Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - homeri

Sivuja: [1] 2 3
1
Aasia / Vs: Nepal
« : 26.03.2012, 08:41:18 »
Helsinki-delhi-katmandu reitillä laukut siirrettiin jatkolennolle. Mitään viisumia ei tarvitse jos ei poistu vaihtoalueelta delhistä.

2
Thaimaa / Vs: Thaimaa lokakuu-helmikuu
« : 14.07.2011, 23:02:26 »
Pisti silmään että olet yksin lähdössä reissuun, mutta silti suunnittelet viettäväsi 1-2 kk tutkimassa etelän saaria. Nuo etelän saaret ovat kaikki samanlaisia, ne vetävät puoleensa tiiviitä sisäänpäinkääntyneitä ryyppyporukoita. Noista saarista riittää kun vierailee yhdessä.

3
Aasia / Vs: Nepal
« : 09.07.2011, 10:07:27 »
Itse kun lensin helsingistä delhiin niin tavarat kyllä siirrettiin jatkolennolle Jet Airwaysille, finnairin toimesta. Tavaroitahan ei sitten pääse itse noutamaan hihnalta Delhissä jos ei ole sitä viisumia Intiaan.

4
Aasia / Vs: Indonesia/vinkkejä?
« : 05.06.2011, 19:18:20 »
Telkkarivinkki: tulevana keskiviikkona Maikkarin 45min -ohjelma esittää Cowboys In Paradise -dokumentin. Kiinnostanee ainakin Balilla käyneitä ja sinne aikovia...  ;D

MTV3 08.06.2011 klo 20:00-21:00
45min Special: Ihanat miehet rannalla. (Cowboys In Paradise)

Singaporelainen dokumentti Ihanat miehet rannalla sijoittuu Indonesian paratiisisaarelle Balille, missä paikalliset nuoret miehet hankkivat elantonsa viihdyttämällä länsimaisia naisturisteja. Niin sanotut Kuta Cowboyt puhuvat avoimesti elinkeinostaan, joka on heidän mukaansa sekoitus bisnestä ja nautintoa. Rannoilla päivystävät miehet etsivät asiakkaikseen mm. hyvätuloisia eurooppalaisia naisia, joille tarjoavat seuralais- ja seksipalveluita. Tuloilla elää usein nuorukaisen koko perhe, vaimokin. Varjopuolelle jää mm. kasvava HIV-tartuntojen määrä. Dokumentissa selviää myös naisten näkökulma asiaan. Onko kyse hyväksikäytöstä, rehellisestä kaupankäynnistä vai elämäntavasta?
Aijai siinäpä olisi tämän pojan unelma-ammatti. Paratiisirannalla tapailla rikkaita eurooppalaisia naisia... Taidanpa katsoa ohjelman. Yleensä näissä dokkareissa joutuu kuunnella motkottavia feministejä mutta tuskin tässä (:

5
Aasia / Vs: Nepal
« : 05.06.2011, 11:00:50 »
Moi!

Oon tehny kuukauden reissun Nepaliin ja asuin Katmandussa viikon vapaaehtoisjärjestön tiloissa. Vapaaehtoisjärjestö oli tällainen kuin www.mountainvolunteer.org ja www.mountainfund.org. Aika laidasta laitaan oli vapaaehtoistehtäviä ja voin todellakin suositella vapaaehtoisuutta tuolla. Tehtävät oli englanninkielen opettamista, lääkintäapua, apua insinöörihankkeisiin, web-kehitystä, you name it. Vapaaehtoisuuden pituudesta riippuen maksat päivämaksun 15$-35$ jolla saa asua siisteissä tiloissa, sängyn ja hyvät pesutilat, aamupalan ja illallisen, nettiyhteyden. Jos teet täyttä päivää esim lääkärinhommissa tai opettajana, ei sun välttämättä tarvitse maksaa mitään.

Laitoin kuvia paljon Flickriin osotteeseen www.flickr.com/photos/yofeeltheflow/tags/nepalHeippa!

Mulla tulee mitä ilmeisimmin tulemaan välivuosi lukion jälkeen, ennen yliopistoa. Välivuoden oon suunnitellut käyttäväni kahdella tavalla; joko menemällä vapaaehtoistyöhön tai töihin. Onko kellään kokemuksia vapaaehtoistyöstä Nepalissa? Aika on kortilla, niin en ehtinyt kaikkia sivuja selata, pahoittelen jos asiasta on jo aiemmin keskusteltu :)

Jos siis Nepalista vapaaehtoistyöstä tietoa, niin informaatio olisi erittäin tervetullutta!

