Pallontallaajat.net

Maapallo on pyöreä => Eurooppa => Iso-Britannia => Aiheen aloitti: sunnyo - 03.02.2005, 13:05:09

Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: sunnyo - 03.02.2005, 13:05:09
Mieli tekisi lähteä omatoimimatkalle Skotlantiin. Te Skotlanninmatkaajat, mistä päin löytyisi joku suht. edullinen (lähinnä tarkoitan  yöpymisiä) ja mielenkiintoinen paikka ensikertaa Skotlantiin matkaavalle, josta löytyisi esim. jonkunlainen shoppailumahdollisuus, sekä vähän yöelämääkin...Edinburghia ajattelin, mutta kun ei ole mitään kokemuksia taikka tietoa koko maasta...Ajattelin matkustella vähän ympäriinsä, mutta olisi hyvä olla joku paikka, johon tutustua vähän paremmin.
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: Tirppa - 03.02.2005, 15:29:15
Edinburgh ehdottomasti! Sitä kaupunkia ei voi ohittaa. Samoin esimerkiksi St. Andrews on kaunis, historiallinen kaupunki suhteellisen lähellä. Glasgow on myös mykistyttävä kaikessa rujoudessaan.
Maaseudulla kävisin tietenkin tervehtimässä Nessietä, vaikka lopulta se on vain yksi järvi muiden mukana. Highlandsillä on mukava patikoida, mutta en tiedä sopiiko sellainen sinun matkasuunnitelmaasi. Linnoja on tietenkin Skotlannissa pilvin pimein eli kannattaa ottaa muutama sellanen mukaan matkareittiin.
Suosittelen ehdottomasti auton vuokraamista. Bussit ovat halpoja (megabus), mutta junat aika kalliita. Lisäksi kaikkialle julkisilla pääse.
 http://www.scotland.com/
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: zup - 03.02.2005, 16:49:33
Jos aikomuksenasi on käydä ainakin Edinburghissa (pakollinen :) ) ja Glasgowssa niin niiden välissä on pieni suuri kaupunki Stirling. Todella upea paikka. Stirlingin linna ja maisemat sieltä ylhäältä ovat upeat. Lisäksi kaupunki on todella virkeä ja idyllinen niin pieneksi. Braveheart leffaa kuvattiin ainakin osittain Stirlingissä ja lähiseuduilla
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: Momo - 03.02.2005, 17:46:07
Edinburgh on ehdottomasti ihan must!! Tosi kaunis kaupunki, mukavia pubeja ja hauskoja ihmisiä.. se on paikka johon tulee matkustettua uudelleen ja uudelleen...  Glasgow on kanssa ihan visiitin arvoinen paikka, yöelämä siellä on parempaa (enemmän clubeja ym.) kuin edinburghissa.. tää on tietenkin vaan mun mielipide, mutta..
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: Pablo - 03.02.2005, 22:31:24
Jos yksi kaupunki pitäisi valita koko Skotlannista se olisi todennäköisesti Edinburgh vaikka hintava onkin. Jos toisenkin kaupungin saan valita, niin valitsisin Invernessin. Ei mikään metropoli, mutta pubeja ja yöelämää on mukavasti, kaupunki kivan näköinen ja luonto kaupungin ulkopuolella hieno. Historiallisia nähtävyyksiäkin löytyy ympäristöstä.
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: diokenes - 04.02.2005, 11:43:11
Joo, ja Invernessissa on ihan turha poiketa, ei siella mitaan vesihirvioita ole paskapuhetta, perskele!
Mutta kantsii maistaa paikallista ruokaa Skotlanissa, haggishia !
Maku vie kielen mennessaan, tai ainakin saattaa vieda kielen mennessaan...
 :)
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: sunnyo - 04.02.2005, 13:52:03
Miten tuonne Edinburghiin olisi paras matkustaa? olisiko ryanairilla standstediin ja siitä junalla Skotlantiin aivan mahdoton yhtälö? Kun budjettini on erittäin rajallinen (n. 800euroa), pitäisi miettiä edullisimpia reittivaihtoehtoja.,..
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: outo_otus - 04.02.2005, 14:28:06
Kaiketi sinne junallakin pääsee. Lentämistäkin sietää harkita, sillä esim BMI tarjoaa Lontoo - Edinbourgh lentoa hintaa 11 puntaa. Verojenkin kanssa sangen kohtuullista. Eivät tosin tietääkseni lennä Stanstedista vaan Heathrowlta.
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: Tirppa - 04.02.2005, 14:44:59
Megabussilla pääsee muutamalla punnalla Lontoon Victorialta, mutta se kestää lähes kellon ympäri.
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: Pablo - 05.02.2005, 20:26:57
Riippuen tietysti mistäpäin Suomea lähtee, niin halvimipia tapoja päästä Skotlantiin on lentää Tukholmasta Glasgowiin.
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: lisko - 11.03.2005, 23:27:55
Ryanairilla Prestwickiin lentaessa jatkoyhteydet junalla ovat puoleen hintaan, esim Prestwick-Glasgow-Edinburgh maksaa £5.90 yhteen suuntaan.
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: Hopeinen - 08.11.2005, 19:08:58
Edinburgh, ehdottomasti. Kaunis kaupunki <3
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: Estella - 08.11.2005, 19:30:32
Jos on mahdollisuus vuokrata autoa ja lähteä kiertämään niin suosittelen Skyea. Maisemat ovat henkeensalpaavia, jotain niin mahtavaa että! Suosittelen patikointia, reittivalikoima on suuri ja ne ovat kaikki erittäin kauniita. B&B konsepti toimii koko saarella, hinnat noin £15 ja ylöspäin.
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: renne - 08.11.2005, 22:45:29
Kannattaa aloittaa Edinbourghista, jossa tulee parhaiten vastaan se historiallinen Skotlanti. Sieltä sitten Glasgown kautta (ehdottomasti paras yöelämä vaikka kaupunki muuten onkin järisyttävän ruma) Loch Lomondille joka on huomattavasti kauniinpi kuin se hirviöitä asuttava Ness. Pohjoiseen siitä lähtiessä tulee vastaan Fort William jonka kupeessa on myös Ben Nevis, jolle kiipeämistä suosittelen. Siitä sitten parin tislaamon kautta Skyen saarelle, joka on (säiden salliessa) hyvinkin häikäisevä. :)

Skotlantia on helpoin kiertää kun ostaa muutaman päivän bussipassin, joka ei muistaakseni ollut ihan järjettömän hintainen. Ja halvimmalla Edinbourghiin taitaa päästä Lontoosta yöbussilla. Junalla ei kestä kauhean kauaa, mutta jos niillä meinaa päästä kohtuuhintaan niin pitää olla ajoissa liikkeellä. Etäisyydethän sitten itse Skotlannissa ei ole käytännössä mitään (Glasgow-Edinbourgh reilu tunti bussilla), eli lyhyessäkin ajassa kerkee vaikka mihin.
Otsikko: Majoitus ja liikkuminen
Kirjoitti: maanma - 09.11.2005, 15:23:09
Skotlannista pääse näkemään eniten maisemia, kun matkustaa junalla. Autotiet kulkee laaksoissa, junareitit rinteillä. Scenic route Glasgow-Maillaig on ihan huippu.

Edullisesti matkustaa BritRail pass tuotteella, jolla saa poistua junasta ja jatkaa matkaa. Nessietä ei pääse junalla katsomaan, vaan on mentävä esim bussilla Fort Williamista. Ben Nevisiä minäkin suosittelen vaikka iltakävelyllä ei ylös ehdikkään.

Jos linnoja haluaa nähdä pitää ostaa luettelo, jotta tietää mitkä on ehjiä, koska kartasta se ei selviä. Me poikkesimme Brody castlessa (ehjä) ja Urquhart castlessa (raunio) sekä Edinburg:n Royal Milen molemmissa päissä (ehjät).

WhiskyTrail on myös mielenkiintoinen jos viskistä pitää.

Majoituksista. Me majoituimme 1998 B&B paikkoihin, joiden hinnat vaihtelee tavattomasti majoituksen yksityisyyden mukaan. Suosittelen myös etukäteisvaraamista (ainakin vuorokautta ennen) myös off-season aikana. Edullisesti voi soittaa paikallisella puhelinkortilla.

B&B oppaan ja (muistaakseni) BritRail passinkin saa ostettua suomesta Iso-Britannian matkailutoimistosta Helsingistä. Pelkkä yksisuuntainan junamatka Lontoo glasgow maksoi maltaita jo 1998. Me menimme makuuvaunussa, Britrail passilla, jolloin maksoimme vain makuupaikasta.

Suosittelen maksullista luetteloa, koska se kymmenkertaistaa tarjonnan ilmaiseen nähden.

Britrail passista www.britrail.net/eur/index.html
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: Fawlia - 10.11.2005, 18:45:25
Ryanairilla lähtee myös aamulla Stanstedilta lento Glasgow'hun ja niitä saa yleensä aika halvalla. Eli kun Tampereelta tulee iltalento, hengataan kentällä se joku kuusi tuntia ja sitten aamukoneeseen Glasgow'hun.

Tuossa järjestelyssä on se hyvä puoli, että ei tarvitse ruveta etsimään bussin tai junan lähtöpaikkoja erikseen ja itse matkustus ei kestä hirmuisen kauan. Lentokenttäyön mukavuudesta voi tietenkin olla montaa mieltä, mutta ei se bussiyökään huomattavasti mukavampi mielestäni ole.
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: puntti - 12.11.2005, 01:25:59
No Sterling rupee lentämään suoraan Edinburgiin Helsingistä, menopaluu huhtikuulla noin 189 €. Convenient.
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: tirmo - 16.11.2005, 11:40:04
ja megabus kuljettaa punnalla lontoosta ediin, vaikka bussit eivät olekaan järin mukavia. sardiinipurkkimatkustamista.

glasgow on arkkitehtuuriltaan kaunis keskustassa ja shoppailu kaupunkina skotlannin ehdoton.

mutta edi on selkeä symppis.  :D
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: Sininen - 24.11.2005, 12:02:53
Edinburgh -> uskomattoman kaunis paikka!
Yövyttiin Edinburgh Backpackersissä ja oli hyvä ja siisti paikka.
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: Tess - 24.11.2005, 13:39:16
Suosittelen Invernessiä. Kaupunki on pieni ja nätti. Joen varrella on mukava pitää piknikkejä ja nauttia Skotlannin rauhallisuudesta.

Voin myös suositella MegaBussia hintojensa takia, punnalla parilla pääsee matkustamaan kaupunkien väliä. Bussit ovat omasta mielestäni ollut tarpeeksi mukavia. Yhdellä bussimatkalla tosin olo oli kuin saunassa kun ilmastointi ei pelannut kunnolla, housut liimaantui jalkoihin, suklaat suli ja bussi oli aivan täynnä. Toisella matkalla taas ilmastointi toimi liiankin hyvin, kun palelin koko matkan ajan. Bussit kulkevat kuitenkin ajoillaan ja varaussysteemi on hyvä.
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: nala - 26.11.2005, 09:58:30
Megabussista... Viime viikolla lämmitys bussissa ei toiminut lainkaan, eli koko kahdeksan tunnin matka Lontoosta Glasgow'hun meni palellessa muutaman asteen lämpötilassa (ulkona varmaan pakkasta)... Ei järin mukavaa, matkakin maksoi 14 puntaa, kun paria viikkoa aikaisemmin varasin.

Paluumatkalla Silverchoice Travelin bussi oli mukavampi ja lämmin. Niiltä saa opiskelijana menopaluun Lontoosta Edinburghiin/Glasgow'hun 20 punnalla (norm. 25£). Pitää varata viimeistään viikkoa aikaisemmin.
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: Relsamu - 05.12.2005, 12:54:46
Jos Edinburghiin suuntaat, mene sinne toukokuussa, kaupunki on silloin tosi kaunis kun kirsikkapuut kukkivat... Ja kun kukkien terälehdet tippuvat niin maa on ihan vaaleanpunainen... Skotlannissa muuten join vaaleanpunaista likööriä joka oli ihan HubbaBubban makuista, en muista nimeä mutta kannattaa kokeilla!  :D
Edinburghin yliopiston ruokalassa (tornitalo, en muista paikan nimeä) on intialaiskokki, joten sieltä saa todella halpaa ja hyvää intialaista ruokaa, nami nami.    
Junalla on briteissä mukava matkustaa, siellä tapaa aina kaikenlaisia hauskoja ihmisiä. Tosin joskus vähemmän hauskojakin ihmisiä...  :)
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: puntti - 22.03.2006, 13:30:29
Mittees juottoloita sieltä Edinburghista löytyis?? Tavoitteena tunnelmallisuus ja mieluummin semmonen jota paikallisetkin suosivat. Ehdotuksia?  lopppasuu kiittää jo etukäteen  :wink:
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: emma_fine - 22.03.2006, 13:55:07
Edissä ei kannata huolehtia pubin löytämisestä, senkun kävelet katua pitkin :). Jos haluat paikallisten suosimaan pubiin, kannattaa lähteä hiukan poispäin pääkaduilta. Royal Mile vanhassa kaupungissa ja Rose Street uudessa kaupungissa ovat enimmäkseen turistien suosiossa, mutta kyllä niistäkin paikallisia löytyy. Molemmat ovat siis katuja.
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: puntti - 22.03.2006, 15:10:51
cheers!
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: Bunsen - 22.03.2006, 17:19:27
Lainaus käyttäjältä: "Relsamu"
Skotlannissa muuten join vaaleanpunaista likööriä joka oli ihan HubbaBubban makuista, en muista nimeä mutta kannattaa kokeilla!  :D  :)

Irn-Bru?
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: Pablo - 22.03.2006, 23:34:26
Lainaus käyttäjältä: "Bunsen"
Lainaus käyttäjältä: "Relsamu"
Skotlannissa muuten join vaaleanpunaista likööriä joka oli ihan HubbaBubban makuista, en muista nimeä mutta kannattaa kokeilla!  :D  :)

Irn-Bru?


Irn-Bru on oranssia ja energiajuomaa. Eikä siis sisällä alkoholia ollenkaan.
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: PetraJii - 10.04.2006, 08:56:18
Täällä on kans pariskunta joka on lähdössä 1,5 viikoksi Skotlantiin. Meno ja paluu Edinburghista, molemmissa päissä 1-2 päivää/yötä Edissä ja sillä välillä turnee ympäri Skotlantia. Ajankohta on valitettavan suosittu, eli heinä-elokuun vaihde joten siksi majoitusten valinta ja muu on tällä hetkellä tosi ajankohtaista...

Meitä kans vähän vieroksuttaa ajatus jostain dormista, sekä tyttöjen että poikien omista että sekahuoneista. Varsinkin se että jouduttais olemaan eri huoneissa. Me kun ollaan kolmekymppisiä- ei mitään 17-kesäisiä enää, että jaksettais kuunnella muitten riekkumista koko yö. Ei ole tullut oltua interrailillakaan, mut kauhutarinoita olen niistä dormeista kuullu- miten kaveri yritti nukkua kiikkerän kerrospedin alasängys ja yläpuolella julistettiin suureen ääneen rakkauden ilosanomaa, joltakin tavaroita pöllitty, pilvee polteltu huoneessa ja sitä rataa.. Minkälaista kokemusta noista Skotlannin hostelleista??  Noihin pallontallajien majoitusvinkkeihin ei oltu sellaisia asioita mainittu.

No joo, kaikki nyt sanoo että menkää hotelliin! Mutta sitäpä tässä pähkäilläänkin, kun tietää että matkabudjetti ei kuitenkaan ole mikään valtavan suuri.. Megabussilla matkataan jne.
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: Nienna - 10.04.2006, 10:49:50
Lainaus käyttäjältä: "PetraJii"
Minkälaista kokemusta noista Skotlannin hostelleista??  Noihin pallontallajien majoitusvinkkeihin ei oltu sellaisia asioita mainittu.

No joo, kaikki nyt sanoo että menkää hotelliin! Mutta sitäpä tässä pähkäilläänkin, kun tietää että matkabudjetti ei kuitenkaan ole mikään valtavan suuri.. Megabussilla matkataan jne.


Itse olin Skotlannissa jonkin sortin hostellin ja hotellin sekoituksessa nimeltä McClay's Guest House, Glasgow'ssa. Siellä ainakin oli kahden hengen huoneita, suihku yhteinen muiden kanssa. Aamupala oli hyvä. Tuo kyllä maksoi 30 euroa yöltä, että olihan se vähän kallis. Mutta siis tuohon hostelliongelmaan, että ei tosiaan ole pakko ottaa mitään 6 hengen huonetta. Monista hostelleistakin saa kahden hengen huoneita, eivätkä ne ole kovin kalliita. Toisaalta 6 hengen huoneessa olen joskus ollut Lontoossa ja kaikki sujui loistavasti, ei mitään ongelmaa. Kai se riippuu tuurista.
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: S~ - 10.04.2006, 10:59:51
Majoituspaikaksi Eetussa suosittelen ehdottomasti Budget Backpackersia (www.budgetbackpackers.com), jossa yö maksaa noin 10-20 puntaa riippuen haluaako kahden vai kymmenen hengen huoneeseen. Hostelli on todella viihtyisä ja värikäs, homma toimi mainiosti ja se sijaitsee todella lähellä esimerkiksi Edinburghin linnaa.

Baareja todellakin löytyy ja ehkä paras tapa löytää mahdollisimman paikallinen mesta on kysymällä joltain paikalliselta neuvoja ja suosituksia :)
The Three Sisters Pub on erityisesti opiskelijoiden suosima mesta.

Mielestäni kokemus oli myös tyylikäs Frankenstein pubi.
http://www.frankenstein-pub.co.uk/ed_home.htm

Espionagessa yhdistyy clubi ja neljä sokkeloista baaria, joissa oli hyvä meno. Suosittelen.
http://www.espionage007.co.uk/edinburgh/flash5.htm
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: LottaP - 10.04.2006, 15:55:56
Jos haluatte yöpyä kahden hengen huoneessa, niin jotkut B&B:t ja Guest Houset saattaa olla ihan samanhintaisia. Täältä löytyy useimmat hotellit, hostellit, B&B:t, Guest Houset ja muut: http://www.visitscotland.com/advanced/

T. Paikallinen
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: LottaP - 10.04.2006, 16:42:29
Niin milloin tarkalleen olette Edinburghissa? Elokuussahan on Edinburghissa festivaalit, jolloin kaupungin ihmismäärä kolminkertaistuu, kaduilla on esiintyjiä, puistoissa konsertteja, joka ikisessä suuremmassa tilassa Edinburghissa on komediaa, teatteria, musikaaleja, oopperaa, bändejä etc. etc. etc. Suosittelen!

http://www.edfringe.com/
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: PetraJii - 10.04.2006, 19:30:03
Nimenomaan silloin ollaan. 30.7.-9.8 ollaan reissussa, joskaan ei koko aikaa Edissä.. Fringestä luinkin tuolla jo jotain.

Joo ja kiitos LottaP, olinkin käynyt visitscotlandin sivuilla mut tuo hakukone ei oo tullut vastaan. Kyllä se 20 puntaa/hlö  taitaa meille olla kipupiste jonka yli ei pystytä maksamaan. Minä voisin ennemminkin nuukuudessani mennä dormiin mutta isäntä sanoi ehdottoman ein...

Nyt kun vielä joku älykkö kertoo mikä ero on twin hostel roomilla ja double hostel roomilla?
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: LottaP - 10.04.2006, 20:00:53
Twin roomissa on kaksi yhden hengen sänkyä, double roomissa on yksi kahden hengen sänky.

Oikeastaan tosi hyvä että olette täällä ihan festivaalien alussa, nimittäin silloin lippuja jaetaan usein puoli-ilmaiseksi, sillä esityksistä ei ole vielä arvosteluja lehdissä ja esiintyjät haluavat puskaradion kiertämään...
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: TheA - 19.04.2006, 16:34:32
Tuosta espionagen ja neljän baarin kompleksista kysyisin, että minkäs ikäinen pitää olla että sinne pääsee sisään? Siis riittääkö 18 vuotta, vai onko ikäraja 20? Paikka vaikutti kivalta, ja omalla tulevalla reissulla sen voisi katsastaakin mieluusti jos tämän ikäkysymyksen saa poispäiväjärjestyksestä. Kun en kyseisen baarin sivulta löytänyt tietoa asiasta, niin baarissa jo käyneet tai muuten vaan viisaammat, valistakaa tietämätöntä. :)
Otsikko: Isle of Skye
Kirjoitti: Sanguine - 19.04.2006, 16:52:05
Näin Skotlannista puheenollen, olen itse suuntaamassa sinne omin nokkineni pariksi viikoksi heinäkuun alussa kiertelemään, ja katselin vähän noita Isle of Skyen bussiaikatauluja sun muita. Tällä hetkellä kesäaikatauluja ei kai vielä löydy, mutta onko kellään kokemusta siitä, että kulkevatko ne yhtään tiheämmällä aikavälillä? Tai ylipäätään siitä, miten onnistuu liikkuminen julkisilla kulkuvälineillä tai vaihtoehtoisesti jalan, sitten kun pitäisi päästä maisemia tölläilemään. Suunnitelmissa olisi mennä Mallaigista lautalla Skyelle, eikä aikataulu välttämättä juuri siinä vaiheessa sallisi kolmen tunnin bussinvaihto-odotteluja joka väliin, varsinkaan jos aikoo ehtiä Uigiin saakka.
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: TheA - 19.04.2006, 16:55:48
Se asia, mikä aiemmasta kirjoituksestani pääsi unohtumaan, on se että millainen pukukoodi tuolla espionagessa jne. mahtaa olla? Kun reilausreissulla aion Edinburghissa käydä, niin ei mitään erityistä juhlavaatevarastoa oikein voi kuljettaa mukana.
Otsikko: Re: Isle of Skye
Kirjoitti: Ceremica - 19.04.2006, 17:54:47
Lainaus käyttäjältä: "Sanguine"
Näin Skotlannista puheenollen, olen itse suuntaamassa sinne omin nokkineni pariksi viikoksi heinäkuun alussa kiertelemään, ja katselin vähän noita Isle of Skyen bussiaikatauluja sun muita. Tällä hetkellä kesäaikatauluja ei kai vielä löydy, mutta onko kellään kokemusta siitä, että kulkevatko ne yhtään tiheämmällä aikavälillä? Tai ylipäätään siitä, miten onnistuu liikkuminen julkisilla kulkuvälineillä tai vaihtoehtoisesti jalan, sitten kun pitäisi päästä maisemia tölläilemään. Suunnitelmissa olisi mennä Mallaigista lautalla Skyelle, eikä aikataulu välttämättä juuri siinä vaiheessa sallisi kolmen tunnin bussinvaihto-odotteluja joka väliin, varsinkaan jos aikoo ehtiä Uigiin saakka.


Bussit saaristoissa kulkevat vain muutaman kerran päivässä, mutta kesä aikaan kun Skye on englantilaisten ja ulkomaalaisten suosiossa niin saarella kulkee useita turistibusseja joista voi saada helposti kyydin sopu hintaan. En tiedä ovatko nämä tulleet jo esille mutta hyviä vaihtoehtoja voisi olla katsoa seuraavien yrityisten kotisivuja ( www.citylink.co.uk , www.nationalexpress.com ja monen suosima www.megabus.co.uk) Itse suosittelen Skyella vuokraamaan polkupyörän sillä ei ole parempaa keinoa ihailla saarta kuin jalan tai pyörän päältä. Jos suunittelet meneväsi Mallaigista lautalla Skyelle suosittelen lämpimästi että tulet Fort Williamin kautta ja otat "Harry Porter junan" sieltä Mallaigiin (www.steamtrain.info). Mielettömän kauniit maisemat ja tunnelma kun meri ja saaristo alkaa aukemaan ja haistaa höyryveturin tuoksun niin voi vain kuvitella olevansa 1900-luvun alkupuolella. Henkilökohtaisesti en suosittele Uig:ia kenellekkään, mutta tämä on vain oma mielipiteeni, kylästä ei löydy B&B paikkoja kovinkaan helposti jos ei sitten varaa kunnolla etukäteen ja ruokapaikkoja  on vain kaksi, jotka on varattu pitkälle eteenpäin. Muutenkin paikka oli jotenkin "ei skotlantilainen" mutta jos on suunitelmissa jatkaa Isle of Lewisille tai Harissille niin ei ole oikein muita vaihtoehtoa. Itse suosittelen Portreeta joka on aivan ihana pieni kylä meren ääressä hyvinen kalaravintoloineen.

Toivottavasti tästä oli edes vähän apua :D
Otsikko: Re: Isle of Skye
Kirjoitti: Sanguine - 19.04.2006, 18:22:54
Lainaus käyttäjältä: "Ceremica"
Jos suunittelet meneväsi Mallaigista lautalla Skyelle suosittelen lämpimästi että tulet Fort Williamin kautta ja otat "Harry Porter junan" sieltä Mallaigiin (www.steamtrain.info).


Jep, tämä on yksi pääsyistä miksi suuntaan nimenomaan sitä kautta reissuun. :D

Ja kiitos, oli apua. Olen kyllä sivusilmällä noita joskus alkutalvesta vilkuillut, mutta ilmeisesti oli päässyt lipsumaan mielestä, kun sillon ei ollut vielä kesäinfoa oikein saatavilla.

Uig oli lähinnä mielessä siellä läheltä löytyvien maisemien vuoksi, joita moni on kehuskellut, mutta jos saan aikataulua venytettyä niin pyörällä sinnepäin kulkeminen ei myöskään ole poissuljettu vaihtoehto. Portreen olikin tarkoituksena toimia ns. tukikohtana.  8)
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: Dimangi - 20.04.2006, 01:14:41
Lainaus käyttäjältä: "TheA"
Se asia, mikä aiemmasta kirjoituksestani pääsi unohtumaan, on se että millainen pukukoodi tuolla espionagessa jne. mahtaa olla? Kun reilausreissulla aion Edinburghissa käydä, niin ei mitään erityistä juhlavaatevarastoa oikein voi kuljettaa mukana.


Eiköhän tuonne espionageen (ja muihin ympäristön paikkoihin) pääse ihan 18-vuotiaan papereilla ja tavallisilla vaatteilla. Tosin paperit tarkastetaan lähes kaikilta ja olemuskin tsekataan, mutta eipä sinne ole koskaan tuottanut vaikeuksia päästä sisään. Tosin tiedän, että poket ei halua sinne liian huonossa kunnossa olevia ja muutenkaan innokkaita riehujia, koska paikka on viikonloppuisin melko täysi, joten ongelmia ei haluta. Mut sama on varmaan kaikkialla...

En nyt halua mitenkään pilata paikan kehuja, mutta itse löydän kaupungista paljon miellyttävämpiäkin menomestoja. Espionagen hyvät puolet on ilmainen sisäänpääsy, eräänlainen monipuolisuus ja omalla kohdalla se, että kotimatkaa kertyy vaivaiset pari sataa metriä. Mut jos nyt yleensä haluaa nähdä Edarin yöelämää, niin Cowgaten - Victoria Streetin ympäristöstä voi aloittaa.
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: TheA - 21.04.2006, 15:16:05
Kiitoksia vastauksesta, nyt vähän selkeni. Muitakin paikkoja voi tietysti ehdottaa, itse en vaan ole vielä oikein ehtinyt ottaa selvää parhaista paikoista, tietämys on vielä melko vähäistä kun ensimmäistä kertaa olen Edinburghiin menossa.
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: wuokkoset - 22.04.2006, 12:52:02
Me vietettiin iltaa Espionagessa juuri viime tiistaina! Ihan ok paikka, kompleksin eri puolet on sen verran erilaisia että löytyy jokaiselle jotakin. Täytyy silti sanoa, että sydän jäi ennemmin mahtavatunnelmaiseen lähipubiin kuin tuolle klubille.

Tiistain plussana Espionagessa silti ilmainen sisäänpääsy ja kaikki juomat £ 1,5 koko illan! Voi kun Suomestakin saisi jostain kunnollisia brittioluita tuollaiseen hintaan *huokaus*

Papereista ei oltu ovella kiinnostuneita, ja itsellä oli päällä perus farkut + t-paita + tennarit, eli ei mitään kovin kummosta tarvinnut. Sisällä vaihteli pukeutuminen aika laidasta laitaan, mutta joukosta ei erottunut vaikkei olisikaan sen ihmeemmät bilevaatteet.
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: PetraJii - 23.04.2006, 00:19:21
Ok, nyt sain vihdoin suunnitteluni tueksi Lonely Planet Scotlannin, ja ehdin sitä tänään jo vähän lukeakin.

Kävi mielessä, että koska Edinburghissa festivaalin aikana hinnat näkyvät pompsahtavan pilviin, että käväisemme siellä vain pois lähtiessä yhden yön verran. Eli kaksi yötä tullessa, sitten muualle Skotlantiin ja sitten yksi yö ennen paluuta 9.8.

Ajatuksenani (ei vielä matkakumppanin kanssa puhuttu, minun hassu ajatukseni), että jos pyyhkäsis ihan ekaks Megabussilla suoraa kyytiä Invernessiin ja sieltä valuttais sit länsipuolta alaspäin (aattelin että aika ei riitä sen pohjoisempaan Highlandsiin). Alustavasti mietin sellaista, että jos menis veneellä Invernessistä Loch Nessin läpi (siitä voipi tiirailla näkkyykö sitä Nessietä, en usko että niihin turistirysiin asian johdosta kannattaa juuttua) Fort Augustiin ja siitä eteenpäin Fort Williamsiin. Kävis mulkkaamassa Ben Nevisin (ei riitä kunto kyllä ylös asti). Siinä tuleekin sitten tänkapå. Missaanko minä jotain ihan kamalan oleellista ja vielä vanhainkodissakin hakkaan päätäni seinään jos en suunnista siitä vielä lännemmäksi Isle of Skyelle? Tässäkin oli vähän se ajatus että kun ollaan siihen pahimpaan loma-aikaan liikkellä että siellä on sitten liian paljon ryysistä eikä saada majoitusta..

Perthistä oon kuullut että ei maksa vaivaa käydä katteleen? Glasgowsta en oo vielä varma. Stirlingissä poiketaan varmaankin ennen paluuta Ediin.

Tässä tätä alustavaa mietintöä, miltä nämä kuulostaa?

Matkaajat ovat siis kolmekymppinen avopari, varusteena rinkkavarustus. Aikaa siis Edistä lähdön jälkeen noin viikko. Pari haluaa katsoa kauniita maisemia, välttää kaikista pahimmat turistirysät, majoittua maksimisssaan 20-22 puntaa per yö per hlö twin tai double roomissa, istua pubeissa mutta ei todellakaan missään yökerhoissa, syödä edullista ruokaa, matkustaa julkisilla, vaellella pienessä mittakaavassa (kunto on huono, ei siis mitään kovin suurelle vuorelle kapuamisia).  Museoista kiinnostaa ainoastaan jotkut tosi erikoiset (vrt. vaikkapa  vakoilijamuseo Tampereella tai erotiikkamuseo Barcelonassa), että taidetauluja ja sen semmosia ei mennä katsomaan. Linnatkin on hienoja, mutta ei ole tarpeen kaikkia reitin varrella olevia linnoja kiertää. Historia kiinnostaa siis, kunhan se ei pääse puuduttamaan...
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: tirmo - 23.04.2006, 12:40:18
Ediin ja Invernesiin kannattaa ehdottomasti varata majoitus etukäteen, muualta pystyy löytämään jotain matkanvarrelta, jos reitti ei ole päivälleen suunniteltu. Edissä viihtyisi varmasti hiukan pidempäänkin.

Glasgow'ssa on School of art, mikä on todella mielenkiintoinen, koko rakennus. Dundeessa Discovery point. Itärannikko Dundeesta Invernesiin on kaunista seutua, mutta niinhän on koko Skotlanti.  :)
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: PetraJii - 23.04.2006, 17:31:41
Joo, näin oli tarkoitus että Edistä varaan nyt jo samantien hostelliyöt (molempiin päihin reissua). Suunnittelin Budget Backpackersia... Sitten Invernessistä kans pitäs varata piakkoin. En vaan oikeen osaa päättää montako yötä sieltä pitäis sitten varata.

Kiitti Tirmo, täytyykin kuukkeloida noita sinun antamiasi paikkoja, mistä niissä on kysymys.
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: PetraJii - 27.04.2006, 21:24:06
Laitoin mailinä varauksen Edinburghiin (keskustan ulkopuolella sijaitsevaan B&B:een), koska iski piheys ja en halunnu 3 puntaa maksaa ekstraa pelkästä netissä klikkaamisesta (mailinä varaamisen suoraan firmaan väitettiin onnistuvan), jonka Scottish Tourist Board ottaa. Ei sitten kuitenkaan ole vastausta tullut, joten ilmeisesti tämä oma-aloitteisuus ei ollut hyvästä...

Onko jollakulla tietoa Invernessissä sijaitsevasta Ho Ho Hostelista?  ketjun nettisivut (http://www.scotland-hostels.com/) on päivitetty viimeksi vuonna 2003 ja nettisivun varausjärjestelmä antaa oletuksena vuosiluvut 2002 ja 2003. Tällä pallontallaajien majoituskannassa joku kertoi olleensa siellä syksyllä 2004. Entäs sen jälkeen? Sieltäkään ei vastata mailiin.
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: Tess - 28.04.2006, 16:49:15
Kaveri yöpyi HoHoHostellissa kesä-heinäkuussa 2005, viime kesänä siis. Itse punkkasin eri hostellissa, mutta vietin paljon aikaa HoHo:ssa ja suosittelen! Mukava hostelli, kiitos henkilökunnan ja matkailijoiden. Hostellissa asui viime kesänä useita erimaalaisia, jotka olivat töissä Invernessissä. Ihmisiin tutustui hostellissa helposti. Seuraavan kerran kun matkaan Invernessiin, menen HoHo:hon. Itse olin Eastgatessa, mikä on tosin hyvä paikka sekin.
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: LottaP - 29.04.2006, 16:50:49
Itse en kyllä suosittelisi Skyelle menemistä jos haluatte tehdä nuo kaikki jutut. Yksi viikko on kuitenkin vähän liian lyhyt siihen jos haluatte saada kaiken irti matkasta.

Loch Ness ja sen ympäristö on kaunis ja suosittelisin sitä kyllä, mutta suosittelisin myös että kävisitte vähän myös katselemassa maisemia vähän "off the beaten path". Itse olin yhtenä pääsiäisenä Drumnadrochitissa, ja kävimme vähän kävelemässä Glen Affricissa joka on yksi Skotlannin kauneimmista "gleneistä" eikä hirveän kaukana Drumnadrochitista.

Jos teitä kiinnostaa vähän lähteä seikkailemaan kauemmas muista turisteista, niin suosittelisin että Invernessin jälkeen menisitte yöksi esim. tänne (http://www.cougie.org/). Hinta on päätä huimaava £10 per henkilö, ja kuvien perusteella "hostellissa" on kaksi huonetta kerrossängyillä ja yksi parisängyllä. Menisitte aamulla bussilla Tomichiin, (http://www.rapsons.com, Invernessistä Tomichiin menevä bussi löytyy alueesta A - huom. aikataulua ei ole vielä päivitetty kesälle), ja pyytäisitte hostellin omistajaa hommaamaan teille kyydin bussilta hostellille, niin kuin nettisivuilla mainitaan. Voisitte vaikka vuokrata maastopyörät päiväksi, ja tutkia ympäristöä. Seuraavana päivänä voisitte jatkaa bussilla Drumnadrochitiin, käydä ehkä Urquhartin linnan raunioilla ja jatkaa siitä eri bussilla Fort Augustiin.
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: PetraJii - 29.04.2006, 20:39:44
Wautsi. Kiitos LottaP! Kuulostaa mainiolta. Isle of Skyelle matkaamisajatusta ollaan juu hautamaassa, ja muutenkin oli tarkoitus juuri näitä pienempiä paikkoja kattella enempi.  Mun täytyykin heti alkaa perehtyyn noihin sun linkkeihin. Just maastopyöräily kuulostais mainiolta.Kunhan sais tällä kertaa paremman satulan kuin Saarenmaalla viime vuonna. Persaus oli niin kipeä jo muutaman tunnin  pyöräilystä :)

edit 30.4: taidamme tehdä juuri niinkuin LottaP ehdotti. Elikäs Invernessistä Tomichiin ja Glenn Affrickiin, ja sieltä takaisin Drum.. (en vielä osaa kirjoittaa sitä ulkomuistista, lausumisesta puhumattaakaan, (miten kukaan paikallinen osaa mua siellä neuvoa kun en osaa lausua noita paikannimiä??) sen linnan kautta Fort Augustiin josta Fort Williamiin. Olen katsellut Fort Williaminkin ympäristöstä edullista majoitusta, meillä ei väliä olla niin keskustassa..  Saatamme sittenkin tehdä päiväretken länsirannikolle Mallaigiin tässäkin ketjussa mainitulla Harry Potter-höyryjunalla. Sitä on  kehuttu niin monessa paikkaa että pakko pitää se vielä listalla. Hinta on tietty aika kova, mutta katsotaan nyt. Fort Williamista ajattelimme suunnata Glencoehen, josta hivumme Glasgown suuntaan (ei sinne kuitenkaan, vaan pikkuisiin kyliin, esim. Loch Lomondin lähistöllä). Toinen vaihtoehto on selvittää ett josko kävisimme Stirlingissä ensin (voi olla ajallisesti mahdotonta) ja lopulta Megabussilla pääsisi taas edullisesti (mikäli varaa paljon etukäteen) Glasgown suunnalta Edinburghiin. Viimeinen yö ollaan Edinburghissa. Sitä en ole vielä muuten varannutkaan, nyt vasta tuli mieleen. Sehän se tietty täytyy varata, varsinkin ku sillon on jo festivaali alkanut.

Edit taas kerran:

Voi itku. Menin sit kuitenkin Scottish Boardin kautta ja jo kahdesta kaupungin ulkopuolella sijaitsevasta B&B:stä tuli unavailable-viesti. Olis siis pitänyt samantien tajuta niitten kautta eikä yrittää pihistellä olemalla oma-aloitteinen.  Joten pistin sitten pari sataa haisemaan Visalla ja varasin hotelweb.fi:n kautta hotellin Kenneth MacKenzie Suite- nimisestä hotellista. Sijaitsee Richmond Place-kadulla vanhassa kaupungissa. Onko kellään kokemuksia??
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: manja - 19.05.2006, 20:30:08
Myös lähdössä Skotlantiin. Eka Lontooseen Stansteadiin ja sieltä Skotlantiin ja Irlantiin. Paljonko Stansteadista on lentokentältä matkaa megabussin lähtöpaikalle? Onko megabusseilla mahdollisuus mennä ylös toista reittiä ja tulla alas toista? Näkisi näin paljon enemmän tuota maata jo matkalla Skotlantiin. Eka yön ajattelin bunkata lentoasemalla ja jatkaa päivällä Edinburghiin.

Täytyykö varatut yöpymiset maksaa heti eli siis jos esim tuolla budgetbackpackersissa (joka tuntui OK:lta) painaa tuota confirm booking, niin varaako se heti yöpymisen vai kyseleekö sitten vielä luottokortit? Entä käykö varaamiseen visa electron vai täytyykö olla esim. Master? Tuleeko Skotlannissa ja I-Britanniassa muuten hyvin toimeen visa electorinilla? Onko hostellin tai megabussin hinta se mikä näkyy heti selaimessa hintana vai tuleeko siihen usein päälle vielä joku varausmaksu tai vero?

Mikä on edullisin vaihtoehto jatkaa Irlantiin?

