Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - pettter

Sivuja: [1] 2 3 ... 7
1
Baltian maat / Vs: Linda Line, välttäkää
« : 12.10.2016, 21:41:22 »
Se mikä minua asiassa risoo on.. että
Siis kyseessä oli vaan Helsingin ja Tallinnan välinen kyyti ja vielä reittimatka, ja lisäksi otitte sen pienellä riskillä Linda Linelta. Suurimmalle osalle ei varmaan tulisi mieleenkään tuollaiset listaamasi jutut. Ja sitten vielä tunnekuohuissaan miettii valittamista ihan vaan kiusaamisen vuoksi ja täälläkin vielä kehoittaa välttämään kyseistä firmaa... Joo ei mennyt ihan nappiin niilläkään, en mä sitä.

2
Olettekos kuulleet... / Vs: Myö hostel
« : 06.09.2016, 19:45:14 »
Ulkomailla mä en hirveästi hostellien nimistä välitä tai eihän niitä aina ymmärräkään. Tietty jotkut saattavat olla houkuttelevampia kuin toiset. Tuosta Myöstä en tiedä, mutta mun korvaani se on yksi negatiivissävytteisimmistä sanoista mitä suomen kielessä  ja murteissa on. Ei kirosanatkaan särähdä korvaan noin pahasti.

Tietty ei toi varmaan ensisijaisesti helsinkiläisille ole suunnattukaan  ;)

3
Mahtavaa reissua kyllä suunnittelette.

Loppukevennys: Mistä tunnistaa insinöörin? :)

4
Ne kaikki sängyt on aika kapeita ja sinne ylös oli aluksi melko hankala kiivetä, mutta pienen harjoittelun jälkeen sinne ponkaisi kätevästi. Se kaide ei myöskään ole mikään kovinkaan iso, mutta noin muuten siellä voi olla päivisin rauhassa, minkä takia mä valitsin mielummin sen. Ylipäätänsä koko platzkart-vaunu oli parasta koko reissussa kun tuon saman reitin kuljin. Uudestaankin tekisi mieli reissata ja pysähtyä useammin, vaikka once in a lifetime -jutuksi tuon kuvittelin. Silloin reissun päällä kyllä vitutti ja usein, enimmäkseen siitä syystä kun en hirveästi varaillut etukäteen matkoja tai majapaikkoja. Mitään matkaoppaitakaan en ole ikinä lueskellut, mutta tämän ketjun luin ennen lähtöä.

5
Päiväristeilyllä kaikki ei käy maissa vaan osa jää laivalle. Ei kait laivafirma tiedä jääkö ihminen Tallinnassa vai Helsingissä pois. Sitä korttia vingutetaan vain laivaan tullessa ja näin on molemmissa päissä. Tietenkään en tuollaista huijausta suosittele. Hätätapauksissa yms. laivafirman on varmaan hyvä tietää tarkka matkustajamäärä ja muutenkin sillä ehdolla kait sä oot saanut halvan lipun että majailet pitkään laivalla ja mahdollisesti tuhlaat siellä rahaa. En kerro miten itse teen, heh.

6
Yleinen / Vs: Miten pidätte kuntoanne yllä?
« : 27.02.2015, 15:06:32 »
Mulla tulee reissuissa muutenkin liikuttua paljon enemmän kuin kotona. Ei siinä enää erikseen tarvitse kuntoilla, eikä sitä oikein jaksaisikaan kun päivän on jo kierrellyt kaupunkia.

Mä aina laihdun reissussa, vaikka usein vetelen pikaruokaa ja lähes joka päivä kaljaa.

