Pallontallaajat.net

Muuta mukavaa => Asian vierestä ja vieläkin kauempaa => Aiheen aloitti: wertty - 22.03.2005, 17:58:52

Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: wertty - 22.03.2005, 17:58:52
omistatko lemmikin, ja jos omistat, niin miten sovitat sille aikaa reissailun lomassa?

itse en tästä syystä kehtaa vielä hankkia koiraa (kun haluan tulevaisuudessa matkailla), vaikka siitä olen haaveillutkin jo aikoja ...
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: fishbone - 22.03.2005, 18:39:44
Ei ole, vielä. Mutta jos sellainen päivä tulee, että huomaan nähneeni maailmaa jo sen verran paljon, ettei elämän perustarkoitus olekkaan enää viettää mahdollisimman paljoa vuodesta ulkomailla ja asun jossain muualla kuin kantakaupungissa, niin irlanninsusikoira saa luotani rakastavan kodin. Mutta tämä siis todella vaatii sitä, että vuodesta vietetään alle kuukausi ulkomailla ja kodin läheltä löytyy koiralle tilaa juosta muuallakin kuin koirapuistossa. Siitä ei ikäväkyllä ole mitään takuita, että nämä reunaehdot koskaan täyttyvät, mutta mieluummin sitten elän suosiolla ilman koiraa, jos en pysty tarjoamaan edes moisia kohtuullisia edellytyksiä.

Tai sitten pitää löytää sellainen nainen, joka jaksaa hoitaa koiraa ja katsella yksinreissaavaa miestä. :wink:
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: LittleStar - 22.03.2005, 18:47:08
Pöh... meillä joskus oli kissa, tosi lutunen otus kaikin puolin, tuli läksykirjan päälle hehkulampun lähelle aina lämmittelemään ja nukkumaan enkä sit valitettavasti voinu tehä enää läksyjä.  :P  
Mut nykyää mä oon niin allerginen kaikelle liikkuvalle, että ei oo todennäkösesti toivoakaan ikinä hankkia minkäänlaista lemmikkiä. Valitettavasti. Kissan ottaisin jos vaan pystyisin elää sen kanssa joutumatta syömään lääkkeitä viiden minuutin välein.  :(
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: wertty - 22.03.2005, 19:02:27
haluaisin muistaessani lisätä tähän vielä yhden linkin...
http://www.pelastetaankoirat.com

Eli jos olet joskus hankkimassa koiraa tai kissaa, niin muistathan että mm. Tallinnassa, Koerte Varjupaikissa on PALJON kodittomia koiria ja kissoja. Suurin osa sekarotuisia ja vaikka minkä ikäisiä, mutta silti yhtä mukavia kuin muutkin sukulaisensa...
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: Katja - 22.03.2005, 19:52:58
wow,popsautin yksinäni 14%:iin! :wink: koira on,mut ei se nyt ihan omakaan oo...siis asun viellä hetken kotona ennenku lähen mualimalle opiskelemaan...mut luulen,etten sitä mukanani kuitenkaan raahaa sinne jonnekin...vähemmällä stressillä selviää molemmat :D Äipän vauva se kuiitenki on aina ollu... :)
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: gattina - 22.03.2005, 20:07:35
Jaan yksiöni kissani kanssa, tosin täällä asutaan vasta kolmatta vuotta. Sitä ennen kisu sai juosta vapaana isukin luona Espoon metsiköissä (elämänsä 11 ensimmäistä vuotta), jonne se aina reissujen ajaksi ja lomalla siirretään - se on muuten kamalaa kidutusta, mutta ei sitä voi tännekään jättää. Nythän on vuoden reissu edessä, joten "mun kissasta" taitaa tulla "siskon kissa", kun tuo nykyinen "siskon kissa" alkaa olla sen verran päälle parikymppinen että kuolla kupsahtaa. Sitä tosin ollaan kauhulla odoteltu jo ainakin 5 talvea..
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: Mutka - 22.03.2005, 20:08:29
Koira löytyy ja tarvittaessa hoitopaikka sille.
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: kirah - 22.03.2005, 20:38:14
Elukoita ei ole ja ainakaan niin kauan kuin asun kerrostalossa niitä ei myöskään ole tulossa. Villakoiria tosin löytyy nurkista  :shock:
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: Expat - 22.03.2005, 20:38:49
Elama ilman elaimia ei ole elamisen arvoista. Koiria on meilla aina ollut ja nytkin niita loytyy kaksin kappalein.
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: Ainuska - 22.03.2005, 21:39:07
Kissa, kaksi gerbiiliä ja hamsteri. Eli todella vähän eläimiä. Joskus mulla on ollut yli kymmenen jyrsijää. Nyt haikailen lähinnä toista kissaa.

Kissa on löytökisu HeSyltä.
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: nl - 22.03.2005, 23:55:08
Minulla on periaatteessa puolikas koira, mutta se asustelee ihan kokonaisena siskoni kanssa Espanjassa. Tein sille kotisivunkin: http://www.domnik.net/canis/hyena.html

Saattaa tosin olla, että sisko tulee vielä tänä vuonna Suomeen ja jättää Hyenan minulle suunnatessaan itse jonnekin pidemmälle.

Edellä jo mainittuja Tallinnan koiratarhoja voin muuten minäkin suositella, jos olette koiraa hankkimassa. En ole ikinä paikan päällä käynyt, mutta minulla on silloin tällöin sieltä tuotuja koiria hoidossa. Ovat oikein ihania otuksia.
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: hile - 23.03.2005, 00:23:08
Kolme pikku kisulia, Nelli, Nicky (kuvassa) ja Oliver. Kaikki Suomessa, mutta haaveena saada Oliver tanne. Mutsin ja systerin luona elelee, reissujen aikana mutsi/kaveri huolehtii. Kissat siita helppoja, ettei tartte vieda ulos, mutta tokin nekin seuraa kaipaa (ainakin jos vain yksi kissa) kun itse reissussa.
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: juspu - 23.03.2005, 00:52:24
Joskus oli kissoja useampikin kun asuin vielä vanhempien kanssa. Omassa kämpässä ei ole ollut, mutta ehkä joskus...
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: fishbone - 23.03.2005, 01:37:36
Nyt hävettää. :oops: Unohdin kokonaan mainita suloisista suloisimman sini-punaisen kääpiöluppakorvakanini Nipsun. Pupusen ihan tarkkaa sijaintia en kyllä edes enää tiedä, koska luontoni ei antanut periksi erottaa kyseistä kanirouvaa kaniherrastansa Väinöstä.  Väinö oli siis exän ja Nipsu minun, mutta kun meille tuli exän kanssa ero, niin päätimme olla kostamatta tyhmiä ihmisten riitoja pupuille ja rakastavaiset saivat jäädä yhdessä exän hoitoon. Sittemmin exäni on edelleensijoittanut molemmat puput jonnekkin muualle. Kaikesta huolimatta Nipsu on kyllä aina minun pupuni. :(
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: jane - 23.03.2005, 10:11:06
Tuosta äänestyksestä puutui sellainen, että ottaisin jos ei olisi ongelmaa yhdistää matkailu ja karvaisen ystävän yhteiselo.

Koiru saisi tulla tyköni välittömästi, jos vain ei olisi murhetta mihin uudelleensijoittaa se reissujen ajaksi.  :(
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: Tinja - 23.03.2005, 10:18:56
1,5 vuotta sitten oli kissa, tuli ero, uusi oli allerginen ja ei ollut aikaa pitaa huolta siita yksinaan, kun oli koko paivan koulussa, joten annoin kaverin kaverille. Nyt se pyydystelee hiiria maalla vapaana, on varmaan onnellinen. Kylla itkututtaa kun vaan ajatteleekin koko ottiaista...  :cry: Mutta tietysti on parempi, kun ei tule pysyttya vielakaan paikoillaan. Olen kylla hirmu allerginenkin, mutta kuukauden rakimisen jalkeen tulee immuuniksi. Uuden kissan otan heti kun pysyn paikoillani!
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: outo_otus - 23.03.2005, 11:53:18
Kultamuru kissani Miska Onnenpoika menehtyi 2 vuotta sitten ehdittyään kunnioitettavaan 20v. ikään. Kyllä olen uuden kissan hankintaa harkinnut, mutta hoidon järjestäminen matkojen ajaksi on turhan hankalaa. Eikä toista Miskan veroista kissaa löydy mistään  :cry: .
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: reppuselkä sekasateessa - 23.03.2005, 14:37:12
pupujussi löytyy
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: keis78 - 23.03.2005, 16:06:04
Lainaus käyttäjältä: "fisu"
päätimme olla kostamatta tyhmiä ihmisten riitoja pupuille ja rakastavaiset saivat jäädä yhdessä exän hoitoon.


Olipas humaani ratkaisu!

Henkilökohtaisesti en ole vieläkään päässyt yli noin 15 vuotta sitten tapahtuneesta marsuni ennenaikaisesta kuolemasta erään kesälomareissun aikana. Siinä elikossa oli luonnetta, ei ole korvattavissa. Sitäpaitsi tapan nykyään viherkasvitkin joten ei kannattane alkaa leikkiä elävillä olennoilla. Kotoa tosin löytyy kaksi karhua (ei pullossa, ne ei säily) mutta se onkin sitten toinen tarina.
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: gattina - 23.03.2005, 17:21:36
Olen muuten kissoille allerginen, mutta kun reaktiot ovat kosmeettisia (ja pientä kutinaa) niin sen kyllä kestää helposti :) Joskus kyllä ihmiset ihmettelee jos/kun olen punaisten läikkien peitossa..........
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: Pallo - 23.03.2005, 23:35:42
Vastasin tuohon että ei, mutta aion hankkia. Minulla on ollut kissa, mutta se pikku rakkaani kuoli viime kesänä :cry:  Uuden lemmikin, koiran tai kissan, aion hankkia sitten kun on rahaa ylläpitää sitä ja kun olen sen verran rauhoittunut ja asettunut jonkin verran aloilleen. Nyt kun vuodesta menee vähintään puolet ulkomailla, niin ei voi oikein lemmikkiä ottaa. Ei voi kantaa vastuuta kuin juuri ja juuri itsestään.... :lol:  Mutta siis, joskus tulevaisuudessa jos olosuhteet sallii, haluaisin jonkin karvaturrin!
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: Cachorro - 24.03.2005, 07:12:19
Sitten joskus kun asun taas maaseuvvulla otan kotiini kissan ja koiran. Kaupunkielämään eivät kissat ja koirat mielestäni oikein sovi.
Otsikko: ..
Kirjoitti: Mr. Voyageur - 24.03.2005, 15:12:56
Juu, meillä on saksanpaimenkoira. Se on isokokoinen ja muistuttaa lähinnä porsasta. ( Röhkii syödessään ja kuorsaa nukkuessaan.. ) Possuksi sitä kutsutaankin. Possu on silti se olio meidän ruokakunnasta, jota ensimmäiseksi reissussa tulee ikävä.  :)
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: Cassandra - 24.03.2005, 15:19:55
Meiltä löytyy kolme koiruliinia ja yksi kissa. Tosin eilen se vanhin koira sai jonkun sorttisen halvauskohtauksen ja oon kohta lähdössä viemään sitä vikalle matkalle eläinlääkärille :cry:Muoksis.

Eläinlääkärillä sattui aivan mieletön juttu, se lääkäri epäili että kyseessä saattaisi olla vaan joku välilevyn pullistuma ja meidän koiruliinia tarkkaillaan tiistaihin asti, vasta silloin pitää tehdä päätös jatkon suhteen.  :D
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: Siljams - 24.03.2005, 15:21:01
Meiltä löytyy kissa, Nyytti nimeltään. Silläkin on selvästi reissuluonnetta, sillä jos otan laukun/rinkan esille sen täytyy ensimmäiseksi mennä sinne sisälle istumaan. Ihana otus!
(Sekin harrastaa sitä, että menee makaamaan läksykirjojen päälle ja samalla kun yritän kirjoittaa jotain se pureskelee kynänpäätä. )
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: bennie - 26.03.2005, 00:07:08
Onhan noita, mutta "helppohoitoisina" terraarioeläiminä majoitus matkan ajaksi hoituu useimmiten ihan kätevästi :).
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: tirmo - 26.03.2005, 09:52:07
nyt ei ole, kun kissa kuoli viime kesänä. tulevaisuudessa tulee olemaan, kunhan elämä vakiintuu -> työpaikka ja talo.

paitsi jos lähden maailman ympäri purjehtimaan niin otan laivakissan.  :D

kämpässä tosin talvehtii leppäkerttuja  :wink:
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: Moina - 26.03.2005, 22:35:17
Meillä kasvaa sieniä seinissä  ja hämppäri joka elää jääkaapin alla ja sen serkut meidän kylppärissä. Lasketaanko niitä?
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: Nalle Nallukainen - 27.03.2005, 14:43:02
Vuoden päästä mulla on koira!  :D

Oi että mä olen niin iloinen, kun puoliskokin tajusi, että minun elämä ilman koiraa ei ole oikeata elämää. Kunhan vuoden päästä palaudumme maailmalta, meille tulee karvakorva!
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: Daria - 27.03.2005, 16:56:58
Ei elukoita mulle. Olen kyllä allerginenkin, mutta se ei ole syy vaan yksinkertaisesti se, että en taitaisi jaksaa huolehtia ylimääräisistä otuksista, lapsissa on ihan riittävästi puuhaa. Saisin hermoromahduksen kun pitäisi aina miettiä, mihin lemmikin lykkäisi reissujen ajaksi, kun noita hoitajaehdokkaitakaan ei ole joka nurkan takana. Eläimet ovat oikein ihania ja kivoja kyllä, mutta ei silti mulle kiitos. Hevosen hankintaa voisin vielä joskus harkita, mutta vasta vuosien päästä, jos äkkirikastuminen yllättäisi.
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: LM - 28.03.2005, 08:56:50
Löytyypi kolme koiraa ja kohta neljäs tulossa, sekä kaksi tarantellaa. Koirat menee anoppilaan hemmoteltaviksi reissujen ajaksi ja hämiksille käy kaveri antamassa ruokaa ja vaihtamassa veden. Ei siis minkäänlaisia ongelmia reissuamisen ja eläinten pidon suhteen.
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: zup - 29.03.2005, 11:27:29
Koiran kovasti haluaisin. En sitten tiedä milloin se toteutuu. Silloinko, kun mulla on se farmari Volvo ja omakotitalo? No ei.
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: hile - 30.03.2005, 01:47:20
Lainaus käyttäjältä: "zup"
Silloinko, kun mulla on se farmari Volvo ja omakotitalo? No ei.


