Pallontallaajat.net

Omatoimimatkailu => Yleinen => Aiheen aloitti: Cheve - 01.06.2005, 18:52:42

Otsikko: Sekaannuksia matkalla..
Kirjoitti: Cheve - 01.06.2005, 18:52:42
Viime viikkoina olen niin lahjakkaasti ostellut vääriä elintarvikkeita, että ajattelin nostattaa täällä keskustelua, josko tätä olisi muillekin sattunut..  :lol:

1) Halusin ostaa sipulikeittoa sveitsiläisestä ruokakaupasta, en löytänyt. Päädyin ostamaan parsakeittoa - jossain kohtaa kesken ruoanlaiton tajusin, että ohoh! tämä ei muuten ole parsakeittoakaan. Lauchcreme, mitähän se sitten loppujen lopuksi onkaan.. ;)

2) Tämä on se pahempi. Luulin ostaneeni naudan ulkofilettä, ja onnellisesti kokkailessani saksalainen kämppikseni pysähtyi tuijottamaan lihaani suu auki. 'Oletko ihan varma, mitä syöt?' - 'öö..' - Liha oli strutsia. Mutta ihan hyvää tuli  :lol:

Kertokaahan kokemuksia  :lol:

Ps. Haulla ei vastaavia löytynyt, mutta lukitkaa toki, mikäli vastaava löytyy..
Otsikko: Sekaannuksia matkalla..
Kirjoitti: henttu - 01.06.2005, 19:24:09
Tää ei kyllä oo kauheen paha, mutta Tunisiassa luulin ostavani murskattuja tomaatteja pastan kanssa syötäväksi, mutta purkki olikin pyreetä. Ei siis kovan hyvää.  8)
Otsikko: Sekaannuksia matkalla..
Kirjoitti: Juzt - 01.06.2005, 20:04:54
Aikanaan Saksasta piti lähettää 50-vuotis syntymäpäiväkortti, hajamielisesti nappasin kivannäköisen kukkakortin jossa koreili 50 kultakirjaimilla, jälkeenpäin tajusin että kyseessä oli kultahääpäiväkortti, mutta ei se nyt niin jetsulleen ole, ajatus on tärkein  :wink:

Tämä ei ole sattunut itselle mutta tuttaville:
En nyt muista missä (olisiko ollut Balttiaa, Itä-Eurooppaa kuitenkin) Diesel-autolla kierrellessään oli tullut tankkauksen paikka vastaan pikkutunneilla. Suomen perinteisten vihreän ja mustan pistoolin sijasta oli tarjolla mustaa ja sinistä, ja vanhasta tottumuksesta päätti kuski suorittaa tankkauksen siitä mustasta, joka olikin bensaa... Tilanteen tajutessaan oli huoltamonpitäjä rynnännyt ulos, mutta sen verran oli jo ripeä kuski ehtinyt tankata että stopista tuli hieman suunniteltua pidempi :) Onneksi huoltamolta löytyi myös apua tankin tyhjennykseen jotta saatiin oikeanlainen polttoneste taas tilalle.
Otsikko: Sekaannuksia matkalla..
Kirjoitti: Cachorro - 02.06.2005, 06:54:08
Vuosi -92 reilillä. Olikohan Göteborgissa ennen yhtä potkupallon EM-kisapeliä kun yllätti hirvittävä jano. Ei kun lähimpään markettiin ostamaan mehupullo. Sitä hätäpäissäni ja janoissani vetelin kurkusta alas reilut satsit ennenkuin huomasin sen olevan mehutiivistettä...

Oma ruotsi onkin tasolla "Jag heter futbol"...
Otsikko: Sekaannuksia matkalla..
Kirjoitti: Ogatnaa - 02.06.2005, 10:24:40
Kasvissyöjäkin palaa ajoittain menneisyyden tapoihin.

