Pallontallaajat.net

Muuta mukavaa => Asian vierestä ja vieläkin kauempaa => Aiheen aloitti: Pallo - 23.04.2005, 20:02:36

Otsikko: Pääsykokeisiin luku
Kirjoitti: Pallo - 23.04.2005, 20:02:36
Tämä ei sitten ole asian vierestä vaan todella kaukaa. Ajattelin siis kysellä josko tältä palstalta löytyisi hyviä neuvoja pääsykokeisiin lukemiseen (muuta kuin se että tietsikka kiinni :lol: ) Käyttäjäkunnasta meinaan suuri osa on nuoria, joten näin kevään kynnyksellä en varmaankaan ole ainoa, joka on vaihtamassa alaa tai lukemassa ensimmäisiin pääsykokeisiin. Itse lukeudun siis ensimmäisenä mainuttuihin.... :roll:

Eli siis, mitä tehdä kun takapuoli puutuu ja päätä kivistää? Entä kun tekisi mieli tehdä jotain aivan muuta, vaikka lähteä ulos aurinkoon? Kun urakka tuntuu mahdottomalta? Kun jokin muu asia pyörii päässä?

Oma neuvoni on aikataulutus josta sitten pidetään kiinni kynsin ja hampain. Entäpä muiden neuvot?
Otsikko: Pääsykokeisiin luku
Kirjoitti: gattina - 23.04.2005, 20:14:59
Enpä ole kovin hyvä neuvomaan tässä asiassa, kun heitin pääsykoekirjat mäkeen heti kun ensimmäistä opiskelupaikkaa tarjottiin - eli siis ennen kuin yliopistojen pääsykokeet olivat edes alkaneet, joten ehdin lukea kirjat vasta pariin kertaan.

- Hae alalle joka oikeasti kiinnostaa. Jos pääsykoekirja tuntuu tappavan tylsältä/kamalalta, ei se lupaa hyvää. Poikkeuksia toki on.
- Vähemmällä lukemisella pääsee kun sen tekee heti hyvin. Lukaisen ensin kirjan kokonaisuudessaan nopeasti läpi, jotta saan kuvan mitä siinä kerrotaan. Sitten alkaa armoton muistiinpanojen teko, lähinnä kysymyksiä joihin sitten vastailen, yhdistelen juttuja ja visuaalisena oppijana myös piirrän asioita puhtaaksi.
- Himassa en saa itse mitään tehtyä, eli suunta kirjaston nurkkaan lukemaan, tai jonnekin muualle missä voi keskittyä.
- Varaa riittävästi aikaa myös vapaa-ajalle, hulluksihan sitä tulisi jos ei muuta tekisi kuin pänttäisi! (ne kaveritkin tosin saattaa olla pänttäämässä :D)
Otsikko: Pääsykokeisiin luku
Kirjoitti: Ainuska - 23.04.2005, 20:31:21
Jotain vinkkejä. (Itselläni on kaksi opiskeluoikeutta yliopistossa ja kolmannen haluaisin...)

- Mieti miten opit! Opitko näkemisen, kuulemisen vai tekemisen kautta? Toimi sitten sen mukaan. Jos sinulla on näkömuisti, suosittelen ehdottomasti mind mappeja (käytä värejä ja lyhyitä sanoja ja kuvia! Muuten ne ovat aika turhia). Ylipäätänsä on tärkeää, että prosessoit jotenkin lukemaasi. Lukutahti on kuitenkin nopeampi kuin oppimisvauhti. Ihan tavallisten muistiinpanojenkin tekeminen auttaa.

- Hyvä keino on myös kirjoittaa itselleen lukemastaan kysymyksiä ja käydä ne sitten illalla läpi. Aika nopeasti huomaa, meneekö tieto myös perille ja pitäisikö lukutekniikkaa muuttaa.

-Hanki korvatulpat.

-Palkitse itseäsi.

- Pidä taukoja. Ihminen voi keskittyä kerralla vain noin 20 minuuttia. Sen jälkeen on ihan ok tuijotella seinää tai lähettää tekstiviesejä. Pidä myös oikeita taukoja usein, esim. tunnin välein.

-Muista käydä ulkona välillä. Pää hajoaa muuten.

-Yritä käyttää vapaahetket tehokkaasti ja niin, että saat niistä voimaa. Jos olet  lukematta, niin mene mielummin lenkille tai näe ystäviäsi, kuin jumita tietokoneella.

- Muista, että jos luet tänä keväänä hyvin, niin ensi keväänä ei tarvitse lukea enää.

Minne olet muuten hakemassa?
Otsikko: Pääsykokeisiin luku
Kirjoitti: gattina - 23.04.2005, 20:53:22
Lainaus käyttäjältä: "Ainuska"
- Pidä taukoja. Ihminen voi keskittyä kerralla vain noin 20 minuuttia. Sen jälkeen on ihan ok tuijotella seinää tai lähettää tekstiviesejä. Pidä myös oikeita taukoja usein, esim. tunnin välein.
Totta, en tiennyt tätä ennen kuin viime vuonna elävän mallin kurssilla, jossa työtahti oli 20min piirtämistä 10min tauko 20min piirtämistä jne. Tietysti pääsyy oli että malli sai lepuuttaa jäseniään.
Otsikko: Pääsykokeisiin luku
Kirjoitti: Mutka - 23.04.2005, 21:01:25
Lainaus käyttäjältä: "gattina"

...
- Himassa en saa itse mitään tehtyä, eli suunta kirjaston nurkkaan lukemaan, tai jonnekin muualle missä voi keskittyä.


Niin tai sitten semmoiseen paikkaan missä ei kertakaikkiaan pysty tekemään muuta kuin lukemaan.

Omalla kohdalla en ole vaan tälläiseen paikkaan vielä törmännyt. En ole tästä syystä edes hakenut pääsykokeisiin.
Otsikko: Pääsykokeisiin luku
Kirjoitti: Heima - 23.04.2005, 21:06:21
Itselläni toimii sellainen, että käyn joka ilta kävelyllä. Teen kunnon tunnin lenkin (välillä vähän lyhyemmän), niin seuraavana päivänä on taas virkeänä. Minusta on mielekästä kävellä illalla, kun saa pudistaa päivän pölyt mielestä ja ladata akkuja. Muutenki liikunta auttaa jaksamaan, ku joutuu istumaan ja keskittymään niin paljon päivän aikana.
Otsikko: Pääsykokeisiin luku
Kirjoitti: gattina - 23.04.2005, 22:56:32
Vielä yksi tuli mieleen: syö hyvin. Liikunnan lisäksi pitää mielen virkeänä. Ja nuku hyvin, älä stressaa (sehän ei ihan oikeasti ole maailmanloppu jos ei pääsekään opiskelemaan, ehtiipähän tehdä töitä ja kerätä rahaa reissaamiseen ;)) yms. yleisiä neuvoja jotka pitää tasapainossa kropan ja mielen.
Otsikko: Pääsykokeisiin luku
Kirjoitti: Pallo - 24.04.2005, 11:42:56
Lainaus käyttäjältä: "Ainuska"

Minne olet muuten hakemassa?


Koitan vaihtaa psykalta oikikseen... Kaikki keinot mitä tässä on sanottu, onkin jo käytössä, mutta tekee ihan hyvää kerrata. Ja olen gattinan kanssa samaa mieltä tuosta että vähällä lukemisella pääsee kun sen tekee hyvin.

Tsemppiä muillekin, jos pänttääjiä täältä löytyy!
Otsikko: Pääsykokeisiin luku
Kirjoitti: reppuselkä sekasateessa - 24.04.2005, 13:49:56
Parisen viikkoa olen puurtanut pääsykoekirjojen parissa.
Kauppakorkea päämääränä.
Itsellä ainakin on tietokone kokoajan päällä, ajattelen että jos luen tunnin niin voin sitten vartin tietokoneella nörtteillä ja kuunnella musiikkia.
Olen pyrkiny joka päivä lisäämään päivittäistä lukemista, mutta suurimpana ongelmana on ollu aikaisin herääminen. 3-4 tuntia per päivä tullu luettua.
Varmaan kaikki talon tuolit sohvat lattiat kokeiltu lukemispaikkana, keittiön kovat penkit muodostunu parhaaksi paikaksi.
Kirjasto ei itselle ainakaan sopinut 'liian' metelin takia.