Paljon on kysymyksiä ja koko ajan tulee lisää. Jotenkin tuntuu hurjalta, että homma pitää suunnitella tosi tarkkaan aikataulut yöpymisten ja megabussien suhteen, jos varailee etukäteen. Reilatessa ollut paljon vapaampaan, kun on aina voinut hypätä yöjunaan, jos majapaikkaa ei ole löytynyt (tosin aina on löytynyt) ja muutenkin voinut viipyä paikkakunnalla niin kauan kuin huvittaa. Nyt vaan olen liikkeellä pienellä budjetilla ja reililippu tuntuu kalliilta mebabusseihin verrattaessa. Paljon megabussi on kalliimpi, jos ostaa lipun vasta paikan päällä, onnisuuko ollenkaan vai onko pakko varata etukäteen? Entä löytyykö majapaikka, jos ei varaa etukäteen? Ainakin joskus olisi kiva yöpyä ihan 2 hengen huoneessa.

Harri Potter juna kuitenkin ehkä pitää tsekata.
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: PetraJii - 19.05.2006, 20:43:02
Milloinkas olet lähdössä? Me mennään pahimpaan ruuhka-aikaan elokuun alussa (bank holiday myös koko Britanniassa) joten aika pitkälle pitää suunnitella ja sitten vielä pysyäkin suunnitelmassa.. Megabussilla myös matkataan. Olen laittanut kalenteriini päivän jolloin  bussimatkat ovat varattavissa ja ne myös silloin varaan. Täytys vaan nyt suunnitella mistä mä sen varaan takas tullessa Edinburghiin. itse olen varannut nyt kolmen yön majoitukset, kaikki meni Visalta. Muistaakseni BudgetBackpackersilla se homma meni niin että ne ei sitä veloita vielä sieltä luottokortilta, vaan se toimi varaushommana..Itsekin katoin ihan samaa hostellia (twin tai double room), sitten löysin samanhintaisen hotellin.

Itsellä on erikoinen tilanne että pääsee tänä vuonna sekä tämmöiselle tarkemmin suunnitellulle reissulle, että reilille..
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: manja - 19.05.2006, 20:51:25
Lainaus käyttäjältä: PetraJii
Me mennään pahimpaan ruuhka-aikaan elokuun alussa (bank holiday myös koko Britanniassa) Olen laittanut kalenteriini päivän jolloin  bussimatkat ovat varattavissa ja ne myös silloin varaan.
Itsellä on erikoinen tilanne että pääsee tänä vuonna sekä tämmöiselle tarkemmin suunnitellulle reissulle, että reilille..


Vautsi, hyvä tilanne sulla!
Mitä tarkoittaa bank holiday käytännössä?
Lähdössä tuossa heinäkuun puolenvälin paikkeilla ja ehkä sitten jo takaisin elokuun alkaessa. Ainakin Edinburgissa tuntuu olevan sen verran tuota happeningiä, että siellä on lähes kaikki paikat täynnä, kun elokuu alkaa. Milloin megabusseja voi varata heinäkuulle, entä elokuulle?
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: PetraJii - 19.05.2006, 21:01:08
En mä tiiäkkään. Ehkä se muuten tarkoittikin pyhäpäiviä. Hihi. Se on vaan niin monesa paikkaa tullut vastaan:D  No, mutta minä tarkoitin kylläkin koulujen lomia, joku viisaampi sa tarkentaa.

Minulla on merkki kalenterissani "buukkaa megabus" kesäkuun puolenvälin kohdalla. Se siis taisi olla 45 päivää ennen sitä bussimatkaa kun sai varata. ja mitä aikaisemmin varaa, sitä halvempihan on siis hinta. Eli toki voit varata lähempänäkin mutta sitten maksat enemmän. Voit kokeilla sieltä www.megabus.com sivulta esim. varata bussin viikon-parin päähän. Mä sain silleen kokeilemalla noin parinkymmenen punnan bussimatkan. Minä kun aattelin ajella Edistä Invernessiin punnalla :) No se nyt ei tule onnistumaan. Näköjään tällä hetkellä on viimeisin päivä kesäkuun 30. jolloin halvin kyyti Invernessiin maksaa 4 puntaa per lärvä.
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: tirmo - 20.05.2006, 08:34:00
Lainaus käyttäjältä: "manja"

Mitä tarkoittaa bank holiday käytännössä?


vapaa/pyhäpäivä eli kuten nimestä saattaa arvata ovat pankit, virastot ja kaupat kiinni. joka vuosi toukokuussa ja elokuussa. edinburghissa on lisäksi festivaalit ja tattoo elokuussa, jolloin paikka on tupaten täynnä.
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: manja - 20.05.2006, 19:05:09
Kiitti tiedoista, en olisi kyllä ymmärtänyt pankkien kiinnioloa koko elokuun.

Jos varaan megabussin, niin maksu kai on suoritettava heti. Onko tässä siis mitään peruutusmahdollisuutta, siis myös että saisi rahat takaisin.

Entä majoitus: voiko varatun majoituksen peruuttaa/saako rahat takaisin?

Siis ajattelin vaan, jos vaikka lento on heti myöhässä, niin aikataulut voi mennä aika lailla uusiksi.

Sieltä Lontoon Stanfordista lähtee se bussi (en nyt muista nimeä) Lontooseen. Meneekö se lähelle megabussin lähtöpaikkaa?
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: tirmo - 21.05.2006, 15:43:09
Lainaus käyttäjältä: "manja"
...Jos varaan megabussin, niin maksu kai on suoritettava heti. Onko tässä siis mitään peruutusmahdollisuutta, siis myös että saisi rahat takaisin...


Megabussin Service Info (http://www.megabus.com/uk/help/booking.php)
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: PetraJii - 21.05.2006, 15:50:07
Lainaus käyttäjältä: "manja"
Kiitti tiedoista, en olisi kyllä ymmärtänyt pankkien kiinnioloa koko elokuun.

Jos varaan megabussin, niin maksu kai on suoritettava heti. Onko tässä siis mitään peruutusmahdollisuutta, siis myös että saisi rahat takaisin.

Entä majoitus: voiko varatun majoituksen peruuttaa/saako rahat takaisin?

Siis ajattelin vaan, jos vaikka lento on heti myöhässä, niin aikataulut voi mennä aika lailla uusiksi.

Sieltä Lontoon Stanfordista lähtee se bussi (en nyt muista nimeä) Lontooseen. Meneekö se lähelle megabussin lähtöpaikkaa?


Koko elokuun kiinni? oikeesti? miten ihmiset sit hoitaa pankkiasiansa?

Mä tilasin hotelwebin kautta majoituksen, ja siinä oli ainakin aikas heikot ne peruutusoikeudet, mutta siihen perustu homman halpuuskin..

Älä tee aikataulustasi liian tiukkaa, sillä selviät. Megabus ei palauta rahoja jos et bussiin ilmestykään.

Tarkoitatko Stanstedin kenttää (Ryanair)?
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: manja - 21.05.2006, 22:28:28
Lainaus käyttäjältä: PetraJii

Koko elokuun kiinni? oikeesti? miten ihmiset sit hoitaa pankkiasiansa?
Tarkoitatko Stanstedin kenttää (Ryanair)?


Joo, siis nimenomaan sitä Stansteadia.
Jostain muuten luin, että jossain päin (muistaakseni Englannin puolella) olisi pankit vaan jotkut tietyt päivät kiinni. Skotlannista siinä ei puhuttu mitään.
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: emma_fine - 21.05.2006, 22:33:49
Bank holiday on vain yksi päivä, ei koko kuukausi. Skotlannissa se on elokuussa ekalla viikolla, päivä kai vaihtelee vuosittain. Englannin puolella on omat vapaapäivänsä.
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: PetraJii - 21.05.2006, 22:41:34
Lainaus käyttäjältä: "manja"


Sieltä Lontoon Stanfordista lähtee se bussi (en nyt muista nimeä) Lontooseen. Meneekö se lähelle megabussin lähtöpaikkaa?


Niin, toi Stanford minua vaan sotki. Minä en ole ikuna käynyt Lontoossa enkä tiedä vastausta kysymykseesi, mutta laitan tähän nyt jotakuta viisaampaa helpottamaan Megabussin lähtöpaikan sijainnin:

London Victoria, Greenline Coach Station - is situated on Bulleid Way at the corner of Elizabeth Bridge. Bulleid Way can be found directly across from the rear entrance to Victoria Rail Station and diagonally across from Victoria Coach Station, behind Buckingham Palace Road. Megabus services leave from Stand 5, which is situated at the Elizabeth Bridge end of Bulleid Way.
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: Tirppa - 22.05.2006, 12:35:56
Lainaus käyttäjältä: "TheA"
Se asia, mikä aiemmasta kirjoituksestani pääsi unohtumaan, on se että millainen pukukoodi tuolla espionagessa jne. mahtaa olla? Kun reilausreissulla aion Edinburghissa käydä, niin ei mitään erityistä juhlavaatevarastoa oikein voi kuljettaa mukana.


Kuten kaikkiin yokerhoihin, siistit vaatteet. Lenkkareilla ei esim. varsinkaan viikonloppuna paase helposti sisaan. Mutta ei sinne mitaan pukuakaan tarvitse laittaa.

Tosin, tulet varmaan huomaamaan, etta varsinkin naiset pukeutuvat ulosmennessa (minun mielestani) paljon virallisemmin kuin Suomessa. Cocktail-puvut ja stilettokorot eivat ole mikaan poikkeus. Enemmankin saanto.
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: Ceremica - 23.05.2006, 17:46:27
Lainaus käyttäjältä: "tirmo"
Lainaus käyttäjältä: "manja"

Mitä tarkoittaa bank holiday käytännössä?


vapaa/pyhäpäivä eli kuten nimestä saattaa arvata ovat pankit, virastot ja kaupat kiinni. joka vuosi toukokuussa ja elokuussa.


Löysin listan jossa on mainittu kaikki bank holiday:t (Englanti, Skotlanti, Wales ja Irlanti), kun niitä on myös muuloinkin kuin touko/elokuussa.  :D

http://en.wikipedia.org/wiki/Bank_holiday

Mutta näinäkin päivinä erittäin hyvät mahdollisuudet ostaa joka päiväsiä tarvikkeita kuten ruokaa sun muuta sellaista, kun huoltoasemat ja jotkut suurimmat ruokaketjut ovat auki.

Bussi firmoista itse suosittelen myös katsomaan yritystä nimeltä  City Link (www.citylink.co.uk), hinnat ovat hyvin pitkälti samoja kuin megabussilla mutta itse pidän kyseistä firmaa luotettavampana. Esim. jos matkustaa megabussilla Glasgow- Inverness väliä niin joutuu tekemään bussin vaihdon Perthissä mistä ei mainita nettisivuilla ollenkaan, kun taas citylinkillä pääsee melkein kaikkialle ilman vaihtoja ja kokemuksella voin sanoa että ei ole kiva odottaa vaihtobussia valtatien varrella sateessa 3½ tuntia (kun eihän skotlannissa koskaan sada  :wink: ). Mutta tämä oli vain henk.kohtainen kokemus megabussista.
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: manja - 23.05.2006, 19:43:10
Lainaus käyttäjältä: Ceremica

Esim. jos matkustaa megabussilla Glasgow- Inverness väliä niin joutuu tekemään bussin vaihdon Perthissä mistä ei mainita nettisivuilla ollenkaan,

Kiitti vinkistä. Täytyypä tutkailla.
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: PetraJii - 28.05.2006, 02:49:00
Juu, mä olen kans tutkaillut muitakin busseja (mm. Rapsons ja citylink). Siltikin olen uskaltamassa pisimmän yksittäisen matkan elikäs Edinburgh-Inverness heittää nimenomaan Megabussilla.. Jos vaan saan hinnan niin alhaiseksi omalla kohdallani kuin kuin haaveilen.


Tällä hetkellä on matkasuunnitelmamme suunnilleen tämmöinen:
2 yötä Edinburghissa (varattu ja maksettu jo se McKenzie Suite-hotelli)
Megabussi Invernessiin
Invernessissä kaksi yötä. Linnat, pubit jne.
Matka bussilla Loch Nessille. Tutustumista Loch Nessiin ja mahd. Urquachtin linnaan.
Drumnadrochitissa (eiku oöö, Levistonissa) yksi yö
Drumnadrochitista Citylinkin bussilla Mallaigiin
Yksi yö Mallaigissa (ei vielä varattu)
Mallaigista Harry Potter-junalla Fort Williamiin
Fort Williamin/Ben Nevisin lähistöllä yksi tai kaksi yötä (ei vielä varattu)

Tässä vielä suunnittelen paluumatkaa Edinburghiin. Siellä olisi kuitenkin tarkoitus viettää vielä viimeinen vuorokausi, ja hotelli on sama kuin tullessa (varattu ja maksettu). Tää on hauskaa tää suunnittelu, mutta toisaalta lähtisin tosi mielelläni aika lailla suunnittelematta.
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: manja - 28.05.2006, 15:30:56
Lainaus käyttäjältä: PetraJii

Tää on hauskaa tää suunnittelu, mutta toisaalta lähtisin tosi mielelläni aika lailla suunnittelematta.


Samoin täällä, mieluiten lähtisin suunnittelematta. Elikäs rinkka selkään, passi ja reililippu mukaan ja eikun menoksi. Jotenkin nyt vaan tuntuu, että reilaten homma tulisi kalliimmaksi. Sen vapauden kyllä menettää ja suunnittelemaan tosiaan joutuu.
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: PetraJii - 28.05.2006, 17:13:07
Luitko Manja yksityisviestin jonka sinulle lähetin. Asiaa noista sinun lainauksista ja kuinka ne saatais toimimaan oikein..

Joo, kyllä olisi kivempaa mennä minne nenä näyttää. Mutta en kertakaikkiaan uskalla mennä pahimpaan ruuhka-aikaan Skotlantiin ilman varauksia. Ainakin siis Ediin, Invernessiin ja Loch Nessille olen nyt varannut. Katsotaan nyt sitten vielä niitä loppumatkan majoituksia..
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: fishbone - 28.05.2006, 21:50:03
Yks Edinburgh vinkki täältäkin. Jos ruokapaikkaa olette vaille, niin kannattaa kokeilla Kalpna (http://www.kalpnarestaurant.com/)-nimistä ravintelia. Suhteellisen useassa intialaisessa ravintolassa olen maailmalla syönyt, mutta elämäni ehdottomasti inkkarisafkan (Bangan Achari oli eineen nimi) sain kyseisessä mestassa! Aivan uskomattoman hyvää!! :shock:
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: emma_fine - 28.05.2006, 22:16:36
PetraJii kyseli kokemuksia Hospitality Suitesta Edinburghissa ja olen sattumoisin ollut siellä töissä yhden kesän :). Ei mikään luksushotelli, mutta ihan siisti ja sijaitsee sopivan kävelymatkan päässä keskustasta. Hotelli kuuluu Edin yliopistolle ja siellä yöpyi yleensä aika rauhallista porukkaa.
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: PetraJii - 31.05.2006, 23:34:33
Muurrrr. Nyt sinne megabussin sivulle onkin sitten yhdenäkin tullut ne päivät aina jonnekin syyskuulle. Onneks tajusin kattoo.

Sain punnan matkat Edistä Invernessiin!
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: M.E.K - 16.10.2006, 20:20:14
Ollaan lähdössä itsenäisyyspäivänä viikoksi skotlantiin. Mitäköhän siellä on odotettavissa siihen aikaan vuodesta? Harmi ettei toi Harry Potter-juna kulje näin talvella.

Lisää vinkkejä kaipaillaan!
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: merrylegs - 15.11.2006, 00:02:49
Lainaus käyttäjältä: "M.E.K"
Ollaan lähdössä itsenäisyyspäivänä viikoksi skotlantiin. Mitäköhän siellä on odotettavissa siihen aikaan vuodesta? Harmi ettei toi Harry Potter-juna kulje näin talvella.

Lisää vinkkejä kaipaillaan!


Hassua, olen myös lähossä itsenäisyyspäivänä Skotlantiin, mutta vuodeksi.  :D

Siitä kysymykseni, onko joku vieraillut Dunblanessa? Se on melko pieni kaupunki Stirlingin läheisyydessä. Ja näin, minkälainen on Stirling? Jos joku on käynyt niin kuuntelen mielelläni kommentteja ko kaupungeista, vaikka eiköhän tässä seuraavan vuoden aikana selviä minkälaisia paikkoja ovat. :)
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: Uppokeiju - 17.11.2006, 22:23:39
Lainaus
Ja näin, minkälainen on Stirling? Jos joku on käynyt niin kuuntelen mielelläni kommentteja ko kaupungeista,

Ollaan käyty sen verran Stirlingissä, että linna on nähty ja mukavat maisemat linnasta itse kylään (kaupunkiin?). Mukava muisto jäi tuosta vierailusta. Stirling varmasti vierailun arvoinen paikka :)
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: caitrin - 17.11.2006, 23:05:38
Lainaus käyttäjältä: "Uppokeiju"
Lainaus
Ja näin, minkälainen on Stirling? Jos joku on käynyt niin kuuntelen mielelläni kommentteja ko kaupungeista,

Ollaan käyty sen verran Stirlingissä, että linna on nähty ja mukavat maisemat linnasta itse kylään (kaupunkiin?). Mukava muisto jäi tuosta vierailusta. Stirling varmasti vierailun arvoinen paikka :)


Stirling on kyllä vierailun arvoinen paikka. Jos olet yhtään selvillä Skotlannin historiasta, niin tiedät varmaan, että Stirlingissä ja sen lähellä Bannockburnissa on käyty ratkaisevia taisteluita Skotlannin ja Englannin välillä 1300-luvun taitteessa... (katso vaikka Braveheart-leffa niin asiat selkiytyvät ;) ). Stirlingissä kannattaa käydä linnassa ja kiivetä Wallace Monumentille, josta on ihan mainiot näkymät (ja tämän "Braveheart" William Wallacen väitetty miekkakin siellä lepää).
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: AnnaRi - 23.01.2007, 01:49:41
Varasin juuri lennon ja hostellin Invernessiin 5.-8.2.! Tulee pikainen reissu, kun alkaa aika mulla täällä Brittilässä lähenemään loppuaan, ja paniikki iskemään, että kun pitäisi keretä reissaamaan. Saa nyt nähdä mitä sitten tuolla reissulla lopulta kerkeää/kykenee näkemään, mutta toivottavasti niitä nummia ainakin ;) Hostelli on ihan Invernessin linnan vieressä, joten ainakin yksi linnakin siis tulee bongattua :)

Edittiä.. Onko kukaan käynyt Eilean Donan Castlea tutkimassa? Kannattaako suunnata sinne Invernessistä saakka?
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: emma_fine - 23.01.2007, 12:47:45
Eilean Donan oli ihan mielenkiintoinen, koska se on edelleen asumiskäytössä. Linna on loppujen lopuksi aika pieni. Kierros linnassa taisi kestää vajaan tunnin, eikä siellä oikein enempää olisi aikaa saanut kulumaankaan. Jos olet linnoista erityisen kiinnostunut, kannattaa mennä. Invernessistä taitaa matka kyllä kestää yhteen suuntaan parisen tuntia, joten yksi matkapäivä menee melkein siihen.
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: Palle Jooseppi - 23.01.2007, 15:48:35
Tämän vuoden ohjelmassa saattaa hyvinkin olla Skotlanti mukana jossain muotoa. Matkamuistoissa on ihana viikon matkoja Skotlannin mailla ja ainakin nyt on alkanut taas polttamaan tassuja!

Plussaa on ihanat - aina niin sydämelliset ja ah niin auttavaiset skotit. ne maisemat ja se ilma! Inverness - super kevyt ilma-ala - en ole missään muualla maistanut samanlaista puhdasta ja nin hurjan virittävää ilmaa.

Oban vetää - siellä on kai pienen pieni uimarantakin - kultainen hietikko ranta ja merta - merta - Glasgow hakkaa Edinburghin aina 10-3 milloin vain.

Big Country - My homeland.
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: Melankolia - 23.01.2007, 20:02:34
Lainaus käyttäjältä: "Palle Jooseppi"
Glasgow hakkaa Edinburghin aina 10-3 milloin vain.

Tällaiset "samaa mieltä" -kommentit joilla ei ole sen enempää sanottavaa ovat ärsyttäviä, mutta nyt on pakko: Samaa mieltä!!
Edinburghissa jaksaa olla sen pari päivää, kunnes nähtävyydet on katseltu, sen jälkeen alkaa vaan v-tuttaa. Nätti, harmiton, tylsä. Glasgow'ssa taas on enemmän 'särmää' ;) Skotlannin pikkukaupunkeja ja -kyliä kannattaa myös koluilla.
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: AnnaRi - 25.01.2007, 03:42:40
Hyvä kuulla palautetta Skottilasta ja kyselemästäni linnasta. Nyt vaan kovasti suunnittelemaan reissua! :)
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: Shaon - 25.01.2007, 17:28:43
Sellaista kyselisin, että onko kenelläkään enempää tietoa näistä skotlannin "gleneistä"? Tyyliin kuinka paljon niitä on, mitä vaellus mahdollisuuksia niille on jne.. Kuulin että joku mies olisi kiivennyt niistä jokaiselle??..

Suunnitteilla olisi reissu skotlantiin kesällä ja vaellus on aina ollut lähellä sydäntä niin voisi muutamakin tuollaista sisällyttää reissuun..
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: maanma - 26.01.2007, 22:53:17
Lainaus käyttäjältä: "AnnaRi"
hostellin Invernessiin 5.-8.2.! Tulee pikainen reissu, kun alkaa aika mulla täällä Brittilässä lähenemään loppuaan, ja paniikki iskemään, että kun pitäisi keretä reissaamaan. Saa nyt

Edittiä.. Onko kukaan käynyt Eilean Donan Castlea tutkimassa? Kannattaako suunnata sinne Invernessistä saakka?

Invernessin suunnalla liikkuessa kannattaa harkita piipahtamista junalla Brodie castlessa. http://www.castles.org/Chatelaine/BRODIE.HTM

Lisää kuvia googlen kuvahaulla.

Urquhart castlen rauniot on mielestäni ajan ja rahan hukkaa.
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: kati-i - 30.01.2007, 18:16:56
hee vaeltajille ja muille turaselpupuille kannattaa varmaan aloittaa vaikka west highland waylla eli glasgowsta fort williamiin kapsytellen ja siita ben nevisille kiipeilemalla. en ole itse kavellyt enka kavele mutta kaikki kavelleet sanovat etta voisivat kavella vaikka uudestaan!
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: PetraJii - 30.01.2007, 18:21:29
Lainaus käyttäjältä: "Shaon"
Sellaista kyselisin, että onko kenelläkään enempää tietoa näistä skotlannin "gleneistä"? Tyyliin kuinka paljon niitä on, mitä vaellus mahdollisuuksia niille on jne.. Kuulin että joku mies olisi kiivennyt niistä jokaiselle??..



Kiivennyt glenille? Eli laaksoon? Tarkoitat ehkä munroja, elikäs vuoria?

Wikipedia: A glen is a valley, typically one that is long, deep, and often glacially U-shaped, or a waterway running through such a valley.

Wikipedia: A Munro is a Scottish mountain with a height over 3000 feet (914.4 metres).They are named after Sir Hugh Munro (1856–1919), who produced the first attempt at an exhaustive catalogue of such hills, known as Munro's Tables, in 1891.
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: Suvih - 30.01.2007, 19:44:45
Jos on Glasgowssa käymässä ja haluaa käydä mukavasti päiväreissulla vähän vaeltamassa niin 45 min automatkan päässä on Loch Lomond national park ja Ben Lomond joka on Skotlannin eteläisin munro. Kuulemma kesällä aika ruuhkainen eikä varmaan mikään mielenkiintoisin munro, mutta helposti tavoitettavissa. Varsinkin talvella kannattaa silti olla varustautunut asiaankuuluvin vaattein ja vaelluskengin, viime lauantaina viimeiset 200 m olis ollut käyttöä jäähakulle ja cramponeille (mitkä nää on suomeksi?).
Otsikko: Hebrideille lähtevän blogi
Kirjoitti: pummix - 14.03.2007, 20:21:23
Kesäkuussa olen menossa ja vähällä rahalla meinaan pärjätä. Ks "suunnittelublogi" http://maalimalle.blogspot.com
Otsikko: Linnoja?!?
Kirjoitti: Arbre - 21.04.2007, 02:54:52
Lainaus käyttäjältä: "maanma"

Jos linnoja haluaa nähdä pitää ostaa luettelo, jotta tietää mitkä on ehjiä, koska kartasta se ei selviä. Me poikkesimme Brody castlessa (ehjä) ja Urquhart castlessa (raunio) sekä Edinburg:n Royal Milen molemmissa päissä (ehjät).

Ehdottomasti haluaa nähdä linnoja - sekä ehjiä että raunioita! Tuollainen luettelo kiinnostaisi silti kovasti, koska siitä voisi selvitellä mitä linnoja lähiseudulla on. Tämä on aika vanha viestiketju, mutta olisin kiitollinen jos joku vihjaisisi mistä kyseisen luettelon voi siellä perillä (Edinburgh) ostaa. Saako niitä mistä tahansa matkailuinfosta, matkamuistomyymälästä tms.?  :D
Otsikko: Re: Linnoja?!?
Kirjoitti: Bismarck^ - 22.04.2007, 19:58:12
Lainaus käyttäjältä: "Arbre"
Lainaus käyttäjältä: "maanma"

Jos linnoja haluaa nähdä pitää ostaa luettelo, jotta tietää mitkä on ehjiä, koska kartasta se ei selviä. Me poikkesimme Brody castlessa (ehjä) ja Urquhart castlessa (raunio) sekä Edinburg:n Royal Milen molemmissa päissä (ehjät).

Ehdottomasti haluaa nähdä linnoja - sekä ehjiä että raunioita! Tuollainen luettelo kiinnostaisi silti kovasti, koska siitä voisi selvitellä mitä linnoja lähiseudulla on. Tämä on aika vanha viestiketju, mutta olisin kiitollinen jos joku vihjaisisi mistä kyseisen luettelon voi siellä perillä (Edinburgh) ostaa. Saako niitä mistä tahansa matkailuinfosta, matkamuistomyymälästä tms.?  :D


Jonkinlaisen luettelon saa ainakin Princes Streetin matkailuinfosta,joka sijaitsee Waverly-aseman vieressä.
Otsikko: Re: Linnoja?!?
Kirjoitti: Arbre - 01.05.2007, 00:31:34
Lainaus käyttäjältä: "Bismarck^"

Jonkinlaisen luettelon saa ainakin Princes Streetin matkailuinfosta,joka sijaitsee Waverly-aseman vieressä.


Kiitokset! Täytyypä suunnata sinne heti loman alkajaisiksi.

Matkailuinfo kuulostaa muutenkin aika loogiselta "tutustumiskohteelta" noin alkuun...  :wink:
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: anuleena - 02.05.2007, 12:06:12
Olen suuntaamassa loppukuusta Edinburghiin pitkäksi viikonlopuksi. Mies vaati jonkin päivän ohjelmaksi panimo/tislaamoreissun. Mielellään tuo voisi olla sen verran kauempana kaupungista, että hieman näkisi maisemiakin. Olisiko kellään kokemuksia (hyviä/huonoja) Edinburghin lähistöllä olevista paikoista jonne voisi tehdä päiväretken? Matkavälineenä mielellään voisi toimia bussi.
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: AnnaRi - 02.05.2007, 18:24:14
Onko kukaan yöpynyt Mallaigissa? Kokemuksia?
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: Sanguine - 02.05.2007, 22:21:33
Lainaus käyttäjältä: "AnnaRi"
Onko kukaan yöpynyt Mallaigissa? Kokemuksia?


Itse menin vain Mallaigin läpi matkalla Fort Williamista Isle of Skyelle, mutta muutama muu reissaaja kehui kovasti Sheena's Backpackers lodgea. Eivät olleet enää illansuussa viitsineet lähteä seikkailemaan Skyelle paikallisten, vähintäänkin epäsäännöllisten bussien varassa.

Satuin muuten Mallaigiin samaan aikaan jonkun massiivisen Harry Potter-kiertueen kanssa.. oli vähän absurdi olo, kun saapuu niinkin pieneen kaupunkiin ja kadut on suurinpiirtein päällystetty kaapuveikoilla, ikähaarukaltaan 3-60v.  :roll: Ei niin ettenkö itse fani olisi, mutta... eiköhän nuo larppausvuodet ole jo ohi.
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: AnnaRi - 03.05.2007, 08:33:08
Ok, kiitos, täytyy pistää mieleen! :)

On varmaan ollu aika mielenkiintosta  :lol:
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: Joksu - 09.06.2007, 20:04:52
Olemme lähdössä elokuussa viikoksi Skotlantiin ja tätä ketjua lukiessa on tullut monia hyviä ideoita siitä, mitä voisimme tehdä. Tarkoituksena on majoittua Glasgow'ssa ja tehdä sieltä käsin kolme tai neljä päivän reissua eri puolille joko bussilla tai autolla. Maisemat sekä historia kiinnostavat eniten.

Tähän mennessä päivän reissun kohteiksi olen suunnitellut Edinburghia sekä Fort Williamia (matkalla myös Loch Lomond?). Lisäksi Arranin saari vaikutti maisemien kannalta mielenkiintoiselta, mutta onko jollain siitä tarkempia kokemuksia? Kannattaako sielläpäin käydä ollenkaan vai keskittyä pohjoisempaan Skotlantiin? Skyekin kiinnostaisi, mutta se taitaa olla liian kaukana päiväseltään tutustuttavaksi, samoin Invernessin seutu? Myös aiemmin mainittu Harry Potter juna kiinnostaisi.

Olenko liian optimistinen sen suhteen, mitä kaikkea pystyisi realistisesti mahduttamaan kolmeen päivän mittaiseen retkeen Glasgow'sta? Mitkä paikat pitäisi ehdottomasti katsastaa?
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: anuleena - 14.06.2007, 12:28:04
Ei nyt välttämättä hurjasti Joksua auta, mutta ajattelin nyt heittää tänne pari sanaa reissustamme, jota varten tuolla yllä kyselin apuja.

Edinburghissa kaksi päivää riitti hyvin siihen että nähtiin ne nähtävyydet mitä haluttiinkin nähdä. Yleisen kaupungilla käppäilyn lisäksi kiipesimme Arthur's seatille, Calton Hillille, kävimme kurkkaamassa Holyroodin palatsia ulkoa, Kasvitieteellisessä puutarhassa ja tietysti linnassa. Se oli kovasti sotajutuista pitävän poikaystävän mieleen, mutta kyllä minäkin siellä ihan mielelläni sen useamman tunnin viihdyin. Lyhyellä visiitillä ei ehkä sisäänpääsymaksun arvoinen jos budjetti on tiukalla.

Kolmantena päivänä kävimme Haggis-firman Highlander-kierroksella (http://www.haggisadventures.com/RTG-GB-222.aspx), johon olimme kokonaisuutena ihan tyytyväisiä, miinuksena lähinnä oppaan välillä sadun kertomiseksi menevät jutut (yleisesti ottaen kivasti selosti ja oli hauska kuunnella paikallisen puhetta) ja itse nähtävyydet, joita pysähdyttiin katselemaan eivät nyt niin henkeäsalpaavia olleet ja viskitislaamo vaikutti lähinnä tehdyn turistikäyttöön, oli hieman kuivahko. Itselleni miellyttävintä oli kokonaisfiilis mikä kierroksella nähdyistä jutuista jäi ja etenkin maisemat, joita tuollakin kierroksella sai yllättävän paljon nähtyä vaikka ei kovin kaukana käytykään. Myös henki pikkubussissa oli ihan mukava.

Viimeinen päivä oli sitten shoppailua ja vähän taidemuseoita, joista suurin osa oli ilmaisia.

Kokonaisuutena tykkäsin kyllä kovasti kaupungista, mukavahan siellä oli kävellä ympäriinsä. Kivoja ruoka- ja juomapaikkojakin löytyi ihan ongelmitta ja haggikseenkin olin positiivisesti yllättynyt, eihän se ollut mitenkään ällöttävää!

Se oli aika yllättävä huomata, että esim. hostellissamme sekä joissain ravintoloissa otettiin noin 5% lisämaksu jos maksaa kortilla, eli käteistä olisi pitänyt varata enemmän. Euromaissa on niin paljon helpompaa kun automaatista nostaminen ei erikseen maksa..
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: Bismarck^ - 14.06.2007, 13:56:34
Lainaus käyttäjältä: "Joksu"
Olemme lähdössä elokuussa viikoksi Skotlantiin ja tätä ketjua lukiessa on tullut monia hyviä ideoita siitä, mitä voisimme tehdä. Tarkoituksena on majoittua Glasgow'ssa ja tehdä sieltä käsin kolme tai neljä päivän reissua eri puolille joko bussilla tai autolla. Maisemat sekä historia kiinnostavat eniten.

Tähän mennessä päivän reissun kohteiksi olen suunnitellut Edinburghia sekä Fort Williamia (matkalla myös Loch Lomond?). Lisäksi Arranin saari vaikutti maisemien kannalta mielenkiintoiselta, mutta onko jollain siitä tarkempia kokemuksia? Kannattaako sielläpäin käydä ollenkaan vai keskittyä pohjoisempaan Skotlantiin? Skyekin kiinnostaisi, mutta se taitaa olla liian kaukana päiväseltään tutustuttavaksi, samoin Invernessin seutu? Myös aiemmin mainittu Harry Potter juna kiinnostaisi.

Olenko liian optimistinen sen suhteen, mitä kaikkea pystyisi realistisesti mahduttamaan kolmeen päivän mittaiseen retkeen Glasgow'sta? Mitkä paikat pitäisi ehdottomasti katsastaa?


Kannattaa valita joko etelä tai pohjois-Skotlanti.Jos Skyelle aiot,kannattaa varata ainakin yksi päivä pelkästään saaren kiertämiseen.Yksi päivä kuluu jo matkaan Glasgow:sta Skyelle.Itse suosittelen Länsi-Skotlantia,itse olen mennyt Stirlingistä Fort Williamiin,ja sieltä Skyelle,maisemat ovat todella hienot siellä.En suosittele ajamaan reittiä Fort Augustugsesta Perthiin,sillä välillä ei ole mitään!Mutta Skye:tä ei voi kehua liikaa,maisemat ovat upeat siellä,erityisesti suosittelen Neist Pointia,ja tietysti "pääkaupunki" Portree on upea värikkäineen taloineen.  8)
Otsikko: Skotlantiin kesä-heinäkuun vaihteessa - muita maisemissa?
Kirjoitti: surffari - 26.06.2007, 12:03:56
Innostuin minäkin Edinburghista ja muista kun niin kehuitte. Ikävä kyllä en ehdi olemaan edes täyttä viikkoa Skotlannissa kun pitää kipauttaa jonkilainen lenkki Walesissa ja lopuksi vielä Irlannissa.

Jos joku tietää jotain tapahtumia tms to-ti hujakoilla (28.6 - 3.6)niin vinkit uppoavat otollisesti.

Ostin lipun megabusin saitin kautta - tosin se pakkotuputti mulle junalipun - kummaa logiikkaa. Jos olisin ottanut Glasgowiin menevän reitin olisin saanut bussiaikataulutiedot Edinkin kautta... hmm. Toi logiikka on kulttuurikokemus.

Seuraavaksi hostelivarausten kimppuun...
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: Vaikeaselkoinen hiippari - 27.07.2007, 10:49:13
Niin

Kyselisin että millasta rahaa tonne Edinburghiin, Skotlantiin ? Siis varmaan saa seinästä puntia ja Visa E:llakin pystyy maksamaan ja sitten tuossa Forexissa  voisi vaihtaa euroja punniksi mutta mikäs näistä vaihtoehdoista olisi se kätevin että selviää sieltä Edinburghin lentokentältä eteenpäin reissussa ja suositeltavin? Houkuttelisi tietysti tuo paikallisen Forex mutta ei taida olla se paras vaihtoehto ?!
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: greenapple - 27.07.2007, 12:13:54
Lainaus käyttäjältä: "Vaikeaselkoinen hiippari"
Niin

Kyselisin että millasta rahaa tonne Edinburghiin, Skotlantiin ? Siis varmaan saa seinästä puntia ja Visa E:llakin pystyy maksamaan ja sitten tuossa Forexissa  voisi vaihtaa euroja punniksi mutta mikäs näistä vaihtoehdoista olisi se kätevin että selviää sieltä Edinburghin lentokentältä eteenpäin reissussa ja suositeltavin? Houkuttelisi tietysti tuo paikallisen Forex mutta ei taida olla se paras vaihtoehto ?!


No varmaan helpoimmalla pääset kun vaihdat Suomessa forexilta käteiskassan puntia ja tarvittaessa nostat paikallisesta seinästä lisää. Jos ei nyt mikään hirveän pitkä reissu eikä poikkeuksellisen suuret summat ole kyseessä, niin en ainakaan itse jaksaisi ruveta pähkimään kursseja ja vaihtopaikkoja kauhean tarkkaan.  Kyllä se raha joka tapauksessa loppuu aikanaan... :)
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: protonpseudos - 28.07.2007, 06:40:04
Lainaus käyttäjältä: "Joksu"
Tähän mennessä päivän reissun kohteiksi olen suunnitellut Edinburghia sekä Fort Williamia (matkalla myös Loch Lomond?). Lisäksi Arranin saari vaikutti maisemien kannalta mielenkiintoiselta, mutta onko jollain siitä tarkempia kokemuksia? Kannattaako sielläpäin käydä ollenkaan vai keskittyä pohjoisempaan Skotlantiin? Skyekin kiinnostaisi, mutta se taitaa olla liian kaukana päiväseltään tutustuttavaksi, samoin Invernessin seutu? Myös aiemmin mainittu Harry Potter juna kiinnostaisi.


Arranista sanon sen verran, etta upea saari se! Tehtiin itse kevaalla kahden paivan reissu sinne ja tuntui ettei sekaan riittanyt. Saari on yllattavan iso. Jostain muistan lukeneeni etta siella on lahes kaikenlaista kasvillisuutta ja elaimia, mita Skotlannista voi kuvitella loytavansa. Lorenza(?)-hostellin takapihalle oli peuroja, merenrannalla uiskenteli hylkeita ja lintukanta oli runsas. Merenrannalla kavely oli oikein antoisaa, samaten linnalle kipuaminen, se kasvillisuus ja puusto vain oli upeaa.

Ei tosin matkapahoinvoinnista karsiville paras vaihtoehto. Itse olin ihan tuskissani kun ainoa vaihtoehto liikkua paikasta toiseen oli saarta kiertava bussi ja tiet olivat kuoppaisia ja mutkikkaita. Paikalliset olivat todella mukavia, joten valilla liftattiin tien poskessa kun seuraava bussi oli mailla halmeilla.

