Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - sanela

Sivuja: [1] 2 3 ... 14
1
Yleinen / Vs: Ei-peruutettavan hotellihuoneen peruminen
« : 07.01.2018, 09:09:16 »
Jos tämä kirjoitus ei ole trolli, niin en tiedä mikä on. Kattokaa nyt hyvänen aika jo heti ensimmäistä kappaletta  ;D Voi ressua reissaajaa, kun hotellisivustot pelaa selkeästi ilmoitettujen sääntöjensä mukaan ja paikallisetkin juhlii itsenäisyyspäivää vain hänen kiusakseen!

Eipä sillä, jos aikuinen säännöllisesti reissaava ihminen ei osaa käyttää netin varauskalentereita, niin kyllä sille voi jo vähän lällätelläkin. Mitenkähän tämä henkilö on onnistunut varaamaan lentonsa? Vai matkatoimistoko ne on hoitanut? Sitten ymmärrän.

2

Eli jos ihminen laittaa rahansa ensisijaisesti mielummin johonkin muuhun, niin se on muka epätoivoista selittelyä, että ei oo varaa? Miksi se ei voisi olla oikea syy? On mullakin tilanteita, että joskus on pakko tehdä hankintoja tai valintoja senkin kustannuksella, että nyt ei sit ole hetkeen aikaan varaa lähteä reissuun. Se on ihan oikea syy eikä mikään tekosyy. Samoin jos mulla olis kesämökki, mitä oikeasti haluaisin, niin todennäköisesti se olis se mun ensisijainen juttu ja sitten ei välttämättä olis enää aikaa matkustella vaikka haluttaiskin. Joillakin ihmisillä on elämässä muitakin prioriteetteja kuin matkustaminen ja niistä on sitten vain pakko valita. Mutta se, että valitsee ne muut, ei pitäis olla mikään juttu, miksi se jonkun mielestä sitten kuulostaa hölmöltä. Toi on just sellaista ylimielisyyttä ja ehkä mustavalkoisuutta mikä itseäni pistää silmään, että kuvitellaan, että kaikille muillekin matkustus on sijalla 1. Ei se ole, vaikka se itselle sitä oliskin.

Taisi mennä pointti vähän ohi  ;D Juu, ei mullakaan olisi varaa matkustaa jos käyttäisin ne matkarahat johonkin muuhun. Tai aikaa, jos käkkisin kesämökillä kaikki lomani. Juuri tätä tarkoitin: jos käyttää rahansa/aikansa johonkin muuhun, niin onhan se aika vähintäänkin hölmöä selitellä kaikkia muita tekemättä jättämisiä sillä, ettei aikaa/rahaa muka ole. Kun oikeasti sitä oli, mutta käytti sen muuhun. Näitä ihmisiä on ympärillä pilvin pimein, jotka tienaa tuplat tai triplat sen mitä minä ja SILTI joudun säännöllisesti kuuntelemaan, miten heillä ei vaan ole "varaa" matkustaa, koska auto ja talo ja purjevene. Siinä sulle lisää mustavalkoisuutta ja ylimielisyyttä (oman kirjoituksesi jatkoksi).

3
^Kenen mielestä kiinnostuksen puute on "tekosyy"? Päinvastoin, outoa on miten harvalla on pokkaa ihan rehellisesti myöntää, ettei lähde koska ei kiinnosta tai ei vain uskalla. Sitten epätoivoisesti viljellään näitä ei oo rahaa (kun just ostin tonnilla uusia vaatteita ja muutenkin tienaan tuplasti sen mitä sinä, mutku mutku) eikä aikaa (kun just vietin koko kesälomani mökillä) -fraaseja ja kuulostetaan hölmöltä. En tiedä mikä taho on keksinyt sen, että matkailusta PITÄISI kaikkien olla kiinnostunut, mutta tuskin reppureissaajat ainakaan.
4
Afrikka / Vs: Etelä-Afrikka
« : 19.08.2015, 19:09:25 »
Ensiksi: Alkaa mennä aika mielenkiintoiseksi kun minua yritetään leimata hysteeriseksi ja naiviksi sen perusteella, että olen ilmaissut oman kantani turvallisuuden suhteen E-A:ssa! Se kun ei vaan mene niin, että "joo, mulle ei tapahtunut mitään ikävää. Joo, on se ihan turvallinen maa"....Enintään voisi sanoa, että minulle ei tapahtunut mitään pahaa ja sen vuoksi minusta tuntuu, että maa on ihan turvallinen.

Sinua lukuunottamatta täällä ei tosin ole kai kukaan väittänytkään, että maa on "ihan turvallinen". Vaan että sinne voi matkustaa yhtä hyvin kuin muuallekin, kunhan pitää järjen päässä.

