Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Chiribiri

Sivuja: [1] 2 3 ... 5
1
Lentomatkustus / Vs: Turkista Intiaan
« : 17.06.2009, 15:27:28 »
Tää varmaan tulee tosi paljon liian myöhässä, mut Turkish Airlinesilla on ainakin edullisia lentoja Istanbulista Mumbaihin. Ja kyseinen lentoyhtiöhän lentää siis myös Istanbulista Helsinkiin :)

2
Aasia / Vs: Pyörällä Aasiassa
« : 17.04.2009, 13:27:02 »
Asiaan liittyen, itseäni kiinnostais lähtee Intrepid-matkanjärjestäjän Cycle Vietnam -reissulle, jossa polkastaan Hanoista Ho Chi Minh:iin. Matkanjärjestäjä varoittaa, et oma pyörä mukaan kun Vietnamista ei tarpeeksi hyviä kulkupelejä ilmeisesti saa. Mua vähän mietityttääkin, et kun tarkotus ois jatkaa sit matkaa ilman sitä fillaria, et mahtaakohan onnistua sen postittaminen sitten Vietnamista ja mitenköhän järjettömästi sellanen mahtais maksaa??

3
Aasia / Taipei / Taiwan, kannattaako lähteä?!
« : 29.09.2008, 21:48:45 »
Avokki olisi mahdollisesti lähdössä työmatkalle Taipeihin ja mietin, että kannattaakohan lähteä mukaan? Aika niukasti löytyi tietoa kaupungista, eli mitäköhän kaupungissa vois tehdä ja nähdä... onko lähistöllä mitään kiinnostavaa? Luin kyllä yhden threadin aiheesta, mutta kaipaisin vielä lisätietoa... Kiitos :-)

4
Yhdyn edellisiin, Ojos de brujo on aivan huippu! Sen lisäks tulee mieleen funkista O'Funkillo, tyypillisemmästä andalusia-fiilistelystä Chambao, rockimpaa El Hombre Gancho, ja enemmän poppia Los Elefantes.  Sit sitä normaalia espishumppaa tarjoaa ainakin Estopa, El Arrebato ja... Járabe de Palon muistan minäkin jostain, tais olla sellanen yhen hitin ihme.. Jos Paulina Rubiosta tykkää niin oiskohan Bebé semmonen saman tapanen... Ite tosin tykkään vaikka vihaan Paulina R:ää...! Mutta siinä näin alkuun..

5
Lainaus käyttäjältä: "WasntMe"
´
Oli niillä siellä joku joven-kortti (en nyt oikein muista mikä tarkalleen se nimi oli?), jolla sai kaikkia alennuksia, mutta kun en tajunnut sitä heti hankkia, niin laskin ettei siitä myöhemmin ollut mitään hyötyä enää.


Mulla oli tuo Joven - kortti, en muista sen nimeä enää sen tarkemmin minäkään, mutta se oli sama kuin Hercules/Euro26 -kortti, mutta toisin kuin Suomessa, tällä kortilla sai ainakin junista ihan OK alennukset. Siis intercity-junista. Busseista ei vissiin taas saanu... Mutta käytin sitä aika vähän, joten muisti pätkii..

6
Lainaus käyttäjältä: "yocohoto"
Meidan koulussa on 3 termia, jokainen kestoltaan 10 viikkoa. Jouluna ja kevaalla on kuukauden pituiset lomat ja kesalla 3kk.


Onko tää Skotlannissa / Briteissä normaali käytäntö? Eihän tossa kerkee koti-ikävä iskemään ollenkaan, jos Suomessa voi lomailla 5kk vuodesta :-) (siis jos haluaa  :D )

7
Junamatkustus / Eurooppa koluttu, vinkkejä kaivataan!
« : 12.07.2007, 14:06:13 »
No niin, kovan säästämisen heikoilla hedelmillä pitäis lähtee sitten marraskuussa Eurooppaan. Jotenkin marraskuumatkailu Euroopassa ei houkuta, toisaalta ompahan ainakin off-season.. Lähinnä kavereita meinasin mennä tapaamaan Ruotsiin, Tanskaan, Saksaan, Italiaan, Espanjaan, Belgiaan ja Britteihin. Toisaalta ois pari pv kiva viettää ihan yksinkin. Oisko kellään vinkkejä siihen mihin tolla reitillä vois poiketa...? Siis joku erikoinen, pieni, kiinnostava, spesiaali, off-the-beaten-path, paikka tai ehkä paikalle tyypillinen aktiviteetti, joka ei kuitenkaan hirveesti poikkeis reitiltä? Yllä mainittu maiden järjestys on myös alustava reittisuunnitelma..

