Pallontallaajat.net

Maapallo on pyöreä => Afrikka => Kenia => Aiheen aloitti: nl - 23.03.2005, 02:42:04

Otsikko: Nairobi
Kirjoitti: nl - 23.03.2005, 02:42:04
Olen menossa Nairobiin huhtikuun alussa. Kyseessä on kokousreissu, ja vapaa-aikaa ei juuri jääne. Jos joitain rakoja jää, niin mielelläänhän sitä paikkoihin tutustuu. Eli vinkkejä kaipaisin mitä kannattaa nähdä ja tehdä nimenomaan Nairobissa. Safarit jäävät tällä reissulla valitettavasti väliin. Yleisemmänkin tason Nairobi-fiilistely on ihan tervetullutta.
Otsikko: Nairobi
Kirjoitti: jane - 23.03.2005, 10:07:18
Nairobista on käyty jonkinverran keskustelua tuolla Afrikka-osiossa, silmäilehän sieltä. Tuohon linkitin tuon oman vastaukseni, jota voin LÄMPIMÄSTI suositella.

Masai Marketeilta saa parhaat tuliaiset.

Olehan varovainen. Ja muuten, mikä työ on noin mukava, että saa työmatkoja Aprikkaan!?  :wink:

http://www.pallontallaajat.net/interrail/keskustelu/viewtopic.php?t=4285&highlight=bomas
Otsikko: Nairobi
Kirjoitti: koomatti - 23.03.2005, 21:00:04
Annan ääneni tuolla toisaallakin mainitulle Carnivore-ravintolalle. Paikkahan on paljolti kaikkien turistirysien äiti, mutta silti mainio paikka viettää yksi ilta ja syödä ihan järkyttävät överit.

Tarjolla on vähän päivästä riippuen erilaisia eläimiä grilattuna ja niitä saa sitten syödä niin kauan kuin jaksaa. Annokseen kuului myös yksi peruna... ;)

Jos sinulla on tiukka aikataulu, kannattaa harkita pöydän varaamista etukäteen. Me paukkasimme paikalle ex-tempore -hengessä ja jouduimme melkein kahden tunnin verran kasvattamaan nälkää naapuribaarin puolella vapaita paikkoja odotellessa.
Otsikko: Nairobi
Kirjoitti: jane - 24.03.2005, 10:08:32
Lainaus käyttäjältä: "koomatti"
Paikkahan on paljolti kaikkien turistirysien äiti, mutta silti mainio paikka viettää yksi ilta ja syödä ihan järkyttävät överit.


 :wink:  totta!
Otsikko: Nairobi
Kirjoitti: nl - 24.03.2005, 11:20:21
Carnivoressa pitänee siis käydä. Nyt pääsiäisen lähestyessä ja paaston ajan pian päättyessä se kuulostaa liiankin houkuttelevalta...

Lainaus käyttäjältä: "jane"
Ja muuten, mikä työ on noin mukava, että saa työmatkoja Aprikkaan!?  :wink:


Itse asiassa kyse ei ole työmatkasta. Töiden puolesta en ole päässyt matkailemaan Ateenaa pidemmälle. Nairobiin menen kansalaisjärjestöedustajana Habitatin hallintoneuvoston kokoukseen.
Otsikko: Nairobi
Kirjoitti: nl - 24.03.2005, 11:21:56
Lainaus käyttäjältä: "jane"
Masai Marketeilta saa parhaat tuliaiset.


Ovatko nuo siis joitain toreja tai basaareja? Mistä niitä löytyy?
Otsikko: Nairobi
Kirjoitti: nl - 24.03.2005, 11:31:29
Lonely Planetin nettiopas mainitsee "Nairobin kansallispuiston" ihan keskustan tuntumassa ja jonkin kirahvikeskuksen. Ilmeisesti eivät ole mitään peruseläintarhoja, joissa eläimet olisivat häkeissä (ainakaan Nairobi National Park). Kannattaako noissa pistäytyä?

http://www.lonelyplanet.com/destinations/africa/nairobi/attractions.htm
Otsikko: Nairobi
Kirjoitti: shujaa - 25.03.2005, 18:48:53
Nairobin kansallispuisto on ihan käymisen arvoinen, jos ei ehdi pidemmälle safarille. Kuten arvelitkin, siellä näkee eläimiä "luonnossa". Eläinvalikoimaltaan se on ihan kohtuullinen.  

