Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - talvi

Sivuja: [1] 2 3 ... 7
1
Junamatkustus / Vs: Telttaillen?
« : 01.03.2014, 10:27:21 »
Joku kysyi telttailusta luonnon helmassa. Itse olen telttaillut jonkin verran Ranskassa. Ja siellähän se on ainakin kiellettyä. Mutta onnistuu kyllä, kun piilottaa teltan esim. puiden taakse metsässä. Siellä on myös jonkinlainen laki olemassa, että hätätilanteessa voi yöpyä yhden yön teltassa missä vaan. Eli jos joku olisi tullut jotain kysymään, niin aina olisi voinut vedota hätätilanteeseen.

2
Lentomatkustus / Vs: Kokemuksia Norwegian'ista?
« : 06.05.2013, 21:36:29 »
Kiitoksia vastauksista. Sitä on aina niin epävarma näistä kun on tuntematon lentoyhtiö. Ryanairin toimintaan tottuneena tuntui vaan liian luksukselta ollakseen totta. :)

3
Lentomatkustus / Vs: Kokemuksia Norwegian'ista?
« : 05.05.2013, 20:08:36 »
Olisko päivitettyä tietoa miten tarkkoja ovat käsimatkatavaroiden kanssa. Eli saako lentolaukun lisäksi olla esim. läppäri erikseen? Tai naisten pieni käsilaukku?

Ja jos joku voisi vielä rautalangasta vääntää minulle tämänkin: Ostin Norskin sivuilta halvimmat mahdolliset lennot ja maksoin 11 euroa yhdestä ruumaan menevästä laukusta. Saako se laukku nyt sitten painaa sen 20kg?
Kun sivuilla lukee vaan, että saisi ottaa 2 laukkua jotka painaa 20 kiloa...?!

4
Itse olen keikkatöissä. Alallani keikkaa riittää niin paljon kuin jaksaa tehdä. Olen esim. kaikki viikonloput ja pyhät töissä. Esim. pääsiäisestä saa hyvät rahat kun on aamuvuoron toisessa paikassa ja iltavuoron toisessa paikassa töissä. Jonkun aikaa tuollaista jaksaa painaa ja sitten onkin jo loman aika... Ja parasta tietysti, että saa tasan itse päättää milloin lomansa pitää.
Itselleni olisi kauhistus vakityö ja vaivaiset neljä viikkoa lomaa vuodessa, joista niistäkin joutuisi tappelemaan milloin ne saa pitää.

Itse olen myös usein yhdistänyt lomailuni johonkin pieneen työskentelyyn. Esim. kesätöissä ulkomailla.

5
Yleinen / Vs: Hyviä matkakertomuskirjoja?
« : 18.03.2013, 12:09:25 »
No nytpä tarttui kirjastosta mukaan mielenkiintoisia kirjoja.

Heli Ilaskari: Oravanpyörästä onnellisten saarille, Koti Kanarialla

Kohteen perusteella odotin jotain perus suomi-eläkeläis-juttua, mutta olikin yllätyksekseni oikein mielenkiintoinen kirja. Ja hyvin kirjoitettu, piti otteessaan. Kirja löytyi kirjastossa hämäävästi Elämäkertojen hyllystä. Yleensä kun olen vaan tottunut tutkimaan sitä Matkakertomusten hyllyä.


Niina With: Rahtilaivalla Brasiliaan- Vuorotteluvapaalla Etelä-Amerikassa

En ole vielä aloittanut kirjaa, mutta vaikuttaa lupaavalta. Olen jo pitkään etsinyt kirjaa tällaisesta matkasta. Kyseessä vieläpä nainen ja yksin rahtilaivalla rinkka mukana.


Timo Tuomi: Jalan halki Ranskan

Tämä oli ihana kirja. Alussa vähän takkuili, mutta kirjan luettua jäi sellainen olo, että minäkin haluan. Kyseessä siis suomalainen, joka käveli Ranskan läpi pohjoisesta etelään.


