihen nähden mitä käytännössä tulet näkemään vieraillessasi kampusalueella.

NE courtyard hostellissa yöpyminen oli virhe, sillä paikka oli hyvin meluisa öisinkin (henkilökunta ei ymmärtänyt yörauhan käsitteestä yhtään mitään) ja huoneeseemme tultiin omilla avaimilla keskellä yötä kun nukuimme sekä päiväsaikaan. Kun ilmoitimme tästä vastauksena oli ettei kukaan ollut yrittänyt tulla ja sen hienoisen tenttauksen jälkeen "oltiin luultu että huone on tyhjä". Suurin osa henkilökunnasta ei osannut englantia sanaakaan -kyseessä on kuitenkin hostelli. Täällä ollessa on vieraillut muissa saman tai edullisemman hintatason hostelleissa niin palvelu on ollut paljon parempaa ja paikat siistimmät.

Kävimme ensimmäisten päivien aikana tutustumassa kampusalueen "huoneisiin", mutta päätimme saman tien ne nähtyämme ja vuokrausilmoituksiin tutustuttuamme ettemme ota NE Instituten ehdottamaa paikkaa vastaan. Huoneet olivat pieniä, likaisia, ei säilytystilaa (kaapistoja) ei omaa keittolevyä,jääkaappia,mikroa, pesukonetta, vaan ne olisivat löytyneet asuntolan yhteisistä tiloista ja esimerkiksi pesulan käyttö olisi maksanut erikseen vuokran päälle. Omaa nettiä ei muistaakseni voinut saada huoneeseen. Security aika heikonpuoleiselta vaikuttava. Omaan makuuni rauhaton alue.

Ehdotettua kielikurssia emme ottaneet vastaan, sillä A) törkeän hintainen B) siihen ei todellakaan olisi ollut aikaa sillä 12 tunnin työreissun jälkeen ei usein jaksa muuta kuin mennä nukkumaan ja C) ainoat vapaa-ajat eli viikonloput olisi pitänyt käydä kielikurssilla!? Täällä on pärjännyt hyvin kun osaa perusfraaseja ja kyllä silloin tällöin täkäläiset ymmärtävät englantiakin. Kieltä voi oppia ja harjoitella työkavereiden kanssa ja omalla vapaa-ajalla, ilmaiseksi.

Vapaita asuntoja löytää yllättävän helposti vuokravälitysfirmoista siten, että pyytää jotain paikallista, kuten työkaveria mukaan asunnonhakupuuhiin. Kävimme katsomassa pariakymmentä eri asuntoa keskustan alueella ja hinnat olivat 2200-3500 RMB yli 50 neliön asunnoista (haimme pääasiassa kaksiota). Asuntoihin olisi päässyt muuttamaan heti. Asunnon hakuun auttoi myös se, että ei puhunut omistajille aluksi että hakijat ovat ulkomaalaisia, jos tämä tuli heti ilmi niin hinta nousi heti roimasti. Wendy yritti saada meitä kampuksen ylihintaiseen asuntolaan ja sanoi että yksityisiltä markkinoilta asunnon hommaaminen on "niin hankalaa ja vaikeaa ettei kannata" mutta omakohtaisesti asunnon hankinta oli aika iisiä ja ilmoitus poliisiasemalle hoitui helposti vuokraisäntien kanssa.

Olemme lähdössä pois Pekingistä heti työharjoittelumme päätyttyä ja asuntomme  vapautuu syyskuun alussa. Voimme tarvittaessa suositella vuokraisännillemme (jotka ovat mukavia ja puhuvat englantia) seuraavia asukkeja jos joillekin teistä kelpaa 48 neliön yksiö (360e/kk)todella rauhallisesta ja hiljaisesta taloyhtiöstä. Talo on lähellä Ciqikoun asemaa, pari vuotta vanha ja todella siisti moneen muuhun verrattuna. Oma keittonurkkaus, kylppäri, pesukone, jääkaappi, uudet kalusteet, netti. Kamerataltioinnit ja security löytyy, roskahuolto ja ilmastointi pelaavat myös moitteettomasti. Bussipysäkit ovat aivan talon vieressä sekä itään että länteen.

Kesäkukalle, itse olen myös valtiotieteellisestä ja aluksi ajattelin myös jotain vastaavia työpaikkoja saavani toiveideni mukaan mutta kv-kaupan assarin hommat otin vastaan ja olen tyytyväinen lopputulokseen. Meille ei edes annettu erikseen listaa mistä olisi saanut valita, vaan nakitettiin suoraan firmoihin. Työnkuva oli koko toimistolle vähän epäselvä ja vasta viime viikoilla olen useista ehdotuksista ja kyseilystä saanut vastakaikua ja työnkuvani on selkiytynyt. Suurin osa työkavereista ei ymmärrä eikä puhu sanaakaan englantia. Työaika on 8:30-17:30 ja työmatkoihin menee 1h ja 10 min per suunta. Ruokatunti on klo 12-13 (ei muita taukoja) ja se kulutetaan työpaikalla yhdessä kera työkavereiden sillä firma tarjoaa lounaan ja puhutaan työasioista ts. 9 tunnin työpäivät jos aletan pilkkua viilaamaan.

Palkkaa piti nettisivujen perusteella tulla enemmän, jostain syystä Wendy ilmoitti että se onkin vähemmän. Aina ennen työnantaja maksoi sen harjoittelijalle suoraan käteen, nykyisin keväästä lähtien se jostain kumman syystä menee työnantajalta Wendylle ja Wendyltä harjoittelijalle mitä oma pomonikaan ei oikein käsitä mikä järki koko maksuviiveessä on. Niin, ja se piti vielä sanomani palkanmaksusta joka on peräti 500 RMB, että sitä ei kuulunut eikä näkynyt vielä heinäkuun puolessa välissä, ennenkuin itse äkkäsi ettei sitä ole saanut. Kyselimme työpaikastamme, ihmettelivät ja sanoivat ettei heidän kuulu sitä maksaa, ilmoitimme Wendylle, ja hän käski hakea sen Courtyard hostellin tiskiltä !? Eli muistakaa pyytää palkkaanne, jos ette sitä muista NE taitaa korjata "potin".

Työkuvasta seuraavaa: Suomessa kovaan tulosvastuuseen verrattuna täällä ei tarvitse tehdä kauheasti mitään. Tätä voi kuvata sekin että työkaverit nukkuvat työajalla ja työnkuva oli kadoksissa ensimmäisten viikkojen aikana joten työpäivät koostuivat lähinnä surffailusta. Työporukan kanssa ollaan käyty retkellä maaseudulla ja työkaverit on rentoja.. Pomot ovat molempien työpaikoista usein pois, työpaikkojen piilo-opetussuunnitelma näyttää olevan englanninkielen tason nostaminen työtiimissä.. Ensimmäisten viikkojen aikana piti pitää esitelmiä aiheesta kuin aiheesta  ::) mutta onneksi nyt on päässyt työharjoittelijalle kuuluviin hommiin.
Otsikko: Vs: CIMON harjotteluohjelmat
Kirjoitti: Seela - 28.07.2008, 06:35:34
Nyt pomo sai puhuttua Wendylle että hän maksaa tästä lähtien itse palkan suoraan käteeni, eikä heidän välikäsiensä kautta.

Eli suosittelen että suhtaudutte tähän yhteistyöorganisaation ehdotuksiin varauksella, pitäkää pintanne ja huomioikaa että yleisestikin Aasian suunnalla huiputus ja ylimääräisen rahan nyhtääminen ovat etusijalla kaikessa kaupankäynnistä lähtien. Ylihintaisista kielikursseista ja asunnoista saa ja mielellään pitää kieltäytyä jos nyt ei halua olla hyväntekeväisyysaatoksissa liikkeellä. Tässäkin kannattaa kuitenkin muistaa kumulutoivuus siinä mielessä että jos monet suostuvat ´huiputuksiin´niin yhteistyöorganisaatio voi alkaa vaatia kyseisten toimien olevan pakollisia.

Asuntoasioista vielä sen verran että kannattaa tulla paikanpäälle etsimään asunto eikä etukäteen sopia mistään sähköpostitse ettei ´vuokraa sikaa säkissä´. Lähes jokaisessa korttelissa on oma välittäjänsä (itse käytimme homelinkkiä muistaakseni -mintunvihreästä väristä tunnistaa toimistot) ja ne vuokraavat asuntoja juuri lähialueelta. Eli kannattaa etsiä kiinnostava asuinalue ja mennä kiinalaisen henkilön kanssa suoraan välitystoimistoon. Yllättävän monet asunnot ovat tyhjillään pitkiä aikoja kuten lähes kaikki joissa kävimme ja esim. naapuriasuntomme ovat olleet tyhjillään koko sen ajan kun olemme olleet harjoittelussa. Toisaalta, olympialaiset voivat muuttaa tilannetta..

Miten muuten viisumiasioiden laita tällä hetkellä Suomessa? Saimme jostain syystä kuitenkin F-visat (työvisa) vaikkemme saaneet siihen vaadittuja asiakirjoja suurlähetystöön sillä Wendy ei suostunut niitä toimittamaan (vaati että kielikurssilla ja opiskelijaviisumilla pääsee vain nyt tässä olympialaisten poikkeustapauksessa eli halusivat kielikurssirahat). Sanoimme että olemme tulossa työharjoitteluun, emmekä kielikurssille ja tarvitsisimme viisumit, ja jotenkin se F-viisumi sitten irtosi -vaikkakin monen hakukerran jälkeen.