Giraffe manor on paikka, jossa voi korkeasta rakennuksesta käsin syöttää kirahveja. Jättäisin väliin, jos lapsia ei ole mukana. Lähellä on myös vastaavanlainen strutsipuisto, jossa voi kokeilla miltä tuntuu kun lintu purasee sormea.

Itse nostaisin ykköskohteeksi Kansallismuseon. Rautatieaseman lähellä oleva rautatiemuseo saattaa kanssa olla ihan käymisen arvoinen.

Bomas of Kenya mainitaan varmasti joka turistiooppaassa. Se siis on eräänlainen kylä, jossa demonstroidaan eri heimojen elämää ja perinteitä.
Otsikko: Nairobi
Kirjoitti: nl - 30.03.2005, 12:50:13
Kiitoksia vinkeistä kaikille. Lähden huomenna matkaan.
Otsikko: Nairobi
Kirjoitti: jane - 08.04.2005, 09:44:23
Lainaus käyttäjältä: "nl"
Kiitoksia vinkeistä kaikille. Lähden huomenna matkaan.


Kerrothan sitten millanen reissu oli!
Otsikko: Nairobi
Kirjoitti: nl - 11.04.2005, 15:52:29
Lainaus käyttäjältä: "jane"
Kerrothan sitten millanen reissu oli!


Takaisin Suomessa jälleen! Kiitoksia edelleenkin kaikille vinkkien antajille, mutta kävi sitten lopulta niin, että yhtään tässä ketjussa annettua vinkkiä ei tullut kokeiltua.

Tulin Nairobiin yölennolla ja ensimmäisenä päivänä kävin vain unipöhnäisenä tallustelemassa keskikaupungilla ja otin sen jälkeen hotellissa kunnon unet. Ja järjestelin toisen päivän retken: soitin tuttujani aiemmin opastaneelle kaverille ja pyysin järkkäämään retken Kiberaan. Kibera on siis yksi Nairobin slummeista ja siellä käyminen oli ehdottomasti matkani mieleenpainuvin osuus. Suosittelen siellä käymistä muillekin, mutta ihan omatoimisesti sinne ei valkoihoisen kannattane mennä.

Sitten alkoivatkin kokoukset ja loppuajan matkasta vietin kulkien vain hotellin ja Gigirin väliä (Gigirissä sijaitsee siis YK:n Nairobin toimipiste). Carnivorekin jäi kokematta, mutta hyvin tuli silti syötyä.

Kokouksesta kirjoitin uutisen Dodon sivuille:
http://www.dodo.org/uutiset/yk_jarjesto.html
Otsikko: Nairobi
Kirjoitti: nl - 02.08.2005, 23:03:37
Sain sitten lopultakin laitettua nettiin kuvia reissusta ja niiden oheen vähän kuvatekstejäkin:

