Pallontallaajat.net

Maapallo on pyöreä => Eurooppa => Italia => Aiheen aloitti: Nieves - 08.01.2006, 19:20:54

Otsikko: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: Nieves - 08.01.2006, 19:20:54
Ciao!
Onko Sisiliassa tai etenkin Taorminassa käyneitä? Mitä tykkäätte saaresta/ kaupungista. Olen kuullut Taorminan olevan todella kaunis mutta "vaikeakulkuinen" koska se on rinteessä, eli onko se niin että sieltä kaupungista pitää mennä bussilla tai gondolilla alas rannalle? Pääseekö jalan vai onko matka pitkä?
Otsikko: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: Neiti Q - 08.01.2006, 20:41:36
Olin toukokuussa Cataniassa ja käväisin yhtenä päivänä myös Taorminassa. Kaupunki on todella kaunis, ja melko ylhäällä. Sieltä voi toki kävellä serpentiinitietä alas rannoille, mutta veikkaan, että matkaa on useita kilometrejä. Gondoli vei hauskasti ja nopeasti alas, ja paikallisbussikin kulkee. Korkeusero ei varmaankaan haittaa kenenkään normaalikuntoisen/ilman apuvälineitä liikkuvan  lomanviettoa.

Sijainti korkealla kalliolla takaa upeat maisemat moneen suuntaan, kirkkaana päivänä näkyy muun muassa Italian mantereelle ja sisämaahan Etnalle.

Sisiliasta ylipäätään on keskusteltu palstalla aiemminkin; saari on viehättävä ja tarjoaa monenlaista nähtävää. Pelkästään tuolla saaren itärannikolla voisi retkeillä viikon verran (Messina, Etna, Catania, Siracusa). Kokeile foorumin hakua :)
Otsikko: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: Ready - 09.01.2006, 17:14:53
Oltiin Taorminassa viime lokakuussa mieheni kanssa. Todella kaunis kaupunki, suosittelen lämpimästi! Alas rannalle pääsee myös portaita pitkin suorempaa kuin varsinaista autojen käyttämää serpentiinitietä, reitiltä on kauniit maisemat alas rannalle. (ylös tätä reittiä tuskin kannattaa mennä ellei halua kuntoilla)

Mazzaron rannalta pääsee veneretkelle rannikon edustalle, mistä näkee Taorminan ja Etnan vähän eri kulmasta, tosin vähän tyyristä voi olla. Itse saimme tingattua aika halvalla kun oli sesonki lopulla ja saimme ihan yksityisretken (+ veneenkuljettajan laulaman italialaisen iskelmäpotpurin taustalle kaupan päälle :roll: ).
Lopun päivää vietimme Isola Bellan (kaunis saari) edustan rannalla (muistaakseni Sirenen ranta). Vesi on ihan uskomattoman vihreää ja läpinäkyvää. Rannat ovat pientä pyöreää kiveä, lähimmät hiekkarannat löytyvät läheisestä Naxoksesta.
Otsikko: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: isolde - 11.04.2006, 22:14:48
Kävimme Giardini-Naxoksessa viime syksynä, ja poikkesimme muutaman kerran myös Taorminassa. Täytyy sanoa, että Taormina on aikamoinen (jenkki)turistirysä, ja hinnat ja palvelu sen mukaiset. Eli kallista on, eikä ravintoloissa saa yhtä hyvää palvelua kuin alhaalla Naxoksessa.  Eräässäkin ravintolassa eräs tarjoilija manaili lauleskellen kun ehkä ajatteli ettei tyhmät turistit ymmärrä mitä sanoo. Myös keskusaukion katukahvilassa maksoimme kahdesta aperitiivista 23€!!!! Drinksujen mukana tuli tosin pientä suolaista, mutta olimme maksaneet samanlaisesta satsista ed. päivänä Cataniassa 8€.
On Taormina silti todella kaunis kaupunki, ja maisemat on käsittämättömän upeat! Varsinkin ylhäällä antiikin teatterissa ylimmillä penkkiriveillä voi ihastella Etnaa, merta ja taivasta Sisilian aurinkoineen.
Eräs kollega myös moitti Taorminaa turistirysäksi. Hän oli itse ollut pohjoisrannan Cefalussa, ja kehui sitä oikein mukavaksi pikkukaupungissa, jossa voi elää italialaisten keskellä - ei jenkkituristien.
Samaa voisin sanoa Naxoksesta. Palvelu oli hyvää ja jopa sydämellistä, ja ravintolat täyttyivät iltaisin paikallisväestöstä. Ranta oli todella mahtava, ja lokakuussa merivesikin oli tosi lämmintä vielä. Lokakuussa tosin Sisilian säät alkavat ailahdella ja sataa silloin tällöin, mutta kuuma siellä vielä silloin on!
Otsikko: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: MinttuK - 11.04.2006, 22:56:27
Paljon turisteja, ja rikkaita. Ja todella siistiä joka paikassa. Satuin paikalle viime kesänä filmifestivaalien aikaan, joten se saattoi tietysti vaikuttaa asiaan. Suosittelen joka tapauksessa. Ei ehkä mikään kukkarolle sopiva ostospaikka, mutta maisemat ovat upeat ja uimaranta luonnonsuojelualueella on todella hieno.

Kulkemisessa ei pitäisi olla mitään ongelmaa, mutta en varsinkaan ylös kyllä kävelisi. Ja jos on korkeanpaikan kammoinen, kannattaa ehkä pitää bussissa pahimmissa mutkissa silmät kiinni  :wink:
Otsikko: Pyörän vuokraaminen
Kirjoitti: Seijukeiju - 16.08.2006, 23:19:55
Taorminassa ei  korkeuserojen vuoksi ilmeisesti voi pyöräillä, mutta entä Naaxoksessa? Onhkohan siellä pyörävuokraamoja?
Otsikko: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: fuego - 17.08.2006, 01:20:50
Taormina on Sisiliaan sama kuin DisneyWorld USA:an. eli jos olet nahnyt Disneyworldin et ole nahnyt oikeasta maasta yhtaan mitaan.
Ihan kiva paikka nahda mutta silla ei ole mitaan tekemista ymparoivan saaren kanssa. Jos haluat nahda Sisiliaa, mene muualle... Palermo, Catania, Messina, Isole Eolie / Lipari, Enna, Caltanissetta...
Otsikko: Re: Pyörän vuokraaminen
Kirjoitti: Neiti Q - 17.08.2006, 08:23:33
Lainaus käyttäjältä: "Seijukeiju"
Taorminassa ei  korkeuserojen vuoksi ilmeisesti voi pyöräillä, mutta entä Naaxoksessa? Onhkohan siellä pyörävuokraamoja?


Ihan pakko kuitata, että jotkut ihmiset pyöräilevät nimenomaan korkeuserojen vuoksi..
Taormina voi kyllä olla masentava tukikohta pyöräretkelle, sillä päivän päätteeksi nousu takaisin 210 metrin korkeuteen meren pinnan tasolta saattaa olla liikaa tavalliselle pyöräilijälle.

Valitettavasti en osaa vastata kysymykseesi Naxoksen pyörävuokraamoista.
Otsikko: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: alan_mies - 17.08.2006, 08:41:29
Lainaus käyttäjältä: "fuego"
Taormina on Sisiliaan sama kuin DisneyWorld USA:an. eli jos olet nahnyt Disneyworldin et ole nahnyt oikeasta maasta yhtaan mitaan.
Ihan kiva paikka nahda mutta silla ei ole mitaan tekemista ymparoivan saaren kanssa. Jos haluat nahda Sisiliaa, mene muualle... Palermo, Catania, Messina, Isole Eolie / Lipari, Enna, Caltanissetta...


Vertaus osui ja upposi, asia on juuri näin. Olin aikanaan viikon Naxoksessa, OK tukikohta, junalla ja vuokra-autolla pääsi hyvin tutkimaan saarta, mutta itse Naxoksessa ei ole juuri mitään, kaivausalue on aika vaatimattomasti opastettu ja paljoa ei ole jäljellä.

Muistan, että Naxoksessa oli pyörävuokraamo, varmaan useitakin.

Junalla Siracusaan, niin nähtävää alkaa löytyä, Ortygia (vanha kaupunki saarella) on todella tunnelmallinen paikka. Kannattaa vuokrata auto ja ajella saaren sisäosiin - minä tosin löysin enemmän nähtävää länsiosasta Sisiliaa, joten jos seuramatkalle lähtee (helppo vaihtoehto), niin Cefalu on parempi tukikohta, mutta itse lentäisin Raiskilla Stanstedin kautta Palermoon.
Otsikko: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: minnam. - 17.08.2006, 09:20:14
Onhan se Taormina kyllä nätti, mutta mutta mutta.. Itse vietin siellä aikoinani kaksi päivää ja se aika riitti ja vähempikin olisi riittänyt. Toisaalta olimme kierrelleet sitä ennen Sisiliaa erittäin tiiviisti, joten oli oikein mukavaa päästä turvallisen tuntuiseen turistirysään lomailemaan Pidempi loma kyseisessä paikassa olisi jo liian tuskaista.

Lyhyesti: mene muualle kuin Taorminaan! Jos paikka kiinnostaa, niin käy siellä, älä jää pidemmäksi aikaa!
Otsikko: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: SuMaKo - 18.08.2006, 10:33:19
Heips! Myös meidän perhekunta (2 aikuista + 1 lapsi) oli viime vuonna Naxoksen puolella ja tuli ihailtua ohi mennen myös Taormiinaa. Lapsi tykkäsi merestä, aikuiset olisivat halunneet jotain vähän enemmän...

Eli jos olet/-te matkustamassa liikkuvaisemmalla kokoonpanolla, suosittelen myös korkeintaan piipahtamista!
Otsikko: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: Blanche-Neige - 20.02.2007, 14:01:49
Lainaus käyttäjältä: "alan_mies"

Kannattaa vuokrata auto ja ajella saaren sisäosiin - minä tosin löysin enemmän nähtävää länsiosasta Sisiliaa, joten jos seuramatkalle lähtee (helppo vaihtoehto), niin Cefalu on parempi tukikohta, mutta itse lentäisin Raiskilla Stanstedin kautta Palermoon.


Alan_mies kun näyttää olevan Sisilian suhteen alan mies, niin ottaisin mielelläni matkavinkkejä vastaan. Muiltakin! :)
Eli toukokuuksi on lennot Cataniaan, ja viikoksi majoitus Cefalùssa. Tarkoitus oli tehdä pitempi reissu, mutta se jäi taas hamaaseen tulevaisuuteen...Kai viikossakin ehtii, vaikka kiire aiotaan jättää kotiin.

Ajateltiin käydä ainakin Palermossa, kun sinne pääsee junalla niin helposti ja nopeasti. Autoa ei vuokrata, vaan liikutaan junan lisäksi bussilla ja apostolinkyydillä. Sattumoisin kiinnostaisi tietää, mitä löytyy Corleonesta :)
Ilmeisesti Cefalun lähistöllä on hyviä patikointireittejä? Matkaseuralaista kiinnostaisi vierailla viinitilalla, jos se vaan onnistuu...

Taormina ja Etna kyllä kiinnostaisi nähdä myös, mutta mietin onko se vähän "turhaa" lähteä näin lyhyellä matkalla käymään toisella puolen saarta...Kuitenkin yöpaikka on Cefalussa, joten ei voida tehdä kuin korkeintaan yhden päivän reissuja.
Otsikko: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: minnam. - 20.02.2007, 14:18:21
Käy eteiläisessä sisiliassa Gelassa ja kerro millainen se oli! Paikka on tunnettu mafia-kaupunki ja itseäni kiinnostaisi käydä siellä todella paljon. Ehkä joskus.

Cefalusta on hyvä poiketa Palermossa ja muissa radan varren kaupungeissa. Etnalle teidän on myös pakko mennä :)
Otsikko: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: Neiti Q - 20.02.2007, 14:31:43
Lainaus käyttäjältä: "Blanche-Neige"

Sattumoisin kiinnostaisi tietää, mitä löytyy Corleonesta :)
Ilmeisesti Cefalun lähistöllä on hyviä patikointireittejä?
Taormina ja Etna kyllä kiinnostaisi nähdä myös, mutta mietin onko se vähän "turhaa" lähteä näin lyhyellä matkalla käymään toisella puolen saarta...


Löysin yhdestä vanhasta pitkästä Italia-ketjusta pitkät pätkät omia juttujani Sisiliasta.
http://www.pallontallaajat.net/interrail/keskustelu/viewtopic.php?t=3984&postdays=0&postorder=asc&highlight=catania%2A&start=40

ote:

Katsastimme myös Cefalun pohjoisrannalla; se näytti elävän turismista, ja monet pyöräilijät pitivät sitä tukikohtana päiväretkille.
Palermon jätimme väliin, ei houkuttanut vuokra-autolla. Jatkoimme etelään, hienojen viljelmien keskellä sijaitsevaan Corleoneen. Vaikka opaskirja väitti, ettei siltä kannata odottaa mitään mafiatunnelmaa, oli fiilis maalaiskaupungissa lievästi sanottuna outo. Ilmeisesti kaupungin ainoa hotelli oli joku rahanpesupaikka, jossa harvemmin yöpyi ketään, sen verran unohtuneen maailman meininki tässä vain joitakin kymmeniä vuosia (20?) vanhassa hotellissa oli. Emme halunneet syödä hotellin ravintolassa vaan suuntasimme hämärän tullen keskustaan, mutta siellä kukaan ei suostunut suosittelemaan muuta ravintolaa kuin hotellin - "Olettehan varmasti hotellissa? Siellä on hyvä ravintola." Saimme pitsaa jossain tavan kuppilassa; ainakaan tässä kaupungissa ei ollut tapana syödä ulkona vaan ihmiset jopa hakivat noutopitsaa!

Etna ei muuten ole aivan toisella puolella saarta Cefalusta katsottuna, voit harkita sitä, varsinkin jos otatte vuokra-auton. Mutta tsekkaa toi vanha ketju, siellä on paljon Sisilia-hehkutusta!
Otsikko: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: alan_mies - 20.02.2007, 14:33:45
En suosittelisi Gelaa edes  :mrgreen: -ilmeellä. Hyvin nuhjuisen ja ikävän näköinen paikka.

Ottakaa skootteri (tai auto :? ) alle ja ajelkaa lähiseudun kylissä eli Cefalusta sisämaahan päin, ilman karttaa on hankala neuvoa, mutta Petralia Soprana oli kiva paikka ja monet kylät sitä ennen.

Länsi-Sisiliaan voisi ajella myös autolla, Castellammare del Golfo ja varsinkin Erice olivat näkemisen arvoisia. Meno- tai paluumatkalla ehtii nähdä Segestan temppelialueen (tarkista aukioloajat). Monrealen katedraali ja luostaripiha ovat myös käynnin arvoiset, lähellä Palermoa.

Paras lopuksi: Corleone on nähtävä - ei tarvitse selittää...

Junalla en heti keksi muuta hyvää kohdetta Cefalusta kuin Palermon, mutta siellä sitten katsottavaa riittääkin ainakin kahdeksi päiväksi. Ykkösnähtävyys on se kapusiinimunkkien ylläpitämä "nekropoli", hieman sivussa ydinkeskustasta, bussilla pääsee nopeasti. Vuccirian torialue on elämys. Kummisetä-elokuvien ystävälle pakollinen kohde on ooppera ja sen portaikko 8) .

Viikon reissulla Siracusa saattaa olla liian kaukana, siitä olenkin kirjoitellut.
Otsikko: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: diokenes - 20.02.2007, 14:45:57
Lainaus käyttäjältä: "alan_mies"
Corleone on nähtävä - ei tarvitse selittää...
.


Eika vahiten viimeaikaisten tapahtumien takia, jolloin vuodesta
1963 poliisia paossa ollut mafiapomo Bernardo Provenzano
pidatettiin siella, lymytessaan vanhassa, likaisessa tallissa,
kirjoittelemassaan "pizzineja" siella heinien keskella vanhalla
kirjoituskoneella.

Suuren mafiapomon ei olettaisi viettavan aivan noin vaatimatonta
elamaa...

Eika tuskin poliisikaan olettanut loytavansa hanta lahes kotitalonsa
takaa ladosta...

Paikka on varmastikin jo pieni turistinahtavyys.
Otsikko: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: sannannaa - 20.02.2007, 14:59:31
Näitä juttuja kun lukee nii alkaa olee aikas palava himo lähteä Sisiliaan... Etenkin tuonne Corleoneen, paikka on nähtävä!  :wink: Innolla lueskelen kokemuksianne tuolta, kertokaa ihmeessä lisää. Jos vaikka aika antaisi jo syksyllä periksi!
Otsikko: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: CVNS94 - 20.02.2007, 15:27:42
Mulla on kokemusta lähinnä Palermosta ja tykkäsin paikasta tosi paljon. Asiaa tietenkin auttoi, että futispiireistä löytyi tuttuja joiden luona asuin ja liikuin. Alkukesästä 2005 olin siellä n. viikon ja vuorokauden viime syksynä yllättäen futiksen merkeissä. Voin suositella Palermoa lämpimästi. Jossain vaiheessa takaisin sinne ja tarkemmin tutustumaan Sisiliaan muutenkin.
Otsikko: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: minnam. - 20.02.2007, 17:01:19
Älkääs nyt morkatko ankeita ja nuhjuisia paikkoja. Vaikka ovatkin sellaisia, voi ne silti olla mielenkiintoisia. Kuten esim Forssa Suomessa (anteeksi forssalaiset, kommentti oli ironinen). Mutta oikeasti uskon, että Sisilia on kauttaaltaan täynnä mielenkiintoisia ja kauniita kaupunkeja ja kyliä. Omat kokemukset rajoittuvat vain pohjois-rannikolle, mutta siellä riitti myös nähtävää.

Palermo oli ihan huippu! Siellä söin tähän astisen elämäni parhaan pizzan, calabrese höystettynä olio picantella. Palermosa riittäisi nähtävää vaikka kuinka pitkäksi aikaa. Sitten lähellä on Mondellon rannat, mutta Cefalusta niitä löytyy omastakin takaa.

Eikä se Etnakaan ole kovin kaukana. Cefalusta tehdään sinnekin varmasti päiväretkiä, kyselkää paikallisilta, he auttavat tietävät.

Toinen mielenkiintoinen paikka olisi Liparin saaret Cefalun pohjoispuolella. Itse missasimme nämä, mutta olisivat varmasti olleet upeat. Käy katsomassa nekin, ja kerro sitten lisää :)
Otsikko: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: Ready - 03.03.2007, 19:56:31
Tällä hetkellä taitaa tosin Liparin saarille olla vähän vaarallista mennä kun Stromboli-tulivuori taitaa purkautua normaalia kiivaammin. Lehdessä mainittiin että siellä pelättiin mahdollista hyökyaaltoa. Itse kyllä ihailtiin saaria vain kaukana horisontissa...

Kivoja kyliä /vanhoja aitosisilialaisia kaupunkeja joihin autoilimme oli Etelä-Sisiliassa mm. Ragusa: Ragusa Iblan historiallinen vanhakaupunki jyrkillä rinteillä, Noto: yhtenäinen hiekkakivinen barokkikeskusta (vanha Noto tuhoutui maanjäristyksessä ja uusi Noto rakennettiin yhtenäiseksi), Palazzo Acreide kiva vanha kaupunki ja Siracusaa minäkin kehuisin, nimenomaa Ortygan vanhaa kaupunkia sekä suuria raunioalueita jossa mm. hyvinsäilynyt suuri kreikkalainen amfiteatteri sekä roomalainen areena joka enemmän raunioina.

Itärannikolla autoilimme Taorminan pohjoispuolella kivoissa pienissä kylissä serpentiiniteitä jylhillä rinteillä, mm. voisi mainita Savocan, Forza d'Agron, Alin, Italan...
Ennan n. 1000 metrin korkeudessa olevaa kaupunkia ja maisemia sieltä alas kehuttiin mutta meidän sinne mennessä se oli matalalla roikkuvan pilven keskellä joten maisemia ei voi kehua... :)

Sisiliaa paljon kierreltyä autolla mielestäni Taormina on kyllä hyvinkin käymisen arvoinen. Kyllä ne maisemat huikeimpia sieltä amfiteatterista olivat ja meri alhaalla  syvimmän vihreä... Turisteista huolimatta Taorminassa oli charmia ja tunnelmaa. Kalliimpi se tietenkin oli tietenkin. Muualla Sisiliassa oli vallalla jonkinlainen rähjäisyys, paljon oli varsinkin maaseudulla hylättyjä taloja ja röttelöitä. Catania oli aika tylsä, vaikka sateisena päivänä siellä kävimme en usko että se paljonkaan viehättävämpi auringonpaisteessa olisi.
Otsikko: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: merri78 - 08.03.2007, 16:15:56
olemme lähdössä omatoimimatkalle Sisiliaan ja nyt kaipaan pikavinkkejä. Uskaltaako kolme lapsen ja kahden aikuisen vuokrata autoa ja ajella huristella sillä pisin Sisiliaa menemään pelkäämättä mitään mafiajuttua...? :oops:
ja kuinka suuri maa se noin konkreettisesti on? eli ajaako maan halki päivässä vai mitenkä iso se on? hei oikeesti, en tiedä maasta yhtään mitään :roll:  :D
ei kettuilua siis  :P
Otsikko: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: minnam. - 08.03.2007, 16:22:20
Ensinnäkin Sisilia ei ole maa(eli valtio), vaan Italialle kuuluva saari.

Kartasta katsomalla selviää, että maan halki kyllä ajaa päivässä (cataniasta palermoo meni muistaakseni viitisen tuntia, joten halki ajaa varmasti.) Kannattaa vaikka verrata suomeen, jossa etelästä ajaa lappiin päivässä, niin eihän tuon kokoisen saaren  läpi aja päiväkausia. Eri asia on sitten, kuinka usein ja pitkäksi ajaksi pysähtyy matkalla. Oma-aloitteisesti vaan karttaa tutkimaan.

Mafia on olemassa, mutta ei sitä tarvitse pelätä, se jopa luo turvallisuutta jollakin tasolla, kuten tästäkin ketjusta on selvinnyt.
Otsikko: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: merri78 - 09.03.2007, 20:58:46
piikin piikin piikki...
joo ihan on tiedossa että kuuluu italiaan. että tarviikin olla noin ahdasmielinen. vittu mua ärsyttää nää palstat ko ei voi kunnolla vastata ilman että aina on jotain veisteltävä.
tulipahan taas kerrattua miksi ei tällä palstalla kannata käydä.
Otsikko: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: sannannaa - 09.03.2007, 21:28:59
Lainaus käyttäjältä: "merri78"
piikin piikin piikki...
joo ihan on tiedossa että kuuluu italiaan. että tarviikin olla noin ahdasmielinen. vittu mua ärsyttää nää palstat ko ei voi kunnolla vastata ilman että aina on jotain veisteltävä.
tulipahan taas kerrattua miksi ei tällä palstalla kannata käydä.


Varmasti myös ymmärrät, että jos kirjoitat Sisiliasta maana, kukaan ei voi tietää että sulla on tiedossa se, että se kuuluu Italiaan, eikä ole maa. Ja jos sinne kerran olet menossa, eikö se ole vain ihan kohteliasta kertoa kohteesta sinulle edes sen verran?
Otsikko: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: minnam. - 10.03.2007, 09:14:17
No kylläpäs tuli ongelma minun kommentista, joka oli hieman sarkastinen, mutta ei lainkaan pahimmasta päästä. Ehkä jopa 95%sti asiallinenkin.

Mutta ihan oikeasti, jos olen lähdössä jonnekin matkalle, olen hyvin tietoinen maan/paikan sijainnista, koosta, turvallisuudesta yms. sillä enhän valitse sikaa säkissä. Ennemminkin niinpäin, että tuijotan karttoja ja luen eri paikoista tietoa ja poimin sieltä sen kiinnostavan. Tässä vaiheessa tietoa on jo kertynyt esimerkiksi siitä, minkä suuruuluokan paikka on kyseessä ja miten sinne pitää varustautua.

Ja ihan edelleen, monet kysymykset ovat sellaisia, joihin ei voi vastata kuin ympäripyöreästi. Sisilian halki ajaa päivässä, varmaan puolessakin päivässä, mutta jos haluaa pysähtyä matkalla oleviin kaupunkeihin ja kyliin useiksi tunneiksi, on päivä saatttanutkin jo mennä ja vasta murto-osa matkasta ajettu. Jos kerrotaan tarkemmin suunnitelmista, osataan niihin vastatakin paremmin.

Tämä tästä tällä erää.
Otsikko: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: Ready - 06.04.2007, 19:27:02
Jos ei aja moottoriteitä pitkin, Sisilian läpi ajelu voi kestää aika kauan. Silloin kun itse ajeltiin, ruuhkia oli jonkin verran. Rekat ja tietyöt hidastivat liikennettä ja aika mutkaisiakin tiet olivat välillä. Meilläkin venähti yksi päivä iltamyöhään kun kartalla nopealta vaikuttanut reitti olikin yllättävän mutkainen ja vuoristoinen.

No ei kyllä tavallinen matkaaja mitään mafiaan liittyvää kohtaa vaikka yrittäisi etsiäkin. Se on enemmän sellaista piilorikollisuutta, yhteiskunnallinen ongelma...
Otsikko: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: juanina - 25.04.2007, 14:23:32
Suunnitelmissa olisi nopea viikonloppupyrähdys Sisiliassa. Taorminasta onkin jo kirjoteltu ja vaikka turistirysä onkin niin maisemia on tarkoitus mennä katsahtamaan. Joten sinne ainakin. Lento on Cataniaan ja varmaan toinen päivä vietetään siellä. Onko Catania millainen paikka? Iso ja kaaottinen?
Entä onko jollakin suositella joatin yöpymispaikkaa? netistä tietysti etsivä löytää mutta jos jollakin olisi kokemusta halvasta ja hyvästä hotellista/hostellista Taorminasta tai Cataniasta, niin saa vinkata.
Otsikko: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: alan_mies - 25.04.2007, 14:36:35
Lainaus käyttäjältä: "juanina"
Suunnitelmissa olisi nopea viikonloppupyrähdys Sisiliassa.


Mene e-h-d-o-t-t-o-m-a-s-t-i Siracusaan ja siellä vanhaan kaupunkiin eli Ortygiaan (saari!), majoitusvinkeistä löytyy laittamani aivan upea B&B (oikeastaan pikkuhotelli) sieltä, kanavan rannalta. Väitän, että romanttisempaa paikkaa kuin Ortygia on vaikea löytää.

Cataniaa en tunne kovin hyvin, mutta mielestäni Siracusa on mielyttävämpi paikka. Nähtävää ainakin riittää, arkeologinen alue ehdottomasti (kreikkalainen ja roomalainen teatteri, luolat ym.), mutta tarjonnaltaan vaatimaton museo kannattanee jättää väliin.

Jos jäät Cataniaan, käy junalla Siracusassa.
Otsikko: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: Markku - 25.04.2007, 21:12:45
Catania on ehkä vähän "aidomman" oloinen kaupunki, haiseva kalatori keskellä kaupunkia ja kaaosmainen liikenne :) Ihan kokemisen arvoinen paikka sekin, mutta Siracusa kuitenkin huomattavasti miellyttävämpi. Harmittaa vaan kun en tuohon Siracusaan ehtinyt itse tutustua paremmin.

Cataniassa on kyllä ihan mukava hostelli (http://www.agorahostel.com/main/Home.htm), jonka pihamaalla (tai ennemminkin kadulla / parkkipaikalla) miellyttävä ravintola iltaisin.
Otsikko: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: Neiti Q - 26.04.2007, 12:01:27
Lainaan itseäni syksyltä 2005:

Nostan tämän ketjun ylös, kun lukitussa uudessa keskustelussa kaipailtiin Sisilian-vinkkejä.