Otsikko: Vs: CIMON harjotteluohjelmat
Kirjoitti: faxon84 - 28.08.2008, 21:37:09
Meillä on nyt 21. päivä syyskuuta sitten lähtö Pekingiin. Liput jo ostettu, mutta viisumia ei vielä ole. Itselläkin tuon organisaation kanssa ollut vaikeuksia. Pitää nyt hakea sitten L-viisumia kun eivät anna kutsua. (Sanoivat muuten että kaikki suomalaiset ovat L-viisumilla siellä, mutta olette siis F-viisumilla.)

Annitz, mistä olet meinannut hommata asunnon? Ollaan noita asuntoja netistä katseltu ja jaettu asunto tulisi kyllä halvimmaksi. (Kiinalainen tyttöystäväni siis niitä katselee, itse en kiinaa vielä osaa lukea :) Tässä kuitenkin muutama esimerkki, ekana kolmio ja sitten kaksio Chaoyangin alueelta, aika keskustasta siis:
http://bj.58.com/zufang/23482639x.shtml
http://bj.58.com/zufang/23710966x.shtml

Jos et ole mitään ihmeellistä suunnitellut niin olisiko kiinnostusta vuokrata yhdessä kämppä? Muutkin saa tietysti ilmoitella jos haluaa tulla mukaan :)
Otsikko: Vs: CIMON harjotteluohjelmat
Kirjoitti: Seela - 29.08.2008, 04:50:18
Tarkistin asian samantien: Meillä molemmilla on F-viisumit!! Ainakin silloin kun lähdimme hieman ennen olympialaisia suurlähetystön viisumitiedotteissa luki että työharjoitteluun tuleville annetaan F-viisumit ja ne saimme NE instituten lähettämillä papereilla. Jos Wendy väittää meillä olevan muuta, ja muutenkin on vaikeuksia kyseisen instituution kanssa niin olkaa varuillanne ja kieltäytykää älyttömyyksistä mitä "suosittelevat" esimerkiksi nämä mukapakolliset kielikurssit, kampusalueen asunnot ym. L-viisumi on ilmeisesti turistiviisumi, miten viranomaisten silmissä saako L-viisumin turvin työskennellä -tuleeko esim asumisen rekisteröinnin kanssa ongelmia?

Ilmeisesti samaan työpaikkaan jossa olin on tulossa lokakuun alusta suomalainen mieshenkilö (kysäisin pomolta). Työpaikka on ok, ei kovin muodollinen meno mutta työpaikassa ollaan 9 tuntisia päiviä + siihen parin tunnin työmatkat mitkä "hieman" verottivat jaksamista arkisin. Cimo kertoi harjoittelun viimeisenä päivänä että minulla olisi ollut mahdollisuus ilmeisesti lyhyempiin päiviin ja ihmettelivät ettei ole huomioitu kahden päivän lomapäiviä kuukausittain (kuten suomalaisille työntekijöille on tapana) joten näiden pohjalta voi keskustella sitten työnantajan kanssa..
Otsikko: Vs: CIMON harjotteluohjelmat/Kiina
Kirjoitti: Tanja84 - 26.09.2008, 11:54:14
Hei!
Minut valittiin Kiinaan CIMOn maahaussa heinäkuussa, ja lähtö oli tarkoitus olla 20.10. Huolestuneena olen seurannut prosessin kulkua ja muiden kommentteja täällä (Wendy tosin on lopettanut firmassa- näin selitettiin miksen saanut yhdessä vaiheessa sähköpostiin vastausta yli kuukauteen). Haastattelu oli tällä viikolla NE Internationalin tyypin kanssa Skypen välityksellä, joka sanoi nyt esittävänsä minua työnantajalle (hieman hirvittää kun lähtöön alle kk eikä asia ole vielä kunnossa). Paikka on teknologian saatavuutta köyhille ja puhtaan teknologian edistämistä ajava "järjestö" (osa kommunistista puoluetta), eli sinnepäin (kv-politiikan opiskelijana halusin jotain politiikkaan tai kolmanteen sektoriin liittyvää). Paikka oli listalta, pyysin alunperin listan ulkopuolista paikkaa mutta tätä ei noteerattu millään tavalla. Onko täällä muita jotka olisivat lähdössä samoihin aikoihin? Kenelläkään kiinnostusta kimppakämppään? 

Otsikko: Vs: CIMON harjotteluohjelmat
Kirjoitti: Annitz - 26.09.2008, 18:18:42
Itse en voi muuta todeta kuin, että aikamoinen fiasko ollut yhteistyö tämän NE instituutin kanssa. Mun tiedusteluihin mm. milloin aloitan harjoittelun ei ole vastailtu sitten alkukesän. Cimosta selittivät asiaa kulttuurieroilla... Odottelen vielä itsekkin, että saisin jotain tietoa puljusta millon alottaisin. huh!
Otsikko: Vs: CIMON harjotteluohjelmat
Kirjoitti: Sipris - 08.10.2008, 10:25:10
Ajattelin kysellä mielipidettä teiltä, huomasin keskusteluista että olette aika myöhään kaikki kuullut, mutta milloin kannattaa alkaa ottaa cimoon yhteyttä jos ei kuulu. Mulla olisi lähtö tammikuun alussa, Cimosta ei ole nyt kuulunut kesän alun jälkeen. Olen menossa Intiaan, sieltä lähetettiin kaavake täytettäväksi pari kuukautta sitten, minkä tein ja nyt ei ole taas kuulunut.

Missä vaiheessa pitäisi alkaa patisteleen Cimoa vai pitäisikö olla suoraan yhteydessä Intian ihmiseen? Ootteko itse ottanut yhteyttä cimoon? Kesällä ilmoitettiin että ei kannata ottaa yhteyttä kun hakemuksia on niin paljon että se vain hidastaa käsittelyä..

Onko täällä muuten muita Intiaan päin menossa?
Otsikko: Vs: CIMON harjotteluohjelmat
Kirjoitti: :)= - 16.12.2008, 00:09:54
oon ollu cimo:n iaesten kautta "harjottelussa" viime kesänä, 2kk kazakhstanissa. No oli enemmänkin kuin loma, koska mulla ei töitä juuri ollut, kuuntelin vain venäjänkielisiä turinoita (osin tulkattuna opiskelijoilla jotka vain sattuivat osaamaan englantia... itse en osannut sanaakaan venäjää) maan mahtavista mineraalivaroista....
Olin yksin ulkomaalaisena kaupungissa vailla tekemistä, kaikkea luvattiin, mutta mitään ei tapahtunut, myös sinne pääsemisessä oli omat viisumisotkut jotka varmasti olivat osin itse aiheutettuja sillä kyseessä oli ensimmäinen viisumihakuprosessi... Ihmiset ei puhunu englantia ja kaupunki oli aika saastunut. eli ei mikään hirveän positiivinen kokemus, varsinkaan harjoittelun ja sosiaalisen elämän puolesta..
Otsikko: Vs: CIMON harjotteluohjelmat
Kirjoitti: Dessembrae - 26.01.2009, 09:34:38
Perjantaina (30.1.) ois lähtö Etelä-Amerikkaan, maaliskuussa alkaa Chilen Concepcionissa 3kk työharjoittelu. Viisumi uupuu ja apurahasta ei oo kuulunut mitään. Hyvältä näyttää..  :-\
Otsikko: Vs: CIMON harjotteluohjelmat
Kirjoitti: Sipris - 27.01.2009, 21:23:06
joopa joo. Eilen alkoi haku ensi vuodelle ja vieläkään ei ole kuulunut mun Intiaan lähdöstä mitään. Ykköstoive oli vuoden alusta maaliskuun loppuun...toinen vaihtari oli sitten milloin  vain tammikuun ja kesäkuun välillä..

kas kummaa....huomasin myös että ensi vuoden vaihtoehdoissa ei ole enään intiaa tarjolla...
Otsikko: Vs: CIMON harjotteluohjelmat
Kirjoitti: mustek - 16.02.2009, 16:54:03
Aika paljon juttua noista maaohjelmista, mutta onko kenelläkään kokemuksia EU:n sisäisistä harjoitteluista? Erityisesti kiinnostaa tietenkin oman alan jutut eli Suomen edustustot ja/tai kulttuuri- ja tiedeinstituutit.

Ja minkäslaisilla meriiteillä olette tulleet valituiksi? Eli missä vaiheessa opiskeluja haitte, millaisella kansainvälisellä taustalla etc.

E: Ja vielä, miten hakemuksen täyttö käytännössä toimii? Millaisia liitteitä vaaditaan? (CV, suosituksia?) ja tuleeko tähän kirjoitella itsestään myyntipuhe?
Otsikko: Vs: CIMON harjotteluohjelmat
Kirjoitti: Dessembrae - 25.02.2009, 20:51:22
Ei ole kokemusta EU:n sisäisistä harjoitteluista, mutta tapetaan nyt luppoaikaa ja vastataan.

