Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Melankolia

Sivuja: [1] 2 3 ... 6
1
Pakistanin voipi poistaa. :)

2
Ärsyttävät vaihtoehdot! :D SYKSY ehdottomasti. Ja kevät hyvänä kakkosena. Jos noista on ihan pakko valita, niin talvi...

3
Lainaus käyttäjältä: "Juzt"
Onkos passileimoista millaisia havaintoja?

Estääkö Israelin leima matkustamista ja toisinpäin: onko muilla rajoilla tullut kyselyjä Irakin leimasta?

Jollet saa tästä ihan varmaa tietoa, niin kannattanee vain hankkia uusi passi?

4
Yleinen / Travellerin unelmatyöpaikka?
« : 14.03.2007, 15:32:38 »
Lainaus käyttäjältä: "Mizzoni"
Lainaus käyttäjältä: "unkkatkumiankka"
Miksei täällä ole kukaan maininnut matkailun kannalta ehkäpä parhainta ammattia - freelance tulkkia?  :)  Saa itse valita työtarjouksista, voi pitää vaikka puoli vuotta lomaa jos huvittaa, tienaa keikoista helv.. paljon, saa tarvittaessa muitakin töitä esim. matkailutoimistoissa...


Onkohan tulkeilla yleensä näin hyvä työtilanne? Muutama tuntemani tulkki ei ole ainakaan mitenkään älyttömän rahakkaissa töissä kieriskellyt, saati sitten niin paljon että olisivat voineet elää mukavasti matkustelun lomassa tehtävillä kevyillä keikkatöillä :wink: . No, riippuu varmaankin aika paljon siitä mitä kieliä hallitsee ja onnistuuko löytämään jonkin hyvän apajan josta töitä pukkaa.


Yksi kaverini tekee Venäjä-Englanti tulkkausta ja tuntuu töitä riittävän niin paljon kuin jaksaa/ehtii tehdä! Ja palkkakin on hyvä.

5
Lainaus
Tietääkö noita mistään etukäteen sit?

No kannattaisikohan vaikka ihan soittaa paikan päälle ja kysyä?

6
Yleinen / Reissaajan Helvetti?
« : 02.03.2007, 16:57:25 »
Lainaus käyttäjältä: "pettter"

Mutta jotenkin vaan mua hieman kummastuttaa kun kysytään "mitkä ovat sen ja sen kaupungin must see -paikat" -kysymyksiä? Jotenkin toi must see -sanonta pistää heti silmään ja sillä sanalla on ainakin mulle negatiivinen vaikutus....
...vuodatusta ...

Eiköhän anneta kaikkien matkustaa niinkuin itse kukin haluaa. Jos on vain vähän aikaa ja uusi paikka, niin minun mielestäni on ihan luonnollista kysellä muilta kokemuksia ja vinkkejä mihin kannattaisi mennä. (Ei se tarkoita että niitä pitäisi orjallisesti noudattaa.) Ja jos joku kulkee nimenomaan nähtävyyksien perässä niin oma kai on asiansa?

7
Lainaus käyttäjältä: "Pätkis"
Itselläkin alkaa kiinnostamaan ulkomailla "oikeasti" opiskelu kun nyt paljastui että meidän koulusta pääsee britteihin vain puoleksi vuodeksi vaihtoon :(  ilmoittivat näin kivasti pari viikkoa ennen ilmottautumisajan päätyttyä.
Tirppa: olet siis aivan varma tästä tiedosta, et skoteissa ei tarvi maksaa lukukausimaksuja? Tiedätkö mistä tuon voisi varmistaa? Se olisi kyllä aivan unelmajuttu:) Mutta mikähän homma on jos opiskelee vain vuoden? Tai lähinnä kävi mielessä ajatus, että ottaisin omasta koulusta välivuoden, opiskelisin virallisesti esim. Aberdeenissa ja tulisin takaisin vuoden kuluttua. Vaikka voi olla ettei tuo Kajaani kovin vedä puoleensa jos on mahdollisuus tehdä koko tutkinto briteissä;) Opiskeletko siis itse siellä? Millaiset pääsykokeet ovat, noin niinkuin yleensä ottaen ulkomaiselle opiskelijalle?
Sattuisiko kukaan tietämään hyvää yliopistoa missä on matkailualan opintoja tarjolla? Prestonissa on ainakin valtava matkailualan puoli käsittääkseni, ja Aberdeenissä samaten. Ja onkohan tuo vain skotlannissa ettei tarvi maksaa lukukausimaksuja itse?