Käväisin viime toukokuussa Sisiliassa viikon reissulla, jolla oli tietyt raamit: mies teki töitä Cataniassa ti-to, joten olimme sunnuntaista torstaihin tuossa Sisilian itärannan kaupungissa. Se oli onneksi varsin hyvä lähtöpaikka monelle päiväretkelle, ja noin 300 000 asukkaan kaupunkina myös mukavan eloisa. Ihania ravintoloita oli paljon, tosin me juutuimme Taverna dei Contiin..
Liikuin alkuviikon julkisilla, eikä niissä ollut moitteen sijaa, bussit ja junat kulkivat tiuhaan (mitä nyt outoja parin tunnin taukoja esim. illansuussa..); toisaalta tapaamani ranskalaismies valitteli, että esimerkiksi Piazza Armerinaan meni vain yksi bussi, jolta ei ollut julkista yhteyttä paikkakunnan tärkeimpään nähtävyyteen - ja aikaa ihastella mosaiikkeja jäi vaivaiset pari tuntia ennen viimeistä paluuvuoroa. Hinnat taisivat olla aika halpoja. Muistelen, että esim. Catania - Siracusa -väli, noin 80 km, olisi maksanut bussilla max viisi euroa.
Siracusa Sisilian kaakkoiskulmalla on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, eloisa kaupunki, jossa on ns. vanhakaupunki omalla niemellään. Arkeologian harrastajalle on jonkin verran kaivauksia, mm. kreikkalainen teatteri.
Etnalla oli tietty pakko käydä, vaikka siitä aika hyvin rahastettiinkin. Cataniasta olisi ollut tarjolla noin 50 euron hintaisia päiväretkiä, mikä on itse asiassa ok hinta, sillä kun menin päivän ainoalla (ja hitaalla!) bussilla vuoren juurelle, jouduin kuitenkin pulittamaan 45 euroa noususta ylös, opastuksesta ja ylämaan kyydeistä. Tokihan siellä aivan ylhäällä voi kävellenkin nousta viimeiset xxx metriä, mutta oma kunto ei siihen riittänyt. Kannattaa käydä, jos tulivuoret ei ole ennestään tuttuja - ja myös useampia vulkaanisia kohteita nähnyt satunnainen tuttava piti Etnaa hienona. Ja vielä tuon valmiin retken puolesta puhuu se, että päivän ainoaa bussia takaisin Cataniaan joutui venailemaan tuntitolkulla, ajankuluna kaksi eri itsepalvelukahvilaa ja muutama krääsäkoju (joista ei ollut kauheasti apua, kun olin varovaisena naisena ottanut aamulla mukaan vain 55 euroa, ei visaa..).

Catanian vieressä on myös Taormina, lomakohde. Tosi nätti kaupunki ylhäällä rinteessä, ja niiden kreikkalaisesta teatterista vasta oli näkymät, Etnalle ja merenlahdelle jne. Uimaan voi mennä jollekin rannassa sijaitsevan Giardina-Naxoksen (?) rannalle.

Kun mieheni sai työnsä hoidettua, otimme alle pikkuruisen vuokra-auton ja suuntasimme saaren sisäosiin, Madonien kansallispuiston alueelle. Kaupunkiliikenne oli sen verran hurjaa, että oli suorastaan ihme selvitä siitä naarmuitta. Vuoristo taas oli sen verran korkeahuippuista, että kapeilla serpentiiniteillä jopa italiaanot ajoivat jossain määrin järkevästi. Mitään majapaikkoja ei tietty oltu varattu, mutta niitä löytyi aina. Ei tosin ollut aina valinnanvaraa vaan kylän ainoa sai kelvata parina yönä. Sisilialaiset on oikeasti juuri niin ystävällisiä ja ihania kuin etukäteen kuvailtiin, ja myöhäisellekin tulijalle löytyi illallista. Näin esimerkiksi ekan yön Petralia Sottanassa, missä mies totesi, että kylän ainoassa hotellissa on untuvatyynyt. Ei käy. Jatkoimme matkaa seuraavaa kylää kohti (Petralia Soprana) - tosin kesken matkan tie katkesi, eikä pimeässä näkynyt kylttejä puhumattakaan mahdollisuuksista kartanlukuun. Palasimme siis alakylään, ja hotellin väki naureskeli hieman, että kestipä teillä auton kääntäminen. (Oikeasti kylän läpi, jyrkässä rinteessä, meni vain yksi yksisuuntainen tie, joten autoa ei ihan helposti käännetty, vaikkei olisi ollut edes aikeissa jatkaa matkaa.) Mies oli jo aiemmin nimetty arrabbiataksi. Olen siitä kiitollinen matkalainen, että heti kun ravintolassa on keltainen tai oranssi tunnelma, se on hyvä - niinpä nautimme sekä illallisesta että aamiaisesta tässä paikassa, aitoon sisilialaistyyliin. Tyynyissä ei muuten ollut untuvaa.

Aamuauringossa jatkoimme yllämainittuun Petralia Sopranaan, joka oli tosi viehättävä - ja unelias - kylä kukkulan huipulla. Vaikea uskoa että siellä olisi paljon muita palveluita kuin apteekki ja pakollinen kahvila. Jatkoimme kohti Castelbuonoa, josta on peräisin ihana Colomba, pullakakku. Olimme saaneet sitä aamiaisella, keltaiseen kiedottuna, ja löysimme Fiasconaron leipomon, josta saimme tuliaisia vanhemmlle. Kakku saavutti muuten suuren suosion, perheeni ahmi sen yhdellä aamiaisella! Castelbuono oli jo vähän isompi kaupunki, jossa oli useampia ravintoloita ja linna. Sinne emme jaksaneet mennä sisälle (polveni oli kauhusta kankeana kaikkien keskiaikaisten portaiden kohdalla), mutta kaupungissa oli kiva viettää rauhallinen iltapäivä ja lounastaa, ah niitä ruokia! Niin täällä kuin monessa muussakin paikassa otimme alkupalat maalaistyyliin, ja se oli aina varma valinta - joka kerta jotain erilaista ja taatusti maistuvaa.

Katsastimme myös Cefalun pohjoisrannalla; se näytti elävän turismista, ja monet pyöräilijät pitivät sitä tukikohtana päiväretkille.
Palermon jätimme väliin, ei houkuttanut vuokra-autolla. Jatkoimme etelään, hienojen viljelmien keskellä sijaitsevaan Corleoneen. Vaikka opaskirja väitti, ettei siltä kannata odottaa mitään mafiatunnelmaa, oli fiilis maalaiskaupungissa lievästi sanottuna outo. Ilmeisesti kaupungin ainoa hotelli oli joku rahanpesupaikka, jossa harvemmin yöpyi ketään, sen verran unohtuneen maailman meininki tässä vain joitakin kymmeniä vuosia (20?) vanhassa hotellissa oli. Emme halunneet syödä hotellin ravintolassa vaan suuntasimme hämärän tullen keskustaan, mutta siellä kukaan ei suostunut suosittelemaan muuta ravintolaa kuin hotellin - "Olettehan varmasti hotellissa? Siellä on hyvä ravintola." Saimme pitsaa jossain tavan kuppilassa; ainakaan tässä kaupungissa ei ollut tapana syödä ulkona vaan ihmiset jopa hakivat noutopitsaa!

Seuraavana päivänä meillä meni yllättävän kauan Agrigentoon ajellessa. Tiet olivat aikamoista suhmuraa, ja maasto muuttui kuivaksi ja paahtuneeksi. Teimme pakollisia tuliaisostoksia agrigentolaisessa lähiömarketissa ja päätimme, että tähän huumeiden läpikulkukaupunkiin emme jää pidemmäksi aikaa. Kaupungin kupeessa on Valle dei Templi, kuulu laakso, jota ihastelimme erinomaisen lounasravintolan ikkunasta. Tämä kuului niihin kohteisiin, jotka Sisiliaa kiertävät bussikaravaanit bongasivat. Ja niin kuului myös iltapäivän kohokohtamme, Piazza Armerinan Villa Romana di Casale. Onneksi pahin ruuhka oli jo neljän jälkeen ohi, en olisi kestänyt tungeksivia mummolaumoja. Tämä roomalainen huvila on on ollut vuosisatoja mudan peitossa, siksi mosaiikit ovat säilyneet hienosti - suosittelen!
Yöpaikaksi olimme valinneet erään pikkukaupungin, joka on kuulu kreikkalaisista raunioistaan. Liki hostellitasoinen Palazzolo Acreidessa, hotelli Santorossa majoitus maksoi sisilialaisittain ihan liikaa, 50 euroa ilman aamiaista, mutta lauantain iltatunnelma kävelykadulla oli mainio ja osuimme komeaan palatsiravintolaan Il Porticoon (josta tosin saimme suunnilleen reissun huonointa ruokaa; ei hienot puitteet mitään auta!).

Kaiken kaikkiaan ajoimme torstai-illan ja sunnuntaiaamun välillä lähes 900 km, mikä oli ihan liikaa, mutta nautimme kovasti vaihtelevista maisemista. Etenkin suuret korkeuserot yllättivät. Keli toukokuun puolivälissä oli ihana, max 27 astetta mutta pääosin muutaman asteen viileämpää. Iltaisin oli tarpeen joku lämmike, vaikka ihanista ruoista tulikin aina kaikin puolin täyteläinen olo (niin, taaskaan emme ikinä päässeet jälkiruokiin asti, kun alkuruoat ja pääruoat veivät voiton). Sisilian ruoista olen muuten kirjoittanut toiseen ketjuun, jos kiinnostaa, muistakseni "parhaat paikalliset ruoat". Ai niin, tuo toukokuun puoliväli oli myös siitä hyvä aika vierailla Sisiliassa, että museoihin oli kulttuuriviikon nimissä vapaa pääsy. Siitä tuli vähintäänkin hyvälle tuulelle, ja saihan pienen säästönkin, pääsymaksut kun olisivat kuitenkin olleet jotain 5 - 10 euron luokkaa.

Samassa ketjussa (http://www.pallontallaajat.net/pt2/keskustelu/viewtopic.php?t=3984&postdays=0&postorder=asc&highlight=catania%2A&start=80) on myös muiden mielipiteitä Cataniasta ja Taorminasta. Hyvä vanha ketju.
Otsikko: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: juanina - 28.04.2007, 17:31:31
Hmm..Tuo Siracusa kuulostaa houkuttelevalta mutta taitaa tulla vastaan tuo aikarajoite. Kahdessa päivässä ei paljon ennätä reissailla ja Catania on varmaankin katsastettava koska lennot on sinne. Taormina sopisi varmaankin paremmin rentoon löhöilemiseen kuin Siracusa? Tarkotan että ei sinänsä oo pahitteeks vaikka Taormina onkin turisirysä kun tarkoituksena on mennä ihailemaan maisemia ja viettämään aikaa rannalle. Ehkä sitten ensi kerralla ehtisi Siracusaankin...
Otsikko: sisiliassa lapsen kanssa
Kirjoitti: saiq - 28.04.2007, 18:03:03
Olen suunnitellut tässä n.10 päivän reissua elokuulle. Mukana minä ja pikkuveljeni 8.v ja 17.v. Aikomuksena lentää roomaan ja matkata sieltä bussilla Sisiliaan. (Napolissa pysähdytään paluumatkalla)
Vinkkejä hyvistä, kekaraystävällisemmistä hostelleista? Tai must to do-juttuja noin nuorempien herrojen kanssa? (sellaisia, mihin reissulla joskus törmää, muttei itse aikuisena välttämättä innostu..)
Onko kellään kokemusta Aeolian saarista?
Turvallisuudesta on ollut jonninverran puhetta. Olen aika luottavaisin mielin lähdössä ja uskon, että terveellä järjellä pärjää, mutta sanokaa nyt ihmeessä, jos pidätte minua naivina hölmönä.
Otsikko: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: lennox - 28.04.2007, 18:38:45
En itse menisi noin pitkää bussimatkaa, jos mukana on 8-vuotias.  Tosin inhoan bussimatkustusta yli kaiken, mutta silti...
Jos lento on Roomaan, pysyttelisin joko niillä nurkilla tai lentäisin suoraan Sisiliaan.  
Ne saaret ovat kuulemma ihania paikkoja!!!
Otsikko: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: *anne* - 28.04.2007, 18:49:45
samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa. Itse menin Sisiliaan auto/juna yhdistelmällä Roomasta ja aikaa siihen meni n. 9 tuntia. Bussilla en edes ajattelisi moista matkaa tehdä. Mieluummin vaikka junalla. Elokuu on vielä hirvittävän kuuma aika Italiassa...
Otsikko: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: lennox - 28.04.2007, 18:53:29
Niin, ja Taorminassa oli jäätelöbaareja, joista sai taivaallisen hyvää (kotitekoista??) jäätelöä ja Napolissa lapsetkin varmaan tykkäävät aidosta pizzasta.
Otsikko: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: Tirppa - 22.05.2007, 14:35:58
Pääsisikö tuonne Corleoneen mitenkään esim. junalla tai bussilla ja kauankohan matka kestäisi Palermosta tai Cefalusta? (Kyllä, yritän etsiä tietoa myös itse :) )

Poikaystäväni ei osaa ajaa oikealla ja minua suoraan sanoen pelottaisi lähteä ajamaan italialaisten sekaan.
Otsikko: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: Neiti Q - 22.05.2007, 14:55:23
Lainaus käyttäjältä: "Tirppa"
Pääsisikö tuonne Corleoneen mitenkään esim. junalla tai bussilla ja kauankohan matka kestäisi Palermosta tai Cefalusta? (Kyllä, yritän etsiä tietoa myös itse :) )


Löysin tällaisen linkin (http://209.85.129.104/search?q=cache:7WJuEmrvb3QJ:www.regione.sicilia.it/TURISMO/TRASPORTI/arcnews/nw%2520251005%2520s6.htm+palermo+corleone&hl=fi&ct=clnk&cd=4&gl=fi)

- ja luovan italian-ymmärtämisen perusteella sanoisin, että junayhteys Palermon ja Corleonen välillä on lakkautettu ajat sitten ja ratapohja hyödynnetty pyöräilyreittinä.

Matka  Palermosta Corleoneen ei missään nimessä ole pitkä, vuokratkaa pyörät!! Sanoisin, että matkaan saa hukattua max pari tuntia.

Tosin löytänet myös bussiyhteyden, tuo linkkini ainakin näyttää silti, että kun osoitetta vähän leikkaa, saa näkyviin vielä nykyisinkin toimivia liikenneyhteyksiä :)

http://www.regione.sicilia.it/TURISMO/TRASPORTI/

edit. muokkasin linkin järkevämmäksi, juspu
Otsikko: Taorminaan
Kirjoitti: tytteli86 - 22.05.2007, 16:13:00
Olen lähdössä elokuun lopussa poikaystäväni kanssa Taorminaan, tosin vain neljäksi päiväksi, sillä suurin osa ajasta reissun ajasta menee Roomassa. Suunnitteilla Taorminassa olisi ainakin retki Etnalle. Onko jollakin kokemuksia opastetusta retkestä Etnalle? Millainen retki oli ja paljonko sillä oli hintaa?

Mitkä ovat Taorminan parhaat nähtävyydet? Neljä päivää on melkoisen lyhyt aika, mutta onneks kaupunki on suht' pieni..
Otsikko: Re: Taorminaan
Kirjoitti: Neiti Q - 22.05.2007, 16:30:51
Lainaus käyttäjältä: "tytteli86"
Suunnitteilla Taorminassa olisi ainakin retki Etnalle. Onko jollakin kokemuksia opastetusta retkestä Etnalle? Millainen retki oli ja paljonko sillä oli hintaa?


Catanian suunnasta olisi ollut tarjolla noin 50 euron hintaisia päiväretkiä. Kun sieltä meni omatoimisesti bussilla vuoren juurelle, ja sitten hisseillä ylös jne, kului yhteensä n. 45 euroa. Lisäksi ainakin siltä suunnalta bussivuoroja oli vain yksi edestakainen päivässä (ja paluuta joutui odottamaan), joten valmis retki olisi ollut kaikin puolin järkevä.  
Taorminassa lienee paljon retkentarjoajia, eläähän koko kaupunki turismista.
Otsikko: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: Roma-Rio - 26.07.2007, 23:17:04
Varastin seuraavan omasta blogistani, koska sitä ei kuitenkaan kukaan lue...  :lol:  Jospa täältä tulisi vielä aikaisempien lisäksi jotain rikkaita vinkkejä.

Alle kaksi kuukautta enää aikaa Sisilian matkaan.  

Lennot on Palermoon ja automaattivaihteisen Ford Fiestan (tai vastaavan) pitäisi odottaa kentällä. Olen lukenut Kaupunkikirjojen, Lonely planetin ja Anja Kinnusen Sisilia-oppaat ja hulluksi meinaa tulla; Saari on pieni, mutta äärettömän mielenkiintoista nähtävää riittää joka puolella yllin kyllin ja aikaa on vain vajaat 8 päivää... Tässä on jo joutunut nostamaan kädet pystyyn ja suunnitelmissa on jo saman tien uusi Sisilian reissu parin-kolmen vuoden päästä. Ajatus siitä tekee karsimisen helpommaksi. Palermossa tietysti vietetään päivä-pari, mutta muuten länsi-Sisilia saa tällä kertaa jäädä, vaikka siellä olisikin Marsalat, Ericet ja Trapanit.

Syracusassa vietetään varmuudella ainakin 1,5 päivää ja kaksi yötä. Etna pysyy myös varmuudella listalla. Muuten suunnitelmissa pyörivät edelleen ainakin Enna, Taormina, Agrigento, Ragusa, Noto ja Selinunte, joista osa karsiutuu vielä pois. Myös pohjois-rannikko jää Palermoa lukuunottamatta väliin ja ehkä seuraavaan kertaan. Taorminan kohdalla tunteet ovat ristiriitaiset; turistimaisuus ja puhtoisuus käskevät jättämään koko paikan väliin, mutta toisaalta paikan kauneus ja maisemat, amfiteatteri, Castelmolan kylä ja Sávocan Kummisetä-kohteet kääntänevät Fiestan nokan kuitenkin Taorminaan.

Vinkkejä tälle reitille (Palermo-Enna-Taormina-Etna-Syrakusa-Agrigento-Palermo) ja sen varrelle otetaan vastaan.

31.7 julkaistaan Italian Serie A:n sarjaohjelma, joka myös osaltaan saattaa hiukan muokata ohjelmaa tai lähinnä järjestystä ja reititystä. Kyseisellä viikolla on parhaassa tapauksessa yksi ottelu Palermossa ja toinen Cataniassa ja ainakin toinen otteluista olisi tarkoitus käydä katsomassa. Catanian kaupungin suhteen ei ole muita suunnitelmia.

Tarkoitus on myös syödä hyvin ja nauttia hyvää sisilialaista punaviiniä...  :D
Otsikko: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: alan_mies - 27.07.2007, 23:35:53
Lainaus käyttäjältä: "Roma-Rio"
Varastin seuraavan omasta blogistani, koska sitä ei kuitenkaan kukaan lue...  :lol:  


Lukeepas.

Mutta Sisilia ei ole pieni saari, varsinkin kun poikkeat moottoritieltä. On viisasta jättää länsipää toiseen reissuun. Silloin sinulla on syy palata.

Noto on vierailun arvoinen paikka, ja ilmeisesti reitilläsi (ks. esim Eyewitness Sisilia). Siracusa on aivan mahtava, jos et ole varannut majoitusta, katso majoitusvinkeistä L' approdo del Sirene. On yhä miellyttävin majapaikka, missä olen koskaan yöpynyt, Ortygiassa, tottakai, ja parkkitilaa on ihan oven edessä. Äläkä jätä Corleonea väliin, kaupungin tunnelma on ihan omanlaisensa, varautunut, sulkeutunut, jännittynyt...  :) kun kävelet palmujen alla kaupunginpuistossa, katselet jatkuvasti ympärillesi ja olkasi yli, vaikkei mitään syytä olekaan. :D
Otsikko: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: Roma-Rio - 16.09.2007, 20:40:13
Miten Etnalle pääsee jos lähtee omatoimisesti Taorminasta autolla? Eli mihin kylään tai paikkaa tai mihin suuntaan kannattaa suunnistaa? Navigaattorikin on käytössä, mutta pitäisi tietää jokin kiintopiste, joka siihen merkitään.
Otsikko: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: tytteli86 - 17.09.2007, 01:15:10
Tultiin poikaystävän kanssa vajaat kaksi viikkoa sitten Italian-reissulta ja tuli vietettyä aikaa myös Sisilian Taorminassa, joka kyllä valloitti kauneudellaan ainakin meidän sydämet ihan täysin. :)

Tehtiin myös päivän retki Etnalle paikallisen matkatoimiston kautta. Aika kallista lystiä nuo valmiit retket, mutta oli se kyllä sitten sen arvoistakin! :) Meidän matka kohti Etnan huippua kulki suunnilleen reittiä: Taormina-Giardini Naxos-Giarre-Santa Venerina-Lavinaio-Monterosso-Trecastagni-Pedera-Nicolosi.
Tästä linkistä saattaa olla apua: http://www.funiviaetna.com/arrivare.aspx
Otsikko: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: Roma-Rio - 17.09.2007, 14:11:03
Suurkiitokset tytteli. Tuosta tosiaankin oli apua. Olen itse ollut liian kiireinen kaivamaan tietoa netistä, joten ajattelin kysyä täältä. Ja se kannatti.  :D  Lauantaina lähdetään kohti Palermoa.  :)
Otsikko: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: tytteli86 - 17.09.2007, 14:21:34
Eipä kestä, hyvä vaan, jos osasin olla edes jotenkin avuksi! :)

Kyllä on jo kova ikävä takas Sisilian lämpöön ja mahtaviin maisemiin, kun täällä vaan sataa ja tuulee ja on kylmä. Teillä on varmasti hieno reissu tulossa, kun pääsette kiertelee autolla ympäriinsä.
Hauskaa matkaa! :)
Otsikko: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: marrria - 10.10.2007, 19:59:52
Heippa,

Suunnittelen irtiottoa arjesta ensi vuoden aluksi, tammi-, helmi- tai maaliskuussa. Kesällä olin kuukauden Italiassa, ja maahan todella rakastuneena haluan palata uudestaan!!

Osaako kukaan kertoa Sisilian säästä alkuvuodesta, käsittääkseni siellä jotain +10 asteen pintaan, onko kokemuksia? Entä majoituksista? Kesällä olimme campparilla telttailemassa, mutta nyt varmaan pitäisi hommata jotain hotskun tyylistä... Ajankohtahan on sesongin ulkopuolella, onko kellään kokemuksia, miten paikat auki sesongin ulkopuolella?

Kaunis kiitos kaikista mahdollisista vastuksistanne.
Otsikko: naxos ja taormina
Kirjoitti: 091172 - 13.01.2008, 17:38:16
naxos ja taormina molemmat todella ihania paikkoja! olen itse käynyt sisiliassa nyt 8 kertaa, aina naxosissa. Ja aina sitten käynyt taorminassa linja-autolla.                                                                           Maisemat aivan mahtavat! Aivan mielettömästi erilaisia ihania kukkia.        Naxosin ranta on ihan hienoa hiekkaa, eli hyvä uimaranta.                      Kävin sisiliassa ensimmäisen kerran -87, sisareni kanssa autolla. sen jälkeen olin sisiliassa monena kesänä 2 viikkoa heinä-elokuun vaihteessa. Sitten sisilian matkoihini tuli tauko, kun sain 5 ihanaa lasta.      Nyt -07 touko-kesäkuun vaihteessa pääsin sinne taas 9-v tyttäreni kanssa. Matka oli ihana. Mikään ei ollut muuttunut 17-vuodessa. Ja aurinko paistoi koko viikon. Kävimme markkinoilla taorminassa keskivikkona (linja-autolla 2,70e aikuinen) ja naxosissa lauantaina. sieltä kyllä löytää vaikka mitä. Ostin uuden matkalaukun 28e. kauniita puseroita tyttärilleni (14,12 ja 9v) vain 3,50e kpl. Ja ihania "timantti" koruja= sormuksia ym tosi halvalla...(niin kauniita että ystävät ovat pyytäneet tuomaan niitä seuraavalta matkalta)                                                                   Vietimme paljon aikaa lido la romantican rannalla naxosissa. Aurinkotuolin vuokra 3e päivä ja varjo 2e. Iho paloi meillä molemmilla aikas pahasti. (en ole koskaan siellä aiemmin palanut..) Suosittelen isoja kertoimia ja asennon vaihtelua useasti. Hinnoista vielä iso messina tai moretti (0.66dl) maksoi rantabaarissa 4e, sama koko kaupassa 1,09e. Hieronta rannalla maksoi 15e ja oli oikein ihanaa. hieronta kesti ainakin puoli tuntia ehkä kauemminkin. hierottiin sormista varpaisiin koko roppa. Kyllä teki hyvää varsinkin ensimmäisenä päivänä pitkän matkan jälkeen. (jyväskylästä naxosiin n.10 tuntia lähtö jkl 02.05...) Niska- hartia hieronta vain 5e.     Kun sitten palasin naxosista kotiin se pyöri koko ajan mielessä... Niinpä lähdimme sinne syys- lokakuun vaihteessa mieheni ja meidän 3v ja 5v poikiemme kanssa. Kun pääsimme cataniaan opas kertoi linja-autossa , että etnan pitäisi purkautua sillä viikolla. Kaikki odottivat jännityksellä miten käy. Sää oli koko viikon taas aurinkoinen ja ehkä jopa vielä lämpimämpi kuin ensimmäisellä kerralla. Pojat viihtyivät matkalla tosi hyvin ja kaikki meni hyvin. Kävimme vene retkellä (joka lähtee naxosin rannalta). Pelastusliivitkin löytyi pojille. Vene menee rannan tuntumassa ja kävimme katsomassa 3 eri luolaa. retki maksoi vain aikuisilta 10e per henki. Kävimme myös taorminassa poikien kanssa, vanhalla teatterilla.                                                                                                        Jäätelö on sisiliassa aivan mahtavaa. Hinnat vaan vähän "huimaa" pieni kuppi n.2,20e kun ostaa isommalle porukalle ja useasti... Kaupasta saa kyllä halvemmalla esim. jotain tikkujäätelöitä, tuutteja     Nyt haaveilen jo ensi keväästä- kesästä -syksystä... Mutta varmaa on, että tämä tyttö makailee tänä vuonna lido la romantican rannalla. entäs sinä? t. Anu
Otsikko: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: Londra - 22.02.2008, 23:19:07
Millä kulkupelillä kannattaisi mennä Roomasta Taorminaan? Lennän Sisiliasta takaisinpäin, joten teen matkan vain kertaalleen maitse. Lentäenkin kyllä pääsisi, ehkä halvallakin, mutta matkalla olisi kiva nähdäkin jotain. Eli mitä suosittelisitte, junaa vai bussia? Tykkään istuskella ja katsella maisemia, aikaa voin käyttää koko päivän tai vaikka pysähtyä yhdeksi yöksikin jos matkan varrella on jotain tarpeeksi mielenkiintoista. Eli olisiko jollain jotain käsitystä siitä, olisiko junasta vai bussista paremmat maisemat, vai onko siinä mitään eroa? LP:n mukaan Napolista pääsisi laivallakin, mutta näkisiköhän siinä paljon muuta kuin avomerta? Kiitos ehdotuksista!