Ausseissa kuinkas ollakaan sattui matkalle kovasti kesäinen aurinkoinen päivä ja grillialueelle jouduttuamme rupesi mieli kovasti krillilihaa. Ei muuta kuin ihmettelemään kylän lihakauppojen tarjontaa ja sopivan näköiset piffit pakettiin.
Kypsennys onnistui mutta piffit ei ollu piffejä vaan jotakin helkatin sisäelintä, olisko ollut peräti maksaa PTHYI!
Otsikko: Sekaannuksia matkalla..
Kirjoitti: *Maria* - 02.06.2005, 11:30:26
Olin joskus ihan pienenä vanhempieni kanssa kiertämässä Eurooppaa. Saksalaisella leirintäalueella lähdin hakemaan koko perheelle aamupalaa leirintäalueen kaupasta. Löysinkin herkullisen näköisiä jogurtteja ja ladoin niitä viisi-kuusi kappaletta kärryihin. Kassalla oli tosi vaikeeta saada ostettua jogurtteja. Myyjä kysyi saksaksi jotain noin kymmenen kertaa ja koska en itse kieltä osannut, en ymmärtänyt mistä on kyse. Viiden minuutin vänkäämisen jälkeen sain jogurtit ostettua. Teltalle päästyäni äiti vähän ihmetteli, miksi ihmeessä ostin kasan kermavaahtoa  :D
Otsikko: Sekaannuksia matkalla..
Kirjoitti: arhippa - 02.06.2005, 13:15:26
Moskovassa viime kesänä olin kovasti ihmeissäni kun juusto- ja lihatiskin tytsy ei millään meinannut tajuta "mina puhua vain hjuvin vaha venaja"-yritystäni ostaa herkullisen näköistä savujuustopötkylää. Venäläisissä elintarvikeliikkeissähän tunnetusti harrastetaan hyvin sekavia käsinkirjoitettuja kylttejä, ja maksapateetahan se "savujuusto" oli. Sai äärimmäisen epäluuloinen kulkukoira kasvissyöjiltä päivän aterian.
Otsikko: Sekaannuksia matkalla..
Kirjoitti: Cheve - 02.06.2005, 16:40:46
Kiitos  :lol:

Olette palauttaneet itseluottamukseni :D
Otsikko: Sekaannuksia matkalla..
Kirjoitti: tzt - 02.06.2005, 23:06:53
Setäni oli ekalla reilillään tilannut pariisilaisessa hienossa ravintolassa pässinkiveksiä, siis vahingossa. Oli hiukan ihmetellyt, että mitä ne tarjoilijat supisevat ja osoittelevat, kunnes oli sitten tarkistanut ruoan nimen.  :lol:

Itse olen luullut buttermelkiä piimäksi.
Otsikko: Sekaannuksia matkalla..
Kirjoitti: chao - 03.06.2005, 00:43:15
pidän banaaneista. ennen muinoin tein kuubassa innoissani ensimmäistä kertaa tuttavuutta ruokabanaanin (plátanon) kanssa, luullen sitä banaaniksi (banana). odottamaton jauhon maku jäi suuhun. ei sen kummempaa. köhittyäni hetken nolona kuubalaiset sanoivatkin ihmettelleensä miten voin innostua noin ruokabanaaneista.
Otsikko: Sekaannuksia matkalla..
Kirjoitti: Put - 03.06.2005, 20:06:34
Tämä ei ole paha mutta Prahassa ostin herttaisesta paikallisleipomosta kolme leivosta piknikille. Mummot eivät puhuneet englantia. Ostin summissa omaa silmää miellyttävät herkut ja lähdin. Piknikillä sitten tietenkin selvisi epämiellyttävä yhdistelmä. Kermavaahtoa (?), rommia, kovaa lehtitaikinaa (?) ja jotain vaaleanpunaista litkua :? Leivoksen kuori ei paljastanut mitään sisälmyksestään.

Mutta se ei latistanut tunnelmaa  8)
Otsikko: Sekaannuksia matkalla..
Kirjoitti: Juzt - 04.06.2005, 00:55:22
Ainiin, alkuperäiseen postaukseen vielä. Onko saksani aivan ruosteesa vai eikös Lauchcreme ole purjokeittoa?
Otsikko: Sekaannuksia matkalla..
Kirjoitti: alpakka - 04.06.2005, 02:21:55
Lainaus käyttäjältä: "Juzt"
Onko saksani aivan ruosteesa vai eikös Lauchcreme ole purjokeittoa?


Lauch on purjo ja creme ruoka-aineissa tahna(?). Mutta eiköhän tuo purjokeitto ole oikein kun siihen "tahnaan" lisää veden, niin keittohan siitä syntyy.
Otsikko: Sekaannuksia matkalla..
Kirjoitti: Cheve - 04.06.2005, 13:48:51
Purjokeittoa, ahaa  :lol:

En ole kiusallanikaan sitä katsonut sanakirjasta, mutta nytpä selvis.. Siltä se maistuikin :D

Kiitos :D
Otsikko: Sekaannuksia matkalla..
Kirjoitti: Vaara - 06.06.2005, 14:07:10
Matkatovereiden piti ostaa Kaakkois-Euroopan suunnalla voita kaupasta, mutta toivatkin leiriin jotain hiivan tapaista tököttiä. Sinä iltana leipä maistui melko erilaiselta...