Kokemuksen arvoinen pala Skotlantia, ehdottomasti.
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: Larppa - 29.07.2007, 15:50:08
Onko kukaan tallaaja käynyt kiertelemässä tislaamoita/viskiin erikoistuneita putiikkeja ympäri Skotlantia? Heräsin muutama vuosi sitten single malttien ihmeelliseen maailmaan ja lueskeltuani juuri kirjaa skottiviskeistä ja niiden valmistuksesta tuli hinku suunnitella viskimatkaa  :) Skyen saarella tuntuu aika moni käyneen, mutta onko tietoa Islayn saaresta, pääseekö helposti, onko ylipäänsä turistina järkeä yrittää kammeta sinne? Onko kokemusta itse järjestetyistä vierailuista tislaamoihin, kuinka noissa paikoissa yleensä otetaan ihmisiä vastaan, vai pitääkö ihan suosiolla mennä jonkun firman järjestämälle kierrokselle? Olisi fantastista nähdä mallastusprosessia, nuuhkia tuoksuja ja maistella talojen tuotoksia...  8) Skotlannin kaupungeista ilmeisesti löytyy aika hyvin viskeihin erikoistuneita putiikkeja?
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: Sanguine - 29.07.2007, 21:16:41
Lainaus käyttäjältä: "Larppa"
Onko kukaan tallaaja käynyt kiertelemässä tislaamoita/viskiin erikoistuneita putiikkeja ympäri Skotlantia? Heräsin muutama vuosi sitten single malttien ihmeelliseen maailmaan ja lueskeltuani juuri kirjaa skottiviskeistä ja niiden valmistuksesta tuli hinku suunnitella viskimatkaa  :) Skyen saarella tuntuu aika moni käyneen, mutta onko tietoa Islayn saaresta, pääseekö helposti, onko ylipäänsä turistina järkeä yrittää kammeta sinne? Onko kokemusta itse järjestetyistä vierailuista tislaamoihin, kuinka noissa paikoissa yleensä otetaan ihmisiä vastaan, vai pitääkö ihan suosiolla mennä jonkun firman järjestämälle kierrokselle? Olisi fantastista nähdä mallastusprosessia, nuuhkia tuoksuja ja maistella talojen tuotoksia...  8) Skotlannin kaupungeista ilmeisesti löytyy aika hyvin viskeihin erikoistuneita putiikkeja?


Tämän kesän reissulla Skotlannissa oli tarkoitus käydä nimenomaan Islaylla, mutta hyvin rajattu aika ja muut pakkokohteet (kuten Skye) rajasivat sen pois - pääsy sinne kun on hieman aikaavievämpää kuin moneen muuhun paikkaan. Ehdin kuitenkin sinne pääsemiseen liittyviä asioita katsella, ja esimerkiksi Glasgowsta pääsee bussilla (muistaakseni ainakin Citylink) Kennacraigiin, josta sitten menee lautta Islaylle. Saaren sisäisiä liikennöintejä en ehtinyt tarkastaa. Olisi kyllä kovasti houkutellut se tislaamoiden paljous pienellä saarella, mutta ehkä joskus vielä... Matkakumppani harmitteli kyllä muakin enemmän sitä, ettei ehditty maistelemaan viskejä niin paljon kuin tarkoitus oli.  :roll:
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: kinke - 30.12.2007, 19:59:56
Jos jotain hienoa haluaa nähdä, kannattaa suunnata länteen eli
Hebrideille. Aloittaa voi Obanista lautalla Barran saarelle ja siitä pohjoiseen saariketjua pitkin aina Lewisille saakka. Itse asustelin pari vuotta sitten Harrisin saarella ja voin sanoa sen olevan yksi upeimmista paikoista jossa olen käynyt. Asuin myös Skyen saarella mutta se on kesäaikaan hieman liian täynnä turisteja, silti käymisen arvoinen paikka. Myös skotlannin luoteiskulma on hienoa aluetta, Ullapool, Kylesku, Scourie, Durness, Tongue jne. Vaatii vaan peukalokyytiä kun paikallinen bussipalvelu ei ole parasta mahdollista.

Jake
Otsikko: Heinäkuussa Skotlantiin
Kirjoitti: ipu - 29.02.2008, 07:25:21
Terve!

Ruvettiin tossa viime marraskuussa suunnittelemaan reissua tyttöystävän kanssa ja päädyttiin siihen tulokseen, että lähdetään heinäkuussa 3 viikoksi jylhään Skotlantiin. Lentoliput ostettiin tuossa tammikuun loppupuolella ja nyt vain odotellaan sitä kesää kovasti.

Reittiä ollaan alustavasti suunniteltu näin: Edinburgh -> Perth -> Dundee -> Aberdeen -> Huntly -> Inverness -> Loch Nessin alue -> Skye -> Mallaig -> Fort William -> Glasgow -> Edinburgh

Kuulostaa todella pitkältä reitiltä suoritettavaksi kolmessa viikossa, mutta uskon, että pystymme siihen ilman kiirettäkään. Majoituksen suhteen ei olla tehty vielä mitään ratkaisuja, muuta kuin ajattelimme Edinburghista varata kahdeksi ensimmäiseksi yöksi hostellin etukäteen. Lopuissa kohteissa mennää kohtalon saattelemana. Teltankin voisi ehkä ottaa mukaan.

Kertokaa hieman Skotlannin yleisestä hintatasosta. Olen jotenkuten perillä, mutta lisätieto ei ole koskaan pahasta. Edinburghissa kaikki taitaa olla hieman kalliimpaa kuin esim. Ylämailla ? Antakaa jotain hostellivinkkejä tuon kahden ensimmäisen yön suhteen.

Kiitos!

Nimimerkillä: Ensimmäistä kertaa "kaukana" kotoa.
Otsikko: Re: Heinäkuussa Skotlantiin
Kirjoitti: hierro - 29.02.2008, 13:55:31
Lainaus käyttäjältä: "ipu"
Terve!

Ruvettiin tossa viime marraskuussa suunnittelemaan reissua tyttöystävän kanssa ja päädyttiin siihen tulokseen, että lähdetään heinäkuussa 3 viikoksi jylhään Skotlantiin. Lentoliput ostettiin tuossa tammikuun loppupuolella ja nyt vain odotellaan sitä kesää kovasti.

Reittiä ollaan alustavasti suunniteltu näin: Edinburgh -> Perth -> Dundee -> Aberdeen -> Huntly -> Inverness -> Loch Nessin alue -> Skye -> Mallaig -> Fort William -> Glasgow -> Edinburgh

Kuulostaa todella pitkältä reitiltä suoritettavaksi kolmessa viikossa, mutta uskon, että pystymme siihen ilman kiirettäkään. Majoituksen suhteen ei olla tehty vielä mitään ratkaisuja, muuta kuin ajattelimme Edinburghista varata kahdeksi ensimmäiseksi yöksi hostellin etukäteen. Lopuissa kohteissa mennää kohtalon saattelemana. Teltankin voisi ehkä ottaa mukaan.

Kertokaa hieman Skotlannin yleisestä hintatasosta. Olen jotenkuten perillä, mutta lisätieto ei ole koskaan pahasta. Edinburghissa kaikki taitaa olla hieman kalliimpaa kuin esim. Ylämailla ? Antakaa jotain hostellivinkkejä tuon kahden ensimmäisen yön suhteen.

Kiitos!

Nimimerkillä: Ensimmäistä kertaa "kaukana" kotoa.


Matkasuunnitelmanne on karkeasti ottaen samanlainen kuin omamme jokunen vuosi sitten. Jos jotain näin jälkikäteen muuttaisin, niin vähemmän isoja kaupunkeja, enemmän pienempiä paikkoja. Esim. Aberdeen on aivan mukava paikka (Dundeessa emme käyneet), mutta se ei kuitenkaan ole sitä "parhainta Skotlantia" (minun mielestäni). Jos näin omavaltaisesti rohkenen ehdottaa muutosta matkaohjelmaanne, niin skipatkaa Aberdeen ja Dundee ja ottakaa tilalle joitain pienempiä paikkoja.

Orkneyn saari on kaukana, mutta ei niin kaukana etteikö sinne "ylettyisi". Ainakin minulle se oli meidän matkamme highlight.
Otsikko: Re: Heinäkuussa Skotlantiin
Kirjoitti: ipu - 01.03.2008, 10:20:22
Lainaus käyttäjältä: "hierro"
Lainaus käyttäjältä: "ipu"
Terve!

Ruvettiin tossa viime marraskuussa suunnittelemaan reissua tyttöystävän kanssa ja päädyttiin siihen tulokseen, että lähdetään heinäkuussa 3 viikoksi jylhään Skotlantiin. Lentoliput ostettiin tuossa tammikuun loppupuolella ja nyt vain odotellaan sitä kesää kovasti.

Reittiä ollaan alustavasti suunniteltu näin: Edinburgh -> Perth -> Dundee -> Aberdeen -> Huntly -> Inverness -> Loch Nessin alue -> Skye -> Mallaig -> Fort William -> Glasgow -> Edinburgh

Kuulostaa todella pitkältä reitiltä suoritettavaksi kolmessa viikossa, mutta uskon, että pystymme siihen ilman kiirettäkään. Majoituksen suhteen ei olla tehty vielä mitään ratkaisuja, muuta kuin ajattelimme Edinburghista varata kahdeksi ensimmäiseksi yöksi hostellin etukäteen. Lopuissa kohteissa mennää kohtalon saattelemana. Teltankin voisi ehkä ottaa mukaan.

Kertokaa hieman Skotlannin yleisestä hintatasosta. Olen jotenkuten perillä, mutta lisätieto ei ole koskaan pahasta. Edinburghissa kaikki taitaa olla hieman kalliimpaa kuin esim. Ylämailla ? Antakaa jotain hostellivinkkejä tuon kahden ensimmäisen yön suhteen.

Kiitos!

Nimimerkillä: Ensimmäistä kertaa "kaukana" kotoa.


Matkasuunnitelmanne on karkeasti ottaen samanlainen kuin omamme jokunen vuosi sitten. Jos jotain näin jälkikäteen muuttaisin, niin vähemmän isoja kaupunkeja, enemmän pienempiä paikkoja. Esim. Aberdeen on aivan mukava paikka (Dundeessa emme käyneet), mutta se ei kuitenkaan ole sitä "parhainta Skotlantia" (minun mielestäni). Jos näin omavaltaisesti rohkenen ehdottaa muutosta matkaohjelmaanne, niin skipatkaa Aberdeen ja Dundee ja ottakaa tilalle joitain pienempiä paikkoja.

Orkneyn saari on kaukana, mutta ei niin kaukana etteikö sinne "ylettyisi". Ainakin minulle se oli meidän matkamme highlight.

Tuo reittisuunnitelma onkin vasta alustava ja muutoksia voi tulla vaikka siellä ihan paikan päälläkin. Eihän sitä tiedä, jos tykkäämmekin isoista kaupungeista, mutta luulen että olemme aika samoilla linjoilla kanssasi, sillä itse ainakin haluan nähdä sitä Skotlannin maaseutua yms. hiljaisempaa seutua.

Vastailkaahan muutkin ja kertokaa tosiaan tuosta hintatasosta, esim bussilippujen hinnoista, majoituksesta ja paljon haggis maksaa ?  :)
Otsikko: Re: Heinäkuussa Skotlantiin
Kirjoitti: mangostan - 01.03.2008, 11:14:07
Lainaus käyttäjältä: "ipu"
Terve!
Reittiä ollaan alustavasti suunniteltu näin: Edinburgh -> Perth -> Dundee -> Aberdeen -> Huntly -> Inverness -> Loch Nessin alue -> Skye -> Mallaig -> Fort William -> Glasgow -> Edinburgh

Kuulostaa todella pitkältä reitiltä suoritettavaksi kolmessa viikossa, mutta uskon, että pystymme siihen ilman kiirettäkään. Majoituksen suhteen ei olla tehty vielä mitään ratkaisuja, muuta kuin ajattelimme Edinburghista varata kahdeksi ensimmäiseksi yöksi hostellin etukäteen. Lopuissa kohteissa mennää kohtalon saattelemana. Teltankin voisi ehkä ottaa mukaan.

Muutama vuosi sitten olin reissussa tuolla Loch Nessin seuduilla elokuussa ja kohtuuhintaisen majoituksen löytäminen tuntui olevan kiven alla ilman varauksia. Oltiin autolla liikkeellä ja lähinä b&b-tyyppisestä majoituksesta oli kyse. Lopulta päädyimme varaamaan majoituksen turisti-infoista etukäteen, ettei illalla tarvinnut tuntikausia etsiä majapaikkaa. Hostelleista en siis osaa varmasti sanoa, mutta onhan tuo heinäkuu toki kaiken kaikkiaan suosittua matkailuaikaa siellä päin. Telttailusta en osaa sanoa mitään.

Karkeasti ottaen halvimmillaan hostellissa voi yöpyä noin 15 eurolla (joskus jopa alle), keskimäärin mennään kuitenkin 20-30 € välillä. Bed & breakfast-paikkojen hinnat ovat halvimmillaan 20 puntaa/huone, mutta yleensä 25 £ ylöspäin. Halvimmat saattaa olla jossain kauempana, jonne päästäkseen tarvitsee oman auton.

Yksi sellainen leppoisa paikka meren rannalla on Oban. Pieni kaupunki, jossa yhden päivän tai parikin viihtyy hyvin. Meillä tosin sattui ihana sää juuri tuolle päivälle, voi vaikuttaa arvostelukykyyni. :) Itse olen tykännyt Skotlannissa Stirlingistä, lähinnä sen linnan vuoksi. Aberdeen ja Dundee eivät kumpikaan sykähdyttäneet, mutta ei ne huonojakaan kohteita olleet.
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: nimpulli - 10.03.2008, 19:16:38
Tämä triidi todellakin aktivoi Skotlanti-kuumeeni taas kerran. Nyt näyttäisi siltä, että ensi kesänä olisi oikeasti mahdollisuus lähteä.

Ensin ajattelin mennä Edinburghiin, mutta nyt on alkanut tuo Glasgow kutkuttaa enemmän. Matkabudjettini on maksimissaan 800e, joten ajattelin lentää Lontooseen, tulla sieltä bussilla Glasgowiin ( eikö tämä nyt ole se halvin tapa ?) ja yöpyä jossain huokeassa hostellissa. Kuinka pitkälle matkalle tuollainen rahasumma mahtaa riittää, jos matkalla aikoo katsella ilmaisia nähtävyyksiä, vähän juhlia ja syödä huokeasti pubeissa tai vastaavissa? Onko viikko toiveajattelua?

Niin ja Loch Lomondin haluaisin kyllä nähdä!

Jos joku kokenut Skotlanninreissaaja antaisi esimerkkejä rahan kulumisesta, niin olisin kiitollinen vinkeistä.
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: vilix4 - 10.03.2008, 20:13:47
Tammikuussa vieriailin skotlannissa. Laivalla tukholmaan, Tukholmasta bussila ryanairin kentälle, Skotlantiin yöllä, Bussilla glasgown keskustaan. Keskustassa olimme helsingin vanhan bussi aseman kokoisella ulkoisassa bussi asemassa. Sieltä vaelsimme jokea kohti katsellen vanhoja taloja ja kuuntelimme bubien edestä kuuluvaa mökää. Yövyimme kolme yötä eurohostelssissa(aamupala sisältyy) halpa ja loistava sijainti. Glasgown ostoskatu ja suurimmat ostoskeskukset lähellä. Vähän kuin olisi ollut helsingin kampin hotellissa. Ei yhtä upea mutta sama sijainti. Kävimme yhdessä peli,bubeissa ja söimme ulkona. Starbuks ja kentucky fried chickenssissa kannattaa käydä. Haggis maksaa 5gb tölkki. ravintolat menevät osittain kiinni aikaisemmin kuin Suomessa. Reissuun kului rahaa noin.400€ samaa retittiä takaisin kuin tultiin. ps.Pankkiautommatista nostosta veloitetaan pari euroa.
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: nimpulli - 10.03.2008, 20:32:52
Lainaus käyttäjältä: "vilix4"
Tammikuussa vieriailin skotlannissa. Laivalla tukholmaan, Tukholmasta bussila ryanairin kentälle, Skotlantiin yöllä, Bussilla glasgown keskustaan. Keskustassa olimme helsingin vanhan bussi aseman kokoisella ulkoisassa bussi asemassa. Sieltä vaelsimme jokea kohti katsellen vanhoja taloja ja kuuntelimme bubien edestä kuuluvaa mökää. Yövyimme kolme yötä eurohostelssissa(aamupala sisältyy) halpa ja loistava sijainti. Glasgown ostoskatu ja suurimmat ostoskeskukset lähellä. Vähän kuin olisi ollut helsingin kampin hotellissa. Ei yhtä upea mutta sama sijainti. Kävimme yhdessä peli,bubeissa ja söimme ulkona. Starbuks ja kentucky fried chickenssissa kannattaa käydä. Haggis maksaa 5gb tölkki. ravintolat menevät osittain kiinni aikaisemmin kuin Suomessa. Reissuun kului rahaa noin.400€ samaa retittiä takaisin kuin tultiin. ps.Pankkiautommatista nostosta veloitetaan pari euroa.


Reitti on sama, jota itse tässä harkitsen kovasti ja olin jopa Eurohostelin sivuja selailemassa aikaisemmin tänään. Kiva kuulla, että teille se oli hyvä valinta.
  :D
Siis 400€ kaikkinensa?! Wau.
En kyllä tiedä kestääkö kanttini maistaa Haggista.
Otsikko: Skotlantiin
Kirjoitti: vilix4 - 10.03.2008, 22:19:13
Itsellä on haggikset vielä syömättä, mutta huomenna aion syödä. Metroa ei kannata käyttää kuin kerran(euroopan vanhin/vanhimpia)maksaa punnan per käyttö. Bussilla matkustamista suosittelen saa päivälippuja ja viikkokortteja edullisesti. Tai jos reissaa pidempää voisi maa kohtainen reilikortti olla kätevä. Skotlannistakin löytyy sukellusmestoja niistä kiinnostuneille ja loch nessissahan on pakko käydä!
Otsikko: Isle of Arran
Kirjoitti: norsun - 11.03.2008, 15:16:09
Heissan!

Olen selaillut innolla Skotti-aihetta ja innostunut aina vain lisää edessä olevasta matkasta. Lyhyellä matkalla olisi tarkoitus nähdä Arranin saari ja Edinburgh ja ehkä Glasgow. Kaupungeista löytyy tonneittain tietoa, mutta onko joku käynyt Arranin saarella? Millaista oli? Onko jotain tipsejä ensikertalaiselle?
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: ipu - 11.03.2008, 17:21:57
Hello taas!

Hienoa nähdä, että muutkin alkavat heräillä ja innostuvat aiheesta. Itselläkin alkaa jo polvet tutista kun lähtöön on aikaa tänään 111 päivää. Nuo päivät kuluvat varmasti todella nopeasti.

Asiasta kukkaruukkuun. Oon tässä edelleen noita Edinburghin hostelli vaihtoehtoja katsellut ja löysin tälläsen ku Royal Mile Backpackers, kellään kokemuksia kyseisestä paikasta ? En ole ennen varannut hostellia netin välityksellä, joten herää tietenkin muutamia kysymyksiä mieleen. Kuinka turvallista on varata esim. hostels.comin kautta huone ? Uskaltaako ihan rohkeasti laittaa luottokortin tiedot yms. ?
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: weylin - 14.03.2008, 07:03:30
Täällä on mainittu useaan otteeseen tuo Ben Nevis. Nyt sitten olen kiinnostunut jostain pienestä vaellusretkestä, jossa näkisi paljon hienoja maisemia. Onko täällä ketään, jolla olisi kokemusta Ben Nevisille kiipeämisestä? Kannattaako?

Tai jos jollakin on kokemuksia muista kävelyreiteistä, niin lukisin mielelläni. Olen selaillut läpi http://walking.visitscotland.com/ sivustoa ja se on vahvistanut päätöstäni lähteä tutkimaan luontoa.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: greenapple - 14.03.2008, 18:03:14
En ole ennen varannut hostellia netin välityksellä, joten herää tietenkin muutamia kysymyksiä mieleen. Kuinka turvallista on varata esim. hostels.comin kautta huone ? Uskaltaako ihan rohkeasti laittaa luottokortin tiedot yms. ?
Mun käsittääkseni tuo hostels.com on ihan ok suojattu sivusto, itsekin sieltä varaillut.
Otsikko: Vs: Re: Heinäkuussa Skotlantiin
Kirjoitti: Freya - 16.03.2008, 17:37:18
Lainaus käyttäjältä: hierro
Terve!

Ruvettiin tossa viime marraskuussa suunnittelemaan reissua tyttöystävän kanssa ja päädyttiin siihen tulokseen, että lähdetään heinäkuussa 3 viikoksi jylhään Skotlantiin. Lentoliput ostettiin tuossa tammikuun loppupuolella ja nyt vain odotellaan sitä kesää kovasti.

Reittiä ollaan alustavasti suunniteltu näin: Edinburgh -> Perth -> Dundee -> Aberdeen -> Huntly -> Inverness -> Loch Nessin alue -> Skye -> Mallaig -> Fort William -> Glasgow -> Edinburgh

Kuulostaa todella pitkältä reitiltä suoritettavaksi kolmessa viikossa, mutta uskon, että pystymme siihen ilman kiirettäkään. Majoituksen suhteen ei olla tehty vielä mitään ratkaisuja, muuta kuin ajattelimme Edinburghista varata kahdeksi ensimmäiseksi yöksi hostellin etukäteen. Lopuissa kohteissa mennää kohtalon saattelemana. Teltankin voisi ehkä ottaa mukaan.

Kertokaa hieman Skotlannin yleisestä hintatasosta. Olen jotenkuten perillä, mutta lisätieto ei ole koskaan pahasta. Edinburghissa kaikki taitaa olla hieman kalliimpaa kuin esim. Ylämailla ? Antakaa jotain hostellivinkkejä tuon kahden ensimmäisen yön suhteen.

Kiitos!

Nimimerkillä: Ensimmäistä kertaa "kaukana" kotoa.

Matkasuunnitelmanne on karkeasti ottaen samanlainen kuin omamme jokunen vuosi sitten. Jos jotain näin jälkikäteen muuttaisin, niin vähemmän isoja kaupunkeja, enemmän pienempiä paikkoja. Esim. Aberdeen on aivan mukava paikka (Dundeessa emme käyneet), mutta se ei kuitenkaan ole sitä "parhainta Skotlantia" (minun mielestäni). Jos näin omavaltaisesti rohkenen ehdottaa muutosta matkaohjelmaanne, niin skipatkaa Aberdeen ja Dundee ja ottakaa tilalle joitain pienempiä paikkoja.



[/quote]Itse Aberdeenissa asustaneena pidän kaupunkia todella ihanana, se on aivan erilainen kuin mikään muu skotlannin kaupunki. Joku voi pitää yleisilmetta harmaana ja niinhän se harmaagraniittitalojensa vuoksi onkin, mutta minulle tuo erikoisuus näyttäytyy viehättävänä. Kaiken lisäksi kaupunki on laajojen opiskelumahdollisuuksien vuoksi todella "nuori", opiskelijoita on kaikilta maailman kolkilta.

Samaa mieltä Ipun kanssa olen siitä, että noita pieniä paikkoja kannattaa sisällyttää ohjelmaan. Ylämailta löytyy ihana pikkukaupunki Ullapool, ehdottomasti näkemisen arvoinen. Itse olen jälleen heinäkuussa lähdössä katsomaan ystäviäni ja jo toista kertaa matkasuunnitelmiini kuuluu Speyfest, mukava skotlantilaisen musiikin festivaali, joka järjestetään Fochabers-nimisessä kylässä lähellä Elginiä. SUOSITTELEN!
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Freya - 16.03.2008, 17:42:56
vastasinpa hassusti, en oikein vielä ymmärrä, miten nää lainaukset toimii.. no mutta äskeisestä kaksi viimeistä kappaletta itse kirjoittamiani.

Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Miika - 18.03.2008, 16:12:38
vastasinpa hassusti, en oikein vielä ymmärrä, miten nää lainaukset toimii.. no mutta äskeisestä kaksi viimeistä kappaletta itse kirjoittamiani.

Testaappa muokata ja laittaa [/ quote] (ilman valilyontia) ennen omaa tekstiasi.

Edit: Olisi tarkoitus itsekin lahtea pariksi viikoksi kiertaan tuossa kesakuun alussa
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: nailon - 18.03.2008, 21:56:08
Mun pitäs kans lähteä Skotlantiin huhtikuussa. Onko kellään tietoa että mitä se juna maksaa Lontoosta Edinburghiin/Glasgowiin/Invernessiin? Ryanairilta löysin halvimman lennon Lontoo-Glasgow 30e, mutta se edellyttäisi yön viettämisen Stanstedilla, mikä ei ihan hillittömästi houkuttele, kun musta on tullu niin vanha ja tylsä, enkä varsinaisesti oo menossa "lomalle".
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Tinja - 20.03.2008, 00:11:11
Mun pitäs kans lähteä Skotlantiin huhtikuussa. Onko kellään tietoa että mitä se juna maksaa Lontoosta Edinburghiin/Glasgowiin/Invernessiin?

Juna maksaa n. £10-£200 riippuen siitä milloin matkustat ja milloin ostat. Bussi onkin sitten halvempi, £1 lähtien. Kyllähän se kypsenti matkustaa tällä iällä 10 tuntia bussilla Lontoo-Edinburgh väli, mutta jos se maksaa 99% vähemmän kuin juna niin kyllä sen kestää  ;D
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: nimpulli - 20.03.2008, 12:27:22
Minunkin piti alunperin lentää Lontooseen ja mennä sieltä bussilla Skotlantiin, mutta kun  nuo Lontoon-lennot ovat aika samanhintaisia kuin Tukholma-Glasgow -väli, niin järkeilin viettäväni sen 12h mielummin laivalla kuin bussissa.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Pikkumakia - 21.03.2008, 15:26:43
Matkustan työasioissa Aberdeeniin syksyllä ja kiinnostaisi kuulla, millaisia vapaa-ajan aktiviteetteja olette siellä kokeneet? Yöelämä ei niinkään kiinnosta vaan haluaisin ripauksen aitoa Skotlantia, esim. linnoja yms. Olisko vinkkiä? Olen siellä 6 päivää ja ainakin pari päivää on kokonaan vapaata tutkia ympäristöä! Tää on siis eka reissuni Skotlantiin.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Tirppa - 21.03.2008, 20:07:22
Matkustan työasioissa Aberdeeniin syksyllä ja kiinnostaisi kuulla, millaisia vapaa-ajan aktiviteetteja olette siellä kokeneet? Yöelämä ei niinkään kiinnosta vaan haluaisin ripauksen aitoa Skotlantia, esim. linnoja yms. Olisko vinkkiä?

Noin puolen tunnin matkan päässä Stonehavenissa (kaunis pikku kylä) on Dunnotar Castle (http://www.dunnottarcastle.co.uk/). Maksullinen, mutta suosittelen lämpimästi. Osin raunioitunut, osin museoitu. Ja maisemat ovat huikeat.

Vielä lähempänä Peterheadissä sijaitsee Slains Castle (http://www.aboutaberdeen.com/slainscastle.php), kummitustarinoiden kehto ja kuulemma Draculan alkulähde. En tosin tiedä miten sitä pääsee nykyään enää ihailemaan.
Ja vaikka et yöelämästä välitä, kannattaa käydä tuopposella saman nimisessä baarissa Aberdeenin keskustassa. Kokemus sisänänsä.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Pikkumakia - 22.03.2008, 09:58:02
Kiitoksia vinkeistä! Mulla lähtee myös mukaan mies ja 1-vuotias lapsukainen, joten olemme ajatelleet vuokrata auton ainakin yhdeksi päiväksi. Varmaan tuo Stonehaven vois olla yksi autoilukohde.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Tirppa - 22.03.2008, 20:23:32
Kiitoksia vinkeistä! Mulla lähtee myös mukaan mies ja 1-vuotias lapsukainen, joten olemme ajatelleet vuokrata auton ainakin yhdeksi päiväksi. Varmaan tuo Stonehaven vois olla yksi autoilukohde.

Linnaan johtavat tosi jyrkät kiviraput ja myös sisällä on paljon rappuja. Eli lasten kanssa pitää kyllä olla erittäin varovainen.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Pikkumakia - 23.03.2008, 08:43:57
Taitaa joutua vauveli kantorinkkaan kun linnaan mennään... Sieltä saa pällistellä maisemia.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: tillikka - 25.03.2008, 10:27:51
weylin kyseli Ben Nevisistä.. Tuli kiivettyä sinne viime kesänä, elokuun alussa. Ehdottomasti suosittelen, se on hieno kokemus, yksi parhaimmista viikon reissullamme Skotkannissa. Urakka oli aika rankka tällaiselle ehkä hiukan kesitasoa parempikuntoisellekin, mutta vaivan väärti. Ylös kapuamiseen meni 3,5 h ja alaspäin 2,5 h.

Jos matkasuunnitelma antaa periksi, niin tietysti kannattaa kiivetä kirkkaana päivänä, mutta sellaiset on harvassa. Jossain oppaassa taisi olla, että vain yhtenä päivänä 10:stä Ben Nevisin huipulla on kirkas sää. Meilläkin oli pilvinen sää, ja lähempänä huippua tosi sumuista, paikoin näki ehkä reilun metrin eteensä, joten maisemia ei voinut ylempänä juurikaan ihailla. Mutta siitäkin huolimatta mahtava kokemus.

Hyvä patikontiopas Skotlantiin (Highlands ja Skye) löytyy Sunflower Landscapes -sarjasta: http://www.sunflowerbooks.co.uk/scotland.htm . Siinä on selostettu tuon Ben Nevisin reitin lisäksi 29 muuta patikointireittiä ja 10 autoreittiä selkein ja yksityiskohtaisin ohjein.

Skotlantiin matkaajille suosittelen myös Obanista tehtävää päivän lauttamatkaa kolmelle saarelle Mull, Iona (rauhallinen tunnelmallinen pieni luostarisaari) ja Staffa (luonnonihme Fingal's Cave).

Myös Pitlochry oli positiivinen yllätys, ihana paikka. Kannattaa vierailla viereisessä vanhassa Moulinin kylässä ja mainetta niittäneessä 300 vuotta vanhassa Moulin Innissä/Pubissa sekä Skotlannin pienimmässä tislaamossa Edradourissa. Monista muista tislaamoista poiketen Edradourissa opastettu tislaamokierros oli ilmainen ja todella mielenkiintonen ei-viskiharrastajallekin. Opas oli erittäin hyvä ja hauska, kilttiin pukeutunut vanhempi herra.

Ja tietysti Skyen saari on maisemiltaan ja tunnelmaltaan todellakin käymisen arvoinen.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Tirppa - 26.03.2008, 13:45:08
Skotlantiin matkaajille suosittelen myös Obanista tehtävää päivän lauttamatkaa kolmelle saarelle Mull, Iona (rauhallinen tunnelmallinen pieni luostarisaari) ja Staffa (luonnonihme Fingal's Cave).

Samoin, maisemat pesivät Skyen saaren sata-nolla.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: kinke - 28.03.2008, 17:04:27
http://www.undiscoveredscotland.co.uk/
Mainio linkki Skotlannin ystäville.

Jake
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: nimpulli - 31.03.2008, 15:04:16
http://www.undiscoveredscotland.co.uk/
Mainio linkki Skotlannin ystäville.

Jake

Kiitos!
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Freya - 08.04.2008, 19:52:50
Taitaa joutua vauveli kantorinkkaan kun linnaan mennään... Sieltä saa pällistellä maisemia.
Tuosta Dunnottar Castlesta vielä sen verran, että sinne ei kovin lähelle pääse autolla, vaan kävelyä joutuu harrastamaan aika haastavassa paikassa sellaisen kallion reunalla ja suurempia aitoja tai turvajärjestelyjä tuolla ei ole. Mutta paikka on ehdottomasti näkemisen arvoinen.

Jos kahvittelupaikkaa tuolta haluaa löytää, niin kun Aberdeenista saapuu isolta tieltä ja tulee Stonehavenin liittymästä kaupunkiin, niin pian edessä on sellainen ulkoallas aivan meren rannan vieressä(?). Siitä kun kävelee rantaa pitkin ns.kaupunkiin päin siinä on sellainen mukavan oloinen kahvila, jossa oli kyllä kävelyn jälkeen ihana hengähtää..
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: alpakka - 19.04.2008, 02:17:42
Taitaa joutua vauveli kantorinkkaan kun linnaan mennään... Sieltä saa pällistellä maisemia.
Tuosta Dunnottar Castlesta vielä sen verran, että sinne ei kovin lähelle pääse autolla, vaan kävelyä joutuu harrastamaan aika haastavassa paikassa sellaisen kallion reunalla ja suurempia aitoja tai turvajärjestelyjä tuolla ei ole. Mutta paikka on ehdottomasti näkemisen arvoinen.

Siinähän on parkkipaikka ihan vieressä, josta sitten johtaa hiekkatie peltojen keskellä kiviportaille jotka sitten vie alas linnalle. Parkkipaikka ei tosin ole kovin suuri, joten ajankohdasta varmasti riippuu miten hyvin sinne autonsa saa.

Jos kävelyretket kiinnostaa, niin noin puolen tunnin ajomatkan päässä Aberdeenista on Forvie Nature Reserve (Newboroughissa), tunnetaan myös nimellä Ythan Estuary. Hiekkadyynejä, heinikkoa ja merenrantaa (kuvaus ei ehkä kuulosta hehkeältä mutta kauniina päivänä paikka on erittäin viehättävä!). Yleensä näkyy paljon eri lintulajeja ja hylkeitä, ja tietysti pupuja.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: ipu - 19.05.2008, 09:16:28
Hello!

Reilu kuukausi aikaa ennen matkaa ja rupeaa pikkuhiljaa jännittämään, hyvällä tavalla. Reissua on odotettu/suunniteltu puolisen vuotta ja kohta se odotus palkitaan. Matkarahojen hankinta tosin on vieläkin hieman vaiheessa, mutta onhan tässä tovi aikaa.

Ollaan ajateltu tyttöystävän kanssa ottaa teltta,makuupussit ja makuualustat mukaan ja tarkoitus olisi yöpyä leirintäalueilla n. puolet reissusta. Kellään kokemuksia Skotlannin leirintäalueista? Aika paljonhan siinä säästää rahallisesti jos yöpyy noilla leirintäalueilla, kun vertaa Skotlannin hostellien hintoihin ja se luo siihen matkaan vielä enemmän tunnelmaa, kun kaikkia hienouksia ei ole nokan edessä saatavilla.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: nailon - 19.05.2008, 09:48:59
Kellään kokemuksia Skotlannin leirintäalueista? Aika paljonhan siinä säästää rahallisesti jos yöpyy noilla leirintäalueilla, kun vertaa Skotlannin hostellien hintoihin ja se luo siihen matkaan vielä enemmän tunnelmaa, kun kaikkia hienouksia ei ole nokan edessä saatavilla.

Oltiin just pari viikkoa sitten Skotlannissa ajelemassa, ja me yövyttiin teltassa leirintäalueiden lisäksi myös mm. lammaslaitumella. Ilmeisesti teltan saa Skotlannissa laittaa sellaseen paikkaan mikä ei oo yksityisaluetta tai liian lähellä taloja yms. Leirintäalueetkaan ei ollu sinänsä halpoja, jotkut lähes 10 puntaa henkilö. Halvempaa toki kuin hotellissa asuminen.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: ipu - 19.05.2008, 10:37:52
Oltiin just pari viikkoa sitten Skotlannissa ajelemassa, ja me yövyttiin teltassa leirintäalueiden lisäksi myös mm. lammaslaitumella. Ilmeisesti teltan saa Skotlannissa laittaa sellaseen paikkaan mikä ei oo yksityisaluetta tai liian lähellä taloja yms. Leirintäalueetkaan ei ollu sinänsä halpoja, jotkut lähes 10 puntaa henkilö. Halvempaa toki kuin hotellissa asuminen.

Heh, kuulostaa todella mahtavalta. Itsekkin mietimme tota, että minne kaikkialle siellä saa leirin pistää pystyyn, mutta nyt sain sitten siihenkin asiaan ainakin hieman selkoa. Joo, ei ne leirintäpaikat halpoja ole, mutta tosiaan hieman halvempia kuin hostellit tai hotellit.

Kävittekö missäpäin Skotlantia? Oliko siellä millaiset kelit tähän aikaan vuodesta? Vuokrasitteko auton sieltä ja oliko minkähintainen vuokra? Itse olemme ajatelleet liikkua julkisilla kulkuneuvoilla, mutta sekin syö yllättävän paljon budjettia, joten kävin juuri miettimään tuota ajoneuvon vuokrausta. Siinä sinulle muutama kyssäri, joten olisin enemmän kuin kiitollinen jos vastaisit.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: nailon - 19.05.2008, 18:08:32
Me ajeltiin poikaystävän omalla skootterilla Glasgowsta länsirannikkoa pohjoiseen, Skyen saarelle ja siitä hitusen ylöspäin ja sitä kautta Loch Nessille, Invernessiin, itään Dufftowniin ja siitä etelään Edinburghiin viikossa. En tiedä miten hyvin pääsee liikkun julkisilla kun ajettiin koko ajan sillä skootterilla. Olihan siinä toki enemmän vapauden tunnetta kun ei ollu riippuvainen aikatauluista. Kannattaa ottaa selville kulkupelien vuokrista.

Sää oli todella lämmin vuodenaikaan jo kohteeseen nähden! Se voi kuitenkin vaihdella suuresti, ja yhtenä päivänä saatiin niskaamme oikein kunnon kaatosade, joka onkin kuulemma tavallisempaa kuin auringonpaiste.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: ipu - 19.05.2008, 18:22:06
Me ajeltiin poikaystävän omalla skootterilla Glasgowsta länsirannikkoa pohjoiseen, Skyen saarelle ja siitä hitusen ylöspäin ja sitä kautta Loch Nessille, Invernessiin, itään Dufftowniin ja siitä etelään Edinburghiin viikossa. En tiedä miten hyvin pääsee liikkun julkisilla kun ajettiin koko ajan sillä skootterilla. Olihan siinä toki enemmän vapauden tunnetta kun ei ollu riippuvainen aikatauluista. Kannattaa ottaa selville kulkupelien vuokrista.

Sää oli todella lämmin vuodenaikaan jo kohteeseen nähden! Se voi kuitenkin vaihdella suuresti, ja yhtenä päivänä saatiin niskaamme oikein kunnon kaatosade, joka onkin kuulemma tavallisempaa kuin auringonpaiste.

Aaa, ok. Minkälaiset noi etäisyydet sitten on, esim. skye-loch ness väli? Kartasta kun kattoo niin ei oikein osaa hahmottaa koko totuutta. Ollaan kateltu jonku verran noita julkisten aikatauluja ja kyllä niitä tuntuu suht hyvin siellä liikkuvan. Voihan sitä vaikka sitten liftata jos ei muuta  ;)

Jep, ollaan varauduttukkin siihen, että voi sataa jopa koko matkan ajan, mutta voi olla että paikallinen sää tulee silti pienenä yllätyksenä. Hmm, mitähän vielä osaisin kysyä sinulta...Mitenkäs esim. ruoan hinta siellä? Olisi kyllä tarkoitus ottaa trangia mukaan niin voi sitte ite keitellä jotain pussiruokia siinä. Kävin itseasiassa juuri lainaamassa Skotlanti matkaoppaan, niin löydän varmaan siitäkin paljon vastauksia.

Edittiä: Vielä sellanen kysymys, että oliko noilla leirintäpaikoilla millaiset peseytymis mahdollisuudet?
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Miika - 18.06.2008, 01:54:56
Hengissä selvittiin pikaisesta 10 päivän kierroksesta! Paljon tuli nähtyä, mutta enemmän jäi näkemättä... joskus uudestaan. :) Perus turistirysät Edinburgh/Stirling yms tuli käytyä. Stirlingistä vuokrattiin auto ja kilometrejä kerty 1300. "Väärällä" puolella ajamiseen tottuu ensimmäisen kilometrin aikana, mutta liikenneympyröissä kannattaa olla tarkkana. Loch Nessin ja Invernessin kautta Ullapooliin, sieltä varsin mielenkiintoista Applecrossin pikkutietä alas Skyelle. Takaisin tullessa kiivettiin Ben Nevisille.

