Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Tsikkis

Sivuja: [1] 2 3 4
1
Kannattaa vaan heti lentokentällä kiertää liittymäkiskat läpi ja kysellä ehtoja/maksuja ja valkata sit omiin tarpeisiin paras. Aasiassa ollaan liittymäasioissa hyvinkin edistyneitä verrattuna esim. Uuteen-Seelantiin, jossa ei rajoittamattomia prepaid-liittymiä edes tunnettu ja jossa datapaketista sai maksaa ihan hunajaa :)

2
Yleinen / Vs: Mitä olet tehnyt reissaamisen vuoksi?
« : 01.10.2012, 18:16:51 »
Kun säästin viimeksi pitkään reissuun karsin myös kaikki turhat ostokset pois (ei sillä että mikään älytön shoppailia oisin ollut muutenkaan). Sama sitten reissussa - todella vähän tuli ostettua mitään ylimääräistä. Nyt kun oon takasin Suomessa niin en edelleenkään "osaa" ostella mitään turhuuksia (ruokaan tykkään kyllä panostaa). Nykyään vaan ihmetyttää, mihin ihmiset tarttee kaikkea sitä tavaramäärää. Vapauttavaa kun kaapit on vähintään puoliksi tyhjät eikä tavaraa tursua joka puolella  :D

3
Yleinen / Vs: Mitä olet tehnyt reissaamisen vuoksi?
« : 27.09.2012, 16:57:43 »
Oon tehnyt hulluna töitä! Esim. keskimäärin 50 tuntista työviikkoa (yksi kokopäiväinen ja toinen osa-aikainen) ja samalla väänsin gradun valmiiksi. En suosittele kenellekään missään tilanteessa. Oli burnoutti aika lähellä. Olen myös sanonut vuokrasopimuksen irti, pakannut tavarat sukulaisten ja tuttavien ullakoille ja sanonut itseni irti (osa-aika paskaduunista) ja lähtenyt ilman tietoa tarkasta paluusta. Nykyään olen mukavuudenhaluisempi  ;D

4
Yleinen / Vs: Hyviä matkakertomuskirjoja?
« : 23.09.2012, 12:13:21 »
Gregory David Robertsin Shantaram ei ehkä ole matkakertomus sanan varsinaisessa merkityksessä, mutta ihan mieletön siitä huolimatta.

Varoitus: Aiheuttaa pakottavan tarpeen matkustaa Intiaan niillekin, jotka maasta eivät aiemmin ole innostuneet.

5
Kiitos kaikille neuvoista ja mielipiteistä! Olen lueskellut vanhoja ketjuja ja voi jummi kun matkakuume alkoi hipomaan huippulukemia. Nyt epäilen, että riittääkö tuo 2-4 viikkoa mihinkään... Haluan nähdä koko Väli-Amerikan! :D

6
Ymmärrän ihmettelysi. Taustoitukseksi kerrottakoon vielä, että Väli-Amerikka on kutkutellut useamman vuoden (jos tarkkoja halutaan olla niin jostain vähintään vuodesta 2007 lähtien kun tein kandityöni kehitysmaiden ekomatkailusta). Mosambik on alkanut kuiskailla nimeäni vasta hiljattain. Minkäs teet, jos veri vetää niin moneen suuntaan ;)

7
Kiitti vinkistä! Täytyy ottaa Panama mukaan zoomauslistalle :)

8
Hellou!

Itselläni ei nyt välähdä, joten haen apua arvon maailmanmatkaajilta. Suunnittelen reissua tulevalle tammi-helmikuulle. Aikaa olisi mahdollisesti käytettävissä 2-4 viikkoa. Tänä vuonna tuli reissattua puoli vuotta Kaakkois-Aasiassa, joten nyt kutkuttelisi vaihteeksi toisenlaiset hoodit.

Heittäkääs villejä ehdotuksia kehiin. Minne tuohon vuodenaikaan kannattaisi suunnata?

Joitain ajatuksia kohteen luonteesta:

Vesiurheilumahdollisuuksia (snorklausta tai laineita... mieluusti molempia!)
Ehtisi näkeä monenlaista ympäristöä rannikosta tulivuoriin - eli suhteellisen pienet etäisyydet tai nopeahkot yhteydet.
Olisi jonkinlainen turisti-infra olemassa, mutta ei kuitenkaan mikään massaturistikohde (tyyliin Bali).
Chilliä ja eksoottista pitää olla.
Ei mahdottoman kallista - budjettimatkaajalle sopivaa.