6
Lentomatkustus / Vs: Vaihtoajoista taas
« : 23.02.2013, 17:25:31 »
Münchenissä olisi 30 minuutin vaihto. Samalla lipulla menen, mutta pitää vaihtaa terminaalia. Mitenkähän kaukana nuo 1 ja 2 terminaali ovat toisistaan? Ja ei kai terminaalien välissä ole uutta turvatarkastusta/muuta hidastetta?
Ja tosiaan molemmat Euroopan sisäisiä lentoja ja samalla lipulla.
Matkatavarat siis todennäköisesti menevät suoraan, jos tuossa ajassa kerkeävät...

7
Lentomatkustus / Vs: Lentometsästyksen ABC
« : 22.02.2013, 18:38:34 »
No löytyihän ne lennot lopulta Lufthansalta. Kiitos vinkeistä.
Alkoi vaan jotenkin tuntumaan, ettei ole edes Eurooppaan lentämässä, kun melkein kaikkiin muihin Euroopan kohteisiin yleensä löytyy halvat lennot vähän kikkailemalla. Ilmeisesti kriisin syytä siis..

8
Lentomatkustus / Vs: Lentometsästyksen ABC
« : 20.02.2013, 21:36:33 »
Osaisko joku sanoa miten Ateenaan pääsisi Suomesta halvimmalla? Löysin vaan ihan järkyttäviä hintoja ja useimmat yhtiöt ei edes lennä koko kaupunkiin...?

9
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Vs: Disneyland 2012
« : 02.02.2013, 12:17:10 »
Hiljaiselta vaikuttaa tänä vuonna, eli ilmeisesti eivät Suomeen tule haastattelemaan?
En kylläkään usko, etteikö tänäkin vuonna olisi satoja innokkaita lähtijöitä. Onkohan sitten vaan hissukseen haettu ihan nettisivujen kautta tms. Viime vuonnahan vissiin jo haastattelivat Skypessä?
Yleensä on kyllä Turun työvoimatoimistosta joka kevä tullut joku ilmoitus, miten toimitaan. Onkohan niillä nyt mennyt sukset ristiin, kun on niin hiljaista?

10
Yleinen / Vs: Hyviä matkakertomuskirjoja?
« : 02.02.2013, 12:11:35 »
Olisiko jollain tiedossa ihan fiktiivisiäkin kirjoja, missä päähenkilö muuttaa ulkomaille esim. töihin tai lähtee vaihtoon, tai menee lomalle tms.? Tällaisia on aina mukava lukea...
Itse luen juuri parhaillaan Roman Schatzin kirjaa €. Kyllä tässäkin on matkustamisen meininkiä.

Itse luin juuri tuon Kanniston kirjan Elämäni Nomadina enkä myöskään tykännyt siitä. Olisin odottanut paljon enemmän niiden ihmisten oikeita kokemuksia, mutta nyt niitä oli mainittu vain sivulauseissa. Pettymys oli tuo kirja vaikka innolla sen kirjastosta otin.

11
Lentomatkustus / Vs: Lentokentillä nukkuminen!
« : 17.01.2013, 22:56:59 »
UsvAuer: Valitettavasti lennän jo aikaisemmin. Joo ajattelinkin, ettei sinne turvatarkastuksen ohi pääse... Olen kyllä nukkunut tuolla kentällä jo aikaisemmin, juurikin niillä muutamilla harvoilla penkeillä, mitä siinä on lähtöaulassa. No jaa... onhan siinä se joku hotelli vastapäätä.. Täytyypä vielä harkita asiaa..

12
Lentomatkustus / Vs: Lentokentillä nukkuminen!
« : 16.01.2013, 21:59:52 »
Takoitus olisi viettää yö Frankfurt-Hahnin kentällä. Mulla on pelkkä käsimatkatavara eli voinko mennä turvatarkastuksen läpi illalla ja nukkua siellä "sisäpuolella"? Vai onko se osa kiinni yön, kun ei lähde lentoja? Muistaakseni siinä teminaalissa oli viimeks melko vähän penkkejä ja jotain paikallisia kävi tonkimassa roskiksia yöllä.
(Sehän onkin muuten kultakaivos, ne roskikset just ennen turvatarkastusta, kun ihmiset on heittäneet kaikki käsimatkatavaroista kielletyt/ylimääräiset sinänsä ihan käyttökelpoiset tavarat pois. Ihmettelin, kun vartijatkaan eivät hätistäneet noita keräilijöitä pois.)