Valokuvia: http://scotland.derfel.org/
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: cornflakegirl - 18.06.2008, 08:38:43
Ollaan poikaystävän kanssa matkaamassa 26.8.-1.9. Glasgow:hun...Edinburgh tulee lentojen vuoksi mennen tullen nähtyä, mutta mitä muita paikkoja kannattaisi katsastaa? 1-2 yhden päivän retkeä voitaisiin ympäristöön tehdä, suosituksia? Entäs minne hostelliin kannattaisi majottautua? Ja tietysti mielelläni kuulisin suosituksia myös Glasgow:n nähtävyyksistä, baareista (etenkin hengailubaarit ja heavy/rock-henkiset paikat) sekä ravintoloista! Lueskelin näitä aiempia ketjuja, mutten oikein saanut irti sellaista informaatiota mitä olisin halunnut. Kiitoksia jo etukäteen  :)
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Tinja - 19.06.2008, 20:22:20
Ollaan poikaystävän kanssa matkaamassa 26.8.-1.9. Glasgow:hun...Edinburgh tulee lentojen vuoksi mennen tullen nähtyä, mutta mitä muita paikkoja kannattaisi katsastaa? 1-2 yhden päivän retkeä voitaisiin ympäristöön tehdä, suosituksia? Entäs minne hostelliin kannattaisi majottautua? Ja tietysti mielelläni kuulisin suosituksia myös Glasgow:n nähtävyyksistä, baareista (etenkin hengailubaarit ja heavy/rock-henkiset paikat) sekä ravintoloista! Lueskelin näitä aiempia ketjuja, mutten oikein saanut irti sellaista informaatiota mitä olisin halunnut. Kiitoksia jo etukäteen  :)

Skippaa Glasgow, vaikka varmaan Skotlannin "heavyin" paikka onkin. Jos haluat nähdä jotain nättiä skottilaista maisemaa tai vaellella kaupungin rauhallisilla ja pienillä kujilla, niitä et todellakaan tule näkemään siellä.

Glasgowssa on Necropolis, sellainen iso kukkula, jossa kauheesti vanhoja hautoja, massiivinen Kelvingrove Art Gallery (siellä on jopa täytetty elefantti!), Botanic Gardens, Science Museum (mutta eikö se Heureka jo aja asiansa?), ja... siinäpä ne taitaakin sitten olla (ainiin, onhan siellä niitä jalkapallo- + muita kenttiä). Tietysti oman jännityksensä tuo Glasgown omat hörhöt ja voit jopa päästä juoksemaan karkuun silmät ristissä ja puukko tanassa sua kohti tulevaa junttia kaupungin harmailla kaduilla.

Rock-henkisiä baareja löytyy Hope Streetiltä, Central Stationin kulmilta. Rufus T ja Solid Rock (jossa tosin itse en ole vielä käynyt, kun yleensä kävin Grow Barissa, mutta se oli kuulema kuopattu yhtenä iltana) sekä Glasgown oma lihatiski Cathouse. Nice n Sleazy on sit kiva hengailupaikka.

Hyviä ruokapaikkoja ovat mm. pubit, joista saa ihan kohtuuhintaan ruokaa (tosin halvimmat hinnat nousi vastikään £3.99:ään). Lauders, Sauchiehaugh (koko kaupungissa ruokapubeja taitaa hallita yksi ja sama ketju, mutta ruoka ja palvelu on hyvää!); molemmat löytyvät Sauchiehall Streetilta. Jos haluat pizzoja, jotka eivät maistu miltään ja muovin makuisia juomia niin Campus on oikea paikka :D

Hostelleista en osaa sanoa mitään (eikä työpaikkaansa saa mainostaa) muuta kuin, että Euro Hostel on keskustassa, Glasgow Youth Hostel Kelvingrove puiston vieressä, Bunkum Backpackers ja BlueSky Hostel sitten vähän kauempana.

Jos Glasgow vielä mun purnauksen jälkeenkin kuulostaa kiinnostavalta paikalta, niin tervetuloa :D
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: hanu59 - 03.07.2008, 23:16:55
Heippa,

Vaivainen viikko olisi aikaa Scotlantiin tutustua. Elikkä lennot varattu Edinburhgiin/sta 20.-27.8. Tarkoitus olisi auto napata alle heti kentältä ja kiertää muutama whiskytislaamo ja etsiskellä myös paikallisia oluita niiden maisemien lisäksi. Orkneylle ei tuolla aikataululla varmaan kannata yrittääkään, mutta miten mahtaisi olla noiden länsirannikon saarten kanssa.

Vinkkejä tahi linkkejä, anyone?

t. hanu
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: cornflakegirl - 04.08.2008, 18:39:36
Nyt ollaan jo Edinburghista ensimmäinen yö varattu..otettiin edullisin 2 hengen huone joka saatiin. Nyt sitten on ongelmana se, kumpaanko siitä mennään..jompi kumpi valittava...Fort William vai Inverness?! Suosituksia? Ja jos kummastakin edullisisa hostelleja (miel 2 hengen huoneella) tiedossa niin informaatio tervetullutta.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: sisisisko - 04.08.2008, 23:21:30
Olin kaverin kanssa 1,5 viikkoa Skotlannissa muutama vuosi sitten vuokra-autolla. Se onkin uskomatonta, miten paljon kilometrejä siellä kertyä vaikka välimatkat ovat lyhyitä. Jotenkin sitä ennen maahan tuloa vertasi Suomen Lappiin, mutta sehän on ihan tosi pieni alue (näkyy kyllä kun kartastakin katsoo ja mittailee...) :D

Näihin aikoihin kesästä (tai no, elokuun lopulla) muutama vuosi takaperin oli aivan hemmetin kylmä ja me nukuttiinkin sitten useita öitä B&B paikoissa. Julkinen liikenne ja leirintäalueet (jota ensin mietimme) tuntui kyllä lopulta todella hankalalta yhdistelmältä. Jossain pikkuruisissa kylissäkin leirintäalueet olivat 10 kilometrin päässä ainoasta kyläkaupasta ja ainoasta pubista, pummilla olisi varmaan kyydin saanut.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: blackpuzzle - 21.08.2008, 18:02:56
Tällä hetkellä on suunnitelmissa lähteä ensi pääsiäisenä viikoksi skotlantiin. Miten tuolla nuo pyhäpäivät, onko kaikki paikat suljettu ja bussit seisoo vai onko meno samanlaista kuin arkisin?
Ajatuksena olisi mennä edinburghista glasgowhun, sieltä fort williamin kautta mallaigiin ja isle of skyelle. Sieltä sitten jossain vaiheessa takaisin glasgowhun josta paluu kotio.
Mahtaakohan tuollaisen reissun ehtiä tekemään kuudessa päivässä? Kuinka paljon pitää julkisilla kulkiessa laskeskella aikatauluja ja kiirehtiä paikasta toiseen? Entä miten tuo isle of skye, onko liikkuminen siellä ilman omaa autoa täysin mahdotonta?
Matkalta haemme lähinnä hienoja maisemia ja tarkoituksena olisi poiketa jokusessa viskitislaamossa. Eikös niitä tuolta skyelta löydy? Islay oli ensin mielessä, mutta ilmeisesti liikkuminen melko hankalaa ja lukemani perusteella maisemat on komeemmat tuolla skyella.
Emme kuitenkaan haluaisi juoksennella paikasta toiseen koko viikkoa vaan viettää aikaa maisemia ihaillen ja valokuvausta harrastaen. Suunnitelmissa mm. tuo "harrypotter"-junamatka ja kipuaminen ben nevisille.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: kinke - 08.09.2008, 16:12:10
Skyellä on tasan yks tislaamo nimittäin Talisker. Bussit kulkee Skyellä kohtuu hyvin "paitsi" iltaisin on hiljasempaa. Kuus päivää on just ja just riittävä mutta kyllä siinkin ehtii kun suunnittelee vähän etukäteen reittiä ja aikatauluja. Maisemat on todellakin kohdillaan koko matkalla. Jos kiinnostaa niin multa löytyy kyllä neuvoja n. 30:n skotlantireissun tuomalla tiedolla ja asuinkin siellä pari vuotta 2004-2006.

Jake
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: soni-ja - 12.09.2008, 19:40:12
Olisi hienoa kuulla että millaiset vaellus mahdollisuudet Skotlannissa on jos esim. Glasgowta pitää "päämajana"? Eli sieltä sitten luontoon ja reissuja muualle. Millainen budjetti 2 viikon reissulle? lentojen ja majotuksen hintoja olisi myös mukava tietää. Itseäni kiinnostaisi Skotlannin reissu heinäkuussa 2009 tai sitten 2010. Riippuen rahasta,ajasta ja opiskeluista. Myös kuukauden reissua olen miettinyt.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Miika - 12.09.2008, 20:03:17
Kaverin kanssa pärjäsimme 1300e/naama 10 päivän reisulla. Tuohon kuului kaikki; lennot, yöpaikat, ruuat ja 7 päivän autonvuokra jne.

Lennot SASilla Arlandan kautta 355 eestaas kahdelle. Yöpaikat 25punnasta ylöspäin.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: kinke - 23.09.2008, 18:07:17
Glasgow on suht ok paikka pitää tukikohtana kun tutustuu ympäristöön, mutta täytyy muistaa se, että vaikka matkat eivät näytä mitenkään pitkiltä kartalla ne vievät paljon aikaa. Esim. bussilla kun hurauttaa vaikkapa Skyelle jossa vaeltelu on juhlaa niin siihen vierähtää äkkiä 7 tuntia. Lähempänäkin tietysti on kaikkea kivaa esim. Glencoe on vain 2 1/2 tunnin matkan päässä ja maisemat ovat todella upeat(muista ottaa sateenvarjo mukaan :)Ben Lomond, Trossachs, Arrochar, Stirling, Edinburg kaikki suht lähellä ja nopeasti saavutettavissa. Rahaa palaa tasan kaikki mitä on varaa sijoittaa reissuun mutta jos elelee siististi niin voi pärjätä 50€/päivä jos tekee itse safkansa ja asustelee hosteleissa joita on suht hyvin ripoteltuna http://www.hostel-scotland.co.uk/downloads.asp Kuukausi on loistava idea ja siinä ehtii jo vaikka läntisille saarille tai luoteis-ylämaille joka on sitä varsinaista herkkua. Heinäkuu on tietty ruuhkaisempi kuin voisi toivoa ja majoitus ym. systeemit voivat olla välillä kiven alla, on sitä joskus nukuttu sillan allakin kun siellä on kierrellyt eli vaihtoehtoja on, mutta rahan menoa se pahimmillaan tietää. Sen verran vielä sanoisin, että vaikka Glashu kaupunkina onkin ihan jees se on vain kaupunki, niitä riittää, mene mieluummin jumalan selän taakse katsomaan sitä "oikeata" skotlantia.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Kapris - 24.09.2008, 19:52:15
Esim. bussilla kun hurauttaa vaikkapa Skyelle jossa vaeltelu on juhlaa niin siihen vierähtää äkkiä 7 tuntia. Lähempänäkin tietysti on kaikkea kivaa esim. Glencoe on vain 2 1/2 tunnin matkan päässä ja maisemat ovat todella upeat(muista ottaa sateenvarjo mukaan :)
Toisaalta niitä maisemia näkee myös bussissa istuessa :) Palasin eilen reilun viikon Skotlannin-keikalta, josta neljä päivää kului festareilla Dumfriesin ja Gallowayn välillä. Festareiden takia aikaa ei ollut kuin pikaisiin Edinburghin ja Glasgow'n visiitteihin, mutta kummasti siinä parin tunnin bussimatkoilla silti ehdin ihastua Skotlannin maisemiin - ja se oli vasta eteläistä Skotlantia, jossa maan parhaista paloista saa kuulemma (ja uskon sen) vain hailakan aavistuksen.

Glasgow'n olisi minusta voinut ihan hyvin skipata menettämättä mitään erikoista - paikallinen ystäväkin totesi, ettei se ole sen kummempi kuin mikä tahansa brittikaupunki. Edinburghia sen sijaan ei missään tapauksessa kannata jättää väliin, yksi viehättävimmistä kaupungeista joissa olen koskaan käynyt. Pitää mennä paremmalla ajalla uudestaan, ja vuokrata auto "sen oikean Skotlannin" ihmettelemiseen...
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: kinke - 30.09.2008, 01:54:47
 ;D Taisit asustella Edinburgissa The Rock hostelissa, ainakin tuo linnan kuva on otettu siitä kulmalta. Joo noista kahdesta on Edinburh paljon mukavampi katsojan silmin, mutta ihmiset ovat Glasgowissa ihan omaa luokkaansa. Edelleen väitän että kaupunki on kaupunki ja että maalla on mukavaa.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Kapris - 02.10.2008, 19:53:23
;D Taisit asustella Edinburgissa The Rock hostelissa, ainakin tuo linnan kuva on otettu siitä kulmalta. Joo noista kahdesta on Edinburh paljon mukavampi katsojan silmin, mutta ihmiset ovat Glasgowissa ihan omaa luokkaansa.
Joo, Castle Rock oli hostellin nimi. Hirmu iso ja hotellimainen, en hirveästi tykännyt. Toisaalta siellä asumalla sai läheisestä pubista haggisin trävellerialennuksena (hih...) n. kolmella punnalla.

Pitää mennä joskus paremmalla ajalla tekemään vertailevaa tutkimusta.

Edelleen väitän että kaupunki on kaupunki ja että maalla on mukavaa.
Ihan varmasti juu. (Siis että mitä???)
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: vanilla - 07.10.2008, 00:39:04
Kaverin kanssa pärjäsimme 1300e/naama 10 päivän reisulla. Tuohon kuului kaikki; lennot, yöpaikat, ruuat ja 7 päivän autonvuokra jne.

Lennot SASilla Arlandan kautta 355 eestaas kahdelle. Yöpaikat 25punnasta ylöspäin.

Mutta alkaaka nyt sitten erehtyko luulemaan, etta tuo on halvin milla parjaa... Ma oon nyt ollut Skotlannissa reilut kaksi viikkoa, rahaa on tahan mennessa kulunut alle 200 puntaa. Matkareitti on ollut aika mutkainen (tulin tanne Glasgowsta, jonne taas Manchesterista, megabusilla), mutta jos suoraan Suomesta olisin tullut niin enpa kylla olis yli neljaakymppia tanne matkustamisesta suostunut maksamaan.  :P
Mutta ma olenkin sitten todellinen pihistelija.  ::)
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Julyspirit - 21.10.2008, 10:42:22
No niin, nyt lennot on ostettu ens vuoden huhtikuuksi! Niin pitkään on jo tehnyt mieli käydä Skotlannissa. Oon aika ajoissa liikenteessä, mutta usein lennot saa parhaaseen hintaan ajoissa. Meille tuli maksamaan 2 hlö menopaluu 350 e, mielestäni aika hyvä, kun ei ole Ryanair kyseessä.

Skotlannissa vietämme 8 päivää maanantaista seuraavan viikon tiistaihin. Ensin olen ajatellut, että olemme muutaman päivän Edinburghissa, josta sitten lähdetään kiertämään loppuajaksi muuta Skotlantia. Mitä mieltä Skotlannin tuntijat ovat niistä opastetuista 3 pv retkistä ylämaille/Isle of Skyelle, joissa on siis opas mukana ja aikataulu järjestettyä? Onko rahan arvoista, usein maksavat majoituksineen n. 200 puntaa/hlö. Aika kallista kyl on... Mutta onko joku ollut mukana? Vai saako enemmän irti, jos matkaa itsenäisesti? Auton vuokraus ei meillä ole mahdollista, joten sit olis joko bussi/juna. Lisäksi, onko Edinburghissa riittävää jos on 4 täyttä päivää. Nähtävyyksiin, shoppailuihin jne?

Olen suunnittelemassa tätä matkaa yllätyksenä poikaystävälleni, hän tietää vain milloin lähdetään, muttei tiedä minne (lentokentällä odottaa ylläri =). Haluaisinkin vähän miehen näkökulmaa asiaan, vaikka meillä on kyllä melko samanlainen käsitys hauskasta. Edinburgh-aika mietotyttää eniten, miten saisin siitä kiinnostavan. Osaisiko joku suositella jotain hyvää ja myös kohtalaisen edullista bed&breakfast-paikkaa läheltä keskustaa? Sasi olla rauhallinen paikka hyvällä aamiaisella. Luksus ei kiinnosta, hotellissa kuitenkin vietetään niin vähän aikaa, että ainoa, mikä on tärkeää, on hyvä aamiainen :).

Osaisiko joku suositella myös hyvää, tunnelmallista, mutta rentoa ravintolaa? Ja hyvää pubia? Entä parhaita nähtävyyksiä? Päiväreissua Edinburghista?

Ja sitten itselleni jotain... tietääkö joku teistä ylivoimaisesti mielenkiintoisinta/sia kirppareita ja 2nd hand -paikkoja Edinburghista? Jos vinkkejä löytyy, kertokaa! :)

Kysymyksiä on paljon, olen katsellut aikaisempia kirjoituksia, mutta en oikein löytänyt meille sopivaa... Mutta jos joku haluaa vastailla, KIITOS!  :)
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Myrtti - 26.11.2008, 08:08:34
Edinburghista löytyy paljon pubeja ihan Royal Milenkin varrelta linnan kupeesta. Grassmarketilla on The Last Drop -pubi, josta saa mm. haggista ja muutakin syötävää, sijaitsee vanhan hirttopaikan kulmilla!

Päiväreissun Edinburghista voi tehdä vaikka Glasgow'hun, jos sattuu olemaan Da Vinci -koodi -fani, voi käydä katsomassa Rosslynin kappelia.

Suosittelen osallistumaan jollekin kävelykierrokselle Edinburghissa, nähtävyydet ja historialliset paikat ovat aika lähellä toisiaan ja oppaan tarinoiden avulla niihin pääsee paremmin kiinni. Esim. jotkut hostellit järjestävät ilmaisia kävelykierroksia.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Karasuma - 27.11.2008, 21:05:20
Tästä vähän offtopic, mutta koin niin suuren järkytyksen tänään koulussa, etten selviä siitä ilman raapustamista tänne:

Minulla on tarkoitus lähteä ensi kesänä vaeltamaan Skotlantiin muutaman ystäväni kanssa ja homma on kaikinpuolin lukkoon lyöty ja matkakuume tietysti korkealla.
 
Tänään kuitenkin eräs tuttavani heitti minulle kysymyksen keskellä koulupäivää "Miksi kukaan haluaisi lähteä Skotlantiin? Sehän on aivan samanlainen paikka kuin Suomikin. Kyllä minä mieluummin Suomeen jään kuin vaivautuisin lähtemään Skotlantiin" ja sitten siihen vielä sellanen naaman nyrpistys.

Nyt kun olen selaillut taas koko loppupäivän traumoissa kysymyksestä Skotlantia mainostavia nettisivuja, mielettömiä maisemakuvia ja historiasaitteja en vieläkään ymmärrä mitä voisin vastata ihmiselle joka ei vain näe Skotlannin kauneutta.
Turhat selittely-yritykseni menivät kuin taivaan tuuliin ja tajusin, että kysymys on lähes samanlainen kuin Yleinen-palstalla oleva "Miksi matkustat?". On suorastaan surullista kun ihmiset eivät näe tämän maapallon kauneutta ja pysty kokemaan elämyksen tunnetta oli sitten paikkana Tukholma tai Delhi.

Siksi kiinnostaa tietää mitä muut vastaisivat kysymykseen: "Miksi kukaan haluaa Skotlantiin?"

Pahoittelen offtopiccia, mutta tämä tuntui sopivan tähän Skotlantiaiheeseen kuitenkin paremmin kuin muualle.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Zaraya - 29.11.2008, 23:29:36
Noh, minä nyt olen tietenkin hieman jäävi tähän kirjoittamaan kun asustan tällä hetkellä kotiani koilis-Skotlannissa. Mutta miksi tänne kannattaa tulla,
luonto on uskomattoman kaunista. En sano, etteikö Suomessa olisi. Mutta ilmastoltaan saari on kosteampi tietenkin, mutta mielestäni hiukkasen lämpöisempikin. Turistina teidän ei tarvitse huolehtiä paikallisesta talonrakentamisesta, saatte ehkä kultturielämyksiä hostelleissa ja hotelleissa asuessanne. Mutta ei mitään, mitä ei voisi lomalla kestää.
Karasuma, tuo ystäväsi ei varmaan ole koskaan täällä käynyt, tai jos on, ihmettelen kovasti. Jos minä olisin täällä turistina, matkustaisin tänne kokemaan luonnon uskomattoman kauneuden, meri-ilmaston (ja kyllä itameri on lätäkkö), kokemaan sellaista historiaa linnojen ja raunioiden muodossa, mitä matkaillessani etsin. Ylämaat näyttävät kesällä ja alkusyksystä vähintäänkin sen, mitä Lapin kesä (ja hyttyset) ruska brittituristille. Tietenkin täällä asuessaan huomaa tiettyjä kulttuuriyhtevenäisyyksiä, Euroopassa kuin ollaan. Mutta kaikki suomi-vieraani ja muualtakin tulleet ovat kokeneet Skotlannin erilaisena elämyksenä, mikä ei valitettavasti ole ihan ensimmäisen matkakohde monellekaan. Ja päivääkään en minä vaihtaisi pois, vaikka joskus paikallinen murre tuottaa vaikeuksia ymmärtää ja tuulee kuin NASAn avaruustunnellissa. Mutta elämä on tässä ja nyt. Tänne vaan wiskin, kilttien ja ylämaankarjan seuraan. Ihmiset ovat ystävällisiä ja ehkä välittömämpiä kuin Suomessa. 
Jos jotakuta kiinnostaa matkailu Ylämailla  tai Aberdeenin ympäristössä, kerron mielelläni lisää. Skotlani _on_ paljon muutakin kuin Edinburgh. Osaan parhaiten kertoa niistä ja vaelluksista ja muista tässä osassa Skotlantia mutta matkavihjeitäkin voin antaa vaikka minä nyt en matkoja Edinburghista tai Glasusta aloitakaan, joten en ehkä ole bussimatkailun asiantuntija sieltä suunnalta.


PS. Ja Skotlannissa ei sada aina ;) Sanon aina paikallisille kavereille, että täällä kaiken voi kokea tunnissa kuin Suomessa neljän vuodenaikaan menisi vuosi.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Myrtti - 07.12.2008, 10:49:33
Tuosta luonnon kauneudesta tuli mieleen... Osaisiko joku suositella Skotlannissa jotain luontokohdetta, jota kannattaisi käydä myös talviaikaan (tai no, helmi-maaliskuussa katsomassa). Olen tulossa Edinburghiin ja haluaisin käydä vähän muuallakin. Katsoin netistä läheisiä kansallispuistoja, mutta niitä suositeltiin lähinnä May-October-välille.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Clotilde - 13.12.2008, 01:45:27
Itsekkin juuri tänä syksynä vaihdoin suomen Glasgowhun, ihan mahtava paikka tämä skotlanti on, varsinkin pohjoinen!! Pieni vinkki, kannattaa megabussin yms, matkat varata netistä ja tulostaa, vaikka ihan edellisenä iltana niin voi saada kymmeniä puntia halvemalla.

Ja sitten ihmiset jotka suunnitelevat jättävänsä Glasgown väliin.. Olen myös jäävi sanomaan, mutta kyllä suosittelen tässä kaupungissa käyntiä. Itselläni oli alkushokki kun tänne tipahdin, että täälläkös pitäisi sitten asua. Kuitenkin on niin erilainen kuin Edinburgh, joka on kaunis silmälle, Glasgowssa on sitten vaikka Necropolis ja muuta "karua" mutta kiehtovaa. Jokin tässä kaupungissa tuntuu vetävän yliopiston rinnalla suomalaisa ihan hirveästi, että kannattaa itse tulla toteamaan mikä tässä kaupungissa on se suomalaista mieltä kiehtova :D

Mielestäni Edinburgh on samanlainen kuin muut britannian kapungit, ja mieleen tulee muut euroopan keskiaikaiset kaupungit, Glasgownhan sanotaan olevan se erillainen ja aidompi.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Itärajan Ilpo - 13.12.2008, 14:26:59
Miten pääsisi Suomesta halvimalla Skotlantiin? Katsoin perinteisten lentoyhtiöiden lentojen olevan melko tyyritä. Halvimalla pääsiisi varmaan Raiskilla ensin Stanstedille ja sieltä sitten eteenpäin. Mitkä lentoyhtiöt lentävät Stanstediltä Skotteihin?
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Damseli - 13.12.2008, 16:06:20
Itse lensimmee reilu kuukausi sitten Glasgowhun ja takaisin alle satasella. Reitti kulki Ryanairilla Tampereelta Dublinin kautta Glasgowhun ja samalla tavalla takaisin. Saman hintaista on lentää myös Riiassa vaihtaen (tai sitten tuolla ehdottamassasi Lontoossa). Alle satanen edestakaiselta matkalta ei ole mielestäni ihan kauhea hinta :)
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: popsiporkkanaa - 13.12.2008, 18:00:44
Ryanairilla paasee halvalla Tukholman skavstasta Glasgowiin tai Edinburghiin.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Archibald_Leitch - 13.12.2008, 21:37:43
Glasgowssa tullut viikko majailtua, oma aika meni paikalliseen jalkapalloon ja stadioneihin tutustuessa. Päivä retken tein myös Edinburghiin. Edinburgissa kannattaa mielestäni ainakin mennä opastetulle kierrokselle vanhan kaupungin alla oleviin `luolastoihin`. Niitä on kyllä tarjolla monen eri firman järjestäminä. Itsellä kokemusta tietenkin vain yhdestä, mutta luulisi aika samanlaisia olevan firmasta riippumatta.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Itärajan Ilpo - 23.02.2009, 13:42:24
Nyt kokeneemmilta Skotlannin matkaajilta neuvoa. Toukokuun puoliväliin on lennot varattu Edinburghiin ja viikko olisi aikaa Skoteissa viettää.
Auto meinataan vuokrata koko ajaksi kiertää maata mahdollisimman paljon, mitä kannattaisi nähdä? Suurimmat turistikokoontumiset tulisi muutamaa viskitislaamoa lukuun ottamatta välttää.
Eniten kiinnostaisi parin-kolmen päivän vaellusreissu, sellainen jossa yöt vietettäisiin pienissä kylissä ja nukuttaisiin majataloissa tai pubeissa. Mieluiten sellainen reitti, joka kulkisi kylästä toiseen mutta joku mukava pikku-kyläkin päiväretkineen kelpaa paremman puutteessa. Walking in Scotland -kirja on hankittu mutta kaipaisin paikan päällä olleiden vinkkejä.
Muutenkin tunnelmallista pikku-kylistä pubeineen, ravintoloineen ja majataloineen saa mainita...
Kaikki muu siis kiinnostaa kuin kaupunkien hälinä.

Edit. Kirjoitusvirhe
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: transit - 23.02.2009, 17:11:27
Nyt kokeneemmilta Skotlannin matkaajilta neuvoa. Toukokuun puoliväliin on lennot varattu Edinburghiin ja viikko olisi aikaa Skoteissa viettää.
Auto meinataan vuokrata koko ajaksi kiertää maata mahdollisimman paljon, mitä kannattaisi nähdä? Suurimmat turistikokoontumiset tulisi muutamaa viskitislaamoa lukuun ottamatta välttää.
Eniten kiinnostaisi parin-kolmen päivän vaellusreissu, sellainen jossa yöt vietettäisiin pienissä kylissä ja nukuttaisiin majataloissa tai pubeissa. Mieluiten sellainen reitti, joka kulkisi kylästä toiseen mutta joku mukava pikku-kyläkin päiväretkineen kelpaa paremman puutteessa. Walking in Scotland -kirja on hankittu mutta kaipaisin paikan päällä olleiden vinkkejä.
Muutenkin tunnelmallista pikku-kylistä pubeineen, ravintoloineen ja majataloineen saa mainita...
Kaikki muu siis kiinnostaa kuin kaupunkien hälinä.

Edit. Kirjoitusvirhe

Ajoin aikanaan toisin päin eli Bergenistä Shetlantiin ja edelleen Orkneyhin. Jälkimmäinen on niin lähellä mannerta, että aikaraamiisi vois mahtua. Muutenkin Pohjois-Skotlanti jäi karuutensa vuoksi erityisesti mieleen.

Haulla ei löytynyt, että joku olisi kirjoittanut menneensä Norjasta Shetlannin ja Orkneyn kautta Skotlantiin. Teimme reissun kesällä -96. Shetlannissa oli makee hostel; 1900-luvun alkuvuosikymmenillä rakennettu paremman perheen talo. Vain yksityishuoneita. Saarella oli pakko olla kolme yötä lautan vuoksi. Hyvin ehti tutustua koko saareen. Kasvisruokaa sai hyvin.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: sisisisko - 23.02.2009, 18:21:41
Me emme omalla 1,5 viikon reissulla menneet Invernessiä pohjoisemmaksi. Erityisesti jäi mieleen Ben Neviksen läheisyys ja viihdyimme mainiosti siinä kupeessa olleessa Fort William -kylässä/kaupungissa. Maisemat olivat niillä nurkin erityisen komeita (vaikkakin komeita maisemia ei Skoteissa voi välttää).

Loch Nessistä sen verran, että se osui matkamme varrelle ja mietimme, että onhan näitä järviä jo nähty ja onko tämä nyt sen kummoisempi kuin vähän isompi. Ja kun meillä Suomessa nyt järviä kuitenkin riittää. Teimme kuitenkin veneretken ja se kannatti. Kyllä alkoi selkäpiitä karmia, kun katseli kaikuluotaimen lukemia. Matkaa rantaan enää parikymmentä metriä ja vettä alla enemmän kuin yhdessäkään Suomen järvessä.

Tietenkään en muista enää kylien ja kuppiloiden nimiä, mutta parhaat eväät saatiin aina niistä kaikkein pienimmistä kylistä.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Itärajan Ilpo - 15.03.2009, 15:47:25
Milläs bussilla Edinburghin kentältä pääsee helpoiten keskustaan yöaikaan?
Olen nyt lentokentän virallisilla sivuilla ja näitä busseja näyttää olevan valittavaksi asti. Hintakin vaihtelee yhtiöstä riippuen kohtalaisen paljon.
Saavumme Edinburghiin vasta 23.50, joten kulkeeko tuohon aikaan joku muu myös kuin N22?


Ja Budget Backpackers- hostellissa yöpyneet, miten sinne löytää helpoiten?
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Myrtti - 21.03.2009, 09:03:02
Budget Backpackers on aika keskeisellä paikalla Grassmarketin kulmilla. Muistaakseni hostellin sivuilla on oikein ohjeet, mille kadulle käännytään ym. Löytyi omalla reissulla aika helposti. Bussit menee Waverley Bridgelle, sieltä on lyhyt matka vanhaan kaupunkiin.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Kailen - 21.03.2009, 17:40:50
Huomen aamulla lähtee lento Edinburghiin! Aivan ihanaa palata Skotlantiin :)
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Itärajan Ilpo - 25.03.2009, 09:50:44
Onko joku käynyt Melrose Abbeylla ja oliko käväisemisen arvoinen paikka?
Skotlannista puhuttaessa ja kuvia nähdessä paikka usein pulpahtaa pintaan. Ja olenkin aiemmin ollut siinä käsityksessä, että paikka kuuluu maailmanperintö kohteisiin mutta väärässä näemmä olen ollut.
Mietin siis nyt, että pitäisikö Melrose Abbeyn takia lähteä ajamaan Edinburghista etelään kun reissun pääasiallinen kohde on ylämaat...
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: kinke - 15.04.2009, 23:04:35
Joku kyseli vaellusreittejä...tossa on yks tunnetuimmista
http://www.west-highland-way.co.uk/home.asp
Ei tarvitse koko matkaa tallata...voi hyvin heittää parin päivän
reissun siitä väliltä.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Ruuhkis - 16.04.2009, 12:45:16
Glasgowsta tänne Lewisinsaari, Ulko-Hebridit. Mitenkäs onnistuu?

Kiitän jo etukäteen! :)
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: kinke - 18.04.2009, 21:38:29
Sinne pääsee lentämällä joka on tietysti nopein ja suhteessa edullisin tapa.
http://www.flybe.com/cam/flightSearchCriteria.do     <--sieltä esimerkkihintoja.
Toinen, mielestäni parempi tapa, vie aikaa ja rahaa enemmän mutta näyttää skotlannin parhaat maisemat bussin ikkunasta. Glasgow->Uig josta Cal-Macin lautalla->Tarbert/Harris->Stornoway/Lewis 
http://www.citylink.co.uk/index.php tolla pääsee Uigiin asti ja sitten Tarbertista on noin tunti bussilla Stornowayhin. Maisemien puolesta ihan yliveto reissu,tietty aikaa menee koko päivä, kannattaa silti.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Ruuhkis - 18.04.2009, 22:23:02
Sinne pääsee lentämällä joka on tietysti nopein ja suhteessa edullisin tapa.
http://www.flybe.com/cam/flightSearchCriteria.do     <--sieltä esimerkkihintoja.
Toinen, mielestäni parempi tapa, vie aikaa ja rahaa enemmän mutta näyttää skotlannin parhaat maisemat bussin ikkunasta. Glasgow->Uig josta Cal-Macin lautalla->Tarbert/Harris->Stornoway/Lewis 
http://www.citylink.co.uk/index.php tolla pääsee Uigiin asti ja sitten Tarbertista on noin tunti bussilla Stornowayhin. Maisemien puolesta ihan yliveto reissu,tietty aikaa menee koko päivä, kannattaa silti.

Tuossa miettinyt että jos menisi lentäen Glasgowsta ja tulisi bussi/ lautta yhdistelmällä takaisin Edinburgiin. On vain kerrottu ettei noita lauttoja niin vain kuljekaan mutta sen perusteella mitä tuossa nyt olen lueskellut niin meneehän niitä?  ???

Ps. Niin jos tuossa reitin varrella on jokin paikka mikä olisi muutamalle päivälle makoisa pysähtyä niin vinkkejä otetaan vastaan, kiitos! :)

Pss. Ja siis mikä ihmeen Harry Potter juna ? ???
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: vyyhti - 19.04.2009, 11:01:11
Olisiko jollakin tietoa, kuinka pääsisi heittämään päiväreissun Edinburgh-York-Edinburgh helpoiten (ja halviten)? Eli junalla vai millä vempeleellä? Katsoin, että junamatkan kesto on noin 3 tuntia, mutta hinnat vaihteli tosi suuresti, joistain kympeistä satoihin puntiin. 

Myös muita päiväreissukohteita Edistä kuulisin mielelläni. Tavoitteena ei ole shoppailu eikä yöelämä, vaan nähdä mahdollisimman paljon skottilaista maisemaa linnoineen jne. Tavoitteena on tällä hetkellä tehdä päiväreissu Stirlingiin ja Invernessiin.

Jos jollakin on hyviä vinkkejä myös itse Edinburghiin, ihan käytännönvinkeistä must-see -kohteisiin, niin kuulisin mielelläni. :)
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Akuma - 20.04.2009, 00:06:09
Kävin ite Stornowayssa 2007 ja ainakin lautta Ullapooliin kulki useammin kuin kerran päivässä. Uudestaan tekis sinnekin mieli. Seuraavalla kerralla pitää vaan hommata polkupyörä ja heittää "saarikierros".
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Ruuhkis - 20.04.2009, 00:40:56
^Joo, taidan lentää Stornowayhin ja sitten dösällä/lautalla Edinburgiin. Tuota kanssa tuossa mietin että fillari tai prätkä siellä varmaan tarvis olla. Vuokrataankohan siellä mokomia ja mihin hintaan? Olisi tarkoitus meinaan käydä ne kivimuodostelmat katsomassa ja ovat ilmeisesti länsirannalla?

 
Skotlannista noin yleisesti kysyisin että mahtaakohan siellä olla missään linnaan rakennettua hotellia?
 
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Nellu - 21.04.2009, 13:31:53
Olen lähdössä kolmeksi viikoksi Skotlantia kiertelemään. Kaipaisin vinkkejä edullisista, siisteistä hostelleista Invernessissä ja Stirlingissä sekä mukavista majoituspaikoista Ullapoolissa. Viimemainittujen ei tarvitse olla niitä edullisimpia.
Onko kellään kokemuksia pyörän vuokraamisesta? Tai vinkkejä hyvistä paikoista vuokrata niitä paikoissa em paikoissa tai Orkneylla?
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: kinke - 21.04.2009, 14:01:52
Harry Potter juna on erikoisvuoro höyryveturilla http://www.scotland.org.uk/fortwilliam/fort-william-steam-train.htm
Fort Williamista Mallaigiin...sopis muuten sinne Stornowayhin menoon mutta yhteydet ovat jonkun verran hankalammat....mahdolliset kyllä. Mitä linnaan tulee
niin toi oli aikas makee mesta joskus takavuosina kun kävin http://www.carbisdale.org/ ja suht edullinen. Yks erikoisimmista ja kivoimmista on ollut http://www.ruareidh.co.uk/rr-house.htm. Callanish on paikka mistä ko. kivet löytyy, on siellä muutakin katsottavaa esim. http://www.gearrannan.com.
Asuin tuolla läntisillä saarilla muutama vuosi sitten ja kyllä sinne aina tekee mieli mennä uudelleen sen verran hienoa seutua se on.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Ruuhkis - 21.04.2009, 14:40:40
Harry Potter juna on erikoisvuoro höyryveturilla http://www.scotland.org.uk/fortwilliam/fort-william-steam-train.htm
Fort Williamista Mallaigiin...sopis muuten sinne Stornowayhin menoon mutta yhteydet ovat jonkun verran hankalammat....mahdolliset kyllä. Mitä linnaan tulee
niin toi oli aikas makee mesta joskus takavuosina kun kävin http://www.carbisdale.org/ ja suht edullinen. Yks erikoisimmista ja kivoimmista on ollut http://www.ruareidh.co.uk/rr-house.htm. Callanish on paikka mistä ko. kivet löytyy, on siellä muutakin katsottavaa esim. http://www.gearrannan.com.
Asuin tuolla läntisillä saarilla muutama vuosi sitten ja kyllä sinne aina tekee mieli mennä uudelleen sen verran hienoa seutua se on.

Kiitoksia kovasti! Siinähän ne sitten olikin! Huh huh, alkaa reissulle kertyä taas tekemistä jonkun verran.  :P

Ps. Niin joo, mimmoista muuten mahtaa paikallinen väestö olla ? Eli jos pistää peukalon tienvarressa pystyyn niin miten tuollaiseen suhtaudutaan? 
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Itärajan Ilpo - 21.04.2009, 15:27:40
Ps. Niin joo, mimmoista muuten mahtaa paikallinen väestö olla ? Eli jos pistää peukalon tienvarressa pystyyn niin miten tuollaiseen suhtaudutaan? 

Liftauksesta en tiedä mutta muuten olen kuullut useammaltakin taholta, että skotit pitävät erityisesti suomalaisista.. Lähes tulkoon pubissa kuin pubissa joku tarjoaa tuopin, kun kerrot olevasi Suomesta.
Henkilökohtaista kokemusta asiasta ei tosin vielä ole. Ensimmäiseen Skotlannin reissuun aikaa tasan 3 viikkoa.. :P
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Ruuhkis - 21.04.2009, 16:04:11
Ps. Niin joo, mimmoista muuten mahtaa paikallinen väestö olla ? Eli jos pistää peukalon tienvarressa pystyyn niin miten tuollaiseen suhtaudutaan? 