Jollekin ei tapahdu yhtään mitään pahaa, joku taas ryöstetään jo matkalla J:n lentokentältä matkalla hotelliin.

Nimenomaan. Menihän se viimein perille sinullekin. Ja sama toki pätee suureen osaan maailman maista, kuten tässä(kin) keskustelussa on taas monta kertaa mainittu, eikä liity millään lailla erityisesti Etelä-Afrikkaan.


5
Afrikka / Vs: Etelä-Afrikka
« : 19.08.2015, 06:38:19 »
Anteeksi, sanoinko ylivarovaiset paikallliset valkoiset? Tarkoitin tietenkin rasistisia. Jarkyttavimmat rasistiset vihanpurkaukset olen kokenut elamani aikana valkoisilta, keski-ikaisilta etelaafrikkalaisilta. Mielestani maassa kauan asunut, monikulttuurisessa yhteisossa kasvanut ekspatti ymmartaa puhtaan rasismin ja varovaisuuden eron paremmin kuin apartheidilla aivopesty valkoihoinen. Tama karjistaen.

Nimenomaan tästähän E-A:ssa on kyse. Jos kuuntelee paikallisten valkonaamojen pelotteluja, niin tokihan kaikki turistit murhataan ja raiskataan samantien kun astuvat lentokentän ovesta ulos, koska neekerit. Hohhoijaa.

Muutenkin on aika turha vetää esiin yleisiä murha- ja ryöstötilastoja siinä vaiheessa, kun joku kyselee uskaltaako maahan mennä pariksi viikoksi lomalle. Eivät ne turistien turvallisuudesta mitään kerro. Jos joku jaksaa etsiä tilaston, jossa verrataan E-Afrikan turistien kokemaa väkivaltaa esim. latinalaiseen amerikkaan tai eurooppalaisiin suurkaupunkeihin, niin sepä olisi mielenkiintoista luettavaa.

Eikä se nyt muutenkaan paikkaansa pidä, että paikalliset automaattisesti"tietävät" kaupunkinsa vaarallisuuden paremmin kuin expatit. Kun aikoinaan menin ensimmäistä kertaa Berliiniin kielikurssille, perhe järkyttyi sanoinkuvaamattomasti, kun olin lähdössä illalla klubille. Berliinihän oli aivan käsittämättömän vaarallinen paikka, ei siellä voi nuori nainen yksikseen illalla liikkua!!!

6
Afrikka / Vs: Etelä-Afrikka
« : 14.08.2015, 09:43:54 »
Minusta E-Afrikka oli ihan ok yksinreissaavalle aikuiselle naiselle. Kiertelin alkuvuodesta 3 viikkoa eikä mitään ongelmia ollut (no, iltaisin/öisin en juuri liikkunut, kun ei tuo yöelämä enää tässä iässä nappaa), enkä tavannut ketään muutakaan jolla olisi ollut. Yhtä hyvin siellä voi reissata yksin kuin muuallakin, mutta jos kovasti pelottaa ja reitit sopivat, niin http://www.bazbus.com/ kuskaa (kuulemma) kätevästi suoraan hostellin ovelta toiselle.  Firman aikatauluista johtuen oma "vapaus" on rajallinen, mutta sentään sitä on enemmän kuin ihan perinteisellä valmiskiertomatkalla.

7
Terveyskirjasto sanoo syyhypunkista näin: "Syyhypunkki tarttuu vain tiiviissä kontaktissa, usein sängyssä, lapsilla myös telmiessä ja painiessa. Perhepiirissä punkki voi siirtyä lapselta toiselle ja aikuiselle ja päinvastoin. Syyhypotilaan kättely on käytännöllisesti katsoen vaaratonta. Tartunta vuodevaatteiden tms. välityksellä on epätodennäköistä.
Kutina ei ala heti tartunnan jälkeen, vaan vasta 3–6 viikon kuluttua. Se aika on elimistöltä kulunut otuksen tunnistamiseen ja vasta-aineiden muodostamiseen."

Ja kyllähän pelkästään kuiva iho voi kutista todella voimakkaasti, ihan ilman minkäänlaisten öttiäisten apua. Itselläni tuppaa kuivumaan iho paitsi talvisin, niin myös (liian) hyvin ilmastoiduissa tiloissa ja pitkillä lentomatkoilla.

8
Yleinen / Vs: Pidemmät reissut yli kolmekymppisenä
« : 11.06.2015, 17:01:10 »
Onko muuten jollain antaa vinkkejä, miten löytää hostelleja "aikuisempaan makuun"? Vai onko sellaisia?
Kun tripadvisoria lukee, parhaiten arvioiduissa hotelleissa yleensä arvioitsijat hehkuttavat mahtavia bileitä jne.

