Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - streik

Sivuja: [1]
1
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Vs: Omahyväisyys
« : 18.02.2009, 13:06:01 »
Muut ehkä pitää mua omahyväisenä ku joka aiheeseen mulla on joku juttu joka alkaa "joo, kerran Espanjassa/Kroatiassa/Namibiassa jne..." Mutta kun on viettänyt niin paljon aikaa muualla viime vuosien aikana, niin ne kaikki jututki on tapahtunu ulkomailla.

Mä kyllä ymmärrän, että jengiä ärsyttää semmonen "kerran SIELLÄ JA SIELLÄ" -tarinointi, jos se paikka ei liity mitenkään siihen tarinaan. Jos joku juttu on tapahtunut Rukalla tai Turussa, sitä tuskin kukaan mainitsee erikseen, miks sitten on mainittava jos se sattu tapahtumaan ulkomailla? Yks tuttu oli vaihtarina jenkeissä ja sen joka ikinen lause alkoi "joo, siis siel JENKEISSÄ mä..." "ku mä asuin JENKEISSÄ niin..." "sillon ku olin JENKEIS ni..." Todella rasittavaa, kun sillä että juttu oli sattunut tapahtumaan siellä JENKEISSÄ ei ollut mitään tekemistä aiheen kanssa. Siitä tulee kyllä semmonen olo että toinen haluaa brassailla sillä, missä on käynyt kun korostaa joka virkkeessä sitä MISSÄ joku juttu tapahtui eikä sitä MITÄ oikeestaan tapahtui.

2
No tuosta että kannattaako mennä ehdoin tahdoin malaria-alueelle, niin mikäli haluaa joskus reissata muualla kuin suunnilleen Euroopassa, Australiassa ja Pohjois-Amerikassa, niin väistämätöntä se on päätyä alueelle, jossa malariariski on olemassa. Malariakartta: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d5/Malaria_map.PNG

Jokainen punnitsee itse kohdallaan, ottaako pienemmän malariariskin (eivät estolääkkeet 100% varmoja ole) ja samalla riskin lääkkeiden sivuvaikutuksista (harvinaisia, mutta toisinaan vakavia) vai suuremman riskin saada sen malarian (voi myös kuolla).

3
Junamatkustus / Vs: Miten paljon kulutit?
« : 08.12.2008, 00:13:59 »
Reissussa olin 23 päivää ja rahaa kului 950 euroa + lentoliput Hki-Barcelona ja Rooma-Hki (300 e) ja reililippu 10/22 (239 e). Siispä yhteensä koko setti n. 1500 e, ja maat, joissa kuljin olivat Espanja, Ranska ja Italia.

4
Lentomatkustus / Vs: Vaihtoajoista taas
« : 07.12.2008, 23:23:51 »
Mitkä terminaalit kyseessä? Finski muuttaa T-kolmoseen...

Joo, Heathrow'n terminaaliin 3 näyttäis saapuvan ja samasta lähtevän. Miamista ei oo tietoa.

5
Lentomatkustus / Vs: Vaihtoajoista taas
« : 07.12.2008, 18:51:41 »
Kattelen tässä lentoja Quitoon ensi helmikuulle, ja edullisimmat liput ois Heathrow'n ja Miamin kautta, Heathrow'ssa vaihtoaikaa 2 h 15 min ja Miamissa vain 1 h 25 min, lentoyhtiö Helsingistä Lontooseen Finnair ja siitä eteenpäin American Airlines. Onko tossa muka mahiksia ehtiä? Tai kaipa siinä on, kun kerta tommosta tarjotaan... Voiko tavarat mitenkään ehtiä, vaikka ite ehtiskin? Kuitenkin tää ois edullisin vaihtoehto, 300 e halvempi kuin seuraavaks edullisimmalla Iberialla...

6
Hei, mites taa homma menee? Mulla on 10/22 reililippu ja kysymys kuuluu: jos menen paikasta A paikkaan B ja joudun vaihtamaan junaa paikassa X ja seka juna A-X etta juna X-B on lisamaksullisia junia, niin joudunko maksamaan lisamaksun molemmista junista eli kahdesti?