Älä unohda vaimoketta ja paria muksua.
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: zup - 30.03.2005, 10:48:45
Lainaus käyttäjältä: "hile"


Älä unohda vaimoketta ja paria muksua.


Ai juu meinasi melkein unohtua pikkurouva ja pikkupäivänsäteet Ridge ja Alexandra ;)
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: kimble - 02.04.2005, 13:24:03
Löytyyhän noita koiria kaksi kappaletta. Suomessa reissatessa ovat kulkeneet mukana. Jos ja kun lähdetään ulkomaille niin lähdetään luultavimmin autolla ja koirat lähtee mukaan. Ei niistä raaski luopua hetkeksikään, tulee iso ikävä...

Avokki teki hienot sivut koiruuksille, linkki allekirjoituksessa...
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: Vaara - 02.04.2005, 22:59:12
Vanhoja höppänöitä löytyy kotoa kolme, hevonen, kani ja koira. Nämä kolme herrasmiestä asustelevat siis vanhempieni luona, kuten minäkin. Hoitoasia sujuu siis kätevästi, vaikka olisin matkoilla. Tosin kuukausi on maksimiaika, jonka voin olla pois, kun hevosen hoitamisessa on melkoinen duuni yrittäjävanhemmille, jotka tekevät paljon töitä. Ja hevosen liikuttajaksi on vaikea nakittaa kaveria kauemmaksi kuin kuukaudeksi...:) mutta meillä toimii kyllä hyvin vastavuoroinen jeesaaminen tämän kaverin kanssa, sillä hänelläkin on heppa, ja on myös melko liikkuvaista sorttia. Eli olen erittäin onnellisessa asemassa, tosin vaatii joskus itkua ja hammasten kiristystä, kun asiaa ulkomaille asumaan ei ole vielä vähään aikaan hevosen takia. Mutta on se sen arvoista!
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: alpakka - 04.04.2005, 17:38:08
Koira on vanhempien luona kotikaupungissa. Välillä on liian kova ikävä, mutta kaikkeen tottuu...

Eläinrakkaana ihmisenä otin melkein viime syksynä kanin, mutta onneksi en. Täysin siitä syystä, etten tiedä missä olen ensi syksynä tai edes kesänä. Ja koska kanit elävät liian kauan (kuulostaapa kauhealta sanoa noin! :shock: ), en ole valmis sitoutumaan niin pitkäksi aikaa, heh. Hulluun eläinhoitoviettiini hoidoksi hankin akvaarion. Se on helppo jättää muutamiksi päiviksi ja jos täytyy nakittaa kaveri hoitamaan niin ei ole liikaa pyydetty kun heittää vaan ruuat tankkiin. Ja kylmän julmana ihmisenä olen ajatellut, että kalojen takia en menetä mielenrauhaani kun niistä pitää sitten luopua.

Jos joskus suostun asettumaan täydellisesti aloilleni, niin sitten hankinnassa on ehdottomasti koira/koiria ja toivottavasti myös hevonenkin.
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: fishbone - 15.04.2005, 01:06:06
WOAH! Toin sitten tietämättäni E-Amerikasta mukaani ihan uuden lemmikin, tai itseasiassa varmaan kokonaisen lauman. Suosittelen lämpimästi suolistoameebaa kaikille muillekkin, jotka haluavat helppohoitoisen lemmikin. Ei tarvitse käyttää sateisena päivänä ulkona ollenkaan, ei tarvitse vaihtaa hiekkoja tai puruja, ja ruoaksikin kelpaa sama mitä itse syöt. Jos jotain haittapuolia, niin lääkärissä joutuu satunnaisesti käyttämään ja seuraa niistä ei juurikaan ole.

Vaikka hyvin eläinrakas olenkin, niin huomenna meinaan kyllä silti käydä apteekissa ja lopettaa näiden uusien lemmikkieni elämä humaanisti lääkkeillä. :(
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: LittleStar - 15.04.2005, 01:31:57
Aika julma olet kun viattoman pikku lemmikin meinaat noin tylysti murhata..  :lol:  :wink:
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: Sipris - 15.04.2005, 10:56:22
Kotona vanhempien luona on 2 koiraa ja kissa. Kissa on omani jonka sain 4 vuotiaana.
Aina kun koko perhe on ollut matkoilla on elukat olleet tädilläni hoidossa.

Joskus on lemmikit matkustaneet mukana mistä on monta hassua tarinaa, kerran koiramme puri puisen häkkinsä rikki ruumassa ja kone myöhästyi koska matkatavaroita ei saatu siirettyä kun musta koira sielä pelotteli ihmisiä.

Toinen hassu kerta oli kun omistin lapsena hamstereita ja muutimme ulkomailta suomeen, vanhempani eivät raaskineet pistää minua luopumaan lemmikeistäni, joten ne sitten matkusti pienessä kuljetushäkissä, joka oli isäni salkussa, ni lentokoneessa suomeen. Lupa oli hankittu niiden kuljettamiseen, mutta muutamassa paikassa piti kyllä reissun varrella selitellä, eteenkin läpivalaisun sedille jotka pakotti sen salkun laittaa nauhalle ja ihmetteli sen jälkeen kyllä hiukan  :D
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: Juzt - 15.04.2005, 13:13:03
Taistelukala löytyy tuosta polskimasta, tuollainen pärjää lyhyemmät reissut kun heittää kestoruokanapin sekaan, pidemillä reissuolla sitten hoitoon johonkin tutulle tai avainten luovutuksen jälkeen voi kukankastelija samalla ruokkia kalan :)

Yllättävään seurallinen otus muuten noin akvaariokalaksi.
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: Roosa - 15.04.2005, 20:18:09
Sitten kun olen vanha enkä jaksa reissailla (kai?), hankin itselleni huskyn. Kaunein koira maailmassa.
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: Put - 30.05.2005, 19:53:13
Mietiskelinkin onko täällä jo juttua tästä aiheesta. Olen miettinyt jo jonkin aikaa, että voisin hankkia vihdoinkin lemmikin mutta nykyiseen asuntooni ei saa hankkia koiria tai kissoja  :(
Kissa olisi ollut ehkä se toivotuin ja kätevin saada tuttaville hoitoon (tuttavapiiriini kuuluu paljon kissaihmisiä  :wink: ).
Mielessä on pyörinyt, jos syksyksi pieni pupu mutta toisaalta arvelluttaa juuri tuo hoitaja kysymys..
Pitäisi kai odottaa tulevaisuuteen ja opintojen loppumiseen, että voisin rauhassa sitten paapoa sen lemmikin pilalle  :D
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: Ally - 30.05.2005, 20:15:23
Koira on ja sille löytyy onneksi matkojen ajaksi hyviä hoitopaikkoja useampiakin. On kiva viedä koiruus hoitoon tuttuun paikkaan, kun tietää, että siitä pidetään siellä hyvää huolta ja se viihtyy hyvin. Ei kuulemma hirmuisesti ikävöikään yleensä. Mutta kyllä se jälleennäkemisen riemu on aina suunnaton, puolin ja toisin  :D
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: Hopeinen - 01.06.2005, 10:44:16
Kissoja löytyy kaksi. Hoitopaikka kyllä järjestyy loman ajaksi helposti.
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: silva - 01.06.2005, 13:35:17
Kissoja löytyy kaksi, ja exällä on koira, joka tuntuu melkein omalta. Loistoveikkoja (tosin niistä yksi on tyttö, mutta hän ei varmaan pahastu tästä ilmauksesta..) kaikki tyynni. Katit saan onneksi hoitoon aina reissun ajaksi.
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: henzki - 01.06.2005, 16:52:47
Vastasin että jätän eläimen vanhemmilleni tai kaverille. No, mä asun kotona joten ne on jo vanhemmillani  :)   Kaksi kissaa mulla tossa pyörii jaloissa. Olisi tylsää ilman kisuleita kun ne ovat niin kauan olleet jo kuvioissa mukana.
Kun yksin muutan joudun jättämään kissat kotiin, uusiakaan en voi ottaa koska olen lievästi allerginen. (Vaikka ei se allergia niin kamalasti haittaa, mutta ei tarvi ainakaan niiskutella kun ei ole eläimiä.)
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: silva - 01.06.2005, 17:13:27
Muistaako joku vielä 70-luvulla tullutta sarjaa "Safiiri ja teräs".. olin itse aika napero silloin ja pelotti pirusti.. Harmi kun ei muista edes ko ohjelman alkuperäistä nimeä.
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: Beatta - 05.06.2005, 15:23:42
Löytyy kani, kilpikonna, kaksi käärmettä ja gekko. Hoitaja on pakollinen kaikille muille paitsi käärmeille, jotka voivat huoletta olla kuukauden/kaksi syömättä ilman kummempia mutinoita. Kani majailee normaalisti poikaystävän siskolla, kilppari vanhemmillani (jotka eivät ole aina halukkaita palauttamaan sitä kotiin =)).
Eläinrakkaana on välillä valittava jääkö elukoiden kanssa kotiin vai kavereiden kanssa reissuun.. Suunnitellun vuoden aussimatkan ajaksi pitäisi kaikki saada sijoitukseen, onneksi vasta parin vuoden päästä ajankohtaisena.
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: Simbelmyne - 05.06.2005, 18:00:06
Hmm...mitähän tuohon vastaisi.
Omistan koiran, mutta se majailee tätä nykyä vanhempieni luona...nyyh. :cry: ,
kun en sitä voisi nyt pitää.
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: tupu - 06.06.2005, 20:17:30
Meidän westie-hauvamme asustelee sukulaisten nurkissa, kun matkalle lähdetään. Tosin moni ei ole sitä valmis majoittamaan, koska se on niin äksy ja itsepäinen ja valitsee tarkasti kenestä pitää. Suloinen&vaarallinen :wink:
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: jennin kaveri - 08.06.2005, 18:09:48
Minulla on kaksi vikasta chinchillaa. Ne eivät ole este reissaamiselle, koska taloutemme toista osapuolta ei kiinnosta matkustus pätkääkään... joten hän on lemmikkivahti, jos olen pois.
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: aussibeibe - 08.06.2005, 19:27:09
asustelen porukoiden kanssa vielä. Meillä on kissoja, koiria, hevosia, lehmiä, kaneja....
Omia ei oo, kun äitillä on koiria. Sit kun muutan täältä pois (sisko veikkas, et kun täytän 60v. :lol: ) aion ottaa oman lemmikin... :)
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: veevee - 08.06.2005, 22:36:55
mun koiruli jäi porukoille kun sieltä pois muutin.. olis ollu julmaa tuoda koko ikänsä vapaana juossut samojedi kerrostaloon.. eikä täällä sen puoleen elukoita sais pitääkään.. mutta heti kun kämppä ja kaikki muu antaa periksi jonkun pienen ja kivan koiran otan... jos porukat on pitänyt sitä yhtä karvaturria huostassaan ihan tyytyväisinä kohta 3vuotta niin eiköhän ne toisenkin voi hetkellisesti jatkossa ottaa, en mä näe eläiminä minkäänlaisena esteenä matkustelulle..tai sitten se vaan johtuu siitä että ehkä kaikki mun tuntemat ihmiset ottais jonkun karvaturrin hetkeksi hoitoon ihan mielellään.
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: absurdin - 09.06.2005, 10:32:03
Minunkin koirani jäi äidille siirtyessäni omaan talouteeen. Koiran ottaminen houkuttaa huomattavasti, mutta matkakuume on kuitenkin aina vienyt voiton. En halua kuitenkaan vaivata muita ja itse stressata matkalla elukoistani, ehkä hamassa tulevaisuudessa sitten.
Otsikko: Re: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: sasja - 01.12.2005, 10:24:38
Lainaus käyttäjältä: "wertty"
omistatko lemmikin, ja jos omistat, niin miten sovitat sille aikaa reissailun lomassa?


Minulla on koira, kolme vuotias labbis. "Retkieni" ajaksi hän muuttaa lapsuudenkotiinsa vanhempieni luokse.
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: Sade77 - 01.12.2005, 11:22:51
Täältä löytyy kaksi koiraa, saksanpaimenkoira ja tiibetinspanieli, sekä 300 litran akvaario. Onneksi äiti aina hoitaa koirat reissailun ajan. Naapurissa asuva kaveri taas käy hoitamassa tuon akvaarion. Hyvin on asiat järjestyneet!  :D
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: Meghara - 01.12.2005, 11:30:20
Lemmikkejä ei ole, mikä kyllä taitaa olla varsin sopiva järjestely, en ihan vielä ole tarpeeksi vastuuntuntoinen aikuinen.. :wink:  Sitten joskus vanhempana ja viisaampana :?:  aion hankkia sellaisen jeppe-koiran, kuin olvin mainoksessa oli. Suloinen karvaturri..