(Ja joo, tiedän että Sisilia on saari, joten vähintään vartin lauttamatka sisältyy joka tapauksessa retkeen.
 :) )
Otsikko: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: diokenes - 23.02.2008, 00:52:36
Lainaus käyttäjältä: "Londra"
Millä kulkupelillä kannattaisi mennä Roomasta Taorminaan?
Eli olisiko jollain jotain käsitystä siitä, olisiko junasta vai bussista paremmat maisemat, vai onko siinä mitään eroa? LP:n mukaan Napolista pääsisi laivallakin...


Bussissa näet kaikki moottoritien laitamaisemat, Roomasta Napoliin
ovat aikalailla tylsiä, junakyydillä sentään ohitse sujahtelee hieman
mielenkiintoisempaa maisemaa, mielestäni. Napolista menee laivaa
päivittäin, mutta jos maisemat kiinnostavat niin minä junailisin itseni
ja kenties vähän pysähtelisinkin matkan varrella. Ainakin pizzalla.

Hmm, toisaalta taas Napoli-Salerno välin maisemat ovat paremmat
bussin ikkunasta kuikuiltuina...

(http://www.mysmiley.net/imgs/smile/characters/character0025.gif) (http://www.squidoo.com/wymondham-college)
Otsikko: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: Londra - 24.02.2008, 16:38:25
Lainaus käyttäjältä: "diokenes"
minä junailisin itseni
ja kenties vähän pysähtelisinkin matkan varrella. Ainakin pizzalla.
(http://www.mysmiley.net/imgs/smile/characters/character0025.gif) (http://www.squidoo.com/wymondham-college)


Kiitos diokenes, ehkäpä mä siis junailen ja pysähdyn välillä Napolissa pizzalla.  :)
Otsikko: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: alan_mies - 24.02.2008, 22:08:22
Lainaus käyttäjältä: "Londra"
Kiitos diokenes, ehkäpä mä siis junailen ja pysähdyn välillä Napolissa pizzalla.  :)


Oivallinen valinta. Tarvittaessa Air Italy (www.airitaly.it) lennättää Palermoon halvalla. Jos aikaa olisi, niin minäkin jatkaisin Napolista laivalla, vaikkapa Strombolin ja muiden saarien kautta Palermoon.

Jos Palermoon menet (kannattaa), älä jätä Convento dei Capuccinia väliin. Google kertoo, jos en ole jo tällä foorumilla aiheesta höpöttänyt. :D
Otsikko: Sisilia
Kirjoitti: Nixa - 06.05.2008, 20:20:31
Kolmen viikon päästä 27.5. pitäisi lentää Finnmatkojen mukana Sisiliaan kahden viikon lomalle. Ajateltiin vuokrata viikoksi auto ja käydä parilla Finnmatkojen excursiolla.

Tästä viestiketjusta on ollut paljon apua matkakohteiden valinnassa. Lisää vinkkejä otetaan vastaan :)
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: Super_Esa - 15.09.2008, 17:03:09

Heipä hei kaikki viisaat matkustelijat! Ihan tässä jännittää, kun ensinmäistä (neitsyys)viestiä kirjoittelen. Aikasta vähän on ketjussa Palermosta tarinaa, ja juuri siitä olisin kovin kiinnostunut. Viikon reissusta Sisiliaan on kyse, ja Palermossa olisi tarkoitus käydä ainakin potkupalloa katsomassa, kaikki muu on vielä auki. Osaako joku kertoa junayhteyksistä Palermosta itään?
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: Curtis - 15.09.2008, 17:32:23
Junat loytyy osoitteesta www.trenitalia.it (sama kuin www.ferroviedellostato.it), junia kulkee Palermosta Messinaan monta kertaa paivassa. Kesto kolme tuntia. Mita tarkalleen ottaen haet kysymyksellasi?
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: Super_Esa - 15.09.2008, 17:56:32
Kiitosta vastauksesta. Haen kysymyksellä hyviä syitä viettää aikaa Palermossa, kun tietoa on ketjussa kovin vähän. Tai syitä miksi junailla sieltä pois.
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: Curtis - 15.09.2008, 20:42:14
Tuohon on vaikea antaa yksioikoista vastausta. Itse olen kaynyt Sisiliassa vain muutamaan otteeseen. Palermosta jai kylla positiivinen mielikuva vaikka se onkin ainakin liikenteeltaan jokseenkin kaaottinen kaupunki. (ei mitaan kuitenkaan verrattuna Napoliin) Asun itse Pohjois-Italiassa, joten kaupunki on varsin erilainen naihin Pohjois-Italialaisiin kaupunkeihin verrattuna. Pidin Palermon hengesta, palmuista, kirkoista, aivan ihanista toreista, joilta loytaa sisilialaisia herkkuja. Paikalliset saivat minut maistamaan kaikenmaailman erikoisuuksia, kuten paistetuilla vasikan keuhkoilla taytettya patonkia. Kaupunki on satamakaupunki, mika tarkoittaa italialaisittain kaaottisuutta, likaisuutta, mutta samalla tietynlaista elamanmenoa ja meren herkkuja. Toiset tykkaavat siita, toiset eivat. Siella kuitenkin henkii Afrikan laheisyys, arabihistoria, mika ei mielestani muissa italialaisissa kaupungeissa ole nain vahvasti esilla.

Meri on tottakai Sisiliassa monissa paikoissa jumalaisen kaunis. Jos siis reissaat viela siihen aikaan, etta uiminen lampotilojen puolesta onnistuu, niin Palermon ulkopuolella loytyy kylla useita paikkoja.

Muuten en itse tunne tarkemmin Palermon lahiseutuja, mutta Sisiliassa on kylla nahtavaa. Itse olen katsastanut tarkemmin Etela- ja Ita-Sisilian (Messina, Taormina, Etna, Catania, Siracusa, rannikkoa pitkin Agrigentoon ja sisamaitse takaisin).

Eli, en siis osaa sanoa saatko viikon kulutettua Palermossa. Joka tapauksessa sielta kasin voit jarkkailla helposti vaikkapa junareissun jonnekin lahiseudulle.
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: alan_mies - 15.09.2008, 22:09:45
^

Tuohon täyskomppaus. Majoitustietokannassa on hyvä B&B vinkki, jos joku tarvii.

Palermo yhdessä kuvassa:

(http://files.myopera.com/Alan%20Mies/albums/495888/Lontoo-Italia-Berliini%202008%20867.jpg)

Mercato Vucciria.

Viikko Palermossa voi olla liikaa, mutta auton vuokraamalla tai myös bussilla kuleskellen ajan saa kulumaan helposti. Heti Napolin jälkeen koko Saapasmaan mielenkiintisin kaupunki.
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: Super_Esa - 24.09.2008, 13:52:12
Olikos kukaan kaynyt Cefalussa? Olisi tarkoitus käydä jossain pienemmässä pitäjässä Palermon läheisyydessä muutama yö aistimassa tunnelmaa. Vaihtoehtoja Cefalulle otetaan myös avosylin vastaan.
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: Pocahontas - 10.12.2008, 15:21:46
Olikos kukaan kaynyt Cefalussa? Olisi tarkoitus käydä jossain pienemmässä pitäjässä Palermon läheisyydessä muutama yö aistimassa tunnelmaa. Vaihtoehtoja Cefalulle otetaan myös avosylin vastaan.

Cefalusta en osaa sanoa tarkemmin, mutta Palermon läheisyydestä voin suositella noin 35 kilsan päässä olevaa Balestratea, joka on sitten todellakin pienempi pitäjä = asukkaita kuutisen tuhatta. Ravintoloita ja kahviloita on, kauppoja on vaateliikkeistä ruokakauppoihin ja mukavassa turisti-infossa pääsee käyttämään nettiä ja saa hyviä vinkkejä, mitä paikalla tehdä. Kylän keskus on kirkkoaukio, joka puhkeaa yhtäkkiä eloon kirkonkellojen kutsuessa ja hiljenee yhtä nopeasti. Ihmiset ovat todella ystävällisiä ja avuliaita.
Eläminen Balestratessa oli halpaa ainakin sesongin ulkopuolella. Meidän kahden hengen yöpyminen maksoi kahdeksalta päivältä yhteensä 270 euroa, mukaanlukien kaikki siivous- ja lämmityskulut. Yksityistä kautta vuokratusta talosta löytyi kaikki tarvittava ulkogrillistä hyvinvarusteltuun keittiöön, siistiin kylpyhuoneeseen ja televisioon.

Balestratesta voi tehdä näppärästi päivän reissuja alaspäin saarta vuokra-autolla. Ehdottoman mielenkiintoinen kohde oli Erice-vuoren päälle rakennettu pieni kylä monine kirkkoineen. Hotellien määrästä päätellen paikka on aika vilkas turistikohde sesonkina, mutta nyt saimme ihastella pikkukylän tunnelmaa ilman tungosta. Trapanista saa hyvää mustekalaa, Marsalasta hyvää viiniä.

Haen kysymyksellä hyviä syitä viettää aikaa Palermossa, kun tietoa on ketjussa kovin vähän. Tai syitä miksi junailla sieltä pois.

Palermo on ehdottomasti ainakin muutaman päivän tutkiskelun väärti. Paljon kaunista arkkitehtuuria ja kulttuurikohteita, elämää pullollaan olevia toreja. Ja hyvää jäätelöä. Liikenteestä on jo varoiteltu ketjussa, mutta oman varoittavan sanani laitan minäkin, kreisiä ja kaoottista se.  Kuitenkin pärjäsimme vuokra-autolla kaupungissa aivan hyvin, kun reitin keskustaan oli suunnitellut etukäteen, auton jätti parkkiin ja lähti etenemään jalkapatikalla. Kerran tosin parkissa oli toinen sivupeili lähtenyt matkaan, mutta muuten kolhuilta säästyivät sekä matkaajat että auto.

Ja jos fudiksesta pitää yhtään, niin kannattaa käydä katsomassa. Meillä kävi ottelun kanssa tuuri, kun täydellä stadionilla Palermo voitti Ronaldinhon Milanin, ja sekös palermolaisia riemastutti.  Korvat soivat vielä seuraavana päivänä fanikatsomon kannustuksesta, ja ottelun jälkeen kaduilla iloittiin isosti. Palermon pelit eivät toki varmaankaan ole mitään verrattuna vaikkapa Rooman matseihin tai Englannin sadantuhannen ihmisen stadioneihin, mutta aivan riittävästi Palermossa on futiskulttuuria tekemään suuren vaikutuksen suomalaiseen.
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: PeterPan82 - 15.03.2009, 13:27:35
Lainaus käyttäjältä: Roma-Rio
Varastin seuraavan omasta blogistani, koska sitä ei kuitenkaan kukaan lue...  :lol:  

Lukeepas.

Mutta Sisilia ei ole pieni saari, varsinkin kun poikkeat moottoritieltä. On viisasta jättää länsipää toiseen reissuun. Silloin sinulla on syy palata.

Noto on vierailun arvoinen paikka, ja ilmeisesti reitilläsi (ks. esim Eyewitness Sisilia). Siracusa on aivan mahtava, jos et ole varannut majoitusta, katso majoitusvinkeistä L' approdo del Sirene. On yhä miellyttävin majapaikka, missä olen koskaan yöpynyt, Ortygiassa, tottakai, ja parkkitilaa on ihan oven edessä. Äläkä jätä Corleonea väliin, kaupungin tunnelma on ihan omanlaisensa, varautunut, sulkeutunut, jännittynyt...  :) kun kävelet palmujen alla kaupunginpuistossa, katselet jatkuvasti ympärillesi ja olkasi yli, vaikkei mitään syytä olekaan. :D

Yritin metsästellä tietoa kuinka Palermosta pääsisi helposti Corleoneen? Aiemmissa keskusteluissa oli viitteitä että sinne ei fillarillakaan olisi pitkä matka? Kartan perusteella matka ei kai kovin pitkä olekaan,mutta hankala arvioida maaston todellista vaativuutta. Onko tietoa sinulla tai kenelläkään muulla kulkee esim. junat tai bussit? Syksyllä olisi tarkoitus olla Palermossa pari kolme päivää,joten voisi olla aikaa käydä pienellä retkellä Corleonessa, mikäli sinne on helppo tehdä lyhyt muutaman tunnin vaativa reissu. Kummisetä-leffojen ystävänä paikka hiukan kiehtoo:)
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: Suuri junaryöstö - 05.05.2009, 22:57:48
Kertokaas joku viisaampi kannattaako paria päivää uhrata Liparin ja muun ympäröivän saariston katseluun? Milazzosta käsin olisi tarkoitus veneillä, siellä kun on majoittuminen aika paljon halvempaa.
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: marella - 10.06.2009, 18:15:17
Kannattaa ehdottomasti! Lipari-saaret on todella kauniita, on luontoa ja nähtävää. Suosittelen etenkin strombolia tulivuorisaarta joka purkautuu muistaakseni puolen tunnin välein! blogistani löytyy joitain kuvia..
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: HeidiK2 - 12.06.2009, 15:51:16

suunnitteilla noin 1,5 viikon matka sisiliaan elokuussa, onko vinkkejä missä kannattaa käydä, edullista majoitusta yms.? palermossa ajattelin ainakin 3-4 päivää viettää.
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: alan_mies - 12.06.2009, 23:24:07
^

Katso ensin majoitustietokanta, sinne olen laittanut todella hyvän B&B:n Palermosta, ei halvin, mutta hinta-laatu ja varsinkin sijainti on loistava.

Minä kävisin Agricentossa (temppelialue) ja Siracusassa (vanha kaupunki Ortygia, kreikkalainen teatteri ym.), muitakin perusteluita taitaa jo tästä ketjusta löytyä. Enna on erilainen kaupunki vuoren huipulla, jossa ei ainakaan ole kuuma.

Cataniaa, Messinaa ja varsinkaan Gelaa en suosittele. Ihan länsipää saaresta mulla on vielä osittain käymättä, mutta Erice vuoren huipulla ja Castellammare del Golfo rannalla ovat siellä kivoja paikkoja.

Kaikkihan Etnalle kiipeää. (?)

Cefalu on ok turistikylä, Giardini-Naxos Taorminan alapuolella taas ei ole (molemmissa olen joskus ollut). Taorminassa on näköala ja teatteri, ei muuta, paitsi 300 vuotiset perinteet turismista.
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: Cattendaali - 03.08.2009, 15:59:47
Sisiliasta juuri palanneena voin suositella paikkaa kaikille! Aivan ihania ihmisiä ja aivan upeat maisemat ja hintatasokin ainakin nyt (kesä 2009) kohtuullinen.

Palermossa on paljon nähtävää, mutta varmasti 3-4 päivää on ihan riittävä. Kirkkoja tietenkin on joka lähtöön ja ilta elämääkin paljon, jos sellaisesta tykkää. Ruoka on taivaallista! Me käytiin Cappuccinin katakombeilla ja jos maha kestää, niin suosittelen. On kävelymatkan päästä keskustasta, mutta pääsee myös bussilla. Palermon lähettyvillä on paljon kaikkea tietysti mihin päiviä saa "kulumaan". Me kävimme Mondellossa ja en nyt voisi sitä ensimmäisenä suositella ainakaan pahimpaan turistiaikaan. Ranta ihan täynnä ja suurin osa alueesta on maksullista aluetta, tosin ihan rannan tuntumassa pääsee ihan omalle pyyhkeelle makaamaan ilman kustannuksia. Palveluita siellä ei myöskään ollut kovinkaan kummoisesti, mutta periaatteessa kyllä ihan kaunis paikka ja hyvä uida.

Taormiina on täys turistipaikka ja turisteille tehty ja hinnat myös sen mukaiset. Muutaman tunnin siellä vietin ja ne oli kyllä ihan tarpeeksi. Me vietimme aikaa Taormiinasta Messiinaan päin olevassa paikassa nimeltä Nizza di Sicily. Voin suositella kaikille niille, jotka tykkäävät hengata paikallisten kanssa, rennosta olemisesta ja hiljaisista rannoista. Näimme pari ulkomaalaista turistia, mutta pääasiassa turistit on italialaisia. Kahviloissa, ruokapaikoissa ja kaupoissa ei puhuta englantia, mutta ihmiset tekee kaikkensa, että asia tulee ymmärretyksi. Kaduilla tervehditään ja hintataso on todella matala turistirysiin verrattuna. Kylässä on kaikki tarvittavat palvelut ja hyvä bussi/juna yhteys ympäri saarta.

Gole Alcantara on myös mielenkiintoinen paikka. Vielä kun malttaa hieman poiketa sinne kauemmas, niin väljiä yksittäisiä omia koloja löytyy missä hengailla. Kivet on uskomattoman kauniita ja vesi melko kylmää. Liperin saarista käytiin Vulcanolla. Saari on pieni ja haju on tosiaan markkinoitu "pilaantunut kananmuna". Kävimme kylpemässä saaren kohokohdassa eli ns. mutakylvyssä. Jep! Haju oli ja pysyi ihossa pari päivää ja kaikkiin vaatteisiin ym. mukana oleviin tavaroihin tarttui jämäkästi. Käsipesulla haju ei ainakaan lähtenyt pois vaatteista, vielä en ole koneessa pessyt, kun eilen palasin vasta matkalta. Tähän pinttyvään hajuun kannattaa siis varautua. Muuten saari on kyllä kaunis ja sinne on helppo päästä. Paljoakaan tekemistä siellä ei ole kylläkään eli yksi iltapäivä riittää. Muilla saarilla ei ehditty käydä. Mutta vaikka jokainen saarella tapaamani sisilialainen oli ystävällinen, niin kaikista ihanimmat ihmiset tavattiin Milazzossa. Olimme liikkeellä sunnuntaina ja sunnuntaisin kaikki julkiset kulkuvälineet kulkee huonosti ja muutenkin kaikki kylät ja kaupungit käy puoliteholla. Tämä olisi ilman näitä ihania ihmisiä tuottanut hieman päänvaivaa meille, mutta ihanien sisilialaisten ystävällisyyden takia reissusta tuli helppo.
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: Suuri junaryöstö - 16.08.2009, 16:15:15
Kaikkihan Etnalle kiipeää. (?)

Tästä on pakko esittää tyhmä kysymys: miten suuresti lämpötila muuttuu tuonne kiivettäessä? Huomenna lähtö Sisiliaan eikä oikeastaan mitään lämpimiä vaatteita taida tarvita ellei sitten tuolla.
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: alan_mies - 16.08.2009, 23:11:06
Lunta oli aikanaan lokakuussa jo, lämpötila +5. Pitkät housut ja joku fleece tms. mukaan, niin pärjää. Ja hyvät kengät, mieluusti vaellussellaiset.

Erinomaisen hyvää matkaa, mie kerkiän vasta keväällä sinnepäin. :D
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: marella - 22.08.2009, 19:20:18
millainen paikka se Nizza di Sicilia on? ainakin pitkä rantakatu mitä kuvista katsoin? kiinnostaisi, olen käynyt Ranskan Nizzassa  :D

kannattaa muuten käydä katsomassa tämä hauska matkakertomus Sisiliasta, hotelli on sama johon itse majoituin viime kesänä ja kertomuksessa kerrotaan paljon myös retkistä:

http://toffetarinat.blogspot.com
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: Cattendaali - 28.08.2009, 08:06:54
Nizza di Sicilia on rauhallinen paikka missä on paljon ystävällisiä paikallisia ihmisiä ja todella vähän turisteja.  :) Ranta on pienen pientä siloista kiveä ja melko tyhjä. Ei edes löydy maksullisia aurinkovarjopaikkoja, jos niitä kaipaa (tai ehkä taisi sen yhden ravintolan edustalla olla). Ei kylläkään ihan yksin rannalla saa olla, kun on siellä muitakin, mutta ei ruuhkaksi asti. Rantakatu löytyy ja siellä iltaisin ihmisiä hengailee... Ruokakauppoja ja ravintoloita/kahviloita on ainakin sen verran, että itsensä saa ruokittua. Joitakin vaatekauppojakin ja huonekalukappojakin löytyy. Hintataso selkeästi halvempi, kuin esim. Taormiinassa. Jos tykkää kovasti iltaelämästä ja haluaa rymytä clubeilla, niin tämä ei silloin ole oikea paikka. Mutta itse nautin suunnattomasti pienen kylän tunnelmasta, todella ystävällisistä ihmisistä ja rauhallisesta menosta. Juna-asema ihan vieressä ja bussejakin kulkee säännöllisesti, että ei siellä edes jumissa ole, jos haluaa nähdä saarta muualtakin. Suosittelen! :)
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: Suuri junaryöstö - 30.08.2009, 20:18:41
No niin, eilen päättyi parin viikon Sisilianreissu. Kivaa oli, voi suositella muillekin. Meno hoitua Ryanilla reittiä Tampere-Bergamo-Palermo ja paluu AirBerlinillä Cataniasta Dusseldorfin kautta Helsinkiin.

Palermossa ei kauhesti nähtävää ole, yhdessä päivässä ehtii kaiken tarvittavan nähdä. Monreale siinä lähistöllä oli ihan miellyttävä pikkukaupunki, ehkä mielummin sinne retkelle jos tuolla päin pyörii.

Pari yötä meni Agrigentossa ja Temppelilaakso olikin ehkä parasta mitä reissulla tuli nähtyä. Kutakuinkin koko päivän sai menemään kun palloili muinaistemppelien ympärillä ja kävi vielä läheisen ison puutarhan sekä arkeologian museon ihmettelemmässä. Agrigento oli kaupunkina kiva, ehkä paras näistä pikkupaikoista mitä Sisiliassa vastaan tuli. Pieni kaupunki kukkulalla, paljon sokkeloisia kujia ja vanhoja taloja.

Cataniassa riitti enemmän nähtävää amfiteattereineen ja linnoineen kuin Palermossa. Päiväretkiin meni suurin osa ajasta kuitenkin.

Etnalle piti tietysti kiivetä, mitä nyt sade pääsi yllättämään paluumatkalla vuorenrinteellä. Hämmentävästi Cataniasta meni vain yksi bussi aamulla ja yksi takaisin iltapäivästä joten aikatauluejn kanssa saa olla tarkkana.

Siracusaan ei oikein yksi päivä riittänyt, sen verran oli nähtävää amfiteattereineen, katakombeineen ja vanhoine kaupunkeineen. Olisi hyvin voinut yöksikin jäädä niin olisi aika riittänyt paremmin. Varsinkaan kun Taorminassa ei mitään sykähdyttävää ollut, lähinnä pirusti turisteja. Sinänsä ihan mukavan kaupunki mutta ei mitenkään dramaattisesti eronnut muista pienemmistä paikoista joissa kävin.

Acicastellon linna oli huikea ja näkymiä korkealta rinteeltä merelle olisi voinut ihailla vaikka kuin kauan. Muuten jäin kaupungissa palloilu aika vähiin kun piti viereisessä Acitrezzon kylässä käydä melomassa laavasaarten seassa sekä tietysti uimassa.

Eolie-saaret jäivät näkemättä ja Noto mitä monet ovat kehuneet ja länsiosakin ja oikeastaan koko sisäsaari. Ehkä ensi kerralla.
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: UsvaAuer - 01.11.2009, 22:58:10
Pakko liittya Palermoa hehkuttaneiden kuoroon.

Mitaan en osannut kaupungilta odottaa, mutta paljon sain. Tana paivana, kun jokainen Euroopan kolkka on kiillotettu ja puunattu Palermon historialliset korttelit kaikessa rappiossaan olivat tavattoman kiehtovia. Rentturomantiikkaa parhaimmillaan! Alberghiasta tuli kotini jo siksi, etta majoituin kaupunginosassa. Myos Copan kaupunginosa oli tunnelmallinen, mutta Vucciria oli jo vahan liiankin rappiolla (Uwe Ti Amo - aukio etenkin).

Itse asiassa ihastuin Palermoon niin paljon, etta voisin muuttaa sinne. Krakovan ja Berliinin ohella ainoa kaupunki Euroopassa. Vuokrat nayttivat kanssa hyvilta: alkaen 270 euroa yksiosta. Tieda sitten, millaisista laavista kyse... Alanmies vertasi Palermoa Napoliin. Tarkoittaako tama sita, etta Napolissakin on samaa rappioromantiikkaa?

Lensin Sisiliaan Ryanilla. Trapaniin paasee katevasti vaihtaen Milanossa. Trapanista en ollut edes aiemmin kuullutkaan. Ihana kaupunki. Romanttinen ja hyvin helppo kaupunki orientoitua (Palermo hankalampi, ei ehka hurmaa yhdessa illassa). Trapani on kauniisti entisoitya ja kylla se italiailainen rakennustaide on varsinaista sielunhoitoa suomalaisessa ankeudessa elaneelle. Pari ensimmaista paivaa menee vaan ihastellessa kaiken kauneutta.

Erice oli mielestani melkoinen turistirysa. Pikkupikkukaupunki, jossa jokainen ryhma tuntuu olevan liikaa. Tosin turistiryhmalaiset ovat usein laumaelaimia, joita ei kiinnosta muu kuin shoppailu ja syominen, joten - uskomatonta kylla - kammenen kokoisesta turistikaupungista loytyi tyhjiakin takakujia.

Marsalassa kavin paivareissulla. Ystavallinen kaupunki, mutta yksi paiva riittaa, ei niin mielenkiintoinen.

Yksi mika yllatti oli Sisilian hintataso. Herranen aika kuinka halpaa! Hotellihuone 20 euroa, pizzapalat alkaen 0.80e, taytetyt voileivat/panninit alkaen 1e, pasta alkaen 3e, irtojaatelo alkaen 1.50e. Onko missaan Euroopassa nain halpaa? Ja halpa oli myos hyvaa tassa tapauksessa.

Ihmiset Sisiliassa myos yllattivat. Luulin heita temperamenttisiksi, mutta pikimminkin he olivat hieman ujonpuolisia - tai varautuneita. Pohjois-italialaisten kukkoilevuudesta ei ollut mitaan tietoa. Sisiliailainen mielenmaisema alkoi kiinnostaa. Sisilia lienee Italian Kainuu - kaukainen junttila.

Kova on hinku takaisin Sisiliaan, haluan nahda myos itarannikon kaupungit.
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: alan_mies - 02.11.2009, 19:33:36
Pakko liittya Palermoa hehkuttaneiden kuoroon.

Alanmies vertasi Palermoa Napoliin. Tarkoittaako tama sita, etta Napolissakin on samaa rappioromantiikkaa?

Trapanista en ollut edes aiemmin kuullutkaan. Ihana kaupunki.

Erice oli mielestani melkoinen turistirysa.

Marsalassa kavin paivareissulla. Ystavallinen kaupunki, mutta yksi paiva riittaa, ei niin mielenkiintoinen.

Yksi mika yllatti oli Sisilian hintataso. Kova on hinku takaisin Sisiliaan, haluan nahda myos itarannikon kaupungit.
Tervetuloa.

Palermo on rauhallisempi ja selvästi "eteläisempi" kuin Napoli, mutta samanlaista rappeutumista on molemmissa, en kuitenkaan muista tai ole nähnyt siellä samanlaisia rauniotaloja kuin Palermossa. Majapaikka Vucciriasta on muuten varattuna keväälle.

Hauska kuulla tuo Trapanista, olen ajellut vain autolla kerran läpi. Aikomus olisi käydä saarilla Trapanin edustalla, ainakin katselemassa Mozian rauniot.

Tokihan turistilaumoja Erice kiinnostaa, kun se on yksinkertiasesti niin upea, linnan rauniot ja näköala etenkin. Huippusesongin ulkopuolella oli rauhallista, mutta johan tuon parkkipaikkojen määrästä näki, että joskus ei ole.

Marsala ja varsinkin Mazara del Vallo odottavat minua vielä, jälkimmäisen pitäisi olla hyvin afrikkalaisenluonteinen paikka.