Itse hain Chileen valmistumisen kynnyksellä (haku 2008 alkuvuodesta, valmistuin kesäkuussa). Tieto harjoitteluun pääsystä taisi tulla joskus toukokuussa. Harjoitteluaika 2.3.-31.5.2009. Olen 2006 ollut CIMOn kautta Perussa tekemässä gradua, joka ehkä auttoi pääsemään uudestaan näille nurkille. Tosin voisi luulla, että olisi vaikeampi päästä, jos on jo kerran samalta lafkalta rahaa saanut... Matkaan pääsemistä helpotti varmasti eniten se, että geologeja ei ole hakijoina montaa ja tarkoituksella hain maahan, jossa kaivosteollisuutta on paljon.

Tarvittavia liitteitä en tarkkaan muista, eiköhän ne CIMOn sivuilla mainita. Ei ne mitään ihmeellisiä olleet, sain ne kasaan päivässä (huomasin hakea viimeisenä mahdollisena päivänä, kuten minulla on yleensä tapana...). Itse en laittanut suosittelijoita, kovin vaiva taisi olla motivaatiokirjeen kirjoittamisesta espanjaksi.

Nyt venailen Limassa bussia Chileen, lippu on hankittu perjantaiksi (torstai-illalla työhaastattelu Limassa, pitäisi jotain oikeaa työtä löytää kesäkuuksi). Tulee hippusen kiirus ehtiä maanantaiksi Concepcioniin työpaikalle, mutta ei voi mitään.

Apurahaa ei ole vieläkään näkynyt, mutta päätös sen myöntämisestä sentään on. Pitää alkaa kyselemään, jos ei piakkoin kuulu.
Otsikko: Vs: CIMON harjotteluohjelmat
Kirjoitti: Curtis - 21.03.2009, 03:57:28
Tuossa Mustek taisi kysella suunnilleen samaa asiaa, mutta kysyn viela: onko kellaan kokemusta suurlahetystoharjoitteluista? Saako niissa tehda jotain jarkevaakin vai onko tarjolla vain kahvin keittoa virallisessa ymparistossa? Saako noista suurlahetystoharjoitteluista oikeasti jotain meriittia?

Olen kuullut lahinna negatiivisia huhupuheita, mutta olisi kiva kuulla jos jollakulla on henkilokohtaista kokemusta.Otsikko: Vs: CIMON harjotteluohjelmat
Kirjoitti: karistys - 26.04.2009, 21:44:10
Nope, mut en oo kyl mitään hirveen huonoakaan kuullut kavereilta, jotka on ollut. Hakemus vetämässä New Yorkin pääkonsulaattiin ja ainakin työkuvauksen perusteella ihan asiallista hommaa. Ens viikon aikana selvinnee sattuuko omalle kohdalle.
Otsikko: Vs: CIMON harjotteluohjelmat
Kirjoitti: Saduli - 19.07.2009, 16:20:10
Itse olen lähdössä Argentiinaan maavaihtoon. Kuulin maaliskuussa että olin päässyt esivalinnassa jatkoon, Argentiinasta minuun otettiin yhteyttä jo huhtikuussa. Paikan löytämisessä oli kuitenkin säätöä, minun piti lähteä kesäkuun lopussa alkuperäisten suunnitelmien mukaan, mutta sitten Argentiinan päästä ei kuulunutkaan mitään. Kun aloitin järjestön pommittamisen, lopulta saatiin minulle järjestymään paikka elokuun alkuun. Parin viikon päästä lähtö. CIMOsta ei kuulunut tällä välillä mitään, ennen kuin lähetin sinne minun ja järjestön välisen sopimuksen, jonka jälkeen sain apurahapäätöksen. Rahat myöskin ilmeistyivät tilille oikeana päivänä. Huom: CIMOon pitää itse tajuta soittaa ja ilmoittaa tilinumero, vaikka sitä ei apurahapäätöksessä erikseen pyydetäkään. Tarkistakaa tämä, jos ei apurahaa ala kuulua! Ilmeisesti eivät itse siitä huolehdi.

Suurlähetystöharjoittelusta minulla on kokemuksia itsejärjestetyn yliopiston harjoittelutuella toteutetun harjoittelun kautta, mutta tein samoja hommia kuin CIMOn harjoittelijat aiemmin. Itse olin latinalaisessa Amerikassa, ja voin ainakin omalta kohdaltani sanoa että työtehtävät olivat mielekkäitä. Niihin pääsi itse vaikuttamaan, ja ainakin tässä lähetystössä oli mukava ilmapiiri. Sain tehdä tosi monenlaisia hommia kulttuuriasioiden, politiikan ja kehitysyhteistyön alueella. Jokainen lähetystö on tietysti oma työpaikkansa, joten mitään yleistä sääntöä ei voi sanoa. Mutta yleisesti ottaen tiedän lähetystöjen tarvitsevan harjoittelijoita, koska hommia riittää, joten pelkkää kahvinkeittoa tuskin on kenellekään tiedossa. Valintakriteereinä omalla kohdallani olivat opintoala, kansalaisjärjestökokemus ja erityisesti kielitaito. Lähetystöt toimivat monissa maissa paikallisella kielellä, joten kielitaitovaatimukset ovat kovat.
Otsikko: Vs: CIMON harjotteluohjelmat
Kirjoitti: mustek - 13.09.2009, 23:30:38
En hakenutkaan tuossa keväällä kun en ilmeisesti juuri sillä hetkellä intoutunut tarjonnasta, mutta nostetaan tätä koska kohtahan on taas aika pistää hakemukset tulille.

Karistys, no miten kävi? Tuliko lähtö nykkiin?

Oikeasti vähän omituista ettei tämän enempää löydy muka ensikäden tietoa, ihmettelen vain että mitähän kautta ja millaiset ihmiset oikein hakeutuvat näihin. Käsittääkseni näistä paikoista ei pidetä turhaa meteliä, ulkomaanopiskelevana tiedän näistä yksinomaan siksi että cimon sivuja ja palveluja on tullut käytettyä muissa merkeissä.
Otsikko: Vs: CIMON harjotteluohjelma/maaohjelma Kiina
Kirjoitti: Suvi80 - 03.12.2009, 13:11:15
Heippa,

Ootko jo käynyt harjoittelussa vai vasta menossa? Itse lähden tuossa tammikuun alussa puoleksi vuodeksi Pekingiin, saman ohjelman kautta. Jos olet ehtinyt jo Kiinaan asti, niin järjestyikö asunto jne. hyvin paikallisen järjestön kautta? Viime hetken vinkit kelpaa;)

Yhdistin kaksi ketjua ja nyt alkuperäinen viesti johon tämä kysymys liityy katosi ketjun syövereihin. Eli viestin oli kirjoittanut Annitz 05.02.2008 ja se kuuluu näin: "Moikka,

Eli hain tammikuussa Cimon harjotteluohjelmaan ja ainakin esivalinnassa pääsin jatkoon. Suuntana näilläkymin olisi Kiina. Onko joku muu aikaisemmin ollut ohjelmassa mukana ja erityisesti Kiinassa? Kokemuksia olisin kiinnostunut kuulemaan Smiley"

Pahoittelen sekaannusta. -Nallis03-mode
Otsikko: Vs: CIMOn harjoitteluohjelmat
Kirjoitti: Suvi80 - 04.12.2009, 14:52:28
Minä runoilin tosiaan tuon aikasemman viestin, eli olen lähdössä poikaystäväni kanssa Pekingiin ensi kuun alusta (tammikuu 2010). Olen kauhuissani lukenut näitä keskusteluja ja ihmetys on suuri, sillä itselläni asiat ovat hoituneet erittäin hyvin. NE:n puolelta olen ollut Lilyn kanssa yhteydessä ja hän on hoitanut asioitani todella hyvin ja ripeästi. Itse tein Kiinaan eri firmoihin yhteensä 5 haastattelua, 3 eri firmaan. Kaksi ekaa olisivat halunneet natiivin englannin puhujan, joten niihin en päässyt. Lopulta olisin päässyt ilman haastattelua erääseen hotelliin Pekingin ulkopuolella, mutta en heti ottanut paikkaa, sillä minulla oli vielä erääseen mainostoimistoon haastattelut kesken. Lopulta sain paikan sieltä (varmistui eilen, eli tiukille meni). Kaikenkaikkiaan itselläni on tod. hyvät kokemukset CIMOsta & NE institutesta. Ehkä se riippuu yhteyshenkilöistäkin?

Tarkoituksena on nyt asua muutama vko NE Hostellissa ja samaan aikaan etsiä kämppää. Kiinassa olijat, osaatteko vinkata ketään luotettavaa asunnonvälittäjää, joka osaisi edes hiukan englantia? Ja miltä alueelta asuntoa kannattaisi etsiä? Luuletteko, että tulee ongelmia asunnon hankkimisessa, kun poikaystävälläni on ainoastaan turistiviisumi? Ja sitten kolmanneksi: miten netti toimii Kiinassa ? Onko mahdollista päästä kaikkiin sähköposteihin jne.? Entä Facebook?