Liftauksesta en tiedä mutta muuten olen kuullut useammaltakin taholta, että skotit pitävät erityisesti suomalaisista.. Lähes tulkoon pubissa kuin pubissa joku tarjoaa tuopin, kun kerrot olevasi Suomesta.
Henkilökohtaista kokemusta asiasta ei tosin vielä ole. Ensimmäiseen Skotlannin reissuun aikaa tasan 3 viikkoa.. :P

Pitääköhän hommata Suomipaita reissulle niin ei ainakaan janoon kuole?  ;D Taitaa tulla aika mielenkiintoinen reissu.........

Voi rähmä, Harry Potter juna ei kulje silloin kun Skottilassa olisi tarkoitus olla. Hö! :(
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: kinke - 22.04.2009, 00:48:38
Ps. Niin joo, mimmoista muuten mahtaa paikallinen väestö olla ? Eli jos pistää peukalon tienvarressa pystyyn niin miten tuollaiseen suhtaudutaan? 

Itse olen liftannut Skotlannin ympäri ämpäri enkä ole koskaan tielle jäänyt.
Joskus liikenne on vähäistä josta johtuen matka voi kestää, mutta perille
pääsee aina. Jossain päin maata liftaaminen on ainoa järkevä vaihtoehto
koska ns. julkinen liikenne on mitä on pikkukylien välillä. Viime marraskuussa
liftasin Glasgowsta Skyen saarelle ja oisko ollu huimat kaks kyytiä. Puolta
nopeammin kun bussilla ja meikä on 185cm ja toistasataa kiloa, lisäksi ruma kun mikä ;D
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Ruuhkis - 22.04.2009, 09:30:18
Hienolta paikalta Skottila vaikuttaa!  ;D Tuosta vielä kysyn että mitenkäs tuo laiva/ lauttaliikenne pohjoisen Irlannin (tasavallan puoli) ja Skotlannin välillä mahtaa toimia?
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Nellu - 22.04.2009, 10:35:46
Linkkivinkki

http://www.stenaline.co.uk/ferry/routes/belfast-stranraer/

Omakohtaista kokemusta tuosta ei tosin ole.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Ruuhkis - 22.04.2009, 10:49:25
Linkkivinkki

http://www.stenaline.co.uk/ferry/routes/belfast-stranraer/

Omakohtaista kokemusta tuosta ei tosin ole.

Ai se on tämä se lautta kun kulkee Englanti-Hollanti väliä? No tämä oli hakusessa myös! ;D
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: kinke - 23.04.2009, 10:58:14
Stranraer->Larne ja myös Belfast...kannattaa ostaa bussilippu
http://www.citylinktickets.com/images/timetables_online/October%2007/Belfast.pdf
Hinta näyttäis olevan 25£ eli ei ihan kauhee, nyt kun punta on halventunu.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: janne#1 - 23.04.2009, 11:43:53
Harry Potter juna on erikoisvuoro höyryveturilla http://www.scotland.org.uk/fortwilliam/fort-william-steam-train.htm
Fort Williamista Mallaigiin...

Niin ja syy minkä takia sitä sanotaan Harry Potter -junaksi johtuu siitä, että kyseistä junaa ja kyseistä reittiä käytettiin Harry Potter -elokuvien Tylypahkan junamatkakuvauksissa
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: enph - 26.04.2009, 23:04:50
Ehdottomasti suosittelen Glasgowsta ottamaan junan Obaniin, Obanista lautalla Mullin saarelle, ja Mullilta lautalla Ionalle. Aivan uskomattomia saaria.

Oban oli mielestäni todella mukava kaupunki, ei liian iso, mutta ei kuitenkaan liian pienikään. Puitteet shoppailuun oli ihan mukavat, ja distillery löytyy myös. ;) Obanista on helppo lähteä kiertelemään saaria.
Otsikko: Lontoosta Skotlantiin tai toisin päin samalla reissulla?
Kirjoitti: dea - 06.05.2009, 23:23:36
Avokin kanssa ollaan jo pitkään haaveiltu, että voitaisiin yhdistää Lontoo ja Edinburgh samalla reissulla. Ajatuksena siis mennä jompaan kumpaan ensin, ja sitten siirtyä toiseen; millä? Junalla, bussilla, lennolla ja sieltä jatkaa kotiin. Hintoja, matka-aikoja? Kellään mitään tietoa tällaisesta? Niin ja tarkoitus olisi siis lähteä Helsingistä ja päätyä Helsinkiin lopulta. :)

Lontoossa viettäisimme ehkä 2-4 päivää, Edinburghissa 4-5 päivää. Missä kannattaisi asua? Ainoita kriteerejä on se, että saamme kahden hengen huoneen, jossa on wc. (Yhteissuihku ok).  Lontoo on jo aiemmilta käynneiltä tuttu, mutta Edinburghissa olisi hauska käydä jossain kivassa paikassa, missä? Perinteistä Edinburghin linnaa ei kannata suosittaa, se on tiedossa jo.

Siirsin viestisi Skotlanti-ketjun jatkoksi. Lontoosta löytyy useampiakin ketjuja, joten vinkkejä sinne kannattaa katsastaa niistä. -Milma
Otsikko: Skotlanti
Kirjoitti: HeidiK2 - 08.05.2009, 12:34:14
Olen aikeissa matkustaa elokuussa Skotlantiin, lähinnä Edinburgh ja Glasgow, kyselisinkin nyt edullisia ja mukavia hostelleja ko. kaupungeista? Lähinnä siis omia kokemuksia. Ja muutenkin jos on vinkkejä mitä kannattaa tehdä ja minne mennä.

Siirsin viestisi Skotlanti-ketjun jatkoksi. -Milma
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Myrtti - 14.05.2009, 17:52:51
Edinburghissa Budget Backpackers on mukava hostelli. Sijaitsee aivan Old Townin ytimessä Grassmarketilla, mukava tunnelma; hostelli järjestää mm. ilmaisen kaupunkikävelyn ja pub crawlin. Saatavilla oli parin punnan aamiainenkin. En ole varma, onko siellä huoneita, jossa on oma wc, ainakin kahden hengen huoneita on.

Heidi, jos matkustat Edinburghiin elokuun loppupuolella, kannattaa alkaa kiireellä varaamaan majapaikkaa, kaupungissa on silloin Edinburgh International Festival, jolloin hotellit ja muut ovat ihan täynnä.

Edinburghista on Lontooseen aika pitkä matka, junalla menee koko päivä. Lentämällä (ainakin pari kuukautta sitten) pääsi valitettavasti paljon halvemmalla kuin junalla, mutta jos matka-aika ei haittaa, busseista löytyy joskus hyviä tarjouksia. Muutenkin juna- ja bussiliikenteessä on off peak -tarjouksia, ryhmätarjouksia ja opiskelija-alennuksiakin taitaa olla.

Edinburghista löytyy kaikenmoisia nähtävyyksiä; Holyrood Palace Royal Milen toisessa päässä (katu, joka menee vanhan kaupungin läpi linnalle), keskellä Prince's Street Gardensia National Galleries, vähän kauempana ihan kiva Gallery of Modern Art, Royal Botanical Garden...
Edinburghissa on aika vahva kummitteluhistoria ja sieltä löytyy kummituskierroksia ja "kokemuksia", esim. Real Mary King's Close. Vanhassa kaupungissa on kivoja pikkukatuja, joilta löytyy muutakin kuin turistikrääsää. Näitä ovat mm. Cockburn Street (lausutaan kuitenkin niin kuin Coburn), Grassmarket, Candlemaker Row ja Victoria Street. New Townin puolelta löytyykin sitten paljon kauppoja ja ostoskeskuksiakin.

Puolen tunnin bussimatkan päässä Edinburghista on Da Vinci -koodistakin tuttu Rosslynin kappeli, jota tällä hetkellä kunnostetaan, mutta sisällä pääsee kyllä käymään). Ihan kiva paikka, lähellä myös Rosslynin linnan rauniot.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: soni-ja - 18.05.2009, 09:25:06
Itse olen nyt loka-marraskuussa lähdössä Skotlannin Aberdeeniin. Alustavasti kahdeksi viikoksi. Suunnitelmissa on toki käydä muuallakin. Joten Skotlannissa asuneet tai paljonkin matkailleet: kuinka paljon todellisuudessa pitää varata varoja 2 viikon reissulle? Ja kuinka hyvät yhteydet Aberdeenista on muihin Skotlannin kaupunkeihin? Ja miltä sivulta löytyisi tietoa juna yhteyksistä? Onko kyseisessä kaupungissa must nähtävyyksiä?
 Tiedän että tuo ajankohta ei ole varsinaista turisti aikaa joten hieman epäilyttää se,että löytyykö tuoksi ajaksi tekemistä.
Asuminen on jo hoidettu eikää siitä tarvitse maksaa.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Myrtti - 18.05.2009, 12:56:15
soni-ja,

Punta on nyt alhaalla ja siksikin Skotlannissa on aika edullista matkailla, en tiedä muuttuuko tilanne syksyllä kovinkaan. Mielestäni ainakin ruoka oli nyt keväällä halvempaa kuin Suomessa, kuin myös ravintolat (tai ehkä hintataso suht samaa, mutta samalla rahalla sai parempaa ruokaa). Ei Skotlannin sisällä matkailukaan kovin kallista ole.
Aberdeenista pääsee myös bussilla esim. Edinburghiin ja siitähän on Glasgow'hunkin lyhyt matka.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: soni-ja - 18.05.2009, 14:36:37
Myrtti:
Kiitos tiedoista :) osaatko suositella Edinburghissa/Glasgowssa yöpymis paikkoja? Nähtävyyksiä?
Kuulostaako 300euroa summalta jolla selviää kahden viikon ajan?
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: tessuli - 18.05.2009, 22:25:58
Yöpymisvinkkejä kaivataan täälläkin. Isompi seurue on lähdössä, joten todennäköisesti joku apartment-tyyppinen ratkaisu olisi kaikista paras. Millaiset on välimatkat Edinburghissa, kun ihan hirveästi ei ainakaan osa seurueesta jaksa kävellä. Hyviä aparment tyyppisiä majotuksia keskustassa halvalla ?  :D
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Pätkis - 18.05.2009, 22:58:23
Eihän Edistä Lontooseen mene kuin muutama hullu tunti junalla! Itse löysin tammikuussa sikahalvat liput (10 puntaa menopaluu!) ja menin sit viikon reissulle Lontooseen. Sekä meno- että paluumatka kesti noin 4 tuntia, eli lähdin Edistä aamulla 6 ja olin jo ennen 11 perillä :)
Mutta tuo oli siis super special tarjous, oikeasti junaileminen on aika kallista täällä, ja usein on halvempi lentää. Tosin, jos on ajoissa liikkeellä ni voi löytää halvatkin junaliput.
Elokuussa Edinburgh on aivan täpötäynnä porukkaa juurikin tuon koko kuukauden festivaalin takia. Hinnat on huipussaan, ja uskaltaisinkohan sanoa, että majapaikkaa voi olla jo myöhäistä ettiä..Noh, eiköhän sitä jotain pitäisi löytyä vielä.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Myrtti - 19.05.2009, 10:31:08
soni-ja,

Tuossa aiemmassa viestissäni kerron yöpaikoista ja nähtävyyksistä, tosin vain Edinburghista. Riippuu tietty ihmisestä, paljonko sitä rahaa saa kulumaan, mutta eiköhän 300 punnalla ihan hyvin matkamuistojakin ostele, jos ei majoitus mitään maksa.

Itse kun etsin noita junahintoja Lontooseen, löytyi vain tosi kalliita. Halvemmat, hitaammat junat (nekin kalliita) olisivat kestäneet jotain 6-8 tuntia! Bongasin kyllä keväällä yhden bussikampanjan, 1-10 punnalla jaettiin bussimatkoja ainakin pohjois-Englantiin.

Edinburghin välimatkoista, riippuu tietenkin, missä haluaa käydä, että paljonko tarvitsee kävellä. Mutta keskusta ei ole mikään kauhean laajalle levittäytyvä, kun ei kaupunki nyt niin iso ole. Edinburghissa on toimiva paikallisbussiliikenne, taitaa kertalippu ainakin Lothian Busesilla olla 1,20 puntaa. Kannattaa muistaa, että bussiin mennessä on hyvä olla tasaraha, kuskit eivät voi antaa vaihtorahaa ryöstöjen estämiseksi (paitsi joissain busseissa, joissa se kyllä mainitaan bussin kyljessä). Ja kyllähän niillä doubledeckereillä tulee ihan kivasti kaupunki nähtyä.

Kyllähän noita holiday apartmenteja löytyy, mutta ainakin ne pari tiedossani olevaa ovat kyllä aika kalliita. Hinta tosin riippuu matkan ajankohdasta; juurikin festivaalin aikaan ovat kaikki hinnat huipussaan, talvella varmaan voi saada hyvän diilin.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: dea - 19.05.2009, 16:09:10
Pätkis, majapaikka kohtuuhintaiseen hotelliin on kyllä, ja elokuulle. :)
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: soni-ja - 13.06.2009, 20:12:39
Kävin kattelemassa noita junalippujen hintoja. Aivan törkeän hintaisia. Eipä taida tulla paljon matkusteltua jos nyt raaskin edes lentoliput ostaa...Sillä tämä työ tilanne ei näytä kovin lupaavalta.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: juzz - 13.06.2009, 23:28:17
Auton vuokraaminen kannattaa, näkee aivan mahtavasti maisemia. Meillä oli hieman kiire, aikaa oli vain 2 päivää ja kuljettiin Edinburgh, loch lomond, isle of skye, invernes, perth, edi. Ja voisin jopa sanoa että kaikesta kiireestä huolimatta näki todella paljon, sekä oli pirun hauskaa. Parhaiten mieleen jäi isle of skye, jossa maistoin elämäni parasta viskiä (Talisker).
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Ruuhkis - 14.06.2009, 10:07:04
Kävin kattelemassa noita junalippujen hintoja. Aivan törkeän hintaisia. Eipä taida tulla paljon matkusteltua jos nyt raaskin edes lentoliput ostaa...Sillä tämä työ tilanne ei näytä kovin lupaavalta.

Bussit kulkee ja etukateen varattuna viela melko edullisia. Eurolla saa tiketteja jos jaksaa suunnitella reitteja.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: aaro - 14.06.2009, 13:06:23
Kävin kattelemassa noita junalippujen hintoja. Aivan törkeän hintaisia. Eipä taida tulla paljon matkusteltua jos nyt raaskin edes lentoliput ostaa...Sillä tämä työ tilanne ei näytä kovin lupaavalta.
Ei tosiaan kannata noista junalipuista lannistua. Bussit Lontoosta ja Manchesterista Skotlantiin hyvinkin kohtuuhintaisia etukäteen varatessa sekä Megabussilla että National Expressillä. Itse ostin muutamaa viikkoa etukäteen Manchester-Glasgow molempiin suuntiin 5 £/suunta. Jos Skotlannissa haluaa kierrellä pienemmillä paikkakunnilla, niin Citylinkillä on kohtuuhintainen bussipassi. http://www.citylink.co.uk/explorerpass.php (http://www.citylink.co.uk/explorerpass.php)
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Tinja - 16.06.2009, 18:17:39
Kävin kattelemassa noita junalippujen hintoja. Aivan törkeän hintaisia. Eipä taida tulla paljon matkusteltua jos nyt raaskin edes lentoliput ostaa...Sillä tämä työ tilanne ei näytä kovin lupaavalta.

Katoppa näistä:
http://www.virgintrains.co.uk/default.aspx
http://nationalrail.co.uk/
http://www.megatrain.co.uk (joka näyttää tosin olevan yhteistyössä Virginin kanssa).

Esim. Virginillä Aberdeen-Glasgow £10 ja Glasgow-Lontoo £17.50 pikaisella vilkaisulla joillekin päiville. Vuosi sitten meni juna Glasgow-Manchester hintaan £2.50.

Citylinkillä on muuten halpoja bussilippuja vielä pari päivää ennen matkustamistakin. Kannattaa vertailla hintoja Citylinkin ja Megabussin välillä, sekä pätkiä matkaa. Esimerkiksi tulee halvemmaksi ostaa lippu Glasgow-Inverness-Ullapool kuin Glasgow-Ullapool vaikka samat bussit ja vaihdot. Lisäksi Skotlannissa on myös pienempiä bussiyhtiöitä, joilla etukäteen ostettuina halvat liput.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Vesku67 - 05.09.2009, 11:09:47
Kiinnostaisi lähteä katsastamaan varsin kuuluisa Ionan luostari Sisä-Hebrideillä.

-Olen muutamista kommenteista ymmärtänyt että Glasgowsta pääsee junalla Obaniin. Sieltä lautalla Mullin saarelle josta bussilla (?) edelleen Ionan luostarisaarelle.

Onko kukaan teistä käynyt tai jopa yöpynyt Ionan saarella? Jos niin millaisia majoitusvaihtoehtoja siellä on? Millainen saari muuten oli, onko turisteja paljon?

Entä onko kukaan patikoinut rinkan kanssa tuolla Mull-Iona suunnalla?

Muitakin vinkkejä tuosta alueesta ja erityisesti Skotlannin luostareista otetaan kiitollisuudella vastaan :)  :)
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Satua - 10.09.2009, 17:52:15
Osaako joku suoralta kadelta suositella edullista lentoreittia Edinburghiin? Lennon olisi tarkoitus tapahtua lokakuun vikana viikonloppuna tai juuri sita ennen.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Itärajan Ilpo - 10.09.2009, 18:12:39
Itse lensin toukokuussa Lufthansalla Frankfurtin kautta. Lento maksoi 170€.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: emi lia - 10.09.2009, 18:33:16
Osaako joku suoralta kadelta suositella edullista lentoreittia Edinburghiin? Lennon olisi tarkoitus tapahtua lokakuun vikana viikonloppuna tai juuri sita ennen.

Minä lensin jokunen aika sitten Ryanairilla Stanstedille, olin siellä yötä ja seuraavana aamuna aikaisin Easyjetillä Edinburghiin. Hintaa oiskohan yhteensä tullut noin 50 euroa.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Itärajan Ilpo - 10.09.2009, 23:26:47
Osaako joku suoralta kadelta suositella edullista lentoreittia Edinburghiin? Lennon olisi tarkoitus tapahtua lokakuun vikana viikonloppuna tai juuri sita ennen.

Minä lensin jokunen aika sitten Ryanairilla Stanstedille, olin siellä yötä ja seuraavana aamuna aikaisin Easyjetillä Edinburghiin. Hintaa oiskohan yhteensä tullut noin 50 euroa.

Noin voi päästä halvimillaan. Mainitsemasi lento taisi olla pelkkä meno?
Tuohon 170 euroon sisältyi myös paluu.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: emi lia - 11.09.2009, 16:41:46
Osaako joku suoralta kadelta suositella edullista lentoreittia Edinburghiin? Lennon olisi tarkoitus tapahtua lokakuun vikana viikonloppuna tai juuri sita ennen.

Minä lensin jokunen aika sitten Ryanairilla Stanstedille, olin siellä yötä ja seuraavana aamuna aikaisin Easyjetillä Edinburghiin. Hintaa oiskohan yhteensä tullut noin 50 euroa.

Noin voi päästä halvimillaan. Mainitsemasi lento taisi olla pelkkä meno?
Tuohon 170 euroon sisältyi myös paluu.

Oli pelkkä meno, kun palasin Edinburghista sitten junalla Lontooseen.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: kinke - 23.09.2009, 13:11:32
Ryanairilla Tampere->Dublin jossa vaihto Edinburgin koneeseen n.90€ perjantaina 30.10
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: ffflame - 10.10.2009, 20:33:52
Syys-lokakuun vaihteessa tehtiin seuraava reissu:
Hel-Lgw (north) easyjet 39€ + Lgw (south) -Edi easyjet £22
Edi-Gla bussi £1 hyvissä ajoin netistä varattuna
Glasgow-Mallaig juna £13
Mallaig-Armadale (Isle of Skye)-Mallaig lautta m-p £6,25
Mallag-Fort William Jacobite steam train £22 eikä ihan hintansa väärti
Fort William - Inverness bussi £6 Loch Nessin reunoja pitkin mm. Urquhartin linnan ohi
Inverness - Luton easyjet £25

Inverness oli positiivinen ylläri! Käytiin bongaamassa delfiinit siinä satama-altaassa <3 Invernessin lentokentällä on Diners-korttilaisten loungekin... Lentokenttäbussin kuljettaja ei perinyt meiltä maksua lainkaan, koska hällä ei ollut vaihtorahaa kahdestakympistä... Muutenkin ihmiset oli tosi ystävällisiä, aamulla tervehdittiin kaupungilla vastaantulijoita ym.

Juna- ja bussiliput saa sitä edullisemmin, mitä aikaisemmin ne viitsii hankkia. Lennot Lontoosta säästi matka-aikaa rutkasti. Invernessistä lentoyhteydet mm. Lewisin ja Orkneyn saarille, muistaakseni Shetlantiinkin.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Vienna - 31.10.2009, 17:03:06
Minä olen lähdössä Aberdeeniin ajalla 10.11-16.11 kaverin luokse vierailemaan ja tässä mietiskelen mitä sitä pitäisi tehdä. :D Tietenkin Aberdeenissä menee suurin osa ajasta, mutta mietiskelin tässä, että onko esim. yhden päivän bussiretki Ediin mahdollinen? Vähän katselin noita bussiaikatauluja niin 3 tuntia suuntaansa olisi matka? Sehän ei mikään mahdoton kuitenkaan ole. Ehtiikö Edissä sitten kävelemällä noin viidessa tunnissa nähdä mitään? Bussimatkassa olisi se mukava puoli, että näkisi vähän maisemia..

Sitten kun Skotlantiin kerta ollaan menossa, niin jokin linna pitäisi ehdottomasti katsastaa. Dunottar Castlen tiedänkin, niin kannattaisiko se? Entäs joku jylhä EHJÄ linna? :D Balmoralia katselin netistä, mutta ei sattunut vierailuaikaa sille ajalle.. :( Suositelkaa jotakin! Ja vielä, että kannattaa Loch Ness käydä katsomassa?

Ihan yleisiä matkailuvinkkejäkin otetaan erittäin mielellääm vastaan, niin Aberdeenistä kuin lähiseuduilta!
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: InnSt - 11.11.2009, 21:34:53
Tulipa se koko ketju luettua läpitse ja kysymyksiä jäi todella paljon.

Eli, ensi vuoden alku puolella olisi tarkoitus lähteä Skotlantiin, ottaa pelkkä menolippu. Mites tuolla tuo työllistyminen, jos sinne innostuu jäämää pidemmäksi aikaa ja niin että vielä pärjäisikin. Aberdeen on suuntana. Mistähän päin kannattaisi alkaa töitä etsimään, ikää 23, rakennuksilla ollut koko iän, muitakin esim. aspahommia on tullut tehtyä. Englantini on ihan kohtalainen, ainakaan vielä ei ole tullut tilannetta josta ei olisi englannilla selvitty. Jopa myöskin skottilainen vaihto-oppilas ymmärsi minua.

Mutta mistäs noita työpaikkoja mahtaisi löytää? Ja muutenkin, Skotlannissa töissä olevat voisivat kertoa kokemuksia.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: greenapple - 13.11.2009, 22:56:14
Englantini on ihan kohtalainen, ainakaan vielä ei ole tullut tilannetta josta ei olisi englannilla selvitty. Jopa myöskin skottilainen vaihto-oppilas ymmärsi minua.

Ongelmana lienee pikemmin se, ymmärrätkö sinä skottilaista.  ;) Ootko tsekannut Finn-Guildin foorumin (www.finn-guild.org)? Foorumilla hengailee myös Skotlannissa asuvia suomalaisia, joilta voisi irrota informaatiota. 
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Ebenia - 06.12.2009, 11:27:58
Tulipa käytyä visiitillä Edinburghissa ja Glasgowssa. Asuimme Glasgowssa ja siellä tuli eniten tallattua. Glasgow on mielestäni kaupunkina aika monipuolinen, mutta jotenkin tylsä. En tiedä voiko tällaista kombinaatiota oikein kunnolla kuvata ;D, mutta jotenkin ilmapiiriltään kaupunki on sellainen raskaan työläismäinen, vaikka keskuskadutkin ovat ihan kauniita ja upeita rakennuksiakin löytyy - suurin osa tosin on aivan karmeita. Kulkuyhteydet ovat mainiot. Ruokapaikkaa ja kahvilaa löytyy moneen makuun ja myös diskoa sun muuta löytyy mistä valita. Periaatteessa Glasgown rujoudessa on jotain runollista ja ehkä jollain tasolla hieman sympaattistakin, mutta itselleni päällimmäisenä jäi se rujous ja särmikkyys mieleen. En toista kertaa lähtisi käymään siellä, mutta tulipahan nähtyä ja ihan kiva kaupunki periaatteessa - ei vaan mitään mahdollisuutta kilpailla toisten lemppareideni kanssa (esim. Tokio).

Edinburgh oli sitten aika lailla toista maata. Taivaita kohti hipovat nummet ja linnat sekä upeat kirkot salpaavat hengen. Edinburgh on kuin yksi jättimäinen museo, siellä on niin paljon nähtävää ja ihasteltavaa. Edinburgh ei mielestäni ole niin shoppailupaikka eikä mikään cool biletysmesta kuten Glasgow, mutta itse pidin Edinburghista enemmän.

Nyt kun punnan kurssi on alhainen, niin varsinkin Glasgowsta löytyy edullisesti kaikenlaista. Edinburghissa on kalliimpaa, mutta ei mitenkään merkittävästi mielestäni. Keskustassa nyt aina on kallista.

Bussilippu edestakaisin Glasgowsta Ediin maksoi 8,90 puntaa ostettuna suoraan bussiasemalta ennen bussin lähtöä. Busseja menee todella usein, n. 15 min välein. Matka-aika oli menomatkalla n. 1 tunnin ja tulomatkalla 2,5h jonkun onnettomuuden ja ruuhkan takia.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: john eskobar - 06.12.2009, 19:07:05
2-6 tammikuuta ois tarkotus tutustua Skotlantiin.
Lennot on Glasgowiin Ryanairilla Lontoon kautta. Ensimmäiset päivät pyhitän kuningaslajille, 2.1 St.Mirren-Kilmarnock ja 3.1 maailman ehkä kiihkein yksittäinen ottelu Celtic-Rangers. 5. päivä ois kiertoajelua saaren pohjois-osassa varattuna. Alunperin oli suunnitelmissa lähteä yhdeksi päiväksi Edinburg näkemään, mutta nyt kun Ryanair ilmottikin että avaa yhteyden sinne niin taidan säästää koko kaupungin omaksi reissukseen. Jonakin iltana ois mukava tutustua paikalliseen livemusiikkitarjontaan, oisko kellään heittää nettisivua mistä voisi mieluiten punkrock-henkistä soitantaa Glasgowin alueelta bongata.

Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: kinke - 15.12.2009, 13:30:11
http://www.jobcentreplus.gov.uk/JCP/index.html
http://aberdeen.gumtree.com/
Noista vois aloittaa, duunia on mutta niin on puolalaisia tekijöitäkin.
Aberdeenissä joskus kauan sitten käyneenä en osaa sanoa muuta kun
ettei tehnyt silloin mitään ihmeellistä vaikutusta.
Muistaakseni on vielä suht kallis paikka, koska öljyalan duunarit rulasivat
ainakin takavuosina.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Tinja - 24.12.2009, 00:37:12
Jonakin iltana ois mukava tutustua paikalliseen livemusiikkitarjontaan, oisko kellään heittää nettisivua mistä voisi mieluiten punkrock-henkistä soitantaa Glasgowin alueelta bongata.

Glasgowssa on -ihmeellistä kyllä- todella paljon räimemusiikin ystäviä! Keikkoja voi bongata mm. www.skinny.co.uk ja www.list.co.uk.
Livemusiikkia on joka ilta jossakin, Hope Streetilla on pari metallihenkistä pubia (kai siellä punkrokkiakin soitetaan), 13th Note ja Soundhaus -paikoissa on ainakin joskus jotain raskaampia iltoja ja ja ... Sauchiehall Streetilla on monta baaria, joissa on livemusiikkia, tasosta en tiedä :)
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Ruuhkis - 24.12.2009, 01:07:59
Myrtti:
Kiitos tiedoista :) osaatko suositella Edinburghissa/Glasgowssa yöpymis paikkoja? Nähtävyyksiä?
Kuulostaako 300euroa summalta jolla selviää kahden viikon ajan?
Tuollaisessa olin Edinburgissa. Huom. Kesällä kaupunki on ihan tukossa väkeä eli etukäteen kannattaa soitella/ varata. Ainut paikka mistä millään tahtonut löytyä yösijaa.
http://www.castlerockedinburgh.com/index.php

Glasgow:ssa yhden yön tuossa, ei mikään kodikas mutta kyllä sielläkin yön oli.
http://www.hostelbookers.com/hostels/scotland/glasgow/3369/

Tommosessa kävin muutaman tuopin juomassa, niinkuin erääseen Helsingin mestaan olisi kävellyt...paitsi että huomattavasti rennompi meno.
http://www.solidrockglasgow.com/

Edit. Busseista olikin jo linkki. 


Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: nimpulli - 30.01.2010, 14:34:16
En lähtenytkään silloin pari vuotta sitten, kun tähän ketjuun kirjoitin. Harmittaa edelleen, että jänistin ja valitsin puisevan pakettimatkan lomahelvettiin kaverin kanssa.
Nyt tässä opiskelijabudjetilla haaveilen edelleen matkasta, mutta enpä tiedä koska on varaa lähteä  :-\
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: soni-ja - 07.03.2010, 18:00:43
Matkaa ei ole vieläkään tehtynä, mutta yöpaikka varattuna yms. huhtikuun alussa Glasgowhon on lähtö. Lento Tampereelta Ediin, yksi-kaksi päivää/yötä siellä ja sitten bussilla tuonne Glasgowhon. Ionan luostarisaarella olisi mahtavaa käydä. Ja tottakai paikallisiin pubeihin tutustumista..:D
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: alpakka - 07.03.2010, 20:35:45
^ Edinburghissa Grassmarketilla sijaitseva Whitehart Inn on todella mukava pubi, livemusiikkia joka ilta. Taitaa olla yksi Edin vanhimmista pubeista.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: soni-ja - 25.03.2010, 21:56:44
Kiitos vinkkauksesta :) lähtö 6.4 ja viikon reissu tiedossa yllämainittuihin kaupunkeihin. Can`t wait. Samalla ensimmäinen lentäen tehty matkani.
Onko Glasgowssa kulttuuria? Olen saanut vähän kuvan että ei kamalasti. Hyviä pubeja kys. kaupugissa? Must see paikkoja?
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: soni-ja - 30.03.2010, 22:46:17
Tämän paikan huonoja puolia on yleensä verkkainen vastaus tahti, mutta kokeillaanpa vielä hieman nostaa tätä ja josko löytyisi vinkkiä.
Nyt olenkin yksin Edissä sen pari päivää ja kartan kanssa tarkoituksena seikkailla muutamissa tässäkin keskustelussa mainituissa paikoissa, ja mikäli aikaa riittää täytyy myös hieman kauempanakin piipahtaa.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Nalle Nallukainen - 30.03.2010, 23:38:08
Glasgow´ssa yksi ehdottomista lempparipaikoista on  Pot still-pubi.
http://www.thepotstill.co.uk vaikka en mikään viskisieppo olekaan, niin tunnelma on mukava ja tarjolla on muutakin kuin viskiä.

Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: soni-ja - 30.03.2010, 23:49:49
Kiitoksia vinkkauksesta :) ja yhden linkin takaa monesti löytää lukuisia uusia mielenkiintoisia kohteita.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Pätkis - 01.04.2010, 05:21:43
Jos olet vielä Edissä, ja muillekin tiedoksi, että Sandemans niminen firma tarjoaa ilmaisia opastettuja kävelykierroksia Edinburghissa! Kierros on pitkä, kestää about kolmisen tuntia ja oppaat on asiansa tuntevia  :) Ja kierros on tosiaan ilmainen, ehkä odottavat tippiä kuitenkin. Mutta siis rahat ne saa saman firman muilla maksullisilla kierroksilla.
Ja tässäpä vielä linkkiä:
http://www.newedinburghtours.com/index.php?option=com_content&task=view&id=14&Itemid=28

Ja ei muuta ku tutkimaan  ;)
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Pätkis - 01.04.2010, 05:24:53
^ No ei ollut kyllä tarkoitus koko tekstiä huutaa, mutta näköjään siinä kävi niin..Vaikka muka muokkasinkin sitä. Pyh, typerä kone,minä lähen nukkumaan nyt  ;D
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Strange Little Girl - 01.04.2010, 15:20:43
Kiitos vinkkauksesta :) lähtö 6.4 ja viikon reissu tiedossa yllämainittuihin kaupunkeihin.

Briteissa on alkamassa mahdollinen rautatietyolaisten lakko 6.4.-9.4. En tieda, miten olet ajatellut matkustaa, mutta siis lahes kaikki junat ovat mahdollisesti jumissa tuona aikana. Lakkolaiset ovat oikeudessa juuri talla hetkella (iso juttu taalla Briteissa) joten tanaan iltapaivalla selviaa, onko meilla ensimmaistakaan junaa liikkeessa tuona aikana.

Lisaksi Skotlannissa on ollut ihan hirvea saa- valtavasti lunta ja tuulta. Joitan teita on suljettu ja muutamia pahoja onnettomuuksia sattunut. Saa alkaa tosin (toivottavasti) hitaasti selkenemaan.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Pätkis - 01.04.2010, 23:49:02
^ Oon jotenkin tyytyväinen, että olen just tämän talven poissa Edistä.. Ihme sää ollut! Eipiä silti, täällä Québecissä on lämpimin ja vähälumisin talvi sen jälkeen kun lämpötiloja on alettu ottaan ylös, et ei hyvin täälläkään mene..

Mutta mitä tuohon liikkumiseen Skoteissa tulee, kulkeehan ne bussit, vaikka junat oiskin lakossa. Ainaskin Glasgow'n ja Edin välillä ja ympäristöön.

Ja itse asiassa voisinpa heittää kysymyksen ilmoille itsekin, olen siis syyskuussa paluumuuttamassa Edinburghiin, ja lennän Glasgow'hun, sinne "oikeelle" lentokentälle. Onko sieltä tosiaan vaivattomin reitti (paljon tavaraa mukana!) ottaa juna bussiasemalle ja sieltä sit juna taikka bussi (todennäköisesti bussi, kun on varmaan halvempi) Edinburghiin? Eli siis toisin sanottuna, ei mee esim suoraa junaa lentokentältä Edinburghiin asti? En oo siis koskaan lentänyt Glasgow'hun, kerran oon sieltä lähtenyt, mut sekin Prestwickiltä.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: soni-ja - 05.04.2010, 13:55:28
Kiitti tuosta junalakon uhasta tiedottamisesta. En olis itse kyllä yhtään hoksannut asiaa. Mutta bussilla meinaan kulkea matkat, tosin niin tekee myös moni muu mikäli lakko toteutuu. Täytyy vaan siis varata enemmän aikaa ja hermoja hommaan :)

Noista kierroksista oon kuullut paljon hyvää ja ajattelin mennä testaamaan jotain kierrosta :)
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Strange Little Girl - 06.04.2010, 18:42:39
Noh, eihan siita lakosta tullut mitaan, ja junat kulkevat siis normaalisti koko viikon.

Glasgown kentalla ei ole rautatieasemaa, eli sielta ei paase junalla mihinkaan. Bussilla keskustaan- kentalta voi menna suoraan rautatieasemalle, josta sitten junalla eteenpain. Tosin kannattaa tarkistaa, silla Glasgown lentokentalta saattaa menna jopa suora bussi Edinburghiin.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: zelanar - 14.04.2010, 09:59:39
Itse tulin juuri eilen Edinburghista. Sää oli mitä mainioin, aurinko paistoi lähes koko ajan, vettä viiden päivän aikana tuli pari tippaa. Käytiin parilla kummituskierroksella, Auld Reekie Toursin Terror Tourilla ja The Real Mary King's Closessa. Jälkimmäinen sopii musta hyvin vähän nuoremmallekin porukalle (ei ehkä niin hyvin kahdelle aikuiselle), koska oppaan kerronta ja kierros on hyvin tarinamaista. Kierros "maanalaisessa" closessa oli kuitenkin mielenkiintoinen omalla tavallaan.
Terror Tour oli myös hauska illanviettokierros, tosin meidän kierrosta hieman ehkä pilasi äänekäs polttariseurue, joka ei oikein pysynyt muiden tahdissa korkokengillään, joten heitä odotellessa meni aikaa. Muutama ihminen lähti kierroksen South Bridgen osion aikana pois, koska kokivat paikan liian ahdistavaksi ja pelottavaksi, jota toisaalta en ihmettele, koska tunnelma pimeissä kammioissa oli kutakuinkin kolkko. Terror tourin kierros päättyi samoissa South Bridgen kammioissa olevaan baariin, The Banshee Labyrith, joka sopii oikein hyvin metallihenkisille ihmisille. Erityisen hauska oli "leffateatteri" jossa näytettiin kauhuelokuvia illan ajan. Pitkän päivän kävelyiden jälkeen oli ihan hauska mennä kaljan kanssa katsomaan kauhuleffaa :).
Käytiin pyörähtämässä myös Rosslyn Chapelilla Edinburghin laitamilla. Sinne siis pääsee ihan Lothianin bussilipulla (£1,2) ja bussilla 15. Kuski oli sen verran mukava että huuteli meille milloin meidän piti jäädä pois kyydistä ja neuvoi vielä pysäkiltä kuinka kappelille pääsee. Itse oltiin sunnuntaipäivänä, jolloin kappeli aukeaa vasta klo 12. Muuten kappeli aukeaa 9.30. Kannattaa katsoa aukioloaika oikein, koska Rosslynissa tekemistä ajan tappamiseksi ei kamalasti ympäriinsä kävelyn lisäksi ole. Itse kappeli on tällä hetkellä korjausten alaisena, mutta kaunis silti. Jos ei muuta, niin mukava retki lähelle ja helposti kaupungin ulkopuolelle.
Majoitumme reissun aikana Budget Backbackersin hostelliin, joka vastasi kyllä odotuksia täysin. Ainoa miinus voisi olla jos on herkkäuninen, niin hostelli ei ehkä silloin sovellu, sillä se sijaitsee Cowgatella, joka on vilkas baarialue. Yöllä ulkoa kuului melkoinen mekkala. Hostellin vieressä on myös Greyfriar's Kirkyard, joka on pakollinen kaikille jotka tykkäävät katsella vanhoja hautausmaita. Upeita kuvia sieltä ainakin sai jos ei muuta.
Mulle tää oli siis kolmas kerta Edinburghissa, enkä ole ainakaan vielä paikkaan kyllästynyt.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: soni-ja - 16.04.2010, 16:32:50
Itse kotiuduin reissultani tiistai-iltana. Glasgowssa hieman sateli perinteisesti mutta ihan kiva sää oli ja aurinko helli paikallisia lauantai päivän. Siellä tuli käytyä mm. Kelvingrove art galleryy&museumissa, Kelvingrove Parkissa piknikillä, St. Enoch ostoskeskuksessa, Glasgown Necropoliksessa ja muutamissa paikallisissa baareissa ja yökerhoissa kuten Lane ja VodkaWodka Ashton Lanella.