Ihan totta tuo Sisilian kohtuuhintaisuus (toki rysien ulkopuolella), mutten sitä ihan halvaksikaan ole mieltänyt, noita majoitushintoja lukuunottamatta.

Siracusa ja siellä vanha kaupunki saarella, Ortygia, ovat kokemisen arvoiset, samoin Agricento ja Noto, sekä tietenkin piazza Armerinan roomalaismosaiikit. Cataniasta en innostunut, mutta se on suurehko kaupunki, josta varmasti löytyy jotain. Ennaan kannattaa kiivetä, jos sattuu reitille.

Ikäviä alueita muistan Etnan länsipuolelta, samoin Gela on aika luotaantyöntävä. Pahin läpi on Giardini-Naxos, ihan kuin Agios Nikolaos Kreetalla, perinteitä turistinkusetuksessa riittää.
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: lale - 16.01.2010, 16:34:06
Menossa kesäkuussa viikoksi Sisiliaan ja kiinnostaisi kuulla kokemuksia Castellammare del golfosta sekä myös San vito lo caposta. Ensimmäistä joku olikin täällä jo suositellut. Suunnitelmana olla Palermossa yö tai pari ja sitten useampi päivä jossakin pienessä paikassa, missä rantaa ja rauhallisempaa menoa. Viimeinen yö ehkä Trapanin sijaan Ericessä, jota onkin monessa paikassa suositeltu. Eli mitäs noista pikkupaikoista olis kerrottavaa?
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: tonppa - 16.01.2010, 18:10:22
Castellamare Del Golfossa on ihanat luonnon kuumat lähteet! Lilluttiin siellä viime marraskuun lopulla paikallisten eläkeläisten kanssa, vesi pulppuaa korkeiden kallioiden välistä pieneen lammikkoon, jossa ihmiset kylvettävät itseään rikin katkuisessa ja kuumassa terveysvedessä. Viereisessä pikkujoessa on myös tosi lämmintä vettä ja sen muta on todella lämmintä = ideaalista omien mutahoitojen tekemiseen :D

Meillä oli todella hauska "Spa-päivä" tuolla!
Ei kannata missään nimessä maksaa sisään vieressä olevaan uimahallimaiseen paikkaan, jossa altaissa samaa vettä. Näin ainakin paikalliset kehottivat.
Tarkempia ohjeita en valitettavasti tonne lähteille osaa kertoa; kyselette vain paikallisilta ohjeet tai googlaa "acqua calde" tms
http://www.italymag.co.uk/italy-featured/three-best-sights-near-palermo
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: keijis - 28.02.2010, 13:33:17
Olen näillä näkymin lähdössä 1-2 viikon reissulle Sisiliaan touko-kesäkuussa. Matka suuntautuu todennäköisesti Ryanairin edullisten Trapanin-lentojen vuoksi saaren länsipäähän, ja Palermossa voisi myös käväistä.

Kiinnostaisi kuitenkin tehdä lyhyehköjä patikointireissuja ja viettää aikaa enemmän luonnossa kuin rannoilla maaten tai turistien keskellä. Onko kellään suositella Palermon tai Trapanin läheltä paikkoja, joista löytyisi kaunista luontoa ja mahdollisimman vähän turisteja, ja jonne pääsisi suht helposti? (Voi olla että reissusta ei lopulta tule kovinkaan pitkää, joten kovin kaukana oleviin paikkoihin tuskin riittää aikaa...)
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: alan_mies - 28.02.2010, 17:09:14
^

On.

Arkeologisilla alueilla on tilaa ja turisteja alueiden kokoon nähden kohtuullisesti. Segesta ja Selinunte ovat lähellä Trapania. Agricenton Vallei dei Templi on upein, mutta hieman kauempana. Agricento on muutenkin jännä kaupunki, eikä ole liikaa turisteja.

Lo Zingaron luonnonpuiston pitäisi olla hieno, en ole vielä käynyt, mutta pian olen menossa. Ei varmaankaan ole turistiruuhkaa.

Trapanista kannattaa käydä Ericessä, joka on turistipaikka, mutta todella upea, etenkin näköalat linnasta ovat hienot.

Hanki hyvä opaskirja, kaikista noista on tietoa sellaisessa. Sisilia top 10 vaikuttaa hyvältä, Kaupunkikirjat eli DK Sicily on mainio perusopas.
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: keijis - 17.03.2010, 18:21:50
Kiitoksia vinkeistä. Lo Zingaro ainakin vaikuttaa niin hienolta paikalta että sinne taitaa olla pakko mennä! Ericessä tulee varmaankin poikettua myös. Vallei di Templi kiinnostaisi myös kovasti, mutta voi olla että sinne suunnalle ei ehditä poiketa.
Otsikko: Minne suunnataan
Kirjoitti: maijuliini - 14.04.2010, 15:43:48
Tarkoitus on suunnata Sisiliaan 27.7-9.8. Minun ja mieheni lisäksi matkaan lähtee 3v pookamme. Lennot Palermoon.
Olen lukenut aiheeseen liittyviä ketjuja ja pää on mennyt ihan sekasin. En oikeen tiedä mihin meillä kannattaisi suunnata. Eka ajatuksissa oli Cefalu, mutta on tullut semmonen kuva, että se on vaan turisteja täynnä eikä muuta. Taormina myös vaikuttaisi kauniilta paikalta, mutta kalliilta ja täynnä ihmisiä tähän aikaan? Olisiko siinä lähettyvillä jotain pientä paikkaan (meren rannalta), mistä löytyisi tarpeellinen (ravintola, ranta) eikä se kuolisi illaksi, vaan voisi käydä iltakävelyllä kiertelemässä ja katsomassa ihmisten eloa. Minkalaisia paikkoja on Palermosta länteen?
Ajatuksena oli, että majoituttaisi kahteen eri paikkaan viikoksi kerrallaan, mistä tehdään päiväretkiä tarvittaessa. Halutaan uida, ottaa aurinko, kierrellä jonkun verran nähtävyyksiä, ottaa rennosti ilman kiirettä paikasta toiseen.
Luonto on lähellä molempien sydäntä.

Olipa tämä nyt vaikeasti selitetty, mutta jos joku osaisi jotain neuvoja antaa. :)
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: alan_mies - 14.04.2010, 23:23:44
Olen juuri nyt Palermon "länsipuolella" Partinicossa, suunnilleen Alcamo Marinan ja Castellammare del Golfon kohdalla. Sesonki ei ole vielä alkanut, joten vaikea sanoa niiden viihtyvyydestä rantapaikkoina. Meri on varmuudella upea melkein kaikkialla.

Minusta Cefalu saattaa olla hyvinkin saaren paras rantapaikka, mutta minun olisi vaikea kuvitella paikalleen jäämistä näin upealla saarella. Taorminalle riittää kertakäynti. Eli mihin päädyttekään niin vuokratkaa auto.

Palermo on ok ehkä 3-4 yötä, Cefalussa jaksaa paikallaan saman ajan - molemmista on kokemusta. Mutta selvitähän Ragusan provinssin rannikko, on oikein kivannäköistä seutua rantaelämälle. Ja kaupungit ovat todella upeita - Ragusa, Modica ja Noto. Jos Montalbano -tvdekkarit on tuttuja niin ne on kuvattu juuri tuolla alueella.

Eli ehdottaisin kahdeksi viikoksi vaikkapa neljää tai viittä eri yöpaikkaa ja autonvuokrausta Palermon jälkeen. Niin voi katsella parhaat palat koko saaresta yhdellä reissulla. Autoilu on täällä kivaa, kunhan suhtautuu muihin joustavasti. Jos ette halua muuttaa niin usein niin Cefalu on oikeasti kiva paikka, turisteista huolimatta.

Olette muuten liikkeellä italialaisten kiihkeimpänä loma-aikana, eli kiirettä pukkaa varauksille...
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: maijuliini - 15.04.2010, 11:00:29
"Olette muuten liikkeellä italialaisten kiihkeimpänä loma-aikana, eli kiirettä pukkaa varauksille..."

Tiedossa on. Valitettavasti on ainut mahdollinen aika milloin pystytään lähtemään. Ensiviikolla varmistuu ajankohta, niin täytyy siihen mennessä tehä matkasuunnitelma ja varata majoitus ja lennot.
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: alan_mies - 15.04.2010, 23:02:29
Palasin alkuillasta Cefalusta, liki kuusi vuotta oli kulunut edellisestä käynnistä.

Ei se ainakaan pilalle ole mennyt, päinvastoin. Jotain uutta ravintolaa siellä täällä, paljon myös paikallista elämää, hintataso vielä kohtuullinen, parkkipaikoista tosin oli ankaraa pulaa. Ranta oli varsin siisti. Moottoritietä sinne pääsi hyvin nopeasti, mutta Palermon kohdalla tahtoo aina hidastua.

Edelleen perustaisin tukikohtani Cefaluun jos ei sitten Ragusan rannikolle.
Otsikko: Egadin saaret?
Kirjoitti: lale - 19.04.2010, 21:32:21
Menen kesällä Sisiliaan. Kaipaisin perusteluineen vinkkejä siitä, mille Egadin saarista kannattaisi mennä käväisemään päiväseltään Ericestä käsin. Koska kyseessä olisi vain muutaman tunnin piipahtaminen saaressa niin saarelta ei ole sinänsä muita odotuksia kuin ruokapaikka ja kivat maisemat. Itsessään jo se merimatka kiinnostaa. Kävin siremarin sivuilla katsomassa aikatauluja ja hintoja. Näyttäisi siltä, että aamupäivästä esim. Marettimoon ei mene kuin se joku autolautta, mikä kestää 3h. Kantosiipialuksella pääsisi takaisin 1h. Jaksaako tuolla lautalla olla tuota kolmea tuntia, onko siellä mitään tekemistä? Entä onkos tuossa kantosiipialuksessa siis joku kansi tms. missä voi viettää aikaa ulkosalla? Kiitos jo etukäteen, jos jollakin vastauksia.
Otsikko: Tekemistä Palermossa
Kirjoitti: lale - 19.04.2010, 21:51:15
Olen kesällä Palermossa yhden kokonaisen päivän + seuraavan aamupäivän. Koska olen siellä niin vähän aikaa ja nähtävää olisi varmasti sielläkin paljon, ajatuksena olisi kiertää kaupunkia hop-on hop-off kiertoajelulla ja tutustua joihinkin nähtävyyksiin lähemmin. Kiinnostaisi mennä esimerkiksi Massimo teatterin opastetulle kierrokselle. Suositteleeko joku? Katakombeja olen miettinyt samoin kuin marionettimuseoa. Kommentteja niistäkin olisi mukava lukea samoin kuin sitten esim. siitä normannipalatsista. Onkohan sinne mahdollisuus päästä sisälle kiertelemään ja jos niin millaiseen hintaan? Entä onko suositella jotain niistä monista toreista? Tarkoituksena kun olisi vain kierrellä ja nähdä vähän isommat markkinat ( :) ) ilman sen kummempia ostotarkoituksia... kiitos jo etukäteen!
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: alan_mies - 20.04.2010, 00:22:13
Palermon ykkönen on katakombit, kakkonen torit, kolmonen teatro Massimo. Katedraali, kirkot La Martorana ja viereinen San Cataldo kannattaa myös käydä. Viimeisten vieressä on mainio pizzeria. Lähellä on myös Quattro Canti ja Piazza Pretoria suihkulähteineen.

Normannipalatsiin olisi tarkoitus mennä ylihuomenna, jos Cappella Palatina on auki. La Cuban kävin katsomassa eilen, paljoa siitä ei ole jäljellä, mutta kiehtova oli silti, vesisateessakin.

Jos majoitusta ei ole ks majoitustietokanta ja BB Vucciria, sinne olen menossa taas huomenna.
Otsikko: Vs: Egadin saaret?
Kirjoitti: Peginho - 21.04.2010, 10:40:35
Menen kesällä Sisiliaan. Kaipaisin perusteluineen vinkkejä siitä, mille Egadin saarista kannattaisi mennä käväisemään päiväseltään Ericestä käsin. Koska kyseessä olisi vain muutaman tunnin piipahtaminen saaressa niin saarelta ei ole sinänsä muita odotuksia kuin ruokapaikka ja kivat maisemat. Itsessään jo se merimatka kiinnostaa. Kävin siremarin sivuilla katsomassa aikatauluja ja hintoja. Näyttäisi siltä, että aamupäivästä esim. Marettimoon ei mene kuin se joku autolautta, mikä kestää 3h. Kantosiipialuksella pääsisi takaisin 1h. Jaksaako tuolla lautalla olla tuota kolmea tuntia, onko siellä mitään tekemistä? Entä onkos tuossa kantosiipialuksessa siis joku kansi tms. missä voi viettää aikaa ulkosalla? Kiitos jo etukäteen, jos jollakin vastauksia.

Itse palasin juuri noin viikko sitten Trapanista. Ericessä tuli käytyä ja täytyy näin alkuun sanoa, että Erice on melkoinen turistirysä verrattuna esimerkiksi Trapaniin. Ericestä (lue Ericen vanhasta kaupungista, joka sijaitsee kukkulan päällä) ei muutaman kirkon ja normanniaikaisen linnan lisäksi löydy oikeastaan muuta kuin matkamuistomyymälöitä ja ryöstöhintaan keskinkertaista ruokaa tarjoavia ravintoloita. Parasta antia paikassa on köysirata, joka tulee Trapanista.

Trapanista parhaiten Egadisaarille pääsee katamaraanin (Ustica Lines) kanssa. Itse kävin Favignanalla ja matka kesti 35 minuuttia. Menomatkalla pysähdyttiin pikaisesti Levanzossa. Hintaa matkalle tuli edestakaisin jotain 15-17 euron paikkeilla. Kannella oleskelu matkan aikana on kielletty, mutta toisaalta matka on niin lyhyt, että eipä tuo hirveästi haittaa.

Favignana on tosiaankin pieni paikka, jossa nähtävää riittää mielestäni juuri päiväksi tai ehkä kahdeksi. Asiaa helpottaa, jos saa vuokrattua polkupyörän tai jonkun muun kulkuvälineen.

Kehottaisin vielä harkitsemaan Ericen ja Trapanin välillä, sillä varsinkin jos haluaa autenttisempaa sisilialaista elämänmenoa, niin suosittelen ehdottomasti Trapania. Kaupunki ei ole mikään suuri metropoli, mutta maakunnallinen keskus kuitenkin. Hintataso on halpa Suomeen verrattuna ja ihmiset mukavia. Majoitustietokannassa on oivallinen lisäämäni majoitusvinkki, jos Trapaniin haluaa. Tämän lisäksi junayhteydet Marsalaan, Mazara del Valloon ja esimerkiksi Palermoon ovat hyvät ja edulliset.
Otsikko: Vs: Egadin saaret?
Kirjoitti: lale - 21.04.2010, 12:03:44
Tuo ustica lines onkin hyvä, kiitti vinkistä! :) Selvittelinkin jo aiemmin asioita tuosta Ericestä ja tiedossa oli, että se on turistikylä. Toisaalta sitä on aika paljon kehuttukin (luultavasti sijaintinsa ansiosta), joten käydään tutustumassa siihen. Se on varmasti totta, että ei siellä kylässä tekemistä juurikaan ole, mutta meillä on tarkoituksena viettää siellä vaan noin yks päivä niin ei toivottavasti ehditä tylsistymään ;) Ajatuksissa oli kokeilla myös tuota köysirataa, se siis kannattaa. Siispä luultavasti tulee katseltua vähän Trapaniakin!
Otsikko: Vs: Egadin saaret?
Kirjoitti: alan_mies - 23.04.2010, 13:40:08
Ericessä tuli käytyä ja täytyy näin alkuun sanoa, että Erice on melkoinen turistirysä verrattuna esimerkiksi Trapaniin. Ericestä (lue Ericen vanhasta kaupungista, joka sijaitsee kukkulan päällä) ei muutaman kirkon ja normanniaikaisen linnan lisäksi löydy oikeastaan muuta kuin matkamuistomyymälöitä ja ryöstöhintaan keskinkertaista ruokaa tarjoavia ravintoloita. Parasta antia paikassa on köysirata, joka tulee Trapanista.

Erice on nähtävyys upeine näköaloineen, joten siitä on tullut turistikohde. Ericestä löytyy myös järkevänhintaista ruokaa lounaan verran, muttei sinne majoittua kannata, ainakaan yhtä yötä pidemmäksi aikaa. Linna oli muuten kiinni vielä suunnilleen viikko sitten.

Autollakin pääsee perille, parkki on ilmainen sesongin ulkopuolella, mutta osa teistä oli suljettu ilmeisesti maanvyörymien takia.

Trapani ei nyt kummoinen ole, ja siellä jos jossain Sisiliassa tulee jatkuvasti vastaan kadulla halpalentoturisteja.
Otsikko: Vs: Egadin saaret?
Kirjoitti: Peginho - 25.04.2010, 21:41:56
Trapani ei nyt kummoinen ole, ja siellä jos jossain Sisiliassa tulee jatkuvasti vastaan kadulla halpalentoturisteja.

Itse en kylläkään matkallani pahemmin törmännyt "halpalentoturisteihin" muuta kuin lentokentällä. Riippuu tietysti, mitä turistilla tarkoittaa.... oman määrittelyni mukaan turisti on henkilö, joka ei suunnittele matkaansa sen enempää, vaan tyytyy pakettimatkoihin. Joka tapauksessa ylipäätään todella vähän matkalla näkyi/kuuli muita matkailijoita. Pari ruotsalaista Trapanissa tuli bongattua. Ehkä tämäkin riippuu siitä, missä päin Trapania palloilee.... itse vietin aikaa aika paljon keskustan ulkopuolella.

Ja Trapanin kummallisuudesta vielä sen verran, että asiahan tietysti riippuu aina siitä mitä on etsimässä. Mielenkiinnottomiltakin vaikuttavista paikoista saattaa löytyä jotain, mitä ei muualta löydä. Trapanista itse löysin ainakin joukon mukavia ja uteliaita ihmisiä, jotka olivat valmiita keskustelemaan ja auttamaan italiankielentaitoista suomalaista. Kaiken tämän lisäksi Trapanissa oli halpaa ruokaa, rento ilmapiiri ja rauhoittavat merimaisemat. Kaikki suurten metropolien ja suomalaisen oravanpyörän hektisyys oli hetken takanapäin ja vapaus tuntui kerrassaan hienolta. Jälleen kerran matkailu helpotti oloa huomattavasti :).

Toisaalta jos haluaa kierrellä museoissa ja nähtävyyksillä, niin ehkä sitten Trapani on väärä paikka. Itse haluan lähinnä matkustaa halvalla, tutustua uusiin ihmisiin ja kokea jotain sellaista, mitä ei löydä joka paikasta... tämäkin on pitkälti siitä kiinni, mistä on itse kiinnostunut ja tarjosin asiasta vain oman näkökulmani  :-[.

Taisi mennä hiukan off-topiciksi lopussa, mutta "no hard feelings" :D
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: alan_mies - 25.04.2010, 22:35:52
Trapanissa tosiaan oli ilahduttavan edullinen hintataso, ja leipomot olivat mainioita, mutta niin oli (esimerkiksi) Palermossakin, kun hieman katseli ympärilleen. Noutopizza 3 eurolla oli aika kohtuullinen, etenkin kun hinta oli sama läpi listan.

Trapanissa harmitti ympäristöön satsaamattomuus, tuollaiset merikaupungit ovat aika harvassa, mutta rannat olivat tuhannen roskaisia. Siivoamisella ja suhteellisen pienillä investoinneilla niistä olisi saanut hienoja.

Totta on, että historiaa ja kulttuuria tuntevalle matkailijalle Trapani ei ole paratiisi, mutta menettelee lyhyen reissun tukikohtana. Matka vaikkapa Selinunteen, Segestaan ja Moziaan ( Ericestä puhumattakaan...) on lyhyt.

Läheinen Marsala on jo aika erilainen kaupunki, huomattavasti siistimpi kuin Trapani, mutta siellä tuntui jostain syystä sitten pyörivän jenkkituristeja jaloissa. Viinimaineen houkutteleminako, en tiedä.

Seuraava Sisilian matka pitää tehdä Cataniaan, mikä on vielä jäänyt pääosin vieraaksi.
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: Peginho - 26.04.2010, 12:40:42
Trapanissa tosiaan oli ilahduttavan edullinen hintataso, ja leipomot olivat mainioita, mutta niin oli (esimerkiksi) Palermossakin, kun hieman katseli ympärilleen. Noutopizza 3 eurolla oli aika kohtuullinen, etenkin kun hinta oli sama läpi listan.

Palermossa hintataso on myös halpa tosiaan. Vaikka paikallisia herkkuja ja lähiruokaa yleensä etsinkin matkoiltani, niin täytyy myöntää, että Palermosta saa myös erinomaista shish kebabia. Stazione Centralen vieressä Piazza Giulio Cesarella sijaitsevasta Al Barakasta sai erinomaisen kebabin kolmella eurolla. Kooltaan se vastasi normaalia suomalaista pitakebabia, mutta hinnaltaan ja maultaan se oli huomattavasti parempaa. Muutenkin Palermon etnisten ruokapaikkojen taso ja hintataso jää selkeästi plussan puolelle.

Trapanissa gelato ja paikallinen pikaruoka olivat kirsikkana kakun päällä. Gelatoa sai kaupungin eri gelaterioista 1,50 eurolla kolme makua. Puolet halvempaa kuin esimerkiksi suosimassani San Lorenzossa, Roomassa. Lisäksi valikoima oli monesti melko suuri ja laatu oli hyvää. Ehkä mielestäni paras kaikista oli Via Fardellalla sijaitseva Gelatiamo, jonka myyjä paljastui suomalaisen metallimusiikin ystäväksi :D.

Pikaruuan parhaimpana osa-alueena voinee Trapanissa pitää paninoita, joita myydään katukioskeissa halpaan hintaan. Paras kaikista lienee Stuzzichello Burger Via Pepolilla, jossa kaikki paninot maksoivat kolme euroa. Vaihtoehtoina oli esimerkiksi porchettaa, sieniä ja kalaa. Kaikista paras kuitenkin oli mielestäni meusa (vasikan pernaa ja keuhkoa). Suosittelen lämpimästi kaikille.

Täytyy sanoa, että ensi kerralla kun palaan Italiaan, palaan todennäköisesti Sisiliaan, koska Palermoa en ehtinyt nähdä jalkapallo-ottelun lisäksi kovinkaan paljoa. Myös Mazara del Vallo kiinnostaa jonkin verran lähinnä sen afrikkalais-arabialaisvaikutteisen ilmapiirin vuoksi. Toinen vaihtoehto on suunnata Pugliaan tai jonnekkin muualle Adrianmeren rannikolle, koska sielläpäin ei ole vielä tullut käytyä. Samoin Aostanlaakso ja Trentino Alto-Adige houkuttelevat, mutta täytyy kyllä myöntää että oma sydämeni sykkii ennen kaikkea Roomalle ja tottakai myös enemmän Etelä-Italialle, kuin pohjoiselle.

Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: ultzi - 03.05.2010, 08:18:27
Tässä aamutuimaan tajusin että niin, parin viikon päästä pitäisi lähteä Sisiliaan.. ::) Lennän Trapaniin kuten moni muukin budjettimatkaaja, ja siellä viivyn kolme yötä, jonka jälkeen siirryn Palermoon.
Trapanista ajattelin tehdä päiväreissuja, Ericeen ja Egadisaarille, Palermosta sitten ainakin Corleoneen, ja jos siltä tuntuu niin sitten johonkin muuallekin.
Viimenen yöpaikka vaan vähän mietityttää, lento lähtee Trapanista aamulla seitsemän aikaan, joten jossakin lähettyvillä pitäisi olla. Trapani on tietysti yksi vaihtoehto, mutta olisiko mitään ideoita muista paikoista suht läheltä kenttää (halpa taksi kentälle)?
Budjettiakin vähän mietin, minkä verran viikossa mahtaa suunnilleen rahaa mennä?
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: Super_Esa - 01.09.2010, 19:36:29
Tere,
Toista kertaa Lähdössä Sisiliaan. Palermo ja Cefalu koettu, ja nyt tarkoitusena suunnata itään/etelään.
Palermosta Corleoneen, jossa ensimmäinen yö. Tämän jälkeen vielä kaikki auki, ehkä muutamaksi yöksi Siracuusaan? Kolmelle päivälle pitäisi keksiä vielä jotakin. Notoa tai Agirigentoa olisi alustavissa suunnitelmissa, ja joku pienempi kylä, jota turistit eivät ole vielä raiskanneet. Ehdotuksia otetaan kiitollisina vastaan.

Osaako joku vielä sanoa miten olisi järkevää matkata Palermosta Corleoneen, ja Corleonesta Siracusaan? Välillä voisi pysähtyä esim. Agricentossa tahi Notossa, sekä matkanvarrella olevassa "idyylisessä kylässä"

Sisiliasta poistumme Cataniasta, josta jatketaan Napoliin.
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: alan_mies - 01.09.2010, 22:48:20
Olen mobiiliyhteyden päässä, joten nopea vastaus: vuokra-auto. Bussilla pääsee, mutta eteneminen on hidasta.

Hyvä reitti. Juuri noin haluaisin mennä taas kerran. :D
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: Super_Esa - 02.09.2010, 16:35:09
Vuokra-auto tulee vissiin kalliiksi? Junat eivät taida kulkea reittimme varrella? Alan_miehellä tuntuisi olevan saaristo hallussa. Osaatko suositella jotakin pienempää kylää matkamme varrelta? Toki kaikkkien muidenkin ehdotukset otetaan kiitollisina vastaan!
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: alan_mies - 02.09.2010, 21:45:14
Skippaa Corleone ja mene suoraan Agricentoon, sieltä Ennaan, Ragusaan tai Notoon. Jälkimmäisistä on enää lyhyt matka Siracusaan.

Agricentoon pääsee nopeasti suoraan Palermosta bussilla, lähtevät rautatieaseman pohjoissivulta, mutta Agricentosta Ennaan mennessä joutuu vaihtamaan Caltanisettassa, joka on aika tylsä kaupunki. Enna-Palermo on nopea väli.

Corleonessa olen käynyt vain vuokra-autolla ja skootterilla.
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: Pocahontas - 29.11.2010, 18:09:24
Mulla on tylsää (miten voi olla Palermossa?? :D No vähän flunssassa, reissannut kolme viikkoa kohtuu intensiivisesti ja nyt on pitkä siesta.. kelpaako selityksiksi..?), ajattelin siis listata tähän vinkkejäni Sisilian reissuilta:

Super_Esalle vastaus tulee vähän myöhässä, mutta jospa autonvuokravinkki auttaisi jotakuta toista. Me  nimittäin saimme viime vuonna ainakin omasta mielestä hyvän diilin Trapanin lentokentällä Sixtiltä. Tarjosivat kolmeksi viikoksi autoa viidelläsadalla eurolla kaikkine vakuutuksineen, rajoittamattomine kilometreineen jne. Kysäisin, onko hinnassa mitään neuvottelun varaa, niin tyyppi pudotti hintaa suoraan kahdellasadalla. Tarjous tuli sesongin ulkopuolella, mutta jos autoa aikoo vuokrata, suosittelen kokeilemaan Trapanissa Sixtiä.

Tällä reissulla huomattiin, että bussi on myös erittäin kätevä kulkuneuvo saarella. Siracusa - Palermo 3,5h. Junalla Messinan kautta paljon kauemmin.

