Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - wilu

Sivuja: [1] 2 3 ... 8
1
Eurooppa / Vs: Miten Ljubljanaan?
« : 13.01.2009, 01:54:22 »
Eli budjetillisesti ja mielenterveydellisesti ystävällisiä vaihtoehtoja, kiitos.

Junamatka Milanosta Ljubljanaan maksoin n. 45 €, mutta aikaa paloi senkin edestä. Olin aamulla kymmenen aikaan Milanossa, mutta vasta kahden aikaan yöllä Sloveniassa. Venetsiassa meni periaatteessa koko päivä, odotellessa seuraavaa junaa. Tiedä sitten ovatko aikataulut muuttuneet järkevämmiksi.

Sen pohjalta mitä Deutsche Bahnin aikataulut kertovat, niin vaihtoja ja tunteja tosiaan riittää edelleen Milano-Ljubljana välillä sen verran, että mielellään en tätä vaihtoehtoa käyttäisi. 90 € lentolippujen päällekin alkaa olla jo sen verran kohtuullinen, että suorat lennot kyllä maistuisi. Pitää toivoa, jos Finskiltä onnistuisi tässä lähikuukausien aikana löytämään edes parin sadan euron tietämillä olevia lippuja.  :-\ Jos ei, niin sitten lennellään Raijanilla...

2
Eurooppa / Vs: Miten Ljubljanaan?
« : 12.01.2009, 21:45:21 »
Herätetäänpä vanhaa keskustelua hieman henkiin omaa suunnitteilla olevaa Balkanin kierrosta silmällä pitäen. Eli suunnitelmissa on aloittaa ja päättää retki Ljubljanaan ja tämän pitäisi vielä kaiken hyvän lisäksi tapahtua edullisesti ja mielellään melko mutkattomasti. Finnairin muistelin Ljubljanaan melko järkevään hintaan lentelevän ja asian tarkastin: n. 600 euroa menopaluulta, ei kiitos. Teinpä sitten Supersaverilla oman vertailun ja silläkin hinnat hivuttautuivat vielä reippahasti päälle 300 juuron. Eli edullisesti ja mutkattomasti -konsepti näyttää oman tutkimuksen jälkeen melko mahdottomalta... vai jäikö jotain huomaamatta?

Italiaan lentämällä ja sieltä junalla taikka linja-autolla jatkaen pääsisi suht helpolla, mutta matkustustunteja ja -euroja kertyisi silti riittävästi liikaa, eikä kiinnostusta Italiassa enempään hengailuun tällä erää ole. Onko Italian kautta kiertäminen todellakin ainoa edullinen vaihtoehto vai kannattaisiko jotain muuta reittiä kenties harkita? Matkaan on vielä kylläkin reilusti aikaa, eli kannattanee varmaan myös metsästää, jos Finskiltä heltiäisi tarjouksia tässä talven aikana... mielelläni en kyllä viitsisi senkään varaan jättää.

Eli vaihtoehtoisia budjetillisesti ja mielenterveydellisesti ystävällisiä vaihtoehtoja, kiitos.

3
Saksa / Punainen Berliini
« : 20.05.2008, 20:40:53 »
Parin vuoden takaisella Berliinin vierailulla tuli hyvin pitkälti tarkasteltua kaupungin merkittävimmät nähtävyydet ja nyt olisi tarkoitus suoraan juhannuskarkeloista siirtyä reiluksi viikoksi viettämään hieman vaihtoehtoisempaa lomaa kyseisille apajille. Tarkoituksena olisi muun muassa löytää hieman paikallisia aateveljiä ja -siskoja ja mahdollisia vasemmistolaisia pyhiinvaelluskohteita (jätetään kuitenkin nyt ne kommarimuistomerkit toiseen yhteyteen).

Elikkäs innolla otan vastaan kaikki vinkit liittyen punk-juottoloihin, sosiaalikeskuksiin, 2nd hand shoppeihin jne. jne. jne. En haluaisi hirveästi rajailla toivomuslistaani, koska arvon toverit ynnä muut punaisen kulttuurin asiantuntijat varmastikin tiedostavat, mitä kaikkea punaisiin elämyksiin voikaan sisältyä. Kertoilkaa vain vapaasti muunkin sorttisesta vaihtoehtotarjonnasta, eli poliittinen konteksti ei nyt ole aivan välttämättömyys. Myös asialliset reggae-kuppilat ovat lähellä sydäntä, joten myös niistä otetaan vastaan informeissöniä.

Ystäväni Google etsi minulle hieman informaatiota Köpi-nimisestä sosiaalikeskuksesta, joka näillä näkymin ainenkin on lisätty aikataulutukseen. Viime reissulta tarttui erään punkkaritytön yhteystiedotkin mukaan, joten ilmeisesti häneenkin otettava yhteyttä muutaman Kindelin jälkeen... 