Pari kertaa kirjat luettu nyt, tarkotuksena olisi seuraavilla lukukerroilla väsäilly omia muistiinpanoja, tiivistelmiä.
Mitäs muita muistiinpanoja kannattaa tehdä kuin tiivistelmiä, jotain mindmappejä vaikka?
Otsikko: Pääsykokeisiin luku
Kirjoitti: jane - 24.04.2005, 17:45:48
Mulla oli muinoin vähä erilainen systeemi:

Olin printannu pääsykoekirjani kirjanmerkiksi työvoimatoimiston sivuilta aivan superunelmatyön työpaikkailmoituksen (kansalaisjärjestön toiminnan johtaja) ja siinä mainittiin, että vaatimuksena työhönpääsyyn täytyy olla yhteiskuntaiteiden maisteri. Joten aina kun alkoi ottaa päähän/väsyttää lukeminen avasin kirjamerkkini ja luin sen. Ja johan alkoi taas tyttö lukea! Ja sisään pääsin.  :wink:

Niin ja psyykkasin myös sillä, etten halunnut istua Siwan kassalla enää pidempään...  :twisted:
Otsikko: Pääsykokeisiin luku
Kirjoitti: miumau - 24.04.2005, 23:13:38
kaikkein hankalinta on löytää _se_ lukupaikka. kotona ei voi lukea kun on tietokone ja stereot ja jääkaappi ( :roll: ). kirjastossa ei voi lukea kun on musiikkiosasto ja kanttiini, lehtisalista puhumattakaan. mulle kaikkein tehokkain opiskelupaikka olis ehkä jokin erämaamökki, mutta sekään ei toimi paria päivää pitempään, sitten tulee jokin luovuudenpuuska ja on pakko alkaa piirtämään. tai ehkä se on vain niin että yksinkertaisesti kaikkea muuta on kivempi tehdä, etenkin kun siihen lukemiseen ei todellakaan voi keskittyä kovin pitkäksi aikaa kerrallaan. siis voihan sitä lukea, tai pikemminkin selata ne sanat läpi silmillään, mutta mitään ei jää mieleen.

lähes kaikkea on kokeiltu, ja paniikki alkaa iskeä. ib-päättökokeet alkaa viikon päästä ja lukemisen makuun pääsin vasta pari päivää sitten kun olin mummolassa peltojen keskellä. ehkä mun pitäis kokeilla tuota itsensä palkitsemista, jos saisin vaikka tuon hissan kertailtua tällä viikolla niin sitten voisin käydä ostamssa kolmen päivän lipun provinssiin, oisko se hyvä? tai sitten pitää vain jättää KAIKKI paitsi kirjat kotiin ja lukita itsensä johonkin hylättyyn varastorakennukseen johon joku tuo ruokaa aina kahdesti päivässä, ettei voi tehdä muuta kuin lukea. jaiks.
Otsikko: Pääsykokeisiin luku
Kirjoitti: Ohaio - 25.04.2005, 23:47:03
Hyvä lukupaikka on kyllä poikaa. Itse olen kokeillut kotia, kirjaston lukusalia ja tutkijanhuoneita. Näistä vaihtoehdoista tutkijanhuone on paras. Pieni koppero jossa on vaan iso pöytä ja tuoli. Eipähän ole turhia virikkeitä niinkuin kotona. Kotona tulee helposti laitettua levy soimaan, hengailtua tupakalla parvekkeelle kun aurinkokin välillä paistaa, tsekattua näitä sivuja vähän väliä... yms yms. Tänään otin tuosta Ainuskan neuvosta vaarin ja käytin korvatulppia kun lukusalissa luin ja ah, mikä autuas hiljaisuus. Omistin hyvät korvatulpat jo omasta takaa kun bändissä soittelen ja lauleskelen.

Omia lukutekniikoitaan kannattaa kyllä tarkastaa jos luettavaa on paljon ja aika jona pääsykoevaatimukset pitäisi omaksua on lyhyt. Siitähän on tehty tutkimuksia Suomessa että heikoiten pärjäävät pääsykokeissa ne, jotka eivät tee mitään alleviivauksia, mind mappeja tai muistiinpanoja.

Ihan hyvin on lähtenyt lukeminen käyntiin, lopetin päivätyönikin että voisin keskittyä kunnolla lukemiseen. Psyykkaan itseäni joka aamu ajattelemalla vanhaa työpaikkaani (siivoustöitä Aker Finnyardsin telakalla Turussa) ja tulevaa opinahjoani, tulevia railakkaita opiskeluvuosiani ja juristin ammattiani. Pidän myöskin mielessä sen ,että muutama päivä pääsykokeiden jälkeen on varattuna matka Amsterdamiin ja kun sieltä kotiudun, on vuorossa kolme päivää Ruisrockia.
Haen oikeustieteelliseen ensimmäistä kertaa ja olen päättänyt, että se on myös viimeinen. Toisinsanoen, uhraan pääsykoeprosessille yhden kevään elämästäni ja aion myös päästä sisään.
Otsikko: Pääsykokeisiin luku
Kirjoitti: Pallo - 26.04.2005, 01:17:56
Lainaus käyttäjältä: "Ohaio"
Haen oikeustieteelliseen ensimmäistä kertaa ja olen päättänyt, että se on myös viimeinen. Toisinsanoen, uhraan pääsykoeprosessille yhden kevään elämästäni ja aion myös päästä sisään.


Turkuunko oikeustieteelliseen haet? Samaan opinahjoon myös minä haen. Samalla asenteella ollaan siis mukana, uhraan tämän kevään ja aion päästä sisään. Ei puhettakaan muusta.
Otsikko: Pääsykokeisiin luku
Kirjoitti: r.pete - 26.04.2005, 10:16:46
Järkevä tapa varmistella pääsy opiskelemaan on lukea lukiossa laudaturit tai eximiat. Jos YO-todistuksessa on parantamisen varaa, niin syksyllä ja keväällä käy korottamassa sopivat yo-arvosanat tappiin. Paljon helpompaa hakea, kun on kunnon lähtöpisteet.
Otsikko: Pääsykokeisiin luku
Kirjoitti: Ohaio - 26.04.2005, 11:46:35
Lainaus käyttäjältä: "Pallo"
Lainaus käyttäjältä: "Ohaio"
Haen oikeustieteelliseen ensimmäistä kertaa ja olen päättänyt, että se on myös viimeinen. Toisinsanoen, uhraan pääsykoeprosessille yhden kevään elämästäni ja aion myös päästä sisään.


Turkuunko oikeustieteelliseen haet? Samaan opinahjoon myös minä haen. Samalla asenteella ollaan siis mukana, uhraan tämän kevään ja aion päästä sisään. Ei puhettakaan muusta.


Turkuunpa hyvinkin. Tänä vuonna siis Turun oikeustieteelliseen pääsee ainakin kaksi pallontallaajaa  :D  Ootko jollain valmennuskurssilla? Ite oon.
Otsikko: Pääsykokeisiin luku
Kirjoitti: Ohaio - 26.04.2005, 11:53:15
Lainaus käyttäjältä: "Jonathan"
Pänttääminen alkaa olla auttamattomasti vanhanaikaista, valmennuskurssit ja muu asiantuntija-apu on nostanut opiskelun tehokkuuden aivan uudelle tasolle.

Eräs pinkokaverini luki nimenomaan oikiksen pääsykokeisiin yli puolivuotta kahdeksasta neljään jääden lopulta pari pistettä sisällepääsystä, mikä käytännössä tarkoitti valtavan määrän sen sisäänottorajan ja plus kahden pisteen välille päässeitä muita pinkoja. Toinen kaverini, joka edustaa itseni lailla laiskinta ääripäätä, sen sijaan hoiti homman asiantuntija-apukautta ja pääsi ensimmäisellä yrittämällä heittämällä sisään.

Voiko Helsinkiin lukea niin kauan? Turussahan tilanne on se, että oikiksen kirjat ilmestyvät tuossa huhtikuun alussa vasta, tänä vuonna ainakin 5.4, että siinä ei kyllä millään mitään puoltavuotta edes teoriassa ehdi lukemaan. Itse olen myös valmennuskurssilla, mutta ajattelen sitä lähinnä jonkunlaisena sparraajana omaan työskentelyyn. Mikään valmennuskurssi ei voi kuitenkaan korvata omaa panosta.
Otsikko: Pääsykokeisiin luku
Kirjoitti: annipurna - 26.04.2005, 12:32:27
Lainaus käyttäjältä: "r.pete"
Järkevä tapa varmistella pääsy opiskelemaan on lukea lukiossa laudaturit tai eximiat. Jos YO-todistuksessa on parantamisen varaa, niin syksyllä ja keväällä käy korottamassa sopivat yo-arvosanat tappiin. Paljon helpompaa hakea, kun on kunnon lähtöpisteet.