http://www.domnik.net/topoi/fi/05ke.shtml
Otsikko: Vs: Nairobi
Kirjoitti: tonppa - 19.11.2008, 00:25:52
Mites shoppailu Nairobissa? Onko siellä muuta edullista osteltavaa kuin paikalliset käsityöt? Lähinnä kiinnostaa vaatteet yms, eli löytyykö länkkärimerkkejä ja mihin hintaan?
Otsikko: Vs: Nairobi
Kirjoitti: Kenyah - 19.11.2008, 15:35:35
Katukirppiksiä löytyy. Niistä voi sitten löytyä länsimaisiakin vaatemerkkejä, mut sekalainen valikoima. Mitä nuoret esimerkiksi pitää päällään ja jos puhutaan muotivaatteista/merkeistä niin kyllä muoti on jäljessä siellä. Uskoisin et on vaikeaa löytää varsinaisia länkkärimerkkejä, en ole kuullut että sieltä saa. Mutta jos löytyy niin tietty halpoja on. Käsitöiden lisäksi voi shoppailla esim. kankaita tai miksei lahjaksi naisten kikoi-huiveja, se joka kiedotaan vyötärölle. Ns. ruokamarketeista Nakumatista tms. löytyy metalliastioita, jotka maksaa maltaita suomessa. Koristeellisia sandaaleja, tosin niistä saa Nairobissa maksaa mitä luultavimmin turistihinnan, eli jos uskallan arvioida niin noin 10 euron luokkaa pari ja enemmän, mut kannattaa tinkiä niinku kaikesta muustakin. Turisteilta pyydetään puolet enemmän tai jopa 2-3 kertaa suurempi summa, riippuen tuotteesta. Kirjoja, esim. reseptikirjoja, voit metsästää kirjakaupoista. Luontoaiheisia kirjoja, itse ostin kansallismuseon kirjastosta spesiaalikirjoja. Niitä käsitöitäkin varten löytyy hyviä toripaikkoja (jos ostaa keskustan kalliimmista liikkeistä, niissä luultavasti hinnat valmiina eikä välttämättä pääse tinkimään), kuten Kariokor-market,joka ei ole ihan keskustassa. Yleensäkin hyvä idea ostaa toreilta käsityöt, korut ja huivit jne. Mut hei, osta nyt edes autonkumisandaalit muistoksi!
Otsikko: Vs: Nairobi
Kirjoitti: Akinyi - 19.11.2008, 16:07:40
Parhaiten ja halvimmillaan länkkärivaatteita löytää second handistä, isolta paikoittain kateltulta peltiseinin rajatulta torilta, joka on rautatie-matatu-aseman lähistöllä.  ;D
Hyvä puoli siellä on, että myyjät ovat todella avuliaita ja etsivät "sitä oikeaa vaatekappaletta" kaverienkin kojuista. Mäkin vaan menin yhteen kojuun ja pyysin "farkut tälle ruholle" ja toivat ison kasan täysin sopivia farkkuja.

Merkkikauppoihin en ainakaan minä matkoillani osunut (en tosin niitä etsinytkään) mutta uskoisin, että niitä löytyisi "parempien kaupunginosien" ostoskeskuksista. Enkä uskalla myöskään luvata, että oikeat merkkivaatteet nyt niin kauhean paljon halvempia olisi kuin koto-Suomessa, feikkejä on sitten kaikki pikkuputiikit pullollaan. Mitä mä noita "parempia kauppoja" vähän kattelin, niin ei siellä mulla olisi ollut vara ostella mitään.

Otsikko: Vs: Nairobi
Kirjoitti: Kenyah - 19.11.2008, 16:42:38
Jep. Keskustan liikkeet tosiaan olivat hintavia, mutta kun oikeen etsii niin löytyi sieltä esim. verhokankaita (tosin meillä oli etukäteen tietoa niistä liikkeistä missä kannattaa käydä, enää en tosin muista niitä). Käsityöt niissä on myös todella hienoja mutta niinku sanottu silloin niistä saa pulittaa tosi paljon.

Second hand-kojuja on nairobissa paljon, mutta hyvin sekalaisia valikoimia niissä on mun mielestä. Mut ainakin halvalla lähtee!
Otsikko: Nairobi majoitukset
Kirjoitti: juhk - 01.12.2008, 17:27:24
onko nairobissa jokin tietty halppismajoitusalue, jonne vain ottaa taksi kentältä ja mennä kyselemään huonetta? Vai oisko suositeltavaa koittaa varata etukäteen? Ei vaan jaksais iso reppu selässä kiertää ja hätistellä uusia kavereita, jos on vielä nälkäkin.
Otsikko: Uimaan Nairobissa?
Kirjoitti: tonppa - 04.12.2008, 22:07:47
Mihin Nairobin keskustassa kannattaa mennä päiväuinnille, jos haluaa chillailla kivalla allasalueella? Onko Hotel Hilton ainoa keskustahotellli, jossa on uima-allas ulkona?
Otsikko: Vs: Nairobi majoitukset
Kirjoitti: Kenyah - 04.12.2008, 23:35:19
onko nairobissa jokin tietty halppismajoitusalue, jonne vain ottaa taksi kentältä ja mennä kyselemään huonetta? Vai oisko suositeltavaa koittaa varata etukäteen? Ei vaan jaksais iso reppu selässä kiertää ja hätistellä uusia kavereita, jos on vielä nälkäkin.