   Salainen haaveeni olisi pitää kissakotia, jonne voisin pelastella löytökissoja luokseni asumaan, mutta avokkoni on kisuille niin allerginen että haaveeksi taitaa jäädä..  Tällä hetkellä tyydyn "tappelemaan" kaverin angoran kanssa jolla on norjalaisen metsäkissan sielu. (jostain syystä se on innostunut metsästämään kaverini sukkia.. :lol: )
Otsikko: Re: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: Anaya - 01.12.2005, 16:38:29
Omistan koiran (Bichon Frisèn) ja kyllä sille aikaa jää sillon kun en ole reissussa. En muutenkaan vietä kotona niin paljoa aikaa kun mahdollisesti haluaisin, joten koira on pääosin vanhempieni vastuulla..  :roll:
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: Äärijäbä - 01.12.2005, 19:53:52
Ei ole eikä tule, näin sanoisin nyt. Rajoittaisi liikaa elämää, kuten matkustelua ja muita menoja. Jos tuo ei joku päivä enää ole mikään hyvä syy, niin sitten varmaan ostaisin jonkun akvaarion (ihan kivan näköinen sisustuksena) tai sitten koiran. Ja koirahan olisi tietenkin saksanpaimenkoira. :) Mutta mutta... koirahan se vasta aikaa viekin. Eikä sekään kyllä tulisi kysymykseen ellei asu landella. Mitään tarantelloja, pythoneita ja papukaijoja en voisi edes harkita - nekin varmasti olisivat onnellisempia luonnossa kuin jossain terraariossa/häkissä. Tai no, tiedä sitten tajuaako joku hämähäkki onnellisuudesta yhtään mitään, mutta en silti oikein ymmärrä miksi "villejä" eläimiä pitää ottaa koteihin. Onpa tosi cool... :roll:
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: PP - 01.12.2005, 21:11:54
Tällä hetkellä ei ole mitään, mutta rottia olisi nyt tarkoitus ottaa.

 matkustaminen on just se syy miksi mä pidän rotista; ne voi kevyesti jättää viikonlopuksi yksin, kunhan vaan kattoo, että niillä on kaikkea. Ne osaa mm. säännöstellä ruokansa ihan itse, ei tarvitse pelätä että ahmivat kaiken perjantaina ja ovat sunnuntaina jo nälissään. Mutta itsenäisyydestään huolimatta ne on seurallisia ja huomion kipeitä, ja oppivaisia. ihania otuksia. <3

 koiran haluaisin, mutta en oikein koe vielä olevani valmis kantamaan vastuuta jostain sellaisesta. Riittää tällä hetkellä että äidillä on sellainen.
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: snufkin - 02.12.2005, 11:33:03
<---koirus on.
ja ensi reissulla avokki jää kotiin sitä hoitamaan ja minä lähden tyttöjen kanssa viettämään synttäreitäni lontoo-rooma -akselille.
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: Lina - 02.12.2005, 12:36:02
Mulla on ollut koira jo 11 vuotta, mutta se jäi meidän porukoille. Oma koira olisi tarkoitus ottaa tässä jossain vaiheessa kun asunto vaihtuu kerrostalosta omakotitaloksi..
Ottamani eläimen on ehdottomasti oltava koira..minkään muun kanssa en varmasti jaksaisi puuhia..paitsi sellaisen oranki vauvan, jollaisen näin eilen televisiossa..
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: silva - 02.12.2005, 13:22:28
Koiria ja kissoja on ollut, mutta nykyinen työ on niin epäsäännöllistä ettei viitsi ottaa mitään lemmikkiä. Voisi välillä jäädä koiran iltalenkit tekemättä.
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: sylvia - 05.12.2005, 11:55:07
Koira ja kissa löytyy ja menevät matkojen ajaksi luotettavalle ystävälle ja "mummolaan" hoitoon. Kyllä innokkaita hoitajia löytyy aina. :)
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: rosella - 18.12.2005, 03:58:49
Kolme ihanaa kissaa ja ihana "pikku" avomies joka niitä aina vaan jaksaa hoivata kun reissaan ystäväni kanssa ja joka toinen viikko kun olen laivalla töissä  :D
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: sipuli - 18.12.2005, 11:39:38
me otettiin pari viikkoa sitten pieni kissanpentu, nimettiin se igoriksi. nyt se on jo villiintynyt ja hyppelee joka paikassa ja raapii.. ja sitten löytyy myös kultakala esko. toivottavasti se kissa ei syö sitä  :evil: aina se pälyilee sen akvaariota mutta pitää vahtia niitä kahta!
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: Juzt - 18.12.2005, 12:31:00
Urhea taistelukala Rousku on nyt sitten siirtynyt ajasta ikuisuuteen.
 :(

Tiedä sitten mikä tuli, kun eräs aamu vaan löytyi kuolleena purkistaan. Sydänkohtauksiahan nuo kuulemma helposti saavat, ja edellisenä päivänä vierailevat pikkulapset olivat sitä kovasti hätyytelleet, mene ja tiedä oliko sillä sitten jotain tekemistä asiaan, vai tekikö sattuma vaan kepposiaan.
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: racki - 18.12.2005, 12:43:01
Minulla on virallisesti huollettavanani kaksi rottatyttöä. Niiden lisäksi taloudessani asustavat 2x koira sekä 2x hamsteri, mutta nämä ovat enimmäkseen muiden perheenjäsenien iloja.

Vielä en ole miettinyt mihin tytöt raskisin luovuttaa hoitoon tulevien pitkien matkojen ajaksi; sisko saanee tehtävän hoidettavakseen. Onneksi lyhyemmät viikonloppureissut nuo selviävät vaikka itsekseenkin, mutta en vaan kehtaisi antaa ipanoita kenelle tahansa riepoteltavaksi. Ehkä vain teen niille kivan vatsapussikodin ja pääsevät nekin elämään katurottaelämää.  :lol:
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: tiare - 18.12.2005, 13:11:46
Minulla on hamsteri ja rottia. Hamsteri yleensä menee vanhempien luokse tai anopille, mutta rotille on vaikeampi saada majoitusta. Moni pitää niitä vähän inhottavina otuksina. Kaverini luona ne ovat olleet, toistaiseksi on mennyt ihan hyvin.

Lisää rottia olisin ottamassa, mutta saa nähdä, miten onnistuu matkailu sitten. Koirakin on haaveissa kunhan olen tarpeeksi vastuuntuntoinen koiran omistajaksi. Harjoittelen ensin rotilla :D
Ne eivät kuitenkaan sido ihmistä kymmeneksi vuodeksi. Rumasti sanottu, mutta ovat onneksi lyhytikäisiä. Tottakai niiden poismenoa suree :cry:  mutta nuorena kuitenkaan ei tiedä minne elämä vie, joten väliaikaisuus on hyvä asia.
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: Estella - 18.12.2005, 13:39:58
Haluaisin kovasti kissaa, tykkään kissoista ihan älyttömästi mutta elämäntapaani ei yksinkertaisesti sovi eläintä. Matkustan aivan liikaa ja hoitaajaa pitäisi löytyä. Olisi aivan liian monimutkaista eikä reilua eläimelle.  :(
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: falls - 18.12.2005, 16:31:49
Ei ole eikä tule, koska olen aina ollut allerginen. Ei sitä osaa edes ajatella että hankkisi kun se ei ole ikinä ollut mahdollista... Tänään istuin junassa vahingossa lemmikkivaunuun ja oli pakko vaihtaa kun tajusin, vaikka matka kesti niinkin vähän kuin alle puoli tuntia...
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: Cybu - 18.12.2005, 17:14:41
tämmönen rekku  löytyy..ja toisesta haaveillaan. hevosen osto myös meneillään..  :) (mutta toki täyshoitotallille joten reissut yms ei ongelma)
koira on reissujen ajan ystävillä hoidossa ja se onkin nykyään ns. toinen koti.
(http://www.geocities.com/huppeliini/hessu.jpg)
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: takis - 18.12.2005, 19:11:05
Lainaus käyttäjältä: "fishbone"
Nyt hävettää. :oops: Unohdin kokonaan mainita suloisista suloisimman sini-punaisen kääpiöluppakorvakanini Nipsun.


Oih, mullaki on ollu kääpiöluppa, sellanen ruskee poika. :) Pari vuotta se mulla oli, kunnes silleki iski se sama tauti mihin sen siskotki menehty.  :(

Koiria on ollu, gerbiileitä 4, marsu ja muutama hamsteri.
Nyt tällä hetkellä on vaan koira, mut seki jää porukoille vuodeksi ku ite lähen pois...

AINIIN. On meillä ollu joskus kilpikonna ja muutama kala.
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: Jutta - 04.05.2006, 14:14:24
Jackrussellinterrieri Manda  :)  Tilanne on onneksi sellainen että "hoitotädit" tappelee, että kuka saa ottaa Mandan hoitoon, eikä mun tarvi mennä kädet ristissä anelemaan  :wink:
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: FunkyStar - 04.05.2006, 15:32:59
Tällä hetkellä ei ole lemmikkiä. Eikä luultavasti tulekaan, sillä itse oon kissaihminen ja kumppanini koiraihminen... ellei sitten joskus oteta molempia  :)
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: PetraJii - 04.05.2006, 15:44:57
Jahuuu, olenpas eka tässä ketjussa:

Minulla on nelivarvaskilpikonna (maakilpikonnalaji), se pärjää viikonloppureissujen yli yksinkin, mutta loppukesästä tulevan Skotlannin reissun ajaksi sille pitäisi löytää hoitaja.

Koirasta haaveilen ja todennäköisesti pieni sellainen ollaan jossain vaiheessa hankkimassa.
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: porsasurhea - 04.05.2006, 15:50:43
Lainaus käyttäjältä: "PetraJii"
loppukesästä tulevan Skotlannin reissun ajaksi sille pitäisi löytää hoitaja.


Ma voin ottaa sen hoitoon, kilpparit o ihkuja  :lol: Meilla oli ennen 5  Riosta tuotua punakorvakilpikonnaa (niita ei sillo saanu viela Suomesta ja 5 tuotiin silta varalta etta joku kuolee matkalla....) Mutta sit ne jouduttiin antamaan hyvin kovin isoina uuteen kotiin

edit, Quete kuntohon
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: ajatusvirta - 04.05.2006, 16:12:23
Kaksi kissaa löytyy, hesyläisiä. Mummit hoitaa matkojen ajan.
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: KaisuMaria - 04.05.2006, 18:29:05
Juu, kotonakotona, eli vanhempien luona on kaksi koiraa ja kaksi kissaa.

Kaikki ovat asuneet koko elämänsä tuolla kotona ja siellä kun on käymässä niin niitä näkee.

"Oman" koiran hankinta on ollut mielessä jo monta vuotta, mutta olosuhteet eivät ole antaneet periksi... jospa tässä seuraavan vuoden/kahden aikana?
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: Tuppatuur - 06.05.2006, 00:38:13
Viivi-koira. Keski-ikäinen ja rodultaan Pitkäjärven norppa (on lihonnut ja luonnonlapsi eli sekarotuisten piskien rakkauden hedelmä).
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: streik - 06.02.2007, 19:41:54
Täältä löytyy Ronja-koira, melkonen veijari. Tietysti koiran hoidon järjestäminen matkan ajaksi aiheuttaa vähän päänvaivaa, mutta tällä hetkellä asiat ovat sikäli hyvin, että vanhempani ovat aivan hulluna koiriin ja siksi esim. kesäisen reilireissuni ajaksi koiruus pääsee maalle heidän luokseen hengailemaan  :wink:

Jos joskus lähden pidemmäksi aikaa, vaikka muutamaksi kuukaudeksi pois, niin sitten pitää varmaankin sumplia jotenkin niin, että koira on osan aikaa hoitolassa ja osan vanhemmillani. Hoitolat ovat toki kalliita, mutta jos on varaa lähteä niin pitkäksi aikaa pois, niin kyllä raha saa sitten luvan riittää siihenkin.
Kyllä koira ja matkustaminen on ihania asioita ja molemmat saa sopimaan tähän elämään ihan hyvin!
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: PetraJii - 06.02.2007, 19:58:00
Lainaus käyttäjältä: "PetraJii"

Minulla on nelivarvaskilpikonna (maakilpikonnalaji)


Hauskaa että joku kaivoi tämän ketjun esiin. Olin kirjoittanut tuon viime toukokuussa. Kilpisten määrä on aika lailla lisääntynyt- ensin kahdella aikuisella ja marraskuussa kuoriutuneella pikku sähisijällä :D  Nimet on Jasser, Golda, Indira ja Nelson. Poliittisen historian tuntijalle tehtävä ei ole kovin hankala selvittää keiden mukaan nimetty
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: alan_mies - 06.02.2007, 21:18:03
Ei ole, eikä tule. En halua esteitä liikkumisilleni, toisinpäin: en halua tarjota eläimelle (varmaan koiralle) huonoa kotia. En ole myöskään suunnitellut kotiani sillä silmällä, että siellä joskus asustaisi kotieläin.

Pidän kyllä koirista, esim. naapureiden koiria rapsuttelen melkein päivittäin. Jos olisin enemmän koti-ihminen ja minulla olisi säännöllisen lyhyt työaika, Berninpaimenkoira sopisi hyvin luonteelleni ja olemukselleni; iso, laiska ja tarvittaessa kumeasti haukahtava uros sohvan jalkopäähän, mikäs siinä.
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: minnam. - 06.02.2007, 21:19:44
Minulla on Oili-kissa, joka asuu vanhempien luona. On niin arkaa sorttia, että sen mukaan ottaminen omaan kotiin olisi varmasti tuhonnut katin psyykkeen ja olisin löytänyt sen joku kerta roikkumasta Mizzonin patentoimista laitteesta :)

Mutta jonakin päivänä haluan kissan ja ehkä hevosen. Pitää tehdä valintoja, sillä jos sen hevosen hankkii, tulee matkat vähentymään. Enkä siis tiedä onko tämä oikeasti se mitä haluan. Tyydyn siis vuokraamaan Fabula-tammaa pari kertaa viikossa vailla sen suurempaa sitoutumista :)
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: scarlett - 07.02.2007, 04:52:09
Mayrakoira loytyy, talla hetkella majailee vanhempien ja pikkuveljen riesana kotona Suomessa kun itse asun ulkomailla. Ja niin kauan saa siella elella kunnes palaan Suomeen, saan kunnon kampan ja opiskelut alulle, missa kestaa luultavasti viela 1,5 vuotta...

Ikava, sniff :cry:
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: sannannaa - 07.02.2007, 09:29:15
Eipä löydy mitään. Pienempänä mulla oli Roope, sekarotunen aivan ihana piski joka jäi auton alle kaksi vuotiaana.  :cry: Se oli hirveän kova paikka.

Nyt oon sitten harmikseni huomannut, että minähän olen allerginen koirille! Kaikki "uudet" tapaamani koirat pistää kutittaa ja aivastelee, tosin koirat, jotka tunsin ennen allergiaani, eivät aiheuta reaktiota.

Joten nyt en voi kerrostalokämppään koiraa ottaa, vaan täytyy odottaa monia monia vuosia jos joskus hommaa omakotitalon ja pihan mihin sen koiran sitten ottaa. Itku.

Taidan hommata kohta puoliin pari gerbiiliä. Niitä mulla on ollut pienempänä ja toivottavasti ne ei aiheuta mitään allergisia reaktioita. Kyllä nää allergiat on sitten turhia!  :evil:
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: Sistis-80 - 07.02.2007, 09:43:25
Eipä ole lemmikkiä. Yksi ratkaiseva syy on varmuudella allergiani, mutta epäilen myös, että elämäntilanteeni (sinkku, kiireinen elämä) estäisi sellaisen hankinnan. Mukavia otuksiahan nuo eläimet silti ovat.
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: Essen - 07.02.2007, 10:31:59
Lainaus käyttäjältä: "alan_mies"
En halua esteitä liikkumisilleni, toisinpäin: en halua tarjota eläimelle (varmaan koiralle) huonoa kotia.