Joku mainitsi aiemmin ketjussa Siracusan olleen pettymys, mutta itse olen tääääysin eri mieltä. Kävimme siellä jo edellisreissulla päiväretken, ja kiinnostus heräsi kaupunkiin niin, että otimme nyt Siracusan yhdeksi reissun tukikohdista. Tarkoitus oli tehdä muutamia päiväreissuja lähialueille, mutta kaupunki antoi niin paljon, että yhden päivän Etna-Taormina reissua lukuunottamatta kokonainen viikko kului pelkästään Siracusassa, eikä aika käynyt ollenkaan pitkäksi! (Tosin kaupungin ehtii hyvin nähdä lyhyemmässäkin ajassa, toki.) Minulle elämystä tarjoaa jo pelkästään tuoreiden ruokatarvikkeiden ostaminen torilta ja kaupoista ja ruoan valmistaminen. Suosittelenkin Sisilian matkaajille majoitusta, jossa ruoan voi valmistaa itse - ei säästösyistä, vaan siksi, että on aivan mahtavaa puristaa aamiaiseksi mehua tuoreista appelsiineista tai paistaa lounaaksi takuulla tuoretta kalaa.
Siracusassa yksi kahvila oli ylitse muiden, pakko suositella: LP Siciliassakin mainittu Cafe Biblios kadulla via del Consiglio Reginale, Ortigiassa. Paikka on hauska yhdistelmä hämyistä kahvilaa, sympaattista kirjakauppaa ja eläväistä pubia. Nettiyhteys ja wi-fi. Huom! Paikka menee kiinni jo iltayhdeksältä.

Minä kaipaisin käytännön vinkkejä Etnan valloittamiseen, sillä reissumme sinne ei ollut oikein onnistunut.. Onko kukaan reissannut Sisiliaan kolmesti ja jättänyt kiipeämättä Etnalle? No miehän kyllä! Vuori oli aivan sumussa ja kaapelihissin lähtöpaikassa ei nähnyt omia kengänkärkiään maahan katsoessaan, joten päätettiin jättää vuoren oikea valloittaminen seuraavaan kertaan. Alas ajaessa muuten paineltiin vuokra-autolla kurveissa kahva edellä, kun tiet olivat jäässä/sohjossa/tiesmissä.
Palliksissa ainakin muutama on maininnut trekanneensa/vaeltaneensa Etnalla, ja kun sitä perhanan nyppylää ei tullut nyt valloitettua, niin mielenkiinto heräsi vähän hardcorempaan vaellukseen siellä. Miten useamman päivän Etna-trekkaus käytännössä tapahtuu? Voiko sitä tehdä omatoimisesti, saada kunnon "maastokarttaa" vuoresta, vai tarviiko oppaan? Jos tarvii oppaan, paljoko maksaa? Suosituksia, missä Etnalla on parhaat vaeltelumestat?

Taormiinassa viihdyttiin tasan kaksi tuntia. Turisteja riitti ja hinnat oli pilvissä; olut ja jäätee Taormiinassa 11€ vs. olut ja kahvi Ortigiassa 2,20€.

Mistä Palermon pelejä katsomassa käyneet ovat ostaneet lippunsa?
Olimme eilen todistamassa, kun Palermon pojat voittivat AS Roman 3-1. Liput ostimme La Kalsassa sijaitsevasta Bar Rosanerosta, joka on Via Abramo Lincolnin ja Via Nicolo Cervellon risteyksessä, kun ei osattu arvioida, vetääkö Roma stadionin täyteen, vai olisiko lipun saanut vain lompsimalla Renzo Barberalle hyvissä ajoin (stadion ei ollut aivan täynnä!). Rosanerosta sai vain yhdenlaisia lippuja, joiden hinta oli 50€, aika keskelle ja ylös, lähelle Palermon fanikatsomoa. Sinällään hyvät liput, mutta edelliskerralla paikallinen tuttumme hankki meille halvemmat liput fanikatsomon alapuolelta kaarteesta, hyvin näki ja kuten sanottu, hinta oli halvempi.
Jaksan jankata: jos se fudis vähänkään kiinnostaa, niin fiilis paikan päällä on ai-van mah-ta-va! Kannattaa uhrata yksi ilta jalitsulle!
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: Peginho - 12.12.2010, 20:39:04
Mistä Palermon pelejä katsomassa käyneet ovat ostaneet lippunsa?
Olimme eilen todistamassa, kun Palermon pojat voittivat AS Roman 3-1. Liput ostimme La Kalsassa sijaitsevasta Bar Rosanerosta, joka on Via Abramo Lincolnin ja Via Nicolo Cervellon risteyksessä, kun ei osattu arvioida, vetääkö Roma stadionin täyteen, vai olisiko lipun saanut vain lompsimalla Renzo Barberalle hyvissä ajoin (stadion ei ollut aivan täynnä!). Rosanerosta sai vain yhdenlaisia lippuja, joiden hinta oli 50€, aika keskelle ja ylös, lähelle Palermon fanikatsomoa. Sinällään hyvät liput, mutta edelliskerralla paikallinen tuttumme hankki meille halvemmat liput fanikatsomon alapuolelta kaarteesta, hyvin näki ja kuten sanottu, hinta oli halvempi.
Jaksan jankata: jos se fudis vähänkään kiinnostaa, niin fiilis paikan päällä on ai-van mah-ta-va! Kannattaa uhrata yksi ilta jalitsulle!

Kaikista helpoiten käy ostamalla liput netistä etukäteen. Monesti säästää useita euroja, jos ostaa hyvissä ajoin ennakkoon.

http://www.listicket.it (http://www.listicket.it)

Alemmilla sarjatasoilla (Lega Pro ja siitä alemmat) kannattaa liput ostaa paikan päällä, sillä otteluihin ei läheskään aina ole mahdollista ostaa lippuja netistä. Mutta Serie A:n ja Serie B:n, sekä Coppa Italian otteluihin Listicket on paras vaihtoehto lipuille.

Palermossa tuli itsekin käytyä huhtikuussa katsomassa peliä (vaikka Roman kannattaja olenkin :D). Ostin liput Suomesta käsin Listicketistä. Ottelupäivänä lampsittiin vain sitten stadionalueen porttien läpi hakemaan liput lippuluukulta. Siellä käteeni lykättiin nimelläni varustettu kirjekuori, jossa liput olivat. Kätevää ja helppoa. Säästää aikaa, vaivaa ja hermoja.

Italiassa on nykyään turha miettiä sitä, että onko stadion täynnä ottelupäivänä. Alasarjatasoilla ja pienemmillä stadioneilla tämä saattaa olla todennäköisempää, mutta isommilla stadioneilla ei niinkään. Ulkomaalaiset saavat lippuja milloin tahansa.

Syynä on Italian sisäministerin Roberto Maronin aloitteesta luotu Tessera del Tifoso, joka rajoittaa lippujen ostamista Italian kansalaisten kesken (mikä on aivan järjetöntä). Tavoitteena on ollut vähentää katsomoväkivaltaa, mutta seuraukset ovat olleet aivan toiset. Kyseinen järjetön uudistus on tappamassa fanikulttuuria ja rappeuttamassa italialaisen jalkapallon tilaa.

Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: Anniemilia - 25.04.2011, 18:36:17
Moikka!
Ollaan nyt toukokuun alussa menossa Sisiliaan. Kone laskeutuu niinkin kivaan aikaan kuin 23:30 Trapanin kentälle. Ongelmaksihan tässä tietysti muodostuu se, että miten sieltä lentokentältä tähän aikaan pääsee Trapanin kaupunkiin. Onko bussien toiminnasta mitään tietoa tai paljonko taksi maksaa?

Sunnuntaina olisi tarkoitus mennä käymään Palermossa. Luin, että julkinen liikenne ei välttämättä kulje kovin säännöllisesti pyhinä. Osaatteko sanoa, että onko tuo siirtyminen järkevämpää tehdä lauantai-illan puolella vai pääseekö sunnuntaiaamua jotenkin kulkemaan?
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: marlena - 23.05.2011, 00:13:59
Ollaan nyt toukokuun alussa menossa Sisiliaan. Kone laskeutuu niinkin kivaan aikaan kuin 23:30 Trapanin kentälle. Ongelmaksihan tässä tietysti muodostuu se, että miten sieltä lentokentältä tähän aikaan pääsee Trapanin kaupunkiin. Onko bussien toiminnasta mitään tietoa tai paljonko taksi maksaa?

Tulee vähän myöhään vastaus, mut jos joku muu ihmettelee samaa, niin tässä jotain josta saattaa olla hyötyä. Terravisionin bussilla (http://www.terravision.eu/index.html (http://www.terravision.eu/index.html)) pääsee kentältä Trapaniin (8€) ja myös Palermoon (13€). Viimeinen bussi lähtee kentältä 00:15, ainakin kesä- ja heinäkuussa. En tutkinut aikataulua pidemmälle.

Taksin hinnaksi kentältä Trapaniin oli jossain päin intternettiä arvioitu n. 30€.
 
Otsikko: Sicilia Fashion Village -outlet
Kirjoitti: NKN - 15.06.2011, 21:39:47
Matka käy loppukesästä Trapaniin sekä Palermoon, ja nyt kiinnostaa millainen paikka on Sicilia Fashion Village 70km:n päässä Palermosta Agirassa. Onko kukaan käynyt? Ainakin ouletin oman sivun mukaan Palermosta olisi sinne lauantaisin ilmainen bussikuljetus, jota mielellämme hyödyntäisimme, mikäli paikka olisi päivän mittaisen vierailun arvoinen. (Vaate)shoppailu kiinnostaa todellakin ja Fashion Vilagen kotisivuilla tutustuin jo liike-/merkkitarjontaan, mutta kun näitä outlettejakin on tullut eri puolilla maailmaa nähtyä jos jonkinlaisia...Jenkeissä vaatteet on oikeasti myynnissä jättialella, mutta esim. Dubaissa outletin alet oli enimmäkseen 30% luokkaa. Että mitenköhän on alennusten suurusluokan laita ko. paikassa?

Jos jollakin olisi siis Sicilia Fashion Villagesta mitään tietoa, niin ottaisin kaiken ilomielin vastaan! Kun reissuun menee ilmaiskyydeillä kokonainen päivä, ei viitsisi kuluttaa lyhyestä lomasta kallisarvoista päivää ajantappamiseen, mikäli paikka onkin ihan floppi.

Lisäksi kiinnostaisi myös Palermon yöelämä. Olisi kiva lähteä parina iltana viihteelle ihan kunnolla - tanssimaan aamuun asti. Osaisiko kukaan suositella mitään clubia? Myös alkuillan drinkkipaikoista otetaan suorituksia vastaan!

Otsikko: Trapani
Kirjoitti: Kehäkukka - 16.06.2011, 12:00:12
Hei!
Onko kellään tuoreita kokemuksia Trapanista ja lähialueista? Olen lähdössä lasten kanssa elokuussa viikoksi ja olisi kiva kuulla vinkkejä varsinkin noista hyvistä kokemuksista.
Mitä mahtaa tällä hetkellä maksaa pääsyliput maksullisille rannoille? Ne ilmeisesti ovat todella tasokkaita ja tarjoavat monenlaista virikettä  ;D.
Otsikko: Vs: Trapani
Kirjoitti: alan_mies - 16.06.2011, 12:14:11
Löydät minun ja muiden kokemuksia ketjusta Sisilia/Taormina (http://www.pallontallaajat.net/pt3/keskustelu/index.php?topic=8412.80). Vuodessa tuskin paljoa on muuttunut.

Uimarannoista en tiedä, kun matkustan sesongin ulkopuolella.

Autonvuokrausta suosittelen, Länsi-Sisiliassa riittää kohteita ja tiet ovat pääosin hyviä sekä ruuhkattomia.

Ja tämän voisi tietenkin moderaattori yhdistääkin tuohon olemassaolevaan Sisilia-ketjuun.  ;)
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: Nakeli - 31.07.2011, 11:19:50
No niin, Trapanissa käyty. Ihan mukava paikka tuollaiselle pikkupyrähdykselle. Ryanairin lentoaikataulut olivat sen verran huonot, että peliaikaa jäi vain kolme kokonaista päivää, kun illalla tultiin puolilta öin ja aamulla lähdettiin vähän ennen seitsemää.

Kalliiksihan tuo Euroopan lomailu väistämättä aina tulee. Kävimme Egadi-saarilla Favignanilla ja Levanzolla. Otimme meriretken, joka lähti aamulla yhdeksän aikaan ja palasi illalla kuuden aikaan. Hinta oli 39 euroa per hlö. Hintaan sisältyi lounas ja lasillinen viiniä. Hinta tuntui aika kalliilta, kun etupäässä ollaan totuttu matkustaessa väli-amerikan hintatasoon. Retki oli kiva kuitenkin ja meressä oli mukava uida. Trapanin rantapaikkoihin vähän petyttiin, aurinkovarjo ja kaksi sänkyä maksoi 23 euroa (puoli päivää 18 euroa). Osaan rannoista pääsi kuitenkin ilmaiseksi baarin puolelle, joten istuskelimme sitten niissä. Meri oli aika roskainen ja täynnä merilevää, joten uiminen rannalla ei hirveästi houkuttanutkaan. Ilmaisiakin rantoja löytyy, mutta meillä ongelma on se, että mies ei kestä suorassa paahteessa olemista, eli varjopaikka on oltava. Heinäkuinen Sisilia on kuuma, mutta tämä oli tiedossa. Turisteja oli aika paljon, mutta emme missään vaiheessa nähneet isoja laumoja oppaiden johdolla pällistelemässä nähtävyyksiä. Iltaelämäkin tuntui rauhalliselta, ei kännisiä (brittejä) örveltämässä.

Ruokaan oltiin vähän pettyneitä. Listat olivat monissa paikoin vain italiaksi, mutta kyselemällä saatiin selville, mitä tarjolla oli. Annokset ovat pitkälti meren herkuista koostettuja, joten ei mikään kala-allergikon paratiisi. Muutamista annoksista tuli väistämättä mieleen, että syöttivät turisteille vanhentunutta kamaa. Olen aika monta kertaa elämässäni syönyt katkarapuja, eivätkä ne missään maassa ole maistuneet noin pahalle. Toinen vaihtoehto on se, että ne oli pyydetty joltain vähemmän puhtaalta alueelta. Mitään vatsatauteja ei kenellekään tullut kuitenkaan ja pääsääntöisesti ruoka oli ihan ok.

Ericeen mentiin köysirataa pitkin ja se oli oikein kiva kokemus. Maisemat oli hienot eikä Ericessä ollut juurikaan väkeä. Ericessä pilvet roikkuivat todella alhaalla ja ilma oli hyvinkin viileää. Ericen alueen pääsee kiertämään pienellä junalla, joka maksoi euron per hlö. Kapeilla kujilla oli hauska kävellä.

Sisilia oli kohteena ihan ok. Olimme varautuneet tympeään palveluun ja kusetukseen, mutta kumpaakaan ei esiintynyt.
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: buio - 15.08.2011, 13:48:23
No niin, Trapanissa käyty. Ihan mukava paikka tuollaiselle pikkupyrähdykselle. Ryanairin lentoaikataulut olivat sen verran huonot, että peliaikaa jäi vain kolme kokonaista päivää, kun illalla tultiin puolilta öin ja aamulla lähdettiin vähän ennen seitsemää.

Ruokaan oltiin vähän pettyneitä. Listat olivat monissa paikoin vain italiaksi, mutta kyselemällä saatiin selville, mitä tarjolla oli. Annokset ovat pitkälti meren herkuista koostettuja, joten ei mikään kala-allergikon paratiisi. Muutamista annoksista tuli väistämättä mieleen, että syöttivät turisteille vanhentunutta kamaa. Olen aika monta kertaa elämässäni syönyt katkarapuja, eivätkä ne missään maassa ole maistuneet noin pahalle. Toinen vaihtoehto on se, että ne oli pyydetty joltain vähemmän puhtaalta alueelta. Mitään vatsatauteja ei kenellekään tullut kuitenkaan ja pääsääntöisesti ruoka oli ihan ok.

Sisilia oli kohteena ihan ok. Olimme varautuneet tympeään palveluun ja kusetukseen, mutta kumpaakaan ei esiintynyt.

Jännä muuten nähdä, kauanko Trapanin lentoja Suomesta raiski pitää. Itse epäilen, ettei toista kautta tule.

Mitä tulee ravintoloihin, on pelkästään plussaa, jos siellä ei näy turisteja ´ja/tai ulkomaan kielistä listaa->todennäköisesti aina paljon parempi paikka.


Tuohon kusetukseen en ole Rooman ulkopuolella törmännyt missään, vaikka kaikki Italian suurimmat turistirysät on tullut kahlattua sekä  englannin varassa että natiivikielisenä.  Itse pidän vielä enemmän Eurooppalaisesta Pohjois-Italiasta, vaikka kaikki parhaat alkuasukas ystäväni ovatkin Etelästä. Silti tai juuri siksi syvä Etelä aina yllätää positiivisesti.                  
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: marlena - 16.08.2011, 22:06:49
Kävimme Egadi-saarilla Favignanilla ja Levanzolla. -- Retki oli kiva kuitenkin ja meressä oli mukava uida.
Käväisin kanssa heinäkuusta Trapanissa ja myös Favignanalla. Vesi oli kylläkin ihan järkkykylmää Lido Burronen rannalla, tuli ihan mieleen perisuomalaiset järvivedet kesäkuussa! Hyi helev... muuten ranta oli ihana.

Ruokaan oltiin vähän pettyneitä. Listat olivat monissa paikoin vain italiaksi, mutta kyselemällä saatiin selville, mitä tarjolla oli. Annokset ovat pitkälti meren herkuista koostettuja, joten ei mikään kala-allergikon paratiisi.
Kalaruuat maistuu itselle, joten siltä osin napakymppi paikka. Myös jos jälkkärit maistuu, niin homma toimii. Tuli kanssa huomattua että turistimestoissa saa puolet pienemmät annokset ja muutenkin vähän mitä sattuu. Ja niitä ei-turistimestoja joutuu Trapanin vanhassa kaupungissa vähän etsiskelemään. Eniten harmitti että tyypeillä on siellä vaikka mitä vihannesta ja hedelmää ja kuinka vähän niitä hyödynnetään. Ruokien oheissalaatit oli tosi väsyneitä. Sekasalaatti=nuutuneita salaatilenhtiä ja pari tomaattilohkoa... 

Olimme varautuneet tympeään palveluun ja kusetukseen, mutta kumpaakaan ei esiintynyt.
Suurempia kusetuksia en minäkään kokenut, ainoastaan ravitoloissa sai kyllä kuitit tarkistaa, sinne livahteli ihan random-hintoja välillä. Luulin jotenkin että Italialaiset olisivat paljon "hyökkäävämpiä", mutta ihan rauhassa sai kulkea, ravintoloiden sisäänheittäjätkin olivat varsin maltillisia. Tympeää palvelua valitettavasti kohtasin, varsinkin naisten taholta. Näytti olevan enemmän sääntö kuin poikkeus, että kaikki lippuluukkujen tytsyt olivat todella kärsimättömiä ja nuivia. Muutenkin naisten asenteet olivat vähän epäluuloisia, miehet taas vaikuttivat hyvin sydämellisiltä ja auttavaisilta ihmisiltä, mutta onko tuo nyt ihmekään kun kaksi blondia naisturistia kyseessä... ;D

Ihan hyvä reissukohde tuo oli minunkin mielestä. Tunnelmallinen iltaisin. Ericestä tykkäsin myös. Paitsi siellä haisi kissankusi.
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: flimtrick - 17.08.2011, 13:54:16
Tultiin juuri viikon sisilian matkalta. Lennot oli Cataniaan ja sieltä oli hotelli vuokrattu. Catania oli mun mielestä ihan mukava kaupunki, nähtävää oli jonkin verran, ruoka oli erittäin hyvää ja tunnelma oli yllättävänkin leppoisa, liikennettä lukuunottamatta.

Ihan ydinkeskusta oli kyllä turistien täyttämä mutta jos jaksaa vähän koukata sivukaduille niin meno oli parempaa. Viikko Cataniassa on kyllä turhan paljon ja mekin mentiin bussilla Palermoon ja oltiin siellä 1 yö. Palermossa olis kyllä viihtynyt vähän pidempäänkin, ei kovin paljoa ehditty siellä näkemään koska halutiin käydä Corleone-kylässä.

Matkustamisesta sen verran kun moni täällä kyselee eli Cataniasta Palermoon bussimatka kesti n.2h 40min ja aikataulut piti ainakin meillä hyvin paikkansa. Busseja meni melkein tunnin välein. Matka maksoi n. 12,60e yhteen suuntaan. Koko matka on käytännössä moottoritietä joten ihan jouhevasta kulkee, samalla näkee vähän saaren maisemia.

Palermosta Corleoneen mentiin bussilla, sinne meni 1 bussi päivässä. Lähtee Palermon asemalta klo.12.30 ja lähtee Corleonesta takaisin Palermoon klo.16.00. Asemalta kun kysyy bussia Corleoneen niin neuvovat kyllä. Lippu oli noin. 7 euroa, meno-paluu.Toi Palermon "linja-auto asema" oli kyllä mielenkiintoinen, ei pahemmin ollut busseille mitään pysäkkejä vaan bussit olivat vaan kadun varrelle pysäköity ja lipunmyyntipisteitä oli ainakin 3 erilaista. Joten pitää vain kysymällä etsiä oikea luukku mistä saa lippuja mihinkin.

Corleonen vierailu jäi pettymykseksi koska bussimatka kesti oletettua pidempään ja aikaa jäi hädin tuskin pari tuntia kylässä. Olisi mielellään käppäillyt siellä pidempäänkin ja vielä se että en tiedä johtuuko just elokuusta mutta osuttiin kylään ilmeisesti siesta-aikaan tai pahimpaan loma-aikaan mutta kylä oli käytännössä kuollut ja mitkään kaupat ja ravintolat eivät olleet auki paria hassua lukuunottamatta. Viihtyisän näköinen kylä joka tapauksessa. Ja joku tässä ketjussa aiemmin ehdotti että vuokratkaa pyörät ja ajakaa Corleoneen, parin tunnin matka max. Roskaa. Saa olla aika urheilija jos jaksaa ajaa päivän aikana +30 asteen helteessä pyörällä reilu 100 kilometriä nousevaa ja laskevaa maastoa. Bussilla ainakin matka kesti yhteen suuntaan noin. 1,5 tuntia ja matkaa oli reilusti yli 50 kilometriä.

Me mietittiin myös auton vuokraamista mutta ainakin Catanian liikenne oli sen verran kaoottista että päätettiin jättää väliin. Bussilla kyllä pääsi ihan jouhevasti liikkumaan ja suht edullisesti. Käytiin myös Etnalla, maksettiin 55 euroa jeeppikyydista joka vei meidät Etnan rinteille täysin idiootti opas mukana joka keskittyi lähinnä kertaamaan huonoja, samoja vitsejä kerta toisensa jälkeen jonkun hollantilaisen (ilmeisesti sattui oppaan sielunveli sopivasti mukaan) yhtä idiootin turistin kanssa. Ei ollut kyllä 55 euron arvoinen, jeeppikin oli todella ahdas ja kuuma. Suosittelen menemään kyllä Etnalle vuokra-autolla, tiet sinne oli ihan hyvät ja saa olla niin pitkään kuin haluaa ja katella paikkoja.

Parasta Cataniassa ja sisiliassa oli kyllä ruoka ja siitä nautittiin täysin rinnoin. Cataniasta löytyi paljon hyviä ravintoloita, tällä kertaa Rooman matkasta viisastuneina käppäillessä kaupungin sivukaduilla merkattiin karttaan aina kun tuli vastaan jokin mukavan näköinen Trattoria ja mentiin sinne illalla syömään. Menu oli tosiaan useimmissa paikoissa italiaksia mutta sanakirja kädessä kyllä pärjää, sehän on mun mielestä just hauskaa. Kalaruoka oli todella maukasta ja alkuruokana useissa paikoissa tarjoiltiin paistettuja ja friteerattuja kasviksia sisilialaiseen tapaan. Munakoisoa, kesäkurpitsaa, parsakaalia jne... Erityisesti munakoiso taitaa olla se sisilialaisten juttu (vaiko vain Catanian?), noita kasviksia ei edes usein ollut menussa. Piti mennä ravintolaan sisälle ja siellä oli isot valikoimat mistä sai sitten lappaa lautaselle mitä halusi.

Söin myös elämäni parhaimman pitsan sisiliassa, vanha äijä teki meille pitsat ja tuli vielä kysymään kun syötiin että maistuuko ja kertoi että valitsemani munakoiso, mozzarella, tomaatti, basilica-pizza on sisilialainen spesiaali.

Kaiken kaikkiaan sisilialaiset olivat ystävällisempiä kuin odotin, palvelu oli hyvää melkein joka paikassa muutamaa todella myrtsiä kassaneitiä lukkunottamatta. Vaikka todella moni ei puhunut englantia, monet olivat kuitenkin aina auttavaisia ja itse aina yritettiin kommunikoida italialla. Me kyllä myös yritettiin välttää turistipaikkoja niin ravintoloissa kuin kahviloissakin ja ainakin ruoan suhteen tehtiin oikeat valinnat. Vaikka tilaaminen on hidasta ja vaikeaa niin kyllä se ruoka aina palkitsi, myös silloin kun otti jotain vähän riskillä.
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: alan_mies - 17.08.2011, 22:29:42
Tultiin juuri viikon sisilian matkalta. Lennot oli Cataniaan ja sieltä oli hotelli vuokrattu. Catania oli mun mielestä ihan mukava
Palermosta Corleoneen mentiin bussilla, sinne meni 1 bussi päivässä. Lähtee Palermon asemalta klo.12.30 ja lähtee Corleonesta takaisin Palermoon klo.16.00. Asemalta kun kysyy bussia Corleoneen niin neuvovat kyllä. Lippu oli noin. 7 euroa, meno-paluu.Toi Palermon "linja-auto asema" oli kyllä mielenkiintoinen, ei pahemmin ollut busseille mitään pysäkkejä vaan bussit olivat vaan kadun varrelle pysäköity ja lipunmyyntipisteitä oli ainakin 3 erilaista. Joten pitää vain kysymällä etsiä oikea luukku mistä saa lippuja mihinkin.

Corleonen vierailu jäi pettymykseksi koska bussimatka kesti oletettua pidempään ja aikaa jäi hädin tuskin pari tuntia kylässä. Olisi mielellään käppäillyt siellä pidempäänkin ja vielä se että en tiedä johtuuko just elokuusta mutta osuttiin kylään ilmeisesti siesta-aikaan tai pahimpaan loma-aikaan mutta kylä oli käytännössä kuollut ja mitkään kaupat ja ravintolat eivät olleet auki paria hassua lukuunottamatta. Viihtyisän näköinen kylä joka tapauksessa. Ja joku tässä ketjussa aiemmin ehdotti että vuokratkaa pyörät ja ajakaa Corleoneen, parin tunnin matka max. Roskaa. Saa olla aika urheilija jos jaksaa ajaa päivän aikana +30 asteen helteessä pyörällä reilu 100 kilometriä nousevaa ja laskevaa maastoa. Bussilla ainakin matka kesti yhteen suuntaan noin. 1,5 tuntia ja matkaa oli reilusti yli 50 kilometriä.

Hyvä juttu, kiitokset siitä.

Minä suosittelin vuokraamaan skootterin ja ajamaan sillä Corleoneen, koska niin aikanaan tein. Olen aika paljon kulkenut sen (2004) jälkeen, mutta väitän tuon olleen yksi parhaista matkailukokemuksista ikinä. Corleone, jossa kävin taas viime vuonna, ei ole kovin kiva kylä (no palmupuisto on mukavan raukea paikka); vanha systeemi on siellä yhä voimissaan eli mafia toimii. Baarissa kun yritti alkeellisella italiantaidolla, jolla pohjoisessa ymmärtää sentään jotain, kuunnella paikallisten keskustelua, ei tajunnut sanaakaan. Puhuvat murretta, joko tarkoituksella turistin läsnäollessa tai sitten se on ihan arkikäytössä yhä.

