Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - zeta

Sivuja: [1] 2 3 ... 8
1
Yleinen / Vs: Elokuvateatterit maailmalla
« : 04.06.2011, 14:12:13 »
Olen käynyt lähinnä englanninkielisissä maissa (USA, Australia, Uusi-Seelanti) leffassa sekä sitten Norjassa ja Saksassa. Kokemukset on ollut ihan samanlaisia kuin Suomessa mitä se nyt ehkä pikkasen pysäytti kun ekaa kertaa Usassa (San Francisco) leffassa kävin katsomassa Shrek 2:ta ja ruutuun pärähti ennen leffaa US Armyn rekrymainos... Tuntui aika hassulta, mutta maassa maan tavalla. ::)

2
Lentomatkustus / Vs: Vaihtoajoista taas
« : 24.04.2010, 21:28:37 »
No höh, kun matkatoimistolta tätä kysyin niin sanoivat että ''Yhdysvalloissa sinun tulee itse huolehtia laukkusi koneeseen''  ???

Hieman vanhaa tietoa (vuodelta 2007, katso aloituspostaus  ;)), joten voi olla, että asiat ovat muuttuneet, mutta lensin tuolloin reitin Los Angeles-Chicago-Tukholma-Helsinki eikä tuolla Chicagossa tarvinnut laukkuja itse huolehtia. Jotenkin luulisin, että tuo matkatoimiston vastaus liittyi siihen, että mikäli tulee Yhdysvaltojen ulkopuolelta sinne ja haluaa heti vaihtaa niin silloin tosiaan pitä laukut käydä selvittämässä itse vaihtokentällä.

3
Pohjoismaat / Vs: Oslo
« : 14.02.2010, 13:03:56 »
Oslon hintatasoon nähden olisi aika hyvä diili. Harmi vaan, että ei löydy ko. lafkan korttia, eikä nykyistä pankkia kannata vaihtaa. Eli lisävinkit on tarpeen.

Pitipä ihan huvikseen koittaa etsiskellä vaihtoehtoisia majoituspaikkoja vanhasta kotikaupungista ja törmäsin tälläiselle sivulle, jossa listataan Oslon B&B majoittajia:
http://www.bbnorway.com/sider/oslo_bergen.htm

Suuri osa on toki kaukana keskustasta tai ei mahdu hintarajaan, mutta Frogner Bed&Breakfast vaikutti aika hyvältä. Jonkin verran tuokin menee yli 800 NOKin, mutta sijainti on tosi kiva. Frognerparken patsaineen on vastapäätä ja Majorstuan palvelut ihan lähellä. Majorstuasta on lyhyt matka keskustaan metrolla tai ratikalla, miksei kävellenkin.

Toinen mukavan kuuloinen paikka tuolla oli Oslo Bed & Breakfast. Vaikka kävelymatkan päässä keskustasta ei olekaan niin kyllä asuminen Holmenkollenin mäissä vuononäkymällä sen voittaa. :)

Sitten tuli vielä tuommoinen kuin Oslo Apartments vastaan, mutta ei varmaan nuo alkaen hinnat 750-900 NOK mahda koskea keskusta-asuntoja...

Itse olen Oslossa majoittunut tylsästi Anker Ho(s)teliin, jonne matka vie nyt taas Euroviisuja seuraamaan. Näytti tosin sekin olevan liika kallis kun 4-hengen dormi olisi 950.

Toivottavasti näistä nyt jotain apua on!

4
Yleinen / Vs: Suomen passin uusiminen ulkomailla!
« : 08.04.2009, 18:35:42 »
Eniten hämmentää se, että Suomi on muka korkean teknologian maa ja moni asia, jota voisi kehittää sillä teknologialla, on ja pysyy siellä menneillä vuosikymmenillä. Esimerkkinä vaikkapa sähköinen äänestäminen tai dokumenttien tilaaminen netitse.

Menee jo vähän aiheen ohi, mutta pitää tähän tarttua kun tämä kyseinen asia mietytti myös minua aikoinaan ulkomailla asuessani. Nykyisin alan kallistua siihen suuntaan, että Suomessa näitä uusia teknologioita otetaan hitaammin käyttöön juuri siksi, että tämä ON korkean teknologian maa ja täällä osataan ottaa paremmin huomioon teknologiaan liittyvät tietoturvariskit. Tiukka suhtautuminen tietoturvaan tarkoittaa valitettavasti usein sitä, että asia näyttäytyy hankalakäyttöisenä loppukäyttäjille.