paitsi sitten kun on tällänen vanhus (enkä edes ole) jonka yo-todistuksella on enää nimellinen arvo ja siitä ei heru pisteen pistettä kun se on vanhentunut...eli kun vasta nyt kiinnostus yliopistoa kohtaan heräsi mennään ihan ilman alkupisteitä. ja tottakai päästään silti sisään....kai :lol:
Otsikko: Pääsykokeisiin luku
Kirjoitti: Ohaio - 26.04.2005, 14:34:30
Lainaus käyttäjältä: "annipurna"


paitsi sitten kun on tällänen vanhus (enkä edes ole) jonka yo-todistuksella on enää nimellinen arvo ja siitä ei heru pisteen pistettä kun se on vanhentunut...eli kun vasta nyt kiinnostus yliopistoa kohtaan heräsi mennään ihan ilman alkupisteitä. ja tottakai päästään silti sisään....kai :lol:


Aika monella alallahan on nykyään yhteispistekiintiön lisäksi myös valintakoekiintiö, missä siis katsotaan vain valintakokeen pisteitä.
Otsikko: Pääsykokeisiin luku
Kirjoitti: anicca - 26.04.2005, 14:41:32
Voi, mä tarviisin vinkkejä siihen, miten keskittyä gradun kirjoittamiseen...Siihen ei nyt liity niinkään tota pänttäämistä, vaikka kirjoja tartteekin lukea. Lähinnä nyt pitäis yrittää keskittyä kirjottamiseen - mutta kun aina on parempaa tekemistä(mm. hengailla täällä foorumilla :lol: ). Huono juttu on se, että tietokone on täällä kotona ja kirjoittaminen tapahtuu sillä eli ei voi lähteä mihinkään ei-virikkeiseen paikkaan. Teitteihin kun luen, niin meen aina kirjastoon, kotona en nimittäin saa luettua...Mut nyt ois täällä kotona yritettävä ottaa itteään niskasta kiinni.

Pitäis varmaan katkaista nettiyhteys, niin sais keskityttyä :roll: .
Otsikko: Pääsykokeisiin luku
Kirjoitti: annipurna - 26.04.2005, 14:54:26
Lainaus käyttäjältä: "Ohaio"
Lainaus käyttäjältä: "annipurna"


paitsi sitten kun on tällänen vanhus (enkä edes ole) jonka yo-todistuksella on enää nimellinen arvo ja siitä ei heru pisteen pistettä kun se on vanhentunut...eli kun vasta nyt kiinnostus yliopistoa kohtaan heräsi mennään ihan ilman alkupisteitä. ja tottakai päästään silti sisään....kai :lol:


Aika monella alallahan on nykyään yhteispistekiintiön lisäksi myös valintakoekiintiö, missä siis katsotaan vain valintakokeen pisteitä.juuh. se ei auttanut tosin viime vuonna. syyhän ei siis tietenkään ollut siinä että olin 2kk reissussa ja en avannutkaan sinä aikana pääsykoekirjaa :)
Otsikko: Pääsykokeisiin luku
Kirjoitti: gattina - 26.04.2005, 16:49:03
Lainaus käyttäjältä: "r.pete"
Järkevä tapa varmistella pääsy opiskelemaan on lukea lukiossa laudaturit tai eximiat. Jos YO-todistuksessa on parantamisen varaa, niin syksyllä ja keväällä käy korottamassa sopivat yo-arvosanat tappiin. Paljon helpompaa hakea, kun on kunnon lähtöpisteet.
Toimii vain ja ainoastaan aloilla joilla paperit ylipäätään jotain merkitsee :wink: Oikikseen meinasin itsekin aluksi hakea lukion jälkeen, mutta tajusin ajoissa ettei silloin jäisi aikaa/voimia hakea niihin muihin miljoonaan paikkaan jotka kiinnosti :D
Otsikko: Pääsykokeisiin luku
Kirjoitti: Pallo - 26.04.2005, 17:01:00
Lainaus käyttäjältä: "Ohaio"
Lainaus käyttäjältä: "Pallo"
Lainaus käyttäjältä: "Ohaio"
Haen oikeustieteelliseen ensimmäistä kertaa ja olen päättänyt, että se on myös viimeinen. Toisinsanoen, uhraan pääsykoeprosessille yhden kevään elämästäni ja aion myös päästä sisään.


Turkuunko oikeustieteelliseen haet? Samaan opinahjoon myös minä haen. Samalla asenteella ollaan siis mukana, uhraan tämän kevään ja aion päästä sisään. Ei puhettakaan muusta.


Turkuunpa hyvinkin. Tänä vuonna siis Turun oikeustieteelliseen pääsee ainakin kaksi pallontallaajaa  :D  Ootko jollain valmennuskurssilla? Ite oon.


En ole valmennuskurssilla en. Kolme vuotta yliopistolla jo opiskelleena ja yhden hel**tillisen pääsykoeurakan tehneenä luotan siihen että saan itse pidettyä kuria itselleni ja selvitettyä epäselvät asiat. Hyvin menee tällä hetkellä:) Se Irtaimen kaupasta -kirja tuottaa vähän harmaita hiuksia, mutta muuten kaikki hyvin! Oikiksessa tavataan sitten, tuleva kollegani...! 8)

--> lukemaan.....
Otsikko: Pääsykokeisiin luku
Kirjoitti: zup - 26.04.2005, 17:15:51
Lainaus käyttäjältä: "Ohaio"
Kotona tulee helposti laitettua levy soimaan, hengailtua tupakalla parvekkeelle kun aurinkokin välillä paistaa, tsekattua näitä sivuja vähän väliä... yms yms.

Säkö oot yks niitä? Aijai..moikkaako naapuris vielä sua? Parvekkeella tupakointi on yks vittumaisimpia asioita mitä voi olla..ainakin kesäisin.
Otsikko: Pääsykokeisiin luku
Kirjoitti: Ohaio - 26.04.2005, 23:08:05
Lainaus käyttäjältä: "Jonathan"
Lainaus käyttäjältä: "Ohaio"
Voiko Helsinkiin lukea niin kauan?

Itse en noista niin muista, joten voi olla että meni liioitteluksi... Joka vuosiko sitten on eri pääsykoekirjat luettavana? Ettei minkäänlaista jokavuotista luettavaa tai yleisvalmistautumista voi harjoittaa? :?


Turussa ainakin tilanne on, että pääsykoevaatimuksina ilmoitetaan etukäteen vaan Pääsykoekirja 1/2005, Pääsykoekirja 2/2005, Pääsykoekirja 3/2005 ja Pääsykoekirja 4/2005. Ja kirjoittajistakaan eivät anna mitään tietoa ennen kuin kirjat ilmestyy. Ja juu, kirjat vaihtuu joka vuosi. Samoista aiheista ei edes seuraavana vuonna ainakaan ole uutta kirjaa. Tämän vuoden kirjoista yksi tosin käsittelee prosessioikeutta, joka oli yksi kirja myös kaiketi 2003.
"Yleisvalmistautuminen" etukäteen on täten hankalaa kun kirjojen ulkopuolisista tiedoista ei saa yhtäkään pistettä pääsykokeessa.
Otsikko: Pääsykokeisiin luku
Kirjoitti: Ohaio - 26.04.2005, 23:21:04
Lainaus käyttäjältä: "zup"
Lainaus käyttäjältä: "Ohaio"
Kotona tulee helposti laitettua levy soimaan, hengailtua tupakalla parvekkeelle kun aurinkokin välillä paistaa, tsekattua näitä sivuja vähän väliä... yms yms.

Säkö oot yks niitä? Aijai..moikkaako naapuris vielä sua? Parvekkeella tupakointi on yks vittumaisimpia asioita mitä voi olla..ainakin kesäisin.


Kyllä sitä naapurit hyvien tapojen mukaan toisiaan moikkaavat. Tässä kylmässä maailmassa on lohdullista nähdä, että asiat voivat kuitenkin vielä jollain olla niin hyvin, että tupakoiva naapuri parvekkeella on vittumaisinta, "mitä voi olla"... ainakin kesäisin.  8) Melkein tuli olo, että pitäisi pyytää anteeksi yksirivisen parvekerivistön parvekkeella tupakoivilta yläkerran naapureilta, vai mennäkkö ensin parvekkeella tupakoivien alakerran naapureiden ovelle?
Otsikko: Pääsykokeisiin luku
Kirjoitti: kirah - 27.04.2005, 16:45:06
Oikiksen pääsykokeen läpäisseenä ja opintoputken toisesta päästä ulos pullahtaneena olen sitä mieltä, että kannattaa suunnitella lukemista etukäteen ja tarvittaessa myös tarkistaa suunnitelmia lukuprosessin aikana. Mieti, kuinka monta kertaa olisi tarpeen lukea alue läpi. Tee realistinen aikataulu, minkä verran luet per päivä ja pidä kiinni siitä. Ensimmäisellä lukukerralla ei kannata takertua yksityiskohtiin vaan saada yleiskäsitys aihealueista. Tämän jälkeen tehokasta lukemista x kertaa + riittävästi aikaa kertaamiseen. Alleviivaa kirjoja ja tee niihin merkintöjä. Muistiinpanoja kannattaa kirjoittaa ja piirtää sekä lueskella niitä seuraavana päivänä ja myöhemmin kertauksena. Edellisten vuosien pääsykoetehtävät vastauksineen ovat hyödyllisiä, vaikka koealue ei ihan sama olisikaan.

