Pallontallaajat.net

Omatoimimatkailu => Yleinen => Aiheen aloitti: October_Troll - 07.08.2005, 23:00:35

Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: October_Troll - 07.08.2005, 23:00:35
Silmiini ei ole vielä osunut tältä foorumilta topikkia, joka käsittelisi
sitä MIKÄ sai teidät innostumaan juuri (omatoimi)matkailusta?
Puriko reissukärpänen kenties silloin kun olit 5-vuotiaana perheesi
kanssa Kanarialla vai onko reissaaminen jollakulla ihan geeneissä?  :wink:

Ite luulisin matkakuumeeni saaneen alkunsa siitä, kun ollessani
viiden-kuuden vuoden ikäinen TV:stä tuli se piirretty "Maailman
ympäri 80 päivässä"  :) Sitä tosiaan tuijotin silmät kierossa telkka-
rinruudun tällä puolen, kun Phileas Fogg ja kumppanit tallasivat
palloa niin laivojen kuin höyryjunienkin kyydissä! Toisaalta ainakin
äitimuorin puolelta löytyy pari kaukaista sukulaista joissa tuntuu
olevan hiukan maailmanmatkaajan vikaa, toinen niistä on kolunnut
läpi noin puolet maapallon valtioista, eli ehkä kaukokaipuu on
tarttunut muhun jo äidinmaidosta  :wink:
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: falck - 08.08.2005, 07:53:42
vanhemmat reissas paljon ku olin pieni ja minä siinä mukana tietysti,
ja oon sen takia muun muassa käyny DDR,ässä, tosin olin vast syli vauva mut kuitenkin  :wink:  kai se on joku luontainen juttu, haluu päästä tuulettuu ja kokee jotain todella uutta. kohdata uusia tilanteita ja testaa kuinka hyvin niistä selviää...... roima annos jännitystä arkeen. tuntuu kärvistelyn jälkeen koti suihkukin paratiisilta.
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Atah - 08.08.2005, 09:54:57
Joo,oon joskus  miettinyt sitä asiaa. Mua on aina kiehtonut matkustelu ja osaksi varmaan siksi, kun vanhempien kanssa reissattiin paljon  :roll: Mutta mua ei ole välttämättä  kuitenkaan purrut se sellanen reissukärpänen vaan jokin muu...  Mulla oli jo pienenä (siitä asti kun englantia opeteltiin) paljon kirjekavereita ympäri maailmaa ja jotenkin mulle iski se matkustushalu siitä, että halusin nähdä  uusia kulttuureita ja erilaisia ympäristöjä. Eli loppujen lopuksi mua ajaa näkemisen halu, tarve tietää ja nähdä muutakin kuin oma kotimaa ja sen tavat. Oon myös aina rakastanut arkkitehtuuria ja tykännyt myös historiasta, joten eiköhän nekin saa mun reissuinnostusta nousemaan  :D
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Tigalily - 08.08.2005, 11:15:50
Mä oon myös reissannut vanhempien pikkutytöstä saakka. (jos toiset ovat käyneet DDR:ssä, mä olen taas käynyt Neuvostoliitossa ;) ) Ehkä se siitä on sitten lähtenyt. Ensin vanhempien kanssa, sitten kielimatkan kautta itsenäisen matkailun saloihin tutustumaan. :) Ja samalla tiellä ollaan edelleenkin.. Rakastan nimenomaan yksin matkustamista. Tutustuu niin hienoihin ihmisiin, matkan määränpäästä riippumatta. :)
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Sunny - 08.08.2005, 11:33:09
Luultavasti eniten se, että en ole koskaan perheeni kanssa päässyt mihinkään läänin rajoja pidemmälle... Minulla on suuri perhe, joten ymmärrän kyllä että vanhempiani ei kauheasti houkuttanut ajatus lähteä ulkomaille lapsikatraan kanssa - matkakustannuksista puhumattakaan!

 Lisäksi minussa taitaa virrata tutkimusmatkailijan verta, ei kiinnosta pelkkä 2 viikon rantareissu, vaan enemmänkin kiinnostaa tutustua juuri eri maiden kullttuurin ja ihmisiin. Miten asiat toimii ja miten ihmiset ajattelee.
 Ja vielä täytyy tunnustaa, että mannermainen elämäntapa kiinnostaa aika paljon.
 Rakastan merta, isoja aaltoja ja hiekkarantoja. Sekä lämpöä.
 
 Siinä muutama syy  :D
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: anicca - 08.08.2005, 11:40:54
Mäkin oon perheen kanssa reissannu pienenä suht paljon. Kun olin n. 10-v. kahtena kesänä kierrettiin autolla Euroopassa, ja musta tuntuu, että siitä on matkustuksen hienous jäänyt takaraivoon...Sitten yläasteella innostuin hankkimaan kirjekavereita vaikka mistä ulkomailta ja yhden luona tuli käytyäkin...
Lopulta kun tuli asuttua vuosi ulkomailla niin ei enää vaan pysty asettumaan pitkäksi ajaksi Suomeen.

Eli en oikeestaan tiedä mistä matkustusinto on lähtenyt, mutta epäilisin, että jo pienestä asti kun sitä on matkustamiseen tottunut, niin ei enää osaa kuvitella, että vaikka kokonaisen vuoden ois jossain paikallaan eikä matkustais...kamalaa. :roll:

Ja se on oikeesti niiiiin totta, että matkailu avartaa. Sitä ymmärtää asioita ihan eri tavalla ja saa perspektiiviä, kun on nähnyt erilaisia paikkoja ja ihmisiä.
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: puntti - 08.08.2005, 13:07:42
Se, etten tykkää ainoastaan kattoa valokuvia tai vaan lukea kirjoja tms.... haluan myös nähdä, haistaa, tuntea, kokea kaiken paikan päällä.
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Lonely rider - 08.08.2005, 13:41:59
Suoraan sanoen en muista mistä se lähti. Olen kyllä vanhempien kanssa reissannut paljon, toistakymmentä matkaa tuli vanhempien kanssa tehtyä. Sitä en todellakaan muista mistä sain päähäni lähteä interraillile kaverini kanssa. Sen jälkeen olen ollut koukussa matkustamiseen.
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: kimble - 08.08.2005, 15:36:32
Vanhempien kanssa tuli matkattua lähes joka kesä jonnekin. Matkat rajoittuivat lähinnä pohjoismaihin.  Matkat tehtiin aina omatoimisesti joko autolla tai pyörillä. Lapissa kävimme useamman kerran vaeltamassa joten kävellenkin on tullut matkattua. Mun mielestä matkustaminen on vain ihan mielettömän kivaa ja olen aina ihan fiiliksissä pienimmästä reissustakin. Lähteminen on mukavaa ja kotiin palaaminen myös.

Ehkä vanhemmat on vaan tehny musta reissaajan. Mä tykkään kaikkein eniten historiasta ja paikkallisten ruokien maistelusta, ihmiset ja paikallinen meininki ovat kakkossijalla.
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Jooku - 08.08.2005, 16:30:31
Pienempänä tuli vanhempien kanssa reissattua esim. useampaan otteeseen autolla ympäri Eurooppa. Yksittäisen ja ehkä merkittävimmän sykäyksen antoi se kun olin n. 5-vuotiaana vanhempien kanssa sukulaisten luonna Ruotsissa ja pikkuserkkuni oli palannut reilaamasta ja keroi hienoja juttuja(joita en kyllä muista). Lisäksi sain häneltä keltaisen vesitiiviin muovisäilön jossa hän oli kaulassaan kantanut rahansa. Säilytin sitä viisitoista vuotta ja hylkäsin sen vasta kun olin lähdössä ensimmäiselle reililleni, koska se oli useamman sentin paksuisena turhan epäkäytännölklinen.
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: bUkOwSkI - 08.08.2005, 16:33:37
mää taas en oo vanhempien kans matkustanu ikinä ulkomaille, eikä ne päästäny muakaan kielikurssille tai vaihto-oppilaaks, vaikka kuin oisin halunnu. 17-vuotiaana pääsin ekan kerran työleirille, ja heti lukion jälkeen lähdin vuodeks ulkomaille, kun kerrankin pääsin. oon vaan aina halunnu matkustaa, ja hienoo, kun nyt voi, ettei vanhemmat oo rajottamassa. matkailu tosiaan avartaa, se on totta. ettei kato asioita vaan omasta kapeesta vinkkelistä. onnistuin tartuttaan mun vanhempiinki jo mun ainasen matkakuumeen, nekin kävi tänä kesänä ekaa kertaa etelän lomalla!  :D
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Lina - 08.08.2005, 17:02:10
Mä en ole vanhempien kanssa käynyt kuin muutaman kerran kanarian saarilla...En tiedä mistä tuo kipinä matkustamiseen on tullut..jalkoja poltellut pienestä pitäen...
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Nemo - 08.08.2005, 17:06:16
Olen varmaan kymmenen vuotta ollut jostain syystä kiinnostunut aina semmoisesta toiminnasta jolla pääsee normaalista "rottarallista" eroon hetkeksi...Se miten se kiinnostus matkailuun alkoi, en osaa sanoa tarkemmin... Lopullisen sysäyksen omatoimimatkailuun antoi Ian Wright ja eräät travellerit Subbarilta... :D
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Simbelmyne - 08.08.2005, 17:44:41
Yllätyin, kun huomasin kuinka vaikea tämä kysymys on...

Olin tosin jo lapsena aina suinapäin menossa, eikä koti-ikävä vaivannut.
Vanhempani eivät pahemmin ole matkustelleet joten opittu tämä "tapa" ei ole.

Ehkä omalla kohdallani matkustamiseen ajoi halu nähdä erilaisia kulttuureja ja tavata ihmisiä.
Olen aina ollut luonteeltani hyvin utelias ja kaivannut elämääni kotielämän rinnalle yllätyksiä ja vaihtelua, uusia kokemuksia.
Olen ollut pienestä pitäen hulluna taiteeseen ja kaikkeen kauniiseen: luontoon tai tekemäämme.
Muistan jo pienenä katselleeni joitain monumentteja ja taideteoksia ajatellen, että joskus näen ne ihan oikeasti.

Yksi kaunis päivä sitä vain sitten päätti että nyt on päästävä reissuun ja armoton säästäminen alkoi.
Reppureissaus tuntui muutenkin rinkan kanssa kulkeneelle ja kotimaassa ties missä rypeneelle, pienellä budjetilla reissaavalle sopivalta vaihtoehdolta, ja kun ekan kerran hyppäsin junaan, olin koukussa.
Itse matka, eikä vain määränpää...

Nälkä kasvaa syödessä ja matkustamisen halu ei koskaan ole ollut niin suuri kuin aina matkalta palatessa.
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: donostia - 08.08.2005, 17:54:41
Lainaus käyttäjältä: "Sunny"

 Ja vielä täytyy tunnustaa, että mannermainen elämäntapa kiinnostaa aika paljon.
 Rakastan merta, isoja aaltoja ja hiekkarantoja. Sekä lämpöä.
 
 Siinä muutama syy  :D


Mita mahtaa tarkoittaa mannermainen elamantapa?

Itse otsikkoon vastatakseni, muistan jo ala-asteikaisena olleeni todella kiinnostunut maantiedosta ja selasin jatkuvasti karttakirjoja, kuvitellen millaista yhdessa ja toisessakin erikoisessa ja kaukaisessa paikassa olisi. Matkustelin jonkin verran vanhempieni kanssa, seka omatoimireissuilla etta pakettimatkoilla. Jossain valissa oli kuitenkin pitka jakso jolloin en matkustanut kaytannossa lainkaan, ainakaan ulkomailla. Pari ensimmaista itse tekemaani reissua eivat itse asiassa olleet mitenkaan erikoisia, enka ihastunut omatoimimatkailuun ensisilmayksella. Jatkoin kuitenkin harrastusta ja paasin vahitellen selville siita, mika itselleni sopii ja mika ei. Aluksi reissasin Euroopassa, mutta kun alkoi tuntua etta vanha manner oli joka suunnassa suurin piirtein nahty, suuntasin kaukaisemmille mantereille. Oikeastaan kaukomaat olivat aina kiinnostaneet enemman, mutta ehka en vain uskaltautunut noviisina... Sitten on sekin puoli, etta jossain Euroopan ulkopuolella paasee pakoon pohjoisen pallonpuoliskon talvea.

Olen ehka jossain maarin levoton sielu, joskin viihdyn yleensa hyvin myos kotona. Kuulostaa ristiriitaiselta, mutta niin se vain on.
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: October_Troll - 08.08.2005, 17:56:32
Lainaus käyttäjältä: "Simbelmyne"
Yllätyin, kun huomasin kuinka vaikea tämä kysymys on...

Olin tosin jo lapsena aina suinapäin menossa, eikä koti-ikävä vaivannut.
Vanhempani eivät pahemmin ole matkustelleet joten opittu tämä "tapa" ei ole.

Ehkä omalla kohdallani matkustamiseen ajoi halu nähdä erilaisia kulttuureja ja tavata ihmisiä.
Olen aina ollut luonteeltani hyvin utelias ja kaivannut elämääni kotielämän rinnalle yllätyksiä ja vaihtelua, uusia kokemuksia.
Olen ollut pienestä pitäen hulluna taiteeseen ja kaikkeen kauniiseen: luontoon tai tekemäämme.
Muistan jo pienenä katselleeni joitain monumentteja ja taideteoksia ajatellen, että joskus näen ne ihan oikeasti.

Yksi kaunis päivä sitä vain sitten päätti että nyt on päästävä reissuun ja armoton säästäminen alkoi.
Reppureissaus tuntui muutenkin rinkan kanssa kulkeneelle ja kotimaassa ties missä rypeneelle, pienellä budjetilla reissaavalle sopivalta vaihtoehdolta, ja kun ekan kerran hyppäsin junaan, olin koukussa.
Itse matka, eikä vain määränpää...

Nälkä kasvaa syödessä ja matkustamisen halu ei koskaan ole ollut niin suuri kuin aina matkalta palatessa.Aivan. Mun reissunälkäni sen kuin  syvenee (8 päivää Hollannissa
oli ilmeisesti liian vähän...) vaikka vanha kansa viisasteleekin
ettei pidä nauttia makeaa mahan täydeltä.

Mutta minkäs teet kun itku tulee silmään joka ikinen kerta kun
telkkarissa näytetään nousevaa lentokonetta  :cry:

No, ainakin työnhakumotivaatio on korkeammalla kuin Himalajan
huippu  :wink:
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: kookaburra - 08.08.2005, 18:26:39
Jalat ei vaan pysy paikallaan. Polte veressä kasvaa, jos ei hetkeen pääse liikkumaan. Muistan kun katoin pienenä Tuttu Juttua enkä voinut käsittää niitä finaalipariskuntia, jotka ei edes _yrittäneet_ voittaa sitä ulkomaanmatkaa :lol:
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Äärijäbä - 08.08.2005, 22:47:35
Ensimmäisestä reilistä matkailuputki varsinaisesti alkoi, kun tajusi että hei, iso maailma odottaa ihan nurkan takana eikä se oikeasti ole niin kaukana... ja siellä pärjää ilman suurenmoista kielipäätäkin. :D Tosin jostakin tuo kipinä siihen ensimmäiseen reiliinkin tuli, mitään tiettyä juttua en vaan osaa sanoa... tosin joskus jo hyvin pienenä tenavana tuli ihaillen katsottua Camel Bootsin mainoksia telkkarista, ja haaveiltua jostain samanlaisesta seikkailusta... mitenkäs se menikään... "Miehille, jotka kulkevat omia polkujaan." 8)
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Tess - 08.08.2005, 22:55:33
Synnyin tälläiseksi, rakkaus matkusteluun on ollut minussa niin nuoresta kuin muistan. Keneltäkään en ole perinyt intoani reissaamiseen, koska minun suvussani minä olen poikkeus. Muille riittävät laivamatkat ja toiset käyvät "etelässä" parin-kolmen vuoden välein.
Maantieto ja englanti olivat jo ala-asteella lempiaineitani ja vaikken ollut käynyt silloin vielä missään, niin haaveilin tuntemattomista teistä ja kulkemisesta.
Tämä on outoa, miten suuri osa kulkemisen halu on minua. Jos näen sanomalehdessä esimerkiksi sanat matkustelu tai unelma, jokin sisälläni hypähtää. Jos kuulen jonkun puhuvan matkustelusta, ängen keskusteluun mukaan. Jos opettaja mainitsee tunnilla jotain matkusteluun/ulkomaihin liittyvää, korvani ovat salamana tarkkana kuuntelemassa ja kyselemässä/kommentoimassa jos mahdollista.
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: hile - 09.08.2005, 00:08:24
Mika sai innostumaan reissaamisesta? Hmmm..erittain vaikea kysymys kirjotettavaksi..

Koskaan ei perheen kanssa menty Tallinnaa tai Tukholmaan pidemmaksi, Suomeakin on havettavan vahan tullut nahtya :oops:

Jo ala-asteen loppupuolella selasin ikivanhoja kartta- yms kirjoja kotona ja mietin mihin sita muuttaisi..Selasin netissa ja etin mielenkiintosia paikkoja, silla tiesin etta Suomeen en voisi jaada. Vaikka Suomi on synnyinmaani, suomenkieli rakas ja Suomen luonto puhdas..niin jotenkin ma en vain sopinut kuvaan. Liian tiukkaa, kaikki mika muutaman paattajan mielesta ei hyva, kitketaan. On varitonta, harmaata ja hiljaista. Paloin halusta muuttaa pois Suomesta.
Teinina nautin tyypillisesta teinimeiningista, halu hiipui hieman, katse ei ylettanyt niin kaukaksi tulevaisuuteen..Tai sitten yritin peittaa halun, silla kukaan kavereista ei ymmartanyt.

Kirjekavereita oli Briteista, Jenkeista, Serbiasta, Tsekeista, Kreikasta. Kreikkalaisen luokse menin 17-kesaisena, edellisena kesana olin kierrelyt kaverin porukoiden kanssa Euroopassa. Palo yltyi taas..Aloin opiskelemaan kreikkaa, jos sita vaikka Kreikkaan muuttaisi. Lukion jalkeen etin tosissani au-pair yms. duunia Ateenasa, mutta ei natsannu. Niinpa paadyin Lontooseen ja rakastan asua taalla. Tunnen oloni kotoisaksi ja tervetulleeksi. Nyt saan hapeamatta jutella ihmisille dosiksella, vaihtaa kuulumisia kaupan myyjan kanssa..

Reissussa yritan kayda pari kertaa vuodessa, vaikka vuosi 2005 on alkanutkin nihkeesti. 2krt Suomessa, muuhun ei rahat ole riittanyt. Talvella haluisin niiiin menna jonnekin lampimaan.
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: outo_otus - 09.08.2005, 11:14:24
Peruskouluikäisenä oli maantieto suosikkiaineeni koulussa. Joku kumma veto se vain on tutustua vähän erilaisiin kulttuureihin ja eri näköisiin paikkoihin. Geeneilläkin lienee osuutta asiaan. Isältä olen perinyt rauhattomuuden - paikalleen ei tahtoisi juurtua. Koskaan en tule ymmärtämään ihmisiä, jotka eivät tunne mitään halua astua kotimaan (tai edes kotikaupungin) ulkopuolelle.
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Pimiento - 09.08.2005, 11:46:04
Minäpä en nuorena, alle 20 v. juurikaan ollut missään matkustellut.  Ihan vaan Ruotsissa ja Norjassa, kun ei vanhemmilla ollut pahemmin varaa matkusteluja kustantaa. Olin ihan tyytyväinen elämääni Suomessa, enkä edes enää oikein ollut kiinnostunut lähtemään täältä mihinkään... Kunnes sitten erinäisten syiden vuoksi tuli lähdettyä ensin Tallinnaan ja sitten Budapestiin, joista etenkin viimeksi mainittu sekoitti pääni täysin!
 
Sen jälkeen elämä on ollutkin pelkkää alamäkeä tossa suhteessa, mielessä pyörii vain mihin lähteä seuraavaksi, kunhan vaan raha- ja muu elämäntilanne sallii :D  Matkustelusta on muodostunut elämän keskipiste ja ruokavaliokin on mennyt vähän uusiksi kun oon saanut vaikutteita etenkin Aasiasta päin... Saapa nähdä mihin tää uusi elämäntapa vielä saa haksahtamaan tulevien vuosikymmenten mittaan!
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: kirsil - 09.08.2005, 13:10:55
Maantieto oli yksi lempiaineistani koulussa ja muistan myöskin selailleeni vanhoja karttakirjoja innostuneena. Sen sijaan en ole koskaan haaveillut Suomesta poismuuttamisesta enkä erityisemmin mistään opiskelijavaihdoista tai muusta sukupolvelleni tyypillisestä kansainvälisyydestä.
Vanhempien kanssa tuli reissattua ne tyypilliset risteilyt ja etelänlomat ja lukioikäisenä sitten kavereiden kanssa.
Omatoimimatkailusta innostuin vasta valmistuttuani ammattiin, sillä sitä ennen kesät kuluivat töissä eikä opiskelijana ollut oikein rahaakaan.  Viimeisenä opiskelukeväänäni päätin, että lähden reilaamaan kesällä silloisen poikaystävän kanssa. Itse olin tuolloin 23-vuotias ja poikaystäväni 30-vuotias. Ystäväni eivät silloin olleet kovin innostuneita matkailusta eivätkä oikein edes tienneet, mitä omatoimimatkailu tarkoittaa (sittemmin ovat valaistuneet...).  Rakastuin eurooppaan ja sen jälkeen on pitänyt päästä vähän väliä jonnekin. Työläisen lomat rajoittaa tietty matkailua, mutta toisaalta nyt on vähän enemmän rahaa.
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: kimble - 09.08.2005, 15:26:56
Lainaus käyttäjältä: "kirsil"
Ystäväni eivät silloin olleet kovin innostuneita matkailusta eivätkä oikein edes tienneet, mitä omatoimimatkailu tarkoittaa (sittemmin ovat valaistuneet...).


Vähän ohi aiheen, mutta tuli tästä mieleen kaverini kommentti reilauksesta:

"...enenmmin sitä menisi itekseen eikä oppaan mukana jossain ryhmässä..."  :lol:

Selitin sitten, että eihän sulla ole kuin lippu, rinkka/reppu ja juuri sinä itse. Ei ole opasta, eikä ryhmää.
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: tähtisilmä - 09.08.2005, 15:43:06
En tiedä mistä on lähtenyt mutta lapsesta asti ollu kova polte matkustaa. Lapsuudessani kävin pari kertaa ulkomailla. Valitin äidille että miksi muut matkustavat niin paljon muuttemme me.. Äiti vaan sanoi että kyllä sinä vanhempana sitten ehdit ennen kuin perustat perheen jne :)
Syynä varmaan myös se että olen vierestä seurannut isäni työmatkoja, kaikkia niitä lukuisia maita joissa isäni on käynyt ja asunut pitkiäkin aikoja. me pääsimme vain kerran mukaan. hän onkin nähnyt vaikka mitä. ajattelin aina että minä haluan käydä vähintään yhtä monessa maassa kuin isä. siihen on vielä aika paljon matkaa!
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Nsassa - 09.08.2005, 16:59:44
Varmaan eka sysäyksen antaja ja innostuttaja on ollut Avara Luonto. Sitä tuli vahdattua todella tiiviisti lapsempana, ja kun näki ne kaikki sademetsät ja savannit ja vuoret, ja Etelämantereen kesällä....aijai... Olihan siinä tietysti ne eläimet pääosassa, mutta ne maisemat ekan kerran anto pistoksen jonnekin tuonne pääkopan sisuksiin, että pakko on joskus nähdä.

Toinen innoittaja on varmaan oma isä. Se on reissannu Euroopassa paljon nimenomaan reilaten ja autolla ittekseen, ja sitten kun katteli valokuva-albumeita niin kuvitteli niitä kaikkia paikkoja mielessään.

Perheen kanssa en juur reissannu, ja siitä kait sain vielä enemmän hinkua lähteä. Kun kotona kuitenkin on kannustettu aina lähtemään ja kokemaan. Ja kaukokaipuuta olen potenut.
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: suomineito - 09.08.2005, 17:10:35
kun olin pieni (ja vahan isompikin) me kierrettiin vanhempien kanssa melkein joka kesa euroopassa autolla ja asuntovaunulla 1-2kk ajan.  myohemmin kiersin tanssikiertueilla, kavin riparin ulkomailla ja heti kun ikaa oli sen verran etta joku suostui ottamaan oikeasti toihin (eika hedelmien poimijaksi tms) niin lahdin kesatoihin ulkomaille. nyt olen roomassa mutta palaan syksylla suomeen... tosin jo nyt mietin seuraavaa keinoa paasta pois suomesta, ehka vaihtoon vuodeksi tai jotain.

pienempana mulla oli hirveasti kirjekavereita ulkomailla (nykyisin enemmankin hyvia ystavia joita on tavannyt reissuillansa ja joidenka kanssa pitaa yhteytta emailitse tms ja kay tapaamassa aina reissuilla - viimeksi eilen tapasin pitkasta aikaa mun parhaan ystavan ja se oli ihanaa...) ja mua kiehto se ajatus, etta kun ma elan omaa (tylsaa?) arkeani suomessa niin joku muu elaa taysin erilaista arkea jossain muualla... ja sita arkielamaa, erilaisia kulttuureita ja kielia ma olen etsimassa aina reissuillani. niita pienia erilaisia asioita mutta myos toisaalta niita, jotka kaikkialla maailmassa on samanlaisia... vaikea selittaa... mutta ehka tan palstan lukiojoilla on lahes kaikilla sama polte sisallansa joten en edes yrita selittaa paremmin :)
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Limppu - 09.08.2005, 17:44:52
Luultavasti alkuinnostus matkailuun on tarttunut vanhemmiltani, joiden mukana tuli nuorempana kierreltyä jonkun verran Euroopan kaupunkeja. Lopullisen sysäyksen taisi antaa kielikurssi Englannissa 14-vuotiaana. Kai se on se vapauden tunne jonka kokee ollessaan vieraassa maassa, ei paljon arkiset velvoitteet paina. Ja vieraat maat  ja kulttuurit on aina kiehtoneet. Pikkuhiljaa reissujen myötä on sitten kehittynyt se krooninen matkakuume joka vaan kasvaa entisestään jokaisen matkan jälkeen. Vielä kun kaverinikin harrastavat reissaamista melko aktiivisesti niin siltäkin suunnalta satelee vaikutteita. Se nälkä todellakin kasvaa syödessä!
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Milma - 09.08.2005, 19:15:28
Lainaus käyttäjältä: "Limppu"
Luultavasti alkuinnostus matkailuun on tarttunut vanhemmiltani, joiden mukana tuli nuorempana kierreltyä jonkun verran Euroopan kaupunkeja. Lopullisen sysäyksen taisi antaa kielikurssi Englannissa 14-vuotiaana. Kai se on se vapauden tunne jonka kokee ollessaan vieraassa maassa, ei paljon arkiset velvoitteet paina. Ja vieraat maat  ja kulttuurit on aina kiehtoneet. Pikkuhiljaa reissujen myötä on sitten kehittynyt se krooninen matkakuume joka vaan kasvaa entisestään jokaisen matkan jälkeen. Vielä kun kaverinikin harrastavat reissaamista melko aktiivisesti niin siltäkin suunnalta satelee vaikutteita. Se nälkä todellakin kasvaa syödessä!


Tämähän oli kuin meikäläisen näppiksestä lähtöisin. Kyllä se on jo kotoa tarttunut tämä matkakuume. Vanhemmat olivat ja ovat edelleen kovia reissaamaan. Joka vuosi käytiin jossakin. Sama meno on jatkunut itselläni myöhemminkin. Samanhenkiset kaverit ovat edesauttaneet asiaa. Olen koukussa reissaamiseen! :)
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Nalle Nallukainen - 11.08.2005, 11:05:51
Aina mä olen tälläinen ollut. Pienenä olin ihan innoissani kun perheen kanssa lähdettiin reissuun Norjaan ja Ruotsiin, olin tosi kiinnostunut maantiedosta ja katselin telkusta kaikkia luontodokkareita isän kanssa. Kai sitä sitten jossain vaiheessa tajusi, että maailmassa on paljon kiinnostavia paikkoja, jotka pitää nähdä. Isä aina ihmetteli, kuinka tyttö voikin olla niin levoton.
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Maahinen - 24.08.2005, 14:36:29
Uteliaisuus ja vaihtelun halu. Olen huomannut, että mieli pysyy virkeänä kun ympärillä olevat maisemat välillä vaihtelevat (koskee yhtä hyvin niin koti- kuin ulkomaankin matkailua tai vaikka kämpän vaihtoa...). Inspiroi ja piristää. Ja niin, se uteliaisuus tosiaan. Lisäksi olen huomannut, että vaikka sitä lähtee ulkomaille nimenomaan oppiakseen ja nähdäkseen muita maita ja tuntemattomia seutuja, olen joka kerran oppinut ENITEN itsestäni ja omasta maastani..
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Ripsa - 24.08.2005, 14:58:01
Perheen kanssa ei tullut käytyä Ruotsia pidemmällä,joten heti kun ikää oli enemmän niin lähin reissuun kavereiden kanssa.Aina maantieto kiinnostanut ja on vielä paljon paikkoja joita haluan nähdä ja kokea.Tammikuusta asti olen ollut Sveitsissä ja paluusta Suomeen ei ole vielä tietoa.Vaikuttaakohan matkailuintoon myös se että olen jousimies joka on ikuinen maailmanmatkaaja..?
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Alppiruusu - 24.08.2005, 15:31:15
Levottomuus yhdistettynä parantumattomaan uteliaisuuteen :lol:
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: missoni - 24.08.2005, 15:36:10
Kuuden ikäisenä istuin parvekkeella uudet leikkiluomivärit hyppysissä. Oli pimeä ja lämmin ilta, kaupungin valot loistivat kirkkaina. Tuoksui meri ja aurinkorasva. Muistan ajatelleeni, että tänne haluan ehdottomasti uudestaan.