7
Mulla on mukana seuraavaa:
-särkylääkettä (ibuprofeenia) reilusti
-e-pillerit
-"lasten aspiriini" eli mieto asetyylisalisyylilääke (lennoilla ja pitkillä junamatkoilla napsin, ehkäisee veritulppaa)
-bepanthen-voide

Noi on mukana, koska niitä joka reissulla käytän. Hirveessä päänsäryssä ei kiinnosta lähteä etsimään apteekkia ja selostamaan, mitä kaipailee. :>

Usein myös:
-allergialääkettä pari kpl
-imodiumia
-pari laastaria
-aftab-tabletteja (aftoihin)

Muiden lääkkeiden tarve ei oo useinkaan akuutti niin voi sitte käydä ettimässä apteekkia. Joskus on ollut käsidesiä mukana mutta ei tullut sitä käytettyä.

8
Terveys ja turvallisuus / Vs: Kuukautiset
« : 07.09.2008, 22:16:27 »
Tyttöystäväni ainakin käyttää ehkäisynä ehkäisyrengasta joka siis on hormonaalinen hoito mutta ilman e-pillereiden haittavaikutuksia.

No ei nyt sentään voi yleistää, että ehkäisyrengas olisi täysin haittavaikutukseton vaihtoehto. Monille ei tule e-pillereistä mitään haittavaikutuksia, toisille tulee hirveät mielialanvaihtelut jne. juuri renkaasta - se on täysin yksilöllistä! Toki renkaasta erittyy tasaisemmin hormonia, joten se saattaa sopia jollekin, vaikka pillerit eivät sopisikaan, mutta ei se silti mikään kaikille sopiva vaihtoehto ole.

Mutta itse asiasta, siirrän kyllä menkkani niin ettei matkalla niistä tarvi huolehtia. Ihan kotimaassakin syön kolme liuskaa putkeen. Kuukuppi helpottaa kyllä elämää paljon, mutta silti oon mieluummin ilman menkkoja juuri matkalla :) Samoin jos on tulossa muu tavallista spesiaalimpi tilaisuus, tärkeitä kokeita tai jotakin niin siirrän kyllä surutta.

9
Aasia / Kambodza
« : 02.03.2008, 20:04:07 »
Ollaan menossa Hongkongiin ja ajateltiin käydä samalla reissulla Kambodzassa, Phnom Penissä ja Siem Reapissa. Lennetään luultavasti Macausta Bangkokin kautta Phnom Peniin, maksaa n. 140 euroa ja on musta ihan kohtuullinen hinta. Siem Reapista vaan ei tunnu löytyvän yhteyksiä takaisin Hongkongiin tai Macauhun. Jotain hyvin kalliita lentoja löytyi, mutta oisko kellään tietoa, mikä olisi järkevin tapa palata takaisin Honkkariin (Macau käy myös)? Kannattaisiko palata ekaksi takaisin Phnom Peniin vai onko muita vaihtoehtoja? Vai olisiko sittenkin parempi pysyä vaan Phnom Penissä koko aika, sielläkin kun luulisi riittävän nähtävää? Olemme siis menossa pariksi viikoksi Hongkongiin ja siitä ehkä viitisen päivää vietettäisiin Kambodzassa.

Saa antaa toki myös kaikenlaisia vinkkejä molempiin kaupunkeihin, tekemistä ja vaikkapa hyviä majapaikkoja (hostelli tai edullinen hotelli, kahdelle). Siem Reapissa kannattaisi varmaan suunnata Angkor watille vai kuinka?

10
Täältä löytyy Ronja-koira, melkonen veijari. Tietysti koiran hoidon järjestäminen matkan ajaksi aiheuttaa vähän päänvaivaa, mutta tällä hetkellä asiat ovat sikäli hyvin, että vanhempani ovat aivan hulluna koiriin ja siksi esim. kesäisen reilireissuni ajaksi koiruus pääsee maalle heidän luokseen hengailemaan  :wink:

Jos joskus lähden pidemmäksi aikaa, vaikka muutamaksi kuukaudeksi pois, niin sitten pitää varmaankin sumplia jotenkin niin, että koira on osan aikaa hoitolassa ja osan vanhemmillani. Hoitolat ovat toki kalliita, mutta jos on varaa lähteä niin pitkäksi aikaa pois, niin kyllä raha saa sitten luvan riittää siihenkin.
Kyllä koira ja matkustaminen on ihania asioita ja molemmat saa sopimaan tähän elämään ihan hyvin!

