Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - aarre

Sivuja: [1] 2 3 ... 9
1
Lentomatkustus / Vs: Upgreidaus Finnairilla
« : 10.05.2019, 09:29:57 »
Nyt sain sentään hyvää asiakaspalvelua Finnair Plus -numerossa. Otti asiakseen selvittää tätä ja samalle lennolle ei edelleenkään saanut millään ilveellä sitä toista bisnespaikkaa - mutta asiakaspalvelija löysi muutaman päivän aiemman lennon josta saatiin molemmille paikka!

2
Lentomatkustus / Vs: Upgreidaus Finnairilla
« : 09.05.2019, 19:54:22 »
Oletteko huomanneet, että Finnair on blokannut lähes kaikki bisneksen paikat Bangkokin-lennoilta niin, että upgrade pisteillä ei ole tarjolla? Lentoja voi selata kuukausien päässä vaikka viikkotolkulla vaikkapa syyskuulta, joka ei ole minkäänlaista sesonkia - eikä pistekorotuspaikkoja löydy. Tänään ostin lentoliput itselleni ja vaimolle - satuin löytämään lennon jossa oli "yli 5 paikkaa" matkustusluokan korotusta saatavana. Tein vaimon tililta korotuksen ja se meni läpi - samalla minuutilla toisella selaimella oli auki oma tilini ja siinä valmiina korotuksen hyväksyntä; klikkasin sitä ja yllättäen paikkoja ei enää ollutkaan saatavana. Nyt siis vaimolla on paikka bisneksessä, minulla ei.

En alkuunkaan usko että nuo pistepaikat olisivat noin vaan sillä sekunnilla kadonneet tai myyty. Luulen että niitä avataan mukavasti järjestelmästä ihmisille joilla sattuu olemaan tuttuja Finskillä töissä - ja nyt satuin tuon vaimon pistekorotuksen kanssa juuri oikeaan väliin ja se sattui menemään läpi.

Kaiken kaikkiaan tämä nykyinen systeemi on kyllä todella suurta kanta-asiakkaiden halveksuntaa Finnairin taholta. Tässä on kyseessä joku uusi linjaus joka on alkanut vasta reilun vuoden sisällä - sitä ennen pistekorotuspaikkoja oli saatavana mikäli bisneksessä oli tilaa. Nyt kaikki paikat pyritään väkisin myymään millä tahansa muulla keinolla ja kanta-asiakas saa pistekorotuksen vasta lähtöportilla mikäli jostain syystä ei ole saatu kaikkia paikkoja myytyä.

3
Yleinen / Vs: Matkakuvia
« : 26.04.2015, 21:42:10 »
Kiitos palautteesta! Lisäsin muutaman kuvan ja samalla nostin kaikkien kuvien pakkausastetta hieman. Silti ovat melko isoja fileitä...

4
Yleinen / Matkakuvia
« : 26.04.2015, 10:41:08 »
Uudistin nettisivujani ja nyt sieltä löytyy kokoelma sekalaisia - lähinnä matkakuvia - osoitteesta www.aarrerinne.com

Halusin laittaa kuvat esille suuressa koossa, vaikkakin niiden avaaminen hitaammilla nettiyhteyksillä vie nyt aikaa.

Sorry jos tällaisille linkeille olisi ollut olemassa joku valmis ketju, ei sattunut silmään....

5
Moi pitkästä aikaa,

Perustin avoimen Instagram-tilin johon olen lataillut "oikeita kuvia" vuosien varrelta... Nettisivujen päivitys kun on vähän jäänyt niin jospa tänne tulee sitten jaksettua postata:

http://instagram.com/treasureslope

Lähinnä matkakuviin tuo on keskittynyt...

T.Aarre

6
Lentomatkustus / Venäjän ylilentokiellon vaikutukset
« : 08.09.2014, 10:34:40 »
Venäjä otti taas esille mahdolliset ylilentokiellot. Mitä luulette - jos tuollainen länsi laittaisi lisäpakotteet voimaan ja Venäjä vastaisi kieltämällä ylilennot, loppuisiko Finnairin lento Aasiaan (esim. Bangkokiin) välittömästi vai olisiko mahdollista jatkaa eteläistä reittiä esim. välilaskulla Dubaissa?

7
Aasia / Q: Koneen vaihto Peking vs Moskova
« : 11.08.2014, 13:49:29 »
Olemme matkustaneet Mongoliaan yleensä Pekingin kautta ja Kiinassahan pystyy poistumaan lentokentältä ilman viisumia jos voi todistaa että jatkaa matkaa 24 tunnin sisällä (tai joissakin paikoin jopa 48h sallitaan). Mongoliaan pääsisi lentämään myös Moskovan kautta, mutta odotusajat ovat sielläkin pitkiä. Onko niin että Venäjä ei salli transit-alueelta poistumista ilman viisumia?