Pidin tarpeellisena ainakin yhtä lomapäivää viikossa, josta tosin tuli lipsuttua kun iso tentti lähestyi  :wink:  Lukeminen on hyvä jaksottaa päivän mittaan siten, että lukiessa on virkeä eikä tule vain nuokuttua kirjan ääressä, josta taas ei ole mitään hyötyä. Jos kovasti väsyttää, ulkoilu tai pienet torkut auttavat (tai kofeiinitabletit  :? ) Vuorokaudenaika, jolloin tieto "uppoaa" parhaiten päähän on aika yksilöllistä. Mulla teki aina tiukkaa lukeminen ennen puoltapäivää, vaikka kuinka sitkeästi yritin kirjan ääressä tuijottaa tekstiä.

Kirjastossa lukeminen sujuu paremmin korvatulppien kanssa. Luin sekä kotona että kirjastossa, vähän sillä mentaliteetilla että kirjastopäivät olivat "kurinpalautuspäiviä", jos kotona oli tullut lusmuiltua.

Valmennuskursseista on ainakin se hyöty, että saa valmiita muistiinpanoja ja kurssilla opetettavat asiat jäävät mieleen. Ainakin jos on sitä tyyppiä, joka oppii kuuntelemalla. Kurssi sinänsä ei opiskele asioita puolestasi, mutta tuo esiin tärkeimpiä kokonaisuuksia pääsykoealueesta ja välikokeissa näkee oman osaamisensa tasoa.

Oikiksen pääsykokeissa mitataan aikalailla nippelitiedon hallitsemista, ja kysymys voi tulla mistä tahansa kohdasta kirjaa. Ja vastauspaperin kanssa kannattaa olla tarkka: lue ohjeet kuinka pitkä vastaus saa olla. Ainakin 90-luvulla marginaaliin, toiselle puolelle paperia ja ylempi (?) rivi kahdesta samalle ruutuviivalle kirjoitetusta rivistä jätettiin arvostelussa huomioimatta.

Tsemppiä pallukkapyrkijöille  :)
Otsikko: Pääsykokeisiin luku
Kirjoitti: Ohaio - 27.04.2005, 19:13:50
Lainaus käyttäjältä: "tiiviX"

Tsemppiä pallukkapyrkijöille  :)


Kiitos tuosta kirjoituksesta! Kiva kuulla joltain joka on tavoitteessa jo onnistunut  :)
Otsikko: Pääsykokeisiin luku
Kirjoitti: Pallo - 12.05.2005, 21:02:12
Lainaus käyttäjältä: "Ohaio"
Lainaus käyttäjältä: "tiiviX"

Tsemppiä pallukkapyrkijöille  :)


Kiitos tuosta kirjoituksesta! Kiva kuulla joltain joka on tavoitteessa jo onnistunut  :)


Kiitoksia tältäkin suunnalta! Myö tullaan perästä:) Miten muuten Ohaio lukeminen edistyy? Onko valmennuskurssista ollut hyötyä? Täällä sujuu melko mallikkaasti tällä hetkellä. Rupesin vain pohtimaan josko sittenkin lukisin useamman kerran kirjat läpi. Saas nähdä. Laatu kuitenkin korvaa määrän...
Otsikko: Pääsykokeisiin luku
Kirjoitti: Ohaio - 14.05.2005, 18:17:00
Lainaus käyttäjältä: "Pallo"
Lainaus käyttäjältä: "Ohaio"
Lainaus käyttäjältä: "tiiviX"

Tsemppiä pallukkapyrkijöille  :)


Kiitos tuosta kirjoituksesta! Kiva kuulla joltain joka on tavoitteessa jo onnistunut  :)


Kiitoksia tältäkin suunnalta! Myö tullaan perästä:) Miten muuten Ohaio lukeminen edistyy? Onko valmennuskurssista ollut hyötyä? Täällä sujuu melko mallikkaasti tällä hetkellä. Rupesin vain pohtimaan josko sittenkin lukisin useamman kerran kirjat läpi. Saas nähdä. Laatu kuitenkin korvaa määrän...


Ihan ok menee, kiitos kysymästä. Vähän vaihtelevia päiviä kyllä ollut tuon lukumenestyksen kanssa. Joinakin päivinä saan paljonkin aikaan ja joinakin taas en niin hirveästi. Ihan positiivinen fiilis kuitenkin asiasta. Sisälle kyllä päästään  :D  Ilmat ulkona paranee, mutta pitää nyt vaan keskittyä prosessiin (ja prosessioikeuteen  :wink: ) niin eiköhän tuo tulosta tuota.

Luen pääsääntöisesti viitenä päivänä viikossa ma-pe, lauantaisin on välillä ollut tuota valmennuskurssia pidempi pätkä ja sunnuntait olen pyhittänyt lepoon. Kirjat on tullut kertaalleen luettua ja syventyminen yksityiskohtiin on alkanut. Mainitsit tuolla aikaisemmin ongelmaisimmaksi kirjaksi tuon Irtaimen kaupasta -kirjan, ja yhdyn kyllä kyseiseen mielipiteeseen. Kaikki muut kirjat koen suhteellisen selkeiksi, asiat siis pitää vaan oppia muistamaan, mutta tuossa edellä mainitussa kirjassa on aika monimutkaisia ja ongelmallisia kysymyksiä ja asioita. Varsinkin kirjan lopussa erilaiset takaukset ja vakuudet+ rahoitus ovat aika hämäriä. Mutta kyllä niistäkin pitää selko ottaa.

Valmennuskurssi on toiminut ihan hyvin. Siellä on käyty jokaisen kirjan kohdalla periaatteessa kaikki asiat läpi. Olen kokenut että tämä on auttanut tiedon omaksumisessa, muistan asioita monesti juuri tuntien ympäriltä ja tunnilla käytyjen esimerkkien avulla.

Ja juu, turha tuijotella sitä, että onko lukenut kirjat kerran vai kymmenen kertaa, merkitystä on juuri siitä, että miten niitä lukee. Melkein veikkaisin, että kannattaa niitä kumminkin useammin kuin kerran työstää  :wink:

Minkäslaisia päiviä itse kirjojen parissa vietät? Jotain ongelmia kirjojen sisältöön liittyen?
Otsikko: Pääsykokeisiin luku
Kirjoitti: reppuselkä sekasateessa - 14.05.2005, 23:49:30
tullu nyt reilu 1½kuukautta kirjojen kanssa nihkeiltyä
3 kertaa luettu 4 kirjaa, matikka helppouden takia jääny vähemmälle
vielä on aikaa noin reilu kuukausi pääsykoepäivään (21.6)
tarkotus lisäillä jatkuvalla syötöllä päivittäisiä lukumääriä
tähän mennessä käyttäny vain 2-3 tuntia päivästä maanantaista perjantaihin lukemiseen, viikonloput ollu puhdasta laiskottelua
iltaisin on vielä satunnaisia päivänä tullut vietettyä valmennuskurssilla

muttamutta
onkos muilla pääsykoelukijoilla tullut mitään tuntemuksia tyyliin "ei tästä tule kissaa eikä kissankarvaa; niin paskat arvosanat yo-skaboistakin; ihan turhaa hommaa koko pänttääminen; vaikka lukenut tarkasti ja monta kertaa siltikään ei tunnu opppivan kaikkea, mahdotonta..........'
tehnyt mieli kenelläkään luovuttaa?
tai millä tavoin taas pumppaatte innostuspallon täyteen kun alkaa vituttaa?
Otsikko: Pääsykokeisiin luku
Kirjoitti: jane - 15.05.2005, 03:36:04
Lainaus käyttäjältä: "reppuselkä sekasateessa"
niin paskat arvosanat yo-skaboistakin;


Juuri tuon ajatuksen turvin itse pääsin yliopistoon ;)! Eli koska stressasin niiiiiiin kovaa huonoja  :?:  arvosanoja, luin aivan pöllönä. Ja sitten ku tuli tieto sisäänpääsystä, ilmeni, että olen päässyt sisään molemmissa kiintiöissä - niin pelkässä pääsykoe- kuin yo-todisdistus ja pääsykoe-kiintiössäkin. Eli omalla kohdalla huonot arvosanat kannusti kovempaan lukemiseen. (paperit B, C (lyhytkieli), E ja E)

 
Lainaus käyttäjältä: "reppuselkä sekasateessa"
tehnyt mieli kenelläkään luovuttaa?