Sama juttu. Haluaisin kyllä kovasti koiran, mutta se ei olisi ollenkaan reilua, joutuisi olemaan aivan liikaa yksin. Ja sitäpaitsi sitouttaisi minut seuraavaksi ~10 vuodeksi. Koirakuumeeseen käyn aina silloin tällöin halailemassa vanhempien ikäloppua koiraa. Dementoitunut vanhus, joka tuskin näkee enää ensi joulua...
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: diokenes - 07.02.2007, 10:54:28
Eipa ole lemmikkeja, liian vaikea reissata isomman otuksen kanssa.
Tuskin loytyisi edes vastuuta riittavasti koirankaan pitamiseen,
vaikka muuten koirista paljon pidankin. Enemman kuin monista
ihmisista. Joitakin kirppuja saattaa roikkua mukana matkassa,
en ole tarkistanut viime aikoina.

Lapsena minulla oli koira, sekarotuinen saksanpaimenkoiran
tapainen, mutta teki itsemurhan kuristautumalla kettinkiinsa.
Noihin aikoihin tuli Suomeen laki, joka kielsi koirien pitamisen
vapaana taajama-alueella, oli vapauteen tottuneen elikon
liian vaikea totuttautua elamaan ketju kaulassa...

Tai sitten oli vain avoin virtaspytty liian lahella koirankoppia.
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: phanatic - 07.02.2007, 10:59:14
3 leopardigekkoa. Ihanteellisia lemmikkejä reissaajalle (ja laiskalle) - syövät pari kertaa viikossa, kuka tahansa kaverisi osaa hoitaa niitä kukkien kastelun lomassa abt. samalla vaivalla, eivät vaadi juuri huomiota mutta ovat kiehtovaa katseltavaa (silloin harvoin kun vaivautuvat liikkumaan).
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: fuego - 07.02.2007, 11:00:19
Meilla on kissa .. se vaan muutti meille asumaan, oli kai jonkun naapurin kissa sita ennen. Mikas siina, hyvatapainen ja kaunis nuori kissaneito.
Tosin kun muutetaan pois tasta maasta se jaa kamppiksien kanssa (joista yksi aikoo vieda sen aikanaan Saksaan) koska karanteenit sinne minne muutetaan on epainhimilliset elaimille.
Mutta tarkoitus on hankkia myos omia siella sitten .. eli varmaan aluksi 2 kisulia.
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: Mizzoni - 07.02.2007, 11:56:58
Lainaus käyttäjältä: "diokenes"


Lapsena minulla oli koira, sekarotuinen saksanpaimenkoiran
tapainen, mutta teki itsemurhan kuristautumalla kettinkiinsa.
Noihin aikoihin tuli Suomeen laki, joka kielsi koirien pitamisen
vapaana taajama-alueella, oli vapauteen tottuneen elikon
liian vaikea totuttautua elamaan ketju kaulassa...


Otan osaa. Varsin vertauskuvallista - kun vakaa "tilintarkastajanelämä" kampittaa kulkurin, voi kuristautumisvietti kasvaa.

Lemmikkejä ei ole, mutta haaveissa siintelee se kosteasilmäinen ja lempeä kultainen noutaja. Tai vaikka cockerspanieli. Tai mäyräkoira. No joku taputeltava kuitenkin, sitten kun löydän sen täydellisen aloilleenasettumispaikan eikä tarvitse muutella ja reissailla niin usein.
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: riinuska - 07.02.2007, 12:04:02
Koira; lomailee koirahoitolassa omien lomieni ajan.
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: rnon - 07.02.2007, 13:42:57
Lainaus käyttäjältä: "PetraJii"
Nimet on Jasser, Golda, Indira ja Nelson. Poliittisen historian tuntijalle tehtävä ei ole kovin hankala selvittää keiden mukaan nimetty


Muut selviä, mutta Golda.. Golda Meir?

Meidän taloudessa ei lemmikkejä ole, eivät kerrostaloon ja elämänrytmiin sopisikaan. Miehen vanhemmilla on koira, meillä kotona taas ei ole koskaan ollut kuin siskon käärme ja jonkinmoinen kotilo. Jos jokin lemmikki joskus hankitaan, niin yksi mahdollisuus olisi pieni ja söpö toy-villakoira.
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: PetraJii - 07.02.2007, 13:54:30
Lainaus käyttäjältä: "rnon"
Muut selviä, mutta Golda.. Golda Meir?Jep. Sama tyyppi.
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: Blanche-Neige - 07.02.2007, 18:51:15
Ei ole enää...  :(  

Koira tuli taloon, kun olin 6-vuotias. Jouduin allekirjoittamaan isän tekemän lapun, jossa lupaan viedä sitä lenkille säännöllisesti jne. :) Olin jo kerjännyt koiraa varmaan parin vuoden ajan, joten ruinaus kannatti!

Koirani kuoli 4 vuotta sitten, ja vasta nyt kuluu päiviä, jolloin en mieti häntä lainkaan. Ehkä nyt olisin valmis hankkimaan uuden koiran, mutta tämä kaupunkiympäristö ei ole mikään paras mahdollinen. Kyllä me vielä hankitaan jossain vaiheessa. Sitä odottaessa toimitaan vanhempien koirien varahoitajina :)
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: greenapple - 07.02.2007, 20:37:19
Ei oo mutta haluaisin hoikan ja salaperäisen kissan.
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: Sale - 08.02.2007, 03:44:10
Ei löydy omasta kämpästä, mutta aina kun menen kotiin Suomeen, siellä äipän luona löytyy kaksi aivan mahtavaa, täydellistä ja fiksua kultaista noutajaa. Samaa perhettä siis ja aina maailman parasta seuraa. Terveisiä Tuiskulle ja Viimalle.

Parasta on kun menen Suomeen, ne ovat aina kentällä vastassa ja kyllä nousee aina aika meteli kun näkevät minut.
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: psycho - 08.02.2007, 05:20:44
Tata ketjua lukiessa tulee outo, vieraantunut olo. Siksipa on sitakin ilahduttavampaa loytaa hengenheimolainen yllattavalta taholta:

Lainaus käyttäjältä: "alan_mies"
Ei ole, eikä tule. En halua esteitä liikkumisilleni, toisinpäin: en halua tarjota eläimelle (varmaan koiralle) huonoa kotia. En ole myöskään suunnitellut kotiani sillä silmällä, että siellä joskus asustaisi kotieläin.


Sanaparileikki:

vapaus - vankeus
helvetti - taivas
matkustaminen - elukka
vapaus - elukka
musta - valkoinen

Minulle nama ovat asioita, joista voit valita toisen, tai toisen, mutta et molempia. Tosin, viimeisesta voit tehda kompromissin, jolloin lopputuloksena on harmaa.
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: alan_mies - 08.02.2007, 21:23:57
Lainaus käyttäjältä: "psycho"
Tata ketjua lukiessa tulee outo, vieraantunut olo. Siksipa on sitakin ilahduttavampaa loytaa hengenheimolainen yllattavalta taholta.


Mukava kuulla.

Laajempaan teoreettiseen ajatteluun kykenemättömänä kumileimasinvirkamiehenä löysin kuitenkin joitain harmaan sävyjä myös muista sanapareista. Taivaan ja helvetin välillä on kiirastuli, elukan ja matkustamisen väliltä löytyy toistaiseksi keksimätön termi, joka tarkoittaa: voi matkustaa enintään pitkän viikonlopun, jona aikana kilttiä elukkaa suostuu jopa anoppi hoitamaan.

Koiranpennun selkään pitäisi muuten kiinnittää varoitusteksti: Pieni koiranpentu saattaa vahingoittaa omaisuuttasi ja aiheuttaa allergisia oireita.
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: pekkapoks - 08.02.2007, 23:34:21
Lainaus käyttäjältä: "alan_mies"


Koiranpennun selkään pitäisi muuten kiinnittää varoitusteksti: Pieni koiranpentu saattaa vahingoittaa omaisuuttasi ja aiheuttaa allergisia oireita.


Tai voisi laittaa myös tekstin, jossa kerrotaan että lemmikki todennäköisesti parantaa elämäsi laatua huomattavan paljon :)
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: Pörriäinen - 08.02.2007, 23:37:32
Lainaus käyttäjältä: "alan_mies"
Koiranpennun selkään pitäisi muuten kiinnittää varoitusteksti: Pieni koiranpentu saattaa vahingoittaa omaisuuttasi ja aiheuttaa allergisia oireita.


Loistava idea! Miksi kukaan ei ole vielä keksinyt tätä? Sama homma kissanpennuille. Vähenisiköhän kodittomien eläinten määrä?  :lol:
Ihme muuten että kuukaan (vai onko?) ei vielä ole haastanut ketään oikeuteen kun myytävässä "tuotteessa" (jona eläin ainakin Suomen lain mukaan nähdään) ei ole tällaisia varoituksia! Mistä me voitiin tietää...

Mutta, joo löytyypi kaksi kisulia. Mutta me nyt ei niin kamalasti matkata ja sitten kun matkataan niin pitää vaan pestata joku eläinrakas kaveri hommiin. Eläimet on kuitenkin mun elämässä ykkösiä. Jos ei löydy kunnollista hoitajaa niin sitten ei matkustella. Eikä voisi kuvitellakkaan mitään monen kuukauden reissuja. Ja meitä on onneksi kaksi tässä taloudessa, että kun vaan toinen matkaan niin toinen hoitaa kisut.
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: Tua - 09.02.2007, 09:43:07
En ole ikinä omistanut lemmikkiä enkä tule omistamaankaan. En oikein pidä elikoista :/
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: albergina - 09.02.2007, 15:03:40
Lapsuudenkodissa oli ihana kissa ja sitä myöten on rakkaus kissoihin ylisuuri! Kuitenkin erittäin mukavasti perin(kö?) mummilta astman ja allergit, joten 14-vuotiaasta lähtien oon ihaillut kissoja vaan etäisyyden päästä  ja silittänytkin vaan lääkkeiden oton jälkeen. Niin harmi, NIIN harmi, haluisin ihan hirveästi ihanan kisulin, jota silittää ja kuulla sen kehräävän ja nukahtavan syliin :P  Elikkä ei ole elämiä (ja tähän sellainen välikommentti, että ottaisin vain kissan, jos voisin) ja ei varmaan tulekaan. Snif.  :cry:
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: Tullamore - 18.04.2007, 23:30:08
Mulla on aina ollu kissa ja on tälläkin hetkellä. Mie niiiin tykkään miun neidistä. Marri-kissa on neljä vuotias ja luonnetta löytyy. osaa nimittäin osoittaa mieltään jos kokee itsensä kaltoin kohdelluksi.
Sisko tai kaverit käy kerran pari päivässä syöttämässä ja vähän silittelemässä, jos reissuun pääsen. Kissasta suostun luopumaan vasta jos tulisi lähdettyä ulkomaille pidemmäksi aikaa ja tietäisin että kissalle löytyisi omaa kotiani parempi. Nykyisen avomiehen allergiakaan ei saanut minua elikosta luopumaan sillä hän tulee toimeen kissan kanssa ilman lääkkeitä. onneksi.  :wink:
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: klapti - 19.04.2007, 00:11:39
Täältä löytyy kolmekesäinen kani. :)
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: Alppiruusu - 19.04.2007, 08:34:56
Meillä olisi eläimiä, varmaankin koiria ja ehkä lintuja ja jyrsijöitä
1. JOS en olisi allerginen ja saisi astmaattista reaktiota jo vaikka hevosen kävellessä ohi.
2. JOS emme olisi näin pitkää päivää pois kotoa. Eilen olin pois kotoa 6:10 - 21:20 välisen ajan.
3. JOS emme harrastaisi moottoripyöräilyä (taas pitäisi koiran jäädä yksin kotia).
4. JOS emme matkustelisi niin paljoa.
5. JOS olisin kotirouva. Päätellessäni opintoja olin vuoden työttömänä. Siinä oltiin jo ihan hilkulla, että koira ois otettu, mutta silloinen asunto oli todella eläinepäystävällinen.
6. JOS en olisi niin eläinrakas, vaan ajattelisin enemmän itseäni, kuin eläintä.

Eläintä silti tekisi mieli ja ottaisin vaikkapa kilpikonnan, jos ei kohtia 2 ja 4, jotka johtavat kohtaan 6 :?

Ja kohdan 1 takia mulla on kohtalainen ongelma naapurustossa asustavien seitsemän kissan kanssa, jotka viihtyvät terassillamme ja etenkin puutarhatuolien tyynyillä erinomaisesti :x

No joo, vähän aiheen vierestä, mutta kun mieli tekisi, mutta vaan ei... Itse olen kasvanut kodissa, jossa oli aina vähintään kolme koiraa sekä pikkujyrsijöitä "lasten iloksi". Koiraharrastus oli (ja on) etenkin isän henki ja elämä.
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: PetraJii - 19.04.2007, 12:43:15
Alppikselle tiedoksi että kilpikonnat pärjää hyvin paljon pitempään itekseen kuin muut lemmikit. Erityisesti horrostavat lajit horroksen aikaan  :wink:

Olen silti hommannut hoitajan esim. parin viikon Skotlannin matkan ajaksi.  Tuolloin hoitaja kävi lähinnä vaan tsekkaamassa että kaikki on ookoo (valot olivat ajastimella ja ettei ne ole tuhonneet koko terraariotaan) ja antamassa ruokaa noin 2-4 päivän välein. Mutta tosiaan, konnulit olisivat varmaan pärjänneet keskenään jopa pidemmänkin aikaa.

Mutta kilpikonnat, kuten muutkin matelijat ovat enempi harraste-elukoita, ei sellaisen hankkimisella kyllä paijausviettiä poista :)
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: Amalia - 20.04.2007, 05:09:15
Haluaisin niin kovasti koiran. Ja kissan. Ja hevosen, lampaan ja vuohen... Mutta en tieda koska asetun niin kauaksi aloilleni, etta mitaan elainta voisin hankkia. Vanhempien luona on aivan ihana vekkuli Welsh corgi cardigan koiruli seka suloinen kissa. Voi kylla tulee rekkulia taas ikava kun ajatteleekin sita.
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: allika - 20.04.2007, 15:15:35
Pitkällisen harkinnan jälkeen otin hetken mielijohteesta koiran, pienen russelinpojun. Päivästä riippuen joko kaduttaa tai ei kaduta. Vapaus lähteä hetken mielijohteesta on menetetty, paljon iloa ja riemua arkipäivään saavutettu (kuten puhelinrasian uudelleen asennus koiran revittyä sen seinästä).