*Paikka oli  kaupunki Italian itärannikolla*
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Neiti Q - 24.08.2005, 16:03:46
"Matkustan ympäri maailmaa, laukussa leipää ja piimää vaan. Kun sanon päivää, hän sanoo god dag.."

Muistaako kukaan tuollaista laulua? Mietin tuossa kesälomalla, että se oli varmasti tämä alaluokkien rallatus, joka iskosti kaukokaipuun. Lauluhan jatkuu niin, että aina tulee vastaan erikielisiä ja -maalaisia ihmisiä, joita tervehditään ;)

Meidän perhe kiersi vain Suomea, mutta heti kun sain omat näppini peliin, järkkäilin matkoja muualle: luokkaretken Neuvosto-Viroon, sitten kielikurssille Itävaltaan.. Noiden ensimmäisten ryhmämatkojen jälkeen puhkuin intoa lähteä kirjoitusten jälkeen reilille, jolle luultavasti pääsin ainoastaan siitä syystä, että mukaan lähti hiukan vanhempi poikaystävä. Siitä asti on keskusteltu, onko matkustaminen järkevä sijoituskohde. No, onhan matkailu tuonut mulle (ohuen) leivänkin joidenkin vuosien ajan, joten kotiväen oli pakko jossain vaiheessa hyväksyä intohimoni.

Kartoista olen innostunut vasta kun olen omissa jalkapohjissa tuntenut, mitä hyötyä niistä on.. ja vuosien ajan jalkapohjia syyhytti keväisin, oli pakko päästä pois! Onneksi (?) tautia ilmenee nykyisin harvemmin. Vai onkohan väärin sanoa niin, haaveilenhan elämästä jossain kauniissa paikassa..
Tärkeintä on lähteminen.
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: akk - 24.08.2005, 16:23:58
Vähän hassu vastaus ehkä, mutta matkustaminen. Lapsena pääsin muutamalle matkalle ja sitten vähän vanhempana kavereiden kanssa. Silloin matkustaminen oli "tavallisen" kivaa, muttei sen enempää. Sitten päädyin puoliksi vahingossa maailmanympärimatkalle ja sen aikana innostuin matkustamisesta tosissani. Tykkään tutustua uusiin maihin, niiden kulttuuriin ja historiaan. Se, että on käynyt jossain maassa antaa ihan uutta innostusta myöhemminkin lukea ja oppia siitä maasta lisää.
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: suomineito - 24.08.2005, 17:27:32
ma en loyda tasta mitaan logiikkaa. joku ei ole kaynyt lapsena tallinnaa pidemmalla, moni taas reissannut vanhempien kanssa vaikka kuinka paljon ja silti kaikista meista on tullut tallasia hulluja reissaajia joidenka on pakko aina tasasen epatasasin valein paasta pois suomesta.

joskus mietin, etta jos haluais kasvattaa lapset kansainvalisiksi (siis sellasiksi etta ne tykkais matkustamisesta, puhuisi kielia, pitaisi ystavyyssuhteita ympari maailmaa, haluaisi joskus opiskella tai tyoskennella ulkomailla jne), niin olisko parempi etta veisi niita pienesta pitaen ympariinsa vai etta pitaytyisi vaan naissa perinteisissa suomi-ruotsi-suomi -risteilyissa? tai ehka se vaan on veressa, joku tykkaa ja toinen ei.
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: *Maria* - 24.08.2005, 17:55:27
Kaikki tarinat vieraista maista ja jo jonkun muunkin mainitsema " Maailman ympäri 80-päivässä" piirrossarja inspiroivat.  Eniten silti se, että vanhemmat veivät pienenä joka vuosi useaan otteeseen ulkomaille, yleensä kiertämään Eurooppaa. Hirvein kesä oli se, kun ostettiin koira ja päästiin käymään vain Tallinnassa  :D No, oli se koira kuitenkin söpö...
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Pallo - 26.08.2005, 00:13:06
Luin lapsukaisena ja vanhempanakin paljon Aku Ankkoja. Sielläpä oli sitten semmoinen söpö (rakkaus)tarina joka sijoittui Etelä- ja Pohjois Korean rajalle (huutakaa hep kuka tietää tarinan... :D ). Silloin tarinaa lukiessani päätin että tuonne on päästävä.

Perheeni ei koskaan matkustellut, mutta lähipiirissäni on muutama ihminen joka on joitain reissuja tehnyt. Aikoja aikoja sitten kuuntelin näiden ihmisten tarinoita reissuiltaan ja katselin valokuvia. Ja halusin lähteä itsekin.

Sitten kerran 14 kesäisenä sain kinuttua että pääsen kielikurssille Englantiin. Se oli menoa se. Sen jälkeen olen sekä matkustellut ja asunut ulkomailla, paljon. Ja parin kuukauden päästä tulee tuo pitkäaikainen unelma Koreaan matkustamisestakin täytettyä. Ilmeisesti vieläpä sekä Etelä että POHJOIS Koreasta!!! :D  Ihanaa!
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Route667 - 26.08.2005, 05:17:20
Tove Janssonin "aivopesusadut" Nuuskamuikkusesta ja Nyytista (Kuka lohduttaisi Nyytia..) tekivat sen verran rajun vaikutuksen pieneen poikaan joskus 20 vuotta sitten, etta reissumiehen veri virtaa vielakin suonissa :) Tosin on meilla suvussa vaikka milla mitalla naita reissaajia. Sukua loytyy vahan pallon joka nurkalta
Keskustelun alussa puhuttiin edesmenneista maista, joissa on vieraillu, minulta loytyy: DDR, Neuvostoliitto ja Jugoslavia!

-Matti-

”Nyt lohdutamme toisiamme, emme koskaan enää pelkää.” -Tove Jansson, Kuka lohduttaisi Nyytia kirjan viimeinen lause.
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Cheve - 26.08.2005, 10:57:36
Vanhempien kanssa on tullut Suomessa matkailtua sukuloimassa, ja tietysti asiaan kuuluvilla Ruotsin reissuilla Tukholmassa, Uumajassa ym. Kanarian saarillakin käytiin.

Aina olen kuitenkin nauttinut autoon/junaan istahtamisesta ja matkaan lähdöstä. Oli matkaa 15, 40 tai 500 kilometriä, olen aina valmis seikkailuun. Isän kanssa matkustetaan aina kartalla, haaveillaan kaukaisista maista. Isällä se on jäänyt haaveiluksi, minä päätän lähteä. (toki vielä on liikaa paikkoja käymättä..)

Varsinaisena sykäyksenä kai toimi reissumme Venäjälle, mykistyin siitä muutoksesta, mikä rajalla tuli vastaan -- kuinka jotain näin erilaista voi olla näin lähellä? Oikeastaan vasta siinä tajusin, kuinka monenlaista tähän maailmaan oikeasti mahtuukaan.

Niin, ja jousimiehenä kaipaan seikkailuja  aina ;)
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: henna85 - 26.08.2005, 13:09:53
Itse olen matkustanut neljä vuotiaasta asti:) matkustamiseen on niin tottunut..olen joka vuosi matkustanut jonnekin..tänä vuonna jopa 3 kertaa..=0)

Haluan Suomesta tietyn väliajoin pois, sillä tahdon vaihtelua arkeen. Matkustaminen on kuin huume..:) pakko päästä maailmalle koko ajan. Ja mitä vanhemmaksi tulen sitä erikoisempiin paikkoihin. Marraskuussa Etelämantereen ja Etelä-Amerikan valloitus. Innolla odottaen,

Henna
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: donostia - 26.08.2005, 20:42:36
Lainaus käyttäjältä: "suomineito"
ma en loyda tasta mitaan logiikkaa. joku ei ole kaynyt lapsena tallinnaa pidemmalla, moni taas reissannut vanhempien kanssa vaikka kuinka paljon ja silti kaikista meista on tullut tallasia hulluja reissaajia joidenka on pakko aina tasasen epatasasin valein paasta pois suomesta.

joskus mietin, etta jos haluais kasvattaa lapset kansainvalisiksi (siis sellasiksi etta ne tykkais matkustamisesta, puhuisi kielia, pitaisi ystavyyssuhteita ympari maailmaa, haluaisi joskus opiskella tai tyoskennella ulkomailla jne), niin olisko parempi etta veisi niita pienesta pitaen ympariinsa vai etta pitaytyisi vaan naissa perinteisissa suomi-ruotsi-suomi -risteilyissa? tai ehka se vaan on veressa, joku tykkaa ja toinen ei.


No en mina Suomessa asumista koe minaan rangaistuksena, jos jotain haluan lahtea karkuun niin korkeintaan saita... En tieda mita tarkalleen ottaen tarkoitit, mutta ehka meikalaista usein hairitsee talla palstalla esiintyva Suomi-vastaisuus. Vaikka ei uskoisi niin olen kuitenkin loppujen lopuksi aika isanmaallinen ihminen. Tai sanotaan nain etta ymmarran sinua siina tapauksessa, etta et halua jumittua samaan paikkaan liian pitkaksi aikaa. Jos taas olisit valmis viettamaan loppuelamasi Italiassa (tassa tapauksessa), lahtematta koskaan maasta niin siin tapauksessa emme ole kylla mitaan sielunsisaruksia.

Toisekseen en tieda onko kansainvalisyys jotenkin automaattisesti onnelliseksi tekeva asia, niin etta sita pitaisi itsearvoisesti tavoitella. Ehka se on tosiaankin niin, etta jokainen tekee niin kuin luonnolliselta itsesta tuntuu. Arvostan kuitenkin enemman sita etta ihmisella on juuret jossain ja han arvostaa ja on niista tietoinen, eika niin etta "ei ole mistaan kotoisin".
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: RoKo - 26.08.2005, 22:08:19
Auringonnousu, taivaanranta ja heräävän kaupungin äänet jossakin tuolla kaukana. Juhlivia ihmisiä tulossa kotiin ja minä istuin parvekkeella peittoon kääriytyneenä ja siinä hetkessä oli kaikki. Vapautta isolla veellä.  Täällä Suomessa en ole koskaan ollut niin onnellinen, ikävä kyllä, tai siis täällä onnellisuus tulee eri asioista kuin matkustelussa. Siksi innostun matkustelusta, siinä on jotakin niin mahtavaa. :D
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: jasmi73 - 27.08.2005, 09:05:46
HALU NÄHDÄ MAAILMAA!
(Se on kai aika normaalia?!?  :roll:)
Eipähän tartte vanhana kiikustuolissa murehtia kun missään ei ole tullut käytyä.

Halu tutustua erilaisiin ihmisiin ja kulttuureihin!!! Oppia erilaisia tapoja elää. Osaa peilata myös omaa kulttuuriaan eri tavalla eikä pidä mitään enää itsestäänselvänä.
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: falls - 28.08.2005, 16:54:08
Lainaus käyttäjältä: "donostia"
Tai sanotaan nain etta ymmarran sinua siina tapauksessa, etta et halua jumittua samaan paikkaan liian pitkaksi aikaa. Jos taas olisit valmis viettamaan loppuelamasi Italiassa (tassa tapauksessa), lahtematta koskaan maasta niin siin tapauksessa emme ole kylla mitaan sielunsisaruksia.


Tätä allekirjoitan aika vahvasti. Omalla kohdalla reppureissaaminen on irtiottoa arjesta, uusien asioiden kokemista ja reissufiilistä, ja sitä itsenäisyyden tunnetta kun pärjää omillaan vieraassa maassa. Kuitenkin on aina hyvä palata Suomeen takaisin, vaikka useimmiten olisikin halunnut olla pidemmän aikaa reissussa :wink: Suomessa kuitenkin on perhe, ja kaikesta narinasta huolimatta hyvinvointivaltio verrattuna moneen muuhun maahan.

Niin ja niistä lapsuuden kokemuksista: oma perhe on sitä mieltä, että tuhlaan rahojani ihan turhiin reissuihin, lapsena perheen kanssa on kierretty lähinnä Suomea ja risteilyjä. Lähisuvusta kyllä muuten löytyy reissaajia, mutta omasta perheestäni olen ainoa matkakuumeinen, joka välillä sapettaa :roll: Mutta, en ole osaani valinnut, se kuume vaan on tullut ja ollut päällä niin kauan kuin muistan:)
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: TL - 28.08.2005, 18:33:20
Koko ikäni olen reissannut vanhempieni, isovenhempien ja kavereiden kanssa. Paljon on tullut kierrettyä myös harrastamassa, koulun vaihdoissa ja omaksi huvikseen. Nuo reissut eivät kumminkaan olleet se innostaja vaan pikemminkin tarvittavan itseluottamuksen ja taidon hankkimista aina hieman isompaan retkeen. Pikkuveljeni on myös matkustellut paljon, mutta mitään tarvetta päästä ulkomaille ei ole havaittavissa. Itsellä kaukokaipuu on aina ollut vahva.

Lapsena maalla se oli sitä, että kevään tullessa sydämen valtasi vastustamaton halu nähdä mitä seuraavan mäen takana on. Tiesihän sitä kyllä mitä sieltä löytyy, kun samat mannut oli kolunnut aikaisempinakin vuosina. Silti joka kevät oli mentävä, kun lumet sulivat sen verran, että pääsin hyppimään kannolta ja kiveltä toiselle sekä kulkemaan pitkin harjujen eteläreunoja pahemmin kahlaamatta. Kevään tuoksua ja kimaltavaa hankea ei vain voinut vastustaa.

Juuri nyt katselen ikkunasta ulos ja kuuntelen ruutuun hakkaavaa sadetta. On se aika vuodesta kun pitää tilkitä kotipesän vuotavat nurkat ja käydä ostamassa paksumpi peitto tai lähteä lintujen mukana etelään.
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: suomineito - 29.08.2005, 11:33:47
donostia, toki pitaa juuret ja koti olla jossakin. itsekin olen hyvinkin isanmaallinen, rakastan suomalaisia ja karjalaisia kansantansseja, kansanmusiikkia, olen iloinen etta olen syntynyt suomessa jne mutta jostain syysta en tykkaa asua suomessa. en tarkoittanut, etta haluaisin valttamatta jamahtaa italiaan poistumatta taalta koskaan, rakastan matkustelua! mutta ehka haluaisin elaa arkea niin, etta se olisi aina mielenkiintoista (tietysti mikaan ei voi olla ikuisesti mielenkiintoista, kaikkeen tottuu). ma koen arjen suomessa jotenkin tylsaksi, en tieda mista se johtuu. toki arki on muuallakin arkea mutta tykkaan sellasista pienista asioista jotka on ulkomailla erilaisia kuin suomessa... taalla rakastan katsella kaktuksia bussipysakilla, kayda ruokakaupassa tai koulussa jonkun antiikkisen rakennuksen vieressa, ihmetella kodittomia tai hoitaa asioita vieraalla kielella ja yrittaa tulla ymmarretyksi :)

en myoskaan tarkoittanut, etta kansainvalisyys olisi automaattisesti tie onneen, jokainen etsikoon onnea omalla tavallaan. olen vaan joskus pohtinut, etta olisko musta tullut tallanen reissaaja ja ulkomaanelaja jos mun vanhemmat ei olis koskaan vienyt mua katselemaan muita maita kanarian saaria tai tallinnaa laajemmin. ja haluaisin tietaa missa se logiikka on vai onko sita ylipaataan olemassa: vaikuttaako lapsuuden reissaamiset tai reissaamattomuus siihen, kuinka paljon myohemmin hamuaa pois koti-suomesta?
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Pimiento - 29.08.2005, 11:54:39
Saattaa hyvinkin vaikuttaa. Kun en nuorempana kovin paljoa reissaillut, niin nyt on kova kiirus ja into ehtiä näkemään vielä mahdollisimman paljon ennen kuin oon liian vanha matkustelemaan.  Reissaaminen olisi varmaankin hiukan arkipäiväisempää, jos olisin heti pienestä pitäen nähnyt puoli maailmaa. Nyt lähipiirin kauhuksi pursuan intoa nähdä uusia paikkoja, suunnittelen reissuja paljon etukäteen ja jaksan vaahdota kaikesta mitä aion seuraavilla reissuilla tehdä :) Sori lähimmäiset! :lol: Tosin saattaa se olla luonteenpiirrekin, en toistaiseksi ole osoittanut vielä mitään rauhoittumisen merkkejä, vaikka olen enemmän reissanneilta kuullut joskus kommentteja, että kyllä se matkustelu muuttuu ennenpitkää arkipäiväisemmäksi, vaikka onkin toki mukavaa puuhaa aina.
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Siljams - 29.08.2005, 18:07:22
Pääsin ensimmäisellä Ruotsia tai Tallinnaa pidemmälle ulkomaanmatkalle 12-vuotiaana. Silloinkin reissu oli pakettimatka Lanzarotelle.  :D Sen jälkeen kävin muutaman kerran perheen kanssa erinäisillä pakettimatkoilla mm. kreikassa ja Egyptissä.

Pidin noista reissuista aina kovasti, mutta varsinainen matkailukirppu puraisi tämän kesän reilin jälkeen. Mutta miten päädyin lähtemään omatoimimatkalle, vaikka vanhempieni kanssa olemme olleet vain pakettimatkoilla? (No suomessa tietenkin omatoimisesti)

Tutustuin kolme vuotta sitten protu-leirillä nykyään todella hyvään ystävääni, jonka kanssa aloimme heti miettimään, että yhdessä pitää lähteä jonnekkin. Vihdoin jahkailujen jälkeen päätimme muistaakseni ylä-asteen ja lukion välisenä kesänä että kakkosen kesällä lähdetään reilaamaan. (juu, oltiin ajoissa  :D )Kun tää oli päätetty, oli helpompi kerätä rahaa ja pehmittää vanhempia.

Sain juuri kesätöiden palkan ja se polttelee hyppysissäni. Katselen koko ajan halpoja lentoja ja mietin, että mihin sitä lähtisi. Harmi kun on kirjoitusvuosi, niin se vähän sitoo tänne Suomeen. Mutta kirjoitusten ja pääsykokeiden jälkeen maailma kutsuu. Ja nytkun mulla on loistava matkakumppani löydetty (siis tämä samainen kaveri) niin on ainakin tekosyy lähteä. Kun soitamme toisillemme (asumme eripuolilla Suomea) kysymme aina, että minkäslainen on rahatilanne.  :D  Kumpikin näin tietää, että minkälaisissa matkasuunnitelmissa pitää pidättäytyä.  :)  :)

Kai mulla on äitini puolelta jotain matkailuverta suonissani, sillä hän on vanha reppureissaaja. Isäni taas ei ole pahemmin omatoimisesti matkustellut. Hänen puoleinen sukunsa oli aivan kauhuissaan kuultuaan, että lähden kaverin kanssa kuukaudeksi reissaamaan. Olivat varmoja että tulen häntä koipien välissä takaisin.  :shock:  Hankala tulla toimeen sukulaisten kanssa, joiden kanssa on niin vähän yhteistä. He ovat kaikki jumittuneet samalle pienelle paikkakunnalle pohjois-Suomeen ja lähtevät hyvin harvoin sieltä pois. Tänne "etelään" tuleminenkin on työn ja tuskan takana.

No joo, nytkun olen reppureissaamisesta innostunut niin tuskin se kipinä helpolla minussa sammuu. Nyt vain uusia reissuja suunnittelemaan!  :D
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: jane - 31.08.2005, 17:33:52
Lainaus käyttäjältä: "suomineito"
vaikuttaako lapsuuden reissaamiset tai reissaamattomuus siihen, kuinka paljon myohemmin hamuaa pois koti-suomesta?


Enpä usko, persoonajuttu se taitanee olla. Hyvä esimerkki minä ja siskoni. Itse reissanut paniikin vallassa 16-vuotiaasta asti yksin ja pikkuinen ei koskaan, ei mihinkään (siis omillaan, ilman perhettä). Meillä kuitenkin samanlaiset perhetaustat ja jonninverran perheen kans Euroopassa reissattu ku lapsosia olimme.

Veli on kuitenkin nyt parikymppisenä rykässyt ekaa kertaa ittinsä Euroopan turneelle!

Nimimerkillä "Ylpeydestä puhkuva isosisko!"
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Jouni - 31.08.2005, 17:50:54
Olen ollut liikkuvainen luonne aina, mutta ensimmäinen pidempi reissu oli reili kesällä 1999. Se oli niin hauska, että kahtena seuraavana kesänä oli myös päästävä. Vuonna 2002 iski Baltia/Venäjä-kiinnostus, jolle ei loppua näy. Kaikki entiset Neuvostoliiton maat kuuluvat nykyisin kiinnostuksen kohteisiin. Nyt hinkuan Kazakstaniin. :) Ukrainaan on myös pian päästävä uudelleen, kun viisumia ei enää tarvita.
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Cherbourg - 01.09.2005, 11:17:54
Olin ensimmäisen kerran ulkomailla 0v. (Kanarialla) ja sen jälkeen olen käynyt joka vuonna jossain uudessa paikassa... Aluksi reissattiin ympäri Pohjoismaita vanhempien kanssa ja käytiin noin kerran vuodessa rantalomalla.
Aika paljon vaikutti myös se, että muutettiin Ruotsiin, kun olin 4-vuotias. Siellähän on paljon enemmän maahanmuuttajia ja kävinkin eftiksen (eräänlainen iltapäiväkoti koululaisille) erittäin kansainvälisessä ympäristössä mm.somalialaisten, espanjalaisten, kiinalaisten, ruotsalaisten, palestiinalaisten yms. kanssa. Ruotsista käsin teimme aina kiertoreissun ympäri Suomea kesäisin. Luin vähän aikaa sitten vanhaa kirjaa, johon kirjoitettu minun vaiheista pienenä. Olin sanonut 5-vuotiaana kesällä vanhemmilleni, kun ei oltu lähetty vielä kesällä minnekään, että "Ei se ole mikään loma, jos ei matkusteta!"
Alkoi niin hymyillyttää, kun luin tuon. Olen siis rakastanut matkustamista kauemmin kuin itse osaan muistaa.
Iän myötä alkoi rantalomat ja vanhempien tuoma turva kyllästyttää ja tein ensimmäisen matkani yksin ulkomaille 15-vuotiaana, kun menin kielikurssille Ranskaan.
Omatoimimatkailuun kypsyin vähitellen kielikurssin, työleirien ja ulkomailla tehdyn työharjoittelun ansiosta.
Matkustamisessa kiehtoo uudet kulttuurit, kielet ja tavat ja erityisesti se, että pääsee niin tehokkaasti irti omista arjen kuvioistaan. Lisäksi matkalla tapaa paljon enemmän eri tyyppisiä ihmisiä kuin tapaisi Suomessa ollessaan.
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: tiesulku - 11.09.2005, 18:19:58
Lainaus käyttäjältä: "hile"
Liian tiukkaa, kaikki mika muutaman paattajan mielesta ei hyva, kitketaan. On varitonta, harmaata ja hiljaista.


Noilla linjoilla vähän minäkin. Listaa voisin vielä jatkaa paljonkin.

Lainaus
Jo ala-asteen loppupuolella selasin ikivanhoja kartta- yms kirjoja kotona

Sama täällä paitsi, että selailin niitä karttoja jo ala-asteen alkupuolella. Aina kuultuani mielenkiitoisen jutun maailmalta, etsin tapahtuma paikan kartalta.

Suurimman kipinän matkustelulle on antanut pari sukulaista, jotka kiertelivät koko ajan minun ollessa lapsi. Reissuilta palattuaan näyttivät reissukuviaan ja kertoivat värikkäitä tarinoita tapahtuneista, seikkailuista ja maailman ihmeistä. Silloin muinoin jaksoin katsella samoja reissukuvia uudelleen ja uudelleen ja uudelleen ja uudelleen.... ja uudelleen.
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Zadie - 28.08.2006, 16:09:48
Mie oon aina ollu kiinnostunu kielistä ja maantiedosta, ja jo nuorena oli kauhea hinku matkalle, vaikka ei sillon kauheesti tullu matkusteltua. Matkan varrelle mahtuu myös kielimatkasta ja vaihto-oppilasvuodesta haaveilua, mutta haaveiluksi se valitettavasti jäi  :?  . Pari vuotta sitten löysin Pallontallaajat  :!:  netistä, ja kahlasin sivuja läpi suurella innolla. Siitä lähti lopulta innostus omatoimimatkailuun, ja vihdoin kesällä pääsin reilaamaan (koko lukioaika meni tosin rahojen pihistelyssä)  :D . Nyt on kauhea hinku maailmalle (talvella toivottavasti viikoks Puolaan), ja oon myös hakemassa opiskelemaan Skotlannin yliopistoihin (no, eipä se nyt matkailua ole...)  8) . Matkailu koukuttaa aika pahasti, mutta ei se mitään...  :)  :D .
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Långstrump - 28.08.2006, 20:59:05
Pitipäs ihan pysähtyä miettimään, mikä sinne maailmalle vetää..Aijai.. :?

Toisin kuten useimmait teistä en pienenä päässyt Ruotsia pidemmälle -tarkemmin ottaen joka kesäinen reissu 20 km:n päähän Haaparannalle ei sekään ollut itsestäänselvyys. Katkera en toki ole :lol:  mutta kyllähän sitä aina kavereita ihmeissään kuunteli kuinka oli jälleen Kanariat ja Thaimaat reissattu.  Lopulta 15 -vuotiaana pääsin opintomatkalle ja konsertoimaan Venäjälle Severomorskin kaupungin kutsumana.

Olin aiemmin jo kysellyt kielikurssien perään ja ahkerasti vaihto-oppilasvuosiesitteet kahlannut läpi, vaikka tiesinkin että niihin ei olisi varaa. En sitä varmaan silloin miettinyt, miksi oikeastaan halusin maailmaa näkemään. Enpä sitä vieläkään taida tietää.

Vaikken perheeni kanssa lapsena ulkomaita reissannutkaan, on levottomat jalat jonkinlainen rasitteenomainen perintö suvussamme. :wink:  Joka sukupolvesta aina on löytynyt vähintään yksi, joka on asettunut pysyvämmin asumaan kaukomaille.

Ehkä meistä toiset on vain luotu kulkemaan. :?
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: menina - 28.08.2006, 21:33:54
Minulla on pitkälti sama tilanne kuin Långstrumpilla. Vielä 16-vuotiaana (alle 3 vuotta sitten) olin käynyt vain Suomessa ja Ruotsissa. Ruotsissa tosin on asuttukin, mutta ei sitä nyt ihan reissaamiseksi laske. Ulkomaa on aina tuntunut todella kaukaiselta ja utopistiselta, ja kateellisena sitä on kuunneltu tarinoita Kanarialta ja muilta pakettimatkoilta. No, pikkuhiljaa sitä kuitenkin tuli hommattua itsensä Keski-Eurooppaan EU:n tukemalle pikkumatkalle, ja käytiin sitä parissa maassa soittamassakin. Myös kaikki mahdolliset (iän sallimat) työleiri- ja vaihtojutut punnittiin ja pitihän niitäkin sitten kokeilla. Vaihtariksi haikailin myös mutta sellaista hintaa ei saatu kokoon, joten se jäi haaveeksi. Nyt kun töissä voi käydä, kerään rahaa, ja pian muutankin ulkomaille ainakin vuodeksi. Kai sen on huomannut miten ulkomailla oppii maailmasta ja itsestään aivan uusia asioita, mitä kirjoista ei voi oppia. Maailma ei enää ole niin ahdistavan suuri, eikä mieli niin ahdistavan pieni. Elämään tulee myös sisältöä, kun suunnittelee matkoja, säästää ja odottaa. Kotikaupungistakin kuoriutuu ihan uusia puolia kun näkee vähän ikävämpiä paikkoja.
Noh, menipä taas runoiluksi. Yksinkertaisesti: Maailma on vain niin upea paikka, että se on nähtävä!
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Zia - 28.08.2006, 22:26:33
Matkakärpänen puraisi vakavasti joitain vuosia sitten, kun päätettiin lähteä sekalaisella kaveriporukalla Pariisiin. Etukäteen ei inspiroinut kauheasti - matka kestäisi lähes viikon ja olin varma, että tahdon viimeistään kolmen päivän kuluttua kotiin, rantalomiin kun olin tottunut  :shock:  Mutta toisin kävi! Se kaupunki kolahti. Olen etsinyt toista yhtä upeaa paikkaa, mutten ole löytänyt.

