Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Saduli

Sivuja: [1] 2 3 4
1
Lähi-itä / Vs: Itä-Turkin kurdialueet
« : 04.05.2014, 13:16:53 »
Nostetaanpas tätä ketjua. Onko tuoreita kokemuksia Turkin kurdialueilta? Itsellämme aikaa on rajoitetetusti vain 11 päivää, lennot Istanbuliin. Tällä hetkellä mielessä on mennä Mustanmeren rannikolle, ehkä käväistä päiväseltään Georgian puolella. Jos sieltä ehtii, niin ehkä vielä kurdialueilta koukaten takaisin Istanbuliin. Suunnitelmat ovat kuitenkin vielä hyvin auki, koska ei olla ehditty vielä paljoa tutkia mahdollisuuksia. Hyviä vinkkejä otetaan siis mielellään vastaan!

2
Yleinen / Vs: Pidemmät reissut yli kolmekymppisenä
« : 17.02.2011, 00:38:36 »
Minä lähdin 29-vuotiaana vuodeksi reissuun. Irtisanouduin työpaikasta, jossa en viihtynyt ja lähdin maailmalle "nollaamaan" kaiken ja toteuttamaan pitkäaikaisia haaveitani. Oli kyllä hieno reissu ja ehdottomasti sen arvoista. Tiedän, että jos en olisi tehnyt sitä, niin ne asiat ja maat ja kokemattomat kokemukset olisivat jyskyttäneet jossain takaraivossa jatkuvasti.

Takaisin tuleminen oli aika vaikeaa, koska ei ollut asuntoa, kaikki tavarat olivat ympäriinsä eri ihmisten varastoissa, eikä tietenkään ollut työpaikkaa. Rahatkin olivat ihan loppu vuoden kuluttua. Pari kuukautta meni ensi kavereiden nurkissa ja töitä etsiessä, mutta pääsihän sitä sitten taas omille jaloilleen. Ja nyt on sitten sata kertaa parempi työpaikka, ja elämä mallillaan.

Jos työtilanne antaa periksi, niin lähtisin kyllä vieläkin uudestaan. Tosin enää en välttämättä haluaisi "uhrata" kaikkea, vaan haluaisin että olisi kämppä ja työpaikka odottamassa kun palaan takaisin.

Mutta jos mahdollisuus on, niin kannattaa ehdottomasti lähteä! Töitä ehtii kyllä paiskomaan niska limassa koko lopun elämäänsä, se on ihan varma.

3
Sori, taitaa tulla nyt aika myöhään tämä vastaus mutta vastailenpa nyt kuitenkin. Argentiinan harjoittelu on tehty, ja täytyy sanoa että oikein hyvin meni kaikin puolin ja olen kyllä tyytyväinen. Järjestö oli mahtava, ja omiin työtehtäviin pääsi vaikuttamaan. Koordinoiva järjestö Argentiinan päässä otti välillä hiukan päähän, koska vaativat satojen eurojen "koordinointimaksun" mitä muihin maihin ei tarvitse maksaa. Hintaan sisältyi kyllä viikon kestävä pikainen ns. kielikurssi, jonka kulttuuriosuus oli kyllä ihan mielenkiintoinen ja hyödyllinen. Lisäksi täytyy heidän edukseen laskea, että auttoivat minua löytämään osa-aikatyön englannin opettajana. Kaiken kaikkiaan oon harjoitteluun tosi tyytyväinen, ja suosittelen ehdottomasti CIMOn kautta Argentiinaan menoa (sitä mieltä ovat kaikki muutkin CIMOn harjoittelijat, joita tapasin siellä)!