13
Lentomatkustus / Vs: Ryanair
« : 16.01.2013, 21:01:19 »
Tuli mieleen, kun täälläkin oli keskustelua noista käsimatkatavaroista...Kerran meni jonkun verran yli se 10 kg, niin piilotin sitten takkini alle 6 paitaa/hupparia. Siis käsivarrellani kannoin takkia ja paidat oli siellä alla, niin eivätpä huomanneet mitään. :)
On tuo kyllä sellainen sirkus aina tuo Ryanairilla lähtö. Joka ikisellä matkustajalla tuntuu olevan jotain ongelmaa laukkujen kokojen/painojen/määrien kanssa. Aina saa Check-in jonossa nähdä jonkun ihmisten tavarat, kun koko laukun sisältö levitetään lattialle ja mietitään, mitä sieltä voisi poistaa että saisi sen kilon pois..Ja tosiaan koneessa hirveä ryysis aina, kun naiset kaivavat käsilaukkujaan syllinsä siitä yhdestä käsimatkatavarasta jne...

Nyt taas pitkästä aikaa Raikulla menossa ja ekaa kertaa pelkkänä käsimatkatavarana lentolaukku. Vähän rupesi jo hirvittämään, kun laukun korkeus on 58 cm. Yleensä kai ne kattoo vaan nopeasti, että muiden mittojen suhteen sopii siihen kehikkoon. Ei kai ne tuota korkeuttakin niin syynää?

Mietin myös laukun painoa, kun mulla ei ole vaakaa. Tuo laukkuhan painaa jo itsessään tyhjänä muutaman kilon. Mitenkähän paljon sinne uskaltaisi tavaraa laittaa. Muistaakseni toi 10 kiloa tuntuu kuitenkin melko painavalta kädessä.

Ja mullahan oli jo nesteille muovipussi valmiina ja nyt vasta luin, että sen pitääkin olla uudelleensuljettavaa mallia. No voi räkä.. Mistähän sitä nyt Minigrip pusseja tähän hätään metsästäisi? Vai saako niitä Pirkkalan kentältä? Maksullisina?

14
Lentomatkustus / Vs: Ryanair
« : 07.01.2013, 16:28:56 »
Mullehan kävi kerran niin, että olin Ryanairin check-in jonossa vaikka kuinka kauan ja siinä odotellessa tuo 40min. ennen lähtöä-aika meni umpeen ja nenäni edestä pistivät tylysti luukun kiinni. Yritin valittaa, mutta ei voi mitään, liian myöhässä. Jos haluat koneeseen, niin maksat 60 euroa lisää per laukku ja ne otetaan koneeseen matkustamoon. No eipä siinä juuri muuta vaihtoehtoa ollut. Siitä sitten turvatarkastukseen alunperin ruumaan tarkoitetun laukun kanssa ja tottakai sieltä heitettiin roskiin kaikki mahdolliset tuliaisviinat ja kysnisakset ja neulepuikot ja ylipäätään kaikki epäilyttävä, jota ei saa käsimatkatavaroihin ottaa.
No, jotta tämä ei olisi ollut jo tarpeeksi raivostuttavaa, niin kun olin nousemassa koneeseen, niin joku kenttäpoika kiikutti juosten matkalaukkujani loppujen lopuksi ruumaan!!! Laitoin tästä pitkän kirjallisen valituksen Ryanairille lontooksi ja vastaus tuli joskus puolen vuoden päästä, että sori, ei voi mitään.

Tämä siis vain varoituksena, että kannattaa todellakin olla aina ajoissa Ryanairin kanssa.
Lennän itsekin edelleen Raikulla, koska harmittavaisesti se vaan on halvin vaihtoehto, mutta nykyään mieluummin vaikka istun sen kolme tuntia ennen koneen lähtöä kentällä kuin myöhästyn.

15
Nordjobbin kautta melko varmasti saisit jotain hoitotyötä, jos Pohjoismaat kiinnostaa. Niistä on eniten pulaa.

Etelä-Euroopasta joskus itse etsin hoitoalan kesätöitä, mutta melko hankalaa, ainakin näin Suomesta käsin.
Tietysti esim. Espanjassa on suomalaisia vanhainkoteja, joista vois kysyä kesäsijaisten tarpeesta.