Älä edes anna moisen ajatuksen läpäistä päätäs!!!! Jos oot HERRANTÄHDEN lukenut jo 4 kertaa kirjat läpi niin et saa edes harkita leikin kesken jättämistä. Se on eri asia, jos pääsykokeet olis ens vkol ja olisit vielä puolivaihees ekaa kierrosta - ja sillonkin kannattaa mennä tsekkaa tilanne!

Eli lukemaan siitä!!!!

Hei ja täällä hakijat! Älkää unohtako infota meitä, miten kokeessa kävi!!!!
Otsikko: Pääsykokeisiin luku
Kirjoitti: arjuska - 15.05.2005, 12:01:02
Juuh, määkin päätin vielä "vanhoilla päivillä" hakea yliopistoon lukemaan sosiaalipolitiikkaa ja nyt on luettu kolmesti aineisto läpi. Lisäksi olen tehnyt muistiinpanot kirjasta samalla kun luin sitä. Auttaa ainakin omaa muistamistani. Lisäksi käytän lippulappusia seinillä. Aloitin lukemaan reilut kolme kuukautta sitten. Pääsykoe on kymmenen päivän päästä, joten loppukiri pitäisi aloittaa huomenna. Vaikka aihe on tuttu ja teksti "helppo lukuista", tulee minulle epätoivon hetkiä, "enhän mä saa jäämään mitään päähäni"! Luen ajatuksella ja jne., mutta välillä meinaa epäilys valtaa mieleni.  :?

Kaikille innokasta lukua!  :D
Otsikko: Pääsykokeisiin luku
Kirjoitti: henttu - 15.05.2005, 15:44:51
Minun lukemisesta ei tule yhtään mitään. En vaan jotenkin jaksa. Pitäis lukea matikkaa, kemiaa ja solubiologiaa, mut ei tuu mitää. Ja vajaa 2 viikkoa aikaa. Matikkaa ja kemiaa en oo edes alottanu. Täytyy vaa toivoa että pääsis suoraan yo-arvosanoilla.  :roll:
Otsikko: Pääsykokeisiin luku
Kirjoitti: bennie - 15.05.2005, 22:53:29
Mullakin on valtsikkaan pyrkiminen käynnissä. Ajan väheneminen korreloi suoraan ahdistuksen kasvuun, varsinkin kun tuntuu siltä ettei tahdo muistaa vielä läheskään kaikkea tarvittavaa ja työtkin vie ison osan ajasta  :cry:. Ärsyttää niin paljon, sillä kirja ja ala kokonaisuudessaan on todella kiinnostava ja ehdottomasti mun juttu.
Otsikko: Pääsykokeisiin luku
Kirjoitti: Big Poppa - 19.05.2005, 14:19:03
Lainaus käyttäjältä: "arjuska"
Juuh, määkin päätin vielä "vanhoilla päivillä" hakea yliopistoon lukemaan sosiaalipolitiikkaa ja nyt on luettu kolmesti aineisto läpi. Lisäksi olen tehnyt muistiinpanot kirjasta samalla kun luin sitä. Auttaa ainakin omaa muistamistani. Lisäksi käytän lippulappusia seinillä. Aloitin lukemaan reilut kolme kuukautta sitten. Pääsykoe on kymmenen päivän päästä, joten loppukiri pitäisi aloittaa huomenna. Vaikka aihe on tuttu ja teksti "helppo lukuista", tulee minulle epätoivon hetkiä, "enhän mä saa jäämään mitään päähäni"! Luen ajatuksella ja jne., mutta välillä meinaa epäilys valtaa mieleni.  :?

Kaikille innokasta lukua!  :D


ei vit..saus.. :P

Maantietoo yritän tässä lukee, mutta netti vie ehkä 80% mun 'tehokkaasta' lukuajasta kun eksyn aina erinäisille foorumeille :P

Helsingin yliopistoon oon yrittämässä ( onko muuten muita jotka on hakemassa, tai jopa opiskelee sielä maantietoa? )
Valintakokeessahan oletetaan lukion maantiedon oppimäärän osaamista ja soveltamis kykyä. Tossa ny 1,2 kurssit luettu kerran ja 3 kurssi menossa. Vielä kertaalleen aattelin noi 1,2 kerrata kun oon ton kolmosen saanu valmiiks.

Antakees jotain vinkkejä pääsykokeisiin. Miten sovellan parhaiten sen tiedon minkä hallitsen :P
Otsikko: Pääsykokeisiin luku
Kirjoitti: Big Poppa - 19.05.2005, 14:30:25
yks juttu noista valmennuskursseista.

millä teillä on varaa johkin oikkiksen valmennuskursseihin jotka maksaa 500-1000e ? ( köyhät matkaajat muka! )

onneks maantietoon ei edes oo tarjolla mitään valmennuskursseja, kai.. :P
ei mitään väliä vaikka oliskin, im better than anyone, matof*kas. :P

nimim. itseluottamuksella sisään.
Otsikko: Pääsykokeisiin luku
Kirjoitti: kengurupallo - 20.05.2005, 09:07:51
Kyllä mantsallekin järjestetään valmennuskursseja, ainakin muutama vuosi sitten järjestettiin. Mutta uskon myös, ettei sinne pääsemiseksi kurssin käyminen ole niin tarpeellisia, lukion kirjat on kuitenkin aika yksiselitteisiä. Ne asiat kyllä ymmärtää ilman valmennuskurssiakin, ja omalla vastuullahan se opettelu ja muistaminen on myös sellaisilla, jotka kursseilla ovat. Eniten mielestäni kursseista on hyötyä, jos koealueena on muu kuin lukion kirjat tai on motivaatio-ongelmia tms. Kovasti tsemppiä kokeeseen! Koska ovat?
Otsikko: Pääsykokeisiin luku
Kirjoitti: Ohaio - 20.05.2005, 11:45:23
Täytyy kyllä myöntää, että kallis tuo oikiksen kurssi on. Rahoitin sen päivätyölläni, minkä lopetin kun pääsykoekirjat ilmestyivät. Mutta mutta, eihän nuo valmennuskurssit myy mitään pääsylippuja yliopistoon, niinkuin edellä todettu, oma työ, itsekuri ja panostus pääsykoeprosessiin ovat ne avaimet yliopiston ovelle.
Otsikko: Pääsykokeisiin luku
Kirjoitti: Liazz - 20.05.2005, 12:53:04
Kiva lukea täältä jotain vinkkejä lukemiseen, mulla kun urakka on vasta alkamassa. Kirjat on hankittu, ja syksyn yhteishaussa on tarkoitus päästä sisään, nyt kun vihdoinkin tiedän mitä haluan opiskella. Puoli vuotta aikaa hikoilla kirjojen parissa, jes..  :lol:
Tsemppiä kaikille!
Otsikko: Pääsykokeisiin luku
Kirjoitti: arjuska - 20.05.2005, 13:38:01
Lainaus käyttäjältä: "Liazz"
Kiva lukea täältä jotain vinkkejä lukemiseen, mulla kun urakka on vasta alkamassa. Kirjat on hankittu, ja syksyn yhteishaussa on tarkoitus päästä sisään, nyt kun vihdoinkin tiedän mitä haluan opiskella. Puoli vuotta aikaa hikoilla kirjojen parissa, jes..  :lol:
Tsemppiä kaikille!


"Varoituksen sana": olet jo nyt luisumassa pahoille teille!  :D  Tee mitä tahansa, mutta pysy poissa tietokoneelta! Jo tämä keskustelu näyttää sen, kuinka helppoa on päätyä tallaajiin ja vaikka keskustella pääsykokeista!  :oops: No ei vaineskaan, onnea sulle lukemiseen! Itselläni tosiaan koe ensi keskiviikkona ja neljättä kertaa luen aluetta läpi...  :roll:
Otsikko: Pääsykokeisiin luku
Kirjoitti: Big Poppa - 20.05.2005, 14:55:02
mantsan koepäivä on 31.5, eli reilu viikko aikaa täs :P
Otsikko: Pääsykokeisiin luku
Kirjoitti: sipuli - 21.05.2005, 18:18:17
alko oikein stressaamaan kun luin muiden aherruksista! itse päätin jo kuukausi sitten ettei tästä tule mitään ja nyt menen vain nimeksi pääsykokeisiin.. sama kävi viime vuonna. tulevaisuus ei tältä näkymältä näytä kovin hyvältä kun en pysty pitämään kiinnostusta yllä kuin maksimissaan 4 kk putkeen.. lisäksi löysin jo uuden alan. ei historian opiskelijoita löytyisi? ja vinkkejä tampereelle?? helpompaa olisi aloittaa ura elämäntapamatkailijana ja lähteä kiertämään vaikka antarktista!
Otsikko: Pääsykokeisiin luku
Kirjoitti: pandre - 24.05.2005, 15:57:51
Tänään tuli kutsu AMK:n pääsykokeisiin sosiaalialalle. Eli siitä tuli mieleen, että onko joku joskus käyny vastaavissa. Kun sinne ei pysty lukeenkaan, niin onko vinkkejä miten valmistautua pääsykokeisiin ammattikorkeeseen sosiaalialalle?
Otsikko: Pääsykokeisiin luku
Kirjoitti: Siljams - 24.05.2005, 18:57:38
Kyllä meillä nykynuorisolla on vaikeaa! (tämä ei ollut ironinen kommentti) Lukion fysiikan opettajani (noin 60v mies) kertoi, että silloin kun hän pääsi ylioppilaaksi, niin viikko tulosten saapumisen jälkeen eri yliopistoilta ja korkeakouluilta tuli kutsuja tulla heille opiskelemaan.  :shock:  Siitä vain valittiin, että mikä olisi kiinnostavaa. Pyrkimään joutui kuulemma ainoastaan lääkikseen ja teknilliseen korkeakouluun, eikä aina välttämättä sinnekkään jos kirjoitti tarpeeksi hyvin.