8
Lainaus Ulkoasiainministeriön sivuilta:
"24 tunnin sisällä (Shanghaissa 48 tunnin sisällä ) tapahtuva lentokentän kauttakulku (transit) ei edellytä viisumia. Maahantulolupa- ja tullausmääräyksistä vastaavat Kiinan viranomaiset. "

Kentältä pääsee poistumaan, kunhan osoittaa että on lento pois maasta 24 tunnin sisällä. Passiin tulee tuo "transit stamp" (eihän leimalla olisi mitään virkaa jollei tullialueelta poistuta).

Kun saapuu Kiinaan, EI pidä seurata Transit-opasteita vaan yksinkertaisesti suuntaan Exit ja Immigration. Siellä sitten voi vielä ohittaa muut jonottajat menemällä Special Lanen kautta (Transit-opasteita seuraamalla päätyykin varmasti johonkin koppiin odottelemaan).

Juuri näin homma toimi Pekingissä syyskuun alussa, kun olin palailemassa Mongoliasta. 10 minuuttia koneen laskeutumisen jälkeen olimme taksissa ja seuraavana aamuna ei mitään ongelmia lentokentälle palatessa. Matkalaukut tosin kannattaa tsekata suoraan seuraavaan maahan.. maahantuloviranomaiset haluavat myös nähdä eteenpäin jatkavien matkalaukkujen tunnistetarrat. Tosin, ei tämäkään ilmeisesti välttämätöntä ole 24 tunnin säännön puitteissa, saa se laukku kaiketi olla mukanakin.

Täällä on selostettu asiaa tarkemmin Pekingin osalta:
http://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g294212-i2147-k5289740-Stopover_permit_transit_stamp_in_Beijing_INSTRUCTIONS-Beijing.html

Tämä kirjoittamani koskee siis Suomen passilla matkustavia. Netistä löytyy myös lista millä kansalaisuuksilla on tämä kohtelu.


9
Yleinen / Uusia kuvia - Israel/Jordania/Egypti ja Islay
« : 22.07.2011, 14:49:27 »
Pitkästä aikaa tuli vähän päivitettyä nettisivuja...

Lyhyeltä reissulta Israeliin, Jordaniaan ja Egyptiin:
http://www.kuvamatka.com/IsraelJordanEgypt/

Savuisten viskien syntymailta:
http://www.kuvamatka.com/Islay/


Vielä jäi ainakin yhden pidemmän reissun kuvat odottamaan julkaisua

10
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Road trip: Kohdevinkkejä?
« : 29.01.2011, 14:47:37 »
Me tehtiin niin että yhdistettiin NYC ja länsi - Finskillä on mukava lentää suoraan New Yorkiin ja sieltä saa edullisesti lennot esim. San Franciscoon. Itse käytin Finnairin lentopisteitä NY-SF lentoihin American Airlinesilla ja maksettavaa tuli vain jotain 10 euroa veroja.

Tuolla lännessä riittää kyllä yllin kyllin nähtävää, Kalifornian rannikko on upeaa ja sisämaassa kansallispuistot ym... aavikollakin maisema vaihtui koko ajan, ajaminen on tuolla hauskaa. Kannattaa ottaa auto jossa on satelliittiradio niin ei ainakaan musiikkivalikoima lopu kesken!

Meillä ei ollut noin paljon aikaa... jos olisi ollut niin varmaan olisi tullut käytyä lisäksi Monument Valley ja sitten viinialueilla Kalifornian pohjoisosissa... ja pikkukylissä rannikolla olisi ollut kiva olla pidempäänkin

http://www.kuvamatka.com/usa/

11
Yleinen / Vs: Kuvatuksia maailmalta
« : 07.01.2011, 19:24:42 »
Kiitos vaan!

Kuvauskalusto on hiljalleen vuosien mittaan päivittynyt ja parantunut...

Nykyisin on Canon EOS 5D MK2 ja lasit:
- EF 15mm f2.8 fisheye
- EF 24-105mm f4 L IS
- EF 50mm f1.4
- EF 70-200mm f2.8 L

12
Yleinen / Kuvatuksia maailmalta
« : 07.01.2011, 12:27:41 »
Tuli tehtyä jonkunlainen kooste - kuvia sieltä sun täältä:
http://www.aarrerinne.com/

(ja kohta Places)

13
Täältäkin ääni Lapualle. Lähipiiristä on erittäin hyviä kokemuksia.

14
Edit: Muutama noista taitaa olla hdr-kuva? Värit ovat niin epätodellisen intensiivisiä!

Ei ole hoodeeärrää ainakan näissä talvikuvissa, maisemissa saattaa olla yksi Saanan kuva.

Polarisaattoria tulee käytettyä aika paljon, tietyssä valossa siitä tulee melko voimakaskin efekti. Ja tulee sitä välillä jotain värejä ruuvattua hiukan tuossa Lightroomissa, riippuu varmaan aika paljon näytöstä miten ne sitten toistuu. Voi olla jossain kohtaa menny ööveriks...