En ole kuullut tuollaisesta alueesta. Ja minkähän verran olet halukas maksamaan huoneesta? Ngong Hills Hotellia voin suositella ainakin. Meille maksoi (neuvottelun jälkeen) 3000sh double roomista, 3 hlöä, B&B, vuonna -05. Yksinään saat varmasti halvemmalla. Kai siellä Nairobissa voi halvemmallakin asustella mutta itse yövyin aina tässä joka kerta nairobissa ollessa ja aina olin tyytyväinen, hyvä palvelu. Siinä on isoja markettejakin lähellä jos haluaa jotain syömistä tms. hakea, matatuja menee hotellin edestä, pääsee helposti esim. Kareniin. Kandee varmaan varata niin ovat sitten vastassa kun menet ja voit jo etukäteen neuvotella hinnasta. Taksi kentältä maksanee 1000 shillingin pintaan. Pyytävät varmaan enemmänkin ja joku varmaan sanoisi mulle että ei kannata noin paljoa maksaa. (maksettiin kerran keskustasta 900 sh keskustasta hotellille ja oli tutun paikallisen mielestä liikaa!) Lentokentältä vähän pitempi matka joten se on kyllä enemmän.. :-\
Otsikko: Vs: Nairobi
Kirjoitti: hile - 27.01.2011, 20:02:50
Lähdössä Nairobiin parin viikon päästä  :) Pärjäänkö visa electronilla (heh näitä iän ikuisia kysymyksiä ;D )...vai pitäskö olla käteistä/matkashekkejä? Kertokaapi kaikkea kivaa Nairobista+lähialueista :)
Otsikko: Vs: Nairobi
Kirjoitti: Kenyah - 30.01.2011, 16:23:43
Pärjää electronilla. Itselläni oli myös käteistä mitä sitten vaihdoin siellä, se kannattaa, jos ei muuten niin ainakin kentältä kandee vähän taksirahaa vaihtaa. Hinnat oli muuttunut paljon viime kerrasta eli mitä olen sanonut aikaisemmin hinnoista, ne on nykyään paljon enemmän, varsinkin liikkuminen ja syöminen maksaa enemmän. Hyvvää matkaa na Karibuni Kenya! (vaikken itte siellä olekaan nyt :) )
Otsikko: Vs: Nairobi
Kirjoitti: hile - 31.01.2011, 11:05:04
OK, kiitos! Oletko useastikin käynyt Keniassa? Olisko jotain must see paikkoja Nairobin lähettyvillä? Millaisessa hintatasossa liikutaan? Vajaa 2vkoa olen reissussa...
Otsikko: Vs: Nairobi
Kirjoitti: UsvaAuer - 31.01.2011, 13:55:21
Karen Blixenin kodissa monet käyvät Nairobin-matkalla. Ja toiset Nairobin "city-safarilla", joka ei ole halpa, mutta kuulema ihan hyvä, jos ei ole aikaa/halua/rahaa kunnon safarille.

Otsikko: Vs: Nairobi
Kirjoitti: Kenyah - 07.02.2011, 23:45:51
Karen Blixenin museo Karenissa kannattaa kyllä käydä katsastamassa mikäli aihe kiinnostaa se on nätti paikka. Karenissa myös Nairobin kansallispuistoon meno. Ja kirahvipuisto.. Ja mitähän vielä..? Norsuorpola. Karenissa myös ratsastuspaikka, mistä ite tykkäsin,kun päästiin metsään tutustuun hevosen selästä, mut en muista ihan heti sen paikan nimeä. Joskus sunnuntaisin on laukkakisat siinä matkan varrella kun lähdetään nairobista kareniin Junction-ostarin ja risteyksen kohdalta noin 1km kareniin päin vasemmalla, se oli ihan mielenkiintoista (mut pelata ei saa koska siellä huijataan aina!) :) 

Ja ole tarkkana matatuissa, itse ns. ryöstettiin matatussa viime kerralla, niin tässä pakko varoittaa seuraavaa:aina jos viereen istuu mies jolla on sanomalehti kädessä,iso kirje kuori tai takki kädessä, pliz vaihda paikkaa tai sano et pistähän tuo lehti muualle tai jotain muuta vastaavaa! se on niin tyypillinen tapa suojata kättä kun se putsaa taskuja/laukkuja. Itse olin varomaton sen yhden kerran ja se riitti, meni puhelin ja lompakko..