Jos jotain esimerkkejä voisi ottaa niin asuinpa erään kerran maassa, jossa veroilmoituksen saattoi tehdä henkilötunnuksen ja kirjeitse kotiin lähetetyn nelimerkkisen pin-koodin avulla netissä. Käsi sydämelle, onko tuo sinun mielestäsi turvallinen tapa tehdä asia? Toisena esimerkkinen tulee se kun tässä vuosi takaperin suuri suomalainen pankki siirtyi nettipankkiin, jota oli vuosia käytetty muissa maissa. Nettipankista löydettiin yhtäkkiä lyhyen ajan sisällä suuri määrä amatöörimäisiä ohjelmointivirheitä ja heikkouksia, jotka olivat siis jo vuosikausia olleet kyseisessä järjestelmässä.

5
Aasia / Vs: Pakistanissa vaarallista?
« : 30.03.2009, 14:54:43 »
Dubain tai Katarin kautta kai useimmat lentavat koska Pakistanin oma lentoyhtio PIA on lentokiellossa EU:n alueelle.

Sori ei minullakaan varsinaista tietoa aiheeseen, mutta käsittääkseni kyllä Euroopasta pääsee kyllä Pakistaniin suoraankin lentäen ja esim. Wikipedia ei tuonne tuollaista täydellistä lentokieltoa. Osa PIA:n kalustosta on kyllä ollut turvasyistä lentokiellossa EU:n sisällä.

6
Yleinen / Vs: "Länsimaat"
« : 15.02.2009, 13:06:42 »
Miksi siis matkustaa Ranskaan eikä esim, Romaniaan?

Suurimmalle osalle suomalaisista Ranska ovat huomattavasti tunnetumpia kuin Romania. Koska olemme sosiaalisia eläimiä ja elämme vuorovaikutuksessa muitten kanssa niin suuri osa ihmisistä on kiinnostuneita hankkimaan sellaisia kokemuksia, jotka on helppo jakaa muitten kanssa. Tästä syystä sitten esim. Pariisissa mennään katsomaan niitä tunnettuja kohteita mitä "kaikki muutkin".

Hell yeah! Lähdinhän jo ensimmäisessä viestissä selvittämään, että minkä helkutin takia aina matkakeskusteluissa lyödään se USA-kortti tiskiin ja puhdistetaan pöytä.

 ??? ??? ???

Olisiko se nyt kuitenkin helpompi kysyä niiltä tuttavapiirisi henkilöiltä mitkä ovat heidän motiivinsa matkustella juuri USAssa? Tai "länsimaissa"? Voisi saada luotettavampia vastauksia kuin keskustelupalstalla, jossa kirjoittajien ajatukset asiasta voi olla täysin eri.

Omasta puolestani voin kuitenkin vastata, että halusin käydä Yhdysvalloissa sen takia, että kyseinen maa on ollut yliedustettuna mediassa ja populaarikulttuurissa koko elinikäni ja halusin päästä näkemään omin silmin millaista siellä on. Eikä laajasta maasta kunnon kuvaa vielä yhdellä reissulla saanut...

7
Onkos tuo poistumislippu ihan välttämätön? Itselläni ei ole havaintoa miten kauan maassa tarkalleen vietän, jatkolento on tarkoitus ostaa vasta sitten kun aikataulut tarkentuvat... Ja en aio edes palata Suomeen...

En ole mikään konkari USAn matkailun suhteen, mutta käynyt siellä 3 kertaa nyt muutaman vuoden sisään (viimeisin kerta n. vuosi sitten). Tähän mennessä paluulipusta ovat olleet kiinnostuneita vain lentoyhtiöt ja aivan viimeisimmällä kerralla eivät nekään. Se mihin maahan aiot poistua USAsta on varmasti sivuseikka kunhan vaan aiot poistua eli jonkunlainen uskottava tarina pitää olla valmiina, koska muuten voi käydä hullusti.

