Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - ainoh

Sivuja: [1] 2
1
Nää jutut on kyl ihan parhaita  :D

Tuli mieleen saksalaisen naispuolisen ystäväni moka baarissa täällä Suomessa. Lauseesta "auta minua" tulikin "ota minua" ja tietenkin pyyntö meni suomalaiselle herrasmiehelle      :wink:  :D

2
Saksa / Saksan Itämeren saaret/ Amrum?
« : 14.03.2007, 20:13:32 »
Onko kenelläkään kokemuksia kyseisiltä saarilta? Amrum? Itse olen kyllä käynyt nopeasti Syltillä..mutta siitä on jo aikaa. Muistan vaan mielettömät dyynit ja hiekkarannan sekä melkein mahdottoman kovan tuulen!

Olen menossa Amrumille kesäksi töihin ja olisi kiva kuulla jotain tietoja saaresta tai kuvauksia tai ihan mitä vaan...

3
Eurooppa / Euroopan TOP 5-kaupungit
« : 09.01.2007, 23:31:13 »
Ehdin tähän jo vastata, mutta unohdin sen kaikista upeimman. Meinaan ISTANBULIN! En kyllä tiedä lasketaanko kuulumaan Eurooppaan, mutta onhan se ainakin puoliksi Euroopassa  :wink:

Se oli niin mahtava kaupunki. Kaikki niin erilaista. Osalti itämaista, mutta silti eurooppalaista. Lumouduin täysin....

4
Eurooppa / istanbul 2007
« : 09.01.2007, 22:47:30 »
Istanbul on todella hieno paikka, kannattaa todellakin lähteä! Itse olin vain nopeasti muutaman päivän, mutta haluan kyllä mennä uudestaan. Ja nyt voin sanoa käyneeni Aasiassa :)

Itselläni ei ollut minkäänlaisia ongelmia paikallisten miesten kanssa. En kyllä ole blondi, enkä liikkunut yksin enkä kovin myöhään missään. mutta sen neuvon annan, että pidä laukustasi kynsin ja hampain kiinni ja joka hetki!!!

Pimeällä kannattaa nousta johonkin korkealle! Kaupunki näyttää upealta pimeällä kun moskeijat on valaistu! Ja suosittelen juomaan sellaista kuuman maidon näköistä juomaa, jossa on kanelia päällä. Oli todella hyvää! Ja jos vesipiippu kiinnostaa niin kannattaa kokeilla...siellä kun on niille oikein omia baareja

Hintataso on kyllä paljon alempi kuin suomessa, mutta majoituksista tai kulkuneuvoista en tiedä mitään. Itse sain täyshoidon ystävän perheeltä.

Ja Atatürkin löydät kaikkialta :)

5
Ystäväni oli toissakesänä kielikurssilla Lontoon lähellä. Vai oiskohan kielikoulu ollut oikea nimitys... oli kuulemma monenikäistä porukkaa, vanhimmat ehkä noin 30. Todella kannattava reissu oli kuulemma. Vaikea sanoa paljoa tai varmasti mitään, kun ei ollut omakohtainen kokemus. kieltenopiskelu kyllä kannaattaa aina  :wink:

6
Eurooppa / Euroopan TOP 5-kaupungit
« : 07.01.2007, 20:34:19 »
1. Dresden (lumosi täysin...Wau!)
2. Firenze (voisin tuijottaa jo pelkästään Duomoa päivän putkeen, niin  mahtava ilmestys!)
3. Avignon (mikä ihana keskiaikanen kaupunki ja erityisesti teatterijuhlien aikaan)
4. Pariisi (tarviiko siitä nyt mitään sanoa?)
5. Amsterdam (erilainen, hauska)

7
Hermothan tässä menee kun en keksi. Oon miettiny ehkä 15 minuuttia. En kuitenkaan huijaa ja googleta! Palaan miettimään myöhemmin.

8
Onko kenelläkään kokemusta hotellityöstä Itävallassa? Luin vanhoja ketjuja hotellityöstä ja siellä puhuttiin melkein vain työstä Irlannissa ja Englannissa. Ainakin Allianssin kautta pitäisi Itävaltaan päästä. Aikamoisen rahan ne siitä välityksestä vievät ja erityisesti kun pakollinen kielikurssi pitäisi myös maksaa. Onko tietoa kuinka vaikeaa olisi itse löytää töitä esim. Wienissä? Onko kellään kokemusta töistä Allianssin kautta Itävallassa?

9
Junamatkustus / Rahaa reissuun???
« : 30.12.2006, 21:55:02 »
Edellisen vuoden ennen reiliä kituutin ja pyrin säästämään kaikessa.  Mutta silti jouduin vanhemmilta lainaamaan rahaa. Nyt säästän, jotta voin maksaa sen takaisin. Selvisin kuitenkin ilman suurempia työrupeamia. Eli siis käytännössä katsoen vanhempien (kuukausiraha), kummien ja opintotuen ansiosta matkalle pääsin.