No sitten taas asiaan.. Nairobissa kansallismuseo on sellanen paikka missä olen käynyt useammankin kerran. Siellä kannattaa kysellä erityisohjelmista kuten linturyhmä kerran viikossa aamulla, eli lintujen bongausta. Ja museolla on hyvä käärmekokoelma, siis eläviä käärmeitä, siellä ulkona on sellanen tarha. Jos käsitöistä tykkää niin sunnuntaisin Masai-market jonkun ostarin parkkipaikalla, kyselee niistä ostareista ja/tai käsityöihmisiltä aikoja, lähinnä noilta jälkimmäisiltä.. Kariokor-market on edelleen siellä suunnilleen rautatieaseman suunnalla (vaikkei kyl ihan lähellä sitä), kaveri kävi ostaan hienoja käsitöitä ja halvalla lähti. Muista tinkiä kaikesta ja älä maksa jos hinta ei putoa reilusti alaspäin, varsinkin noissa käsityöpaikoissa ne huomaa et oot valk.turisti niin niillä on erit. korkeat hinnat varattu sulle.

Riippuu mitä ja millasta haluaa nähdä ja tehdä? Missä suunnalla nairobia majoitus??
Ite en nairobissa pitkään viihdy. Jos on aikaa ja kiinnostusta niin suosittelen muutaman päivän reissua naivasha järven rannalle virtahepoja katsomaan. Päivän pyöräretki Hells gaten kansallispuistoon ja yöpymispaikkana voi toimia vaikka camp carnelleys.

Jos haluaa säästää ruokakustannuksissa niin etsii halvan ja hyvän ns. aamupalapaikan  jossa voi sitten päivälläkin tilata lounaaksi muutamalla sadalla shillingillä vaikka omeletin tms...vaan nuo paikat on aika harvassa nairobissa ja just ravintolasyömiseen voi mennä yllättävänkin paljon massista. mut riippuu mikä on budjetti. Mut nairobissa saa helposti rahaa kulumaan. Jokos oot matkalle lähtenyt?
Otsikko: Vs: Nairobi
Kirjoitti: hile - 10.02.2011, 16:51:53
Juuri Arlandan kentällä odotan lähtöä ;D 4h vielä...

Majoitus+ruoka on paikallisen ystävän puolelta, mutta tarkemmin missäpäin Nairobia hän majailee, ei ole tietoa...

Kirahvipuisto kuulostaa mielenkiintoselta! Kiitos tosi hyvistä vinkeistä! :) Mua lähinnä kiinnostaa yleinen hengailu ja oleilu..kävely ympäriinsä ja jotain pientä extraa, kuten vaikka norsuorpola :D. Mombassassa haluaisin käydä myös ja jos aikaa niin sitten myös maan länsipuolella.
Otsikko: Vs: Nairobi
Kirjoitti: Kenyah - 10.02.2011, 22:42:02
No jatketaans vielä tästä kun niin harvoin keniasta on täällä juttua. Ois ihan vaan mielenkiintoista tietää missä päin naiporia majailet,sen perusteella voin kenties antaa jonkun vinkin. Yks kohde naiporin lähellä -Karenin suuntaan taas jälleen -on Ngong Hillsit..just siellä me ngong hillsin metsis ratsastettiin. Jos kerran Mombasaan mielit mennä niin sieltä sitten Likoni-lautalla etelään Ukundaan ja diani beachille. Siellä yöpaikaksi vaikka mökki Diani beachaletilta. Ei pahan hintaistakaan ja ihan rannassa ja kylältä voi ostaa tarvittavat ruoka-aineet paikallisilta ja kokata itte. Bisseekin löytyy. (Tosin täytyy muistuttaa että turvallista ei niinkään siellä Ukundassa enään ole ja ryöstön mahd.suuri sanotaan,ainakin off-season aikaan -niinkuin kyllä kaikkialla muuallakin rannikolla.. Mutta mitäpä sille mahtaa.) Rantaviivaa siellä on enemmän kuin tarpeeksi, aina tansaniaan asti. Ja meri on sikasuolaista. Kalaa voi ostaa kalastajilta. Mitäs sitä muuta lomalla tarvisi.? Ai niin se bisse ja elävä musa. Oma suosikkipaikkani..
Otsikko: Vs: Nairobi
Kirjoitti: Elky - 14.02.2011, 18:43:36
Terve!

