Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Zara

Sivuja: [1] 2 3 ... 17
1
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Laktoosi vaiva Amerikoissa
« : 27.06.2009, 19:57:21 »
Tungenpa nyt itseni tähän keskusteluun. Ottamatta kantaa pillereiden toimivuuteen tai muuhunkaan kommentoisin seuraavaa:
- viimeksi kun asuin useamman kuukauden Yhdysvalloissa (syksy 2005), laktoosittomia tuotteita oli kaupassa jonkin verran, mutta hyvin vähän. Vähälaktoosisia en nähnyt. Itselläni oli jatkuvia vatsavaivoja, en tiedä mistä muusta olisi voinut johtua.
- samat laktoosinpilkkomislääkkeet löytyy apteekista sieltäkin, ei tarvitse Suomesta raahata.

2
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: kanada?
« : 25.03.2009, 14:26:23 »
Prinssi Edvardin saari: Kävin viime kesänä kesäkuun alkupuolella. Turistisesonki alkaa vasta juhannuksen tienoilla, eli tuolloin oli kohtuullisen rauhallista. Toisaalta aivan kaikki nähtävyydet/palvelut eivät vielä olleet auki.

Meillä oli auto käytössä, eli pyöräilystä en osaa sanoa muuta kuin, että oman havaintoni perusteella pyöräily tapahtuu ihan normaalin autotien varressa. Tiet ovat ainakin sesongin ulkopuolella kohtuullisen rauhallisia, mutta melko kapeita. Maasto on kumpuilevaa mutta mäet melko loivia. Tietysti esim. kansallispuiston alueella on varsinaisia pyöräreittejä. Tässä pari linkkiä, mistä voisi löytyä parempaa tietoa:
http://www.pc.gc.ca/pn-np/pe/pei-ipe/index_e.asp
http://www.tourismpei.com/index.php3

3
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Uusi vuosi New Yorkissa
« : 07.09.2008, 12:58:46 »
Kaivoin vanhan topsun esiin siinä toivossa että joku tietäisi: jos on hotelli Times Squarella, käy muualla syömässä ja haluaa palata takaisin hotelliinsa ennen puolta yötä, niin pääseekö sinne takaisin?

Me saatiin hotellista sellaiset kulkuluvat, millä pääsee tapahtuman aikana takaisin hotellille. Sitä en tiedä, valvoiko ne poliisit jotenkin, että ihmiset ei sitten livahtaneet sinne itse Times Squarelle vaan todella menivät hotelliin :P

4
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: kanada?
« : 22.05.2008, 05:24:06 »
Osaiskohan joku vinkata, miten Quebec Citystä pääsisi kohtuullisen järkevästi julkisilla USA:n puolelle, Maineen, New Hampshireen tms.? Tämä näyttää nyt olevan parin viikon kuluttua alkavan reissumme pullonkaula kun emme löydä mitään kulkuvälinettä... (Reittisuunnitelma siis Toronto-Ottawa-Montreal-Quebec City-?-Boston etc.)

5
Minäkin olen käynyt tuolla Improvissa. Samaa mieltä, hyvä oli, vaikka etukäteen mietitytti (kun oli samanlainen katumarkkinoija myymässä). Juomat olivat mielestäni kohtuuhintaisia, 7-8 dollaria taisi olla kalleimmat (elokuu 2005).

6
Juu, en mäkään nyt osaa auttaa... Mutta jos päätyy privahuoneeseen niin ehkä kannattaa laittaa joku este oven eteen ;) Meille kävi yhdellä reisulla niin, että mun miäs keskellä yötä ryntäsi meidän yksityisestä huoneesta käytävän toiselle puolelle höpisemään unissaan jotain...  :lol: Seuraavaksi yöksi laitettiin painava matkalaukku reitille...

Mutta olisko kuitenkin niin, että kun vieraiden kanssa yöpyy niin sen verran "suorittaa" nukkuessaankin että pahemmilta fiaskoilta vältytään? (Olen itsekin mm. kerran koputtanut unissani viereisen huoneen seinää...)