Samalla suunnalla ostin aamupalaksi leipomosta herkullisen näköisiä pasteijan tyyppisiä leipiä, mutta sisältä paljastui hirveä, todella rasvainen kasa jotain vihreää...kulkukoirille päätyi tämäkin :D
Otsikko: ponua pekingissä
Kirjoitti: moh - 06.06.2005, 15:19:00
Piti kaverin kanssa ostaa Pekingissä hostelliin semmonen 5 litran vesipönkkä, kun nyt varmaan ainakin viikko ajateltiin siellä olla. lähikaupassa sitten siitä vesipullojen vierestä napattiin semmonen iso kanisteri. makso jotakin reilut kaks euroa ja puhuttiin siinä hostellille talsiessa, että eipä se vesi näköjään tämmösissä isoissa purkeissa juuri halvempaa ole kuin pienemmissä puteleissakaan. yllätys olikin sitten melkoinen, kun avattiin se kanisteri ja huomattiin, että oltiin ostettu 5 litraa kohtuu luokatonta kiinapontikkaa. pakkohan sitä oli vähän koittaa juoda, mutta vikat 4,8l jäivät siivojien iloksi...
Otsikko: Re: ponua pekingissä
Kirjoitti: AS - 06.06.2005, 15:40:45
Lainaus käyttäjältä: "moh"
..avattiin se kanisteri ja huomattiin, että oltiin ostettu 5 litraa kohtuu luokatonta kiinapontikkaa. .


Buahhahhahaaa, tama piristi paivaa kummasti!!! Kiitos!  :D
Otsikko: Sekaannuksia matkalla..
Kirjoitti: osku86 - 06.06.2005, 18:53:54
.s
Otsikko: Sekaannuksia matkalla..
Kirjoitti: Pokahontas - 07.06.2005, 17:57:43
Kiinan ruokakauppojen pontikkaa muistellessa nuosee vieläkin hymy naamalle :)
Otsikko: Kahvi & wiineri
Kirjoitti: Ville23 - 07.06.2005, 19:41:00
Tervehdys vaan kaikille!

Itselläni ei vastaavia mokauksia ole mutta siskolle kävi hauskasti kun oli rakkaassa etelänaapurissamme Virossa. Sysse meni kahvilaan aivan normaalisti ja tilasi kahvin sekä wiinerin. Kahvin se sai heti, mutta wiineri tuli sitten pöytään. Noh, hetken kuluttua pöytään tuli keitetty nakki...heheheh... voitte vain kuvitella vegaani siskon ilmettä.

Hyvää kesää kaikille reissaajille!
Otsikko: Sekaannuksia matkalla..
Kirjoitti: Päivi - 08.06.2005, 19:04:27
Ranskalaiset syövät kyllä veikeitä asioita.

Ehdottomasti hassuin ruokaloma vietettiin viiden hengen voimalla muutama vuosi sitten, kun hyväksi luultu ranskan kielen taito osoitti puutteensa nimenomaan tällä kulinaarisella saralla. Jotenkin niissä ruokalistoissa oli jokaisen ruokalajin kohdalla aina YKSI sana, jota ei ymmärtänyt? Eikä tietystikään kehdannut kaivaa sanakirjaa ruokapöydälle, kun se olisi ollut muka moukkamaista. Heti ensimmäisenä iltana Ranskan puolella kaksi ihmistä tilasi vahingossa sammakonreisiä.

Myöhemmin epäonni kasautui yhdelle, normaalisti tietenkin vain kasvisruokaa syövälle henkilölle. Kun helmikana oli lakannut pyörimästä vatsassa, ilmestyi pizzan päälle andouillettea (lähinnä sisälmyksistä koostuvaa makkaraa).

Huoltoasemaruokakin petti. Kasvissopalta kuvassa näyttänyt ruoka maistui omituisen kitkerältä ja suutuntumakin oli vieras. Syömättä jäi. Totuus selvisi jälleen jälkikäteen: tripes meinaa sekalaisia sisuskaluja sekin.

Samana iltana illallispöydässä sisälmyslounaan nälkäiseksi jättämä mies totesi: "Nyt mä en tilaa kyllä mitään, mistä en ole varma. TUO ainakin on vasikkaa, mä otan sitä."

Olihan se. Vasikkaa. Vasikan munuaisia. :)
Otsikko: Sekaannuksia matkalla..
Kirjoitti: Neiti Q - 08.06.2005, 19:13:23
Tämä sattui ihan kotimaan matkalla:
Letkeä ilta mökin terassilla. Viini virtasi ja yksi mäyräkoirakin oli jo tavattu, kun alkoi hiukoa. Löysin vain yhden paketillisen grillimakkaraa jääkaapista, ja veljeni ystävällisesti grillasi (mun kesän ainoan) makkaran jokaiselle. Hänelle taisi jäädä vielä nälkä, koska hetken kuluttua saimme lämpimiä voileipiä. Niissä oli kuulemma pippuribalkania juuston alla. Pidimme makua melko mineraalipitoisena, ja pienen haastattelun jälkeen selvisi, että kyseinen makkaralaatu olikin koiranmakkaraa.. Söin kohteliaasti leipäni loppuun, muiden leivät kyllä lensi pusikkoon. Eläinten ruoathan tutkitaan tarkemmin kuin ihmisten, lohduttelimme toisiamme. Ja kyllä, äidillä on kaksi koiraa. Yleensä niille vaan tarjotaan muita ruokia kuin koiranmakkaraa - ja niin muuten mökkivieraillekin..
Otsikko: Sekaannuksia matkalla..
Kirjoitti: hile - 09.06.2005, 00:02:38
Ei nyt suoranaisesti oma moka, mutta moka kuitenkin.

