Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - chaska

Sivuja: [1] 2
1
Etelä-Amerikka / Vs: Ecuador
« : 10.08.2012, 18:40:05 »
Tarvitseeko Ecuadoriin lentäen matkustettaessa olla paluu- tai jatkolippu olemassa, vai voiko mennä pelkällä menolipulla ja jatkaa maitse? Onko kenelläkään tästä kokemuksia tai tietoa? Tarkoitus olisi mennä lentäen Ecuadoriin, mutta jatkaa muualle Etelä-Amerikkaan maitse.

Itsellä reissu lähenee ja sama kysymys mielessä. Selviskö sulle Wilhelm tai tietääkö joku muu?
Mä oon 10 vuotta sitten mennyt lentäen Ecuadoriin ja jatkanut maitse. Silloin mitään ei ainakaan kysytty. Mulla oli paluulippu Brasiliasta Suomeen ja luottokortti.

2
Allianssi voi olla lähettävänä tahona. Lähettäviä tahoja on useita Suomessa ja sinun tulee siis valita yksi niistä. Tietokannassa oleviin vapaaehtoistyöpaikkoihin voi olla itse suoraan yhteydessä.

3
Ei siis ole olemassa mitään sellaista sääntöä, ettei korkeakouluopiskelija voisi saada EVS rahoitusta. Mutta korkeakouluopiskelijat eivät siis ole ensisijalla rahoitusta haettaessa. Rahoituksen saamiseen vaikuttaa hakijan lisäksi myös se, miten hyvänä vapaaehtoistyöpaikkaa pidetään ja miten suunnitellut tehtävät sopivat EVS-prioritetteihin, jotka vaihtuvat vuosittain. Tämä vuonna etusijalla ovat projektit jotka edistävät ihmisten tasavertaisia osallistumismahdollisuuksia ja tasa-arvoa.

4
Lainaus käyttäjältä: "Samael"

Suomessa jos sanoo olevansa opiskelija tms. niin ainakaan maailmanvaihto ei lähetä, CIMOsta en tiedä. Mutta jos itse etsii järjestöt niin hyvin pitäisi pelata.. eipä siinä mitään elämänkertaa tarvitse alkaa selostamaan.


Se on CIMO, joka tekee kaikki rahoituspäätökset Suomessa. Ei siis mikään yksittäinen lähettävä järjestö. Lähettävät järjestöt voivat kyllä hakea rahoitusta ja opiskelijakin voi sitä CIMOsta saada, mutta jos rahaa ei riitä kaikille niin korkeakouluopiskelijat ja valmistuneet, joilla on oman alan työpaikka ovat ensimmäisiä, joille rahoitusta ei myönnetä.  Nykyisin rahoituksen voi hakea myös vastaanottavan maan kansallisesta toimistosta (CIMOa vastaava) ja jokaisella on omat prioritettiinsa. Opiskelija voi saada rahoitusta helpommin jostain muusta maasta kuin Suomesta.

5
Lainaus käyttäjältä: "Samael"
T
Mutta ei ne kaikki siellä tietokannassa ole vanhentuneita. Suosin ns. sarjaviestejä, sama maili 50 eri paikkaan. Tosin kannattaa lähettää niin ettei vastaanottaja tajua tuota "lähetetty x-numerolle ihmisiä" osiota.  8)


Tietokannasta on just poistettu kaikki yli kolme vuotta vanhat projektit ja samalla muutama toimivakin. Jos harrastaa tota hakemusten joukkopostausta, niin se kannattaa sitten tehdä taitavasti. Mä työkseni valitsen EVS vapaaehtoisia useampaan projektiin Suomessa ja kyllä nuo joukkopostitukset sieltä aika helposti huomaa. Muhun ei ainakaan tee vaikutusta tyyppi, joka hakee 50 paikkaan 15 eri maassa. Kyllä ne hakemukset pistää silmään, joissa hakija on selvästi kiinnostunut kyseisestä vapaaehtoistyöpaikasta eikä halua vaan jonnekin, kun ilmaiseksi pääsee.

6
Lainaus käyttäjältä: "rockangel"


beleza ja chaska, missäpäin Brasiliaa muuten olitte? Mä oon täällä Minasin eteläosassa, joku 300km São Paulosta. :)Mä olin 14 vuotta sitten Curitibassa, Paranán osavaltiossa.

7
Lainaus käyttäjältä: "UsvaAuer"
Lainaus käyttäjältä: "chaska"
Ei Quito ole mitenkään erityisen vaarallinen paikka.

Hotellihenkilökuntani ei päästänyt minua yksin ravintolaan illalla. Ravintola sijaitsi kolmen korttelin päässä. Hotellista lähti saattaja, joka halusi myös tulla minut hakemaan. Tämä nimenomaan hotellin, ei minun, toiveesta.