Olen lähdössä Nairobiin maaliskuun lopulla ja ajattelin kysellä, että olisko jollain siellä käyneellä hyviä majoitusvinkkejä ja kokemuksia hotelleista? Hinnan olisi hyvä olla 20-25 e/hlö/yö.

Kiitoksia suuresti jo etukäteen! :)
Otsikko: Vs: Nairobi
Kirjoitti: UsvaAuer - 14.02.2011, 19:04:36
Lonely Planetissa mainittu Terminal Hotel on ok. Siisti, hyvät sängyt, jopa hiukan kodikaskin. Sijainti on kiva: vastapäätä on 24/7 supermarket. Kahdessa kerroksessa myydään ihan kaikkea (telttoja, aromaattisia öljyjä, kattiloita...) Iltaisin alue on käveltävissä ja lähellä on kohtuullinen määrä ruokailupaikkoja.

(Hinta yhdeltä 1600 shillinkiä kaksi vuotta sitten.)

Terminalin vieressä on toinen samanlainen ja lähinurkillä jonkin verran kalliimpia ja parempiakin hotelleja.

Vierailin yhdessä suositussa hostellissa ja olin järkyttynyt, millaista kiskurihintaa siellä pyydettiin yksityishuoneesta. Vanha viisaus: hostelleissa ei kannata nukkua missään muussa kuin dormeissa.
Otsikko: Vs: Nairobi
Kirjoitti: hile - 21.05.2011, 21:10:13
Piti vaan kertoa että reissu oli oikeen mukava! Vajaa kaksi viikkoa oli vaan ihan liian lyhyt aika...varsinkin kun käytiin kahden pvn reissussa Eldoretissä ja 2pvn reissulla Mombasassa...matkat bussilla/autolla oli vajaa 10h/suunta.. En tietty ollut tietoinen ettei Mombasan bussissa ollut vessaa, joten 6h kohalla alko rakko olla aika täys...tuloksena virtsis jota hoidin vaan jollain kipulääkemixillä..

Aika meni lähinnä lopulta kaverini kanssa oleiluun, sillä emme olleet nähneet pitkään aikaan. Kiertelimme ympäri Nairobia, toreilla, kaupoilla, rafloissa, clubeilla.. Ja veipä hän mut ghettoonkin paikalliseen parille ja yöksi (itse asui kylläkin keskiluokkailaisella alueella).

Vegenä reissu oli helppo, joka paikassa aivan ihanaa kasvisruokaa ja chapateja. Toinpa mukanani oman chapatipannunkin ;D
En syönyt ottamiani maitohappobakteereja, mutta vältyin vatsataudeilta..vaikka ostimmekin teiden varsilta yms ruokaa...
Otsikko: Vs: Nairobi
Kirjoitti: dassart - 03.08.2011, 10:19:15
Syyskuun alussa ois lennot Nairobiin ja tarkoitus ois muutama yö viettää kaupungissa ja suunnata sitten 3-4 päivän safarille. Oisko vinkkejä majoitukseen ja safarin varaukseen? Tuota kenya youth hostellia mietitty, kokemuksia?
Otsikko: Vs: Nairobi
Kirjoitti: Milma - 03.08.2011, 14:02:53
Me oltiin viime syksynä Wildebeest Campissä (http://www.wildebeestcamp.com/) ja sitä voin kyllä suositella. Myös safari Masai Maraan me otettiin sen kautta.
Otsikko: Vs: Nairobi
Kirjoitti: dassart - 04.08.2011, 10:44:37
Majoitus tuolla näyttää hyvälle, mutta eikös nuo safarit ole aika kalliita. Esim. 4 päivää Masai Maralla ja Lake Nakurulla alkaen 650 $.
Otsikko: Vs: Nairobi
Kirjoitti: Strange Little Girl - 04.08.2011, 12:58:01
Mukava ja halpa majapaikka on taallakin jo mainittu Bush House (http://www.http://bush-house.com/) joka on tosi siisti ja mukava. Sijaitsee syrjemmalla, rauhallisella asuinalueella Nairobissa, mutta talon edesta kulkee minibusseja taajaan tahtiin kaupungin keskustaan. Neljan paivan Lake Nakuru & Masai Mara matka maksoi $400, kun jonkin verran tingittiin.
Otsikko: Vs: Nairobi
Kirjoitti: Milma - 04.08.2011, 18:13:43
Majoitus tuolla näyttää hyvälle, mutta eikös nuo safarit ole aika kalliita. Esim. 4 päivää Masai Maralla ja Lake Nakurulla alkaen 650 $.