Vapaaehtoisia hoitajia on ilmoittautunut enemmän kuin laki sallii ja äitini soittelee minulle töihin kysellen "tarvisko koiraa hoitaa illalla, että pääset baariin..."

Reissuun pääsen, jos tarvii ja koirakin reissaa ilman mua näyttelyissä, joten saamme lomaa toisistamme tasapuolisesti. Mutta olen niin koiraihminen, että musta koira on vain ihana vaikka on päivän aikana syönyt tapetit seinistä...

(http://farm1.static.flickr.com/147/391969852_cd28866266_m.jpg)
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: tytteli86 - 11.06.2007, 00:02:29
Mulla ja poikaystävällä on pari hermeliinityttöä. Puput oli meidän loman ajan hyvässä hoidossa samassa eläinkaupassa, mistä ostettiinkin ne. Suhteellisen edullinenkin on tuo palvelu ja tietää ainakin, että lemmikit on hyvässä hoidossa koko loman ajan :)
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: pathi - 11.06.2007, 08:56:11
Ikävuosina 11-18 majoitin huoneessani gerbiilejä, mutta pois kotoa muuttaessani en enää hankkinut uusia ja olen ollut lemmikitön muutaman vuoden. Polte hommata joku elukka on kova, mutta en ainakaan tässä elämänvaiheessa halua rajoittaa menojani hankkimalla lemmikin.
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: Nakeli - 11.06.2007, 10:11:33
Kaksi kissaa löytyy, 10-vuotiaat tytöt. Äidille nakataan hoitoon reissujen ajaksi ja hyvin viihtyvät siellä.
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: sharona - 11.06.2007, 12:05:44
Mulla on kaksi ihanaa karvakorvaa, eli koiraa. Vielä kaikenlisäksi jättikokoisia, toinen on podhalanski Iitu, ja toinen sellaisen ja leonbergin sekoitus Sulo (vasta 15vkoa vanha)..
Kaverit hoitelee, ja on ihan palkattu apulainenkin reissujen ajaksi. :)
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: diokenes - 11.06.2007, 16:20:04
Minulla oli muutaman paivan ajan outo okkomonkiainen teltassani,
muuten mukava pikku vekkuli, mutta karvaa lahti aivan karseesti.

Muita lemmikkeja ei sitten ole viime aikoina ollutkaan,
mikali hyonteisia ei lasketa ?

 :?
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: dth - 13.06.2007, 00:25:14
Löytyy 2 kissaa ja 5 akvaariota (joista 1 ei vielä käytössä).
Kissoille on suht helppo löytää kaitsijat, mutta jotenkin akvaariot saa useimmat ihmiset ihan tolaltaan.. Vaikka on kuinka yksityiskohtaiset kirjalliset ohjeet ja ruuatkin valmiiksi pikkupurkkeihin annosteltuna, niin ei.
Eipä niissä muuta ole kun tarkistaa laitteiden toimivuuden ja ruokkii kalat, joskin se jälkimmäinenkään ei ole edes välttämätöntä. Ja ikinä en niin ihmeelliseen paikkaan ole reissannut ettei sielä kännykkä toimi jos jotain akuuttia hätää tulisi.

No kerran ollessani Kanadassa tuli sitten pieni vesivahinko akvaarion kanssa, mutta minkäs teet.  8)

Jos kuvia haluaa pälyillä, niin tosta www -nappulasta pääsee irc-galleriaani.
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: Upstate girl - 13.06.2007, 01:23:43
Lemmikkini ovat ihaaana harmaa kissa ja ihaaaaana musta labradori mix.  Ollaan miehen kans molemmat elainrakkaita. Lapsuuden kodissa oli kissoja, mutta ne aina jotenkin katosivat. Nykyinen kissa on sisakissa. Joskus vien sen etupihalle hihnassa, hih, ruohoa rouskuttamaan.
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: mortis mortis - 13.06.2007, 13:13:53
Mulla on kolme maailman suloisinta kissanperkelettä.  :wink:

Niistä vanhin (Sirius) on ollut mun kanssa Ruotsissa, Saksassa, Kreikassa ja lukuisissa kotimaan kohteissa, se tykkää matkustaa, eikä edes ole hajottanut kovin montaa kuljetuskoppaa vielä raivopäissään. :D
Uusimmat perkeleenpennut (Merri&Pippin) on käyneet mun kanssa tasan mummolassa tuossa 150 kilometrin päässä, enkä mä jatkossakaan aio ottaa niitä muualle mukaan, sillä kolmen kissan kanssa on hieman vaikea matkustaa, jos ei ole omaa autoa käytössä.  :roll:
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: hann- - 06.07.2007, 09:34:01
Kaksi koiraa, joille löytyy aina tarvittaessa hoitopaikka vanhempieni luota.
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: sannannaa - 06.07.2007, 11:00:13
Ainiin, on mullakin Retu. 4kk vanha beaglen ja cockerin sekoitus.

(http://files.myopera.com/sannannaa/albums/221030/IMG74NJQHG95U.jpg)

Meidän rakkaus.
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: andr - 06.07.2007, 12:21:04
Kissa, ei tosin alunpitäen mun, vaan olemme parisuhteen myötä sopeutuneet yhteen tuon kehrääjäkoneen kanssa. Kolmikymppisenä mulla voisi olla myös koira, mahdollisesti lappari. Hmmm.. tottuisikohan tuo kissaherra koiraan ? :?
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: psycho - 06.07.2007, 18:32:22
Ei ole lemmikkia ei, mutta pari viikkoa sitten unessa sain ajatuksen eraasta lemmikista, eika tama haave ole jattanyt rauhaan.

Olen paattanyt hankkia lemmikikseni Pissa-Liisan, joita kansanomaisesti pissiksiksi kutsutaan. Kaikki tietanevat lajityypin, taman ruumiinrakenteelta 15-22v tyttoa muistuttavan alipukeuvan mutta usein ylipainoisen nisakkaan. Ihmisista nama eroavat myos siina, etta pissikset ovat laumaelaimia - ne liikkuvat suurissa parvissa ostoskeskusten ymparilla tai muuten vain porraavat korttelia ympari satoja kertoja paivassa. Pissikset kayttavat kommuniointiin kielta, joka yllattavasti muistuttaa intonaation ja rakenteen puolesta ihmiskielia, tyyliin "Onx mun meigit levinny". Vaikka tiede ei ole pystynyt selvittamaan pissiskielen dialogia, uskon vakaasti etta huolellisella harjoittelulla pissis ja ihminen pystyvat kommunikoimaan keskenaan.

Olen kaynyt useammassakin lemmikkielainkaupassa, mutta toistaikseksi saalis on ollut laiha. Hymahtelevat vain ja pissiksen sijaan ovat suositelleen koiraa, kissaa, liskoa, kuka mitakin. Mutta en mina mitaan naista elukoista halua, vaan aidon pissiksen. Tietaako kukaan kuka nama keskustassa porraavat pissikset omistaa? kenen kanssa pitaisi kauppoja alkaa hieroa?

Muutenkin pissisten kayttaytymisesta ymmartavien ihmisen kommentit kiinnostaa. Voiko yksittaista pissista ylipaataan ottaa lemmikkielaimeksi niiden laumasieluisuudesta johtuen. Tuleeko pissis vakisin onnettomaksi, jos silla ei ole lajitovereiden seuraa. Tuleeko minun hankkia siten useampi pissis? Itsekaasta perspektiivista huolettaa myos se, mita pissiksille tapahtuu. Onko kukaan nahtyt iakkaampaa pissista? Nayttaa silta, etta kun ne ulkoisesti alkavat muistuttaaa +20v tyttoa, ne vaan haviavat. Onko pissislajin elaman kiertokulku nain nopeaa. Nain jo etukateen harmittaa, etta jos ottaa pissiksen lemmikiksi ja siihen kiintyy, niin jo muutaman vuoden paasta se on poissa.
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: Mizzoni - 06.07.2007, 20:13:13
Lainaus käyttäjältä: "psycho"
Olen paattanyt hankkia lemmikikseni Pissa-Liisan, joita kansanomaisesti pissiksiksi kutsutaan.  

Vain yksi kysymys: Miksi?

Yritä siinä sitten esim. kalsarikännätä kolmen euron meikit poskilla ällämmää polttelevan lissukkasi kanssa. Halvalla menee kotirauha. Suositeltava lemmikki, kuten spanieli tai kultakala, vain katselisi surumielisesti kosteilla silmillään laulaessasi epävireisesti "Albatrossi joka lepäämättä liitää se sinun sielusi on juuri kukaties taivaan sinessä sä saat vapaana sä kiitää lapsuustoverini vanha merimies", ja saattaisi jopa uikahdella sympatiansa osoituksena (paitsi se kultakala), mutta lissukan reaktioita en uskalla lähteä edes spekuloimaan.

Esimerkiksi koirilla sentään on usein havaittavissa edes jonkunlaista älyllistä toimintaa ja niille voi jopa opettaa temppuja, joilla ällistyttää naapurin kakea. Koiran hankinnasta seuraa myös lisäbonus: naisiin tekee usein hyvän vaikutuksen suloista hauvelia hoivaileva mies. Samaa ei voi sanoa pissilissua hoivailevasta miehestä. Ja onhan se kivaa kun ovella odottaa häntäänsä tai edes hampaitaan heilutteleva hauva tai kisuli, jonka kanssa voi käpertyä sohvan nurkkaan piiloon pahaa maailmaa. Sitä paitsi lemmikin silittely alentaa todistettavasti verenpainetta. Mutta silitäpä pisulia, niin jopa on nuorisopoliisi oven takana ja/tai lissu itkee Suomessa asuvalle kaverilleen (sinun laskuusi) puhelimessa miten toi ällö vanha äijä lääppii hyi **ttu hei venaa mä käyn yrjöös kun se juotti lämmintä Stella Artoisia **ttu.

Lainaus käyttäjältä: "psycho"
Voiko yksittaista pissista ylipaataan ottaa lemmikkielaimeksi niiden laumasieluisuudesta johtuen.


Ei voi. Pissiksiä on syytä ottaa vähintään kaksi. Mikäli pelkää, että naaraat tappelevat keskenään kun niille sattuu yhtä aikaa juoksuaika tai kahdesta lissusta aiheutuu muita ylitsepääsemättömiä ongelmia (kylpyhuonevuorot), on vaihtoehtona ottaa pissilissun seuraksi pissilassi.
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: psycho - 07.07.2007, 00:57:24
Lainaus käyttäjältä: "Mizzoni"
paljon asiaa


Tilanne on kumminkin se, kuten tatakin ketjua lukiessa tulee selvaksi, etta lemmikkielaimen hankinta ei ole rationaalinen paatos. Sita ohjaavat muut kuin logiikan lait. Taten en osaa vastata kysymykseesi "miksi?"

Pidan haasteista?! Hankala keksia vaikeammin koulutettavaa lemmikkia. Uskon kylla etta koirankasvatusoppaat soveltuvat tahan varsin hyvin. Kaytetaanhan niita myos lasten kasvatukseen menestyksellisesti.

Ymmarran kylla, etta saan peraani pissistensuojeluviranomaiset. Mutta voiko siina olla mitaan pahaa, etta tarjoaa lemmikilleen kodin jossa se on onnellinen? Hyvan elaman.
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: Mizzoni - 07.07.2007, 01:16:47
Lainaus käyttäjältä: "psycho"
Lainaus käyttäjältä: "Mizzoni"
paljon asiaa

Hankala keksia vaikeammin koulutettavaa lemmikkia.

Jos kunnon haastetta halajaa, miten olisi suomalainen punaniska, kouluttamaton ja alkoholisoitunut yltiövasuri pitkäaikaistyötön? Se ei tosin ole ehkä yhtä söpö kuin Pisukka.

Lainaus käyttäjältä: "psycho"
Mutta voiko siina olla mitaan pahaa, etta tarjoaa lemmikilleen kodin jossa se on onnellinen? Hyvan elaman.

Ei voi. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä vanha viisaus "kaunis ajatus ei aina riitä".

Ps. Täällä sataa edelleen, ja olen lisäksi flunssassa. Aina ei voi voittaa. Ja tuo Sannannaan hauva kyllä vetoaa vanhaan rytmihäiriöiseen sydämeeni paljon enemmän kuin ojassa Miss Sixty -farkut puolitangossa hulinoiva maailmannapapaitateini. (Makuasioista ei saisi kiistellä, mutta on se tosiasioista kiisteleminenkin aika tyhmää touhua.)
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: pasaati1 - 09.07.2007, 13:18:44
Raivo "töissä"

(http://i33.photobucket.com/albums/d98/harjenn/IMG_0410.jpg)

Lili leikkisänä.

(http://i33.photobucket.com/albums/d98/harjenn/IMG_0304.jpg)
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: lennox - 09.07.2007, 18:40:03
Minulla on aina ollut joku lemmikki, eniten kissoja. Eläimiltä oppii, mitä on olla ihminen. Lajitoverini ovat minusta liian usein lähinnä hyvin yhteiskuntaan sopeutuneita sosiopaatteja.
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: Kapris - 11.07.2007, 20:36:21
Mullakin on kissa. En pahemmin matkustellut neljä vuotta sitten, kun Vilma pentuna luokseni muutti, mutta elämäntilanne on sen jälkeen muuttunut aikas paljon.

