Pallontallaajat.net

Maapallo on pyöreä => Afrikka => Tansania => Aiheen aloitti: Haadrin - 13.11.2005, 00:01:20

Otsikko: Tansania
Kirjoitti: Haadrin - 13.11.2005, 00:01:20
Hei vaan kaikille! Suunnitteilla olisi muutaman viikon matka tansaniaan ja zansibarille. Tarkoituksena olisi myös käydä serengetin luonnonpuistossa. onko kenelläkään kokemusta serengetin safari retkistä ja niiden hinta tasosta ja siitä mikä on paras tapa matkustaa dar es salaamista serengetin suuntaan! kiitoksia jo etukäteen 8)
Otsikko: Tansania
Kirjoitti: Cachorro - 14.11.2005, 06:59:33
Darista linja-autolla Arushaan, joka lienee eräänlainen keskuspaikka tällaisille safarien myyjille. Siellä sitten kyselet tarjontaa. Omasta safaristani on jo kovin paljon aikaa, joten hinnat eivät enää liene lähellekään samat kuin nykyisin.
Otsikko: Tansania - retkitarjonta
Kirjoitti: Sarme - 11.07.2006, 19:04:23
Hei,
suunnittelemme ensi talvelle Kenian/Tansanian matkaa joulu-tammikuun paikkeilla. Tarkoitus olisi omatoimisesti lentää Nairobiin ja sieltä jatkaa bussilla Tansaniaan. Katselin netistä tarjontaa opastetuista retkistä Kilimanjarolle sekä safarille. Netistä löytämäni tarjonta oli valtavaa, mutta myös hintataso huikea, retket alk. 890$... Osaisiko kukaan kertoa, onko retkitarjonnat hintatasoltaan edullisempia paikan päältä, esim. Arushasta? Tai tietäisikö joku www-linkin jossa olisi ns. edullisempia retkivaihtoehtoja, emme vaadi luksusta ja olemme varautuneet vaatimattomampaankin majoitukseen. Entä onko kenelläkään kokemusta Nairobi/Arusha/DarEsSalaam/Sanzibaar hotelleista/motelleista - onko parasta varata etukäteen vai löytyykö tilaa paikan päältä vasta katsastettuna? Suuret kiitokset jo etukäteen tiedoistanne. - Sarme  :D
Otsikko: Tansania
Kirjoitti: xena - 11.07.2006, 20:29:52
Sen tiedän, että paikanpäältä löytää edullisempia safarimatkoja. (Olen itse ottanut joskus selvää niistä..) Niistä ei sitten taas voi olla koskaan varma, mikä on retken laatu, näkeekö eläimiä, onko kielitaitoinen opas... Itse olen päätynyt siihen vaihtoehtoon, että kun lähden tuonne niin varaan reilusti rahaa ja otan hyvämaineisen matkanjärjestäjän safarimatkan.
Otsikko: Tansania
Kirjoitti: JaYB - 12.07.2006, 11:38:28
Mikäli tarkoitus on päästä safarille mahdollisimman halvalla, kannattaa harkita Sambiaa. Siellä safarit ovat halvempia kuin Tansaniassa tai Keniassa.

Viime keväänä kun kävin Tansaniassa, olimme myös viiden päivän safarilla. Hinta oli muistaakseni jotain tonnin luokkaa per naama. Yöpyminen neljän tähden lodgeissa ja hintaan sisältyi ruokailut neljän ruokalajin illallisineen. Oli ehdottomasti joka euron arvoinen, vaikka etukäteen hirvittikin nuo kustannukset.

Meillä safarinjärjestäjänä oli Anenture Afrique -niminen firma, jota voin lämpimästi suositella.
Otsikko: masai mara
Kirjoitti: tero05 - 27.10.2006, 21:29:47
Nairobista sai 3 paivan safarin masai maraan n. 200 dollarilla... majoitus oli telttassa joka oli ihan jees kokemus!! kuljetukset ja kaikki ruoat sisalty hintaan ja kolmessa paivassa kyl ehti nakemaan ihan tarpeeks! Tansanian puolella safarit on aika paljon kalliimpia!! joka paikasta loytyy kyl hostelleja ja guest houseja ihan varaamattakin!!!
Otsikko: Tansania
Kirjoitti: henna85 - 03.12.2006, 16:54:33
Onko jollakin kokemuksia Kilimajaron valloituksesta? =)
Otsikko: Tansanian oleskelulupa?
Kirjoitti: Eliette - 15.01.2007, 08:53:35
Onko kenelläkään reissaajalla kokemuksia oleskelulupien varastamisesta Tansaniassa? Työkaverini oli viime vuonna reissussa ja heidät ryöstettiin (totaalipuhdistus vaatteita myöten), uutta oleskelulupaa ei varastetun tilalle saanut kuulemma mistään eikä ollut mistään lähetystöstä myöskään irronnut apua lentolipun hankintaan.

Maasta oli kuitenkin poistuttava heti ja kaveri onneksi saikin lennot, jotka pystyi maksamaan muuten kuin luottokortilla. Kiinnostaisi siis tietää eikö tällaisissa tilanteissa tosiaan ole mitään tehtävissä? Potkitaan turisti kesken reissun pois maasta? Kuulostaa jotenkin järjettömältä...
Otsikko: Tansania
Kirjoitti: nauru. - 02.02.2007, 15:54:59
Kilimanjaron (suomennettuna mahdoton kiivetä) valloituksestani on nyt reilu viikko aikaa. Aivan loistavan mahtavan upea kokemus!

Mukanani minulla oli suomalainen 10 hengen ryhmäni, iältään 50-60+. Minun lisäkseni kaksi pääsi aivan huipulle asti, Uhuru peak (vapauden huippu suomennettuna) 5895m. Olo oli kuin Suomessa! -10 pakkasta, aurinko paistoi, mitä kauneimmat lumimaisemat ympärillä, korkeutta oli vain "hieman" enemmän.

Vastaan mieluusti lisäkysymyksiin paremmalla ajalla, jos joku tahtoo tietää enemmän. Itselläni viimeiset 3 päivää Arushassa Tansaniassa jäljellä ennen Suomea kohti suuntaamista. Ja voin kertoa, että täällä on paljon parempaakin tekemistä kuin netissä istuminen.  :wink:
Otsikko: Tansania
Kirjoitti: henna85 - 05.02.2007, 09:14:38
Olisi mukava kuulla lisää Kilimanjaron matkastasi:) Olen lähdössä Kilille ehkä ensi joulukuussa :0)
Otsikko: Tansania
Kirjoitti: nauru. - 05.02.2007, 09:42:53
mistä sitä alottais...? ensinnäkin kokemukseni perustavat toistaiseksi vain marangu routeen - ns. turisti reittiin. tunnettu myös nimellä coca-cola.

joulukuu on paikallisen oppaan mukaan huono aika yrittää valloitusta. marras-, joulu-, touko-, kesä- ja heinäkuu ovat kovin sateisia täällä tansaniassa - tarkoittaa siis sitä, että kilillä on lunta paljon. mahdollisesta jopa kibolle asti, joka on siis viimeinen majapaikka marangu routilla.

ylös asti pääseminen ei ole pelkästään kunnosta kiinni. tärkeintä on huolellinen valmistautuminen ja hidas eteneminen. korkeuteen totuttelu ottaa aikansa, joten mitä hitaammin etenee sen paremmin keho ehtii sopeutua. ikäkään ei ole esteenä.

useimmiten huipun saavuttava henkilö on tilastojen mukaan keski-ikäinen, tupakoiva naishenkilö. itse kuulun myös polttelijoihin. vuorella tuli poltettua vain muutama tupakka päivässä, mutta minkäänlaista haittaa en siitä kokenut olevan.

huonoista puolista tuolla reitillä ensimmäiseksi voi mainita sen ruuhkaisuuden. marangu reitillä kulkee todella paljon turisteja, ja siellä näkee jos jonkinlaista yrittäjää. toiset kantavat käsilaukkuaan sitkeesti olallaan, jotkut aloittavan kiipeämisen hameessa. ;)

vuoristotaudista sen verran, että yleisimpiä oireita ovat pääkipu ja huonovointisuus. lähes jokainen kokee pään kivistystä jossain vaiheessa nousua. syynä voi toki olla ohut ilma, mutta usein turisteilla kyse on joko niskaa painavista kiikareista/repusta/kamerasta tai auringon valosta, jostu johtuva silmien siristely saa pään särkemään.

auringolta kannattaa suojautua kunnolla. vaikkei lämpö tunnukaan ylemmäs edettäessä rajulta, niin itselläni se aiheutti ainakin ylähuulen ja nenän palamisesta johtuneen ihon kuoriutumisen. sinkkipastaa suosittelevat käytettäväksi ja totesin sen itsekin hyväksi (silloin kun sitä muisti laittaa...) kunnon aurinkolasit ovat myös tarpeen.

sauvoja käytin vain viimeisellä osuudella gillman's pointilta uhuru peakille kun jalkojen alla oli lunta. osa ryhmästäni käytti niitä heti alusta asti, mutta tämä taisi olla lähinnä suomalaiset sauvakävelijät kuin sauvojen todellinen tarve.