4
Baltian maat / Vilnaan?
« : 17.01.2008, 18:29:18 »
Pientä muisteloa lokakuulta... Viisi yötä Vilnassa jätti mukavat fiilikset ja voin suositella niille lukuisille Riian reissua suunnitteleville jatkamaan rohkeasti matkaa Vilnaan saakka, mikäli aikaa vain löytyy. Aivan kuten Tikkelperi totesi, Vilnassa tuntee jo olevansa selvästi kauempana kotoa, kun suomalaisturrea ei jatkuvalla syötöllä vastaan kävele. Riiassa alkoi jo vähän turhan konkreettisesti tuntua Tallinna-mentaliteetillä matkaavien maanmiestemme läsnäolo, mikä jätti hieman ikävät fiilikset. Ei se kaupunki silti vielä täysin pilalla ole ainakaan, jos sesongin ulkopuolelle ymmärtää matkansa sijoittaa.

Vilnan vanhakaupunki on labyrinttimaisuudessaan todella vaikuttava ja siellä samoilu on jo itsessään mukavaa ajanvietettä. Gediminaan kukkulalle kannattaa kivuta tai ottaa itseohjattava hammasratahissi, sillä näkymät ovat hienot. Lokakuussa puiden ollessa hienoimmassa väriloistossaan ja auringon laskiessa tilaa olisi voinut kuvata jopa romanttiseksi (pelottavaa), eli sinne siis. Todisteena parit räpsyt...Kukkulaltahan löytyy myös Gediminaan torni, jossa ei sinällään kyllä mitään näkemisen arvoista ole. THE katedraali on myös näyttävä ja kuuluu tietysti perusturreshettiin ja siihen varmasti törmää, vaikkei sitä erikseen metsästäisikään. KGB-museo ei minun mielestä erityisen hämmentävä kokemus ollut, vaikkakin museoksi keskivertoa mielenkiintoisempi tapaus. Užupis kannattaa luonnollisesti käydä tsekkaamassa, vaikka nykyisin meininki taitanee olla pahasti juppiutumaan päin tonttihintojen noustessa ylöspäin. TV-torni tarjoaa myös asialliset näkymät pyörivästä baaristaan ja bissettelystäkään ei tarvitse maksaa kisohintoja. Hissi ylös oli tosin minun mielestä melko hintava (21 lt = 6,1 €) yleiseen hintatasoon nähden. TV-tornille ei sitten kannata lähteä linnuntietä tallustamaan, vaan hyödyntää julkisia, sillä reittivalinnat voivat osoittautua kohtalokkaiksi TV-tornin ja vanhankaupungin erottavan joen ansiosta. Meidän jengi taivalti itsepäisesti tätä 1,5 kilometrin matkaa parisen tuntia ja edellisen illan jäljiltä tämä ei juurikaan naurattanut.  :twisted: Tosin siinä puistoja ja lähiöitä ravatessa tuli nähtyä paljon sellaista, jota jokainen matkaaja ei näe, eli muistot ovat jo kultaantuneet. Jos taksilla ajelette, niin hintaneuvottelut etukäteen, sillä kusetusta on tiedossa, jos hyväuskoisena antaa taksamittarin juosta. Me käytimme taksia kerran olosuhteiden pakosta ja hinta oli kyllä hyvin sopusuhtainen. Kävellen tosin selviää Vilnassa hyvin pitkälti.

Bisseindeksi on melko täsmällisesti paikassa kuin paikassa 5-6 litan välillä, eli puolilitraa mallasjuomaa irtoaa noin 1,5 eurolla, eli ihan ok. Puoli litraa paikallista vodkaa (Originali Lietuviška Degtinė) kustantaa nelisen euroa, eli sekin hyvin sopuhintaista. Ja tästä aasinsillalla kapakkakatsaukseen...  Ensimmäisenä iltana tuli tarkastettua Prospekto Pub niminen klubi, joka ei kyllä tehnyt erityistä vaikutusta. Ymmärtääkseni suosittukin paikka, mutta aikamoiselta pintaliitohelvetiltä tuo minun nenään haiskahti. Muistaakseni toisena iltana istuttiin sitten iltaa The PUB nimisessä kapakassa. Ihan kelpo illanistumispaikka, mutta ei mitään maata mullistavaa. Viimeiset illat tulikin sitten istuttua Brodvéjuksessa, joka oli aivan hostellimme VB Sleep Innin (vanha Vilnius Backpackers) naapurissa ja hostellin puolesta hoitui ilmaistiketit joka ilta. Niille olikin käyttöä, sillä paikka tuntui olevan illasta toiseen viimeistä paikkaa myöten täynnä, mutta lipuilla sisään vielä pääsi, vaikka muut pyrkijät ovelta jo käännytettiinkin. Brodvéjuksen atmosfääri miellytti allekirjoittanutta. Musiikki oli monipuolista (ei tarvinnut Timberlakeja ja kumppaneita kuunnella), juomat sopuhintaisia, tunnelma katossa ja asiallista baarisapuskaakin sai myöhään yöhön. Ulos ajoivat 5:++. Täältä kuulemma ulkomaalaiset poimivat paikalliset tiput ja toisinpäin...  :P