Nykyään katin olemassaolo aiheuttaa melkoista syyllisyydentuntoa aina kun edes suunnittelen pitempää kuin muutaman päivän matkaa. Se on aina sopeutunut hyvin hoitopaikkoihin, hoitajaa ei ole ikinä ollut vaikea löytää ja aina Vilma ottaa mut ystävällisesti takaisin tassunsa alle muutaman kuukauden eron jälkeen. Ei siinä vain tunne itseään järin hyväksi ihmiseksi, kun yrittää kerran vuodessa livetä pariksi kuukaudeksi vastuusta jonka on täysin tietoisesti ottanut... Varsinkin kun nyt haaveilen jo pitempiaikaisesta asumisesta ulkomailla  :cry:
Otsikko: Kauanko kestää?
Kirjoitti: niittaaja - 12.07.2007, 13:24:21Onko kellään lemmikkiä jota on kohdeltu kaltoin?
minulla on koira jota kohdeltiin kaltoin.
Kuinka kauan lemmikillä menee ennen kuin se oppii luottamaan vieraisiin joita tulee kylään? Minulla on ongelma että vieraat pelkäävät koiraa. :?:
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: Ceki - 12.07.2007, 19:23:29
Mulla on koira ja kani. Koira on Suomen kiertueilla ollut mukana, mutta muuten sitten tuttujen luokse hoivaan, kuten kanikin.
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: lauhde - 13.07.2007, 07:12:06
Tommonen übersöde dobberinarttu, 4-v, tuosta löytyy tuhisemasta, onneksi pikkuveljeni on päässyt häntä hoitamaan silloin kun olen itse muualla :)

En kuitenkaan ole mitään hirmupitkiä matkusteluja harrastanut, tuleva Berliinin keikka on pisin tähän mennessä (9 päivää), täytyy myöntää että hieman pahalta tuntuu, mutta uskon että koira on hyvässä huomassa.. <3
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: -Niida- - 19.07.2007, 11:05:59
Mulla on maailman sulosimmat elukat.
15-vuotias irlanninsetteri narttu, jonka päivät ovat ikävä kyllä vähenemään päin. ( Todella suuri kasvain suussa). Eläinrääkkääjäksi en ala, joten kun loppuu ruokahalut ja silmistä huomaa elämänilon vähentyneen lähtee hän kohti koirien taivasta  :cry:
Toinen on suokkiruunani, joka on myös jo kunnioitettavassa 22-vuoden iässä ja asustelee mukavasti vantaalla. Josu oli eläinrääkätty, ennen kuin tuli mulle. (ollut 9 vuotta). Kävin katsomassa sitä, enkä ennen ollut nähnyt laihempaa/huonokuntoisempaa elukkaa. Taisi silloin olla enemmänkin sääli ostos, mutta päivääkään en ole katunut. Sain hyvän kaverin, joka on valloittanut kaikkien sydämen.. ja mitenkään ei auta asiaa, että se näyttää aasilta isoine päineen ja lyhyine jalkoineen, mahaakin löytyy, joten tässä nyt odotellaan milloin se varsoo heinäpaalin (jätkä kun on pulska  :D ). Jollain ihmisillä kun ei tunnu olevan mitään väliä miten eläimiä kohtelee. Hevosellani meni 2 vuotta ennenkuin oppi luottamaan taas ihmiseen ja voin vaan sanoa, ettei ollut mikään helppo homma. Tällä hetkellä vaan tuntuu hiton vaikealta löytää luotettavaa/vastuuntuntoista hoitajaa..
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: mil8zi - 19.07.2007, 11:10:50
allergia vaivaa, mutta muutamat koirarodut ei ole niin pahoja kuin muut. esim. espanjan vesikoira olisi ihan ok vaihtoehto. kissasta tulee suurin piirtein kuolema, joten se ei tule kysymykseenkään. pidän tosin koirista muutenkin enemmän  :)
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: pennylane - 21.07.2007, 20:51:58
^ Samoilla linjoilla. Koirille olen jonkin verran allerginen, kissaa jos katsonkin niin alkaa allerigiaoireet pukata päälle. Koira meillä olis jo, jos en olisi allerginen. Mä myös pidän koirista enemmän, johtunee varmaan kun olen aina ollut mahdottoman allerginen kissoille niin ei oo saanu mahdollisuutta tutustua ja kiintyä niihin.
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: tirmo - 21.07.2007, 23:39:38
Voi ihana, että osaa olla söpö Sannannaan pentu!  :D

Lemmikkiä ei ole, mutta sellaisen ihan mielellään hankkisin, jos olisi säännöllisempi elämä...
Vehnäterrieriä olen haaveillut...  :)
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: astaelina - 22.07.2007, 11:28:17
Lainaus käyttäjältä: "sannannaa"
Ainiin, on mullakin Retu. 4kk vanha beaglen ja cockerin sekoitus.


Retu on kyllä ihana!

Mulla ei ole lemmikkiä, mutta asia tulee muuttumaan parin vuoden sisällä. Lapsuudenkodissani on aina ollut koiria, joten elämä ilman karvakuonoa tuntuu jotenkin tyhjältä. Koira, todennäköisesti suursnautseri, vehnäterrieri tai bokseri, tulee siis elämäni iloksi heti kun opinnot on suoritettu loppuun. En näe matkustelua ja lemmikkiä toisiaan poissulkeviksi (paitsi tietysti jos reissaa 11 kk vuodessa tms) ja minulla on ainakin tiedossa jo monta luotettavaa koiran hoitajaa tulevien matkojen ajaksi.  :)
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: AdaSxn - 22.07.2007, 22:54:35
Burmankissani asuu vanhempieni luona. Se jäi sinne, kun muutin opiskelemaan. Kärsimystä minulle, mutta johan se oli jo silloin koko perheen kissa. Ja parempi sen oli olla siellä kuin pienessä opiskelijaluukussa.

Miehellä ja minulla on laumallinen malawiahvenia. Pärjäävät kepeästi pari viikkoa ilman hoitoa, mutta yleensä sisko käy kuitenkin katsomassa niiden perään.

Koirasta haaveilen, mutta se on sitten varmaan lapsiperheen juttu, kun on muutenkin säännöllinen elämänrytmi. Ei edes ne ulkomaanmatkat vaan sekin, että pitäisi olla kotona tiettyyn aikaan tai edes aikavälein. Ei ole ihan vielä meidän juttu.
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: jaffariini - 23.07.2007, 10:11:30
Kaksi ihanaa mainecoon kissaa löytyy, tosin asustelevat vanhempieni luona elämäntilanteen ja osittain myös tilan puutteen vuoksi. Joten matkustelun suhteen ei siinä mielessä ole ongelmaa, koska kissat ovat taatusti hyvissä käsissä.
Harmittaa vain se kun näkee pikku (lähemmäs 6 kiloisia) söpöläisä niin harvoin, kun vanhemmat asuvat eri paikkakunnalla. Toisinaan on myös huono omatunto kun omat lemmikit on vanhemmilleen sysännyt. Ja sitten tulee varmaan äidille paha mieli jos joskus veisinkin kissat mukanani, tainnut niihin jo sen verran kiintyä.
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: Nalle Nallukainen - 23.07.2007, 14:29:24
Lainaus käyttäjältä: "Nalle Nallukainen"
Vuoden päästä mulla on koira!  :D

Oi että mä olen niin iloinen, kun puoliskokin tajusi, että minun elämä ilman koiraa ei ole oikeata elämää. Kunhan vuoden päästä palaudumme maailmalta, meille tulee karvakorva!


Arvatkaas onko meillä sitä karvakorvaa vieläkään? No ei  :(

Ollaan vielä siinä samassa tilanteessa kuin kaksi vuotta sitten, ollaan vieläkin maailmalla ja ei tiedetä missä tullaan olemaan vuoden kahden päästä. Haaveissa opiskelu ja vaihto, joten ei vissiin ole vielä koiran aika.....
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: maisu - 24.07.2007, 14:30:34
Lainaus käyttäjältä: "AdaSxn"
Miehellä ja minulla on laumallinen malawiahvenia. Pärjäävät kepeästi pari viikkoa ilman hoitoa, mutta yleensä sisko käy kuitenkin katsomassa niiden perään.

Minulla on 9 akvaariota joista neljä vaatii normaalioloissa jatkuvaa ruokintaa (neljä on kasvikuutioita ja yksi on nanoriutta, jota ei ruokita säännöllisesti). Olen jo kauan sitten tehnyt periaatepäätöksen että meille muuttavien fisujen pitää olla sen verran petoja että pärjäävät kolme viikkoa yksinään, joten mitään vaativaisempia kasvissyöjäkaloja en ole edes hankkinut. Yleensä olen kuitenkin antanut asuntoni akvaristiystävän asuttavaksi tai joku on käynyt katsomassa fisujen perään pari kertaa jos olen ollut useamman viikon poissa. Ruokinta-automaatitkin löytyvät noihin neljään altaaseen mutta pelkään niiden kaikessa epäluotettavuudessaan olevan isompi riski kuin pienen paaston. Yleensä joka lomalla joku on poistunut altaastaan mutta epäilen sen johtuvan suuremmasta pintalorinasta veden haihtuessa, lorina kun tuntuu innostavan fisuja kokeilemaan kaikenlaisia huimapäisyyksiä normaalioloissakin.
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: AdaSxn - 24.07.2007, 15:02:52
Lainaus käyttäjältä: "maisu"
Yleensä joka lomalla joku on poistunut altaastaan

Meillä ei ole edes koskaan tainnut kuolla fisuja loma-aikoina (*kop kop*), kun parempiin suihin menneitä poikasia ei lasketa. Pärjäävät siis tilastollisesti paremmin ilman meitä kuin meidän kanssa!  :roll:
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: .Ginny - 24.07.2007, 16:33:50
Itselläni oli akvaario useamman vuoden. Itseasiassa 6 vuotta. Teini-iässä kasvoin kuitenkin ulos tuosta harrastuksesta ja kiinnostuin muista asioista.

Tällä hetkellä ei siis ole mitään lemmikkiä, mikä itseasiassa on ihan hyvä asia. Hetkeäkään en pysy paikallani ja reissaan aina, kun vain mahdollista. Eläin-paralle ei olisi mitään hoitopaikkaa, kun suurin osa sukulaisistani on allergisia.
Joskus hamassa tulevaisuudessa haluaisin kyllä hankkia koiran kaveriksi. :)
Otsikko: Miten paljon koiran ottaminen rajoittaa matkustamista?
Kirjoitti: Mampu - 02.10.2007, 18:18:18
Perheessämme jyllää kova koirakuume, mutta kun myös matkakuume on krooninen, pitää huolellisesti miettiä, miten yhtälö ratkaistaan.

Allergia- ja matkustussyistä olisimme päätymässä Amerikan karvatonterrieriin (AHT=American hairless terrier, vilkaisepa vaikka Youtubesta!), joka on kooltaan vain noin 5-6 kg.

Olen surffaillut lentoyhtiöiden nettisivuja ja päätynyt siihen, että Ryanair ja Clickair eivät kuljeta lainkaan koiria, Air Berlin ja Sterling Ok lisämaksusta, Blue1 ja German Wings lisäkilomaksulla ja erillisellä suostumuksella. Mikähän kannattaisi vielä tsekata? Matkat kohdistuvat enimmäkseen Espanjaan ja Italiaan tai Keski-Eurooppaan.

Muutaman vuoden sisällä olisi tosin haaveena 6-12 kk Uudessa Seelannissa. Se kai olisi syytä unohtaa, jos hauvelin ottaisi, vai onnistuisiko matkustaminen jos koko salliin matkustamoon ottamisen? Ja onko sinne mentäessä karanteeni? No onhan niitä muitakin kiinostavia paikkoja.

Mitenhän ne mahtavat mennä nuo karanteenimääräykset ylipäätään? EU:ssa kai saa kulkea vapaasti?

Entä noin yleisesti tuo koiran kanssa matkustaminen kotimaassa ja ulkomailla; Mihin paikkoihin koiraa ei saa ottaa mukaan jne? Kotimaassa meillä on mahdollisuus liikkua asuntoautolla, joten majoittuminen ei ole ongelma. Entä miten voisi etukäteen varmistaa, ettei koira ala kärsiä matkapahoinvoinnista? Auttaako pienenä totuttaminen vai onko kyseessä elimellinen juttu jolle ei voi tehdä mitään muuta kuin välttää autoa tai lääkitä?

Kertokaa kaikenlaisia kokemuksianne ja laittakaa vaikka minulle vähän jäitä hattuun!
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: Mampu - 02.10.2007, 18:36:37
Niin, lisäyksenä vielä edelliseen:

Minkähänlaista lentokoneen ruumassa on matkustaa? Kannattaako rodun valinnassa panna painoa sille, että koira pääsisi matkustamaan matkustamossa? Aika ihania myöskin nuo Perun karvattomat nimittäin! :D
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: skugga - 02.10.2007, 18:50:52
Meillä on kaksi koiraa. En tiedä osaisinko edes elää ilman koiraa.  :D Eivät ole olleet ulkomailla mukana, mutta kotimaan kiertämisestä tykkäävät kovasti. Ulkomaille kun lähdetään, niin meille tulee useimiten kotiin tuttu hoitaja.
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: Sap - 02.10.2007, 21:32:34
Mulla on kolme koiraa, joista useimmiten ainakin yksi on reissussa mukana. Yleensä kun tuppaa olemaan niin, että se reissu tehdään ihan koiran takiakin, koiranäyttelyitä ja agilitykisojakin kun kierrellään aika ahkerasti ympäri Eurooppaa.

Lentokoneella ei olla ikinä menty, wuffet on sen verta suuria että pitäisi laittaa ruumaan. Sen lisäksi että se puuha on varsin kallista, en huvikseni koiriani ruumaan laittaisi, vaikkakin se olisi luultavasti itselleni kovempi pala kuin niille.

Laskeskelin yksi kerta, että tämä aktiivisin reissaajakoirani on käynyt muistaakseni 18 maassa, useimmissa pari kertaa.
Matkat ovat sujuneet täysin ongelmitta, koira on paikassa kuin paikassa kotonaan ja vetää tyytyväisenä sikeitä niin laivalla kuin autossakin puhumattakaan hotellin pehmeistä pedeistä  :D
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: T-musu - 03.10.2007, 07:31:20
Kaksi kissaa. Pärjäävät kyllä hoidossa jos olen pois. Ja pitkät viikonloput menee kyllä melko iisisti, jos joku kaveri tai naapuri käy katsomassa, että siellä on kaikki jees. Ja lisäävät safkaa ja tyhjäilevät vessaa. :)
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: andromiina - 03.10.2007, 12:56:42
Koira löytyy täältä meidän kahden nartun taloudesta. Matkojen ajaksi se jää isälle hoitoon, vaikkakin viimeaikoina en ole enää ollut halukas sitä kovin pitkäksi aikaa jättämään. Neiti täyttää alkuvuodesta jo 15 vuotta ja ikä on alkanut painamaan. Tämän nykyisen jälkeen en ole ajatellut enää ottaa uutta lemmikkiä, sitten on pidempien reissujen aika.
Otsikko: Re: Miten paljon koiran ottaminen rajoittaa matkustamista?
Kirjoitti: Mampu - 11.11.2007, 22:07:11
Lainaus
Olen surffaillut lentoyhtiöiden nettisivuja ja päätynyt siihen, että Ryanair ja Clickair eivät kuljeta lainkaan koiria, Air Berlin ja Sterling Ok lisämaksusta, Blue1 ja German Wings lisäkilomaksulla ja erillisellä suostumuksella. Mikähän kannattaisi vielä tsekata? Matkat kohdistuvat enimmäkseen Espanjaan ja Italiaan tai Keski-Eurooppaan.