Suosittelisin tutustumaan www.ucas.com ja vaikka forum.isory.org.
Skotlannissa (ja kyllä, vain Skotlannissa) ei tarvitse maksaa lukukausimaksuja itse, SAAS maksaa ne, parin tonnin valmistumismaksu kylläkin täytyy maksaa.
En oikein ymmärrä tuota että ottaisit välivuoden ja opiskelisit Skoteissa vain vuoden?
Pääsykokeista - niitä ei ole.

8
Lainaus käyttäjältä: "alan_mies"
Normaalinen kannabiksen käyttäjä kun tahtoo Suomessa tätä nykyä olla kaikkea mahdollista muutakin saatavissa olevaa vetävä moniongelmainen parikymppinen tai vähän vanhempi.

Mihis tämä perustuu? :shock: Kaikki kannabiksen käyttäjät joita minä Suomessa tunnen, ovat 20-30 vuotiaita ihan normaaleja opiskelevia tai työskenteleviä ihmisiä...

Lainaus käyttäjältä: "alan_mies"
Ja se suurin ongelma ja riskit ovatkin juuri tuossa; samasta luukusta, josta hasis tai marihuana hankitaan, saa lisäksi yleensä vähintäänkin piriä ja bentsoja. Välittäjäporras varsinkin tahtoo olla aika epämiellyttävää porukkaa.

Tästä ongelmasta juurikin päästäisiin eroon kannabis laillistamalla - sitä ei tarvitsisi ostaa epämääräisistä luukuista jotka tuputtaa kaiken maailman piriä ja pillereitä. Silloin kannabiksen ostaja ei myöskään tukisi järjestäytynyttä rikollisuutta vaan verot menisivät valtiolle, samaan tapaan kuin alkoholivero nykyään.

9
Yleinen / Re: toimeeton nuori
« : 24.02.2007, 20:31:27 »
Lainaus käyttäjältä: "salomaaj"
Lainaus käyttäjältä: "Storm"
Kuten työkaverinikin totesi, on lähtö kaikkein vaikein.

Mielestäni lähteminen oli helpointa mitä olen ikinä tehnyt. Palaamisen vaikeus on taas aikalailla ylitsepääsemätöntä mulle.

Täysin samaa mieltä! Lähtiessä vain pakkasi kamat kassiin, irtisanoi vuokrasopimuksen ja hei hei Suomi. Silloin tuntui että koko maailma on avoinna vaikka en niin hirveän kauas ollut lähdössäkään :D Palaaminen taas tuntuu jostain syystä ylipääsemättömän vaikealta ja venyy ja venyy... Ei sitä lähtöä kannata niin kauheasti jäädä jahkailemaan. Lähtee vaan ja takaisinhan aina pääsee jollei se lähtö ollutkaan oikea ratkaisu!

10
Japani / Matka Japaniin
« : 24.02.2007, 13:19:43 »
Herätellääs tällaista vanhaa ketjua henkiin.
Olisikos kellään mitään tietoa Japanille kuuluvasta Hashima-saaresta, jota myös Gunkanjimaksi kutsutaan?
Koko saarihan on hylätty, asukkaat ovat jättäneet sen jo kymmeniä vuosia sitten ja nykyään sinne on kai pääsy kielletty, jos olen oikein käsittänyt. Mutta voisikohan sinne millään keinolla saada itseään keploteltua? :) Tuskin sitä kukaan ainakaan kovin tarkkaan vartioi, vai?? Jos jollain veneellä Japanista menisi... Kiinnostaisi päästä tuota kummitus-saarta tutkailemaan lähemmin, täältä löytyy upeita kuvia paikasta: http://www.ne.jp/asahi/saiga/yuji/gallary/gunsu/gunsu-html/01.html

11
Lainaus käyttäjältä: "Nallis03"
Lainaus käyttäjältä: "Melankolia"
Henkilökortti käy Schengen-maiden väliä matkustettaessa, ja passinkin voi halutessaan uusia Lontoon Suomen suurlähetystössä. Osoite ja aukioloajat löytyy netistä. Hieman kalliimpaa kuin Suomesta passin hankkiminen, mutta sujuu erittäin helposti. Itse sain sieltä kerran vuoden passin noin 15 minuutissa (tuli ihan extempore-matka hankittua ja passi oli umpeutunut :) )


Henkilokortti tosiaan kay Schengen-maiden valilla mutta Englantihan ei ole Schengen-maa.