Belgiassa jossain kioskilla paikallinen kaveri halusi tilata meille ranskalaiset (koska belgialainen juttuhan ne on..) ja jotain muuta safkaa lisaksi. Alkoi kysely (ranskaksi), onko mikaan ruoka kasvisruokaa. Sanoin, etta ei munia, juustoa, kalaa eika lihaa. Ensimmainen mies sanoi, etta ei vegeruokia ole. Vahan ajan paasta tuli toinen mies, joka sanoi, etta onhan meilla tama. Kysyttiin sitten onko munia tai juustoa. Ei, ei ole. Onneksi avasin ihme 'pasteijan' ja sisalta loyty kinkkua. Naminami.

Kaupassa olen aika tarkka mita ostan, helpottaa suuresti 'sopii vegeille' merkki.
Otsikko: Sekaannuksia matkalla..
Kirjoitti: pioneer53 - 11.06.2005, 16:19:31
Puolassa pizzaa tilasin. Sain jonkun lätyn missä oli juustoa ja tomaattia päällä. Ei mitään hajua mistä pohjakaan oli tehty. Latviassa hampurilainen oli kuin sämpylä oudolla majoneesilla.
Otsikko: Sekaannuksia matkalla..
Kirjoitti: hile - 12.06.2005, 01:01:40
Lainaus käyttäjältä: "pioneer53"
Latviassa hampurilainen oli kuin sämpylä oudolla majoneesilla.


Viime suomen reissulla otin baarista tultua jonkun vege burgerin helsingin keskustast pikku kojusta..Mikaan burgeri se ei kylla ollu, juuri joku sampylajutska..eieiei ollu hyvaa..
Otsikko: Sekaannuksia matkalla..
Kirjoitti: Mutka - 12.06.2005, 18:19:35
Tämä ei nyt mikään kummoinen kämmähdys ole mutta kerron sen kuitenkin.

Jokunen vuosi takaperin Italiassa ollessani menin johonkin mukavan näköiseen pitsapaikkaan ja nälkä kurni jo mahassa ja niinpä ollen tilasin heti pitsan. Luulin tilanneeni kinkkupitsan muilla makoisilla lisukkeilla, mutta tarjoilijan tuodessa pitsaa tajusin tilanneeni jonku "leväpitsan". Muuta en siitä pitsasta tiedä kuin sen, että se oli hel**tin pahaa. Tosimiehenä söin pitsan melkein kokonaan koska nälkä oli niin kova. ;)
Otsikko: Sekaannuksia matkalla..
Kirjoitti: BlueZ - 12.06.2005, 19:00:58
Unkariksi tomaatti on "paradicsom", joka sai ystäväni ajattelemaan ihania paratiisimehuja joissa kaikkea ananaksesta mangoon ja passioniin... totuus oli ikävä kohdata, yhtä pahaa tomaattimehua en ole itsekään maistanut. Tuli ilmi, että "paratiisi", "taivas" ja "tomaatti" ovat kuin ovatkin synonyymeja toisilleen...  :roll:
Otsikko: Sekaannuksia matkalla..
Kirjoitti: Meghara - 12.06.2005, 22:39:04
Heh, suurin sekaannus oli viime reili-reissulla kun oltiin ystäväni kanssa Pariisissa. Automaatti näytti ei-oota, vaikka laskujemme mukaan emme missään tapauksessa olleet vielä ylittäneet budjettia. Olimme ilman yöpaikkaa, käteistä ja hieman eksyksissä keskellä franssilaa. Suhasimme lähimpään poliisilaitokseen josta kyselimme hieman neuvoa. He antoivat Suomen surlähetystön ja konsulaatin osoitteet, ja me reippaina tyttöinä samoamaan pitkin poikin Pariisin hämmentäviä kujia. (Tähän väliin täytyy mainita että reilireissumme oli todellakin puhtaasti ex-tempore, eli paljoa alkuvalmisteluja ei ollut.)

  Konsulaatti oli kiinni, suurlähetysöä emme löytäneet, joten suhasimme (taas) häiriköimään poliiseja. (Oletteko muuten huomanneet, että kun ranskalaiselta kysyy puhuuko hän englantia, hän vastaa "a little", ja se on loppujen lopuksi se ainut asia mitä hän osaa? :shock: ) Poliisit tunsivat syvää myötätuntoa ja antoivat meidän jäädä nukkmaan heidän työvuoronsa ajaksi odotuhuoneeseen. Aamulla klo 6 kun heidän työvuoro päättyi, me suhasimme etiepäin ja totesimme suurlähetystön olleen koko ajan poliisiasemaa vastapäätä.(!!)