Nyt ajattelen kuitenkin että haluaisin uudestaan matkaan, ehkä hieman pienemmällä budjetilla, joten mullakin on kyllä paljon töitä edessä  :wink:

10
Yleinen / Paljonko olet palloa kiertänyt?
« : 28.12.2006, 19:44:10 »
7 %  mutta kyllä se siitä vielä kasvaa  :wink:

11
Merci vaan kaikille!

Taidan pitää välivuoden ja lähteä ulkomaille  :wink:

12
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Mitä pukki toi?
« : 26.12.2006, 16:31:44 »
Ei valitettavasti matkaa maailman ympäri :(

Mut tällasta sain:
- neuleen
- peiton
- 2 leffaa (meri sisälläni ja Irgendwo in Afrika)
- suklaatryffeleitä
- kaikkea kivaa body shopista
- 2 korvikset
- pitkikset ja villasukat
- jouluteetä ja paljon suklaata
- tiede-lehden vuodeksi
- antamisenilon
- iloista aikaa perheeni kanssa (myös krapulaisen isoveljeni)

13
Kaikki, jotka ovat pitämässä välivuoden ensi vuonna tai harkitsette sitä! Olisi kiinnostavaa kuulla mitä olette suunnitelleet/ mihin olette menossa. Ulkomaille/töitä/molempia?

Itse en ole vieläkään osannut päättää mitä haluaisin tehdä kunhan lukiosta pääsen. Välivuosi houkuttelisi, mutta pelkään että jään sille tielle ja vaihtoehtojakin on niin paljon etten tiedä mistä aloittaa. Au pair-vuotta harkitsin jo pitkän aikaa, mutta veljeni sai uskoteltua ettei se kannata. Vaan kannattavampaa olisi hakea opiskelemaan ja lähteä sitten sitä kautta vaihtoon. Rakentavia neuvoja otetaan vastaan!

14
Kotona ehdottomasti perheen kanssa Suomessa. Ja mielellään lumisessa Suomessa. Lumeton joulu on todella masentava ajatus! Voisi olla kyllä joskus ihan mielenkiintoista nähdä muidenkin kulttuurien joulunviettoa kuten esim. englantilaisten.

15
1. 18
2. nainen
3. kolmas vuos lukiossa menossa
4. Mikkelissä
5. Mikkelistä
6. ev. lut.
7. juon kyllä, mutten polta
8. olen aika leffafriikki :)

16
Tuli tuosta tallaajien kielipää-äänestyksestä mieleen tällainen kysymys. Mikä on puhumasi/tapaamasi eksoottisin kieli? Ja suomea ei oteta huomioon, vaikka aika eksoottinen monille tuntuukin olevan  

Itse voisin vastata tähän, että La Gomeralla Kanariansaarilla kuulemani vihellyskieli! Oli järkytys kuulla, että kuvittelemani linnunlaulu olikin paikallisten keskustelua!Tietenkin meille turisteille järjestettiin tästä show ja olikin hauskaa seurata keskutelua viheltämällä. Ihmeellistä kielessä oli, että sillä pystyy viheltämään mitä tahansa muuta kieltä, koska siinä ei ole kielioppia. Suomi kuulosti vihellettynä hieman sairaan linnun valittelulta  :lol:

17
Saksa ja englanti hoituu sujuvasti, ruotsi ja ranska silleen ihan ok ja sitten onkin vain yksittäisiä lauseita ja sanoja monista kielistä.

Kielten opiskelu on kuitenkin hauskaa ja aion kyllä vielä opiskella lisäksi jonkun kielen!! ehkä espanjaa... ja jatkan tietenkin jo tutumpia kieliä.

18
Pohjoismaat / tukholman hostellit
« : 15.11.2006, 15:53:28 »
Af Chapman oli hauska kokemus. Onhan se jotain yöpyä vanhassa laivassa ja katsella pikkuruisista pyöreistä ikkunoista vanhaa kaupunkia. Suosittelen! Oiskohan ollu yks yö 20 tienoilla. Päästiin ilman minkäänlaisia ennakkovarauksia ihan elokuun alussa.

19
Kävin reilatessani italiassa. En ole blondi, enkä sinisilmäinen, mutta kaverillani on melko vaaleat hiukset. Huomiota kyllä saimme osaksi. Vilkutteluja vihellyksiä, silmäniskuja yms.  Mutta ei mitenkään häiritsevästi ennen kuin menimme Firenzeen! Siellä turistialueilla oli niin sinnikkäitä, perässä roikkuvia, hiplaavia italiaanoja että ihan ahdisti.

Toisaalta kävimme ystäväni (tyttö) luona, jonka miespuoliset kaverit olivat oikein hurmaavia ja mukavia, eivätkä tehneet mitään sen lähempää ilman lupaa. Ja kaverini italiaanotutun luona yövyttiin kaksi yötä ja hän käyttäytyi kuin herrasmies.

Älä ota katsekontaktia, äläkä missään tapauksessa hymyile tummille italiaanoille jotka norkoilee turistialueilla! Äläkä myönnä kenellekään olevasi yksin! Hyvin se menee...kannattaa kyllä harkita kahdesti yksin bilettämään lähtemistä. ja itsestäänselvyyshän tämä on mutta älä lähde tuntemattomien matkaan! alan jo kuulostaa omalta äidiltäni  :shock:  siis nauti matkasta ja pidä hauskaa!

20
Yleinen / kiipeily
« : 08.11.2006, 20:58:49 »
Kiipeilyä en harrasta, mutta sitä tuli kyllä kokeiltua Saksassa Stuttgartin lähellä. Etelä-Saksassa löytyy kyllä kallioita ja tuntui siellä aika paljon kiipeilyn harrastajiakin löytyvän. Kannattaa tsekata!

Sivuja: [1] 2