7
Junamatkustus / Vs: Eka reili, 3 viikkoa, mitä mieltä?
« : 12.05.2014, 11:27:21 »
Jotkut tykkää olla pitempään samassa kaupungissa ja jotkut tykkää vaihtaa kaupunkia nopeasti. Reililippu kuitenkin tarjoaa sen mahdollisuuden, että noita kaupunkeja voi nähdä useammankin samalla reissulla. Ja jotkut ovat joskus miettineet että reililipulla kiertelisivät myös sellaisia hieman pienempiä kaupunkeja. Noihin joihinkin suht lähellä oleviin pääkaupunkeihin kun saa nykyään tosi halpoja lentoja ja niihin on kätevä mennä myöhemminkin. Ja jos suht pienellä alueella meinaa pitkään pyöriä niin kannattaa miettiä ostaako reililippua ollenkaan. Noin yleisesti ottaen siis...

Venetsiassa mä en kyllä kovinkaan kauaa jaksaisi pällistellä. Mä kävin siellä vaan päiväseltään ja illalla jatkoin Milanoon, josta en niin hirveästi tykännyt. Kiva tietenkin nähdä kaikkea uutta ja kokea erilaisia juttuja. Ja joku toinen varmasti rakastaa just noita paikkoja ja inhoaa niitä mistä mä tykkään.

8
Joo katsoin kaikki jaksot. Tosi hyvin oli tehty, hauskaa läppää, musiikit sopi hyvin jne. Varmasti oli hieno reissu. Ja on varmaan hienoa kun on tuollainen muisto reilistä, eikä vaan pari ankeaa fotoa jostain hikisestä patsaasta, kuten meikäläisellä, heh.

Jos nyt jotain negatiivistakin keksisin, niin ehkä paikoitellen sellainen pieni ylidramaattisuus ja ne muutamat ennakkoluulot pisti silmään. Mutta reissatessahan sitä oppii kun näkee maailmaa, rohkeasti kun vaan kokeilee uusia juttuja.

9
Mä ottaisin halpalennon johonkin Euroopan kaupunkiin. Tuolla rahalla tekee jo kivan reissun.

Tallinnassa mä muutenkin käyn noin kerran kuukaudessa. Laivamatkat ei paljoakaan maksa ja hostellissa nukkuu kympillä per yö. Baarissa tuoppi maksaa jotain 2.50 ja lounasaikaan syö noin kolmella eurolla. Kesäksi tietenkin varsinkin noi laivaliput kallistuvat hieman. Tallinnasta pääsee halvalla myös Riikaan tai Vilnaan. Ja vasta muuten katsoin että bussilla Prahaankin maksaa vaan 30e per suunta, mutta se tarjous taisi olla enää vaan tän kuun.

10
Matkaseuraa / Vs: Roskilde tai muu Euroopan festari 2014
« : 11.04.2014, 22:54:20 »
Joo ilmoittauduin Elmun bussiin. 30.6. on lähtö.

Onko kukaan muuten ollut vapaaehtoisena noilla festareilla? Hieman sitäkin mietiskelin. Nythän se aika tais jo mennä umpeen...

11
Matkaseuraa / Vs: Roskilde tai muu Euroopan festari 2014
« : 01.04.2014, 18:26:20 »
Joo tuota Roskildea olen tässä mietiskellyt. En ole aiemmin käynyt, mutta kiinnostaisi, varsinkin kun Rolling Stones olisi siellä esiintymässä, ja muutenkin. Norwegianilla olisi halvat lennot. Ja sitä Elmun bussiakin tässä pohdiskelen...

12
Joo todella vittumaisia ötököitä. Noin kolmen viikon välein vissiin tulevat imemään, ja ilman ravintoa voivat elää jopa 6-8 kuukautta. Kotona voivat mennä minne vaan piiloon, mutta yleensä suosivat esim. seinän listoja tai mitä siinä sängyn vieressä nyt onkaan, ja siinä sängyssäkin on varmasti paljon niille sopivia paikkoja. Myrkyttäjät kurkistivat ensimmäisenä sängyn alle, sinne pohjaan siis.