 Tarina jatkuu aika pitkälle vielä ja sisältää kertomuksen ranskalaisesta siivoojattaresta joka heitti meidät suurlähetystöstä ulos meidän vahingossa murtauduttua (? voiko niin sanoa jos ovi on auki?) sisään ja ritarillisista, tutuista poliiseista jotka toruivat siivoojaa huonosta käytöksestä, mutta se on jo toinen juttu..

Niin, ja Ranskan pankkiyhteydet ovat tosiaan surkeat, varoituksen sana. Paikallisten mukaan n.3 kertaa kuussa järjestelmä kaatuu. Siistii. :?
Otsikko: Sekaannuksia matkalla..
Kirjoitti: pioneer53 - 17.06.2005, 13:16:48
On se kivaa, kun maailmalla poliisitkin ottaa luoksee ilman, että putkaan joutuu. Missä meillä suomessa kohdeltaisiin noin, ei tietääkseni missään ainakaan etelässä.
Otsikko: Sekaannuksia matkalla..
Kirjoitti: Seepr - 18.06.2005, 23:51:20
Kiinassa "riisinuudelit"-niminen annos (no, kiinaksihan listassa varmasti luki todellinen sisältö) olikin valtava kulhollinen keittoa, joka sisälsi siskonmakkaran tapaisia klönttejä, tunnistamattomia taikinapallosia, jauhelihaa, outoja lieroja ja kaiken kruununa paksuja, lyhyitä mustekalan lonkeroita. Kasvissyöjäseurueemme maisteli enemmän tai vähemmän innokkaasti yllätyksellistä ruokalajia kun siitä nyt oli kerran maksettu ja koska nälkä oli kova, mutta mömmö ei ollut hyvällä tahdollakaan erityisen hyvää. Harvoin missään jätän ruokaa lautaselle mutta...
Otsikko: Sekaannuksia matkalla..
Kirjoitti: Mane - 19.06.2005, 13:31:54
Lainaus
me suhasimme etiepäin ja totesimme suurlähetystön olleen koko ajan poliisiasemaa vastapäätä


 :lol:  Meille kävi sama juttu... eka kysyttiin kyseiseltä poliisiasemalta neuvoa ja etittiin konsulaattia pitkään... kunnes monen tunnin etsinnän jälkeen löydettiin se :oops:

Samalla reissulla käytiin kaverin kanssa pitsalla jossain aika perus pizzeriassa... kumpikaan kun ei osannu Ranskaa niin tilattiin listalta summassa. Kaverini on allerginen paprikalle eikä kumpikaan meistä voi sietää kananmunaa, muuten kyllä menee mikä vaan. Pitsojen tullessa huomasimme, että kaverin pitsassa oli keskellä kananmuna ja reunoilla paprikaa ja jotain ihme salamipötköjä. Minun pitsa oli taitettu ja innolla odotin mitä sisältä löytyy... haarukalla ja veitsellä pitsaan reiän tehtyäni huomasin kuinka kananmunan keltuainen(jota siellä oli paljon) valui lautaselle. Sisältä löytyi myös kinkkua. No molemmilla oli kuitenkin sen verran nälkä, että söimme mitä pystyimme(pääasiassa pohjan) ja jätimme loput syömättä. Kyllä vähän hävetti ku tarjoilija haki lautaset pois... täytteisiin tuskin oli koskettu ja pohjat vaan syöty :roll:


Tästä oppineena vältimme Oeuffia :lol:
Otsikko: Vs: Sekaannuksia matkalla..
Kirjoitti: Roger1994 - 26.09.2012, 00:09:23
Pakko nostaa tätä loisto topickia, jos vaikka ihmiset innostuisivat kommentoimaan taas omia kommelluksiaan ;D

Itselle kommellukset liittyvät lähinnä ruokaan. Brysselissä menin paikalliseen ranskalaisia myyvään paikkaan, jonka ruokalista tiskin takana oli ranskaksi. En tajunnut sanaakaan vaihtoehdoista, joten tilasin vain helpoimmin lausuttavan annoksen. Ilmeeni olikin varsin mielenkiintoinen, kun käteeni ojennettiin joku 5-7 ihmisen mega-annos :D

Venäjällä oltiin lätkäjoukkueen kanssa ravintolassa, jossa tilasin halvimman pizzan. Kieltä ymmärtämättömänä yllätys oli taas kova kun pöytään tuotiin pizza, jossa oli pelkästään suolakurkkuja päällä! Suolakurkut olisivat ehkä muuten menneet, mutta olisivat nyt edes pistäneet jotain tomaattipyreetä tai juustoa siihen pizzan päälle!

Samalla reissulla joukkueenjohto osti meille 300l hiilihapollista vettä, siinähän sitten kiskottiin peleissä happovettä koko turnaus...
Otsikko: Vs: Sekaannuksia matkalla..
Kirjoitti: maaly - 26.09.2012, 12:53:11
Itse olen luullut buttermelkiä piimäksi.