Olen huomannut olevani jokseenkin visuaalinen ihminen, ja etsinkin matkoilta aina silmänruokaa, mm. kauniita kaupunkisilhuetteja, utuisia auringonlaskuja, värikylläisiä toreja, siltoja... Vielä kun oppisi valokuvaamaan...! Pariisissa jos missä meikäläisen sielu lepää, ja ehkä yksi reissaamiseni motiiveista on löytää jotain "vielä parempaa".
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: anskiiskii - 28.08.2006, 23:10:05
Vanhemmat ja isoveljeni reissanneet autolla ympäri Eurooppaa, myös minä jonkin verran. Valokuvien katseleminen teki niin vaikutuksen, että tuntuisi elämän haaskaukselta olla näkemättä niin uskomattomia ja kauniita maisemia ja kaupunkeja. Vanhemmat ovat aina rohkaisseet lähtemään ja ovat puhuneet omista reissuistaan sillä tavalla, että olen oppinut siihen ettei matkustelua korvaa mitkään kirjat tai televisio-ohjelmat. Haluan avartaa omaa maailmankatsomustani ja oppia yhä avarakatseisemmaksi sekä ymmärtää miten värikäs maailma on ja oppia pois myös kaikenlaisesta mustavalkoisesta ajattelutavasta.

Minulle arvot, järjetön vaihtelunhaluisuus ja nopea kyllästymisen tunne sekä se etten vanhana halua katua näkemättä jääneitä paikkoja vaikuttavat varmasti reissaamisintooni.

Arvostan Suomessa hyvinkin monia asioita ja Suomeen on ihana palata. Mutta nyt kun asuin viimeiset puoli vuotta Hollannissa ja ollut taas kaksi kuukautta Suomessa, olisin taas ihan valmis lähtemään. Haluan kasvattaa lapseni ulkomailla, siis ainakin osan heidän lapsuudestaan, koska koen sen antavan niin paljon heille. Ehkä hekin sitten aikanaan perivät tämän niin ihanan kroonisen matkakuumeen.  :lol:
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Teamoo - 28.08.2006, 23:23:14
Irti oravanpyörästä.
Mikäs sen parempi vaihtoetho,kuin matkustaa,tavata ihmisiä ja juhlia.
Kulttuurierot ovat mahtavia :)
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: salomaaj - 29.08.2006, 10:44:54
Lainaus käyttäjältä: "Zia"
Matkakärpänen puraisi vakavasti joitain vuosia sitten, kun päätettiin lähteä sekalaisella kaveriporukalla Pariisiin. Etukäteen ei inspiroinut kauheasti - matka kestäisi lähes viikon ja olin varma, että tahdon viimeistään kolmen päivän kuluttua kotiin, rantalomiin kun olin tottunut  :shock:  Mutta toisin kävi! Se kaupunki kolahti. Olen etsinyt toista yhtä upeaa paikkaa, mutten ole löytänyt.


Omalla listallani on kolme kaupunkia jotka on kolahtanut kuin pikajuna auton kylkeen: Pariisi, Barcelona, Beijing. Suosittelen käymään läpi jälkimmäiset jos et ole jo. Beijing pisti mun elämän suunnitelmat sekaisin. Sinne on päästävä takaisin.

Myös hyviä mestoja: Sevilla, Phnom Penh, Hanoi, HCMC, Hong Kong, Singapore.
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Piez - 29.08.2006, 11:25:08
Suurena Indiana Jones ja Paluu tulevaisuuteen leffojen fanina minua on kiehtonut aina ajatus seikkailuista. Maailman ympäri matkakin on ollut haaveena pienestä pitäen. Pidin  tätä kaikkea kuitenkin osittain saavuttamattomissa olevana.

Niin kuitenkin kävi että ihastusta ja vihastusta aiheuttanut tv-sarja madventures antoi osviittaa että tämä unelma olisi toteutettavissa. Matkustus into ei laantunut millään ja päätin tänä vuonna lähteä ensimmäiselle isommalle matkalle reilaamaan eurooppaan.

Viiden viikon matka venyi reilikortin voimassaoloajan yli. Rahaa meni enemmän kuin oli tarkoitus. (Tili tyhjänä), mutta kokemuksin niin paljon rikkaanpana palasin suomeen 8). Tuli kokeiltua ekaa kertaa yksin matkaamista, kaverin kanssa matkaamista, italialaisessa perheessä elämistä, ulkona nukkumista, liftaamista ja paljon muuta.
Ajatus opiskelu paikan valinnastakin alkoi kiteytyä. Halu matkustaa on niin monen osan summa, suurimpana motivaationa on ajatus seikkailusta ja uusien ihmisten tapaamisesta.

eeeh meni vähän ohi aiheen   :D
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: cozimnot - 09.09.2006, 02:11:14
Mielenkiintoisia tarinoita täällä, rupesin itsekin pohdiskelemaan syitä innolleni..

Kartat on pariin otteeseen mainittu, niistä olen itsekin ollut kiinnostunut ties kuinka pienestä pitäen, syytä en tiedä vieläkään, että mikä niissä kiinnostaa.. Sen tosin muistan, että siskon kanssa ympyröitiin Suomen tiekarttakirjasta kaikki kalamerkit (eli ne fisun kuvat järvien kohdalla) ja aina kun autolla sellainen ohitettiin, oli se huimaa!  :lol: Karttakirja siis oli mukana, vaikkei niin pitkiä autoreissuja loppupeleissä tehtykään (eli lähinnä meidän vaatimuksesta). Saan ilmeisesti jotain ihme viboja siitä, kun pääsen johonkin paikkaan, jota olen tutkiskellut kartalta.. Tiedä häntä, ehkä kartoissa minua visuaalisena ihmisenä kiehtoo se, että niissä näkee yhden tavan kuvata tätä maailmaa missä tallataan.. sinne voi sitten sijoittaa itsensä, "löytää paikkansa" täältä, ainakin hetkellisesti :D Ja on ne vaan niin pirun mielenkiintoisia!

Lapsuuden matkailut porukoitten kanssa rajoittuvat noiden automatkojen lisäksi vain pariin ulkomaan reissuun (vanhemmat kyllä jonkin verran matkailleet, tosin valmismatkoja - toisaalta sitten ominpäin tehneet reissuja paikanpäällä). Ja sitten kaverini kanssa lähdettiin ala-asteikäisinä pariin otteeseen sen isän seuraksi jollekin harmonikka-risteilylle (voi  :lol: !). Vaikka vain risteilyjä olivatkin, aika ominpäin laivaa tutkittiin, vaklattiin toisia risteilijöitä ja kerättiin pulloja kun niistä sai hikisiä pennosia tuhlattavaksi (johonkin ihme nuijapeliin jossa piti hakata myyriä  :shock:) Eli epäilen, että seikkailumieleni on kytenyt jo tuolloin (..ei herttinen sentään, tottahan toki minä kahlasin pentuna kaikenmaailman viisikot ja seikkailu-sarjatkin läpi, pakko olla jotain vaikutusta!)

Reilille lähdin sitten 17vuotiaana vuotta nuoremman kaverini kanssa -> ekaa kertaa ilman valvovia silmiä ulkomailla, voitte vaan kuvitella kuinkas sitten kävikään.. Reissu avasi silmät ja tartutti matkakuumeen, lopullisesti.
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Skönäri - 09.09.2006, 13:01:09
Syitä nykyiseen pallontallaus poltteeseeni on varmaan kymmeniä. Lapsuudestani muistan sen että vihasin järviä, koska järvellä tulee aina rajat vastaan. Vain meri kykeni kuljettamaan tarpeeksi kauas.

Älkääkä nyt kukaan tulko keskeyttämään romanttisia haaveilujani sanomalla, että voihaan sitä lentää tai ottaa stogen, jopa vain jalat alleen.

Tosiasiassa viimeinen niitti krooniseen matkattomuus pahoinvointiin oli ensimmäinen reissu jonka tein ihan itsekseni. Viikon keikka Portugalin turistihelvettiin, Algarveen, moikkaamaan paria kaveria, jotka työskentelivät siellä. Matalalta on hyvä ponnistaa. Sen jälkeen onkin sitten ollut reissua suunnitteilla kokoajan. Ja suunnitelmia on myös toteutettu.
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Viveka - 09.09.2006, 14:03:13
Nälkä on ainakin kasvanut syödessä. Ja matkustaessa joutuu laittamaan itsensä ihan eri lailla koetukselle, kun vain töissä käydessä. Toisaalta taas toiset kulttuurit vaan viehättää, jos niistä vois oppia vähän itsekin rennompaa elämän meininkiä  :wink:
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: anskubansku - 09.09.2006, 15:01:41
Eikös se niin ole, että kun kerta suomessa synty niin tää paikka on jo tuttu,mutta on vielä monta paikkaa maapallosta näkemättä :wink:
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: twilight - 09.09.2006, 15:13:50
Pakko näin aluksi ihan mainita, että aloitusviestissä mainittu ohjelma "maailman ympräi 80 päivässä" tjsp, oli kyllä pienempänä semmonen ohjelma, mitä ei voinu jättää kattomatta. Vähän niinku Salatut elämät näinä päivinä! :P

Matkainnostus on ehkä aina kyteny minussa jossakin määrin. Viimeaikoina se on tosin puhjennut kukkaansa oikein urakalla. Tein ensimmäisen matkani ilman vanhempia, kera yhden ennestään tuntemattoman suomalaistyttösen, Californiaan. Se ehkä viestitti sitä, että maailmalle pääsee jo itsekin. Ja mitä kaikkea siellä näkyikään! Näin syyskuisena, sateisena päivänä on kiva katella valokuvia ja kaipailla takaisin sinne päin. Samalla toki myös uusia, ihania tuttavuksia! Mutta tuo matka oli ehkä viimeinen kipinä tuohon. Pienenä on tullut kierrettyä Suomea ristiin ja rastiin ja nähtyä paikkoja sieltä täältä. Sepä oli niin kivaa, että miksi sen nyt lopettaisi! Tällä hetkellä mielessä tosin on vaan matkat Suomen rajojen ulkopuolelle (:

Uusia matkoja on suunnitteilla tälläkin hetkellä, neljäänkin eri maahan Euroopassa ja arvatkaa vain, onko pieniä haaveita päästä katselemaan jos vaikka minkä maan kamaraa?
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: primrose_hill - 18.09.2006, 18:41:59
Toiseuden kaipuu, ollut minussa siitä asti kun aloin pikkutyttönä katsomaan jalkapallon isoja kisoja (itse asiassa EM-88 ) ja opin pelaajien ja joukkueiden inspiroimana paljon maantiedosta.
Olen joskus filosofoinut että ihmismielellä on jokin perimmäinen taipumus harhailla pois siitä, mikä on totuttua ja tuttua, mielenkiinnottomaksi muuttunutta. Että kaipaa sitä mitä ei ole...
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: sari_p - 18.09.2006, 19:54:57
Missään ei pääse niin hyvin irti arjesta kuin matkalla. Jopa viikonloma/pitkä viikonloppu jossain muualla tekee hyvää.

Mökkeily on kivaa mutta kyllä 'juhannuspyhät' on ihan tarpeeksi. Samaa huttua saa kun menee takapihalle ja laittaa grillin päälle. ;)

Lapsuus meni 'purkissa kasvaessa' mutta onneksi oli kirjasto lähellä, sieltä se kipinä varmaan alunperin on tullut. Ja kirjoja käytän edelleen matkakuumeen lieventämiseen:) Gangesin tytär meni viime viikolla ja taas tuli mieleen pitäisikö sitä kuitenkin mennä uudestaan Intiaan vaikka maailmassa on vielä niin monta paikkaa käymättä....
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: zztd - 18.09.2006, 20:19:12
Taisipa mullakin tuo Maailman ympäri 80:ssä päivässä-piirretty olla ensimmäisiä innostuksen lähteitä. Lisäksi perheen kanssa on reissattu lomilla milloin autolla, vaunulla tai lentäen siitä asti kun olen turvaistuimella pysynyt. Oma äitini on tartuttanut minuun innostuksen eri maihin ja kulttuureihin myös elokuvien ja kirjojen kautta. Omatoimireisaamiseen innosti kuitenkin muutaman viikon oleskelu Britanniassa 16-vuotiaana ja sitä seurannut reili pari vuotta myöhemmin. Ja hirmuinen hinku tien päälle olisi taas, harmi vain että lomakohteet on nyt rajattu tiukasti Puolaan ja siellä asuvan komeamman puoliskon luokse  :? Tosin ehtiihän sitä vielä muuallekin *koputtaa puuta*.
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Blanche-Neige - 19.09.2006, 12:46:45
Pikkulapsena katselin lasten kuvitettuja karttakirjoja innoissani. Valtioiden sisällä oli eri alueille ominaisten tuotteiden, nähtävyyksien tai tapahtumien kuvia. Esim. Sevillan kohdalla oli näitä etäisesti Ku Klux Klanin jäseniä muistuttavia töttöröpääukkeleita :) Suunnittelin, mihin kaikkialle haluaisin mennä.

Koin suuren ahaa-elämyksen, kun näin ekan kerran Indiana Jonesit. Jotkut maailmanympärit ja peppi pitkätossut olivat ihan höpöhöpöä Indyyn verrattuna... :) Päätin, että musta tulee isona seikkailija-arkeologi, tai vähintäänkin sellaisen vaimo. Karu todellisuus on nyttemmin paljastunut :lol:

Perheen kanssa vietetyt rantalomat olivat ihan kivoja joo, mut vasta kun pääsin 17-vuotiaana lähtemään ilman vanhempia reissuun, iski matkakärpänen oikein kunnolla. Se vapauden tunne ja rakkaus...   :oops:  :)

Luulen että tulevaisuudessa matkailu merkitsee yhä enemmän irtiottoa arjesta. On se samalla myös jonkinlainen tutkimusmatka omaan itseensä. Matkalla osaa arvostaa sellaisia asioita, jotka meille suomalaisille ovat itsestäänselvyyksiä. Keskustelut paikallisten kanssa ovat usein antoisia kokemuksia. Voisin jatkaa tätä listaa loputtomiin...ainoa miinus on, että rahaa palaa. Mut tuskin mä sitä rahaa mihinkään yhtään järkevämpään saisin säästettyä...
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: diokenes - 19.09.2006, 18:11:44
Mika sai innostumaan reissaamisesta ?
 :?
Reissaaminenhan on mita luonnollisin asia ihmiselle.

Mikahan ihme olisi saanut innostumaan paikoilleen jaamisesta
sinne jonnekin suon laitaan ?
 :cry:
Lapsuudesta muistan talvisin katselleeni view-master kuvakiekoilta
kuvia valimeren maista ja palmuista, eksoottisia maisemia...
"Tuonne kun joskus viela oikein paasisi..."
Olisikohan jostakin sielta lahtenyt se kaikkein ensimmainen kipina.
 :D
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: ellina - 19.09.2006, 19:52:25
Minakin olin lapsena kiinnostunut kartoista ja edelleenkin. Maantieto oli historian ja kuviksen ohella lempiaineitani. Tiesin paljon eri maista ja piirtelin karttoja seka mallista eri maiden lippuja varittaen ne myos. Meilla kotona on myos paljon erilaisia kuvitettuja matkakirjoja ja elainkirjoja, joista katselin sademetsan intiaanien alastomia, maalattuja vartaloita kummeksuen ja koralliriuttojen varikkaita kaloja yms. Vanhempieni luokse on tullut tilattuna Aku Ankka koko elinaikani ja siina kuten myos Tintissa ja monissa lukemissani sarjakuvissa matkustettiin ympari maapalloa mielenkiintoisiin paikkoihin ja seikkailuihin.

Minullakin oli ulkomaalaisia kirjekavereita jo kolmannelta luokalta lahtien. Olisi kylla mielenkiintoista nahda niita kirjoittamiani kirjeita, sanavarasto ja kielioppi eivat olleet kylla viela kovin hallinnassa. Mutta oli se niin hienoa saada jotain tarroja Italiasta. :)
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Tua - 20.09.2006, 09:06:23
Taisin joskus 5-6-vuotiaana nassikkana nähdä jonkunlaisen matkailuohjelman tv:stä ja silloin se tapahtui. Kolahdus :D Halusin itsekin matkailuohjelman vetäjäksi ^^

Mulla oli kans paljon ulkomaalaisia kirjekavereita ala-asteella.. osan kanssa ollaan vieläkin yhteydessä :> Sitäkin kautta on kyllä oppinut hirveästi eri maista ja ihmisistä, ja se vain kasvatti innostustani matkailuun. Se kai nykyäänkin mua ajaa ulkomaille; eri kulttuurit, uudet kokemukset ja etenkin ne uudet ihmiset :> Ja ehkä sitä oppii jotain itsestäänkin. Vaikea sanoa.
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Amarie - 20.09.2006, 10:37:48
Meillä on koko perhe aina matkaillut, äiti on teininä karannut liftaamaan ympäri eurooppaa ja isä on tutkinut karttoja ihan pienestä lähtien. Ehkä se on siis geeneissä. Myös 13-vuotiaaksi asti ollaan käyty perheen kanssa yhdessä joka kesä pitkällä matkalla ja 14-vuotiaasta eteenpäin oon itse lähtenyt seikkailemaan.
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: sibel - 20.09.2006, 11:10:49
(http://www.madventures.tv/img/picblock_epidodes.jpg)

Matkakuume tarttui näiden tyyppien tekemästä matkailuohjelmasta.  8)
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: hanabi - 20.09.2006, 19:14:47
Ainahan se on siellä alitajunnassa pyörinyt. Lapsena reissattiin paljon perheen kanssa, kylläkin vaan kotimaassa...siitä juuri tuli sellainen näkemisen ja kokemisen halu. Kotimaa on jo nähty, nyt on aika nähdä muuta maailmaa. Varsinainen matkakuume taisi kuitenkin herätä vasta Rikun ja Tunnan seikkailuja katsellessani.
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Scorpius - 21.09.2006, 08:23:22
Lainaus käyttäjältä: "sibel"
(http://www.madventures.tv/img/picblock_epidodes.jpg)

Matkakuume tarttui näiden tyyppien tekemästä matkailuohjelmasta.  8)


Juurikin näin! Kiitos ja kumarrus mad-veljet, muutitte maailmani  8)
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: minnam. - 21.09.2006, 08:57:57
Kyllä se halu nähdä syntyi hyvin nuorena kun vanhempien kanssa reissattiin. Silloin 80-luvulla tuli nähtyä Kanaria ja muita turistien suosikkeja niin nyt vanhempana on voinut keskittyä niiden haaveiden täyttämiseen. Kuitenkin vasta lukion jälkeen aloin käymään säännöllisesti matkoilla ja vuosi vuodelta enemmän matkoja. Nälkä kasvaa syödessä!
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: ZeroNez - 21.09.2006, 10:19:10
nuuskamuikkunenhan se :D
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: alan_mies - 21.09.2006, 12:01:38
Lapsena katselin aina karttoja ja vanhemmat ostivat minulle 5-vuotiaana karttapallon, josta tuli rakas lelu. Tarina on muuten se toinen tavallinen, eli vanhempien mukana melkein vuosittain Kanarialla, Mallorcalla, Kreetalla, Portugalissa.

Teini-ikä meni mopoillessa, tupakoidessa ja kaljoitellessa sekä myös eräässä paremmassa harrastuksessa, -90 luvun loppupuolella matkailuinnostus iski ja vei täysin mennessään, mutta vasta, kun pääsi vakituisempiin töihin ja oli oikeasti jonkun verran rahaakin lähteä. Muussa ketjussa olen maininnutkin, että työskentely lentokentällä sai minut kiinnostumaan lentämisestä jo itsetarkoituksenakin.

Italianmatkailuni tausta on varmaankin aluksi uteliaisuudessa, jostain syystä vanhempani eivät sinne koskaan halunneet. Kummitäti toi -70 luvulla Sisiliasta tuliaiseksi marsipaaninameja, jotka jäivät mieleen. Muita syitä olivat kiinnostus italialaiseen ruokaan ja viiniin, Asterixista alkunsa saanut mielenkiinto keisariaikaan ja outo uteliaisuuteni mafiaa, muuta järjestäytynyttä rikollisuutta ja niiden vaikutuksia kohtaan.

Nyt ei enää voi selittää matkustusintoa millään järkiperusteella, jos ei puolen vuoden välein pääse mihinkään, alkaa voida pahoin - kohta se on täynnä edellisestä matkasta, mutta toinen puoli vuotta on vielä odotettava.
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: VeraQ - 21.09.2006, 12:55:15
En tiedä tarkalleen, mutta sillä on ollut vaikutusta, ettei lapsena/nuorena päässyt matkustamaan vanhempien kanssa ulkomailla. Yhtään matkaa en ollut tehnyt ennen kuin vasta kaverin kanssa 18-vuotiaana. Vanhempani eivät vaan olleet kiinnostuneita ulkomailla reissaamisesta.

Muistan vain aina haaveilleeni kovasti matkustamisesta niin kuin veljenikin, ja nykyään nuorina aikuisina olemme molemmat matkailufriikkejä. Aina on ollut kova halu maailmalle ja jotenkin aavistellut, että se on se oma juttu. Sitten, kun matkustelu oli tosiaan viimein mahdollista, se oli niin mahtavaa.

Oma tilanteeni on aika outo, kun monilla on niin päin, että innostus iski vanhempien kanssa matkustellessa.
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Clotilde - 21.09.2006, 17:52:38
Joskus noin alle yksivuotiaana olen vanhempieni kanssa ensimmäisen kerran ulkomaille lähtenyt...  On tullut kierrettyä Euorooppaa ihan vain siksikin, että olen asustellut vanhempieni kanssa keski-euroopassa ja matkat, jolloin käytiin suomessa tehtiin autolla.. Kiitos vanhempieni, olen asustellut akselila Brasilia-Ranska-Intia. Nyt ensimmäiset kokonaiset kolme vuotta asunut suomessa ja tullut matkustelta jonkin verran. Ensimmäisen kerran lähdin ilman vanhempia 16-vuotiaana reilaamaan ja siitä se sitten on kehittynyt... Eli ainainen paikan vaihtaminen ja uuden kokeminen on varmaankin lähtenyt jostain lapsuudesta, sillä matkustelua muualla kuin Kanariansaarilla on tullut tehtyä melko paljon.
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Taavi - 21.09.2006, 18:40:00
No ei ainakaan mikään matkailuohjelma televisiossa!  :evil:

Matkakuume alkoi varmaan äitin mahassa, ja siitä eteenpäin
onkin reissattu aina kun on kynnelle kyetty.
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: zanahoria - 22.09.2006, 13:44:56
Lapsena aina matkustetin vanhempien mukana. Aluksi Suomessa telyan kanssa ja myöhemmin Euroopassa. Pakolliset Kanarianmatkatkin tulit ehtyä. Ja myöhemmin tuli reissattua kavereitten kanssa, mutta intressit oli välillä erilaiset eli jossaan vaiheessa ei enää ollenkaan kiinnostanut lähteä Kreikkaan tai Kanarialle dokaamaan, vaan halusin nähdä muutakin ja haahuilla pidemmän aikaa.
Varmaan seikkailunhalu ja pakonomainen tarve kokeilla jatkuvatsi jotain uutta.
Tosin 3-vuotiaana jo puhuin lähteväni Afrikkaan safarille kuulemma.

Vanhemmat myös aina kannusti lähtemään myöhemminkin, vaikka muut sukulaiset edelleenkin kauhistelee. Ja toivoo että se nyt asettuisi viimeinkin tänne Suomen lintukotoon.Mikä taitaa olla turha toivo, kun nytkin ootan jo reissuun pääsyä, vaikka vasta hieman yli kuukauden olen ollut Suomessa yli vuoden haahuilun jälkeen.
No enää puoli vuotta.
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Henga - 26.09.2006, 12:15:35
Reissaus kuume on varmasti tarttunut vanhemmiltani. Lapsuudessani reissasimme perheen kanssa kesällä asuntovaunulla kuukauden pätkissä ympäri Eurooppaa ja myöhemmässä vaiheessa suuntasimme kauemmaksi lentäen, tosin vain muutamiksi viikoiksi.

Vanhempani ovat aina kannustaneet rohkeasti etsimään uusia seikkailuja ja kokemuksia maailmalta. Ja hyvin ovat siinä onnistuneet =)
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Bezdomnyi - 30.09.2006, 12:06:28
Kaikki alkoi pyörimään, kun nuorena poikana lamppu syttyi, ja tajusin etten halua käyttää suurinta osaa ajastani työtä tehdessä. Siinä pyörähti muutama vuosi, yrittäen löytää työtä joka vaatisi mahdollisimman vähän minulta ja antaisi minulle sitä kallisarvoista aikaa, jota ihmiset pudottelevat kuin leivänmurusia ympärillensä. Yhtenä päivänä, luettuani Jack Keroucia, se iski: lähdettävä on, eikä mikään muu ole enää todellinen vaihtoehto. Joskus tietää, ettei mitään muuta ole tehtävissä.

 Ehkä Kerouac, Cervantes, Twain ja muut, yhdistettynä siihen mitä olen omassa elämässäni kokenut, muodostivat sen kokonaisuuden, joka tällä hetkellä istuu arlandan vastenmielisellä lentokentällä, odottamassa lentoaan.
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Jonna-Karoliina - 01.10.2006, 19:36:22
Pikkutyttönä aiheutin äidille huolta karkailemalla kotoa -en kiukuttellakseni, vaan uteliaisuuttani. Seikkailu oli paras leikki. Siis luonteessa se on, ei verissä.

Määränpäällä ei suurtakaan väliä, matka on tärkein. Tykkään yhä fiilistellä: ihana tunne kulkea eteenpäin.  Kauas, kauas. Yllättävät tapahtumat ja uudet tuttavuudet tekevät matkustelusta kiehtovaa. Liian kauaa ei voi olla samassa paikassa, eikä matkoja kannata suunnitella liikaa. Mitä seikkailua se muuten on?

Muuten, minunkin lempiohjelmani lapsena taisi olla Matka maailman ympäri!  :)
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: lewis - 01.10.2006, 20:15:14
jaaha... hyvä kysymys. elämä on lyhyt ja niin paljon olisi tutkittavaa..joten ei muuta kun matkaan! matkalla kristallisoituu oman minän suhde maailmaan. ja se tuntuu hyvältä.  8)
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Sistis-80 - 03.10.2006, 11:44:53
Keväällä 2004 tuli oltua muutaman vuoden tauon jälkeen ulkomailla. Edelliset ulkomaanmatkat olivat vuoden 1997 Viron reissu ja 1998 Ruotsin matka. Tuo kevään 2004 matka suuntautui sitten Prahaan, ja hurahdin kaupunkiin täysin. Matkaseura tuolloin oli vanhemmat ja sisko, lieventävänä asianhaarana oli matkan syy: isän 60-vuotispäivät. Ja se, että sain matkan ilmaisiksi.

Joka tapauksessa tuolloin päätin, että tähän kaupunkiin palataan, ja sillä kertaa kaveriporukan kanssa. Se matka toteutui vajaata vuotta myöhemmin. Hieman tuota matkaa ennen tuli joidenkin bileiden jatkoilla puhetta reilaamisesta ja erään silloin puolitutun tyypin kanssa päätettiin tehdä syksyllä 2005 IR-matka Keski- ja Itä-Eurooppaan. Se tehtiinkin sitten. Viimeistään silloin matkustuskärpänen puraisi täysillä. Se oli myös ensimmäinen omatoimimatkani.

Sen jälkeen on tehty omatoimiset matkat Liettuaan, Latviaan ja Pohjois-Amerikkaan, eli vielä on paljon nähtävää. Tällä hetkellä kaukaisissa haaveissa on Japani. Myös Irlannissa täytyy joskus käväistä.
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Rispekti - 03.10.2006, 13:19:29
Itse ainakin muistan, miten jo pikkupoikana selailin ja lueskelin karttakirjoja ja katselin kaiken maailman "maailman nähtävyydet" -kirjojen kuvia ja haaveilin. Suvustakin löytyy muutamia "maailmanmatkaajia", osa on asettunut sittemin pysyvästikin ulkomaille. Perheen kanssa on ollut perus Ruotsin risteilyjä ja pari pakollista kanarianmatkaa, ja opiskelemaan lähdettyä on tullut käytyä itse lyhkäisillä reissuilla Euroopassa.

Lopullisen niitin kaukomaista haaveilulle löi kuitenkin (tunnustan) Madventures... sarjalle iso kiitos siitä, että se ainakin meikäläisellä realisoi ajatusmaailmaa ja unelmia niin, että tajusi, että "hei tämähän on ihan OIKEASTI mahdollista". Jalkojen alla alkoi polttaa ja haaveet muuttumaan todeksi... :D
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Raitakarkki - 05.10.2006, 10:08:56
Perheen kanssa tehdy matkat rajoittuivat lähinnä Tallinnaan. Mitään hinkua ulkomaille ei ollut kuin tyyliin "olis kiva käydä katsomassa mitä sielläkin on".