4
Joo, ei se tilanne niin hirveän ruusuinen ole, mutta ei toisaalta niin huonokaan kuin etukäteen pelkäsin. Olen itse etsiskellyt töitä vain Aucklandista, mutta käsittääkseni maaseudulta löytyy kyllä hedelmänpoimintatöitä, jos vain on joustava paikan suhteen. Aucklandissa ei ole kovin helppo löytää töitä, suurimmalla osalla tuntemistani ihmisistä on mennyt n. kuukausi siinä, kaikki eivät ole löytäneet ollenkaan. Täällä on paljon backpackereita wh-viisumilla, sekä paikallisia opiskelijoita, joten kilpailu on kovaa. Suurin osa työpaikoista on kahvila/ravintola-alalla, mutta suurimpaan osaan niitäkin paikkoja tarvitaan työkokemusta alalta. Toimistotyötä tuskin saa wh-viisumilla. Valitettavasti usea työnantaja myös käyttää ulkomaalaista työvoimaa hyväkseen noudattamalla työehtoja "vähän sinne päin". Itse aion haastaa entisen työnantajani oikeuteen, koska irtisanoi laittomasti eikä ole maksanut kaikkia palkkoja. Helpommin työtä voi löytää täällä hostelleista majoitusta vastaan, ns. exchange work. Palkkaa tästä ei siis saa, mutta aikaa jää toiselle osa-aikatyölle. Hommat ovat normaalisti siivousta, mutta itse työskentelen hostellin vastaanotossa.

5
Matkaseuraa / Peru ja Bolivia joulu-tammikuussa
« : 23.11.2009, 06:47:14 »
Olen menossa Kolumbiasta Peruun 10.12. ja tarkoitus olisi lahtea Limasta etelaan pain, kayda tietysti Machu Picchulla, sielta varmaankin Punoon ja Titicacalle, josta edelleen Boliviaan. Noin kuukauden olen ajatellut talla matkalla viettaa ennen kuin palaan takaisin Limaan ja lennan sielta Brasiliaan. Seura voisi olla mukavaa, eli jos joku on samoihin aikoihin menossa samoihin paikkoihin niin ilmoittelehan itsestasi. Itse olen 28v. rento naispuolinen reissaaja, sinun ialla tai sukupuolella ei juurikaan valia, ainoastaan hyvalla meiningilla :)

6
Itse olen lähdössä Argentiinaan maavaihtoon. Kuulin maaliskuussa että olin päässyt esivalinnassa jatkoon, Argentiinasta minuun otettiin yhteyttä jo huhtikuussa. Paikan löytämisessä oli kuitenkin säätöä, minun piti lähteä kesäkuun lopussa alkuperäisten suunnitelmien mukaan, mutta sitten Argentiinan päästä ei kuulunutkaan mitään. Kun aloitin järjestön pommittamisen, lopulta saatiin minulle järjestymään paikka elokuun alkuun. Parin viikon päästä lähtö. CIMOsta ei kuulunut tällä välillä mitään, ennen kuin lähetin sinne minun ja järjestön välisen sopimuksen, jonka jälkeen sain apurahapäätöksen. Rahat myöskin ilmeistyivät tilille oikeana päivänä. Huom: CIMOon pitää itse tajuta soittaa ja ilmoittaa tilinumero, vaikka sitä ei apurahapäätöksessä erikseen pyydetäkään. Tarkistakaa tämä, jos ei apurahaa ala kuulua! Ilmeisesti eivät itse siitä huolehdi.

Suurlähetystöharjoittelusta minulla on kokemuksia itsejärjestetyn yliopiston harjoittelutuella toteutetun harjoittelun kautta, mutta tein samoja hommia kuin CIMOn harjoittelijat aiemmin. Itse olin latinalaisessa Amerikassa, ja voin ainakin omalta kohdaltani sanoa että työtehtävät olivat mielekkäitä. Niihin pääsi itse vaikuttamaan, ja ainakin tässä lähetystössä oli mukava ilmapiiri. Sain tehdä tosi monenlaisia hommia kulttuuriasioiden, politiikan ja kehitysyhteistyön alueella. Jokainen lähetystö on tietysti oma työpaikkansa, joten mitään yleistä sääntöä ei voi sanoa. Mutta yleisesti ottaen tiedän lähetystöjen tarvitsevan harjoittelijoita, koska hommia riittää, joten pelkkää kahvinkeittoa tuskin on kenellekään tiedossa. Valintakriteereinä omalla kohdallani olivat opintoala, kansalaisjärjestökokemus ja erityisesti kielitaito. Lähetystöt toimivat monissa maissa paikallisella kielellä, joten kielitaitovaatimukset ovat kovat.