8
Lentomatkustus / Vs: Vaihtoajoista taas
« : 23.10.2008, 19:13:05 »
Alkuperäinen kirjoittaja tässä hei. Pitää nyt kirjoittaa kun sattui vähän aihetta läheltä liippaava kokemus. Kävin tässä Malesiassa hiljattain ja matkatoimisto olisi kovasti halunnut buukata minulle lentoja, joissa paluumatkalla jäi minimivaihtoaika 45min Frankfurtissa. Vastustin tiukasti ja sain pitemmän vaihtoajan, mikä tulikin todella tarpeeseen, koska en oikein ymmärrä miten tuota vaihtoa olisi muuten voinut selvittää vaikka kaikki olisi mennyt nappiin eikä saapuva kone olisi ollut puoli tuontia myöhässä niin kuin itselleni kävi. Lennot olivat siis samalla lipulla (yhtiöt Malaysia Airlines ja Finnair), mutta lähtöselvityksen tekeminen toiselle yhtiölle _ei_ ollut mahdollista vaan vaihtaessa olisi pitänyt ehtiä mm. passintarkastuksen läpi ja mennä tekemään check-in. Varsinkin jälkimmäinen olisi ollut jo astetta haastavampaa kun lähtöselvityshän sulkeutuu jo joku 40min ennen lähtöä... Myöskin ei-Schengen-alueelta Schengen-alueelle siirtyminen tuntui Frankfurtin kentällä vaativan uutta turvatarkastusta (jossa kysyttiin boarding pass), joten mikäli lähtöselvitystä ei olisi ollut vielä jatkokoneelle tehnyt niin jonkunmoiseen selittelyyn tuossa olisi mennyt varmaan aikaa. No, kai tuon vaihdon täytyy teoreettisesti olla mahdollinen, koska tuskin lentoyhtiö muuten moista myisi, mutta hieman silti jäi meininki ihmetyttämään.

9
Suomeksi tosiaan näytti vähän oudolta, mutta kun vaihtoi kielen englanniksi niin alkoi tuntua järkeenkäyvämmältä. Kyse on siis yksityishuoneesta, jossa on "single bed" eli tämä huone on tarkoitettu yhdelle hengelle. Hinta on silloin tuo 33.40e. Jos teitä on kaksi matkassa niin ette voi ottaa tuota huonetta vaan vaihtoehtoina on sitten "parisänky" tai sitten "2 sängyt sekoitettu".

10
Japani / Vs: töitä suomalaiselle?
« : 20.10.2008, 19:10:01 »
Englanninkielenopettajaksi tosiaan pääsee kuka tahansa valkonaama, joka osaa edes välttävästi englantia.

Mielenkiintoista. Onko tämä kokemukseen perustuva lausunto? Englanninkielen opettajille tosiaan tuntuu olevan esim. ulkomaisille suunnattujen lehtien perusteella paljon kysyntää, mutta 99,9-prosentissa ilmoituksista mainitaan avainsana "native". Varmaan onneaan voisi silti kokeilla.

11
Japani / Vs: Maksutavat Japanissa?
« : 20.10.2008, 19:02:44 »
Olin lukenut, että pankkiautomaatteja on Japanissa vaikea löytää. Mun mielestä niitä oli lähes joka Seven Elevenissä ja muiden kauppojen yhteydessä. En tosin kokeillut toimivuutta kertaakaan. Majapaikat maksoin AINA luottokortilla. Ei ollut ongelmaa, eikä lisäkuluja.

Noissa "joka paikassa" olevissa automaateissa ei tosiaan monesti käy ulkomaalaiset kortit, vaikka niissä olisi Visan kuva. Postitoimistojen automaatteja kannattaa käyttää. Nuo automaatit tunnistaa kätevästi vihreästä apilasymbolista. Itse nostin aina suuremman summan käteistä kerralla, mutta en pitänyt kaikkea aina mukana. Varkaista ei tosiaan tarvitse huolta kantaa, oma huolimattomuus enemmän huoletti...

12
Tyhmät kysymykset / Vs: Japanin alkeiskurssi
« : 24.08.2008, 15:07:13 »
Kiitokset kaikista vastauksista, tämä on selventänyt tilannetta huomattavasti. En edes kuvittele oppivani Japania mainittavan hyvin, jos edes beginner tasolla, ennen seuraavaa kesää. Mutta navigoinnin kannalta saattaisi olla hyvä osata tunnistaa paikka X kartalta, ja kyetä lausumaan se ääneen. Tämä siis kanji merkkien tapauksessa.