Kiitos kuvien postauksesta. Laatutavaraa...

edit. olisihan noita enemmänkin katsellut.

6
Aasia / Vs: Indonesia/vinkkejä?
« : 04.06.2011, 19:53:53 »
Jees! Täytyy tsekata tuo Lombok. Eli varmaan lautalla länsirannikolle ja siitä kuljetusta Kutalle.

Joo, lautalla sinne vain ja siitä lähtee aina kimppakyytejä kuta lombokille. (minibusseja). Siellä saat sitten olla tosiaan rauhassa, ei ole kaupustelijoita ollenkaan paitsi kolme kylän muksua kauppaamassa rannenauhoja. Ota tosiaan paikasta selvää etukäteen jos sinne menet, se on vähän eri mesta kuin kuta Balilla, missä kävelet vain hotellilta rantaan ja alat kalastella aaltoja... Spoteille kertyy mopomatkaa mukavasti. Toivottavasti tuulet suosii niin oppii nopeasti...

7
Aasia / Vs: Indonesia/vinkkejä?
« : 30.05.2011, 20:46:27 »
Ok. Entäs millaisia aaltoja Lombokilta löytyy? Onko sinne aloittelijoilla asiaa?  8)
Voisit kokeilla Kuta Lombokia. Se on siellä etelässä Lombokilla. Paljon spotteja, eikä vaadi hirveitä.

8
Aasia / Vs: Kuala Lumpur ja lähialueet, what to do?
« : 17.05.2011, 11:41:33 »
Mielestäni Lumpurin yöelämä on kokoonsa nähden melko hiljaista, jos verrataan vaikkapa eurooppaan. Naiselle sopiva vaatetus farkut ja teepaita.  Lyhyt hame voidaan katsoa iloisen naisen vaatetukseksi, siellä niitä itäeuroopan ilolintuja näyttää pyörivän. Miehiltä vaaditaan pitkiä housuja ja jotakin lenkkitossuja parempaa, muuten ei ole asiaa sisälle ainakaan joka paikkaan. Kaiken kaikkiaan varsin miellyttävä kaupunki, menisin kolmannenkin kerran.

Jos hakee majapaikkaa muualta kuin kiinalaiskorttelista niin suosittelen intialaisaluetta.

9
Aasia / Vs: Jakarta
« : 07.02.2011, 15:11:53 »
Minkälaista Jakartan yöelämä on? Baarit, klubit?
Löytyykö jotain suositeltavaa muuta halpaa "hotellikeskittymää" kuin Jalan Jaksa?

Jos yoelama kiinnostaa Jakartassa niin vierailkaa Stasium yokerhossa, se on siella Kota-aseman valittomassa laheisyydessa, ytimessa. Aika suosittu paikka, joten ei ehka sovi ahtaanpaikan kammosille. Hurja meno, suosittelen.

Jakartaa on haukuttu tassa ketjussa paljon. Mun mielesta hyva paikka, ystavallisia ihmisia ja turvallinen. Mutta mutta.. Liikkuminen kaupungissa on lahes mahdottomuus. Niilla on se hieno metroa vastaava systeemi siella, sky-busseilla omat kaistat ja laiturit jne. Bussit kylla liikkui ruuhkassa liukkaasti omilla kaistoillaan, ongelma oli siina etta jo valmiiksi tayteen bussiin yritti tyontya n. 200 henkea. Eika siina seisottu missaan jonossa, vaan kirjaimellisesti kaikki yrittivat yhta-aikaa tyontya samasta pienesta ovesta sisaan, ja samalla aikaa osa ihmisista rynni ulos bussista. Todella mahtavaa! Kannattaa kokeilla ruuhka-aikaan, mutta jattakaa kaikki omaisuus suosiolla hotellin tallelokeroon.

Ja jos oikeasti tarvii Jakartassa paasta johonkin niilla ruuhka-alueilla niin ainoa jarkeva vaihtoehto on ottaa mopotaksi. Bluebird-taksit kylla hyvin kayttivat mittareitaan, mutta siina sitten istuttiin ruuhkassa tuntitolkulla.