Edinburghissa oli aivan loistava sää sen muutaman päivän ajan jotka vietin siellä ja pidemmäksi aikaa olisi voinut jäädä.
Kiertelin lähinnä perinteisest paikat: Royal Mile,vanhaa kaupunkia ylipäätään, Catol(?) Hill, Edinburghin linna, St.George Square, Princess Street...ja hostellissa tapaamieni travellereiden kanssa istuttiin terassilla eräässä saksalaisessa olutpubissa.. :D
Paljon jäi näkemättä ja uskon että paikka kutsuu käymään uudestaan ehkä hyvinkin pian ;)
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: potaatti - 14.05.2010, 09:36:03
Käytiin parilla kummituskierroksella, Auld Reekie Toursin Terror Tourilla ja The Real Mary King's Closessa.

Olen piakkoin lähdössä Edinburghiin ja oli ideana, että voisi käydä jollain tällaisella kauhu/kummituskierroksella. Tuntuu vaan, että tarjontaa on niin paljon, ettei tiedä minkä valita.  ??? Pääasiassa olisi kiva nähdä jotain pelottavia maanalaisia paikkoja kuin aiheeseen liittyen pukeutuneita näyttelijöitä, mutta ei nekään ole täysin poissuljettuja.

Osaako joku suositella kierrosta? Tai epäsuositella, jotta tiedämme jättää sen väliin?

Onko joku vieraillut Dungeonissa? Millainen paikka on, kannattaako vierailla? En oikein saanut nettisivuilta selvää, mutta mennäänkö siellä jossain vaunussa koko ajan vai miten homma toimii? Ja uskaltaako korkeanpaikankammoinen osallistua siihen drop-rideen?  ::)
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Pätkis - 15.05.2010, 00:15:15
Jos et oo about 12 v, niin en suosittele Edinburgh Dungeonsia!! Kävin siellä ite, ja olin kyllä tosi pettynyt, kun luulin sen olevan paljon "pelottavampi". Siinä siis välillä mennään vaunussa, ja välillä pukeutuneet hemmot kutittelee sua höyhenillä tms. Ja se oli tosi kalliskin mun mielestä, ainakin laatuun nähden.. Ilmeisesti se on siis paikka jonne lapset menee juhliin synttäreitä jne.  ::)

The real Mary Kings close olisi varmaan parempi, en ole ite käynyt, mutta ainakin se on aikuisemmille suunnattu ja ihan oikeaa tavaraa, toisin kuin täysin lavastettu dungeons.
Kävin myös yhdellä keskiyön kummituskierroksella, joka oli suurimmaksi osaksi hautausmaalla, kierros tosin alkoi jostain Royal Milen varrelta, missä on standeja jossa ko firmaa mainostetaan. Oli ihan jees kierros, asiantunteva opas kertoili tarinoita menneiltä ajoilta, noitavainoista jne ja sit mentiin Greyfriar's hautuumaalle kierteleen kryptoja ja muita kiinnostavia kohteita. Sitä voisin suositellakin, valitettavasti en muista nimeä taikka hintaa (ei mahtanut kovin kallis olla, kun mäkin menin  ;D) mutta tosiaan Roayl Milen varrelta lötyy standi, taitaa olla ison kirkon vieressä.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Hapsu - 18.05.2010, 17:09:52
Turun sanomista luin Mercat Tour kummitusmatkoista. Olin erittäin tyytyväinen Touriin. Opiskelijoilta 9£, joka sisälti kierroksen jälkeen maanalaisessa holvissa olevassa "sviitissä" lasin viiniä, tai olutta oppaan seurassa. Opas oli ehkä puoliammattimainen näyttelijä ja veti roolin hyvin. Lähtö tosiaan Royal Milen ison kirkon vierestä. Kannattaa varata lämpimästi päälle ja mukavat kengät, koska ulkoilmassa ollaan paljon ja maan alla tunnelien lattia hyvin epätasainen. Varmasti noi Mary Close kierrokset mys hyviä, suosiosta päätellen.

Jos joskus vielä eksyn Ediin, niin ehdottomasti joku hautausmaakierros tai vastaava koettava.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: potaatti - 09.06.2010, 08:59:01
Okei, nyt on sit Edinburgh nähty. Käytiin Auld reekien underground tourilla ja sitten vielä Real Mary King’s closella. Kumpikin oli ihan mielenkiinotisia. Ehkä toi Auld reekie oli vähän selkäpiitä karmiva, vaikka se olikin vain se peruskierros, ja toi toinen oli ihan mielenkiintoinen historiallisesta näkökulmasta. Opas tosin säikytteli Mari King’s clossella niin usein, että se alkoi vähän kyllästyttää. Eka kerralla vielä vähän hätkähti, mut sit se oli jo vanha juttu.

Käytiin myös siellä dungeonissa yks aamu ihan extempore visiitillä kun löydettiin kartasta alekuponki. Ehdittiin just ennen kirkuvaa koululaislaumaa sinne niin meidän seurueessa oli mm. joku perhe ja yks aikuinen mieskin yksin. Se oli kyllä ihan hauskaa, mutta seurueella oli kyllä suuri vaikutus siihen.  :D

Lisäksi käytiin tietenkin tsekkaamassa linna ja highlandit. Ja Ocean terminalin ostoskeskus, joka oli ihan syvältä. En suosittele sitä, ellei sitten halua sinne Royal-jahdille.
Otsikko: Edinburgh (ja Glasgow)
Kirjoitti: maarit - 15.06.2010, 15:29:46
Skotlannin reissu on nyt tehty ja hyvä reissu olikin, vaikka kelit ei oikein suosineetkaan. Kyllähän sinne takaisin on päästävä - yllättäen.. Ajattelin muutaman muistonpalan jakaa tännekin, jos niistä vaikka olisi jollekulle joskus jotakin hyötyä.

Matkamme oli siis lyhyehkö: Lensimme Edinburghiin rynskillä myöhään sunnuntai-iltana ja palasimme aikaisin torstaiaamuna. Hotellimme oli kerrassaan mainio, lisää tietoa siitä löytyy majoitustietokannasta (Channings Hotel, Edinburgh).

Edinburgh on kaunis, mustanharmaa, kivinen, jylhä kaupunki. Tietoa nähtävyyksistä löytyy tältäkin palstalta mukavasti. Itse voisin todeta, että linna oli melko hyvästä hinnastaan huolimatta käymisen arvoinen kohde. Tykkäsin kovasti. Olimme mukana ilmaisella opaskierroksella, jonka aikana saimme sekä tietoa että hyvät naurut moneen kertaan. Kävimme myös useammassa kirkossa. Ruokailtua tuli pubeissa ja yhtenä iltana Hard Rock Cafessa, jossa muuten syötiin jopa yllättävän hyvät hampurilaiset. Nam. (Toki hintakin oli kohdallaan.. ;))

Se, mikä Edinburghissa yllätti, oli kaupungin rauhallisuus - iltaisin jopa uneliaisuus. Ehkä kelikin aiheutti siitä osan. Lähes kaikki turistikohteet ja kaupat - myös turistikrääsäputiikit ja turisti-info - sulkivat ovensa kuuden maissa, minkä jälkeen katukuvassa näkyi enää harvakseltaan kulkijoita siellä täällä. Torstaisin paikat olisivat olleet auki vähän pidempään, n. (puoli)kahdeksaan. Joka tapauksessa pidin kaupungista. Voin helposti kuvitella, miten se herää eloon Tattoon aikana elokuussa. Ehkäpä siis suuntaamme sinne seuraavan kerran juurikin silloin.

Tiistaina pyörähdimme myös Glasgow'ssa. Kiertelimme ensin "ydinkeskustan" sateisia katuja ja söimme hyvää pubiruokaa hintaan £5/2ateriaa. Iltapäivästä lähdimme vielä ex tempore bussikiertoajelulle, mikä kyllä kannatti. Kaupunkihan olikin paljon näyttävämpi ja monipuolisempi, kuin keskuskadut antoivat ymmärtää. Ja toisaalta keskustakin yllätti positiivisesti - sieltäkin löytyi kauniita vanhoja rakennuksia, vaikkakin sitten tylsällä ruutukaavalla. Ja jokirantaa olisi ihana päästä kävelemään auringonpaisteessa - tai edes poutasäällä..

Sateisen ja sumuisen sään vuoksi me jätettiin kiertoajelut ja auton vuokraukset seuraavalle kerralle. Sitten onkin tarkoitus lähteä katselemaan vähän pohjoisempaa Skotlantia..
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: koko ceellä - 27.06.2010, 00:41:27
Ryanin eestaas lennot varattu Tre-Edinburgh reitille syyskuulle - maksoi vain 34€:a +1€ ko. summan wirecardille eli virtual Mastercardille laittamisesta (just nyt ois näköjään vielä tostakin pari euroa halvempi se R.n "lennä syys- tai lokakuussa" tarjous...) - ja aattelin kysäistä seuraavaa:

Kerkeekö jonkun mestoilla jo olleen mielestä OKsti saman päivän aikana hoitaan ittensä Edistä bussilla ensin Loch Lomond -järvelle, katteleen siellä maisemia yms. fiilistelyä harjoittaan muutaman tunnin ajan ja sitten takastulomatkalla pysähtyyn & tutustuun vielä Stirlingin linnaankin (siten että aukioloaikaa ainakin tunti jäljellä). Jos ja kun, niin mitä bussilla tavoitettavissa olevaa pysähdys-/tutustumispaikkaa tai kahtakin suosittelisitte Loch Lomondilla? Siis sellasta/-ia, missä pääsis parhaiten ns. autenttiseen fiilikseen JA maisematkin olisivat palkitsevia.

Kiitos vinkeistä jne. - joita muuten otetaan vastaan myös Edinburghissa sijaitsevista edullista & makoisaa (länkkäri+etnis)kasvissapuskaa tarjoilevista ravintoloista+"kioskikuppiloista" kuten myös isoista eli laajavalikoimisista aasialaisruokakaupoistakin.  ;)
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: potaatti - 08.07.2010, 11:41:00
Kiitos vinkeistä jne. - joita muuten otetaan vastaan myös Edinburghissa sijaitsevista edullista & makoisaa (länkkäri+etnis)kasvissapuskaa tarjoilevista ravintoloista+"kioskikuppiloista" kuten myös isoista eli laajavalikoimisista aasialaisruokakaupoistakin.  ;)

Suosittelen Henderson’s nimistä ravintolaa. Sijaitsee Hanover streetillä ja sitten niillä on kahvila yhden kirkon tiloissa. Sapuska oli ihan sairaan hyvää ja vaihtoehdot monipuoliset. Vegaaninen suklaakakku oli aivan taivaallista. Hinnat on musta ihan kohtuulliset ja tosi hyvin oli merkitty mitkä ruuat sai vegaanisina jne. Käytiin kerran ravintolassa lounasaikaan, josta siis sai ruuan saman tien lautaselle ja sitten bistrossa, jossa tilaus tuotiin pöytään, oli hiukan kalliimpi paikka (siis meidän ruokiin tais mennä 16£ ku otettiin myös salaatit). Tuli käytyä monta kertaa siellä kahvilassa! Bistro täyttyi muuten supernopeasti avaamisen jälkeen eikä kaikille halukkaille riittänyt pöytiä – suosittu paikka siis.

Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: weeper - 03.08.2010, 16:13:42
Hei, ollaan syyslomalla lähdössä Skotlantiin muutanaksi päiväksi. Reissu on niin lyhyt, että tuskin lähdetään muita kaupunkeja kuin Edinburghia koluamaan. Haluttaisiin kuitenkin yksi päivä omistaa maaseudun rauhalle, joten mistä Edinburghin seutuvilta löytyisi joku mukava pieni kylä, nummia, lehmiä yms. Sellaiseen olisi ihana tehdä päiväreissu. Voisiko tuon toteuttaa pyörällä vai onko paikallisbussi parempi? Onko pyörien vuokraaminen Edinburghissa kallista? Missä Edinburghin lähellä on komeimmat rantakalliot, joilta ihailla merta?

Tässä nyt ensimmäinen kysymystulva  :D
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Vallisoletana - 03.08.2010, 18:13:24
Hei, ollaan syyslomalla lähdössä Skotlantiin muutanaksi päiväksi. Reissu on niin lyhyt, että tuskin lähdetään muita kaupunkeja kuin Edinburghia koluamaan. Haluttaisiin kuitenkin yksi päivä omistaa maaseudun rauhalle, joten mistä Edinburghin seutuvilta löytyisi joku mukava pieni kylä, nummia, lehmiä yms. Sellaiseen olisi ihana tehdä päiväreissu. Voisiko tuon toteuttaa pyörällä vai onko paikallisbussi parempi? Onko pyörien vuokraaminen Edinburghissa kallista? Missä Edinburghin lähellä on komeimmat rantakalliot, joilta ihailla merta?

Tässä nyt ensimmäinen kysymystulva  :D

Itse kävin Edinburghista päivän reissulla Dunbar-nimisessä kylässä, joka on Edistä muutaman kymmenen kilometriä itään. Rantakalliot oli mahtavia ja niitä + tyrsyävää merta voi ihastella kallioiden "yllä" kulkevalla pitkällä polulla. Dunbar oli mielestäni muutenkin melko viehättävä pikku kylä, tosin tekemistä siellä ei rantapolun lisäksi juurikaan ole. Kivan näköinen uimahalli siellä kyllä oli, lapsille varmasti mieluisa, jos sinulla pikku-ihmisiä on matkassa. Dunbariin pääsee parhaiten junalla, menopaluu maksaa muistaakseni 5-10 puntaa, riippuen mihin aikaan päivästä olet liikkeellä. Myös North Berwick on kuuleman mukaan hieno rantakylä. En itse käynyt, joten en osaa siitä sen enempää kertoa. "Maalaiskohteeksi" voisi sopia Roslin Edinburghin eteläpuolella. Paikallisbussilla pääsee. Ja sieltä löytyy se Da Vinci-koodi -kappelikin, tosin lehmistä en ole täysin varma..  :)
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: weeper - 04.08.2010, 18:57:44
Kiitoksia tosi paljon vinkeistä! :) Kuulostaa tosi hyvältä. Pieniä matkaajia ei ole mukana ja emme tuolla päiväreissulla muita aktiviteetteja tarvitsekaan kuin kauniit maisemat ja meren rannalla käyskentelyä.

Lehmät pitäisi varmaan saada jotenkin ohjelmaan, kun tuo isäntä on niiiiiiin vannoutunut maajussi ja kiertää aina navetoita ympäri Suomea ja maailmaa. Pitäähän sitä nähdä Skotlanninkin ammuja :D
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: aivis - 31.08.2010, 15:46:37
Mitä kannattaa tehdä invernessissä jos on kaksi päivää aikaa?
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Strange Little Girl - 31.08.2010, 22:00:30
Mitä kannattaa tehdä invernessissä jos on kaksi päivää aikaa?

Lähteä pois  ;D

Inverness ei ole mitenkään erityisen innostava kaupunki. Skotlannin parhaat nähtävyydet (varsinkin tuolla pohjoisempana) on kaunis ja karu luonto. Suosittelisin auton vuokrausta, ja vaikkapa ajolenkkiä ensin John O'Groatsia kohti, ja sieltä Ullapoolin tietämiltä kohti Isle of Skyetä. Takaisin Loch Nessin rantaa myöden. Kauniilla pikkuteillä hurahtaa helposti kaksi päivää.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: kirjastotäti - 21.10.2010, 18:46:11
Suunnittelen matkaa Edinburghiin joulukuun ensimmäisellä viikolla. Osaako joku sanoa onko aivan tuhoon tuomittu idea? Mielikuvituksessani siintää tunnelmallinen jouluvaloin valaistu keskusta ja iloinen takkatuli B&B:ssä. Onko todellisuus yhtäkuin loskaiset kadut ja ikävät säät? Ainakin turisteja kuvittelisi olevan huomattavasti kesäkautta vähemmän.  :)

Entä kannattaako tuolloin lähteä samoamaan ylämaan nummia, vai onko se parempi jättää suosiolla seuraavaan reissuun? Entä ovatko suurin osa linnoista yms. nähtävyyksistä kiinni tuona aikana (muutaman kotisivun olen katsonut ja pahalta näyttää)? Onko tiedossa hyviä vinkkejä Edinburghin talveen?
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Pätkis - 22.10.2010, 10:15:23
Joulukuun alussa joulukausi on juuri avattu (viralliset avajaiset 25.11), joten ihanat jouluvalot ja tunnelmallinen saksalainen joulutori on jo paikoillaan tuomassa jouluhenkeä :)
Loskasta en olisi liian huolissaan, tosin toki sää voi olla hieman harmaampi. Tai mukavan kirpeä ja aurinkoinen. Tai molempia ja kaikkea siltä väliltä samana päivänä  ;D
Turisteja on kesäkautta vähemmän, mutta Edinburgh on ympäri vuoden suosittu, joten täällä ainakin nähtävyydet ovat avoinna. Tarkastin just Edin linnan sivuilta, ja auki on, ympäri vuoden :)

Ylämailla nähtävyyksien aukiolon kanssa voi olla enemmänkin ongelmia, mutta en osaa kyllä varmaksi sanoa. Samoamisen järkevyydestä joulukuussa en osaa sanoa sen kummempaa, muuta kuin että jos tiedät tulevasi takaisin kesäaikaaan niin varmasti on miellyttävämpi säiden puolesta. Mutta suosittelisin silti esim päivän reissua ylämaille, vaikkapa jonkin tour operatorin matkassa. Ja ei, ne eivät maksa maltaita! Itse olin juuri pari viikko sitten The Hairy Coo'n matkassa (http://www.thehairycoo.com/) koko päivän ja matka oli periaatteessan "ilmainen", mutta kuskille/oppaalle jätettiin tippiä sen verran kuin budgetti sallii ja haluaa antaa. Eli kierroksen voi saada paljonkin halvemmalla kuin isompien järjestäjien. Mutta tällä firmalla on vain yksi kierros, isommilla firmoilla on enemmän valinnanvaraa. Oon ollut toisenkin järjestäjän mukana ja niillä päiväreissu maksoi noin £40 muistaakseni. Ja varmasti sieltä löytyy jokunen linnakin mitä pääsee ihasteleen joulukuussakin :)
Tässä pari linkkiä muille matkanjärjestäjille vai mitä ne nyt suomeksi onkaan.. :D
http://www.rabbies.com/
http://www.haggisadventures.com/
http://www.highlandexperience.com/

Eli nyt ei muuta kuin etsit sen B&B josta löytyy iloinen takkatuli  ;)
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Ruuhkis - 22.10.2010, 13:45:43
Mitä kannattaa tehdä invernessissä jos on kaksi päivää aikaa?

Lähteä pois  ;D

Inverness ei ole mitenkään erityisen innostava kaupunki.

En nyt olisi aivan näin negatiivinen Invernessin suhteen vaikkei se kaupunkina kummoinen olekaan. Hostelli bongarille kaupungissa sijaitsee yksi parhaista hostelleista missä itse ollut. Vanhanajan keskusteluhostelli  (http://www.bazpackershostel.co.uk) missä varsin muhkea kissa ( siis sellainen oikea) tekee itseään tykö ja takapihalla voi ihailla kun aurinko laskee Invernessin ylle.

Paikassa on myös tiettävästi syntynyt yksi aviopari.

Skotlantihan tosiaan vasta alkaa ylamaista. Saaret ovat myös huikeita. Skye ei kylläkään tehnyt vaikutusta vaikka hienoja maisemia onkin. Mutta Lewisin saari on jo asia erikseen. Karu kun mikä. Ihmiset suorapuheisia.

Siitä syystä varmaan houkuteltiinkin jäämään sinne asumaan.

Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: katikala - 06.11.2010, 18:54:38
Lainaus
Mutta suosittelisin silti esim päivän reissua ylämaille, vaikkapa jonkin tour operatorin matkassa. Ja ei, ne eivät maksa maltaita! Itse olin juuri pari viikko sitten The Hairy Coo'n matkassa (http://www.thehairycoo.com/) koko päivän ja matka oli periaatteessan "ilmainen", mutta kuskille/oppaalle jätettiin tippiä sen verran kuin budgetti sallii ja haluaa antaa. Eli kierroksen voi saada paljonkin halvemmalla kuin isompien järjestäjien. Mutta tällä firmalla on vain yksi kierros, isommilla firmoilla on enemmän valinnanvaraa. Oon ollut toisenkin järjestäjän mukana ja niillä päiväreissu maksoi noin £40 muistaakseni. Ja varmasti sieltä löytyy jokunen

Kiitti Pätkis tosi hyvästä vinkistä! Ollaan kirjastotädin lailla menossa joulukuussa Ediin ja toi The Hairy Coo kuulosti just tämän kertaseen reissuun sopivalta päiväretkeltä! Ehkäpä sillä saisi matkakaverin houkuteltua Edistä ulos...
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: kirjastotäti - 13.11.2010, 13:18:45
Lennot on nyt varattu Edinburghiin, n.35€/hlö meno-paluu.  ;D

Ollaan suunniteltu tälläistä ohjelmaa:
- Yksi päivä varataan ylämaalla piipahtamiselle. (Kiitos Pätkikselle loistavista linkeistä!)
- Aiotaan käydä myös katsastamassa Edinburgh Castle (jonne sopivasti sattuu ilmainen sisäänpääsy reissumme aikana).
- Kiivetään Arthur's seatille katselemaan maisemia ja käydään alas tullessa maistamassa Haggista Sheep Heid Innissä (tästä oli Mondossa juttua muutama kuukausi sitten).
- Myös kummituskierroksella olisi tarkoitus käydä (todennäköisesti jollakin www.blackhart.uk.com/ tarjoamista).
- Kaupunkikierros New Edinburgh Free Tourin matkassa.
- Poiketaan ihmettelemässä Leithin kaupunginosaa ja käydään Port O'Leith merimiespubissa.

Olisi kiva kuulla lisää vinkkejä kiinnostavista paikoista Edinburghissa!
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: savo - 23.11.2010, 02:46:54
Lennot on nyt varattu Edinburghiin, n.35€/hlö meno-paluu.  ;D

Lennätte varmaan käsimatkatavaroitten kanssa ? :)

Lainaus
- Yksi päivä varataan ylämaalla piipahtamiselle. (Kiitos Pätkikselle loistavista linkeistä!)

Aiotteko vuokrata auton vai mennä ohjatulla bussikierroksella ?

Lainaus
- Aiotaan käydä myös katsastamassa Edinburgh Castle (jonne sopivasti sattuu ilmainen sisäänpääsy reissumme aikana).

Kannattaa! On hieno paikka ja näkymät on upeat. Kannattaa mennä ennen kello yhtä. Yhdeltä siellä pamautellaan tykillä jolla ennen ilmoitettiin että kello on yksi.

Lainaus

- Kiivetään Arthur's seatille katselemaan maisemia ja käydään alas tullessa maistamassa Haggista Sheep Heid Innissä (tästä oli Mondossa juttua muutama kuukausi sitten).

Heh. Itellä meni jalat kippeeksi ja hiki tuli pintaan jo valmiiksi kun katteli sitä vuorta läheltä. On meinaan varmaan melkonen homma kiivetä sinne. Kannattaa varmaan varautua hyvillä kengillä :P

Lainaus
- Myös kummituskierroksella olisi tarkoitus käydä (todennäköisesti jollakin www.blackhart.uk.com/ tarjoamista).
Itse ei käyty mutta kaverit ovat suositelleen.  Sattu lievä bileilta edelliselle päivällä kun oli tarkoitus mennä. No, olisihan se voinut pienessä rapsassa pelottaa vähän enemmän… :D
Lainaus
- Kaupunkikierros New Edinburgh Free Tourin matkassa.
Ite tehtiin kaupunki kierrosta lothianin busseilla. 3£ päivälippu ja saat ajaa niin paljon kun jaksat.  Hyppäsi vaan jossain pois, kävi katselemassa meisinkiä ja toiseen bussiin siitä. Hyvin sai päivän kulumaan.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: ollisl - 23.11.2010, 15:12:27
Linnan lähistöllä on Tower museo tms. jonka yläkerrassa on mainio ravinteli.
Palvelu on erinomaista ja ruoka maukasta. Ruohosipuli ristissä meininkiä tottakai, mutta annokset ovat silti aivan riittävän kokoisia. Iltasella on komiat näkymät valaistuun linnaan. Kannattaa varata etukäteen, sillä kovin suosittu näyttäisi olevan pikkuporvareiden keskuudessa.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: kirjastotäti - 02.12.2010, 10:47:36
Tässä kävi nyt niin ikävästi, että meidänkin lentomme Skotlantiin peruttiin sääolosuhteiden vuoksi.

Pakko kuitenkin kehua todella ymmärtäväistä ja ystävällistä B&B:tä, Aydenia, johon meidän oli tarkoitus majoittua. Pahoittelivat kovasti ja eivätkä halunneet minkään laista peruutusmaksua, olisi ollut kuulemma julmaa. :) Aiomme ehdottomasti majoittua juuri Aydeniin kun joskus pääsemme Edinburghiin asti.
http://www.ayden-edinburgh.com/

Myös Highland experience tours oli oikein ymmärtäväinen ja lupasi palauttaa etukäteen maksamamme rahat. Tosin he eivät olisi pystyneet kuitenkaan järjestämään reissua lumen takia. Mutta todella hyvä mieli jäi heidänkin kanssaan asioinnista.

Ryanairista ei voi sanoa samaa, lennon paluupäivän muuttaminen olisi maksanut erikseen (melko paljon), eikä ollut mitään järkeä siirtää lähtöä tiistaille, kun torstaina olisi ollut jo paluulento. Rahat lennoista kuitenkin palautetaan, mutta muita kuluja ei korvata. Muutenkin tiedotus oli huonoa, saimme tekstiviestin pari tuntia ennen lennon lähtöä jossa kerrottiin peruuntumisesta. Viestissä ei ollut mitään numeroa josta olisi voinut kysellä lisätietoja. Myöskin kaikki netisivujen palvelunumerot olivat jo kiinni. Mutta tiesihän sen jo etukäteen, että Ryanarilta ei niillä hinnoilla asiakaspalvelua saa...
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: katikala - 26.12.2010, 19:04:26
Harmittava tuuri sulla kirjastotäti! Toivottavasti pääset vielä Edinburghiin joskus! Me onnistuttiin just väistelemään lumituiskuja ja päästiin takaisinkin päin tunnin koneessa oottelun jälkeen. Kenttä olikin suljettuna sekä ennen että jälkeen meidän lähdön. Oon niin monta kertaa kysellyt neuvoa täällä, että kirjotanpa kerrankin hieman kokemuksia omastakin reissusta kun kerrankin tuli käytyä kaikenlaisissa turistinähtävyyksissä oikein urakalla.

Majoituttiin Old School Hostel Appartmentissa (http://www.hostelworld.com/hosteldetails.php/The-Old-Schoolhouse-Hostel-Apartments/Edinburgh/45223), todella edullinen ja erinomainen sijainti aivan Royal Milen lähellä. Oikein rauhallinen välikatu, ja asunto sopi hyvin tämmöselle hieman vanhemmalle reissaajalle, jota ei kiinnosta aina hostel talk tai ne hotellien aamiaiset.

Arthurs Seatille kiivettiin aivan väärältä puolelta, siis todellakin kiivettiin, polvet kurassa, kädet täristen ja jalat lumessa lipsuen. Olispa kannattanu katsoa sitä karttaa hieman ennen kuin lähdettiin matkaan. Takaisin käppäiltiin miellyttävästi idän puoleista rinnettä alas. Suosittelen kuitenkin kaikille, hienot maisemat, ja viski maistui erinomaisen hyvältä kiipeämisen jälkeen.

Kokeiltiin myös aiemmin suositeltu Hairy Coo (http://www.thehairycoo.com/) ja opas todellakin oli oikein hauska heppu! :) Matkan antia lisäsi kummasti Donaldin näkemys Sean Connerystä ja muista Skotlannin kuuluisuuksista. Mielenkiintoisesti myös Donaldin näkemys joistakin historian tapahtumista erosi virkistävän täysin Edinburgh Castlen näyttelyn kertomuksista.

The Real Mary Kings Close (http://www.realmarykingsclose.com/) valittiin kaikista kiertueista, ja siinäkin huomasi hyvän tarinan kertojan merkityksen. Opas oli oikein hyvä ja siksi koko homma oli mielenkiintoinen. Ehdottomasti semmoinen "kerran elämässä" kokemus kuitenkin, en näe mitään syytä kokeilla vastaavaa toistamiseen.

The Whisky Experience (http://www.whisky-heritage.co.uk/) oli erinomaisen informatiivinen näin aivan viskiummikolle, mutta ei ehkä koko rahan väärti kuitenkaan. Maailman suurin viskipullojen näyttely ei kuitenkaan ollut mitenkään omaa elämää koskettava näky, mutta harrastajalle se voi toki olla tärkeä. Samat tiedot olisi varmasti saanut viskikaupasta avuliaalta myyjältä, tai vaikka National Museum of Scotlandista (http://www.nms.ac.uk/), josta löytyi aito tislausvälineistökin!

Museo oli muutenkin suurin positiivinen yllätys. En yleensä käy museoissa, ja tähänkin eksyin vain, koska se oli ilmainen ja sieltä piti olla hyvä näköala yläkerroksesta. No sehän oli lumen tulon vuoksi kiinni, mutta näyttelystä löytyi paljon muuta mielenkiintoista. Ehdottomasti vierailun arvoinen, mutta kannattaa suosista kävellä nopeammin läpi osat, jotka ei kiinnosta. Lähihistorian näyttelystä löytyi esim. mielenkiintoinen video kankaanhuovutuslauluista (?), kertomuksia siirtotyöläisten matkoista uuteen maailmaan (siinä vasta reissaajia), käynnissä olevia höyrykoneita ja tietty ne tislauspannut.     

Halvasta majoituksesta huolimatta saatiin rahaa kulumaan reissulla älyttömästi. Se johtu ehkä osittain siitä, että tällä kertaa ei ollut mitään budjettirajoitteita käytössä ja käytiin kaikki nähtävyydet hinnasta piittaamatta läpi. Viski ei ole halpaa, siihen meni useempi satanen edes yrittämättä.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: decker - 07.02.2011, 20:39:41
Tarkoitus ois keväällä Edinburgiin ja sieltä päivän kestävälle ohjatulle bussiretkelle esim. Loch Nessille tai Ylämaalle. Jotain kokemuksia ja tietoja retkistä olen jo löytänyt ja lukenut mutta haluaisin tietää lisää. Eli millasia kokemuksia tallaajilla on retkistä, millaisia bussit ovat, näkeekö maisemia kunnolla, ovatko retket hintansa väärttejä? Retkenjärjestäjiä ainakin on runsaasti mut kannattaako varaukset tehdä paikan päällä vai etukäteen netissä?
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Strange Little Girl - 09.02.2011, 11:20:26
Tarkoitus ois keväällä Edinburgiin ja sieltä päivän kestävälle ohjatulle bussiretkelle esim. Loch Nessille tai Ylämaalle.

En ainakaan suosittelisi Loch Nessia- ellei halua valttamatta koettaa bongata sita kuuluisaa hirviota, niin skippaisin sen kokonaan, ja keskittyisin muihin juttuihin. Loch Ness on oikeastaan vain pitka jarvi, ei mitenkaan erityisen upea/kaunis (varsinkin verrattuna Skotlannin muuhun maastoon). Jotain paivaretkea ylamaille sen sijaan suosittelisin. Taalla mainittiinkin jo pari- itsella kokemusta on vain omasta autosta, seka monia vuosia sitten Haggis-toursista, joka oli kylla onnistuneesti jarjestetty- porukka oli nuorta, bussi pysahteli tiheaan, ja kuski tiesi parhaat "photo opportunity"- maisemat.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Apina91 - 15.03.2011, 15:15:16
Sunnuntaina suuntana Edinburgh. Mistäs kokemusten tai juttujen perusteella löytyy se paras Haggis-annos? Maukkain löytyy varmaan jostain pikkusesta pubista, sillä mitään hienoa ja oikein aseteltua annosta en hae. Maku on ykkönen :)

Neljä päivää ajattelin metsästää kaikkea ruokaa ja juomaa, mitä en saa maukkaana Suomesta.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: jaslehto - 19.03.2011, 12:56:10
Moi, tota onko matka kentältä pitkä, keskustaan? Syksyllä kulttuuri matkalle tuonne menossa :)
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Pätkis - 19.03.2011, 19:28:36
Kentälle on noin 12km, ja lentokenttäbussi kulkee koko ajan kentän edestä  :) Matkaan menee liikenteestä riippuen 20-30 min.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: -stroller- - 28.03.2011, 20:41:53
Löytyykö elokuussa vapaita b&b -paikkoja ilman etukäteisvarausta lähinnä ylämailta Glasgowsta pohjoiseen? Viime syyskuussa tehtiin muutaman päivän autoiluretki tuonne ja silloin oli hyvin vapaita paikkoja, kun oli aamusta liikkeellä. Mutta onko elokuu sitten vilkkaampaa turistiaikaa?
Nyt olisi tarkoitus tehdä pitempikestoinen reissu, viikko tai kaksi autoillen ja mukavannäköisissä paikoissa pysähtyen. Majoituksen etukäteen varaaminen rajoittaa aika paljon menemistä, joten mieluummin menisi ja katsoisi paikan päältä sopivan.

Mites muuten tuolla sitten, kun näyttäisi autoreitille osuvan lauttayhteyksiä niin kuinka tuollaiset toimii Skotlannissa? Onko niin kuin Suomessa lossit vai pitääkö tuollaisista maksaa tai varata jne? Esimerkiksi Armadale - Mallaig -väli.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Pätkis - 29.03.2011, 01:48:58
Elokuu on aika kinkkinen aika, Edinburghissa nimittäin on maailmanluokan art festival joka houkuttelee koko kuukauden aikana satoja tuhansia ihmisiä kaupunkiin. Tästä johtuen, uskoisin että myös jokunen heistä eksynee Edin ulkopuolelle ylämaillekin, joten suosittelisin varaamaan majotuksen etukäteen. Festarit voi näkyä hinnoissakin, taatusti ainakin Edinburghin lähialuilla. Elokuu on muutenkin suosittua aikaa lomailla (etelä-Euroopan lomat) ja ylämailla on suurimmaksi osaksi pieniä paikkoja, jotka tietty varataan nopeasti.

Lautat toimii, ei ole omaa kokemusta mutta mielestäni ne on isompia ku suomen lossit koska matkaakin kertyy monille ylityksille parisen tuntia. Tosin Isle of Skylle voi ajaakin siltaa pitkin. Taatusti pitää laiva/lauttaylityksista maksaa, etenkin oman auton kanssa, ei ole kovinkaan halpaa lystiä yleensä. En tiedä tarkemmin minne päin ootte menossa, mutta tässä pari linkkiä lauttoihin:

http://www.orkneyferries.co.uk/ (http://www.orkneyferries.co.uk/)
http://www.calmac.co.uk/ (http://www.calmac.co.uk/)
http://www.poferries.com/ (http://www.poferries.com/)
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: -stroller- - 29.03.2011, 16:41:34
Niin mä muistelinkin, että Edinburghissa on joku tapahtuma elokuussa. No, pitää vielä harkita tuota matka-ajankohtaa, eipä ole edes vielä vaimon loma-ajatkaan varmistuneet.

Osaatko Pätkis suositella maisemallisesti alueita, joissa kannattaa autolla ajella? Google street viewiä katsellessa tuntuu, että tuo Skotlannin itä- ja koillisrannikko aika "tylsän" näköistä seutua, ihan kuin meidän pohjanmaalla olisi.
Ajatuksen tasolla meillä siis oli ideana Glasgowsta ajella Fort Williamin kautta Invernesiin ja siitä sitten pysytellä sen linjan länsipuolella Isle of Sky jne. Minkäslainen paikka tuo Cairngorms kanssallispuisto on? Googlestakin tietysti löytyy paljon tietoa, mutta ajattelinpa kysyä paikkakuntalaisen neuvoa.
Viime syksynä annoit Edinburghin reissulle vinkkejä pp:n puolella, kiitos niistä  ;)
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Pätkis - 30.03.2011, 11:40:32
Heheh, no on se hyvä että voin autttaa monessa paikkaa  ;D

Aika yleisenä sääntönä ollee se, että mitä pohjoisemmas menee, niin sitä jylhemmiksikin maisemat käyvät. Ja tuolla länsipuolella itsekin pysyisin suurimmaksi osaksi, nimenomaan Fort Williamin ja Glencoen kautta ylöspäin. Tietysti sitten itäpuolella on enemmän (?) linnoja ja katedraaleja tai niiden raunioita, esim St Andrewsissa, Arbroathissa, Dunkeldissa ja Dunnottar castle Stonehavenissa siellä jossain matkan varrella Aberdeenia kohti myös. Noista tuo jälkimmäinen on tosi hienolla paikalla, johon kannattaa pysähtyä edes kuva ottamaan jos on lähi-alueilla.

En oo valitettavasti ite vielä käynyt tuolla Cairngormsin kansallispuistossa, joten siitä en osaa sen enempää sanoa  :-\ Mutta olettaisin, että suht hienoja maisemia sieltäkin löytyy, kun kerran on kansallispuisto  :D

Ja jos noilla lautoilla meinaatte lähteä kuitenkin jonnekin, niin Ullapoolista pääsee Isle of Lewisille ja Isle of Harrylle (oikeestaan ne on yks iso saari), eikä se oo niin kauheen kaukana Invernessisstäkään. Ite en kyllä oikein tiedä mitä ihmettä Invernessissä on näkemistä..Ellei sitten halua mennä kattoon Urquhart castlea Loch Nessille. Kuitenkin, Ullapoolista pääsee siis lautalla noille saarille, ja sitten kun ajaa noi saaret "alas" niin sieltä pääsee sitten lautalla taas mantereelle esim muistaakseni Mallaigiin tai lähialueelle.

Ja jos haluatte jotain muutakin tehdä kuin ajella autolla, niin monet viskipanimot toivottaa turistit tervetulleeksi ilmatteeksi kierrokselle ja maistajaisille, tai muutamalla punnalla jos ei kaikkiin aivan ilmatteeksi.

Hyvää reissua :)
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: -stroller- - 30.03.2011, 18:35:20
Eipä hei vielä toivotella hyvää reissua, kaikki on vasta suunnitteluasteella  ;D Mutta kiitos kuitenkin!

Viime syksynä majoituttiin Edinburghissa ja tehtiin siitä kaksi parin yön autoilureissua. Ekana ajettiin "turistitietä" St Andrewsille ja toisella reissulla Glasgown laukkakisojen kautta Fort Williamiin.
Ben Nevis -viskitislaamolla käytiin turistikierroksella. Jätti vähän kylmäksi, viidentoista minuutin kierros ja sitten "kaupan" kautta pihalle. Jotenkin olisi kaivannut vähän laajempaa esittelyä, vaikka koko prosessi ja historia käytiinkin läpi. Tiedä sitten onko joka paikassa samanlaista, täytynee käydä testaamassa.

Glasgowssa käytiin myös paikallisella vinttikoiraradalla. Netin mukaan siellä olisi pitänyt olla kisat, mutta taksista kun noustiin niin tyhjä areena meitä odotti. Toivottavasti ensi reissulla osuisi oikea kisapäivä kohdalle.
Onkos muuten kokemusta näistä lammaspaimennustapahtumista? Sellaista olisi mahtava päästä seuraamaan. Edellisellä reissulla ajatuksena oli tuollainen löytää, mutta tekemistä oli niin paljon muutenkin, että jäi sitten kokonaan pois kuvioista.




Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Pätkis - 30.03.2011, 23:32:26
No okei, ehkä oli vähän ennenaikaista toivotella hyviä reissuja kun arvasin, että tuun tänne vielä kommentoimaan  ;D

No jopas oli viskikierros teillä! Kyllä niistä suurin osa kestää tunteroisen.. Ainakin Glenfiddich Distillery tarjoaa ilmaisia kierroksia ja kesto on tunnin verran, tosin siihen sisältyy videokin. Samoin Glenlivet Distilleryssä vierailu on ilmainen, tosin ei näistä kummastakaan taida ilman tislaamon kaupassa käyntiä päästä ;)
Nää sijaitsee Speyside alueella, eli ei kaukana Invernessistä :)

Enpä ollut aikaisemmin ajatellutkaan noita paimennustapahtuamia, mutta nyt kun mainitsit niin pitipä ihan googlettaa! Ja kas vain, juurikin elokuussa (4-6 päivä) on eteläisessä Skotlannissa moinen tapahtuma! Tai tää on varmaan isoin tapahtuma, kun ne on jotkut koekilpailut (siis trial enkuksi, millään en nyt keksi suomen kielen sanaa) joista voittajat menee sitten vielä isompiin kisoihin syyskuussa.
Pitää kyllä itekin lähteä katsomaan, joten kiitos vaan vinkistä :D

Tässä vielä linkki tuohon tapahtumaan, josta ei kyllä muuta selviä ku paikka ja aika :D http://www.sheepdogchampionships.co.uk/index.html (http://www.sheepdogchampionships.co.uk/index.html)



Otsikko: Glasgow
Kirjoitti: Minskiss - 08.09.2011, 23:13:31
Mitenkä kannattaisi Glasgow'iin matkustaa? Onko järkevintä lentää Ediin ensin ja sieltä sitten.. bussilla? Lontoon kautta lento kestää 5-9 tuntia, enkä oikein ole löytänyt suorahkoja lentoja edullisesti.
Olen sinne menossa marraskuussa, sää lienee yhtä kaunis kuin kaupunki?

Tattista,
Minskiss
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Tseikki - 09.09.2011, 09:27:23
Mitenkä kannattaisi Glasgow'iin matkustaa? Onko järkevintä lentää Ediin ensin ja sieltä sitten.. bussilla? Lontoon kautta lento kestää 5-9 tuntia, enkä oikein ole löytänyt suorahkoja lentoja edullisesti.
Olen sinne menossa marraskuussa, sää lienee yhtä kaunis kuin kaupunki?

Tattista,
Minskiss
Luultavasti tuo lento Edinburghiin ja jatko sieltä bussilla/junalla Glasgowiin. Jos Helsingistä teet matkaa niin huomaa, et Blue1 lopettaa reittinsä Edinburghiin lokakuun lopulla.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Korpi - 09.09.2011, 09:41:42
Myös Norwegian lentää suht. halvalla Edinburghiin, vaihto Tukholmassa. Kätevin tapa tosiaan lienee mennä bussilla Edinburghista, lippu ei montaa puntaa maksa ja matka kestää reilun tunnin. Bussi pysähtyy lentokentän lähellä eli ei tarvitse välttämättä mennä Edinburghin keskustaan. KLM:ltä lentää Glasgowhun Amsterdamin kautta, kannattaa katsoa hintoja myös sieltä.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Minskiss - 09.09.2011, 21:30:22
  :D Kiitti vinkeistä! Nyt voi jo melkein pakata kassit. Jee!
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: enph - 08.02.2012, 12:35:52
Kiinnostaisi lähteä katsastamaan varsin kuuluisa Ionan luostari Sisä-Hebrideillä.

-Olen muutamista kommenteista ymmärtänyt että Glasgowsta pääsee junalla Obaniin. Sieltä lautalla Mullin saarelle josta bussilla (?) edelleen Ionan luostarisaarelle.

Onko kukaan teistä käynyt tai jopa yöpynyt Ionan saarella? Jos niin millaisia majoitusvaihtoehtoja siellä on? Millainen saari muuten oli, onko turisteja paljon?

Entä onko kukaan patikoinut rinkan kanssa tuolla Mull-Iona suunnalla?

Muitakin vinkkejä tuosta alueesta ja erityisesti Skotlannin luostareista otetaan kiitollisuudella vastaan :)  :)

Täältä tulee infoa, vähän myöhässä tosin. Jospa jollekin olisi hyötyä!
Aikaisemmin olin näköjään jo pari vuotta sitten kirjoitellut aiheesta (itse kävin Ionalla 2009 keväällä), mutta kerrataanpa.

Me lennettiin ensin Glasgow'hun (lentolipuista ei tietoa, olin aupairina Saksassa ja tehtiin host-perheen kanssa reissu, eli lennettiin Frankfurt-Amsterdam-Glasgow, lentoyhtiönä KML). Glasgowsta napattiin juna Obaniin. Obanista lautalla Mullin saarelle (http://www.calmac.co.uk/ (http://www.calmac.co.uk/), tuossa linkki laivayhtiön sivuille), Mullin läpi ajeltiin bussilla Fionnphortin satamaan, josta otettiin lautta Ionaan. Mull-Iona -välihän on todella lyhyt (lautalla n. kymppimintsaa), mutta toki merenkäyntikin siihen vaikuttaa. Joskus saattaa käydä huono tuuri, eikä koko Ionalle edes pääse koska merenkäynti on niin kovaa.

No Ionasta sitten. Todella pieni saari, asukkaita reilu sata. Meininki on yleisesti aika harras ja uskonnollinen. Ainakin vielä vuonna 2009 saarelta löytyi pieni Spar-kauppa, pienenpieni posti ja baari (joka oli tosin rajoitetusti auki). Yövyttiin Bishop's Housessa (http://www.island-retreats.org/iona.html (http://www.island-retreats.org/iona.html)). Jonkun pienen hotellinkin olin näkevinäni, mutta se ei ollut auki koska sesonki ei ollut vielä alkanut. St. Columba's Abbey näkemisen arvoinen, itseäni ei ikävä kyllä se henkinen puoli niinkään kiinnostanut, mutta ne MAISEMAT.En ole kyllä eläissäni moisessa paikassa käynyt, aivan älytöntä. Ionan saari on pieni, joten siellä pärjää ihan jalkapatikalla. Välillä pitää vähän väistellä eläimiä (lehmiä, hevosia, lampaita, kanoja yms. --> liikkuvat saarella suht vapaasti). Ihan ehdottomasti haluan vielä joskus takaisin mennä. Edes käymään. Tosiaan me oltiin  Ionalla huhtikuussa (oli muuten pirun kylmä, lämmintä vaatetta mukaan ja taskulamppu on kätevä!), joten sesonki ei ollut oikein vielä käynnissä --> ei turisteja. En osaa sitten sanoa että kuinka paljon siellä niitä turisteja on esim. kesällä.

Kotimatkalla yövyttiin Obanissa, ja siitä kaupungista tykkäsin kyllä kovasti. Löytyy ravintoloita, kauppoja, merta. Keskusta on pieni, joten jalkaisin pystyy liikkumaan hienosti, ja juna-asemakin on melkeinpä keskellä keskustaa. Kuollaksenikaan en muista meidän hostellin nimeä, mutta varmasti majoittumispaikkoja löytyy joka lähtöön. Melkeinpä keskeltä keskustaa löytyy myös distillery (http://www.oban.org.uk/listing/Oban-Distillery (http://www.oban.org.uk/listing/Oban-Distillery)) jossa käytiin kierroksella ja päästiin myös vähän viskin makuun. Hieno kokemus kaikenkaikkiaan.

Harmittaa että jäi Glasgow kaupunkina näkemättä, mutta kyllä semmonen tunne on, että ehdottomasti Skotlantiin veri vetää takaisin. Saarille varsinkin.

muok. tässä vielä linkki Ionasta: http://www.isle-of-iona.com/ (http://www.isle-of-iona.com/)
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Garoul - 13.04.2012, 22:21:51
Olemme miehekkeeni kanssa menossa Skotlantiin kesäkuussa, ja tarkoituksenamme olisi viipyä ensin Edinburghissa muutama päivä, ja sitten muutama päivä jossain luonnon helmassa. Kysymys kuuluu, minne Ylämailla kannattaa reissata, jos haluaa nähdä kaunista luontoa ja linnanraunioita, käveleskellä hienoissa maisemissa ja yöpyä omassa teltassa kuitenkin niin, että on riittävän lähellä kulkuyhteyksiä päästäkseen vuorokaudessa junalla Lontooseen?

Meillä on reililiput, ja voimme matkustaa Ylämaidenkin suuntaan junalla. Olisiko tyhmä idea ajella rautateitse Edinburghista esim. Fort Williamiin ja lähteä sieltä omatoimisesti luontoon? Lapin juntit osaavat kulkea erämaassa, mutta sopiva seutu pitäisi löytää. :) Kiitos jo etukäteen vastaajille!

P.S. Uskaltaako Edinburghiin suunnata ilman hotelli/hostellivarausta? Ja mistähän löytyisivät kyseisen kylän edullisimmat majapaikat? Ei varmaan aivan keskustasta?
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Ruuhkis - 14.04.2012, 12:03:55
^Edinburgh on ainut paikka (tähän astisessa matkailuhistoriassa) jossa hostellipetiä ei ole meinannut irrota ilman etukäteisvarausta. Ei sitten niin millään. 

Koko kaupunki täys. Kesä, viikonloppu ja parit häppeningit.

Eli (ainakin) kannattaa hiukka seurata "tilannetta".  ::)
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: kinke - 18.04.2012, 16:10:02
Hyvät informaatiosivut löytyy täältä http://www.undiscoveredscotland.co.uk/index.html
Täältä taasen hyviä patikkareittejä http://www.walkhighlands.co.uk/skye/
Jos kaipaatte tarkempia vinkkejä niin kysykää ihmeessä. Olen käynyt ko. mestassa n.30 kertaa ja asuinkin siellä
pari vuotta joten suht hyvin tunnen nurkat.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Garoul - 22.04.2012, 20:24:44
Kiitos vinkeistä! Varattiin hotelli Edinburghista nyt ennakkoon. Fort Williamista ajateltiin käppäillä Cow Hillille: http://www.walkhighlands.co.uk/fortwilliam/cowhill.shtml (http://www.walkhighlands.co.uk/fortwilliam/cowhill.shtml) Oletkos kinke sattumoisin käynyt siellä pyörähtämässä?
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: kinke - 29.04.2012, 22:09:40
Kiitos vinkeistä! Varattiin hotelli Edinburghista nyt ennakkoon. Fort Williamista ajateltiin käppäillä Cow Hillille: http://www.walkhighlands.co.uk/fortwilliam/cowhill.shtml (http://www.walkhighlands.co.uk/fortwilliam/cowhill.shtml) Oletkos kinke sattumoisin käynyt siellä pyörähtämässä?

En ole käynyt, Ben Nevisille olen joskus kiivennyt, se vaatii kyllä koko päivän jos sinne lähtee.
Hyvä vaihtoehto voisi olla reitti Glasgow->Maillaig->Armadale->Broadford->Sligachan ja sieltä tälläinen patikointi.
http://www.walkhighlands.co.uk/skye/sligachan-elgol.shtml  Skye muutenkin tosi upea mesta, pikkaisen ehkä liikaa
turisteja. Yksi hieno paikka josta ei ole pitkä matka minnekään on Aran saari joka on helposti saavutettavissa ja tosi
makee mesta.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: skiizer - 01.05.2012, 18:05:47
Olen tässä jo jonkin aikaa katsellut matkaa kohteena Edinburgh. En ole mikään museonystävä, mutta Edinburghin Linna ja Loch Ness kiinnostaisi. Mitä muita paikkoja kokeneemmat suosittelevat?

Todennäköisesti 4-5 päivän reissu, eiköhän siinä ehdin kaupunkia käydä riittävästi läpi? Hotelleja olen katsonut läpi Haymarketin alueelta, näyttäis olevan riittävän lähellä keskustaa. Ajankohtana kesäkuun alku, jos olis vähän rauhallisempaa kuin loppu/keskikesällä.

Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: skiizer - 13.05.2012, 15:56:20
Olen tässä jo jonkin aikaa katsellut matkaa kohteena Edinburgh. En ole mikään museonystävä, mutta Edinburghin Linna ja Loch Ness kiinnostaisi. Mitä muita paikkoja kokeneemmat suosittelevat?

Todennäköisesti 4-5 päivän reissu, eiköhän siinä ehdin kaupunkia käydä riittävästi läpi? Hotelleja olen katsonut läpi Haymarketin alueelta, näyttäis olevan riittävän lähellä keskustaa. Ajankohtana kesäkuun alku, jos olis vähän rauhallisempaa kuin loppu/keskikesällä.


Kiitos runsaista vastauksista.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: kinke - 13.05.2012, 17:58:27
Olen tässä jo jonkin aikaa katsellut matkaa kohteena Edinburgh. En ole mikään museonystävä, mutta Edinburghin Linna ja Loch Ness kiinnostaisi. Mitä muita paikkoja kokeneemmat suosittelevat?

Todennäköisesti 4-5 päivän reissu, eiköhän siinä ehdin kaupunkia käydä riittävästi läpi? Hotelleja olen katsonut läpi Haymarketin alueelta, näyttäis olevan riittävän lähellä keskustaa. Ajankohtana kesäkuun alku, jos olis vähän rauhallisempaa kuin loppu/keskikesällä.


Kiitos runsaista vastauksista.

Vaikea tuohon on vinkkejä antaa, kun et kerro mikä kiinnostaa.
Jos haluaa vähän reissata ympäristössa niin esim. Stirling, Roslyn, Glasgow, Perth, Pithlochry(turistirysä mutta ihan jees), Oban(sama vika). Kivan reissun saa aikaan kun kiertää vastapäivään autolla(helppo vuokrata) Edinburgh->Inverness->Fort William->Oban->Crianlarich->Crieff->Stirling->Edinburgh. Matka ei ole mikään hirmu pitkä, pari päivää iisisti ajellessa. http://g.co/maps/jsjkm
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Pätkis - 22.06.2012, 04:00:20
Tää on nyt hieman myöhässä kirjoittajalle Skiizer, mutta kommentoin muiden iloksi.. ;)  Loch Ness on aika yliarvostettu paikka mun mielestä..Toki jos siellä pohjoisempana reissaa joka tapauksessa, voi sen tsekata, mutta en lähtis Edistä asti tekeen reissua Loch Nessille.

Hyviä ehdotuksia tuossa edellä jo tulikin ja kannattaa myös ottaa huomioon, että Edinburghista järkätään paljon päivän tai parin bussikierroksia, mikä on tosi kätevä tapa tutkia isompaakin aluetta. Valikoimaa on paljon ja useimmat firmat kulkee minibusseilla, eli ei millään 50 paikkasella linja-autolla :D

Haymarket on tosi keskeinen paikka, vanhan kaupungin sydämessä. Kannattaa tosin ottaa huomioon, että siellä on melkoisen paljon baareja, joten se ei välttämättä oo se hiljaisin paikka. Mutta jos et oo herkkä nukkuja, niin se on hyvä alue majailla, se on tosi lähellä Edinburghin linnaa ja Haymarketista on hienot näkymät linnaan, joka sijaitsee ylempänä kalliolla.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: valkohai - 01.08.2012, 13:29:52
VAROITUS INVERNESSIIN MATKAAVILLE. Älä yövy paikassa nimeltä Inverness Tourist Hostel. Vietin siellä itse 3 yötä avomieheni kanssa kesäkuussa, ja oli kyllä huonoin hostellikokemus ikinä. Lakanoita ei vaihdeta (näimme 2 kertaa siivojan "siivoamassa" eli suihkuttavan vain edellisten dormiasukkaiden sänkyihin tekstiiliraikastetta ja kääntävän tyynyt), todella likaista, henkilökunta oli humalassa, ei tiennyt mistään mitään ja niin edelleen.

Kirjoitimme sitten huonot arviot hostellinvaraussivulle, mutta Hostelbookers (vai Hostelworld? No, anyways...) on nyt ottanut meihin monta kertaa yhteyttä, sillä hostellin henkilökunta kiistää meidän olleen hostellissa ollenkaan; jätimme kuulemma saapumatta. Olemme nyt joutuneet kaikin keinoin todistamaan (mm. hostellin kuvailu, screenshot pankin sivuilta jossa näkyy maksu, jne) olleemme kyseisessä hostellissa, sillä hostellin väki väittää, että yritämme huijata.

Majapaikka on saanut hostelbookersissa ja hostelworldissa ihan ok-arviot (n.80%), mutta tämä johtuu henkilökunnan häikäilemättömyydestä; he ilmeisesti tekevät aina näin ihmisten jättäessä huonoja arvioita. Monet eivät vaan sitten jaksa taistella vastaan. Lisäksi huonoihin arvioihin, jotka ovat menneet läpi, he kommentoivat vain siivojan olleen koulutuksessa, tai että kyseiset henkilöt eivät ole viettäneet tarpeeksi aikaa hostellissa viihtyäkseen, tai jotain muuta kuraa. Vältä näitä kieroilijoita ja etsi yöpaikka toisesta hostellista, jos mahdollista!
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: hanna71 - 26.09.2012, 18:37:55
Osaisiko kukaan kertoa enemmän saarista: minulle on kehuttu mm. Arrania, Mullia ja Ionaa. Mihin kannattaisi mennä kun pidän historiasta ja arkeologiasta, viihdyn paremmin pienissä paikoissa kuin suuressa ihmismäärässä, majoittuminen olisi mahdollisimman edullista, liikun julkisilla kulkuvälineillä, matkustusajankohta olisi vajaan viikon kuluttua.

Kaikenlaiset vinkit, linkit ja suosittelut ovat tervetulleita.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: PHen-X - 26.09.2012, 21:07:51
Osaisiko kukaan kertoa enemmän saarista: minulle on kehuttu mm. Arrania, Mullia ja Ionaa. Mihin kannattaisi mennä kun pidän historiasta ja arkeologiasta, viihdyn paremmin pienissä paikoissa kuin suuressa ihmismäärässä, majoittuminen olisi mahdollisimman edullista, liikun julkisilla kulkuvälineillä, matkustusajankohta olisi vajaan viikon kuluttua.

Kaikenlaiset vinkit, linkit ja suosittelut ovat tervetulleita.

Orkneyn saarethan ovat oikea arkeologian/historian perässä matkustelevan unelmakohde: pistä Googleen esim. Maes Howe tai Skara Brae. Muutenkin tuo pohjoisin kärki sopii toiveisiisi kuin lammas niitylle: rauhallista ja idyllistä. Esim. Thursossa, jossa "vuokrasimme" (hintaan 0€/vrk) hostellista pyörät Orkneyn-reissua varten, ihmettelimme, miksei pyörissä ole lukkoja - hostellin respa kertoi, että ei niille ole heillä päin tarvetta.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Tempe - 26.09.2012, 21:10:28
Voisin kirjoitella muutaman oman suosituksen Edinburghista. Kävin kaupungissa keväällä toistamiseen ja tykkäsin kovasti. Kaupunki on kaunis ja mielestäni melko rauhallinen. Päällimmäisenä jäi mieleen muutama kiva paikka.

Arthur´s Seatille kiipeäminen ja sieltä maisemien ihastelu on kiva kokemus. Jos menee helppoa puolta ylös, käy kiipeäminen helposti myös lapsilta ja vanhuksilta. Mielenkiintoisempi reitti oli kuitenkin se astetta haastavampi. Kukkula ei sijaitse kovinkaan kaukana keskustasta, joten sinne pääsee kävellen.

Ednburghin eläintarhasta tykkäsin. Jos niissä ylipäätään viihtyy, on Edinburghin eläintarha hyvä paikka, vaikkakin hieman tyyris. Eläintarhassa kuluu monta tuntia, erityisesti aurinkoisella säällä voisin kuvitella viihtyväni siellä koko päivän (meidän vierailun aikaan tihkutti vettä). Eläintarha sijaitsee lentokentän ja keskustan välissä ja sinne pääsee esimerkiksi Airlinkin lentokenttäbussilla.

Kävimme myös "kauhu"kierroksella. Osallistuimme City of The Deadin kierrokselle nimeltä "The Double Dead Walk". Kierros kesti vajaat kaksi tuntia ja saimme liput 11 punnalla (norm. hinta 13 puntaa). Kierros oli pettymys, koska oletin pääseväni kiertelemään mielenkiintoisissa paikoissa ja pelästymään, mutta sitä ei ollut tarjolla. Opas oli kyllä hauska ja kertoi mielenkiintoisia tarinoita ja mikäli olisin lähtenyt erilaisella asenteella ja tiennyt mitä tuleman pitää, olisin siitä varmaan tykännytkin.

http://www.blackhart.uk.com/doubledead.html (http://www.blackhart.uk.com/doubledead.html)
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: hanna71 - 28.09.2012, 18:47:50
Orkneyn saaret kuulostavat juurikin paikalta jossa varmasti viihtyidin. Täytyy kuitekin ajanpuutteen vuoksi jättää seuraavaan kertaan.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: maritus - 29.12.2012, 22:26:36
Näillä näkymin olisi elokuussa suuntana Glasgow (viikon reissu). Alkujaan oli tarkoitus viettää aikaa Islaylla useampi päivä, mutta totesin että kun en pätkääkään juo viskiä niin siellä ei ole minulle näkemistä useaksi päiväksi. Kulkeminen sinne myös suht hankalaa. Isompi porukka siis lähdössä reissuun (serkun synttärit), joten osa porukasta sinne varmasti suuntaa ja osa jää pyörimään muualle.

Tarkoituksena tehdä päivän reissu Ediin, tuo Rosslynin kappeli kiehtoisi kovasti. Ehtiikö siellä käydä jos aamulla suuntaa Ediin ja takaisin illalla Glasgowhon? Ja tarkoituksena kuitenkin Ediäkin pyöriä siinä päivän aikana. Vai kannattaisiko sinne tehdä erillinen reissu? Edissähän on tuolloin se joku tapahtuma, joten sekin varmasti lisää väkimäärää ja muuta siellä paljon.

Toinen kysymys olisi että mitä näistä päivän reissuista suosittelisitte? http://www.rabbies.com/one_day_tours_scotland_gl.asp?lng=en

Lisävinkkejä otetaan toki vastaa. Ketju luettu läpi ja kaikkea kivaa poimittu ylös.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Nellu - 30.12.2012, 10:39:32
Reissuista sen verran, että kaikki muut paitsi Highlands Day Tour vaikuttavat järkeviltä.
Itse erehdyin kerran tuollaiselle Invernessiin ulottuvalle päiväreissulle ja oli kyllä turhin ikinä;
liian pitkä matka, eikä aikaa pidemmille pysähdyksille. Maisemat oli tietysti hienoja bussinkin ikkunasta. etenkin Glencoe oli vaikuttava. Stirlingistä pidin kovasti, sekä maisemista, että linnasta. Loch Lomond on puolestaan sekä kauniita järvi- ja metsämaisemia, että komeita kukkuloita.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: maritus - 30.12.2012, 11:42:42
Joo itsekään en tuota kokenut kauhean järkevänä kun kartalta katsellut etäisyyksiä. Stirlingiä pohdin yhdeksi päivän reissuksi yksinään, pitää katsoa yhdistäisikö sen kuitenkin tuossa samalla. Kaikki kohteet kyllä kiinnostavia, pitää ehkä kysellä minne muu porukkakin haluaa lähteä. Mutta hyvä tietää että kaikki muut ovat fiksuja vaihtoehtoja paitsi tuo Highlands Day Tour. :)
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Strange Little Girl - 03.01.2013, 17:11:41
Tarkoituksena tehdä päivän reissu Ediin, tuo Rosslynin kappeli kiehtoisi kovasti. Ehtiikö siellä käydä jos aamulla suuntaa Ediin ja takaisin illalla Glasgowhon? Ja tarkoituksena kuitenkin Ediäkin pyöriä siinä päivän aikana. Vai kannattaisiko sinne tehdä erillinen reissu? Edissähän on tuolloin se joku tapahtuma, joten sekin varmasti lisää väkimäärää ja muuta siellä paljon.

Ehtii, mutta kivaa se ei valttamatta ole. Etko voisi olla Edinburghissa yhta yota? Kaupunki on iltaisin kovin kaunis ja elavainen, pubit, ravintolat yms heraa henkiin ja kaupungilla on kiva kayskennella. Sitten seuraavana aamuna voisit suunnata Rosslyniin eika olisi niin hoppu.

Tapahtuma...ehka. Milloin olet siis menossa?
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: smee - 03.01.2013, 18:25:03
Ehtii, mutta kivaa se ei valttamatta ole. Etko voisi olla Edinburghissa yhta yota? Kaupunki on iltaisin kovin kaunis ja elavainen, pubit, ravintolat yms heraa henkiin ja kaupungilla on kiva kayskennella. Sitten seuraavana aamuna voisit suunnata Rosslyniin eika olisi niin hoppu.

Tapahtuma...ehka. Milloin olet siis menossa?

Elokuustahan tuo puhui, ja silloin on Edinburghissa Fringe http://www.edfringe.com/

Kokemuksesta voin sanoa, että on hieno tapahtuma, ohjelmaa on moneen makuun ja väkeä ja elämää riittää. Mutta se myös tarkoittaa aikamoisia haasteita halvan majoituksen hankinnassa. Taitavat hostellit täyttyä aika pitkälle jo esiintyjistä.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Strange Little Girl - 07.01.2013, 15:37:43
^ Ah, mulla meni tuo sana "elokuu" taysin ohi. Fringen aikoihin en majoittuisi Edinburghissa, ellen olisi nimenomaan menossa noita tapahtumia katsomaan; tunnelma on kiva, toki, mutta (etenkin halpa) majoitus kiven alla, ja ei ole kiva jonottaa jossain kulmapubissa pinttiaan puolta tuntia.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: smee - 07.01.2013, 16:16:15
^ Ah, mulla meni tuo sana "elokuu" taysin ohi. Fringen aikoihin en majoittuisi Edinburghissa, ellen olisi nimenomaan menossa noita tapahtumia katsomaan; tunnelma on kiva, toki, mutta (etenkin halpa) majoitus kiven alla, ja ei ole kiva jonottaa jossain kulmapubissa pinttiaan puolta tuntia.

Joo, väenpaljous ja sen tuomat lieveilmiöt kannattaa ottaa huomioon. Viime vuonna irtosi vähän keskustan ulkopuolelta neljäksi yöksi hinta-laatusuhteeltaan ehkä hintavan puoleinen mutta ei nyt mikään ryöstöhintainen hotellihuone. Bussit kulkivat hyvin ja yhtenä yönä taksikin irtosi ihan siedettävällä jonotuksella. Pinttejä ei tarvinnut liikoja jonotella, mutta tunnelma oli kyllä ajoittain ja paikoittain tiivis. Pöytiintarjoillun ruoan saaminen iltaisin keskustan alueelta oli ehkä suurimpia haasteita. Itse ohjelmasta tykkäsin paljonkin, ja ihan "ilmaisistakin" ohjelmanumeroista. Lainausmerkeissä sen takia että kinusivat tippejä ja aika suoraan sanoivat että seteliraha eli vähintään viisi puntaa olisi suotava. Moni sen mielestäni ansaitsikin eikä maksamatta jättämisestäkään mitään seurauksia olisi ollut. Mutta jos ohjelma ei kiinnosta, ei tosiaan ihan parhaita aikoja vierailla kaupungissa.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: maritus - 12.01.2013, 19:50:01
Hyvä tietää.. Pitä vähän miettiä lähteäkö sinne ollenkaan :D Noita rabbiessin kierroksia katseltiin ja oli niin mielenkiintoisia että voisi parikin tehdä. Glasgowssakin on kuitenkin kierrettävää useammaksi päiväksi.

Pääseekö tuonne Rosslynin kappeliin kätevästi Glasgowsta? Jos siis skippaisi muuten Edissä pyörimisen.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: kinke - 13.01.2013, 15:01:36
http://www.rosslynchapel.org.uk/p/travel-information-I561/ Tosta linkistä löytyy infoa.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Prefix - 14.01.2013, 08:24:41
Turistina tuo Edinburgh Fringe olisi varmastikin ihan asiallinen, mutta itse asukkaana sen kahdesti kokeneena pysyisin mahdollisimman kaukana ydinkeskustasta vaikka koko Elokuun ajan. Väenpaljous ja -tungos on jotain aivan käsittämätöntä paikka paikoin.. Ehkäpä negatiiviseen mielipiteeseeni vaikuttaa se, että ekan Fringen aikaan asustelin High Streetillä eli kaiken sen hälinän keskellä..

Muuten, kaupunkina Edinburgh on aivan järjettömän hieno ja tekemistähän sieltä löytyy vaikka kuinka moneksi päiväksi. On kaikki museot, lukuisat puistot, Arthur's Seat, Botanical Gardens, koko Old Town nähtävyyksineen, linna (vaikkakin itse olin siihen ehkä hitusen pettynyt..), New Townin shoppailumahikset sekä tietystikin Rose St:n pubikierros, vain muutamia mainitakseni. Tietysti, kaikki riippuu mistä itse pitää ja on kiinnostunut.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Garoul - 24.02.2013, 01:14:11
Kyselin ja vastaanotin viime keväänä vinkkejä matkailuun Edinburghin ja Fort Williamin suunnalla, ja reissussa kävimme kesäkuussa. Haluaisinkin hieman jakaa matkakokemuksiamme siltä varalta, että se jotakuta hyödyttää. :)

Edinburghissa asustimme Regis Guest House -nimisessä hotellissa Gilmore Place -kadulla kävelymatkan päässä keskustasta. Kahden hengen huoneessa majoitus maksoi n. 25 € / lärvi / yö sis. aamiainen. Varasimme majoituksen etukäteen, mutta samalla kadunpätkällä oli useita samantapaisia hotelleja, joiden pihalla olevat kyltit viestittivät, että tilaa on, joten ainakin tuolloin kesäkuussa majoituksen olisi saanut ilman etukäteisvaraustakin. Hotelli oli 1700 -luvulta ja hieman ajan patinoima, mutta ihan siisti, aamiainen oli hyvää ja henkilökunta + kissa ystävällisiä.

Kaupungissa viipyessämme pyörimme mm. Edinburghin linnassa, joka oli periaatteessa mielenkiintoinen, joskin melko hintava verrattuna siihen, kuinka vähän siitä loppujen lopuksi sai irti. Kävimme Museum of Childhoodissa, joka oli ihan kiinnostava (varsinkin makaaberit kymmenen pennyn kolikolla toimivat lelut, jotka esittivät mm. giljotiinimestausta). Tietysti kävimme myös "kauhukierroksella", Auld Reekie Toursin Terror Tourilla, joka osoittautui hinta-laatusuhteeltaan varsin hyväksi. Opas kierrätti ympäri keskustaa kertoillen noitavainoista, mustasta surmasta ym. kaupungin synkästä historiasta. Retkellä käytiin kidutusmuseossa, kuumottavissa maanalaisissa holveissa ja lopulta päädyttiin niin ikään vanhoihin holveihin rakennettuun The Banshee Labyrinth -baariin. Mielestämme siinä oli vastinetta kymmenelle punnalle.

Yksi kaupungin kohokohdista ainakin minulle oli National Museum of Scotland, jota suosittelen kyllä kaikille museoista kiinnostuneille. Näyttely käsitteli sekä historiallisia, että luonnontieteellisiä asioita ja sisälsi paljon interaktiivista "räpellettävää". Uskon siis, että lapset viihtyisivät myös. Yksi parhaista museoista, joissa olen käynyt!

Edinburgh kaiken kaikkiaan jäi minulle mieleen hieman synkähkönä, johtuen ehkä kurjista keleistä, jotka vaivasivat ollessamme siellä. Kaupungissa oli kuitenki paljon nähtävää, ja aion ehdottomasti mennä sinne vielä uudestaan.

Edinburghista matkasimme junalla Fort Williamiin, jonne päädyttyämme kipaisimme heti metsikköön Cow Hillin reunamille. Kiersimme kyseisen kaupungin vieressä kohoavan kukkulan kahden päivän aikana nukkuen yöt teltassa. Kierros oli oikeastaan vain 11 kilometriä, joten sen olisi kevyesti kävellyt pelkkä juomapullo kourassa, mutta halusimme leiriytyä maastossa, eikä meillä ollut kiinnostusta lähteä kiikkumaan vieressä kohoavalle Ben Nevisille. Cow Hill Circuitin lähtöpiste sitä paitsi sijaitsee aivan Fort Williamin rautatieaseman läheisyydessä.

Tuolta pikkukukkulaltakin näkymät ympäröiville vuorille, Loch Linnhelle ja Glen Nevisiin olivat huikeat. Leiriytymistä häiritsivät lähinnä äärimmäisen ärhäkät polttiaisparvet, jotka lakkasivat vaivaamasta liikkeelle lähdettyämme. Cow Hillin päällä oli hienoa kanervanummea, ja näimme ylämaankarjaa ja lampaita, jotka laiduntavat vapaasti kukkulalla.

Viimeiset kaksi yötä päädyimme majoittumaan Stobahn Bed & Breakfastiin Fassifern Roadilla. Yö kahden hengen huoneessa aamiaisineen maksoi n. 30 € / naama. Halvempaakin majoitusta olisi varmaan ollut tarjolla, sillä koko kyläpahanen sikisi hostelleja ja hotelleja. Halvimmat retkeilymajat joista kyselimme olivat tosin jo buukattuja. B&B oli kuitenkin todella sympaattinen, kuin myös sitä pyörittävä papparainen.

Fort Williamissa oli mukava tunnelma ja paikalliset ihmiset todella ystävällisiä. Kävimme Crannog Cruisesin 10 punnan veneretkellä Loch Linnhellä, mutta valitettavasti emme tuolla kertaa nähneet hylkeitä tai pyöriäisiä, joita järvessä pyörii. Veneestä näki kuitenkin vuoret ja kaupungin hienosti. Fort Williamiin olisi voinut jäädä pitemmäksikin aikaa, ja jatkaa matkaa Mallaigiin ja Isle of Skyelle, mutta meiltä loppui aika kesken.

Mahtava reissu kuitenkin! Suosittelen Skotlantia kaikille tämän vähäisen kokemuksenikin pohjalta. :)
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Ottawainen - 28.03.2013, 12:23:19
Tämmönen pikku käytännön kysymys! Oon lähdössä Stirlingiin opiskeleen syksyllä. Mukaan roudaan varmaan suht paljon tavaraa, joten mietiskelin tässä, että kannattaako lentää täältä Suomesta Edinburghiin vai Glasgowiin - kummasta pääsee helpommin (ja nopeammin?) matkavaroiden kanssa Stirlingiin?
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Bee - 28.03.2013, 17:36:43
Tämmönen pikku käytännön kysymys! Oon lähdössä Stirlingiin opiskeleen syksyllä. Mukaan roudaan varmaan suht paljon tavaraa, joten mietiskelin tässä, että kannattaako lentää täältä Suomesta Edinburghiin vai Glasgowiin - kummasta pääsee helpommin (ja nopeammin?) matkavaroiden kanssa Stirlingiin?

Itselläni ei mitään hajua mutta olethan tietoinen Iso-Britannian Suomalaiset Opiskelijat ry:n foorumista? Siellä on paljon skoteissa opiskelevia jotka varmaan osaa auttaa, jos ei täältä löydy apua.. :)

http://forum.isory.org/
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Saturnus - 29.09.2013, 19:26:52
Islayn saaresta ei ollut kovasti tässäkään juttua, mutta ihan jos jotakuta sattuu kiinnostamaan ja joskus etsii tietoa. Oma reissu nyt takana ja viskin sekä ulkoilun merkeissä sinne mentiin. Liikkuminen oli suuri kysymysmerkki, etenkin kun etukäteen luin että se olisi hankalahkoa ilman autoa ja tähän reissuun ei tuo auto oikein sopinut. Vaikka kyse oli viskin maistelusta niin kyllä siinä ihan riittävästi tuli tossut sekaisin saatua ettei autoa enää siihen kuvioon viitsinyt ynnätä. Auton kanssahan ratkaisu olisi ollut simppeli.

Julkisista sain jostain tiedon, että ovat ok. Kokemuksen perusteella en sanoisi ihan niinkään. Kyllä monta kolkkaa jäi väliin huonojen yhteyksien vuoksi. Toki jos jättää tislaamoreissut väliin niin aamulla lähtien olisi hyvin kerennyt eri puolille saarta. Mutta kun tislaamovierailut olivat keskimäärin klo 10-13 niin sen alkuiltapäivän jälkeen oli enää paha lähteä mihinkään julkisilla, paluuvuorot loppuivat todella aikaisin. Ja tämä Lagavulin Hallista käsin, sijaitsee Lagavulinin tislaamon lähellä n. 3 km Port Ellenistä.

Matkan perusteella teinkin sen päätelmän, että asuminen kannattaisi sijoittaa Bowmoreen ,josta pääsee helpommin singahtamaan sinne tänne. Pyörä olisi myös yksi vaihtoehto, mutta älysimme sen liian myöhään, joskaan ei sekään ole paras vaihtoehto jos ajattelee liikkumista kaukaisimpiin paikkoihin, esim. Portnahaven, Port Charlotte yms.

Luonto on upea ja viskitislaamoreissut sekä maistelut vertaansa vailla. Vaikkei viskistäkään tykkää niin erityisesti esim. Ardbeg-tislaamon kävelyreissu (3h) tilusten läpi olisi unohtumaton ehkä yhdelle jos toisellekin. Käytiin vähän leikkaamassa turvetta ja mikä parasta, koko reissun aikana tuli paljon mielenkiintoista infoa KOKO saaresta, eli homma ei liittynyt vain viskiin. Sää suosi meitä ja koko viime viikko tuli kuljettua 95% ilman takkia, lämmintä oli vaikka aurinko oli pilviverhon takana. Aurinkoisina päivinä oli suorastaan helteiset tunnelmat, mutta kävelyä ajatellen oli kiva tuo pilvisempi sää.

Mutta en missään nimessä jättäisi paikkaa väliin kulkuyhteyksien vuoksi, kyllä siellä aina sen verran pääsee liikkumaan. Ensi kerralla korjataan virheet ja katsotaan onko liikkuminen helpompaa. Tapasimme ohimennen neljän hengen suomalaisseurueen, jotka liikkuivat minibussilla, tilanne oli sen verran kaoottinen ettei tullut kysyttyä mitä moinen kustantaa.

Erityishuomiota sille, miten ystävällisiä paikalliset ovat. Saimme jopa kyydin eräältä ja tämä ei kuulemma ole tavatonta. Eli peukalokyydilläkin voisi päästä pitkälle tuolla.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Pacman - 06.11.2013, 12:17:59
Päivitetään omia kokemuksia tähänkin.

Glasgow kävi parissa päiväksi tylsäksi, joten suuntasimme Obaniin junalla.

Todella kaunis junamatka, liput edulliset kun ajoissa osti trainonlinen kautta. Oban vaikutti vähän eläkeläisturistien kylältä, kun junasta ulos astui.  Mutta hyvin sielläkin viihtyi, viskitislaamon 30 punnan kierros oli rauhallinen ja johtajan huoneeseen järjestetty viskisessio todella viihtyisä. Joku paikallislaiva vei kalaravintolaan vastarannalle ilmaiseksi.

Edinburghiin mentiin juuri ennen virallisen Fringen alkua. Flaijereiden jakajia piisasi, ja samoin ilmaisia lippuja oli tarjolla. Eli esitysten puffaajat kaipasivat kipeästi katsojia ennakkoesityksiin, joten ei muuta kun istumaan vaikka  Pleasence-teatterin Courtyardin pöytiin, ja tunnelma virittyy kuin itsekseen.