Tarkoittaa varmaan butter milch... Mutta mitä se sitten on jos ei piimää?? Piimänä olen sitä nyt kuukauden verran juonut...   ::)
Otsikko: Vs: Sekaannuksia matkalla..
Kirjoitti: Lianna - 26.09.2012, 21:59:54
Ai täällä on tällainenkin ketju! Hauskaa! Ranskassa ei ole mennyt muuta sekaisin kun karitsa ja vasikka, mikä ei nyt niin vakavaa ole.

Mutta Firenzessä piti päästä kokeilemaan autenttista paikallista ruokaa lounasaikaan kauppahallissa. Listalla komeili Trippe alla Fiorentina ja minäpä hyvin ylpeänä kielitaidostani totesin että jaa, alla Fiorentina tarkoittaa tietysti Firenzeläiseen tapaan, pakko kokeilla! En osannut kiinnittää siihen ensimmäiseen sanaan huomiota. No, sain sitten eteeni ison lautasellisen jotain outoa vaaleaa... ...jotain. Tomaattikastikkeessa. Maistelin sitä ja totesin, että eipä ole erityisen hyvää. Maistoin lisää ja totesin että aika pahaa itse asiassa. Söin vielä vähän lisää ja tulin siihen tulokseen että ällöttäväähän tämä on! Söin kaiken ruuan kanssa tarjotun leivän öljyn kanssa ja hiukan tomaattikastiketta...

Sitten tuli paikan isäntä joka katsoi silmät pyöreänä ja kysyi, että mitä vikaa ruuassa oli?! Italian kielen taitoni on sellainen, että ymmärrän joskus hyvinkin, mutta en saa sanaa suustani. Jotain siinä yritin änkyttää, maksoin ja hipsin nälkäisenä pois, paikan isännän suorastaan loukkaantunut katse niskassani.

Tarkistin sitten myöhemmin, että mikä ihme tämä "Trippe" on - no sehän on tietysti lehmän pötsiä. Ei ainakaan voi syyttää minua ennakkoluuloisuudesta sisäelimiä kohtaan! Sokkotesti paljasti, että lehmänvatsa ei ole hyvää, piste.  :D


Otsikko: Vs: Sekaannuksia matkalla..
Kirjoitti: jyka - 26.09.2012, 22:07:01
Ei nyt mikään sekaannus ollut, mutta hong kongissa tilasin arviosta ruokalistalta niin sain tälläistä: http://jyka.sytes.net/gallery2/d/11578-2/p1000604.jpg

Jotain eläinperäistä nuo rutaleet oli ja niitä todella harvoja kertoja kun en saanut syötyä :)
Näyttää läskille mutta sitkeää oli. Mahdollisesti jänteitä
Otsikko: Vs: Sekaannuksia matkalla..
Kirjoitti: baapel - 27.09.2012, 05:14:59
Ekalla Baltian automatkalla pysähdyttiin Riikaan syömään ja ruokailun sekä pakollisen Reval Hotel Riga maisemien ja muutaman kaupan jälkeen talsittiin kohti autoa. Matkalla tuli kerjäläinen ja koska seuraava pysähdys olisi vasta Liettuassa päätettiin antaa paikalliset kolikot pois. Ihmettelimme hiukan kerjäläisen leveää hymyä ja kumarruksia kunnes autossa tajuttiin että yli 50e vähintään annettiin sitten lateina :)

Kiinassa illalla Pekingissä tuli kanssa tilattua listalta (jossa vain kiinalaisia merkkejä) jotakin ja osan sain syötyäkin mutta suolaista oli eikä edelleen hajuakaan mitä söin, ehkä parempi niin.

Otsikko: Vs: Sekaannuksia matkalla..
Kirjoitti: Ayla - 27.09.2012, 10:17:16
Kaverini kertoi Intiassa paikallisislle seurustelevansa. Hän sai paikallisilta hyvinkin outoja silmäyksiä, ja he ihmettelivät, että onko tuollainen edes laillista? Hetken juttua selviteltyä kaveri selitteli, että hän siis ei suinkaan seurustele 11-vuotiaan pojan kanssa, vaan on seurustellut poikaystävänsä kanssa 11 vuotta...

Toinen kaveri reippaana kerran Roskildessä osti korin kaljaa "a basket full of beer". Myyjä kysyikin, että "do you mean a case?". Voin kertoo, että tästä on jokunen vuosi jaksettu vittuilla meijen englanninkielen gurulle  ;D

Toinen kaveri halusi kertoa espanjaksi Venezuelassa, että häntä hävettää (empacho), mut sen sijaan kertoikin, että on raskaana (embarazado). Kyllä oli kuulijat ihmeissään... Ja samoin kaveri, kun alkoi onnentoivotuksia tulla. Ja sitten vasta hävettikin...