Mutta henkilokortilla paasee kuitenkin (mutta ei siis Schenge-sopimuksen perusteella vaan siksi etta EU:n sisalla saa EU-kansalaiset matkustaa henkilokortilla)

Hupsista, noinhan se tietysti on, oli muuten jo toinen kerta parin viikon sisällä ku puhun mitä sattuu kyseisestä aiheesta :oops:  Mun pää vuotaa ku seula...tai sit vaan kirjoittelen ajatuksissani mitä sattuu :D

12
Lainaus käyttäjältä: "albargina"
Omani on opittu Saksassa asuessani. Kesti pitkään, ennen kuin sen aktiivisesti muistin ja siihen tykästyin kun siinä yritetään ajatella positiivisesti. Suomennos kuuluu jotenkuten näin:
"4 on päästy läpi, läpipääsy on hyvä ja hyvä on 2!" (pahoittelen, että olen aivan surkea suomentamaan mitään kieltä :roll:). Asteikkohan niillä on 5-1; 1 paras ja 5 reputtaa.

Heh, mä mietin tuotan sun signaturea kerran. Osasin kyllä suomentaa sen mutta siinä ei siltikään tuntunut olevan yhtään mitään tolkkua kun en tajunnut että se liittyy tuollaiseen asteikkoon :D

13
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Paras blogi
« : 21.02.2007, 14:31:14 »
Kiitoksia! Pitääpäs testailla noita.

14
Henkilökortti käy Schengen-maiden väliä matkustettaessa, ja passinkin voi halutessaan uusia Lontoon Suomen suurlähetystössä. Osoite ja aukioloajat löytyy netistä. Hieman kalliimpaa kuin Suomesta passin hankkiminen, mutta sujuu erittäin helposti. Itse sain sieltä kerran vuoden passin noin 15 minuutissa (tuli ihan extempore-matka hankittua ja passi oli umpeutunut :) )

15
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Paras blogi
« : 20.02.2007, 16:25:16 »
Nyt seuraa tyhmä kysymys :oops:

Noissa osoitteissa joita on jo annettu, onko missään sellaista ominaisuutta että sitä blogia pääsisi lukemaan vain salasanalla? Siis jos haluaisin pitää blogia ihan vain lähipiirille enkä koko maailmalle... (Ja joo, tiedostan kyllä että maailmaa ei varmasti voisi vähempää kiinnostaa mun blogi, mutta kumminkin... :lol: )

16
Yleinen / Suosituin maanosa?
« : 19.02.2007, 17:58:26 »
Aasia -> Lähi-itä.

17
Junamatkustus / Reilaamaan sylivauvan kanssa?
« : 18.02.2007, 14:57:23 »
Lainaus
Hostelli lienee kerrossänkyineen poissuljettu vaihtoehto, vaiko?

Monissa hostelleissa on myös yhden ja kahden hengen huoneita. Onhan ne tietysti kalliimpia kuin dormit, mutta varmasti halvempia kuin hotellit.

18
Tyhmät kysymykset / Oma ovi lukkoon hostellissa?
« : 18.02.2007, 14:42:15 »
Kyllähän myös useamman hengen dormin ovet ovat (ainakin kaikkialla missä minä olen ollut) lukossa, ja avain siihen oveen on kaikilla niillä jotka siinä huoneessa yöpyvät. Tietenkin vähän eri juttu kuin ihan oma huone, mutta ei niitäkään pelätä tarvi :D

19
Lainaus käyttäjältä: "Eliette"
Komen viikon sisaan kahdesti on kysytty ollaanko Puolasta.

Multa kysytään, juurikaan liioittelematta, noin kerran päivässä juuri tuota samaa. Jopa puolalaiset itse alkaa välillä puhua mulle puolaa.

20
Espanja / Harkätaistelua espanjassa
« : 13.02.2007, 16:45:55 »
Mielestäni se, että asia x on kulttuuriperinne, ei ole yksinään tarpeeksi hyvä syy tukea julmaa ja epäinhimillistä toimintaa. Vrt. vaikka naisten ympärileikkaus, tiettyyn kulttuuriinhan sekin kuuluu, mutta en silti sitä hyväksy. (okei myönnetään, vähän kaukaahaettu esimerkki, mutta tajuat varmaan pointin)
Olen päättänyt olla tällaisiin keskusteluihin/väittelyihin täällä lähtemättä, joten jätän tämän asian osaltani tähän, totesinpahan vain. Kukin omantuntonsa mukaan.

Sivuja: [1] 2 3 ... 6