7
Sellaista kyselisin teiltä paikanpäällä olijat/ olleet, että minkähän verran Uudessa Seelannissa on ylipäätään tällä hetkellä töitä tarjolla? Itsellä olisi tarkoitus tehdä hommia joko NZ:ssa ja Australiassa tai vain NZ:ssa, mikäli hommia siellä riittää. Eli voinko luottaa siihen että löydän riittävästi töitä Seelannista, ja jättää Aussien wh-viisumin hakematta? Ja missäpäin maata ja minkälaisia hommia siellä on tarjolla? Australiassa kuulemma on ollut aika nihkeästi viime aikoina.
Entä palkkataso: pystyykö säästämään rahaa matkusteluun vai meneekö kaikki elämiseen? En edes haaveile oman alan hommista vaan oon valmis tekemään lähes mitä vaan, mihin ei vaadita mitään erityisosaamista. Hostellityö ois lähinnä mielessä jos sellaista on tarjolla. Englanninkielen taso on hyvä, oon työskennellyt viimeisen vuoden irlantilaisessa firmassa. Entä onko tarvetta suorittaa jotain sertifikaatteja tyyliin hygieniapassi?

8
Väli-Amerikka ja Karibia / Vinkkejä Mexico-belize-kuuba
« : 10.02.2008, 19:23:36 »
Juu, kyllä siinä useampi vuorokausi vierähtää jos tuon matkan aikoo bussilla tehdä. Itse pysähtyisin varmaankin vähintään kahdessa paikassa tuolla välillä. Oaxaca on varmastikin ehdoton, se on matkan varrella joka tapauksessa ja tunnelmallinen, värikäs intiaanikaupunki. Toinen hieno paikka on San Cristobal de las Casas Chiapasin osavaltiossa. Chiapasissa sijaitsee myös Palenque, jossa on hienot pyramidit viidakon keskellä. Tuxtla Gutierrezin lähellä taas on upea Canyon del Sumidero, missä itse näin mm. kaimaaneja. Jos on aikaa, pysähtyisin tuolla pätkällä monessa paikassa. Belizessä ja Kuubassa ei varmaankaan ole yhtä paljoa mahdollisuuksia noin erilaisiin nähtävyyksiin kuin Meksikossa.

9
Väli-Amerikka ja Karibia / Vinkkejä Mexico-belize-kuuba
« : 06.02.2008, 19:25:24 »
Tapasin Belizessä muutamia Kuubaan menijöitä, ja he olivat ainakin lentolippunsa ostaneet Cancunista Kuubaan. Sieltä ilmeisesti halvimmalla saa, muistaakseni maksoivat 300 dollarin pintaan. Belize Citysta pääsee bussilla Meksikoon Chetumaliin, josta voi jatkaa Cancuniin. Vastaavasti Guatemalaan on Belize Citysta yhteys ainakin Floresiin (lähtee Belizessä laivaterminaalin luota), muistaakseni myös Guatemala Cityyn. Itse Belizessä en jättäisi saaria väliin, mahtavat snorklaus/sukkelusmahdollisuudet koralliriutalla! Caye Caulkerilla olin itse, mukavan rauhallinen, ei liian turistinen paikka.

10
Meksiko / Retkeily viidakossa ja vuorilla Meksikossa
« : 03.01.2008, 23:22:03 »
Niin, ja oppaita on tuskin vaikea löytää. Ainakin Palenquessa pyramidien sisäänkäynnillä oli mahdollisuus saada virallinen luonto-opas mukaan viidakkoon. Tunnin retki oli muistaakseni n. 20€ ja sen sai ihan itselleen jos ei ollut ryhmää lähdössä.