Noita kanji-merkkejähän on useita tuhansia ja monilla merkeillä useita merkityksiä/lausuntatapoja, joten tuo on aika kunnianhimoinen suunnitelma. Japanin alkeissa ei käsittääkseni keskitytä kanjeihin vaan niitä aletaan kunnommin harjoitella vasta kun kieli on muuten hallussa.

Paikannimien kanji-merkinnät oppii tarvittaessa vaikka paikan päällä, mutta niitten tietämiselle ei yleensä ole tarvetta, koska merkinnät löytyvät yleisesti myös länsimaalaisin aakkosin. Esim. Tokiossa ei kauheasti harrasteta katukylttejä, joten suunnistaminen on haastavaa myös japanilaisille ja opaskarttoja on tien vieressä tämän tästä. Muissakaan kaupungeissa en muista kohdanneeni ylitsepääsemättömiä ongelmia jonkun paikan löytämisen kanssa. Sitäpaitsi, Japanissahan kuuluu olla vähän eksyksissä!

Nimim. 2,5 kuukautta Japanissa osaamatta japania

13
Matkavakuutus ja ilmoitus kelaan ei minun mielestäni kuulu yhteen. Meillä on matkavakuutukset erikseen ja tässä oli taaskin kyse siitä miten hoidan asiani Suomessa niin ettei siitä palattuani tulee shaissea niskaan.

Työttömyysaika, mitä tarkoitat tällä? Me emme oleta saavamme mitään tukia Suomesta matkamme aikana, vaan kyse on siitä että mitä tukia meidän on mahdollista saada kun palaamme Suomeen.

Oon ehkä vähän tiukkapipoinen, mutta en välttämättä ihan kauhean suopeasti suhtautuisi sellaisenkaan, että saisi heti reissusta tullessa ruveta sitten nostamaan tukia. No, riippuu tietenkin siitä kuinka suuren osan reissusta te teette töitä.

Olen edelleen sitä mieltä, että ihan turhaan mietitte ilmoitusta eri viranomaistahoille kun sillä maistraatin/postin ilmoituksella hoituu kaikki. Kela ja veroviranomaiset kyllä sitten kyselevät tarkennuksia mikäli niitä haluvat. Nimim. kokemusta on.

Testailija, oletko itse ollut jossain reissussa noin pitkään? Ilmoitatko reissustasi kaikille viranomaisille? Mitä ilmoitat osoitteeksi jos et ole yhdessä paikassa koko aikaa? Suoraan sanottuna itse on vaikea suhtautua alle vuoden reissuun edes minään "muuttona".

14
Olin itse vastaavanpituisella reissulla viime vuonna ja suunnilleen samalla suunnalla maailmaa. Paljon ihan hyviä vastauksia tullut, mutta tässä vähän näkökulmaa miten itse asian ajattelin ennen matkaa.

- Työkkäri? Meistä molemmista tulee työttömiä n. viikko ennen matkaa.

Ei tullut edes mieleeni ilmoittautua, vaikka itsekin jäin periaatteessa työttömäksi ennen matkaa. Olihan työttömyyteni ihan oma valintani enkä ollut Suomen työmarkkinoitten käytettävissä.

Lainaus
- Kela? Väliaikainen maastamuutto kaavake? Oikeus sairaanhoitoon Australiassa sopimus, miten tulee hoitaa selvitys asuinpaikasta Suomessa? Eurooppalainen sairaanhoitokortti kelakortin tilalle vai molemmat? http://www.kela.fi/in/internet/suomi.nsf/NET/141107155058HS?openDocument

En ilmoittanut Kelalle mitään, miksi olisin? Minulla oli matkavakuutus matkani ajaksi sairaanhoitokulujen kattamiseksi.

Lainaus
- Osoitteenmuutos maistraatille? Väliaikainen? Osoite kuitenkin pysyisi Suomessa??

Muutin osoitetietoni vanhempieni luokse. Tein pysyvän osoitteenmuutoksen, koska en tiennyt mihin tulen takaisin, vai tulenko ylipäätään takaisin.

Lainaus
- Liitto? Työttömyyskassa?

Liittoon ilmoitin etten ole työsuhteessa ja pienten kommervenkkien jälkeen (muutama sähköposti) sain heiltä päätöksen, että voin maksaa alennettua jäsenmaksua. Liiton matkavakuutuksella matkasin ensimmäiset kuukaudet.

Lainaus
- Verotoimisto? Verot töistä kuitenkin maksetaan Australiaan, jossa vain teemme duunia?