säärystimet olivat todella tärkeät varsinkin siinä vaiheessa kun aloitettiin laskeutuminen gillman's pointilta. se on kuin hiihtelyä alas pehmenneessa karkeassa hiekka/soramaastossa. mukavaa ja leppoista touhua.

yöt olivat kylmiä varsinkin ylempänä vuorella. -10 ei ollut liioittelua makuupussia valittaessa, ehkä jopa -15 olisi ollut tarpeen joinakin öinä.

vielä jos vähän erittelisit mitä haluat tietää...? aihe on valtavan laaja ja googlettamallakin löytyy valtavasti tietoa. tässä nyt kuitenkin jotain tällaisia ajatusvirran mukana kelluttaessa kirjoitettuja ensimmäisiä muistoja.  :roll:
Otsikko: Tansania
Kirjoitti: Avaruus - 18.10.2007, 15:39:44
Olisi todella kiinnostavaa kuulla vielä lisää Kilimanjaroon liittyen. Esimerkiksi linkkejä tai vinkkejä valmistautumiseen. Niin ja millaisella kunnolla Kilille on syytä lähteä - riittääkö perusterve kolmikymppinen vai pitäisikö olla aktiiviurheilija :) Suunnittella on Machame route jo muutaman kuukauden kuluttua.
Lisäksi olisi hyödyllistä tietää mm. varusteista, joita ei kannata unohtaa kotisuomeen; vaatetuksesta ym. Reppureissaajana sitä minimoisi kaiken mukaan otettavan paksumman vaatetuksen, mutta tuon Kilimanjaron kannalta on pakko pakata rinkkaan paksumpaakin vaatetta, mutta kuinka paljon. tietysti ko. reitin telttamajoituskin asettaa jo omat vaatimuksensa..
Otsikko: Tansania
Kirjoitti: tintin - 18.10.2007, 18:23:48
jos harrastat hikiliikuntaa useampana päivänä viikossa, sen pitäisi riittää, ei sinne kiivetäkseen mikään huippu-urheilija tarvitse olla. On hyvä muistaa, että palautuminen on todella hidasta, eli ei kannata rasittaa itseään piippuun matalammilla korkeuksilla so kävellä liian nopeasti (luulisin, että kovakuntoisimmat etenee liian kovaa ja siksi hyytyvät helposti). Tupakoinnista ei todellakaan ole mitään hyötyä: häkä syrjäyttää hapen hemoglobiinissa ja kun happea on muutenkin niukalti... Itse asiassa Kilin huipulla voit kokea sen tunteen, miltä keuhkonsa loppuun polttaneesta tupakoitsijasta tuntuu aamusta iltaan... Suklaa jäätyy, karkit maistuu paremmalle sokerinlähteenä. Vesi kannattaa puhdistaa jodilla (keittäminen ei riitä, jodia saa yliopiston apteekista), ja jäätyy repussa, pakkaa se jonkin vaatteen sisään huiputusyönä. Kylmä tulee, suosittelen toppatakkia tai paksua villapuseroa kuoritakin kera. Sadeviitta on näppärä olla mukana, koska kuoritakin pinta kastuu ja on sitten aika kylmä. Jos syöt asetatsolamidia (diamox) vuoristotaudin ehkäisyyn, niin se aiheuttaa lähes kaikille sormien, varpaiden ja naaman puutumista/pistelyä.  Sauvoista oli hyötyä ennen kaikkea alas tullessa. Vuoristotaudin voi saada kuka tahansa kunnosta riippumatta ja sama ihminen voi olla toisella kertaa oireeton ja toisella ei. Lieviä oireita tulee lähes kaikille (paitsi sille kanadalaiselle kundille, jonka kanssa kiipesin, hyppeli tanssiaskeleita Gillman's pointin kohdalla -sika! eikä näyttänyt edes hengästyneeltä Uhuru pointille saavuttaessa), mutta vakavana vuoristotauti on hengenvaarallinen. Kaikesta huolimatta upea kokemus! Joka kolmas kuulemma pääsee huipulle saakka, onnea!
Otsikko: Tansania
Kirjoitti: Avaruus - 14.11.2007, 10:12:52
Machame routelle lähdössä joulukuussa. Kuinkahan kylmä siellä voi olla esim. ylimmässä telttapaikassa; millaisilla makuupusseilla selviää (extreme -15C)?
Muutenkin tuo vaatetus vähän askarruttaa kun ei ole kovin kallista kuoritakkia ym. millaisia määriä kerroksia teillä on ollut (tämä tietty pätee kaikkiin reitteihin) - hyviä linkkejä pakkauslistoista tms?

Ja sitten ihan muuhun aiheeseen. Onko kukaan ollut Panganissa pohjoisrannikolla tai käynyt Kilwa Masokossa Darista etelään?
Kiinnostaisi käydä jossain muuallakin kuin pohjoisen kierroksella ja sansibarilla, joten jos on jotain suosituksia kertokaahan.
Otsikko: Tansania
Kirjoitti: Haley - 15.11.2007, 14:51:57
Kävin Panganissa viime kesänä. Tosin viivyin siellä vain yhden yön, joten kovin paljoa en valitettavasti osaa paikasta kertoa noin lomailijan näkökulmasta.. Vaikutti ihan kivalta paikalta, sellainen muslimivoittoinen "kalastajakylä". Pangani on ikäänkuin kahdessa osassa, sillä välissä virtaa joki, joka ylitetään lossilla. Itse yövyimme viihtyisässä Stop Over-vierasmajassa kaupungin puolella, turistihotellit ovat käsittääkseni enimmäkseen joen toisella puolen.
 
Uskoisin että Panganin turistihotellit ovat hyvä vaihtoehto, jos etsii sellaista rauhallista lomaparatiisia ja merenrantamaisemia. Jos taas etsii kaupunkimaisempaa ympäristöä niin voin lämpimästi suositella myös Tangan kaupunkia, joka on noin 45 km Panganista pohjoiseen ja myös meren rannalla.
Otsikko: Kili
Kirjoitti: jre4 - 20.12.2007, 23:53:06
Kohtuullinen kunto riittää Kilimanjaron kiipeämiseen. Toisaalta hyväkään kunto ei auta yhtään jos et sopeudu ohueen ilmaan. Sopeutuminen ei ole missään suhteessa fyysiseen kuntoon, joko sopeudut hyvin tai sitten et, asia selviää kun menet paikan päälle. Kilillä ongelma on liian lyhyt kiipeämisaika, Marangun reitillä 5-6 päivää on liian vähän jos ei ole aikaisempaa akklimatisaatiota esim. Merulla.

Machamesta minulla ei ole kokemusta mutta oletan viimeisen yön olevan Kibo hutin tasolla, arvaisin nollan tienoilla maksimissaan lämpötilan pyörivän yöllä. Huipulla pakkasta.
Otsikko: Vs: Tansania
Kirjoitti: Mac - 18.03.2008, 08:22:36
Hei!
Lisään kyllä omakohtaisena kokemuksena, että Marangun reitin kuusi päivää riittää hyvin sopeutumiseen. Me kiipesimme ekaa kertaa (2/2008) ja emme olleet mitenkään harrastaneet vaellusta ennen tätä. Mitään etukäteisleiriä korkealla ei todellakaan tarvitse pitää!!
Tietysti kannattaa etukäteen harrastaa sauvakävelyä monipuolisessa maastossa päiväreppu selässä.
Vaeltaminen siellä menee kohtuukuntoisilla poluilla. Viimeinen nousu sitten on eri sarjaa! Jyrkkyys on kutakuinkin syöksylaskurinteen luokkaa!!
Vuoristotaudin oireita oli kaikilla Kibolla (päänsärkyä!) ennen viimeistä nousua.
Meidän ryhmästä valloitukseen pääsi 10/17. Uhurulle asti 7/10.
Otsikko: Vs: Tansania
Kirjoitti: JouniS - 20.03.2008, 00:44:04
Lisään kyllä omakohtaisena kokemuksena, että Marangun reitin kuusi päivää riittää hyvin sopeutumiseen. Me kiipesimme ekaa kertaa (2/2008) ja emme olleet mitenkään harrastaneet vaellusta ennen tätä. Mitään etukäteisleiriä korkealla ei todellakaan tarvitse pitää!!

Se on lähinnä tuurista kiinni, sopeutuuko korkeuteen noin nopeasti vai ei. Tavanomaisten suositusten (kaksi päivää kolmeen kilometriin, sen jälkeen nousua yöpymiskorkeudessa 300-500 metriä, päivän aikana käydään korkeammalla kuin yövytään ja kilometrin nousun jälkeen pidetään välipäivä) mukaan Kilimanjarolle kiipeäminen veisi 8-10 päivää, tai päivän vähemmän, jos huipulta tullaan alas asti samana päivänä. Tuo tahti riittää useimmille, mutta joidenkin kohdalla sekään ei ole tarpeeksi.