10
Onko kyseessä ensimmäinen pidempi khillailumatka? 5-6kk khillailua eri saarilla ja järvillä sun muissa khillailupaikoissa tuntuu aika hurjalta. Suosittelen koostamaan matkasuunnitelman siten, että välillä khillaillaan ja välillä tehdään jotain muuta, esim.indonesiassa sukeltaminen halpaa, tulivuoret hienoja, jos tuuri käy niin jokin niistä on juuri purkautumassa teidän vierailunne aikaan.

Oma mielipiteeni on että thaimaassa kannattaa katsastaa muutama paikka, esim joku kunnon turistirysä ja sitten jatkaa matkaa muihin maihin, mutta tämä on vain mun näkemykseni.

11
Suosikkeihin meni.

12
Aasia / Vs: kiina, nepal, intia
« : 13.09.2010, 20:19:49 »
Vastataan nyt itselle jos joku vaikka sattuu lukemaan. Eli EI PÄÄSE Intiasta Kiinaan, Nepalista kyllä pääsee tätä nykyä Tiibetiin, mutta vain käymään pikavisiitillä saattajien kanssa.

Tutkimuksissa selvisi, että nopein ja lyhin reitti Intiasta Kiinaan maitse on Pakistanin kautta, sieltä Karakorum highwayta pitkin. Karakorum highway TAAS suljetaan loka-marraskuussa joten sekään reitti ei talvella käy. Muutenkin Pakistan kuulostaa hieman liian jännittävältä..

13
Aasia / Vs: kiina, nepal, intia
« : 04.09.2010, 15:19:13 »
Kertokaa oi viisaat pääseekö nykyään Nepalista Tiibetiin siten että Tiibetistä jatketaan muualle Kiinaan?

14
Mitäpä sitä ressaan. Se on korkeammassa kädessä niin ihan hyvin voi ottaa rentoutuneen asennon ja tekstailla muijalle  :D

15
Yleinen / Vs: Valuuttakeinottelua
« : 19.06.2010, 12:14:45 »
Itsellä on kutina että nyt ei kannata enää muuttaa euroja dollareiksi. Mielummin pitää eurot euroina tai jopa vaihtaa dollareita euroiksi. Pidän todennäköisenä että euro vahvistuu nyt suhteessa dollaariin lähikuukausien aikana. Edelleenkin, jos on suuria käteisvarantoja, suosittelisin suoria sijoituksia osakkeisiin. Valuutta ei tuota, osakkeet ja kiinteistöt kylläkin.

16
Aasia / Vs: Kambodza
« : 06.05.2010, 20:18:30 »
Pyöräilin vajaa kuukausi sitten Kampon lävitse. Kokeneisuutta on - 17 pääkaupunkia reissuilla pyöräilty.

Kampot ovat syvältä pepusta. Maaseutu on, ainakin yksin kulkevalle miehelle, todella riskialtis. Suomeksi: väkivallan vaara ryöstöineen on koko ajan päällä. Väkivalta ei ulotu majapaikkoihin tai isompiin kaupunkeihin asti, ainakaan päiväaikaan.

Matkustustapani erosi reppureissaajasta: "aja bussilla, sitten taksilla ja hillu ulkomaalaisten hostelleissa kaupungissa". Yksin matkaavan ei ole syytä mennä Kampoin maaseudulle. Se maa on ainakin tätä kirjoitettaessa niin syvältä hanurista kuin olla ja voisi.

Jos olisi setä-Aadolf, toteaisin "niittäkää maa ihmisten asuttavaksi". Khmerit ovat matkustajan kannalta liian lähellä kuolemansa kenttiä ja muutenkin puhdasta paskaporukkaa.
En usko. Kerro joku esimerkki.

17
Lentomatkustus / Vs: Vaihtoajoista taas
« : 29.03.2010, 18:48:07 »
Nyt saisi lennot New Yorkiin alle 500€, mutta ihmettelen kyllä miten ihmeessä voin ehtiä Heathrowin kentällä 1h10min:ssa vaihtamaan terminaalia (lento HKI-LON British Airways, LON-NYC Virgin Atlantic) ?! Tätä ketjua lueskellen, ei ole mitään mahdollisuutta ehtiä lennolle, tottako?!

Kyllä kai reippaassa tunnissa ehtii ihan hyvin vaihtamaan terminaalia. Ehtii vielä hörppäämään kahvit jos ei ole kovin kuumaa.