VB Sleep Inn on Vilnassa ainoa oikea valinta majoituspaikaksi. Juuri sopivan kokoinen ja todella kotoisa atmosfääri. Meininki voi olla paikoin riehakas (viralliset jatkot pilkun jälkeen hostellin keittiössä), mutta ei kun mukaan vain. Jos haluaa hiljaisuustakuun, kannattanee valita toinen paikka.

Päivämatkat jäivät tällä kertaa vain Trakaihin (kiitos Brodvéjuksen myöhäisten pilkkujen ja hostellin jatkojen) ja sekin jätti vähän valjun maun suuhun. Linna ei mikään hätkähdyttävä ole ja luontoelementtikään ei suomalaiselle mitään uutta tarjoa, joten en aivan avoimin mielin Trakaita kaikille suosittelisi. Tietysti Trakai on helppo valinta, jos aikaa on rajallisesti. Bussiasemalta löytyy oma laiturinsa Trakain busseille ja niitä lähtee muistaakseni melko tiheään tahtiin ja hintaakaan ei paljoa tule (3,8 lt melko varman muistikuvan mukaan), eli bussiasemalle vain enempiä miettimättä, jos Trakaihin halajaa.

5
Eurooppa / Barcelona-Andorra
« : 16.01.2008, 18:58:41 »
Lainaus käyttäjältä: "Maahinen"
Kuinka kauan tuo bussimatka Barcelonasta Andorraan kestää (suunnilleen), ja millainen sää (lähinnä lämpötila) olisi todennäköisesti odotettavissa maaliskuun alkupuolella?

Suunnilleen lyhyttä visiittiä Andorraan Barcelonasta ja mietin, kannattaisiko siellä yöpyä vai ehtiikö päivämatkalla tutustua paikkaan.


Matka kestää sen reilun 3 tuntia suuntaansa, kuten Eurolinesin aikatauluista selviää, mutta omasta mielestä matka sujui joutuisaan maisemia katsellen, joten ei tuota kestoa kannattane pelästyä. Meidän sakki lähti kahdeksan aikaan aamusella ja palaili iltasella, niin että kerettiin vielä Barnan yöhön radattamaan. Andorra la Vellan valloitukseen riittää kyllä päivän verran, mutta tokihan Andorrasta muutakin nähtävää löytyisi; omia kokemuksia ei tosin löydy muualta.

Lokakuun puolivälillä siirtyminen Barnan "lämmöstä" Pyreneiden ilmastoon tuntui muistaakseni melko kylmältä kyydiltä, joten maaliskuussa luulisi olevan paksulle takille käyttöä. Noin yleisesti Andorra la Vella oli ihan mielenkiintoinen kokemus ja  kaupungin ympärillä kohoavat vuoret olivat näkemisen arvoiset. Aikamoinen Babylonihan itse kaupunki hyvin pitkälti on ja tuntuu että kauppojen lisäksi muita rakennuksia ei kaupungista löydy. Porukka trokailee ymmärtääkseni kohtuullisen paljon viinaa ja savukkeita, vaikka rajalla on kuitenkin tarkastukset edessä. Bussissakin kävivät vartijat tekemässä rutiininomaisen tarkastuksen, joten kiellettyjä määriä viinaa ei kannattane lähteä ainakaan kassikaupalla kantamaan, vaikka esim. kasseja ei tarvinnut vartijoille rajalla availla. Muuta erityistä ostettavaa Andorrasta tuskin löytyy (vaatteet hitusen edullisempia). Esim. elektroniikan perässä ei ainakaan kannata lähteä, hinnat Suomen tasossa.

Rustailin johonkin Barcelona-topikkiin joskus enemmältikin aiheesta, joten ettikää niistä, jos kiinnostaa...  :arrow:

6
Eurooppa / Innsbruck
« : 20.12.2007, 17:17:55 »
Vuosi sitten heinäkuussa tuli nopea päivän visiitti Innsbruckiin tehtyä matkalla Sveitsiin, joten hirveästi ei kerrottavaa ole, mutta raportoidaan nyt jotain. Luontokohteista en juuri osaa sanoa, mutta siinähän ne aivan kaupungin vieressä Alpit kohoavat, joten varmasti retkimahdollisuuksia löytyy. Viisaammat kertokoot kuitenkin niistä enempi. Varsinaiset päänähtävyydet kiertelee pariin päivään varmasti kevyesti, joten niistä ei kannata suuremmin paineita ottaa. Kaupungista tuntui yhden arki-illan kokemuksella löytyvän melko runsaasti mukavia pikku kapakoita ja olettaen, että Samin reissu osuu EM-kisojen aikaan, niin kaupungissa on varmasti melkoiset bakkanaalit käynnissä. Eli siitä tuskin kannattaa murehtia etukäteen...