Lainaus
Vuoristotaudin oireita oli kaikilla Kibolla (päänsärkyä!) ennen viimeistä nousua. Meidän ryhmästä valloitukseen pääsi 10/17. Uhurulle asti 7/10.

Eli nopean nousutahdin takia vain 40% pystyi siihen, mihin kuka tahansa terve aikuinen pystyisi, jos olisi ehtinyt sopeutua ohueen ilmaan kunnolla. Etenkin vuoristotaudin oireiden ilmeneminen kaikilla kertoo siitä, että nousitte liian nopeasti.
Otsikko: Vs: Tansania
Kirjoitti: Mac - 22.03.2008, 09:12:09
Aivan, juuri näin! Kyseessä tietysti olikin se, että vuorelle pääsee kyllä harjoittelemattakin.  :)
Tuo 8-10 päivän oleskelu ei taida edes olla mahdollista Kilimanjarolla...? Jatkuvan turistivirran takia makuupaikat on laskettu tosi tarkalle, (tuplabuukkauksiakin on!!) telttamajoituksen määränrajoituksista en tiedä. Kibon majaltakin on poistuttava määräaikaan mennessä, koska seuraavat tulevat tarvitsevat makuupaikat. Telttaakaan ei saa mihin tahansa pystyttää, kyseessähän on kansallispuistoalue.

Jokatapauksessa suosittelen kokemuksena meille tavallisille matkailijoille!! ;)
Otsikko: Vs: Tansania
Kirjoitti: mattimeikalainen - 22.03.2008, 10:38:11
Ite ku hengailin siinä pikkukylässä (moshi?) kilimanjaron juurella, yritin säätää keinoa päästä kiipeämään kilimanjaro oppaan kanssa ilman lupaa (koska se ois ollu ihan vitun kallista). Käppäilin muutaman kantaja-tyypin kanssa yhelle niistä lähtöalueista melko jyrkkää nousua ja ne vaan polttelee pilveä :) eivät ihan hirveästi stressanneet töistään...sit toinen niistä kerto et se tietää jonkun salareitin lähtöporttien ohi mut ei keritty enempää neuvotella ku niiten piti lähtee kiipeämään. lopulta päädyin juomaan banaanikiljua yhteen pikkukylään siellä vuoren juurella, oli kivaa :)
Otsikko: Vs: Tansania
Kirjoitti: amtiainen - 24.03.2008, 01:35:10
Onnistunut Tansanian reissu takana!
Olin nyt helmi-maaliskuussa kolme viikkoa Tansaniassa, safarilla ja Kilimanjaron vaelluksella. Safariosuus oli suomalaisen matkatoimiston kautta ja Kilimanjaro-vaellus "omatoimisena" eli suoraan tansanialaiselta operaattorilta Nature Beauties Safaris Ltd (hoiti myös käytännön safarijärjestelyt Tansaniassa, ks. www.naturebeauties.com). Firman omistaja on paikallisia, eli turistien jättämä rahakin jää sinne minne pitääkin. NBS:lta sain myös hyvin apua ongelmissani (kadonneiden/viivästyneiden matkatavaroiden saamisessa ja vatsataudin aiheuttamassa ohjelmanmuutoksessa Kilimanjarolla).
Vaikka itselläni oli matkalla noita pieniä vastoinkäymisiä, reissu oli hieno ja täytti/ylitti odotukseni. Safari oli huippukokemus, kohteina olivat Tarangire, Serengeti, Ngorongoro, Lake Manyara ja Arusha/Mt. Meru. Safarilla näimme paljon eri lajeja (laskin 40 eri nisäkäslajia ja ainakin 110 lintulajia) ja eläinpaljous Serengetissä vaeltavine gnuineen oli vaikuttavaa. Safarilla toimittiin ekologisesti, ei häiritty eläimiä eikä kaahattu radiopuhelinviestien perusteella eläinten perään. Big Five nähtiin, vaikka se ei ollut kenenkään ykköstavoite.
 Kilimanjaron (Machame-reitti) vaellusjärjestelyt olivat hyvät, varusteet asialliset (hyvä 2-kerrosteltta ja kunnollinen makuualusta ym.) Vuorivaelluksen opas, kokki ja kantajat olivat luotettavia. Myös "henkilökunnalla"(yht. 4 hlö) oli kunnolliset varusteet, joten NBS ei liene mikään "riistäjäfirma". Kokki teki hyvää ruokaa toiveitteni mukaan, mutta minulta syömiset jäivät vähiin vatsataudin vuoksi. Vatsatauti ei kuitenkaan tullut ruuista vuorilla, vaan sain sen jo aikaisemmin.
Päätavoitteeni oli nähdä eri kasvillisuusvyöhykkeet vuorella ja se tavoite täyttyi, tosin olisin halunnut yrittää päästä ylimpään leiriin, vaikka huipulle nousu ei ollutkaan minulle ykkösasia enkä olisi sitä todennäköisesti terveenäkään yrittänyt.
Omatoimiosuudella ja ongelmien yllättäessä NBS huolehti minusta todella hyvin loppuun asti, esim. lentokentällekin minut vei suoraan hotellilta yksityiskuljettaja ja toimistolta vielä varmistivat, että kaikki on kunnossa.
Tansanian on kaunis maa, täynnä luonnonihmeitä. Ihmiset ovat ystävällisiä ja auttavaisia. Suosittelen lämpimästi käyttämään paikallisen yhtiön palveluksia!
Otsikko: Vs: Tansania
Kirjoitti: mary-jo - 15.10.2008, 14:02:01
Moi! Eri lähteistä saa ristiriitaista tietoa rahasta Tansaniassa.

Kannattaako ottaa mukaan pieniä seteleitä euroina vai dollareina? Tarkoitus on käydä safarilla ja Sansibarilla. Kannattaako länsivaluutta vaihtaa shillingeiksi maahan saapuessa vai onko hinta suhteessa sama valuutasta riippumatta?

Kiitos jo etukäteen!
Otsikko: Vs: Tansania
Kirjoitti: bana - 24.10.2008, 19:25:13
Moi! elo- syyskuun vaihteessa oltiin 2 viikkoa Tansaniassa ensin safarilla Mikumissa ja Saadanissa ja sen jälkeen reilu viikko Sansibarilla. Meillä oli jonkun verran dollareita vaihdettuna Suomesta, mutta shillingit kannattaa nostaa automaateista, joita löytyy ainakin Dar Es Salaamista runsaasti. Myös Stone Townissa Sansibarilla on muutama. Tulee halvemmaksi kuin valuutanvaihto kunhan nostaa suurehkoja summia kerrallaan. Kannattaa muuten tutustua safarifirmaan www.onasafaris.com. Saatiin parasta mahdollista palvelua alusta loppuun.
Otsikko: Vs: Tansania
Kirjoitti: simoh - 11.11.2008, 00:37:32
Kannattaako ottaa mukaan pieniä seteleitä euroina vai dollareina? Tarkoitus on käydä safarilla ja Sansibarilla. Kannattaako länsivaluutta vaihtaa shillingeiksi maahan saapuessa vai onko hinta suhteessa sama valuutasta riippumatta?
Kiitos jo etukäteen!

Maailmantalouden heilahtelujen myötä luottamus dollaria kohtaan voi hiipua, mutta luultavimmin kelpaavat tuolla kuten ennenkin - erityisesti pieninä seteleinä. Muutoin euro näytti kelpaavan etenkin vaihdettavaksi yleisesti maan pohjoisosissa. Hinta vaihtelee, mutta kovia tappioita ei tee euroilla eikä dollareilla. Vaihtaa voi esim paremmissa hotelleissa, tosin kurssi voi olla huonompi kuin muualla, mutta palvelu luotettavampaa.
Otsikko: Vs: Tansania
Kirjoitti: mpala - 11.11.2008, 11:22:41
Kannattaako ottaa mukaan pieniä seteleitä euroina vai dollareina? Tarkoitus on käydä safarilla ja Sansibarilla. Kannattaako länsivaluutta vaihtaa shillingeiksi maahan saapuessa vai onko hinta suhteessa sama valuutasta riippumatta?
Kiitos jo etukäteen!

Maailmantalouden heilahtelujen myötä luottamus dollaria kohtaan voi hiipua, mutta luultavimmin kelpaavat tuolla kuten ennenkin - erityisesti pieninä seteleinä. Muutoin euro näytti kelpaavan etenkin vaihdettavaksi yleisesti maan pohjoisosissa. Hinta vaihtelee, mutta kovia tappioita ei tee euroilla eikä dollareilla. Vaihtaa voi esim paremmissa hotelleissa, tosin kurssi voi olla huonompi kuin muualla, mutta palvelu luotettavampaa.

Yleisesti ottaen raha kannattaa repia seinasta automaatista Visalla. Varuiksi seka safarimaksuja varten taytyy olla lansivaluuttaa, lajiin en osaa ottaa kantaa. Esim Zanzibarilla parjaat taysin shillingeilla joita saa automaatista seka Stone Townista etta Darista (jos Darin kautta menette).