7
Minä tallaan maailmaa: siitä tulee mieleen, että turismi tuhoaa maapalloa...

8
Nyt näyttää mukavasti plussaa (250€) mutta ehdotuksesta puuttuu suurlähetystöstä saamani palkka. Oikeudentajuni mukaan sen ei pitäisi vaikuttaa, koska tein asianmukaisen ennakkoveroilmoituksen jonka mukaan veroja ei niin pienestä summasta mene. Silti pelottaa lähettää korjattu versio...  :?

9
Kanada ja Yhdysvallat / Viisumista...
« : 14.04.2007, 20:30:17 »
Riippuu itse asiassa vähän, millainen viisumi sulla on. Oletettavasti turistiviisumi, jolloin ei kai pitäisi olla ongelmia.

Sen sijaan opiskelijaviisumilla piti hankkia maahantulokaavakkeeseen (vai mikälie DS-2019) allekirjoitus vaihto-organisaatiolta, että sain mennä käymään Kanadassa.

10
Haettiin Hulluilta Päiviltä lennot Barcelonaan. (Jono tuntui pitkältä, n. 30 henkeä meitä ennen mutta meni 20 minuutissa!) Reilu kaksi viikkoa Espanjaa elo-syyskuussa! Oujee.

11
Portland, Oregon. Ehkä siihen liittyy sellaista nostalgiaa, että se oli ensimmäinen kunnollinen kaupunki, johon päästiin oltuamme 2kk jumissa 20000 asukkaan kaupungissa Idahossa ;) Mutta oikeesti sympaattinen kaupunki. Vaikka on Seattlekin...

Jos ei tarvitse nimetä yksittäisiä kaupunkeja, niin koko luoteisrannikko Pohjois-Kaliforniaan asti punapuineen ja "sademetsineen" :) Ai hitsit. Pitää päästä takaisin..

12
Espanja / espanja ja junalippuset
« : 16.02.2007, 18:54:42 »
Mun tiedot perustuu kesään 2002 eli ei voi mennä takuuseen... Mutta silloin meillä 3 viikon reililippu osoittautui turhaksi. Kuljimme nimittäin koko ajan halvimmilla (Regional) junilla, jolloin yksittäisten lippujen ostaminen olisi tullut käytännössä täsmälleen saman hintaiseksi. (Joo, ja halvimmilla junilla kuljimme siksi, että ensimmäisellä yhteydellä Madrid-Barcelona meiltä vietiin 16€/nenä lisämaksua vaikka meille oli sanottu puhelimessa että 9€. Pelästyimme siis siitä emmenkä enää uskaltaneet nopeimpiin juniin. No, ihan hauskaa oli tällä viisiin.)
www.renfe.es löytyy jotain englanniksikin, joten ehkä se voi auttaa? Vai ymmärsinköhän nyt koko kysymyksen jotenkin väärin?

13
Etolan purnukat kestivät hyvin rinkassa 2 viikkoa, mutta sen jälkeen alkoivat pikkuhiljaa hajota (korkki ei tahdo enää pysyä kiinni).

Mutta tosiaan olen huomannut itse saman ilmiön - uudet määräykset ovat tuoneet hurjasti lisää pieniä pakkauksia useampaan kauppaan (ja aiemmasta poiketen todella kaikenlaista tavaraa: dödöjä, pienenpieniä hiuslakkapulloja, taisi olla partavaahtoa jne., jopa merkeissä oli valinnanvaraa).

14
Kanada ja Yhdysvallat / navigointia jenkkilän kartalla
« : 05.02.2007, 10:56:45 »
Minustakin Google Maps on ihan hyvä suunnittelutyökalu. Oman kokemuksen mukaan tosin annetut aika-arviot on aivan käsittämättömiä! En tiedä onko niihin laskettu mukaan jotain ruokataukoja vai mitä, mutta esim. matka Moscow, ID - Seattle, WA oli Googlen mukaan muistaakseni 8h ja matkaan meni parin pysähdyksen kanssa alle 6h.