Sitten oltiin kavereitten kanssa muutama viikko rinkkaretkellä Euroopassa viime kesänä. Siitä se sitten lähti. Ja lujaa. Olisi kova hinku lähteä vaikka nyt just heti Eurooppaan. Ja ehdottomasti rinkkareissulle, ei millekään "hienolle kaupunkilomalle". Yksin olisi toisaalta kiva lähteä... kaverin kanssa on joskus ongelmia kun molemmat on sellaisia jääräpäitä =)
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Niah - 05.10.2006, 22:09:14
mä oon saanut matkustus innostukseni äidin maidon mukana. äiti on aina sanonu että siitä lähtien kun opin käveleen en oo hetkeekään paikallani pysyny. suvustakin löytyy muutama ulkosuomalainen.
tosiaan mulla on ollu ihan skidistä asti suuri mielenkiinto siihen mitä suomen rajojen ulkopuolelta löytyy. se rajaton vapauden tunne on vaan niin mahtava kun matkustaa ja tuntuu et arki ei tuu vastaan..ei edes silloin kun asuu ulkomailla. ja ulkomaalaiset ystävät rikastuttaa elämää mielettömästi  :D
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: duska - 09.10.2006, 13:28:13
mulla sama tarina ku monella muulla. lapsena reissattiin paljon perheen kanssa. nykyään tulee reissattua kamujen kanssa ja yksin. perhematkat on historiaa. reissuun vie tää perinteinen halu nähdä maailmaa ja kokea itse. en haluu nähdä vaan kaunetta vaan myös sen  karuuden.
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Nele - 11.10.2006, 13:06:29
Pitkälle aikuisikään luulin, että kaikki pitävät matkustamisesta. Perheen kanssa matkailtiin kun olin lapsi, ja myöhemmin hinkuani viettää pitempiä aikoja ulkomailla on aina tuettu. Siis olen saanut vahvistusta ajatuksille että kerkiää sitä myöhemminkin valmistua, kannattaa katsella maailmaa kun kerran siihen on mahdollisuus. Sellainen lyhytaikaisempi matkailu on ollut niin luonnollinen juttu ettei siitä ole varmaan ikinä edes puhuttu muuten kuin käytännön tasolla. Luulin siis että on kaikille ihmisille ominaista kärsiä kaukokaipuusta ja pyrkiä lieventämään sitä matkustamalla, mutta eipä se taida ollakaan.

Olen siis todella tavannut ihmisiä, jotka eivät pidä matkustamisesta, mutta en kyllä koskaan ketään joka olisi ylipäätään suhtautunut siihen jotenkin nuivasti. Ihmetyttää aina kun luen täältä juttuja kuinka joidenkin sukulaiset ja kaverit pitävät matkustamista tarpeettomana touhuna tai kauhistelevat ulkomaailman vaaroja. Onneksi omassa lähipiirissä ei ole moisia matkailun vihaajia.
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Thym - 14.10.2006, 01:37:07
Isäni ja äitini ovat harrastaneet omatoimimatkailua iät ja ajat. Olemme veljeni kanssa kulkeneet vanhempien mukana lähinnä Pohjoismaiden erämaissa vaeltamassa alle kouluikäisistä, joten kynnys heittää rinkka selkään, napata jostain kartta käteen ja katsoa mihin minibudjetti riittää ei täysi-ikäistyttyä ollut juuri minkäänlainen. Varsinkin, kun vanhemmat kertoilevat omista reissuistaan ja reileistään varsin innokkaasti ja häipyvät keskenään tai yksikseen ties minne vieläkin siinä, missä työt vain sallivat.

En tiedä laskevatko pallukat vaeltamisen omatoimimatkailuksi, ei se ainakaan pakettimatkailua ole. Väliäkö sillä, juuri näiltä eräreissuilta varmaan sain innon lähteä tutkimaan mitä kaikkea tällä planeetalla onkaan tarjottavanaan.
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: pettter - 14.10.2006, 03:55:28
Oikeastaan mä olen aina ollut kiinnostunut erilaisista kulttuureista yms, mutta en vissiinkään niin kiinnostunut että olisin lähtenyt reissuun. Joskus ihan penskana, noin 10-vuotiaana ja sitä nuorempana, käytiin perheen kanssa joitakin reissuja euroopassa. Nyt en ole varmaankaan kymmeneen tai viiteentoista vuoteen matkustellut.

Tänä kesänä on muhun kyllä iskenyt matkustuskuume, ja oikeastaan se on pikkuhiljaa kehittynyt mielessäni viimeisen parin vuoden ajan. Näiden parin vuoden aikana mä oon kierrellyt Suomea jonkin verran, kun varsinkin kesäisin VR.n lomapassi on siihen tosi hyvä ja halpa vaihtoehto. Tää varmaankin kuulostaa jo hassultakin, mutta mä kun oon nyt asunut muutaman vuoden täällä Helsingissä, niin joskus lähden seikkailemaan ratikoilla ja busseilla ympäriinsä, siis kun tässäkin kaupungissa on vaikka kuinka paljon seutua missä en ole käynyt.

Mä huomasin tänä kesänä junassa matkustaessa, että yöjunassa onnistuu nukkua. Vissiinkin siitä innostuin suunnittelemaan ensi kesälle reiliä. Oikeastaan toinen ja isompi syy tähän innostukseen on se, että ens kesänä mä täytän 26, ja huomasin että sitä ennen reililippu on mulle halvempi. Ja pakko kait tässä on tunnustaa, että madventures tv-sarjakin on varmasti vaikuttanut mun innostukseen matkustaa. Joskus nuorempana telkusta tuli joku hyvä matkustusaiheinen sarja, olikohan se nimeltään Paluu timbuktuun, jossa Neil Hardwick seikkaili. Sitä ei varmaankaan taida saada enää mistään?
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: poesje - 14.10.2006, 23:14:12
Luulen matkaintoni johtuvan siitä, että olen aina tuntenut itseni hieman juurettomaksi ja kodittomaksi, joten lähteminen on ollut helppoa. Kun olin aivan pieni, muutimme usein ja lopulta jämähdimme ahdistavaan pikkukaupunkiin, johon en koskaan kotiutunut. Perhetilanteen vuoksi reissasin viikonloppuisin ja lomaisin ympäri Suomea milloin isän ja milloin mummolan perässä - junaraiteden kolke ja maanteiden polte tulivat siis jo varhain tutuksi. Ulkomaanmatkojakin tehtiin ja nimenomaan kaikkialle muualle kuin perinteisiin rantalomakohteisiin mutta en usko niillä matkoilla olleen paljoakaan merkitystä matkahaluihini.

Toisaalta niin kauan kuin muistan, olen haaveillut Oikeasta Reissusta. Mulla oli sisällä kuin palava, levoton tunne, kun tie kutsui, mutta tosielämä esti kunnon reissuilun vuosiksi. Kun sitten lähdin ensimmäiselle ekalle ulkomaanreissulle yksin (18-v, ylioppilaslahjarahoilla... :wink:), kaikki tuntui loksahtavan paikalleen elämässäni. Tätä varten minä elin ja tämä oli oikein. Mitä pidemmälle matkalla etenin, sitä syvempi rauha sisälleni tuli. Ehkä vähän kliseistä, mutta kun palasin Suomeen sen ekan matkan jälkeen, niin olin aivan eri ihminen kuin lähtiessä. Ensimmäistä kertaa vuosiin mulla oli onnellinen ja tasapainoinen olo.

Sen ekan matkan jälkeen reissasin pari vuotta lähes kaiken liikenevän ajan ympäri Eurooppaa. Sittemmin tahti on vähän rauhoittunut, kun minimibudjettinen reppureissaaminen on saanut pahimman poltteen sopivasti laantumaan. Kaukomaille tekisi mieli vielä lähteä kunnon reissulle useammaksi kuukaudeksi mutta toistaiseksi ei ole ollut rahaa ja aikaa yhtäaikaa. En osaa oikein myöskään ajatella lentomatkustamista jonnekin oikeana matkana vaan vasta sitten, kun etäisyys tuntuu perslihaksissa ja maantiepölynä naamalla, niin tietää oikeasti matkustavansa.
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: rinja - 24.10.2006, 21:09:27
Mä en osaa antaa tähän yksiselitteistä vastausta. Oon vaan aina ollut semmoinen ihminen että oon kovasti halunnut tietää miten muuallakin elellään. Vanhemmat on aina kannustaneet matkailemaan ja kieltämättä mummoni tarinat enostaan joka lähti Amerikkaan kullankaivuuseen olivat sadunhohtoisia. Juu. Se sen täytyy olla. Verenperintö.
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Eliette - 24.10.2006, 21:32:28
Pienenä reissasin vanhempieni kanssa aina Lapissa ja Norjan pohjoisosissa. Katsoin minäkin rakasta piirrettyämme Matka maailman ympäri:) Kotona tein ihan tekemisen ilosta esitelmiä joihin selvitin millaisia muut maat ovat ja kun vihdoin pääsin ensimmäistä kertaa ulkomaille tiesin, että haluan matkustella jatkossakin.
Aasiaan heräsi innostus Madventuresien myötä, sitä ennen Eurooppa ja Amerikka olivat "mun juttu". Nyt se on koko maapallo.
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Fen - 25.10.2006, 15:02:00
noh porukoiden mukana on tullut paljon reissailtua ja on aina ollut kiinnostusta vieraita paikkoja kohtaan. Varsinkin ns. "lattarimaat" elikkä Espanja ( jossa en ole vielä ikävä kyllä päässyt käymään) ja Etelä Amerikka.
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: sannannaa - 01.11.2006, 11:45:22
Ensimmäisen kerran Ruotsia ja Viroa pidemmällä olin 9-vuotiaana perheen kanssa Turkissa. Olin siitä etukäteen jo niin innoissani, että opettaja kirjoitti kuukausiraporttiin että Sanna voisi puhua välillä tunnilla aiheestakin eikä vaan Turkista  :) Saman vuoden syksyllä 10-vuotis päivänäni oltiin Espanjassa äidin kanssa, ja muistan kun seisoin hotellin kattoterassilla ja katsoin maisemia. Sillon mut valtas semmonen jännä ihana fiilis mitä en osaa selittää tarkemmin.. Semmonen sekotus kaipuuta ulkomaille ja ihanaa tunnetta että sain sillä hetkellä olla siellä. Nykyään se fiilis tulee aina kun olen reissussa tai silloin kun oon Suomessa ja tahdon pois. Siitä lähtien hain aina matkatoimistolta esitteitä ja selailin niitä ja kahdeksannesta luokasta alkaen olen ollut omatoimisesti ulkomailla. Pidempiä reissuja tein tosin sitten vasta vanhempana.
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: matkallaaina - 12.11.2006, 19:20:24
Oon jotenkin ihan pienestä lähtien ollu kiinnostunu muista paikoista ja kulttuureista, joista luin ja joista kertovia ohjelmia seurasin ihan loputtomalla mielenkiinnolla. Ite rupesin reissaamaan kylläkin vasta tosi myöhään.. joskus lukiossa. Minkä jälkeen tahti on vaan kiihtynyt ja reissulle on lähdettävä kun vain on ees päivä vapaata. Pahimman luokan riippuvuus on siis iskenyt... :oops:
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: hillama - 15.11.2006, 14:43:24
lapsena on tullu vanhempien kanssa matkusteltua, isä on ammattinsa kautta (kuvataiteilija) saanut monenmoisia ateljeita vuokrattua.. esim. espanjassa ja italiassa ollaan asuttu semmoiset parisen kuukautta molemmilla kerroilla.. valitettavasti vain muutama kuukausi tuli nähtyä juuri niitä paikkoja ja varsin pienenä tyttönä. että sieltä isukilta ja äitiltä varmaankin ainakin jollain tavalla voisi kuvitella :)
Otsikko: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: mills - 16.11.2006, 05:52:11
Mulla matkustelu lahti lapasesta, kun tapasin poikaystavani, joka asuu Kaliforniassa. Sita ennen matkustelin uusien kokemusten perassa, uusiin kulttuureihin. Nyt pitaa noitten reissujen lisaksi ravata jenkeissa. Ei niin etta valittaisin, mutta rahaa palaa pirusti ja duunissa valitetaan omista lomista... :oops:
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: lennukerttuli - 21.07.2008, 04:30:41
Ompas vanha ketju mutta vastaillaan kun ei varmasti vanhene tämäntyyppinen ketju.

Oikeestaan mulla on kaks syytä mistä oon saanut kipinän matkusteluun. Toinen on se että vanhemmat on vieneet jo tosi pienenä meitä ensin Ruotsiin ja Norjaan ja sen jälkeen muualle. Siitä on jäänyt sellanen matkustusinnostus. Mikä taas on innostanut reppuiluun niin se uusien kulttuurien näkeminen ja se etten tykkää olla samassa paikassa koko ajan vaan tykkään tutkia paikkoja ja nähdä ja kokea kaikkea uutta.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Larppa - 21.07.2008, 09:21:19
Haa, tällaista ketjua en muista nähneeni, kiva aihe, voi muistella vanhoja  ;D Vaikea sanoa mistä ihan tarkalleen on tuo yleinen innostus vieraiden maiden näkemiseen syntynyt, mutta ihan omatoimimatkaamiseen innostus syntyi miltei kuusi vuotta sitten ollessani 3 kk:n työharjoittelussa/vaihdossa Nepalissa. Siinä oli jotain mikä kolahti ja kovaa  8) Ihka ensimmäisen "kunnollisen" ulkomaan matkan (ruotsia ei lasketa  ;D) tein vanhempien kanssa 11-vuotiaana, perinteinen pakettimatka Portugaliin. Siitä sen yleisen innostuksen voi varmaan sanoa sitten lähteneen. Pikkutytöstä lähtien ovat vieraat maat ja kulttuurit kiehtoneet, olen aina tykännyt kauniista, vanhoista rakennuksista ja niinkuin monet muutkin tässä ketjussa ovat maininneet, on maantieto ollut yleisen kiinnostuksen kohteena (koulussa joskus ehkä vähemmän, joskus ehkä enemmän hyvällä menestyksellä  ;)). Ja se lentokoneeseen pääseminen, sehän se oli pikkutytön unelmana pitkään, ne ensimmäiset lentomatkat varmaan myös vaikuttivat vahvasti tuohon lähtemisen kipinään.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Mizzoni - 21.07.2008, 09:57:45
Mikahan ihme olisi saanut innostumaan paikoilleen jaamisesta
sinne jonnekin suon laitaan ?

Voiko tätä enää paremmin sanoa. Teinireissuista naapurimaihin ei ihmeempää kipinää jäänyt, mutta sitten lähdin puolivahingossa kuukaudeksi Eurooppaan ja huomasin että kas kummaa, onpa maailma avara ja sääli olisi jättää se näkemättä.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Matkaajanainen - 21.07.2008, 10:32:30
Ei aavistustakaan. Lapsena meidän perhe ei reissannut pahemmin muuta kuin kotimaassa ja vähän Ruotsissa ja Norjassa käytiin kerran. Luin aina kaikki matkaesitteet ja haaveilin matkustavani joka paikkaan. Sitten pääsin 17-vuotiaana kuukauden kielikurssille Englantiin ja siitä haaveilut vain yltyi... Kuitenkin vasta viimeisen reilun 10 vuoden aikana olen enemmän reissannut (kun on ollut siihen varaa enemmän) ja nyt mua ei pitäisi mikään paikallaan! Meidän perheessä myös veljeni reissaa paljon ja on pariin otteeseen asunut ulkomailla, joten jostain syystä se kipinä on meihin iskeyt... Sisko on nyt saanut kipinän mutta kolmen lapsen kanssa se matkustelu ei ole enää niin yksinkertaista kuin yksin matkustaessa.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Tuhnu - 21.07.2008, 11:35:34
Junnuna vanhempien mukana käyty muutaman kerran pakettimatkoilla välimeren umpäristössä. Teininä sit ei enää kiinnostanu vanhempien kans lähtee ja ei tullut juurikaan matkailtua ainakaan 10 vuoteen. Tossa parisen vuotta sitten luin kaverini matkablogia ja vähän muidenkin, joka herätti meikäläisenkin horroksesta. Lisäksi pieni elämäntilanteen muutos ja arkirutiineihin kyllästyminen vauhditti matkailuinnostusta. Nyt reilun puolen vuoden aikana olen käynyt 8 maassa ja seuraava matka on jo korvan takana. Täytyy vielä mainita et kyllähän Folke Westin reissailuja ja kaikennäköistä matkailuohjelmaa on aina tullut seurattua ja nyt niitä pystyy itse myös toteuttaa. Elämä on muutenkin liian lyhyt.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: wilhelm- - 21.07.2008, 11:54:05
Lapsena usein Lapissa ja Ahvenanmaalla vanhempien kanssa, siinä oli lapselle eksotiikkaa. Kuitenkaan koskaan en halunnut missään nimessä mukaan pakettimatkoille tai muille reissuille Suomen ulkopuolelle edes teininä. Sitten nämä Ruotsit ja Virot, jonka jälkeen Venäjä oli todellinen eye-opener. Olin imenyt itseeni kaikki kliseet ja stereotypiat Venäjästä alitajuisesti, mutta ensimmäinen matka Viipuriin ja Pietariin ja sen jälkeen tuli käytyä vielä kaksi kertaa. Totaalinen hullaantuminen. Usko pitempiin matkoihin oli tässä vaiheessa vain haave ja minussa eli ajatus sellaisen mahdottomuudesta. Kuitenkin nämä Venäjän reissut ja Madventures molemmat valoivat aivan uudenlaista uskoa ja muuttivat ajatusmaailmani pysyvästi... :)
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Miisunen - 21.07.2008, 13:19:32
Kiinnostuin ala-asteella kolmannella luokalla valtavasti kartoista ja maantiedosta, siitä se kai lähti. Vanhempani eivät ole koskaan matkustelleet missään ja ysiluokan Ruotsin ja Norjan reissua lukuun ottamatta ensimmäisen ulkomaanmatkani tein 21-vuotiaana Keski-Eurooppaan. Matkustin silloin poikaystäväni kanssa ja valitettavasti sen jälkeen meni 8 vuotta, etten käynyt missään, vaikka olisin halunnut aivan hirveästi edes johonkin! En ujona ja matkailuun tottumattomana uskaltanut lähteä yksinkään mihinkään ja kukaan tuttuni ei oikein halunnut lähteä mihinkään. Nyt olen saanut matkaseuraa ja käynytkin viimeisen reilun vuoden aikana neljällä matkalla Euroopassa, ja vähitellen voisin kuvitella lähteväni yksinkin.

Varsinaisesti en ole koskaan ollut niinkään kiinnostunut vieraista ihmisistä ulkomailla, tai kulttuureista, vaan minua kiinnostaa enemmän luonto, arkkitehtuuri ja yleensä matkanteko. Jo lapsena tein listoja, missä kaikkialla haluan elämäni aikana käydä - listaa ei valitettavasti ole tallessa, mutta muistan halunneeni esim Himalajalle ja Kalliovuorille. Molemmat paikat ovat yhä käymättä, mutta lapsena en ollut juurikaan kiinnostunut Euroopasta, kuten nyt, joten varmaan siksi listalla oli vaan kaukokohteita. Mutta kyllä joku päivä vielä...

Toisinaan tuntuu, että pidän enemmän itse matkustamisesta kuin perillä olosta. Tämä tosin vaikeuttaa vähän matkaseuran hankintaa, koska useimmat haluavat nopeasti perille ja takaisin kotiin, eikä ihmisiä innosta monen vaihdon lennot ja sen sellaiset, mitkä taas minusta ovat vielä vaan jänniä. Ehkä olen lentänyt liian vähän :P
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: pinku - 21.07.2008, 13:25:09
Myös minä matkustin nuorena vanhempieni kanssa Suomessa ja ulkomaillakin. Matka maailman ympäri 80 päivässä oli myös ihan lempparisarja pienenä. Todellinen matkakuume iski kunnolla kuitenkin vasta sen jälkeen, kun lähdin Aasiaan moikkaamaan ystäviä ja reppureissaamaan muutamaksi viikoksi. Olen huomannut, että matkustaminen on hyvä tapa hillitä levotonta luonnetta. On se vaan kumma, että vaikka olenkin ulkoisesti hyvinkin rauhallinen ihminen ja nautin arjestakin, niin silti jatkuvasti tuntuu, että elämässä täytyy olla muutakin ja veri vetää uusien asioiden ja maiden pariin. Tämä tunne kun ei tosiaan rajoitu vain matkustamiseen vaan näkyy kaikessa muussakin elämässäni. Tästä yleisestä levottomuuden tunteesta syytän kyllä isääni, jolla tuntuu olevan sama sisäinen vapauden kaipuu ja levoton mieli.  :)
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Tuhnu - 21.07.2008, 14:37:25
Olen huomannut, että matkustaminen on hyvä tapa hillitä levotonta luonnetta. On se vaan kumma, että vaikka olenkin ulkoisesti hyvinkin rauhallinen ihminen ja nautin arjestakin, niin silti jatkuvasti tuntuu, että elämässä täytyy olla muutakin ja veri vetää uusien asioiden ja maiden pariin. Tämä tunne kun ei tosiaan rajoitu vain matkustamiseen vaan näkyy kaikessa muussakin elämässäni.
Itellä on aivan sama juttu.

Ja sit kun ei oo rahaa eikä lomaa lähteä mihinkään niin ei oikein tiedä miten päin sitä olis. Tietysti lopputili töistä auttais tohon lomaogelmaan....
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: lennukerttuli - 21.07.2008, 21:33:05
Olen huomannut, että matkustaminen on hyvä tapa hillitä levotonta luonnetta. On se vaan kumma, että vaikka olenkin ulkoisesti hyvinkin rauhallinen ihminen ja nautin arjestakin, niin silti jatkuvasti tuntuu, että elämässä täytyy olla muutakin ja veri vetää uusien asioiden ja maiden pariin. Tämä tunne kun ei tosiaan rajoitu vain matkustamiseen vaan näkyy kaikessa muussakin elämässäni. Tästä yleisestä levottomuuden tunteesta syytän kyllä isääni, jolla tuntuu olevan sama sisäinen vapauden kaipuu ja levoton mieli.  :)

Tunnistan niin itseni tuosta, sen takia varmaan en mitään vakityöpaikkaakaan ole hinkunut kun vapauden kaipuu on ja halu tehdä kaikkea uutta ja mahdollisimman paljon ja omalta kohdalta tuntuu että vakityöpaikka rajoittaisi tätä. Karsastan ajatusta paikoilleen jäämisestä muutenkin ja vanhanakaan en haluisi joutua kokemaan sellasta vuodepotilaana oloa, eihän sellanen ole enää elämää. 
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: nansikka - 22.07.2008, 01:50:21
Maybe I was born to travel  :D Itsekin katsoin jo lapsena innoissani Willy Fogg - Matka maailman ympäri 80 päivässä, oli se vain mainio sarja  :D Lapsena tuli käytyä myös usein ulkomailla vanhempien kanssa, ja pelattua sellaista hyvää matkailuaiheista tietokonepeliä, "Matkalippu vaaraan". Haha. Jossain vaiheessa innostuin ala-asteella myös maantiedosta hirveästi. Jotenkin tuntuu että tää kiinnostus vieraisiin kulttuureihin on ollut mussa aina jossain muodossa, ja oon nauttinut aina matkustelusta.

Musta on ihana matkustaa, olla hetki arjesta pois, tavata uusia ihmisiä, nauttia elämästä, hankkia kokemuksia. Mulle on aina suuri shokki palata matkalta kotiin, paitsi jos reissu on oikeesti ollut tylsä (tätä on onneksi sattunut todella harvoin). Oon luonteeltani muutenkin sellainen vaeltelija, aina kaipaamassa jonnekin missä en ole  :D

Nyt viime kuukausina tää matkailijan identiteetti on yhä enemmän vahvistunut, ja seukkaankin ulkomaalaisen miehen kanssa, mitä myöten yhä enemmän kiinnostus vieraita kulttuureita kohtaan kasvanut. Syyskuussa sitten Kiovaan kokeilemaan miltä tuntuu oleskella pidemmän aikaa ulkomailla ;) Osaan kuitenkin kuvitella itseni viettämässä kansainvälistä ja matkustelun täytteistä elämää tulevaisuudessa, ja toivon että saan yhdistää uraakin jollain tapaa matkuteluun.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: protonpseudos - 22.07.2008, 02:07:59
Jotkut ovat innostuneet matkustamisesta kun vanhemmat on roikanneet mukanaan maailmalle. Minulla täysin päinvastoin. Ikinä en ole vanhempieni kanssa matkustanut (en pahemmin edes kotimaassa), joten kai se kipinä lähti sitten siitä tarmosta että haluan kuitenkin eri maita ja kaupunkeja nähdä kuin ne samat vanhat jotka tuntee kuin omat taskunsa.

Olen aina ollut aika määrätietoinen ja kun olen jostain innostunut ja jotakin kovasti halunnut niin yleensä olen myös löytänyt keinot siihen. Eka ulkomaareissu tapahtui melko myöhään, vasta 18-vuotiaana, mutta sitten onkin aina haaveissa ollut matkustelu. Jonkin verran olen päässyt matkailuintoani ja kaukokaipuutani helpottamaankin, mutta nähtävä ja koettava ei maailmasta hevillä lopu, joten usvaa putkeen...
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Athelas - 22.07.2008, 09:50:39
Lapsena en päässyt koskaan mihinkään. Kerran taidettiin olla päivä Tukholmassa. Tein kotona uudestaan ja uudestaan maailman liput/kartta -palapelejä, luin karttakirjaa, katselin erilaisia paikannimiä ja kuvia ulkomailta, ahmin matkaohjelmia telkkarista. 7-vuotiaana ilmoitin äidilleni että muutan isona ulkomaille enkä tule koskaan takaisin. Osoitin poikkeuksellista lahjakkuutta kielissä heti alusta asti, ja jotenkin se vahvisti mun oloa siitä että mun "kohtalo" on jossain muualla.

18-vuotiaana pääsin sitten viikoksi Hollantiin, 19-vuotiaana lähdin yksin Uuteen-Seelantiin ja Aasiaan. Ja sillä tiellä ollaan edelleen, 6 viikkoa lähtöön enkä tiedä koska palaan  ;D.

C. S. Lewis kuvailee kirjassaan Ilon yllättämä tunnetta, joka heräsi hänen sisällään mm. kun hän katsoi ikkunasta ja näki sateisia Walesin vuoria, tai kun hän katseli keksilaatikon kannen päälle rakennettua kaunista miniatyyrimetsää. Semmoinen raastava kaipuu johonkin (jonkun luokse?). Ja melkein samassa hetkessä kun tunnet sen, se jo katoaa. Hän kutsui sitä iloksi, ehkä jopa melkein elämän tarkoitukseksi. Mä oon aikaslailla samaa mieltä, ja just se saa mut osaltaan matkustamaan.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: isokeksi - 22.07.2008, 13:15:33
Mä oon aina reissannut. En osaa olla reissaamatta. Jos en kerran vuodessa pääse matkalle, edes viikoksi muualle, meinaa päässä alkaa napsua. Mistä tämä sitten johtuu? Todella vaikea sanoa, mutta kaipa se on vain osa minua. Olen todella tiedonjanoinen ja muutenkin haluan nähdä ja kokea paljon - mikäs olisikaan parempi keino tähän, kuin matkustaminen?
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Roopatra - 23.07.2008, 08:31:43
Tuota, onpas hankala kysymys. Ei sitä muista mikä se alunperin oli, kai se vaan on aina kiinnostanut tiedostamattomalla tasolla. Maantieto ja historia on aina maistunut. Pienenä tyttönä olin kuulemma usein puhunut että tahdon Islantiin, itsellä ei ole muistikuvaa mutta äiti kertoi tässä viime talvena kun oikeesti menin sitten sinne Islantiin.

Maailman ympäri 80 päivässä on varmasti yks syy, Mac Gyverit vaikkei se siinä kauhesti matkustelekaan mut kuitenkin näkee paljon erilaista elämää ja kauheesti seikkailuja.

Vanhemmat ei matkustellut, siksi mä olin aina ihan innoissaan kun lähdettiin koulun luokkaretkelle vaikka Turun linnaankin asti. Muutamia Vironmatkoja tehtiin yhdessä kun olin teini-iässä. Scanrailia olen suunnitellut 16-vuotiaasta lähtien mutta vanhemmat ei antanut matkustaa ennenkun olisin täysi-ikäinen. Hieman ennen täysi-ikäisyyttä sitten löysin pallontallaajat jolloin tajusin vihdoin että on muitakin ihmisiä jotka ovat kuin minä (lähipiiristä ei matkaajia nimittäin löytynyt) ja siitä se kipinä roihahti. Scanrailille en ole vieläkään kerennyt mutta onneks kaikenlaista muuta on jo tullut nähtyä ja kokeiltua, ehkä joku päivä Scanrailillekin. :)
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: WasntMe - 23.07.2008, 11:11:18
Yksi syy varmaan on se, että on vanhempien kanssa reissannut. Näin matkustamisessa ei sinänsä ole mitään outoa, vaan täysin normaalia ihmisten aktiviteettia.

Yleinen mielenkiinto maailmaa ja ihmisiä kohtaan.

Arjen elämiseen sopeutumattomuus.