Vai pitäskö suosiolla alkaa säästä kaukomatkaa varten? ;-)

8
Kyseisen koulun sivuilta surffaamalla kyllä löytyy tiedot kielitaitovaatimuksista. Esimerkiksi Bredan ammattikorkeakouluun TOEFL vaatimus oli muistaakseni 89 p. iBT (Internet based test), Glasgown yliopistolla vastaava vaatimus oli 100 pistettä. TOEFL Testejä järjestää Suomessa ainakin Fullbright Center Helsingissä. Testejä on muistaakseni pari kertaa kuukaudessa. Testitulos on voimassa 2 vuotta. Noista muista testeistä en osaa sanoa.

Se, mihin kannattaa mennä, riippuu ihan siitä, mitä haluat tulevaisuudessasi tehdä.

9
Intia / Intia / vinkkejä kaivataan
« : 10.07.2007, 14:04:40 »
Rupioita saa vasta intiassa, Eurot vaihtuu kyllä ihan hyvin, siinä missä Dollaritkin... Ainaki Delhin lentokentällä

10
Onko joku ollut jossain Euroopassa (ei Briteissä eikä Irlannissa) opiskelemassa englanniksi? Yritän etsiä yliopistoja, joissa voisi opiskella Englanniksi, mutta aika harvassa ovat... Tai MBAta ja International sitä ja tätä löytyy, muttei oikeen muuta. Onko joku ollut lukemassa jotain muuta? Vissiin noissa on usein aika järisyttävät lukukausimaksut?

11
Eurooppa / Eurooppaan marras-/joulukuussa
« : 03.07.2007, 13:29:17 »
Aattelin jatkaa tähän ketjuun, että ehdotuksia, missä Eurooppassa olis siedettävää marras-/ joulukuussa? Kauemmas ei ole varaa lähteä... Onkohan olemassa mitään paikkaa, joka on erityisen mukava just tähän aikaan?! Inter rail -kortin meinasin taas hankkia..

12
Lainaus käyttäjältä: "Jepulis"
Ja toisaalta, mun mielestä yhtäkkiä puhutellessa pitää ensin tervehtiä tai pyytää anteeksi keskeyttämistä ja lopuksi kiittää, jos on vaikka kysynyt suuntaa. Eilen apteekissa otti pattiin kun joku nainen meni apteekkarin luo ja kysyi: "Missä on Panadolit?". Eli ei mitään "Hei, osaisitko neuvoa...", "Anteeksi..." Eikä tietenkään kiitosta. Tuollainen ihmetyttää. Tietty toisaalta voisi pitää epäsuomalaisena, että ylejään uskaltaa mennä kysymään.Tästäkin nyt voi olla niin montaa mieltä... Tai "missä on panadolit?" voi sanoa iloisesti hymyillen, eikä se silloin musta oo epäkohteliasta... Sen sijaan äkäsesti tiuskastu kohteliankin sanakääntein muotoiltu anteeksi, missä on panadolit ei varmaan tunnu myyjästä kovin mukavalle. Toisaalta, jos on hirvittävä tarve saada panadoleja, ei sitä ehkä jaksa olla kovin kohtelias  :roll:

Englantiin mennessä ensikosketukseni asiaksapalveluun oli lentokentän myyjät, jotka kyllä muistivat sanoa kaikki mahdolliset kohteliaisuudet, mutta ne tiuskaistiin niin, että olo oli enemmän sellainen, kuin olisi juuri haistateltu päin naamaa!

Myöhemmin kuitenkin sain Englannissa lähes aina positiivista asiakaspalvelua, musta on ihanaa, kun kaupan kassalla voi heittää small talkia ja vaihtaa kuulumisia. Eräskin ihana kaupan täti muisti vaatia multa allekirjotuksen visakortin taakse kun olin sen unohtanut ja muisti vielä kysellä et tuleeko teille päänsärkylääkettä kanssa, kun oltiin viskipulloa ostamassa  :lol:

Oon sitten yrittänyt tuoda tätä small talk kulttuuria suomeenkin asiakaspalvelussa, useat miesasiakkaat vaan ottaa sen hirveenä flirttinä, ja jotkut (humalaiset) sitten päätyy pyytämään puhelinnumeroa  :?