Pienoinen kauhunvire vatsassa olen lukenut juttuja teidän pääsykoelukemisurakastanne. Itsellä sama homma edessä vuoden päästä. Aion aloittaa heti kun lääkiksen tuorein pääsykoekirja ilmestyy.
Otsikko: Pääsykokeisiin luku
Kirjoitti: Ainuska - 24.05.2005, 19:26:07
Alkaa jo ärsyttää koko lukeminen. Pääsykokeet on aika hyvä tapa päästä eroon ihmissuhteista.

Ja sitten tuo pääsykoekirja on täynnä asia- ja kirjoitusvirheitä (esim. valonnopeus kolminkertaistettu ja uusi alkuaine keksitty).

Ja mulla tosiaan on jo kaksi opiskelupaikkaa. Ei sitä vain osaa olla mihinkään tyytyväinen. Voi kunpa olisi viimeinen pääsykoekevät ikinä.
Otsikko: Pääsykokeisiin luku
Kirjoitti: reppuselkä sekasateessa - 24.05.2005, 20:13:54
Lainaus käyttäjältä: "pandre"
Tänään tuli kutsu AMK:n pääsykokeisiin sosiaalialalle.

amk pääsykokeet vituttaa
kaikki 6laudaturin kirjottajat heittää ihan vaan varalla hakupaperit sisälle myös amk:hon(vaikka sitten kumminkin päätyy jonnekin muualle kuin amk:hon) ja sitä myötä sitten pääsykokeeseen pääsyrajakin nousee järjettömän korkealle
joo, ei ole tullu kutsua amk pääsykokeisiin
mut ei sillä niin väliäkään, kuitenkin kauppakorkea nyt ensimmäisenä tähtäimenä
mut silti

mut jatketaan vielä noiden kirjojen lukemisia
vielä hieman alle kuukausi pääsykokeisiin
voi ahdistusta
Otsikko: Pääsykokeisiin luku
Kirjoitti: henttu - 24.05.2005, 20:33:43
Enpäs minäkään päässy papereilla ilmeisesti sisään. Nyt vaan sitte panikiin omaisesti lukemaan kemiaa ja matikkaa. Just mun tuuria et sinne minne haluun hakee just kaikki 6 ällän ylioppilaat. No toivotaan parasta.  :)
Otsikko: Pääsykokeisiin luku
Kirjoitti: may - 25.05.2005, 00:11:15
Lainaus käyttäjältä: "Iso Kolmonen"
Lainaus käyttäjältä: "arjuska"
Juuh, määkin päätin vielä "vanhoilla päivillä" hakea yliopistoon lukemaan sosiaalipolitiikkaa ja nyt on luettu kolmesti aineisto läpi. Lisäksi olen tehnyt muistiinpanot kirjasta samalla kun luin sitä. Auttaa ainakin omaa muistamistani. Lisäksi käytän lippulappusia seinillä. Aloitin lukemaan reilut kolme kuukautta sitten. Pääsykoe on kymmenen päivän päästä, joten loppukiri pitäisi aloittaa huomenna. Vaikka aihe on tuttu ja teksti "helppo lukuista", tulee minulle epätoivon hetkiä, "enhän mä saa jäämään mitään päähäni"! Luen ajatuksella ja jne., mutta välillä meinaa epäilys valtaa mieleni.  :?

Kaikille innokasta lukua!  :D


ei vit..saus.. :P

Maantietoo yritän tässä lukee, mutta netti vie ehkä 80% mun 'tehokkaasta' lukuajasta kun eksyn aina erinäisille foorumeille :P

Helsingin yliopistoon oon yrittämässä ( onko muuten muita jotka on hakemassa, tai jopa opiskelee sielä maantietoa? )
Valintakokeessahan oletetaan lukion maantiedon oppimäärän osaamista ja soveltamis kykyä. Tossa ny 1,2 kurssit luettu kerran ja 3 kurssi menossa. Vielä kertaalleen aattelin noi 1,2 kerrata kun oon ton kolmosen saanu valmiiks.

Antakees jotain vinkkejä pääsykokeisiin. Miten sovellan parhaiten sen tiedon minkä hallitsen :P


mä koitan kans helsinkiin lukeen mantsaa. tällä hetkellä opiskelen sitä oulun yliopistolla kun helsinkiin en ole vielä kahdella aikaisemmalla hakukerralla päässyt :(  tänä keväänä oon lukenu kurssit 1,2,3,4 kerran läpi ja loppuajan ajattelin vain kertailla ja lukea oheiskirjallisuutta/lehtiä aiheesta. eli en oo varmaan kovinkaan pätevä neuvomaan lukutapoja kun en kerta helsinkiin vieläkään ole päässyt sisään (puolustuksekseni pitää kuitenkin sanoa että taso on kova) mutta ainaski kahden viime kokeen perusteella voin sanoa että suuri merkitys on lukion mantsan tietojen lisäksi karttakirjan tuntemuksella, perusmatikka- & taulukonlukutaidoilla ja yleissivistyksellä, mitään kun ei varsinaisesti kysytä suoraan kirjoista. ja kannattaa kyllä lukea se neloskurssin kirjakin, omasta mielestäni se on jopa tärkein.
itse en ole jaksanut tänä vuonna kovinkaan stressata koska kysymykset helsingin mantsan pääsykokeissa on tuntunu tulevan niin maan ja taivaan väliltä että keskeistä tuntuu olevan se tuleeko itselle sopivat kysymykset...
ja muuten, koepaperin tarkastaja näkee varmaankin punaista jos maantiedettä menee kutsumaan maantiedoksi  :wink:
ja ei muuta kuin tsemppiä kokeeseen! :)
Otsikko: Pääsykokeisiin luku
Kirjoitti: absurdin - 31.05.2005, 23:14:20
Lainaus käyttäjältä: "Ohaio"
Täytyy kyllä myöntää, että kallis tuo oikiksen kurssi on. Rahoitin sen päivätyölläni, minkä lopetin kun pääsykoekirjat ilmestyivät. Mutta mutta, eihän nuo valmennuskurssit myy mitään pääsylippuja yliopistoon, niinkuin edellä todettu, oma työ, itsekuri ja panostus pääsykoeprosessiin ovat ne avaimet yliopiston ovelle.