Tätä kierrosta olikin jo suositeltu, mutta nostetaanpa ylös hyvä kokemuksena : http://www.thehairycoo.com/
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Traveller_KM - 13.05.2014, 10:06:40
Olen suunnitellut matkaa Skotlantiin elokuussa ja minulla olisi kysyttävää lentoihin liittyen. Sori, jos teen jotain tyhmiä kysymyksiä, minulla ei ole paljon kokemusta lentämisestä  :-[! Voi olla, että kohde muuttuu vielä, jos  pääseminen sinne menee kovin hankalaksi. Tarkoitus olisi siis lentää Edinburghiin, mutta nykyään on tehty hankalaksi  lentäminen, kun suoria lentoja ei sinne taida olla. Vuonna 2012  pääsimme vielä Tampereelta kätevästi Ediburghiin aika edullisestikin, nykyäänhän asia on toisin.

Kysyisinkin, millä yhtiöillä olette sinne lentäneet, jos lennätte Helsingistä? Jos ruumassa on tavaraa, niin paljonko aikaa kannattaa varata, että ehtii vaihtokoneeseen? Norwegian lentäisi elokuussa HEL- EDI, mutta vaihto olisi Kööpenhaminassa ja vaihto-aika siellä 5h50min. Paluumatkalla saman yhtiön koneella olisi vaihto Tukholmassa 2h 45min tai 6h 45min.  Minulla ei ole mitään käsitystä siitä, ehdinkö seuraavaan koneeseen noilla vaihtoajoilla? Meno-paluulennon hinta olisi n. 350€. Tuon nyt vielä maksaa, mutta edullisemmin olisi kiva päästä, kun tulen kauempaa Helsinkiin. En vain halua, että matkakustannukset nousevat aivan kohtuuttomaksi.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: pahakyy - 13.05.2014, 10:12:46
Norwegian lentäisi elokuussa HEL- EDI, mutta vaihto olisi Kööpenhaminassa ja vaihto-aika siellä 5h50min. Paluumatkalla saman yhtiön koneella olisi vaihto Tukholmassa 2h 45min tai 6h 45min.

Ehdit helposti kaikkiin vaihtoihin.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: janne#1 - 13.05.2014, 11:04:12
Kysyisinkin, millä yhtiöillä olette sinne lentäneet, jos lennätte Helsingistä? Jos ruumassa on tavaraa, niin paljonko aikaa kannattaa varata, että ehtii vaihtokoneeseen?

KLM:llä päässee halvemmalla ja helpommin, ja vaihtoajankin voi laittaa lyhyemmäksi ja vaihtoehtona on myös Glasgow.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Traveller_KM - 13.05.2014, 11:57:51
Kiitos vastauksistanne!  :) . Pitääpä tutkailla paremmin noita molempia vaihtoehtoja. Harmi, että tämä Skotlanti-keskustelupalsta päivittyy enää niin harvoin. Kyseinen kohde ei taida enää olla suomalaisten matkailijoiden suosiossa, niin kuin yhteen aikaan tuntui olevan.

Kun kävin Skotlannissa viimeksi, päätin että haluan sinne ehdottomasti uudelleen. Isle of Skye houkuttelisi, mutta asiaa pitää vielä tarkemmin miettiä. Ymmärsin, että siellä voisi juuri ja juuri pärjätä ilman autoa. Nimittäin minulle ja matkakumppanilleni ei auton vuokraus tule kysymykseen, joten se aika lailla rajoittaa sitä mihin voimme mennä. Viimeksi liikuimme paljon yleisillä kulkuneuvoilla ja kyllä siinäkin näki paljon.

 Glasgow ei ollut oikein mieleeni, kaupunki oli jotenkin teollisuusmainen, jopa ruma. Edinburghiin taas miellyin kovasti, mutta ihmisiä oli liikaa minun makuuni, koska vierailimme siellä juuri The Fringen aikaan. Tosin jos Edinburghiin päädymme tänä syksynä, niin on edessä sama juttu. Mietinkin, pitäisikö tällä kertaa ottaa hotelli jostain viereisestä kaupungista, josta olisi lyhyt matka Edinburghiin tai sitten vähän kauempaa keskustan ulkopuolelta ? Olisiko kellään vinkkiä siihen?

Viime reissulta jäi myös mieleen vierailu Stirlingiin. Sinne pääsi edullisesti junalla kauniiden maisemien läpi.  Joku täällä sanoi käyneensä Rabbies nimisen yrityksen tourilla. Myös minä tein päiväreissun kyseisen yrityksen pikkubussilla ja se oli varmaankin yksi parhaimmista jutuista koko Skotlannin reissullani! Itse olin tällä tourilla http://www.rabbies.com/tours_scotland_glasgow/oban_glencoe_west_highland_lochs_castles1_day_tour.asp?lng=en ja sitä voin kyllä suositella.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Strange Little Girl - 13.05.2014, 14:23:14
Luulen, etta tama matkafoorumi toimii enemmankin silla tavalla, etta porukka kysyy ja saa vastauksia enemman kuin etta kokemuksista kirjoiteltaisiin "muuten vaan". Tai ainakin uskon ihmisten kylla vierailleen Skotlannissa!
Jos autonvuokraus ei tule kysymykseenkaan, niin onhan niita erilaisia toureja yms. Ainakin paljon mainostettu firma on McBackpackers, joka tarjoaa kolmen paivan Isle of Skye- touria Edinburgista kasin.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: kinke - 13.05.2014, 14:33:29
Skyelle pääsee näppärästi Glasgowsta bussilla. Skyellä bussit kulkee harvakseltaan mutta lähes joka paikkaan pääsee ainakin arkisin. Viimeksi kun olin siellä, oli saatavilla päivälippu jolla pääsi päivän aikana kertamaksulla paikasta toiseen. Parasta antia on kiertää bussilla saaren pohjoisosa jossa voi jäädä matkan varrella pois ja hypätä taas seuraavaan bussiin, joka toivon mukaan tulee.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Fiasko - 27.05.2014, 18:07:46
Kysyisinkin, millä yhtiöillä olette sinne lentäneet, jos lennätte Helsingistä? Jos ruumassa on tavaraa, niin paljonko aikaa kannattaa varata, että ehtii vaihtokoneeseen? Norwegian lentäisi elokuussa HEL- EDI, mutta vaihto olisi Kööpenhaminassa ja vaihto-aika siellä 5h50min. Paluumatkalla saman yhtiön koneella olisi vaihto Tukholmassa 2h 45min tai 6h 45min.  Minulla ei ole mitään käsitystä siitä, ehdinkö seuraavaan koneeseen noilla vaihtoajoilla? Meno-paluulennon hinta olisi n. 350€. Tuon nyt vielä maksaa, mutta edullisemmin olisi kiva päästä, kun tulen kauempaa Helsinkiin. En vain halua, että matkakustannukset nousevat aivan kohtuuttomaksi.

Minun korvaani tuo 350€ kuulostaa aikas suolaiselta - Skyscannerissa näyttää olevan paljonkin päiviä elokuulle alle kahdensadan. Sekä Köpis että Stokis ovat mukavia vaihtokenttiä, vajaassa kuudessa tunnissa voisi jo melkein lähteä metrolla vilkaisemaan Kööpenhaminaakin  :)
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: savo - 24.06.2014, 02:15:17
Ehdottomasti lento köpiksen kautta niin näkee parin tunnin ajan sitäkin.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: aanai - 03.11.2015, 22:07:15
Nostetaan Skotlantiaihe taas kartalle!

Toukokuun alussa on suunnitteilla matkaan lähtö, nyt halvimmat lennot HEL-EDI bongattu 315e SAS, vaihto Tukholmassa. Lennon päämäärä voi olla Glasgow, Edinburgh tai Manchester, hinta ratkaisee. Mistä nyt halvimmat lentoliput Skotlantiin?
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: smee - 03.11.2015, 23:32:24
Nostetaan Skotlantiaihe taas kartalle!

Toukokuun alussa on suunnitteilla matkaan lähtö, nyt halvimmat lennot HEL-EDI bongattu 315e SAS, vaihto Tukholmassa. Lennon päämäärä voi olla Glasgow, Edinburgh tai Manchester, hinta ratkaisee. Mistä nyt halvimmat lentoliput Skotlantiin?

Kyllä tuosta pitäisi halvemmaksi päästä, ainakin jos päivät eivät ole fiksattuja. Finnairkin lentää huhtikuusta alkaen kesäkaudella suoraan Edinburghiin ja muutamia päiviä löytyy 220 euron hintaan suora lento meno-paluuna. Menekisitä riippuu laittavatko tarjouskohteeksi keväällä jossain vaiheessa. Ja toki Finnairilla on myös Manchester. Todennäköisesti joku yhtiö jonnekin noista jonkun tarjouksen vielä kevään saa aikaiseksi mutta niiden kyttäily on tietenkin aina vähän tuuripeliä. Ellei matka joinain tiettyinä päivinä ole ihan ehdottoman tärkeä, en kyllä päälle kolmen sadan lippuja löisi lukkoon tässä vaiheessa, varsinkaan jos sisältävät vielä vaihdon.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: aanai - 04.11.2015, 07:33:12
Täytyy siis tutkia vielä. 288 oli eilen halvin mitä löysin, kahdelle siis nämä hinnat.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Purkka - 04.11.2015, 11:47:34
SASilla on näkynyt useaankiin kertaan olevan HEL-EDI liput tarjouksessa n.150€ m/p.  Itsekkin ostin tuohon hintaan liput huhtikuussa kesäkuulle.  SAS oli ok yhtiökin, koneenvaihto Tukholmassa ja silloin ainakin tuohon hintaan kuului vielä ruumaan menevä matkatavara.  Menisin sillä uudestaankin Skotlantiin :) Ihana maa, sydän jäi niin sinne että pitää palata joskus.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: emma_fine - 15.11.2015, 13:36:21
Lensin syyskuussa KLM:llä Amsterdamin kautta Edingburghiin alle 200 eurolla, tosin siihen hintaan ei kuulunut laukkua ruumaan.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: aanai - 20.11.2015, 08:18:09
Reissua Edinburghiin suunnitellaan, miltein jo varattukin. Mutta nyt herää kysymys, onko Edinburghissa joku samantyylinen ratkaisu julkisilla liikkumiseen kun Lontoon Oyster-card? Onko joku sivusto joka näistä kertoisi enemmän?

Mitä kohteita suosittelette vierailukohteeksi? Jotain, mikä kannattaa huomioida etukäteen?
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: smee - 20.11.2015, 08:54:06
Reissua Edinburghiin suunnitellaan, miltein jo varattukin. Mutta nyt herää kysymys, onko Edinburghissa joku samantyylinen ratkaisu julkisilla liikkumiseen kun Lontoon Oyster-card? Onko joku sivusto joka näistä kertoisi enemmän?

Täällä on Edinburgin kaupungin julkisen liikenteen lipuista: http://lothianbuses.com/tickets/ticket-options

Yleensä hyvä paikka aloittaa jonkun kaupungin julkisen liikenteen ihmettely on Wikivoyage ja artikkelin getting around osio, eli tässä tapauksessa: https://en.wikivoyage.org/wiki/Edinburgh
Sieltä löytyy luonnollisesti juttua nähtävyyksistä.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Yazaku - 19.01.2016, 09:44:03
Arvon matkustajat

Kesällä pitäisi vierailla Skotlannissa ensimmäistä kertaa, ja suunnittelen reittiä takaisin Edinburgiin Invernessistä.
Ensimmäinen reitti jota suunnittelin, on lähteä pohjoiseen rannikolle ja kiertää itä-rannikon kautta takasin Edinburgiin.
Toinen reitti jota suunnittelin, on ajaa Cairngorms kansallispuiston läpi Edinburgiin.
Aikaa olisi käytettävissä kaksi päivää ja mieltymykset maisema ja vanhojen linnojen kuvaukset.

Joten kumpaa suosittelisitte?
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: hard - 09.02.2016, 00:24:28
Millainen hintataso Skotlannissa noin matkailijan näkökulmasta on? Esim. vaikkapa ravintolat, hotellit, liikkuminen jne. Puhutaanko kuinka paljon kalliimmasta kuin Manner-Euroopassa?
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Judi Dench - 13.06.2016, 17:53:24
Hei! Olen heinäkuussa menossa St Andrewsiin ja Stirlingiin. Sinä joka olet noissa kaupungeissa matkaillut niin onko täsmä vinkkejä mitkä ovat must see juttuja? Stirlingissä on linna ja 18km päässä Doune castle.  Saint Andrewsissa on luostarin vai linnako se oli, niin rauniot. Mitä muuta?
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: jennyi - 30.06.2016, 18:45:11
Hei! Olen heinäkuussa menossa St Andrewsiin ja Stirlingiin. Sinä joka olet noissa kaupungeissa matkaillut niin onko täsmä vinkkejä mitkä ovat must see juttuja? Stirlingissä on linna ja 18km päässä Doune castle.  Saint Andrewsissa on luostarin vai linnako se oli, niin rauniot. Mitä muuta?

St Andrewsissa tosiaan noi rauniot on aika hienot, kannattaa ehdottomasti käydä. Muuten sitten ihan kävellen näkee hyvin koko kaupungin, se on melko pieni. Kapeita kujia löytyy paljon ja niiden varrella söpöjä pikkukauppoja ja kahviloita. Tuolla on myös ihana, pitkä ja vaaleahiekkanen ranta jota suosittelen todella lämpimästi. St Andrewsin yliopisto kannattaa käydä myös tsekkaamaassa ihan vaan sen arkkitehtuurin takia. Linna löytyy myös, tosin se ei näyttänyt kovin suurelta ja se on maksullinen joten ite en oo siellä käynyt. :D
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Fiasko - 20.07.2016, 22:31:37
Ylämaat kutsuvat; tuntumaa Skotlannista haettiin pari vuotta sitten sinne tänne brittireilin hengessä sinkoillen, nyt on mielessä vähän vaellushenkisempi reissu. Vajaan kolmen viikon matkan pääkohteiksi on ajateltu Isle of Skyetä ja Ulko-Hebridejä: Skyellä on ajatuksena taittaa The Skye Trail (www.skyetrail.org.uk) muutamin detour-lisäyksin, Ulko-Hebrideillä suunnittelimme vuokraavamme pyörät  ja fillaroivamme kutakuinkin välin Tarbert-Lochboisdale maisemallisesti mielenkiintoisimpia teitä pitkin. Speksit: lennot Edinburghiin, ajankohta elokuu, majoitteena teltta, ei autoa, omatoiminen säätäminen mielekkäämpää kuin valmiit retket.

Olisiko pallontallaajilla suosituksia pistäytymisen arvoisista (luonto)kohteista joko Skyellä, Ulko-Hebrideillä tai sitten jossain muualla Skotlannissa? Tai vinkkejä firmoista (tämän löysin, www.rothan.scot), joista voi vuokrata fillarin ja palauttaa sen eri puolella Hebridejä?
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: tunor - 21.07.2016, 16:14:32
Olin kesäkuussa pari viikkoa Aviemoressa ja patikoin päiväretkiä Cairngormin kansallispuistossa. Jos siis haluat vinkkejä, siihen suuntaan, löydät kuvauksia reiteistämme blogistani (linkki alla).
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Fiasko - 24.07.2016, 14:05:12
Olin kesäkuussa pari viikkoa Aviemoressa ja patikoin päiväretkiä Cairngormin kansallispuistossa. Jos siis haluat vinkkejä, siihen suuntaan, löydät kuvauksia reiteistämme blogistani (linkki alla).

Kiitos vinkistä, kävin poimimassa blogistasi tukun ideoita :)
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: tunor - 24.07.2016, 18:01:11
Olin kesäkuussa pari viikkoa Aviemoressa ja patikoin päiväretkiä Cairngormin kansallispuistossa. Jos siis haluat vinkkejä, siihen suuntaan, löydät kuvauksia reiteistämme blogistani (linkki alla).

Kiitos vinkistä, kävin poimimassa blogistasi tukun ideoita :)

Kiva, jos on apua!
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Judi Dench - 10.09.2016, 14:32:15
Hei! Olen heinäkuussa menossa St Andrewsiin ja Stirlingiin. Sinä joka olet noissa kaupungeissa matkaillut niin onko täsmä vinkkejä mitkä ovat must see juttuja? Stirlingissä on linna ja 18km päässä Doune castle.  Saint Andrewsissa on luostarin vai linnako se oli, niin rauniot. Mitä muuta?

St Andrewsissa tosiaan noi rauniot on aika hienot, kannattaa ehdottomasti käydä. Muuten sitten ihan kävellen näkee hyvin koko kaupungin, se on melko pieni. Kapeita kujia löytyy paljon ja niiden varrella söpöjä pikkukauppoja ja kahviloita. Tuolla on myös ihana, pitkä ja vaaleahiekkanen ranta jota suosittelen todella lämpimästi. St Andrewsin yliopisto kannattaa käydä myös tsekkaamaassa ihan vaan sen arkkitehtuurin takia. Linna löytyy myös, tosin se ei näyttänyt kovin suurelta ja se on maksullinen joten ite en oo siellä käynyt. :D
Heinäkuussa kävimme Stirlingissä ja se oli ihana pieni kaupunki. Linna ja sen vieressä oleva hautausmaa ja kirkko olivat mielenkiintoisia. Kaksi päivää meni nopeasti. Näimme myös sillan jossa käytiin ensimmäinen itsenäisyystaistelu William Wallacen johdolla 1297. Kävimme myös William Wallacen monumentilla ja kiipesimme yli 200 rappusta. St Andrews oli aurinkoinen ja idyllinen pikku kaupunki. Ihanat pikku kadut ja niitä pieniä taloja ja kauppoja. Ihastelimme katetdraalin raunioita ja linnan jämiä. Tykkäsin kovasti St A:sta.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Fiasko - 04.01.2017, 18:28:32
Luulin jo hypettäneeni The Skye Trailia (https://www.skyetrail.org.uk/) täällä, mutta ajatukseksi näemmä jäänyt. Tälle reitille erittäin, erittäin vahva suositus: logistiikka toimi, wow-maisemia jatkuvalla syötöllä, loistavat wild camping -mahdollisuudet ja tarjolla pari bothyakin. Vettä sai reitin varrelta hyvin, safkavarantoja pääsi täydentämään säännöllisesti ja Portreessä tuli käytyä uimahallissakin. Messissä oli Harveyn  Skye Trail 1:40,000 -kartta, joka riitti ihan hyvin.

Saa kysellä,  laitan vinkkejä mielelläni jakoon.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: savo - 03.03.2017, 15:06:04
Luulin jo hypettäneeni The Skye Trailia (https://www.skyetrail.org.uk/) täällä, mutta ajatukseksi näemmä jäänyt. Tälle reitille erittäin, erittäin vahva suositus: logistiikka toimi, wow-maisemia jatkuvalla syötöllä, loistavat wild camping -mahdollisuudet ja tarjolla pari bothyakin. Vettä sai reitin varrelta hyvin, safkavarantoja pääsi täydentämään säännöllisesti ja Portreessä tuli käytyä uimahallissakin. Messissä oli Harveyn  Skye Trail 1:40,000 -kartta, joka riitti ihan hyvin.

Saa kysellä,  laitan vinkkejä mielelläni jakoon.

Voit kertoa esim. Kaiken. Olen kyllä skyellä käynyt mutten vaeltelemassa. Wild camping hommelit kiinnostaa!
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: idom - 04.03.2017, 11:18:36
Hei! Mistä ja milloin kannaattaa metsästää halpoja lentoja Edinburghiin? Kaikki mitä olen tähän mennessä löytäneet, ovat olleet noin parisataa meno-paluu. Löytyykö edes halvemmalla, vai onko tuurista kiinni? Olemme lähdössä toukokuun lopulla tai kesäkuun alussa.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Zambba - 04.03.2017, 12:28:52
Hei! Mistä ja milloin kannaattaa metsästää halpoja lentoja Edinburghiin? Kaikki mitä olen tähän mennessä löytäneet, ovat olleet noin parisataa meno-paluu. Löytyykö edes halvemmalla, vai onko tuurista kiinni? Olemme lähdössä toukokuun lopulla tai kesäkuun alussa.

Varmaankin ihan samalla tavalla kuin halpoja lentoja yleensä. Edinburghiin ei varmaankaan liity mitään erityisiä sääntöjä, ja pari sataa Euroopan sisäisestä menopaluusta on ihan normaali tai edullinen hinta. Ylipäätään Helsingistä Eurooppaan lähtiessä lähemmäksi satasen menopaluuta tuntuu pääsevän lähinnä Norwegianin suorien erikoistarjouksilla, ja Norwegianilla ei ole tällä hetkellä suoria lentoja Helsingistä Skotlantiin.

Minimi HEL-EDI-HEL:ille on varmaankin vaihdollisena 150 euroa, Finnairin suoralle 180 euroa. Toukokuulle ja kesäkuulle on vielä oikeastikin myynnissä lippuja noiden hintojen lähettyviltä. Kahdella lipulla kikkailu ei sekään taida onnistua Helsingistä lähtemisen suhteellisen kalleuden ja Skotlannin halpalentotarjonnan ansioista, sillä Ryanairin ja Easyjetin yhteydet Skotlannista suuntautuvat lähinnä Välimeren kohteisiin.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Strange Little Girl - 06.03.2017, 11:44:37
^ Mun mielesta 180€ suorista kesakuukausina on ihan hyva hinta. Osta ihmeessa.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: savo - 08.03.2017, 18:27:25
Ehottomasti osta finnairin suorat lennot. Muut ei lennäkkään suomesta sinne suoraan vaan vaihtojen kautta joudut menemään. Toki jos haluat penniä venyttää niin vaihtojen kanssa mutta onko tuossan yt mitään järkeä ku suoraan lentoon verrattua hinta on 50e halvempi.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: savo - 08.03.2017, 18:31:01
Ylipäätään Helsingistä Eurooppaan lähtiessä lähemmäksi satasen menopaluuta tuntuu pääsevän lähinnä Norwegianin suorien erikoistarjouksilla, ja Norwegianilla ei ole tällä hetkellä suoria lentoja Helsingistä Skotlantiin.

Vähän offtopic mutta jos matkustaa käsimatkatavaroilla niin tässä talvella mm. BA:n suora lontooseen ja takasin 98e ja lufthansan lennot hel-muninch-hel järjestään 138e...Suoraan siis lentoyhtiöitten sivuilta ostettuna.

Ennenhän tuonne skotlantiinkin pääsi edullisesti Ryanairilla  tampereelta. Nim.merk "meno-paluu 65e"
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Saramaria - 09.03.2017, 14:00:04
Ei ihan offtopic siinä mielessä, että Lontoo-Edinburgh on junalla alle 5h ja halvimmillaan £30/suunta. Jos löytää tosi halvat lennot Lontooseen ja haluaa siellä piipahtaa myös, miksei. Nyt kesälle ei löytynyt BA:lta kuin 119€ halvimmat mitä näin. (Muutaman kympin takia ei tuota kierrosta kannata tehdä, mutta moniahan se Lontoo kiinnostaa, siksi kannattaa tuo juna-vaihtoehto muistaa.)
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Junkie1st - 03.04.2017, 23:38:22
Sanosin 6 v kokemuksella että Dundee. Ystävysty paikallisen köyhän kanssa, jos rahaa on, niin saa sieltä Tay joen suistosta Ystävän (Mun ystävät jo kuolleet), katon pään päälle ja niin ruokotonta skottiaksenttia, ettei sitä ymmärrä. Väkivallaton kaupunki, jossa mielipuolisin heroiiniongelma EU maista. Siksi ehkä  jos rahaa, St Andrews tai Perth, mutta pikkurahalla Dundeessa, jos pystyt oleilemaan alle viikon ulkosalla, löydät kodin.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Junkie1st - 06.04.2017, 22:03:46
Täsmennän, että minun käsitykseni Paloontallaajasta on olla yli puolet elämästään muualla kuin kotimaassaan. Vuosi, tai pari lisää samassa paikassa on uusi alku seuraavaan reisuun. Pitkällä kokemuksella.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Fiasko - 09.04.2017, 10:56:30
Lupaamiani vinkkejä ja huomioita Skye Trailista (https://www.skyetrail.org.uk), alkaen 109 km reitin varioinneista riippuen. Perusreitin kävelee viiteen-kuuteen päivään, mutta varaamaan siihen ainakin  viikon säävaihteluiden ja päiväretkien varalta.

Yleistä:
 Paras tietopankki on Walk highlands (https://www.walkhighlands.co.uk/skye/skye-trail.shtml). Me tulostimme mukaan reittiselosteen: ilmankin  olisi pärjännyt, mutta sen kanssa oli mukava suunnitella reittiä eteenpäin.

Kuljimme reitin  etelästä pohjoiseen (Broadford-Rubha Hunish), mikä  on vähemmän suosittu vaihtoehto, vaikka siihen ei mitään selkeää syytä ole. Reittiä pelotellaan kovinkin vaativaksi, mitä se ei loppujen lopuksi ollut - jos on aiemmin selvinnyt esimerkiksi Herajärven kierroksesta, selviää tästäkin. Harveyn XT40-kartta oli riittävän tarkka ja kattoi koko reitin. Lukuunottamatta Trotternish ridge -pätkää vettä oli tarjolla jatkuvasti, joten mukana kantamamme 3l/juoja oli ylimitoitettu. Veden puhdistimme aiemmilla reissuilla hyväksi havaituilla Micropur forte -tableteilla.

Huomioita reitin varrelta:

Saapuminen Skyelle: lento Helsinki-Edinburgh, paikallisbussilla keskustaan, jossa Rose streetillä ulkoilukauppoja vieri vieressä: kartta, kaasua ja  smidgeä mukaan, juosten bussille ja suunta kohti Invernessiä. Invernessissä vastaavia tuotteita sai Sports directista (Brothers lane). Invernessistä jatkoimme lähes saman tien junalla Kyle of Lochalshiin. Tämän bussi-junasekoilun syynä oli se, että Edinburghista pohjoiseen lähtevien junien hinnat ehtivät nousta pilviin, joten tuli huimasti edullisemmaksi taittaa EDI-INV bussilla.

Kyleen saavuttuamme bussi Broadfordiin oli ehtinyt lähteä, joten taapersimme Skye bridgen yli ja lähdimme jalan Broadfordia päin. Teltta pystytettiin illan pimettyä muutaman kymmenen metrin päähän tiestä pehmeälle mättäälle.

1. Päivä: Broadford - Rubha Suishnish: Reput täyteen Co-opin safkaa ja sateeseen, mars. Vihreys oli vaikuttavaa ja Rubha Suishnishin vesiputoukset hienoa tähtävää, ja vähän niiden jälkeen löytyi hyviä telttapaikkoja. Koko päivän satoi, ja polut olivat välillä lähinnä nilkkaan asti ulottuvia puroja. Jo ensimmäinen päivä osoitti, että päästä varpaisiin vedenkestävä vaatetus on Skotlannissa ihan ehdoton edellytys.

2. Päivä: Rubha Suishnish - Camasunary: lounasta Blue Shed Cafe'ssa Torrinissa (tarkista aukioloajat etukäteen, menee kiinni suhteellisen aikaisin ja on jonakin  arkipäivänä kiinni kokonaan), hirveässä sateessa ja paikallisen miehen suosituksesta päätimme suunnata suoraan Kirkibostista Camasunary Bothille Am Mamin ylittävää polkua pitkin.  Näkyvyys oli välillä alle metrin ja sateisena kesänä korkeaksi päässeen joen ylitys liukkailla kivillä epäilytti, mutta kirkkaana päivänä näkymät olisivat olleet upeat. Jäimme Camasunary bothyyn (vrt. autiotupa, maksuton vapaaehtoisvoimin ylläpidettävä koruton majapaikka) yöksi.

3. Päivä: Vaatteidenkuivatusyrityksiä kylmässä Camasunary bothyssä enemmän tai vähemmän  myrskyisessä säässä.

4. Päivä: Emme uskaltaneet lähteä yrittämäään  Loch Coruiskille, koska meille kerrottiin joen ylittävän sillan olevan rikki ja veden niin korkealla,   ettei siitä pääse kahlaamalla yli. Otimme siis suunnaksi Sligachanin, jonne reitti kulki kauniin laakson pohjalla. Sateen yhtään tauottua midgejä oli  järjettömästi  - suosittelen sijoittamaan muutaman punnan midge net -hattuun, me yritimme parhaamme  mukaan selvitä pelkällä Smidge-myrkyllä.  Sligachaniin päästyämme kuulimme Allt Dubh -joen olevan sateiden jäljiltä ylityskelvoton, joten otimme bussin Portreehen.
Co-opista ruokaa ja teltta pystyyn vähän  kaupungin ulkopuolelle.

5. Päivä: Portree, sadetta. Oli sunnuntai, joten lähinnä etsimme paikkaa,  joka olisi auki. Sellaiseksi osoittautui Portreen uimahalli (high schoolin tiloissa), jota suosittelen lämpimästi. Turisti-infon WI-Fi toimii ulos asti. Palasimme samalle telttapaikalle kuin  edellisenäkin yönä.

6. Päivä: Portree  - The Storr. Järjettömän hieno rantapätkä, The old man of Storr ja The Storrin (709m) huiputus. Teltta pystytettiin reitin varrelle kiviröykkiön tarjoamaan tuulensuojaan.

7. Päivä: the Storr - Quiraing. Vähän raskaampi osuus Trotternish  ridgeä ylös ja alas,  mutta maisemat palkitsivat. Vettä oli tyrkyllä nihkeämmin kuin muilla etapeilla, mutta Bealach Uigen kohdilla oli kaunis pieni vesiputous, jota ei Harveyn karttaan ollut merkitty lainkaan.  Teltta pystytettiin myöhään illalla lähelle Bealach Ollasgairten parkkipaikkaa.

8. Päivä. Quiraing -  Rubha Hunish. Aamulla oli järjetön sumu, joten paljon  kehutusta Quiraingista emme saaneet oikein mitään irti ja onnistuimme vielä valitsemaan nollanäkyvyydessä väärän polun, josta seurasi vähän scramblingiä. Lounas Flodigarry hotellilla - en varsinaisesti voi suositella, mutta ajoi asiansa. Loppumatka  Rubha Hunishiin oli tasaista kävelyä jyrkänteen reunalla, ja jäimme lopulta vielä yöksi Lookout bothyyn, jossa olisi viihtynyt vaikka kauemminkin.

Lookout bothylta kävelimme seuraavana päivänä Duntulmiin, josta seurasi pieni harharetki Uigin kautta Ulko-Hebrideille. Skye kiehtoi kuitenkin enemmän, joten palasimme Uigiin ja edelleen Sligachaniin, josta vaelsimme uudelleen Sligachanin laakson halki Camasunaryyn, jonka bothysta tuli erinomainen tukikohta  revanssia odottamaan jääneitä päiväretkiä varten:

1) Bla Bheinn (928): mukava nousu, loppumetreillä meni scramblaamiseksi.
2) Loch Coruisk Bad stepin kautta: ajoitimme lähdön huonosti, ja jouduimme ylittämään lantioon asti nousseen joen. Palatessa laskuveden aikaan selvisimme nilkkojen kastelemisella. Bad step ei ollut lainkaan ylitsepääsemätön, mutta päiväretkeläisten määrä meinasi olla.  Loch Coruiskin kiertäminen oli mukava tasamaareitti, ja palasimme bothylle samaa reittiä.

Seuraavana päivänä aurinkokin jaksoi näyttäytyä, ja lähdimme kävelemään kohti Elgolia. Merenrantareitti oli todella kaunis, ja puolimatkassa pidimme uimatauon kivisellä rannalla.  Elgolista ei lopulta mennytkään sinä päivänä iltabussia,  joten liftasimme Broadfordiin.

Loppufiilikset: Lähtisin Skye trailille uudestaankin! Sää oli mitä sattuu, mutta jatkuva maisemien vaihtelu oli häkellyttävää ja piti mielenkiintoa yllä. Reittiä on helppo varioida kiinnostuksen ja kunnon mukaan. Niin ja midgeistä - ostakaa se verkkohattu. Ihan oikeasti.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Joopa - 14.07.2017, 19:53:43
Hei!

Tässä aikani luettuani kaikkien kommentteja ja kokemuksia Skotlannista, ajattelin kysellä muutamia juttuja.  :)

Kuinkas moni on Skotlannissa käynyt syyskuussa?
Minkälaiset ilmat sattunut silloin? Kannattaako/uskaltaako silloin vuokrata autoa ja ajella ylämaille?

Kävin itse 2012 syyskuun puolessa välissä Skotlannissa. Matka tuolloin oli su-su väli ja enimmäkseen Edissä tuli oltua, päiväretki minibussissa istuen tehtiin loch nessille ja invernessiin (en tarkkaa reittiä tähän hätään muista, enkä firmaa minkä retkellä oltiin). Kelit suosi, oli enimmäkseen lämmintä, toki ei sateiltakaan vältytty.

Edissä tuli paljon käveltyä, lentokentältä mentiin keskustaan päin bussilla, jäätiin liian aikasin pois, kun etittiin guesthousee missä majotuttiin koko matkan ajan. Toisen kerran ajeltiin bussilla, kun mentiin eläintarhaan.  Toki tuli käytyä kahtoo linna ja holyrood palace ja arthur seat ja royalmile monta kertaa edestakas. Käytiin myös jollain "kunmituskävelyllä", firman nimeä en muista, mut ihan hyvä kierros oli.

Majotuttiin Edinburgh Central Guesthouses, olin varannut huoneen jaetulla wc/kylppärillä, mutta ihana omistaja antoi samaan hintaan meille huoneen omalla kylppärillä. :) Mukavat tyypit guesthousee pyöritti, puhuivat vaan niin nopiaa ettei heti saanu selvää. :D Huoneen hintaan kuului aamupala, oli croissantia, vasta paahdettua leipää, leikkeleitä, juustoja, munakokkelia, pekonia, muroja, hedelmiä. Teetä ja kahvia tarjoiltiin pikku pannuissa pöytään. :) Kotiinlähtö aamuna ooteltiin että päästään chekkaa ulos, ajankohta ennen aamiais tarjoilua, emäntä kyllä kysyi että oisko haluttu jotain hän ois laittanut, sanottiin et mennää kentälle ajoissa  ja syyään siellä. Tarjoutui soittamaan taxin meille niin ei tarvinnu bussia lähtee ihmetteleen.
Nyt katsellut saman guesthousen hintoja, nousseet ovat, eli toistamiseen ei sinne todnäk yötä pidempään ole varaa majottautua.

Haaveissa (suunnitelmissa) olisi syksyllä 2018 tehä reissua Skotlantiin, todnäk suorat lennot Ediin, mikäli finski vielä lentelee sinne.. Tällä hetkellä 2018 kevään ja kesän lentoja katelleena, säästän ajassa mielummin, kun muutaman kympin siinä, että vaihdollisilla lennoilla menis. Saapi nähä miten tuo brexit vaikuttaa tuonne matkustamiseen ja hintoihin.

Ukkoa yritän ympäri puhua vuokraamaan auton, kumpaakin hirvittää tuo vääränpuoleinen liikenne. xD Haluisin vaan Ylämaita ja linnoja päästä tutkii omaan tahtiin. Toki Isle of skye kiinnostais, täytyy sitäki tutkia enempi, ilmeisesti viskiä sieltä ainaki löytyy, ei vaan kumpikaan ukon kans sitä juoda. :D

Saa heitellä mulle tähän tuoreita vinkkejä ja ideoita ja hintatasoa yms. :) Viikon reissu varmaankin, en usko et paljoa pidempää on varaa tai mahollista tehdä.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: savo - 31.08.2017, 16:46:49
Hei!

Tässä aikani luettuani kaikkien kommentteja ja kokemuksia Skotlannista, ajattelin kysellä muutamia juttuja.  :)

Kuinkas moni on Skotlannissa käynyt syyskuussa?
Minkälaiset ilmat sattunut silloin? Kannattaako/uskaltaako silloin vuokrata autoa ja ajella ylämaille?
Olen käynyt. Kannattaa mennä ehdottomasti. Sää on joko hyvä tai huono. Meille sattui aurinkoiset kelit. Kannattaa vuokrata auto niin näkee ylämaita muualtakin kun bussin ikkunasta. Esim. tie A82 glencoeen on huikea.

Ukkoa yritän ympäri puhua vuokraamaan auton, kumpaakin hirvittää tuo vääränpuoleinen liikenne. xD Haluisin vaan Ylämaita ja linnoja päästä tutkii omaan tahtiin. Toki Isle of skye kiinnostais, täytyy sitäki tutkia enempi, ilmeisesti viskiä sieltä ainaki löytyy, ei vaan kumpikaan ukon kans sitä juoda. :D

Saa heitellä mulle tähän tuoreita vinkkejä ja ideoita ja hintatasoa yms. :) Viikon reissu varmaankin, en usko et paljoa pidempää on varaa tai mahollista tehdä.

Skotlannin tiet on kyllä kapeita ajaa jos yhtään syrjemmässä ajaa. Tiet on kuitenkin hyvässä kunnossa ja ei se vääränpuoleinen liikenne ole edes paha rasti. Hommaan tottu vartissa kun lähti vain ajamaan. Ota huomioon että isle on skyelle matka näyttää lyhyeltä mutta todellisuudessa sinne ajaa aika pitkän matkan. Tiet on mutkaisia ja ajonopeudet hitaita. Matka on kyllä lyhyt. Ajoaika taas pitkä. Viikossa kerkiää kierrellä ihan hyvin mutta esmes edinburghista jos aikoo ajella skyelle niin saa tosiaan kyllä yhden päivän vaan ajella autolla. Airbnb asunnot ja mökit on hyviä matkanvarrella ja B&B paikat.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Mike63 - 17.04.2018, 11:10:53
Heips,
olen menossa kesäkuussa ennen juhannusta 2018 reiluksi viikoksi Skotlantiin.
Edinburghista vuokraan auton ja ajelen Ylämaille.
Majoitusta mietin...pitääkö varata tuohon aikaan etukäteen vai löytyykö
sitä, kun maisemat miellyttää?

Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Pacman - 07.05.2018, 13:44:34
Edinburghiin menossa Fringen aikaan. Mutta mihin kannattaisi tehdä Edistä päiväretket?
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: otl - 21.05.2018, 10:49:56
Mahtaako kenelläkään olla tuoreita vinkkejä baareista, kahviloista, jne hengailumestoista Dundeessa tai lähiympäristössä? Kiitos etukäteen!
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: Matkaajanainen - 10.09.2018, 17:27:10
Onko tuoreita kokemuksia Shetlannista? Kannattaako sinne mennä lokakuun puolenvälin jälkeen kelien puolesta? Lautalla meno kiinnostaisi, mutta kuulemma merenkäynti voi olla melkoista tuohon aikaan, joten ehkä sittenkin valitsisin lentämisen... Mutta menisittekö vielä tuohon aikaan sinne, ja mitä aktiviteetteja olisi tarjolla patikoinnin lisäksi? Ja muuta tekemistä jos sataakin vettä koko ajan? Koska autoa ei olisi, majapaikan ottaisin Lerwickistä, ja siitä tekisin päiväretkiä jonnekin.
Otsikko: Vs: Skotlantiin
Kirjoitti: starman - 11.09.2018, 08:46:30
Onkos kukaan tallaajista käynyt Edinburghissa joulukuussa? Sinnepäin olisi reissua silloin suunnitteilla, mutta vähän epäillyttää kelien puolesta. Millaista Edinburghin sää voisi olla joulukuussa ja onko kaupunkiin järkeä mennä tuohon aikaan??