Wikitravelista näkyi löytyvän ihan kelvollinen artikkeli, joka kannattaa kyllä tarkastaa. Löytyy hyvin informaatiota käytännön kikkailuista ja näkyi tuolla pari vinkkiä olevan noiden kyselemiesi lähialueidenkin tutkiskeluun.

7
Olettekos kuulleet... / Madventures jatkuu
« : 13.11.2007, 19:16:36 »
Reilun sata sivua opusta kahlanneena on hieman jäänyt sellainen maku suuhun, että kirjasesta suurimman hyödyn saavat todelliset aloittelijat ja välttämättä "kokenut reissuruuna" ei niin hirveästi uutta infoa löydä. Tokihan sieltä aina jotain pientä tarttuu varmasti itse kullekin ja ensimmäistä pitkää kaukomatkaa suunnittelevalle löytynee mieltä huojentavaa tietoutta enemmänkin. Enempää en uskalla vielä kommentoida, kun vasta alkutekijöissä olen, joten luetaanpa hieman lisää. Visuaalinen asu on hyvin lukijaystävällinen ja osasyynä varmasti suolaisehkoon hintaan.

Pallislaisia varmaan kiinnostaa, että poikain matkan suunnittelu -linkkilistalle oli päässyt Pallontallaajat.nettikin ja kommenttina oli noin ympäripyöreästi "Hyvä suomalainen sivusto, aktiviinen keskustelupalsta..."

8
Eurooppa / Varsova pikana?
« : 12.11.2007, 15:51:35 »
zztd:tä kompaten voin kyllä suositella venäläistä toria Stadion Dziesięciolecialla hieman erilaisia elämyksiä etsivälle tallaajalle. Jostain muistelen lukeneeni, että kyseinen tori olisi suurin ulkoilmatori koko Euroopassa ja jotain koosta kertonee sekin, että emme kaverini kanssa löytäneet enää pois lähtiessä tuloreittiämme ja harhailimmekin sitten melko mielenkiintoisia polkuja pois.  :P Meitäkin hostellin väki varoitteli taskuvarkaista, mutta tuskinpa tuollakaan niin tuli perseen alla tarvitsee tallustella, kunhan ei mitään karttaa kaikkien nähden esille vedä. Myyntikattaus on kyllä mielenkiintoinen, löytyy niin kivääriä, piraattilevyä kuin Stalin-babushkaakin.  :) Tuskinpa sieltä kukaan mitään kovin järkevää ostettavaa löytää, mutta esimerkiksi jotain tuliaistahan sieltä voi käteen sattua.

Maitobaarikin piti luonnollisesti Neukku-nostalgioijana tarkastaa ja käväisimmekin kaverini kanssa juuri tuossa zztd:n mainitsemassa yliopiston liepeillä sijaitsevassa paikassa. Reilun parin euron melko vastenmielisessä kastikkeessa uitetut minimaaliset lihaköntit sitten tuli loppujen lopuksi eteen, minkä johdosta jouduimme vielä tukemaan maitobaarin viereistä turkkilaista pienyrittäjää.  :P Eli ehkä sitä menyyn kaikkein halvinta ateriaa en suosittele täältäkään ottamaan. Jos kebu maistuu, niin tuo Pyhän Ristin kirkkoa vastapäätä oleva paikka tarjoaa hinta-laatu-suhteeltaan hyvät mätöt ja jos hyvä tuuri käy niin paikan omistaja tarjoaa kaupan päällisenä vielä näytteen suomen kielen taidoistaan.   :) Edellä mainittu kirkko omasta mielestäni melko komea tapaus.

Kulttuurin ja tieteen palatsin näköalatasanteelle pääsee 20 zlotylla (5 €) ja jos tykkää kaupunkia hieman korkeammalta käsin tarkkailla, niin eiköhän tämä ole siihen kaikkein paras vaihtoehto Varsovassa. Vanhakaupunkikin on mielestäni nätti ja senkin kiertää kyllä nopeasti lyhyemmässäkin ajassa. Vanhassakaupungissa yllätti se, että ainakaan oluen hinta ei ollut kokenut kisahinnoittelua, kuten normaalisti turistikasautumissa, joten siellä on oikein mukava olut pari hörppiä kauniissa miljöössä.