Verotoimisto saa osoitetiedot maistraatin kautta. Kyllä ne verotoimistosta sitten kyselevät perään myöhemmin jos haluavat lisäselvityksiä asioista.

Lainaus
- Posti meillä tulee kotiosoitteeseen, josta käsin kodinhoitaja hoitaa sen. Eli siihenkään ei tule muutosta osoitteenmuutoksen muodossa.

Jep. Eli käytännössä teidän ei siis tarvitse ilmoittaa yhtään kenellekään yhtään mitään.

Anteeksi nyt vaan, mutta ihan pikkiriikkisen liian monimutkaisesti kyllä nyt mietitte asioita. Asuin ulkomaillakin joskus muutaman vuoden ja edes silloin en ilmoittanut muutostani muualle kuin maistraattiin. Kyllä ne virastot sitten saivat selville asian sitä kautta. Ehkä kumminkin eniten karvat pystyyn tässä postissa nosti tuo kysely työttömyyskassojen yms. suhteen. Jos lähtee johonkin ulkomaille huitelemaan niin ei kai nyt kukaan voi kuvitella, että sitä aikaa laskettaisiin mukaan työttömyysaikaan?

15
Japani / Vs: Tokiosta Osakan (KIX) kentälle luotijunalla
« : 01.08.2008, 19:35:00 »
Ei noiden luotijunien,Nozomi,Hikari ja Kodama, varsinaisissa ajonopeuksissa ole eroa,ihan minuutilleen samaa nopeutta ne ajaa.Nozomin etu on siina etta sama juna ajaa pisimpaa valia,esim Tokio-Fukuoka(Hakata),kun taas esim Hikari ja Kodama mihin railpassit kelpaa niin niissa on vaihdettava junaa kerran,esim em valilla vaihto olisi Shin-Osakassa. ;)

Aiheen ohi menee, mutta tuon lisäksi ne hitaammat junat pysähtelee useammin kuin Nozomi mikä tietenkin vaikuttaa matka-aikaan. Tästä johtuen on sitten kyllä myös ajonopeuksissa on eroa.

16
Tyhmät kysymykset / Vs: Matka maailman ympäri
« : 25.07.2008, 19:41:51 »
Tuossa vaan on kovin pitkät matkustusajatkin. Mahdolliset jetlagit ja muut mukavat. :(
Suosittelisin kyllä ehkä mieluumin tuoksi ajaksi jonnekin yhteen suuntaan, ja siellä tekemään reissua sitten eri maissa tai kohteissa saman maan sisällä.

Jetlagit oli itselläkin mielessä kun kommenttia kirjoitin. Vaikka olisi viikon noissa mainituissa kohteissa niin matkustukseen kuluu aikaa ja freesinä ei varmasti ole ympäristöä tutkimassa heti pitkän lennon jälkeen.

Ehkä nimenomaan tuo Australian keikka pisti silmään kun itsekin siellä päin omalla maailmaympärysmatkallani kävin. Olin Australiassa 3 viikkoa ja kauemminkin olisin viihtynyt. Australissa on etäisyydet pitkiä ja Brisbanesta ei kauaksi viikossa ehdi. Brisbane ja sen ympäristö oli mielestäni muuten tylsintä seutua Australiassa, mutta makuasioitahan nämä.

Varmaan maailmanympäri kerkeää vaikka kuinka nopeasti jos on hoppu ja itsekin ennen omaa reissuani olisi saattanut tuollaiselle pikapyrähdykselle lähtöä ajatella, mutta nyt kun oikeasti kokemusta niin mieli on muuttunut. Kannattaa mieluummin mennä johonkin rajoitetummalle alueella viideksi viikoksi ja jos on hinku maailmanympäri siinä sivussa niin tulkaa sitten "väärää" kautta takaisin. :)

17
Tyhmät kysymykset / Vs: Matka maailman ympäri
« : 21.07.2008, 19:26:07 »
Kysymyksenä lähinnä, millaisia kokemuksia porukalla on näistä reisuista? Millaisella budjetilla jos ei kiinnosta töitä tehdä matkalla ja mikä olisi realistinen ajatus miten kauan tuommosella reisulla menee? Töistä kun ei ole mahdollista olla pois kuin normi lomapäivät (5vko yhteensä)...