Viime vuonna ei Helsinkiin päässyt ainuttakaan opiskelijaa ilman valmennuskurssia, että jos siltä pohjalta.. Itse siis sinne haen, kevät meni töissä ja puoliksi luovutettu on jo, mutta lukea kyllä aion vielä. Kirjat mielenkiintoisia ja hyvää harjoitusta kokeesta ensi vuodelle.
Otsikko: Pääsykokeisiin luku
Kirjoitti: Moina - 01.06.2005, 12:49:54
Johan on perkele , joiltain sita itsekuria loytyy. Tuntuu kun omasta ja omien lusmukavereiden "nojoo, kyl maki tota vahan niinko oisin sillai jotain pyrkimas niinku" asennemaailmasta paatyy tanne lukemaan teidan juttuja, niinkuin olisin toiseen maailmaan tupsahtanut. Kyllahan sita on aina tiedetty etta jotkut ihan tosissaan lukee, mutta se on ollut aina vahan sellanen "Joo, on siella vaatekaapin takana ihan eri maailma"-myytti. :shock:
Itella on kaksi, viela aika ohutta kirjaa, luettavana, ja kerran oon ne tahlannut lapi, aikaa kaksi viikkoa jaljella, ja pikkusen kylla huimaa.
Ja sitten on tama ihmeellinen pelko siita etta jos yhden illan viettaa kotona niin koko sosiaalinen systeemi kaatuu omaan mahdottomuuteensa. Ihan niinkuin ne siella pubissa unohtais mun olemassaolon yhden valiin jaaneen baari-illan aikana.
Mutta ei sita vaan pysty keskittymaan intiaanihemmojen uskomuksiin kun tulee sellasia bacardimainostyyppisia :twisted:   ajatuskuvioita siita miten kaverit pitaa hauskaa ilman mua ja sitten on pakko heittaa menokengat jalkaan ja unohtaa koko uskontotiede.
Nyt ryhdistaydyn ja luen koko kaksi viikkoa ihan kuin kun kunnon puritaani konsanaan :roll: . Kiitti pallukat. Cheers.
Otsikko: Pääsykokeisiin luku
Kirjoitti: henttu - 01.06.2005, 14:01:29
Nyt on sitte lukeminen ohi mun osaltani. :D Toivottavasti ei ensi vuonna uudestaan.  :!:
Otsikko: Pääsykokeisiin luku
Kirjoitti: bennie - 01.06.2005, 16:17:31
Voi kuinka ahdistaakaan nyt kun viimeistä viikkoa viedään ja luovutustappio on lähellä  :x. Pakko pyristellä ja ottaa saman tein kirja nokan alle...
Otsikko: Pääsykokeisiin luku
Kirjoitti: reppuselkä sekasateessa - 01.06.2005, 22:58:54
enää 3 viikkoa pitäis jaksaa
jotenkin alkaa hajottaa, pitäis keksiä jotain uusia lukutapoja, listojen lisäilyä vessan oveen etc..

itsehän olen valmennuskurssilla
osa opettajista tosi hyviä osa ei niinkään
suosittelen kyselemään tutuilta kavereilta kokemuksia valmennuskursseilta jos harkitsette semmoiselle menemistä. kurssien mainokset ja sivustot kumminkin kertoo vain hinta ja tuntimäärä -tiedot mut opettajien laatu on siltikin tärkeämpää

tällä hetkellä on aika fiftisixti, saatan päästäkin turun kauppikseen mut en menis lyömään vetoa polvistani sen takia vielä

itselle on ottanu tosi tiukkaa käyttää muutamia tunteja päivästä opiskeluun; ei voi käsittää miten jotkut ihmiset on pystyny jo yläasteelta(ellei alaasteelta) asti käyttämään pelkästään läksyjen tekoon ja lukailuun joka päivä useita tunteja
Otsikko: Pääsykokeisiin luku
Kirjoitti: Pallo - 05.06.2005, 18:18:29
Lainaus käyttäjältä: "Ohaio"
Lainaus käyttäjältä: "Pallo"
Lainaus käyttäjältä: "Ohaio"
Lainaus käyttäjältä: "tiiviX"

Tsemppiä pallukkapyrkijöille  :)


Kiitos tuosta kirjoituksesta! Kiva kuulla joltain joka on tavoitteessa jo onnistunut  :)


Kiitoksia tältäkin suunnalta! Myö tullaan perästä:) Miten muuten Ohaio lukeminen edistyy? Onko valmennuskurssista ollut hyötyä? Täällä sujuu melko mallikkaasti tällä hetkellä. Rupesin vain pohtimaan josko sittenkin lukisin useamman kerran kirjat läpi. Saas nähdä. Laatu kuitenkin korvaa määrän...


Ihan ok menee, kiitos kysymästä. Vähän vaihtelevia päiviä kyllä ollut tuon lukumenestyksen kanssa. Joinakin päivinä saan paljonkin aikaan ja joinakin taas en niin hirveästi. Ihan positiivinen fiilis kuitenkin asiasta. Sisälle kyllä päästään  :D  Ilmat ulkona paranee, mutta pitää nyt vaan keskittyä prosessiin (ja prosessioikeuteen  :wink: ) niin eiköhän tuo tulosta tuota.

Luen pääsääntöisesti viitenä päivänä viikossa ma-pe, lauantaisin on välillä ollut tuota valmennuskurssia pidempi pätkä ja sunnuntait olen pyhittänyt lepoon. Kirjat on tullut kertaalleen luettua ja syventyminen yksityiskohtiin on alkanut. Mainitsit tuolla aikaisemmin ongelmaisimmaksi kirjaksi tuon Irtaimen kaupasta -kirjan, ja yhdyn kyllä kyseiseen mielipiteeseen. Kaikki muut kirjat koen suhteellisen selkeiksi, asiat siis pitää vaan oppia muistamaan, mutta tuossa edellä mainitussa kirjassa on aika monimutkaisia ja ongelmallisia kysymyksiä ja asioita. Varsinkin kirjan lopussa erilaiset takaukset ja vakuudet+ rahoitus ovat aika hämäriä. Mutta kyllä niistäkin pitää selko ottaa.

Valmennuskurssi on toiminut ihan hyvin. Siellä on käyty jokaisen kirjan kohdalla periaatteessa kaikki asiat läpi. Olen kokenut että tämä on auttanut tiedon omaksumisessa, muistan asioita monesti juuri tuntien ympäriltä ja tunnilla käytyjen esimerkkien avulla.

Ja juu, turha tuijotella sitä, että onko lukenut kirjat kerran vai kymmenen kertaa, merkitystä on juuri siitä, että miten niitä lukee. Melkein veikkaisin, että kannattaa niitä kumminkin useammin kuin kerran työstää  :wink:

Minkäslaisia päiviä itse kirjojen parissa vietät? Jotain ongelmia kirjojen sisältöön liittyen?


Viimeaikoina on tullut vietettyä aika ympäripyöreitä päiviä kirjojen parissa. Vapaapäiviä olen pitänyt aina silloin kun olen huomannut ettei lukeminen oikein etene. Mutta en kovin usein.

Kirjan sisällöistä ongelmia tuottaa lähinnä juuri nuo mainitsemasi takuut ja vakuudet. En kertakaikkiaan ymmärrä niistä mitään. Pakko puolustautua kyllä silläkin, että se kohta kirjasta on todella huonosti kirjoitettu eikä asioita ole selitetty. Mutta tosiaan, olen koittanut selvittää noita vakuuksia sun muita itselleni, mutta kun ei uppoa niin ei uppoa.  :cry:

EU-oikeudessa on myös monia asioita, jotka on pitänyt tavata noin sataan kertaan ennen kuin olen ymmärtänyt. Mutta lähinnä muut "ongelmat" noiden vakuuksien lisäksi liittyy siihen että kuinka muistaa neljä kirjallista tiukkaa asiaa. Ja vieläpä suoltaa se fiksusti paperille sitten kokeessa. Huoh. Alkaa jo jännittämään.

Ja vielä, pakko avautua! Noissa kirjoissa on kirjoitusvirheitä enemmän kuin laki sallii! :evil:  Ottaa aivoon, tekee vihaiseksi, vaikeuttaa ja hidastaa lukemista ja vi**ttaa ihan periaatteesta.

Noniin, taidanpa taas alkaa keskittymään siihen olennaiseen, eli lukemaan. Ja unohtaa kirjoitusvirheistä murjottamisen. Tsemppiä sullekin lukuihin, syksyllä nähdään... :wink:
Otsikko: Pääsykokeisiin luku
Kirjoitti: kirah - 06.06.2005, 08:33:25
Lainaus käyttäjältä: "Pallo"

Ja vielä, pakko avautua! Noissa kirjoissa on kirjoitusvirheitä enemmän kuin laki sallii! :evil:  Ottaa aivoon, tekee vihaiseksi, vaikeuttaa ja hidastaa lukemista ja vi**ttaa ihan periaatteesta.