Otsikko: Vs: CIMOn harjoitteluohjelmat
Kirjoitti: nailon - 06.12.2009, 09:23:58
Onko Saduli Argentiinassa nyt vai joko loppui? Mä oon ajatellut kans hakea juurikin kansalaisjärjestöhommiin Argentiinaan tammikuussa alkavassa haussa, ja kuulisin mielelläni kokemuksia!
Otsikko: Vs: CIMOn harjoitteluohjelmat
Kirjoitti: Saduli - 03.05.2010, 17:57:24
Sori, taitaa tulla nyt aika myöhään tämä vastaus mutta vastailenpa nyt kuitenkin. Argentiinan harjoittelu on tehty, ja täytyy sanoa että oikein hyvin meni kaikin puolin ja olen kyllä tyytyväinen. Järjestö oli mahtava, ja omiin työtehtäviin pääsi vaikuttamaan. Koordinoiva järjestö Argentiinan päässä otti välillä hiukan päähän, koska vaativat satojen eurojen "koordinointimaksun" mitä muihin maihin ei tarvitse maksaa. Hintaan sisältyi kyllä viikon kestävä pikainen ns. kielikurssi, jonka kulttuuriosuus oli kyllä ihan mielenkiintoinen ja hyödyllinen. Lisäksi täytyy heidän edukseen laskea, että auttoivat minua löytämään osa-aikatyön englannin opettajana. Kaiken kaikkiaan oon harjoitteluun tosi tyytyväinen, ja suosittelen ehdottomasti CIMOn kautta Argentiinaan menoa (sitä mieltä ovat kaikki muutkin CIMOn harjoittelijat, joita tapasin siellä)!
Otsikko: Vs: CIMOn harjoitteluohjelmat
Kirjoitti: talvi - 26.10.2010, 14:12:33
Nostanpa nyt vanhaa ketjua.
Helmikuun haussa olisi tarkoitus hakea Etelä-Amerikkaan. Valmistun vasta toukokuussa, mutta sillä ei liene väliä?
Olisin erittäin kiinnostunut kuulemaan kokemuksia Etelä-Amerikasta. CIMOn sivuilla mainitaan vain Chile, Argentiina ja Meksiko. Eikö muihin lattarimaihin voi päästä?
Otsikko: Vs: CIMOn harjoitteluohjelmat
Kirjoitti: Dessembrae - 28.10.2010, 19:54:59
Itse hain Chileen vuoden 2008 helmikuussa ja valmistuin vasta kesällä 2008, joten valmistumattomuus hakuvaiheessa ei liene este. Apurahan maksaa kai työharjoittelun vastaanottajavaltio, joten vain listan maat ovat varanneet siihen varoja, elikkäs muihin  maihin tuskin pääsee.

Sadulin mainitsema useamman satasen "koordinointimaksu" piti maksaa myös Chilessä, eikä siihen sisältynyt yhtikäs mitään. Itse työharjoittelu paikallisella yliopistolla oli mukavaa ja poiki myös väikkäriaiheen, jota tässä on nyt vuoden verran sorvattu ja uusi Chilen matka on edessä.

Gradun kävin tekemässä Perussa, myöskin CIMOn rahoilla...
Otsikko: Vs: CIMOn harjoitteluohjelmat
Kirjoitti: Sipris - 31.10.2010, 16:32:49
Jos siis tarkoitat maaohjelmaa, maat on tarkkaan rajattu.
Sillä että ei ole valmistunut ei ole väliä.

Edustusto haussa on välillä lattarimaita ja välillä ei, niitten haku muistaakseni maaliskuussa..
Otsikko: Vs: CIMOn harjoitteluohjelmat
Kirjoitti: iikka - 26.12.2010, 01:39:25
Kerrankin olen hakuaikojen suhteen ajoissa, niin kyselläänpä samalla CIMOn ohjelmien kautta olleiden mielipidettä.

Missasin opiskeluaikana kaikki vaihtoonlähtemiset ja nyt harmittaa enemmän kuin paljon. Valmistuin tämän vuoden kesäkuussa ja haluaisin vielä päästä työharjoitteluun, josta olisi työkokemuksen kannalta aidosti hyötyä. Erityisesti pitelen silmällä sitä Finpron hakua, mutta voinko silti hakea myös jo tammikuun maahaussa ja helmikuun IAESTE -haussa jos listalla on soveltuvia paikkoja?
Otsikko: Vs: CIMOn harjoitteluohjelmat
Kirjoitti: Sipris - 26.12.2010, 11:10:21
Sellainen asia mitä kannattaisi varmaan varmuuden vuoksi kysellä sieltä CIMO:sta suoraan,
uskoisin kuitenkin että voit. Itselläni on paikka maaohjelmassa mitä olen siirtänyt eteenpäin jonkin verran.Tänä aikana olen hakenut edustustohaussa kerran tai kaksi...
Otsikko: Vs: CIMOn harjoitteluohjelmat
Kirjoitti: sissy - 29.12.2010, 18:38:18
Erityisesti pitelen silmällä sitä Finpron hakua, mutta voinko silti hakea myös jo tammikuun maahaussa ja helmikuun IAESTE -haussa jos listalla on soveltuvia paikkoja?


Hakea voit molemmissa, mut et voi tulla valituksi sekä IAESTE- haussa että CIMOn muissa harjoiteluhauissa (mitä lienevätkään nimeltään) samana vuonna. Tällainen oli tilanne ainakin pari vuotta sitten, kun itse näiden ohjelmien kanssa olin tekemisissä. Tämäkin asia olisi erittäin helppo tarkistaa CIMOn sivuilta.
Otsikko: Vs: CIMOn harjoitteluohjelmat
Kirjoitti: iikka - 05.01.2011, 17:49:00
Ok, sinänsä ihan fiksua ettei voi tulla valituksi useampaan ohjelmaan samana vuonna. CIMOn sivuilta löytyy toki nuo eri ohjelmien sisäiset rajoitukset, eli esim. IAESTE-haussa voi hakea max. neljään paikkaan.

Täytyy vaan kiltisti odotella vielä pari viikkoa tuon maahaun aukeamista (24.1.), että näkee minkä tyyppisiä paikkoja ja maita siellä on mukana :)
Otsikko: Vs: CIMOn harjoitteluohjelmat
Kirjoitti: talvi - 26.01.2011, 21:47:11
Nyt kun on haku päällä tuonne maaohjelmin, niin onkos täältä joku hakemassa? Ja minnepäin maailmaa?
Otsikko: Vs: CIMOn harjoitteluohjelmat
Kirjoitti: travelfever - 28.01.2011, 10:40:48
saatan hakea nyt maaohjelmissa kiinaan, mutta en ole vielä ihan varma.. ens viikon perjantaihin mennessähän se päätös pitäisi tehdä ja hakemus lähettää eli ei paljon aikaa  :D epäröin koska enempi ehkä kiinnostaisi hakea maalis-huhtikuun haussa, mutta toisaalta ei kai sitä mitään menetä jos jo nyt tähän hakisin? hienoahan se olisi kiinaan päästä  :)
Otsikko: Vs: CIMOn harjoitteluohjelmat
Kirjoitti: iikka - 09.02.2011, 11:58:04
Hakikos teistä kukaan?
Ite en maahakuun osallistunut ja tossa IAESTE-haussakin on vaan yksi paikka omalta alalta. Jotenkin nyt kauhee arpominen päällä, että ilkeiskö hakea sitä vai pitäiskö vaan ootella Finpro-hakua, mikä kyllä eniten kiinnostaa...
Otsikko: Vs: CIMOn harjoitteluohjelmat
Kirjoitti: mustek - 04.03.2011, 20:43:52
Jaahas, kevään kohteet näemmä näkee jo Cimon sivuilta! Olisin itse hakemassa edustustoihin, mutta tuli kauhistuttava este. Melkein kaikki vaativat ranskan tai jonkun muun kielenjotaenpuhu -taitoja, voi onnetonta. Onkohan mitään järkeä hakea? Ei sillä että yksikään paikka olisi ihan pakko-päästä, joten lisäksi vielä hakemuksen tekeminen voisi olla vähän väkisin vääntämistä. Ärsyttää vaan kun vihdoin olisi ollut sopiva ajankohta tuolle harjoittelulle. Kele.Otsikko: Vs: CIMOn harjoitteluohjelmat
Kirjoitti: iikka - 07.03.2011, 14:39:20
^ itekin kohtasin pettymyksen, kun Kanadaan ei tullut paikkoja. Näinköhän sitä ehtii hakuajan puitteissa motivoida ittensä ja innostuksensa johonkin muuhun paikkaan, ettei tosiaan tuu hakemuksen tekemisestä väkisin vääntämistä.

Hihi, mullapa onkin last chance, joten haen vaikka väkisin ;)
Otsikko: Vs: CIMOn harjoitteluohjelmat
Kirjoitti: Deiko - 08.03.2011, 17:10:37
Hakikos teistä kukaan?
Ite en maahakuun osallistunut ja tossa IAESTE-haussakin on vaan yksi paikka omalta alalta. Jotenkin nyt kauhee arpominen päällä, että ilkeiskö hakea sitä vai pitäiskö vaan ootella Finpro-hakua, mikä kyllä eniten kiinnostaa...
Mä hain tohon IAESTE-vaihtoon. Pääsin esivalinnasta läpi ja tänään kuulemma lähti dokumentit kohdemaahan. Toivottavasti vastailevat nopsaan sieltä, että saa varmuuden tähän hommaan. Toukokuun alusta heinäkuun loppuu laitoin harjoitteluajaksi.
Otsikko: Vs: CIMOn harjoitteluohjelmat
Kirjoitti: minezki - 16.03.2011, 22:23:54
Mä hain CIMO:n kautta työharjoitteluun Kanadaan Suomi-kotiin. Tänään lähti paperit, sää nähdä miten käy. :) Syksyllä olisi lähtö jos pääsee!
Otsikko: Vs: CIMOn harjoitteluohjelmat
Kirjoitti: iikka - 18.03.2011, 14:37:57
Joko Deiko sait tietoa jatkosta?