Yleensä luteet liikuskelevat keskellä yötä tai siis "aamuyöstä". Valot jos väläyttää päälle ja alkaa tutkiskelemaan lakanaa ja peittoa niin niitä saattaa nähdä. Kyllä ne silmillä huomaa kun musta täplä liikkuu. Netistä löytää kuvia. Jos tuollaisen näkisi (tai jopa saisi kiinni) niin voisi poissulkea sen, etteivät näppylät ole ihottumaa tms, mistä monet saattavat reissun jälkeen säikähtää. Niin ja ne pienimmät luteet ovat vielä "läpinäkyviä", tai saattaa niillä joku veritäplä sisällä näkyvän.

Tietenkin ihminen tulee herkästi vainoharhaiseksi. "Nyt kutittaa jalkaa, ja nyt joku liikkuu kyljessä" jne, varsinkin jos muutenkin pyörii sängyssä noiden takia.

Monesti suositellaan pesua kuumassa vedessä, tai muuta vastaavaa kuumaa, mutta se siis pitää tehdä pian reissun jälkeen etteivät leviä. Eikä tietenkään missään olohuoneen lattialla kannata rinkkaa tyhjentää jne. Nyt tuolla ulkona ei kovia pakkasia taida enää olla. Talvella mä jättäisin kaikki kamat pihalle.

13
Baltian maat / Vs: Vilnaan?
« : 03.03.2014, 19:29:04 »
Joo viime viikolla kävin Vilnassa. Tallinnasta menin bussilla kun joku tarjous näytti olevan. Ecolinellä meno-paluu 24e, ja Tallinnaanhan sitä pääsee usein tosi halvalla. Riiassa sitten vaihdoin bussia ja kiva oli että tullessa oli reilu tunti aikaa sielläkin käppäillä, tai no safkaamassa kävin. Hostellissa majoituin 7e per yö. Kesällä on varmaan vähän kalliimpaa.

Vilna oli kiva kaupunki. Paljon hienoja kirkkoja jne. Siellä vanhankaupungin kaduilla tuli päivät käppäiltyä ja illat sitten istuin baareissa. Yleensä oon reissujen jälkeen vitsaillut että rahat meni kaljaan ja naisiin, mutta nyt ei pysty sanomaan. Oli niin halpaa.

14
Jos Espanja on kohdallasi traumaattinen, niin sitten se on, mutta joskus ymmärrät, että ei se sen maan vika ole. Koko homma on omassa päässäsi ja se ei ole outoa sinänsä. Ei se silti oikeuta tuomitsemaan tuolla tavalla.
Ei kait tuossa nyt mitään niin kovinkaan erikoista ollut. On mullakin jäänyt paskat fiilikset joitakin maita kohtaan, esimerkiksi reilatessa mä olin Italissa aika väsyneenä ja stressaantuneena, ja silloin vitutti. Hieman jäi negatiiviset fiilikset siitä maasta.

Eikä hard tuossa sano että Espania oikeasti olisi vaarallinen maa. Tietenkin tyhmäähän se on jotain yksittäistapausta jäädä liikaa murehtimaan.

15
Buranapaketti mulla vaan on reissussa. Joskus siellä sisällä kulki pari laastariakin. Ja Venäjän halki kun matkasin niin joku ripulilääke oli myös repussa. Tallinnasta ostin ja vähän päälle euron maksoi. En mä täällä kotonakaan mitään erikoisempia lääkkeitä popsi. Joo en missään viidakossa ole reissannut.

Sattumoisin muuten viime viikolla ensimmäistä kertaa ikinä lääkäri määräsi mulle antibioottikuurin. Ja ikää on 32. Yhdellä pillerillä loppui kuume ja flunssa.

16
Joo onneksi meillä miehillä ei ole sitä märkivää tuheroa tuolla pöksyissä, vai miten sen nätisti sanoisi, heh. Joo ei sitä reissussa nyt joka päivä tarvitse alusvaatteita vaihtaa, tai no riippuu mihin menee ja mitä tekee.