Kriteerit eivät ole mitään välttämättömiä (paitsi chilli ja budjetti), eli jos jollain on joku aivan huippu ehdotus niin kehiin vaan :)

Olisiko esim. Costa Rica hyvä? Toisaalta olen jostain saanut päähänpinttymän Mosambikista. Hmm. Auttakkee :)  

9
Australia ja Oseania / Vs: Uusi-seelanti?
« : 21.02.2012, 06:17:34 »
Osaako joku antaa mitään suuntaa-antavaa tietoa siitä, mitä autonvuokrauksesta (noin 50 päivää) kannattaisi maksaa? Monissa paikoissa tuntuu hinta pyörivän 60-70 kiiwidollaria päivältä, eli semmonen 2300 euroa joutuisi tuolta ajalta maksamaan. Lennetään Christchurchiin ja poistutaan maasta Aucklandin kautta. Olen tähän mennessä vertaillut vain sellaisia diilejä, joissa auto vuokrataan C:ssä ja luovutetaan A:n kentällä.

Mahtaisko tulla paljon halvemmaksi ensin kiertää eteläsaari ja palauttaa auto Christchurchiin, mennä julkisilla Aucklandiin ja vuokrata sieltä auto loppuajaksi? Jos jollain kokemusta tai kommentteja niin kiitollisena otetaan vastaan :)

Niin ja ajankohta on helmikuun loppu-huhtikuun puoliväli. Helmikuussa ilmeisesti vielä sesonkihinnat mutta sen jälkeen pitäisi hintojen laskea? 

10
Aasia / Vs: Indonesia/vinkkejä?
« : 11.01.2012, 14:02:47 »
Kiitos infosta! Balille ei tosiaan oo mikään pakko päästä (ainoo syy oikeestaan oli surffauksen opettelu mut hajoo pää kun ajattelen Kutaa).

Lisää kyssäreitä satelee: Onko kellään kokemuksia Malukun saarista? Ei ainakaan haulla löytyny aiheesta keskustelua. Mikä on niiden turvallisuus tällä hetkellä? 2000-luvun alusta 2000-luvun puoliväliin on ilmeisesti ollu suurempaa häppeninkiä viimeksi.

EDIT: Nuo Malukun saaret on muuten kartalla aika erikoisesti muodostunut. Mitähän ihmeellisiä tektonisia muljautuksia on mahtanut alueella joskus tapahtua  :D

EDIT 2: Lounarin keskustelupalstan mukaan viime syys-lokakuussa oli taas puhjennut levottomuuksia kristittyjen ja muslimien välille. Ilmeisesti alueen ulkopuoliset fundamentalistit yrittävät käydä lietsomassa epäilevää ilmapiiriä paikallisten uskontokuntien välille.

11
Aasia / Vs: Indonesia/vinkkejä?
« : 05.01.2012, 13:35:08 »
Kieltämättä sen kurssin määräytyminen automaatin mukaan ois ollu vähintäänkin erikoista! Mutta hämääviä tarroja, ainakin tällaiselle uunolle :D

Oisko kellään mitään reitti-, kulkuväline- tai paikkasuosituksia, jos haluaisi kiertää (sumatra)-jaava-(bali)-lombok-(sumbawa)-sulawesi reitin. Oon hahmotellut käyväni myös Malesian Borneossa, mutta en tiedä kummasta päästä alottaisin, jos sumatra/jaava-akselilta niin sitten viimeiseksi. Mutta myös eka Borneoon ja sitten Indoihin ois mahdollinen. Palawan putoaa ehkäpä suunnitelmasta, vaikka piipahdus Filippiineillä toki kiinnostaisi suunnattomasti.

12
Aasia / Vs: Indonesia/vinkkejä?
« : 05.01.2012, 08:12:12 »
Lainaus
Joillain automaateilla oli tosin sellanen tarra, joka ilmoitti että 1 euro TAI 1 dollari = 100 000, eli euron kurssi oli huono.

En kyllä tuollaista tarraa nähnyt jossa euron kurssi ilmoitettaisiin,veikkaan että taisit hieman erehtyä..jos automaatissa lukee tuo 100 000 niin tarkoittaa että siitä saa noita isoja  seteleitä. Hyöty käytännössä se että saat enemmän rahaa kerralla, 2.5 milliä  taitaa olla maksimi. "normaali" automaatti on jossa vaan 50 000 isoin seteli eli saat siis kerralla  puolet vähemmän.


Oho, hupsista! Siis niissä oli 1 euro tai 1 dollari = 10 000...