Itekin laitoin hakupaperit tällä viikolla postiin, mutta voi veljet mitä hieromista oli sen motivaatiokirjeen kanssa kun en oo aiemmin sellasta joutunu vääntää  ::)
Otsikko: Vs: CIMOn harjoitteluohjelmat
Kirjoitti: Deiko - 22.03.2011, 14:01:42
Joko Deiko sait tietoa jatkosta?

Itekin laitoin hakupaperit tällä viikolla postiin, mutta voi veljet mitä hieromista oli sen motivaatiokirjeen kanssa kun en oo aiemmin sellasta joutunu vääntää  ::)
Ei ole vielä kuulunut mitään. Toivottavasti eivät venytä asiaa viimeisille päiville asti. Siinä vaiheessa on jo aika vaikea hoitaa vuokralaista kämppälle ja muut yleiset asiat.
Otsikko: Vs: CIMOn harjoitteluohjelmat
Kirjoitti: Deiko - 07.04.2011, 11:54:14
Eilen viimein tuli myöntävä vastausta tuolta. Neljä viikkoa siis meni papereiden lähtemisesti sinne. Tosin eivät kuulemm asaaneet hommattua ohjaajaa toukokuulle, niin harjoittelu alkanee nyt sitten kesäkuussa vasta. Oli kyllä hyvä saada varmuus tähän. Ei tarvitse enää arpoa muitten työpaikkojen kanssa.  ;)
Otsikko: Vs: CIMOn harjoitteluohjelmat
Kirjoitti: iikka - 07.04.2011, 12:23:27
^ Onneks olkoon harjottelupaikasta :)
Mullekin tuli jo tieto, että en päässy esivalinnasta jatkoon. Hakijoita oli päälle 800, joten tappio oli helppo hyväksyä.
Otsikko: Vs: CIMOn harjoitteluohjelmat
Kirjoitti: Tommy Lee - 18.04.2011, 14:16:42
Aika moni on tainnut olla viime vuosina Kiinassa harjoittelusta Cimon maaohjelmasta (tammi/helmikuun haku). Pääsin tämän vuoden esivalinnasta läpi ja hakuprosessi on nyt käynnissä. Kaipailisin lisätietoja ja kommentteja tästä Cimon Kiinalaisesta yhteistyökumppanista, välittäjätoimistosta N.E:stä (http://www.neinternship.com). Minkälainen palvelu ja unhotaako ne harjoittelijan heti välitysmaksut saatuaan?

Lisäksi viisumiasiat kiinnostaa. Tänä vuonna asiat on ilmeisesti muuttuneet, kun suomalainen tarvitsee X-viisumin päästäkseen harjoitteluun Kiinalaiseen yritykseen. Kellään tästä kokemuksia? Ennen F-viisumilla on päässyt tekemään vastaavan harjoittelun... Jokatapauksessa välittäjätoimisto perii harjoittelusta välitysmaksujen (~400e), lisäksi tarvittaviin viisumidokumentteihin liittyen n. 200eur. extraa. Tämän lisäksi kaikki välitysmaksut yms. tulee suorittaa etukäteen. Aikaisemmin maksut on hoidettu käsittääkseni vasta maahan saavuttaessa? Ei kuullosta liian houkuttevalta ajatukselta maksaa Kiinaan etukäteen mitään maksuja.
Otsikko: Vs: CIMOn harjoitteluohjelmat
Kirjoitti: haahuilija - 13.06.2011, 11:11:48
Mä pääsin CIMOn maakohtaisessa haussa Argentiinaan harjoitteluun syys-joulukuuks. Onks täällä muita, jotka on lähdössä jonnekin Lattareihin?
Otsikko: Vs: CIMOn harjoitteluohjelmat
Kirjoitti: Core - 14.06.2011, 10:15:33
Saitko paikan?

Itselleni on muutamia paikkoja tarjottu. Ensimmäinen tarjottu paikka olisi ollut erittäin mielenkiintoinen ja erittäin suuressa kv. firmassa. Ainut vaan, että olisi tarvinnut aloittaa kolmen päivän päästä, joka esti menemisen, koska tutkintoni viimeinen tentti sattui olemaan vähän myöhemmin. Itse olen kuitenkin jo valmiiksi Kiinassa, enkä silti voinut mennä, mitenköhän sitten Suomesta lähtevä kolmessa päivässä ehtii:) Seuraavat paikat ovatkin sitten olleet englannin opetusta "naamioituna" kv. kaupaksi, mutta tarpeeksi kun kyselee haastatteluissa niin selviää mitä joutuu tekee. Itsellä tilanne on semmoinen, ettei tuo englannin kielenopetus enää kiinnostaa kun koulutkin on juuri loppuneet.

N.E. :n nettisivuilla on niitä "avoimia harjoittelupaikkoja". Selasin ne ja soitin firmaan, sanoivat että ne listat on olleet tuommoiset jo pitkän aikaa, eikä niitä päivitetä. Älä siis tuhlaa aikaasi niihin. Yleisesti ottaen aika hitaalta tuo toiminta tuntuu ja harjoittelupaikkojen tasoerot ovat suuret. Itse olen ainakin odotellut, että sieltä jotain ns. järkevää tekemistä minulle löytyisi. Kannattaa kuitenkin olla tiiviisti yhteydessä kyseiseen lafkaan, varsinkin kun paikka alkaa varmistua, esim. kaverini sai paikan ja hänelle annettiin vaan puhelinnumero mistä kyseisen firman saa jatkossa kiinni, ja että maanantaina sitten alkaisi työt :)

Ilmeisesti sitä loppupeleissä F viisumilla mennään. Itselläni se jo on kun täällä valmiiksi majailen. En tiedä mitä sillä X:lla oikeen meinataan, kun kyseisellä viisumillahan ei saa tehdä töitä vain opiskella. Eiköhän tuo lähetystössä/paikan päällä selviä.

Maksut kyllä voi suorittaa maassakin. Tottakai, yhteistyökumppanit ym. haluavat ne etukäteen, mutta ilmeisesti kenelläkään minun tutuista ei ole ollut ongelmaa maksaa paikan päällä.

Kaikki tuttavani ovat kyllä ihan mielekkäitä harjoittelupaikkoja saaneet, kun ovat malttaneet odottaa. Vähän säätämistä, mutta kyllä Kiinassa kaikki loppupeleissä järjestyy.

-CoreAika moni on tainnut olla viime vuosina Kiinassa harjoittelusta Cimon maaohjelmasta (tammi/helmikuun haku). Pääsin tämän vuoden esivalinnasta läpi ja hakuprosessi on nyt käynnissä. Kaipailisin lisätietoja ja kommentteja tästä Cimon Kiinalaisesta yhteistyökumppanista, välittäjätoimistosta N.E:stä (http://www.neinternship.com). Minkälainen palvelu ja unhotaako ne harjoittelijan heti välitysmaksut saatuaan?

Lisäksi viisumiasiat kiinnostaa. Tänä vuonna asiat on ilmeisesti muuttuneet, kun suomalainen tarvitsee X-viisumin päästäkseen harjoitteluun Kiinalaiseen yritykseen. Kellään tästä kokemuksia? Ennen F-viisumilla on päässyt tekemään vastaavan harjoittelun... Jokatapauksessa välittäjätoimisto perii harjoittelusta välitysmaksujen (~400e), lisäksi tarvittaviin viisumidokumentteihin liittyen n. 200eur. extraa. Tämän lisäksi kaikki välitysmaksut yms. tulee suorittaa etukäteen. Aikaisemmin maksut on hoidettu käsittääkseni vasta maahan saavuttaessa? Ei kuullosta liian houkuttevalta ajatukselta maksaa Kiinaan etukäteen mitään maksuja.
Otsikko: Vs: CIMOn harjoitteluohjelmat
Kirjoitti: ALehto - 18.03.2013, 23:28:45
No niin, haku sitten loppui tällä erää. Oliko täällä muita CIMOn organisaatio-ohjelmaan hakeneita tai siellä aiemmin olleita? Itse  haluaisin Espanjan jälkeen päästä tutustumaan lattarien elämänmenoon, joten laitoin paperit Finpron Chilen toimipisteeseen.

Tiedän olevani vahvoilla haussa, mutta paikkoja ei tietääkseni ole kuin se yksi, joten onhan tuo optimistinkin mielestä varsin epätodennäköistä... mutta kai sitä saa toivoa. Kovasti kiinnostaisi tietää minkälaisilla työkokemus-kielitaito-paperit komboilla noihin on päästy, joten kertokaa ihmeessä jos tietoa on! Samaten kiinnostaa keiden kanssa kilpailen, joten Chileen hakeneiden taustat kiinnostaisi myös.  ;)
Otsikko: Vs: CIMOn harjoitteluohjelmat
Kirjoitti: Dessembrae - 20.03.2013, 18:25:33
Itse  haluaisin Espanjan jälkeen päästä tutustumaan lattarien elämänmenoon, joten laitoin paperit Finpron Chilen toimipisteeseen.