Jos niin kay, etta joudut vaihtamaan lansiseteleita shillingeiksi, esim Darissa on ylen maarin vaihtopaikkoja (niilla on kyltit ulkona). Kaikki lansivaluutat kay. Kannattaa vahan kierrella ja katsoa kursseja, niissa on jonkin verran eroa. Mielestani Darissa saa paremman kurssin kuin Stone Townissa. En tieda yhtaan vaihtopaikkaa, joka olisi eparehellinen (Arusha saattaa olla toinen juttu?).
Otsikko: Vs: Tansania
Kirjoitti: cryptic - 05.02.2009, 12:40:58
Moi.

Osaattekos sanoa millaista keliä Tansaniassa on kesäkuussa?. Yhdestä kirjasta luin, että kesä-heinäkuu keskimäärin +21 astetta ja kuivaa. Vähän tuo lämpötila epäilytti...

Ja kaipa Sambiassa olisi sama meininki kelien puolesta, luulisin  ::)

Pari kuukautta miehen kanssa jahkailtiin mihin mennä, mutta nyt päätettiin, että lento Dar Es Salaamiin ja kuukausi Tansaniassa ja Sambiassa kierrellen.

Mutta noista keleistä, voiko olla viileämpää kuin Suomen suvessa  ???
Otsikko: Vs: Tansania
Kirjoitti: mpala - 05.02.2009, 12:52:26
Moi.

Osaattekos sanoa millaista keliä Tansaniassa on kesäkuussa?. Yhdestä kirjasta luin, että kesä-heinäkuu keskimäärin +21 astetta ja kuivaa. Vähän tuo lämpötila epäilytti...

Ja kaipa Sambiassa olisi sama meininki kelien puolesta, luulisin  ::)

Pari kuukautta miehen kanssa jahkailtiin mihin mennä, mutta nyt päätettiin, että lento Dar Es Salaamiin ja kuukausi Tansaniassa ja Sambiassa kierrellen.

Mutta noista keleistä, voiko olla viileämpää kuin Suomen suvessa  ???

Riippuu siita missa tarkemmin (sijainti, korkeus). Paivalla voi olla kovinkin lamminta, koska aurinko paistaa yleensa. Rannikolla Darissa ja Zanzibarissa on mielestani kylla aina lamminta, kuumaa tai erittain kuumaa.

Esim Sambiassa yolla voi olla tosi kylmaa, ja korkeammalla voi menna yolla jopa lahelle nollaa (tuskin kuitenkaan matkustatte naille seuduille?). Lusakassa taisi yolla alimmmillaan menna jonnekin +10C. Sen sijaan esim Livingstonessa on taasen kohtuullisen lamminta.

Otsikko: Vs: Tansania
Kirjoitti: cryptic - 06.02.2009, 09:10:09
tarkotus olisi mennä Darista viikon aikana Livingstoneen, olla siellä viikko jonka jälkeen takaisin Dariin ja olla ehkäpä Sansibarilla viimeinen viikko...
millä kannattaa kulkea tuo Dar Es Salaam-Livingstone väli?. junalla vai bussilla?.
Otsikko: Vs: Tansania
Kirjoitti: mpala - 06.02.2009, 13:08:57
tarkotus olisi mennä Darista viikon aikana Livingstoneen, olla siellä viikko jonka jälkeen takaisin Dariin ja olla ehkäpä Sansibarilla viimeinen viikko...
millä kannattaa kulkea tuo Dar Es Salaam-Livingstone väli?. junalla vai bussilla?.

Itse menisin ainakin yhteen suuntaan TAZARAlla, joka kulkee valia Dar-Kapiri Mposhi. Loppuosuus (Kapiri Mposhi-Lusaka, ja Lusaka-Livingstone sitten busseilla.

En tieda onko Darin ja Lusakan valilla enaa suoria lentoja, yksi lentoyhtio meni juuri konkkaan.

Huom, tuo vali on todella pitka, varmaan 2000-2500km yhteen suuntaan. Eli olisitte matkaamassa maateitse arvaukseni mukaan n. 4-5000 km, ja viela edestakaisin. Ei ihan mikaan pikku retki. Kannattaa miettia, josko lentaisi Lusakaan ja sitten Darista takaisin. tai pidentaa retkea Malawin kautta Mosambikin Pembaan, ja lentaa sielta Dariin.

Otsikko: Vs: Tansania
Kirjoitti: cryptic - 12.02.2009, 10:01:32
onhan tuo todella pitkä välimatka, ei taida 2500 km riittää... voi myös olla että käymme vain Sambian puolella kääntymässä. Sitten sen näkee mikä parhaimmalta tuntuu  ;) mutta kiitos kuitenkin vastanneelle.
Otsikko: Vs: Tansania
Kirjoitti: jambo - 24.12.2009, 21:48:05
Onko Tansania kallis maa, ts. hinnat lähes suomalaista tasoa? Ainakin googlettamalla löytämäni hinnat ovat länsimaalaista luokkaa...
Alla esimerkkejä käytännössä edullisimmasta hinnoista eri aktiviteeteille mitä olen löytänyt:
-2 kpl sukellusta 100$
-5 tunnin kalastusmatka 450$/4 hlöä
-1 h kuumailpallolento 450$/hlo
- safarit 200$/vrk/hlo
- lautta dar / zanzibar 45$ / suunta
- jne...

Aasian matkaajalle kuulostaa kovalta. Kenian hintoja 4v sitten lomalla tuli kirjoitettua ylös ja nekin olivat ainakin silloin selkeästi halvempia. Paikan päältä Tansaniasta varatessa hinnoista saanee jonkun verran pois. No, kaikki kiva maksaa, mutta ei vaikuta budjetti reissaajan maalta. Niin joo, lennot dariin helmikuulle tuli ostettua hintaan 485€ eli jotain sentään sai edukkaasti.
Otsikko: Vs: Tansania
Kirjoitti: XMurmeli - 24.12.2009, 23:44:48
Noi hinnat ei kyl kuullosta yhtään Tansanialta. Kenia on Tansaniaa kalliimpi maa. Ite en hirveesti aktiviteeteista tiedä, mut safarit on kyl suht kalliita, mut en missais mistään hinnasta. 2pvä reissu Moshi-Tarangire-Lake Manyara-Moshi sis. kaiken makso kai 200e viime vuonna, isommat puistot on kalliimpia. Toi lautta ei kyl ole noin kallis, muistelisin sen maksaneen 10-20usd.

Eläminen on kyllä K-Aasiaa kalliimpaa, mut paljon halvempaa kuin Suomessa.
Otsikko: Vs: Tansania
Kirjoitti: jambo - 25.12.2009, 22:21:11
mutu tuntumalla veikkaan että kalleimmat hinnat on juuri Sansibarilla (ml. Pemba). Onko porukalla kokemuksia esim. Mafia-saaresta? Löytyykö rannikolta hyviä rantakohteita, vaiko onko kaikki hengailleet vain sisämaassa tai saarilla?
Otsikko: Vs: Tansania
Kirjoitti: mistyli - 26.12.2009, 11:17:11
Mitä nyt itse olen tutkiskellut safarien yms. hintoja, niin hyvin usein hinnat tippuvat jos kyseessä on retki, johon osallistuu useampi kuin 1-2 henkilö/henkilöä. Hintaan vaikuttaa tietääkseni mm. ajankohta, ryhmän koko, montako yötä/päivää reissu kestää ja mihin puistoihin. Yleisesti ottaen aktiviteetit ovat tietysti kalliita, koska turistit haluavat elämyksiä ja maksavat vähän kalliimmankin hinnan. Tietty paikallisten kannattaa silloin laittaa korkeammat hinnat.
Otsikko: Vs: Tansania
Kirjoitti: starman - 30.11.2011, 20:41:36
Mites jos lentää Dar es Salaamiin, ja välilaskut ovat Amsterdamissa ja Kenian Nairobissa, niin tarvitseeko Keniaan ostaa viisumi, vaikka on vain välilasku??
Otsikko: Vs: Tansania
Kirjoitti: paivansade - 01.12.2011, 09:02:08
Ei tarvinnu ainakaan vuosi sitten, tosin ei tarvinnut välilaskun aikana poistua koneestakaan :)
Otsikko: Vs: Tansania
Kirjoitti: Strange Little Girl - 01.12.2011, 11:32:41
Eihan viisumeita tarvitse, ellei ole poistumassa lentokentalta. Jossain maissa yli 24h:n odotus kentalla vaatii myos viisumin; tosin Kenian viisumin voi ostaa paikan paalta ($25) jos paattaa, etta kentalta haluaa poistua.
Otsikko: Vs: Tansania
Kirjoitti: starman - 01.12.2011, 22:34:41
Ei siis tarvitse viisumia välilaskulla Nairobiin, vaikka lentoyhtiö vaihtuu??

Onko sillä merkitystä??
Otsikko: Vs: Tansania
Kirjoitti: page - 31.01.2012, 15:03:07
Ei siis tarvitse viisumia välilaskulla Nairobiin, vaikka lentoyhtiö vaihtuu??

Onko sillä merkitystä??