Kirjoitin myös edellä, ettei yöllä kannata kävellä kaupungilla yksin. Mutta mielestäni Quito ei edelleenkään ole sen vaarallisempi kaupunki kuin muutkaan Etelä-Amerikan isot kaupungit. En kulkisi niissä missään illalla/yöllä yksin kadulla.

8
joten etköhän sä yksin viikon pärjää :lol:

Ei Quito ole mitenkään erityisen vaarallinen paikka. Yöllä ei kannata yksin kaupungilla kävellä ja normaali varovaisuus kannattaa pitää niin kuin muuallakin isoissa kaupungeissa.

9
Lainaus käyttäjältä: "kyynärpää"
EVS-harjoitteluun ei ylipäänsä oteta korkeakouluissa opiskelevia, koska heillä katsotaan olevan tarpeeksi hyvät mahdollisuudet päästä ulkomaille jo omien vaihto-ohjelmiensa kautta. Mutta kai tämäkin on tapauskohtaista, koska tapasin yliopistolaisen, joka oli ollut EVS-vaihdossa Venäjällä päiväkodissa. Ehkä riippuu myös siitä, paljonko kyseiseen toimeen on tunkua? Jos ketään ei kiinnosta ja sitten ilmaantuu yksi akateeminen, niin päättävät laittaa senkin menemään? Alunperin ymmärtänyt, että olisivat aika tiukkoja tuosta ainakin Suomessa.

Ja käsittääkseni työmarkkinatukea on mahdollista saada ainoastaan, jos on työttömänä työnhakijana työkkärissä. Eli ei todellakaan jaossa opiskelijoille.


Työskentelen kyseisen EVS-ohjelman parissa ja tuo opiskelijasäänsääntä on vaan Suomessa eli siis jos rahoitus haetaan CIMOsta. Muuten EVS:n yleisenä sääntönä on, että siinä pitäisi suosia hakijoita, jotka ovat jollain tapaa muita huonommassa asemassa ja joilla on huonommat mahdollisuuden saada kansainvälisiä kokemuksia.

Ja työmarkkinatukea on vapaaehtoistyöhön mahdollista saada jossain tapauksissa. Lähinnä kai jos on ollut jonkin aikaa työttömänä ja voi osoittaa vapaaehtoistyön jollain tapaa edistävän työnsaantia.

10
Brasilia / Biitsejä Brasilisassa?
« : 25.02.2007, 20:27:28 »
Etelä-Brasiliassa Ilha do Mel on ihana paikka. Se on kyllä sitten todella pieni ja rauhallinen.

11
Yksi vaihtoehto on myös lähteä vapaaehtoistöihin. Esim Maailmanvaihto järjestää puolen vuoden ja vuoden vapaaehtoistyövaihtoja. Tai EU:n rahoittama EVS vapaaehtoistyö jossain auroopan maassa. Se on lähtijälle täysin ilmainen vaihtoehto. Lisätietoa löytyy esim. CIMOn sivuilta.

12
Etelä-Amerikka / Ecuadorista Peruun
« : 11.10.2006, 17:56:48 »
Mä siirryin vuosia sitten (2000) Limasta Ecuadoriin niin että lensin Limasta Piuraan (maksoi silloin yhteen suuntaan muistaakseni noin 40 dollaria) ja sieltä sitten bussilla Ecuadoriin. Perun sisäiset lennot oli ainakin silloin paljon halvempia kuin maiden väliset. En tiedä löytyiskö netistä noiden sisäisten lentojen hintoja.

13
Yleinen / suuret suunnitelmat tulevaisuudessa...?
« : 11.10.2006, 17:47:03 »
Palatakseni alkuperäiseen aiheeseen, niin mulla matkustushalu ei ole muuttunut vanhenemisen ja lapsien saannin takia, mutta matkustapa on. Opiskeluaikoina matkustin paljon ja pitkiä omatoimimatkoja. Puolivuotta oli hyvä matkan kesto 2kk:n matka oli jo lyhyt. Budjetti oli pieni, mutta kivaa oli. Nyt, kahden pienen lapsen (2 ja 3-v) kanssa ei tee mieli lähteä moneksi kuukaudeksi halvan budjetin matkoille, eikä oikeastaan minnekään, mihin on pitkät ja hankalat lento/bussimatkat. Niistä matkoista ei nauttisi kukaan. Eli, nyt kun lapset on pieniä olens uosiolla siirtynyt matkustelusta perusturismiin. Kunhan lapset vähän kasvaa, voi taas siirtyä matkailuun. Myös lomien puute estää pitkät matkat. Myös ulkomailla asumisesta on miehen kanssa puhuttu, mutta mitään varmaa ei ole vielä päätetty. Kummatkin ollaan sellaisella alalla että töitä löytyisi muualtakin kuin Suomesta.