18
Yleinen / Vs: Leikki: Minne 1500e budjetilla?
« : 24.03.2010, 19:10:13 »
Menisin varmaan töihin. ;D

Noh kyllä varmaan Intian tai Thaimaan menopaluu talvella vois olla todennäkönen. Tai sitten kesällä lähtisin Suomen roadtripille. 1500 ja rajattomasti aikaa sopisi hyvin kesäsuomeen. Jos vaikka ostais 200 e bensaa, 300 euroa ruokaa, 300 euroa leirintäaluemaksuja, niin jäis vielä 700 euroa hyttysmyrkkyyn.

19
Aasia / Vs: Nepal
« : 07.03.2010, 21:00:31 »
Pahoittelut että sivuan näin kovasti VARUSTE puolta näillä seuraavilla kysymyksillä. Kuitenkaan ei silmään osunut oikeaa ketjua ja nämä nyt ovat jonkin verran (oikeastaan kokonaan) juuri maa kohtaisi kysymyksiä liittyen vain ja ainoastaan Nepaliin.

Reissatessa Nepalissa, pieniä epäilyksiä on herännyt makuupussin ja vaelluskenkien tarpeellisuuteen.

Reissumme sijoittuu huhtikuuhun. Vaihtoehtona oikeastaan on ottaa joko pieni kesäuntuvamakuupussi tai pelkästään makuupussilakana (voittaa tämän legendaarisen pussilakanassa nukkumisen). Miksi halu karsia makuupussia pois? Vaikka pieneen tilaan tuo meneekin niin vie se suhteellisen paljon pakkaustilaa - 400g paino nyt ei järkyttävä ole mutta kaikki liika on aina liikaa. Tarkoitus on olla KTM:ssä sekä myös lähteä toviksi, kenties pohjoisempaan jotain pienimuotoista trekkiä tekemään. Hirveästi ei fiksummaksi tule vaikka keskimääräisiä lämpötiloja tuijottaisi, koska ei tiedä tarkalleen kohdetta / yöpymispaikkojen varustelutasoa. Joku muu pähkäillyt saman ongelman kera, kenties käynyt Nepalissa ja omaa fiksuja kokemuksia?

Toinen on vaelluskenkien tarpeellisuus. Kun miehen jalankoko on 47, on kengällä jo painoa ihan riittävästi.. ja tietenkin kokoa rinkassa. Tarkoituksena ei ole lähteä niin Everestin taikka Annapurnan BC:lle eikä todennäköisesti minnekään lumisten rinteiden luokse. Sitä lunta on ollut täällä jo ihan riittävästi tänä talvena. Hirveästi itsellä ei kannettavaa tule olemaan jos on kantajat ym niin tämä antaa heti lisää armoa nilkoille kun miinustetaan se 15kg painoa pois. Kenkäpuoli tuntuu olevan suurin murhe tällä hetkellä reissussa, kun ei todellakaan tiedä mitä tekisi sen suhteen. Tulee oltua kaupungeissa, matkustettua julkisissa paljon ja hieman trekattua luonnossa. Huhtikuussa saattaa jo alkaa olemaan hieman kuuma käyttää vaelluskenkiä alemmassa - lämpimämmässä ilmastossa? Kokemuksia ja ideoita tätä koskien - ovatko vaelluskengät olleet turhaan mukana vai oletko katunut niiden kotiin jättämistä?
Et tarvi vaelluskenkiä saati makuupussia. Lenkkareilla on hyvä trekkailla ja makupussi on turhaa alle neljän kilsan sfääreissä huhtikuussa. Suosittelen trekkiä annapurnalla tai everestillä jos ei jaksa raahata telttaa eikä makupussia.  Katmandussa välttelisin pahamaineista thamelia.

20
Aasia / Vs: Gallup: Matkabudjetti Kaakkois-Aasiassa
« : 28.02.2010, 20:17:18 »
Olen lähdössä Kaakkois-Aasiaa kiertämään noin 3 viikoksi 1.4.-21.4. Tarkoituksena lentää ensin Singaporeen, viettää siellä pari päivää ja ehkäpä sitten AirAsialla Vietnamiin Saigoniin, Borneoon, Balille ja takaisin Singaporeen, sillä varauksella että halpoja lentoja löytyy.

Jos lentoja ei lasketa niin millaisella viikkobudjetilla pärjää helposti? Jonkunnäköistä hintahaarukkaa kyselisin...

Aika hyvin rahaa palaa jos aiot nähdä nuo kaikki kolmessa viikossa. Itse en kyllä lähtis palloilemaan tuolla aikataululla noin moneen paikkaan. Rahaa mennee kolmessa viikossa 1500 tai enemmän.

Sivuja: [1] 2 3