Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Tiina58

Sivuja: [1] 2 3 4
1
Lähi-itä / Vs: Jordania/Libanon kesällä?
« : 25.02.2020, 13:04:53 »
Libanon on mahtava maa. Paljon nähtävää. Historia on hienoa ja sodista huolimatta vielä historiaa näkyvillä. Ihmiset hienoja ja kristittyjä kyliä varsinkin eteläosassa. Beirut on, kuten pääkaupungit yleensä, mukava kesäisin ja varsinkin vkl.Hotelleista voi vuokrata opastaksin päiväksi varsin edullisesti.

2
Todellakin vanhasta kaupungista löytyy mm kattopyöpymisiä halvalla, jopa ilmaiseksi, jos paikassa on esim baari. tarjoilee aikansa mm katolle.

3
Lähi-itä / Vs: Syyria
« : 08.12.2019, 03:51:44 »
Kuten YK kuluvalla viikolla asian ilmaisi, on maassa päällä sisällissota. Lisäksi Syyria ei päästä maahan ulkomaisia "tarkkailijoita eikä toimittajia", joten tästä saa jo melko hyvää kuvaa siitä onko siellä matkailijoita tällä hetkellä tai kannattaako sinne yrittää matkustaa.

Sota, joka siis oli vain paikallinen pohjoisessa, ei mitenkään näkynyt esim Damasissa. Kannattaa käydä, mm entinen kirkko, jonka kuuluisa arabivalloittaja muutti moskeijaksi, olikohan se Umayah-moskeija. Damasista pääsee todella hyvin mm Mahlula paikkaan, jossa pidetään yllä Arameaa.

4
Lähi-itä / Vs: Israel, Eilat
« : 08.12.2019, 03:47:35 »
Kyllä. Olen siellä asunut aikoinaan, kun oli vielä hippielämää. Mukavia ihmisiä täynnään ja halpaakin löytää. Merinaario, delfiinit, kesäiltaelämä, laivanvuokraus porukalla, kannatan. Sitten kun siirtyy pohjoisemmaksi, Negevin autiomaa, yes.

5
Lähi-itä / Vs: Israel, Eilat
« : 08.12.2019, 03:41:22 »
Löysin tämän palstan äskettäin. Ja huomasin täällä aivan selkeän aukon maailman kartalla. Israelista ei ole pahemmin kirjoiteltu mitään.

Varmaan kovinkaan moni ei halua tukea murhia, terroria ja maanryöstöä jota he harrastavat alueen alkuperäisväestöä kohtaan niin matkakohteiksi valitaan muita paikkoja.
Hahaa tuo se aina hämmästyttää mielipiteenä joo.

6
Lähi-itä / Vs: Jordania
« : 08.12.2019, 03:39:21 »
Amman on varmaan yksi ainoita pääkaupunkeja, joihin ei tarvitse mennä, muuten maa on todella hieno! Pohjoisosa hienon vehreä ja kaunis, Wadi Rum kokemisen arvoinen, itse kyllä ajoin sen omalla maasturilla, ilmastointi täysillä ;) Petra hieno, kun käyttää aikaa ja yöpyy vuoren hotellissa, hevoskärryt ja jos ei halua kävellä kaikkia 1500 porrasta, kameli ja aasi on käytössä. Oppaan kanssa tietysti. Saa aivan uuden kuvan esim islamista...