Ei tarvitse, kun et kerran poistu lentokentältä.
Otsikko: Vs: Tansania
Kirjoitti: Louhija - 18.12.2016, 21:10:32
Hei! Onko kukaan tallaajista käyny viime aikoina tansaniassa? Onko mitään hyviä tipsejä dar es salaamiin ja zanzibarille? Sellanenkin mietityttää et pääseekö darin kentältä bussilla kaupunkiin vai onko taksi ainoa järkevä vaihtoehto..?
Otsikko: Vs: Tansania
Kirjoitti: Ericaoscar - 18.12.2016, 22:18:09
Muutama vuosi sitten tuli asusteltua hetken aikaa Darissa. Kentältä ei taida oikein muuten päästä keskustaan kuin taksilla, jos et satu menemään sellaiseen hotelliin tms. jonka kautta saat myös kuljetuksen. Darin "bussit" ovat muutenkin aika mielenkiintoisia. Taksia halvempi vaihtoehto on mopotaksi bajajit, mutta ei välttämättä paras ratkaisu lentokenttäkuljetuksiin. Muuten nopea kulkutapa joskaan ei ehkä ihan se kaikkein turvallisin, vaikka itse niillä yleensä kuljettiinkin. Eivät saa ajaa kaupungin keskustaan asti. Hinnat kannattaa myös tarkistaa joltakulta paikalliselta, pyynnöt saattavat olla suunnilleen mitä tahansa.
Ja kyllä, Dar ON todella yllättävän kallis kuten koko Tansania. Supermarketeista löytyy jokseenkin kaikkea, mutta hinnat ovat vähintäänkin Euroopan hintatasoa. Ja kaksihintajärjestelmä jyllää monissa paikoissa, vaihtelee myös sen mukaan maksatko shillingeillä vai dollareilla. Numbeo antaa osviittaa hinnoista. Tinkiminen onnistuu ja kannattaa muualla paitsi supermarketeissa. Olet varmaan Lonely Planetin jo lukenut.
Ei laukkuja mukana kaupungilla kulkiessa, mahdollisimman vähän rahaa mukaan ja näytä mahdollisimman köyhältä ja tärkein asia: ÄLÄ KULJE PIMEÄN AIKAAN KÄVELLEN! Ex-työkaverilla on siitä ikuiset muistot käsivarsissa, oli lähellä ettei mennyt myös henki, kun autolla liikkuneet ryöstäjät vei laukun mennessään. Kuuntele avoimin mielin paikallisten neuvoja jos mahdollista ja usko niihin. Ihmiset ovat pääsääntöisesti todella ystävällisiä, mutta valitettavasti me kaikki valkoiset ollaan niin paljon heitä rikkaampia, että lieveilmiöitä syntyy väkisin.
Otsikko: Vs: Tansania
Kirjoitti: Louhija - 22.12.2016, 20:33:57
Kiitoksia vinkeistä! Mukavaa saada ajankohtaista tietoa ja numbeo vaikuttaa aika kätevältä :D
Otsikko: Vs: Tansania
Kirjoitti: teemoy - 08.01.2017, 17:26:48
Vietimme vaimoni kanssa juuri kaksi ikimuistoista viikkoa Tansasiassa. Ensin vierähti viikko Sansibarilla (Nungwi + Paje), mistä lensimme manner-Tansaniaan safarille (Tarangire, Lake Manyare, Ngorongoro) ja lopuksi vielä Dar Es Salaamiin.

Reissun tärkein oppi oli: Älä koskaan lähde mistään Afrikan maasta paikallista valuuttaa mukana ja ajattele vaihtavasi ne euroiksi vasta Suomessa. Nyt meillä onkin 327 000 Tansanian shillinkiä (n. 140€) käteisenä Suomessa eikä Euroopasta löydy paikkaa, jossa noita voisi muuksi valuutaksi vaihtaa.

Jos joku palstaa lukeva on siis menossa lähitulevaisuudessa Tansaniaan ja haluaa jo Suomessa vaihtaa paikallista valuuttaa mukaansa, niin meillä on shillinkejä saatavissa sopivaan alennushintaan. Rahat sijaitsevat fyysisesti Helsingissä. Otathan yhteyttä yksityisviestitse, jos käteiselle on käyttöä. :)

EDIT: Rahoille löytynyt ostaja.
Otsikko: Vs: Tansania
Kirjoitti: Tropico - 23.07.2017, 16:40:12
Moi,

Serengetin safareja järkkäileville:

Käytiin 9 päivän safarilla 2016 ja kaikin puolin ikimuistoinen elämys. Etäisyydet ovat todella pitkiä; jos mahdollista niin muuttakaa initiarya siten että se keskittyy nimenomaan Serengetiin ja Ngorongoroon. Lake Manyara on matkan varrella ja sieltä saa hyvää esimakua, mutta erityisesti reissun lopettaminen Tarangireen oli täysin turhaa. Kaikki eläimet jo nähty, joten miksi ajaa 10h kiertolenkki vaatimattomampaan puistoon (tuossa vaiheessa ei tosiaan enää autossa istuminen maistu)

Ngorongoro käytännössä ainut paikka missä voi bongata sarvikuonon ja muutenkin henkeäsalpaavan kaunis paikka. Sinne kannattaa varata useampi päivä jos mahdollista.

Kalliit hotellit ovat upeita, mutta niissä ei tule vietettyä aikaa kun lähtö safarille on yleensä n. 07:00 ja paluu joskus 18:00. Meillä oli Private tour, joten pyysimme usein kuskia palaamaan hotellille aiemmin. Upeinta oli makoilla uima-altaalla, mistä näki savannilla olevat eläimet tai lukea kirjaa parvekkeella antilooppeja ja kirahveja ihaillen.
Otsikko: Vs: Tansania
Kirjoitti: Trampas - 26.11.2017, 08:23:47
Muutamia kysymyksiä, koitan keksiä hiukan ennakkoon minne mennään ja mitä tehrään. Dariin on lennot ja 2viikkoa aikaa olla. Sansibar ja Pemba  tuntus olevan helpoin tapa päästä rannalle löhöilemään. Rannikkoa kattelin ja kysynkin onko nämä paikat tuttuja ja käymisen arvoisia? Löytyykö huhtikuussa majoitusta?: Kilwa masoko ja Mtwara? Pohjoisesta taas Pangani kiinostais. Rannalla olemisen lisäksi safarit kiinnostaa paljon, ajattelin Mikumia ajan rajallisuuden vuoksi. Kannattaako Morogorossa majoittua ja hankkia sieltä safaria vai tehdä etukäteen vaikka kotoa käsin? Morogoron mapsin mukaan menee raiteet mutta uutisista ei löytynyt muuta kuin kuvia että rataa tehdään ja vielä kesken. Onko täällä kukaan tietoinen oliko sinne kiskoja tai henkilöliikennettä? Serengetiä kehutaan ja varmasti syystä,  kartalta katottuna matka vaan on todella pitkä ja siellä suunnalla on liikaa mielenkiintoista katottavaa ja koettava mm. Kikuletwan metäslampi.
Otsikko: Vs: Tansania
Kirjoitti: Trampas - 01.12.2017, 13:35:31
lisää kysyttävää.

Sukeltaminen kinnostaisi n.6 vuoden tauon jälkeen ja Malawia monasti täs kehuttu. Tuota mikä olis lentämisen ohella järkevä tapa mennä Malawiin? Englanniksi löytyy tietoa, mutta Suomen kielellä menee aina parhaiten jakeluun.

Meinasin jos eka viikon Tanzaniassa(sasibar tai moshi yms tai darin etelä rannikko) ja juna/bussi kyydillä Malawiin(n,24h/suunta?) ja lentäis takasin Darin kentälle josta lähtis kotiin. Näin kaikesti säästyisi Tanzanian viisumin uudelleen ostamiselta.
Lennoista sen verran että onko kentältä edullisempi kuin etukäteen ostettuna?
Otsikko: Vs: Tansania
Kirjoitti: jopoopoppo - 14.12.2017, 14:16:15
lisää kysyttävää.

Sukeltaminen kinnostaisi n.6 vuoden tauon jälkeen ja Malawia monasti täs kehuttu. Tuota mikä olis lentämisen ohella järkevä tapa mennä Malawiin? Englanniksi löytyy tietoa, mutta Suomen kielellä menee aina parhaiten jakeluun.

Meinasin jos eka viikon Tanzaniassa(sasibar tai moshi yms tai darin etelä rannikko) ja juna/bussi kyydillä Malawiin(n,24h/suunta?) ja lentäis takasin Darin kentälle josta lähtis kotiin. Näin kaikesti säästyisi Tanzanian viisumin uudelleen ostamiselta.
Lennoista sen verran että onko kentältä edullisempi kuin etukäteen ostettuna?