Espanjan asiakaspalvelusta sen verran, että siellä on tosiaan aivan uskomattoman hapanta asiakaspalvelua välillä, erityisesti kaupan kassoilla, mutta käsittääkseni palkka on paska ja nää tyypit on oikeesti AINA töissä. En yhtään ihmettele, jos ei totakaan luksusduunia paskapalkalla tekee, ni ei sitten aina jaksa hymyillä...

13
Intia / Intia / vinkkejä kaivataan
« : 28.06.2007, 22:02:15 »
Lainaus käyttäjältä: "ate"
Lainaus käyttäjältä: "Nimbe"
Lainaus käyttäjältä: "ate"
Tulin tuossa viikko sitte Intiasta (neitsytmatkani Aasiaan) ja voin sanoa, että kulttuurishokki tulee aivan varmasti.


Mulla taas toisenlaisia kokemuksia.. Intia ja Delhi oli myös mulle eka kosketus Aasiaan...


Tämäki on vähä, että mitä sillä shokilla tarkotetaan. Ei siellä kukaan polvilleen rojahda maahan ja ala parkumaan sen takia, että kaikki on erilaista. Itelle pahin oli, kun tuli vastaan 5m x 5m alue täynnä roskia ja paskaa, jossa pikkutyttö tappelee lehmän ja koiran kanssa melonin kuoresta. Ei se nyt shokki oo sanan varsinaisessa merkityksessä, mutta aika v*tun surullista. Varsinki ku se lehmä vei sen kuoren  :lol: Eläimet kadulla, häslääjät (kaupustelijat, huijarit...), tuijottajat ja muut vastaavat nyt on pelkästään huvittavia ja kuuluu asiaan.

Ne tuijottajat on kyllä hauskin ilmiö ikinä. Istuttiin Varanasin juna-asemalla oottelemassa junaa, niin kymmenessä minuutissa siihen meidän ympärillä oli about 15 jamppaa puolikaaressa ja kaikki tapittaa silmä kovana  :shock: Ja jos pelaa korttia julkisella paikalla, niin ei kannata säikähtää, jos on yhtäkkiä ihan jumalattomasti uusia kavereita; intialaiset (niinku varmaan kaikki aasialaiset) on nimittäin todella mielissään korttipeleistä. Jengi tuli meidänki korttirinkiin vaan istumaan ja hengittelemään niskaan.

Olihan siellä Intiassa vaan ihanaa.


Käsittääkseni kulttuurishokilla tarkotetaan, että kaikki on perseestä ja haluaa vaan lähteä kotiin. No, mulle noin ei käynyt. En ees ihmetellyt menoa. Olin vaan, että jaha. Tässä sitä nyt ollaan. Näin kaiken paskan ja kaiken kurjuuden, mutta (niin pahalle kun tää kuulostaakin) en jotenkin kai koskaan käsittänyt sitä, että tämä on totta eikä mikään disneyworld, tai sitten en vaan osaa "sääliä" ihmisiä tai jotain... Vaikka olin kuukauden kurjuuden keskellä ja Goalla pidempään reippaasti paremmissa oloissa, mutta kurjuutta oli toki sielläkin, niin ei mulle missään vaiheessa tullu semmosta kaikki on perseestä -oloa. Tai no, itse asiassa viime päivinä Chennaissa, kun Goalta tulin, ei Chennai maistunutkaan enää, rentoilusta takas huijattavaks ja intialaisten miesten jahdattavaks... Halusin vaan kotiin! Ehkä se oli se mun viivästynyt kulttuurishokki sitten!

14
Lähi-itä / Dubai
« : 28.06.2007, 16:17:47 »
Mitäs siellä Dubaissa sitten voi muuta tehdä kun juoda viinaa hotellin baareissa ja shoppailla...? Anteeks vaan tyhmä kysymys, mut löytyykö biitsejä? Mites, onko miten suosittu päkpäkkerikohde..? (ja tuliko tämä sana varmasti oikein kirjoitettua  :lol: )

15
En nyt tiedä siitä Dubaista... Arabimaat ei kuulu mun suosikkeihin, kun oon naispuolinen ja yksin yleensä matkustelen.. Mites siellä minuna pärjää?

16
Intia / Re: Kättelystä
« : 28.06.2007, 14:41:47 »
Lainaus käyttäjältä: "Lilli"
Lainaus käyttäjältä: "Nimbe"
Joo ja mä sitten ilmeisesti myös huonotapaisesti kättelin kaikkia, jotka mulle kättä tarjos... oikeestihan ois vaan kohteliaasti pitäny viedä kädet yhteen ja sanoo namaste.. Mutta jotenkin se tarjotusta kädestä "kieltäytyminen" tuntu niin oudolta.. en vaan pystyny siihen, jos tarjoaja oli joku, jonka kanssa oli jo pidemmän aikaa jutellu..