Osavaltioiden lyhenteet tulee periaatteessa niiden nimistä suht loogisesti - NY New York, WA Washington, ID Idaho. SK lienee Saskatchewan (kirjoitetaankohan se noin...) Kanadassa. Tässä linkki USA:n postin lyhenteisiin: http://www.usps.com/ncsc/lookups/usps_abbreviations.html

15
Kanada ja Yhdysvallat / Vancouver Island
« : 28.01.2007, 22:21:42 »
Tästä ei nyt sikäli ole apua, etten ole Vancouver Islandilla käynyt, mutta oletko yleisesti kiinnittänyt huomiota tuon kulman ihmisten ajotaitoon? Riittää kun räntää sataa (vaikka sulaisi ennen tiehen osumistaan) niin ihmiset vetää lumiketjut renkaiden päälle... Toisaalta esim. vuokra-autoissa ei välttämättä ole kuin kitkarenkaat eikä niihin saa laittaa lumiketjuja, joten voihan se vaikeuttaa ajamista.

Äh, tästä tuli aika turha postaus, mutta en nyt jaksa poistaa   :roll:

16
Tipeistä: New Yorkin lakien mukaan tarjoilijat saavat nykyään lisätä laskun loppusummaan automaattisesti 20% tippiä. Kokemukseni mukaan tätä noudatettiin myös baareissa. Helppoa, mutta toisaalta asiakkaalla ei todellakaan ole valinnanvaraa edes tipin koon suhteen (New York:han on tunnettu siitä, että jotain on joka tapauksessa jätettävä)

Jos olette noin kauan, kannattaa ehkä käydä Manhattanin ulkopuolellakin... Tai vaikka niinkin kaukana kuin Princeton (New Jerseyssä). Se oli sievä pieni yliopistokaupunki, jo huomattavasti "amerikkalaisempi" (tai ainakin "uusienglantilaisempi") kuin New York.

17
Kanada ja Yhdysvallat / Uusi vuosi New Yorkissa
« : 14.11.2006, 20:52:32 »
Muistaakseni Times Square sulkeutui viime vuonna jopa aiemmin kuin kuudelta ja sen jälkeen sinne ei todellakaan pääse... Aika viileät mahtoivat olla oltavat viimekin vuonna: lämpötila n. 0 ja räntää satoi. Itse osallistuin siis Times Squaren nurkalla olleesta hotellista :D Tai osallistuin ja osallistuin, huoneen ikkunasta näki ja kuuli jotain, mutta ei alkuperäisenäkään tarkoituksena ollut osallistua tuohon Times Squaren tapahtumaan. Oli siellä muistaakseni Mariah Carey tms. esiintymässä ja muuta. Varmasti hieno kokemus, itse nautin enemmän siitä, että käytiin ravintolassa syömässä jne.

18
Kanada ja Yhdysvallat / kaipuu Amerikkaan
« : 29.10.2006, 14:35:04 »
Tyynenmeren rannikko Kaliforniasta pohjoiseen. Vei vallan sydämeni, vaikka matkasimmekin lähinnä joulukuussa. Oregonissa, Washingtonissa ja Kanadan puolella British Columbiassa on kauniita maisemia ja suurimmat kaupungit eli Portland, Seattle ja Vancouver olivat mielestäni kaikki todella viehättäviä ja houkuttelevia.

19
... koska nyt just alkoi näyttää siltä, että lähdetään Kööpenhaminaan jouluksi ja nähdään siellä eräitä ystäviä :) Ja puhuttiin jo niiden kanssa ensi kesän Espanjan-matkasta... Oijoi.

20
Kanada ja Yhdysvallat / kännyn käyttö Nykissä
« : 27.09.2006, 21:10:17 »
Ainakin lännessä saa pelkkiä pre paid -kortteja... Mutta melko kalliita todellakin olivat!

Sivuja: [1] 2 3 ... 17