Yksi suuri syy varmaan lienee myös se, että olen syntynyt ja kasvanut paikkakunnalla, jonne en ikinä kotiutunut. Systeri varmaankin muistaa miten nuorempana vitsailtiin, että paikkakuntamme paras asia on junapysäkki - se tarkoittaa, että ainakin täältä pääsee pois! Olen huomannut, että monesti kiinnitän huomiota kun olen uudella paikkakunnalla siihen,että haluaisinko asua siellä...Tykkään myös reissata pidempiä reissuja, sekä mennä asumaan ulkomaille. Ehkä matkustelu on myös kodin etsintää? Reissaisinko paljon, jos olisin syntynyt jonnekin mistä en haluaisi lähteä pois? Vai reissaisinko, mutta en ikinä ajattelisi, että "pitäisikö tänne tulla asumaan?". ? Hmm, varmaan reissaisin, sillä olen kyllä varmaan kotiutunut opiskelupaikkakunnalleni, mutta en osaa ajatella asuvani täällä loppuelämääni....
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: devilangel - 23.07.2008, 12:40:25
Puhtaasti yleinen mielenkiinto maailmaa ja ihmisiä kohtaan... tässä on ainakin oppinut sen ettei Helsinki ole maailman napa ja suuri city kuten valtaosa tuntuu niin luulevan :P
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: nansikka - 26.07.2008, 15:09:21
Yksi suuri syy varmaan lienee myös se, että olen syntynyt ja kasvanut paikkakunnalla, jonne en ikinä kotiutunut. Systeri varmaankin muistaa miten nuorempana vitsailtiin, että paikkakuntamme paras asia on junapysäkki - se tarkoittaa, että ainakin täältä pääsee pois! Olen huomannut, että monesti kiinnitän huomiota kun olen uudella paikkakunnalla siihen,että haluaisinko asua siellä...Tykkään myös reissata pidempiä reissuja, sekä mennä asumaan ulkomaille. Ehkä matkustelu on myös kodin etsintää? Reissaisinko paljon, jos olisin syntynyt jonnekin mistä en haluaisi lähteä pois? Vai reissaisinko, mutta en ikinä ajattelisi, että "pitäisikö tänne tulla asumaan?". ? Hmm, varmaan reissaisin, sillä olen kyllä varmaan kotiutunut opiskelupaikkakunnalleni, mutta en osaa ajatella asuvani täällä loppuelämääni....

Voisin allekirjoittaa kaiken. Asuin lapsuuteni ja teini-ikäni 3000 asukkaan paikkakunnalla, en juuri viihtynyt. Muistan kuinka jo teini-iässä kohokohtia oli päästä matkustamaan pois sieltä, ulkomaille tai joko muualle Suomeen  :D 16-vuotiaana sitten muutto Tampereelle lukioon nopeasti, ja nyt, kohta 20-vuotiaana, tarkoitus olis kokeilla ulkomailla asumista Kiovassa. Ja osaan kuvitella että tulisin asumaan tulevaisuudessa monissa muissakin eri paikoissa.

Itsekin mietin myös usein matkustaessani voisinko asua ko.paikassa, ja itsellä tuntuu ainakin tietynlaisen "kodin" etsintä olevan viellä käynnissä. Saa nähdä löytyykö sellaista ikinä  ;D Reissaaja tulen varmasti aina olemaan, mutta olis kiva löytää kuitenkin joku tietynlainen kiintopiste, paikka jonne haluais aina mielellään palata :)
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: sassa - 29.07.2008, 13:11:06
On aina ahdistanu että on niin paljon muutakin näkemistä maailmassa kun vain suomi,kaikki niin erilaista ja uutta. Ei haluaisi pysyä paikoillaan, ja nyt kun suomi on niin tuttu niin pitää löytää uutta. Aina perheen kanssa reissattu pakettimatkoilla turisteina kanariansaarilla ja kyllästyin siihen ja nyt ainoa oikea vaihtoehto tuntuu olevan reppu selkään ja menoksi - reissaaminen...
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: alice in wonderland - 30.07.2008, 02:26:52
Muutamalla pakettimatkalla vanhempien kanssa on tullut käytyä plus ne iänikuiset Ruotsin- ja Tallinan- laivat sekä kotimaan matkat. Mutta näitä en väittisi syyksi matkustushaluuni.

Sen sijaan väittäisin mieluummin, että syy on koulussa ja harrastuksissa. Satuin pääsemään kielikylpyluokalle ja harjoittelimme käytännön puhumista mm. vaihto-oppilasvieraiden kanssa (pääsääntöisesti he tulivat Etelä-Amerikasta). Lisäksi luokallamme oli käytännössä aina ulkomaalaisia oppilaita, kommunikointikieli oli englanti. Eikä näiden "vierailijoiden" kanssa voi välttyä "Millainen kotimaa?"- tyyppisiltä kysymyksiltä. Partion kautta sitten tuli vielä lisää kv-asioita, se kun on yksi tärkeä osa partiota. Eli jo aika pienenä olen päässyt kosketuksiin sen ajatuksen kanssa, ettei Suomi ole ainoa totuus. Mitä sitten muualta löytyykään, on tietenkin minun tehtäväni selvittää  :D

Ja kyllä, äitin seurana on seurailtu _paljon_ telkkarin matkaohjelmia, mm. LP on aika tuttu  ;D

Eikä "tautia" paranna poikaystävä, joka ei vaan pysy aloillaan...

Lisäksi vielä kateus ( ;)) muutamia tuttavia kohtaan, jotka pääsivät reissuun lakkiaisten jälkeen. Ja yöllä tyhjillä kaduilla matkalaukun kanssa kulkevia matkustavaisia kohtaan, jotka aamun ensimmäiseen bussiin ja lentoon taivalsivat.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Ceki - 18.08.2008, 15:14:12
Mulla varmaan juontaa matkailuinto kanssa tonne lapsuuteen, kun oltiin monena vuonna melkein koko kesä kiertämässä omalla autolla Euroopassa. Se suuruus siellä omien ympyröiden ulkopuolella vaan silloin pienenä vaikutti jotenkin niin paljon, että koko ajan on kaipuu jonnekin muualle. Etenkin se, kun näin ensimmäisen kerran alpit, oli niin huikaiseva tunne, että se kipinä vaan jäi. Lisäksi oli tietenkin kotimaanmatkailu, laskettelureissut Lappiin ja alpeille. Kun on tottunut olemaan reissun päällä pienenä, niin mihin siitä muuttuisi?

Lisäksi vielä serkku oli ihan yhtä innoissaan matkailusta kuin minä, niin eihän me muusta puhuttukaan. Siinä se kuume vaan yltyi.. Ja asiaa auttoi varmaan se, että olen aina koulussa rakastanut kieliä, mantsaa ja hissaa.. kaipa sitä kiinnostuuu eri kulttuureista..
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Tiuna - 23.10.2008, 18:52:23
Yksi suuri syy varmaan lienee myös se, että olen syntynyt ja kasvanut paikkakunnalla, jonne en ikinä kotiutunut. Systeri varmaankin muistaa miten nuorempana vitsailtiin, että paikkakuntamme paras asia on junapysäkki - se tarkoittaa, että ainakin täältä pääsee pois! Olen huomannut, että monesti kiinnitän huomiota kun olen uudella paikkakunnalla siihen,että haluaisinko asua siellä...Tykkään myös reissata pidempiä reissuja, sekä mennä asumaan ulkomaille. Ehkä matkustelu on myös kodin etsintää? Reissaisinko paljon, jos olisin syntynyt jonnekin mistä en haluaisi lähteä pois? Vai reissaisinko, mutta en ikinä ajattelisi, että "pitäisikö tänne tulla asumaan?". ? Hmm, varmaan reissaisin, sillä olen kyllä varmaan kotiutunut opiskelupaikkakunnalleni, mutta en osaa ajatella asuvani täällä loppuelämääni....

Yllättävää, mutta kuulostaa tutulta. Huomaan usein myös ajattelevani että voisinko asua siellä. (Missä nyt satun olemaankaan) Musta tuntuu että omalla kohdalla mukana reissaamisessa on varmasti ripaus sitä kodin etsintää. Joskus ainakin.. Tykkään myös ulkomailla käydä esim. ruokakaupoissa ihan normaalisti niinkuin täällä Oulussakin, tai tehdä muista arkisia asioita.

Mulla innostus reissaamiseen on kai verissä, isä on nuorempana reissaillut ympäri maailmaa, ja veli on myös koko ajan menossa tai tulossa. Minua kiehtoo myös se ettei tiedä tulevaisuudesta, missä sitä onkaan ja mitä tekee  ;)
Muistan kun joskus lapsena  (oisko ollut josskus 5-6v) lempipelini oli sellainen että pyysin aina äitiäni luettelemaan eri kaupunkeja/paikkoja, minun sitten piti kertoa missä maassa mikäkin kaupunki tai paikka oli.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: unkkatkumiankka - 24.10.2008, 00:14:56
Mulla on aina ollut matkustelevainen luonne, kiinnostus vieraita kielià ja kulttuureita kohtaan sekà pohjaton tiedonjano, jota lapsena harrastamani matkailu ja lukeminen ruokkivat suuresti. :)  Joskus pienempànà siskoni totesikin tietàvànsà, ettà mà en tulevaisuudessa Suomeen jàmàhdà asumaan, ja oikeassa oli. Mulla on aina ollut hieman "ulkopuolinen" olo jostakin syystà.
Yhà nykyàànkin kaipuu reissaamaan on mieleni pohjalla joka ikinen pàivà, siinà vain on jotakin, mikà minua kiehtoo (uudet kokemukset, uudet nàkòkulmat elàmààn ja omaan itseeni), enkà luopuisi matkustelusta mistààn hinnasta. Jos tàytyy valita uuden sohvan ja Etelà-Amerikan matkan vàliltà, niin mà valitsen sen matkan harkitsematta sekuntiakaan!
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Kenyah - 24.10.2008, 02:21:49
Suurin vaikuttaja lienee reissaajahenkiset vanhemmat, ollaan lapsesta asti liikuttu suht paljon, varsinkin kesät meni tien päällä. Eniten suomessa mutta myös muissa euroopan maissa. Siitä on tullut itselle sellanen tietty reissaaja-asenne, me ollaan vaan aina lähetty liikkeelle kun on tuntunu siltä, eikä sitä ole sen kummemmin suunniteltu. Musta se on ollut lahja vanhemmilta, että ne on panostanut siihen liikkumiseen ja näkemiseen kuin johonkin materialistiseen. Et näiltä pohjilta se kiinnostus on lähtenyt.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: dryad - 24.10.2008, 10:57:14
Reissaajavanhemmat syynä täälläkin, eli oon ollu jo 1-vuotiaasta lähtien niiden kanssa vaikka missä reissussa, jo 10-vuotiaana maailmanympärimatkallakin. Kyllä siitä on jääny sellanen palo maailmalle, et koko ajan on seuraavaa reissua jo suunnittelemassa!
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Candy - 24.10.2008, 15:37:10
Mun vanhemmat ei oo koskaan matkustanu mitenkään erityisen paljon, varsinkaan äiti. Isä on kyllä reissannut jonkun verran työn takia ja ihan muutenkin, mutta ei me perheen kanssa olla käyty kun muutaman kerran Kanarialla ja Kreikassa ja kerran Itävallassa. Mutta kyllä musta tuntuu että mulla on silti ollu pienestä pitäen into nähdä maailmaa. Mulle ei oo koskaan riittäny mikään tavallinen. Mun lempi kappalekin , joskus 8-vuotiaana oli TikTakin Jotain muuta jossa lauletaan suunnilleen näin:
 "Mä tahdon jotain muuta, jotain suurempaa.
Tahdon nähdä kaiken ja oon valmis maksamaan.
Tuntemaan sateen ja tuulen ja auringon.
Nyt pakko mennä kun mun sydän on levoton."
Toi kuvaa mun mielestä aika hyvin mun ajatuksia tälläkin hetkellä :)
Mua on masentanu jo pitkään se kun Suomessa oletetaan että kaikki ihmiset elää tietyllä tavalla kun mä en oo koskaan halunnu sellasta "oravanpyörä" elämää. Siks oon nyt ihan uskomattoman onnellinen kun oon löytäny ihmisiä, ketkä elää just niinkun mä oon unelmoinu, mutta et vaan oo ajatellu et se ois oikeesti mahdollista, eli just teitä "pallontallaajia" tai travellereita tai reppureissareita, ihan miten vaan :D Oon nyt vasta 16, enkä siis oo vielä käyny yksin missään ulkomailla, mutta nyt se matkustus into on menny jo niin pahaks että selaan suunnilleen kaiken vapaa-aikani karttakirjoja, reissaamiseen liittyviä nettisivuja, lehtiä ja kirjoja ja ihan kaikkea mahollista! Ahdistaa olla täällä Suomessa ja haluais vaan lähtee mahollisimman nopeesti täältä pois, mutta kun ei vaan vielä pääse :( Kesällä oon päättäny lähtee edes jonnekkin Ruotsiin tai Viroon, koska en mä yli kahta vuotta jaksa odottaa että lukio loppuis ja pääsisin vihdoinkin reissaamaan. Nyt varmaan sanotte et kannattaa ensin kokeilla et millasta se travellaaminen oikeesti on ettei vaan elä niitten ihanien kuvitelmiensa varassa ja niin mä aionkin tehdä, mutta kyllä mä oikeesti uskon et reissaaminen on mun juttu :) En nyt jaksa luetella kaikkia mun luonteenpiirteitä, mitkä viittaa siihen, mutta ainakin oon tosi utelias, innostun tosi helposti asioista, mutta myös kyllästyn nopeasti eli oon tosi vaihtelunhalunen. Mulla on rento elämän asenne, enkä oo kiinnostunu rahasta tai omaisuudesta, vaan mulle on aina ollu tärkeimpiä ne tunteet ja elämykset. Sanoin jo kauan sitten ennen kun edes tajusin että oon kiinnostunu matkailusta, että mun unelma on kokea mahdollisimman paljon kaikkea ja mikäs muu ois parempi tapa hankkia niitä kokemuksia kun matkustaminen? :D

Anteeks nyt tää vuodatus (ja kirjotusvirheet :'D), mutta oli pakko saada purkaa nää ajatukset mitkä on pyöriny päässä jo pitkään johonkin.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Kuukkeli - 26.10.2008, 19:47:31
Olin yksinäinen teini, ja siksi kai niin valmis lähtemään vaihtariksi. Vaihtarivuosi taas avasi maailmaa niin, etten ole enää sen jälkeen pysähtynyt harkitsemaan tai miettimään lähtisinkö. Tunnen eläväni reissussa. Muistan matkat niin paljon paremmin kuin tavallisen arjen. Jos mietin vuosia taaksepäin, ne hahmottuvat sen mukaan, mitä reissuja tein minäkin vuotena.

Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: avatish - 27.10.2008, 22:04:21
Mulla kans vaihtarivuosi avasi silmät. Oli NIIIIIIIIN sairaan mahtava, elämäni paras vuosi seitsemäntoistakesäisenä.

Lopullisen sysäyksen antoi kyllä yrtti ja Madventures. En oo tajunnut koko oravanpyörää ja sitä, että siitä pääsee pois. Madventures näytti, että se ei ole edes mahdotonta. Nykyään katson sitä joka ilta ennen nukkumaanmenoa, ja haaveilen.  8)
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: far_away - 27.10.2008, 22:31:56
Perheen kanssa ei koskaan matkattu ulkomaille rahan puutteen takia ja myös siksi, että äitiltä matkailu ei vain onnistu... (jotain mitä on vaikea käsittää, mutta silti totta.) Isäkään ei oo rajanaapureita kauemmaksi päässyt, mutta kyllä se siltä on tainnu jotenkin geeneissä mulle tulla. Halu nähdä maailmaa...

Ja lisäksi... Tää on ehkä vähän lapsellista myöntää, mutta mä rakastan seikkailuja  :D Pieniä ja isoja. Useimmiten ne on pieniä, mutta... Ne on seikkailuja :D Äh vaikee selittää. Mut mä oon vähän sellanen. Jos lähetään matkaan, niin sielä pitää kokea mahdollisimman paljon. (Vaikka en kyllä oo mikään extreme-itsemurha-urheilija.) Jos kutsut kauppareissua naapurikaupunkiin seikkailuksi, mä oon mukana. Ja ulkomaanmatkoissa yleensä on sitä seikkailunmakua vähän enemmän. Vähän mielikuvitusta ja sopivan kokoisia vastoinkäymisiä, joita saa voittaa ja nauraa jälkikäteen ja tuntea ittensä muka taitavaksi ja fiksuksi, kun selivisi... Aaah, Seikkailut.   :D
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: thautal - 27.10.2008, 23:11:15
Intoni matkailuun ei johdu mistään yksittäisestä tekijästä vaan on monen asian summa. Perheen kesken ei olla käyty reissussa muualla kuin Ruotsissa ja kerran Kreikassa. Mutta ei se silti tarkoita etteivät vanhempani olisi matkustelleet ja kertoneet juttujaan. Mutsi reissaili ennen minun putkahtamistani työkseen ympäri palloa ja faijakin on pyörinyt Euroopassa.

Pienempänä tapitin aina Indiana Jonesseja ja taisin saada joitakin (huonoja?) vaikutteita:
1) Tulevaisuuden haaveammattani oli poliisin tai lääkärin sijasta arkeologi ja löytyretkeilijä. ;D
2) Kiinnostuin natseista (en siis aatteista, vaan hienoista puvuista ja tankeista joita näin elokuvassa). Natseissa on vieläkin jotain mystistä, vaikka tiedänkin minkälaisia hirmutekoja saivat aikaan.
3) Ja kiinnostuin upeista paikoista joita näin.

Lisäksi kehitin sairaalloisen mieltymyksen karttoihin ja eräässä vaiheessa piirtelin vain erilaisia karttoja paperille. Maantiede on edelleen lempiaineeni. :)

Kun nämä yhdistetään, on tuloksena todennäköisesti akuutti matkustuskuume. Ennen katselin vain kateellisena kun kaverini vierailivat Ranskassa, Lontoossa, Islannissa jne. mutta tässä vuoden aikana on kyllä tullut otettua heitä kiinni muutaman reissun muodossa.

Madventures tosiaan vaikutti omaankin lähtööni hiukan. Vaikka olisin todennäköisesti lähtenyt ennemmin tai myöhemmin reissaamaan, ilman mädiä en ehkä näin aikaisin (17 vuotiaana) ja en ehkä samanlaisiin paikkoihin (hieman köyhempiä maita).

Reissussa uskallan jostain syystä ottaa enemmän riskejä kuin kotimaassa ja jotenkin tuntuu elävänsä enemmän. Mutta täytyy silti myöntää että kotiinpalaaminen ja samankielisten ihmisten kanssa kommunikoiminen tuntuu sekin mukavalta. Ja oikeastaan pidän lähiöni betoninharmaista seinistä ja juopoista, joiden kanssa tulee nopeasti turistua. ;D Vaihtelu sis virkistää. En voisi kuvitella reissaavani ilman tietoa siitä että pääsen lopulta takaisin masentavaan, mutta niin ihanaan, Suomeen. Summa summarum, elämän mielekkyys on päästä kiinni. Jos arjen näkee pakonomaisena puurtamisena, sitä se varmasti on.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Masivaan - 28.10.2008, 03:01:29
Olin joskus vuoden 99 tienoilla UKK:n kansallispuistossa, kiipeämässä jonkun tunturin laelle, ja käännyin puurajan jälkeen katsomaan taakseni. Näkymä oli "parempi kuin teeveessä" ja siitä luullakseni aloin kunnioittamaan ensikäden esteettisiä kokemuksia. Myöhempi matkailuinto on tämän vietin tyydyttämistä.

Ja karttapallo.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Anna Kakkonen - 30.10.2008, 10:44:16
Tenavana luin paljon. Karttakirjat ja muista kulttuureista kertovat teokset oli suosikkeja. Mun vanhemmat ei kuitenkaan matkustelleet, ei ollut rahaa, aikaa, eikä kai hurjan paljon kiinnostustakaan. Isän isä oli jonkin sortin kulkuriluonne, joten jos seikkailunhalu periytyy, niin veikkaan saaneeni omani sieltä suunnalta.

Varsinainen silmät avannut asia oli kuitenkin Markus Lehtipuun toimittama kirja "Tuhat tietä tropiikkiin". Olin vähän toisella kymmenellä, kun löysin sen lähikirjastosta ja olin aivan myyty! Maailma avautui äkkiä edessäni ja kaikki sen kolkat tuntuivat olevan ihan käden ulottuvilla.

Vuotta myöhemmin ilmestyi kirjan toinen version "Tuhat tietä tuntemattomaan", jonka toimittaja oli omistanut "hänelle, joka ei koskaan lähtenyt". Silloin viimeistään päätin, että lähden. Monen vuoden kesätyörahat piti säästää, mutta parikymppisenä pääsin vihdoin ensimmäiselle pitkälle turneelle :D
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Pitufo - 30.10.2008, 12:48:11
Itselleni reissaaminen on aina ollut jotenkin itsestäänselvää. Pienenä kuljin vanhempieni mukana autolla ympäri Eurooppaa, ja muitakin reissuja tehtiin (etelänmatkoja, Jenkeissä käytiin tuttavaperheen luona, talvella Lapissa yms). Varsinkin isäni on matkustellut paljon, viettänyt talvia kaukoidässä ja Afrikassa jne, joten sitä on vaan aina ajatellut, että matkustaminen on ihan normipuuhaa. Perheeni ei ehkä muutenkaan ole perinteisimpiä omakotitalo, auto ja koira -ihmisiä, joten en ole koskaan tuntenut, että minun pitäisi elää jollain tietyllä tavalla (joka tässä ketjussa on tullut jo useaan kertaan esille, oravanpyörät sun muut).

Jossain tuossa oli kyllä pitkä väli ilman melkein mitään reissuja n. 12-17 ikävuoden välissä (pl. jotain naapurimaamatkoja tai yksittäistä etelänmatkaa), mutta nyttemmin pyrin kyllä mahdollisuuksien mukaan matkailemaan, tosin ottamatta sen suurempaa stressiä, jos nyt ei sitten reissuun pääsekään (kun on vaikkapa tuhlannut matkarahat muuhun tai ei ole huvittanut käydä töissä tienaamassa niitä matkarahoja tai tulee jotain muuta estettä ja hämminkiä). Onhan tässä loppuelämä aikaa mennä ja nähdä.

Tai, kuten Nuuskamuikkunen sanoi: "On niitä, jotka jäävät ja toisia, jotka lähtevät. Kukin saa valita itse, mutta on valittava ajoissa eikä koskaan saa antaa periksi" (sitaatti ulkomuistista jostain muumikirjasta). Että kai minä nyt vaan sitten olen niitä, jotka lähtevät.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Edmundo - 30.10.2008, 18:14:11
Jaa-a... Lapsena tuli reissattua suht paljon perheen kanssa, yleensä turistirysissä, mutta silti. Kanarian saaret, Kypros, Turkki ja Portugali tulivat etelän kohteista tutuksi. Pohjoisempana sitten autoreissuja Pohjoismaihin (Pohjois-Norja innosti erityisesti) ja osaan Keski-Eurooppaa. Askel lähteä reissaamaan ilman vanhempia oli sitten suurempi, mutta lopulta lähdin kaverin kanssa kiertämään Pohjoismaita muutamaksi viikoksi. Pari kesää myöhemmin olikin jo vuorossa interrail Länsi-Euroopassa. Siihen jäi sitten koukkuun aivan täysin.

Edessä oli muutto Hollantiin opiskelemaan vuodeksi. Pikku hiljaa uskaltauduin enemmän myös Itä-Eurooppaan päin ja visiitti Sloveniaan jätti niin hyvän maun, että piti käydä koko Balkan kiertämässä Albaniaa ja Makedoniaa myöten. Nyt mieli halajaa yhä eksoottisempiin paikkoihin. Tällä hetkellä toisella Hollannin keikalla opiskelemassa maisteriksi, mutta valmistuttuani ajatus olisi lähteä Kirgisiaan opiskelemaan vielä yhdeksi vuodeksi (koska opiskelijaelämä on parasta ikinä).

Eli pikku hiljaa matkustuskipinä on vain syventynyt ja syventynyt. Esim. vielä joskus vajaa parikymppisenä en olisi edes halunnut vierailla Itä-Euroopassa, mutta nyt suunnitelmissa on jo muutto Keski-Aasiaan ;D Niin sitä mieli muuttuu.

Oma lukunsa on tietysti futismatkailu. Suomen maajoukkueen perässä olisi tarkoitus kiertää maita ja mantuja. Tällä hetkellä vasta kaksi vieraspeliä takana, mutta kyllä sitä vielä ehtii.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: ihmeseikkailija - 31.10.2008, 05:59:42
Perheeni kanssa ei tullut lapsena pahemmin reissattua, muutama reissu Suomessa, joten sielta ei kipinaa reissailuun ole kylla tullut.

Mutta luonnosta sen sijaan innostuin todella paljon. Isan kanssa lapsena tehdyt metsaretket (muutamat) ovat vielakin tuoreessa muistissa. Luontoon kaipaan aina tasaisin valein aina uudelleen ja uudelleen. Mika onkaan parempaa kuin olla keskella luontoa, ilman kiiretta, kannykkaa etc... eli aika paljon tuli/tulee tehtya vaelluksia, lyhyempia ja pitempia.

Ulkomailla tuli kaytya paiva Tukholmassa ja muutama Tallinnassa. :) Kunnes lahdin vaihto-opiskelemaan vuodeksi, se aukaisi silmat.
Sen jalkeen on tullut lahdettya ulkomaille melkein aina, kun se on ajallisesti jarkevaa ja jos ei vaeltaminen kiilaa edelle. Toki ulkomaiden reissuihinkin yritetaan aina sisallyttaa trekkausta etc...

Talla hetkella oleskelen Thaimaassa ja Intiaankin on jo kevaalle liput ostettu.  8)
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Heebo - 31.10.2008, 07:20:50
Vaikee sanoo tarkallee mista se kipina reissaamisee on tullu, mut aina on luonto ja vieraat paikat kiinnostanu. Kait se siita on sitte on tullu. Enne tuli vaa kateltuu telkkarista luonto- ja matkaohjemlii ym. ja toivo et joskus paasis tonnejonnekkii.. Nyttemmi ekalla pitemmalla reissulla ja on ollu just nii siistii ku oon kuvitellu. Nii ja pakko kyl kiittaa Madventuresia, ilman Madien kirjaa en ehka ois taalla nyt reissaamassa :) Aikasemmi just kuvittelin et reissaamine on tosi kallista.. Kunnes luin jatkien kirjan..

Eli iso kiitos Madventuresille :)
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: nailon - 31.10.2008, 17:07:20
Mä ajattelin että olis kiva kun olis sellanen helppo, halpa ja ei-aikaavievä harrastus ja valitsin matkailun ::)
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Bagrish - 01.11.2008, 03:01:55
Isäni on matkustajaguru, hän rakastaa aina käydä amerikassa, mutta pelkkä vanhempien vaikutus ei riittänyt. Kaikki alkoi, kun eräs ystäväni kertoi matkoista paljon. Hän kävi Aasiassa toteuttamassa unelmiaan muunmuassa surffailemassa Australian aallonmurteiden rannikoilla. Hänen tarinat ovat olleet mielenkiintoisia ja ne rohkaisivat minua näkemään maailmaa!

Matkustelu-elämäni starttasi vuodesta 2007 lähtien...!

Siitä lähtien olen hulluna käynyt moneissa maissa:

2007
Ranska
Espanja
Marokko
Gibraltar
Ruotsi

2008
Irlanti
Hollanti
Belgia
Ruotsi
INTERRAIL: Englanti + Skotlanti + Pohjois-Irlanti + Irlanti
Tanska
Saksa
Itävalta
Ruotsi

Kiitos sinun, Sami!
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: aaro - 04.11.2008, 16:18:35
Euroopan kiertäminen perheen kanssa autolla, jo 6-vuotiaana 1988 toteutetulla Euroopaan 3 viikon turneella sai kokemusta reissaamisesta. Oppi jo pentuna, ettei uusien paikkojen kaluamiseen ulkomailla tarvita loistavaa kielipäätä tai pohjatonta pankkitiliä. Myöhemmin sitten rupesi itse suunnittelemaan matkoja ja tutkimaan aikatauluja ja tajusi, ettei edes sitä autoa tarvita.  Bussit ja junat kulkee. :D
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Petrov - 16.11.2008, 23:21:55
Jotain matkoja on tehty porukoiden kanssa, mutta varsinainen syy mikä sai minutkin reissaamaan oli yläasteen kauppiksen maikan kertoma tarina junamatkasta Eurooppaan. Loppu tunti tutustuttiin kaverin kanssa vr:n sivuihin ja alettiin suunnittelemaan omaa reissua. Vuoden päästä päästiin sitten jo lähtemään. Sen jälkeen oon pari reissua tehnyt itsekseni.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Noelia - 21.11.2008, 19:13:01
Luin joskus 8-vuotiaana lähes puhki kirjan joka kertoi eri puolilla maailmaa asuvista lapsista, olisikohan sen nimi ollut "Maailman lapset" tai muuta vastaavaa. Silloin aloin oppia millaisia ovat eri maiden ihmiset ja mitä maita on olemassa.

Myöhemmin Matkapassit sun muut tuli katsottua läpikotaisin myöskin ja oman lisänsä toi lauantai-illan Avara Luonto joka sai haaveilemaan Afrikan savanneista ja Etelä-Amerikan sademetsistä. Myös maantiedon tunnit vaikuttivat aika paljon ja karttakirjan parissa tuli kulutettua aikaa. Myöskin täälläkin useaan otteeseen mainittu Phileas Fogg toimi innoittajana seikkailuineen.