Vaikutti mukavalta paikalta. En itse ole ollut noilla töissä, pikemminkin työllistävänä osapuolena. Järkkäilivät meille kokouksia paikallisiin firmoihin jne.

Peruun on myös juuri avattu Finpron toimisto ja heilläkin taisi olla haku päällä?
Otsikko: Vs: CIMOn harjoitteluohjelmat
Kirjoitti: ALehto - 21.03.2013, 13:46:30
Vaikutti mukavalta paikalta. En itse ole ollut noilla töissä, pikemminkin työllistävänä osapuolena. Järkkäilivät meille kokouksia paikallisiin firmoihin jne.

Peruun on myös juuri avattu Finpron toimisto ja heilläkin taisi olla haku päällä?
Peruun ei ainakaan tässä kohtaa ollut hakua, ikävä kyllä. Tuo nimittäin toimisi myös erittäin hyvin vaikka omiin tarpeisiin ja osaamisiin Chile olisi varmaan teollisuuden painopisteen huomioiden parempi vaihtoehto. Täytyy katsoa josko se Peru tulisi ensi kerralla sitten ja jaksaisi uhkaavaa vauhtia kertyvistä vuosista huolimatta hakea vielä uudestaan jos ei tällä kertaa tärppää.. Hieno homma joka tapauksessa jos tuonne maailman kulmalle on saatu lisää edustusta Suomesta, kyseinen maanosa on ilmeisestä ongelmistaan huolimatta täynnä mahdollisuuksia.

Ps. Ei sun firma sattumalta tarvitse pysyvästi maahan sijoitettua edustajaa Chileen? Saa laittaa yv:tä jos paikkoja on auki.  ;)
Otsikko: Vs: CIMOn harjoitteluohjelmat
Kirjoitti: lentoguru - 21.03.2013, 22:59:54
Jos muutkin kuin Finpron ja lähestystöjen paikat kiinnostaa, kannattaa harkita myös maaohjelmia ja seurata CIMOn täsmähakuja (seuraa yliopistojen rekrypalvelun sivuja). Itse olin Perun maaohjelman kautta kaupallisen alan hommissa ja olin harjoittelupaikkaan sen verran tyytyväinen että päädyin tekemään paikallisen työsopimuksen vuodeksi harjoittelun päätyttyä. Maaohjelmien kautta saadut harjoittelupaikkojen onnistuminen on välillä "hit or miss"-tyylistä, joten niitä kannattaa harkita ainoastaan jos espanjan taidot ovat riittäviä.
Otsikko: Vs: CIMOn harjoitteluohjelmat
Kirjoitti: ALehto - 23.03.2013, 19:28:55
Jos muutkin kuin Finpron ja lähestystöjen paikat kiinnostaa, kannattaa harkita myös maaohjelmia ja seurata CIMOn täsmähakuja (seuraa yliopistojen rekrypalvelun sivuja). Itse olin Perun maaohjelman kautta kaupallisen alan hommissa ja olin harjoittelupaikkaan sen verran tyytyväinen että päädyin tekemään paikallisen työsopimuksen vuodeksi harjoittelun päätyttyä. Maaohjelmien kautta saadut harjoittelupaikkojen onnistuminen on välillä "hit or miss"-tyylistä, joten niitä kannattaa harkita ainoastaan jos espanjan taidot ovat riittäviä.
Tuo on harkinnassa. Hommassa kuitenkin arveluttaa se että jaksot ovat palkallisia vain 3 kk:n ajalta. Luulisin tuon riittävän kyllä tarvittavien kontaktien saamiseen, mutta olo olisi huomattavasti turvatumpi puolen vuoden taatulla oleskelulla. Ideana olisi siis jäädä asumaan maahan/maanosaan harjoittelun jälkeen.

Toiveissa olisi myös Perun ja Kolumbian vientikeskuksiin avautuvat harjoittelupaikat, niitä kun on varmaan myös tulossa uusien keskusten myötä. Täytyy katsoa josko sitä syksyllä jaksaisi hakea uudestaan mikäli nyt ei tärppää..
Otsikko: Vs: CIMOn harjoitteluohjelmat
Kirjoitti: Dessembrae - 25.03.2013, 08:51:54
Ps. Ei sun firma sattumalta tarvitse pysyvästi maahan sijoitettua edustajaa Chileen? Saa laittaa yv:tä jos paikkoja on auki.  ;)

Ei ole varsinaisesti firma (ainakaan vielä), vaan valtion tutkimuslaitos. E-Amerikassa ei valitettavasti ole niin montaa projektia, että siellä kannattaisi pitää pysyvästi henkilöstöä paikalla, tosin tämän muuttamiseksi koitan paiskia töitä. Ja muutenkin sinne menijät ovat yleensä alan substanssiosaajia.
Otsikko: Vs: CIMOn harjoitteluohjelmat
Kirjoitti: penquin - 25.03.2013, 17:03:32
Hellou kaikki!

Onko paljon täällä uusia hakijoita cimo.fi:n kv-harjoitteluihin?
itse hain intiaan ja pääsin esikarsinnasta eteenpäin, jonka jälkeen minuun otettiin intiasta yhteyttä ja pidettiin skype haastattelut ja tarjottiinpa jo työharjottelu paikkakin, vaikka sanoin että aikaisintaan pääsen töihin tammikuussa 2014. Onko muita kenties intiaan lähdössä ja milloin?
Otsikko: Vs: CIMOn harjoitteluohjelmat
Kirjoitti: mustek - 18.11.2013, 15:26:06
Laitan tähän mahdolliseksi ohjenuoraksi muille tulevaisuudessa näihin ohjelmiin hakeville vähän että kauanko tässä valintaprosessissa kestää. Hain nyt syksyllä kehitysyhteistyötä tekevät organisaatiot - ohjelmaan, jossa viimeinen hakupäivä oli 30.9. Hain kahteen paikkaan, joista vain siis toista voidaan tarjota. 17.10. tuli viesti otsikolla "CIMO: you have not been offered for: kehitysyhteistyötä tekevät etc..." Tämä ilmeisesti automaattinen viesti kertoi että toinen hakemukseni ei ollut lähtenyt jatkoon. Seuraavana päivänä eli 18.10. tuli viesti: "CIMOn harjoitteluhaku syksy 2013: *paikka*" joka oli jokseenkin personoitu ja kertoi että hakemukseni oli lähetetty työnantajalle. Tämän jälkeen oli pitkä hiljaisuus, joka ei ikinä enteile hyvää, ja sainkin nyt 18.11. viestin valinnasta Cimolta jossa kerrottiin kuka oli valittu jne. Suomen suurlähetystöissä jne. varmasti kestää vähemmän aikaa.

Se, millä perusteella hakemuksista oli valittu se mikä lähettiin eteenpäin, on minulle pienoinen mysteeri. Paikkaan, johon hakemustani ei lähetty, minulla oli huomattavasti sopivampi tausta ja työkokemusta, mutta toisaalta en ollut käynyt maassa. Siihen paikkaan johon hakemustani tarjottiin, sain jotain relevanttia raapustettua työhakemukseen, mutta tosiasiassa olisin ollut aika yllättynyt jos paikkaa olisi minulle tarjottu, koska olisi merkillistä ettei Suomesta löytyisi ketään paremmalla taustalla. Tässä maassa sen sijaan olin käynyt, tosin vain reppureissaamassa. Että ehkä hakemuksessa tosiaan kannattaa korostaa maantieteellistä yhteyttä ja niin edespäin.

edit. typot
Otsikko: Vs: CIMOn harjoitteluohjelmat
Kirjoitti: ALehto - 30.11.2013, 19:15:14
Minkähän näköiset saumat noihin CIMOn harjoitteluihin on päästä? Pari kertaa olen Chileen hakenut, mutta silloin oli kyseessä vain yksi paikka, nyt olisi tarkoitus katsella kevään hakua paikallisista firmoista. Tiedä sitten painaako ikäni (30) vai mikä vaakakupissa, mutta noihin paikkoihin hakiessa en jatkanut edes esikarsinnasta vaikka mielestäni profiilini sopi erinomaisesti molempiin... Meinaa ruveta usko loppumaan, jonkun on pakko mättää pahasti jos joka suhteessa valintakriteerit täyttävä hakemukseni jumittuu kerta toisensa jälkeen lähtöruutuun.

Mahtaakohan maaohjelmaan pääseminen olla yhtä tuskaista? Chile on päällimmäisenä mielessä, mutta hakisin myös Peruun vähäisempien hakijamäärien takia jos tietäisin tuon tien toivottamaksi.
Otsikko: Vs: CIMOn harjoitteluohjelmat
Kirjoitti: mustek - 01.12.2013, 17:29:51
Alehto, sinuna lähettäisin Cimolle viestiä että avaisivat vähän syitä siihen miksi hakemuksesi ei ole lähtenyt jatkoon. Käsittääkseni heillä on tapana vastata tällaisiin pyyntöihin. Voin kertoa tuttavieni kokemuksiin perustuen että kolmekymppisyys ei esivalinnassa ole karsiva kriteeri. Toisaalta olen kuullut että työnantajan näkökulmasta iäkkäämpi hakija jolla ei ole "oikeaa työkokemusta" (ts. pelkkiä harjoitteluja, vapaaehtoistyötä ym.) saattaa vaikuttaa epäpätevältä. Saman efektin voi aiheuttaa liika työkokemus; miksi joku hakisi harjoittelijaksi kun kokemusta on riittävästi jo oikeatakin työtä varten?   