Mafiasta sen verran, että saapuessamme skootterilla kylän laidalla olevan kaupan pihalle tuli kaupan edestä ukko, joka käveli suoraan vuokras,kootterimme luokse meistä välittämättä ja katsoi rekisterinumeron, poistui sitten takaisin paikalleen. Tuolloin Bernardo Provenzano vielä johti systeemiä ja piilotteli hieman Corleonen eteläpuolella maatilalla, josta ajettiin vierestä ohi.

Palermon linja-autoasema tosiaan hakee vertaistaan... mutta onpa bussilla liikennöinti Sisilian pieniin kaupunkeihin kokemus sinänsä, ei uskoisi olevansa Länsi-Euroopassa.  :D
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: flimtrick - 18.08.2011, 10:14:56
Tultiin juuri viikon sisilian matkalta. Lennot oli Cataniaan ja sieltä oli hotelli vuokrattu. Catania oli mun mielestä ihan mukava
Palermosta Corleoneen mentiin bussilla, sinne meni 1 bussi päivässä. Lähtee Palermon asemalta klo.12.30 ja lähtee Corleonesta takaisin Palermoon klo.16.00. Asemalta kun kysyy bussia Corleoneen niin neuvovat kyllä. Lippu oli noin. 7 euroa, meno-paluu.Toi Palermon "linja-auto asema" oli kyllä mielenkiintoinen, ei pahemmin ollut busseille mitään pysäkkejä vaan bussit olivat vaan kadun varrelle pysäköity ja lipunmyyntipisteitä oli ainakin 3 erilaista. Joten pitää vain kysymällä etsiä oikea luukku mistä saa lippuja mihinkin.

Corleonen vierailu jäi pettymykseksi koska bussimatka kesti oletettua pidempään ja aikaa jäi hädin tuskin pari tuntia kylässä. Olisi mielellään käppäillyt siellä pidempäänkin ja vielä se että en tiedä johtuuko just elokuusta mutta osuttiin kylään ilmeisesti siesta-aikaan tai pahimpaan loma-aikaan mutta kylä oli käytännössä kuollut ja mitkään kaupat ja ravintolat eivät olleet auki paria hassua lukuunottamatta. Viihtyisän näköinen kylä joka tapauksessa. Ja joku tässä ketjussa aiemmin ehdotti että vuokratkaa pyörät ja ajakaa Corleoneen, parin tunnin matka max. Roskaa. Saa olla aika urheilija jos jaksaa ajaa päivän aikana +30 asteen helteessä pyörällä reilu 100 kilometriä nousevaa ja laskevaa maastoa. Bussilla ainakin matka kesti yhteen suuntaan noin. 1,5 tuntia ja matkaa oli reilusti yli 50 kilometriä.

Hyvä juttu, kiitokset siitä.

Minä suosittelin vuokraamaan skootterin ja ajamaan sillä Corleoneen, koska niin aikanaan tein. Olen aika paljon kulkenut sen (2004) jälkeen, mutta väitän tuon olleen yksi parhaista matkailukokemuksista ikinä. Corleone, jossa kävin taas viime vuonna, ei ole kovin kiva kylä (no palmupuisto on mukavan raukea paikka); vanha systeemi on siellä yhä voimissaan eli mafia toimii. Baarissa kun yritti alkeellisella italiantaidolla, jolla pohjoisessa ymmärtää sentään jotain, kuunnella paikallisten keskustelua, ei tajunnut sanaakaan. Puhuvat murretta, joko tarkoituksella turistin läsnäollessa tai sitten se on ihan arkikäytössä yhä.

Mafiasta sen verran, että saapuessamme skootterilla kylän laidalla olevan kaupan pihalle tuli kaupan edestä ukko, joka käveli suoraan vuokras,kootterimme luokse meistä välittämättä ja katsoi rekisterinumeron, poistui sitten takaisin paikalleen. Tuolloin Bernardo Provenzano vielä johti systeemiä ja piilotteli hieman Corleonen eteläpuolella maatilalla, josta ajettiin vierestä ohi.

Palermon linja-autoasema tosiaan hakee vertaistaan... mutta onpa bussilla liikennöinti Sisilian pieniin kaupunkeihin kokemus sinänsä, ei uskoisi olevansa Länsi-Euroopassa.  :D

Joo me ei kyllä mafiasta nähty merkkejäkään Corleonessa, tosin just kun sanoin että tais olla pahin lomakausi meneillään niin eipä siellä pahemmin ollut ihmisiäkään. Käytiin kuitenkin kylässä olevassa mafiamuseossa jossa oli opastettu kierto. Museossa oli paljon valokuvia mafian tekemistä murhista, mafiaa vastaan taistelevista henkilöistä sekä entisistä ja kiinniotetuista mafiapomoista. Aika rankkoja kuvia oli paikoitellen. Museossa oli myös kaikki dokumentit kuuluisasta operaatiosta jossa 1-2 vuoden ajan tutkittiin mafian toimintaa, en nyt muista ton operaation nimeä, muistaakseni tapahtunut joskus 80-luvun puolivälissä. Oli aika paljon kansoita, ei mahtunut koko kirjahylly yhteen valokuvaan.

Museon opas sanoi että Corleone kylä haluaa päästä eroon mafiamaineestaan mutta samalla myös he haluavat saada ihmisten tietoon kaikkea niitä kaheuksia mitä mafia on tehnyt jotta asia ei unohtuisi ihmisten mielistä. Nykyään mafia on kuulemma aika näkymätön ja 80-90-luvun verilöylyjä ei enää ole. Palermossakin on aika paljon tehty murhia ja rikoksia vielä 90-luvulla.

Tiedoksi muuten kaikille että kummisetää EI ole kuvattu Corleonessa vaikka kuulemma moni niin luulee, niin minäkin luulin. Se on kuvattu jossain Messinan lähellä.
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: Nakeli - 18.08.2011, 16:09:13
Kävimme Egadi-saarilla Favignanilla ja Levanzolla. -- Retki oli kiva kuitenkin ja meressä oli mukava uida.
Käväisin kanssa heinäkuusta Trapanissa ja myös Favignanalla. Vesi oli kylläkin ihan järkkykylmää Lido Burronen rannalla, tuli ihan mieleen perisuomalaiset järvivedet kesäkuussa! Hyi helev... muuten ranta oli ihana.

Me hypättiin suoraan laivasta mereen ja vesi oli kyllä ihanan lämmintä.

Ruokaan oltiin vähän pettyneitä. Listat olivat monissa paikoin vain italiaksi, mutta kyselemällä saatiin selville, mitä tarjolla oli. Annokset ovat pitkälti meren herkuista koostettuja, joten ei mikään kala-allergikon paratiisi.
Kalaruuat maistuu itselle, joten siltä osin napakymppi paikka. Myös jos jälkkärit maistuu, niin homma toimii. Tuli kanssa huomattua että turistimestoissa saa puolet pienemmät annokset ja muutenkin vähän mitä sattuu. Ja niitä ei-turistimestoja joutuu Trapanin vanhassa kaupungissa vähän etsiskelemään. Eniten harmitti että tyypeillä on siellä vaikka mitä vihannesta ja hedelmää ja kuinka vähän niitä hyödynnetään. Ruokien oheissalaatit oli tosi väsyneitä. Sekasalaatti=nuutuneita salaatilenhtiä ja pari tomaattilohkoa... 

No ihan samaa ihmettelin, että missä ne kasvikset on! Otin kanssa salaattia ruoan kera ja ihan onnettomia annoksia. Ei tomaattia, ei kurkkua, pelkkiä kitkeriä salaatin lehtiä. Eikö ne itse niitä sitten syö?!
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: alan_mies - 18.08.2011, 16:19:14
Tiedoksi muuten kaikille että kummisetää EI ole kuvattu Corleonessa vaikka kuulemma moni niin luulee, niin minäkin luulin. Se on kuvattu jossain Messinan lähellä.

Näin on, tarkemmin sanottuna Taorminan takana.

Kylän nimeä en heti muista... *katsoo Googlemapsista* ... jos se ei ollut Limina niin ainakin lähellä sitä. Skootterilla tullut ajeltua sielläkin.  :D
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: Roma-Rio - 18.08.2011, 23:58:54
Kylän nimeä en heti muista... *katsoo Googlemapsista* ... jos se ei ollut Limina niin ainakin lähellä sitä. Skootterilla tullut ajeltua sielläkin.  :D

Savoca on kyseisen kylän nimi ja aika lähellä Liminaa. Savocassa tuli autoiltua 2007. Bar Vitelli ja Michaelin hääkirkko sieltä ainakin löytyvät. Lisäksi elokuvaa kuvattiin ainakin Motta Camastran kylässä, joka on myös lähellä Taorminaa.
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: marella - 24.08.2011, 19:13:54
etna on tänä vuonna ja purkautunut monta kertaa ja kuulemma purkautuu taas olisi uusi kraatteri kai puhjennut?
Sisiliassa hyvää on juuri se ettei ainakaan minua ole ravintoloissa huijattu ja rannat oli ilmaisia  :)
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: Naja Russelin - 24.08.2011, 20:33:59
Taormina saattaa olla eläkeläiselle kohtuullinen paikka, mutta kaikille muille ikäryhmille suosittelen kiertämään paikan kaukaa. Sen sijaan Sisilia on mahtava. Jos on tullut hankittua se pieni paketti matka Taorminaan, niin ei muuta kun ottaa vaan bussi, juna tai auto ja lähteä kiertämään koko Sisiliaa. Messina, Palermoa, Catania kaikki ovat upeita kaupunkeja. No nähtävyydet, joo, mutta se  tunnelma..  ;)
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: matkakärpänen - 25.09.2011, 23:13:42
Apuja kaivataan!

Lennetään lokakuun alussa Trapaniin ja tarkoitus olisi kierrellä viikko Sisiliassa autolla. Kaupungeista kiinnostaa ainakin Palermo, jossa tarkoitus viettää varmaankin pari yötä. Samoin Siracusa, jossa myös aikomus yöpyä. Mutta, mutta.. Niin paljon olisi nähtävää ja koko lomaa ei halua kuitenkaan autossa ajeluun paikasta A, paikkaan B käyttää, joten jos jollain on hyviä reittiehdotuksia tai must see-juttuja, otetaan mielellään vastaan! Kannattaakohan Cefalussa yöpyä?
Hakusessa siis lomalta rentoa oleilua(rantaelämää jos kelit suosii...), hyvää ruokaa, sopivasti nähtävyyksiä ja romantiikkaa. Onko kokemuksia pyörän vuokrauksesta? Viestiketjun perusteella Taorminassa riittää päivän reissu. Missä on muuten Sisilian paras/parhaat/kauneimmat rannat? Joku taisi sanoa, että Ragusassa on hyvät ravintolat. Lähinnä tuo reitti mietityttää, kun Trapaniin pitää sitten palata kuitenkin, eikä vikalle päivälle viitsi kauhean pitkää ajomatkaa ottaa. Epäselvä viesti, toivottavasti joku saa selkoa :)
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: NKN - 26.09.2011, 00:10:32
Jos kivoja rantoja kaipaatte, niin kannattaa ehdottomasti käydä Favignanan saarella Trapanista käsin. Tosi kirkas vesi ja valkohiekkainen pohja! Tosin parhaimpiin uimaspotteihin laskeudutaan jyrkähköä rinnettä, joten tasaista hiekkarantaa ja aurinkotuolisysteemejä kaipaaville saari ei ole optimein. Varta vasten rantojen perässä en lähtisi itään, Palermossakin esim. Mondello beach on oikein kelpo ranta.
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: alan_mies - 26.09.2011, 07:08:08
Apuja kaivataan!

Lue tämä ketju ja muut sisiliaketjut läpi.

Cefalussa kannattaa yöpyä ja siellä on kohtuuhyvät rannat. Taorminaan ei kannata jumiutua vaan ajella Siracusaan tai ensin Cataniaan, josta käsin on hyvä käydä Etnalla.

Moottoritiet ovat nopeita, muilla teillä matka saattaa hidastua kovastikin, eikä tien laatu aina näy kartasta. Lounaisrannikkoa on aika hidas ajella.
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: hanna71 - 16.02.2012, 12:45:55
Ciao!

Olen menossa Sisiliaan (Trapaniin lento Maltalta) maaliskuun lopussa. Pääsiäinen osuu matkani aikaan, joten kysyisin, pitäisikö majapaikkaa varata tuolle ajalle etukäteen? Minun majapaikkani ovat aina niitä kaikista halvimpia, hostellin dormeja jos sellaisia löytyy. Eli onko halvimmat paikat tiukassa pääsiäisenä? Luultavasti olisin silloin akselilla Agrigento/Enna/Noto (hieman on hankala tietää missä paikassa, mutta noin suunnilleen)

Kuulisin myös mielelläni vinkkejä, lisäyksiä, kommentteja matkareitistäni. Olen suuri arkeologian ystävä ja tärkein kriteeri reittisuunnitelmilleni on aina mahdollisuus nähdä mahdollisimman paljon arkeologisia kohteita. Jos sinulla on ehdottaa jotain tähän karkeaan suunnitelmaani, kerrothan sen.

Trapani (Mozia, Selinunte, Segesta. Erican jätän väliin)
Palermo (Himera, Solunto)
Agrigento (Eraclea Minoa, Temppelilaakso)
Enna (Piazza Armerina)
Noto (Eloro, Noto Antica)
Siracusa (Ortygia, Castello Eurialo, Akrai)

Kait sinne Etnalle pitäisi mennä, vai?

Aikaa tähän olisi reilu pari viikkoa ja kulkeminen tapahtuu julkisilla kulkuvälineillä, auton vuokraaminen ei ole mahdollista. Jatkan reissuani Messinasta mantereelle.

Miltä moinen karkea suunnitelma kuulostaa? Mitä jättäisit pois jos (ja pelkäänpä että kun) aikapula iskee? Onko joku ehdoton arkeologinen MUST-kohde jäänyt pois?
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: alan_mies - 16.02.2012, 15:19:14
Kuulisin myös mielelläni vinkkejä, lisäyksiä, kommentteja matkareitistäni. Olen suuri arkeologian ystävä ja tärkein kriteeri reittisuunnitelmilleni on aina mahdollisuus nähdä mahdollisimman paljon arkeologisia kohteita. Jos sinulla on ehdottaa jotain tähän karkeaan suunnitelmaani, kerrothan sen.

Trapani (Mozia, Selinunte, Segesta. Erican jätän väliin)
Palermo (Himera, Solunto)
Agrigento (Eraclea Minoa, Temppelilaakso)
Enna (Piazza Armerina)
Noto (Eloro, Noto Antica)
Siracusa (Ortygia, Castello Eurialo, Akrai)

Kait sinne Etnalle pitäisi mennä, vai?

Ragusa puuttuu, on huikea barokkikaupunki ja jokseenkin ainoa olennainen kohde Sisiliassa, missä en ole käynyt. Mutta materiaalia sieltä olen nähnyt senkin edestä. Lähellä Notoa.

Enna on kiva kaupunki korkealla, on kuin Saanan päälle rakennettu. Muttei arkeologiselta kannalta välttämätön. Positiivinen kokemus kyllä ja bussiyhteydet lienee kohtuulliset, ainakin alakaupunkiin, josta pääsee paikallisbussilla ylös. Se on liki kilometrissä, joten voi olla kylmä.

Muuten hyvä setti, Siracusa (Ortygia) ja Agricento (vallei dei Templi) ovat eniten must. Noissa Palermon kohteissakaan en muistaakseni ole käynyt, ainakaan Himerassa, Soluntoa en muista. Niistä karsisin ja keskittyisin Palermon keskustaan ja hieman uudemman ajan nähtävyyksiin.

Voihan siellä Etnalla käydä ja matka sinne laavamuodostumineen on jännä. Mutta vie sulta päivän; ehkä saman päivän iltana ehdit katsella hieman Cataniaa.

Majoituksesta en osaa sanoa, kun en ole ollut siellä pääsiäisenä, mutta pelaisin ainakin kaupungeissa varman päälle. Yövy Ortygiassa, jos mahdollista, se on todella tunnelmallinen paikka.

Erinomaisen mielenkiintoista kaksiviikkoista!
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: starman - 18.02.2012, 15:47:30

Suunnittelen viikon reissua Sisiliaan, ja lennot ryanilla kesäkuussa Trapaniin.
Onko kellään antaa vinkkejä majoitukseen (10hlö) Trapanista tai siitä ympäristöstä??
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: NKN - 19.02.2012, 13:48:32
^ Yövyttiin viime kesänä Residence Rosa Dei Ventissä. Tykättiin kovasti! Sijainti on melkolailla Trapanin ytimessä ja Egadi-saarten lautat lähtivät muutaman sadan metrin päästä. Lentokenttäbussikin pysähtyi kävelymatkan päähän, myös uimarannalle jaksoi kävellä. Huoneistot olivat oikein siistejä ja rakennus tunnelmallinen. Meitä oli viisi henkilöä ja buukattiin kaksi huoneistoa. Toisesta huoneistosta oli pääsy kivalle kattoterassille, jossa nautittiin aina aamuisin itse tehty aamupala ja iltaisinkin siellä oli kiva hengähtää hetkinen viiniä nautiskellen. Huoneistoissa on siis pienet keittiöt/ keittonurkkaukset, jossa pienet kokkailut onnistuu erinomaisesti. Huoneistoja ei paikassa ole montaa, joten en tiedä, kuinka ajoissa täytyy olla/ olisi pitänyt olla jos mielii saada majoituksen 10 hlö:lle.
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: hanna71 - 23.02.2012, 11:54:08

Ragusa puuttuu, on huikea barokkikaupunki ja jokseenkin ainoa olennainen kohde Sisiliassa, missä en ole käynyt. Mutta materiaalia sieltä olen nähnyt senkin edestä. Lähellä Notoa.

Enna on kiva kaupunki korkealla, on kuin Saanan päälle rakennettu. Muttei arkeologiselta kannalta välttämätön. Positiivinen kokemus kyllä ja bussiyhteydet lienee kohtuulliset, ainakin alakaupunkiin, josta pääsee paikallisbussilla ylös. Se on liki kilometrissä, joten voi olla kylmä.

Muuten hyvä setti, Siracusa (Ortygia) ja Agricento (vallei dei Templi) ovat eniten must. Noissa Palermon kohteissakaan en muistaakseni ole käynyt, ainakaan Himerassa, Soluntoa en muista. Niistä karsisin ja keskittyisin Palermon keskustaan ja hieman uudemman ajan nähtävyyksiin.

Voihan siellä Etnalla käydä ja matka sinne laavamuodostumineen on jännä. Mutta vie sulta päivän; ehkä saman päivän iltana ehdit katsella hieman Cataniaa.

Majoituksesta en osaa sanoa, kun en ole ollut siellä pääsiäisenä, mutta pelaisin ainakin kaupungeissa varman päälle. Yövy Ortygiassa, jos mahdollista, se on todella tunnelmallinen paikka.

Erinomaisen mielenkiintoista kaksiviikkoista!

Kiitos vinkeistä! Suunnitelmani on sen verran tarkentunut, että päätin viettää pääsiäisaikaa Trapanissa. Yöpymisjärjestelyistä en vielä tiedä, kait sieltä jotain edullista löytyy. Toinen "vilkas" pääsiäispaikka saamani tiedon mukaan olisi ollut Enna, mutta valitsin Trapanin.

Ragusa pääsee visiittikohteeksi jos vain aika riittää. Ja päätin käydä Etnalla.
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: starman - 29.02.2012, 06:22:19
Olen menossa kesäkuussa Sisiliaan.
Majoitus todennäköisesti Terrasinista. Osaako joku kertoa tuosta paikasta jotakin??

Sieltä on 41km Palermoon, ja ajattelin mahdollisesti päiväretkeä sinne. Mikä Palermossa olisi sellaista, joka teidän mielestänne olisi hyvä päivän reissulla katsastaa??

Onko Corleonen kylä visiitin arvoinen? Ilmeisesti se olisi tunnin matkan päässä Palermosta, mutta onko siellä oikeasti jotain koettavaa...muuta kuin että olisi vaan käynyt mafian synnyinsijoilla??
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: Skönäri - 29.02.2012, 08:52:38


Ragusa pääsee visiittikohteeksi jos vain aika riittää. Ja päätin käydä Etnalla.
Hyvä valinta! Etna on vaikuttava. Huipulle pääsee Cataniasta helposti. Bussi Rifugio Sapienzaan 6,20€ meno-paluu, lähtö Catanian rautatieaseman edestä päivittäin 0815, paluu 1630 (2h). Rifugio Sapienzalta pääsee matkaa jatkamaan hiihtohissillä 2500 metriin, josta lumiolosuhteiden salliessa (tuskin ongelma keväämmällä) jeeppikuljetukset Torre del Filosofoon 2900 metriin. Meno-paluu n. 40€, pelkkä hissi 28,30€. Mahdollista kävellä helpohkoa reittiä koko matka rifugio sapienzalta huipulle 3350 metriin, mutta vaatinee kohtalaista kuntoa. Meiltä meni lumella tuolta 2500 metristä huipulle ja takaisin n. 4 tuntia ja tutkittiin huipun kraatereita varmaan kolmisen varttia. Huipulla on aika käry, suosittelen jotain huivia naaman eteen tai jos nyt jonkun perus reissu varustukseen kuuluu raitisilmamaski niin aina parempi (ei olisi haitaksi Aasian suurkaupungeissakaan!)

Cataniassa on 1000 ja 1 matkan järjestäjää, jotka tarjoavat erilaisia kiertoajeluita Etnalle. Jos haluaa huipulle, kannattaa olla tarkkana että tämä nimenomainen kiertoajelu on sinne menossa. Suurin osa käsittää vain Rifugio Sapienzan, Valle del Boven ja jonkun "osta mun viiniä"viinitilavierailun. Hinnat alkaen 39€ (nuorisohinta). Kestot 4-6 tuntia, iltaretkiin kuuluu yleensä auringonlaskun pällistely vuoren rinteiltä.

Jotkut matkanjärjestäjät diilaavat ilmeisesti vuoren purkautuessa "laavaretkiä", jos sellainen onnenpotku sattuu kohdalle. Itse vuori (mahdollisine purkauksineen) näkyy komeasti Catanian biitseille.

Majoitus suositus Cataniasta: Hotel Trieste Via Leonialla n. 400 metrin päässä Duomolta rautieaseman suuntaan oli miellyttävä, pieni, siisti ja halpa. Maksoimme tuplasta parvekkeella ja kylpyhuoneella 40 € yöltä (low season), kun yövyimme vähintään kaksi yötä. Paikan pitäjät Alisa ja Giuseppe puhuvat loistavaa englantia, ovat super mukavia ja auttavaisia (hyvää matkaneuvontaa) ja jos satut liikuskelemaan hotelilla ruoka- tai kahviaikaan pääset mitä todennäköisimmin osingoille. Alisa on hyvä kokki ja suunnitteli alkavansa järjestää reissaajille yhteisillallisia. Suosittelen! Niin ja yhden yön hinnaksi ilmoittivat 50€.
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: marlena - 01.03.2012, 19:57:01
Mikä Palermossa olisi sellaista, joka teidän mielestänne olisi hyvä päivän reissulla katsastaa??
Kannattaa käydä Capo-nimisellä torilla pällistelemässä meininkiä ja kaikenlaisia mereneläviä. En osaa tarkemmin neuvoa missä se sijaitsee, mutta ihan keskustassa kumminkin. Olin itse menossa Vucciria-torille, mutta hostellissa sanottiin että se on pieni tai jotenkin kämänen nykyään, että kannattaa mennä mieluummin tonne Capoon.
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: alan_mies - 02.03.2012, 08:31:07
^

Torit ovat Palermon tärkeimpiä nähtävyyksiä.

Vucciria tuskin on nykyään sen pienempi kuin ennenkään, samassa fyysisessä tilassa se sijaitsee. Sieltäkin löytyy nähtävää joka lähtöön, ja varsinkin keskusaukio on hyvin valokuvauksellinen. Rajallisen koon ja keskeisen sijainnin ansiosta sitä voin kiireiselle päiväkävijälle suositella.

Toki Corleonessa voi käydä, nähtävyydet siellä ovat palmupuisto ja omituisen varautunut ilmapiiri. Kun ulkomaalainen (=outo) astuu baariin jengi vaihtaa italiasta paikalliseen murteeseen. Matka Corleoneen oli varsinkin Cefalun suunnasta hieno, komeita maalaismaisemia. Toisen kerran kävin siellä sadepäivänä, mikä latisti tunnelmaa tehokkaasti.

Segestaa ja Agricentoa temppeleineen en missaisi. Marsala ihan lounaiskolkassa oli mukavanoloinen kaupunki. Sisiliassa moottoritiet ovat erinomaisen nopeita ja siten lyhentävät etäisyyksiä niiltä helposti saavutettavissa oleviin paikkoihin.
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: starman - 02.03.2012, 08:47:55

ok, nuo torit ja keskustan kauppoja täytyy sitten ainakin kiertää.
Mahdetaankohan fudista pelata siellä kesäkuussa?


Entä viinitilat länsi-Sisiliassa....onko Terassinin tai Palermon lähistöllä hyviä sellaisia?
Liittyykö niihin jotain erityistä, joka olisi hyvä tietää?
Kellään kokemuksia?
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: Neiti Q - 02.03.2012, 16:34:42
Jos menette Marsalaan, niin tsekatkaa tuo paikallinen nektari eli samanniminen kuulu makea viini. Valitettavasti tuo kolkka on vielä käymättä, en pysty antamaan tarkempia koordinaatteja.
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: alan_mies - 02.03.2012, 19:08:27
En käynyt muualla kuin Starmanille jo kertomallani majapaikan tilalla, siellä valkoviini on hyvää, mutta punaviinin tekoa vasta harjoittelevat.

Marsalavalikoimat ovat komeat ihan ruokakaupoissakin, varsinkin Marsalassa, ja sain hyvän opastuksen sellaisessakin.
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: Pocahontas - 06.03.2012, 17:02:23
Mitäpä näihin enää lisäämään, hyvät matkavinkit olette antaneet hanna71:lle. Olen käynyt Ragusassa ja pidin siitä kovasti, myös Modica on kiva, pienempi kaupunki, jossa tehdään maailman parasta suklaata (ainakin paikallisten patrioottien mielestä, ja hyvää se kyllä olikin.) Mutta en sanoisi, että arkeologiselta kannalta kaupungeista löytyisi mitään kovin erityistä, en ainakaan muista. Agricenton temppelilaakso on varmasti oikeampi paikka käyttää aikansa.

Olen suunnittelemassa nyt neljättä Sisilian matkaa, noin kolme viikkoa on taas tarkoitus olla. Egadi-saaret ovat listalla, koska niillä en ole vielä käynyt. Trapanissa, lähialueilla ja Egadi-saarilla voisi mennä noin viikko. Myös Mazara del Vallo kiinnostaa sen afrikkalaisleimaisuuden vuoksi. Mutta kauanko siellä kannattaisi olla? Riittääkö päiväreissu, vai pääseekö kaupunkiin eri tavalla käsiksi, jos yöpyykin muutaman yön? Ja jos sitten viimein tällä kertaa pääsisi sille Etnalle.. Otan mielelläni vinkkejä ja suosituksia vastaan. Suurimmat Sisilian kohteet olen nähnyt, mutta matkaseuralaiselleni reissu saarelle on ensimmäinen.
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: alan_mies - 06.03.2012, 21:59:26
^

Riittää päiväreissu Mazara del Valloon, onhan siellä satama, mutta muuten Marsala on miellyttävämpi paikka. Molemmissa oli kyllä mukava kuljeskella pitkän kaavan mukaan. Vaan mistäs minä tiedän, kun en ole yöpynyt siellä. Jos aikaa on, niin varmaan kannattaa.