7
Lähi-itä / Vs: Libanonista
« : 08.12.2019, 03:34:07 »
Lentää Kyprokselle ja sieltä laivalla Beirutiin. Libanonissa on useita todella hienoja nähtävyyksiä. Vesipuisto Wave, tippukiviluolat, Jounieh, Faryahin laskettelukeskus, Baálbeck, vuoristo ja sieltä löytyvät historialliset kohteet. Viinitila Baálbeckiin  mennessä. Auton vuokraus kannattaa, ei se ajaminen siinä maassa mitään ihmeellistä ole. Turvallinen maa, kuten Eurooppakin. Hintataso normaali ja tippuu heti Beirutin pääkadulta lähtiessä. Kesävkl Beirutissa hienoja, jos kaipaa menoa. Olen tuossa maassa asunut lähes 2 vuotta, mutta viimeksi 2004, joten kannattaa tarkistaa tarkat tiedot. Rannikko on mukava ajettava. Välillä Libanonista pääsee Israeliin, välillä ei. Rannikolla on raja. Yritäppä Syyriasta Isreliin, ainut raja oli YKlla. Damascus-Beirut väli on mahtava ajaa, vuoristot, jotka laskevat Beirutiin. Bekaan laakso, yes. Välillä kulkee myös mahtavat keltaiset jenkki taksit, jotka 100 dollaria auto. Isolohko autoja, yes. Myös esim Radisson SAS hotellin taksipalveluja kannattaa käyttää, ovat mahtavia oppaita ja päivän makustus oppaalla ei paljoa kustanna. Beirutin rantakatu on kesävkl hieno kokemus ja alkupäässä olevat laituriravintolat kokemisen arvoisia. Myös blues ja jazz clubeja kannattaa käyttää, kuten Blue note cafe.

8
Lähi-itä / Vs: Libanonista
« : 08.12.2019, 03:19:12 »
Anteeksi maalaisuuteni, mutta onko tuolla Beirutissa uimarantoja? Voiko siis yhdistää kaupunkiloman rantakohteeseen?

On, useita.

9
Auto- ja moottoripyörämatkailu / Vs: Euroopan tietullit
« : 25.06.2019, 00:12:33 »
Ei tosiaan kannata ajaa ilman niitä tarroja Itävallassa tai Sveitsissä! Kun pysähtyy jossain, on poliisi auttamatta vieressä ja maksu on aivan eri kuin tarralla.

10
Onko Unkarin ja Kroatian välisellä rajalla jotain huomioitavaa? Aika? Jonot? Yms?

11
Kaikki siis hyvin. Ei teillä mitään hätää ole siellä. Olen reissannut vanhoilla autoilla ristiinrastiin tuota pohjoiseurooppaa, länsi- ja itäpuolelta. Telttailu onnistuu erittäin hyvin pitkin matkaa. Saksalaiset merkkaavat vähän huonosti, joten navista on siinäkin hyötyä. Itsellä ei siis ole ollut varaa tonnin autoon ja hyvin on mennyt, aina tullut paikallisia tutuksi, kun ajoneuvoa on fiksailtu.  ;)

12
http://www.ollierkkila.com/
Hän tietää, on ajellut ja asunut Balkanilla.  ;)

13
Jep ja näin juurikin on käynyt tänä päivänä ja aikoina. Juttelin hollantilaisen kaverini kanssa asiasta ja hän sanoi samaa, merkilläkin on väliä ja ilmastointi pitää olla. Mielellään toyota.

14
Jep autolla matkailu on se kallein muoto matkustaa ja varsinkin jos käyttää hotelleja. Leirintäalueita kannattaa hyödyntää, elvis parkit on euroopassa hankalia. Juttua reissusta kaivataan.  ;)

15
Puola on todellakin makea maa. On luonnonsuojelu metsiä sikoineen ja Krakowassa on se parempikin kohde kuin keskitysleiri, eli suolakaivos. Lisäksi kun matkaa autolla, saa kontaktin todella hyvin paikallisiin ja juttua tulee, vaikkei kieltä olisikaan. Kirjoita joku mukava juttu vielä reissustasi, niin hyvä.  ;)

16
Myyminen on eriasia kuin lahjoittaa auto esim jollekin järjestölle.

17
Yleisesti ottaen belgialaiset harrastavat suhtpaljon tuota autojen hupivientiä Afrikkaan. Jostain sieltäkautta löytyy paljon kokemusta. Eikö ollut hyvä vinkki  :D

18
Eurooppa / Vs: Miten pääsen Georgiaan?
« : 26.08.2010, 10:47:38 »
Autolla  ;D

19
Yleinen / Vs: Paikka johon on vielä joskus päästävä
« : 26.08.2010, 10:38:46 »
Niin ja kulkimella ajettava kauas itään.  :P

20
Yleinen / Vs: Paikka johon on vielä joskus päästävä
« : 26.08.2010, 10:38:02 »
Sinne. Vieläkään en ole kaverin luona käynyt Chilessä. Kummallista.

Sivuja: [1] 2 3 4