Viisi viikkoa tuntuu kyllä aika lyhyeltä ajalta noin monen pysähdyksen maailmanympärimatkaan. Itse varaisin ainakin tuplasti tuon ja mieluusti vielä enemmän. Jos kerran kyseessä on kauan haaveiltu viimeinen nuoruuden rypistys niin oletteko miettineet sellaista vaihtoehtoa, että pyytäisitte töistä palkatonta vapaata reissun ajaksi? Riippuu toki työnantajasta ja työtehtävien luonteesta, että onko tuo mahdollista, mutta ainahan on vielä sekin radikaalimpi vaihtoehto, että jättää työnsä kokonaan toteuttaakseen haaveensa.

18
Tyhmät kysymykset / Vs: Bostonin kenttä + vaihdot
« : 20.07.2008, 12:15:29 »
Kiitti vastauksista! samalla lipulla ovat lennot mutta itse "järkeilin" että lennon vaihtuessa maan sisäiseksi Bostonissa täytyy kuitenkin tehdä uusi check in ja laukkujen roudaus ja kaikki maahantulo muodollisuudet mutta paluu onkin sitten hämärän peitossa koska lennetään pois päin.

Kun tulee Yhdysvaltoihin niin maahantulomuodollisuudet pitää tehdä ensimmäisellä lentokentällä eli laukut pitää mm. raahata tullin läpi. Muistelen kuitenkin, että sitten tullin jälkeen on hihna mihin voi laukut heittää jos ne on jo selvitetty määränpäähän, siis välttämättä ei tarvitse tehdä check-iniä uudelleen... Tästä en ole kuitenkaan sataprosenttisen varma kun ei ole ollut itsellä ajankohtainen asia. Sitten paluumatkalla pitäisi ainakin laukut kulkea suoraan määränpäähän eikä tarvitse siis muuta tehdä kuin selviytyä toisen koneen tuloportilta seuraavan lähtöportille. Eihän tuollaisessa noin lyhkäsessä vaihtoajassa paljon muuta kerkeäkään.

19
Japani / Vs: Majoitukset ympäri Japania
« : 06.07.2008, 13:35:34 »
Helpompi olisi auttaa jos yhtään tietäisi minkätyyppistä majoitusta etsit... Hostellia? Hotellia? Ryokania/minshukua? Semmoinen kun Waraku-an oli ihan viehättävä Kiotossa. Hotel Chuo New Annex Osakassa edullinen ja aikamoinen kokemus, mutta tykkäsin niin paljon, että menin uudemmankin kerran! Kaikki bisneshotellit on sitten suunnilleen identtisiä toistensa kanssa, joten niissä kannattaa enemmän katsoa sijaintia kuin muuta.

Joo, pitäis minunkin ehkä tuonne majoitustietokantaan vaivautua mennä rustaamaan kokemukseni...

20
Tyhmät kysymykset / Vs: Ensikertalaisena hostelliin
« : 06.07.2008, 13:02:51 »
Itse ottaisin ehkä kanssa pitkän lennon jälkeen yksityishuoneen, ja sitten siitä toivuttua vaihtaa dormiin. Voi rojahtaa vapaammin nukkumaan. Dormikin voi toimia jos vaan muistaa laittaa korvatulpat heti korviin. Itsellä on pari kertaa käynyt niin, että pitkän matkan jälkeen on ollut niin poikki, että on vaan mennyt vällyjen väliin dormissa ja sitten herännyt jossain vaiheessa muitten kovaan lähtötohinaan.

Ensuite on vähän kaksipiippuinen juttu. Toisaalta se on ihan kiva ettei tarvitse lähteä käytäville hihhuloimaan aamuisin ja iltaisin, mutta toisaalta sitten taas on aika ikävää kun joku dormitoveri pitää kylpyhuonetta varattuna tuntikausia eikä itse pääse edes vessaan. No, voihan vastaava tulla eteen tietty yleisten tilojenkin vessoissa, mutta siellä yleensä on kuitenkin vessat ja suihkut eri kopeissa.

Japanissa muuten käsittääkseni on ainakin joissain YHA:n hostelleissa "uimahallisuihkut" (miehille ja naisille toki erikseen), siellä kun ovat yhtä vapautuneita alastomuuden suhteen kuin Suomessa, kiitos onsen-kulttuurin. Yksityisissä hostelleissa sielläkin on kopit niin kuin muualla.

Sivuja: [1] 2 3 ... 8