Onko teillä auto alla vai liikutteko julkisilla? Vaikuttaa suosituksiin. Kun asuttiin Partinicossa 2 viikkoa ja auto oli koko ajan tuli käytyä liki kaikissa Länsi-Sisilian pikkukylissä. Tuntui, että DK (kaupunkikirjat) Sicilyssä oli pieni pätkä liki jokaisesta.

Liki kaikkialla Sisiliassa on ollut kiva kulkea, mutta Gela ja joku kylä siitä pohjoisen suuntaan, sekä jokunen Etnan länsipuolen kaupunki on antaneet melko vastenmielisen kuvan.
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: PHen-X - 06.03.2012, 23:46:12
Agricentoa

Agricenton

Antakaa anteeksi, mutta pieni pilkunnussija-filologi olkapäälläni pakottaa huomauttamaan, että se on Agrigento. Alkujaan Akrágas, josta Agrigentum jne.
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: alan_mies - 07.03.2012, 10:51:51
Joo on. Vääntyy väkisin vieraskielisen suussa noin.

Samalla olisit kyllä voinut alan_ihmisenä polkaista jotain vinkkiä ko. kohteeseen.  ;D
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: PHen-X - 07.03.2012, 13:43:51
Joo on. Vääntyy väkisin vieraskielisen suussa noin.

Se on toki nyky-italiankin pohjalta hyvin ymmärrettävää. Ovathan ne latinalaisetkin aikanaan vääntäneet tuon alkuperäisen kreikkalaisen Akrágaan vieraskielisyyteensä sopivaksi, sillä Agrigent(i)um lienee suomennettuna kutakuinkin "pellot heimo(j)en".

Samalla olisit kyllä voinut alan_ihmisenä polkaista jotain vinkkiä ko. kohteeseen.  ;D

Sattui mieleeni Agrigentosta Caffetteria Nobel, jossa osa pöydistä on ilmeisesti pyhitetty "arvovieraille". Silloin joskus ko. kahvilassa vieraillessamme erehdyimme istumaan mieleiseemme vapaana olevaan pöytään ja kuulin, kun tiskin takana alkoi paniikki siitä, miksi ne nyt tuohon istuivat. Vanhempi barista siinä rauhoitteli tätä paniikkia sanoin "antakaa olla, ne ovat vain turisteja". Itsepä tietenkin ajattelimme heti jotakin mafia-kytköksiä, mutta tiedä häntä. Ei meitä pois ajettu pöydästä kuitenkaan, mutta hieman erikoinen kokemus toki.
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: starman - 08.03.2012, 08:35:31

Osaatteko sanoa taksien hinnoista tuollapäin? Esimerkiksi Terrasinistä Palermoon??

Mietin, että pitäisikö vuokrata oma auto viikoksi käyttöön...??
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: alan_mies - 08.03.2012, 09:20:27
^

En harkitsisi hetkeäkään. Autoilu Sisiliassa on varsin sujuvaa pysäköintiä Palermossa lukuunottamatta, ja ilman autoa jää kyllä iso osa nähtävyyksistä näkemättä. Vaihtoehto autolle minusta on vain hyvin väljä aikataulu, jos on aikaa matkailla viikkoja niin miksei busseillakin pääse.

Navigaattori mukaan (niinkuin kaikkialle muuallekin, säästää hermoja ja aikaa).
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: starman - 12.03.2012, 09:17:00
Olen kallistumassa vuokra-autoon, koska aikataulu on hyvin tiukka. Toisaalta ei ole tarkoitus suhata ympäri saarta, vaan tehdä ainoastaan pari päiväretkeä sekä kauppareissut autolla.

En ole koskaan autoillut Suomen rajojen ulkopuolella, ja siksi kysynkin että tarvitaanko tuolla joku kansainvälinen ajokortti tai jotain vai riittääkö ihan normi suomalainen ajokortti?
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: alan_mies - 12.03.2012, 17:36:56
Normiajokortti riittää, mutta on pakollinen. Ilman sitä ei saa autoa ulos vuokraamosta - koettu on.

Kannattaa ajella paljon, sillä tavalla näkee enemmän.
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: hanna71 - 01.04.2012, 19:00:45
Terveisiä Palermosta, eilen saavuin tänne ja keskiviikkona jatkan matkaa Trapaniin. Osaisiko joku kiltti valaista, kumpi paikka olisi järkevämpi visiteerata siten, että lähtee Palermosta ja päätyy Trapaniin ja kulkuneuvona julkiset: Segesta vai Solinunte? Toisen paikan aion sitten vierailla Trapanista käsin.

Pidän kovasti Palermosta. Olin varautunut kahteen asiaan (ilmeisesti tämän threadin luettuani?): liikenne on kaaosmaista ja kaupunki on rappioromanttinen ja likainen. Mutta mielestäni liikenne on "rauhallista"....vai onko se vain viikonlopun harhaa? Saapas nähdä huomenna. Mutta likaista, ja varsinkin roskaista on! Syystä jota en vielä tiedä, jätehuolto on "kaputt" ja roskisten ympäristö on ylitsepursuava. Hajuhaittoja hieman esiintyy. Eilen on 40 katua puhdistettu ja operaatio jatkuu. Mutta kuitenkin (tai ehkä siltikin) kaupunki viehättää, ränsistyneisyydestään huolimatta :)
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: alan_mies - 01.04.2012, 19:03:57
Segesta on matkan varrella, Selinunte muistaakseni ei. Mutta yhtään en osaa sanoa, pysähtyykö julkiset Segestassa kuinka hyvin. Mutta jos pääset sinne saatat onnistua pummimaan kyydin Trapaniin joltain vuokra-autoturistilta.
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: Pius - 02.04.2012, 18:00:42
Mutta likaista, ja varsinkin roskaista on! Syystä jota en vielä tiedä, jätehuolto on "kaputt" ja roskisten ympäristö on ylitsepursuava. Hajuhaittoja hieman esiintyy. Eilen on 40 katua puhdistettu ja operaatio jatkuu. Mutta kuitenkin (tai ehkä siltikin) kaupunki viehättää, ränsistyneisyydestään huolimatta :)

Jätehuolto ollut lakossa neljä päivää. 2000 tonnia jätettä kaduilla. Keskustaa on yritetty putsata, mutta laitakaupungin tilanteen kerrotaan olevan surkea. Kadut täynnä jätekasoja, joita aina välillä tuikataan tuleen. Yrittävät saada pääsiäiseksi puhdasta, mutta suhtautuvat itsekin epäillen.
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: Nachos - 06.04.2012, 14:31:14
Lennot Ryanairilla Trapaniin heinäkuussa, ja tarkoitus olisi mennä bussilla suoraan Palermoon. Terravisionin sivuilla yritin varata bussia, mutta en saa varattua (time- ja book-nappulat eivät toimi)... Voikohan se tarkoittaa että bussi on jo täynnä? Mikä olisi vaihtoehtoinen tapa päästä Palermoon yöllä?
Ilmeisesti toinen bussi olisi http://www.trapaniwelcome.it/salemi_palermo_birgi_2011.pdf , onko kellään kokemuksia siitä? Jostain syystä en saa Ryaniarin sivuiltakaan varattua bussia, tosin osa tekstistä on italiaksi (jota en osaa sanaakaan), joten jotain voi olla jäänyt ymmärtämättä. Yleensä olen kyllä osannut varata netistä kaikenlaisia matkoja :-)
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: hanna71 - 07.04.2012, 23:24:15
Segesta on matkan varrella, Selinunte muistaakseni ei. Mutta yhtään en osaa sanoa, pysähtyykö julkiset Segestassa kuinka hyvin. Mutta jos pääset sinne saatat onnistua pummimaan kyydin Trapaniin joltain vuokra-autoturistilta.

Päädyin tekemään päiväreissun Trapanista Segestaan. Tarantola- bussi lähtee ainakun klo 8, 10 ja 12 ja palaa klo 13 ja 16, muitakin vuoroja saattaa olla.

Selinunte-visiitti on mahdollista tehdä vaikkapa matkalla Trapani-Agrigento. Trapanista juna tai bussi Castelvetranoon ja bussi Selinunteen. Castelvetranosta bussilla Agrigentoon. Itse en mennyt, koska en saanut selville miten nuo yhteydet toimivat nyt pääsiäisaikaan.

Ja taas olisi bussiyhteyskysymys, tällä kertaa Piazza Armerinasta. Olen hieman kahden vaiheilla miten sen tekisin: joko Agrigento Ennaja seuraavana päivänä Piazza Armerina/Casale Romane-Siracuse tai päiväreissuna Cataniasta käsin jos on mahdollista? Osaisiko joku ottaa kantaa ideoiden järkevyyten tai ehdottaa jotain muuta mahdollisuutta. Grazie!

Pääsiäisterveisiä Agrigentosta!
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: Neiti Q - 08.04.2012, 16:00:11
^ vajaa 10v sitten ranskalainen, jonka kanssa retkeilin parina päivänä Cataniasta käsin, onnistui tekemään sieltä päiväretken myös Piazza Armerinaan. Toivoa on :)
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: NKN - 08.04.2012, 18:31:18
Lennot Ryanairilla Trapaniin heinäkuussa, ja tarkoitus olisi mennä bussilla suoraan Palermoon. Terravisionin sivuilla yritin varata bussia, mutta en saa varattua (time- ja book-nappulat eivät toimi)... Voikohan se tarkoittaa että bussi on jo täynnä? Mikä olisi vaihtoehtoinen tapa päästä Palermoon yöllä?
Ilmeisesti toinen bussi olisi http://www.trapaniwelcome.it/salemi_palermo_birgi_2011.pdf , onko kellään kokemuksia siitä? Jostain syystä en saa Ryaniarin sivuiltakaan varattua bussia, tosin osa tekstistä on italiaksi (jota en osaa sanaakaan), joten jotain voi olla jäänyt ymmärtämättä. Yleensä olen kyllä osannut varata netistä kaikenlaisia matkoja :-)

Epäilen, että sekä Terravisionin että Ryanairin busseihin ei voi ostaa lippua kuin aikaisintaan joku tyyliin 30 vrk ennen matkaa, mistä syystä et pysty vielä hakuakaan heinäkuulle suorittamaan. En jaksa millään uskoa, että bussi olisi "loppuunmyyty". Noiden molempien bussien aikatauluthan on (melkein?) identtiset, joten sinänsä on ihan sama kummalla bussilla matkustaa. Itse otin Terravisionin bussin viime kesänä Palermosta Trapanin kentälle, ja kun edessä mennyt Rynkyn bussi rikkoontui, poimittiin sen matkustajat meidän kyytiin.;D Liput ostettiin bussiin vasta Palermosta vähän ennen bussin lähtöä lippuja lähtöpaikalle niitä myymään ilmestyneeltä naiselta.
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: marlena - 09.04.2012, 00:08:58
Lennot Ryanairilla Trapaniin heinäkuussa, ja tarkoitus olisi mennä bussilla suoraan Palermoon. Terravisionin sivuilla yritin varata bussia, mutta en saa varattua (time- ja book-nappulat eivät toimi)... Voikohan se tarkoittaa että bussi on jo täynnä? Mikä olisi vaihtoehtoinen tapa päästä Palermoon yöllä?

Hämärästi muistan pähkäilleeni viime heinäkuussa jotakuinkin samaa asiaa, ja ostettiin sitten liput vasta lentokentältä jostain Terravisionin luukulta. Bussiin mahtui ihan hyvin eikä se tullut täpötäyteen. En tiedä vaikuttiko kellonaika jotenkin, bussi lähti joskus yhden aikaan yöllä. Kai se aikataulu oli jotenkin synkattu sen Ryanairin koneen kanssa.

Jos matkaa Trapanista kentälle niin kannattaa silmäillä lippumyymälää sataman pysäkkien lähellä. Meille myyttiin lippu johonkin ei-Terravisionin bussiin, oli pari euroa halvempi se kun vastaava Terravisionin lippu. En kyllä tiedä mistä niitä Terravisionin lippuja olis edes saanut ostettua Trapanissa.
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: Piikuli - 11.04.2012, 21:40:38
Morjens!

Heinäkuussa olisi tarkoitus lentää Trapaniin ja lomailla Sisiliassa viikon verran. Olen lähdössä ensimmäistä kertaa elämässäni lomamatkalle ulkomaille, tosin matkakaveri on reissannut sitten minunkin edestäni :) Sain vapaat kädet suunnitella reissun oman mieleni mukaan, ja kysyisin mielipidettä teiltä tämmöiseen (vielä hyvin vajavaiseen) suunnitelmaan:

Lentohan on ti-ke yöllä Trapanissa, eli ajatuksena viettää 2 yötä (ti-to) Trapanissa, josta matka jatkuisi Palermon kautta Cataniaan kahdeksi yöksi (to-la), josta takaisin Palermoon loppureissuksi (la-ti). Lähinnä mietin vain tuota Trapani-Catania välisen matkan pituutta, matka ottaisi ilmeisesti 6-8h? Kaipaisin neuvoja julkisilla kulkemiseen näillä väleillä, löysin Terravisionin sivut ja myös TrenItalian sivuja on tullut tutkittua. Kummallako kannattaisi liikkua ennemmin, junalla vai bussilla?

Ja kuten tekstistä varmasti huomaa, olen ensikertalainen sivustolla, joten armoa jos kyselen typeriä ;)
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: alan_mies - 12.04.2012, 20:15:01
Ei Catania ole noin pitkän siirtymän arvoinen lyhyellä matkalla. Pysykää lännessä. Kerro, mitä haluatte nähdä tai tehdä, niin saat varmasti suosituksia. Jos historia kiinnostaa, niitä onkin jo luettavissa ja voin kertoa lisää.  :)

Ja ei, et kysele typeriä.
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: Neiti Q - 12.04.2012, 21:55:05
Samaa mieltä Cataniasta. Omalla Sisilian-matkallani se sattui olemaan alkumatkan tukikohta, ja sopi siihen hyvin, sillä päiväretkiä voi helposti tehdä niin Etnalle, Taorminaan kuin Siracusaankin. Mutta kaupunkina se on vain ihan kiva, ei pakollinen kohde Sisiliassa.
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: Piikuli - 12.04.2012, 22:08:31
Pääpointtina reissussamme on se, että pääsemme ensimmäistä kertaa yhteiselle kunnon lomalle, sellaiseen paikkaan jossa kumpikaan ei ole koskaan käynyt mutta josta on haaveiltu pidempään. Viettää laatuaikaa kaksin kauniissa Sisiliassa. Odotuksina ovat lähinnä hieno luonto, kauniit ja vanhat rakennukset, uudet elämykset ylipäänsä ja minun osaltani ehkä myös tietyiltä osin mahdollisten toritapahtumien kokeminen. (Löytyisiköhän jostain reissun varrelta paikkaa mistä saisi ostettua rukousnauhan?)  

Joitain paikkoja on jo mielessä esimerkiksi Palermossa joissa tahdomme käydä, Trapanissa ajatuksena on lähinnä kierrellä ilman suurempia suunnitelmia. Toki Trapanin nähtävyyksistä olisi hyvä saada vinkkejä, jos joltain niitä löytyy?

Catania tuli mukaan suunnitelmiin matkakumppanin toiveen takia, hän tahtoisi nähdä Etnan, edes etäältä. Olisiko ideoita miten muuten sen saisi mukaan kuvioihin, kuin vierailemalla Cataniassa?

Tuntuu hieman hankalalta osata rajoittaa kohteita ensimmäisellä reissulla, kun tahtoisi nähdä kaiken!  ;D
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: alan_mies - 12.04.2012, 22:34:02
Ainoa ratkaisu on vuokrata auto, jos haluatte kohtuudella käydä Etnalla, ei edellytä Cataniassa käyntiä. Auton kanssa voi sitten käydä vaikkapa Segestassa, Agricentossa ja Siracusassa. Palermo täyttää muutoin jo monta toivettasi, etenkin torit. Rukosnauhakin löytyy.

Teinä tekisin eri reissun itään; kun kerran käytte Sisiliassa haluatte todennäköisesti sinne takaisin. Jos aikaa olisi kuukausi ehtisitte nähdä jo suurimman osan.

Junaa kysyit, se kannattaa pitkälti unohtaa muualla kuin pohjoisessa Palermo-Messina välillä.
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: starman - 17.04.2012, 14:59:37


Taas oli Sisilian mafia päässyt uutisiin:
http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=77087:mafia-ja-politiikka-mafioso-ehdolla-qrakastan-palermoaq-vaalilistalla&catid=4:ulkomaat&Itemid=6

Mietin, että miten tavallinen matkailija voi Sisiliassa huomata mafian läsnäolon vai pitääkö aihetta oikein kunnolla tutkia ja tiedustella, että siitä mitään löytää??
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: alan_mies - 17.04.2012, 17:03:09
Ei ainakaan pidä kysellä paikallisilta.

Mafia on asia, josta ei vieraiden, ainakaan turistien kanssa puhuta, ellei sitten kyseessä ole mafian vastaisessa toiminnassa mukana oleva henkilö, joka haluaa siitä keskustella.

Eli kokemusta valitettavasti on.  :-X

Aiheesta on suomennettukin varsin paljon kirjallisuutta, kannattaa tutustua.

Edit: Mafian olemassaolon huomaa, kun tarkkailee ympäristöä. Olen nähnyt Palermossa läpikulkutullin perintää ja suojelurahan haun ravintolalta, samoin 24/7 päivystävän poliisiauton ravintolan, joka kieltäytyy maksamasta suojelurahaa, edustalla. Maaseudulla voi baarissa kieli vaihtua italiasta murteeseen, kun outo tulee sisälle, lisäksi minua on seurailtu autolla ja käyty tarkistamassa vuokraskootterin rekisterinumero. Mutta turisti on turvassa, kun ei puutu asioihin, jotka eivät hänelle kuulu. Osasta noista mun havainnoista on jo kulunut aikaa, ja mafia on painunut yhä enemmän näkymättömiin, pois kaduilta, mutta syvemmälle elinkeinoelämään ja hallintoon, osittain ihan laillisiin bisneksiin.
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: starman - 17.04.2012, 19:39:00

Ok,
juuri näin olen itsekin ymmärtänyt, että mafia on siirtynyt nimenomaan tavalliselle tallaajalle enemmän näkymättömiin, vaikka vaikuttaakin paljon mm. hallinnoissa.

Onko teillä suositella jotain kirjaa aiheesta?? Siis mafiasta, tai miksei Sisiliasta muutenkin..

Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: Pius - 17.04.2012, 20:05:08
On arveltu, että joka viides Rooman ja Milanon ravintola on mafian omistuksessa. Jotkut ravintolat ei ole koskaan auki, rahaa vain pestään.
Roberto Saviano: Gomorra, Mafian valtakunta. Löytyy pokkarina kirjakaupasta. Ja vielä kaksi loppuunmyytyä: Marcelle Padovani: Giovanni Falcone. Cosa Nostra - Tuomari ja kunnian miehet. ISBN 951-97294-0-2. Ilkka Ahtokivi: Joten me päätimme tappaa hänet. ISBN 951-1-13072-2.
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: alan_mies - 17.04.2012, 22:58:49
Mainittujen Roberto Savianon ja Giovanni Falconen lisäksi hyllystä löytyi äkkiseltään John Dickie: Cosa Nostra ja John Follain: Viimeiset kummisedät.

Fiktiopuolelta kannattaa muistaa Andrea Camillerin romaanit sekä niihin pohjautuvat komisario Montalbano -elokuvat, syksyllä tuli hankittua 18 elokuvan boksi.

__________________________________
Hän, joka ei pelkää kuolemaa, kuolee vain kerran.
- Giovanni Falcone
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: Pius - 18.04.2012, 10:20:32
Hyvä kun otit Camillerin esille. Camilleri on Berlusconin vastustajien kantavia voimia. Camilleria on suomennettu aika vähän, toivottavasti eivät lopeta. Camillerin italia on todella vaikeaa, vilisee sisilian murretta. Muutama vuosi sitten oli myynnissä camilleri-italiano -sanakirja, ”niille italialaisille, joiden sisilia on päässyt unohtumaan”. Rai on tehnyt neljä elokuvaa nuoresta Montalbanosta. Kiharatukkainen Montalbano on siis odotettavissa meillekin. Ensi vuonna Rai näyttää uusia ”aitoja” Montalbanoja, vaikka Luca Zincaretti sanoi jo kahdeksan osaa sitten, että nyt on Montalbanot loppu. Ois kyllä saanut jäädä tekemättä, sen verran huonoja nuo viimeiset osat ovat olleet.
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: alan_mies - 18.04.2012, 12:39:15
Yritin jokseenkin tasan pari vuotta sitten saada huonetta Montalbanon talosta Punta Seccasta, Ragusan maakunnasta, mutta koko talo oli varattu kuvausten takia... kai siellä on joskus myöhemmin käytävä.

Camillerihan on jo ikämies, ei mahda kovin kauaa enää kirjoitella. Toivottavasti suomennosten ilmestyminen jatkuu.
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: Pius - 18.04.2012, 18:26:19
Camilleri on liki 90 v. Ja julkaisee jatkuvasti. Viimeinen Montalbano on ollut jo jonkun vuoden kustantajan kassakaapissa. Julkaistaan Camillerin kuoltua.
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: Piikuli - 25.04.2012, 11:33:58
Ciao taas!

Reissun pääpaikat on nyt lyöty lukkoon, ja se aiemmin suunniteltu Catania on jätetty tältä reissulta nyt pois :) (eli kiitos mielipiteistä :))

Varasimme Trapanista B&B Belvelierosta huoneen kolmeksi yöksi (ti-pe) ja perjantaina tehdään siirtymä Palermoon, jossa sitten yövytään loppuaika (eli pe-ti). Mietinnässä on nyt sitten Palermon hotellivalinta, eli onko kellään kokemuksia seuraavista hotskuista: Quality Hotel President Palermo ja Ambasciatori Hotel Palermo? Budjettina neljälle yölle on korkeintaan 300e, ja nämä kaksi vaihtoehtoa mietinnän alla.

Nähtävyyksistä, Trapanista kannattaa ilmeisesti vierailla Egadi-saarilla ja Ericessä? Palermosta Mondellossa ja Monrealessa?
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: alan_mies - 26.04.2012, 10:14:20
Palermo on suuri nähtävyys. Jos tykkää hienosta kirkosta, niin Monrealeen, mutta se on todellinen turistitäky kaikkine lieveilmiöineen; varokaa vaihtorahahuijareita.

Palermosta se hotelli, jonka sijainti on keskeisin (en nyt ehdi tsekkaan noita...), eli mahdollisimman lähellä Quattro Cantia tai vaikkapa Vuccirian toria. Palermossa ei ole kauhean kivaa matkustella laitakaupungilta keskustaan.

Erice on ok, mutta myös Marsalaa voisi harkita, matkalla on suola-altaa ja Mozia, jonne venekuljetus. Segesta on hieno. Egadi-saarilla tai Mondellossa en ole käynyt.
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: ihmeseikkailija - 30.05.2012, 12:00:59
Tietääkö Etnan tämän hetken tilanteesta joku? Pääseekö tällä hetkellä edes huipulle asti purkautumisten vuoksi ja onko cablecar toiminnassa? Sisilia on suuntana viikon päästä ja kiinnostaisi tietää miten Naxoksesta tai Taorminasta pääsee Etnan huipulle järkevästi?

Meitä on 2 hlöä, joten mietittiin myös vaihtoehtoa: vuokrataan auto ja sillä Rifugio Sapienzaan (1980 m). Cablecarin meno-paluulippu, jolla pääsis 2500 metriin. Tämän jälkeen ehkä kävellen huipulle asti noin 3350 metriin...

Onko opas pakollinen ja jos on, niin voiko sen ottaa Rifugia Sapienzasta ja mitä maksaa?
Oisko jollakin heittää tarkkahinta retkelle, joka lähtis Naxos/Taormina akselilta ja menis huipulle asti (suosituksia järjestäjästä)?

Vuokraamalla auton ja menemällä sillä saisi omaan tahtiin viettää aikaa Etnalla eli siinäkin olis omat hyvät puolensa. Omatoimisesti bussille taitaa pistää aikatauluille haasteen.

Ajateltiin mukaan ottaa vaelluskengät, ilmeisesti lenkkareillakin menis ja tietty goretex packliteistä ei varmaan haittaa ole?
Kommentteja Etnalla käyneiltä?

Kiitos!  8)


Skönäri pisti hyvin hintoja (tämä ketju, sivu 7).
Cablecar meno-paluu 28,30 eur/hlö
Cablecar + jeeppi 2900 metriin meno-paluu 40 euroa.


Reissu heitetty:
Etnalla ei tällä hetkellä pääse yli 3000 metrin purkausten takia. Näin kesäkuussa olisi lenkkarit olleet hyvät, käytettiin keenejä. Keenit toimi myös, koska ostettiin koko reissu Taormiinasta busseineen, hisseineen, jeeppeineen ja oppaineen 3000 metrin kraattereille. Ovh 88 eur/hlö, Taorminasta Corso Umbertolta STA:n toimistosta antoivat -10 % alennusta, kun kysyin. Reissu oli Etnan ympärikierros, sisältäen pätkän junamatkaa ja käynnin Alcantaralla (sisäänpääsy +6 eur) sekä nousun 3000 metrin kraattereille kyyteineen.

Järjestetty reissu Taorminasta tuli autonvuokrausta hieman halvemmaksi ja helpommaksi, mutta vuokraamalla auton olisi saanut pysähdellä kylissä ja viettää aikaa omaan tahtiin joka paikassa. Eli jos Etnan kiertäisin ympäri ja myös vuorella kävisin, niin tekisin sen omatoimisesti vuokra-autolla ja ostaisin hissiin meno-paluun, loput kävellen.
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: starman - 30.05.2012, 12:43:16

Ensi viikolla olisi tarkoitus olla Sisiliassa, ja tarkoitus myös vuokrata auto käyttöön.

Onko jollain hyviä ideoita päivä-retkeksi läntisessä Sisiliassa??
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: Pete1 - 04.06.2012, 11:12:05

Kommentteja Etnalla käyneiltä?

Skönäri pisti hyvin hintoja (tämä ketju, sivu 7).
Cablecar meno-paluu 28,30 eur/hlö
Cablecar + jeeppi 2900 metriin meno-paluu 40 euroa.

Me vuokrattiin yksi skootteri ja ajettiin sillä Taorminasta Etnalle. Ylös mennessä ei otettu Cablecaria, vaan käveltiin ylös hissin alapuolella, eikä se muistaakseni kovin raskasta ollut. Meillä oli vain kevyet kävelykengät, mutta kun matkalla oli kivistä ja luntakin, niin vaelluskengät olisivat olleet paremmat. Ylhäällä otetettiin tuo jeeppi-paketti, johon kuului opastettu kiertokävely kraaterien ympärillä, joten samalla kuuli myös tarinoita tulivuoresta ja milloin purkauksia oli tapahtunut. Ainakin tuolloin viisi vuotta sitten olisi päässyt huipulle asti myös kävellen.
Alas mentiin sitten Cablecarilla, kun alkoi olla jo sen verran nälkäkin. Joten evästä olisi kannattanut ottaa enemmän mukaan, jos kävelee koko matkan.
Ilma oli pilvettömän aurinkoinen, joten matkan teko onnistui hyvin skootterilla. Ylösmennessä kului puolitankkia polttoainetta, mutta alasmennessä taas ei juuri mitään.