Mut voi tietty olla, että toikin tarkotti sitten vaan tuota setelijuttua. Tai sit niissä luki 10 euro/dollari = 100 000. Olipa musta hyötyä. Hyvä kun oikaisit  :D

13
Thaimaa / Vs: surffaus Thaikuissa
« : 04.01.2012, 09:39:25 »
http://www.wannasurf.com/spot/Asia/Thailand/

Tuolta löytyy keskustelua aiheesta. En oo surffari mutta mututuntumalla epäilen, että Thaimaasta mitään kovin hyviä paikkoja surffauksen opetteluun löytyy. Vaikka aaltoja olisi niin luulenpa, että opettajan ja lautojen ettiminen voi olla kinkkisempää. En oo ainakaan kuullut moisesta, mutta voin toki olla väärässäkin :)  

14
Aasia / Vs: Filippiinit
« : 04.01.2012, 09:34:30 »
Oolsprite! Täytyy zoomailla ja miettiä vaihtoehtoisia reittejä. Kartalla tuo Borneon pohjois-koilliskärki kun on niin lähellä Palawania jo, että tuntuisi pöhköltä lentää Manilan kautta. Mutta jos tämä on tilanne niin no can do. Lauttailu tuolla päin maailmaa ei todellakaan kiinnosta kun Viikkarillakin jo ahdistaa  ;D

Borneossa oon tosiaan ajatellu lähinnä tuota Malesian puoleista aluetta. Indonesian viisumin kun aion hassata muualla päin Indoja.

15
Aasia / Vs: Indonesia/vinkkejä?
« : 04.01.2012, 09:26:58 »
Muutamia tyhmiä kysymyksiä heitän nyt tähän samaan syssyyn;
Kannattaako rahaa vaihtaa siis jo etukäteen suomessa, ja minkälainen summa olisi hyvä olla mukana jo tullessa?
Kuinka turvallisena pidätte luottokortin käyttöä Balilla?
Onko pimeällä turvallista liikkua ulkona? Ja turvallisuus muutenkin, täytyykö tälläisen pelokkaan naisen pelätä ulos mennessä?  ::)
Onko turvallista kannella isohkoa canonin kameraa aina mukana?
Kannattaako teidän mielestä varailla mitään majapaikkoja etukäteen, vai kaikki vasta paikan päällä?
Minkälainen tuo Balin hintataso nykyään on? Kovasti tuntuu nousseen viime aikoina?

Ja jos jollain on jotain vinkkejä, miten nuo riivaajakaupustelijat saa torjuttua, niin saa opastaa myös siinä  ;)

Ja joku tässä oli jo aiemmin tainnut kysyä, mutta oletteko siis popsineet malarialääkitystä Lombokilla ollessa? Kuinka suuri riski on?

Mulla oli mukana parin sadan euron edestä paikallista valuuttaa. Lisää nostin automaateista, en maksanu missään suoraan luottokortilla. Joillain automaateilla oli tosin sellanen tarra, joka ilmoitti että 1 euro TAI 1 dollari = 100 000, eli euron kurssi oli huono.

Mä koin pimeällä liikkumisen ihan turvallisesti, useimmiten en kumminkaan liikkunut yksin niin se ehkä vaikutti kokemukseen. En nyt välttämättä ihan minnekään sivukujille lähtisi toikkaroimaan esim. Kutalla yksin. Normaalilla terveellä järjellä kuten muuallakin.

Monet kanniskeli Canonia mukana, mun mielestä ihan hyvin voi ottaa mukaan mutta kannattaahan sitä pitää tietysti silmällä.

Majapaikkoja ei mun mielestä kannata varata etukäteen. Halvemmalla selviää paikanpäällä, tilaa löytyy ihan varmasti. Tietysti ekaksi yöksi on varmaan kiva olla joku paikka mihin suunnata.

Hintataso on vaihteleva, ei mikään ihan huippuhalpa. Varsinkin Gileillä oli kalliimpaa kuin Balin puolella. Ite maksoin huoneista Bali-Nusa Lembongan-Gili akselilla 80 000-150 000. Kallein huone oli Gileillä. Jos oisin tienny että jään niin pitkäksi aikaa niin oisin varmaan selvinny vähän halvemmalla. Ruoka 25 000 - 80 000, Bintang ravintolassa 15 000-30 000. Nää hintatiedot vuoden takaa.

Kaupustelijat kannattaa ignoorata.

Malarianestolääkitystä et Balilla tarvitse, mutta heti Balista itään - eli Lombokilla - malarianestolääkistystä suositellaan. Gilithän kuuluu Lombokiin. Riskistä on vaikea sanoa. Kai se vaihtelee vuosittain, sadekaudella tietysti riski suurempi. Liikutko paljon pimeän tultua ulkona, millaisella seudulla, millaisella vaatetuksella, käytätkö moskiittoverkkoa... ?


16
Aasia / Vs: Filippiinit
« : 03.01.2012, 14:35:51 »
Osaako joku antaa vinkkejä sen suhteen, miten Borneosta tai Sulawedeltä kannattaisi pyrkiä Palawanille? Erityisesti kiinnostaisi suora reitti, niin ettei tarvitsisi koukkia Manilan kautta. Ajatuksena olisi joko kiertää Sulawesi-Palawan-Borneo tai Borneo-Palawan-Sulawesi reitti, jos semmoinen onnistuu.