Oma konstini on jo iät ajat ollut seuraava: katson arvostelut esim. Hostelworldista ja tsekkaan erityisesti pisteet kohdissa cleanliness (mitä korkeampi, sen parempi) ja atmosphere (mitä matalampi, sen parempi). Ei tämä mikään pomminvarma konsti ole, mutten ole parempaakaan keksinyt... Aika usein tuo 'atmosphere' tosiaan tarkoittaa sitä, että on paljon nuorta sakkia joka haluaa joko bilettää tai vähintäänkin 'hang out' yhteisissä tiloissa kaiken päivää/yötä, ja juuri tätä haluan välttää. Ihan kohtuullisesti noista kommenteista ja pisteytyksistä pystyy onneksi päättelemään, minkä asteen bilepaikka on kyseessä.

Mitä eurooppalaisiin HI-hostelleihin tulee, niin mun kokemukseni mukaan niissä kylläkin yöpyy pilvin pimein lapsi- ja nuorisoryhmiä ja meteli on siis sen mukainen. Vaikka onhan sekin parempi vaihtoehto kuin kännäävät parikymppiset, noilla kun yleensä taitaa olla joku valvoja mukana, joka patistelee ne edes jossain vaiheessa yötä nukkumaan.

9
Tän nyt varmaan tajuaa toki kaikki ja "taitavasti" bloggaaja käytti tilaisuuden hyväkseen ja nosti esiin kaikki yhteistyöjutut kerta heitolla :) Ja tottakai blogi saa paljon huomiota, mutta niinkuin itsekin sanoit, kommentoijat tuntuvat olevan pääasiassa toisia bloggaajia. Tää on mun mielestä vähän outoa ja tuntuu, että blogeja seuraakin eniten toiset bloggaajat?

No, eihän siinä mitään ihmeellistä ole. Useimmissa blogeissa ei ole mitään sellaista sisältöä, jota kukaan lukisi sen sisällön takia, joten toki seuraajat/kommentoijat on juurikin niitä toisia bloggaajia - ja tietysti sen takia, että saisivat samalla näkyvyyttä ja seuraajia omille blogeilleen.

10
Mutta olen jopa ihmetellyt, ettei mikään iltapäivälehti tai vastaava ole ehtinyt vielä tekemään juttua jostain Kaakkois-Aasiassa työttömyyskorvauksilla puoli vuotta reissaavalta, joka samalla "hakee" itselleen työpaikkaa Suomesta. Eiköhän sellaisen jälkeen kansan raivo pakottaisi laittamaan jotain järkeä siihen peliin

Miksi niistä? Eiköhän paljon oleellisempi ongelma ole ne (kymmenet?) tuhannet, jotka tälläkin hetkellä loisii vuosikaudet (siis huom! ei pelkästään puolta vuotta) lähiöbaareissa tai kotisohvalla eivätkä edes "hae" työpaikkaa. Eipä ole se kansan raivo pakottanut laittamaan ns. järkeä tähänkään, miksi ketään siis kiinnostaisi kourallinen sniiduträvellereitä, jotka loisii jossain muutaman euron torakkamajataloissa Thaimaassa? Ai niin, kateus. Nehän on siellä ulkomailla ja me työtätekevät vaan kärvistellään täällä kurjissa Suomen talvikeleissä. Saunan taakse kaikki tai vähintään loppuiäksi tuet pois tommosilta!

11
Aasia / Vs: Itä-Timor
« : 19.01.2015, 18:41:29 »
Vajaa vuosi sitten yhdensuuntainen lento Dili-Bali maksoi 140 USD. Lentoyhtiö oli Srwijaya Air (tai miten se nyt kirjoitetaan, en jaksa tarkistaa), joka oli kympin pari halvempi kuin toinen mahdollinen vaihtoehto (Garuda?). Aika kalliilta tuo 500e tosiaan kuulostaa. ..

12
Lentomatkustus / Vs: Erikoisruokavalio ja lentokoneruoka
« : 17.09.2014, 07:51:26 »
Aika hauskaa, kun valitetaan oman nirsoilun aiheuttamasta erilaisesta eteentuodusta ruuasta ;D

Juu, aivan hillittömän hauskaa  ::)

Vielä hauskempaa on se, miten nämä yhtiöt mainostavat kilometrin pituista listaa kaikenlaisista vaihtoehdoista mitä he muka tarjoavat, kun loppujen lopuksi tarjolla on vain se sama vegaani kaikille mahdollisille, joille se etäisestikin sopii. Täysin harhaanjohtavaa mainontaa ja siitä kuuluukin valittaa - tosin oikea valitusosoite olisi lentoyhtiö, näillä foorumeilla nuriseminen ei paljon asiaan vaikuta.

Viimeksi muuten kun itse tilasin lakto-ovo-vegen, niin muilla matkustajilla oli aamiaisella sienimunakas ja hedelmäsalaatti. Mulla oli paistettuja herkkusieniä, pari makaroonia ja kuvottavanmakuinen esanssikiisseli. Jepjep.