Parissa päivässä jo omasta mielestäni perussaitit kerkeää mukavasti tarkastamaan, mutta tietysti jokin kolme päivää voisi olla melko sopiva peruskatsauksen luomiseen. Julkista liikennettä kannattaa hyödyntää, koska se on todella halpa ja kattava. Itse tykkäsin Varsovasta, vaikka monet sitä arvostelevatkin. Tunnelma on kuitenkin selvästi paikallisempi kuin esimerkiksi Krakovassa ja yöelämääkin on mukavasti tarjolla.

Edit:

Pitää vielä sen verran lisätä, että venäläiselle torille kannattaa suunnata heti aamutuimaan, koska myyjät alkavat sulkemaan kojujaan jo puoliltapäivin...

9
Eurooppa / Bratislava
« : 10.11.2007, 17:41:33 »
Lainaus käyttäjältä: "Alxity"
Lainaus käyttäjältä: "wilu"
Toisaalta Tsekin rinnalla oluttuopin hintaa voisi pitää jo "selvästi" kalliimpana, koska ainakin viime kesäisen perusteella Slovakiassa keskiarvotuoppi maksoi jo hitusen päälle euron, kun taas Tsekissä keskiarvo hivuttautui ehkäpä 60 sentin tietämille. Prahassa halvin taisi tosin olla jopa 45 senttiä.  :P Etukäteen odotin, että Slovakia olisi ollut vielä Tsekkiä edullisempi, mutta näin ei ollut. Noh muut naapurit Itävalta etunenässä taitavat kylläkin ohittaa bisoschofen-indeksissä Slovakian. Puolassa ja Unkarissakin hitusen tyyriimpiä ovat.


Oman kokemukseni (viime talvi) mukaan oluttuopin sai myös Bratislavasta noin 60 sentillä melko helposti. Ei tosin vanhasta kaupungista vaan muutaman korttelin päästä siitä. En myöskään oikein tykännyt siitä, että viikonloppuna vanhaan kaupunkiin olisi pitänyt ihan tavallisiin pubeihinkin ilmeisesti tehdä pöytävaraus että olisi sisälle mahtunut.


En epäile, etteikö esimerkiksi Petržalkan juottoloissa tuopposen hinta tuon arvioimani keskiarvon alapuolella selvästi hivuttautuisi, mutta viihtyisimmät kapakit uskoisin kyllä vanhankaupungin liepeiltä löytyvän. City Spy Mapista kaverini kanssa parit rokkipubit valkkasimme ja atmosfääri vaikutti jopa sesongin aikaan hyvin paikalliselta, eikä olokaan hämyisässä savuisessa kellarissa kovin kermaperseiseltä tuntunut, vaikka sijainti keskeinen (muistaakseni) olikin. Totta kai vanhastakaupungista löytyy myös edellä mainittuja kermaperseturistikusetus-ravinteleja, mutta tämä nyt on ennemminkin sääntö kuin poikkeus suosituissa matkakohteissa.

Tein tuon oman hinta-arvioni huomioiden koko Slovakia-kokemukseni mukaan lukien Bratislavan, Banská Bystrican, Žilinan, Tatranská Lomnican & Košicen, joista ainoana varsinaisena turistikohteena voi pitää Tatranská Lomnicaa ja kyseisten paikkojen perusteella hinnat olivat juurikin arvioitua luokkaa. Kyllähän hinnat noin yleisesti ottaen hitusen itäänpäin mennessä laskevat, mutta eipä tuo juuri tuopin hinnassa näy. Oli miten oli, niin kylläpä taas eilisen baari-illan jälkeen voi kaiholla muistella Slovakiankin mallastuotteiden hinnoittelua.  :)

10
Baltian maat / Riika
« : 01.11.2007, 23:05:17 »
Lainaus käyttäjältä: "Jouni"
Lainaus käyttäjältä: "PetraJii"
Eikä minua nyt ihan niin hirveästi museot yms. kiinnostakaan, ellei ne ole jotain tosi spesiaaleja.

Miehitysmuseossa kannattaa mielestäni käydä ainakin.


Kannattaa myös huomioida, että kyseinen museo on maanantaisin suljettu, ettei tule ikäviä pettymyksiä. Allekirjoittaneelta jäi nimittäin museo näkemättä, kun kuuden päivän aikana ei aiemmin kerennyt museon ovella pyörähtämään, vaikka se sijaitsikin noin 100 metrin päässä hostellilta.  :P Historian ystävänä asia jäi hitusen vaivaamaan, mutta KGB-museon tarkastaminen Vilnassa onneksi kompensoi menetystä.