Sitten kun sinne "maailmalle" itse pääsi, vanhempien kanssa ihan tuonne Kreikan saarille, ymmärsi millaista matkustaminen käytännössä on ja kun ensimmäisen kerran itsenäisesti lähdin matkaan ei kaipuu ole juuri sen jälkeen hiipunut.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: tommii - 27.11.2008, 08:27:46
Oman matkailukipinän aiheutti omat vanhemmat. Raahasivat jo 1-vuotiaasta saakka pitkin poikin palloa. Sen jälkeen matkailu on aina vetänyt puoleensa erittäin vahvasti. Eipä se matkailukuume noilla vanhemmillakaan ole mihinkään kadonnut. Tekevät vieläkin monta matkaa vuodessa. Isäukon kanssa olisi tarkoitus lähtä Trans-Siperialle, kunhan eka itse pääsee takaisin täältä maailmalta. I love travelling.

Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Stüld håjt90 - 05.12.2008, 15:37:52
V Nii ja pakko kyl kiittaa Madventuresia, ilman Madien kirjaa en ehka ois taalla nyt reissaamassa :) Aikasemmi just kuvittelin et reissaamine on tosi kallista.. Kunnes luin jatkien kirjan..

Eli iso kiitos Madventuresille :)


Sama juttu! En oo sarjaa seurannu pahemmin ,viel :(.. Mut kirja on uskomattoman loistava! Teos on täysin asiallinen omatoimimatkailijan opas, joka on täynnä Rikun ja Tunnan ja joidenki vieraiden mielettömii reissutarinoita.

Vaikka kirja on kirjoitettu opas -muotoon ja osa sen tiedoista ja suosituksista on melko painavaakin tekstiä, niin Rikun ja Tunnan verbaalisilla lahjoilla teos on viihdyttävämpi kuin Harry Potterin viimeinen osa!

Suosittelen kirjaa kaikille matkustelevaisille, koska se varmasti herättää ajatuksia, siitä miten kukin voi matkustaa mahdollisimman ekologisesti ja eettisesti. Toisaalta myös egoistinen mulkeromatkailija voi saada kirjasta tietoa, miten  välttyä rosmoilta ja korruptoituneelta virkavallalta. 

Ääk, off-topic meni.. mut delete-näppäin on hajalla. Olen ollut kauan kiinnostunut reissaamisesta, mutta Madventures ja Pallontallaajat.net saivat minut ryhtymään tuumasta toimeen, eli kartuttamaan matkakassaa. Eli iso kiitos molemmille
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: SAMUE|_ - 05.12.2008, 15:45:55
Oma innostus pysyy yllä täällä foorumilla roikkuen ja tv ohjelmista. Matkailu on parasta  ::)
Oman isän reissujutut ovat kuitenkin ensi sijalla, mikä sai reissaamiseen kiinnostumaan! ;D

Ps. Madventures kansainvälinen seikkailijan opas tuli tänää  :D Paljon hyvää tietoa.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: piatro1 - 26.12.2008, 08:22:51
Mä aloin kelailee et kaikkea sitä roinaa mitä elämän aikana kertyy mukaan ei saa hautaa mukaan, ni aika turhaa keräillä sitä. siis ei ku reppu selkää ja maailmalle. Muistot saa ainaki hautaa asti mukaan.. ja onpahan sit muistelemista jos ei satu olemaan mitää muutakaan tekemistä.
Ugh
Saudi Arabia kuittaa  ;D
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Kettumaaria - 26.12.2008, 11:13:29
Iskän hurjat reissutarinat..  :D
 Eiku ihan oikeesti oon aina halunnut maailmalle. Joskus pentuna, ennenkun olin vielä edes koulussa, pohdiskelin vakavana äitille että
"jos sitä joskus lähtee maailmalle, niin siitä tulee sellainen sairaus ettei pysty olemaan paikoillaan enää. Se on menoa sitten. Mutta kyllä kai minä silti lähden vaikkei se enää jossain vaiheessa niin kivaa olisikaan."
 Äiti sano vaan että jaahahas, niin kai sitten.
 
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: June - 30.12.2008, 19:39:07
Kai se on mullakin tuo vanhempien vaikutus aika vahvasti taustalla. Vaikka nykyisin teen hyvin erilaisia matkoja kuin vanhempani. Itse olen reppureissaaja ja varsinkin äitini tuntuu olevan vannoutunut pakettimatkojen ystävä. Itse asiassa ensi keväänä on tiedossa ensimmäinen ulkomaille suuntautuva, koko perheemme yhteinen reissu sitten vuoden 2002. Mutta siis, kasvoin kodissa, jossa tehtiin säännöllisesti ulkomaan matkoja.

Luulen, että oma kipinäni matkusteluun syttyi kuitenkin kunnolla keväällä 2004, kun kävimme luokkaretkellä Lontoossa. Näin siellä paljon niitä kohteita, joita aiemmin olin nähnyt telkkarissa ja tajusin lopullisesti, miten pieni paikka maailma itse asiassa onkaan. Myöhemmillä reissuillani tajusin myös sen, miten samanlaisia (vaikka myös niin erilaisia) ihmisetkin ovat.

Olen myös aina tykännyt taiteesta ja erityisesti ei-länsimaisesta kirjallisuudesta. Oma "pakko päästä Etelä-Amerikkaan" -ajatteluni on kyllä vahvasti peruja Nerudan ja Márquezin tuotannoista. Taide on tuonut maailmaa lähelle sydäntä.

Ja sitten ne tässäkin ketjussa useaan kertaan mainitut hurjat matkakertomukset, joita tosireissaajilta olen kuullut. Voi että! :D
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: saatna - 30.12.2008, 23:05:00
Vieraassa ympäristössä asiat näkee selkeämmin.

Ulkomailla kaikkea katsoo -ainakin aluksi- vieraana, ulkopuolisena, mikä on mielestäni avartavaa. Kaukana ollessa voi ajatella myös kotipuolen asioita -lähellä olevia- selkeästi, paradoksaalista kyllä. Ja saattahan sitä reissuissa löytää vaikka itsensä.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Dukarth - 31.12.2008, 01:19:28
Ehkä se että lähisukulaiset ovat niin kovasti kiinni tuossa oravanpyörässä että haluan olla poikkeus. Tottakai myös pienenä kaikki luonto documentit ja Indiana Jones leffat sun muut ovat hiljalleet antaneet kipinää.  ;)
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: hmaarit - 01.01.2009, 17:59:09
Vaikea sanoa... Oon suvun "mustalainen", ainoa joka riekkuu maailmalla vapaaehtoisesti (jotkut on joutunu työkomennuksille jonnekkii). Vanhempien kaa ei koskaan oo käyty missään Itä-Suomen ulkopuolla... Sukulaiset kyllä ihmettelee, että mistä mä oon tän levottomuuden periny. Kai sitä sit on vaan jotenki utelias näkemään muutakin kuin oman kotikylän.

Kovasti kyllä innostuin, kun aloin englannista saamaan koulussa hyviä numeroja (ja ope oli tosi hyvä ja kannustava...että alko ihan viittaamaankin) ja sitten tuli mahdollisuus saada kirjekavereita ulkomailta. Vaihtoonkin oisin halunnu lähtä, mutta uskallus puuttui...nyt sitä sit korvaillaan ja täytyy sanoo, että tuskin musta ois ollu johonki perheeseen asumaan vuodeksi...että parempi mennä nyt minne sitten meneekin. Eikä matkailualan koulun (tai lukion 2 vk:n reissu) reissut yhtään pakko pullaa olleet. :D
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Lulu - 02.01.2009, 00:44:26
vanhempiani on syyttäminen tästä kroonisesta matkakuumeesta. perheen kanssa olen reissannut kuukausikaupalla ympäri eurooppaa puolivuotiaasta asti ja siinähän sitä on väkisinkin innostunut :D en tunne itseäni erityisesti suomalaiseksi, vaan ennen kaikkea eurooppalaiseksi, ja olisi aivan tajuttoman ahdistavaa joutua viettämään suomessa koko loppuelämä :-X

oikein todenteolla innostuin reissaamisesta 14-vuotiaana, kun pääsin ensimmäistä kertaa italiaan. rakastuin totaalisesti maan kauneuteen, kieleen, kulttuuriin, ihmisiin, ruokaan...italia on henkinen kotini ja olen vakaasti sitä mieltä, että olisin onnellisempi jos saisin asua tuossa upeassa maassa :-* joo joo, tiedän että italiassa on myös hyvin paljon mätää, mutta plussia on silti niin paljon enemmän kuin miinuksia, etten oikein jaksa välittää niistä. helpotusta italia-haaveisiini on tulossa ensi vuonna, kun muutan vuodeksi firenzeen opiskelemaan :)
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: unkkatkumiankka - 02.01.2009, 19:05:49
Firenzeen? :o  Tervetuloa, minä asun nimittäin aivan Firenzen provinssin tuntumassa, Pisaan päin. :)  Onhan Italia aivan loistava maa asua, jos vaan löytää kunnon duunin ja ystäviä. Aurinkoa ja nähtävää ainakin riittää koko elämäksi.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Jakedj - 15.03.2010, 22:37:05
Innostus vahvistuu reissatessa. En tiedä tarkkaan mistä se alkoi. Monet asiat ovat minuun vaikuttaneet.

Mun vanhemmat eivät olleet niin Suomen ulkopuolisia reissajia, äiti on enemmän kotirouva ja isä on käynyt nuoruudessaan muutama kerta kanarialla ja pohjoismaissa. Perheen kanssa käytiin kerran Pohjois-norjassa ja muutama kertaa Haaparannassa. Paitsi olin pienenä, jolloin vanhemmet olivat vielä yhdessä, usein ollut mökeillä. Seki saattoi vaikuttaa innostukseen.

Mutta mielestäni olen melkein aina ollut seikkailunmielinen, rakastin seikkailu- sekä roolipelejä(kuten final fantasyt), joissa pääsee ympäri maailmaa ja on täyttä seikkailua. Peleissä aina mä koitan päästä mahdollisimaan korkeimmille vuorille katsoakseni maailmaa.. Peppi Pitkätossukin on vaikuttanut paljon minuun, hän matkustelee eri paikkoihin ystäviensä kanssa reissueväiden kera, nukkuivat erilaisissa paikoissa, tapasivat eri ihmisiä ja tekivät hulluja asioita. Teki minusta sellasen uteliaan ja seikkailunhaluisen. Myös mä kerään mahdollisia kaikkia kokemuksia. Olen yleensä halukas kokeilemaan vähän kaikkea, paitsi vahvoja päihteitä en mielelläni menis kokeilemaan riskin takia. Turvallisuuden asioiden pitää olla kunnossa vaikka seikkailuun kuuluu riskit, mutta jotain rajaa.
Ottaen huomioon myös sitä, että olen kieli- ja kulttuurivähemmistöön kuuluva ihminen. Olen siis viittomakielinen, sellanen yhteisö on niin tiivis, jopa koko maailma viittomakieliset pitävät yhteyttä toisten kanssa ja majoittavat toisiaan. Ihana porukka tää on:) Rakastan tutustumista ihmisiin sekä maiden eri viittomakielten oppimista, ulkomaalaisiin viittomakielisiin tutustuminen onnistuu tosi helposti kansainvälisellä viittomakielellä(Huom. Joka maalla on oma viittomakieli). Ei tarvi murehtia puhe- ja kirjoituskielten muurikielestä.

Itsetutkistelukin on yksi syy monista syistä miksi reissaan, reissujen myötä minusta on tullut rohkeampi, suvaitsevaisempi, uskaliaampi yms.
Reissu vahvistaa henkisesti ihmistä. :)
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: 4rska - 18.03.2010, 16:48:18
meikäläisen vanhemmat on kovia reissaamaan autolla. varmaan sitä kautta on muksuna saanu osan matkustusvimmaa. viimeisimmän pisteen iin päälle löi paras ystäväni joka on kova reissailemaan. hän kertoi reissuistaan usein yhtä ja toista, kunnes sitten itselläkin rupesi kytemään ajatus omista matkoista. päivääkään en vaihtaisi, sen jälkeen kun innostus itsellekin tuli...
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: culture - 18.03.2010, 18:18:27
Vanhempia voin minäkin syyttää, veivät mokomat ympäri Europpaa ja Amerikkaa ihan pikkunassikasta lähtien. Nyt ollaan sitten vaimon kanssa kovasti tartuttamasta kroonista matkakuumetta omiin muksuihin. Mutta on se niin mukavaa, piru vieköön! Kuukausi vielä ja taas pääsee kokemaan sen tutun fiiliksen, Japani ja Korea; täältä tullaan :D.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Minttuinen - 18.03.2010, 19:00:59
Alunperin varmaan isä, joka matkusti ympäri maailmaa ja on asunut mm. jenkeissä ja Afrikassa eri paikoissa. Mulla on vieläkin tallessa kaikki ne kortit joita olen saanut joka puolelta. Isä vei kyllä muakin reissuun lähinnä jenkkilään, ja nautin aina kun pääsin pois Suomesta.

Jossain vaiheessa musta tuli sitten aikamoinen kotihiiri, ja olin todella kiinni rutiineissani. En matkustanut viiteen vuoteen (!?!), siis en niin yhtään minnekään. En oikein tiedä mikä vaihe tuo oli, mutta onneksi se on ohi :D

Koulun kautta tuli mahdollisuus lähteä vaihtoon, keräsin rohkeuteni, pakkasin tavarani, ja lähdin Saksaan neljäksi kuukaudeksi. En ollut koskaan aiemmin lähtenyt yksin ulkomaille, enkä puhunut sanaakaan saksaa.

Sen jälkeen muhun iski reissukärpänen ja pahemman kerran, ja Eurooppaa nyt lähinnä kiertänyt, mutta mieli tekee muuallekin. Enää en voisi kuvitellakaan etten reissaisi, siitä on tullut osa mun elämää, ja onneksi aviomies ajattelee asiasta samalla tavalla, on yhtä innoissaan kuin minäkin.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: cryptic - 18.03.2010, 20:59:26
isä on minuunkin tartuttanut reissausmielen. isäni on luonteeltaan sellainen kulkuri ja yksinäinen susi, ja olen itsekin luonteeltani kuin isä. hän on reissanut koko ikänsä Norjaa, Suomea ja Ruotsia, ollut töissäkin Ruotsissa pari vuotta nuorena miehenä. ollaan suht sekavilla seurueilla joka kesä reissattu pakettiautolla pitkin Pohjois-Norjaa. ensin puolivuotias kun olin, niin minä, isä ja äiti. pikkuveli kun syntyi niin hän oli tottakai remmissä mukana. kun me kakarat kasvettiin, jäi äiti pois kuvioista ja lopulta tuli isälle ja äidille ero. sitten mentiin monta monta kesää isä-minä-pikkuveljeni- porukalla.

ja siitä olen kasvanut reppureissailuun, koska pakettiautolla kun mentiin, niin myös yöt nukuttiin autossa. siihen tyyliin, että ehkä kaksi yötä viikosta leirintäalueella niin että pääsi edes suihkuun  :D

nyt itselläni onkin kolmena kesänä jäänyt Norjan reissu välistä, mutta tulevana kesänä aion taas mennä mukaan!. ja kun omaa perhettä toivottavasti jonakin päivänä siunaantuu, aion jatkaa isäni aloittamaa ''perinnettä'' ja kasvattaa omista lapsistani reissuhenkisiä kansalaisia myöskin  :)

itse olen kyllä laajentanut reissaamista koko maailmaan, kun taas isä ei ole käynyt pohjoismaiden ulkopuolella. mutta ei sen väliä, isä on aina paras!. ;)
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: mc_apzu - 19.03.2010, 00:19:50
Todennäköisesti perheen kanssa tehdyt matkat. Varsinkin lapsena ukin mukana Israelissa asuttu kuukaus.

Ja Madventuresin rohkaisua ei kannata väheksyä  ;)
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: dragu - 27.03.2010, 15:14:43
19-kesäsenä olin suht arka perusnörtti joka ei ollut ikinä käyny ruottia pidempänä kun meidän perheessä lähdettiin kesäsin aina merelle, mutta Japani maana ja kulttuurina kiinnosti todella paljon (tämä oli useampi vuosi ennen kuin Japanista ja animesta tuli trendi :) ). No, isä tuumas sopivaksi yo-lahjaksi antaa matkan Japaniin kaverille kuka jännittää bussiin menoa ihan täällä Suomessa ja viellä lähettää se yksin sinne. Kaipa siinä se kiinnostus kyseistä maata kohtaa oli pelkoja suurempi ja ihan hyvin mä siellä loppujenlopuks pärjäsin. No turning back sen jälkeen...
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: eppis - 28.03.2010, 14:13:49
Oon  koko pienen ikäni haaveillut matkustamisesta, mutta perheemme ei ikinä reissannut ulkomailla ruotsinlaivaa lukuunottamatta. Haaveilin erityisesti etelän lämmöstä ja näin usein unia,joissa olin matkalla.

Muutettuani kotoa pois ja alettuani tienata omaa rahaa lähdin pakettimatkalle Egyptiin ja sitten Thaimaahan. Venäjällä tuli myös käytyä. Nälkä kasvoi syödessä  :) ja katseltuani madventuresia ja eksyttyäni tälle ja muille matkailufoorumeille alkoi itsenäinen matkailu kiinnostaa yhä enemmän.

Aloin säästää pidempää reppureissua varten poikaystäväni kanssa ja vuosi sitten lähdimme 3 kk reissulle Kaakkois-Aasiaan. Loppuvuodesta oli taas pakko lähteä, sillä kertaa tosin vain 1,5 kuukaudeksi. Nyt viimeisen reissun päättymisestä jo 3 kk, ja maa polttelee taas jalkojen alla...  Eihän siihen auttaisi muu kuin lähteä taas. :D

Ikävä kyllä oon sitoutunut töihin syyskuulle asti, joten sitä ennemmin ei oo asiaa maailmalle (paitsi ehkä sitä voisi joku viikonloppu lähteä johonkin päin Eurooppaa pahinta reissunälkää täyttämään). Tästä pääsenkin siihen johtopäätökseen, että nyt alkaa armoton säästäminen ja seuraavan, toivottavasti ainakin puolen vuoden mittaisen reissun suunnittelu. Äh, ei vaan malttaisi millään odottaa. Onneksi sentään kesä tulossa. Kestää kotona oleilun ja työnteon paremmin.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Ripple - 29.03.2010, 17:06:04
Hmm. Kyllä kai aina olen halunnut maailmalle. Mikähän sitten sai innostumaan omatoimimatkustelusta.. ehkä se on luonnekysymys, en muista, että olisin ikinä halunnut hotellilomia! Ehkä jonkinlainen seikkailunhalu ja uteliaisuus luonteessa, muuta en keksi. Ihan kuin tää kutsumus ois vaan aina ollu olemassa  :)
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: kims1500 - 01.04.2010, 22:47:17
Jaa-a.. Eikohan tuo matkustushalu ole ollut ihan sisasyntyinen juttu. Jotkut ihmiset saastavat rahaa omakotitaloon ja kultaiseen noutajaan mutta mulle matkailu on ollut aina se juttu mihin sijoittaa. Ja nalka kasvaa syodessa..
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Mr. Voyageur - 01.04.2010, 22:57:35
Perheen kanssa skidinä tehdyt reissut. Vanhemmiltani on periytynyt positiivinen asenne matkailua kohtaan ja innostus on jäänyt näköjään päälle.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: losty - 01.04.2010, 23:28:51
Olen aina unelmoinut siitä, että näkisin ja kokisin maailmaa paljon, koska olen seikkailunhaluinen ihminen. Ehkä tähän syynä on äitin kertomat Interrail-reissut joita hän teki nuorempana sekä se, että serkut ovat kovia matkailemaan ja ovat käyneet monessa paikassa.

Kuitenkin sen itse matkakuumeen synnytti Madventures :D. Ajattelin aloittaa ihan pienistä muutaman päivän matkoista joita on tullut Euroopan kaupunkeihin muutama tehtyä ja nyt sitten seuraava askel olisi Interrail ja ehkä sitten muutaman vuoden päästä reissu Aasian ja Oseanian suuntaan kun koulut saa loppuun.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Tubee - 06.04.2010, 18:10:14
Vanhempien kanssa on tullut kierrettyä ympäriinsä jo pienestä pitäen. 2006 vaihtovuoden myötä matkustusinto kuitenkin nousi uusiin sfääreihin ja nyt reissattua tulee aina mahdollisuuksien mukaan, lähinnä silloin kuin vapaata (=lomaa) sattuu olemaan :D
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Nienna - 08.04.2010, 13:45:09
Minä kuulun niihin, jotka matkustivat lapsena lähinnä kotimaassa tai laivalla. Muistan kyllä, että tykkäsin melkeinpä enemmän matkalla olemisesta kuin kesämökille pääsystä.

Kielikurssia ja yhtä etelänmatkaa lukuun ottamatta olen kuitenkin reissannut vasta 22-vuotiaasta, jolloin sain päähäni, että haluan nähdä J.R.R. Tolkienin haudan Oxfordissa. Sen jälkeen homma on jotenkin riistäytynyt käsistä. En tee pitkiä reissuja, mutta koko ajan pitäisi jossain päästä käymään. Haluan nähdä ja tietää asioita, nähdä erilaisia kulttuureita ja oppia eri maiden historiasta. Kuten joku sanoi, nälkä kasvaa syödessä: koko ajan haluaa uutta ja erilaista. Ja vaikka reissujen suunnittelu onkin stressaavaa, niin jotenkin siitä itse tekemisestä saa hupia. Nykyisin kun on jo mukana tylsässä työelämässä, reissujen odottaminen tuo myös sisältöä elämään.

Huonoa omatuntoa tunnen tietysti lentämisen takia. En silti voi mitään sille, että ärsyttää, että ilmastoneuvojat kertovat, että "kotimaassakin voi lomailla". No eikä voi! Tai no voi, mutta ei matkailussa ole pelkästä lomailusta kyse, vaan uusista asioista.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: lime - 08.04.2010, 14:51:41
17-vuotiaana lähdin kaverin kanssa reilaamaan Ruotsiin ja Norjaan. Lähinnä motiivina taisi olla pääseminen irti porukoista ja ruotsin kielen treenaaminen. Mutta siitä sitten alkoi jatkuva into reissaamista kohtaan.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Vandit - 08.04.2010, 15:45:15
Pentuna tuli tietysti vanhempien kanssa reissattua paljonkin, mutta se Euroopan sisäinen matkustelu/ulkomailla asuminen ei sinänsä vielä sen kummemmin koukuttanut kuin että "välillä on kiva vaihtaa maata". Parit Thaimaan koukkaukset sitten olikin jo paljon enemmän "oikeaan suuntaan", ja parin vuoden takaiset Indonesian ja Japanin reissut oli jo sellainen kombo minkä jälkeen kuka tahansa olisi koukussa  ;D Siitä lähtien onkin jo ollut paljon paremmin perillä siitä mistä tykkää, minne haluaa ja minne kannattaa mennä.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: culture - 08.04.2010, 16:00:01
Huonoa omatuntoa tunnen tietysti lentämisen takia.

Ei kannata; lentäisivät ne koneet ilman sinuakin;)
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Vandit - 09.04.2010, 08:53:59
Huonoa omatuntoa tunnen tietysti lentämisen takia.

Ei kannata; lentäisivät ne koneet ilman sinuakin;)

Tuo nyt on saman tason argumentti kuin "turha äänestää, kun tulos ei riipu minun äänestä".

Tämä siis ilman sen kummempaa hippiagendaa, kyllä mäkin joskus laskin hiilijalanjälkitesteistä, että mulla menee vuodessa lentämiseen enemmän "hiilijalanjälkeä" kuin kaikkeen muuhun elämiseen yhteensä.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: SJ - 09.04.2010, 10:14:13
Olen pienestä pitäen matkustellut ympäri Suomea, enkä oikein osaa pysyä paikallani. Elämän varrella on keräytynyt paljon tietoa eri maista ja kiinnostus on kasvanut sitä mukaa. Ian Wrightia ja Madventuresia on kiittäminen, kuten tätä palstaakit, innostuksen lisäämisestä. Tämä tuntuu olevan aika yleistä.
Näiden lisäksi eräs toinen harrastukseni - videopelit on vaikuttanut yllättävän paljon haluuni nähdä maailmaa. Pelissä pääsee myös omalla tavalla reissaamaan vieraisiin maailmoihin, mutta hienointa niissä on kulttuurinvaihto. Eri puolilta maailmaa tulevista peleistä huomaa selvästi mistä ne ovat tulleet ja varsinkin japanilainen yksityiskohtien rakastaminen on tullut selvästi esille. Jotkin pelit (esim. Broken Sword ja Shemue) myös sijoittuvat tähän meidän maailmaamme ja ovat tuoneet esille hienoja paikkoja maailmalta.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Leenamaria - 10.04.2010, 01:06:45
Joku hulluus iski viime kesänä ja syksyksi oli vaan "pakko" ostaa liput Jenkkeihin. Sen jälkeen on hulluus vaan pahentunut ja koko ajan on kauhea matkakuume, jonnekin on taas päästävä.

Lapsuudessa ei ole tullut paljonkaan matkusteltua, koska iskä ei halunnut lähteä mihinkään, niin pysyttiin kotona. Äiti olis kyllä halunnut matkustella. Laivareissutkin tehtiin useimmiten niin, että iskä jäi kotiin ja me muut lähdettiin Tukholmaan tai Tallinnaan. Kerran käytiin Espanjassa ja silloinkin iskä jäi kotiin.

Aikuisenakaan sitten ei matkustelu kovin paljon kiinnostanut (ennen viime syksyä). Ei kai sitä sitten osannut kaivata, kun ei tiennyt millaista se on. Kotimaata ollaan toki miehen kanssa kierretty ja Norjan ja Ruotsin pohjois-osia. Ja ne "pakolliset" Tukholma ja Tallinna tietysti.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: funkylord - 10.04.2010, 01:26:12
Ilmeisesti aika perussetti minulla. Katsoin madventureseja silloin kun ne alkoi. n.15-vuotiaana. Kiinnosti kovasti. Löysin naisen 18-vuotiaana, josta yhtäkkiä againts all odds parin vuoden päästä löytyi backbacker sielu, jota kiinnosti sotahistoria ja kommunismin jäänteet. Siitä alkoi. Nyt itäeurooppaa kierrellään minkä keretään, ja häämatkalle eteläamerikkaan.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: rettee - 06.05.2010, 17:39:32
Itellä se on ainakin pentuna näkemiäni Matkapasseja (siis tv-sarjaa :D) syyttäminen. Siitä alkoi hirveä ulkomaan reissukuume. Porukoiden kanssa ei ulkomailla reissattu vaikka kotosuomea kierreltiinkin joka kesä pitkin poikin. Sitten kun vielä Madventuresit tuli sitä alko tajuta että tuohan on oikiasti mahollista! Siinä sitten olin pari vuotta työelämässä, pistin rahaa säästöön ja kun työt loppu nostin kytkintä ja lähin kiertelemään Kaakkois-Aasia pariksi kuukaueksi! (no okei oli mulla yks viikon Espanjan omatoimimatka lämmittelynä) :P Mutta sen jälkeen onki vaan reissukuume pahentunu...
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: athartemis - 06.05.2010, 22:05:43
Niin kauan kuin muistan, olen ollut kiinnostunut kaikesta erilaisesta, toisista todellisuuksista. Tähän liittyy esim. rakkaus historiaan ja kouluaikainen innostus fantasiakirjoihin ja salatieteisiin. Meillä ei kotona matkusteltu kotimaan matkojen lisäksi mihinkään (paria Ruotsin-laivamatkaa lukuun ottamatta), joten ulkomaat tuntuivat pitkään kaukaisilta, salaperäisiltä ja tavoittamattomilta. Sitten jossain vaiheessa, varmaankin yläasteella, tajusin, että Suomesta pääsee poiskin, sen kuin lähtee, ja varasin kaverin kanssa kielikurssin Englantiin. Sen kesän jälkeen on ollut vaikea kuvitella, että pysyisin pitkiä aikoja kotimaassa. Eli kaipa minussa herätti kaukokaipuun halu tietää lisää ja oppia uutta, päästä pois tutusta ympäristöstä ja kokeilla miten pärjää keskellä vieraita kulttuureita. Lisäksi asiaa ennalta-auttoi varmaan sekin, että kuljin koko lapsuuteni ympäri Suomea junilla (isäni työstä VR:llä johtuen), ja rakastuin rautateihin jo aivan pienenä. Tästä matkustustavasta pidän edelleen eniten, ja junat ovat minulle yksi koti muiden joukossa.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Teeku - 25.07.2010, 02:27:55

Koko lyhyt elämä on tullut matkustettua. Ensin vanhempien kanssa ja sitten yksin. Ensimmäiset seikkailukokemukset oli saatava jo alle 10-vuotiaana kun junalla piti päästä yksin pisteestä A pisteeseen B ja se oli hirmu jännää. Reissaaminen ja haikailu ulkomaille on ollut varsinkin nyt viimeiset 5 vuotta kovassa huudossa itsellä ja huuto senkun kovenee ja kaipuu reissuun ei heltiä hetkeksikään.