11
Lainaus käyttäjältä: "Tirppa"
Miten autetaan masentunutta?

Jos kehotetaan lenkkeilemään, nukkumaan hyvin tai syömään terveellisesti, hermostutaan. Jos sanoo, että piristy vähän, hermostutaan. Mun keinot loppui. :? Keittiöpsykologit auttakaa insinööriaivoista.


Aina voi ainakin olla läsnä ja yksinkertaisesti sanoa, että välittää ja on valmis tukemaan ja auttamaan vaikka pienissäkin jutuissa, kuten siivoamisessa jne. Pienet jutut on tosi tärkeitä, se, että osoittaa välittävänsä. Masentuneitakin on niin monenlaisia, että vaikea sanoa mitään kaikenkattavaa ohjetta, mutta suurin osa kaipaa sitä tunnetta, että joku on tukena.

Masentuneena on usein vaikeaa ottaa yhteyttä ystäviin ja tuttaviin, joten pyydä sinä häntä lähtemään mukaasi johonkin, osoita, että haluat viettää hänen kanssaan aikaasi.

Ammattiavun pariin auttaminen on myös tärkeää, sitä on yksin vaikea hakea. Voit soittaa kaverisi puolesta ja esim. varata hänelle ajan (ei tietenkään hänen selkänsä takana), jos hän ei itse siihen kykene.

Edit. Hmm, taisinpa toistaa lähes kaiken, mitä PetraJii jo sanoikin.

12
Saksa / München
« : 06.02.2007, 14:55:14 »
Käydään luultavasti Münchenissä hiihtolomalla pistäytymässä, joten jos jollain on joku vinkki, mitä erityisesti nyt talvella siellä voisi tehdä tai missä voisi käydä, niin se otetaan kiitollisena vastaan!

13
Eurooppa / junien hinnat Itä-Euroopassa?
« : 06.02.2007, 14:47:57 »
Tietääkö kukaan, että jos ei ole reilikorttia, niin onko toivoa saada jotakin opiskelija-alennusta (ISIC-kortin omistan) esim. Unkarin, Tsekin, Slovakian tai Puolan junissa?

14
Junamatkustus / Reililipun uudistus
« : 04.02.2007, 18:26:05 »
Osaisiko joku sanoa, kannattaako noita maakohtaisia lippuja ostaa tuonne Puola-Tsekki-Slovakia-Unkari -akselille? Sinne oon menossa kesällä kiertelemään kolmeksi viikoksi, ja joka maahan pitäis varmaan ostaa se 3 tai 4 matkaa/kk lippu. Global-kortti ei ainakaan kannata.
Onko mielestänne interrailkortti huomattavasti helpompi siinä mielessä, ettei tarvitse asemilla ostaa lippuja, jonottaa jne. vaan voi vaan mennä junaan?
Olen koettanut laskeskella joidenkin välien hintoja, mutten ole onnistunut saamaan kokonaiskuvaa, mikä olisi kannattavaa. Ja tuntuisi oudolta suunnitella reitti pilkulleen etukäteen. Ehdotuksia?

Sitten vielä sellainen kysymys, että miten nuo rajojen ylitykset toimivat? Jos menen vaikka Puolasta Tsekkiin, niin pitääkö mulla olla molempien maiden one country pass, vai riittääkö toisen vai miten mahtaa olla?

15
Pohjoismaat / hostellit Tukholmassa ja Norjassa?
« : 22.01.2007, 09:23:48 »
Oslossa yövyttiin Vandrerhjem Haraldsheimissa, muutaman kilometrin matka oli keskustaan ja sinne pääsi helposti ratikalla tai metrolla. 6 hengen dormissa maksoi sänky muistaakseni n. 200 NOK/yö, johon sisältyi aamupala. Hostellissa oli yhteinen keittiö, jossa saattoi laittaa ruokaa.

16
Lentomatkustus / Blue1
« : 18.01.2007, 19:04:19 »
Mulla ei ole luottokorttia, niin en voi netistä varata noita lippuja, enkä viitsisi soittamalla varata Blue1:lta lentoja, kun se maksaa niin pirusti. Joten kysynkin, että voinko vaan kävellä vaikkapa Kilroyn toimistoon ja varata niiden kautta ja maksaa niille?
Voipi olla tyhmä kysymys, sillä ainakin kun lensin Birminghamiin, niin Kilroylla kattoivat halvimman vaihtoehdon, maksoin niille vaaditun summan ja homma oli sillä selvä, joten en näe estettä miksei tämä toimisi jälleen.

Sivuja: [1]