11
Baltian maat / Riika
« : 31.10.2007, 16:41:44 »
Lainaus käyttäjältä: "PetraJii"
Hihiiii. Tämä "reppureissaaja" joutuikin sitten alentumaan kalliimmille vaihtoehdoille matkakumppanin takia. Me yövytään Reval Hotel Latvijassa  :lol:


Eipähän ainakaan ole turhan pitkä matka Skyline Bar:iin maisemia ihailemaan.  :P

12
Baltian maat / Riika
« : 29.10.2007, 12:45:47 »
Pientä raportointia puolentoista viikon takaa. Riika näyttäytyi näin sesongin ulkopuolella hyvin sympaattisena pikkukaupunkina, johon varmastikin tulee palattua, jos sopiva rako sattuu jossain vaiheessa kalenteriin ilmaantumaan. Varsinaiset päänähtävyydet on nopeasti nähty, mutta itseäni lämmitti se, kuinka helposti paikallisten kanssa pääsi iltaa viettäessä kontaktiin, kun pari sanaa latviaa alkuun lietsoi. Suomalaisten lukumäärä vielä tähän aikaan vuodestakin oli hieman häiritsevä ja hostelliin saapuessakin tuntui, että täällähän on puolet suomalaisia. Noh tästäkään on turha ongelmaa viritellä, kun asiaan oikein suhtautuu; mistään Tallinnasta ei kuitenkaan ainakaan vielä ole kyse.

Majoitus oli siis bookattu kaikkien ylistämään Friendly Franksiin ja oikein mainio paikka kyseessä olikin. Todennäköisesti koskaan en ole yhtä hyvässä pedissä hostellissa nukkunut. Muutenkin varustelutaso oli oikein hyvä. Baari oli tosin hieman kisahinnoin varusteltu. Bileethän on hostellilla joka ilta, mutta nukkuakin halukkaat saavat. Meidän porukka ei hostellin järkkäämälle baarikierrokselle viitsinyt osallistua, kun paikat vaikuttivat hieman sopimattomilta meidän makuun.

Kantikseksi muodostui kuitenkin jo ensimmäisen illan aikana jo edellä mainittu Belle Epoque aka French Bar, joka olikin juuri sellainen kuin odotin. Halpaa olutta, paljon paikallisia opiskelijoita ja sopivan redneckiä musaa. Joka ilta tupaten täynnä ja muutaman kerran "Priekā!" kiljaistuaan varmistaa, että pöytä on täynnä lokaaleja. Kyseinen kapakka sai erityisen paikan sydämessäni. Bellen sulkeuduttua voi siirtyä sitten vaikka Melnais Kakis nimiseen paikka, joka myös Black Cattina tunnetaan, ryystämään kaljaa 8:++ asti.

Suuret suunnitelmat päiväretkien osalta kokivat pienen kolauksen, kiitos kosteiden iltojen ja loppujen lopuksi pistäydyimme vain Siguldassa tarkastamassa menon. Maisemat olivat ihan ok, mutta suomalaiselle ne eivät kyllä mitään kovin hämmentävää tarjoa. Turaldan linna ja ne parit luolatkaan eivät mitään kovin uskomattomia kokemuksia olleet, joten henkilökohtaisesti kyllä suosittelisin jotain toista kohdetta päiväkohteeksi. Muutenkin Sigulda tuntui olevan melko turismiin valjastettu. Rundalen palatsi jätettiin tällä kertaa tarkastamatta ja keskitysleirikin todettiin tyhjäksi arvaksi keskusteltuamme kanadalaisen huonetoverimme kanssa, joka totesi, ettei se ole worth the trip. Noh ehkä sitten ensi kerralla...

13
Eurooppa / Bratislava
« : 27.10.2007, 23:46:36 »
Lainaus käyttäjältä: "diokenes"
Bratislavan nahtavyydet on oikeastaan linnan jalkeen aika vahissa
mutta kuppilat ja kaljabaarit ovat tunnelmallisia, ja naapurimaitaan
edullisempia, olutkin on oikein hyvaa.


Toisaalta Tsekin rinnalla oluttuopin hintaa voisi pitää jo "selvästi" kalliimpana, koska ainakin viime kesäisen perusteella Slovakiassa keskiarvotuoppi maksoi jo hitusen päälle euron, kun taas Tsekissä keskiarvo hivuttautui ehkäpä 60 sentin tietämille. Prahassa halvin taisi tosin olla jopa 45 senttiä.  :P Etukäteen odotin, että Slovakia olisi ollut vielä Tsekkiä edullisempi, mutta näin ei ollut. Noh muut naapurit Itävalta etunenässä taitavat kylläkin ohittaa bisoschofen-indeksissä Slovakian. Puolassa ja Unkarissakin hitusen tyyriimpiä ovat.

Slovakki-oluet ovat tosiaan oikein juomakelpoisia ja Zlatý Bažant tuntuisi olevan yksi suosituimmista, mutta kannattaa kokeilla muitakin. Pivoja kittaillessa ei kannata unohtaa slovakialaista viiniä, jonka hinta-laatu-suhde on myös hyvin korkealla tasolla.