Voi kun joku osaisi kertoa lisää eri lentoyhtiöiden koirapolitiikoista!

Miten tarkasti matkustamoon tuleva "koirapakkaus" yleensä punnitaan? Jättävätkö rannalle ruikuttamaan, jos painoraja ylittyy esim muutamalla sadalla grammalla? Voihan esim nuori koira vähän kasvaa sen jälkeen, kun lennot on varattu esim 6 kk ennen. Mikä on kokemustenne perusteella koiraystävällinen lentoyhtiö?
Otsikko: Re: Miten paljon koiran ottaminen rajoittaa matkustamista?
Kirjoitti: psycho - 12.11.2007, 00:04:44
Lainaus käyttäjältä: "Mampu"
Mikä on kokemustenne perusteella koiraystävällinen lentoyhtiö?


Ei ole kokemusta, mutta minusta kaikki koirat voisi laittaa SAS:in lennolle ja sitten vaan toivomaan parasta...
Otsikko: Re: Miten paljon koiran ottaminen rajoittaa matkustamista?
Kirjoitti: Bella - 12.11.2007, 00:19:56
Lainaus käyttäjältä: "Mampu"


Miten tarkasti matkustamoon tuleva "koirapakkaus" yleensä punnitaan? Jättävätkö rannalle ruikuttamaan, jos painoraja ylittyy esim muutamalla sadalla grammalla? Voihan esim nuori koira vähän kasvaa sen jälkeen, kun lennot on varattu esim 6 kk ennen. Mikä on kokemustenne perusteella koiraystävällinen lentoyhtiö?


Kylla se punnitaan ja katsotaan viela sinne koppiinkin ettei se ole koiralle liian pieni. Kopit turvatarkastetaan. Ei sita koirien painoa matkaa varatessa mihinkaan ilmoiteta vaan samal viissii punnitaan kentalla niinkuin  omistajankin matkatavarat. Kaikki lentoyhtiot noudattavat samoja saannoksia. Jos koirasta tulee ylipainoa, niin siita menee maksu normaalikilojen mukaan.
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: annupas - 12.11.2007, 00:59:47
Lainaus käyttäjältä: "Mampu"
Niin, lisäyksenä vielä edelliseen:

Minkähänlaista lentokoneen ruumassa on matkustaa? Kannattaako rodun valinnassa panna painoa sille, että koira pääsisi matkustamaan matkustamossa? Aika ihania myöskin nuo Perun karvattomat nimittäin! :D


Oman kokemukseni mukaan kannattaa ehdottomasti kiinnittää koiran painoon huomiota kun uutta koiraa valitsee, jos aikoo tämän kanssa ulkomaille matkustaa paljon. Meillä nimittäin toinen koirista pelkää niin paljon koneeseen menoa, tai siis ilmeisesti sitä että tuntemattomat vievät häkissä pois meidän luota kun siinä vaiheessa se alkaa riehua, ettei sitä voi enää kuljettaa lentokoneella. Suurin osa koirista ei tietysti käyttäydy noin, mutta ei kai sitä voi etukäteen tietää.
Ja toisaalta kuka meistä tietää minkälaista ruumassa on matkustaa? (kerran Alitalian työntekijältä tankkasin olosuhteista ruumassa ja sain lopuksi vastaukseksi loukkaantuneen kuuloisen  "rouva hyvä en MINÄ ole siellä matkustanut"). Itseäni ainakin mietityttää että mitä jos niillä koskee korviin paineenvaihtelu, ne pelkää kuollakseen monta tuntia putkeen tms. Joskus olen miettinyt ovatko lentoyhtiöt koskaan ottaneet videolle ruumasta kuvaa, jotta näkisi miten eläimet käyttäytyvät, tietääkö kukaan?

Niin ja siitä matkapahoinvoinnista autossa, mitä koirapuistossa ja muualla olen koiraihmisten kanssa jutellut, on todella harvinaista että aikuisella koiralla pahoinvointia esiintyisi. Meillä nuorempi oksensi pentuna aina autoon, aikuisena (yli 1,5v) ei enää koskaan vaikka edelleen vähän pelkää autoonmenoa. Kirjoissa puhutaan tuosta totuttelusta, en ole aktiivisesti kokeillut, ongelma hävisi itsestään vaikka ei usein autolla liikutakaan. Joskus aikoinaan olen lääkinnyt kun on pitkä reissu ollut edessä, siitä oli kyllä hyötyä, mutta tosiaan enää ei tarvitse.
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: carrus301 - 13.11.2007, 02:22:43
Ei ole eikä tule  :?  Ja syynä ei ole se että en pitäisi eläimistä vaan ei yksinkertaisesti olisi aikaa sellaiselle jo pelkästään työn takia,, välillä öitä kotoa pois. Mulle riittää ihan nuo pihamaalla vilistävät otukset,, siileistä pupujusseihin ja kaikkea siltä väliltä  :D
Otsikko: Koiran haku kennelistä USA:sta Atlantan läheltä
Kirjoitti: Mampu - 20.11.2007, 20:43:55
Löysimme USA:sta lähellä Atlantaa sijaitsevasta kennelistä mieleisemme koiran, mutta hakumatka vähän rassaa. Niin mielelläni kuin reissaankin, en ole mikään Amerikan ystävä. Myöskään yksin hakumatkalle lähteminen ei kauheasti innosta, mutta jos kaveriksi ottaa vaikka 1-2 lasta, matkakulut kasvavat jo melkoisesti.

Siksi kysynkin, olisiko kukaan kiinnostunut tuomaan koiran lennolla joko Suomeen tai johonkin muuhun karanteenivapaaseen paikkaan Euroopassa? Kyse on kalliista ja harvinaisesta rotukoirasta ja hakupaikka on luotettava suomalaistenkin koiraharrastajien tuntema kennel.

Koira painaa 5 kg, joten se kulkisi matkustamossa. Maksaisin hakijan yhdensuuntaisen lentolipun suht koht edullisimmalla yhtiöllä. Matkan ajankohta saisi olla mahdollisimman pian, mutta kuitenkin siten, että ehtisimme saada kaikki tuontipaperit kuntoon.

Lisäksi haluaisin tietysti tutustua henkilökohtaisesti hakijaan, sillä onhan kyse elävästä olennosta. Keikka sopii siis vain todelliselle eläinystävälle, joka myös pitää huolta eläimen kaikista tarpeista matkan aikana.
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: Tubee - 21.11.2007, 12:06:08
Vielä joutui vastaamaan ei, mutta tulee jossain vaiheessa. Jossain vaiheessa on ensi maanantaina, kun tulee luovutusikäinen kissanpentu. :) Hoitajia matkojen ajaksi löytyy useampia, kun lähiajan tulevat reissut eivät ole kovin pitkiä.
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: diokenes - 21.11.2007, 17:44:52
Lemmikkiä ei ole, mutta yksi olisi kovasti tulossa täyttämään aukon.

Kämpän pihalla pyörii kylmissään yksinäinen kulkukissan poikanen,
värjöttelee ulko-oven takana ja olisi kovasti tulossa sisään lähes
joka oven avauksella. Miukuu ja maukuu valittavasti milloin hoksaa
ihmisen lähettyvillä, vaikea tapaus tämä okrankeltainen aliravittu
kissanpentu, ei taida olla kait kodittomien kulkukissojen yhdistystä
lähikulmilla, täytyy tutkia ennenkuin kämpän omistaja keksii miten
ratkaista ongelma.

 :?
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: mpala - 21.11.2007, 21:05:50
diokenes, jos olet suomessa, kylla mielestani joka kunnassa pitaisi olla jonkinlainen elainten 'turvakoti'. toimita se sellaiseen paikkaan. he saavat sitten ylimaaraiset kissanpennut sijoitettua halukkaille ottajille.
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: Strange Little Girl - 21.11.2007, 21:15:42
Mutta kun Diokenes ei ole Suomessa, vaan sellaisessa kehitysmaassa missä kissojen turvakoti on tuntematon käsite  :D
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: Tinja - 21.11.2007, 22:20:26
Lainaus käyttäjältä: "diokenes"
ei taida olla kait kodittomien kulkukissojen yhdistystä lähikulmilla


Guugleta :D

http://www.animalrescuers.eu/denmark.html
http://www.h4ha.org/shelter-directory/index.php
http://www.inges-kattehjem.dk/#Inges_Kattehjem
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: diokenes - 22.11.2007, 01:46:27
Lainaus käyttäjältä: "Strange Little Girl"
Mutta kun Diokenes ei ole Suomessa, vaan sellaisessa kehitysmaassa missä kissojen turvakoti on tuntematon käsite  :D


Vai kehitysmaassa, mitä sinä taas horajat tyttöpieni.
Tanskassa on hyvin asiat kodittomilla kissapoloillakin
sillä talvet ovat lauhat ja jyrsijää riittää popsittaviksi
karvaturreille. Täällä niitä riittääkin, kolmen aikuisen
villikissan lisäksi on nyt ilmaantunut tämä puolikesy
pentu.

Eilen oli jonkun hevonen karannut puutarhaan, eikä
ollut edes ensimmäinen kerta. Onkohan kodittomille
hevosille olemassa Yhdistystä ?

Kyllä maalla on mukavaa.

 :D
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: Kapris - 22.11.2007, 07:01:54
Lainaus käyttäjältä: "diokenes"
Eilen oli jonkun hevonen karannut puutarhaan, eikä ollut edes ensimmäinen kerta.


Oliko se valkoinen? Sarvi otsassa? Tai siivet selässä? Onko ihan varma, ettet ole koristellut suklaakakkuasi tomusokerilla?
Otsikko: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: diokenes - 22.11.2007, 12:30:34
Lainaus käyttäjältä: "Kapris"
Lainaus käyttäjältä: "diokenes"
Eilen oli jonkun hevonen karannut puutarhaan, eikä ollut edes ensimmäinen kerta.


Oliko se valkoinen? Sarvi otsassa? Tai siivet selässä? Onko ihan varma, ettet ole koristellut suklaakakkuasi tomusokerilla?


Ei ollut, humma oli aivan aito reaalielämän ruskea ruohonrouskuttaja,
sopii hyvin takapihan satunnaiseen jengiin, sinne kanien ja peurojen
sekaan, koskaan ei tiedä kuka tulee seuraavaksi käymään.

Tomusokerille sanon kiitos ei, rajansa se on makean elämänkin kanssa.

 :D
Otsikko: Vs: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: ar - 07.04.2008, 13:02:59
Nuorempana oli lemmikki hiiri, mutta sitten se alko haiseen niin urealle, että myytii se kaverille ja se päästi sen vapautee.. :D
Otsikko: Vs: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: Athelas - 07.04.2008, 20:49:14
Onhan noita öttiäisiä ollut, koira, kaksi kissaa, akvaario, kanarianlintuja, gerbiilejä, marsuja, kääpiöhamstereita, hiiriä ja kani. Eipä sitä elämää osaisi ilman lemmikkejä kuvitellakaan.
Otsikko: Vs: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: lennukerttuli - 07.04.2008, 22:45:37
Ei tällä hetkellä ole. Koira on ollut ja kissoja, undulaatteja (ihmettelen tätä koska yleensä en pidä linnuista, mutta ehkä tälläset lemmikkilinnut on erikseen). Oli meillä joskus hoidossa hevosiakin.

Silloin ihan pienenä pienenä kun tehtiin niin kutsuttu sukupolven (hienoa, en sanonut sukupuolen vaihdos vaikka yleensä vahingossa siitä puhunkin)  vaihdos isän kotipaikassa eli isä tuli viljelee maata ja isän isä ja äiti muuttivat siihen taloon missä oltiin siihen asti asuttu niin oli lehmiä ja lampaita, ne oli silloin meille lemmikkejä koska niistä ei oikeasti ollut meille mitään hyötyä koska niitä ei enää lympsetty (siis lehmiä) ja lampaitakaan ei keritty tai muuta. Muistaakseni. Ei ne enää kauaa meillä ollut kun isä keskitty viljelee perunaa, ohraa ja juurikasta. Myytiin tai niinkuin oon jälkeenpäin todennut että ehkä ne tapettiin tai vietiin teuraaks. Olin niin pieni silloin.

Ja inhottavaa kyllä maalaiselämän yksi "ihanuus" oli hiiret sisällä talossa. Yöks. Niitäkin voi siis jollain tapaa sanoa lemmikiksi kun ne oli niin fiksuja että kun niille laittoi hiiren loukun ja siihen juustoa niin ne nappas vaan sen juuston siitä eivätkä jääneet kiinni. Niistä siis pidettiin huolta ja annettiin ruokaa.... Kerran sellainen "ihanuus" oli vessassa. Pelkäsin koko yön mennä vessaan kun ajattelin jos siellä kumminkin on sellainen vielä. Sanoin kerran että jos ne tulee yläkertaan niin meikäläinen muuttaa heti pois, olin silloin melkoisen nuori vielä.
Otsikko: Vs: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: Sakura - 14.06.2008, 06:14:27
Minulla on 2 kissaa, jotka asuvat vanhempieni luona sillä aviomieheni on hyvin allerginen kissoille  :'( Ja minä kun rakastan kissoja yli kaiken...
Otsikko: Vs: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: maisa112 - 02.07.2008, 17:10:10
Koira löytyy kyllä, mutta asustelee vanhemmilla, on asustellut jo vuosikaudet ja eipä taitaisi Taavi sopeutua kerrostaloon enää  :(
Kovasti tekisi mieli partacollieta, mutta elämässä on tehtävä valintoja, ja tällä hetkellä se taitaa olla reissaaminen, tai edes se mahdollisuus. Niin hyvää hoitopaikkaa ei olekaan, että hyvällä omalla tunnolla voisi toisen jättää useiksi kuukausiksi matkasta..
Otsikko: Vs: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: Alppimurmeli - 02.10.2008, 15:02:22
Meillä on mieheni kanssa kaksi cornish rex -kissaa. Ne on valittu sitä silmällä pitäen, että ne voi ottaa reissuun mukaan. Reippaasti ovat tytöt jo reissanneetkin ikäänsä nähden, varmaan enemmän kuin moni ihminen 8) Jos kissat kuitenkin jäävät kotiin, jää toinen meistä niitä hoitamaan. Jos taas matkustamme yhdessä jonnekin ilman kissoja, huolehtivat vanhempani niistä.