Voin sanoa että ainakin organisaatio-ohjelmien puitteissa valituilla näyttäisi yleensä olevan järjestö- ja vapaaehtoiskokemusta, 1-2 muuta relevanttia harjoittelua/työkokemusta jo takana ja joku demonstroitavissa oleva yhteys kohdemaahan. Tämä ei tietenkään päde aina kaikkiin paikkoihin.. työnantajan kriteerejä ei voi juurikaan etukäteen tietää, ja vähemmälläkin kokemuksella voi päästä jos hakemus on muuten hyvä. Mutta hakemusta kirjoittaessa kannattaa pitää mielessä että kilpailet paikasta tällaisten hakijoiden kanssa. Aiempi relevantti työ/vapaaehtoiskokemus kohdemaassa vaikuttaisi kuitenkin olevan aika varma tärppi, myös maaohjelmissa.

edit. lisäys
Otsikko: Vs: CIMOn harjoitteluohjelmat
Kirjoitti: noorar - 07.12.2013, 15:46:06
Hei,

onko kukaan ollut Sao Paulossa tai Shanghaissa harjoittelussa? Opiskelen kauppatieteellisessä ja puhun jonkin verran kumpaakin kieltä. Minkälaisia tehtäviä teit siellä? Miten asunto ja vapaa-aika? Kumpikin maa on tuttuja vaihdon kautta.
Otsikko: Vs: CIMOn harjoitteluohjelmat
Kirjoitti: AnniinaH - 14.04.2014, 02:56:26
Hei,

minä hain IASTE haussa Ecuadoriin täydellisesti minun alaani sopivaan työpaikkaan, sekä Chileen maahaussa, ja yllätyksekseni tulin esivalituksi molempiin paikkoihin, vaikka luulin, ettei kahteen voi tulla valituksi. Itseasiassa maahaussa sain ensin viestin, että en päässyt esivalintaan, kun taas kuukauden päästä sain viestin, että olen päässyt esivalintaan. Laitoin ajankohdaksi Lokakuu 2014. Ecuadorin paikasta sain sellaista tietoa, että minua on ehdotettu ainoana ehdokkaana firmaan, josta otetaan minuun suoraan yhteyttä, j laitoin mukaan kielitodistuksia ja suosituskirjeitä, joita ei ollut ihan helppo hommata täältä Argentiinasta käsin. Olisihan se ihan kiva tietää hyvissä ajoin, että tuleeko valituksi ja kumpaan maahan, sillä olen tällä hetkellä Argentiinassa ja elokuussa olisi tarkoitus lähteä reissaamaan pohjoiseen päin.. Inhottavaa, jos saisin tietää kuukautta ennen harjoittelua, että minut valittin Chileen, ja olenkin jo Ecuadorissa. Oikeastaan Ecuador kiinnostaa enemmän, sillä Chile on jo ennestään tuttu maa.
Otsikko: Vs: CIMOn harjoitteluohjelmat
Kirjoitti: ALehto - 15.04.2014, 00:29:47
Onnittelut! Itsellä paloi päreet noihin CIMOn hommiin kun ei niistä tunnu tulevan mitään vaikka päällään seisoisi. Joku niissä mun papereissa sitten varmaan mättää, mutta suoraanhan sitä ei kukaan sinulle sano... aion haistattaa pitkät systeemille ja painua Chileen työnhakuun sitten omaan piikkiini, saa nähdä tuleeko siitäkään mitään, mutta ainakaan epäonnistuessaan voi syyttää kuin vain itseään. Nyt jäi tosi paska maku suuhun prosessista, sillä lukemani harjoittelublogit eivät oikein anna kuvaa hakijoiden hemmetin kovasta tasosta, mistä minulle aina hylkäämisen yhteydessä on muistettu mainita.

Mihin päin Ecuadoria olisit menossa? Maata voi kyllä sinällään nykyisellään suositella vilpittömästi, kehitys on asiasta perillä olevien lähteiden mukaan ollut sangen huimaa viime vuosina. Oman visiitin perusteella Ecuador on ihan kärkipäässä tulevaisuuden asumispaikkoja pohdiskellessa, harmi vain että omat kontaktini lienevät kohta työttömiä vallan vaihtuessa maassa.
Otsikko: Vs: CIMOn harjoitteluohjelmat
Kirjoitti: globa - 16.04.2014, 01:20:11
Onko kukaan tänä vuonna Kiinaan maaohjelmassa esivalittu saanut jo harjoittelupaikkatarjouksia? Kiinan toimistolta oltiin yli kk sitten yhteydessä ja kyseltiin et millasta paikkaa oisin hakemassa, mut ton jälkeen ei oo kuulunu mitään. Pikkasen rupee ahdistaan et löytyyköhän mitään paikkaa kun haluisin mielellään harjoitteluun jo tossa runsaan kuukauden päästä eli kesäksi. Tulee lentoliput yms. hiukka kalliiksi ja hankaliksi  jos pitäs jollain viikon varoitusajalla revetä Kiinaan...
Otsikko: Vs: CIMOn harjoitteluohjelmat
Kirjoitti: AnniinaH - 20.04.2014, 16:04:48
ALehto,
inhottavaa tuommoinen. Itse kun olin Chilessä minulle sanottiin, että työn löytäminen ei pitäisi olla kovin vaikeaa, jos vain on hyvä koulutus ja työkokemusta. Itse olen melkein valmis tuotantotalouden diplomi-insinööri ja puhun sujuvaa espanjaa, jolloin minulle sanottiin, etten minä olisi työnhakuun mitään CIMOa tarvinnut. Eli sitten vain unelmia seuraamaan ja Chileen! Itse rakastuin Chileen ja sinne sydän halajaa takaisin, mutta toisaalta nyt kun Chile ja Argentiina on tuttuja, on hyvä nähdä vähän muutakin Etelä-Amerikkaa, millä perusteella sinne Ecuadoriin hain. Työ on Quitossa. Toivottavasti minun kohdallani CIMO hoitaa asiat mallikkaasti!
Otsikko: Vs: CIMOn harjoitteluohjelmat
Kirjoitti: ALehto - 27.04.2014, 14:52:14
Chilen ja Argentiinan jälkeen Ecuador lienee tosiaan jotakin aivan muuta, mutta vähäisen tietämykseni perusteella luultavasti loistava paikka tutustua tuohon osaan Latinalaista Amerikkaa. Maan pieni koko tarjoaa loistavat saumat nähdä paljon kaikkea jännää lyhyiden välimatkojen päässä, eikä tuolla pyörähtäminen varmasti vaikeuta paluuta etelämpään myöhemmin.

Itsellä on kanssa opinnot loppusuoralla ja jonkinlaista järkevää työkokemustakin, mutta ei kuitenkaan siltä alalta mitä varsinaisesti haluaisin tehdä. Tärkeintä lienee kuitenkin saada jalka ovenväliin keinolla millä hyvänsä, sen jälkeen voi sitten keskittyä etsimään niitä paremmin sopivia hommia. Tässä mielessä nuo CIMOn harjoittelut olisivat työlupineen tarjonneet erinomaisen mahdollisuuden, mutta aina ei voi voittaa. Vuoden päästä voin sitten kirjoitella tänne ja kertoa natsaako hommat myös omin päin, siihen mennessä on joko duunipaikka hommattu tai paluun miettiminen edessä.  :)

Otsikko: Vs: CIMOn harjoitteluohjelmat
Kirjoitti: AnniinaH - 04.05.2014, 16:20:51
Kaikki päättyi hyvin ja minulla on nyt varma paikka Quitossa IAESTE työharjoittelussa! Loppujen lopuksi olen onnellinen, että minut valittiin sinne, ja että sain tietää vielä näin hyvissä ajoin (työ alkaa vasta 10.10!). Palkka tosin ei ole verrattavissa maaohjelmien stipendiin: 300 dollaria kuussa, saa nähdä selviääkö sillä Quitossa, eikä siihen kuulu mitään. Nyt saan siis rauhallisin mielin suunnata pikkuhiljaa nokkaa pohjoiseen täältä Buenos Airesista!
Otsikko: Vs: CIMOn harjoitteluohjelmat
Kirjoitti: JennaSuvi - 25.02.2015, 23:49:11
Taas on hakuruletti pyörähtänyt. Hakiko joku? Oon ite jo työelämässä valmistuttuani jo yheltä alalta, mutta työ tympii ja toinen opinto-oikeus löytyy, joten hainpa sitten puolitosissani Berliiniin ja Lontooseen Suomi-instituutteihin. Tuntuis siltä, että varmaan valisin kaksi haetuinta paikkaa, mutta katellaan nyt. Kiinnostaa, mihin muut on haknu. Jos jaksatte, niin valottakaa myös niitä "valttikorttejanne", joilla perustelitte erinomaisuuttanne tehtävää ajattellen : )
Otsikko: Vs: CIMOn harjoitteluohjelmat
Kirjoitti: AnniinaH - 04.03.2015, 13:15:05
On kommentoitava nyt tuon oman työharjoitteluni päätyttyä (itseasiassa jo 3 kuukautta sitten). Minä olen taas niitä, jotka olivat työharjoitteluun erittäin pettyineitä. Ensimmäisenä päivänä minulle ilmoitettiin, että "meillä ei ole sinun alasi töitä. Seuraa mitä teemme ja yritä keksiä jotain". Olen tuotantotalouden opiskelija ja kyseessä oli ompelufirma. Kenelläkään ei juuri ollut aikaa minulle sesonkiajan puskiessa päälle. Lopulta päätiin ottaa R&D aseman itselleni ja kehitin tuotannonsuunnittelujärjestelmää. Esitin ehdotukseni toimistotyöläisille ja he tyrmäsivät sen sillä, ettei organisaatio ole valmis muutoksiin, eikä sillä ole aikaa sellaiseen. Johdolla ei ollut aikaa nähdä minua ja ehdotuksiani, vaikka alunperin tämä oli tarkoituksena. Lopulta kulutin pari kuukautta lukemassa artikkeleita ja julkaisuja ja kirjoittelemassa raportteja. Excel- koodiakin tuli ihan kivasti. Eli siis opin kyllä ihan hyvin miten lean- työkaluja sai sovellettua ompelualaan, monimutkaisempaa Excel- ohjelmointia ja tieteellistä kirjoittamista espanjaksi, mutta johdon tyly asenne minua kohtaan "emme halua, että olet täällä" jätti minut todella kylmäksi, etenkin tunne, että olin täysin turha, vaikka olisin oikeasti voinut tehostaa heidän toimintaansa huomattavasti.