Veri vetää muille maille niin sanotusti. Vanhetessa on tajunnut myös tämän hotellipakettimatkailun lisäksi olevan reppuilijamatkustamisen, josta sai ensimmäisen kokemuksen kolmen viikon reilistä 2007. Siinä viimeistään tuli se ahaa-elämys, että tämä on se mitä mä haluan elämältäni.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: jenkkilady - 25.07.2010, 02:57:58
Ekan kerran matkustin jenkkeihin ja yksin 2004 ja sillä kahen viikon reissulla tajusin etten tartte matkaseuraa ja täähän on oikeesti hurjan hauskaa.... Ja siitä se sit lähti; joka vuosi päästävä reissuun ainakin kuukaudeksi ja tällä matkalla ollu nyt 11 kk... vuodeks en enää lähde mut seuraavia matkoja jo suunnittelen... elän jo 2 vuotta edellä et ehtii suunnitella...Tuskin tää myöskään koskaan lakkaa...
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: kendraJoy - 25.07.2010, 09:47:06
Lontoo jokunen vuosi sitten. Jotenki tajusi että helvetti sitähän pärjää  :D
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: jurppe - 25.07.2010, 10:09:26
Ei ainakaan vanhempien kanssa matkustelu. Nimittäin siihen aikaan kun olin nuori meidän perheessämme ei tosiaankaan paljoa matkusteltu. Sittemmin vahinkoa on tullut otettua sen verran huolella takaisin että myös tietty kyllästymispistekin on havaittavissa.

Perillä oleskelu on vielä useimmiten o.k tai jopa suurenmoista, mutta yölennot turistiluokassa, useat koneen vaihdot jne. tympivät vuosi vuodelta enemmän. Työmatkat syövät myös hyvää harrastusta, lähtöä lomamatkalle ei enää ole niin jännittävää odotella kun olet hiljattain tullut raskaalta ulkomaan työkomennukselta.

Viimeistään kymmenen vuoden päästä olen 'eläkkeellä' pitkistä lentomatkoista, sen olen itselleni luvannut. Itselleni hienoimmat paikat maailmassa ovat löytyneet yllättävän läheltä Suomea.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: opapopa - 25.07.2010, 12:56:46
Ei tässä nyt niin hirveästi ole vielä tullut kierrettyä. Mutta luulen että syy on se että kun lapsena olin aika arka ja kun uskalsi lähteä ekan kerran yksin matkaan niin huomasi että selviytyy. Ja onhan se nyt hieno tunne kun selviää yksin noilla reissuilla eikä tarvi tukeutua kehenkään. Mua viehättää tossa yksin matkustamisessa juuri se että joka reissun jälkeen voi olla tyytyväinen itseensä. Vamphempien kanssa olen tainnut pari kolme kertaa käydä ulkomailla. Jos nyt ruotsii ja viroa ei lasketa mukaan.

Parempi kai olisi että hakeutuisi vieroitukseen ja lopettaisi matkustelun. Meinaan tämä reissaaminen vasta onkin sitä loputonta oravanpyörää.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Txi - 27.07.2010, 10:22:14
10 vuotta vanhempi isoveljeni :) Hän piirteli jo pienenä poikana kuvia maailmanvalloituksestaan ja lähti 17-vuotiaana yksin New Yorkiin. Nyt kiertänyt kymmeniä maita ja minä tohkeissani kuunnellut kertomuksia reissuilta. Itse lähdin ekan kerran vasta 19-vuotiaana ulkomaille (yllätys yllätys Nykiin :D), ja nyt on muutamia maita tullut kierrettyä. Mulla on tää reissaaminen vasta alkutekijöissään. Veli taas löysi rakkauden ulkomailta ja asuu nyt vaimonsa ja pienen lapsensa kanssa Suomessa.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: sophia - 17.09.2010, 09:52:11
Sain kiintymyksen reissaamiseen(etenkin siihen lämpimissä paikoissa lomailuun) äidiltä ja isältä, kun ne minua vielä lukion viimeiselle vuodelle asti 'raahasivat' mukaansa Kreikan pakettimatkoille. Se olikin ihan kivaa, kyllä se lämpö houkutteli vaikka minkälaisessa teiniangstissa. Siitä sain sellaisen pienen reissukipinän, vaikka sitten se ensimmäinen omatoiminen ulkomaanmatka olikin loppujen lopuksi kaverin kanssa marraskuussa Lontooseen eli ei minnekään lämpimään. Siitä reissusta se alkoikin sitten se ajattelu, että on kiva nähdä uusia paikkoja, vaikkei niin lämmintä olisikaan. Lähinnä uuteen kulttuuriin ja uusiin ihmisiin tutustuminen on tällä hetkellä se pääasia. Jos on lämmintä niin se on plussaa.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: cocoa - 17.09.2010, 10:31:44
Matkustelu innosti :) Vanhemmat vei kesälomilla matkoille jo silloin kun itse imi vielä peukaloa, ja reissut oli usein juuri niitä parhaita spontaaneja retkiä että pakataan teltta autoon ja tökätään sormi Euroopan kartalle ja siitä naapurimaihin. Ja kun kokeili vielä itse lähteä vähän muille maille ja on huomannut että no nyt kolahti. Siitä jäi ikuinen draivi päälle :-*

Lainaus
Parempi kai olisi että hakeutuisi vieroitukseen ja lopettaisi matkustelun. Meinaan tämä reissaaminen vasta onkin sitä loputonta oravanpyörää.

Totta tuokin varmaan pidemmän päälle, levottomuus ei hellitä niin sitten millään vaikka nuoria ollaankin ja tuntuu että muut suunnitelmat tehdään niin että matkalle lähtö on aina prioriteettina ::) Olisikohan helpompaa olla niitä jotka viihtyy aloillaan ja elämä lipuu tasaisen turvallisesti ja sitä pystyy rakentelemaan siinä "normaalisti" ;D Mutta en kyllä usko tuohon itsekään, päivääkään en vaihtaisi. Onpahan mitä vanhana muistella.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Petra08 - 17.09.2010, 12:21:15
Kaukokaipuu on vaivannut minua jo pienestä lapsesta asti. Heti, kun opin lukemaan, niin yhdessä mummon kanssa luettiin ja selailtiin matkaoppaita ja mietittiin minne lähdettäisiin reissuun. Lisää innostusta tuli perhelomista Kanarialla yms. perus pakettimatkakohteissa. Ja aina oli mukavaa. Viime vuosina olen reissannut niin useasti, kun se vain on työn puolesta ollut mahdollista. Levottomuus ei laannu ja koko ajan uudet reissut suunnitelmissa.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: nansikka - 23.08.2011, 23:35:44
Syytän Matka maailman ympäri 80 päivässä sarjaa noin ykkösenä, jonka fani lapsena olin ja olen yhä ;)

Sen jälkeen tulevat sitten yleinen seikkailunhalu, "elämä on lyhyt" asenne, uusien paikkojen ja ihmisten riemu, haaveiluun taipuva luonne, pysähtynyttä elämää kammoksuva asenne.. Ja se, miten ihanaa oli aina, kun vanhemmat vei pikkukylästä lapsena matkoille.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: nonouska - 25.08.2011, 12:25:56
Perheen kanssa ei olla koskaan matkusteltu ulkomailla, mutta koulun/kavereiden/tuttujen kanssa tehdyt ulkomaanmatkat on aina olleet antoisia ja avartavia. Musta on hauska ihemetellä, että miten erilailla ihmiset elää eri puolilla maailmaa, ja että mimmosta on niitten arki.

Sitte olin vuoden Unkarissa vaihto-oppilaana, lukioaikana. Tapasin ihmisiä ympäri maapalloa, sain elinikäisiä ystäviä jne, ja silloin tajusin, että lukion jälkeen on pakko päästä pois. Vierailla vaihtarikavereiden luona, tavata uusia ihmisiä, nähdä sitä arkea. Siitä asti on ollut ikävä muualle, enkä oo ollut täysin onnellinen Suomessa.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: opapopa - 06.09.2011, 00:46:39
Olen kieltämättä v*ttumaisessa tilanteessa. Ihan ok palkkainen työ ja jne... Alkuun olin viikon parin lomilla, tänävuonna oli kolmen viikon matka thaimaahan, ajattelin että se hillitsee reissuhimoja toistaiseksi hieman. Mutta ei. Se koukutti entistä kovemmin reissun päälle. Nyt suunnittelen tulevalle kesälomalle kuukauden matkaa aasiaan. Ongelma on vain se että tuo kuukausi tuntuu tällä hetkellä melkolailla minimiltä. Tällä hetkellä päällä aivan järjetön reissukuume ja lomaa ei varmasti ole yli vuoteen koska äskettäin vaihdoin työpaikkaa ja lomat nollaantu. Olen kuitenkin sen suhteen realisti että ymmärrän ettei elämä voi olla pelkkää iloa ja töitä on pakko tehdä. Mutta minkäs voit.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Bielobog - 06.09.2011, 15:28:04
Perheen kanssa tuli tehtyä lapsena ja vähän vanhempanakin, viikon tai kaksi kestäviä pakettimatkoja, joilla toki mukavaa aina oli, mutta lapsuuden jälkeen tuli reissuilla vähän sellainen olo, että jotain puuttuu. Hieman vanhempana lähdettiin pari kertaa veljeni kanssa kävelemään turistialueen ulkopuolelle ja siellä se oikeastaan iski, miten erilaista kyseisen maan paikallisten elämä oikeasti on.

Parikymppisenä kaksi kaveriani teki 6kk reissuun Intiaan ja Nepaliin. Silloin ei ollut mitään toivoa saada itse matkarahoja kasaan ja kateellisena(hyvällä tavalla) tuli usein kuunneltua juttuja reissusta. Niistä ajoista jäi päälle todella kova matkakuume.
Juuri ennenkuin 30 tuli täyteen ja raha-asioiden oltua eri tolalla, päätin lähteä yksinään kiertelemään Intiaa ja Thaimaata muutamaksi kuukaudeksi ja sieltä paluun jälkeen en ole oikeastaan sopeutunut ollenkaan perinteiseen työelämään/suomalaiseen elämäntyyliin. Älkää ottaako haukkuna Suomea kohtaan. Ei vain sovi minulle  ;)

Kyseisestä reissusta on reilut pari vuotta aikaa ja tulevista matkoista on tullut haaveiltua siitä lähtien lähes päivittäin. Siitä johtuen, seuraavan kerran kone viekin puoleksi vuodeksi muille maille 7.10. En usko että koskaan tulee matkustelua enää jätettyä ja joitakin työ- ja käytännön järjestelyjä onkin tullut tehtyä, että sitä voisi jatkaa, vaikka siihen saakka, kun ei enää rollaattorin kanssa jaksa lähteä.  :D
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: annettte - 07.09.2011, 22:13:58
Tarinani alkaa aika samalla tavalla kuin lähes jokaisen yllä lukemani kirjoittajan viesti. Nuorena pakettimatkoilla vanhempien kanssa, sukalaisia moikkaamassa Englannissa.
Vuonna 2007 teimme äitini kanssa reilin Irlannin puitteissa, olimme puolitoista viikkoa reissussa ja matkustimme junalla muistaakseni neljään eri kohteeseen saaren laidalta laidalle. Vuotta myöhemmin lähdin yksin Maltalle kielimatkalle, mutta matka päättyi kolmessa päivässä oman törttöilyni takia.
Juuri 18-vuotissynttäreideni kynnyksellä lähdimme kaverini kanssa kahdestaan Pariisiin viikoksi. Siellä koin ennen kokemattoman vapauden, olimme vieraassa kaupungissa ilman rajoitteita ja pystyimme tekemään lähes mitä tahansa(mm. baarien ovet aukesivat myös minulle). Tästä pari kuukautta myöhemmin istuin jälleen lähes satapäisen kielikurssilauman keskellä, meillä kaikilla sama suunta; Malta. Tämä ehkä oli viimeinen naksahdus reissuhimooni, koska elin kolme viikkoa paikallisessa perheessä ja pääsin näkemään oikeasti vierasta kulttuuria enkä vain ihmisiä matkatoimiston bussin ikkunasta siirtyessämme nähtävyydeltä toiselle. Kesästä asti 2009, en ole kokenut palavaa halua lähteä viikon lomalle lillumaan hotellin uima-altaaseen, halusin jotakin muuta.
Tuli vuosi 2010, koulut ohi, vapaus, jatko-opiskelupaikka, mutta en halunnut aloittaa opiskelua, joten mitä tehdä? Siitä se ajatus sitten lähti ja päätimme ystäväni kanssa suunnata vuoden vaihteen jälkeen reissuun, hommasin duunipaikan, josta irtisanoin itseni neljän kuukauden jälkeen ja nousimme Bangkokiin vievään koneeseen.
Kiertelimme pari kuukautta Thaimaata ja Malesiaa seka vierailimme Balilla ja Singaporessa. Siitä hetkestä asti, kun paluulentomme koneen renkaat koskettivat kiitorataa, tiesin että olen Suomessa tasan niin kauan kuin olen saanut jonkun näköisen matkakassan kasaan. Nyt paluustamme on kulunut viisi ja puoli kuukautta ja hieman yli 7 viikon kuluttua tulen istumaan koneessa ja Jakartan jälkeen destination is unknown.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Ottawainen - 05.01.2012, 20:52:09
Myös mää olin Matka maailman ympäri 80 päivässä -sarjan suuri fani pienenä! En kuitenkaan usko että se lopullinen kipinä siitä syttyi.

Olen kenties hiukan poikkeava tapaus täällä, koska en ole koskaan ollut perheen kanssa lomalla. Paitsi Ruotsissa, mutta silloinkin olin vajaan vuoden ikäinen. Olen siis matkustanut ainoastaan kavereiden kanssa, ja no yksin olin tietenkin vaihtarivuotta viettämässä. Mä luulen että mut sai innostumaan reissaamisesta juurikin se että mun kaverit meni ja tuli koko ajan perheidensä kanssa - mä halusin joka kerta entistä enemmän mukaan, ja ulkomaille kinuaminen vain yltyi. Että niin, kaverit on varmaan olleet suurimpina innoittajina. Ja se porukoiden maanittelukin tuotti lopulta tulosta vuonna 2005, kun pääsin Kyprokselle kolmeksi viikoksi parhaan kaverin, tuon veljen ja sen kaverin, mummon ja papan kanssa. Oli meinaan sellasta menoa tolla seurueella, että huh!

Niin, ja sitten sille tielle jäätiin.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Anna I - 05.01.2012, 21:29:36
Mun on varmaan 'syytettävä' vanhempiani, sillä he ovat raahanneet lapsiaan pitkin maailmaa ihan siitä lähtien kun nuorimmainen oli 9 kk vanha. Ja ikinä ei olla oltu pakettimatkalla, vaan kaikki reissut ovat olleet hyvin ex tempore inspiroituja omatoimimatkoja. Tähän on lisättävä, että itse olen myöhemmin kokeillut sen verran pakettimatkailua, että tiedän etteivät ne ole mun juttuni.

Oma reissaamiseni oikeastaan alkoi jonkin asteisesta burn-outista. Ei pahasta, mutta sellaisesta joka olisi saattanut pitkittyessään paheta. Lähdin reissuun hyvin samalla periaatteella kuin aikoinaan perheen kanssa, kuljin minne nokka näytti, ja fiilistelin näkemääni ja kokemaani kaikessa rauhassa. Nykyään en enää tarvitse burn-outia 'tekosyyksi', vaan pakkaan kamat läjään ja lähden kun siltä tuntuu (tai työnantaja päästää).

Jossain vaiheessa matkustaminen oli Se Juttu. Kotiinpalatessa rupesi jo miettimään seuraavaa matkaa. Tilanne on sittemmin tasaantunut, sillä reissuun pääsee kuitenkin aina väh. 2 kertaa vuodessa - ja toinen reissuista kestää aina min. 5-6 viikkoa.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: sosuli - 07.01.2012, 22:59:49
Mielenkiintoisia vastauksia täällä. Itsekin jouduin hetken jos toisenkin pohtimaan, että mistä tämä reissailijaluonne oikein johtuu. Enkä oikein pohdittuanikaan osaa siihen selvästi vastata.

Omat vanhempani eivät ole koskaan olleet reissaajaluonteita, eikä aina voikaan ymmärtää näitä mun reissupäähänpistoja. Periytyvää tämä siis ei ainakaan ilmeisesti ole  ;)

Suurimpana syynä näenkin ehkä juuri sen, että pienenä meikäläinen ei tosiaankaan päässyt joululomalla aina parin viikon reissuille aurinkoon, vaan kuuntelin hieman kateellisena varpaat palellen kavereiden kertomuksia heidän reissuistaan. Aloin haaveilemaan.

Matkailu rupesi kiehtomaan minua vuosi vuodelta enemmän ja vihdoin vuonna 2006 minulle tarjoutui ensimmäinen mahdollisuus päästä matkustamaan lentokoneella. Ja olihan se hurjaa ja juuri sitä, mistä olin haaveillutkin  :)

Minä haluan nähdä maailmaa.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Caffeined - 12.01.2012, 14:31:55
Lapsuudessa matkustelu äidin kanssa on varmaan antanut vähän kipinää matkusteluun. Ja kipinästä lähtenyt pieni liekki syttynyt kahdella Interrail-reissulla ensin 14-vuotiaana myöskin äidin kanssa ja lukion jälkeen kavereiden kanssa. Puolen vuoden opiskelijavaihto Malesiassa sisältäen enemmän matkustelua ja vähemmän koulua muutama vuosi sitten heitti kunnolla bensaa liekkeihin ja nyt reissausinto roihuaa holtittomasti ja matkakuumeessa odotellaan jo huhtikuussa alkavaa 4vko+ reissua Keski-Amerikkaan  ;D
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Pakoputki - 12.01.2012, 18:30:20
En kyllä yhtään tiiä mikä sai innostumaan reissaamisesta. Ei ainakaan vanhempien esimerkki, ne ku ei pahemmin matkaile ja mutki ovat vieneet vaan Ruotsiin ja Viroon. Eikä ne oo todellakaan innoissaan aina ku ilmotan et oon lähössä johonki reissuun. Silti pienestä pitäen oon haaveillut matkailusta ja sillon nuorempana yritin saada vanhempia lähtee johonki reissuun mun kanssa mutta ei ne innostunu. Ehkä mun kaukokaipuu on lähtösin siitä et oon tämmönen haaveilijaluonne ja oon aina tykänny lukemisesta, joka on sit vaan ruokkinu mun mielikuvitusta ja uteliaisuutta.

No sit kaverin kanssa 16-vuotiaina lähettiin kielimatkalle Englantiin ja 18-vuotiaina reppureissulle Intiaan nii aloin huomata et turha niitä vanhempia on saada lähtemään, voin mä lähtee ilman niitäki. Ja nyt myöhemmin oon ollu ihan tyytyväinen et oon sit saanu omin päin oppia hoitamaan kaikki reissujärjestelyt yms ku kukaan ei oo koskaan niitä mun puolesta tehny.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Lillyann - 24.01.2012, 11:37:50
Syytän lukemista, telkkarisarjoja (Maailman ympäri 80 päivässä!) ja miestä. Lapsena ei tullu reissattua kuin laivoilla Viroon tai Ruotsiin, kerran pakettimatka Portugaliin. Haaveiluun taipuvainen luonne on osasyynä sille, että halu pois on ollu kova. Mies taas ei voi elää ilman matkustelua ja mua se ei haittaa ollenkaan  ;D

Mun ensimmäinen reppumatka oli viime lokakuussa kuukauden reissu Thaikkuihin ja kyllä tää matkailu vaan vei mennessään. Aina sitä on vaan haaveillu ja miettiny, että "sitten joskus". Oikeestaan koskaan ollu aatellu, että sitä vois ihan oikeesti toteuttaa ne haaveensa. Tällä hetkellä ongelmana taitaa olla lähinnä se, että minne sitä menis seuraavaksi  :D
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Vandit - 24.01.2012, 12:48:36
En ole ennen oikein edes tietoisesti ajatellut, että lapsena olisin lukenut "matkailuaiheista" kamaa, mutta nyt kun funtsii niin siinä esim. noin 12-vuotiaana suosikkeja olivat esim. Carl Barksin Aku Ankat, Hergén Tintit ja Tolkienin Taru sormusten herrasta. Näissähän on itse asiassa kaikissa kuvattu erittäin hyvin kaukomatkailua, huolimatta siitä että esim. Barks teki ensimmäisen ulkomaanmatkansa joskus kypsässä 90v iässä. Enkä usko, että myöskään Hergé tai Tolkien pahemmin Euroopan ulkopuolelle pääsivät...(korjatkaa jos olen väärässä). Joillakin on vain niin hyvä henkisen tason ymmärrys, että pelkän lähdemateriaalin pohjalta saavat niin hienoa kaukomaiden kuvausta aikaiseksi (edit: siis ei Tintti Afrikassa, vaan 40-luvulta lähtien  :D). Ankat ja Tintti tallasivat palloa edes takaisin, ja myös Tarun sormusten herrasta voi tavallaan ymmärtää matkana kutakuinkin Englannista (Shire) jonnekin...kaukoitään. Tai Lähi-itään  ;)
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Salvia - 24.01.2012, 20:26:08
Mä reissasin mukelona ja vähän isompanakin kakarana vanhempien kanssa joka rutkan kesä Norjaan ja Ruotsiin. Se oli ihan kamalaa  >:(  Sen jälkeen ei matkailu kiinnostanut pätkääkään -kunnes satuttiin siipan kanssa nappaan äkkilähtö Kyprokselle kymmenisen vuotta sitten. Se oli menoa sen siliän tien!! Nyt on plakkarissa 28 maata, ja himo nähdä ja kokea lisää on mahdoton  ;D En usko, että tälle hetkeen on loppua näkyvissä.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Loordi - 31.01.2012, 11:40:25
Pienenäkin sitä pääsi aina välillä eri paikkoihin ja 13-vuotiaana olin kielikurssilla Englannissa, sen jälkeen monena kesänä kesätöissä, kunnes muutin koko maahan. Kai se jostain tuosta vain alkoi ja urheilumatkailua tuli ja tulee myös harrastettua paljon.

Sitten taitojen kasvettua alkoi vain kiinnostaa entistä eksoottisemmatkin paikat. Enää ei loppua näin, vaikka tällä hetkellä ei olekaan mahdollista tehdä ylipitkiä hippireissuja.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Jepulis - 31.01.2012, 12:31:04
13-vuotiaaksi oli tapana kerran vuodessa mennä perhematkalle 2 viikoksi kaukomaille, joten se ja vanhempien matkustelut ja ulkomailla asustelut kai istuttivat ajattelun et matkustelu on elämään kuuluva juttu. Teininä sitte kiinnosti vain punk-kulttuuri ja sitte tuli matkusteltua vain Euroopassa keikoilla ja vallatuille taloille tunkien. Kiinnosti siis tutustua ihmisiin ja alakulttuuri ympäri Eurooppaa. Sitten aloin viihtyä rannoilla ja miehen tultua kuvioihin sitten hurahtanut siihen että vois pitempiä aikoja vaeltaa etenkin Aasiassa ihan oleillen, lämmöstä ja hyvästä ruoasta ja erilaisesta luonnosta nauttien ja sukeltaen. Suomi on alkanut tympiä ja etenkin sääolosuhteet täällä ja nyt suunnittelenkin muutaman vuoden päähän Aasiaan lähtemistä vaikka vuodeksi ja katsoa mitä siel vois alkaa tekemään ja missä haluis asua.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: penguinguin - 10.02.2012, 17:56:20
hmmph.
kotona asuessa ei ollut suuren(uusio)perheen lapsena varaa matkustaa perheen kanssa ja muistan haikeudella silloin jo yläasteikäisenä haaveilleeni muista maista ja paikoista. 19vuotiaana pääsin viimein viikoksi merelle turkkiin ja sen jälkeen paluuta ei ole ollut :D vajaa vuosi siitä eteenpäin ja kolmeksi viikoksi reilaamaan ja sen jälkeen lyhempiä ja pidempiä reissuja tehty vähintään kerran vuodessa JA PALUUTA EI OLE. on niin paljon nähtävää.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: hard - 25.11.2014, 14:12:57
Kymmenvuotiaana tehin vanhempien kanssa autoreissun Suomesta Italiaan ja takaisin. Heti perään pari matkaa Neuvostoliittoon (Leningradiin). Lapsena sitä ihmetteli kovasti, miten erilailla sitä elettiin eri puolilla maailmaa. Näistä reissuista jäi jonkinlainen kipinä kytemään mutta sitten tulikin pitkä tauko - vasta yli kaksikymppisenä tuli tehtyä eka pidempi matka (kaverin kanssa Interrail 4 viikkoa). Ja jokunen vuosi tuon jälkeen lensin eka kertaa lentokoneella (työmatka Eurooppaan) ja tajusin, että lentäen Eurooppa onkin todella lähellä. Sitten työmatkoja Eurooppaan ja niiden perässä lomamatkoja ensin samoihin kohteiisin (mm. Pariisi) ja pikku hiljaa muuallekin.

Matkailun määrä on tasaisesti kasvanut vuosien varrella ja nykyään tulee tehtyä useampi Euroopan reissu vuodessa. Edelleenkään kaukokohteissa ei ole tullut käytyä, kauimmaiset paikat ovat Rooma, Barcelona ja Islanti.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: pavetsq - 02.12.2014, 19:48:05
Muistan, kun ala-asteikäisenä valitettiin ja itkettiin veljien kanssa vanhemille, että miksi me ei ikinä käydä missään ulkomailla samalla kuin naapurit ja kaverit kiertivät Kanariansaaria yms. "perus"kohteita. Sitten yhtenä joulukuisena aamuna v. 2001 heräsin autosta veljieni kanssa ihmetellen, että mihin me ollaan menossa. "Amerikkaan" ,sanoi isä. Vietimme viikon Miamissa ja toisen viikon Karibialla.

Sitten kuluikin lähemmäs 10 vuotta, kun kävimme perheen kanssa Thaimaassa. Silloin minulle valkeni, että noihin maisemiin on joskus pakko tulla pidemmäksikin aikaan. Sen jälkeen olenkin heittänyt muutaman lyhyemmän reissun kavereiden kanssa Euroopan maissa ja kaksi pitempää matkaa itsenäisesti Kaakkois-Aasiassa. Ja joka kerta innostun vaan lisää!
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: alan_mies - 02.12.2014, 21:16:07
Taas Hard kaivanut vanhan ja hyvän ketjun esiin.  ;D

Lapsena katselin aina karttoja ja vanhemmat ostivat minulle 5-vuotiaana karttapallon, josta tuli rakas lelu.

Tämä on tarttuvaa, nyt tuo on lasteni käytössä. Seinällä on maailman ja Suomen kartat, pöydällä  laminoitu Euroopan kartta.

Vuonna 2006 oli päästävä reissuun puolen vuoden välein. Nykyään vähintään 4-5 kertaa vuodessa, yhteensä luokkaa 7-8 viikkoa per vuosi. Ei yhtään lomapäivää kotona ja viikonloput päälle. Lapset on mukana suurimman osan ajasta.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: culture - 02.12.2014, 21:36:41
Samoilla linjoilla alan_miehen kanssa.

Muksuna reissattiin kohtuullisesti vanhempien kanssa: peruskanariat ja kreikat tuli koluttua moneen kertaan. Vuonna 1989 tehtiin parin viikon reissu Floridaan jonka jälkeen muutama lyhyempi Euroopan tour. 2003 lähdettiin silloisen tyttöystävän, nykyisen vaimon kanssa kuukaudeksi Amerikkaan ekalle kunnon omalle reissulle eikä tuon jälkeen ollut paluuta entiseen. Seuraavaksi muutettiin Uuteen-Seelantiin, välissä tultiin saamaan ensimmäinen muksu Suomeen ja samantien takaisin. Lasten saaminen ei hidastanut tahtia vaan päinvastoin, varsinkin kun huomattiin että homma toimii myös lasten kanssa.

Nykyään pari reissu per vuosi, yhteensä sellaiset 5-6 viikkoa matkalla. Yksi pidempi kuukauden reissu vuorovuosin Amerikkaan ja Aasiaan, yleensä keväisin. Syksyllä sitten pari viikkoa jossain päin Eurooppaa. Ei tätä vaan pysty lopettamaan, varsinkin kun lapsetkin (3-,6- ja 8-vuotta) tykkäävät. Käytännössä jatkuvasti on jonkinlainen reissu tulossa, yleensä kaksi. Vaatii toki tiettyjä järjestelyjä sekä valintoja mutta tyytyväisiä ollaan oltu.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: jennyi - 03.12.2014, 02:44:35
Mullakin tää taitaa olla vähän sukuvika, äidin vanhemmat oli kovia reissaamaan ja äiti asu lapsuutensa ulkomailla. Äidin isä reissaa edelleen ja on asunut useammassa eri maassa. Meitäkin on siis viety lapsesta asti lomille, kanarialla käydään edelleen joka talvi perheen kanssa mikä on ihan kiva traditio :D Mitään supereksoottisia reissuja ei lapsuudessa tehty, tosin ymmärrettävää kun perheessä oli viisi lasta, mutta kuitenki kierreltiin Euroopassa ja P-Amerikassa sen verran että kaikille saatiin krooninen matkakuume. :D

Sit tähän liittyy myös ihan luonteenpiirteisiin kuuluva loputon uteliaisuus ja seikkailuhalu, mitä varmasti noi reissut vielä on ruokkinu lisää. Kartat on ollu meillä kans aina tosi suosittuja, pikkuveli luki joskus ala-asteikäsenä kirjaimellisesti sellasen ison karttakirjan puhki. Osaa varmaan edelleen ulkoa kaikki mahdolliset jokien ja vuorien nimet :D Aku Ankkaa (nimenomaan Carl Barksia) ja Tinttejä tuli aina myös luettua, enkä edes tajunnu ennenku se täällä mainittiin että noihan on aika reissupainotteisia. Nyt kun muistelen ni katottiin koko perheen voimin jotain matkailuohjelmaakin, ei kyllä mitään hajua minkä niminen mut joku suomalainen mies siinä oli.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: alan_mies - 03.12.2014, 08:05:21
Nyt kun muistelen ni katottiin koko perheen voimin jotain matkailuohjelmaakin, ei kyllä mitään hajua minkä niminen mut joku suomalainen mies siinä oli.