16
Espanja / Vs: Paras paikka mennä vuodeksi Espanjassa?
« : 17.02.2012, 22:07:41 »
Itse oli Erasmus-vaihdossa Murciassa ja se oli ihan kiva paikka. Talvellakin lämpötilat oli suht mukavia ja sielläpäin puhuttu Espanja selkeää. Cartagenahan on siinä vieressä ja sinne olisin mennyt mieluummin. Siellä on myös lähellä upeat rannat ja toisaalta juuri Murcia ja Alicante isompia kaupunkeja. Käytiin myös telttailemassa läheisellä maaseudulla. Ja Murciassahan on maalis-huhtikuussa kuuluisat "kevätkarnevaalit", jotka on kyllä näkemisen arvoiset. Murciassa oli kovin espanjalaista, eikä kovinkaan paljon turisteja, vaikka suositut turistirannta onkin ihan vieressä.

17
Etelä-Amerikka / Vs: WWOOF Etelä-Amerikka
« : 17.02.2012, 17:27:08 »
No juuri noita maatilojen motiiveita olen itsekin miettinyt. Varmasti joukossa on ihan oikeasti muutama sellainen, jotka ovat kiinnostuneita muista kulttuureista ja sen takia haluavat vastaanottaa ulkomaalaisia. Mutta entäs ne loput sitten?
Itseä kiinnostaisi tuollainen kokemuksena, mutta en tiedä missä määrin uskaltaa luottaa...

18
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Vs: Disneyland 2012
« : 17.02.2012, 17:24:37 »
Hei te jotka olette olleet tuolla Korsikan haastatteluissa, miltä on vaikuttanut? Onko ollut esim. palkasta puhetta tai muuten työoloista?
Tuo ilmoitushan oli nyt uudestaan ilmestynyt MOL:n sivuille. Tästä lähtien tosin haastattelut vain puhelimitse. Vaikuttaa että ihan oikeasti tarvitsevat porukkaa sinne.

19
Etelä-Amerikka / WWOOF Etelä-Amerikka
« : 09.02.2012, 16:50:48 »
Etelä-Amerikan reissu on suunnitteilla ja olen nyt innostunut tästä wwoof-ajatuksesta. Eli ollaan töissä maatilalla ruokaa ja asumista vastaan. Sillä tavallahan voisi viettää muutaman kuukauden melko halvalla. Voisi käydä läpi useampiakin maita, viettää aina muutaman viikon eri maatiloilla. Näin periaatteessa ajateltuna rahaa menisi vain matkustamiseen/paikasta toiseen siirtymiseen. Ja ihan turistiviisumilla saa kuulemma tuota tehdä, koska sitä ei lasketa työnteoksi kun ei saa palkkaa.

Mitä mieltä olette tästä ajatuksesta ja erityisesti, onko jollain kokemusta tuosta wwoof toiminnasta Etelä-Amerikassa?
Mietin myös, onkohan se turvallista? En tiedä kuinka paljon noita osallistuvia maatiloja valvotaan.

20
Etelä-Amerikka / Vs: Kokemuksia Etelä-Amerikasta?
« : 09.02.2012, 16:45:25 »
Kommentoisin vielä tuota paluulippuasiaa. Itse muutama vuosi sitten lensin Buenos Airesiin ja jo Suomen kentällä lähtöselvityksessä kysyivät paluulippua ja virkailija oikein kalenterin kanssa laski, ettei mene yli sen 90 päivän. Sanoi, ettei olisi voinut päästää mua matkaan jos olisi ollut esim. 91 päivää.
Ja Argentiinan päässähän jo lentokoneessa piti täyttää lappu, kauanko on ja siellä rajalla kyllä syynättiin tarkasti paluulipun päivämäärä ennen kuin lätkäisivät sen turista 90 días leiman.

Itsellä tosiaan jo viisi vuotta reissusta mutta muistan silloin Argentiinan hintatason olleen naurettavan halpa.
Olisiko jollain tarkempaa tietoa tämän hetken hintatasosta. Tällä kertaa erityisesti kiinnostaa Chile, josta olen kuullut että on jopa yli Suomen hintatason?!

Sivuja: [1] 2 3 ... 7