Otsikko: Trapani Sisilia
Kirjoitti: daisy - 08.06.2012, 03:46:47
Heipsan! Kesäloma alkaa ja sää Suomessa huono, elikkä siis haluis lähtee aurinkoon ja kiinnostais toi Trapani. Lähinnä nyt hyviä majoitusvinkkejä kaipaisin mis ootte olleet? Ryanairin lento on näköjään vasta 23.30 perillä eli tohon aikaan olis ihan kiva tietää valmiiksi minne suunnistaa sillon yöllä. Yksin tod näk lähössä ja miel haluisin ihan oman huoneen eli ei välttämättä mitään yhteismajoitusta. Pitkäiskö varata etukäteen vai miten täyttä siä on tälläi kesä-heinäkuussa? Muutkin kokemukset kyseisestä kohteesta kiinnostaa!

Viesti siirretty ketjuun. Heloriina/mode
Otsikko: Vs: Trapani Sisilia
Kirjoitti: ViaFerrata - 08.06.2012, 14:40:00
Enpä usko, että on kovin täyttä.
booking.com-nettipalvelusta voi varata huoneen etukäteen, tosin huoneen voi saada halvemmalla paikanpäältä.
Täältä voit koittaa huoneistoa, Alina puhuu ymmärrettävää englantia: Alina Rizzo, Trapani Letting, GSM: +39-3465968929, www.trapaniletting.it, e-mail: [email protected]
Oltiin yhden huoneen kohtuullisen siistissä huoneistossa, jossa kahden muun huoneen kanssa yhteiskeittiö. Paikka oli noin 200m rautatie-/bussiasemalta.
Trapani on ihan asiallinen kaupunki, vanha keskusta on kaunis, satama on aika kökkö paikka, mutta sieltä pääsee nopeasti saarille. Jos aiot saarille, suosittelen Favignanaa ja siellä pyörän vuokraamista, paljon hienoja rantoja, erikoinen rakennustapa vanhoihin kivilouhimoihin. Tsekkaa säätila huolella, sillä jos tuulee kovaa ja on merenkäyntiä, kantosiipialukset eivät kulje. Yhden suunnan hinta muistaakseni noin 15e. Sitten vois mennä bussilla Erice:n keskiaikaiseen kylään, bussin aikataulut täällä: http://www.egadiweb.it/Trapani/opul_tperice.htm
Trapanin vanhassa kaupungissa on myös hyvä kaupungin oma Tourist office, jossa nuorempi väki puhuu hyvin englantia.
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: starman - 10.06.2012, 13:31:58

Juuri Sisiliasta palanneena, voin vain todeta että saari oli aivan upea.
Erice oli kaunis kylä, ja Palermo oli todella mielenkiintoinen.

Liikenne Palermossa on vilkasta, kuten suurkaupungeissa yleensäkin. Mutta toisinkin kuin tälläkin palstalla on mainittu, niin parkkipaikkoja löytyy kyllä aivan helposti, ja omalla autolla siellä siis kyllä pärjää.
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: Nachos - 18.06.2012, 10:54:10
Onkohan muuten Palermon shoppailumahdollisuudet minkälaiset heinäkuun lopussa? Häät tulossa elokuussa, ja mietinkin, että voisiko olla mahdollista löytää alennusmyynneistä (?) juhlavaatteita...
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: NKN - 18.06.2012, 23:03:11
Nachos: Olin itse Palermossa elokuussa, ja silloin oli kyllä alet jo ohi. Luulen, et heinäkuun loppu vois vielä olla ale-aikaa. Kaupungissa on kivasti kauppoja. Paljon samoja ketjuja kuin Suomessa, mutta erilaistakin löytyy. Jos haluat nähdä vaatteiden eteen vähän enemmän vaivaa, niin lauantaisin järjestetään Palermosta (Piazzale Giotto) ilmainen menopaluu-kyyditys Ennaan Sicily Outlet Villageen. Matkoineen meni koko päivä, mutta ei kyllä kaduttanut reissu. Hyvät valikoimat, joskaan ei ihan hinnat tyyliä Jenkkien outletit. Jos haluaa varmistaa, että mahtuu bussiin mukaan, niin kantsii pyytää hotellilta soittaan ja varaan paikan siihen. Itse ei tuota tehty, mutta pari tyyppiä jätti saapumatta, joten mahduttiin just ja just muuten täyteen bussiin. Ouletin sivut:  http://siciliaoutletvillage.it/outlet.php
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: Piikuli - 25.06.2012, 09:14:00
Sisilian reissu alkaa lähestyä, enää 2 viikkoa!  :)

Palermon nähtävyydet alkavat olla jokseenkin kartoitettuna (eli kirkot, katakombit ja puutarhat/puistot), mutta Trapaniin tarvittaisiin vähän jeesiä! (Ja tottakai kaikki Palermon vinkitkin otetaan vastaan kiitollisuudella!)

Mitkä ovat näkemisen arvoisia Trapanissa? Ericessä ajateltiin myös käväistä, mutta kaipailisin nimenomaan Trapanin kaupungin nähtävyyksiä, majapaikkamme sijaitsee satamassa (B&B Belveliero). Missäs päin noita suola-altaita olisi mahdollista nähdä?

Kannaattaakos Trapanista lähteä etelämpään päiväreissua tekemään, esim. Marsalaan? Ja sitten sarjassamme tyhmät kysymykset: Onko tuolla Trapanin tai Marsalan läheisyydessä mahdollista nähdä flamingoja?
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: Nachos - 26.06.2012, 21:23:18
Nachos: Olin itse Palermossa elokuussa, ja silloin oli kyllä alet jo ohi. Luulen, et heinäkuun loppu vois vielä olla ale-aikaa. Kaupungissa on kivasti kauppoja. Paljon samoja ketjuja kuin Suomessa, mutta erilaistakin löytyy. Jos haluat nähdä vaatteiden eteen vähän enemmän vaivaa, niin lauantaisin järjestetään Palermosta (Piazzale Giotto) ilmainen menopaluu-kyyditys Ennaan Sicily Outlet Villageen. Matkoineen meni koko päivä, mutta ei kyllä kaduttanut reissu. Hyvät valikoimat, joskaan ei ihan hinnat tyyliä Jenkkien outletit. Jos haluaa varmistaa, että mahtuu bussiin mukaan, niin kantsii pyytää hotellilta soittaan ja varaan paikan siihen. Itse ei tuota tehty, mutta pari tyyppiä jätti saapumatta, joten mahduttiin just ja just muuten täyteen bussiin. Ouletin sivut:  http://siciliaoutletvillage.it/outlet.php

Kiitti vinkistä! Täytyy katsoa, jos ehtisi tuonne  :)
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: Nj - 12.07.2012, 14:19:03
Onko kokemuksia Marsalasta, kannattaako lähteä esim. pariksi yöksi Trapanista? Vai ennemmin Palermoon? Vai joku muu mesta lännessä? Autoa tuskin viitsimme vuokrata. Ajatuksena olisi viettää joka tapauksessa pari-kolme yötä rauhallisissa tunnelmissa (niin rauhallisissa kun se nyt elokuussa mahdollista on...). Toiveissa olisi myös kauniita rantamaisemia (ei tarvita hiekkarantoja mutta puhtaita uintipaikkoja olisi kiva mahdollisesti bongailla). Trapanistakin toki pääsee saarille mutta olisi kiva myös majoittua jossain kivan rannan läheisyydessä. Egadin saarten majoitushinnat elokuussa ei oikein toimi vaihtoehtona, sen pari kämppää mitä siellä nyt enää olisi edes vapaana. Itse en muuten saanut noille Egadin pienemmille saarille niitä lippujakaan kummankaan lauttayhtiön sivuilta varattua, oli jotenkin tosi kummallinen kuvio ja aina jökkäs johonkin.
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: alan_mies - 12.07.2012, 14:44:25
Kävisin sekä Palermossa että Marsalassa, mutta jos Palermo on näkemättä niin ensisijaisesti sinne. Julkisilla päässee helpommin, vaikkei Marsalakaan kaukana ole ja bussilla matkustaminen on muutenkin Sisiliassa kivaa. Uimapaikkaa pitää Palermossa hakea hivenen keskustan ulkopuolelta, mutta ohjelmaa järjestyy sieltä helposti pariksi päiväksi.

Lämmin saattaa olla.  :D
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: pimiz - 23.07.2012, 11:41:55
Lennän elokuun lopussa Ryanairilla Trapaniin, lento on aikataulun mukaan perillä 23:30. Ajattelin vuokrata auton, mutta lentokentän vuokraamot näyttävät olevan enimmäkseen kiinni tuohon aikaan. Onko kokemuksia tai tietoa siitä, saako vuokraamon kanssa jotenkin sumplittua vuokrauksen aukioloajan jälkeen?
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: starman - 23.07.2012, 13:26:11

Kesäkuussa lensin myös Trapaniin.
Kyllä ne vuokraamot ovat auki niin kauan, että kaikki siltä lennolta tulleet sinne ehtivät.
Ja kannattaa tietysti tehdä online-varaus etukäteen.
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: alan_mies - 23.07.2012, 13:43:09
Ja kannattaa tietysti tehdä online-varaus etukäteen.

Kyllä; hinta on todennäköisesti erilainen kuin suoraan tiskille menevältä. :)
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: pimiz - 23.07.2012, 14:40:32
Varaus tehdään tietysti etukäteen, se on selvää.

Kiitoksia vastauksesta, täytyy varauksen yhteydessä vielä mainita että lento tulee myöhään jotta osaavat odotella.
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: Lianna - 09.08.2012, 18:43:55
Jos Sisiliassa kiinnostaa normannien historia, niin mitkä kohteet olisivat ehdottoman käymisen arvoisia?

Toinen kysymys: onko kukaan käynyt koskaan Pantelleriassa? Minkälainen reissu se oli? Kantosiipialuksella pääsee melko nopeasti, mutta onko järkevää tehdä pelkkää päiväreissua?
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: Zaapas - 06.02.2013, 14:39:06
Hei kaikki italialaisen ruuan ystävät!

Löytyykö Cefalusta hyvää ruokaa? Onko mukava ravintolatarjonta? Mikä olisi sisilialainen kulinarismin mekka?
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: incubo - 08.02.2013, 00:23:25
Eiköhän joka puolelta Italiaa löydy hyvää ruokaa. Myös Cefalusta, missä on varmasti mukavatunnelmaisia ravintoloita hienoilla näkymillä. Kyse on ennemminkin siitä, että joidenkin paikkojen keskustat ovat niin turistiset, että paikalliset suuntaavat pienille kujille tai ruokailevat vähän syrjempänä keskustasta. Näin on myös Cefalussa, jonka keskustassa parhaimmat ruoka-apajat löydät, kun lähdet kävelemään Via Ortolani di Bordonaroa pitkin kohti itää. Ensimmäinen hyvä syöttölä tulee vastaan numerossa 96 – Trappitu – Cefalun vanhin ravintola. Jos kuitenkin olet menossa Sisiliaan nimenomaan nauttimaan ruuasta, suosittelen valitsemaan jonkun muun kohteen kuin Cefalun.

Sisilialla ei ole varsinaista kulinarismin mekkaa. Paras ravintolatarjonta onkin luonnollisen tylsästi suurimmissa kaupungeissa, etenkin Palermossa ja Cataniassa. Reilun 70 000 asukkaan Trapanissa ja Ragusassakin löytää melko vaivattomasti hyvää sapuskaa noudattaen yleisiä ravintolaetsimisen neuvoja. Samoin Ragusan naapurissa Modicassa. Sisilian pienemmistä paikkakunnista kannattaa ruokaa rakastavan tutustua Cefalun lähellä sijaitsevaan Castelbuonoon tai Ragusan ja Siracusan välille sijoittuvaan Palazzolo Acreideen. Nämä pikkukylät ovat varsinaisia kulinaarisia keitaita.
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: maendhros - 26.05.2013, 19:01:52
Moikka, ollaan lähdössä kesäkuun alussa viikoksi Cefalùun Aurinkomatkojen kautta. Etnalle varmaan päästään valmisretkellä, mutta mitä nähtävää suosittelisitte kohtuullisen matkan päässä (~70km, julkiset liikennevälineet?) Cefalùsta?

Palermossa olisi ainakin tarkoitus käydä.

Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: alan_mies - 26.05.2013, 22:38:48
Moikka, ollaan lähdössä kesäkuun alussa viikoksi Cefalùun Aurinkomatkojen kautta. Etnalle varmaan päästään valmisretkellä, mutta mitä nähtävää suosittelisitte kohtuullisen matkan päässä (~70km, julkiset liikennevälineet?) Cefalùsta?

Julkiset karsii pahasti. Vuokratkaa auto tai mieluummin skootteri ja ajelkaa lähikylissä. Jos kiinnostaa niin voin muistella lisää - elämäni parhaita matkailukokemuksia.

Kiivetkää Cefalun vieressä olevalle Rocca-vuorelle.

Palermossa viihtyy helposti kaksikin päivää.
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: maendhros - 29.05.2013, 18:26:48
Katsoin Google mapsista huvikseen noita autoilijuttuja niin mihin tahansa lähti, vastassa oli kymmenen kilsan päässä tietulli? Öö? Voin kertoa, että ei ole tullut tuollaisiin törmättyä kuin leffoissa, ah Kuopion perähikijää. Just ja just uskaltais ehkä jossain pienissä kylissä ajella.

Onko siinä sitten lähellä mitä mielenkiintoista Castebuonon ohella, jos ei oteta huomioon kulkuvälinerajoituksia? Jotain oikeasti tsekkaamisen arvoista, kyliähän voi katsella matkan varrella. Yöpymään tuskin missään muualla ruvetaan.
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: alan_mies - 29.05.2013, 21:01:49
Tietullit on pieniä eikä ole pakko ajaa sitä ainoaa maksullista eli moottoritietä Messina-Palermo.

Castelbuonosta eteenpäin vaan, lähes jokainen kylä on mielenkiintoinen. Corleonessakin kannattaa käydä aistimassa ilmapiiriä. Suosittelen Eyewitness eli Kaupunkikirjat-sarjan Sisilia -opasta.

Mun mielestä Sisiliassa on ollut helppo ajaa, poislukien ehkä Palermon keskustan ruuhkat.
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: kekkuli - 04.09.2013, 15:21:07
YLE Teemalla alkaa tänään 4.9.2013 ke klo 21:30 3-osainen sarja Kulttuurimatkalla Sisiliassa (http://yle.fi/ohjelmat/2304682). Aamulehti kehui kovasti kulttuurin ja ruoan liittoa. Valitettavasti ohjelmalla ei ole nettikatseluoikeuksia. 1. jakson uusinta heti pe klo 20.
Otsikko: Vs: Sisilia/ Siracusa
Kirjoitti: tintin - 14.09.2013, 14:49:09
Siracusasta varattuna majoitus marraskuussa neljäksi yöksi ja autonvuokrauskin suunnitteilla. Olenkin saanut tästä ketjusta hyviä vinkkejä kaakonkulman barokkikaupungeista, mutta kaipaisin Siracusasta/Kaakkois-Sisiliasta ravintolavinkkejä. Ja ennen kuin joku vastaa, että Italiassa on joka paikassa hyvää ruokaa, niin  mielestäni näin ei todellakaan ole: turisteja k..etetaan silmään ala-arvoisilla vihanneksilla/muilla raaka-aineilla. Toki helmiä löytyy, mutta niihin täytyy sattua vahingossa tai vinkin perusteella, joten kyselenpä niitä vinkkejä täältä. Yllämainitussa TV-sarjassa oli todella hyvän näköistä safkaa, mutta en älynnyt kirjoittaa paikkoja ylös.
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: leego - 01.09.2014, 21:38:35
Moi asiantuntijat!

Sisiliaan suunta ja tätä ketjua sekä nettiä olen kahlaillut... Vielä muutama tarkentava kysymys paikalla olleille:

Katselin että Etnan sekä Strombolin tilanteet ovat tällä hetkellä epävakaat. Etnalle ainakin pääsis vuoristo-oppaan kanssa huipulle asti, muttei enää omin päin. Strombolista uutisoitu paljon, purkautuu koko ajan mutta sinnekö pääsee silti?

Olen kokenut vaeltaja työnikin puolesta ja tietysti mielellään tekisi nuo keikat mahdollisimman omatoimisesti/ kävellen, kuinka siis suosittelette, ja mitä varusteíta tarvitsen?

Kannattaako ylipäätään tehdä molemmat, vai "riittääkö" yksi?  :)

Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: leego - 22.10.2014, 18:53:44
Reissu tehty ja tarinaa siitä  :)

Sisiliaan saavuin Palermon kautta, jossa viihdyin yhden kokonaisen päivän kierrellen ja katsellen. Oli varmaan ihan turhaan sellanen hieman turvaton fiilis, mutta niin oli kyllä aina kaikkialla Sisiliassa verrattuna vaikkapa Portugaliin. Ehkä omien korvien välissä, mutta yksin reissavana naisena tulee aina mietittyä. Palermo on kuitenkin kiva, rosoinen, käymisen arvoinen kaupunki. Muistuttaa vähän Napolia, joskin väittäisin olevan hieman siistimpi.

Otin auton alle ja ajelin rannikkoa Ericen kukkulalle. Kiva paikka, hieno vanha kaupunki ja upeat näkymät. Sieltä Marsalaan, josta löysin sattumalta tosi kivan yöpaikan kahdeks yöks, Colomba Bianca joka myös Hostelworldin sivuilta löytyy. Itsellä kävi tuuri että maksoin omasta huoneesta/brekusta vain 25e tähän aikaan vuodesta. Supermukava omistaja Sebastian (vaikkei ollu yhteistä kieltä!!) pitää majataloa suuressa kerrostalossa, hän omistaa kai muutaman ison asunnon. Marsala oli kiva pikkukaupunki, nätti vanha keskusta, tosi puhdas ja hyviä ruokapaikkoja ja kiva rantapromenadi.

Tein leijasurffaus-kurssin Marsalan lähellä Lo Stagnone "lahdella" Birchi Novassa, (Residence Santa Maria). Ei voi ku kehua, kurssi oli kallis (300e/6h jaettuna eri päiville) mutta täysin yksityisopetusta, enkä kyllä ymmärrä miten se toimiskaan jos olis monta oppilasta yhdellä opella. Useimmiten kuitenkin on. Paikassa järjestetään myös leirejä, lahti on pitkälle niin matala että sopii täydellisesti aloittelevammille kitesurffaajille!

Kurssin jälkeen ajelin vielä Agrigenton kautta takas Palermoon viemään auton, ihan kivat maisemat sielläkin muttei mikään must.

Sisiliassa varsinkin autolla liikkuessa pistää silmään roskaisuus ja kuolleet eläimet tiellä. Siis todellakin pistää silmään, eli roskia sellaisenaan ja pusseittain tien varsilla, eläimiä kaikkea ketusta kotikissaan. En tiedä sitten onko ongelma enemmän siinä että roskataan/ajetaan elukoitten yli vai siinä ettei siivota. Liikenne on joka tapauksessa ihan kreisiä, Palermon laitoja ajellessa nauratti usein miten sairaita tilanteita siellä tulee ja pitäis ilmeisesti olla omatkin silmät joka suuntaan ja ainakin osata väistää isompaa mistä tahansa se on tulossa  :D Ja autoissa on tosi paljon ruttuja! Mutta sit tietyllä tavalla se kuitenkin toimii ja joskus mietin jopa et jengi on huomattavasti huomaavaisempaa kuin vaikka Suomessa, tilaa annetaan ja sitä pitää vaan uskaltaa... Toivois kuitenkin et ne käyttäis joskus vilkkua ettei tarviis arvailla  ;)

Joo, sitten Palermosta bussilla Ennaan. Oisko ollu 8e, mut se vei vaan Enna Bassaan, joka on alempi kylä. Siellä piti vielä vaihtaa paikallisbussiin joka vei ylös kukkulalle ja jätti johonki niin etten meinannu löytää hostellia  :D Hyvä hostelli oli kuitenkin toi ainut eli ccly. Linnoituksessa kandee käydä!

Ennan jälkeen Siracusaan, jossa tietty Ortigia on se mesta! Kiertelyä jalan, ja auringonpalvontaa kallioisella uimapaikalla <3 Ihanaa jätskiä ja ruokaa, tykkäsin tosi paljon! Lol-hostel Siracusassa oli super hyvä vaikka kävelymatkaa vanhaan kaupunkiin olikin hieman!

Catania ei hirveesti sytyttänyt. Sieltä tein retken Etnalle. Suurin osa retkistähän menee vain Etnan kylkeen eikä lähellekään edes hissin yläasemaa, joten jos haluaa huipulle oppaan kanssa, vaihtoehtoja on tietääkseni vain kaksi: Etna nord ja Etna Sud. Vain Etna Sud toimii jos on Cataniasta käsin tulossa, sillä kokoontuminen on klo 10.30 Rifugio Sapienzalla (minne AST bussi klo 8.15-10 vie Cataniasta m/p 6,60e). Nord lähtee aiemmin ja silloin on oltava joko auto käytössä tai yövyttävä vuorella. Retki vuoristo-oppaan kanssa maksaa 80e ja siihen kuuluu hissit+kuljetukset 2900 metriin ja opastus. On mielenkiintoista kuulla eri paikoista ja tietty turvallisempaa mennä ammattilaisen kanssa. Nyt nyppylä savusi taas siihen malliin kyseisenä päivänä että epäilivät purkausta lähiaikana, jolloin huippu ehkä suljetaan taas heiltäkin. Tänä kesänäkni oli elokuulle saakka kiinni. Nyt kuitenkin päästiin huipun valtaville kraattereille ja ihan huipullekin 3340m asti! Huikeeta kuumaisemaa ja hirvee katku  :) Mut suosittelen!

Taorminaan ei ollut alunperin tarkotus mennä kun sitä on moitittu turistiseksi... Mutta eihän se suotta ole turistinen, vaan tosi nätti paikka rinteessä, ja ehkä tähän aikaan vuodesta ei ihan niin turistinenkaan, ei mua ainakaan häirinnyt. Kandee kiivetä ylös linnoitukselle maisemia ihailemaan! Kiva kylä, kivat rannat, viihtyisin pitempääkin! Hostel Taormina oli myös super!!

Juna aamuvarhaisella Milazzoon, asemalta kätevästi paikallisbussi satamaan ja risteilylle kohti Strombolia. Olin ajatellut lähteä saarelle lautalla ja kiivetä huipulle, mutta se ei ollutkaan mahdollista nyt vaarallisten purkausten vuoksi, joten päätin lopulta tehdä päiväkeikan Panarea-Stromboli-risteilyllä, 60e ruokineen klo 11-22. Ja oli mahtava! Strombolia ihailtiin sitten maissa kylän puolelta sekä mereltä "sciara de fuogo"-rinnettä, jota pitkin laava valuu ja näkyy hyvin hämärän tultua! Uskomatonta!! Vaikka siis menis ominpäin, niin on otettava saarelta parinkympin veneretki jotta pääsee näkee tän puolen jossa laavaa valuu...

Yöjuna Milazzosta Napoliin olikin sitten huomattavasti positiivisempi kuin edellinen Italian yöjunakaaoskokemus  :) Ainut vinkki minkä annan, niin Milazzon rautatieasemalla ei ole mitään eikä ketään iltaisin, toisin kuin useimmilla hyvinkin pienillä asemilla ympäri Sisiliaa. Itse olin ajatellut odotella (yksin) siellä pari tuntia junan lähtöä, mutta kun seurana olikin vain erittäin epäilyttävä mua seuraileva mieshenkilö, eikä ristin sielua mailla halmeilla muuten, päätin lähteä taksilla takas keskustaan odottelemaan. Eikä harmittanu pätkääkään nuo ylimääräset 24e, sen verran pelotti... :(

Mutta upea kuva jäi Sisiliasta, aikaa ois saanu taas kerran kulumaan huomattavasti enemmänkin!
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: UsvaAuer - 24.10.2014, 15:01:16
Tein leijasurffaus-kurssin Marsalan lähellä Lo Stagnone "lahdella" Birchi Novassa, (Residence Santa Maria). Ei voi ku kehua, kurssi oli kallis (300e/6h jaettuna eri päiville) mutta täysin yksityisopetusta,

Onko tuo niin kallis? Filippiineillä Boracaylla kurssi maksoi muistaakseni 240 euroa. Siis maassa, missä kustannukset on murto-osan Euroopan kustannuksista. Tosin, Boracay on Filippiinien kallein paikka.
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: leego - 05.11.2014, 17:32:07
Tein leijasurffaus-kurssin Marsalan lähellä Lo Stagnone "lahdella" Birchi Novassa, (Residence Santa Maria). Ei voi ku kehua, kurssi oli kallis (300e/6h jaettuna eri päiville) mutta täysin yksityisopetusta,

Onko tuo niin kallis? Filippiineillä Boracaylla kurssi maksoi muistaakseni 240 euroa. Siis maassa, missä kustannukset on murto-osan Euroopan kustannuksista. Tosin, Boracay on Filippiinien kallein paikka.

No on se jos vertaa että Sisiliassa löytyy kurssia pienryhmäopetuksella hintaan 220e. Mutta, yksityisopetus on mielestäni hinnan väärti! Suomessa kurssi maksaa kai 180e, mutta käsittääkseni se on kestoltaan vain 3-4h eli useimmat ei luultavasti ehdi laudalle saakka...
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: sunshineen - 21.12.2014, 02:03:50
Lennot Palermoon maaliskuuksi varattuna. Nyt olisi hakusessa kivoja kaupunkeja/kyliä, missä seikkailla. Tykkäämme pienistä idyllisistä "kivikylistä",  esimerkkinä Ranskan puolella oleva Cordes sur Ciel ja paikoista joissa on historiaa. Ragusa on jo tiedossa ja hyvin mahdollisesti käyntilistalla, samoin kuin Siracusa. Erice on ilmeisesti Palermon lähellä, mutta onko visiitin arvoinen paikka? Mitä muita suosittelisitte näillä kriteereillä? Kuljemme julkisilla, joten ihan keskelle-ei-mitään ei kuitenkaan päästä menemään.
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: Siciliano - 22.12.2014, 14:38:08
Jos kerran olette Siracusaan menossa Palermon suunnalta niin pysähtykää ihmeessä Ennan kaupungissa ihan vaan vaikka maisemiensa puolesta. Erice on myös käymisen arvoinen paikka sijaintinsa puolesta, jonka visiitille riittää kyllä helposti puolikas vuorokausi.
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: alan_mies - 22.12.2014, 15:15:50
^

Juuri noin.

Ragusan lisäksi Noto. Agricenton temppeleitä suosittelen myös, sekä lännessä Marsalaa ja miksei Mazara del Valloa. Corleonen ilmapiiri on kokemisen arvoinen mahdollisesti yhä.

Aikanaan ajeltiin skootterilla Cefalusta ylös vuorille, pikkukylästä toiseen (tämän lienen maininnut lukuisia kertoja täällä). Yksi parhaista reissuista koskaan.
Otsikko: Vs: Sisilia/ Taormina
Kirjoitti: sunshineen - 25.12.2014, 18:00:52
Kiitoksia vinkeistä! Noto olisi tosiaan aika hyvin siinä Ragusan lähellä ja Enna matkan varrella, joten ovat hyvin potentiaalisia kohteita. Agricento saattaa vähän olla poissa reitiltä, vaikka kiinnostavalta vaikuttaakin. Tietysti tämä on kiinni lähinnä ajankäytön suunnittelusta, mutta ei haluaisi kiirehtiäkään paikasta toiseen. Corleone olisi kyllä klassikko sinänsä.  ;D

Onkos matkan varrella jotain viinitiloja, missä voisi käydä?