14
Eurooppa / Bratislava
« : 27.10.2007, 17:21:32 »
Devínin linna on tosissaan maisemiensa puolesta mainio puolen päivän kohde Bratislavasta käsin, mutta itse linnasta ei tosiaan kummemmin jäljellä ole. Devíniin pääsee bussilla numero 29, joka lähtee Nový mostin eli New Bridgen alapuolella sijaitsevalta bussiasemalta. Liput eivät maksaneet juuri mitään ja yhteyksiäkin kulki muistaakseni melko tasaisin väliajoin ainakin heinäkuussa. Matkaa Bratislavastahan ei 9 kilometriä enempää ole.

Itse tulin siihen tulokseen, että 3 päivää pelkästään Bratislavassa on hiukan liioittelua, jos ei aio sitten paikallisen oppaan tai muun vastaavaan avustuksella mennä hieman pintaa syvemmälle. Eli parissa päivässä kyllä Bratislavan omat nähtävyydet on varmasti tarkastettu. Suurin osa Bratskun turreista onkin vain päiväretkellä useimmiten Wienistä.

Omasta mielestä Bratislavan linna ei ole kovinkaan kummoinen maamerkki, mutta juuri niiden maisemien takia sinne kannattaa kavuta. Varsinkin Petržalkan betonihelvetistä saa hyvän kuvan hieman korkeammalta tarkasteltuna. Vanha kaupunki taas oli sitä samaa mitä kaikkialla muuallakin, eli kauniita kirkkoja ja muita historiallisia rakennuksia, niin ja tietysti ne turistit. Noin yleensä, en kyllä kokenut, että turisteja olisi ollut mitenkään ylitsepursuavasti, vaikka heinäkuu olikin, joten varmasti sesongin ulkopuolella vanhassakin kaupungissa on melko rauhallista. Miehet työssä -patsaat on ihan hauskoja metsästettäviä vanhan kaupungin puolella.  

Sosialistisen realismin ystävät kiipeävät toki myös Slavínin kukkulalle tarkastamaan Neuvosto-sotilaille pystytetyn mahtipontisen muistomerkin. Kyseiseltä kukkulalta avautuu myös mukavat maisemat kaupungin yli hieman eri kuvakulmasta ja muita turisteja tuskin juurikaan on. Siinäpä oikeastaan omat nähtävyysvinkkini, vaikka tokihan sieltä sitä pienempää sipellystä ympäri kaupunkia löytyy, mutta niihin kyllä mitä ilmeisimmin törmää, kun vain tallustelee ympäri kaupunkia.

Laadukkaitten hostellien tarjonta ei Bratislavassa omasta mielestäni mikään valtaisa ollut, mutta Possonium Hostel, jossa itse majoituin oli hintansa väärti. Patiota tuntuvat monet myös hyödyntäneen. Majoitusta siis löytyy, mutta ei välttämättä niin hyvin kuin muissa "idän suurissa".

Bratislavassa pisti myös silmään, että kaupunki kuuluu näihin paikkoihin, josta ruokakauppaa saa etsiä kissoin ja koirin ja siltikään ei meinaa onnistua. Tescon tavaratalon tietysti löytää helposti, mutta muuten ei marketteja oikein meinaa löytyä. Voin olla tietysti väärässäkin, mutta ainakaan minun silmiin niitä ei sattunut.

15
Baltian maat / Re: Riika
« : 05.10.2007, 20:58:34 »
Lainaus käyttäjältä: "Expat"
Lainaus käyttäjältä: "Ikiliikkuja"
"French Bar" .
keskustassa, paikalliset tietavat.
Nimi on oikeasti jotain muuta, mutta
loydat perille kellariin ja  taalla tunnet
olosi kotoisaksi!

Taalla on yksi paikallinen, joka ei ole koskaan kuullutkaan moisesta baarista. Tosin olen asunut taalla vasta vuosikymmenen.


Olevinani kirjoitin jo aamulla tänne kyseisestä paikasta, mutta jostain syystä postaus ei tänne ole ilmestynyt, noh kokeillaan uusiksi. Kyseessä siis tämä kapakka. Ilmeisesti suosittu kapakka opiskelijoiden keskuudessa ja vaikuttaa todella vierailun arvoiselta paikalta.  Omaan retkeen vielä kuusi päivää, joten hamassa tulevaisuudessa kenties jonkin sortin raporttia...

16
Espanja / Vs: Vamos a la Barcelona..
« : 01.10.2007, 11:27:39 »
Lainaus käyttäjältä: "EIha"
Kiitokset vastauksesta! Perillä meinasin olla reilut 1,5 viikkoa eli varmaan Sitgesiin ehtisinkin. Kahdeksi yöksi en ole vielä varannut majapaikkaa. Eli voisin ihan hyvin yöpyä viimeiset päivät vaikka Sitgesissä Barcan sijaan. Jos joku tietää sieltä tai jostain muualta lähialueilta mukavia ja halpoja hostelleja niin ilmotelkaa!