11
Meksiko / Retkeily viidakossa ja vuorilla Meksikossa
« : 03.01.2008, 23:18:37 »
Oppaan kanssa, ehdottomasti. Yksin lähteminen voisi olla aika lähellä itsemurhaa: itse näimme oppaan seurassa reitillämme mm. tappavan myrkyllisiä tarantelloja, joita ei varmasti olisi tullut bongattua yksin liikkuessa. Suurin vaara viidakoissa on kuulemma kuristajakäärmeet, mutta mm jaguaareja ja puumiakin alueella liikkuu.
Guatemala on periaatteessa aika samanlaista seutua kuin Chiapas, mutta ihmiset ovat ehkä hitusen sydämellisempiä (vähemmän turisteja) ja siellä on myös halvempaa. Kaikki, keiden tiedän käyneen siellä, ovat tykänneet. Kaikki meksikolaiset kaverini kehuvat Chiapasia maan parhaaksi seuduksi, joten hyvä valinta! Muista varustautua eri lämpötiloihin: vuoristossa saattaa tarvita pipoa ja hanskoja vaikka muualla olisikin lämmin.

12
Lentomatkustus / Lentokentillä nukkuminen!
« : 10.07.2007, 14:54:48 »
Stanstedilla säilytyslokerot?! Mulle annettiin siellä "asiantuntevaa" infoa ettei kentällä ole olemassa matkatavarasäilytystä, jolloin menomatkalla Belfastiin en sitten nukkunut koko yönä (yksin matkustaessa en uskaltanut). Oli vähän "out-of-body"-olo seuraavana päivänä kun piti vielä hengata puoli päivää Derryssa ja matkustaa sen jälkeen bussilla Belfastiin...
Mutta positiivisempia lentokenttäyöpymisiä on ollut Bremenissä ja Bratislavassa. Bremenissä uskalsin nukkua, vaikka olinkin yksin. Penkit oli loistavat (sellaiset pitkät ja leveät, joissa ei ole käsinojia) ja kentällä oli rauhallista, vaikka se aukesikin jo klo 3. Bratislavassa mentiin toiseen kerrokseen käytävän perälle liiketilojen eteen nukkumaan, vessatkin oli kätevästi ihan vieressä. Yöllä kentällä kyllä hiippaili jotain ihme tyyppejä, jotka väittivät olevansa Ukrainan mafiaa, mutta jättivät meidät kuitenkin rauhaan. Sarajevossa ei sen sijaan saanut nukkua, kenttä kuulemma suljetaan yöksi. Onneksi kysyin etukäteen niin osasin varautua... Ikävä juttu kentillä nukkuessa on se, että makuupussin joutuu sen takia aina ottamaan matkalle mukaan, vaikkei sitä muuten tarvitsisikaan. itse en ainakaan ilman sitä pysty nukkumaan. Ja korvatulpat on myös must!

13
Tyhmät kysymykset / Rahan nosto
« : 27.11.2006, 01:43:59 »
Täällä on ollut sen verran monella kokemuksia noista kortin kopioimisista ja muista luottokorttihuijauksista että minä ainakin maksan sen muutaman euron mieluummin lisää automaattinostosta kuin otan sen riskin että seuraavan kerran korttia käytettäessä tili onkin tyhjä... Yritän vaan nostaa isompia summia kerralla ettei mene niin usein sitä nostopalkkiota. Ilmeisesti kortin voi kyllä kopioida automaatinkin kautta, mutta itse kaupassa työskennelleenä tiedän ainakin varmaksi sen, kuinka naurettavan helppoa on veloittaa rahaa sellaiselta kortilta, jonka sarjanumero on kerran saatu. Ja matkailijan kohdallahan se riski on vielä helpompi ottaa, koska hän häipyy pian omaan maahansa eikä ole jälkikäteen enää paikalla selvittämässä asiaa...

14
Tyhmät kysymykset / sarajevoon tammikuussa
« : 27.11.2006, 01:34:38 »
Itse Sarajevon kaupunkikin levittäytyy osittain niille vuorille, joten niille tosiaan pääsee ihan katuja pitkin kävelemällä.

Mutta kannattaa muistaa, että tuo miinavaroitus pätee myös kaupungin sisällä: ei kannata lähteä kävelemään sellaisiin puistoihin tai pihoille, jotka näyttävät siltä, ettei niillä olla vähään aikaan liikuttu. Miinoja kylvettiin sodan aikaan surutta ympäri kaupunkia, ja niistä on osa vielä löytämättä.