17
Heikkoudet:
-Yksi suurimmista ongelmista on mun olematon suuntavaisto - sisäistä kompassia ei yksinkertaisesti ole (sinänsä huvittavaa, että teen mm. karttoja työkseni). Onnistun aina yllättämään reissukaverin tällä puutteella :D
-Jossain vaiheessa matkaa lompakon nyörit alkaa löystymään. Osaan tosin pitäytyä shoppailusta melko hyvin.
-Väsyneenä tuun ärtyisäksi.
- Ujous - en osaa ottaa ite kontaktia. Iän myötä tää on tosin helpottanu.
- Hajamielisyys, ihmettelen etten oo ikinä hukannu mitään tärkeetä.
- Epäjärjestelmällisyys - rinkka on aina miten sattuu pakattu enkä löydä sieltä ikinä etsimääni kun se on tungettu joka kerta eri paikkaan :D
- Oon haaveilija. Se saattaa kostautua niin, että odotan liikoja ja sitten petyn. Toisaalta jos vaivun aatoksiin niin saatan unohtaa jäädä metrosta tai bussista pois oikealla pysäkillä.
- Lyhyet lomat uhkaa mennä suorittamiseksi usein. Pidemmillä lomilla osaan antaa asioiden edetä omalla painolla.

Vahvuudet:
-Vaikka oon epäjärjestelmällinen ja hajamielinen niin oon usein valmistautunut hyvin. Tää tarkottaa sitä että oon tehnyt taustatutkimusta ja tiiän miten asiat viimeisimmän tiedon perusteella kannattaa hoitaa ja mistä päin uudessa kaupungissa löytyy mitäkin (kunhan vaan löytäisin sinne).
- Tätä ei ehkä aina tiedosta ite, mutta esim. muiden matkailijoiden kanssa jutellessa huomaa, ettei maantieteilijän tutkinnosta varsinaisesti oo haittaakaan vieraissa paikoissa. Jonkinlainen käsitys paikan ympäristöstä, kulttuurista ja yhteiskunnan rakenteesta on aina, mikä helpottaa ymmärtämistä ja paikanpäällä toimimista.
- Ehkä edelliseen liittyen tuntuu, että on tietynlainen intuitio siitä miten homma käytännössä toimii. Vaikee selittää.
- Melko hyvä pokerinaama.
- Hyvä kielitaito.

18
Yks jenkki kerran kyseli, että tunnistaako suomalaiset matkaillessa toisensa. Sanoin, että todellakin. Se ihmetteli kovin miten se on mahdollista. Meitä sattu samassa pöydässä olemaan viisi suomalaista silloin, ja kaikki kuulemman näytti niin erilaisilta - oli pitkää, lyhyttä, tummaa ja vaaleeta. Sanoin, että se johtuu enemmän olemuksesta kuin varsinaisesti ulkonäöstä ;)

Viime reissulla mua luultiin vaihtelevasti ruotsalaiseksi, venäläiseksi, saksalaiseksi, australialaiseksi... Ruotsalainen arvasi oikein suomalaiseksi. Useimmiten kumminkin ihan suoraan udeltiin, mistä oon kotosin kun mun ja kaverin hiusten väri oli kuulemman niin erikoinen. Mun mielestä mulla ainakin on ihan normaalit keskiruskeat hiukset :) 

19
Aasia / Vs: malesia
« : 28.12.2011, 11:36:24 »
Kaipailisin kuumia vinkkejä siitä, mitä Malesiassa kannattaa tehdä viikon aikana helmikuussa. Saavumme KL:ään 16.2. ja matka jatkuu muualle 24.2. KL:ssä viihdymme varmaan pari päivää mutta emme kokoaikaa. Kaikenlaiset ehdotukset otetaan vastaan. Shoppailu ei ole agendalla, lähinnä rennompi meno hakusessa. Mulla on synttärit 18. päivä ja sillon ois kiva olla jossain jo jossain pitämässä hauskaa/rentoutumassa. Onko mitään järkeä lähteä esim. Tiomanille vajaaksi viikoksi? Helmikuu käsittääkseni sijoittuu itäpuolen sadekauden loppuun...

20
Aasia / Vs: malesia
« : 28.12.2011, 11:27:37 »
Suosittelen vilkuileen www.airasia.com sekä http://firefly.com.my/. Voi saada bussie hinnal lennot jos on sopivan aikasin liikkeellä ja jos ei oo aiemmin tullut mieleen. Esimerkiksi. Phuket-Singapore 12.2.2012 56€.

Jos on suuntaamassa esim. Samuin, Phanganin tai Taon jälkeen Malesiaan nopealla aikataululla niin lentäminen Surat Thanista on varmaan kelpo vaihtoehto. Itse ostin eilen lennon Surat Thanista KL:ään vajaalla 30 eurolla (Air Asia) :)

Sivuja: [1] 2 3 4