Ilmeisesti Nova Icarian rannalle mennään metrolla Ciutadella Olimpican pysäkiltä? Netistä löytyi aika nihkeästi ohjeita tai sitten en vaan osannut etsiä.  

Matkaa odotellessa!


Jostain muistaakseni luin, että ainakin hotelleja Sitgesistä löytyisi Espanjan eniten suhteessa asukaslukuun, mutta hostelleista en osaa kyllä sanoa, kun itse käytimme Barcelonaa beissinä koko reissun ajan. Jonkin sortin majoitusta sieltä joka tapauksessa löytyy.

Nova Icarian kotimetroasema on juurikin tuo Ciutadella Olimpica, josta tosin on vielä noin kymmenen minuutin kävelymatka itse biitsille. Barnan biitseihin liittyen kannata tarkastaa tämä ja tämä sivusto, joista löytyy kuvaukset suunnistuohjeineen.

17
Lainaus käyttäjältä: "Juzt"
Kyllä ihan pyttyjäkin löytyy tarjotinmallina. Käsittääkseni kysymys on valmistustekniikasta, "tarjotinpytty" on yksinkertaisempi tehdä kuin "normaali" Suomestakin tuttu malli.


En tiedä, kävikö minulla vain huono tuuri, koska viikon aikana ainut "normaali" tuli vastaan vasta lentokentällä ja useamman ravitsemusliikkeen että majatalon wc tuli kuitenkin tarkastettua. Löytyykös tätä tarjotinpyttyä jostain muualtakin maailmalta vai onko tämä vain unkarilainen erikoisuus?

18
Kuten vähän odottelinkin, niin komea pottihan tuo Google Mapsin avulla löytyi patongin luvatusta maasta...

Villé, Bas-Rhin, Alsace, Ranska
Ville-la-Grand, Haute-Savoie, Rhône-Alpes, Ranska
Ville-en-Vermois, Meurthe-et-Moselle, Lorraine, Ranska
Ville-sous-la-Ferté, Aube, Champagne-Ardenne, Ranska
Ville-sur-Illon, Vosges, Lorraine, Ranska
Ville-sur-Yron, Meurthe-et-Moselle, Lorraine, Ranska
Ville-en-Woëvre, Meuse, Lorraine, Ranska
Ville-le-Marclet, Somme, Picardie, Ranska
Ville-sur-Cousances, Meuse, Lorraine, Ranska
Ville-en-Tardenois, Marne, Champagne-Ardenne, Ranska

19
Tuli ystäväni kanssa viime kesän reissun Unkarin osuudella pähkäiltyä arvoitusta nimeltä unkarilainen vessanpönttö. Kyseinen mallihan on muotoiltu niin, että isomman hädän toimitettua lopputuote kasaantuu komeaksi keoksi "nyppylälle", joka pönttöön on kekseliäästi kehitelty. Tuloksena asian toimituksen jälkeen on lähes poikkeuksetta pöntön ominaisvärin muuttuminen valkoisesta ruskeaksi ja hyvällä tuurilla huuhtelu ei jaksa siirtää tuotosta eteenpäin, kuten ystäväni raskaan lastin jälkeen kerran pääsi käymään. Tällöin avuksi voi sitten ottaa vaikkapa omat kätösensä. Onko unkarilaisilla siis jonkin sortin tarve tarkastella tuotostaan tarkemmin toimituksen jälkeen haju-, näkö- ja makuhavainnoin vai mistä ihmeestä tämä juontaa juurensa?  :shock:

20
Manu Chao nyt ei espanjalainen ole, mutta Manun Próxima estación... Esperanza -lätty on kyllä varma fiiliksen nostattaja, kuten Manun materiaali ylipäätänsäkin. Jos nyt oikein tarkkoja ollaan, niin Barcelonaa silmällä pitäenhän pitäisi tutustua katalaanilla hoilaaviin artisteihin, mutta espanjaa osaamaton tuskin suurta eroa epsanjan ja katalaanin välillä huomaa.   :P

Espanjankielistä musaa tulee kyllä hyvin vähän kuunneltua, mutta metallimusiikin ystävänä mieleen tulee tietysti myös Enrique Iglesias, joka kuuluu kylläkin mustalle listalle minun musiikkikategorioinnissa. Jos rankempaa rytkettä haluaa fiilistellä, niin Till Lindemannin suoritus Te Quiero Puta! -nimisessä kappaleessa kannattaa tarkastaa. Löytyy Rammsteinin viimeisimmältä pitkäsoitolta nimeltä Rosenrot. Sitten tietysti, jos vähän halutaan antamistasi kielikriteereistä luistaa, niin J. Karjalaisen hieno kappale nimeltä Espanja toki toimii fiilistelyssä ennen ja jälkeen matkan.  8)

Sivuja: [1] 2 3 ... 8