14
Brasiliassa asuessani mua luultiin usein argentiinalaiseksi, johtui varmaan paljolti siitä, että mun aksentti portugalissa oli kuulemma samanlainen kuin argentiinalaisilla. Jotkut puhui mulle myös espanjaa, jota en vielä silloin osannut sanaakaan.  :lol:

15
Olin 5kk ja se Kepalle maksettava summa ei kovin suuri ollut, löytynee niiden nettisivuilta. Itse elin paikan päällä opintotuella kun samalla keräsin graduuni aineistoa. Suurin menoerä oli varaankin lennot mutta niinhän ne taitaa kaikessa matkailussa olla.

Kyllä mäkin välillä mietin tuota matkailun ekologista puolta. Itselleni puolustelen mm.lentomatkustamista sillä että en Suomessa omista autoa vaan käytän joukkoliikennettä tai kevelen/pyöräilen. Mannerten väliset matkat sujuu kuitenkin lentäen niin paljon nopeammin. Mannerten sisäisiä matkoja kuljen kyllä paljon muuten kuin lentokoneella.

16
Yleinen / Paljonko olet palloa kiertänyt?
« : 19.08.2006, 20:17:47 »
34 maata ja 15%. Jäljellä on siis vielä vaikka mitä paikkoja matkustamatta.

17
Olen Bellan kanssa aika samaa mieltä. Tohon ikäkysymykseen sanoisin vielä sen verran, että olen itse ollut haastattelemassa satoja vaihto-oppilaaksi haluavia suomalaisia nuoria ja vaikka osa porukasta on ihan kypsiä lähtemään vaihtariksi jo suoraan ysin jälkeen niin yleisesti ottaen nuoret tuntuvat kyllä olevan kypsempiä lähtemään vasta sen lukion ekan jälkeen. Itse lähdin lukion ekan puolivälissä Brasiliaan, koska kouluvuosi alkoi siellä silloin. Minä kehoittaisin myös tutustumaan eri järjestöihin ja olemaan uskomatta kaupallisten järjestöjen hienoja myyntilauseita. Mielestäni kannattaa valita järjestö, joka ei maksa isäntäperheille vaihtarin ottamisesta ja jolla on myös paikan päällä tukiverkko. Mitään järjestöä en nyt ala kuitenkaan mainostamaan.

18
Etelä-Amerikka / Perun lähetystö/viisumi
« : 09.08.2006, 07:59:37 »
En ihan varmasti muista kysyttiinkö sitä missään. Chilen rajalla oli tiukin syyni, mutta sielläkin niitä kiinnosti lähinnä se ettei viedä hedelmiä tai vihanneksia Chileen. Luulen, että jos lippua kysytään ja sitä ei löydy niin jos luottokortti löytyy niin sekin riittää todistamaan että on varaa lähteä maasta pois. Keltakuumerokotustodistusta mulla on rajalla kysytty Ecuadorista Brasiliaan mennessä, kun kummatkin on keltakuumealuetta, mutta se taitaakin olla ainoa kerta. Silloin lentokoneesta käännytettiin yksi jenkkimies rokotetta ottamaan sairaalaan kun sillä ei kyseistä rokotusta ollut. Ehti kyllä vielä samaan koneeseen rokotuksen saatuaan.

19
Etelä-Amerikka / Ei ollut mullakaan jatkoa Perusta ulos.
« : 08.08.2006, 19:14:12 »
Riitti ainakin meillä kun oli lippu mantereelta pois. Mulla oli siis menolippu Brasiliaan ja paluu Ecuadorista ja siinä välissä kuljettiin bussilla. Ei kyllä taidettu millään rajalla kysyäkään, että onko lippua maasta ulos. Ihan varmasti en kyllä muista.

20
Kaikista huumaaviksi luokitelluista lääkkeistä kannattaa olla alkuperäinen resepti mukana ja lääkkeet alkuperäispaketeissa mukana. Multa ei ole koskaan reseptejä kyselty eikä lääkkeitä syynätty, mutta enpä haluaisi tullissa olla ilman reseptejä, jos mukana olisi jotain stydimpää lääkettä ja laukut satuttaisiin penkomaan.

Sivuja: [1] 2