Folke West.  ;D

90-luvulla kateltiin noita myös. Ihan hyvä tiedonlähde aikana, jolloin netti ei ollut joka kodissa.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: UsvaAuer - 03.12.2014, 12:03:50
Mulla on tyypillinen 80-luvun nuoren vastaus: karttakirjat, englannin kieli ja kirjeenvaihtokaverit.

Meille oli kotiin tilattu TOP-tietosanakirja. Luin innolla tietoja eri maista ja selaisin karttasivuja. Samaan aikaan alkoi koulussa englannin opettelu ja se oli yhtä jännittävää. Englanti avasi portit maailmaan. Englannin opettaja esitteli meille Friendship Clubin (tms.), jota kautta sai tilattua pikkurahalla ulkomaalaisten nuorten osoitteita. Oli huumaava saada kirjeitä eri puolilta maailmaa.

Näitä kolmea harrastusta täydensivät vielä postimerkkien keräily ja Euroviisut. Kaikki, mikä liittyi vieraisiin maihiin, kelpasi!

Onkohan nää vastaukset jaettavissa eri sukupolviin?
80-lukulaiset: karttakirjat ja kirjeenvaihtokaverit
90-lukulaiset: matkailuohjelmat
00- lukulaiset: matkat vanhempien kanssa
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: alan_mies - 03.12.2014, 15:55:02
^

Mun kohdalla ei, olen 80-luvun nuori. Kirjeenvaihtokaveria ei ole koskaan ollut, mutta kaikki muut täsmää.

Euroviisut tosiaan. 70- luvulla ja kasarin alkuvuosina ne oli vielä kova juttu.  ;D
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Strange Little Girl - 03.12.2014, 19:54:17
Onkohan nää vastaukset jaettavissa eri sukupolviin?
80-lukulaiset: karttakirjat ja kirjeenvaihtokaverit
90-lukulaiset: matkailuohjelmat
00- lukulaiset: matkat vanhempien kanssa

Hei, taalla on ennen 80-lukuakin syntyneita!  ;)
Muistan myos TOP-tietosanakirjan karttaosuuden. Seka sen, missa oli englannin, ranskan ja saksan sanakirjat yhdessa. Ne kiinnosti aina eniten. Muistan myos, etta eras kirjekaveri Jamaikalta valitti aina, etta oli kylma kun asteita oli +22c.... silloin herasi kova halu paasta katselemaan Karibiaa. Etta +22c voisi muka olla kylma!
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: JiiPu - 03.12.2014, 20:40:45
Tästä tuleekin sattumalta sitten ensimmäinen viestini tälle sivustolle. Sen verran innostuin kertomuksistanne, että haluan jakaa omani, vaikkei se kummoinen tarina olekaan.

Kävin ensimmäisen kerran ulkomailla (Ruotsissa) luokkaretkellä yhdeksännellä luokalla. Perheen kanssa ei ole koskaan tullut matkustettua siitä yksinkertaisesta syystä, että äitini oli pätkätöitä tekevä yksinhuoltaja, eikä rahaa siis ollut ulkomailla käyntiin. Lisäksi asuimme pienellä lappilaisella paikkakunnalla, mistä ei ollut ihan helppoa päästä edes Lapin pääkaupunkiin Rovaniemelle.

On vaikea määrittää mistä reissuinnostukseni sai alkunsa. Varmasti ainakin Barksin ja Rosan ankkatarinoilla on ollut näppinsä pelissä. Olen myös aina ollut mahdoton historiafanaatikko ja sitä myöten tietysti kaikki historialliset kohteet kiinnostavat. Viimeistään siinä vaiheessa, kun lukion jälkeisenä välivuotena avautui tilaisuus lähteä töihin Englantiin, otti kipinä tulta alleen. Tosin myönnettäköön, että palattuani Suomeen, en matkustellut kahteen vuoteen. Syynä olivat ainakin työt, rahattomuus ja vaikea ensirakkaus.

Sittemmin olen käynyt kaksi kertaa turkissa ja kerran Tsekissä. Ensi helmikuussa olen lähdössä ensimmäistä kertaa yksin lomamatkalle Roomaan ja olen erittäin innoissani siitä! Lisäksi olen ajatellut lähteä Australiaan vaihtoon ensi syksynä. Kovasti aavistelen, ettei sen jälkeen paluuta olekaan.

Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: jennyi - 03.12.2014, 21:14:46
Nyt kun muistelen ni katottiin koko perheen voimin jotain matkailuohjelmaakin, ei kyllä mitään hajua minkä niminen mut joku suomalainen mies siinä oli.

Folke West.  ;D

90-luvulla kateltiin noita myös. Ihan hyvä tiedonlähde aikana, jolloin netti ei ollut joka kodissa.

Hei joo just se!

En usko että nää vastaukset mitenkään jakautuu sukupolvien mukaan, kyllä me ainekin 90-luvulla reissattiin ihan samalla lailla kun nykyäänkin. Ja niitä karttakirjojakin luetaan edelleen, samoin matkailuohjelmia katotaan vieläkin.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: alan_mies - 04.12.2014, 07:23:11
^

Mutta harvalla lienee kirjeenvaihtokavereita enää?  :D

----------------------------------

Onkohan nää vastaukset jaettavissa eri sukupolviin?
Hei, taalla on ennen 80-lukuakin syntyneita!  ;)
Usva taisi tarkoittaa ko. vuosikymmenillä nuoruusaikaa, jolloin syntymäaika ajoittuu mainittuja edelliselle tai sitä edelliselle vuosikymmenelle.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: UsvaAuer - 04.12.2014, 14:04:29
samoin matkailuohjelmia katotaan vieläkin.

Mutta 80-luvulla ei ollut matkailuohjelmia. Eikä oikeastaan matkakirjojakaan (paitsi Aura Koiviston Irtolaisina Euroopassa), joten jostain muualta se kipinä syntyi.

00- lukulaisten matkakuumeen syyksi voisi vielä lisätä blogit ja kaverit. Esim. itse en tiennyt 80-luvulla henkilökohtaisesti ketään, joka olisi reissannut pitkän kaavan mukaan tai käynyt Euroopan ulkopuolella. Tänä päivänä tuntuu, että jokainen teinikin on jo käynyt kaukomailla.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: alan_mies - 04.12.2014, 14:49:57
Mutta 80-luvulla ei ollut matkailuohjelmia. Eikä oikeastaan matkakirjojakaan (paitsi Aura Koiviston Irtolaisina Euroopassa), joten jostain muualta se kipinä syntyi.

Toki matkakirjoja oli, niitähän on ollut läpi koko viime vuosisadan. Ei ehkä nuorille suunnattuja kovin montaa, mutta kuitenkin. Mika Waltarista alkaen. :)
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Spindelman - 04.12.2014, 16:11:26


Mutta 80-luvulla ei ollut matkailuohjelmia.

Oli toki. Matkailuohjelmien kuningas, "Silkkitie" tv-dokkari esitettiin 80-luvun puolivalissa. No, ei ehka matkailuohjelma sanan varsinaisessa merkityksessa, mutta  toimi merkittava innoittajana itselleni.

Kirjeenvaihtokavereita oli myos, vaikka olen ennemmin 90- kuin 80-luvun nuori. Tuohon Euroviisujuttuun olen liian nuori.  ;D 

Madventures 1. tuotantokausikin oli omalla tavallaan kova juttu.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: alan_mies - 04.12.2014, 22:23:01
Harva mahtaa ymmärtää Kalevi Keihäsen ansiot ulkomaanmatkailun kehittämisessä.

Keihäsmatkojen aikaan olin taapero, mutta siitä kai alkoi ensin seuramatkojen yleistyminen, ja ihmisten kyllästyttyä niihin tai oikeammin sukupolven vaihduttua, omatoimimatkailun ja halpalentojen aika.

Tuosta pääsin asiaan; itse innostuin reissaamisesta juurikin seuramatkojen kautta. 90-luvun aurinkomatkasta Kreikkaan seurasi ensin muutama saman firman kaupunkimatka, kunnes halpalentoajan alettua ei matkatoimisto ole järjestänyt enää ainoatakaan omaa reissuani, ja työreissuistakin vain ne, joita en ole päässyt itse säätämään.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: maailmanmatti - 09.12.2014, 06:17:19
Vanhempien kanssa tuli kierrettyä Eurooppaa kymmenvuotiaana autolla. 18-vuotiaana tapasin muuan liftarin, nostin ekaa kertaa peukalon pystyyn tien varressa ja paluuta entiseen ei ollut. Seuraavana kesänä kiersin Eurooppaa itsekseni ja muutamaa vuotta myöhemmin eka liftimatka Aasiaan.

Jo silloin kymmenvuotiaana oli enemmän kierrettyjä maita kuin ikävuosia ja nyt 32vnä sama. Kohta pitää kyllä kiikaroida uusia mantereita ennen kuin vuodet ottaa kiinni..  :)
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: shootarz - 13.12.2014, 02:58:58
Sama syy kuin useammalla, eli perheen kanssa tullu reissattua paljon! Myös äiti on korostanu että kokemus on parempi kuin materia  :) Myös oon luonteeltani vähän uteliaampi ja kokeilunhaluinen, enkä malta pysyä paikoillani. Välillä on pakko ihan harmaana arkenakin mennä vaikka toiseen kaupunkiin kahville, pieni maisemanvaihdos ei ole pahasta! Matkailu avartaa ja opettaa ;)
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: yeren - 13.12.2014, 15:44:46
Penskana ei reissailtu, aina vaan kesämökkiä. Mutta Kiina kiinnosti kovasti, ja paljon tuli luettua maasta. Löylyä lisäsi onnekas mahdollisuus käydä maassa viikon työreissulla vuosituhannen vaihteessa. Avioeron jälkeen ajattelin, että hittoako tässä enää miettimään ja tuskailemaan, ja otin tasingon maksuun pankista sen verran ylimääräistä, jotta pääsen pidemmälle käynnille. Sopivasti netistä löytyi vielä ihastuttava kiinalainen nainen, joka jo toisella chatti- viikolla käytti minusta nimitystä 'laogong', eli aviomies. Ja laogong minusta sitten tuli , Kiinassa avioiduttiin ja nyt muutaman vuoden aikana on asuttu yhteensä muutamia kuukausia siellä, muutaman reissun aikana. 
On se Kiina tosi hieno kokemus, kun sitä elää paikallisen kanssa, omaan tahtiin.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: hard - 22.12.2014, 21:27:15
Sen verran voi täydentää omaa listaani että matkustaminen itsessään saa innostumaan yhä enemmän ja enemmän matkailusta. Nykyään on melkein jatkuva matkakuume ja pitää päästä uusiin paikkoihin (ja kauemmaksi kuin ennen).
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: alan_mies - 22.12.2014, 23:00:26
Sen verran voi täydentää omaa listaani että matkustaminen itsessään saa innostumaan yhä enemmän ja enemmän matkailusta. Nykyään on melkein jatkuva matkakuume ja pitää päästä uusiin paikkoihin (ja kauemmaksi kuin ennen).

Vanha totuus (muistaakseni Urho_Kekkoselta): ajan mittaan kaikki harrastuksesi ovat matkailua tai sen tukitoimintoja, kuten esimerkiksi kielten opiskelu, suunnistus, valokuvaus, ruoka, matkakirjojen keräily, matkailuun soveltuvan kulkuvälineen ylläpito tai aikaisemmin, kun netissä pörrääminen ei vielä ollut osa jokaisen arkea, sekin.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Mimmu Merita - 25.06.2015, 13:09:11
Lapsena jo matkustin paljon perheen kanssa ja aina olen kokenut että se vain oma juttu nähdä uusia paikkoja, kulttuureita ja ihmisiä :) lapseni on matkustanut myös ihan vauvasta mukana ja sama kipinä hänellä.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Disturbed - 02.07.2015, 18:58:08
Asuin lapsena Norjan puolella. Toisen kerran siellä asuin puolisen vuotta 2011. Isä perheineen on siellä asunut useamman kerran, tälläkin hetkellä. Pian muuttavatkin Espanjaan, ja ensimmäinen lähtö (olen mukana!) lähteekin parin viikon päästä..

Noh, tuohan käytännössä tarkoitti että Ruotsi ja Norja tuli erittäin tutuksi. Niiden väliin ajeleskeltiin jatkuvasti, Trondheimia, Friarfjordia, Harstadia, Andebu ym. Tykkäsin aina Norjasta, sen vuorista, vuonoista ja luonnosta. Maisemat ja luonto on aina ollut jotain mahtavaa - elämäni kenties hienoin hetki olikin kun kiipesin Norjassa vuorelle, katselin aurinkonlaskua ja kuuntelin hyvää musaa soittimesta ja join eventyr brusia...

Pienenä matkusteltiin ainakin kerran vuodessa muuallekin. Yleensä lämpöön viikoksi perusmatkalle. Tästäkin tykkäsin ja tykkään varmasti vieläkin.

Mutta matkustamisessa itsessään oli juurikin tuo maisemien ja uusien asioiden kokeminen. Kaikki on erilaista ja jännittävää. Vuoriin on mulla erityinen side, ainakin näin koen.

Toki ilmaston vaihtokin tuntuu höpöltä.

Nyttemmin kiinnostaa uuden alun aloittaminen. Ei pää kestä Suomessa useastakaan syystä. En tiedä kestääkö muuallakaan mutta aika olisi kokeilla...
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Jamie92 - 03.07.2015, 11:06:59
Olen aina ollut kiinnostunut matkustelusta. Jonkinlainen "kaukokaipuu" on aina vaivannut mieltä :) Ja lapsena tuli reissattua vanhempien mukana jonkin verran. Ja jotenkin vaan itsellä on vahvasti sellainen fiilis että jos sitä asia on niin että elää vain kerran, niin on maailmaa syytä nähdä. Eikä pelkkä Madventuresien katselu auta, pitää päästä itse paikan päälle. Pakko vain nähdä ja kokea maailmaa vielä kun voi!
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Jukz - 03.07.2015, 11:33:32
Muistan lapsena jo katselleeni lonely planetin dokkareita ja muita matkailuohjelmia kiinnostuneena ja lapsena vanhempien kanssa tehdyt ulkomaanreissut antoi jo jonkinlaisen kipinän mutta lopullisen sysäyksen kyllä antoi tulleessan Madventures tv-sarja sekä madventuresin kansainvälisen seikkailijan opas joka tuli selattua kannesta kanteen useaan otteeseen 8)
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Jenniii - 22.10.2015, 09:22:40
Perheen kanssa ei olla ikinä matkustettu Tallinnaa kauemmas ja kateellisena tuli kuunneltua juttuja kavereiden ja heidän perheensä matkoista. Taisin olla yläasteella, kun aloin seurata telkkarista välillä Madventuresia. Sillon tuli ensimmäisen kerran sellanen tunne, että aika kivaltahan tuo touhu näyttää.   ::) Myöhemmin matkakuumetta lisäsi reissuaiheiset kirjat ja kavereiden kertomukset. Tiesin jo ensimmäiselle reissulle lähtiessä, että paluuta ei ole. Takasin tullessa oli lentokentällä lähinnä haikea tunnelma ja ekana mielessä, että "millon pääsen seuraavan kerran?!  :'( "
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: LAX - 18.10.2016, 12:37:00
Tulen merenkulkijoiden ja kulkukauppiaiden suvusta. Äitikin vei ulkomaille pienestä pitäen. En pysty kauaa pysymään paikoillani.  ::)
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Arimo K - 18.10.2016, 15:02:36
Lapsuudessa vanhemmat ottivat sen periaatteen, että harvat ylimääräiset rahat käytettiin usein matkailuun. Eikä reissut olleet mitään kalliita hotellilomia, vaan olimme asunnonvaihdossa ympäri Eurooppaa, vierailimme ulkomailla asuvilla perhetutuilla tai alivuokrasimme asunnon. Sitten aikuisiällä soolomatkat alkoivat InterRailista, minkä jälkeen matkat ovat pidentyneet ja kohteet siirtyneet yhä kauemmaksi. :)

Omasta mielestäni tärkeintä matkailun aloittamisessa on sen luottamuksen kasvattaminen, että uskoo pärjäävänsä reissussa. Siihen reilaus loivat hyvän pohjan, jonka varassa on voinut suunnitella yhä isompia juttuja.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: [email protected] - 19.11.2016, 15:26:45
Tultiin laivalla Tukholmaan ja jne. Porukat alko valittaa että kotiin pitäs päästä ja kuin bussiaikataulut sitä ja tätä. Mä ajattelin et eihän me olla edes tutustuttu yhtään mihinkään.  Siinäpä se inspiraatio. Valittajat.Niitä ilman ei voi elää eikä niiden kanssa.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: sle97 - 20.11.2016, 16:21:51
Pienenä lapsena ei muuta matkailua eteen tullut kuin joka kesäinen reissu mummolaan. Silti, tai siitä johtuen vieraat paikata ja matkustaminen on aina kiehtonut. Kersana tuli karttoja opiskeltua ennen lukemaan oppimista ja teininä Suomea kierreltyä urheiluporukoissa.

Aikuisena sitten reissaaminen pääsi vauhtiin, eikä tuolle loppua taida tulla.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: --- - 20.11.2016, 16:50:44
Vauvasta asti matkassa perheen kanssa. Joka kesä ja talvi jossain päin siihen saakka kun lukio alkoi. Sitten oli vähän taukoa ja alkoikin oma matkailu. Pakko kai kiittää vanhempia siitä, että sai koko hommasta ensivaikutelman jo varhain.

Ja toki tuli lopulta katsottua ne Madventuresit. Täytyy myöntää, että silläkin ohjelmalla on ollut iso vaikutus.

Tuntuu, että nälkä kasvaa syödessä. Nykyään on pakko olla koko ajan seuraavat lentoliput varattuna. Muuten tuntuu ettei ole mitään mitä odottaa :'(
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Katariina_ - 23.09.2018, 19:56:22
Veikkaan yhtenä syynä olevan se, että olen reissanut jo pienestä pitäen, silloin perheeni kanssa  ja asunutkin vähän aikaa ulkomailla isäni työn johdosta.

Jotenkin näen juuri tuon pienestä pitäen reissaaamisen yhtenä syynä, että olen aikuisiälläkin halunnut jatkaa reissaamista. Toisaalta jos en olisi matkustanut lapsena, jonkinlainen halu matkustamiseen kuitenkin varmaan olisi.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: porte - 10.10.2018, 02:38:26
Eiköhän se ole aika sisäsyntyistä. Joillakin ihmisillä on luonnostaan kaukokaipuu ja reissunälkää, toisilla ei niinkään. Katselin jo lapsena paljon karttoja ja maantiedon kirjoja sekä television matkaohjelmia.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: ashrak - 06.01.2019, 15:55:36
Madventuresia varmaan kiitän itse. "Hei kelatkaa nyt, sen härmäläisen yksiön vuokralla elätte kivasti täällä palmujen alla"
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Tiger - 21.01.2019, 14:26:46
Lapsesta saakka minua on kiehtonut eri kulttuurit ja historialliset nähtävyydet. Olen vuosimallia 82 ja 90 luvun lama tuli koettua. Näin ollen matkusteluun ei varaa ollut. Ainoat matkat oli peruskoulun luokkaretket.

Ala-aste iässä joululahjaksi saamani karttapallo oli eräs mieluisimmista lahjoista koskaan. :)
Tuon ajan elokuvat mm. James Bond:t hulppeilla maisemilla seikkailuineen tekivät vaikutuksen.

Kun tulin vanhemmaksi, kuulin opiskelu- & työkavereiltani mielenkiintoisia tarinoita lomamatkoistaan.
Ja kun palkan makuun pääsin, niin olin kypsää kauraa lähteäkseni maailmalle.

Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: alan_mies - 21.01.2019, 17:25:02
Tämän foorumin ikä alkaa olla jo arvo sinänsä. Huomaan 12,5 vuotta sitten olleeni vielä varsin maltillinen matkailija. Sen jälkeen en sitten olekaan montaa lomapäivää Suomessa viettänyt. Tällä vuosikymmenellä tuskin yhtäkään.

Nyt ei enää voi selittää matkustusintoa millään järkiperusteella, jos ei puolen vuoden välein pääse mihinkään, alkaa voida pahoin - kohta se on täynnä edellisestä matkasta, mutta toinen puoli vuotta on vielä odotettava.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Александр Туктамышев - 21.01.2019, 18:59:55
Eiköhän se ole aika sisäsyntyistä.

Paljon selittänee muutoksen ja virikkeiden kaipuu. Luonnekysymys.

Syvällisemmät syyt olen aina kokenut jokseenkin falskeina. Tuossa on kaksi kirjoitusta aiheesta.

"Kaikki tietävät sanonnan ‘matkailu avartaa’. Emilia Kukkala kirjoitti viikko sitten Kepan blogissaan, että tämän avartumisen laatuun vaikuttaa ratkaisevasti ihmisen varallisuus. Vaihtovuosijärjestöt veloittavatkin palveluistaan sievoisia summia, luvaten nuorille uuden kulttuurin omaksumista. Käsitykset siitä mitä ulkomailla oleskelu ihmiselle tarjoaa on kuitenkin pinnallinen. Maailmasta saattaa oppia enemmän menemällä paikalliseen kirjastoon."

https://umpih.wordpress.com/2013/08/29/vaihtarin-tunnustukset-eli-miksi-matkailu-ei-ehka-avarra-lainkaan/

"Matkailun avartava vaikutus on yksi helvetin iso kupla. Omilla reissuilla vastaan onkin tullut pelkästään lähinnä joitain nyansseja. Jos jokin asia on aidosti yllättänyt, johtuu se yleensä siitä, että aihe on ollut aiemmin kokonaan tuntematon, eli siitä ei ole ehtinyt muodostua ennakkoon mitään mielipidettä. Yhtä hyvin yleensä olisin kuitenkin voinut vain lukea asiasta jostain. Monesti olisi jopa parempikin tehdä niin, sillä matkailulla on kääntöpuoli: oma, yksittäinen kokemus muuttuu ainoaksi totuudeksi, vaikka faktat kuinka olisivat vastaan."

http://uljasuusimaailma.blogspot.com/2015/09/matkailu-ei-avarra.html
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: alan_mies - 22.01.2019, 19:40:41
On hyvä, jos on hoitanut asiansa siihen malliin, että reissaaminen onnistuu. Ei tarvitse etsiä syitä matkailemattomuudelle. Silkkaa *askapuhetta tuo, että kirjastossa oppii maailmasta enemmän.

On selvää, että taustatyö tehdään ennen matkaa, jotta siitä saa enemmän irti.  Matka on muutakin kuin oppimista, se on parhaimmillaan nautintoa kaikilla aisteilla. Itse matkan toteuttaminenkin on hyvin opettavaista, sillä se on jatkuvaa selviytymistä ja säätämistä.

Oppaan perässä kulkevat rantapalloilijat sitten erikseen, mutta puolensa ilmeisesti siinäkin.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: arkienkeli - 22.01.2019, 20:11:52
Luultavasti kotoa saatu malli, ja yleinen uteliaisuus.

Äitini matkusteli jo 50-70 luvuilla siihen aikaan omituisissa paikoissa kuten Egypti, Keski-Aasia ja Himalaja (Ladakh, Nepal). Kanadassa ja USA:ssa pääsin kiertelemään sukulaisissa pari kuukautta jo 15 vuotiaana ja seuraavana kesänä menin Kaliforniaan vaihto-oppilaaksi. Kolmekymppisenä 80-luvun puolivälissä tarjoutui tilaisuus lähteä 7 kuukaudeksi vaimon kanssa Aasiaan, kierroksena  Intia - Nepal - Thaimaa - Burma - Hong Kong - Kiina - Tiibet - Nepal. Taisimme olla ensimmäiset suomalaiset turistit Tiibetissä. Sitten olen päässyt työn mukana muutamiin mielenkiintoisiin paikkoihin kuten vielä 80-luvulla suljettu Pohjois-Jemen, Brasilian yanomami-intiaanien kyliin, Kuolan niemimaan porotiloille, Islantiin, Färsaarille, Irakin sotaan, Namibian presidentin äidin talon takaterassille Sam -pojan kanssa, Intian pääministerin ohjaamaan yksityiskoneeseen, Kosovon itsenäistymisjuhliin, Tiibetin taivashautajaisiin, Kiinan kansankongressin kokoukseen, Venetsian karnevaaleille, Prahan samettivallankumoukseen, Lech Wałęsan toimistoon Solidarnoksen vallankumouksen aikaiseen Gdanskiin, onhan noita.

Nyt pitää hoitaa koiria, kotia ja lastenlapsia. Mutta muutama reissu tulee tehtyä edelleen vuosittain. Nepalissa patikointi viehättää edelleen, samoin automatkat Keski-Eurooppaan, unohtamatta kanoottikierroksia kotimaan kansallispuistoissa. On mitä muistella kun jalka ei enää nouse.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: Александр Туктамышев - 22.01.2019, 23:41:43
Matka on muutakin kuin oppimista, se on parhaimmillaan nautintoa kaikilla aisteilla.

Tuohon viittasin elämyshakuisuudella.

Kaikenlaiset turistit pysyvät turisteille suunnattujen palveluiden piirissä. Etukäteen venäjän kieltä opetelleita Venäjän syrjäseuduille hakeutuvia ja siellä paikallisten kanssa kontaktiin hakeutuvia on vain kourallinen.

Suurin osa länsimaiden matkailijoista matkustaa globaalista kaupunkikulttuurista toiseen globaaliin kaupunkikulttuuriin. Maa vaihtuu, mutta kulttuuri ei. Jos jotain paikallista on tarjolla, niin usein se on niin sanottua paikallista eli tuotteistettua rahan tekemistä.

Venäjän syrjäseuduilla on vielä tänäkin päivänä mahdollisuus tutustua erilaiseen elämänmuotoon ja maailmankuvaan kuin mitä lännessä tapaa, mutta se vaatii kielitaitoa, rohkeutta ja epämukavuuden sietämistä.

Suurin ongelma eri kulttuureihin tutustumisessa on kielitaidon puute. Kieltä pitäisi osata hyvin, jotta pystyisi "hengittämään" kulttuuria sisäänsä muuten kuin kaupallisuuden kautta. Lisäksi tarvitaan paljon aikaa. Vilkaisu ei opeta. Se näyttää ainoastaan pinnan.

Siksi olen blogistien kanssa samaa mieltä siitä, että enemmän oppii usein lukemalla kuin paikan päällä käymällä. Mitenpä sitä oppisi, jos ei ole välinettä kommunikoida eikä poistu tutun kaupunkikulttuurin piiristä alueille, joita länsimainen ajattelu ei ole vielä tukahduttanut allensa.
Otsikko: Vs: Mikä sai teidät innostumaan reissaamisesta?
Kirjoitti: sle97 - 23.01.2019, 14:43:26
Suurin osa länsimaiden matkailijoista matkustaa globaalista kaupunkikulttuurista toiseen globaaliin kaupunkikulttuuriin. Maa vaihtuu, mutta kulttuuri ei. Jos jotain paikallista on tarjolla, niin usein se on niin sanottua paikallista eli tuotteistettua rahan tekemistä.

Venäjän syrjäseuduilla on vielä tänäkin päivänä mahdollisuus tutustua erilaiseen elämänmuotoon ja maailmankuvaan kuin mitä lännessä tapaa, mutta se vaatii kielitaitoa, rohkeutta ja epämukavuuden sietämistä.

Suurin ongelma eri kulttuureihin tutustumisessa on kielitaidon puute. Kieltä pitäisi osata hyvin, jotta pystyisi "hengittämään" kulttuuria sisäänsä muuten kuin kaupallisuuden kautta. Lisäksi tarvitaan paljon aikaa. Vilkaisu ei opeta. Se näyttää ainoastaan pinnan.

Lihavoiduista kohdista olen jonkin verran eri mieltä. Matkailu sinänsä on toki kaupallista toimintaa jo alkajaisiksi, mutta kyllä niitä tilaisuuksia tutustua ihmisiin ja heidän elintapoihinsa tarjoutuu, jos niitä viitsii hakea sen kaupallisen turistikuplan ulkopuolelta. Eikä siinä tarviste minnekään Siperiaan tai Amazonin sademetsään asti kuljeksia, kyllä niitä eroja on jo varmastikin vaikka Moskovan tai Rion syrjäkujilla.

Kielitaito auttaa valtavasti, mutta ei sen puute tai vajavaisuus ole itselläni juurikaan haitannut.