Terve! Tuosta Malawi-Tansania välin matkailusta muutamia vinkkejä viime keväältä. Menin bussilla Darista - Mzuzuun ja tulin takaisin junalla.  Välimatka on aika hidas. Junaa ei tähän kannata sotkea, jos haluat nopeammin perille. Eli suosisin mieluummin bussia. Junat ei kulje kuin kaksi kertaa viikossa ja sekin oli myöhässä kuusi tuntia, matkustusaika oli mbeya-dar välillä n. 23 tuntia. Mutta jos aikaa ja seikkailuhenkeä on, niin juna on ihan mielenkiintoinen vaihtoehto. Mbeyasta Malawin rajallekin on muistaakseni reilun tunnin matka henkilöautolla.

Bussiliput pitää hankkia bussiterminaalista Darista. En löytänyt itse ainakaan netistä, mistä sellaisen olisi saanut hankittua. Siellä on sitten taas ihan täysi show päällä, joten kärsivällisyyttä sinne. Malawin raja sulkeutuu muistaakseni klo 18, joten sen jälkeen yli ei pääse. Rajalla on ihan viihtyisä motelli jossa voi olla yötä ja jatkaa aamulla matkaa. Itse ostin bussilipun suoraan Malawin lähimpään isompaan kaupunkiin Mzuzuun. Erinäisten vaiheiden jälkeen pääsin sitten rajalta henkilöauton kyydissä sinne, jonka matkatoimisto järjesti. Kannattaa ottaa näistä selvää kunnolla siellä lipunoston yhteydessä, että pääset turvallisesti ja järkevästi perille. Bussilippu kannattaa ottaa pelkästään rajalle, yöpyä siellä ja hypätä minibussiin sitten rajalta aamulla. Viisumihan tuonne on aika kallis (75$). Ja rajalla ei käy muut kuin dollarit. Eli dolsuja mukaan.   

Bussimatka kesti Darista rajalle suurinpiirtein 14h. Malawissakin matkustaminen on hidasta. Mutta maisemat ovat aivan mahtavat. Mzuzusta pääsee sitten ympäri malawia bussilla tai minibusseilla.  Itse menin Nhkata bayhin, jonne pääsee nopeasti ja halvalla Mzuzusta tila-autolla. Taksia ei kannata sinne ottaa. Tila-autot höyläävät väliä tiheään ja maksoi euron tai pari. Sukellusta siellä ilmeisesti voi harrastaa, mutta siitä en sen kummemin mitään tiedä.

Kysele ihmeessä lisää jos voin olla avuksi. Sisäiseen matkusteluun on varattava aikaa, jos ei lentämistä halua harrastaa. Mutta bussi/juna -matkailu palkitsee upeilla maisemilla, erilaisilla eläimillä ja  mahtavilla ihmisillä.
Otsikko: Vs: Tansania
Kirjoitti: Trampas - 31.01.2018, 19:07:17
lisää kysyttävää.

Sukeltaminen kinnostaisi n.6 vuoden tauon jälkeen ja Malawia monasti täs kehuttu. Tuota mikä olis lentämisen ohella järkevä tapa mennä Malawiin? Englanniksi löytyy tietoa, mutta Suomen kielellä menee aina parhaiten jakeluun.

Meinasin jos eka viikon Tanzaniassa(sasibar tai moshi yms tai darin etelä rannikko) ja juna/bussi kyydillä Malawiin(n,24h/suunta?) ja lentäis takasin Darin kentälle josta lähtis kotiin. Näin kaikesti säästyisi Tanzanian viisumin uudelleen ostamiselta.
Lennoista sen verran että onko kentältä edullisempi kuin etukäteen ostettuna?

Terve! Tuosta Malawi-Tansania välin matkailusta muutamia vinkkejä viime keväältä. Menin bussilla Darista - Mzuzuun ja tulin takaisin junalla.  Välimatka on aika hidas. Junaa ei tähän kannata sotkea, jos haluat nopeammin perille. Eli suosisin mieluummin bussia. Junat ei kulje kuin kaksi kertaa viikossa ja sekin oli myöhässä kuusi tuntia, matkustusaika oli mbeya-dar välillä n. 23 tuntia. Mutta jos aikaa ja seikkailuhenkeä on, niin juna on ihan mielenkiintoinen vaihtoehto. Mbeyasta Malawin rajallekin on muistaakseni reilun tunnin matka henkilöautolla.

Bussiliput pitää hankkia bussiterminaalista Darista. En löytänyt itse ainakaan netistä, mistä sellaisen olisi saanut hankittua. Siellä on sitten taas ihan täysi show päällä, joten kärsivällisyyttä sinne. Malawin raja sulkeutuu muistaakseni klo 18, joten sen jälkeen yli ei pääse. Rajalla on ihan viihtyisä motelli jossa voi olla yötä ja jatkaa aamulla matkaa. Itse ostin bussilipun suoraan Malawin lähimpään isompaan kaupunkiin Mzuzuun. Erinäisten vaiheiden jälkeen pääsin sitten rajalta henkilöauton kyydissä sinne, jonka matkatoimisto järjesti. Kannattaa ottaa näistä selvää kunnolla siellä lipunoston yhteydessä, että pääset turvallisesti ja järkevästi perille. Bussilippu kannattaa ottaa pelkästään rajalle, yöpyä siellä ja hypätä minibussiin sitten rajalta aamulla. Viisumihan tuonne on aika kallis (75$). Ja rajalla ei käy muut kuin dollarit. Eli dolsuja mukaan.   

Bussimatka kesti Darista rajalle suurinpiirtein 14h. Malawissakin matkustaminen on hidasta. Mutta maisemat ovat aivan mahtavat. Mzuzusta pääsee sitten ympäri malawia bussilla tai minibusseilla.  Itse menin Nhkata bayhin, jonne pääsee nopeasti ja halvalla Mzuzusta tila-autolla. Taksia ei kannata sinne ottaa. Tila-autot höyläävät väliä tiheään ja maksoi euron tai pari. Sukellusta siellä ilmeisesti voi harrastaa, mutta siitä en sen kummemin mitään tiedä.

Kysele ihmeessä lisää jos voin olla avuksi. Sisäiseen matkusteluun on varattava aikaa, jos ei lentämistä halua harrastaa. Mutta bussi/juna -matkailu palkitsee upeilla maisemilla, erilaisilla eläimillä ja  mahtavilla ihmisillä.

Reissu lähenee ja vieläkin auki mitä ja minne sijoittuu. Tuosta Malawiin matkaamisesta tälläisiä käytännön vinkkejä kysyisin.
Ostit liput Darista bussi terminaalista, onko tämä siis "keskus" bussi asema? Pitikö liput käydä hakemassa paljonkin etukäteen, vai pääsitkö ns" suoraan rattailla" parin tunni odotuksella?

Mzuzu:sta minkälainen paikka tuo on yöpyä? Löytyykö majoitusta? Tai nähtävää kierreltävää? Mulla kokemukset pää asias Aasia-Karibia akselilla, lähinnä mietityttää kun ei Israelia lähempänä Afrikkaa ole tullut käytyä.

Tuo viisumi juttu yllätti. Mä luulin että Suomalainen ei tartte viisumia Malawiin? ainoastaan Tansaniaan.

Edelleen pohdita että meneekö loma Zansibar-Moshi välillä vai sitten Malawissa.. Darissa joutuu olemaan kaiketi yön taikka kaksi.
Otsikko: Vs: Tansania
Kirjoitti: jopoopoppo - 01.02.2018, 15:20:57

Reissu lähenee ja vieläkin auki mitä ja minne sijoittuu. Tuosta Malawiin matkaamisesta tälläisiä käytännön vinkkejä kysyisin.
Ostit liput Darista bussi terminaalista, onko tämä siis "keskus" bussi asema? Pitikö liput käydä hakemassa paljonkin etukäteen, vai pääsitkö ns" suoraan rattailla" parin tunni odotuksella?

Mzuzu:sta minkälainen paikka tuo on yöpyä? Löytyykö majoitusta? Tai nähtävää kierreltävää? Mulla kokemukset pää asias Aasia-Karibia akselilla, lähinnä mietityttää kun ei Israelia lähempänä Afrikkaa ole tullut käytyä.

Tuo viisumi juttu yllätti. Mä luulin että Suomalainen ei tartte viisumia Malawiin? ainoastaan Tansaniaan.

Edelleen pohdita että meneekö loma Zansibar-Moshi välillä vai sitten Malawissa.. Darissa joutuu olemaan kaiketi yön taikka kaksi.

Ubongo Bus terminal on paikan nimi mistä lipun kävin ostamassa. Sinne pääsee paikallisbussilla kätevästi darin keskustasta. Lipun saa ilman ongelmia, kunhan pääse oikealle lippuluukulle. Kannattaa käydä edellisenä päivänä hakemassa liput. Kannattaa varautua siihen, että sulle yritetään myydä kaikkea mahdollista taivaan ja mään välillä ja että siellä ei opastuksia ole. Otin itse oppaaksi lennosta jonkun fiksusti pukeutuneen maman joka ystävällisesti avusti minut oikealle lippuluukulle. Bussi lähtee kuuden aikaan aamulla kohti rajaa ja siihen väliin sitä ostoa ei kannata jättää. Ja kannattaa olla ajoissa paikalla, että saat bussista hyvän istumapaikan.