Hehheh, tuohon joutuu sitten oikiksessa tottumaan. Ainakin mun oikeinkirjoitustaito romahti parin ensimmäisen opiskeluvuoden aikana  :? Eipä taida olla mikään ihme, kun lukee kuukaudessa satoja sivuja oikeinkirjoitukseltaan vaihtelevaa tekstiä. Raivostuttavaa tosiaan.
Otsikko: Pääsykokeisiin luku
Kirjoitti: sammeli - 08.06.2005, 00:57:11
Joo luvut on ohi! Soitin Amk:hon johon hain kun ei papereita kuulunut postissa... sanoivat että juu tälläsella yo-menestyksellä ei oo mitään mahiksia yrittää tänne! Kelatkaa, ei siis jumalauta pääse edes pääsykokeisiin! Eli yliopistoon voi hakea kuka tahansa tampio, mutta alemman asteen kouluihin ei pääse edes kokeisiin kun on aikanansa lukiossa ollut laiska lukemaan...!
Tälle asialle pitäisi oikeasti tehdä jotain  :evil:
Otsikko: Pääsykokeisiin luku
Kirjoitti: reppuselkä sekasateessa - 08.06.2005, 14:26:01
Lainaus käyttäjältä: "sammeli"
Joo luvut on ohi! Soitin Amk:hon johon hain kun ei papereita kuulunut postissa... sanoivat että juu tälläsella yo-menestyksellä ei oo mitään mahiksia yrittää tänne! Kelatkaa, ei siis jumalauta pääse edes pääsykokeisiin! Eli yliopistoon voi hakea kuka tahansa tampio, mutta alemman asteen kouluihin ei pääse edes kokeisiin kun on aikanansa lukiossa ollut laiska lukemaan...!
Tälle asialle pitäisi oikeasti tehdä jotain  :evil:

joo
isojen kaupunkien amk:hoin pääsy on melkein vaikeampaa kuin yliopistoihin
sitten taas sata tai kaksi kilometriä pois sivistyksestä niin amk linjoille hakijoita on hieman yli sen määrän mitä sinne opiskelemaan otetaan
-niissä on sitten usein juuri lukion ja amisten 'jämäkamaa', ettei mikään erityisen inspiroiva ympäristö

mihenkäs amk:non & linjalle hait jos saanen tiedustella?

aaa, 2 viikkoa kauppakorkean pääsykokeisiin
ahdistusta

ps. yo-arvosanoihin ja lukion pääsytodistukseen perustuva systeemi o kakka
pss. yleensä suomen koulusysteemi o kakka, (ellet oo idari joka sopii täydellisesti systeemiin)
psss. ellei mua päästetä muiden idioottien joukkoon kauppakorkeaan tai amk:hon, musta tulee yks vittuuntunu lisää yliopistoon matikkaa opiskelemaan, ainoana pyrkimyksenä tuhota yläasteella idioottien itsetunto
Otsikko: Pääsykokeisiin luku
Kirjoitti: arjuska - 14.06.2005, 19:17:12
Nooh, hehkutanpa nyt tännekin: pääsin sisään ja sosiaalipolitiikka Kuopion yliopistossa kutsuu minua elokuussa! Eli toista tutkintoa vaan vääntämään... Kiitos myös pallukoiden tuesta ja tsemiä niille, joilla on vielä aikaa tehdä asiansa eteen jotakin!  :D
Otsikko: Pääsykokeisiin luku
Kirjoitti: Cheve - 15.06.2005, 12:19:40
AMK:sta OT:

Lainaus käyttäjältä: "reppuselkä sekasateessa"
Lainaus käyttäjältä: "sammeli"
Joo luvut on ohi! Soitin Amk:hon johon hain kun ei papereita kuulunut postissa... sanoivat että juu tälläsella yo-menestyksellä ei oo mitään mahiksia yrittää tänne! Kelatkaa, ei siis jumalauta pääse edes pääsykokeisiin! Eli yliopistoon voi hakea kuka tahansa tampio, mutta alemman asteen kouluihin ei pääse edes kokeisiin kun on aikanansa lukiossa ollut laiska lukemaan...!
Tälle asialle pitäisi oikeasti tehdä jotain  :evil:

joo
isojen kaupunkien amk:hoin pääsy on melkein vaikeampaa kuin yliopistoihin
sitten taas sata tai kaksi kilometriä pois sivistyksestä niin amk linjoille hakijoita on hieman yli sen määrän mitä sinne opiskelemaan otetaan
-niissä on sitten usein juuri lukion ja amisten 'jämäkamaa', ettei mikään erityisen inspiroiva ympäristöValitettavasti se on näin.  :shock:

Itse päädyin E:n papereilla (en ylpeile, haluan vain kertoa tasoni) opiskelemaan Keski-Pohjanmaan Ammattikorkeakouluun. Ei mitään käsitystä ollut tulevasta, saati motivaatiota lukea pääsykokeisiin, kun en edes tiennyt mitä haluan. Kv. jutuista innostuneena hain amk:mme kv. liiketalouden linjalle.

Ja kyllä se taso on pelottavan alhainen.

Itse käyn kouluni läpi vain ja ainoastaan sen takia, että minulle alkaa vasta nyt selviämään mitä haluan. Ja tämä koulu on huimasti parantanut kielitaitoani (vaihdossa opin saksaa, ja Suomessa opin liike-elämän englantia..), muusta en sitten niin tiedä.  :roll:

Tässä postauksessa kommentoin vain ja ainoastaan omaa koulutusohjelmaani meidän amk:ssa, muihin en ota kantaa, joten älkää ottako sitä loukkauksena tai vihjeenä muiden koulutusohjelmien tai yksiköiden suhteen.
Otsikko: Pääsykokeisiin luku
Kirjoitti: reppuselkä sekasateessa - 20.06.2005, 16:40:59
TÄNÄÄÄÄ
eiei, siis huomennahan tuo kauppakorkean pääsykokeet on
lukemiset luettu,kertaukset kertailtu
nyt täytyy enää psyykata tappo-moodiin
vähentää tärinää ja ahdistusta
ja pirit vielä nenään ettei oo aivan unten mailla huomenissa kokeissa
onnea kohtalon tovereille
Otsikko: Pääsykokeisiin luku
Kirjoitti: reppuselkä sekasateessa - 22.07.2005, 14:46:08
jumaperkele
33pistettä kokeesta ja yhteensä 49
jokaiseen kauppakorkeaan suomessa olisin päässyt sisään (helposti vielä)
jos olisin hakenut helsinkiin niin olisi ollut hiinäjahiinäpääsy kun pisteraja oli 28,5
hähäh
voittajafiilis
turhan helpolta tuntui, ens vuonna jonnekin vaikeampaan täytyy hakea :/

ps. haluan omistaa juhlavan päivän kaikille jotka käytti 12vuotta jokapäivä 2-3tuntia läksyjen tekoon ja sen jälkeen hurjasti panosti kirjoituksiin ja pääsykokeisiiin
terveisin nimimerkki henkilö joka käytti nuo kaikki mahdolliset 4600tuntia runkkaukseen,telkkarin töllötykseen,leluilla leikkimiseen,pallon potkimiseen ja ihan van laiskotteluun
Otsikko: Pääsykokeisiin luku
Kirjoitti: r.pete - 22.07.2005, 16:05:40
Helsingin kauppakorkeakoulusta tupsahti kutsu aamulla postista :D Del Monte mies sanoo "Kyllä!".
Otsikko: Pääsykokeisiin luku
Kirjoitti: hile - 22.07.2005, 16:33:11
Onneks olkoon kaikille, jotka haluaamansa paikkaan paasivat! Itse en kykenisi moiseen raakkiin, niin olen tuplasti ilonen niiden puolesta jotka kykenee ja paasee ahkeroinnillaan haluaamansa opiskelupaikkaan.
Otsikko: Pääsykokeisiin luku
Kirjoitti: miumau - 14.02.2006, 15:14:55
*potks*

vois tehdà tàstà topikista nettiselaimen aloitussivun, ettà aina kun eksyis surffailemahan niin muistais nuo kielitieteen kirjat jotka oottelee lukemista. vàhàn kyllà jànskàttàà ettà osaako sità enàà òòh vajaan vuoden lusmuilun jàlkeen edes lukea.
Otsikko: Pääsykokeisiin luku
Kirjoitti: Cherbourg - 15.02.2006, 19:58:35
Enpä olis uskonut, että menen vielä pääsykokeisiin, mutta aika todennäköiseltä näyttää. Ihmettelen kyllä, että miten saan pääsykokeisiin luvun ohessa tehtyä mm.proseminaarin ja muut kurssit. Tosin maailma ei kaadu, vaikka en pääsisi sisään nyt. Voin lukea haluaamani alaa kuitenkin, koska olen jo sisällä yliopistossa. Pelottaa vaan, että mitä jos se uusikin ala alkaa kyllästyttämään ennen pitkää  :?:
Otsikko: Pääsykokeisiin luku
Kirjoitti: Lina - 16.02.2006, 20:02:31
Mulla oli vain yksi pääsykoekirja...luin sen kerran läpi..aikaa siihen meni n.2kk...en oikein jaksanut paneutua. Yliopistossa sitä kuitenkin nyt ollaan...
Otsikko: Pääsykokeisiin luku
Kirjoitti: Siljams - 18.02.2006, 12:59:29
Pyrin tänä keväänä lääkikseen. Kauhea stressi ollut tästä jo syksystä lähtien. Ensiksi on kirjoitukset ja sitten pitäisi lukea kahden kuukauden aikana Galenosta niin että se tulee korvista ulos. Saattaapi olla että lakkiaiset peruuntuu, koska olen jossain hermoparantolassa.  :)