Hinta riippuu siitä kuinka monta henkilöä autossa on ja majoituksen tasosta. Muistaakseni meidän 3 päivän safari Masai Maraan maksoi jotain 350 taalaa.
Otsikko: Vs: Nairobi
Kirjoitti: dassart - 05.08.2011, 22:20:02
Kiitos vastauksista. Pitääpä tutkalla tuota bush housea. 400 $ ei kuullosta kyllä yhtään hullummalta hinnalta tuolle reissulle
Otsikko: Vs: Nairobi
Kirjoitti: autuas - 01.10.2011, 01:01:46
Mitä tehdä? Minun lentoni on Nairobissa 21:30,joten on pimeää enkä tunne ketään tai paikkoja.
Kuinka pääsisi hyvin ja turvallisesti kohtuu majapaikkaan ja olisiko jollakin tietoa läheltä kenttää hyvää hotellia/hostellia tiedossa?
Ihan sillä kun on lukenut että pimeällä voi olla aikas hurjaa liikkua Nairobissa. :o
Otsikko: Vs: Nairobi
Kirjoitti: malla-anni - 02.10.2011, 13:24:42
Sinähän ole menossa safarillekin -vai kuinka, pyydä safarijärjestäjää varaamaan kyyditys kentältä ja vaikkapa ensimmäinen hotelliyökin,varmaan parasta tietoa.
Otsikko: Vs: Nairobi
Kirjoitti: UsvaAuer - 01.02.2017, 20:31:50
Lonely Planetissa mainittu Terminal Hotel on ok.

Terminal Hotel on sulkenut ovensa. Mutta ei hätää: samalla kadulla palvelee Downtown Hotel (1hh 2500 shillinkiä). Ylimmän kerroksen takahuoneet ovat ihanan ilmavia. Keskimmäisestä huoneesta on jäljellä häivähdys näkymästä yli Nairobin kattojen. Nairobin keskustaan rakennetaan jatkuvasti uusia tornitaloja. Todella surullista. Ihmettelen, eivätkö nairobilaiset ymmärrä heidän "historiallisen" keskustansa arvoa? Järkyttävintä oli huomata, että Kenian parlamenttirakennuksen viereen nousee niin ikään lasiseinäinen järkäle. Tämä järkäle on parlamentin lisärakennus.  :o

Jos haluaa pihistellä, suosittelen Hotel Africanaa markettialueella heti Moi Avenuen takana pikkukujalla. Avautuessaan vuonna 1971 Hotel Africana olisi yksi Nairobin loisteliampia keskiluokan hotelleja. Hotellia ei ole renovoitu sen koommin. Se on yhtä aikaa surullinen että kiehtova näky. 1hh vain 1000 shillinkiä.

Lisäys: Downtown hotellissa majoittumista puoltaa sekin, että lähellä on afrikkalainen ravintola, josta saa lounasaikaan herkullista etiopialaista ruokaa. En muista enää ravintolan nimeä, mutta se sijaitsee Utalii Streetillä Central Parkin päädyssä Utalii Housessa. Tämä alue, ja oikeastaan koko Central Parkin puoleinen sivu Nairobin keskustaa, on arkkitehtonisesti arvokkainta aluetta.

Lisäys2: Kansallisarkisto on vierailun arvoinen. Erityisesti afrikkalaisten naamioiden kokoelma on kiehtova. Naamioiden ohessa on hyvät selostukset, missä tarkoituksessa niitä on käytetty.
Otsikko: Vs: Nairobi
Kirjoitti: SunRiseGirl - 21.12.2018, 23:20:57
Aika hiljaista Kenia osiossa...

Itsellä reissu tulossa helmikuussa ja pari kyssäriä.

Mikä on paras tapa kulkea lentokentältä hotellille? Onko taksit luotettavia?
Mikä olisi kivoin alue majoittua, jos haluaa liikkua kävellen ja lähistöllä olis marketteja, jotain toreja tai muuta katsottavaa. Mihinkään kaupungin laitamille en halua mistä pitää aina lähteä jollain kulkupelillä ns. ihmisten ilmoille.