Mzuzussa en yöpynyt ja vietin aikaa siellä vain sen verran, että sain juoksevat asiani hoidettua. Mutta aika perinteiseltä Afrikkalaiselta kaupungilta tuo vaikutti. Tansanian puhelinliittymä ei sitten toimi Malawissa. Ei ainakaan omani toiminut. Ja automaatilla suosittelen käymään. Nhkata bayn automaatit ei mun korttia hyväksyneet tai niistä oli rahat loppu koko viikon, minkä siellä vietin. 

Niin sitten tämä viisumiasia. Minulla oli vaan single-entry viisumi Tansaniaan, joten jouduin maksamaan viisumin mennessä ja palatessa Malawin rajalla. Joten jos tiedät, että poistut tansaniasta, niin kannattaa lentokentällä ottaa multiple-entry. Eli joudut maksamaan Malawiin viisumin, mutta pääset Tansaniaan takaisin ilman maksua.  Tästä ei ole minulla ensikäden tietoa mitä maksaa ja mitä rajoituksia näissä on.
Otsikko: Vs: Tansania
Kirjoitti: Trampas - 08.02.2018, 13:24:45
Kiitos jopoopoppo vastauksesta!!
Jos ei muuta niin seuraavalla kerralla tietää miten Malawiin kannattaa matkustaa, jos Tansaniaan jää hinku tän reissun jälkeen. Jos ei niin sitten suoraan Malawiin. Koitin ynnäillä että miten toin sais kasattua, ei tuu onnistuu. Lentämällä ois ainoo vaihtoehto jos matkata kohteden välillä ja vaikka olis viikko lisää lomaa niin silti joutus lentämään, sen verta näyttää aikaa menevän matkamiseen.
Eli Moshi-Lushoto-Zansibar näyttää menevän toi reitti.
Otsikko: Vs: Tansania
Kirjoitti: jopoopoppo - 16.02.2018, 12:27:10
Kiitos jopoopoppo vastauksesta!!
Jos ei muuta niin seuraavalla kerralla tietää miten Malawiin kannattaa matkustaa, jos Tansaniaan jää hinku tän reissun jälkeen. Jos ei niin sitten suoraan Malawiin. Koitin ynnäillä että miten toin sais kasattua, ei tuu onnistuu. Lentämällä ois ainoo vaihtoehto jos matkata kohteden välillä ja vaikka olis viikko lisää lomaa niin silti joutus lentämään, sen verta näyttää aikaa menevän matkamiseen.
Eli Moshi-Lushoto-Zansibar näyttää menevän toi reitti.

No nimenomaan just näin, että ensi kerralla sitten ajan kanssa. Kiireessä ei ole mitään järkeä lähteä seikkailemaan, koska Afrikkalaiseen kulttuuriin ei hätäily kuulu, yksi asia yhtenä päivänä. :)

Saako kysyä mihin matkasuunnittelussa päädyit?
Otsikko: Vs: Tansania
Kirjoitti: Trampas - 17.03.2018, 12:09:25
Kiitos jopoopoppo vastauksesta!!
Jos ei muuta niin seuraavalla kerralla tietää miten Malawiin kannattaa matkustaa, jos Tansaniaan jää hinku tän reissun jälkeen. Jos ei niin sitten suoraan Malawiin. Koitin ynnäillä että miten toin sais kasattua, ei tuu onnistuu. Lentämällä ois ainoo vaihtoehto jos matkata kohteden välillä ja vaikka olis viikko lisää lomaa niin silti joutus lentämään, sen verta näyttää aikaa menevän matkamiseen.
Eli Moshi-Lushoto-Zansibar näyttää menevän toi reitti.

No nimenomaan just näin, että ensi kerralla sitten ajan kanssa. Kiireessä ei ole mitään järkeä lähteä seikkailemaan, koska Afrikkalaiseen kulttuuriin ei hätäily kuulu, yksi asia yhtenä päivänä. :)

Saako kysyä mihin matkasuunnittelussa päädyit?

Morjes. Meni pitkään tän vastaamisen kans, kun luulin jo keksiväni vastauksen. Tota reissu on tasan kuukauden päästä, tai silloin ollaan jo Dar Es Salaamissa ja en todellakaan tiedä. Vahva tunne: Darista lentäen Arushaan, täältä lentäen dariin josta sansibariin. TAi Darista lentäen arushaan ja bussilla lushoton kautta Tangaan jostaa lentäen Pemballe.

Tuota onko Pemban saari sen arvoinen että isomman saaren voi jättää väliin? Näytti että siellä on huomattavasti rauhallisempaa kuin Zansibarilla ja sen läheisyyksissä. Sadekaudella liiankin? majoitukset?
Otsikko: Vs: Tansania
Kirjoitti: Sofia22 - 19.04.2018, 16:27:14
Taidat olla jo reissun päällä, mutta jos vielä kaipaat vinkkiä tekemisen/majoituksen suhteen niin tsekkaa suomalainen Duara Travels, joilta löytyy 7 kohdetta Tansaniassa, ja Zanzibarilla niistä pari: https://www.duaratravels.com/tanzania Kotimajotuksen kautta pääsee näkemään kohdetta vähän pintaa syvemmältä ja voi saada hyviä vinkkejä paikallisilta että mitä kantsis nähdä ja tehdä :)
Otsikko: Vs: Tansania
Kirjoitti: Trampas - 29.04.2018, 16:25:44
Kiitos vinkistä. Ton jos olis aijemmin kattonu niin olis taas saanu aivan erilisen kuvan reissuun. Kylä reissu Moshin vieressä oli kyllä reissun parhaimpia kokemuksia. Linkinkaltainen paripäivää kylässä olis ollut varmasti joka pennin arvoinen.

Matkasta lyhyesti, mantereella oli mukavampaa kuin saarella. Michamvissa oli hienoa rantaa, stonetown ja Zanzibar city ei niinkän mielyttänyt. Keli oli 2viikon ajan mielyttävä. Sateet/ukkoset oli yöllä, joten päivät oli auringon paistetta ja lämmintä.
Otsikko: Vs: Tansania
Kirjoitti: ashrak - 01.08.2018, 19:26:33
Kellään vinkkiä minne ja mitä Daressa kannattaisi tehdä? Aikaa noin 2vrk.  :o
Otsikko: Vs: Tansania
Kirjoitti: ashrak - 16.08.2018, 10:49:13
Kellään vinkkiä minne ja mitä Daressa kannattaisi tehdä? Aikaa noin 2vrk.  :o

Nyt kun 2vrk on ohi niin jälkeenpäin totean että paljon jäi näkemistä. Sopiva aika kaupunkiin olisi noin. 3-4 pv. Hotelli mulla on sanlands Hotel. 20€ yö ja on ihan hyvä. Kariakoo alueena muuten ihan ok, mutta putiikit on pääosin rakennustavaraa. Kisuto olisi parempi alue lomailla kun on kauppoja ja ravintoloita. Ydinkeskusta on kuin missä muuallakin pilvenpiirtäjineen. Kannattaa käydä tsekkaa Holiday innin kattoterassi (ilmainen) ja Akemi Restaurant (pyörivä näköalarafla) (ruoka listalta sis kaljan noin 8€ tai buffet 30 000 lokaalia eli joku 12e).

Nyt Sansibaarille. Btw. Lauttaterminaalin *kirkon puolella* on rannassa ns slummia, se on täynnä rafloja ja rantabaareja. Hyvä mesta venata lauttaa. 😉
Otsikko: Vs: Tansania
Kirjoitti: ashrak - 12.09.2018, 18:35:32
Kirjotellaas vähän lisää.

Kokemukset siis elo-syyskuulta, joka on maan viileintä aikaa. Jos yhtään tuulee niin vilu tulee illalla sekä merivesi on vain 25-27c.

Kävin itse reitin DAR-Stonetown-Paje-Bwejuu-Michanvi kae-Kigomani-Nungwi-Kedwa-Matemwe-Stone town-Arusha-Taringeri-Serengeti-Ngorongoro crater-Arusha-DAR

Tuona aikana en kohdannut mitään epäilyttävää tilannetta vaikka liikuin pääosin yksin, kaikki oli erittäin yhtävällisiä ja auttavaisia. Samaa sanoi kaikki muutkin. Tansaanialaiset myös itse rankkaavat maan erittäin turvalliseksi. Yksin matkaavat naisetkin sanoivat että homma täysin ok.

Sansibar: Miten pääsee? Azam ferry 35usd suunta. Lento Darista noin 40-60usd.


Stone Town:
-Itse kaupunki jo näkemisen arvoinen
-Halpaa ja hyvää majoitusta tarjolla (dormeista esim Zlife, hyvä sijainti ja musa+ mökä ei kuulu. Lost & found on hyvä kans mutta vastapäätä on baari). Testasin muutamaa paikkaa ja paras omasta mielestä oli Riverman hotel. 25usd privahuone jaetulla vessalla, huomioi kuitenkin moskeijan läheisyys.