Vanhaan aiheeseen viittaan, IndiaMiken keskustelusivuilla oli tästä kättelystä kieltäytymisestä nimimerkin rangss kirjoittamana:
http://www.indiamike.com/india/showthread.php?t=40025&highlight=manners
että näin ei vissiin kuuluisi toimia. En kylläkään itse osaa sen paremmin sanoa miten asian laita on.


Kai se idea tässä on se, että toi kädenpuristus on joskus vaan vähän niinkun tekosyy päästä koskettelemaan länsimaalaista tyttöä (niinkuin minä). Mutta missä se raja menee, en tiedä... Jos olisin mies, en koskaan kieltäytyisi tarjotusta kädestä. (Paitsi joissain paikoissa, joissa läiskästään Hennaleima "tatuointi" samantien käteen ja aletaan kerjätä rahaa  :lol: )

17
Yleinen / Travellerin unelmatyöpaikka?
« : 28.06.2007, 12:19:46 »
Lainaus käyttäjältä: "jempo"
Täytyy katos ansaita jostain rahaa elämiseenkin, joten kai kesäisinkin täytyy tehdä töitä ja kerätä rahaa O___o mut se on sen ajan murhe, kai mä yhden matkan joka kesään voin tunkea jotenkin :D tosin rahanpuute voi tulla jossain välissä eteen, mut sekin on sit voi voi:D

Mä lähin lukion jälkeen Enkkulaan töihin, ja sit kesäsin tein pari kk Suomessa duunia. Kun elää muuten säästeliäästi ja matkustelee säästeliäästi, niin kyllä sitä matkustaan pääsee. Ja jollei muuten ni luottokortilla, nimim. arvaa miten rahoitin loppumatkani...  8)

18
Yleinen / Travellerin unelmatyöpaikka?
« : 28.06.2007, 11:49:53 »
Lainaus käyttäjältä: "jempo"
tosiaan joku täällä jo sanoikin, et opiskelujen aikana ei paljon matkusteta. hohhoijjaa. rasittavaa.


Miten niin?!?! Mä en ole koskaan reissannut niin paljon kun opiskellessa!! Kesät pitkät paahtanut ympäri maailmaa :-) Ja vaihdossakin olin... ja työharjotteluun ois päässyt ulkomaille, mut ei siinä vaiheessa kiinnostanut, kun tulin just 3kk reissulta Eurooppaa kiertämästä  8)

19
Työt loppuu lokakuun viimeinen päivä. Täydellistä! Pääsen karkaamaan tätä hemmetin talvea. Palkkaa ei kuitenkaan ihan liiaksi asti ole kertynyt, kun viime reissulta aika velkaantuneena palasin... Eurooppa on jo niin koluttu ja marraskuussa pirun kylmä, että mietin, mihin sitä pääsee marraskuussa halvalla?! Bangkokin lentoja kattelin, oli siinä 1200 paikkeilla, ei se nyt järkyttävä hinta ole, mutta kun tietää, että niitä 500 e:llakin voi saada niin ei huvittais noin paljoa maksaa. Oikeastaan ihan sama, että minnepäin, kun kaukomaista on koettu vaan Intia... Kuukauden haluaisin lomailla, eli mistäköhän löytäs semmoset 500 e lennot johonkin, jossa on marraskuussa lämmintä?! Ja mielellään muutenkin mukavaa  :D

20
Intia / Re: Intian sisäiset lennot
« : 27.06.2007, 23:42:04 »
Lainaus käyttäjältä: "indigolapsi"
Onko kenelläkään tietoa Intian sisäisten lentojen varauksesta/ostosta Suomesta käsin? Onnistuuko suoraan netsistä ko lentoyhtiön sivuilta länkkäriluottokortilla?


Ainakin IndiGo -yhtiöllä onnistu lentojen varaaminen jo suomesta länkkärikortilla. Toi on vielä yks halvimmista yhtiöistä. En kyllä tiedä miten laajasti lentävät. On niitä muitakin, jotka hyväksyy länkkärikortit.. mut en nyt tähän hätään muista... Jossain vanhoissa ketjuissa oli juttua lentoyhtiöistä Intiassa, haulla ehkä löytyy?

Sivuja: [1] 2 3 ... 5