Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - eikka

Sivuja: [1]
1
Aasia / Borneo / Sumatra
« : 07.09.2006, 14:54:33 »
Vuorelle suosittelen hyvien kenkien ja lämpimien vaatteiden lisäksi otsalamppua ja pipoa+hanskoja. Huipulla tulee todella kylmä aurinkoa odotellessa. Kävelysauvaa on myös ehdoton, itselläni ei ollut ja polvet meni laskeutumisesta aika jumiin.

Majoitus sinne 3300 metriin pitää varata etukäteen, kannattaa olla ajoissa liikkeellä niin mahtuu siihen lämmitettyyn pääpaikkaan, jossa on ravintola (Laban Rata guesthouse). Vaikka nukkumaan niissä muissakin mökeissä tarkenee, niin vaatteita ei oikein saanut kuivaksi ilman lämmitystä. Opas tulee kaupan päälle kun maksaa kiipeämismaksun, omamme oli tosin ihan hyödytön. Ei osannut käytännössä yhtään englantia ja käveli aina parisataa metriä edellä tai takana. Kokonaisuutena vuoren valloitus oli kuitenkin ihan huippukokemus!

Sipadan käytiin myös katsastamassa, tosi upea paikka! Tosin armeijan läsnäolo hieman vaikutti tunnelmaan... Kävimme päiväretkellä (Sipadanilla ei ole enää mahdollista yöpyä) Sempornasta, kannattaa mennä ehdottomasti! Semporna itsessään, kuten kaikki muutkin Borneon kaupungit, oli aika vastenmielinen paikka.

Itse liikuimme Borneossa Kota Kinabalusta hommatulla vuokra-autolla.. Sipadanille meidät vienyt brittiläinen sukellusyrittäjä totesi meidän olleen ensimmäiset länsimaalaiset, jotka oli tullu paikalle omalla-autolla. jepjep. Toisaalta jos olet yksin liikkeellä niin ei liene järkevä vaihtoehto. Jälkikäteen ajateltuna en ole varma onko autoilu Borneossa kenellekään järkevä vaihtoehto :)

2
Aasia / Missä viettää viikonloppuja S'poresta käsin?
« : 22.08.2006, 11:36:00 »
Omasta mielestäni Melakaan riitti yksi päivä varsin hyvin. Aamuksi Melakaan ja illalla jatkaa Kuala Lumpuriin.

3
Aasia / Singaporesta kuukaudessa Bangkokiin?
« : 22.08.2006, 11:08:17 »
Redang on käsittääkseni enempi resort-tyyppinen, kun taas Perhentian on backpacker-henkisempi. Perhentianilta voi tehdä Redangille päiväretken, joten molempiinkin tutustuminen onnistuu! Syyskyy lienee oiva ajankohta, pahimman sesongin pitäisi olla jo laantunut..

Pulau Pangkoria (länsirannikolla) en lähtisi suosittelemaan, vesi oli ainakin tammikuussa todella sameaa (kuten kaikkialla länsirannikolla) ja roskaista ja muutenkin jotenkin tympeä paikka. Myöskään Penangiin en erityisesti ihastunut, mutta Perhentian oli ihan huippu! Menkää sinne!

Ja jos aikatauluun sopii, niin Kuala Lumpur on tietty ihan mainio kaupunki ainakin 3 kuukautta siellä asuneen mielestä. (nimim. Finnairin Kuala Lumpur-viikkotarjouksia odotellessa..)

4
Itselläni oli parin vuoden takaisella USAn matkalla n. 2vk vanha passi ja virkailija kiinnitti kyllä asiaan huomiota ja alkoi jotain kyselemään.. Maahan pääsin kuitenkin ihan sujuvasti, mutta kannattanee pidättäytyä heittämästä mitään läppää. "joo otin uuden passin kun vanha oli niin täynnä Iranin leimoja.." :)

5
Aasia / Bangkok-Laos-Vietnam-Malesia--Neuvoja?
« : 09.08.2006, 11:09:07 »
Vietnam on valitettavan heikosti edustettuna halpalentoyhtiöiden reittikartoissa, mikä kannattaa huomioida jo matkareittiä suunnitellessaan.

Vietnamista Kuala Lumpuriin ei pääse käsittääkseni millään halpalentoyhtiöllä. AirAsia lentää ainoastaan Hanoi-Bangkok -väliä, kun taas Tiger Airways lentää HCMC:stä Singaporeen. Näin ollen helpoin ja halvin ratkaisu lienee lisätä reittisuunnitelmaan pysähdys Singaporessa, josta pääsee kätevästi jatkamaan Malesiaan.

Malaysia Airlines lentää KLstä sekä Hanoihin että HCMC:hen, mutta lentojen normaalihinta on aika kova.. Ainakin viime talvena Malaysiallakin oli hyviä tarjouksia, joten tämäkin vaihtoehto kannattaa tsekata.

Suomalaisethan ei nykyisin tarvi Vietnamiin viisumia alle 15 päivän matkoille, joten jos ei viisumia jaksa hankkia, niin saattaisi olla järkevää keskittyä joko Vietnamin pohjois tai eteläosaan. Muuten aikataulusta tulee ehkä liian tiukka, kulkeminen on kuitenkin kohtuuhidasta.

6
Tongariro crossing on kieltämättä aivan ehdoton kohde. Kannattaa lähteä polulle esim. tunti "pääjoukon" jälkeen niin ei tarvi kävellä jonossa. Kävelimme keskellä kesää auringonpaisteessa lähes yksin koko reitin!

7
Lentomatkustus / Bali - Singapore
« : 04.08.2006, 13:51:55 »
Balilta Singaporeen lentää JetStar-halpalentoyhtiö.  http://www.jetstar.com. Suhteessa vähän kalliimpi kuin AirAsia tai Tiger, mutta kuulemma myös parempi (esim. aikatauluissa pysymisen suhteen). Lienee helpoin ja halvin vaihtoehto kyseiselle välille.

Singaporesta kannattaa jatkaa Malesiaan/Thaimaahan bussilla, sillä ainakin Singapore-KL välillä bussi on junaa nopeampi.

Sivuja: [1]