-lokaalia ruokaa kohtuu rahaan (CRDB ATM edessä kadulla).
-Linnoitus ja muurien päälle kävely (ilmainen)
-Forodhani Gardens iltaisin ruokatori, pääosin seafood, mutta muutakin kun etsii.
       -Gardensin edustalla kelluva baari, ei ravintola. Rastameininki ja erikoisuutena lattiassa reikä mereen missä ns akvaario luonnonkaloineen. Tämä on myös yksi parhaita paikkoja katsella aurinkonlaskua. Vene lähtee rannan portailta, huutelemalla löytyy kyyti. (ilmainen tai halpa)
-Jos bileitä etsii niin Tatu-Bar, bileet joka päivä, kaupungissa on vissiin toinenkin yökerho jossain sataman lähellä mutten käynyt.
-Muut nähtävyydet mitä löydät opaskirjasta.

Mun mielestä Stone Towniin kannattaa käyttää esim 2 yötä mennessä ja 2 tullessa.


Paje

Ranta matala ja ei sovellu oikeen uimiseen. Pohja jotain hiekkaliejua.

+ Perjantaina milloin on Jambo Jambo bungalowsilla partyt.
+ Varjosurffaamaan, tähän paikka on suoranainen mekka. Ranta on kirjaimellisesti täynnä surffareita, puhutaan 50+ kokoajan sahaa eestakasin.
+ Paikallinen keittiö läsnä, kylästä 100m pohjoiseen päätien varressa. Seafood lautanen riisillä maksaa n 5000 eli 1,5e.
+ Edullista majoitusta tarjolla. Esim Simba Lodge (dormi 20usd, priva 40usd) on kiva. Kaunis puutarha, erittäin laadukas keittiö ja hyvä allas!

+- Melko vilkasta

- Tuulee kokoajan tolkuttomasti ja on viileä. Illalla ei oikein pärjää shortseissa. Itseäni rupesi jatkuva tuuli ottamaan kaaliin parin päivän jälkeen.
- Ei auringonlaskua
- Kaikki meriaktiviteetit kuten snorklailut, dyykit, delffarit yms. kannattaa jättää toisille biitseille kun välimatkat mestoille on pitkät.

Kirjoittelen biitseistä lisää kunhan jaksan... kysyäkkin saa.
Otsikko: Vs: Tansania
Kirjoitti: ashrak - 19.02.2019, 23:00:49
Jatketaas Sansibar kirjoittelua...

Bwejuu

Pajesta muutama kilometri pohjoiseen. Kuvaisin rantaa Pajea vähän rauhallisemmaksi, ei varjosurffareita ja majoitukseltaan vähän edullisemmaksi. Ranta edelleen lähes uimakelvoton, mutta toki kivaa hiekkabiitsiä kuten Pajekin. Lonely planetin paikat oli tupaten täynnä ja hinnoissaan, mut sit parisataa metriä pohjoiseen oli jo hiljaista. Mestat pääosin sellasia pikkuresortteja ja mökkejä. Ainoat ravintolat mitä tarjolla on hotellien ja halvin ruoka jotain 7-8usd. Mitään biletystä ei löydy.

Muutama paikka jos sanottava ääneen niin African sun sand oli aika fine ja keskihintainen, mutta eivät myy huoneita paikanpäältä eli varaus oltava. Bellevue oli lounarissa kehuttu ja ihan tupaten täynnä. Evergreen, mahatauti ja mökit huonoja, en suosittele. Mellow moods, 29usd yö ja tosi nice. Ei tosin allasta.


+Kohtuuhintaista
+Valinnan varaa majapaikassa
+-Ei biletystä
-Ranta matala ja liejuinen
-Aurinko laskee mantereen puolelle
-Tuulee ihan helvetisti kuten Pajessakin. Ite hajosin lopulta tuuleen ihan täysin.


Michamvi Kae

Rauhallinen, ei tuule ja on niemen länsipuolella eli komeat auringonlaskut nähtävissä. 30usd saa ihan kivan bungalowin jo sisämaan puolelta ja on tarjolla backpacker tyylisiä regeihenkisiä mestoja, mutta myös länkkärisamsonite paikkoja.  Rannassa on pari paikkaa missä soi musiikit ja voi oluet riipaista tai syödä. Pitän biitsin pohjoispäässä on baari minne käytännössä kaikki samsonitet menee chillaamaan iltapäivästä eteenpäin. Paikka on erittäin kallis mut ihan nice.

Kohtuuhintaisista paikoista ainakin Barefootit ja Sagando bungalows oli ok. Sagando sellanen rastapaikka ja tosi rento.

+Ei tuule
+-Ranta Pajea ja Bwejuuta parempi ja nousuveden aikaan voi vähän jo kastautua. Ei kuitenkaan voi vieläkään hirveästi kehua jos joskus on Aasiassa käynyt.
+Rantabaarit
+-Bileet Kae Beach barilla jos haluaa.
+Erittäin Rento meininki
-Kaukana kaikesta


Matemwe

Matemwe ranta on pienen kylän yhteydessä. Kylässä ei ole sähköjä, joten iltaisin on erittäin pimeää ja hotellille löytäminen ilman googlemapsia lähes mahdotonta.  Yhtään kauppaa ei ole, yksi lokaali ravintola on missä oli hyvät safkat, mutta hinta sama kuin länkkärihotelleissa. Söin kuitenkin siellä (Furaha Local restourant) kun raha menee kyläläisille eikä hotellien taskuun.  Ranta taas erittäin matala ja ei oikein uimiseen sovellu. Tuuli oli vähäisempää mitä Pajessa. Hotelleja muutama vaihtoehto ja hinnat pyörii 35-55usd. Joku loistohotelli tais kans olla.

+Ei tuule jatkuvasti
+Kylässä katselemista
+Hotellivaihtoehtoja tarpeeksi
+Yksi lokaali ravintola, ei streetfoodia
+Lähellä Mnemba islandia!
-Ranta kehno uimiseen ja rantaröllötykseenkin.


Kigomani

Hyvin samantyylinen mitä Matemwe. Puolet hotelleista omistaa sama paikallinen mies "Keys". Mukava heppu ja kylänsä legenda. Keysin paikat on noin 35-65usd ja ihan ok.

Suosittelen kuitenkin EHDOTTOMASTI Jafferi Beach Retreat paikkaa. Palvelu on 6/5, puitteet uskomattomat ja löytyy hyvä allas ja hemmetin hyvät huoneet sekä etenkin hyvä netti! 3 tähden tasoarvostelu on rajusti alakanttiin. Hinnoissa on myös tinkivaraa, joten soita tai mee paikanpäälle kuten minä tein. 120usd huoneen sain 75usd ja aivan joka sentin arvoinen! Korttimaksutkin toimi ongelmitta.

+Ei tuule jatkuvasti
+Kylä
+-Hotelleissa kohtuudella valinnanvaraa. Halvimmat vaihtoehdot puuttuvat.
+Lähellä Mnemba islandia!
-Ranta ei sovellu uimiseen
-Ei sähköjä kuin hotelleissa
-Ei kauppoja
-Ei lokaaleja ruokapaikkoja tai streetfoodia


Mnemba island

Saarella on yksi privaatti luksusresortti jossa yö jotain tonnin hujakoilla. Rantautumisesta saarelle ilman varausta saa 500usd sakot. Saari on kuitenkin koko Sansibarin ympäristön ainoa paikka missä on asialliset rannat uimiseen ja snorklatessakin näkemistä. Saarelle järjestetään snorklausretkiä n. 20usd hintaan ja ne on siihen rahaan ihan ok jos ei ole koskaan tropiikissa ennen uinut. Aasian matkaajalle kuitenkin pettymys ja suosittelen ottamaan sen risteilynä. :D

Ongelma on se että turistia on liikaa saaren kokoon nähden ja samasta tilasta kilpailee vielä dyykkimestat.
Paikalliset on sopinut homman niin että massa snorklaus porukat menee saaren pohjoispuolelle, missä veneet laitetaan ankkuriin hiekkapohjalle. Isoja n 25hlö veneitä siinä on rivissä joku 20kpl ja pienemmät päälle - joka päivä. Tuolla pohjoispuolella on muutama hassu kivi hiekkapohjalla missä on koralleja ja porukkaa on vedessä niin että ei meinaa mahtua uimaan.  Korallikaloja siellä kuitenkin näkee jokainen ja se lienee tarkoitus. Itse bongasin mureenan joka lienee harvinainen näky!

Dyykkiporukka menee sitten saaren eteläpuolelle missä on jo ihan koralliriutta normaaline antimineen tarjolla. Sillä puolella on jo näkemistä kuten kuuluukin. Eteläpuolelle tiettävästi pääsee vain privaveneellä tai sitten dyykkiporukan kanssa. Privavenettä jos tarviitte niin tästä: https://www.facebook.com/jumamussafishing/  Aivan huipputyyppi tuo Juma ja hinnat neuvoteltavissa. Ite otin kokopäivän privaveneen yksin kalastukseen ja oli joka pennin arvoinen 180usd. (Ottakaa kalastusromua mukaan niin kaveri ostaa kun tuolta ei mistään saa edes rahalla)


Jatkan taas joskus...