Onneksi Ecuador maana oli unelmien täyttymys, sain ihania kavereita Quitossa ja nautin työn ulkopuolisesta elämästä sieluni pohjasta. Tarkoituksena onkin palata Ecuadoriin tai Kolumbiaan tekemään diplomityötä, muttei varmasti tuohon firmaan! Strategiana tällä kertaa HelpX töihin johonkin paikalliseen mestaan, kontaktien kalastaminen ja pitkäjänteinen integroituminen paikallisiin firmoihin.
Otsikko: Vs: CIMOn harjoitteluohjelmat
Kirjoitti: JennaSuvi - 09.03.2015, 12:11:07
Eli siis opin kyllä ihan hyvin miten lean- työkaluja sai sovellettua ompelualaan, monimutkaisempaa Excel- ohjelmointia ja tieteellistä kirjoittamista espanjaksi, mutta johdon tyly asenne minua kohtaan "emme halua, että olet täällä" jätti minut todella kylmäksi, etenkin tunne, että olin täysin turha, vaikka olisin oikeasti voinut tehostaa heidän toimintaansa huomattavasti.

Onneksi iso osa kokemuksesta ulkomailla rakentuu myös juuri työn ulkopuoleisesta elämästä. Mutta silti tosi tympeää, ettei tuossa firmassa oltu käytännössä juuri yhtään panostettu siihen, että saadaan sinne arvokasta osaamista mukaan. Katselin, että nuo jotkut Suomi-instituutit täällä Euroopassa sen sijaan vaikuttavat sellaisilta, että harjoittelijan työalue on erittäin vakiintunut. Olisikohan tuolla Ecuadorissa sitten jonkinlainen katkeruus länsimaista koulutettua osaajaa kohtaan, tiedä häntä ... Onnea tuleviin työnhakuihisi :)
Otsikko: Vs: CIMOn harjoitteluohjelmat
Kirjoitti: AnniinaH - 11.03.2015, 20:39:04
Voin suoraan sanoa tuohon syyn - kun kyse on CIMO:n järjestämästä insinööriopiskelijoiden ohjelmasta (IAESTE), kyseessä on vastavuoroperiaate, eli lähettävän maan on vastaanotettava yhtä monta. Ecuadorissa tämä toimii niin, että jos haluat lähteä työharjoitteluun, on sinun mielellään myös hommattava työharjoittelupaikka jollekin. Todennäköisesti joku yrityksen tuttu henkilö siis halusi lähteä työharjoitteluun, ja nakitti firman ottamaan jonkun vastaan, vaikkei tämä sitä halunnut.

Lopussa yritys vielä sanoi, ettei halua maksaa minulle sovittua palkkaa, sillä en ole tehnyt heidän pyytämäänsä projektia (kai luulivat pääsevänsä tällä kuin koira veräjästä). Onneksi itse pidin oikeuksistani kiinni ja sain palkkashekkini ennen kotiinlähtöä. Tarkkana siis ainakin IAESTE- harjoittelussa!
Otsikko: Vs: CIMOn harjoitteluohjelmat
Kirjoitti: Bloppi - 05.02.2016, 19:43:09
Harkitsen hakevani maaohjelman kautta johonkin Latinalaisen Amerikan maahan. Olen opiskellut espanjaa useamman vuoden koulussa, reissannut kuukauden Meksikossa ja pärjään espanjankielellä. Luen romaaneja espanjaksi mutta en kuitenkaan puhu kieltä sujuvasti, koska en ole sitä koskaan päässyt pidemmän aikaa puhumaan. Kuitenkin esim. Meksikossa olen hengaillut vain espanjaa puhuvien ihmisten seurassa. Sanoisin että ymmärrän (kun ei puhuta supernopeasti) mutta vastaaminen ainakin aluksi varmasti kestää kun joudun miettimään ennen kuin puhun. En siis ole koskaan asunut espanjankielisessä maassa esim. vaihdon merkeissä, joten oma kielitaito arveluttaa. Mietinkin, onko minulla mitään mahdollisuuksia päästä esivalinnasta läpi? Eli onko joku muukin päässyt läpi esivalinnasta, vaikka ei olisi aikaisemmin asunut espanjankielisessä maassa tai muuten hankkinut sujuvaa kielitaitoa?
Otsikko: Vs: CIMOn harjoitteluohjelmat
Kirjoitti: Happamuudensäätöaine - 11.02.2016, 18:19:45
Moi kaikki! Aion hakea Finpron paikkaa Espanjassa, mutta motivaatiokirjeen kirjoittaminen tuntuu ylivoimaiselta. Tiedän, että minulla on hyvät edellytykset paikkaan, mutta pelottaa etten osaa tuoda oikeita asioita esiin kirjeessä. Onko aiemmin harjoittelussa olleilla vinkkejä motivaatiokirjeen suhteen? Mitä asioita kannattaa korostaa? Kiitos. :)
Otsikko: Vs: CIMOn harjoitteluohjelmat
Kirjoitti: Kmuki - 20.02.2016, 12:05:05
Tervehdys!

Laitoin oman hakemukseni Kiinaan maahaussa, kesäksi esitin oman toivomukseni. Pyöriikö täällä muita Kiinaan hakeneita?

Onko kellään laittaa kokemuksia Kiinan työharjoittelusta lähivuosilta? Aikaisemmat viestit olen palstalta lukenut, kiitos niistä. Mietin myös yleisesti, että missä vaiheessa olette tietoja saaneet harjoittelupakoista, yms. muita aikatauluja keväälle.  CIMOn mukaan viimeistään 5.4 saa tiedon esivalinnan tuloksista. Jos aloittaisi heti kesäkuussa, niin voi varmaan mennä tiukaksi viisumien yms. kanssa.

Kaikista kokemuksista ja vaiheista kuulisin mielelläni, jos teillä vaan on aikaa niistä kertoa. Kiitos!

Kmuki :)
Otsikko: Vs: CIMOn harjoitteluohjelmat
Kirjoitti: heivaanhei - 31.03.2016, 09:44:12
Täälläkin odotellaan epätietoisuuden (lue: epätoivon) vallassa tietoja hakuprosessin etenemisestä. Hain nyt keväällä organisaatio-ohjelmaan ja pääsin esivalinnasta jatkoon, mutta nyt ei ole vähään aikaan kuulunut mitään. Niin paljon kuin hakemaani paikkaan haluaisinkin, niin olen jo yrittänyt totuttautua ajatukseen, ettei tärpännyt tällä kertaa  :-\ :D Ihan vielä en ole heittänyt kirvestä kaivoon, näiden lukemieni keskustelujen perusteella valintaprosessissa voi kestäää....
Otsikko: Vs: CIMOn harjoitteluohjelmat
Kirjoitti: valosaaste - 17.02.2017, 18:19:26
Onko langoilla ketään ketkä aikoo hakea tänä vuonna? Tai lisää kertomuksia aiempien vuosien kokemuksista? Harkitsen vakavasti hakemista noihin paikallisten yritysten paikkoihin Argentiinaan ja Brasiliaan, vaikka oonkin vasta kandivaiheen lopussa oleva opiskelija. Espanjan alkeiskurssikin on vielä kesken.  ::) Silti kaukokaipuu riivaa ja lisäksi nuo paikat kuulostaa tosi mielenkiintoisilta ja omiin opintoihin sopivilta!
Otsikko: Vs: CIMOn harjoitteluohjelmat
Kirjoitti: dadada111 - 10.04.2017, 14:04:32
Mä hain tänä vuonna! Pääsin esivalinnasta jatkoon, mutta nyt pohdin että soittaakohan kukaan edes haastatteluun :/. Tietääkö kukaan mitään Finpron haastatteluprosessista?