15
Eurooppa / hostellit vs. zimmerfrei
« : 30.10.2006, 01:11:38 »
Minä sain myös yksin matkustaessani huoneen yksityismajoituksesta aina halvemmalla kuin hostellista. Mutta se johtuu ehkä siitä, että tulin yleensä asemalle melko myöhään iltaisin, jolloin oli paremmat mahdollisuudet tarjoita majoittajalle hintaa tyyliin "ota tai jätä". Illalla ovat yleensä valmiit tarjoamaan huoneen vähän halvemmallakin, kunhan saavat sinne jonkun.
Omat kokemukseni olivat pelkästään positiivisia, asunnot olivat aina siistejä ja kunnollisia eikä mitään ongelmia ollut. Minunkin mielestäni on paljon mielenkiintoisempaa yöpyä jonkun paikallisen ihmisen kotona kuin persoonattomissa hostelleissa, näkee paikallista kulttuuria vähän eri näkökulmasta.

16
Finnstar: Meitä käskettiin Stanstedilla viemään laukku "fragile"-osastolle, ja hyvin säilyi pullot ehjinä kotiin asti. Tosin ylimääräistä jonotusta siitä tuli niin, että meinattiin melkein myöhästyä koneesta.

17
Eurooppa / Kuinka monessa Euroopan maassa on tallattu?
« : 30.10.2006, 00:44:16 »
31/45, mutta siinäpä melkein kaikki reissaamani maat sitten ovatkin tähän mennessä. Pitäisi laajentaa reviiriä vähitellen Euroopan ulkopuolellekin...

18
Stanstedilla oli nuo säännöt jo voimassa viime viikolla, ja ainakin sieltä sai ostettua ruokaa ja juomaa turvatarastuksen jälkeen niin kuin ennenkin. Mutta tyyristähän kaikki sillä puolella toki on.
Ja vaikka meille oli sattunut jäämään käsimatkatavaroihin kaikki tuliaispullot (eipä ollut tullut mieleen lukea sitä RyanAirin lähettämää sähköpostia, jota luulin mainokseksi) niin ei sekään mikään hengenlähdön paikka ollut: turvatarkastusnainen päästi minut ystävällisesti takaisin check-in:iin kirjaamaan yhden laukun lisää ruumaan. Paitsi että siitä tuli kauhea hässäkkä siksi että RyanAirilla pitää nykyään maksaa matkatavaroista, mutta se onkin toinen juttu...

19
Tyhmät kysymykset / sarajevoon tammikuussa
« : 21.10.2006, 19:22:06 »
Käy Mostarissa, ihana pikkukaupunki! Tykkäsin siitä paljon enemmän kuin Sarajevosta. Illalla joen ympäristö on tosi tunnelmallinen. Kannattaa myös käydä luolaan tehdyssä baarissa!

20
Yleinen / Pahin floppi ja pettymys?
« : 21.10.2006, 19:18:18 »
Minunkin listasta löytyy kaupunkeja, joita on täällä mainittu jo moneen kertaan: Pariisi, Lontoo, Budapest, Wien. Eli lähes poikkeuksetta ne, mistä tietää eniten ja niistä on tietysti suurimmat odotuksetkin. Lisäksi voisin lisätä Sarajevon. Sitä oli täällä hehkutettu niin mielettömästi, että odotin varmaan jotain yli-inhimillistä kokemusta ja petyin, kun se olikin periaatteessa ihan normaali kaupunki, jossa on normaaleja ihmisiä. Toki basaarialue on hieno, mutta olin odottanut paljon enemmän itämaista tunnelmaa koko kaupungilta. Varmasti tunnelmaan vaikutti kyllä myös se, että koko ajan vain satoi ja oli sairaan kylmä, ei tehnyt paljoa mieli kierrellä missään.

Ylipäätään yhdyn siihen, mitä joku kirjoitti, että vähitellen kaikki kaupungit alkavat näyttää samalta. Siksi olenkin päättänyt alkaa jättää suurkaupungit suurimmaksi osaksi väliin ja alkaa kiertää pieniä paikkoja, joista en tiedä etukäteen mitään. Silloin voi yllättyä vain positiivisesti kun ei mitään odotakaan :) Hyvin on toiminut parilla viime reissulla, eikä ole tarvinnut törmäillä muihin turisteihin.

Sivuja: [1] 2 3 4