13
joo samaa mieltä ylemmän kanssa. sama toi Katariina72000 kommentti, ei ollu eka turha kitinä kommentti mitä siltä tulee. Ketään ei varmasti haitannu kun ne jaksot oli siinä putkessa linkkeinä.., se oli itseasiassa aika kätevä. +jos näitä ei tänne "mainosteta" nii mistä tällästen olemassa olon sitten tietää, blogeja ei joo mainosteta koska ne löytyy etusivulta..

Mut katariinaa häiritsi, ja sehän on tärkeintä! Kiukkuruttunaamaa vaan kehiin, kun joku kehtaa postata reppumatkafoorumille (kuvitelkaa!!!) jotain sellasta, jota ei ole nelikymppisille veteraaneille suunnattu. Ja vielä tavalla, joka ei henk.koht. tätiä miellytä!. Heti pitää päästä vähän ojentamaan nuorisoa.

Itse tiedän katsomattakin etten kuulu videoiden kohderyhmään, muttei tulis mieleenkään tulla tänne kiukuttelemaan ja pilaamaan tekijöiden fiilistä. Mikä helvetti näitä foorumipoliiseja iukein vaivaa?,

14
Pari brittityttöä ajeli jo aikpäiviä sitten pinkillä tuktukilla Bangkokista Britteihin. Kirjoittivat reissustaan lyhyesti Lonely planetin Flightless-kirjassa, mut mahtoivatko pitää blogia? Tämän reissun alkamista odotellessa vois tietysti googlettaa, josko jotain löytyisi...

15
Niin asiaa voi ajatella toisin päin. Olet maksanut kalliin ulkomaan lennon ja majoituksen. Saat työkkäristä ilmoituksen, jossa sinun pitää tulla Suomeen.

Lähettääkö työkkäri nykyään tuollaisia ilmoituksia ikinä, kenellekään? Veikkaan että se pienenpieni riski kannattaa ottaa, jos ei nyt vuosikausia putkeen meinaa olla reissussa.

16

Tsemppiä vaan. Jos vastaanotto on tämä palliksissa, niin mitä se onkaan muualla?  ;)

Jaa että palliksetko on yleensä joku ystävällisen ja innostuneen vastaanoton paras esimerkki? joopa joo ;D

No, ei itseänikään kiinnosta ryhmämatkailu eikä tämä kohdekaan sen kummemmin - tai katsotaan sitten kun on ne kaikki enemmän kiinnostavat maat ensin nähty. Mut onhan noita Afrikka-faneja ja kaikenlaisia maabongareita olemassa, joten jos ei kuvittele täyttä elantoa tällä tienaavansa, niin luulisi satunnaisille matkoille löytyvän porukkaa. Täällä vaan on senverran suppea ja omatoimimatkaileva yleisö, että varmaan kannattaa siirtyä muille foorumeille. Rantapallo ja mitä niitä nyt on.

17
Aasia / Vs: Indonesia/vinkkejä?
« : 24.10.2013, 09:26:22 »
Onko tosiaan niin, ettei Indonesiaan ole multiple entry (turisti-)viisumia tarjolla? En ainakaan mistään sitä infoa löydä ja se 60 päivän viisumikin on ilmeisesti single entry? Hankalaksi menee, kun haluais palata maateitse rajalta, jossa VOA:a ei myönnetä.

18
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Vs: Oletko 35 + ?
« : 20.09.2013, 11:11:42 »
Vahva HEP.

19
Yleinen / Vs: UUSI ALOITTAVA REISSAAJA, APUA APUA :)
« : 13.08.2013, 09:00:53 »
Kuka 27-vuotias muka kirjoittaa noin sekavaa ja huonoa tekstiä? 17-vuotiaaltakin tuo olisi jo surkea yritys, saati lähes kolmekymppiseltä.

20
Terveys ja turvallisuus / Vs: Pitkät vakuutukset
« : 07.08.2013, 18:10:56 »
Pakko nyt hehkuttaa täälläkin, kun vuosien pitkien vakuutusten tuskastelujen jälkeen vihdoin ilouutinen Op-Pohjolan Eurooppalaiselta tänään, vuoden vakuutus matkatavaravakuutuksen kanssa 209 euroa. Siis ei enempää eikä mitään ylärajoja korvauksilla. Tänä vuonna kuulemma muuttHuippudiili ja turvallisin mielin reissuun lauantaina, Aussit kutsuu vuodeksi!

Millä konstilla tuollaisen saa? Itselleni sieltä väitettiin, että määräaikaisen vakuutuksen voi ottaa korkeintaan 3 kuukaudeksi ja silloinkin sen hinta olisi jotain 230e :o

Sivuja: [1] 2 3 ... 14