Mä kuljen aina repun kanssa. Päällä jos vaikka nyt talvella on joku suht lämmin paita ja farkut + alla mamikset, niin reppuun vaan yhdet verkkarit ja paitoja vaikka poolo ja kauluspaita. Aika vähän, mutta tuolla setillä mä pärjään pitkälle. Joskus nyt on joku muukin pitkähihainen matkassa. Pyyhkeeksi mulle välttää käsipyyhe. Ja alusvaatteissa sitten reppuun sukkia esim. neljät, boksereita neljät ja t-paitoja pari. Lyhyille esim. neljän päivän reissuille mä otan alusvaatteita reppuun vaan yhden setin.

Ja noi mä pakkaan repun isoimpaan taskuun. Kamera sinne saattaa myös tulla. Keskimmäiseen taskuun sitten hammasharja ja -tahna, shampoo, partakone, deodorantti ja muut tuollaiset, mutta toi on se mun normisetti. Kännykän laturikin matkaa usein tässä repun lokerossa. Ja pienimpään taskuun sitten tulee kaikki tarvittavat paperit yms. Ja kaikkea muutakin sellaista pientä, esim. buranapaketti.

17
Eurooppa / Vs: Pietariin halvalla Helsingistä
« : 03.02.2014, 20:22:25 »
Miks bussil ku Allegro kulkee esim. Kouvola-Pietari välin 25€ suunta mikä on minusta jo melko edullista matkustusmukavuuteensa ja nopeuteen nähden  ???
Ite oon menos tän kuun vika vkl Pietariin zoomaa pari KHL-pelii ja Allegrol matkat edestakas n. ~50€

P.s. Enkä mä sillä, jos joku vaan haluaa mennä bussil ni antaa palaa vaan, mutta ton hinnan kannalta vaa tuumailin.
P.s.s. Ja 39€ päärautatieasemalta suuntaansa.
Noilla busseilla säästää rahaa ja pääsee heti fiiliksiin, heh. Onhan se joo suht ankea kyyti, mutta kyllä se kerran ainakin pitää kokea.

Esimerkiksi Suomen junissakin mä melkeinpä mielummin istun tyylikkäässä pikajunassa, missä on enemmän jalkatilaa ja pehmeämpi penkki, kuin niissä uudemmissa muovisen tylsissä Pendolinoissa. Mun mielestä toi Allegrokin on vähän kuin jossakin Hartwall Areenalla kävis katsoo lätkää. Joo hyvää lätkää kyllä näet, mutta ei siellä kliinisessä monitoimihallissa sitä jäähallifiilistä koe.

Ja nyt sentään ollaan Venäjälle menossa, heh.

18
Tyhmät kysymykset / Vs: Venäjän viisumit?
« : 20.01.2014, 13:34:45 »
Hirveee ongelma Venäjän viisumin kanssa! Elikkäs suunnitelmissa on Trans-Siperia/ Trans-Mongolia junailla tossa muutaman kuukauden päästä, ja nyt tosiaan tuo Venäjän viisumi tuottaa tuskanhikeä. Eli, kun viisumihakemuksessa sanoaan, että pitää olla kutsu/ voucher koko matkan ajaksi (jos hakee 30vkr) turisiviisumia. Onko tosiaan meidän suunniteltava koko junamatka etukäteen ja varattava kaikista mestoista yöpaikka etukäteen?
Mä muistan kanssa pähkäilleeni tuota viisumijuttua. Sitten päätin kääntyä matkatoimiston puoleen. Ne hoitaa kaikki tarvittavat jutut ja maksaa alle satasen. Passikuvat pitää vaan olla ja matkavakuutus. Ekan yön vain varasin etukäteen, ja senkin lähtöä edeltävänä iltana.

19
Vodkaa, Tallinnasta. Kerran kuukaudessa tulee haettua uusi satsi. Ei kiinnosta maksaa Alkon riistohintoja.

20
Yleinen / Vs: Yksin matkustaminen
« : 28.10.2013, 21:45:42 »
Toinen juttu mitä en tee yksin on juopottelu.
Kyllähän ryyppääminen on parasta yksin. Siis onhan se mahtava fiilis olla kännissä. Ei sitä viitsi heittää hukkaan keskittymällä muihin.

Sivuja: [1] 2 3 ... 7