Aikoinaan Budapestissa mennessämme hotellihuoneeseen, ei meijen huoneen sähköt toimineet. No siinä sit suutuspäissämme käytiin pimeessä suihkussa, kun ai jaksettu lähteä respaan, kun oltiin joka tapauksessa heti suihkuhommien jälkeen lähdössä kylile. Siinä sit respaan mennessä puhistiin, että saavat kyllä saatana korjata ne sähköt siihen mennessä, ku palataan. Reklamoitiin asiasta. Respa kysy, että eikö mitkään sähköt toiminu, vaikka kortti oli laitettu oikein päin siihen juttuun, joka aktivoi sähköt? Eihän meistä ollu kumpikaan tollasesta kuullukaan koskaan aiemmin... Siitä sitten vähin äänin lähettiin. Ja huoneeseen menneesä siiten se kortti laitettiin siihen juttun, ja kas kas, sähköt toimi.
Otsikko: Vs: Sekaannuksia matkalla..
Kirjoitti: reissuruuna - 27.09.2012, 12:04:52
Olin Guanzhoussa ja oli aika ostaa uudet kengät, sillä jaloissa olevat olivat tulleet tiensä päähän. Paikkoja kierrellessä löysin sattumalta 6 kerroksisen kauppakeskuksen, jossa oli ainoastaan kenkäkauppoja - suurimmassa osassa paikoista hintalaput kengissä, ei tinkaamista. Valinnan paljouden keskellä päätin rauhassa etsiä TÄYDELLISET kengät.

Katseltuani pari kolme tuntia, pitkä aika minulle viihtyä vaateostoksilla, löysin hienon parin. Hinta muistaakseni 12 euroa silloisella kurssilla ja vaikka halpuus kertoikin kenkien alkuperästä, niin laatu vaikutti olevan ihan eri maailmasta kuin perus Aasiasta ostetut vitosen kengät. Kerroin haluavani kengät, johon myyjä: "montako sataa paria?"

Hetken asiaa pyöriteltyä selvisi, että koko mesta oli täynnä tukkumyymälöitä ja kyseinenkin liike myi vähintään sata kenkäparia kerralla. Yritin ostaa näytillä olleet kengät tarjoamalla jopa tupla hintaa, mutta ei tullut kauppoja. En ole enää ikinä löytänyt mistään yhtä hyvän näköisiä kenkiä - ne olisi oikeasti olleet täydelliset.
Otsikko: Vs: Sekaannuksia matkalla..
Kirjoitti: Kapteeni Tunkki - 27.09.2012, 12:12:23
[Taustatiedoksi: Olen aika melkoinen pullukka: paljon vatsaa ja vähän pituutta]

Eräällä työmatkalla ostin taas tapani mukaisesti ostanut matkalaukun liian täyteen kohdemaan tuotoksia. Lentokentällä laukku näytti ei niin pientä ylipainoa. Kysyin reippaasti hymyillen "Should I lose some weight?" viitaten matkalaukkuun. Lentokenttävirkailija (nuori nainen) tulkitsi asian aivan eri tavalla, ainakin kasvojen värin mukaan, joka nyt oli voimakkaan punainen, ja vastasi "No, no, it's okay."

Vastaavanlainen, mutta ei yhtä hauska sattui tuhkapilven aikoihin. Viikonloppu Barcelonassa venyi 11 päiväksi, jona aikana ehti mm. käymään läheisellä luostarilla, josta ostin vaellussauvan. Poislähtiessä, tapani mukaisesti ja olosuhteiden pakosta, oli taas melkoisesti ylipainoa ja lentokenttävirkailija pitkin hampain hyväksyi matkatavarat ilman maksuja, mutta "nothing more". Vaellussauva ei mahtunut matkalaukkuihin, joten olin pakannut sen erikseen pahviputkeen. Pitkät päivät turistikävelyä vähän liian huonoissa kengissä oli saaneet jalkani pahoille rakoille ja kävelyä muistuttava vaappuminen oli sen mukaista. Esittelin pakettia "This is my walking stick", jolloin senkin sai vielä mukaan. On toki totta, että se oli kävelykeppi, mutta millään muotoa ortopedinen väline, vaikka se taas sellaiselta vaikutti.
Otsikko: Vs: Sekaannuksia matkalla..
Kirjoitti: Strange Little Girl - 27.09.2012, 12:51:50
Australian englanniksi "thong" on varvastossu, brittein englannissa "thong" taas on stringi. Kun kavelimme australialaisen ystavani kanssa sateisella kadulla Lontoossa han astui kuralammikkoon. Paastyamme bussipysakille han huudahti kovaan aaneen "Oh god, my thong is SO wet" kaikkien tyomatkalaisen huvitukseksi!
Otsikko: Vs: Sekaannuksia matkalla..
Kirjoitti: poro78 - 27.09.2012, 18:53:53
Sri lankassa, negombossa mentiin tuk tukilla pankkiin vaihtamaan rahaa. Exä maksoi kolmesataa kuskille, joka meni maksu vaiheessa hieman hämilleen, ei sanonu mitään. Vartin jonotuksen jälkeen tiskillä samasta lompakosta löytyi viimeiset rupiat, mutta ei niitä kolmea sataa euroa joita tultiin vaihtamaan. Illalla hotellin kattouima-altaalla kateltiin ympäriinsä että missä ne bileet on...