15
Moikka,

Huomasin vasta nyt että kamerakalustosta on kyselty.

Kaikki on kuvattu Canon EOS -digijärkkäreillä. Ensimmäinen oli 10D, sitten tuli 5D ja nyt on käytössä 5D MK2. Objektiivit ovat vaihdelleet vuosien varrella, tällä hetkellä käytössä on seuraavat:

EF 24-105mm f/4L IS USM
EF 70-200mm f/2.8L USM
EF 15mm f/2.8 Fisheye
EF 50mm f/1.4 USM

Keräsin hätäisesti jonkinlaisen lajitelman kuvia tältä talvelta, on ollut niin komeat kelit:

http://www.kuvamatka.com/talvi/


Hyviä reissuja kaikille!

T. Aarre

16
Aasia / Vs: Luuseritrekking Nepalissa?
« : 25.01.2010, 11:11:38 »
Huomasin vasta että tähän ketjuun on jäänyt laittamatta tuo linkki reissun kuviin, joten pistetään nyt tähänkin vaikka se jo parissa paikkaa onkin:

http://www.kuvamatka.com/nepal/

17
Aasia / Vs: Luuseritrekking Nepalissa?
« : 25.01.2010, 10:28:24 »
Hei aarre! Milta nain jalkikateen tuntu, oliko rankka reitti minka kiersit? itekki menossa trekkaamaan huhtikuun alussa, en hirvean hyva kuntoisena, mutta sisukkaana..;D Ja mietinnan alla on mika trekki valita..:) Joten suosittelisitko ko reittia?

Suosittelen ehdottomasti, mehän lähdettiin Circuitille vastapäivään ja sitten Jomsonista lennettiin takaisin Pokharaan, joten se eniten kansoitettu osuus alaspäin tulemista jäi pois.

Mekään emme tosiaan olleet hyvässä kunnossa, valmistauduimme trekkiin siten että puolisen vuotta kävelimme _kerran viikossa_ 5km :)

Trekki meni kuitenkin hyvin, otimme riittävän rauhallisesti. Siinä auttoi oppaamme Raju joka osasi arvioida sopivia päiväetappeja. Pari rankenpaa 7h kävelyn päivää oli, mutta muut ihan ok. Kaikkein raskain oli silti ehkä toinen päivä, lopuksi oli jyrkkä nousu jonka jälkeen tuntui että kuinkahan tästä eteenpäin. Homma ei kuitenkaan missään vaiheessa muuttunut tuon raskaammaksi. Pysyimme myös melkolailla terveenä, Manangin korkeudessa ja siitä ylöspäin alkoi aamuisin päätä särjeskellä mutta vedin sitten särkylääkettä siihen ja se helpotti.

Melko jyrkkä nousu on ennen High Campia ja sitten Thorung La:n ylitys lumista polkua tarpoen on tietysti oma lukunsa. Happi kun on vähissä niin on se aika puuskuttamista, mutta hiljaa hyvä tulee.

Meillä ei ollut untuvatakkeja ja se kadutti. Mentiin vaan aluskerros/fleece/kuori -yhdistelmällä. Tuolla ylhäällä on iltaisin KYLMÄ ja sitä on vaikea paeta mihinkään. Ruokailutilaa lämmitetään mutta kamiinasta tulee aika karmea katku, joten sielläkään ei niin viihdy. Huoneet ovat ihan kylmiä. Untuvatakista olisi varmasti ollut iloa iltaisin.

Olisin valmis tämän kokemuksen perusteella koska tahansa lähtemään uudestaan Nepaliin vaeltamaan, toivottavasti siihen tulee vielä joskus mahdollisuus.

18
Matkaseuraa / Vs: Annapurna Circuit huhtikuussa 2010
« : 24.01.2010, 23:41:47 »
Mun nettisivuilla on melko paljon kuvia Circuitilta
http://www.kuvamatka.com/nepal/

(jollet jo ole tuonne eksynyt)

Minä pidän tuota parhaana reissuna tähän mennessä. Hyvää matkaa!

19
Kiitos tiedoista! Olemme menossa ihan maitse Eilatista ensin Jordaniaan ja sitten Egyptiin. Luulisi että jos joku on Israelista tulossa, niin sillä on Israelin leima passissa?
Pitäisikö leimoista osata valvoa jotakin, mistä tiedän mitkä ovat oikeat leimat?

20
Onko täällä tuoretta tietoa siitä miten rajanylitykset Eilatista Jordanian puolelle ja Eilatista Egyptin puolelle ovat sujuneet?

Lennämme Tel Aviviin, pyörimme ensin Israelissa ja sitten olisi tarkoitus käydä Petrassa. Lopuksi olemme suunnitelleet mennä Dahabiin Egyptin puolelle ja sitten taas paluu Israelin kautta. Mikä lienee rajakäytäntö tätä nykyä?

Sivuja: [1] 2 3 ... 9