Jos joku kaipaa äärimmäisen sopeutuvaa, seurallista ja uteliasta lemmikkiä eikä osaa tehdä päätöstä kissan ja koiran välillä, suosittelen cornaria :-*
Otsikko: Vs: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: mistyli - 16.01.2009, 03:42:31
Kissatyttö löytyy  :) Noin 3,5-vuotias, täysin valkoinen, sinisilmäinen kaunotar. Matkustelee kanssani bussissa, autossa ja junassa, kun käyn vanhempieni ja sisarusteni luona. Bussi-/automatkoista ei oikein pidä (naukuu jonkin verran), mutta junassa ei yleensä inahdakaan vaan oleilee boxissaan nätisti.

(http://i17.photobucket.com/albums/b63/Mistyli/IMG_1948a.jpg)

(http://i17.photobucket.com/albums/b63/Mistyli/IMG_1283a.jpg)

Lisäksi koen vanhempieni luona asustavat kissat (2 kpl) omikseni. Olenhan asunut niiden kanssa saman katon alla noin 8 vuotta. Viimeiset 4 vuotta muualla, kun muutin kotoa pois.
Otsikko: Vs: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: -sissi- - 16.01.2009, 09:44:15
On kaksi kissaa, jotka kyllä vähän rajoittavat matkailua.
Hoitajan hommaaminen ei olisi ongelma, mutta ne ressukat stressaantuvat niin kovasti meidän poissaolostamme, vaikka saavat olla kotona, missä anoppi käy useamman kerran päivässä niiden luona. Pisin aika, mitä olemme niiden hankkimisen jälkeen matkalla olleet, oli kaksi ja puoli viikkoa ja sen jälkeen meni kyllä pitkään, ennenkuin kissat pääsivät taas tasapainoon. Jo viikon matkakin saa ne pois tolaltaan.

Emme silti kokonaan ole matkailusta luopuneet, mutta kieltämättä pistää aina kaksi kertaa miettimään, ennen kuin matkan varaa. :-\
Otsikko: Vs: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: PetraJii - 16.01.2009, 11:02:38
Lainaus käyttäjältä: PetraJii
Minulla on nelivarvaskilpikonna (maakilpikonnalaji)

Kilpisten määrä on aika lailla lisääntynyt- ensin kahdella aikuisella ja marraskuussa kuoriutuneella pikku sähisijällä :D  Nimet on Jasser, Golda, Indira ja Nelson. Poliittisen historian tuntijalle tehtävä ei ole kovin hankala selvittää keiden mukaan nimetty

Sittemmin tapahtunutta: Golda ja Indira muuttivat viime kesänä uuteen kotiin meidän muutettua pienempiin neliöihin. Jasser ja Nelson ovat yhä mulla. Lisäksi meille muutti vuosi sitten kikkarapäinen koirapoika.

Otsikko: Vs: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: T-musu - 16.01.2009, 11:48:46
Pisin aika, mitä olemme niiden hankkimisen jälkeen matkalla olleet, oli kaksi ja puoli viikkoa ja sen jälkeen meni kyllä pitkään, ennenkuin kissat pääsivät taas tasapainoon. Jo viikon matkakin saa ne pois tolaltaan.
Milleen se näkyy? Siis se, että kissat ovat poissa tolaltaan?
Mulla jää taas kissat 2,5 viikoksi siten, että naapuri käy vähintään kerran päivässä katsomassa, ruokkimassa ja siivoilemassa vessaa. :)
Joskus toinen näistä mökötti ku olin ollu pois, mut ei enää, kun tuo toinen ryntää heti syliin, niin kai se toinen sitten haluaa osansa kanssa. ;D
Otsikko: Vs: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: alan_mies - 16.01.2009, 12:45:42
Mulla on usempia myyriä, en ole selvillä tarkasta pääluvusta. Ne pyörii ulkona talon nurkissa. Olisiko kissaa kellään lainata?
Otsikko: Vs: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: -sissi- - 16.01.2009, 13:26:49
Milleen se näkyy? Siis se, että kissat ovat poissa tolaltaan?
Mulla jää taas kissat 2,5 viikoksi siten, että naapuri käy vähintään kerran päivässä katsomassa, ruokkimassa ja siivoilemassa vessaa. :)
Joskus toinen näistä mökötti ku olin ollu pois, mut ei enää, kun tuo toinen ryntää heti syliin, niin kai se toinen sitten haluaa osansa kanssa. ;D
[/quote]

Meidän kissat on sisäkissoja, jotka ovat ulkoilleet vain tarhassa. Kerran kävi niin, että tarhan ulkopuolelle tuli vieras kissa. Meidän siskokset kun ei päässeet siihen käsiksi, niin kävivät paniikissa toistensa kimppuun. Sen jälkeen jouduttiin pitämään niitä erillään n. viikon verran (ovat siis aiemmin olleet kuin paita ja peppu), jonka jälkeen vasta onnistui pikku hiljaa totuttaminen takasin toisiinsa. Tilanne ei ole sen jälkeen täysin normalisoitunut missään vaiheessa, mutta sietävät kuitenkin taas toisiaan sen verran että yhteiselo onnistuu.

Se poissa tolaltaan olo näkyy niin, että meidän reissujen aikana / jälkeen on kumminkin menty aina takapakkia. Kesällä oltiin se 2 1/2 viikkoa poissa, ja sillon oli sinä aikana ollut muutama pieni yhteenotto. Lokakuussa kun oltiin viikko reissussa, niin aivan kuin pienet lapset ne käyttäyty ihan hyvin hoitajan seurassa, mutta sitten kun tultiin kotiin, niin vissiin jännitys laukes ja alko tappelu. Onneksi selvittiin vuorokauden eristämisellä. Tuntu kuitenkin, että ne oli sen jälkeen tosi pitkään jotenkin hermostuneita ja säikkyjä.

Tää on aika stressaava tilanne, mutta minkäs teet. Nyt jännitän sitä, miten käy kun mennään Ruotsin risteilylle ja ollaan peräti kaks yötä poissa.
Otsikko: Vs: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: -sissi- - 16.01.2009, 13:28:45
Äh, mä sitten aina sählään noitten lainauksien kanssa. Onnistuu ihan hyvin, jos lainaan jonkun koko tekstin, mutta nytkin näyttää ihan oudolta toi, kun yritin lainata vaan osaa T-musun viestistä...
Otsikko: Vs: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: T-musu - 16.01.2009, 13:57:22
Ihan vinkkinä, älkää eristäkö. On ihan sairaan epätodennäköistä, että ne oikeasti tekisivät oikeasti jotain pahaa toisilleen. Tai vahinkoa. :)
Eristäminen on melkeen pahin kissan mielenterveyden kannalta, mitä ihminen voi tehdä. Tai toinen on se, että niiden faittiin puututaan millään tavalla.

Mun mielestä tuo kuulostaa pitkälti siltä, että kissat vain kilpailisivat teidän huomiostanne, kun palaatte. Jos jätätte nuo touhut huomiotta, niin ehkä tilannekin korjaantuu nopeammin?

(Ihan ykkösneuvona on myös se, että jos ottaa uuden kissan entisen/entisten seuraksi, ihan alkualun tutustumisen (max. 15min) tsekkaa, jonka jälkeen ihmiset/ihminen lähtee pois kotoa (mielellään vähintään joksikin tunniksi), jolloin kissat voivat keskenään hoitaa välinsä, ilman, että niiden tarvii millään tavalla samalla miettiä sen ihmisen huomiota. :) )
Otsikko: Vs: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: Viajar - 17.01.2009, 23:51:15
Mulla on usempia myyriä, en ole selvillä tarkasta pääluvusta. Ne pyörii ulkona talon nurkissa. Olisiko kissaa kellään lainata?

Mitä ne ulkona pyörivät haittaavat? Jos sisälle tunkevat, pistän kaksi nälkäistä tyttöä junaan. Nelijalkaista. Hoitavat kyllä tarvittaessa homman myös ulkona.
Otsikko: Vs: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: Kapris - 19.01.2009, 19:13:43
(Ihan ykkösneuvona on myös se, että jos ottaa uuden kissan entisen/entisten seuraksi, ihan alkualun tutustumisen (max. 15min) tsekkaa, jonka jälkeen ihmiset/ihminen lähtee pois kotoa (mielellään vähintään joksikin tunniksi), jolloin kissat voivat keskenään hoitaa välinsä, ilman, että niiden tarvii millään tavalla samalla miettiä sen ihmisen huomiota. :) )
Mulle tuli perjantaina 6-vuotiaan narttukissan kaveriksi kollipentu. Harmi, etten lukenut tätä aiemmin :P No, nyt ollaan sopeutumisessa voiton puolella eikä kissojen keskinäinen väkivalta alussakaan edennyt verbaliikasta (murinasta) vakavammaksi.

Hoidon järjestämisessä matkojen ajaksi ei ole ikinä ollut ongelmia ainakaan yhden kissan kanssa; kun olen ollut pitempään reissussa, sijaiskoti on aina löytynyt, usein talouksista, joissa joku haluaa painostaa jotakuta toista oman lemmikin hankkimiseen. Kahdessa taloudessa on tehonnutkin, kolmannessa painostus on meneillään. Toisen kissan otin nyt, jottei reissuilla tai muuten vain pitkinä päivinä tarvitsisi potea huonoa omaatuntoa yksin jätetystä lemmikistä. Ensimmäisen kissan kanssa ollut siinä mielessä onnea, että kissa on sopeutuvaista sorttia ja viihtyy missä tahansa, missä hoito pelaa. (Jos viihtymisen nyt voi päätellä siitä, että se leikkii, syö jne. kuten kotonakin.)
Otsikko: Vs: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: DeeDee - 20.01.2009, 05:57:07
Meillä on sellanen ihana kohta 6-v tyttökissa. Ja oon vielä siitäkin tosi onnellinen, että mun entinen kämppis, joka on ton kissan kans asunut samassa taloudessa vuosia, hoitaa sitä tosi mielellään. Nytkin tulee meille asumaan meidän 2 kk reissun ajaks, ettei kissan tarvi lähteä kotoaan  :)
Otsikko: Vs: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: vesaila - 20.01.2009, 13:31:53
8-vuotias jackrussellinterrieri löytyy. Jos matkustan aviomieheni kanssa, on koira ollut vanhemmillani maalla, mutta äitini sairastuttua heille ei ole ollut enää mahdollista sitä sinne ottaa.

Sen jälkeen on koira ollut reissun aikana ihan kotona ja meille on tullut reissun ajaksi talon- ja koiravahdiksi asumaan joko veljeni tai appivanhempani.

Enimmäkseen reissaan kuitenkin yksin tai kavereiden kanssa, jolloin koira ei ole ongelma koska mieheni on kotona.
Otsikko: Vs: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: lyydia - 24.01.2009, 02:29:42
Kaksi kissaa (toisen otin hollannissa asuessani ja toisen kanadassa) sekä kaksi koiraa. Hevosia oli muutama myös nuorempana. En osaa elää ilman eläimiä ja tähän mennessä ainakin olen hyvin pystynyt yhdistämään matkailun ja eläintenpidon. Kissat ovat oikein kansainvälisiä, ovat asuneet monessa maassa kanssani. Koirat on suomesta hankittu, mutta jossain vaiheessa koittaa niillekin ulkomaille muutto kanssani. Vanhemmille menevät hoitoon aina reissujeni ajaksi...
Otsikko: Vs: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: Radical - 27.06.2009, 11:31:05
Kaukasianpaimenkoira tuli naisen mukana.  ;D
Otsikko: Vs: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: lunni - 04.07.2009, 02:09:23
Onhan noita, 2 kissaa, koira, jyrsimiä (hiiriä, hamsuja, gerbuja), käärme, lisko selkärangattomia, 2 undulaattia ja veden eläimiä. Paras siis kaikille, etten raahaa mukanani peräkärryä  ;D Sisko hoitaa. Hoitoon tulee meillekin elukoita. Tälläkin hetkellä on yksi saksanpaimenkoira. Liskokin oli aluksi hoidossa, mutta niin se sydän jää maailmalle...
Otsikko: Vs: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: tiah - 04.07.2009, 18:50:46
Mulla asuu kaksi koiruutta. Molemmat Virosta löytökoiria. Kaltoinkohdeltuja joten hoitaja reissun ajaksi pitää valita huolella ja menevätkin äidille siksiajaksi yleensä.
 Toinen odottaa yleensä reissun ekan viikon jos ei ole pitkän aikaan ollut äidillä. Siksi yritetäänkin käydä ennen reissua hyvissä ajoin paljon äidillä.
 Mutta tuo hermoheikko on asunut onneksi puoli vuotta kanssani äidillä, joten sille se on melkein koti.
Otsikko: Vs: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: Radical - 18.07.2009, 15:55:37
Kaukasianpaimenkoira tuli naisen mukana.  ;D

Tässä sitä nyt sitten ollaan, kun antaa pirulle pikkusormen... :-\  Nainen yrittää saada mieleni muuttumaan, että voisi raahata toisenkin koiransa kotiimme. Tuollainen 80 kilon ja säkäkorkeudeltaan 83 sentin pyreneittenmastiffi pitäs nyt vielä aivan välttämättä tuoda kotiimme. Mun mielestä toi yksi puoli vuotias kaukasianpaimenkoira on kyllä ihan riittävä tappokone meille. :) Tuolla vauvallakin kun on jo melkein 40 kiloa painoa ja se on mieleltään luonnollisesti ihan... Koko ajan saa juosta perässä ja seurata mitä sillä on mielessä...  :) Raukka kun vielä kuvittelee olevansa niin pieni ja siro ja hyppää syliin heti kun siihen on mahdollisuus. ;D Onneksi toi toinen on kasvattanut noita koko ikänsä... Muuten olisin kyllä pahasti pississä...  :D Onhan toi vauveli kyllä kuitenkin aika mukava otus (olinko se todella minä joka päästi tämän lausahduksen suustaan ulos?!). :)
Otsikko: Vs: Onko sinulla lemmikkiä?
Kirjoitti: jempo - 21.07.2009, 22:03:56
Ei :(
Mutta heti kun elämäni on siinä kunnossa, että voin ottaa lemmikin, niin aion hankkia koiran :) Olen hulluina koiriin, vaikkei omaa ikinä olekaan ollut. Luen koirakirjoja lähes viikottain, tiedän koirista varmaan nyt jo tähän mennessä enemmän kuin jotkut koiran omistajista :D kaverini nauravat tälle asialle usein.