Toinen tapaus bulgariassa, mentiiin syömään kolmistaan ja kaverin kanssa kun ei puhuttu saksaa ja tarjoilija ei puhunut englantia niin näytettiin malli annosta listassa. Saksaa puhuva kaveri alkoi suuri eleisesti tilaamaan itselleen annosta ja tavaamaan ruokalistaa, tarjoilija vilkuili meitä siinä sivussa ja aina kun tilaava kaveri katsoi häntä niin hymyili kauniisti. Kun annokset saapuivat niin me saatiin juuri sellaiset malli annoksen näköiset kuin halusimmekin ja meidän kielimies sai kaksi neljään osaan pilkottua tomaattia ja jauheliha pihvin.
Otsikko: Vs: Sekaannuksia matkalla..
Kirjoitti: Vaisjani - 28.09.2012, 00:00:49
Indonesiassa keskusteltiin kaverin kaverin kanssa joka ei pahemmin englantia puhu. naytti kuvan tyttoystavastaan tai vaimostaan ja heitin indonesiaksi etta aviomiehesi on kaunis. luulin etta vaimo ja aviomies on sama sana niinkuin voi kayttaa tyttoystavastakin tai poikaystavasta. muut ymparilla repesivat kovasti nauramaan tasta virheesta, harmitonhan se oli :D
Otsikko: Vs: Sekaannuksia matkalla..
Kirjoitti: tammineN - 02.10.2012, 11:48:22
Anteeksi OT, mutta tämä vanha viesti houkutteli kommentoimaan...

Heh, suurin sekaannus oli viime reili-reissulla kun oltiin ystäväni kanssa Pariisissa. Automaatti näytti ei-oota, vaikka laskujemme mukaan emme missään tapauksessa olleet vielä ylittäneet budjettia. Olimme ilman yöpaikkaa, käteistä ja hieman eksyksissä keskellä franssilaa. Suhasimme lähimpään poliisilaitokseen josta kyselimme hieman neuvoa. He antoivat Suomen surlähetystön ja konsulaatin osoitteet, ja me reippaina tyttöinä samoamaan pitkin poikin Pariisin hämmentäviä kujia. (Tähän väliin täytyy mainita että reilireissumme oli todellakin puhtaasti ex-tempore, eli paljoa alkuvalmisteluja ei ollut.)

  Konsulaatti oli kiinni, suurlähetysöä emme löytäneet, joten suhasimme (taas) häiriköimään poliiseja. (Oletteko muuten huomanneet, että kun ranskalaiselta kysyy puhuuko hän englantia, hän vastaa "a little", ja se on loppujen lopuksi se ainut asia mitä hän osaa? :shock: ) Poliisit tunsivat syvää myötätuntoa ja antoivat meidän jäädä nukkmaan heidän työvuoronsa ajaksi odotuhuoneeseen. Aamulla klo 6 kun heidän työvuoro päättyi, me suhasimme etiepäin ja totesimme suurlähetystön olleen koko ajan poliisiasemaa vastapäätä.(!!)

 Tarina jatkuu aika pitkälle vielä ja sisältää kertomuksen ranskalaisesta siivoojattaresta joka heitti meidät suurlähetystöstä ulos meidän vahingossa murtauduttua (? voiko niin sanoa jos ovi on auki?) sisään ja ritarillisista, tutuista poliiseista jotka toruivat siivoojaa huonosta käytöksestä, mutta se on jo toinen juttu..

Niin, ja Ranskan pankkiyhteydet ovat tosiaan surkeat, varoituksen sana. Paikallisten mukaan n.3 kertaa kuussa järjestelmä kaatuu. Siistii. :?

Jännä tarina, varsinkin kun:
- Konsulaatti ja suurlähetystö sijaitsevat Pariisissa samassa rakennuksessa.
- Suurlähetystön siivoojatar oli tuolloin (taitaa yhä olla) täysin suomalainen ja suomenkielinen...

Poliisilaitos on kyllä ihan siinä samassa korttelissa, se tarinassa piti hyvin paikkansa. :)

Ranskan pankkiyhteydet eivät kyllä ole (eivätkä olleet tuolloinkaan) sen surkeammat kuin Suomessa. Ranskalaiset ovat vaan kovia valittamaan asiasta kuin asiasta. ;)